تس

تلسکوپ فضایی "تس"(TESS) ناسا کوچک‌ترین سیاره فراخورشیدی را که از زمین کوچک‌تر است، کشف کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، تلسکوپ فضایی تس ناسا در حال حاضر کوچک‌ترین سیاره فراخورشیدی را که تا به امروز دانشمندان موفق به یافتن آن نشده بودند، کشف کرد و همچنان نیز به جستجوی خود برای پیدا کردن سیارات کوچک‌تر از سیاره کشف شده، ادامه می‌دهد.

تس در مأموریت اخیر خود در "سیستم ال ۹۸-۵۹"(L ۹۸-۵۹ system) سیاره فراخورشیدی موسوم به "ال ۹۸-۵۹ بی "(L ۹۸-۵۹b) را کشف کرده است که ۸۰ درصد کوچک‌تر از زمین است و ۱۰ درصد کوچک‌تر از سیاره کشف شده پیشین است.

این سیاره ۳۴.۶ سال نوری از زمین دور است و تمام سیارات تاکنون کشف شده که" ۵۹ سی "(۵۹c) و" ۵۹ دی "(۵۹d) نام دارند بزرگ‌تر از این سیاره هستند. دو سیاره فراخورشیدی پیشین در "منطقه زهره "(Venus zone) قرار دارند.

تلسکوپ فضایی تس سیارات را با استفاده از روش گذر شناسایی می‌کند. گذر(Transit) در اصطلاح نجوم، هنگامی رخ می‌دهد که جرم کوچکتری از مقابل قرص جرم بزرگ‌تری در آسمان عبور کند.

تس نخستین مطالعات خود را تا اواخر ماه ژوئیه تکمیل می‌کند و پس از آن اطلاعات جامعی را در اختیار دانشمندان قرار خواهد داد.

البته تمام سیاراتی که تس کشف کرده است کوچک نیستند برای مثال سیاره فراخورشیدی "کپلر ۳۷ بی "(Kepler-۳۷b) که توسط تلسکوپ فضایی تس کشف شده بزرگتر از ماه است.

تلسکوپ فضایی تس

ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران یا به اختصار تس(TESS) یک تلسکوپ فضایی ساخت ناسا است که ۱۹ آوریل سال ۲۰۱۸ میلادی به فضا پرتاب شد. به عنوان ادامهٔ برنامه کاوشگران، هدف تس جستجوی سیاره‌های فراخورشیدیِ بیشتر در فضایی ۴۰۰ برابر پوشش مأموریت کپلر٬ با استفاده از روش گذر است که در کهکشان‌های دیگر به ویژه در مدار ستاره‌های پر نور اطراف خودشان در فاصله‌ای که امکان حیات در آن وجود داشته باشد قرار دارند. هدف مأموریت تس در مرحلهٔ نخست تمرکز بر درخشان‌ترین ستارگان نزدیک به زمین برای بررسی آثار گذر سیاره‌های فراخورشیدی در پیرامون آن‌ها در طول دو سال است. پروژه تس از مجموعه‌ای از دوربین‌های گسترده‌ای برای انجام یک بررسی همه‌جانبه استفاده خواهد کرد. با استفاده از تس، ممکن است توده، اندازه، تراکم و مدار یک گروه بزرگ از سیارات کوچک، از جمله نمونه‌ای از دنیای سنگی در مناطق قابل سکونت ستارگان میزبان، مطالعه شود.

سیاره فراخورشیدی

سیارهٔ فراخورشیدی یا سیارهٔ غیرخورشیدی(Exoplanet یا Extrasolar planet) سیاره‌ای است که خارج از سامانه خورشیدی قرار دارد و به دور یک ستاره(غیر از خورشید) در حال گردش است. نخستین شناسایی علمی وجود یک سیارهُ فراخورشیدی در سال ۱۹۸۸ انجام شد با این حال، نخستین تأیید در سال ۱۹۹۲ صورت گرفت.



تاريخ : دو شنبه 10 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

نیروگاه

شاید مهم‌ترین منبع درآمد امارات متحده عربی از راه نفت باشد ولی این کشور به تازگی رکورد جدیدی در کاهش وابستگی خود به نفت ثبت کرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، بزرگترین پروژه نیروگاه خورشیدی جهان به نام "Noor Abu Dhabi" توسط اداره آب و برق دبی(DEWA) به بهره‌برداری رسید. تولید این نیروگاه با هدف کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی صورت گرفته است.

