هیچکس تمایل ندارد به زبالههای هستهای نزدیک شود؛ به همین دلیل، گروهی از مهندسان دانشگاه لنکستر برای کمک به ازبینبردن رآکتورهای برچیدهشده و ازکارافتاده مشغول ساخت سامانهی رباتیک نیمهخودکار هستند. ماشین ساخت این تیم که رباتی متحرک و مجهز به دو بازو است، میتواند با بهکارگیری نرمافزارهای تصویربرداری جدید و دوربین کینکت مایکروسافت و بدون آنکه نیاز باشد اپراتور هر حرکت آن را کنترل کند، اجسامی نظیر لولهها را شناسایی کند و به دست بگیرد و بُرش بزند.
برچیدن رآکتور هستهای فرایندی طولانی و هزینهبر است و به مهارت فراوانی احتیاج دارد. متأسفانه محیط انجام این کار نیز، به انواع زبالههای هستهای و بهشدت رادیواکتیو آلوده است. چنین محیطی کارگران را در موقعیت دشواری قرار میدهد؛ بدین صورت که باید در عین آنکه تا حد ممکن از آسیبها در امان باشند، برای انجام وظیفه در نقطهی مناسب قرار بگیرند.
جیمز تیلور، استادتمام مهندسی کنترل در دانشکدهی مهندسی دانشکاه لنکستر میگوید:
استاندارد موجود در برچیدن رآکتورهای هستهای کنترل از راه دور و مستقیم رباتها بهدست انسان است؛ بهویژه آنکه با توجه به پیچیدگی عملیاتهای برچیدن رآکتورها، وظیفهی بسیار دشواری برای اپراتورها محسوب میشود. بعید به نظر میرسد راهکارهای کاملا خودکار در آیندهی نزدیک ایمن باشند؛ درنتیجه، راهکار جدید نیمهخودکاری کشف کردیم که مزیتهای هر دو طرف را داشته باشد.
نمونهی اولیهی ربات مجهز به بازوهای هیدرولیکی و چنگکهای مجهز به دوربینی است که اطلاعات بصری را ارائه میدهد. با این حال، دوربین نمونهی مداربستهی معمولی نیست و درعوض، رایانهای با پردازش تصاویر به ربات توانایی تشخیص اجسام و بهدستگرفتن و بریدن آنها را میدهد. اپراتور بهجای استفاده از اهرم هدایت دستی مرسوم، به جسم دلخواه روی صفحهنمایش رایانه اشاره میکند و ربات انجام باقی کار را برعهده میگیرد.
تیلور میگوید:
سامانهی ما در این محیطهای خشن با بهرهگیری از تکدوربین نصبشده روی ربات، بر انجام وظیفهای معمول، یعنی انتخاب و برش لولهها، تمرکز میکند. سامانهی ما به اپراتور امکان میدهد فقط با چهار کلیک ماوس، چنگک ربات را بهسمت بهدستگرفتن لوله و انجام عملیات برش رهنمایی کند. آزمایشها نشان میدهند اپراتورهایی که از این سامانه استفاده میکنند، در مقایسه با آن دسته از اپراتورهایی که با روش استاندارد مبتنی بر اهرم هدایت کار میکردند، عملکرد بهتری داشتهاند. این روش تمام فرایند کار ربات را تحت نظارت اپراتور قرار میدهد؛ در حالی که مقدار و مدت زمان را بهطور درخورتوجهی کاهش میدهد.
از سامانهی جدید قرار است اپراتورهایی استفاده کنند که به آموزش چندانی نیاز ندارند؛ از این رو، پروژهی در دست ساخت مشغول کار روی چگونگی تجهیز ربات به حسگرهای متنوع برای مؤلفههایی نظیر صدا یا دما است تا بازخوردهای بیشتر و درک بهتری از محیط در اختیار کاربر قرار دهد.
توسعهی بیشتر سامانهی رباتیک شامل طراحی نوعی رابط کاربری گرافیکی است که جریانی از دادههای خام را به اطلاعات معناداری تبدیل میکند که بهسرعت تفسیرشدنی و درکپذیر هستند. این کار تا حدی به اندازهگیری سوخت خودرو با شاخصی شباهت دارد که بهطور دقیق میزان سوخت باقیمانده در باک را نشان نمیدهد؛ اما درعوض، دادهها را به صفحهی مدرج سادهی دارای عقربه تبدیل میکند که بین حروف E (مخفف خالی) و F (مخفف پر) حرکت میکند.
