تاسواره

پژوهشگران آمریکایی روش جدیدی برای تولید تاسواره‌ها ارائه داده‌اند که نسبت به روش‌های پیشین، ایمن‌تر و کم‌هزینه‌تر است.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌اکسپلور، یافتن راه حل‌های کم‌هزینه برای تولید ماهواره‌های کوچک موسوم به "تاسواره"(CubeSat)، یکی از بحرانی‌ترین قسمت‌های گسترش تجارت این ماهواره‌ها است. اندازه کوچک و هزینه کم تاسواره‌ها که به اندازه یک قرص نان هستند، آنها را به انتخاب‌های مناسبی برای تولیدات تجاری در سال‌های اخیر تبدیل کرده است.

نخستین نمونه تاسواره‌ها، در سال ۱۹۹۹ تولید شد و از آن زمان تا به حال، بیش از ۱۰۰۰ نمونه تاسواره ابداع و ارائه شده‌اند. گسترش و کاربرد سریع نانوماهواره‌ها، علاقه به سیستم‌های قدرتمند پیشران را افزایش داده است.

پژوهشگران "دانشگاه پردو"(Purdue University) آمریکا، نوعی سیستم پیشران برای نانوماهواره‌ها ابداع کرده‌اند که از یک محرک مایع استفاده می‌کند.

"الکسی شاشورین"(Alexey Shashurin)، استادیار مکانیک پرواز و فضانوردی دانشگاه پردو گفت: نوآوری ما می‌تواند به مشخص کردن چالش‌های کنونی سیستم‌های پیشران تاسواره از جمله کوتاه بودن عمر مفید، خطرات آلودگی و چالش‌های اقتصادی کمک کند. سیستم ما می‌تواند ماموریت را بهتر و مطمئن‌تر اجرا کند. سوخت مایعی که ما به کار برده‌ایم، خطر آلوده کردن سیستم را به همراه ندارد.

شهرت تاسواره‌ها، تا حدود زیادی به خاطر پیشرفت در کوچک‌سازی لوازم و حسگرهای الکترونیکی است که امکان استفاده از تاسواره‌ها را برای ماموریت‌های فضایی فراهم می‌کند.

شاشورین افزود: ما گام مهمی در ابداع سیستم‌های محرک قوی برای تاسواره‌ها برداشته‌ایم تا کارایی آنها را طی ماموریت‌ها افزایش دهیم.

پژوهشگران در حال حاضر در جستجوی شرکایی هستند تا نسبت به تجاری‌سازی ابداع خود اقدام کنند و آن را در حوزه فناوری به ثبت برسانند.

این پژوهش، در مجله "IEEE" به چاپ رسید.



تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

پژوهش

پژوهشگران ایرانی "دانشگاه کالیفرنیا، ارواین"، تراشه‌ای ابداع کرده‌اند که می‌توانند امکان انتقال داده را در فرکانس بالا فراهم کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ردیت، مهندسان "دانشگاه کالیفرنیا، ارواین"(UCI)، یک فرستنده- گیرنده بی‌سیم ابداع کرده‌اند که می‌تواند فرکانس‌های رادیویی را تا ۱۰۰ گیگاهرتز افزایش دهد که چهار برابر سرعت استاندارد ۵G( نسل پنجم شبکه تلفن همراه) است.

این ابزار، یک تراشه سیلیکونی به اندازه ۴.۴ میلی‌متر است که به خاطر ساختار منحصر به فرد خود، می‌تواند سیگنال‌های دیجیتالی را با سرعت قابل توجه و کارایی بیشتر پردازش کند.

"پیام حیدری"(Payam Heydari)، استاد مهندسی برق و علوم رایانه دانشگاه کالیفرنیا، ارواین و نویسنده ارشد این پژوهش گفت: ما تراشه خود را "فراتر از جی 5"(beyond 5G) نامیده‌ایم زیرا میزان سرعت و داده‌های ادغام شده‌ای که می‌توانیم به آنها دست یابیم، بسیار بالاتر از قابلیت ابزار بی‌سیم کنونی است.

وی افزود: پژوهشگران و مهندسان، برای مدت‌های طولانی قصد داشتند بدانند که آیا سیستم‌های بی‌سیم می‌توانند عملکرد و سرعت بالایی هم اندازه شبکه‌های فیبر نوری داشته باشند یا خیر. اگر چنین امکانی به ثمر برسد، صنعت مخابرات را دگرگون خواهد کرد زیرا زیرساخت‌های بی‌سیم می‌توانند مزایای بسیاری را به همراه داشته باشند.

حیدری و گروهش، پاسخ این سوال را در ابداع یک فرستند-گیرنده جدید یافتند که بتواند از استانداردهای نسل پنجم شبکه تلفن همراه (که در فرکانس ۲۸ تا ۳۸ گیگاهرتز کار میکند) پیشی بگیرد و به استاندارد ۶G که در فرکانس ۱۰۰ گیگاهرتز یا بالاتر کار می‌کند.

"حسین محمدنژاد"(Hossein Mohammadnezhad)، از فارغ‌التحصیلان دانشگاه کالیفرنیا، ارواین گفت: "کمیسیون ارتباطات فدرال"(FCC)، اخیراً امکان دسترسی به پهنای فرکانس بالای ۱۰۰ گیگاهرتز را فراهم کرده است. فرستنده- گیرنده ما، نخستین نمونه‌ای است که می‌تواند قابلیت‌های قابل توجهی را در این حوزه فراهم کند.

داشتن فرستنده‌ها و گیرنده‌هایی که می‌توانند امکان انتقال داده را در فرکانس بالا فراهم کنند، در عصر جدید فناوریهای بی‌سیم که تحت سیطره اینترنت اشیا، خودروهای خودران و پهنای باند گسترده برای تماشای ویدئوهای باکیفیت بالا و غیره قرار دارد، حیاتی به نظر می‌رسد.

حیدری ادامه داد: تغییر فرکانس سیگنال‌ها با کمک اصلاح فرستنده- گیرنده‌ها، پیش از این با پردازش دیجیتالی صورت می‌گرفت اما مهندسان در سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند تا محدودیت‌های فیزیکی این روش را بررسی کنند.

این گروه پژوهشی، تراشه‌ای را به کار برده‌اند که می‌تواند با اصلاح بیت‌های دیجیتال در دامنه آنالوگ و فرکانس رادیویی، نیاز به پردازش دیجیتالی را برطرف کند.

حیدری اضافه کرد: این فرستنده- گیرنده منحصر به فرد می‌تواند علاوه بر انتقال سیگنال‌های دیجیتالی با فرکانس ۱۰۰ گیگاهرتز، به مصرف کمتر انرژی کمک کند زیرا نسبت به سیستم‌های کنونی، به انرژی و هزینه کمتری نیاز دارد؛ در نتیجه تهیه آن برای مصرف‌کنندگان بازار تجاری، ساده‌تر است.

وی افزود: نوآوری ما می‌تواند نیاز به کابل‌های فیبر نوری را در مراکز انتقال داده فراهم کند؛ در نتیجه امکان انتقال بی‌سیم با سرعت بسیار بالا و صرفه‌جویی در هزینه‌ها فراهم می‌شود.



تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

استانها/ كراك

مواد مخدر، با وجود زیان واضح و جبران‌ناپذیری که بر سلامت فردی و اجتماعی دارند، کماکان دارای مصرف بالایی هستند. نتایج یک پژوهش داخلی درباره کراک به‌عنوان یکی از این مواد مضر، نشان می‌دهد که مصرف این ماده قدرت سیستم ایمنی بدن را به‌شدت کاهش می‌دهد.

به گزارش ایسنا، گزارش‌ها نشان می‌دهد که سوء مصرف مواد مخدر و اعتیاد به اپیوئیدها در جهان حدود ۲۰۰ میلیون نفر را شامل می‌شود که در این میان ایران ازلحاظ معتادان طیف سنی ۱۵ تا ۶۴ سال، دارای رتبه قابل‌توجهی است. بین مواد مختلفی که در ایران مورد سوءمصرف قرار می‌گیرند، کراک اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است. این ماده به سبب این‌که فاقد هرگونه بوی نامطبوع و خاص است، مصرف را راحت‌تر کرده و به‌صورت ماده‌ای کم‌خطر با میزان نئشگی بالا معرفی شده است.

به اعتقاد پژوهشگران این حوزه، شناخت اثر این ماده بر وضعیت سیستم ایمنی و مخصوصاً پاسخ بیگانه‌خواری نوتروفیلی، راه را برای پیشگیری و درمان عفونت‌ها در افراد معتاد هموارتر خواهد کرد. نوتروفیل‌ها از مهم‌ترین سلول‌های سیستم ایمنی ذاتی بدن هستند که دفاع بدن در مقابل عوامل پاتوژن را بر عهده دارند. مهم‌ترین نقش این سلول‌ها، بیگانه‌خواری حرفه‌ای، بلع و از بین بردن عوامل پاتوژن است. در بیماری‌های مختلف، این فعالیت ممکن است تحت تأثیر قرار گرفته و از قدرت بیگانه‌خواری نوتروفیل‌ها کاسته شده و بدن نتواند در برابر عوامل آسیب‌رسان مقاومتی از خود نشان دهد.

در رابطه با این موضوع، محققینی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، مطالعه‌ای را انجام داده‌اند که در آن تأثیر مصرف یک دوز مورد استفاده معتادان ایرانی از ماده مخدر فوق بر پاسخ بیگانه‌خواری نوتروفیل‌ها مورد آزمایش و بررسی واقع شده است.

در این مطالعه تجربی و آزمایشگاهی، از موش‌های صحرایی به‌عنوان جانوران مدل استفاده شده است. برای انجام آزمایش‌ها، به این موش‌ها ماده مخدر کراک تزریق شد و سپس تبعات مربوطه درخصوص پاسخ بیگانه‌خواری نوتروفیل‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که مصرف یک دوز کراک می‌تواند سیستم ایمنی اکتسابی را با کاهش تعداد گلبول‌های سفید و همچنین کاهش عملکرد فاگوسیتی نوتروفیل‌ها تحت تأثیر قرار دهد و درنتیجه فرد را مستعد ابتلا به بیماری‌های عفونی گرداند.

در این خصوص، بهرام عمواوغلی تبریزی، دانشیار گروه علوم درمانگاهی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز و همکارش می‌گویند: «نمونه کراک مورد استفاده در این آزمایش دارای استامینوفن، کافئین، مورفین، استیل کدئین، کدئین، هرویین، تبایین و پاپاورین بود و بعد از استفاده از آن در جانوران مدل، قدرت بیگانه‌خواری نوتروفیل‌ها در آن‌ها کاهش معنی‌داری را نشان داد».

به گفته این پژوهشگران «میانگین درصد نوتروفیل‌ها در زمان‌های ۳، ۶ و ۲۴ ساعت بعد از تجویز کراک کاهش قابل‌توجهی نشان داد و در مقابل، میانگین درصد لنفوسیت‌ها، افزایش پیدا کرد».

بر اساس یافته‌های تحقیق فوق، کراک اثرات مخربی بر روی سیستم ایمنی دارد و باعث ضعیف شدن آن می‌شود و در طولانی‌مدت می‌تواند تأثیرات منفی زیادی بر روی فرد مصرف‌کننده بگذارد.

از این تحقیق و نتایج آن‌که در مجله «آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی» منتشر شده است می‌توان برای آگاه‌سازی جوانان با توجه به پایین آمدن سن اعتیاد در کشور استفاده کرد. چراکه متأسفانه برخی از جوانان با این فکر غلط که ماده مخدر کراک خطرناک نیست، به دنبال مصرف آن رفته و ضررهای جبران‌ناپذیری به خود و خانواده وارد می‌آورند.



تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در حالی که به پایان نوزدهمین سال از قرن بیست‌و‌یکم میلادی نزدیک می‌شویم، سرعت رشد و پیشرفت فناوری همچنان با روندی صعودی در حال افزایش است، در چندین سال اخیر سبک زندگی و روش کار مردم جهان تغییرات بسیار گسترده‌ای داشته و نمی‌توان مشخص کرد که تا چند سال آینده، زندگی انسان‌ها به چه سمت و سویی حرکت خواهد کرد. تاثیر لوازم هوشمند، اینترنت و فضای مجازی بیش از آن‌چه تصور می‌شد، بر جزئیات زندگی مردم در سراسر جهان نمود پیدا کرده و به همین جهت تعاریف جدیدی نیز به‌وجود آمده است که شاید تا ۱۰ یا ۲۰ سال گذشته، اصلا وجود نداشت.

به عنوان مثال با رشد روزافزون استفاده کاربران از اینترنت، تبلیغات و بازاریابی بر بستر این شبکه جهانی در حال حاضر یکی از تخصصی‌ترین و پردرآمدترین مشاغل محسوب می‌شود که تا قبل از سال ۲۰۰۰ توجه خاصی به آن نمی‌شد و دلیل آن عدم فراگیر بودن اینترنت مانند سال‌های اخیر است. در این روز‌ها دیگر همه افراد حداقل یک حساب‌کاربری در یکی از شبکه‌های مجازی دارند و هر روز دقایقی به شبکه مجازی مورد علاقه خود سر می‌زنند، مدت زمان استفاده مردم از اینترنت به شدت افزایش پیدا کرده و رقابت سایت‌های اینترنتی برای رشد تعداد مخاطبان خود، به جنگی تمام عیار تبدیل شده است. همانطور که گفته شد این تغییرات موجب شده تا مفاهیمی جدید و مشاغل تازه‌ای به زندگی انسان‌ها وارد شود و سبک زندگی مردم را دگرگون کند.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟ معرفی روش‌های بازاریابی بر پایه اینترنت (بخش اول)

یکی از مهم‌ترین تخصص‌های فعلی که نام آن را زیاد می‌شنویم، دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی اینترنتی است، دیجیتال مارکتینگ تعریف ساده‌ای دارد، اما راه‌ها و رشو‌های آن کمی پیچیده است و به ذهنی خلاق و آشنا به اینترنت و فضای مجازی نیاز دارد، در طی دو گزارش قصد داریم تا به صورت مختصر و با زبانی ساده به تعریف دیجیتال مارکتینگ، اهداف آن، مبانی کار و در نهایت روش‌های متداول اجرای دیجیتال مارکتینگ بپردازیم، با ما همراه باشید:

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

تعاریف مختلفی برای دیجیتال مارکتینگ وجود دارد، اما به‌طور کلی، بازاریابی اینترنتی به مجموعه فعالیت‌ها برای ترویج یا فروش محصولات، سرویس‌ها یا خدماتی بربستر اینترنت گفته می‌شود، درواقع به بازاریابی که در فضای اینترنت صورت می‌گیرد، دیجیتال مارکتینگ می‌گویند.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟ معرفی روش‌های بازاریابی بر پایه اینترنت (بخش اول)

دردنیای امروز، تبلیغات تلوزیونی، بیلبورد‌ها، تبلیغات خیابانی، تلفنی یا حضوری دیگر تنها راه‌های جذب مشتری محسوب نمی‌شوند، مردم حال بیش از پیش زمان خود را در اینترنت و فضای مجازی می‌گذرانند و به همین جهت، این بستر به مکان بسیار مناسبی برای بازاریابی تبدیل شده است.

