تیونر آلمانی نویتک (Novitec) میخواهد به تمام جهانیان یادآوری کند که مکلارن 600LT خودروی جذاب و لذتبخشی است و به همین دلیل آن را با برخی اصلاحات آیرودینامیکی همراه میکند. نویتک قدرت پیشرانه سوپراسپرت 600LT را افزایش میدهد تا شانس بیشتری برای رقابت 720S داشته باشد.
نویتک به تیونینگ پیشرانه ۳/۸ لیتری خورجینی هشت سیلندر مکلارن 600LT مجهز به توربوشارژر دوگانه در سه حالت اقدام کرده است. دو مورد اول از نظر ماهیت کاملاً الکترونیکی هستند، اما سومی شامل تغییر برنامه ECU پیشرانه همراهبا ارتقای اگزوز میشود. بالاترین حالت تیونینگ خودرو نویتک که «Performance Stage 2» نامیده میشود، قدرت پیشرانه 600LT را به ۶۸۸ اسببخار در ۷،۴۵۰ دوربردقیقه میرساند. پیشرانه استاندارد اینخودرو میتواند ۵۹۲ اسببخار قدرت و ۶۱۹ نیوتنمتر گشتاور تولید کند، در حالی که از جعبهدنده هفت سرعته دوکلاچه بهره میبرد.
مقالههای مرتبط:
با توجه به اطلاعات ارائهشده توسط نویتک، این میزان قدرت برای 600LT کافی است تا در زمان ۲/۸ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت برسد و بیشینه سرعت آن هم به ۳۳۳ کیلومتربرساعت محدود میشود. مسلماً این ارقام تنها پیشرفتهای جزئی در مقایسه با پیشرانه اصلی مکلارن 600LT هستند، اما قدرت اضافی به راحتی در پیست خود را نشان میدهد؛ جایی که راننده میخواهد طبق شرایط پیست و با وجود پیچهای پشت سر هم شتابگیری کند. نویتک همچنین سوپراسپرت مکلارن را با مجموعهای از فنرهای اسپرت تجهیز کرده است که ارتفاع آن را نسبت به زمین، ۳۰ میلیمتر کاهش میدهد. طیف وسیعی از رینگهای Vossen با اندازه ۲۰ اینچی برای جلو و ۲۱ اینچی عقب در دسترس هستند.
تغییرات فضای بیرونی خودرو از لحاظ ظاهری، کم است. در جلو کاپوت مخصوص نویتک برای فضای محموله جلو قرار میگیرد که بخش دماغه آن را به شکل بینظیری متمایز میکند. در عقب هم نویتک دریچه هوای کربنی دوتکه برای خنک کردن پیشرانه ارائه میدهد. خریداران مکلارن 600LT نویتک همچنین میتوانند آنطور که دوست دارند از انواع چرم و آلکانترا برای تزئین داخل کابین استفاده کنند.
نوکیا بهصورت کاملا بیسروصدا جدیدترین روتر مش وایفای خود را معرفی کرده است. این محصول که Beacon 1 نام دارد، با هدف ارائه تجربهای مشابه با Beacon 3 اما با قیمتی ارزانتر به بازار عرضه شده است. روتر یادشده از وایفای دوبانده با استانداردهای 802.11k/v و سرعت AC1200 پشتیبانی میکند و ۲ گیگابیت پورت اترنت دارد.


یک روتر Beacon 1 بهتنهایی میتواند تقریبا ۱۴۰ متر مربع را پوشش دهد؛ اما بدون شک قابلیت کلیدی این محصول، پشتیبانی از سیستم مش است که در آن میتوان سه روتر را به هم متصل کرد تا محدودهای به وسعت ۴۲۰ متر مربع را پوشش دهند.
همچنین روتر جدید نوکیا میتواند باند وایفای ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز را با شبکه اترنت ترکیب کند تا اتصال بهینهای را در شبکه ارائه دهد.
نوکیا برای مدیریت این دستگاه، اپلیکیشنی را فراهم کرده است. در این اپلیکیشن، نقشهای گرمایی به کاربر ارائه میشود تا به واسطه آن بتواند نقاط خارج از دسترس را به شبکه اضافه کند، همچنین فهرستی از دستگاههای متصل به روتر نیز در دسترس کاربر قرار دارد. برای بستههای چندگانه Beacon 1، قابلیتی برای جفتسازی خودکار روترها وجود دارد تا به وسیله آن، تنها با نصب یکی از روترها، دیگر روترها نیز بهصورت خودکار راهاندازی و متصل شوند.
یک روتر Beacon 1 نوکیا، ۱۲۹ دلار قیمت دارد و بسته سهتایی آن با قیمت ۲۹۹ دلار عرضه میشود. هردو نوع تکی و سهتایی روتر مذکور اکنون در وبسایت آمازون در دسترس قرار دارند.
عصر امروز در جریان رویدادی با حضور وزیر ارتباطات و معاون اول رئیس جمهور، از سامانهی ایران نوآفرین با شعار «ایران هوشمند؛ آیندهی روشن» رونمایی شد. در این رویداد تعدادی از استارتاپهای برگزیده حوزهی فناوری حضور داشتند و همچنین یک پنل گفتوگو با حضور کارشناسان اکوسیستم همچون امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، رضا کلانتری نژاد، همبنیانگذار همآوا، حسام آرماندهی، بنیانگذار کافه بازار، ناصر غانمزاده، مدیرعامل نیو و آرش برهمند سردبیر ماهنامهی پیوست برگزار شد. موضوع اصلی پنل گفتوگو، تلاش برای جلوگیری از دولتی شدن سامانهی نوآفرین و گرفتاریهای مشابه دیگر طرحهای دولتی بود.
دو ماه پیش بود که امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، خبر تصویب نهایی آییننامهی نوآفرین را رسانهای کرد. ناظمی در آن زمان با توضیح سادهی آییننامهی مذکور و تأثیرات آن بر شرکتهای نوپای ایرانی، از برنامههای دولت برای حمایت از استارتاپها سخن گفت.
در توضیح سادهی سامانهی ایران نوآفرین، آن را میتوان طرحی جهت آسانسازی قانونمندتر کردن استارتاپها و تسهیل ورود آنها به فرایندهای رسمی کسبوکار دانست. تیمهای استارتاپی که تا پیش از این از نبود سازوکار قانونمند در جهت مواردی همچون بیمه، مالیات، سابقهی کار و استخدام گله داشتند، اکنون با تکیه بر آییننامه و قوانین جدید از معافیتها و تسهیلاتی برای شروع فعالیت بهرهمند خواهند شد.
سامانهی نوآفرین به شرکتهای نوپا با شرایط مشخص، معافیتها و تسهیلاتی را ارائه میکند تا سالهای ابتدایی فعالیت را با کمترین دغدغههای قانونی و تنها با تمرکز روی هدف اصلی کسبوکار طی کنند. بهعنوان مثال تا پیش از این استارتاپها از فرایندهای اداری ثبت شرکت، قرارداد با بیمه و موارد مشابه واهمه داشتند که با تصویب قانون و راهاندازی سامانهی نوآفرین، از این پس با موانع کمتری روبهرو خواهند شد.
فضاهای کار اشتراکی و شتابدهندهها موضوع مهم دیگری در سامانهی نوآفرین هستند که توجه ویژهای به شرایط و قوانین مرتبط با آنها شده است. بهعنوان مثال اکنون تیمهایی که در فضاهای کار اشتراکی مشغول به فعالیت هستند، امکان کسب کد کارگاهی و ارتباط با بیمه را خواهند داشت. از تسهیلات دیگر نوآفرین به استارتاپها میتوان به ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر برای استارتاپها اشاره کرد که در کنار سرمایهگذاری شتابدهندهها، داراییهای مورد نیاز آنها را فراهم میکنند.
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات از میهمانان ویژهی مراسم رونمایی از سامانهی نوآفرین بود. او سخنان خود را با خاطرهای از دوران جوانی خود شروع کرد و بهنوعی تلاشهای خود را برای موفقیت در کنکور، به تلاشهای امروز استارتاپهای ایرانی برای موفقیت در فضای کسبوکار تشبیه کرد. او وظیفهی دولت را تسهیل فضای اقتصادی و کسبوکار و وظیفهی بنیانگذاران و تیمهای استارتاپی را تلاش برای مقابله با همهی موانع موجود دانست. از نظر جهرمی نسل امروز از مبارزه برای عبور از چالشها خسته نمیشود و دولت هم تلاش میکند تا هرچه بیشتر، موانع مرتبط با فرایندهای خود را از سر راه آنها بردارد. وزیر ارتباطات در پایان صحبتهای خود استارتاپها را فوتونهایی برای روشنتر کردن فضای اقتصادی کشور دانست.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور میهمان ویژهی دیگر مراسم رونمایی از سامانهی نوآفرین بود. او با اشاره به تولد الگوهای جدید کسبوکار در جهان، از شکلگیری نمونههای مشابه و تولد شرکتهای نوپا در کشور ابراز خوشنودی کرد. جهانگیری که شنوندهی دغدغهها و چالشهای تیمهای استارتاپی بود، نوآفرین را راهکاری برای آسانسازی فعالیتهای این شرکتها دانست.
معاون اول رئیس جمهور در ادامهی صحبتهای خود به سرمایهی اصلی و غیر قابل تحریم جوانان یعنی تفکر و خلاقیت اشاره کرد. او مدلهای جدید کسبوکار را راهی برای توسعهی فضای اقتصادی کشور دانست که با وجود همهی فشارهای خارجی، توانایی ایجاد تحول در فضای داخلی را خواهند داشت.
زمانی که از بررسی عملکرد کارت گرافیک جدیدی صحبت میشود، ابزارهای دقیق ثبت فریمریت میتوانند بسیار کاربردی باشند. اکنون انویدیا با پیبردن به این نیاز مهم، اپلیکیشن جدیدی بهنام FrameView را بدین منظور معرفی کرده که یکی از مهمترین ویژگیهای آن، رایگانبودنش است.
این ابزار جدید که به نسخهای ارتقایافته از نرمافزار PresentMon شباهت فراوانی دارد، امکان میدهد از عملکرد حداکثری پردازندهی گرافیکی خود مطمئن شوید. یکی از قابلیتهای برجستهی این نرمافزار، امکان نظارت بر میزان برق مصرفی است؛ قابلیتی که ابزارهای مشابه همچون نرمافزار قدیمی و مطمئن FRAPS نیز از آن بیبهره هستند.