تخمین زده شده که ۳.۲ میلیون سلول خورشیدی مستقر در نیروگاه "Noor Abu Dhabi" برای ۹۰ هزار نفر برق تولید کند و انتشار کربن‌دی اکسید را ۹۸۴ هزار و ۲۰۶ تن (واحد بریتانیایی) کاهش دهد.

این نیروگاه ظرفیت تولید ۱.۲ گیگاوات برق را دارد.

این میزان کاهش آلودگی معادل حذف ۲۰۰ هزار ماشین از جاده‌هاست.

واقعیت امر این است که امارات هنوز هم به شدت به درآمدهای نفتی وابسته است.

ولی اخیراً قصد دارد محصولات نفتی را برای تعادل بازار کاهش دهد.

سازمان آب و برق دبی قصد راه‌اندازی یک پروژه نیروی خورشیدی ۲ گیگاواتی را دارد.

عربستان سعودی هم برای راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی ۲.۶ گیگاواتی در مکه موافقت کرده است.



تاريخ : دو شنبه 10 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

ذخیره اطلاعات روی دی‌ان‌ای

یک استارتاپ به نام "کاتالوگ"(Catalog) همه ۱۶ گیگابایت ویکی‌پدیای به زبان انگلیسی را تنها روی یک دی‌ان‌ای ذخیره کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از سی‌نت، فناوری ذخیره سازی کامپیوتری از سیم و آهن‌ربا به هارد دیسک به تراشه‌های حافظه سه‌بعدی رسیده‌اند. اما فناوری ذخیره سازی بعدی ممکن است رویکردی به قدمت زندگی روی زمین داشته باشد: دی‌ان‌ای.

استارتاپ "کاتالوگ" اعلام کرده است که تمام متون انگلیسی ویکی‌پدیا را بر روی مولکول‌های ژنتیکی مشابه در بدن ما ذخیره کرده‌اند.

آنها این کار را با اولین دستگاه "نویسنده دی‌.ان‌.ای"(DNA writer) انجام دادند. "نویسنده دی‌.ان‌.ای" یک دستگاه نسبتاً بزرگ است که توانایی نوشتن اطلاعات را روی دی‌.ان‌.ای دارد.

هرچند که احتمالاً این روش ذخیره سازی به زودی در دسترس عموم قرار نمی‌گیرد، شرکت سازنده معتقد است که در حال حاضر برای بعضی از مشتریانی که نیاز به بایگانی و آرشیو اطلاعات دارند، مفید است.

از آنجایی که رشته‌های دی‌.ان‌.ای بسیار ظریف و شکننده هستند، دستکاری آنها دشوار است، اما مولکول‌های بیولوژیکی می‌توانند داده‌های دیگر را فارغ از ژن‌ها ذخیره کنند. "کاتالوگ" از رشته‌های دی‌.ان‌.ای مصنوعی پیش ساخته شده که کوتاه‌تر از دی‌.ان‌.ای انسانی است، استفاده کردند اما از تعداد زیادی از آنها استفاده کردند تا بتوانند داده‌های بسیار بیشتری را ذخیره کنند.

تکیه بر دی‌.ان‌.ای به جای آخرین تکنولوژی پیشرفته ذخیره سازی اطلاعات، ممکن است یک گام رو به عقب به نظر برسد. اما دی‌.ان‌.ای، فشرده و از لحاظ شیمیایی پایدار است و با توجه به اینکه پایه و اساس زیست شناسی زمین است، احتمالاً در آینده هارد دیسک‌ها و سی‌دی‌ها را همانند فلاپی‌ها منسوخ می‌کند.

شرکت "کاتالوگ" با همکاری شریک خود یعنی "بنیاد مأموریت کمان"(Arch Mission Foundation) تلاش می‌کند دانش انسانی را نه فقط بر روی زمین بلکه حتی در جاهای دیگر منظومه شمسی در فشرده‌ترین حالت ممکن ذخیره کند و در دسترس قرار دهد. مانند خودروی "تسلا رودستر" که شرکت "اسپیس‌ایکس" آن را همراه با دی‌وی‌دی‌های مخصوصی حاوی دانش بشر به فضا فرستاد.