تیم پژوهشی میگوید ربات آنها در آزمایشگاه و به دست تعدادی از اپراتورها و برای انجام وظایفی نظیر بُرش لولههای پلاستیکی آزمایش شده است. بهمنظور کاربردیتر کردن ربات، کارهای بیشتر نظیر محافظت از ماشین دربرابر آسیب تشعشع باید انجام شود.
این پژوهش در نشریهی Robotics منتشر شده است.
کاربران ایرانی شیائومی از روز گذشته در مراجعه به وبسایت رسمی شیائومی با تصویر معروف پیوندها مواجه شدهاند که این موضوع مشکلاتی برایشان بههمراه داشته است. شایان ذکر است وبسایت شیائومی را مقامهای داخلی از دسترس خارج کردهاند و این وبسایت برخلاف وبسایتهایی مثل پایگاه رسمی شرکت چینی لنوو از مبدأ بهروی کاربران ایرانی بسته نشده است.
بستهشدن وبسایت شیائومی به آدرس miui.com و بخش انجمن جهانی آن به آدرس en.miui.com کاربران ایرانی را با مشکلاتی مواجه کرده و اعتراض آنان را بههمراه داشته است. شیائومی که یکی از تولیدکنندگان مطرح گوشی هوشمند جهان است، بهدلیل بهرهگیری از مدل اقتصادی متفاوت، گوشیهای باکیفیت و ارزانقیمتی روانهی بازار میکند؛ به همین دلیل، با وجود نداشتن نمایندهی مستقیم در ایران محبوبیت نسبتا فراوانی دارد. بسیاری از کاربران ایرانی شیائومی برای یافتن پرسشهای خود به پایگاه انجمن جهانی آن مراجعه میکردند که با فیلترشدن وبسایت مذکور، دسترسی به این بخش نیز محدود شده است. همچنین، تعدادی از کاربران نبود امکان دریافت بهروزرسانیهای امنیتی را یکی از نگرانیهای مهمشان عنوان کردهاند که خوشبختانه، طبق بررسیهای زومیت، تا به این لحظه مشکلی در بخش دریافت بهروزرسانیها وجود ندارد.
پس از اجرای کامل طرح رجیستری و کاهش گوشیهای شیائومی در بازار ایران، فیلترینگ وبسایت رسمی این شرکت از روز گذشته، کاربران این برند چینی را بیشازپیش آزردهخاطر کرده است. با وجود این، از آنجاکه فیلتر سهوی وبسایتهای خارجی اتفاق بیسابقهای نیست، باید منتظر بود و دید این مسدودسازی بهاشتباه انجام شده و بعد از بررسی گزارشهای کاربران رفع میشود یا دلیل متقنی دارد.
در سالهای اخیر، جنجالهای فراوان اپل و محصولاتش را تحت تأثیر قرار داده است. یکی از مهمترین بحثهای داغ این چند سال، دربارهی کیبورد مکبوکهای اپل بوده که دردسرهای زیادی برای کاربران ایجاد کرده است. با وجود پیشرفتها در زمینهی طراحی مکبوکها، کاربران هنوز انتقادهایی از کیبورد این دستگاهها میکنند. کیبورد پروانهای دلیل اصلی پدیدهی مذکور شناخته میشود و در نهایت، اپل تصمیم گرفت به استفاده از چنین کیبوردهایی خاتمه دهد. کیبورد پروانهای در واقع چیست و چرا موجب ایجاد چنین مشکلاتی در محصولات اپل شده است؟
قبل از توضیحدادن ویژگیهای کیبورد پروانهای، باید سیستم عملکرد کیبورد معمولی را شرح دهیم. چندین نوع کیبورد تاکنون طراحی شده است؛ اما معمولترین آنها سوییچهای قیچیای دارند که در تصویر پایین، شکل سادهای از آنها به نمایش گذاشته شده است. به دلیل طراحی متقاطع، سوییچهای قیچیای مسافت کمتری در مقایسه با کیبوردهای مکانیکی متداول در رایانههای شخصی طی میکنند. ویژگی گفتهشده موجب شده است این نوع از کیبوردها در لپتاپها بهوفور استفاده شود؛ اما همان طور که در تصویر مشخص است، باز هم فضای خالی بسیاری در چنین ساختار متقاطعی وجود دارد.
