کمتر از یک ماه دیگر تا رویداد رسمی رونمایی رسمی سامسونگ زمان داریم و جزئیات جدیدی از محصولات آتی این شرکت منتشر شده‌اند. جدیدترین اخبار به رندرهای رسمی Galaxy Note 10 Plus و Galaxy Watch Active 2 اختصاص دارند. شایعات قبلی ادعا می‌کنند که این محصولات به‌صورت هم‌زمان معرفی خواهند شد.

 

ایوان بلس عکس‌های جدید از محصولات سامسونگ را در توییتی منتشر کرده است. در عکس مرتبط با نسخه‌ی بزرگ‌تر گلکسی نوت 10، تصویری زاویه‌دار از گوشی را مشاهده می‌کنیم که تخت‌بودن لبه‌ی بالایی آن را تأیید می‌کند. در تصویر مذکور، از پس‌زمینه‌ی رنگی در گوشی استفاده شده است و به‌راحتی می‌توان سوراخ مخصوص لنز دوربین جلو را در بالای آن مشاهده کرد. به‌علاوه، زاویه‌ی تصویر منتشرشده به‌نوعی حاشیه‌های بالایی و پایینی گوشی را کمتر نشان می‌دهد. قطعا با نگاه‌کردن به محصول سامسونگ از جلو، حاشیه‌ها بهتر نمایان خواهند شد.

در تصویری که ایوان بلس از گلکسی نوت ۱۰ پلاس منتشر کرد، قلم گوشی روی نمایشگر قرار داد و طیف رنگی آبی/بنفش آن به‌خوبی دیده می‌شود؛ طیف رنگی‌ای که با رنگ‌ بخش‌های دیگر دستگاه هماهنگ است. منابع خبری با توجه به زاویه‌ی تصویر و نحوه‌ی طراحی آن تخمین می‌زنند رندرهای منتشرشده، رندرهای رسمی شرکت کره‌ای باشند.

گلکسی واچ اکتیو 2

همان‌طورکه گفته شد ایوان بلس درکنار تصویر گلکسی نوت ۱۰ پلاس، تصویری از گلکسی واچ اکتیو ۲ را نیز منتشر کرد. طراحی رندر جدید به رندر قبلی شباهت زیادی دارد. البته در این تصویر، پس‌زمینه‌ای به‌ رنگ رز گلد می‌بینیم که با بند صورتی ساعت هوشمند هماهنگ شده است.

تغییر فاحشی که در رندر جدید گلکسی واچ اکتیو ۲ می‌بینیم، در دکمه‌ی بالایی ساعت قرار دارد. دکمه‌ی بالایی در تصور جدید بلندتر شده است و طراحی آن دیگر دایره‌ای نیست. از بخش‌های دیگر جزئیات رندر جدید می‌توان به واچ فیس آنالوگ و حاشیه‌ی زیاد ساعت اشاره کرد.

با توجه به شباهت فراوان طراحی رندرها، می‌توان تخمین زد که ساعت هوشمند و گوشی مذکور به‌صورت هم‌زمان معرفی خواهند شد. به احتمال قریب به یقین، زمان معرفی نیز همان رویداد ۷ اوت سامسونگ (۱۶ مرداد) است. کره‌ای‌ها اولین نسخه‌ی گلکسی واچ اکتیو را چند ماه پیش و هم‌زمان با گلکسی S10 معرفی کردند و رونمایی نسخه‌ی جدید همراه‌با گلکسی Note 10، چرخه‌ی سریعی به معرفی ساعت‌های هوشمند این شرکت می‌دهد.



تاريخ : شنبه 22 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

هواوی می‌گوید با وجود صحبت‌های اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، هیچ تغییر مثبتی در محدودیت‌های وضع‌شده علیه این شرکت به‌چشم نمی‌خورد. به‌گزارش خبرگزاری آسوشیتد‌پرس، لیانگ هوا، مدیر اجرایی هواوی گفت: «تا‌کنون هیچ تغییر مهمی ندیده‌ایم». این اظهارنظر تنها چند‌ هفته بعد از این رخ می‌دهد که ترامپ در گفت‌و‌گو با خبرنگاران گفت در شرایطی مشخص به شرکت‌های آمریکایی اجازه‌ی داد‌و‌ستد با هواوی را خواهد داد. 

لیانگ درادامه می‌گوید با اینکه وضعیت در مقایسه‌با ماه‌های اخیر ثبات بیشتری دارد و این آرامش نتیجه‌ی پذیرش محدودیت‌ها است، هواوی نباید در فهرست سیاه ایالات متحده باشد. او گفت:

 معتقدیم حضور ما در فهرست سیاه ایالات متحده باید متوقف شود.

دستور ترامپ در اوایل ژوئیه بعد از گفت‌و‌گو با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، در حاشیه‌ی اجلاس بیست قدرت برتر اقتصادی در ژاپن اعلام شد. سؤالی‌ که پیش می‌آید این‌ است که چرا تغییر عمده‌ای در وضعیت هواوی پیش نیامده‌ است؟ در حالی‌ که این بیانیه برای خیلی‌ها به‌عنوان حرکت در مسیری درست تعبیر شد، تنها محصولات و سرویس‌هایی را پوشش می‌دهد که به‌عنوان تهدید علیه امنیت ملی محسوب نشوند. شاید این هشدار و ادامه‌ی حضور هواوی در فهرست سیاه بیانگر این نکته باشد که هیچ چیزی تغییر نکرده‌ است.

huawei

ویلبور راس، وزیر بازرگانی ایالات متحده، درباره‌ی این وضعیت و در جواب به فرمان اجرایی ترامپ، در سخنرانی‌اش در ماه ژوئیه، توضیحاتی ارائه کرد:

بازرگانی مجوزهایی صادر خواهد‌ کرد که تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا نباشند. هواوی همچنان در فهرست سیاه ایالات متحده باقی خواهد ماند و این اطلاعیه وسعت محدوده‌ی موارد نیازمند به مجوزهای وزارت بازرگانی را تغییر نخواهد داد. البته، این به‌معنی جسارت و سرپیچی از فرمان اجرایی نیست. به‌ عبارت‌ دیگر، برنامه‌های کاربردی برای فروش به هواوی، نیازمند یکسان‌سازی ارزیابی هستند؛ اما برخی از مجوزها در صورتی‌ صادر خواهند شد که تشخیص داده شود امنیت ملی این کشور را تهدید نمی‌کنند.