"کاتالوگ" با موج مشتری‌هایی مواجه شده است که می‌خواهند از فناوری این شرکت برای ذخیره اطلاعات مهم خود بهره ببرند.

این شرکت در بیانیه‌ای گفت: ما در حال مذاکره با سازمان‌های دولتی، پروژه‌های علمی بزرگ بین‌المللی که میزان زیادی اطلاعات آزمایشی تولید می‌کنند، شرکت‌های بزرگ نفت و گاز، رسانه‌ها و سرگرمی، شرکت‌های اقتصادی و دیگر صنایع هستیم.

"کاتالوگ" که در بوستون آمریکا مستقر است، دارای دستگاهی برای نوشتن اطلاعات روی رشته‌های دی‌ان‌ای است که می‌تواند داده‌ها را با سرعت ۴ مگابیت بر ثانیه ثبت کند. این در حالی است که بهینه‌سازی این دستگاه می‌تواند سرعت آن را سه برابر کند تا بتواند ۱۲۵ گیگابایت را در یک روز ثبت کند.

محصولات رایج ترتیب‌گذاری دی‌.ان‌.ای که در حال حاضر در بازار بیوتکنولوژی به فروش می‌رسند، می‌توانند اطلاعات ثبت شده روی دی‌.ان‌.ای را بخوانند.

"کاتالوگ" می‌گوید: ما فکر می‌کنیم که این فناوری جدید هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.

دو تن از فارغ التحصیلان مؤسسه فناوری ماساچوست(MIT) به نام "هیونجون پارک" و "ناتانیل روکت" استارتاپ "کاتالوگ" را در سال ۲۰۱۶ تأسیس کردند.

کاتالوگ از یک سیستم آدرس‌دهی استفاده می‌کند که به این معنی است که مشتریان می‌توانند از مجموعه داده‌های بزرگ استفاده کنند و حتی اگر دی‌.ان‌.ای در دنباله‌های طولانی اطلاعات را ذخیره کند، "کاتالوگ" می‌تواند اطلاعات را با استفاده از کاوشگرهای مولکولی در هر کجای رشته‌ها بخواند. به عبارت دیگر، این یک نوع حافظه دسترسی تصادفی مانند یک هارد درایو است.

اگرچه داده‌های دی‌.ان‌.ای می‌تواند توسط اشعه‌های کیهانی نابود یا ناقص شود، اما "کاتالوگ" استدلال می‌کند که این روش با ثبات‌تر از سایر گزینه‌ها است. ضمن اینکه ما دی‌.ان‌.ای حیواناتی را که هزاران سال پیش منقرض شده‌اند، دریافته‌ایم، در حالی که نمی‌توان تضمین کرد که یک فلش مموری در کشوی یک میز حتی ۲۵ سال دیگر هم قابل استفاده باشد.



تاريخ : دو شنبه 10 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی ایران در توضیحاتی به دارندگان کارت هوشمند سوخت توصیه کرد حداقل تا پایان تیر، یک‌بار با کارت سوخت شخصی خود سوخت‌گیری کنند. در متن این توضیحات آمده است:

نظر به اجرای مصوبه‌های دولت و مجلس شورای اسلامی و با توجه به برنامه عرضه‌ی بنزین با استفاده از کارت سوخت هوشمند از ۲۰ مرداد ماه امسال، روابط‌عمومی شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی ایران توصیه می‌کند، به‌منظور کسب اطمینان از صحت عملکرد کارت سوخت، مالکین تمامی خودروها و موتورسیکلت‌ها تا پایان تیر حداقل یک‌بار از کارت سوخت شخصی خود استفاده کرده و درصورت بروز هرگونه مشکل احتمالی، به آدرس سایت www.niopdc.ir مراجعه کنند.

سهمیه بندی بنزین سوخت کارت سوخت

 

به‌تازگی نیز امیر وکیل‌زاده، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی از الزام استفاده از کارت سوخت خودروشخصی از تاریخ ۲۰مرداد امسال خبر داد و گفت:

این طرح را با هدف جلوگیری از سوءاستفاده و مقابله با قاچاق سوخت اجرایی خواهیم کرد. باید فرهنگ استفاده از کارت سوخت شخصی در جامعه نهادینه شود؛ زیرا بخشی از قاچاق سوخت به‌دلیل سوءاستفاده از کارت‌های شخصی دیگران است. کارت سوخت هر فردی را باید همان فرد و در همان شهر محل زندگی استفاده کند؛ در غیر این صورت سو‌ استفاده‌هایی شاهد خواهیم بود. این، منطقی است که گفته می‌شود هر کسی از کار سوخت خودش استفاده کند، به رونق و اقتصاد کشور کمک کرده است.