قابلیتهای گنجاندهشده در FrameView از اپلیکیشنهای دایرکت ایکس ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۲، OpenGL ،Vulkan و پلتفرم یونیورسال ویندوز (UWP) پشتیبانی میکنند. این ابزار ضمن جمعآوری اطلاعات، آنها را در دو ستون مختلف به نمایش میگذارد: یک ستون مربوط به فریمریت رندر شده و ستون دیگر مربوط به فریمریت به نمایش درآمده.
این نرمافزار میتواند دادهها را از تمامی API اصلی دریافت کند و درواقع، با تمامی بازیها سازگار است. همچنین، FrameView بهگونهای طراحی شده است که تا حد ممکن عملکردی سبک داشته باشد و هنگام بنچمارک گرفتن، کمترین تأثیر را روی عملکرد پردازندهی گرافیکی بگذارد.
البته، FrameView ضعف هم دارد و اگرچه با تمامی کارتهای Nvidia و AMD سازگار است، ابزار نظارت بر مصرف برق آن در کارتهای AMD دقت کمتری دارد که باعث میشود برای کاربران آن چندان مفید نباشد. انویدیا دربارهی این مشکل در اطلاعیهای اعلام کرده است:
رابط برنامهنویسی (API) مصرف برق پردازندههای گرافیکی AMD بهجای نمایش مقادیر واقعی، مقداری بین توان تراشه و توان بورد را نشان میدهد. بنابراین، باید با AMD تماس بگیرید و از آن بخواهید که اطلاعات صحیحی دربارهی API خود ارائه کنند.
البته، از آنجا که FrameView فعلا در نسخهی آزمایشی است، احتمال دارد این مشکل در آینده برطرف شود. شایان ذکر است هماکنون میتوانید این نرمافزار را بهصورت رایگان از سایت انویدیا دریافت و نصب کنید.
بیامو پیشنمایشی از نسل آینده سیستمهای رانندگی خودران خود را در کنفرانس NextGen در مونیخ به نمایش گذاشت. ویدئو پایین نشان میدهد که بیامو سری ۷ بهصورت کاملا خودران حرکت میکند و این یکی از چند صد دستگاه خودرویی به شمار میرود که مدت زمان طولانی در حال انجام آزمایشهایی در جادههای عمومی برخی شهرهای جهان هستند. خودرویی که به نظر میرسد در آینده مبنایی برای سیستمهای خودران سطح چهار و پنج خواهد بود و در مدل بیامو آینکست (BMW iNext) دردسترس قرار میگیرد.
ویدئو درواقع نشان میدهد چگونه برنامهی حملونقل خودران توسعهیافتهی بیامو استفاده میشود و خودروچگونه در حالت خودران عمل میکند. بیامو بههمراه دایملر بهدنبال روشهای جدیدی در تاکسی خودران در است که احتمالا در آیندهی نزدیک، به واقعیت تبدیل خواهند شد. با این حال، چنین سیستمهایی هنوز به تحقیق و توسعه زیادی نیاز دارند تا اطمینان حاصل شود که آنها کاملا ایمن هستند. مدل ارائهشدهی اخیر تنها نمایشی است، نه محصولی کاملا کارآمد که بتوان روی آن حساب کرد.
در سطح چهار خودران، از آنجا که سرنشینان دیگر نباید مستقیما در روند رانندگی دخالت کنند، حرکت ازطریق تبلتODM در کنسول مرکزی آغاز میشود. آدرس مقصد بهوسیلهی اپلیکیشن روی گوشی هوشمند به خودرو خودرانمنتقل میشود و صندلی راننده بدون استفاده باقی میماند. با توجه به مکانیزم ایمنی که در خودرو اجرا میشود، حرکت فقط زمانی میتواند آغاز شود که همهی سرنشینان کمربند ایمنی خود را ببندند. سرنشینان میتوانند ازطریق سیستم سرگرمی و اطلاعاتی و تبلتهای متعدد، وقت خود را هر طور که دوست دارند، در داخل خودرو بگذرانند.
بیامو با تصاحب سهام شرکت HERE در سال ۲۰۱۴ و همکاری با موبایلآی (Mobileye) اینتل از سال ۲۰۱۶ تاکنون و سایر شرکا، فرایند توسعهی فناوری خودران را آغاز کرد. در سال ۲۰۲۱، بیامو آینکست اولینبار قابلیت سطح سه خودران را ارائه میدهد. خودروساز آلمانی و شرکا با تقویت همکاریها قصد دارند پلتفرم مقیاسپذیری درزمینهی فناوری خودران تولید کنند که رؤیای رانندگی کاملا خودران و ایمن برای انسانها محقق شود.
مقالههای مرتبط:
با معرفی نمونهی اولیه از بیامو سری ۷ مجهز به سیستم رانندگی سطح چهار خودران، راننده در پشت فرمان میتواند به گذشته بپیوندد. در حالی که خودرو خودران بیامو هنوز به سطح پنج نرسیده است، میتواند در بیشتر شرایط بهصورت خودکار رانندگی کند و به راننده نیازی ندارد؛ درنتیجه، راننده فقط میتواند نظارت کند که اتفاقی نیفتد یا برای کنترل خودرو در شرایط خاص آماده باشد.
این خودرو فقط نمونهی اولیه است؛ اما بیامو تأیید کرده است که روی امکانات و قابلیتهای پیشرفتهتر رانندگی نیمهخودران سطح دو کار میکند. ازجمله امکانات سیستم رانندگی نیمهخودران بیامو میتوان به توانایی شناسایی چراغ راهنمایی اشاره کرد.
سیستم جدید که بهعنوان نمونهی پیشرفتهتر و تکاملیافته از کروزکنترل هوشمند این شرکت مجهز به قابلیت توقف و حرکت (Stop & Go) شناخته میشود، از حسگرهای دوربین و یادگیری ماشین و پردازندهی قدرتمند برای شناسایی و تفسیر علائم ترافیکی استفاده میکند. استفاده از سیستم جدید باعث میشود خودرو بهطور خودکار در چراغ قرمز توقف کند. گفته میشود این سیستم میتواند چراغ زرد را نیز تشخیص و سرعت خودرو را قبل از توقف کامل کاهش دهد.
مقامهای کشور سوئد اعلام کردند که اولین گور کشتی وایکینگها پس از بیش از ۵۰ سال، در این کشور کشف شده است. باستانشناسان در حفاریهای خود در دهکدهی اوپسالای قدیم در ۷۴ کیلومتری شمال استکهلم، در کمال شگفتی دو گور کشتی وایکینگها را بههمراه بقایای انسانی کشف کردند.
تدفین بههمراه کشتی یا گور کشتی، نوعی تدفین بود که در آن جسد فرد درگذشته بههمراه اقلام و هدایایی مانند جواهرات یا سلاحها و موارد دیگر درون کشتی قرار داده میشد و به همین صورت دفن میشد. این نوع تدفین به عصر آهن (حدود ۵۵۰ تا ۸۰۰ م) و عصر وایکینگها (۸۰۰ تا ۱۰۵۰ م) بازمیگردد. در این دورهها، اجساد مردگان معمولا سوزانده میشد؛ به همین دلیل، تصور میشود گور کشتی فقط مختص افراد مهم و شاخص بوده است. ازاینرو تابهحال، تنها ۱۰ محل باستانشناسی دفن گور کشتی کشف شدهاند که عمدتا در استانهای اوپلاند و وستمانلاند قرار دارند.
باستانشناسان اعلام کردهاند که یکی از دو کشتی کشفشده دستنخورده باقی مانده است و در آن بقایای انسان و اسب و سگ به چشم میخورد.
تنها تعداد انگشتشماری از محلهای تدفین یادشده در کشور سوئد کشف شدهاند؛ با این حال، کشف محلهای دفن وایکینگها در سایر نواحی اسکاندیناوی بیشتر شده است. سال گذشته بود که باستانشناسان نروژی بقایای کلبهای چوبی و حداقل یک کشتی را در نزدیکی شهر هالدن در جنوبشرقی نروژ پیدا کردند و تنها چند ماه بعد، کشتی دیگری در سواحل آب دره اسلو در هورتن کشف شد.
یکی از سخنگویان موزهی تاریخ ملی سوئد این کشف را حیرتانگیز خواند. باستانشناسان اعلام کردهاند که یکی از دو گور کشتی کشفشده دستنخورده باقی مانده و در آن بقایای انسان و اسب و سگ به چشم میخورد. اقلام شخصی شامل شمشیر، نیزه، سپر و شانه نیز در قبر قرار داشتند. تصور میشود فردی که در گور بوده، احتمالا از موقعیت اجتماعی مناسبی برخوردار بوده است؛ چراکه تصور میشود چنین تدفینهایی بهندرت انجام میگرفتهاند.
آنتون سیلر، یکی از باستانشناسان حاضر در حفاری اخیر، این حفاری را منحصربهفرد خواند و افزود آخرین حفاری از این نوع گور در اوپسالای قدیم تقریبا به ۵۰ سال قبل بازمیگردد. سیلر درادامه بر این موضوع صحه گذاشت که تدفن در کشتی بهندرت در عصر وایکینگها انجام میگرفته است. او گفت تصور بر این است که این افراد در جامعه افراد شاخص و مهمی بودهاند؛ چراکه گور کشتیها بهطور کلی بسیار نادر هستند.
باستانشناسان درکنار یکی از گور کشتیها. تابهحال، تنها حدود ۱۰ محل باستانشناسی دفن کشتی از این نوع کشف شدهاند.
دستنخورده باقیماندن و بهخوبی حفظشدن محتویات یکی از دو گور کشتی برای تیم باستانشناسی فوقالعاده هیجانانگیز بوده است. درواقع، بدین ترتیب این اولین فرصتی خواهد بود که باستانشناسان میتوانند با بهکاربردن روشهای علمی مدرن، سنتهای تدفین وایکینگها را بررسی کنند. سیلر درادامه افزود او و همکارانش بهزودی خواهند توانست از روشهای علمی و مدرن استفاده کنند که نتایج و فرضیات و پاسخهای تازهای در پی خواهد داشت.