به‌نقل از خبرگزاری رویترز در همان کنفرانس خبری، نازک نیک‌اختر (Nazak Nikakhtar)، معاون وزیر صنعت گفت امیدوار است تصمیمات مربوط به صدور مجوزها برای صادرات به هواوی به‌زودی گرفته شود. به‌ نظر می‌رسد این مجوزها در حال صادر‌ شدن هستند؛ اما بروکراسی و کاغذبازی اداری این روند را کُند کرده‌ است.

وضعیت هواوی همچنان مانند سابق خواهد ماند؛ اما طبق گفته‌ی این شرکت، این ممنوعیت‎ها تأثیری منفی روی آن نگذاشته است. اخیرا در مصاحبه‌ای با دیجیتال ترندز (Digital Trends)، هواوی این پیام را رساند که تجارت این شرکت مانند گذشته ادامه دارد.



تاريخ : شنبه 22 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

وقتی به‌سراغ خرید گجت می‌روید، احتمالا در وهله‌ی نخست به اندازه‌‌ی نمایشگر و تعداد پیکسل‌ها و اشباع رنگ تصاویر دقت می‌کنید؛ اما آیا تا‌به‌حال از خود درباره‌ی میزان رفرش‌ریت یا همان نرخ تازه‌سازی تصویر سؤال کرده‌اید و آن را در خرید مدنظر قرار داده‌اید؟ نرخ تازه‌سازی تصویر یکی از مهم‌ترین موضوعات درباره‌ی نمایشگر‌ها محسوب می‌شود که اهمیت آن در‌ این سال‌ بسیار بیشتر شده است.

برای دسته‌ی خاصی از دستگاه‌های الکترونیکی مانند تلویزیون و مانیتورهای گیمینگ، نرخ تازه‌سازی تصویر یکی از موضوعات مهمی به‌ شمار می‌رود که تقریبا تمامی خریداران باید به آن توجه ویژه کنند. وقتی به‌سراغ موبایل و تبلتو حتی لپ‌تاپ‌ها می‌رویم، متأسفانه چندان از این نرخ صحبت نمی‌شود؛ موضوعی که اتفاقا باید به آن بسیار توجه کرد.

پیش‌از‌ اینکه وارد بحث شویم، خوب است کمی درباره‌ی ماهیت نرخ تازه‌سازی تصویر یا همان رفرش‌ریت توضیح دهیم. به بیان ساده، همان‌طور که از نامش پیداست، نرخ تازه‌سازی تصویر به میزان سرعت نمایشگر در تازه‌سازی تصاویر در هر ثانیه اشاره می‌کند. اگر به‌ تماشای مسابقات ورزشی یا انجام بازی‌های ویدئویی علاقه‌مند هستید، این موضوع اهمیتی دوچندان پیدا می‌کند؛ اما اگر صرفا به‌دنبال وب‌گردی یا ساخت فایل‌های صفحه‌گسترده هستید، موضوع اشاره‌شده چندان تفاوتی در کارتان ایجاد نخواهد کرد. 

همان‌طورکه احتمالا مطلع هستید، میزان تازه‌سازی تصویر را با واحد هرتز اندازه‌گیری می‌کنند و با حروف اختصار Hz نشان می‌دهند. هر عددی که در جلو این حروف قرار بگیرد، نرخ تازه‌سازی تصویر در هر ثانیه را مشخص می‌کند. فرقی نمی‌کند که از چه دستگاهی صحبت می‌کنیم؛ خواه تلویزیون باشد، خواه مانیتور یا گوشی‌های هوشمند، اصل یادشده برای همگی آن‌ها یکسان است و تنها برخی از جزئیات فنی، تفاوت‌های بسیار جزئی ایجاد می‌کنند.

مانیتور گیمینگ سامسونگ

معمولا هرچه نرخ تازه‌سازی تصویر بیشتر باشد، تجربه‌ی خوشایندتری دریافت می‌کنیم؛ زیرا صفحه‌نمایش سریع‌تر دربرابر تغییرات واکنش نشان می‌دهد. با‌این‌حال، هرچه عدد رفرش‌ریت بیشتر برود، طبیعتا به‌دلیل مشکلات فنی، قیمت تمام‌شده نیز گران‌تر می‌شود. به‌ همین‌ دلیل، بسیاری از تولیدکنندگان درزمینه‌ی افزایش نرخ تازه‌سازی تصویر در دستگاه‌هایشان، همواره جانب احتیاط را رعایت می‌کنند؛ مگر اینکه دلیل موجه و قانع‌کننده‌ای برای کارشان داشته باشند. 

در نظر داشته باشید که نرخ تازه‌سازی بیشتر، لزوما به‌معنی نمایش بهتر تصاویر نیست. کیفیت نهایی به مؤلفه‌های بسیاری بستگی دارد و محتوای تماشاشده نیز نقش بسزایی در عرض‌اندام رفرش‌ریت نمایشگر ایفا می‌کند. فیلمی سینمایی که با ۶۰ فریم بر ثانیه پخش می‌شود، بدون درنظرگرفتن تفاوت‌های فنی دیگر، تجربه‌ی مشابهی روی نمایشگر ۶۰ و ۱۲۰ هرتزی دارد.