کارت سوخت، نه به قاچاقچیان

مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی ایران تصریح کرد:

این وظیفه همه‌ی افراد است تا این کار را انجام دهند؛ چراکه این مسئله کمک شایانی به اقتصاد می‌کند و از این امر جلوگیری ‌می‌کند که یارانه‌ی مردم و کشور از مسیر درست خارج شود. بنابراین، توصیه می‌کنیم  همه از کارت سوخت شخصی خود استفاده کنند و اصرار ما نیز فقط برای جلوگیری از سو استفاده است. در همین زمینه، از مردم درخواست کردیم از ۲۰مرداد در جایگاه‌ها از کارت سوخت شخصی خودشان استفاده کنند و امیدواریم با این کار بتوانیم در این حوزه ساماندهی بیشتری کنیم.

تکلیف افرادی که کارت سوخت خود را گم کرده‌اند، چیست؟

طبق آخرین اطلاعیه شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی، آن دسته از صاحبان خودروها که کارت هوشمند سوخت خود را گم کرده و براساس فراخوان قبلی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، اطلاعات خود را در سامانه‌ی دولت همراه درج و با طی‌کردن فرایند لازم، شماره‌حساب کارت اعتباری خود را ثبت کرده‌اند، به ثبت‌نام مجدد نیازی ندارند و کارت هوشمند سوخت آن‌ها براساس ثبت‌نام انجام‌شده قبلی صادر می‌شود و شرکت پست جمهوری اسلامی ایران آن را تحویل خواهد داد.

بازیابی رمز کارت سوخت خودرو بنزین

هموطنان باید هزینه‌ی صدور کارت سوخت المثنی را براساس تعرفه مصوب هنگام دریافت کارت به مأموران شرکت پست جمهوری اسلامی ایران پرداخت کنند. همچنین، اگر عده‌ای از شهروندان که کارت هوشمند سوخت خود را گم کرده‌اند و در فراخوان قبلی ازطریق سامانه‌ی دولت همراه ثبت‌نام نکرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ یا سامانه‌ی دولت همراه به‌ترتیبی که متعاقبا اعلام می‌شود، برای صدور کارت هوشمند سوخت المثنی اقدام کنند.



تاريخ : دو شنبه 10 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اپل در سندی داخلی به کارکنان بخش تعمیرات خود اعلام کرده‌ در بورد منطقی (Logic Board) تعداد بسیار کمی از مدل‌های مک‌بوک ایر، اشکالی یافت شده‌ است. براساس اسناد جمع‌آوری‌شده‌ی 9to5mac، به فروشگاه‌های اپل‌ و مراکز معتبر تعمیراتی اطلاع داده‌ شده تا بورد منطقی اصلی دستگاه‌های مشکل‌دار را بدون هزینه تعویض کنند.    

در یادداشتی که اپل برای کارکنان بخش تعمیرات فرستاده، گفته شده مشکلی در بورد منطقی اصلی برخی دستگاه‌ها، به‌ویژه مدل‌های مک‌بوک ایر رتینای ۱۳ اینچی ۲۰۱۸، با سریال‌نامبرهای مشخص یافت شده‌ است. اپل به صاحبان دستگاه‌هایی ایمیل خواهد فرستاد که سریال‌نامبر آن‌ها به‌عنوان دستگاه‌های مشکل‌دار شناسایی شده است؛ هرچند همه‌ی مشتریان می‌توانند دستگاه‌های خود را برای بررسی به فروشگاه‌های اپل‌ و مراکز معتبر تعمیرات ببرند. 

 

در اسناد اپل ذکر شده‌ که مشکلات مرتبط با برق دستگاه‌‌ها است؛ ولی اشاره‌ای به این نشده‌ که کاربران دقیقا با چه مشکلاتی مواجه شده‌اند. جست‌و‌جوی سریع اینترنتی درزمینه‌ی مشکلات مربوط‌به بورد منطقی مک‌بوک ایر ۲۰۱۸ نشان می‌دهد گزارش این اشکالات مربوط‌به زمانی‌ است که این مدل تازه به بازار عرضه‌ شده‌ بود و دستگاه‌های برخی از کاربران به‌کل روشن نمی‌شد. 