مقالههای مرتبط:
وجود فضای خالی در کیبوردهای مرسوم در صنعت لپتاپ موجب شد اپل به فکر طراحی سیستم جدیدی برای کیبورد مکبوکهای خود باشد. هدف این شرکت کیبوردهایی با فضای خالی کمتر بود که در نهایت، کاهش ضخامت کلیدها و ابعاد کلی کیبورد را سبب میشد. در همین زمینه، اپل کیبورد پروانهای را معرفی کرد. دلیل نامگذاری این کیبورد نیز شباهت آن به بالهای پروانه است. تفاوت اساسی میان این نوع کیبورد با کیبوردهای متداول، قوس بیشتر و وجود شیاری در قسمت میانی کلید است. اگر کلید کیبوردهای معمولی را Xشکل در نظر بگیریم، کیبوردهای پروانهای ساختاری شبیه حرف V دارند.
طرح اپل در ابتدا بهعنوان ابتکاری بزرگ در طراحی به شمار میرفت. چنین کیبوردهایی نهتنها ضخامت کمتری از رقبای خود دارند؛ بلکه هنگام استفاده، کاربر لذت بیشتری از آن میبرد. با وجود این، مشکل اساسی پس از مدتی در دنیای واقعی مشخص شد. به دلیل شکل خاص سوییچهای این کیبوردها، تکههای کوچک خوراکی و خاک و گردوغبار آسانتر میتوانستند در زیر کلیدها جمع شوند؛ در حالی که سوییچهای Xشکل کمتر به این مشکل دچار میشوند. در واقع، قرارگرفتن مواد ناخواسته در زیر کیبورد پروانهای، دلیل اصلی شکست این طراحی در محصولات اپل بوده است.
به نظر میرسد اپل نیز متوجه نقص طراحی خود شده است و با وجود مزیتهای بسیار، کیبورد پروانهای مناسب استفادهی روزمره نیست و در محیطهای کنترلشده با آلودگی کمتر، کاربرد بیشتری دارد. این شرکت قصد دارد با استفاده از طراحی قدیمی در محصولات آیندهی خود، مشکل جمعشدن جِرم در زیر کلیدها را تا حدودی حل کند.
از مدتها قبل میدانیم برگزارکنندگان مسابقات فرمول E میخواهند رقابتهای جدیدی برای خودروهای الکتریکیراهاندازی کنند که اکستریم E نامیده میشود. سری مسابقات اکستریم E همان طور که از نامش برمیآید، رانندگان را برای رقابت در مکانهای صعبالعبور به رقابت میطلبد. از جملهی این مکانها که تحتتأثیر تغییرات اقلیمی و سایر فاجعههای زیستمحیطی قرار گرفتهاند، میتوان به بیابانها و یخچالهای طبیعی و جنگلهای بارانی گرمسیری اشاره کرد. تا به امروز، هیچ تصوری از خودروهایی نداشتیم که تیمهای مسابقات اکستریم E قرار است با آن رانندگی کنند؛ اما سرانجام در جشنوارهی سرعت گودوود ۲۰۱۹ پاسخ خود را دریافت کردیم: ادیسه ۲۱ (Odyssey 21). این خودرو شاسیبلند الکتریکی محصول اسپارک ریسینگ (Spark Racing Technologies) است که نسل اول و دوم خودروهای مسابقات فرمول E را طراحی کرده و ساخته است.
شاسیبلند برقی ادیسه ۲۱ از فریم فولادی تقویتشده با نیوبیوم و چرخهای ۹۴۰ میلیمتری با لاستیکهای کنتیننتال بهره میبرد. این خودرو مسابقهای آفرود وزنش در حدود ۱,۶۵۰ کیلوگرم است و میتواند در زمانی کمتر از ۴.۵ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. این مدت زمان درخورتوجه حتی میتواند در شیبهای زیاد تا ۱۳۰ درصد نیز صادق باشد.