مقالههای مرتبط:
با این حال، چنین یافتهای اتفاقی نبود که باستانشناسان در ابتدای پروژه انتظار آن را داشته باشند. اوپسالای قدیم از قرن سوم قبل از میلاد ازلحاظ مذهبی و اقتصادی و سیاسی اهمیت فراوانی داشته و ازلحاظ بقایای تاریخی نیز همواره غنی بوده است. حفاریهای اخیر از پاییز سال ۲۰۱۸ شروع شدند. در این سلسله حفاریها قرار بود سردابی متعلق به قرون وسطی کاوش شود.
با پیشروی حفاریها، قسمتهایی از یکی از کشتیها بهتدریج در زیر یکی از ساختمانها پدیدار شد. بدین ترتیب، هدف پروژه بهسرعت تغییر کرد و باستانشناسان در ماه گذشته، تنها دو گور کشتی حفاری کردند. تصور میشود آسیبهایی که به کشتی دوم وارد شده، درحدود قرن شانزدهم و با ساختهشدن سردابه روی آن رخ داده است. مقامهای سوئد اعلام کردند هنگامیکه باستانشناسان تجزیه و تحلیلهای خود را به پایان برسانند، بخشهایی از این کشف در موزهی اوپسلای قدیم و موزهی تاریخ سوئد در شهر استکهلم درمعرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
آمار مؤسسهی Statista نشان میدهد که شیائومی در سهماههی ابتدایی ۲۰۱۹ با دراختیار داشتن ۸ درصد از بازار موبایل دنیا، چهارمین تولیدکنندهی برتر گوشی است. دستیابی به چنین موفقیتی بیش از هرچیز به فروش درخورتوجه گوشیهای میانرده و اقتصادی شیائومی بازمیگردد؛ گوشیهایی با قابلیتهای جذاب و کیفیت ساخت مطلوب و برچسب قیمتی معقول که در کشورهایی درحالتوسعهای همچون هند بسیار محبوب هستند. Mi 9 SE یکی از جدیدترین محصولات شیائومی در کلاس گوشیهای میانردهی اقتصادی به شمار میآید که با ویژگیهایی همچون نمایشگر AMOLED، بدنهی شیشهای، دوربین سهگانه با ماژول اصلی ۴۸ مگاپیکسلی و برچسب قیمتی حدودا ۳۰۰ یورویی بهتازگی روانهی بازار شده است. درادامه، با بررسی شیائومی Mi 9 SE همراه زومیت باشید.
مقایسه | می 9 اس ای شیائومی | می 8 اس ای شیائومی | |||
---|---|---|---|---|---|
عرضه | |||||
معرفی | 2019، فوریه | 2018, می | |||
وضعیت | موجود. عرضه شده در مارس 2019 | موجود. عرضه شده در ژوئن 2018 | |||
نمایشگر | |||||
نوع | Super AMOLED لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ | Super AMOLED لمسی خازنی, 16 میلیون رنگ | |||
سایز | 5.97 اینچ (~84.1% نسبت نمایشگر به بدنه) | 5.88 اینچ (~81.0% نسبت نمایشگر به بدنه) | |||
رزولوشن | 2340 در 1080 پیکسل، 19.5:9 (~432 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی) | 1080 در 2244 پیکسل, 18.7:9 (~424 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی) | |||
محافظ | کورنینگ گوریلا گلس 5 | کورنینگ گوریلا گلس (نسخهی نامشخص) | |||
HDR | - HDR display - DCI-P3 - MIUI 10 | ||||
بدنه | |||||
ابعاد | 147.5 در 70.5 در 7.5 میلیمتر | 147.3 در 73.1 در 7.5 میلیمتر | |||
وزن | 155 گرم | 164 گرم | |||
سیمکارت | دو سیمکارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال) | دو سیمکارته (نانو-سیم, همزمان یکی فعال) | |||
پلتفرم | |||||
سیستمعامل | - اندروید 9.0 (پای) - MIUI 10 | اندروید 8.1 (اوریو) | |||
تراشه | Qualcomm SDM712 Snapdragon 712 نانومتری (ده نانومتری) | Qualcomm SDM710 Snapdragon 710 | |||
پردازنده مرکزی | 8 هستهای 2.3 گیگاهرتز | 8 هستهای 2.2 گیگاهرتزی Kryo 360 | |||
پردازنده گرافیکی | Adreno 616 | Adreno 616 | |||
حافظه | |||||
درگاه حافظه | خیر | خیر | |||
حافظه داخلی | 64/128 گیگابایت، 6 گیگابایت رم | 64 گیگابایت, 4/6 گیگابایت رم | |||
دوربین | |||||
اصلی | 48 مگاپیکسل (0.8 میکرومتر سایز پیکسل، 1/2 اینچ سایز سنسور، f/1.8، فوکوس خودکار با تشخیص فاز) 13 مگاپیکسل (لنز فوقعریض، f/2.4) 8 مگاپیکسل (لنز تلهفوتو، f/2.4، فوکوس خودکار با تشخیص فاز) | دوگانه: 12 مگاپیکسل (1.4 میکرومتر سایز پیکسل, فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز, f/1.9) و 5 مگاپیکسل (1.12 میکرومتر سایز پیکسل, f/2.0), فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز, فلش LED | |||
قابلیتها | فلاش دوگانهی LED، HDR، پانوراما | برچسبگذاری جغرافیایی, فوکوس لمسی, تشخیص چهره, HDR, پاناروما | |||
ویدیو | 2160p@30fps، 1080p@30/60/120fps، 720p@960fps | 2160p@60fps, 1080p@30/120fps | |||
سلفی | 20 مگاپیکسل (0.9 میکرومتر، f/2.0) | 20 مگاپیکسل (2.0 میکرومتر سایز پیکسل, 1080p, f/2.0) | |||
صدا | |||||
جک ۳.۵ میلیمتری | خیر | خیر | |||
لغو کنندهی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی | - لغو کنندهی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی - آداپتور تبدیل USB نوع C به جک 3.5 میلیمتری هدفون | ||||
باتری | |||||
باتری | باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 3070 میلی آمپر ساعت | باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 3120 میلی آمپر ساعت | |||
قابلیتها | |||||
حسگرها | حسگر اثرانگشت (زیر نمایشگر)، شتابسنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطبنما | حسگر اثرانگشت (پشت گوشی), شتابسنج, ژیروسکوپ, سنسور مجاورت, قطبنما | |||
- شارژ سریع باتری (Quick Charge 3.0) - پخشکنندهی MP4/DivX/XviD/WMV/H.265 - پخشکنندهی MP3/WAV/eAAC+/FLAC - ویراستار عکس و فیلم - نمایشدهندهی اسناد | |||||
شبکه | |||||
فناوری | GSM / CDMA / HSPA / LTE | GSM / HSPA / LTE | |||
اتصالات | |||||
شبکه بیسیم | Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac، دو بانده، Wi-Fi Direct، DLNA، هاتاسپات | Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, دو بانده, Wi-Fi Direct, DLNA, هاتاسپات | |||
بلوتوث | 5.0، A2DP، LE، aptX HD | 5.0, A2DP, LE | |||
GPS | بله، با A-GPS، GLONASS، GALILEO، BDS | بله, با A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO | |||
NFC | بله | ||||
رادیو | خیر | خیر | |||
USB | 2.0، Type-C 1.0 کانکتور ریورسبل ، OTG | Type-C 1.0 کانکتور ریورسبل | |||
متفرقه | |||||
رنگها | بنفش، آبی آسمانی، خاکستری | خاکستری, آبی, قرمز, طلایی | |||
محدوده قیمت | حدود 300 یورو | حدود 300 دلار |
گوشی شیائومی می ۹ اسای را شرکت می مارکت برای بررسی دراختیار زومیت قرار داده است.
طراحی
امروزه، نیافتن گوشی هوشمند فلزی به مأموریتی غیرممکن میماند؛ چراکه در ساخت اغلب دستگاههای کنونی، از مدلهای ۱۰۰۰ دلاری گرفته تا گوشیهای اقتصادی، ترکیب شیشه و فلز یا پلاستیک مشابه شیشه به کار میرود. در این بین، Mi 9 SE از چنین قاعدهای مستثنی نیست؛ اما خوشبختانه برخلاف محصولات رقبایی همچون سامسونگ و هواوی، میانردهی اقتصادی شیائومی بهجای پلاستیک براق با بدنهی شیشهای روانهی بازار میشود. نسخهی ارزانقیمت می ۹ از دو طرف به پنلهای شیشهای 2.5D از نوع گوریلا گلس ۵ محدود میشود؛ بدین مفهوم که انحنای لبهها کمتر از چیزی است که پیشتر با می ۹ تجربه کرده بودیم. بین پنلهای جلو و پشت می ۹ اسای، فریم فلزی و براق آن قرار دارد که به لطف سطح محدب خود، دردستگرفتن گوشی را به تجربهای خوشایند بدل میکند.
می ۹ اسای به لطف نمایشگر ۵.۹۷ اینچی خود و حاشیههای بسیار باریک در مقایسه با می ۹، حدود ۱۰ میلیمتر کوتاهتر و ۴ میلیمتر کمعرضتر است؛ بنابراین، ارگونومی بسیار مناسبی دارد و بهراحتی میتوان با یک دست از آن استفاده کرد و بدون دردسر به لبهی بالایی نمایشگر نیز دست یافت. همچنین، کلیدهای فیزیکی کنترل صدا و پاور در محل مناسبی قرار دارند و بهآسانی دردسترس هستند و فشردن آنها نیز حس نسبتا خوبی به کاربر القا میکند.
در نمای پشتی Mi 9 SE، دوربین سهگانه و فلش LED دیده میشود که با چینشی عمودی در گوشهی ثبت چپ قرار دارد. هیچیک از ماژولهای دوربین پشتی از لرزشگیر اپتیکال بهره نمیبرند؛ اما این مجموعهی سهگانه بهمیزان نسبتا زیادی از پنل پشتی بیرون زده است؛ بنابراین، حین کار با گوشی روی یک سطح، شاهد تکانخوردن آن خواهید بود. چینیها بهاندازهای به اصالت طراحیهایشان ایمان دارند که روی گوشی اقتصادی می ۹ اسای نیز عبارت Designed By Xiaomi را حک کردهاند.