اپل هنوز برنامه‌ی خود برای تعمیر این دستگاه‌ها را اعلام نکرده و آن را در وب‌سایت «برنامه‌های تعمیر و تعویض» خود قرار نداده که در آن، موارد مربوط‌ به فراخوانی و سرویس را اعلام می‌کند. گاهی اوقات، اپل برنامه‌ی خود را وقتی تنها به تعداد کمی از دستگاه‌ها مربوط می‌شود، اعلام نمی‌کند؛ ولی واضح نیست که معیارهای آن برای اعلام عمومی برنامه‌های تعمیر و تعویض خود چیست. 

اپل این پشتیبانی را برای دستگاه‌های مشکل‌داری ارائه می‌دهد که حداکثر چهار سال از تاریخ خرید آن‌ها می‌گذرد. کاربرانی که فکر می‌کنند ممکن است مک‌بوک ایر آن‌ها این مشکل را داشته باشد، می‌توانند به فروشگاه‌های اپل یا مراکز رسمی ارائه‌ی خدمات اپل مراجعه کنند. 



تاريخ : دو شنبه 10 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

با قدرتمندتر شدن سرویس‌های رایانش ابری، بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها به‌جای خرید نرم‌افزار، به اجاره‌کردن آن روی آورده‌اند. نرم‌افزار به‌عنوان سرویس (SaaS) همچنان با سرعتی نجومی در حال گسترش است و براساس گزارش جدید سایت Synergy Reserch، درآمد این سرویس در سه‌ ماهه‌ی اخیر سال جاری میلادی، از مرز ۱۰۰ میلیارد دلار عبور خواهد‌ کرد. در فهرست شرکت‌های پیشرو در این حوزه، مایکروسافت، سیلزفورس، ادوبی، SAP واوراکل به‌ترتیب در جایگاه‌های اول تا پنجم جای دارند.

 

مایکروسافت در آخرین گزارش مالی خود در سه‌ ماهه‌ی دوم سال میلادی، میزان سود حاصل از بهره‌وری و فرایندهای کسب‌و‌کار را با ۱۳ درصد افزایش در مقایسه با سه‌ ماهه‌ی قبل‌تر از آن، ۱۰.۱ میلیارد دلار اعلام کرد. این بخش شاملآفیس ۳۶۵ و سرویس مایکروسافت داینامیکز و لینکدین و افزایش درآمد آن است که به این غول فناوری کمک کرده با ۱۷ درصد، بیشترین سهم را در این حوزه از بازار جهانی ازآنِ خود کند.

SaaS

سیلزفورس با کسب رتبه‌ی دوم و ۱۲ درصد از سهم بازار جهانی در آخرین گزارش درآمدی، سود خود در این بازار را ۳.۷۴ میلیارد دلار را اعلام کرد. شایان ذکر است سرویس ابری این شرکت به‌تنهایی ۱.۰۲ میلیارد دلار درآمد داشته‌ است. این اولین‌بار است‌ که پلتفرمی مبتنی بر مدیریت ارتباط با مشتری یا به‌اختصار CRM بیشتر از یک میلیارد دلار درآمد کسب می‌کند.

ادوبی با کسب سهم ۱۰ درصدی از کل بازار جهانی در رتبه‌ی سوم قرار گرفته است. این شرکت در آخرین گزارش مالی، درآمدش را ۲.۷۴ میلیارد دلار اعلام کرده است. بخش رسانه‌ای دیجیتال این شرکت شامل کریتیو‌کلود و داکیومنتز کلود، بیشترین درآمد، یعنی ۱.۸ میلیارد دلار را کسب کرده‌اند.