بخش اصلی داستان این است که مدل کنونی، فرم نهایی خودرو برقی ادیسه ۲۱ نیست و تا اسفند ۱۳۹۸ (مارس ۲۰۲۰)، نسخهی پایه به ۱۲ تیم حاضر در مسابقات اکستریم E داده میشود تا در طول رقابتها آن را توسعه دهند. تیمها خودروهای خود را در طول سال آزمایش خواهند کرد و اگر همهچیز طبق برنامهریزی پیش برود، در اوایل سال ۲۰۲۱ رقابتهای اکستریم E آغاز میشود.
برگزارکنندگان اکستریم E امیدوار هستند که این رقابت باعث بحث و تبادلنظر درباره تغییرات اقلیمی و چگونگی کمک خودروهای الکتریکی به محافظت از محیطزیست شود. با این حال، ممکن است روند اجرای مسابقات پیچیده و دشوار باشد. برگزارکنندگان این سری رقابتها از قبل به مشکلات آن واقف هستند و میدانند مسیرهای ناهموار و مکانهای دورافتاده با زیرساختهای ضعیف و کمبود دسترسی به برق میتواند مشکل ایجاد کند. برای حل این مشکل، کشتی غولپیکر RMS سنتهلن خریده شده است که به مکانی شناور و مرکز تحقیق علمی برای تیمها تبدیل میشود.
هنوز تلاشها برای تکمیل مدل نهایی و بهبود مشخصات این خودرو ادامه دارد و مدلی از ادیسه ۲۱ که در جشنوارهی گودوود رونمایی شد، تنها خودرویی نمایشی محسوب میشود. تمام تیمهایی که در سری مسابقات اکستریم E شرکت خواهند کرد، از شاسی مشترک و بستهی باتری ساخت ویلیامز (Williams Advanced Engineering) استفاده میکنند. تیمها موتور الکتریکی خود را توسعه میدهند و خودروهای آنها در بخشهایی از بدنه با هم تفاوت خواهند داشت.
مقالههای مرتبط:
مدیرفنی اسپارک ریسینگ دربارهی ادیسه ۲۱ گفت:
مسئلهی ما ساختن خودرویی بود که بتواند با تمام تغییرها و ناهمواریها در سطوح و مسیرها مواجه شود و بتواند از پس آن بر بیاید. از جملهی این ناهمواریها میتوان به شن، صخره، گلولای، یخ، برف، آب و ماسه اشاره کرد. در فصل اول مسابقات، ادیسه ۲۱ و عملکرد آن بسیار چشمگیر خواهد بود و قدرت و گشتاوری بیش از خودروهای مسابقات رالی قهرمانی جهان خواهد داشت. اعداد مربوط به این خودرو الکتریکی واقعا حیرتآور هستند.
میتوانیم بهراحتی دربارهی تواناییهای اسپارک ریسینگ و ضعفهای موجود شکاک باشیم؛ اما این شرکت هماکنون خودرویی الکتریکی برای مسابقات اکستریم E آماده کرده است و میتوان به آینده امیدوار بود.
تعدادی از کاربران ویندوز ۱۰ اعلام کردهاند بعد از نصب بهروزرسانی ماه مه، تنظیمات رنگ یا درجهبندی مانیتور آنها بههم ریخته است. در حالی که مایکروسافت ظاهرا این مشکل را در آخرین بهروزرسانی ویندوز ۱۰ حل کرده، گزارش بعضی کاربران این ادعا را رد کرده است. خبر خوشحالکننده برای کاربرانی که با این مشکل مواجه شدهاند، این است که ظاهرا راهحلی برای آن وجود دارد.
براساس گزارشهایی که روی فروم Nvidia در ردیت منتشر شده، این مشکل زمانی ایجاد میشود که رنگها بهصورت غیرطبیعی و همراه با باندینگ (خطهای عمودی) در گرادیانهای رنگی بازتولید میشوند.
این گزارش را ایزو، تولیدکننده مانیتورهای high-end، تأیید کرده است. در گزارش سایت رسمی این تولیدکننده آمده است:
بهشدت توصیه میکنیم از نسخهی 1903 ویندوز ۱۰ (بهروزرسانی مه ۲۰۱۹) استفاده نکنید؛ بهویژه برای فعالیتهای گرافیکی که به دقت بسیار زیاد نیاز دارند.
مایکروسافت مدعی شده با پچ KB4501375 که ۱۰ مه ۲۰۱۹ منتشر کرده، این مشکل را برطرف کرده؛ اما شواهد نشان میدهند پردازندههای گرافیکی همچنان با این مشکل روبهرو هستند.