البته بازاریابی اینترنتی کمی پی‌چیده‌تر و تخصصی‌تر از بازاریابی در دنیای واقعی است، شاید بیش از ۵۰ درصد تاثیرگذاری افراد در دنیای واقعی، چهره‌ای مناسب و زبانی شیوا باشد که با اشاره به مهم‌ترین ویژگی‌ها یا خدمات ارائه داده شده، باعث جذب افراد می‌شود، اما در دنیای مجازی انواع بازاریابی و روش‌های بازاریابی تنوع بیشتری دارد و دانش تخصصی بیشتری را نیز می‌طلبد، اما در کار بازاریابی، حال به هر شکلی، تجربه یکی از مهم‌ترین عوامل برای موفقیت در جذب مشتری یا افزایش مخاطب محسوب می‌شود.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟ معرفی روش‌های بازاریابی بر پایه اینترنت (بخش اول)

دیجیتال مارکتینگ به چه صورت کار می‌کند و مزایای آن چیست؟

شاید هنگامی که نام بازاریابی اینترنتی یا دیجیتال مارکتینگ را می‌شنوید تنها به تبلیغات موجود در سایت‌های مختلف یا صفحات و کانال‌های فضای مجازی فکر کنید، اما در واقع این نوع بازاریابی یکی از ساده‌ترین روش‌های بازاریابی اینترنتی محسوب می‌شود، انواع زیادی از بازاریابی دیجیتالی به شکلی تخصصی اجرا شده که کاربران اصلا متوجه آن نمی‌شوند، نکته مهم آن است که بازاریابی به معنی تبلیغات نیست، به همین دلیل بسیاری از انواع بازاریابی‌های اینترنتی بدون تبلیغ یا ارائه مطلبی انجام می‌گیرد، این روش‌ها بخش تخصصی‌تر و پیچیده‌تر بازاریابی اینترنتی هستند که در بخش دوم گزارش با آن‌ها آشنا می‌شویم.

اما به طور کلی بازاریابی اینترنتی همان بازاریابی مرسوم است که در نهایت به فروش محصولات یا سرویس‌ها و خدمات شرکت‌ها منجر می‌شود، در دنیای مجازی مهمترین راه کسب درآمد افزایش مخاطبان است، به همین جهت قبل از هرچیزی داشتن یک سایت پویا با مطالب مفید و کاربردی، یک کانال جذاب یا یک صفحه با اطلاعات تخصصی در شبکه‌های مجازی، به جذب مخاطبان کمک می‌کند، پس از این موارد، تبلیغات و دیگر روش‌های بازاریابی اینترنتی باید مورد استفاده قرار بگیرد، در واقع تا زمانی که خدمات خوبی ارائه نشود، تبلیغات و بازاریابی گسترده تاثیر چندانی نخواهد داشت.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟ معرفی روش‌های بازاریابی بر پایه اینترنت (بخش اول)

دو مزیت اصلی دیجیتال مارکتینگ نسبت به بازاریابی‌های سنتی چیست؟

صرفه‌جویی در زمان و هزینه

در بازاریابی سنتی به تیم گسترده و متشکل از افراد زیادی نیاز دارید که هر کدام وظیفه‌ای را برعهده خواهند گرفت، در بازاریابی دیجیتال اینگونه نیست، گاهی حتی یک نفر می‌تواند تمام نیاز‌های یک سایت را از نظر بازاریابی برآورده کند و به این ترتیب هزینه نهایی کاهش پیدا می‌کند. به‌طور مثال ساخت یک تبلیغات تلوزیونی چقدر هزینه دارد؟ در کنار آن پخش آن از شبکه‌های اصلی و پرطرفدار خود یک هزینه جداگانه و سرسام‌آور خواهد داشت، اما در دنیای مجازی ساخت یک کلیپ کوتاه تبلیغاتی و انتشار آن در برخی موارد کمتر از ۳۰ درصد یک تبلیغات تلویزیونی تمام می‌شود که بازدهی بسیار بیشتری دارد و به نفع شرکت تبلیغ کننده خواهد بود.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟ معرفی روش‌های بازاریابی بر پایه اینترنت (بخش اول)

جذب مخاطب تخصصی

در بازاریابی سنتی جذب مشتریان مناسب کسب‌و‌کار شرکت بسیار دشوار است، البته این مورد درباره تمام کسب‌و‌کار‌ها صادق نیست، اما به‌طور کلی یافتن مشتریان تخصصی در فضای مجازی بسیار آسان است. به‌طور مثال فرض کنید یک فروشنده کنسول بازی یا لوازم جانبی آن با تبلیغ در سایت‌های تخصصی گیم و بازی می‌تواند به‌راحتی خدمات خود را برای هزاران جوان و نوجوانی که به این حوزه علاقه‌مند هستند و روزانه از مطالب آن سایت استفاده می‌کنند، به نمایش بگذارد، یا یک سایت آشپزی مکان بسیار مناسبی برای تبلیغ فروش لوازم آشپزخانه، کلاس‌های هنری و تخصصی برای بانوان است، یافت مخاطب هدف با این تعداد گسترده در دنیای واقعی بسیار سخت است.

در این گزارش به توضیح مفاهیم و مزیت‌های دیجیتال مارکتینگ پرداختیم، اما در گزارش بعدی انواع بازاریابی اینترنتی و روش‌های انجام آن را بازگو خواهیم کرد.



تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

تصویری از آلن تورینگ، یکی از دانشمندان پیش‌گام در حوزه‌ی محاسبات مدرن که سرنوشت تراژیکی برایش رقم خورد، به‌زودی روی اسکناس‌های ۵۰ پوندی بریتانیا چاپ خواهد شد. انتخاب او از میان فهرستی کوتاه از دانشمندان و روشنفکران برجسته کار بسیار دشواری بود.

مارک کارنی، رئیس بانک انگلستان ضمن اعلام این خبر در روز دوشنبه بیان کرد که اسکناس‌های پلیمری جدید ۵۰ پوندی منقوش به چهره‌ی آلن تورینگ تا پایان ۲۰۲۱ توزیع خواهند شد. کارنی در بیانیه‌ای وی را «ریاضیدان برجسته» نامید و وی را «غولی» توصیف کرد که «خیلی‌ها روی شانه‌های او ایستاده‌اند»:

دستاوردهای آلن تورینگ به‌عنوان پدر علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی و نیز به‌عنوان یک قهرمان جنگ، بسیار متنوع و دوران‌ساز بوده‌اند.