با‌این‌حال، اهمیت میزان فریم‌های در هر ثانیه در‌ سال‌های اخیر بیشتر شده است. کنسول‌های بازی به‌عنوان یکی از دستگاه‌های مهم سرگرمی، سال‌های‌ سال بازی‌های را حداکثر با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه نمایش می‌دادند که قطعا برای محتوای گیمینگ آمار رضایت‌بخشی نیست؛ از‌این‌رو‌، بسیاری از گیمر‌های حرفه‌ای همواره انتخاب نخستشان رایانه‌های شخصی قدرتمندی بوده که از پس پردازش فریم‌های بیشتر بربیاید. باوجوداین، اکنون شرایط تغییر کرده و باخبر هستیم که کنسول‌های نسل بعدی احتمالا بازی‌ها را حداقل با نرخ ۶۰ و حداکثر با نرخ ۱۲۰ فریم‌ بر‌ ثانیه پردازش خواهند کرد. افزایش این مقدار باعث می‌شود به‌عنوان‌ مثال، در بازی‌ها دشمنانتان را در کسری از ثانیه زودتر ببینید. شاید چنین چیزی برای افراد غیرگیمر عجیب باشد؛ اما کوچک‌ترین واحد زمان در بازی‌ها، به‌‌ویژه بازی‌های آنلاین می‌تواند ورق را به‌ سود شما برگرداند.

بررسی تلویزیون Xvision / ایکس ویژن XKU635

اگر بازهم جزئیات فنی بیشتری می‌خواهید، هنوز کار ما تمام نشده است. نرخ فریم‌ بر‌ ثانیه و میزان تازه‌سازی تصویر رابطه‌ای درصدی دارند؛ بدین‌ ترتیب که نمایشگر با ۱۴۴ هرتز، تقریبا می‌تواند ۶ بار هر محتوای ویدئو‌یی ۲۴ فریمی را نشان دهد؛ در حالی‌ که میزان یادشده برای نمایشگر ۶۰ هرتزی به ۲.۵‌ بار کاهش پیدا می‌کند. نمایشگر تازه‌معرفی‌شده و گران‌قیمت Apple Pro Display XDR مشخصات فنی‌ دیوانه‌کننده‌ای دارد؛ اما برخلاف انتظار، از رفرش‌ریت ۶۰ هرتزی بهره می‌برد. 

معمولا تولیدکنندگان برای اینکه محصولاتشان دهن‌پرکن باشند، انبوهی از اصطلاحات فنی و بعضا بیهوده را درکنار محصولشان معرفی می‌کنند؛ از‌این‌رو، در پاره‌ای از موارد، درک کامل نرخ تازه‌سازی تصویر سخت می‌شود. به‌عنوا‌ن‌ مثال، دو تلویزیون ۱۲۰ هرتزی را در نظر بگیرید. اگرچه رفرش‌ریت این دو تلویزیون مشابه است، برای نمایش فیلم ۶۰ فریمی لزوما به‌ یک شیوه آپ‌اسکیل نمی‌کنند؛ بنابراین، باید پیش‌ از خرید، بیشتر مشخصات فنی را بررسی کنید.

افزون‌ بر آنچه گفته شد، بسیاری از شرکت‌ها از واژه‌های اختصاصی خود برای توصیف تکنولوژی نمایش تصویر در تلویزیون‌ها خود استفاده می‌کنند. برای نمونه، ال‌جی از TrueMotion و سامسونگ از Motion Rate و سونی از MotionFlow XR برای توصیف میزان تازه‌سازی تصویر در محصولاتشان بهره می‌برند. البته در‌ این‌ بین، برخی افزونه‌های تکنولوژیک نیز چاشنی کار شده است.

آکیولس ریفت

برخی از تلویزیون‌ها برای جبران کمبود، ترکیب فریم انجام می‌دهند تا به‌جای‌ نمایش تصویر با ۶۰ هرتز، ۱۲۰ هرتز نمایش دهند. برخی دیگر فریم‌های تیره را بین فریم‌های اصلی جای می‌دهند که در کاهش کشیدگی تصویر و تاری بسیار مؤثر است. بنابراین، کیفیت نهایی تنها به رفرش‌ریت مربوط نمی‌شود؛ بلکه فناوری پردازشی تلویزیون برای تبدیل تصاویر مناسب با نرخ تازه‌سازی نیز بسیار مهم شمرده می‌شود.

اهمیت رفرش‌ریت فقط به دستگاه‌های اشاره‌شده خلاصه نمی‌شود و کاربرد آن در واقعیت مجازی نیز بسیار پراهمیت است. هرچه محتوای‌ نمایش‌ داده‌شده در محیط مجازی سریع‌تر تازه‌سازی شود، احتمال اینکه حالت تهوع احساس کنید، کمتر می‌شود. یکی از تفاوت‌های اساسی هدست‌های متصل به کامپیوتر و هدست‌هایی مستقل نیز در همین رفرش‌ریت خلاصه می‌شود. نوع نخست هدست‌های واقعیت مجازی حداکثر می‌توانند تا ۸۰ هرتز تصاویر را پردازش کنند؛ در‌حالی‌که این میزان برای هدست‌های مستقل بسیاری کمتر است.

اهمیت نرخ تازه‌سازی تصویر برای گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها نیز روز‌به‌روز بیشتر می‌شود. با توجه‌ به افزایش بازی‌های موبایلی پیچیده و پرجزئیات و عرضه‌ی لوازم جانبی نظیر اپل پنسل برای تبلت‌های اپل، رفرش‌ریت رنگ‌و‌بوی جدیدی روی این دستگاه گرفته است.

وان پلاس 7 پرو / oneplus 7 pro

ریزر فون ۲ یکی از نخستین‌ گوشی‌هایی بود که نمایشگری با نرخ ۱۲۰ هرتز را ارائه کرد. چنین نرخی باعث می‌شود همه‌چیز سریع‌تر، نرم‌تر و روان‌تر اجرا شود؛ اما همان‌طورکه برای تلویزیون‌ها گفتیم، محتوای نمایشی در عرض‌اندام رفرش‌ریت نقش بسزایی ایفا می‌کند. در‌حال‌حاضر، فقط چند بازی معدود اندرویدی از ۱۲۰ هرتز پشتیبانی می‌کنند.