مقالههای مرتبط:
تعدادی از کاربران فروم Nvidia اعلام کردهاند مشکلشان با نصبکردن این پچ حل نشده است. البته همان طور که اشاره شده، برای حل این مشکل راهحلی وجود دارد که به نظر میرسد مشکل را حل کرده است.
جزئیات این راهحل چیست؟
سایت ویندوز Windows Latest برای حل این مشکل راهحلی دارد: وارد قسمت Task Scheduler شوید (این قسمت را با جستوجو در باکس جستوجوی کنار منو شروع پیدا کنید). سپس، روی Library دوبار کلیک کنید. در ادامه، روی مایکروسافت و پس از آن روی ویندوز دوبار کلیک کنید.
در قدم بعدی، WindowsColorSystem را پیدا کنید. در سمت راست این بخش و در Calibration Loader task، برگهی Triggers را انتخاب کنید. در این برگه، گزینهی At Log on را انتخاب کنید و روی Disable کلیک کنید. همین کار را برای دومین ورودی، یعنی On connection to user session، هم انجام دهید.
بعد از پایان این مراحل، باید سیستم خود را خاموش و دوباره روشن کنید. کار تمام است: مشکل شما برطرف میشود و رنگهای مانیتور شما به حالت طبیعی برمیگردد. سایت DisplayCal اعلام کرده این باگ روی برخی ابزارهای کالیبرهکردن مانیتور هم تأثیرگذار است.
شایان ذکر است مایکروسافت اخیرا از وجود باگ دیگری در بهروزرسانی ویندوز ۱۰ خبر داده بود که موجب آسیبدیدن Remote Access Connection Manager میشود.
اواخر ماه جاری، الجی گزارش عملکرد مالی سهماههی دوم ۲۰۱۹ را منتشر میکند. با توجه به اینکه الجی در فصلی که گذشت، کسبوکار پررونقی در بخش گوشیهای هوشمند و تلویزیون OLED تجربه نکرده است، تحلیلگران برآورد میکنند سود عملیاتی این شرکت در سهماههی دوم سال جاری با افت ۲۰۰ میلیون وونی (۱۶۹ میلیون دلاری) روبهرو شود.
الجی الکترونیکس انتظار دارد سود عملیاتی شرکت در سهماههی دوم سال ۲۰۱۹ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، کاهش ۱۵.۴ درصدی را رقم بزند. این شرکت کرهای اعلام کرد انتظار دارد درآمد ۱۵.۶ تریلیون وونی (۱۳ میلیارد دلاری) و سود عملیاتی ۶۵۲.۲ میلیارد وونی (۵۵۰ میلیون دلاری) بهترتیب با افزایش ۴.۱ درصدی و کاهش ۱۵.۴ درصدی روبهرو شود. کاهش فروش تلویزیونهای OLED و کاهش پیوستهی فروش گوشیهای هوشمند، باعث افت سود عملیاتی الجی در این بازهی زمانی شده است.
کیم دونگ وون، تحلیلگر KB Securities معتقد است احتمالا کسبوکار لوازم خانگی الجی سود بیشتری برای این شرکت رقم خواهد زد؛ اما با توجه به حضور سامسونگ در بازار تلویزیونهای OLED و افزایش عرضهی تلویزیونهای OLED این شرکت، تأثیر مستقیمی بر سوددهی الجی در کسبوکار تلویزیونهای هوشمند گذاشته است.
کیم دونگ وون دربارهی کسبوکار گوشیهای هوشمند الجی نیز معتقد است با توجه به هزینههای گران بازاریابی برای گوشیهای هوشمند جدید این شرکت، انتظار میرود الجی کاهش سود عملیاتی بیشتری تجربه کند. پارک ون جی، تحلیلگر Mirae Asset Daewoo معتقد است با توجه به محبوبیت تلویزیونهای OLED سامسونگ، وقت آن رسیده که الجی تصمیمی استراتژیک برای کسبوکار تلویزیونهای OLED خود بگیرد. درحالحاضر، فروش تلویزیونهای الجی کمتر از حد انتظار است.
پارک وون جی برآورد میکند کسبوکار گوشیهای هوشمند الجی با افت سود عملیاتی حدودا ۲۰۰ میلیون وونی روبهرو شود. وی در بررسیهایش اعلام کرد اعداد و ارقام از افت فروش شدید گوشیهای هوشمند الجی در بازار حکایت میکند و همین مسئله تأثیر زیادی بر شرکت الجی خواهد گذاشت.