صرفنظر از بریدگی قطرهای دوربین سلفی، حاشیههای بسیار باریک لبهی بالا و دو طرف درکنار حاشیهی ۴ میلیمتری لبهی پایین، نمایشگر ۵.۹۷ اینچی می ۹ اسای با گوشههای گِرد خود، کل نمای جلو (نسبت بدنه به نمایشگر ۸۴.۱ درصد) را دراختیار دارد و به لطف پنل AMOLEDاش، تجربهی بصری بسیار رضایتبخشی در کلاس گوشیهای اقتصادی برای کاربر به ارمغان میآورد. از دیگر اجزای مهم نمای جلویی می ۹ اسای میتوان به اسپیکر مکالمه درون شکافی بین حاشیهی بالا و فریم فلزی گوشی اشاره کرد که متأسفانه نقش کانال دوم اسپیکر را ایفا نمیکند.
می ۹ اسای یکی دیگر از گوشیهای اقتصادی دنیا با حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر بهحساب میآید. این حسگر اپتیکال در چند مرحله، فرایند ثبت اثرانگشت کاربر را به اتمام میرساند و پسازآن، تا وقتی که پوشش صفحهنمایش یا انگشت کاربر خیس یا کثیف نباشد، احراز هویت او را در کسری از ثانیه انجام میدهد. شیائومی توصیه میکند که برای کارکرد صحیح حسگر اثرانگشت، روی صفحهنمایش هیچ محافظی چسبانده نشود یا از محافظهای تأییدشده استفاده شود. حسگر می ۹ اسای در اغلب مواقع از رقبای خود سریعتر عمل میکند؛ اما گاهی عملکرد آن دچار اختلال و کاربر ناگزیر به لمس دوباره یا چندبارهی نمایشگر میشود.




در لبهی پایین فریم فلزی می ۹ اسای، دو نوار پلاستیکی آنتن، پورت USB 2.0 با فُرم Type-C و دو دریچه به چشم میخورد که متأسفانه فقط یکی از این دریچهها در پسِ خود اسپیکر دارد. در لبهی سمت چپ گوشی، درگاه دو سیمکارت دیده میشود و درنهایت در لبهی بالایی، میتوان درگاه اینفرارد را کنار میکروفون مشاهده کرد. می ۹ اسای در سه رنگ بنفش و آبی و خاکستری به بازار عرضه میشود و همچون سایر گوشیهای شیائومی هیچیک از استانداردهای IP را از مؤسسهی IEC دریافت نکرده است؛ بنابراین، بهصورت رسمی در برابر آب و گردوغبار مقاوم نیست.
نمایشگر و اسپیکر
استفاده از نمایشگرهای اولد در بین میانردهها در حال تبدیلشدن به ترندی جدید و البته مفید است و می ۹ اسای نیز خوشبختانه به پنل امولد ساخت سامسونگ مجهز شده است. این پنل ۱۹.۵:۹ با رزولوشن ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل تراکم مناسب ۴۳۲ پیکسل در هر اینچ را ارائه میکند , در خواندن متنهایی با فونتهای کوچک و تصاویر مشکلی ازنظر دیده شدن پیکسلها مشاهده نمیشود و همچنان استفاده از رزولوشن FHD گزینهای مناسب برای تعادل مصرف و ارائهی تصویر محسوب میشود.
خوانایی مناسب نمایشگر در زیر نورخورشید پیش از بررسی با تجهیزات مخصوص، روشنایی رضایتبخش آن را نوید میداد. می ۹ اسای را همانند گوشیهای اخیر با دو الگوی ۵۰ درصدی سفید و ۱۰۰ درصدی سفید آزمایش کردیم. در حالت خودکار، روشنایی نمایشگر با الگوی واقعگرایانهتر ۵۰ درصدی به رقمی بیش از ۱۰۰۰ نیت رسید (با الگوی ۱۰۰ درصدی عدد ۷۶۶ ثبت شد). در حالت تنظیم دستی، روشنایی نیز بهترتیب ۶۴۲ و ۵۴۱ نیت به دست آمد. با توجه به ماهیت پنل اولد، انتظار رنگ مشکی عمیق و کنتراست بینهایت بدیهی است. حالت Increased Contrast در تنظیمات نمایشگر تأثیری بر روشنایی نمیگذارد و فقط در نمایش رنگها مؤثر است.
عملکرد نمایشگر محصولات میانرده و اقتصادی | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
محصول / پارامترها | حداقل روشنایی | حداکثر روشنایی دستی | حداکثر روشنایی خودکار | نسبت کنتراست Native | خطای رنگی میانگین | |||
سفید | مشکی | سفید | مشکی | سفید | حالت استاندارد | دقیقترین حالت | ||
شیائومی Mi 9 SE | 2.1 | 0 | 642 | 0 | 1008 | ∞ | 4.8 | 1.9 (Standard) |
گلکسی A50 | 2.3 | 0 | 660 | 0 | 820 | ∞ | 5 | 2.4 (AMOLED Cinema) |
گلکسی M30 | 2.4 | 0 | 630 | - | - | ∞ | 5.7 | 2.9 (Video) |
گلکسی M20 | 2.8 | 3.65 | 328 | - | - | 89.9 | 5.6 | 5.6 |
پی اسمارت ۲۰۱۹ | 1.2 | 3.7 | 320 | 3.7 | 320 | 86.5 | 5.8 | 1.4 (Normal) |
پی ۳۰ لایت | 0.6 | 4 | 305 | 4 | 305 | 76 | 5 | 2.4 (Normal) |
وای ۷ پرایم ۲۰۱۹ | 2.9 | 3.8 | 473 | 3.8 | 475 | 125 | 5.8 | 5.8 |
وای ۹ ۲۰۱۹ | 1.7 | 3 | 380 | 3 | 350 | 127 | 6.8 | 2.5 (Normal) |
نوکیا X7 | 5.8 | 3.4 | 430 | 4.46 | 530 | 125 | 1.6 | 5.4 (Dynamic) |
نوا ۳ | 0.75 | 2.7 | 350 | 2.95 | 325 | 130 | 8.5 | 4.8 (Normal Mode) |
زاویهی دید نمایشگر میانردهی خانواده می ۹ اسای عالی و خوانایی آن زیر مستقیم خورشید در بین میانردهها کمنظیر است. نمایشگر همیشهروشن در می ۹ اسای دردسترس کاربر است و ۱۶ حالت نمایشی برای آن در نظر گرفته و امکان زمانبندی فعالسازی این قابلیت هم تعبیه شده است. درمجموع، سه پروفایل رنگ زیر در بخش تنظیمات نمایشگر به چشم میخورند:
- Automatic Contrast: حالت پیشفرض و سازگار با فضای رنگی DCI P3
- Increased Contrast: پوشش کامل فضای رنگی DCI P3
- Standard: دقیقترین حالت با رنگهای واقعگرایانهی سازگار با فضای sRGB
مطابق انتظار در می ۹ اسای، از اسپیکرهای استریو خبری نیست و محصول میانردهی شیائومی برای تولید صدای خروجی به اسپیکر تککانالهای متکی است که در لبهی پایین کنار پورت USB-C جای دارد. این اسپیکر بهلحاظ حجم و شفافیت رضایتبخش ظاهر میشود؛ اما با افزایش حجم صدا، گاهی میتوان بروز نویز داخل صدا را حس کرد. همچنین، در گوشی جدید شیائومی، از جک هدفون خبری نیست؛ با این حال، چینیها تبدیل USB-C به جک ۳.۵ میلیمتری را همراه دستگاه ارائه میدهند. با اتصال هدفون از کیفیت و بلندی صدای می ۹ اسای شگفتزده خواهید شد؛ چراکه ازنظر حجم و شفافیت و سطح نویز، بهتر از رقبا عمل میکند. در منو تنظیمات می ۹ اسای، قابلیتهای اکولایزر و Mi Sound ENhancer برای بهبود تجربهی صوتی گوشی تدارک دیده شدهاند.
نرمافزار و رابط کاربری
شیائومی می ۹ اسای درست مانند برادر پرچمدار خود بهصورت پیشفرض با نسخهی ۱۰.۲ رابط کاربری MIUI عرضه میشود. غول چینی دنیای فناوری پس از سالها توسعهی MIUI، اکنون آن را به بلوغ مناسبی رسانده است که درکنار ارائهی سرعت مناسب ناوبری، قابلیت و امکانات مناسبی نیز دراختیار کاربران قرار میدهد. پیشتر در زومیت، MIUI 10 و تفاوت انواع رام چین و جهانی آن را بهدقت بررسی کردهایم. برای آشنایی کامل با رابط کاربری اختصاصی شیائومی، شما را به مطالعهی مقالهی بررسی رابط کاربری MIUI 10 دعوت میکنیم.
دوربین
به لطف شرکتهای چینی، دوربین سهگانه با ترکیب سودمند «استاندارد و تلهفوتو و اولتراواید» دیگر ترندی محدود به محصولات پرچمدار نیست. می ۹ اسای نیز از همین ترکیب بهعنوان دوربین پشتی استفاده میکند. دوربین اصلی از حسگر ۴۸ مگاپیکسلی و ۱.۲ اینچی سونی با پیکسلهای ۰.۸ میکرومتری و فیلتر بایر چهارگانه (برای آشنایی با سازوکار این فیلتر به بررسی میت ۲۰ پرومراجعه کنید) بهره میبرد و بهصورت پیشفرض عکسهایی با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی ثبت میکند. حسگر یادشده در پسِ لنزی با دیافراگم F/1.75 قرار دارد؛ اما از لرزشگیر اپتیکال تصویر خبری نیست.
دوربین اولتراواید می ۹ اسای با حسگر ۱۳ مگاپیکسلی در پسِ لنز F/2.4 با فاصلهی کانونی معادل ۱۵ میلیمتر و زاویهی دید ۱۲۳ درجه قرار دارد؛ اما این دوربین نیز از لرزشگیر اپتیکال بهره نمیبرد و فوکوس آن ثابت است. شیائومی دوربین تلهفوتوی Mi 9 SE را ماژولی با حسگر ۸ مگاپیکسلی درکنار لنز F/2.4 با فاصلهی کانونی معادل ۵۲ میلیمتری عنوان میکند که توانایی ثبت عکسهایی با زوم اپتیکال دوبرابری را نیز دارد؛ اما در کمال تعجب، بررسیهای ما نشان میدهد می ۹ اسای در ثبت عکسهای با زوم دوبرابری که تنها به این حسگر متکی است، عکسها را با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل ثبت میکند.