توجه کنید که آیفون‌های جدید فقط برای نمونه‌برداری از لمس، نرخ ۱۲۰ هرتز دارند و تصاویر همچنان با نرخ ۶۰ هرتز نمایش داده می‌شوند؛ بدین‌ ترتیب در هر ثانیه، نمایشگر می‌تواند ۱۲۰ لمس را دریافت و پردازش کند؛ اما تنها نصف این سرعت برای نمایش تصاویر استفاده می‌شود. از‌آن‌ سو، آیپد‌های ۲۰۱۸ از صفحه‌نمایش ۱۲۰ هرتزی حقیقی بهره می‌برند تا برای استفاده‌کنندگان از اپل پنسل، تجربه‌ای مشابه به کاغذ و قلم واقعی را ارائه دهند.

در آخر به وان‌پلاس ۷ پرو می‌رسیم که با نمایشگر ۹۰ هرتزی خود یکی دیگر از گوشی‌های پیشتاز درزمینه‌ی رفرش‌ریت است. گردش در منو‌ها و اسکرول‌کردن و تماشای محتوای ویدئو‌یی، همگی روی صفحه‌نمایش این گوشیوان‌پلاس نرم‌تر و روان‌تر انجام می‌شود. بسیاری از کاربران این پرچم‌دار از نمایشگر آن به‌عنوان یکی از ویژگی‌های مثبت و برجسته‌ی دستگاه یاد کرده‌اند و به تفاوت مشهودی اذعان کرده‌اند که در تجربه‌ی کاربری‌شان ایجاد کرده است. با توجه‌ به همین محبوبیت، انتظار می‌رود که در‌ سال‌های آتی، افزایش نرخ تازه‌سازی تصویر یکی از موضوعاتی باشد که تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند برای ارتقای محصولاتشان به آن روی بیاورند.



تاريخ : شنبه 22 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

کارت سوخت

استفاده از کارت سوخت از بیستم مردادماه اجباری می‌شود و از این تاریخ تمام خودروها تنها با کارت می‌توانند سوخت دریافت کنند؛ اما آن‌طور که شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی به ایسنا اعلام کرده، وضعیت جایگاه‌های سوخت کشور در شرایط مطلوبی است و جای نگرانی در این حوزه وجود ندارد.

به‌گزارش ایسنا، موضوع استفاده از کارت سوخت فرایند خاصی را در مجلس شورای اسلامی طی کرد، به‌گونه‌ای که در جلسه غیرعلنی مجلس برای چند سناریو رأی‌گیری شد؛ اول این‌که روش فعلی ادامه پیدا کند و قیمت افزایش پیدا نکند و توسعه سوخت CNG در دستور کار قرار گیرد که این سناریو با رأی مثبت مواجه شد اما سناریوی بعدی افزایش قیمت بنزین از ۱۵۰۰ تا ۲,۵۰۰ تومان بود که رأی نیاورد و سناریوی اول هم بر این مبنا رأی آورد که سامانه کارت هوشمند سوخت فعال و سوخت‌رسانی بدون محدودیت انجام شود.

در این باره شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی، از ماه گذشته اطلاع‌رسانی درباره الزام استفاده از کارت سوخت را آغاز کرد و با نصب بنر در جایگاه‌های سوخت تلاش در توسعه فرهنگ استفاده از این کارت را دارد اما سوالی که در این زمینه مطرح می‌شود این که آخرین وضعیت نصب تجهیزات کارت‌خوان جدید در جایگاه‌های سوخت چگونه است و جایگاه‌ها اکنون از نظر نوسازی در چه وضعیتی قرار دارند؟

قرار نیست کارت‌خوان جدیدی در جایگاه‌های سوخت نصب شود

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، در این باره این‌گونه به ایسنا پاسخ داد که قرار نیست کارت‌خوان جدیدی در جایگاه‌های سوخت نصب شود و سوخت‌گیری با کارت‌های سابق به همان روال گذشته انجام خواهد شد. هم‌چنین به‌روزرسانی سامانه هوشمند نیازمند تجهیزات اضافی نیست و صرفاً نرم‌افزار است که تماماً در داخل کشور انجام می‌شود.

طبق اعلام این شرکت، وضعیت جایگاه‌های سوخت کشور اکنون در شرایط مطلوب است و جای نگرانی وجود ندارد.

هم‌چنین این شرکت در اطلاعیه‌ای که در تاریخ دهم تیرماه منتشر شد، توصیه کرد که به منظور کسب اطمینان از صحت عملکرد کارت سوخت، مالکان تمامی خودروها و موتورسیکلت‌ها تا پایان تیرماه حداقل یک بار از کارت سوخت شخصی خود استفاده و در صورت بروز هر گونه مشکل احتمالی، به آدرس سایت wwww.niopdc.ir مراجعه کنند.

افرادی که کارت سوخت خود را گم کردند، چه کنند؟

علاوه‌بر این، آن دسته از صاحبان خودروها که کارت هوشمند سوخت خود را گم کرده و بر اساس فراخوان قبلی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، نسبت به درج اطلاعات خود در سامانه دولت همراه اقدام و با طی کردن فرایند لازم، شماره حساب کارت اعتباری خود را ثبت کرده‌اند، نیازی به ثبت‌نام مجدد ندارند و کارت هوشمند سوخت آن‌ها بر اساس ثبت‌نام انجام شده قبلی، صادر می‌شود و توسط شرکت پست جمهوری اسلامی ایران به آن‌ها تحویل داده خواهد شد.

این هموطنان، هزینه صدور کارت سوخت المثنی را برابر تعرفه مصوب، هنگام دریافت کارت به مأموران شرکت پست جمهوری اسلامی ایران پرداخت خواهند کرد. هم‌چنین اگر عده‌ای از شهروندان که کارت هوشمند سوخت خود را گم کرده‌اند و در فراخوان قبلی نسبت به ثبت‌نام از طریق سامانه دولت همراه اقدام نکرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ یا سامانه دولت همراه (به ترتیبی که متعاقباً اعلام می‌شود) برای صدور کارت هوشمند سوخت المثنی اقدام کنند.



تاريخ : شنبه 22 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

علم نجوم

در آسمان بامداد یکشنبه 23 تیر، پدیده نجومی هم‌نشینی "ماه" و سیاره "مشتری" رخ خواهد داد.

مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ۱۳ دقیقه پس از نیمه‌شب ۲۲ تیرماه (بامداد یکشنبه ٢٣ تیر) پدیده نجومی هم‌نشینی "ماه" و سیاره "مشتری" رخ خواهد داد.

به گفته وی، در این پدیده، سیاره غول‌پیکر سامانه خورشیدی یعنی "برجیس" (مشتری) در ۲.۳ درجه جنوب "ماه" قرار خواهد گرفت.

عتیقی یادآور شد: همچنین در این شب "ماه" در زمینه صورت فلکی "کژدم" (قمر در عقرب) است؛ ضمن آنکه سیاره حلقه بر گردن و زیبای "کیوان" بالاتر و سمت چپ این اجرام و ستاره ابرغول سرخ دل کژدم در پایین‌تر از آنها، شاهد همنشینی "ماه" و "برجیس" هستند.

"مشتری"، بزرگترین سیاره منظومه خورشیدی و تقریباً هزار برابر زمین و سیاره‌ای است که تمام اتمسفر آن طوفانی است. ابرهای مختلف و رنگین اتمسفر "مشتری" و غبارهای موجود در آن، از "مشتری" سیاره‌ای رنگارنگ ساخته است. نقاط سرخ رنگ بزرگ روی این سیاره نشانگر مکان طوفان‌های عظیمی است که لااقل ۳۰۰ سال پیش ایجاد شده است. به خاطر شکل آن، به این نقاط سرخ رنگ "چشم ژوپیتر" نیز می‌گویند.

این جرم آسمانی یک سیاره گازی است و سطح جامد ندارد. زیر اتمسفر "مشتری" یک اقیانوس هیدروژن مایع و آب وجود دارد. در واقع بین اتمسفر "مشتری" و این اقیانوس هیچ چیزی نیست؛ یعنی اتمسفر "برجیس" به مرور ضخیم و متراکم می‌شود تا اینکه بخشی از اقیانوس می‌شود. به عبارت دیگر، اقیانوس "برجیس" سطحی ندارد که مثلاً بشود روی آن قایق‌سواری کرد. همان آسمان است که اقیانوس را می‌سازد.

"برجیس" سه حلقه نامرئی دارد و تنها زمانی که از مقابل خورشید عبور می‌کند، قابل مشاهده هستند؛ چون نور خورشید این حلقه‌ها را درخشان می‌کند و ما از زمین می‌توانیم آنها را ببینیم. این حلقه‌ها به نام‌های حلقه "توری"، "حلقه اصلی" و "هاله" نام‌گذاری شده‌اند.



تاريخ : شنبه 22 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

اتوبوس خودران

آزمایش عمومی برنامه "باس‌بات"(BusBot) با یک اتوبوس کوچک خودران موسوم به "ایزی مایل ای‌زد 10"(EasyMile EZ10) در یک روستا در استرالیا آغاز شده است تا عملکرد آن مورد بررسی قرار بگیرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، اتوبوس‌های خودران موسوم به "ایزی مایل ای‌زد ۱۰" قبلاً در سنگاپور، کالیفرنیا، سوئیس و فنلاند آزمایش شده است و اکنون برای اولین بار یک وسیله نقلیه خودران در استرالیا آزمایش می‌شود.

اتوبوس EZ10 در راستای تحقق برنامه دولت استرالیا موسوم به "باس‌بات" در شهر "کافس هاربر" مورد استفاده قرار می‌گیرد و مسافران را در یک جاده در این شهر جابجا می‌کند.

فاز دوم این آزمایش از هشتم آوریل آغاز شده است که طی آن، شاتل برای حمل مسافران در اطراف روستای "ماریان گرو" مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مسافران می‌توانند این اتوبوس را به وسیله یک برنامه نصب شده روی تلفن همراه خود احضار کنند. این برنامه به آنها می‌گوید که باید به کدام ایستگاه در نزدیکی بروند تا سوار اتوبوس شوند. سپس اتوبوس از راه می‌رسد و توقف می‌کند تا مسافران سوار شوند و در نهایت نیز آنها را در ایستگاه مقصد در داخل روستا پیاده می‌کند.

برنامه "باس‌بات" علاوه بر این، یک سرویس اشتراک‌گذاری سواری نیز هست، به این معنی که مسافران متعدد می‌توانند به صورت همزمان اتوبوس را به چندین مقصد ببرند. به همین دلیل، از یک مسیر از پیش تعیین شده پیروی نمی‌کند، بلکه هر مسیر را بر اساس مکان و زمانی که باید مسافران را سوار و پیاده کند، تعیین می‌کند.

این سرویس به صورت رایگان ارائه می‌شود و در مرحله آزمایشی در مجموع به مدت ۲۲ هفته طول خواهد کشید. پس از آن، در فاز سوم آزمایش، این اتوبوس در منطقه تجاری مرکزی شهر کافس هاربر استفاده خواهد شد.



تاريخ : شنبه 22 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

حسگر لیزری

پژوهشگران آزمایشگاه ملی برکلی حسگرهای لیزری جدیدی توسعه داده‌اند که می‌تواند میزان آسیب به ساختمان‌ها پس از وقوع زلزله را محسابه و برآورد کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، شما از زندگی در یک ساختمان چند طبقه که به تازگی یک زمین‌لرزه را پشت سر گذاشته است، چقدر احساس امنیت می‌کنید؟ یک سیستم حسگر لیزری جدید می‌تواند ترس‌های احتمالی شما را از بین ببرد، چرا که به صورت اپتیکی میزان تغییر ساختمان و چگونگی آن را پس از زلزله اندازه‌گیری می‌کند.

برخی از ساختمان‌ها در حال حاضر برای انجام چنین کاری دارای شتاب‌سنج در طبقات خود هستند که برای تعیین میزان جابجایی هر طبقه استفاده می‌شود. با این حال، به گفته محققان آزمایشگاه ملی لارنس برکلی در کالیفرنیا، چنین سیستمی می‌تواند پرهزینه باشد. ضمن این که استخراج و پردازش داده‌های آنها می‌تواند یک فرآیند پیچیده و وقت‌گیر باشد.