سال گذشته، الجی در بخش کسبوکار گوشیهای هوشمند، با ضرردهی ۷۹۰ میلیارد وون روبهرو بود و نمودار فروش بخش گوشیهای هوشمند این شرکت برای چندمین سال متوالی در وضعیت قرمز قرار دارد. نسخهی 5Gگوشی هوشمند وی 50 تینکیو 5G الجی، ماه مه در کرهجنوبی به بازار عرضه شد. با توجه به قابلیت اتصال به شبکهی 5G، این گوشی ابتدا با استقبال کاربران مواجه شد؛ اما با عرضهی گوشیهای هوشمند دیگری با قابلیت پشتیبانی از شبکهی نسل پنجم، کاربران به دستگاههای سایر برندها تمایل بیشتری نشان دادند. انتظار میرود الجی پایان ماه جاری میلادی گزارش مالی خود را بهصورت کامل منتشر کند.
یکی از مشاوران ارشد دولت چین در کنفرانسی اعلام کرد این کشور نیاز دارد در زمینهی توسعهی زیرساخت تولیدسوخت هیدروژن برای خودروهایش سرمایهگذاری کند. ون گنگ، قائممقام CPPCC، در این باره گفت:
تجربه نشان میدهد مهمترین و بهروزترین روش توسعهی خودروهایی با سوخت هیدروژن، ارائهی زیرساختهایی برای تولید و انتقال و ذخیرهی این سوخت است.
ون که طرفدار خودروهای الکتریکی است، اعتقاد دارد نمیتوان خودروهایی با پیشرانهی احتراق داخلی را ممنوع کرد؛ چراکه چین کشوری بزرگ با فرهنگها و محیطزیست بسیار متنوع است و شاید این خودروها تا سالها بعد هم کارایی خود را حفظ کنند.
ون که در رسانههای چینی به پدر خودروهای الکتریکی معروف است، اکنون سرپرست پروژهی تحقیقاتی سوختهای نوین است که از سال ۲۰۲۱ تا سال ۲۰۳۵ به طول میانجامد.
مقالههای مرتبط:
او معتقد است خودروهای پیل سوختی برای مسافتهای طولانی بسیار مناسب هستند. چین بزرگترین بازار انرژیهای نوین و برقی را در اختیار دارد. این بازارها در چین ۶۲ درصد افزایش یافته است؛ در حالی که در ابعاد جهانی این موضوع کاملا برعکس است. مدیران اجرایی و استادان دانشگاهها فشار زیادی به دولت چین آوردند تا توجه بیشتری به خودروهای پیل سوختی و هیدروژنی کند. آنها معتقدند این فناوری برای خودروهای تجاری مناسب است. ثمرهی تلاشهای اخیر را میتوان در خطتولید جیلی دید که مدتی پیش، اولین اتوبوس هیدروژنیاش را رونمایی کرد.
خودرو الکتریکی مسابقهای فولکسواگن ID.R رکورد کلی جشنوارهی سرعت گودوود را شکست. سریعترین زمانیکه در هیلکلایمب ثبت شده بود، با ۴۱.۶ ثانیه به نیک هیدفد تعلق داشت که در سال ۱۹۹۹ آن را با خودرو فرمول یکمکلارن مرسدس MP4/13 ثبت کرد. با وجود این، فولکسواگن ID.R در جشنوارهی سرعت امسال با عبور از رکورد هیدفد و ثبت زمان ۳۹.۹۰ ثانیه، رکوردی بسیار فوقالعاده و دستنیافتنی را ازآنِ خود کرد. رکورد جدید ۱.۷ ثانیه در مقایسه با رکورد هیدفد کمتر است که میتواند سالهای زیادی دستنخورده باقی بماند. فولکسواگن ID.R مسافت ۱.۸۶ کیلومتری گودوود را با متوسط سرعت ۱۶۳/۱۸ کیلومتر بر ساعت طی کرد و به خط پایان رسید.