حتی با در‌نظرگرفتن این واقعیت‌ که ۲۰ سال طول کشید تا گستردگی بازار سرویس SaaS به رقم ۱۰۰ میلیارد دلار برسد، هنوزهم این رخداد نقطه‌ی عطف درخورتوجهی‌ است که نشان می‌دهد چگونه بازار نرم‌افزارهای سازمانی در سال‌های اخیر، از مدل داخلی به حالت رایانش ابری تغییر یافته است. با‌ توجه به گزارش Synergy Reserch، بازار SaaS ازآنجاکه فقط ۲۰ درصد از کل بازار نرم‌افزارهای سازمانی را شامل می‌شود، راه‌ زیادی برای پیمودن در پیش‌ دارد.

SaaS

 جان دینسدیل، تحلیلگر ارشد گروه Synergy Reserch، درباره‌ی یافته‌های این گزارش و پیش‌بینی‌های خود از آینده‌ی SaaS می‌گوید:

اساسا درباره‌ی ارائه‌دهندگان SaaS، سه گروه با چشم‌اندازهای متفاوت وجود دارد. فروشندگان سنّتی نرم‌افزارهای سازمانی و بازیگران نسبتا تازه‌متولدشده برپایه‌ی سرویس ابری و فروشندگان بزرگ حوزه‌ی فناوری اطلاعات که به‌دنبال گسترش بیشتر در بازارهای نرم‌افزاری هستند. در گروه اول، شرکت‌هایی مانند مایکروسافت، اوراکل، SAP و IBM قرار دارند که از پایگاه‌های عظیمی از مشتریان متعهد به مدل نرم‌افزار داخلی برخوردار هستند که می‌توانند بازار مصرفی برپایه‌ی SaaS باشند. در گروه دوم، شرکت‌هایی چون Service Now ،Zendesk ،Workday ،Atlassian و Splank حضور دارند که می‌خواهند نرخ رشد بسیار بیشتری داشته باشد. در‌ همین‌ حال، گوگل با سرویس Gsuite و سیسکو با نرم‌افزارهای به‌اصطلاح همکاری خود و خرید شرکت‌های فروشنده‌ی نرم‌افزار روی بازار مبتنی بر SaaS تأثیر می‌گذارند. در آینده ادغام‌های متعددی را شاهد خواهیم‌ بود. مالکیت سیلزفورس بر شرکت نرم‌افزاری Tableau بزرگ‌ترین نمونه از‌ این ادغام‌ها است؛ اما فرصت‌های زیادی برای شرکت‌های جدید در این حوزه برای تأثیر‌گذاری در آینده‌ی SaaS خواهد‌ بود.



تاريخ : دو شنبه 10 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

فاجعه‌ی هسته‌ای چرنوبیل که به‌تازگی با نمایش مجموعه‌ای تلویزیونی با همین نام دوباره بر سر زبان‌ها افتاده، در سال ۱۹۸۶ باعث ابتلای هزاران نفر به سرطان شد و منطقه‌ای پرجمعیت را به شهر ارواح تبدیل کرد. متعاقب آن، منطقه‌ی ممنوعه‌ای به وسعت ۲,۶۰۰ کیلومترمربع به‌وجود آمد؛ هرچند این منطقه اکنون خالی از حیات نیست و گرگ‌ها و گرازها و خرس‌ها به جنگل‌های سرسبز اطراف نیروگاه هسته‌ای قدیمی چرنوبیل برگشته‌اند.

درباره‌ی پوشش گیاهی هم باید گفت تقریبا آسیب‌پذیرترین حیات گیاهی این منطقه هیچ‌گاه از بین نرفت و حتی بخش‌های دارای بیشترین رادیواکتیو نیز در سه سال دوباره احیا شد. تشعشعاتی که به گیاهان واقع در آلوده‌ترین بخش‌های این منطقه رسیده بود، می‌توانست بارهاوبارها به مرگ انسان‌ها و سایر پستانداران و پرندگان بینجامد؛ اما واقعا چرا حیات گیاهی این‌قدر دربرابر این فاجعه‌ی هسته‌ای و رادیواکتیوی مقاوم بوده است؟

 

چرنوبیل

درختان ناحیه‌ی اطراف نیروگاه قدیمی هسته‌ای را احیا کرده‌اند.