محققان آزمایشگاه برکلی با در نظر داشتن این موضوعات با همکاری محققان آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور و دانشگاه نوادا-رینو یک سیستم جدید موسوم به "حسگر موقعیت دیودهای مستقل"(DDPS) ایجاد کردند.

این سیستم که ساخت آن چهار سال طول کشید، از یک لیزر نصب شده در یک طبقه تشکیل شده است که یک پرتو را به آرایه مستطیلی از فتودیودهای حساس به نور در طبقه زیرین می‌تاباند. زمانی که زلزله اتفاق می‌افتد، پرتوی لیزر دوباره تابانده شود و اختلاف آن با سوابق مقایسه می‌شود تا میزان جابجایی و آسیب به ساختمان مشخص شود.

مقامات محلی بلافاصله پس از وقوع زلزله می‌توانند این اطلاعات را به صورت بی‌سیم دریافت کنند تا مشخص شود احتمال ریزش کدام ساختمان‌ها بیشتر است و ساختمان‌هایی را که تحمل خوبی داشته‌اند و قابل سکونت هستند به ساکنان آنها اعلام کنند تا ساکنان با خیال راحت به محل زندگی خود برگردند.

سیستم "DDPS" قبلاً به صورت آزمایشگاهی آزمایش شده است و اکنون برای اولین بار در یک ساختمان واقعی چند طبقه در محوطه آزمایشگاه برکلی نصب شده است. از آنجا که محوطه این دانشگاه در مجاورت گسل بسیار فعال "هایوارد" قرار دارد، سیستم به خوبی مورد امتحان قرار خواهد گرفت.

"دیوید مک‌کالن" سرپرست این پروژه گفت: تاکنون هیچ راهی برای محاسبه دقیق و مستقیم حرکت و رانش ساختمان‌ها که یک پارامتر کلیدی برای ارزیابی خسارت زمین‌لرزه در یک ساختمان است، وجود نداشت. ما مفتخریم که این فناوری حسگر لیزری برای آزمایشات میدانی آماده شده است.



تاريخ : شنبه 22 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

مریم میرزاخانی

خواستم بنویسم دو سال از خاموشی یک ستاره می‌گذرد؛ بعد فکر کردم مگر می‌شود یک نابغه، آن هم کسی شبیه "مریم میرزاخانی" که بر روی پیچیده‌ترین مسائل ریاضی کار کرد و فعالیت‌هایش الهام‌بخش افراد زیادی شد، خاموش شده باشد؟ مگر می‌شود درخشش اولین زن برنده مهم‌ترین جایزه ریاضی جهان از یادها برود؟ دو سال از مرگ میرزاخانی می‌گذرد و او شاید بیش از قبل الهام‌بخش و تاثیرگذار در عرصه‌های مختلف علمی، سیاسی و اجتماعی است.

به گزارش ایسنا، بیست‌وسومین روز تیر ماه ۱۳۹۶ خبری شوکه‌کننده جهان را در بهت فرو برد. اولین زن و اولین ایرانی برنده جایزه فیلدز، استاد تمام دانشگاه استنفورد، مریم میرزاخانی درگذشت. خبر درگذشت مریم میرزاخانی به سرعت به تیتر اول اخبار سراسر جهان تبدیل شد. میرزاخانی فارغ‌التحصیل رشته ریاضی دانشگاه شریف بود که به صورت مستقیم توانست وارد مقطع دکتری در دانشگاه هاروارد شود. او در سی‌ویک سالگی استاد تمام دانشگاه استنفورد شد و در سال ۲۰۱۴، یعنی سه سال پیش از درگذشتش برنده جایزه فیلدز شد که به "نوبل ریاضیات" معروف است. بنابر اعلام داوران جایزه فیلدز، مریم میرزاخانی در زمینه نظریه سطوح ریمانی و فضاهای مدولی آن به پیشرفت‌های چشمگیری نائل آمد و افق‌های جدیدی را در این رشته گشود.

میراث علمی مریم میرزاخانی

دکتر ایمان افتخاری، معاون دپارتمان ریاضی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در مقاله‌ای که در سایت پژوهشگاه دانش‌های بنیادی منتشر شده، به مرور پژوهش‌های ریاضی مریم میرزاخانی پرداخته است. افتخاری در این مقاله می‌گوید: «کارهای ریاضی دکتر مریم میرزاخانی با معرفی ایده‌هایی کاملاً جدید و پیوند دادن شاخه‌های مختلفی از ریاضیات، پیشرفت‌های بسیار مهمی را در مطالعه رویه‌های ریمان و خانواده آنها رقم زده است. شاخه‌هایی نظیر هندسه هذلولوی، آنالیز مختلط، توپولوژی، سیستم‌های دینامیکی و هندسه جبری شمارشی در کارهای میرزاخانی به هم پیوند می‌خورند.»

در این مقاله آمده: «رساله دکتری مریم میرزاخانی، در کنار نتایج مهم و ارزنده دیگر و نوآوری‌های فراوان، اثباتی جدید از حدس ادوارد ویتن – که ماکسیم کنتسویچ به خاطر اولین اثبات از آن در سال ۱۹۹۸ جایزه فیلدز را دریافت کرد- درخود داشت. این رساله خیلی زود مورد توجه تعداد زیادی از ریاضیدانان قرار گرفت. در سال‌های بعد، میرزاخانی موفق به اثبات ارگودیک بودن شارترستن شد و سپس در پروژه‌ای مشترک با اسکین (و در بخشی مشترک با محمدی) "نظریه راتنر" را توسعه داد و نتایج مختلفی از آن گرفت.»