شاکلهی نرمافزار دوربین می ۹ اسای تفاوتی با برادر پرچمدار خود، می ۹ ندارد. با اجرای اپلیکیشن دوربین، بلافاصله کلیدهای مربوط به زوم 1x/2x و عکاسی اولتراواید درکنار موارد دیگری همچون کلید عکاسی HDR، عکاسی بهکمک هوش مصنوعی، فلش و فیلترها بهچشم میخورند و محل قرارگیریشان بهگونهای است که بهراحتی میتوان به آنها دسترسی داشت. ناگفته نماند که حالتهای مختلف عکاسی و فیلمبرداری نیز شامل مواردی همچون فیلمبرداری صحنهآهسته و عکاسی پرتره و حالت Night در قالب نواری درکنار کلید شاتر قرار دارند. چینیها حالت عکاسی با وضوح ۴۸ مگاپیکسلی را نیز به کاربر ارائه میدهند که در منو همبرگری دوربین دیده میشود.
زوم دوبرابری
عکسهای می ۹ اسای در طول روز و نور کافی برای محصولی که عنوان میانردهی اقتصادی را یدک میکشد، تحسینبرانگیز است. سطح جزئیات و گسترهی دینامیکی و دقت رنگ در عکسهای دوربین اصلی، می ۹ اسای را در جایگاه بهتری در مقایسه با رقبا قرار میدهد. ناگفته نماند که ما در پارهای از موارد، شارپشدن بیشازحد تصویر را برای رسیدن به جزئیات بیشتر شاهد بودیم. دوربین تلهفوتو رنگها را به طراوت عکسهای دوربین اصلی تولید نمیکند. علاوهبراین در مواردی که منبع نور داخل کادر قرار دارد، میتوان هالههایی از نور را مشاهده کرد. جزئیات در عکسهای دوربین تلهفوتو با دوربین اصلی برابری نمیکند و میزان نویز نیز بیشتر است. همانطورکه پیشتر اشاره کردیم، مشخص نیست دوربین ۸ مگاپیکسلی تلهفوتو با چه سازوکاری عکسهای ۱۲ مگاپیکسلی تولید میکند. در عکسهای اولتراواید نیز فقدان فوکوس خودکار باعث میشود جزئیات در سطح عکسهای دوربین اصلی نباشد. البته، گسترهی دینامیکی در عکسها رضایتبخش است. زاویهی دید ۱۲۳ درجهای دوربین اولتراواید باعث میشود در پارهای از موارد اعوجاج سوژه را شاهد باشیم.
نمونه عکسهای شب و روز
دوربین اصلی می ۹ اسای در محیطهای تاریک عکسهای رضایتبخشی ثبت میکند؛ اما طبق انتظار، با افت سطح جزئیات و افزایش نویز و کاهش طراوت رنگها مواجهایم. خوشبختانه میانردهی شیائومی حالت عکاسی شبانه با نوردهی طولانی نیز دارد و به کمک این حالت، سطح جزئیات و روشنایی عکسها بهمیزان زیادی افزایش مییابد. حالت Night حتی حین عکاسی در طول روز نیز به کار میآید و میتواند تا حدودی جزئیات را از سایهها پدیدار سازد. ناگفته نماند که در پارهای از موارد، حالت Night حتی در طول روز نیز به ثبت جزئیات در سایهها کمک میکند.
تفاوت حالت Photo و Night در شب
تفاوت حالت Photo و Night در روز
در محیطهای تاریک، دوربین اصلی وظیفهی ثبت عکسهای با زوم دوبرابری را برعهده دارد؛ بنابراین آنچه ثبت میشود، درحقیقت نسخهی کراپشدهای از عکسهای ۱۲ مگاپیکسلی دوربین اصلی است. در چنین شرایطی، توصیه میکنیم به حالت Night تکه کنید؛ چراکه در غیر این صورت، عکسهایی تاریک با نویز زیاد و جزئیات بسیار کم را شاهد خواهید بود. دوربین اولتراواید از حالت Night بهره نمیبرد و عکسهای آن در روشنایی کم نویز بسیار زیادی دارد.
می ۹ اسای برای ثبت عکسهای پرتره از دوربین تلهفوتو بهره میبرد و تشخیص عمق نیز برعهدهی دوربین اصلی آن است. با وجود نور کافی، عکسهای پرتره جزئیات مناسبی دارند و تفکیک پسزمینه و سوژه در آنها رضایتبخش بهنظر میرسد؛ هرچند نوع محوشدگی پسزمینه تدریجی نیست. حالت پرتره برای عکاسی از اجسام نیز کارایی دارد؛ اما در این وضعیت، معمولا پسزمینه و سوژه بهخوبی تفکیک نمیشوند.
نمونه عکسهای پرتره و سلفی
میانردهی اقتصادی شیائومی برای گرفتن عکسهای سلفی به دوربین ۲۰ مگاپیکسلی جلو با لنز F/2.0 و ۲۶ میلیمتری اتکا دارد. دوربین سلفی در طول روز و محیطهای روشن، عکسهایی با جزئیات و رنگهای رضایتبخش ثبت میکند و در عکسهای پرتره نیز پسزمینه و سوژه بهخوبی تفکیک میشوند.
بازده و عملکرد
می ۹ اسای نخستین گوشی هوشمند دنیا با پردازندهی اسنپدراگون ۷۱۲ است. این پردازندهی میانرده درحقیقت نسخهای ارتقایافته از اسنپدراگون ۷۱۰ با ۱۰۰ مگاهرتز فرکانس بیشتر برای CPU بهحساب میآید. البته علاوهبراین، کوالکام ادعا میکند که اسنپدراگون ۷۱۲ درزمینهی مدیریت باتری و تنظیم خودکار پارامترهای عکاسی و درک صدای کاربر نیز از اسنپدراگون ۷۱۰ بهتر عمل خواهد کرد. شما میتوانید در جدول زیر مشخصات فنی پردازندهی اسنپدراگون ۷۲۱ را مشاهده کنید:
اسنپدراگون ۷۱۲ دربرابر رقبا | |||
---|---|---|---|
پارامترها / پردازنده | اسنپدراگون ۷۱۲ | کرین ۷۱۰ | اکسینوس ۹۶۱۰ |
CPU | ۲ هستهی مبتنی بر A75 با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز ۶ هستهی مبتنی بر A55 با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز |
۴ هستهی A73 با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز ۴ هستهی A53 با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز |
۴ هستهی اکسینوس A73 با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز ۴ هستهی Cortex A53 با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز |
GPU | آدرنو ۶۱۶ با فرکانس ۵۵۰ مگاهرتز |
آرم Mali-G51MP4 | Mali G72 MP3 |
حافظهی رم | ۲ کانال ۱۶ بیتی LPDDR4X با فرکانس ۱۸۶۶ مگاهرتز پهنای باند ۱۳.۹۱ گیگابایتبرثانیه |
۲ کانال ۳۲ بیتی LPDDR4 | LPDDR4X |
رابط حافظهی ذخیرهسازی | UFS 2.1 | UFS 2.1 | eMMC 5.1 و UFS 2.1 |
پردازندهی سیگنال تصویر | اسپکترا ۲۵۰ دوگانهی ۱۴ بیتی | ۴۰ + ۲۴ مگاپیکسل | ۲۴ مگاپیکسل تکی یا ۱۶ +۱۶ مگاپیکسل |
انکُد / دیکُد | انکُد 2160p با نرخ ۳۰ فریمبرثانیه دیکُد 2160p با نرخ ۳۰ فریمبرثانیه |
انکُد 1080p با نرخ ۳۰ فریمبرثانیه دیکُد 1080p با نرخ ۶۰ فریمبرثانیه |
انکُد 4K با نرخ ۱۲۰ فریمبرثانیه دیکُد 4K با نرخ ۱۲۰ فریمبرثانیه |
مودم | اسنپدراگون X15 LTE Cat.15/13 دانلود ۸۰۰ مگابیتبرثانیه آپلود ۱۵۰ مگابیتبرثانیه |
LTE Cat.12/13 دانلود ۶۰۰ مگابیتبرثانیه آپلود ۱۵۰ مگابیتبرثانیه |
LTE Cat.12/13 دانلود ۶۰۰ مگابیتبرثانیه آپلود ۱۵۰ مگابیتبرثانیه |
NPU | کوالکام AI Engine نسل سوم | بله | -- |