برای پاسخ به این پرسش، ابتدا باید بدانیم تشعشعات ناشی از رآکتورهای هسته‌ای چطور بر سلول‌های زنده تأثیر می‌گذارند. مواد رادیواکتیو چرنوبیل ناپایدار هستند؛ چراکه دائما امواج و ذرات فراوان انرژی را ساطع می‌کنند و باعث نابودی ساختارهای سلولی می‌شوند یا با تولید موادشیمیایی واکنش‌پذیر، به ساختار سلول‌ها حمله می‌کنند. بخش‌ زیادی از سلو‌ل‌ها درصورت آسیب جایگزین می‌شوند؛ اما این موضوع برای DNA اتفاق نمی‌افتد و با افزایش میزان تشعشعات، DNA تغییر می‌کند و سلول‌ها به‌سرعت می‌میرند. میزان کمتر تشعشعات آسیب‌های عمیقی به‌شکل جهش ژنتیکی وارد می‌کنند و عملکرد سلول را تغییر می‌دهند. به‌عنوان مثال، سلول سرطانی‌شده، به‌ شکلی مهارنشدنی‌ چندبرابر می‌شود و به سایر بخش‌های بدن سرایت می‌کند.

این موضوع اغلب در حیوانات مرگ‌بار است؛ زیرا سلول‌ها و سیستم‌های آن‌ها برای عملکردی خاص طراحی شده‌اند و انعطاف‌پذیر نیستند. زیست‌شناسی حیوانات را مثل دستگاهی پیچیده در نظر بگیرید که هریک از سلول‌ها و اعضای بدن، جایگاه و هدف خاصی دارند و همه‌ی بخش‌ها باید فعالیت و با یکدیگر همکاری کنند تا حیوان زنده بماند. همین موضوع درباره‌ی انسان نیز صدق می‌کند؛ زیرا بدون مغز یا قلب یا ریه نمی‌توان به حیات ادامه داد.

بااین‌حال، گیاهان به‌شکل بسیار منعطف‌تر و ارگانیک‌تری رشد می‌کنند. آن‌ها نمی‌توانند حرکت کنند و درنتیجه، چاره‌ای جز سازگارشدن با محیط اطرافشان ندارند. درواقع گیاهان در زمان رشد، ساختار خود را می‌سازند و مثل حیوانات از ساختار تعریف‌شده‌ای تشکیل نشده‌اند. گیاهان باتوجه‌به سیگنال‌های شیمیایی که از سایر بخش‌های گیاه ارسال می‌شود، شبکه‌ی جنگل‌گستر، نور، دما، آب و موادمغذی، ریشه‌های عمیق‌تر یا ساقه‌های بلندتری پیدا می‌کنند. تقریبا تمام سلول‌های گیاه برخلاف سلول‌های حیوانات، می‌توانند هرنوع سلول‌ جدید موردنیاز گیاه را تولید کنند؛ به‌همین‌دلیل، باغبانان با بریدن ساقه‌ یا برگ گیاه و ریشه‌زدن آن می‌توانند گیاهان جدیدی داشته باشند.

تمام این موارد نشان می‌دهند گیاهان می‌توانند سلول‌ها یا بافت‌های مُرده را بسیار آسان‌تر از حیوانات جایگزین کنند و برایشان فرقی ندارد دراثر حمله‌ی حیوانات آسیب‌ دیده‌اند یا تشعشعات رادیواکتیوی. با وجود آنکه این تشعشعات و سایر انواع آسیب‌ها به DNA باعث بروز تومور در گیاهان می‌شوند،‌ سلول‌های جهش‌یافته به‌طورکلی نمی‌توانند مشابه سرطان، از بخشی گیاه به سایر بخش‌ها سرایت کنند؛ چراکه دیوارهای محکم و متصل به‌هم اطراف سلول‌ها مانع از این امر می‌شود. علاوه‌براین، گیاه می‌تواند با وجود بافت آسیب‌دیده، به فعالیت خود ادامه دهد؛ ازاین‌رو، چنین تومورهایی در اکثر موارد به مرگ گیاه منجر نمی‌شوند.

Plant Cell / سلول گیاهی

دیواره‌های سخت و به‌هم‌پیوسته‌ی سلول‌های گیاهی آن‌ها را دربرابر سرطان مقاوم می‌کند.