فرایند انتخاب چهره‌ی برتر برای چاپ روی اسکناس‌های جدید، به‌صورت همگانی انجام شد و تنها تفاوت این دوره با دفعات پیشین در آن بود که افراد نامزدشده باید دانشمندی بریتانیایی می‌بودند. بانک از مردم خواسته بود که پیشنهاد‌های خود را مطرح کنند و در عرض ۶ هفته، صدها هزار رای و در حدود هزار نام واجدشرایط به‌ثبت رسید. درنهایت، پس از انجام بررسی‌های لازم، اسامی زیر از میان آن‌ها انتخاب شد:

Alan Turing

  • ماری انینگ (۱۸۴۷ الی ۱۷۹۹)؛ دیرین‌شناس خودآموخته‌ای که به‌خاطر فسیل‌هایی که در زادگاهش، لایم رجیس در سواحل جنوبی انگلستان کشف کرد شهرتی جهانی دارد.
  • پل آدرین موریس دیراک (۱۹۰۲ الی ۱۹۸۴)؛ پژوهش‌های وی درک انسان‌ها را از کوچک‌ترین ماده‌ی جهان به‌طور کامل از این‌رو به آن‌رو کرد.
  • روزالیند فرانکلین (۱۹۲۰ الی ۱۹۵۸)؛ وی ساختار DNA را کشف کرد. این کشف گامی بسیار بزرگ برای پیشرفت دانسته‌های دانشمندان درباره‌ی بیولوژی زندگی به‌شمار می‌آید.
  • استیون هاوکینگ (۱۹۴۲ الی ۲۰۱۸)؛ او تأثیر چشمگیری در درک انسان‌ها از گرانش، فضا و زمان دارد.
  • ویلیام هرشل (۱۷۳۸ الی ۱۸۲۲) و کارولین هرشل (۱۷۵۰ الی ۱۸۴۸)؛ خواهر و برادر اخترشناسی که خود را وقف کشف اسرار جهان کرده بودند.
  • دوروتی کرافوت هاجکین (۱۹۱۰ الی ۱۹۹۴)؛ پژوهش‌های این بانوی دانشمند که با استفاده از کریستالوگرافی اشعه‌ی ایکس انجام می‌شد، منجر به اکتشافات تحول‌ساز عظیمی شد که ضمن شکل‌بخشیدن به علم مدرن، به نجات جان انسان‌ها کمک شایانی کرد.
  • آیدا لاولیس (۱۸۱۵ الی ۱۸۵۲) و چارلز ببیج (۱۸۷۱ الی ۱۷۹۱)؛ نوابغ آینده‌نگری که دوران کامپیوتر مدیون آن‌ها است.
  • جیمز کلرک ماکسول (۱۸۳۱ الی ۱۸۷۹)؛ اکتشافات وی، به‌عنوان مبنای نوآوری‌های فنی شناخته می‌شود که شیوه‌ی زندگی انسان‌ها را متحول کرد.
  • سرینیواسا رامانوجان (۱۸۸۷ الی ۱۹۲۰)؛ توانایی ذهنی باورنکردنی وی درخصوص اعداد به تحول ریاضیات مدرن کمک کرد.
  • ارنست رادرفورد (۱۸۷۱ الی ۱۹۳۷)؛ وی پرده از خواص تابش برداشت و راز اتم را فاش کرد. او با یافته‌های خود، بنیان علم فیزیک هسته‌ای را بنا گذارد.
  • فردریک سنگر (۱۹۱۸ الی ۲۰۱۳)؛ پژوهش‌های پیشگامانه‌ی وی را پایه‌های دانش امروز انسان‌ها درباره‌یژنتیک می‌دانند.
  • آلن تورینگ (۱۹۱۲ الی ۱۹۵۴)؛ کارهایی که وی در زمینه‌ی کامپیوترهای اولیه انجام داد، دستاوردهای وی در حوزه‌ی رمزگشایی و ایده‌های آینده‌نگرانه‌اش درباره‌ی هوش مصنوعی، او را به یکی از تاثیرگذارترین اندیشمندان قرن بیستم بدل کرده است.

Alan Turing

به‌ترتیب، از راست به چپ، آیدا لاولیس، استیون هاوکینگ و روزالیند فرانکلین، از چهره‌های سرشناسی که در فهرست نهایی به‌چشم می‌خورند

کارها و ایده‌های تورینگ در زمینه‌ی رمزگشایی، کامپیوترهای اولیه و هوش مصنوعی او را به یکی از مهم‌ترین دانشمندان قرن بیستم بدل کرده است

تک‌تک این افراد نقش بسیار تاثیرگذاری در حوزه‌ی کاری خود داشتند؛ اما طبق معمول قدر خیلی از آن‌ها در زمان حیات‌شان دانسته نشد. تورینگ، نمونه‌ی بارز آن است. تلاش‌های وی برای رمزگشایی در زمان جنگ جهانی دوم (که با همراهی همکارانش در بلچلی پارک انجام می‌شد) تأثیر بسزایی بر موفقیت‌های متفقین داشت و به آن‌ها این فرصت را می‌بخشید تا پیام‌های مخابره‌شده توسط قوای محور (متشکل از کشورهای ژاپن، ایتالیا و آلمان نازی) را مخفیانه بخوانند. تصور می‌شد این پیام‌ها توسط ماشین مبتکرانه‌ی انیگما رمزنگاری می‌شدند.

بخشی از این کار و مقالات تورینگ درباره‌ی نظریه‌ی محاسبات عمومی که در همان سال‌ها نوشته شد، پایه و اساس بسیاری از مفاهیمی را بنیان گذاشته است که بعدها زیربنای سیستم‌های محاسباتی امروزی را تشکیل داد. کامپیوتر مدرن حاصل پژوهش‌ها و تلاش‌های چندین نسل از دانشمندانی از کشورهای مختلف است که چندین دهه و زمان‌های مختلف روی آن کار کرده‌اند و تورینگ، یکی از طلایه‌داران نظریه‌پردازی و اجرا در این عرصه به شمارمی‌رود. او سال ۱۹۳۷ مقاله‌ای منتشر کرد که ایده‌ی پرورانده‌شده در آن را به‌نام ماشین تورینگ می‌شناسند و گفته می‌شود که اساس محاسبات مدرن است.

شمار زیادی از کارهای وی، از جمله رمزگشایی پیام‌های نازی‌ها در زمان جنگ جهانی دوم، باید چندین دهه مانند یک راز در سینه‌ها باقی می‌ماند و همین باعث شد تنها تعداد انگشت‌شماری از دستاوردهای وی باخبر باشند. او پس از جنگ به‌خاطر گرایش‌های خاص جنسی خود توسط دولت بریتانیا مورد تعیقب قضایی قرار گرفت. تورینگ که به انجام کارهای منافی عفت متهم بود، به درمان شیمیایی اجباری محکوم شد که به زعم عده‌ای، رفتاری تحقیرآمیز و ناعادلانه در قبال مردی است که جان هزاران و شاید میلیون‌ها انسان را نجات بخشید و به خلق یک فناوری که مشخصه‌ی بارز فناوری قرن بیستم است، کمک شایانی کرد.

Alan Turing

جسد بی‌جان وی را ۷ ژوئن ۱۹۵۷ در آپارتمانش پیدا کردند؛ گویی خودکشی کرده بود. او در سال ۲۰۱۴ به‌طور رسمی از طرف مقامات بریتانیا مورد عفو قرار گرفت. این بخشش را می‌توان حاصل توجه دوباره به اقدامات تورینگ و همکارانش در زمان جنگ و کارهایی در زمینه‌ی محاسبات آن‌ها، دانست.