فرایند ساخت | ۱۰ نانومتری | ۱۲ نانومتری TSMC | ۱۰ نانومتری FinFET |
گوشی اقتصادی شیائومی درکنار پردازندهی اسنپدراگون ۷۱۲ از ۶ گیگابایت حافظهی رم نیز بهره میبرد که تجربهی چندوظیفگی بینقص را با این محصول تضمین میکند. می ۹ اسای در دو نسخه با حافظهی ذخیرهسازی ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایتی و بدون پشتیبانی از کارت حافظه روانهی بازار شده است، بنابراین، در انتخاب مدل مناسب باید بیشتر دقت کنید. ما نسخهی ۶۴ گیگابایتی Mi 9 SE را برای بررسی دراختیار داشتیم که سرعت خواندن و نوشتن آن را میتوانید در جدول زیر مشاهده کنید:
عملکرد حافظهی ذخیرهسازی ابزارهای موبایل میانرده و پایینرده | ||||
---|---|---|---|---|
مدلها / عملکرد | نرخ خواندن ترتیبی (مگابایتبرثانیه) |
نرخ نوشتن ترتیبی (مگابایتبرثانیه) |
نرخ خواندن تصادفی (مگابایتبرثانیه) |
نرخ نوشتن تصادفی (مگابایتبرثانیه) |
شیائومی Mi 9 SE | ۴۸۵.۲۷ | ۱۸۴.۶۴ | ۱۱۸.۳ | ۲۶.۹ |
سامسونگ گلکسی A50 | ۴۹۴.۸ | ۱۹۲.۵۵ | ۱۰۳.۵۲ | ۱۸.۹۶ |
سامسونگ گلکسی M30 | ۲۸۰.۳۵ | ۱۰۱.۴۶ | ۶۴.۸۹ | ۶۱.۲ |
سامسونگ گلکسی M20 | ۳۰۹.۹۷ | ۱۴۳.۶ | ۶۷.۷۷ | ۴۵.۴۷ |
هواوی پی اسمارت ۲۰۱۹ | ۲۹۷.۵ | ۱۵۹.۸ | ۴۴.۱۵ | ۷۸.۲۴ |
هواوی پی ۳۰ لایت | ۳۰۴.۵۱ | ۲۱۶.۱۹ | ۶۵.۷۳ | ۴۹.۰۳ |
هواوی Y7 Prime 2019 | ۲۹۴.۵۲ | ۱۲۲.۵۸ | ۴۸.۵۱ | ۱۷.۹۸ |
هواوی Y9 2019 | ۲۸۵.۶۱ | ۲۰۰.۱ | ۵۸.۰۲ | ۶۸.۶۱ |
نوکیا X7 | ۲۹۱.۰ | ۲۰۸.۳۵ | ۸۴.۲۱ | ۱۷.۰۶ |
نوا ۳ | ۸۷۹.۸۳ | ۱۷۶.۵۳ | ۱۵۰.۵۳ | ۱۵۷.۷۶ |
برای ارزیابی عملکرد می ۹ اسای مطابق روال بررسیهای زومیت، بنچمارکهای نرمافزاری متنوعی برای سنجش توان پردازشی تک و چندهستهای CPU (گیکبنچ) و توان پردازشی GPU (بنچمارکهای 3DMark و GFXBench) و عملکرد کلی گوشی در کاربریهای روزمره (انتوتو و PCMark) اجرا میکنیم. نتایج آزمونهای نرمافزاری زومیت در جدول زیر آمده است:
جدول بنچمارک ابزارهای موبایل میانرده و پایینرده | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
محصول / بنچمارک | AnTutu 7/6 | 3DMark |
PCMark | GeekBench 4 | GFXBench | ||||
IceStorm Unlimited | Sling Shot Extreme | Overall / Web Browsing | Single / Multi | Aztec Ruins Vulkan - Normal Tier / Offscreen | Manhattan 3.1 / OffScreen | Car Chase / OffScreen | T-Rex / OffScreen | ||
OpenGL | (Onscreen / Offscreen (FPS | ||||||||
شیائومی Mi 9 SE |
۱۷۹۱۹۱ |
۳۱۶۵۳ | ۲۰۹۷ | ۶۸۷۵ ۶۴۷۰ |
۱۸۵۷ ۵۸۵۹ |
۱۳ ۱۴ |
۲۴ ۲۶ |
۱۳ ۱۵ |
۵۸ ۷۴ |
گلکسی A50 |
۱۴۴۸۴۸ |
۱۶۵۲۰ | ۱۳۰۱ | ۵۸۳۹ ۵۲۶۹ |
۱۶۶۶ ۵۱۴۶ |
۷.۹ ۹.۷ |
۱۳ ۱۴ |
۸.۳ ۹.۱ |
۳۷ ۴۱ |
گلکسی M30 | ۱۰۶۴۰۰ -- |
۱۳۲۲۸ | ۵۸۴ | ۵۱۴۲ ۵۳۳۵ |
۱۳۲۰ |
۴.۳ ۴.۸ |
۴.۳ ۴.۹ |
۷ ۷.۹ |
۲۲ ۲۵ |
گلکسی M20 | ۱۰۶۵۴۵ -- |
۱۳۲۴۸ | ۵۸۱ | ۵۱۲۰ ۵۳۴۰ |
۱۳۱۸ ۴۱۴۲ |
۲.۳ ۲.۶ |
۲.۴ ۲.۶ |
۳.۸ ۴.۳ |
۱۲ ۱۴ |
پی اسمارت ۲۰۱۹ (Performance) | ۱۴۰۳۹۶ -- |
۲۱۸۵۱ | ۹۶۳ | ۶۷۲۷ ۷۸۲۰ |
۱۵۵۹ ۵۴۱۲ |
۴.۹ ۵.۷ |
۱۲ ۱۴ |
۶.۷ ۷.۵ |
۳۶ ۳۵ |
پی اسمارت ۲۰۱۹ | ۱۲۴۹۶۰ -- |
۱۶۴۴۷ | ۸۰۶ | ۵۶۳۰ ۵۶۳۴ |
۱۵۱۳ ۵۰۰۳ |
۴.۹ ۵.۷ |
۱۱ ۱۲ |
۶ ۶.۵ |
۳۰ ۳۲ |
هواوی پی ۳۰ لایت (Performance) |
۱۴۰۳۱۶ -- |
۲۲۰۶۶ | ۹۷۵ | ۷۰۷۳ ۷۶۶۹ |
۱۵۶۰ ۵۴۲۷ |
۵.۰ ۵.۷ |
۱۳ ۱۴ |
۶.۹ ۷.۷ |
۳۷ ۳۵ |
هواوی پی ۳۰ لایت | ۱۳۱۰۸۵ -- |
۱۷۰۹۷ | ۸۱۷ | ۵۹۷۳ ۵۷۲۳ |
۱۵۴۴ ۵۱۱۲ |
۴.۹ ۵.۷ |
۱۳ ۱۴ |
۶.۹ ۷.۷ |
۳۵ ۳۴ |
هواوی وای ۷ پرایم ۲۰۱۹ | ۷۲۵۴۷ -- |
۱۲۴۷۶ | ۴۴۶ | ۴۴۷۴ ۴۶۶۵ |
۷۵۶ ۳۷۹۸ |
۶.۱ ۳.۳ |
۱۳ ۶.۰ |
۶.۷ ۳.۴ |
۳۲ ۲۱ |
هواوی وای ۷ پرایم ۲۰۱۸ | ۵۹۷۸۹ ۴۵۸۱۵ |
۵۸۴۶ | -- | ۳۹۷۰ ۴۴۸۸ |
۶۷۱ ۲۸۰۱ |
-- | ۱۰ ۴.۶ |
۵.۳ ۲.۵ |
۲۶ ۱۶ |
هواوی Y9 2019 | ۱۲۶۱۲۸ -- |
۲۰۳۶۲ | ۹۳۶ | ۷۱۰۰ ۷۷۷۶ |
۱۶۱۸ ۵۵۱۷ |
۴.۷ ۵.۳ |
۱۰ ۱۱ |
۶.۰ ۶.۷ |
۲۶ ۲۹ |
نوکیا X7 | ۱۷۰۳۲۹ -- |
۲۸۸۶۰ | ۱۸۳۵ | ۶۶۳۱ ۶۳۶۴ |
۱۸۴۰ ۵۹۰۰ |
۱۲ ۱۳ |
۲۲ ۲۳ |
۱۲ ۱۳ |
۵۷ ۶۶ |
نوا ۳ | ۱۹۸۳۸۲ -- |
۳۰۹۲۴ | ۲۷۹۷ | ۷۳۷۵ ۷۸۲۹ |
۱۸۸۲ ۶۴۲۰ |
۱۵ ۲۱ |
۳۱ ۳۲ |
۱۹ ۲۱ |
۶۰ ۱۲۳ |
می ۹ اسای در بنچمارکهای نرمافزاری بسیار توانمند ظاهر میشود و درحقیقت صرفنظر از نوا ۳ مجهز به پردازندهی پرچمدار کرین ۹۷۰، تمامی رقبا را از پیش رو برمیدارد. گوشی اقتصادی شیائومی در کاربریهای روزمره نیز بسیار سریع است و بهندرت میتوان کندی یا لگی را در آن شاهد بود. برای ارزیابی عملکرد می ۹ اسای در دنیای واقعی، سه بازی اندروید آسفالت ۹ و ARK: Survival Evolved و Sky Force Reloaded را روی آن اجرا کردیم. صرفنظر از چند افت فریم جزئی در بازی ARK، گوشی در اجرای هر سه بازی توانمند بود، ناگفته نماند که بدنهی دستگاه نیز حین اجرای بازی چندان داغ نمیشد. در مرحلهی بعد، ویدئو معیار زومیت با طول ۹ دقیقه و وضوح 4K را به کمک اپلیکیشن Adobe Clip به ویدئویی با وضوح Full HD تبدیل کردیم که این فرایند ۲۰ دقیقه و ۳۱ ثانیه طول کشید.
باتری
می ۹ اسای برای تأمین انرژی موردنیاز خود به باتری ۳,۰۷۰ میلیآمپر ساعتی متکی است. اگرچه حجم باتری این گوشی در قیاس با سایر محصولات میانرده و اقتصادی شیائومی بسیار ناچیز بهنظر میرسد، تجربهی قبلی ما از بررسی محصولات شرکت چینی نشان میدهد بهینهسازیهای نرمافزاری MIUI، تأثیر شگفتانگیزی بر شارژدهی دستگاههای یادشده گذاشته است. حال باید دید که Mi 9 SE با پردازندهی کممصرف ۱۰ نانومتری و نمایشگر +FHD خود چه نمایشی خواهد داشت.
گوشی میانردهی جدید شیائومی در آزمون پخش فیلم زومیت با رزولوشن HD در حالی که گوشی روی حالت پرواز قرار دارد و صدای خروجی بهطور کامل قطع شده و روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ تنظیم شده است، ۱۴ ساعت و ۵ دقیقه فیلم پخش کرد که با توجه به باتری نهچندان پرظرفیتش، نتیجهی بسیار رضایتبخشی بهحساب میآید. در شرایطی مشابه، در آزمون باتری PCMark که شارژدهی را در کاربریهای روزمره ارزیابی میکند، محصول اقتصادی چینیها ۸ ساعت و ۳۶ دقیقه دوام میآورد و در جایگاهی پایینتر از گلکسی M30 سامسونگ با باتری غولپیکر ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی قرار میگیرد.