خواسته مریم میرزاخانی، بهانه‌ای برای تغییر یک قانون قدیمی

درگذشت مریم میرزاخانی از دو سال پیش تاکنون بازتاب‌های زیادی در ایران و جهان داشته است؛ از پیام تسلیت چهره‌های مختلف علمی و سیاسی تا مطرح شدن خواسته مرحوم میرزاخانی برای اعطای تابعیت ایرانی به فرزند خردسالش. همسر میرزاخانی اهل جمهوری چک است و مطابق آن‌چه که در ماده ۹۷۶ قانون مدنی وجود دارد، داشتن تابعیت ایرانی برای فرزند میرزاخانی ممکن نیست. دو روز پس از درگذشت این نابغه علم ریاضیات، رضا شیران، نماینده مردم مشهد و کلات، با اشاره به خواسته مریم میرزاخانی برای اعطای تابعیت ایرانی به فرزندش، آناهیتا، از درخواست تعدادی از نمایندگان زن مجلس برای تسریع رسیدگی به طرح اصلاح قانون تابعیت خبر داد.

پس از آن، دولت هم دست‌به کار شد و به گفته معاون اول رئیس‌جمهور قانون قدیمی تابعیت را که بر اساس آن، فرزند از پدر تابعیت می‌گرفت، تغییر داد و لایحه‌ای به مجلس فرستاد تا فرزند بتواند از مادر هم تابعیت بگیرد. این لایحه ۲۲ اردیبهشت ماه امسال که به صورت تصادفی با سالروز تولد مرحوم میرزاخانی همزمان بود، در مجلس تصویب شد. این لایحه به شورای نگهبان فرستاده شد؛ اما با ایراداتی که شورای نگهبان به این لایحه گرفت، مجدداً مورد بررسی مجلس قرار گرفت. هرچند که با گذشت دو سال از درگذشت مریم میرزاخانی، تحقق خواسته وی برای اعطای تابعیت به فرزندش هم‌چنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد؛ اما در صورت اجرایی شدن این قانون، فرزندانی که حاصل ازدواج زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی هستند، به صورت قانونی به هویت ایرانی دست پیدا می‌کنند.

بنیاد نیکوکاری مریم، هم‌چنان در انتظار ثبت

حدود ۶ ماه بعد از مرگ این ریاضیدان برجسته ایرانی، پدر وی در مراسم بزرگداشت مریم میرزاخانی از تلاش برای تأسیس بنیاد نیکوکاری مریم خبر داد. به گفته احمد میرزاخانی این بنیاد با اهدافی در راستای شناسایی و کشف استعدادها تأسیس می‌شود و برگزاری مسابقات و همایش‌های علمی در سطح محلی، منطقه‌ای و ملی برای ایجاد تحرک علمی نخبگان و ایجاد هماهنگی با سازمان‌ها و نهادهای مختلف با نخبگان از اهداف دیگر راه‌اندازی بنیاد نیکوکاری مریم میرزاخانی است.

مژگان حقیقی، مدیر روابط‌عمومی بنیاد مریم میرزاخانی در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به سوالی درباره این بنیاد گفت: این بنیاد هم چنان در حال به پایان بردن مراحل ثبت است.

بنیاد مریم میرزاخانی در صورت ثبت و شروع به کار با تدبیر مناسب می‌تواند تأثیر مهمی بر کشف استعدادهای علمی در نقاط مختلف کشور داشته باشد.

جایزه مریم میرزاخانی

یکی دیگر از اقداماتی که بعد از درگذشت مریم میرزاخانی انجام شد، برگزاری همایش زن و علم و اهدای جایزه‌ای به نام مریم میرزاخانی به زنان برجسته در علم بود. همایش زن و علم (جایزه مریم میرزاخانی) دو سال پیاپی است که توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با همکاری معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده برگزار می‌شود. در این همایش از زنان نخبه و فعال علمی، فرهنگی و اجتماعی تجلیل می‌شود.

یک روز جهانی به نام مریم میرزاخانی

پس از درگذشت مریم میرزاخانی، کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران پیشنهاد "نامگذاری روز تولد مرحوم میرزاخانی" به نام "روز زنان در ریاضیات" را به اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های ریاضی جهان داد و پس از موافقت این اتحادیه، ۲۲ اردیبهشت " روز زنان در ریاضیات" نامگذاری شد.

نامگذاری روز تولد یک زن ریاضیدان برجسته ایرانی از سوی یک نهاد بین‌المللی به عنوان "روز زنان در ریاضیات" قطعاً الهام‌بخش زنان ایرانی زیادی برای طی مسیرهای علمی و رسیدن به قله‌های علم و دانش خواهد بود؛ چراکه کلیشه‌های غیرمنطقی و قدیمی‌ای چون عملکرد ضعیف‌تر زنان نسبت به مردان در علوم و به خصوص ریاضیات را زیرپا می‌گذارد.

آنچه که مسلم است، این است که پس از گذشت دو سال از درگذشت مریم میرزاخانی، آنچه از وی به یادگار مانده، علاوه بر دستاوردهای عظیم و ارزشمند در ریاضیات، تأثیرگذاری وی بر مسائلی مهم هم‌چون هویت‌بخشی به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، کشف و رشد استعدادهای علمی و انگیزه‌بخشیدن به افراد و مخصوصاً زنان برای فعالیت‌های علمی است که کمتر دانشمند معاصر ایرانی توانسته در طول حیات و پس از مرگ چنین تأثیری بر جهان و جامعه خود داشته باشد.



تاريخ : شنبه 22 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

علم نجوم

در آسمان بامداد یکشنبه 23 تیر، پدیده نجومی هم‌نشینی "ماه" و سیاره "مشتری" رخ خواهد داد.

مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ۱۳ دقیقه پس از نیمه‌شب ۲۲ تیرماه (بامداد یکشنبه ٢٣ تیر) پدیده نجومی هم‌نشینی "ماه" و سیاره "مشتری" رخ خواهد داد.

به گفته وی، در این پدیده، سیاره غول‌پیکر سامانه خورشیدی یعنی "برجیس" (مشتری) در ۲.۳ درجه جنوب "ماه" قرار خواهد گرفت.

عتیقی یادآور شد: همچنین در این شب "ماه" در زمینه صورت فلکی "کژدم" (قمر در عقرب) است؛ ضمن آنکه سیاره حلقه بر گردن و زیبای "کیوان" بالاتر و سمت چپ این اجرام و ستاره ابرغول سرخ دل کژدم در پایین‌تر از آنها، شاهد همنشینی "ماه" و "برجیس" هستند.