حتی با چنین روایتی باز هم انتخاب تورینگ از میان خیل پرشمار چهره‌های سرشناسی که برای چاپ تصویرشان روی اسکناس نامزد شده بودند، کار سختی بود. هنوز کار طراحی خود اسکناس به پایان نرسیده؛ اما تقریبا شبیه آن چیزی است که در تصویر بالا می‌بینید. عکسی که برای این کار انتخاب شده، مشهورترین عکس تورینگ است؛ ارقام باینری که در آن دیده می‌شوند، به تاریخ تولد او (۲۳ ژوئن ۱۹۱۲) اشاره می‌کنند؛ و در بخش‌های دیگری از آن، نکاتی برگرفته از مقالات و دفترچه‌های یادداشتش، تصویری از ماشین محاسبات خودکار (اولین کامپیوتر دیجیتال که به شکستن کدهایی انیگما کمک کرد)، امضا و یک نقل‌قول معروف از وی و نکات ریز دیگری دیده می‌شود. این اسکناس از سال ۲۰۲۱ وارد چرخه‌ی دادوستد عمومی خواهد شد.



تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 امشب ماه شب  ۱۴ در آسمان می‌درخشد و خودنمایی می‌کند، اما این ماه با ماه‌های قبل و بعد تفاوت جالبی دارد، بر عکس همیشه که قرص ماه شب ۱۴ در آسمان رخ نمایی می‌کند، امشب ماه تیره و تارمی شود و در سایه زمینی که همیشه همراه اوست پنهان می شود و پدیده زیبایی را  در آسمان به تصویر می‌کشد و شما تنها چند ساعت فرصت دارید تا  تماشای ماه گرفته را در آسمان مشاهده کنید.

ماه گرفتگی یکی از مهم‌ترین رخدادهای نجومی در تمام دوران‌ها بوده است؛ چه در گذشته‌های دور که آن را نشانه‌ای از خشم خدایان بود و از آن می‌ترسیدند و چه حالا که به یکی از جذاب‌ترین و هیجان انگیزترین اتفاقات طبیعت تبدیل شده است.

فرصت چند ساعته تماشای ماه گرفتگی را از دست ندهید +زمان آغاز و پایان خسوف

 هزاران نفر در سراسر جهان روزها در انتظار هستند تا در هنگام ماه گرفتگی چشم به آسمان بدوزند، پدیده زیبایی که کوچک و بزرگ را وادار به تماشای خود می‌کند؛ سیارات و قمر‌ها می‌چرخند و در نهایت یک سایه ساده برای چند لحظه ماه را از ما دریغ می‌کند، شاید برای آن که بعد از مدت‌ها سری به سمت آسمان بچرخانیم.

ساعت آغاز و پایان ماه گرفتگی در ایران

محمد جوان صفاران ‌کارشناس نجوم در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره جزئیات این ماه‌گرفتگی اظهار کرد: شبانگاه ۲۵ تیر ماه می‌توانید شاهد وقوع این ماه گرفتگی جزئی باشید؛ این رخداد نجومی از ساعت ۲۳ و ۱۳ دقیقه و ۵۱ ثانیه شبانگاه سه‌شنبه ۲۵ تیر آغاز خواهد شد؛ البته باید توجه داشته باشید که در دقایق اولیه قابل مشاهده نخواهد بود به عبارتی دیگر ماه در ساعت ذکر شده وارد بخش نیم سایه زمین می‌شود.

وی با اشاره به شروع گرفت نیم‌سایه‌ای در ساعت ذکر شده ادامه داد: این گرفت جزئی در ساعت ۳۱ دقیقه و ۴۳ ثانیه بامداد چهارشنبه ۲۶ تیر قابل مشاهده خواهد و در ساعت ۲ و ۴۴ ثانیه بامداد ۲۶ تیر به اوج مقدار خود خواهد رسید.

فرصت چند ساعته تماشای ماه گرفتگی را از دست ندهید +زمان آغاز و پایان خسوف

تنها  ۲ ساعت و ۵۸ دقیقه برای تماشای خسوف  فرصت دارید

صفاران با تاکید بر  اینکه  گرفت مجموعا  ۲ ساعت و ۵۸ دقیقه قابل مشاهده خواهد بود، گفت: در نهایت ساعت ۳ و ۲۹ دقیقه و ۳۹ ثانیه این گرفت به پایان خواهد رسید و ساعت ۴ و ۴۷ دقیقه و ۳۸ ثانیه ماه از نیم‌سایه زمین خارج می‌شود که ساعت پایان رخداد نجومی است.

رئیس گروه نجوم و اکتشافات فضایی سازمان فضایی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: تمامی مراحل این ماه گرفتگی در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی در تهران قابل رویت است.

کوروش رکنی رئیس گروه نجوم و اکتشافات فضایی سازمان فضایی ایران اظهار کرد: در تاریخ ۲۵ و ۲۶ تیرماه ۱۳۹۸ یک ماه گرفتگی جزئی به وقوع می‌پیوندد؛ این ماه گرفتگی از استرالیا، آفریقا، آمریکای جنوبی، اکثر بخش‌های اروپا و آسیا قابل رویت است.

فرصت چند ساعته تماشای ماه گرفتگی را از دست ندهید +زمان آغاز و پایان خسوف

ماه گرفتگی بعدی در سال ۱۴۰۲  رخ خواهد داد

رئیس گروه نجوم و اکتشافات فضایی سازمان فضایی ایران درباره زمان ماه گرفتگی بعدی در ایران اظهار کرد: ماه گرفتگی بعدی که از ایران قابل رویت باشد ۱۴۰۲ در رخ خواهد داد.

رکنی گفت: ماه گرفتگی جزئی (Partial lunar eclipse) زمانی اتفاق می‌افتد که زمین از میان خورشید و ماه بدر عبور می‌کند، طوری که این سه جرم دقیقا در یک راستا قرار ندارند، در این وضعیت، تنها بخش کوچکی از سطح ماه در بخش تاریک سایه زمین فرو می‌رود و بقیه سطح ماه، وارد بخش نیم سایه زمین می‌شود.

وی ادامه داد: به سبب شیب صفحه مداری ماه، هر شب که ماه بدر در آسمان باشد، ما شاهد گرفت جزئی نخواهیم بود؛ صفحه مداری ماه حول زمین دارای زاویه ۵ درجه نسبت به صفحه مداری زمین حول خورشید (دایره البروج) است، به نقاطی که این دو صفحه یکدیگر را قطع می‌کنند، گره مداری (Node) گفته می‌شود.

رکنی افزود: ماه گرفتگی (Lunar eclipse) زمانی اتفاق می‌افتد که ماه نزدیک یکی از این گره‌ها واقع شده و در فاز بدر است و خورشید گرفتگی (Solar eclipse) زمانی اتفاق می‌افتد که ماه در نزدیکی یکی از این گره‌ها قرار می‌گیرد و در فاز ماه نو است.

فرصت چند ساعته تماشای ماه گرفتگی را از دست ندهید +زمان آغاز و پایان خسوف

مراحل ماه گرفتگی جزئی

رئیس گروه نجوم و اکتشافات فضایی سازمان فضایی ایران بیان کرد: مراحل ماه گرفتگی جزئی به شرح زیر است؛ آغاز گرفت نیم سایه ای، نیم سایه زمین، سطح ماه را می‌پوشاند؛ آغاز گرفت جزئی، سایه زمین در حال حرکت بر روی ماه است، ماکزیمم گرفت، سایه زمین، بزرگترین بخش از ماه را می‌پوشاند؛ پایان گرفت جزئی، سایه زمین، سطح ماه را ترک کرده است و پایان گرفت نیم سایه‌ای، نیم سایه زمین، سطح ماه را ترک کرده است و این پایان ماه گرفتگی خواهد بود.