پشت فرمان فولکسواگن ID.R هنگام ثبت این رکورد رومن دوماس، قهرمان دو دورهی مسابقات ۲۴ ساعته لمان، نشسته بود که در جشنوارهی سرعت گودوود سال گذشته نیز با این خودرو شرکت کرده بود. همچنین، دوماس ماه گذشته در پیست نوربرگرینگ رکورد ۶ دقیقه و ۵.۳۳۶ ثانیه را برای این خودرو الکتریکی ثبت کرده بود.
خودرو مسابقهای فولکسواگن از باتری کوچکتری در مقایسه با باتریهای استفادهشده در مسابقات بینالمللی پایکس پیک هیلکلایمب و نوربرگرینگ بهره میبرد. این، یعنی با احتساب راننده، وزن آن در مجموع سبکتر از ۱۰۰۰ کیلوگرم است. نکته درخورتوجه اینکه دوماس اولینبار در ابتدای هفته جاری و هنگام تعیین خط، بهطور غیررسمی رکورد هیدفد را با زمان ۴۱.۱ ثانیه شکست؛ رکوردی که شاید هیچگاه خودرو برقی در چنین مسابقاتی تکرار نکند.
مقالههای مرتبط:
سون اسمیتس، مدیر فولکسواگن موتوراسپرت، در این زمینه گفت:
خودرو ID.R با ثبت رکورد در جشنوارهی سرعت گودوود، باردیگر نشان داد سیستم محرکهی برقی فولکسواگن حتی میتواند قدرتمندتر از پیشرانههای متعارف کنونی باشد. رومن دوماس توانایی کامل ID.R را در این مسیر کوتاه، اما پرپیچوخم به رخ همگان کشاند. پس از پیروزی در پایکس پیک و رکورد خودرو الکتریکی در نوربرگرینگ نوردشلایفه، او هماکنون نقطهی عطفی دیگری برای رانندگی خودروهای برقی به دست آورد. با اینکه زمان کمی برای آمادهسازی و کاهش وزن فولکسواگن ID.R برای جشنوارهی سرعت داشتیم، عملکرد تمام اعضای تیم عالی بود.
با این حال، هنوز کار فولکسواگن با خودرو الکتریکی ID.R به پایان نرسیده است؛ چراکه اواخر سال جاری، این خودرو بهسوی جاده تیانمن شان در چین خواهد رفت که مسیری دشوار با ۹۹ پیچ و صخرههای بزرگ دارد. فولکسواگن ID.R با پشتسر گذاشتن فرایند توسعهی کامل، میتواند ۶۷۰ اسببخار قدرت و ۶۵۰ نیوتنمتر گشتاور تولید کند. آنچه این خودرو تمامالکتریکی فولکسواگن را بیشازپیش برجسته میکند، شتابگیری آن است؛ به گونهای که در ۲.۲۵ ثانیه میتواند از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد و حداکثر سرعت آن نیز ۳۰۲ کیلومتر بر ساعت است.
پژوهشگران "دانشگاه تگزاس در آستین"(University of Texas in Austin) ایالات متحده آمریکا دستگاههای تصفیه آب خورشیدی مخزن مانندی توسعه دادهاند که از خورشید برای تبخیر آب آلوده یا نمک استفاده میکنند و سپس بخار آب را به آب آشامیدنی سالم تبدیل میکنند.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر محققان مواد جدیدی را ایجاد کردهاند که سرعت فرایند تبخیر را افزایش میدهد و این باعث میشود که یک دستگاه تصفیه آب خورشیدی بتواند تمام نیازهای یک خانواده برای آب آشامیدنی را تأمین کند. اگر این فناوری ارزان باشد، میلیونها نفر از مردم فقیر میتوانند آب آشامیدنی سالم مصرف کنند.
بر اساس گزارش صندوق کودکان ملل متحد(United Nations emergency Children's Fund) یا یونیسف، امروزه ۷۸۳ میلیون نفر، یا تقریباً یک فرد از ۱۰ فرد در سراسر جهان به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند و حتی اگر فناوریهای بسیاری برای تصفیه آب توسعه داده شده باشند اما افراد نمیتوانند از آن استفاده کنند چرا که گران هستند.
طی این مطالعه "گوئیها یو"(Guihua Yu) دانشمند مواد دانشگاه تگزاس در آستین و دانشجویانش یک روش جدید را توسعه دادهاند که قابلیت دستگاههای آب شیرین کن خورشیدی را که سال گذشته توسعه دادهاند بیشتر میکند.