محصول / آزمایش | نمایشگر | باتری | ویدئو | GFXBench Manhattan 3.1 | PCMark Work 2.0 | GeekBench | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
ابعاد و رزولوشن | میلیآمپرساعت | ساعت | Battery LifeTime (min) | LongTerm Performance (Frame) | ساعت | امتیاز مدتزمان | |
شیائومی Mi 9 SE | ۵.۹۷ اینچ ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل |
۳۰۷۰ | ۱۴:۰۵ | ۳۰۳.۷ | ۱۰۳۰ | ۸:۳۶ | ۳۸۸۷ ۵:۲۱ |
گلکسی A50 | ۶.۴ اینچ ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل |
۴۰۰۰ | ۱۶:۲۰ | ۵۳۳.۲ | ۴۶۸.۹ | ۱۱:۲۳ | ۴۳۴۰ ۷:۵۴ |
گلکسی M30 | ۶.۴ اینچ ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل |
۵۰۰۰ | ۲۰ | ۲۳۴ | ۸۵۷.۶ | ۱۳:۵۳ | ۷۱۲۵ ۱۴:۳۰ |
گلکسی M20 | ۶.۳ اینچ ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل |
۵۰۰۰ | ۱۴:۲۰ | ۲۳۸ | ۸۴۳.۲ | ۱۱:۰۰ |
۷۶۴۹ |
پی اسمارت ۲۰۱۹ | ۶.۲۱ اینچ ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل |
۳۴۰۰ | ۱۰:۰۶ | ۳۴۱.۲ | ۵۵۴.۸ | ۷:۵۲ | ۴۲۷۵ ۷:۴۲ |
هواوی پی ۳۰ لایت | ۶.۱۵ اینچ ۲۳۱۲ × ۱۰۸۰ پیکسل |
۳۳۴۰ | ۱۱.۰۶ | ۳۱۰ | ۵۵۸.۹ | ۷:۳۷ | ۴۱۰۵ ۷:۳۰ |
هواوی Y7 Prime 2019 | ۶.۲۶ اینچ ۱۵۲۰ × ۷۲۰ پیکسل |
۴۰۰۰ | ۱۶:۴۰ | ۴۵۴.۱ | ۷۷۹.۹ | ۱۱:۵۵ | ۵۷۵۷ ۱۶:۳۷ |
هواوی Y9 2019 | ۶.۵ اینچ ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل |
۴۰۰۰ | ۱۶:۲۷ | ۴۵۲.۳ | ۵۳۸.۰ | ۸:۳۲ | ۴۴۰۱ ۸:۰۶ |
نوکیا X7 | ۶.۱۸ اینچ ۲۲۸۰ × ۱۰۸۰ پیکسل |
۳۵۰۰ | ۱۱:۰۶ | ۳۶۵.۶ | ۱۳۵۰ | ۸:۳۱ | ۵۳۴۴ ۸:۴۹ |
نوا ۳ | ۶.۳ اینچ ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل |
۳۷۵۰ | ۱۱:۴۰ | Failed | Failed | ۹:۲۱ | ۲۵۵۶ ۴:۴۶ |
آزمون باتری سنگین GFXBench شامل ۳۰ بار رندر مداوم یک محتوای گرافیکی، نشان میدهد می ۹ اسای عملکرد فوقالعاده پایداری دارد. همانطورکه در نمودارهای زیر مشاهده میکنید، طی ۲۸ تکرار فرایند رندرگیری، هیچ افتی در تعداد فریمهای پردازششده وجود ندارد و دستگاه عملکرد پایداری را ارائه میدهد؛ اما پس از دور بیستوهشتم، عملکرد آن ۳۰ درصد افت میکند. در طول تکرار آزمون، دمای می ۹ اسای در بالاترین حالت به حدود ۴۲ درجهی سلسیوس میرسد.
توان پردازشی بسیار زیاد هستههای A75 در اسنپدراگون ۷۱۲ باعث میشود می ۹ اسای در آزمون باتری CPUمحور گیکبنچ چندان درخشان عمل نکند و در رقابت با محصولاتی همچون گلکسی M30 سامسونگ و P30 لایت هواوی ناکام بماند. در هر صورت، تجربهی ما نشان میدهد که میانردهی جدید شیائومی در کاربریهای روزمره و متوسط میتواند تا یک روز نیز کاربر را همراهی کند. می ۹ اسای با فناوری شارژ سریع +Quick Charge 4 کوالکام و استاندارد Power Delivery سازگاری دارد و به لطف شارژر ۱۸ واتی پیشفرض خود، در مدت ۳۰ دقیقه بهمیزان ۴۷ درصد و در مدت ۹۳ دقیقه کامل شارژ میشود.
جمعبندی
طراحی و کیفیت ساخت، نمایشگر، عملکرد، دوربین و باتری، اگر بخواهیم معیارهای انتخاب گوشی هوشمند را صرفنظر از برچسب قیمتی نام ببریم، پنج مورد یادشده جزو اصلیترین شاخصههایی هستند که میتوان حین خرید گوشی در نظر گرفت. حال اگر این شاخصهها را دربارهی می ۹ اسای ارزیابی کنیم، به نتایج جالبی دست خواهیم یافت. می ۹ اسای با بدنهی شیشهای و کامپکت خود، بهلحاظ ارگونومی و کیفیت ساخت و طراحی جزو بهترینهای دستهی محصولات اقتصادی بهحساب میآید. نمایشگر AMOLED دستگاه روشنایی بسیار رضایتبخشی دارد و رنگهای باطراوتی به نمایش میگذارد. به لطف پردازندهی اسنپدراگون ۷۱۲، بهندرت میتوان کندی یا لگی را در کاربریهای روزمره و حتی بازیهای نسبتا سنگین تجربه کرد.
دوربین سهگانهی می ۹ اسای با ترکیب سه ماژول استاندارد و تلهفوتو و اولتراواید، سناریوهای جذاب و متنوعی برای عکاسی به ارمغان میآورد و به لطف ماژول ۴۸ مگاپیکسلی دستگاه درکنار حالت عکاسی Night چه در طول روز چه شب، میتوان در کلاس محصولات میانرده، عکسهای راضیکنندهای ثبت کرد. البته، ماژولهای تلهفوتو و اولتراواید در حد ماژول اصلی توانمند نیستند؛ اما فراموش نکنیم دربارهی محصولی با برچسب قیمتی ۲۸۰ یورویی صحبت میکنیم!
هنگامی که صحبت از باتری به میان میآید، می ۹ اسای کمی ناامیدمان میکند. در شرایطی که میانردههای جدید سامسونگ و هواوی با باتریهای حجیم، شارژدهی فوقالعادهای دارند، طول عمر باتری Mi 9 SE متوسط ارزیابی میشود. درکنار شارژدهی نهچندان تحسینبرانگیز دستگاه، میتوان به رابط کاربری MIUI اشاره کرد که ساختار رنگارنگ و دوربودن آن از ماهیت اندروید خالص، به مذاق برخی از کاربران از جمله نگارندهی بررسی خوش نمیآید.
نکات مثبت
- نمایشگر AMOLED با روشنایی درخورتوجه و دقت مناسب
- پردازندهی قدرتمند و عملکرد بسیار روان
- دوربین توانمند در روز و شب
- بدنهی شیشهای و ارگونومی بسیار خوب دستگاه
نکات منفی
- شارژدهی متوسط باتری
- فقدان جک ۳.۵ میلیمتری هدفون
- رابط کاربری MIUI موردپسند برخی کاربران نیست
- فقدان درگاه کارت حافظه
هیچگاه نمیتوان انتظار داشت گوشی۱۰۰ دلاری یا ارزانتر عملکردی مشابه با گوشیهای پرچمداری مثل پیکسل 3 یاگلکسی S10 داشته باشد؛ ولی این گوشیها بعضی مواقع واقعا کُند و تحملناپذیر هستند. سری تراشههای اسنپدراگون ۲۰۰ کوالکام با قیمت ارزان خود ضعیفترین عملکرد ممکن را به گوشیها ارائه میدادند. با این حال، اکنون کوالکام تراشهی جدیدی بهنام اسنپدراگون ۲۱۵ معرفی کرده که میتواند به روح گوشیهای ارزانقیمت جان تازهای بدهد و ضمن بهبود عملکرد آنها، رزولوشن و قابلیتهای بیشتری به این دستگاهها اضافه کند.
اسنپدراگون ۲۱۵ جایگزین اسنپدراگون ۲۱۰ میشود که ضعیفترین تراشهی کوالکام از سال ۲۰۱۴ است. این تراشه بیشتر در گوشیهای آنلاکشدهی بسیار ارزانقیمت و از برندهای گمنام به کار رفته است. اینها گوشیهایی هستند که بیشتر مردم لزوما تمایلی برای داشتنشان ندارند؛ ولی به خریدن آنها ناچار هستند. تراشهی اسنپدراگون ۲۱۵ در مقایسه با اسنپدراگون ۲۱۰ پیشرفت چشمگیری کرده است. بهگفتهی کوالکام، این تراشه ۵۰ درصد از اسنپدراگون ۲۱۰ سریعتر است. اسنپدراگون ۲۱۵ نیز مثل مدل قدیمیتر خود به پردازندهی چهارهستهای مجهز است؛ ولی بهجای هستههای قدیمی A7 از هستههای Cortex A53 بهره میبرد. این هستههای ۶۴ بیتی در مقایسه با هستههای ۳۲ بیتی A7 بهشکل چشمگیری سریعتر هستند و مصرف انرژی کمتری دارند.
گوشیهای ارزانقیمت هم کمکم بهسمت استفاده از صفحهنمایشهایی با مقیاس زیاد مثل ۱۸:۹ میروند و اسنپدراگون ۲۱۵ نیز از این قابلیت تا کیفیت HD+ با رزولوشن ۱۵۶۰ در ۷۲۰ (۱۹.۹:۹) پشتیبانی میکند. پردازندهی گرافیکی قدرتمندتر آدرنو ۳۰۸ نیز میتواند فیلمها را بهتر نمایش دهد و بازیها را راحتتر پردازش کند. این پردازندهی گرافیکی از پردازندهی گرافیکی اسنپدراگون ۲۱۰ حدود ۲۸ درصد سریعتر است و عمر باتری طولانیتری نیز بهارمغان میآورد.
افزونبراین، تراشهی جدید کوالکام با پردازندهی سیگنال تصویری (ISP) دوگانهاش به گوشیهای ارزانقیمت امکان میدهد درزمینهی دوربین نیز باهم به رقابت بپردازند. اسنپدراگون ۲۱۵ از دوربین دوگانه برای عمقبخشی به تصویر و خلق جلوهی پرتره پشتیبانی میکند. همچنین، رزولوشن دوربین از ۸ مگاپیکسل در تراشهی ۲۱۰ به ۱۳ مگاپیکسل در ۲۱۵ ارتقا یافته است. فناوری پردازندهی سیگنال دیجیتال جدید Hexagon نیز به گوشیهای معمولی امکان پخش موزیک تا ۵ روز را میهد و اپلیکیشنهایی که از GPS استفاده میکنند، باتری را زیاد تخلیه نمیکنند.