وی بیان کرد: ماه گرفتگی جزئی برای تمام ساکنانی که در سمت چب کره زمین واقع شده‌اند، قابل رویت است؛ برای رصد این پدیده، نیاز به تجهیزات رصدی خاصی نیست، همه آنچه شما نیاز دارید دانستن تاریخ و ساعت گرفت در محل رصد شماست.

فرصت چند ساعته تماشای ماه گرفتگی را از دست ندهید +زمان آغاز و پایان خسوف

جالب است بدانید اگر در زمان وقوع خسوف روی کره ی ماه باشید هم کره‌ی زمین را تاریک خواهید دید؛ در این حالت دور تا دور کره ی زمین یک حلقه ی درخشان به رنگ قرمز خواهید دید که در حقیقت همان نور خورشید است که از میان اتمسفر کره ی زمین پراکنده شده است.

وی تاکید کرد: رصدگران در سراسر کشور می‌توانند با چشم غیرمسلح و بدون هیچ‌گونه خطری گرفت زیبای ماه را در بامداد چهارشنبه ۲۶ تیر ماه ۱۳۹۸ مشاهده کنند اما نیم سایه توسط چشم غیر مسلح قابل مشاهده نخواهد بود.

صفاران درباره علل وقوع این رخداد نجومی گفت: ماه‌گرفتگی یا خُسوف هنگامی روی می‌دهد که کره ماه در حالت بدر و وضعیت مقابله قرار داشته و سایه زمین بر روی آن بیافتد یا به عبارتی دیگر ماه وارد مخروط سایه زمین شود.



تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
ناوشکن سهند یکی از محصولاتی است که به دنبال ارتقای ناوگان دریایی ساخته شده است؛ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران آن را در سال ۹۱ رونمایی کرده و در آذر سال ۹۷ به آب انداخت.

سهند پس از جماران و دماوند (یا ولایت) سومین کشتی جنگی ساخته شده توسط ایران است که به یاد ناوچه سهند کلاس الوند که در سال ۶۷ غرق شد، نامگذاری شد.

از ویژگی‌های این ناوشکن می‌توان به قابلیت رادارگریزی و بهره گیری از سامانه‌های الکترونیکی و دفاعی مدرن اشاره کرد.

ویژگی‌های بدنه، یکی از مهم‌ترین مشخصاتی است که در ساخت این ناوشکن مورد توجه قرار می‌گیرد؛ طول ناوشکن سهند بین ۹۵ تا ۹۸ متر تخمین زده می‌شود، اما بیشترین عرض بدنه آن حداقل ۱۲ متر و وزن آن هم  حدود ۲ هزار تن است.

بدنه اصلی سهند از ۲۰ بلوک مجزا که دارای چهار طبقه است تشکیل شده و پس از ساخت در حوض خشک، در کنار هم قرار گرفته و به یکدیگر متصل شده‌اند. دیوار‌هایی به منظور جلوگیری از نفوذ آب یا سرایت آتش بین بلوک‌های مختلف وجود دارد که از طریق درب‌های تعبیه شده در آن به یکدیگر متصل می‌شوند.

روسازه این ناوشکن در سه طبقه طراحی شده است. از تفاوت‌های ظاهری عرشه‌های بالایی سهند با نسل قبلی می‌توان به تغییراتی در شکل پل فرماندهی، انتقال بخش نصب رادار به پشت این قسمت و قرارگیری دکل اصلی در پشت این دو قسمت اشاره کرد.

شیوه طراحی عرشه کشتی یکی از عواملی است که رادارگریزی سهند را نسبت به نسل قبل خود بیشتر کرده است. یکدست بودن سطح بدنه از کاسه تا عرشه امکان بازتاب راداری کمتری برای پهلوی سهند ایجاد کرده است و افزایش عرض سهند نسبت به نسل‌های قبلی، به کاهش بازتاب راداری پهلوی این کشتی جنگی منجر شده است.

بخش زیادی از عرشه ناو سهند به محل فرود هلی‌کوپتر در آن اختصاص دارد که امکان حمل بزرگ‌ترین بالگرد نیروی دریایی را برای پیشرفته‌ترین ناوشکن بومی خاورمیانه فراهم می‌سازد.
 
سهند، جان تازه ناوگان دریایی
 
قابلیت تهاجمی و تدافعی بالای ناوشکن سهند را باید در بروز رسانی پرتاب گر‌های اژدر و انواع توپ‌های ضد هوایی و ضد سطحی، سامانه‌های موشکی سطح به سطح و سطح به هوا، سامانه دفاع نقطه ای، سامانه ضد زیردریایی، قابلیت رادار گریزی، افزایش برد عملیاتی، قابلیت مانورپذیری بالا و همچنین سامانه‌های الکترونیکی آن جستجو کرد.

از دیگر مشخصات ناوشکن سهند می‌توان به در نظر گرفتن ۴ موتور پر قدرت برای این ناوشکن، به منظور ایجاد مانور حرکتی بیشتر، نسبت به نسل قبل خود اشاره کرد.

مشخصات عملیاتی

رانش سهند از طریق دو محور است که به دو پروانه ناوشکن نیرو می‌دهند. چهار موتور دیزلی این کشتی در ابتدای نیمه عقبی و در پایین‌ترین طبقه از بدنه قرار دارند. پروانه‌های این ناوشکن نیز قابلیت تغییر زاویه دارند. با تغییر زاویه این پروانه ها، سهند با سرعت بیشتری تغییر جهت می‌دهد.

از مهم‌ترین خصوصیات ناوشکن سهند می‌توان به قدرت دریانوردی بالای آن اشاره کرد. سازه قوی بدنه باعث شده تا این کشتی جنگی بتواند بیش از ۱۵۰ روز در آب‌های پرتلاطم، بدون پشتیبانی دریانوردی کند.

ساخت کشتی‌های جنگی مشابه با ناوشکن ایرانی سهند، با وجود همکاری‌های مختلف چندین کشور در زمانی بین ۳ تا ۴ سال به طول می‌انجامد، اما ساخت پیشرفته‌ترین ناوشکن بومی خاورمیانه در ایران قرار است بین ۲ تا ۳ سال به نتیجه برسد.
 
سهند، جان تازه ناوگان دریایی

به گفته متخصصان، جدیدترین ناوشکن نیروی دریایی ارتش می‌تواند مسیر ۱۶ هزار کیلومتری سواحل ایران تا مرز‌های آبی ایالات متحده را در زمان تقریبی ۲۰ روزه طی کند.

مشخصات تسلیحات نظامی

از دیگر مشخصات ناوشکن سهند می‌توان به ویژگی‌های نظامی و قابلیت بالای حمل تسلیحات و تجهیزات نظامی مختلف توسط آن اشاره کرد. دو پرتابگر دوتایی موشک‌های ضد کشتی از نوع نور و یا قادر، توپ تک لول ۴۰ میلیمتری فتح با شلیک ۳۰۰ تیر بر دقیقه با قابلیت ضد موشک کروز و احتمالا توپ‌های ۲۰ میلیمتری تک لول یا سامانه چند لول چرخان با کالیبر کمتر در دو سمت عرشه و قایق‌های نجات و قایق‌های موتوری، بخشی از ویژگی‌های تسلیحاتی ناوشکن سهند است.