روش آنها شامل ترکیب هیدروژل و مخلوطهای پلیمری است که یک شبکه متخلخل و جذب آب ۳ بعدی را تشکیل میدهند. یو و همکارانش یک اسفنج ژلهای متشکل از دو پلیمر را ایجاد کردند. یکی از پلیمرهای اتصال دهنده به آب "پلی وینیل الکل" (PVA) و دیگری که برای جذب نور است، "پلی پیرول" (PPy) نام دارد.
در داخل ژل، یک لایه از مولکولهای آب بطور محکم به پلی وینیل الکل پیوند داده میشود و هر کدام تشکیل چندین اتصال شیمیایی به نام "پیوند هیدروژنی"(hydrogen bonds) را میدهند. اما با توجه به توانایی پیوند آنها با پلی وینیل الکل، مولکولهای آب پیوندی تنها به طور آزادانه به دیگر مولکولهای آب نزدیک میشوند و "آب متوسط" را ایجاد میکنند. از آنجا که مولکولهای آب متوسط مولکولهای کمتری را به اشتراک میگذارند، سریعتر تبخیر میشوند و پس از انجام آن کار، آنها بلافاصله جایگزین مولکولهای آب آن دستگاه میشوند.
پیوند هیدروژنی بین اتمهای هیدروژن و اتمهایی که الکترونگاتیوی بالایی دارند شکل میگیرد. این پیوندها میتوانند بین ملکولهای مختلف یا بین اتمهای مختلف یک مولکول (درون مولکولی) ایجاد شوند. پیوند هیدروژنی (۵-۳۰ kj/mol) از پیوندهای یونی و کووالانس ضعیفتر است. این نوع پیوند شیمیایی در هر دو نوع مولکولهای غیر آلی(مانند آب) و آلی(مانند DNA) دیده میشود.
سال گذشته یو و تیمش با استفاده از این فناوری توانستند دستگاهی توسعه دهند که ۳.۲ لیتر آب در ساعت تولید میکرد که اکنون طی این مطالعه پژوهشگران با اسفنج ژلهای توانستند قابلیت این دستگاه را بهبود بخشند به طوری که ۳.۶ لیتر آب در ساعت تولید میکند.
"ایلان ماسک"(Elon Musk) رئیس شرکت فضایی "اسپیس ایکس" اعلام کرد که اواخر این ماه خبرهای خوبی را برای علاقمندان به فضا دارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از سی نت، حدود ۳ سال گذشته بود که "ایلان ماسک" ایده سفر به مریخ را مطرح کرد و تا به امروز نیز تلاشهای زیادی در راستای تحقق این رؤیا انجام داده است. بزرگترین کار او طی این سه سال ساخت فضاپیمای "استارشیپ"(Starship) است. وی در حساب کاربری خود در توئیتر اعلام کرد که اواخر این ماه پس از آزمایش "استارهاپر "از نسخه بروز رسانی شده این فضاپیما رونمایی خواهد کرد.
اسپیس ایکس مدتها است که در حال آزمایش موتور نسخه آزمایشی فضاپیمای "استارشیپ" موسوم به "استارهاپر"(Starhopper) است و اکنون نیز اعلام کرده است پس از انجام آخرین آزمایش استارهاپر از نسخه بروزرسانی شده فضاپیمای استارشیپ رونمایی خواهد کرد که اگر اینگونه باشد افراد باید تا آخر ماه ژوئیه منتظر بمانند.
هدف از طراحی فضاپیمای "استارشیپ" توسط شرکت اسپیس ایکس ارسال انسانها به ماه و مریخ است. در ماه ژانویه سال جاری هنگامی که ایلان ماسک تصویری از نسخه آزمایشی "استارشیپ" را منتشر کرد، توجه افراد بسیاری را به این فناوری جلب کرد و اکنون نسخه آزمایشی این فضاپیما با پشت سر گذاشتن چند آزمایش سبب گشته تا شرکت اسپیس ایکس یک گام به تحقق رؤیای گردشگری فضایی و ارسال انسانها به ماه و مریخ در سال ۲۰۲۴ نزدیک شود.
از جمله آزمایشاتی که اسپیس ایکس بر روی استارهاپر انجام داده است میتوان به آزمایش "موتور رپتور" (Raptor engine) آن اشاره کرد.
.: Weblog Themes By Pichak :.