"مشتری"، بزرگترین سیاره منظومه خورشیدی و تقریباً هزار برابر زمین و سیاره‌ای است که تمام اتمسفر آن طوفانی است. ابرهای مختلف و رنگین اتمسفر "مشتری" و غبارهای موجود در آن، از "مشتری" سیاره‌ای رنگارنگ ساخته است. نقاط سرخ رنگ بزرگ روی این سیاره نشانگر مکان طوفان‌های عظیمی است که لااقل ۳۰۰ سال پیش ایجاد شده است. به خاطر شکل آن، به این نقاط سرخ رنگ "چشم ژوپیتر" نیز می‌گویند.

این جرم آسمانی یک سیاره گازی است و سطح جامد ندارد. زیر اتمسفر "مشتری" یک اقیانوس هیدروژن مایع و آب وجود دارد. در واقع بین اتمسفر "مشتری" و این اقیانوس هیچ چیزی نیست؛ یعنی اتمسفر "برجیس" به مرور ضخیم و متراکم می‌شود تا اینکه بخشی از اقیانوس می‌شود. به عبارت دیگر، اقیانوس "برجیس" سطحی ندارد که مثلاً بشود روی آن قایق‌سواری کرد. همان آسمان است که اقیانوس را می‌سازد.

"برجیس" سه حلقه نامرئی دارد و تنها زمانی که از مقابل خورشید عبور می‌کند، قابل مشاهده هستند؛ چون نور خورشید این حلقه‌ها را درخشان می‌کند و ما از زمین می‌توانیم آنها را ببینیم. این حلقه‌ها به نام‌های حلقه "توری"، "حلقه اصلی" و "هاله" نام‌گذاری شده‌اند.



تاريخ : شنبه 22 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

آخرین روز خرداد گفته شد گوشی‌های هوشمند سری CC شیائومی با زبان طراحی متفاوت عرضه می‌شوند و به‌ فاصله‌ی نه‌چندان زیادی، گوشی‌های هوشمند شیائومی می CC9 و می CC9e و می CC9 Meitu Edition معرفی شدند. 

براساس آخرین اخبار، به‌ نظر می‌رسد چینی‌ها قصد دارند گوشی‌های هوشمند می A3 و می A3 لایت را نیز با تراشه‌‌های ارتقایافته‌تری در مقایسه با رابط کاربری MIUI نصب‌شده روی آن‌ها معرفی کنند. 

اسنپدراگون 730

اواسط اردیبهشت‌ گفته شد شیائومی Mi A3 با تراشه اسنپدراگون ۷۳۰ در بازار هند عرضه می‌شود. در مقایسه با تراشه‌ی اسنپدراگون ۷۱۰ که در گوشی هوشمند می CC9 به کار گرفته شده است، تراشه‌ی اسنپدراگون ۷۳۰ از کورتکس A76 مبتنی بر Kryo 470 بهره می‌برد که ارتقایافته‌تر از کورتکس A75 مبتنی بر Kryo 470 است. تراشه‌ی اسنپدراگون ۷۳۰ به‌همراه پردازنده‌ی گرافیکی آدرنو ۶۱۸ می‌تواند درحدود ۲۵ درصد سریع‌تر از مدل قبلی خود باشد. 

این تراشه با فرایند تولید تراشه‌ی ۸ نانومتری LPP سامسونگ تولید شده است؛ به‌ همین دلیل، ازنظر بهینه‌سازی مصرف برق بهبود یافته است. در نظر داشته باشید که اسنپدراگون ۷۱۰ نیز تراشه‌ی ۱۰ نانومتری است. 

تراشه CPU CPU GPUفرایند تولید 
اسنپدراگون ۷۳۰ - می A3 ?  2x Kryo 470 (A76) @ 2.2GHz 6x Kryo (A55)  آدرنو ۶۱۸ - فرکانس ۷۰۰ مگاهرتزی ۸ نانومتری LPP 
اسنپدراگون ۷۱۰ - می CC9  2x Kryo 360 (A75) @ 2.2GHz 6x Kryo (A55) آدرنو ۶۱۶  ۱۰ نانومتری LPP
اسنپدراگون ۶۷۵- می A3‌ لایت ؟ 2x Kryo 460 (A76) @ 2.0GHz 6x Kryo (A55) آدرنو ۶۱۲  ۱۱ نانومتری LPP 
اسنپدراگون ۶۶۵- می CC9e 4x Kryo 250 (A73) @ 2.0GHz 4x Kryo (A53) آدرنو ۶۱۰ ۱۱ نانومتری LPP 

گفتنی است انتظار می‌رود گوشی هوشمند شیائومی می A3 لایت نیز با تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۷۵ به بازار عرضه شود که تراشه‌ی ارتقایافته‌تری در مقایسه با اسنپدراگون ۶۶۵ در گوشی هوشمند شیائومی می CC9e است که از بهبود بهتری در تراشه‌ی دستگاه‌های جدید شیائومی خبر می‌‌دهد و از هسته‌های کورتکس A73 مبتنی بر Kryo 260 به هسته‌های کورتکس A76 مبتنی بر Kryo 460 ارتقا یافته است. تراشه‌ی مذکور ۱۱ نانومتری است؛ ولی در بنچمارکAnTuTu عملکرد درخورتوجهی به‌نمایش گذاشت. 

افزون‌براین، احتمالا گوشی هوشمند شیائومی می A3‌ لایت با صفحه‌نمایشی با رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسل به‌جای رزولوشن ۷۲۰ پیسکسل معرفی شود. این در حالی است که گوشی هوشمند می A2 لایت از صفحه‌نمایشی با رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسل بهره می‌برد. هر دو گوشی هوشمند شیائومی می A3 و می A3 لایت با دوربین سه‌گانه در پنل پشتی و بهره‌مندی از دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی مشابه گوشی‌های هوشمند سری CC9 به بازار عرضه خواهند شد. 



تاريخ : شنبه 22 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 250 251 252 253 254 ... 3356 صفحه بعد