در این ناوشکن محل اژدرافکن‌های ناوشکن جماران، پرتابگر‌های سه تایی اژدر‌های ضدزیردریایی در کشتی سهند در عرشه اصلی آن و جلوی محل پرواز هلی‌کوپتر قرار گرفته اند.
 
سهند، جان تازه ناوگان دریایی

در قسمت سینه ناوشکن هم یک توپ ۷۶ میلیمتری نصب شده که یک سلاح تمام خودکار با قابلیت انهدام اهداف سطحی و هوایی مختلف حتی موشک‌های ضدکشتی، با شلیک بالغ بر ۱۲۰ گلوله بر دقیقه، امکان هدفگیری با رادار و سامانه‌های الکترواپتیک و برد مؤثر ۱۲ هزار و برد نهایی ۱۷ هزار متر است. همه این تسلیحات نظامی توسط صنایع دفاعی کشورمان ساخته شده‌اند.

به طور کلی می‌توان مشخصات ناوشکن سهند را در سازه بسیار قوی و رادار گریز و افزایش سطح عرشه پرواز، خلاصه کرد.

نیرو‌های نظامی کشورمان که از قدرت‌های بزرگ منطقه به شمار می‌روند، در پی رشد روز افزون خود همواره به دنبال دستیابی به تکنولوژی‌های برتر حوزه تجهیزات و صنایع نظامی، به موفقیت‌های چشمگیری دست پیدا کرده‌اند.


تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در نخستین روزهای تیرماه گفته شد که گلکسی واچ اکتیو ۲ سامسونگ اوایل ۲۰۲۰ معرفی می‌شود. براساس آخرین گزارش‌ Wareable، به‌نظر می‌رسد گلکسی واچ جدید کره‌ای‌ها، نخستین ساعت هوشمند این شرکت با قابلیت پایش ضربان قلب ECG خواهد بود.

البته در گزارش منتشرشده از سوی Wareable به این موضوع اشاره شد که قابلیت پایش ضربان قلب ECG در زمان اولین عرضه‌ی این ساعت هوشمند در دسترس کاربران قرار نخواهد داشت بلکه کاربران می‌توانند در عرضه‌های بعدی و براساس به‌روزرسانی‌هایی که قرار است این گجت پوشیدنی دریافت کند، قابلیت پایش ضربان قلب را نیز در اختیار داشته باشند.

انتظار می‌رود در اولین عرضه‌، شاهد ساعت هوشمند جدیدی با قابلیت پایش ساده‌ی ضربان قلب باشیم. ساعت هوشمند تنها زمانی‌که ضربان قلب کاربر بسیار بالا برود یا بسیار افت کند، به وی هشدار می‌دهد.

 

 

 

این اولین‌بار نیست که ساعت هوشمند سامسونگ با قابلیت پایش ضربان قلب معرفی می‌شود. نسخه‌های قدیمی‌تر نظیر گلکسی واچ اکتیو و گلکسی واچ نیز قابلیت پایش ضربان قلب را داشتند که البته باتوجه به سیستم پایش نوری، از دقت کمتری برخوردار بودند.

در مقابل سیستم ساده‌ی پایش ضربان قلب، ردیاب‌های الکتروکاردیوگرام (ECG) قرار دارند که می‌توانند سیگنال‌های الکتریکی را با دقت بالاتری اندازه‌گیری کنند و همچنین امکان تشخیص وضعیت‌های مختلف مرتبط با سلامتی کاربر را نیز فراهم می‌کنند. البته، ردیاب‌های ECG برای آنکه بتوانند روی دستگاه‌های مختلف مورد استفاده قرار بگیرند، لازم است تاییدیه‌ی FDA را دریافت کنند. شاید به‌همین دلیل کره‌ای‌ها تاکنون در مورد مجهز کردن ساعت‌های هوشمند خود به ردیاب‌ ضربان قلب ECG به این حد تأخیر داشته‌اند.

سال گذشته نیز کوپرتینویی‌ها مسیر مشابه سامسونگ را طی کردند. ابتدا اواسط شهریورماه سال گذشته اپل واچ سری ۴ با نمایشگر بزرگتر و بدنه‌ای باریک‌تر معرفی شد ولی در به‌روزرسانی بعدی در ماه دسامبر در آمریکا و سپس طی ماه مارس در انگلیس، قابلیت پایش ضربان قلب ECG‌ به این ساعت هوشمند اضافه شد و در زمان رونمایی چنین قابلیتی در دسترس کاربران نبود.

بررسی اپل واچ سری ۴ / Apple watch series 4

در رویداد رونمایی اپل واچ سری ۴، اپل اعلام کرد که مجوزهای لازم را برای ردیاب ضربان قلب ECG از سازمان FDA دریافت کرده است که البته دریافت مجوز لزوما به‌معنی دریافت تاییدیه‌ی رسمی نبود. به‌همین دلیل، یک بازه‌ی زمانی طول کشید تا اپل نیز توانست تاییدیه‌ی رسمی FDA را برای استفاده از این قابلیت دریافت کند. به‌نظر می‌رسد کره‌ای‌ها نیز مسیری مشابه کوپرتینویی‌ها را طی می‌کنند و احتمال دارد گلکسی واچ اکتیو ۲ در روند مراحل دریافت تاییدیه‌ی FDA‌ قرار گرفته باشد.

از نظر ظاهری، گلکسی واچ اکتیو ۲ شباهت زیادی به ساعت‌‌های هوشمند سنتی گلکسی واچ اکتیو قبلی خودش دارد. انتظار می‌رود این ساعت هوشمند در سه نسخه یکی با قابلیت اتصال به شبکه‌ی LTE، دیگری با قابلیت پشتیبانی از فقط بلوتوث و نسخه‌ی سوم تحت برند Under Armour، با بند انحصاری و نیز اشتراک ۶ماهه‌ی MapMyRun در دسترس کاربران قرار گیرد. براساس اعلام SamMobile، هر سه مدل در دو اندازه‌ی ۴۰ و ۴۴ میلی‌متری و به‌همراه نسخه‌ی ۱.۵ نرم‌افزار One UI سامسونگ به بازار عرضه خواهند شد.

براساس اعلام Wareable، انتظار می‌رود گلکسی واچ اکتیو ۲ ماه آینده هم‌زمان با رویداد رونمایی گلکسی نوت ۱۰معرفی شود. 



تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

براساس گزارش غیررسمی منتشره از سوی رسانه‌ی سم‌موبایل، سامسونگ قصد دارد نسخه‌ی دوم رابط کاربری جدیدش که از آن با نام وان یو‌آی (One UI) یاد می‌شود را به‌همراه به‌روزرسانی اندروید کیو (Android Q) برای گوشی‌های خودش منتشر کند. همچنین در این گزارش آمده است که پرچم‌دار نسل بعد سامسونگ یعنی گلکسی اس ۱۱ قرار است با نسخه‌ی ارتقاءیافته‌ی وان یو آی ۲ با نام One UI 2.1 روانه‌ی بازار شود.