این تراشهی جدید قابلیتهای بیشتری درزمینهی وایرلس نیز دارد. برای اولینبار در یکی از تراشههای سری ۲۰۰ امکان پشتیبانی از NFC اضافه شده است. حذفکردن این قابلیت در سال ۲۰۱۴ معقول به نظر میرسید؛ ولی اکنون پرداختهای موبایلی بسیار رایج شدهاند. علاوهبراین، امکان پشتیبانی از دو سیمکارت با فناوری VoLTE در این تراشه گنجانده و اتصال وایفای به 802.11ac بهروزرسانی شده که بهمعنی سرعت بیشتر تا ۴۳۳ مگابیت بر ثانیه است. با این حال، سرعت ارتباط LTE همچنان ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه باقی مانده است. گفتنی است این تراشه مثل اسنپدراگون ۲۱۰ از مودم قدیمی X5 LTE استفاده میکند.
اولین دستگاه مجهز به تراشهی اسنپدراگون ۲۱۵ اواخر سال ۲۰۱۹ عرضه خواهد شد. این تراشه از قابلیتهای بیشتری پشتیبانی میکند؛ ولی تضمینی وجود ندارد سازندگان گوشیهای تلفنهمراه از آنها استفاده کنند. گوشیهای عرضهشده با این تراشه کمتر از ۱۰۰ دلار قیمت دارند؛ بنابراین جایی برای حرفوحدیث باقی نمیماند.
از آمریکاییهای عضلانی تا ابرخودروهای اروپایی؛ در این مطلب برخی از زیباترین خودروهای گاراژ ریچارد هموند را بررسی میکنیم. وقتی به برنامهی تلویزیونی خودرویی فکر میکنید، بدون شک تاپگیر (Top Gear) و گرندتور (Grand Tour) سریعا به ذهنتان میآیند. بعد از بررسی کلکسیون خودروهای جرمی کلارکسون، وقت آن رسیده تا گاراژ هموند را باهم بررسی کنیم.
هموند در زمان فعالیتش در تاپگیر و گرندتور فرصت راندن تعداد فراوانی از خودروهای پرقدرت را داشت. درواقع، هزینه برای خرید خودرو و قراردادن آن در گاراژ، دیدگاه و ارزشهای هموند را نشان میدهد. در اینجا، با تعدادی از خودروهایی آشنا میشوید که او وقتش را در گاراژش صرف آنها میکند.
بیامو 850 Ci
طراحی بیامو سری ۸ محصول سال ۱۹۹۰ هنوزهم جذاب است. هموند نیز ظاهر کوسهمانند این خودرو را دوست داشت و نمونهی ۱۲ سیلندر این خودرو را خرید. این مدل بهاندازهی نسخهی 850 CSi پرقدرت نبود؛ ولی ۳۲۲ اسببخار قدرت داشت که با استانداردهای آن دوران هم درخورتوجه است.
دوج چلنجر SRT-8
آن قسمت تاپگیر را یادتان میآید که مجریان به ایالات متحده رفتند؟ کلارکسون شورولت کوروت ZR1 داشت وجیمز می کادیلاک CTS-V میراند و هموند پشت فرمان دوج چلنجر SRT بود. بهجای استفاده از خودرو کرایهای یا تبلیغاتی، ریچارد واقعا دوج چلنجر خرید. موتور این خودرو از نوع هلکت (Hellcat) یا ۳۹۲ نبود؛ بلکه از موتور هشتسیلندر Vشکل با حجم ۶.۱ لیتر و قدرت ۴۲۵ اسببخار استفاده میکرد.
جگوار E-Type
این مدل یکی از نمادهای صنعت خودروسازی بریتانیا است. هموند این خودرو را بهعنوان هدیهای برای تولد ۴۰ سالگی خودش خرید. فقط به این تصویر نگاه کنید تا تصمیم هموند در ۴۰ سالگی را بهتر درک کنید.
لامبورگینی گالاردو LP560-4 اسپایدر
اگر شما توان خرید لامبورگینی داشتید، آن را نمیخریدید؟ درآمد هموند نیز قطعا این هزینه را پوشش میدهد. او یک دستگاه گالاردو LP560-4 اسپایدر با پیشرانهی ۵.۲ لیتری V10 دارد که ۵۵۲ اسببخار قدرت تولید میکند و به سیستم چهارچرخ متحرک مجهز است.
لندرور رنجرور
لندرور رنجرور یکی از اولین شاسیبلندهایی بود که فضای داخلی لوکس و گرانقیمت را با تواناییهای خارج جادهای ترکیب کرد. هموند صاحب یکی از مدلهای ۱۹۸۵ با تودوزی چرم و چوب گردو است.
لندروور دیفندر 110
ظاهرا یک دستگاه لندرور برای هموند کافی نبوده است؛ چون او علاوهبر رنجرور قدیمی، مدل دیفندر 110 نیز داشت. هموند سیستم تعلیق این شاسیبلند را تغییر داد و محور عقب لندرور دیسکاوری و رولکیج به آن اضافه کرد.
مورگان آئرومکس
پس از تماشای برنامههای فراوان تاپگیر و گرندتور، میدانیم هموند به سه نوع وسیلهی نقلیه علاقهمند است: موتورسیکلت و خودروهای عضلانی و خودروهای بریتانیایی. با توجه به عشق او برای حفظ میراث خودرو انگلستان، طبیعی است که نمونهای از خودروهای مورگان در گاراژ او جایی داشته باشد. کلارکسون از طراحی مورگان ایراد میگیرد| اما به نظر میرسد هموند لذتبردن از پیشرانهی V8 بیامو را به چراغهای عجیب مورگان ترجیح میدهد.
پورشه 911 GT3 RS
هموند صاحب چندین پورشه ازجمله 911 SC ،928 ،997 و 911 مدل ۲۰۱۶ است و جدیدترین پورشه در کلکسیون وی، 911 GT3 RS محسوب میشود.
کنتیننتال سیستم محرکهی ۴۸ ولت با موتور الکتریکی ۳۰ کیلووات تولید کرده است که شهریور امسال در نمایشگاه خودرو فرانکفورت آن را به نمایش خواهد گذاشت. بهگفتهی مسئولان این شرکت، این سیستم محرکهی پیشرفته شامل موتور الکتریکی آبخنک با توان ۳۰ کیلووات است که بین پیشرانهی احتراقداخلی و جعبهدنده قرار میگیرد. سیستم هیبریدی کنتیننتال از تجهیزات الکترونیکی بهینهسازیشده برای کنترل جریانهای بیشتر از حد استاندارد بهره میبرد و در عین حال، کارآمدتر نیز است.
تعدادی از خودروسازان در دو سال گذشته، خودرو نیمهیبریدی ۴۸ ولت عرضه کردهاند؛ اما کنتیننتال راهحل جدید خود را مانند سیستم نیمهیبریدی نمیبیند؛ زیرا این سیستم میتواند در حالت تمامالکتریکی با سرعت حدود ۹۰ کیلومتر بر ساعت حرکت کند. افزونبراین، مسئولان کنتیننتال میگویند این سیستم محرکهی هیبریدی بهمراتب ارزانتر از سیستمهای ولتاژبالا است که اکثر خودروهای هیبریدی استفاده میکنند.
آندریاس ولف، مدیر ارشد بخش محرکه کنتیننتال، در این زمینه گفت:
بخش کنتیننتال پاورترین (Continental Powertrain) بهلطف تخصص گسترده در تولید تمام انواع سیستمهای محرکه برقی از سیستم ۴۸ ولتی تا فناوریهای هیبریدی ازطریق قطعات ولتاژبالا به مهارت کافی رسیده است. ما تخصص و فناوری پیشرفته خود را از یک منبع ارائه میدهیم.
کنتیننتال تابهحال میزان کارآمدی سیستم محرکه هیبریدی خود را اعلام نکرده است؛ اما مسئولان این شرکت انتظار دارند بهلطف سیستم جدید، کاهش ۲۰ درصدی انتشار دیاکسیدکربن در خودروهای مجهز به پیشرانهی احتراقداخلی و بهبود ۱۰ درصدی در مقایسه با سیستمهای نیمهیبریدی ۴۸ ولت موجود در بازار اتفاق بیفتد. کنتیننتال پیشازاین سیستم هیبریدی ۴۸ ولت جدید خود را روی مدل خاصی از فورد فوکوس در آلمان معرفی کرده بود؛ اما هنوز اعلام نکرده قصد دارد آن را برای تولید به چه خودروسازانی بفروشد.
مقالههای مرتبط:
کنتیننتال یکی از شرکتهای آلمانی است که در طراحی و ساخت سیستمهای ترمز، تجهیزات الکترونیکی داخلی، ایمنی خودرو، سیستم محرکه و قطعات شاسی، سرعتسنج، لاستیک و سایر قطعات برای صنایع خودروسازی و حملونقل تخصص دارد. کنتیننتال در هانوفر آلمان واقع شده و چهارمین شرکت بزرگ تولیدکنندهی لاستیک در جهان است.
کنتیننتال در سال ۱۸۷۱ بهعنوان تولیدکنندهی لاستیک خودروتأسیس شد و در سال ۱۸۹۸، طراحی و تولید لاستیکهای خودرو با آج ساده را شروع کرد که دلیل اصلی موفقیت این برند تجاری بود. در سال ۱۹۰۴، کنتیننتال به اولین شرکت جهان درزمینهی ساخت لاستیک آجدار خودرو تبدیل شد. یکی دیگر از محصولات اصلی کنتیننتال، لاستیک جداشدنی بود که در سال ۱۹۰۵ برای خودروهای سواری ساخته شد. در اواخر دههی ۱۹۲۰، کنتیننتال با چند شرکت بزرگ صنعتی تولید لاستیک ادغام شد تا بزرگترین شرکت سازندهی لاستیک خودرو در آلمان را تشکیل دهد. کنتیننتال نیز همانند بسیاری از دیگر شرکتهای آلمانی، نقش مهمی در دوران جنگ جهانی دوم ایفا کرد.
کنتیننتال در سال ۲۰۰۷، توانست واحد خودرو VDO متعلق به شرکت زیمنس را تصاحب کند و در سال ۲۰۱۲، ازنظر فروش جهانی قطعات خودرو در رتبهی سوم قرار گرفت. هماکنون این شرکت امیدوار است بتواند با عرضهی سیستم محرکهی هیبریدی جدید، سهم بیشتری از بازار جهانی را ازآنِ خود کند.
.: Weblog Themes By Pichak :.