در نگاه اول شاید این خبر برای برخی افراد تعجب‌برانگیز باشد، بااین‌حال نباید فراموش کنیم اکثر شرکت‌های بزرگی که گوشی‌های اندرویدی می‌سازند، نسخه‌ی جدید رابط کاربری اختصاصی‌شان را به‌همراه نسخه‌های جدید اندروید در دسترس کاربران قرار می‌دهند. از همین رو صحت داشتن این خبر و اتخاذ چنین تصمیمی از سوی کره‌ای‌ها، تا حد زیادی منطقی به‌نظر می‌رسد.

رابط کاربری وان یوآی / One UI

 

آن‌طور که گزارش سم‌موبایل ادعا می‌کند، رابط کاربری One UI 2.0 قرار است به‌همراه نسخه‌ی جدید و بهبودیافته‌ی اپلیکیشن سلامت دیجیتال گوگل (Digital Wellbeing) که در مراسم I/O 2019 شاهد آن بودیم، منتشر شود. یکی از مهم‌ترین بهبودهای نسخه‌ی جدید اپلیکیشن سلامت دیجیتال، حالت Focus است. این حالت به کاربران امکان خواهد داد تا به‌راحتی اپلیکیشن‌هایی را که فکر می‌کنند ممکن است موقع انجام کار خاصی حواس‌شان را پرت کند، به حالت بی‌صدا در بیاورند و دیگر نوتیفیکیشن‌هایش را تا زمان غیرفعال‌سازی حالت Focus دریافت نکنند.

افزون بر بهبودهای اپلیکیشن سلامت دیجیتال،‌ به‌روزرسانی اندروید کیو برای گوشی‌های سامسونگ قرار است شامل اکثر قابلیت‌های مهم این سیستم‌عامل باشد. بااین‌حال گفته شده قابلیت‌هایی نظیر Live Captions قرار است تنها برای گوشی‌های سری گلکسی سال ۲۰۱۹ نظیر سری گلکسی اس ۱۰ در دسترس قرار گیرند.

رابط کاربری وان یوآی / One UI

همچنین Bixby Routines یکی از قابلیت‌هایی است که گفته می‌شود قرار است به‌همراه به‌روزرسانی اندروید Q برای پرچمداران قدیمی سامسونگ نظیر گلکسی اس ۹ و گلکسی نوت ۹ در دسترس قرار گیرد. سامسونگ قابلیت بیکس‌بی روتینز را با رابط کاربری One UI 1.1 برای گوشی‌های سری گلکسی اس ۱۰ معرفی کرده بود. بااین‌حال همان‌طور که می‌شد حدس زد، برخی از جذاب‌ترین ویژگی‌ها ظاهرا قرار است حداقل به مدت چند هفته در انحصار گوشی‌های سری گلکسی نوت ۱۰ باشند. 

متاسفانه در گزارش سم‌موبایل هیچ‌گونه اطلاعات دقیقی در مورد زمان انتشار به‌روزرسانی اندروید کیو برای گوشی‌های سامسونگ در دسترس قرار نگرفته است. سامسونگ در زمانی نه‌چندان طولانی، اندروید ۹ پای را برای گوشی‌هایش منتشر کرد. با این اوصاف با دیدی خوش‌بینانه می‌توانیم امیدوار باشیم که سامسونگ نسخه‌ی جدید اندروید را حداقل برای گوشی‌های پرچمدارش تا قبل از پایان سال ۲۰۱۹ منتشر کند.

قیمت به‌روز، مشخصات فنی و هر اطلاعاتی که برای خرید ارزان و آگاهانه‌ی انواع گوشی سامسونگ نیاز دارید را در بخش محصولات زومیت بیابید؛ مقایسه‌ی مشخصات فنی انواع گوشی‌های سری S، J، M و A سامسونگ و گالری تصاویر رسمی این محصولات همگی در بخش محصولات در دسترس شما خواهد بود.



تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

مایکروسافت گفته است که قصد دارد امکان یکپارچه‌سازی دستیارهای صوتی متفرقه را با سیستم‌عامل ویندوز ۱۰تسهیل کند. بر این اساس،‌ مایکروسافت در به‌روزرسانی بعدی ویندوز ۱۰ که برای انتشار در ماه سپتامبر برنامه‌ریزی شده است، به دستیارهای صوتی نظیر الکسای آمازون اجازه خواهد داد تا در همان صفحه‌ی قفل، فعال شوند.

اعمال چنین تغییری، این امکان را به کاربران خواهد داد تا با استفاده از فرامین صوتی، دستیارهای متفرقه‌ای نظیرالکسا را در همان صفحه‌ی قفل فعال کنند. گرچه این تغییر در نگاه اول یک تغییر نسبتا جزئی به حساب می‌آید، اما به‌خوبی نشان می‌دهد که مایکروسافت به‌مرور زمان قصد دارد ویندوز ۱۰ را به پلتفرم آزادتری برای دستیارهای صوتی تبدیل کند. اوایل سال جاری میلادی بود که آمازون امکان بیدار کردن الکسا را از طریق فرمان صوتی در اپلیکیشن مستقل آن در ویندوز ۱۰ فعال کرده بود؛ بااین‌حال صدا زدن الکسا تنها وقتی امکان‌پذیر بود که اپلیکیشن آن در پس‌زمینه در حال اجرا باشد. 

الکسا آمازون / Amazon Alexa

اپلیکیشن مستقل الکسا در ویندوز ۱۰

تغییراتی که مایکروسافت می‌خواهد در ویندوز ۱۰ اعمال کند، تنها به دستیارهای صوتی متفرقه مربوط نیست و ردموندی‌ها در حال ترسیم مسیر جدیدی برای کورتانا نیز هستند. در واقع مایکروسافت قصد دارد کورتانا را از این پس به‌عنوان اپلیکیشنی مستقل از طریق فروشگاه آنلاین خود در دسترس قرار دهد. کورتانا دیگر قرار نیست با بخش جست‌و‌جو یکپارچه باشد. گفتنی است مایکروسافت و آمازون پیش‌تر در زمینه‌ی یکپارچه‌سازی دستیارهای کورتانا و الکسا با یک‌دیگر همکاری کرده بودند. مایکروسافت به‌وضوح اعلام کرده است که چشم‌انداز جدیدی برای کورتانا می‌بیند. در واقع کورتانا در آینده قرار نیست تنها دستیار صوتی یکپارچه با ویندوز ۱۰ باشد. 

مایکروسافت طبق برنامه‌ریزی قبلی قصد دارد برخی از تغییرات یادشده را در به‌روزرسانی جدید ویندوز ۱۰ که از آن با نام رمز 19H2 یاد می‌شود، اعمال کند. براساس اخبار جدید، این به‌روزرسانی در تاریخ نامشخصی در ماه سپتامبر ۲۰۱۹ (شهریور - مهر ۱۳۹۸) منتشر خواهد شد. به‌روزرسانی موردبحث برخلاف به‌روزرسانی‌های پاییز قبلی،‌ قرار است حجم بسیار کمتری داشته باشد و طبعا تغییرات کمتری را نسبت به آن‌ها در ویندوز ۱۰ اعمال کند. 

مایکروسافت در بیلد ۱۸۳۶۲.۱۰۰۰۵ ویندوز 10 که از امروز در اختیار کاربران اینسایدر قرار گرفته، برخی از این ویژگی‌های جدید را موردآزمایش قرار داده است تا از طریق دریافت بازخورد کاربران، نظر آن‌ها را جویا شود.



تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 242 243 244 245 246 ... 3356 صفحه بعد