جالب است بدانید درکنار مقاومت ذاتی گیاهان دربرابر تشعشعات، به‌نظر می‌رسد برخی گیاهان در منطقه‌ی ممنوعه‌ی چرنوبیل از مکانیسم‌های مضاعفی برای حفاظت از DNA خود استفاده می‌کنند و برای مقاوم‌ترشدن آن دربرابر آسیب، شیمی DNA را تغییر می‌دهند و درصورتی که این روش موفق نباشد، سیستم‌هایی را برای تعمیر آن فعال می‌کنند. در زمان تکامل گیاهان اولیه در گذشته‌های دور، میزان تشعشعات طبیعی در سطح زمین بسیار بیشتر بود؛ درنتیجه، شاید گیاهان منطقه‌ی ممنوعه از سازگاری‌های آن زمان برای بقای خود استفاده کرده‌اند.

اکنون زندگی در اطراف چرنوبیل جریان دارد و جمعیت گونه‌های جانوری و گیاهی بسیار بیشتر از دوران قبل از فاجعه شده‌ است. باتوجه‌به کشته یا کوتاه‌ شدن غم‌انگیز زندگی انسان‌ها در ماجرای چرنوبیل، تجدید حیات گیاهان و جانوران شگفت‌آور است. پرتوهای رادیواکتیو بی‌شک تأثیرات شدیدی بر حیات گیاهی گذاشته‌ و احتمالا عمر گیاهان و جانوران را کوتاه کرده‌اند؛ اما وقتی منابع پایدار حیات به‌میزان زیادی وجود داشته باشد و آسیب‌ وارده مرگ‌بار نباشد، زندگی دوباره جریان می‌یابد.

علاوه‌براین، مزایای ناشی از رفتن انسان‌ها از این منطقه، بسیار بیشتر از آسیب‌ پرتوها بوده است. درحال‌حاضر، محدوده‌ی اطراف چرنوبیل به یکی از بزرگ‌ترین ذخیره‌گاه‌های طبیعی اروپا تبدیل شده است و اکوسیستم آن درمقایسه‌با گذشته از حیات جانوری و گیاهی بیشتری محافظت می‌کند، حتی اگر چرخه‌ی زندگی هریک کوتاه‌تر باشد.

فاجعه‌ی چرنوبیل میزان واقعی تأثیر محیطی انسان بر کره‌ی زمین را نشان می‌دهد. حادثه‌ی هسته‌ای چرنوبیل اثرهای مخربی داشته؛ اما شدت آن درمقایسه‌با تخریب ناشی از فعالیت انسان در این اکوسیستم محلی، به‌مراتب کمتر بوده است. با ترک این منطقه، به طبیعت اجازه داده‌اند تا دوباره خود را احیا کند.



تاريخ : دو شنبه 10 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

فورد موستانگ شلبی GT500 با قیمت پایه‌ی حدود ۷۰ هزار و ۳۳۰ دلار تحویل مشتریان خواهد شد. البته به این مبلغ باید ۲۶۰۰ دلار مالیات ویژه‌ی خودروهای پرمصرف را نیز اضافه کرد که درنهایت قیمت پایه‌ی شلبی GT500 را به ۷۳ هزار و ۹۹۰ دلار می‌رساند. امکان سفارش آپشن‌های اضافی در فورد موستانگ شلبی GT500 وجود دارد که قیمت خودرو را به طرز چشمگیری افزایش می‌دهد. یک پکیج با نام Carbon Fiber Track با قیمت ۱۸ هزار و ۵۰۰ دلار برای شلبی GT500 عرضه می‌شود و شامل رینگ‌های ۲۰ اینچی فیبر کربنی، سرکمک‌های تنظیم‌شونده، باله‌ی عقب قابل تنظیم، صندلی‌های اسپرت ریکارو، حذف صندلی‌های عقب و اسپلیتر جلو است.

2020 Ford Mustang Shelby GT500

یک پکیج دیگر با نام Technology نیز قابل سفارش است که ۳ هزار دلار قیمت دارد. این پکیج شامل سیستم صوتی استریوی بهتر، هشدار نقطه کور، حافظه‌ی آینه‌های جانبی، تنظیم برقی صندلی راننده و چراغ خوش آمدگویی است. پکیج دیگری هم به قیمت ۱۵۰۰ دلار قابل عرضه است که Handling نام دارد. قیمت نهایی فورد موستانگ شلبی GT500 با تمام آپشن‌ها به ۹۶ هزار و ۹۹۵ دلار افزایش پیدا خواهد کرد. 

Ford Mustang Shelby GT500

 

خریداران شلبی GT500 می‌توانند ظاهر خودرو را شخصی‌سازی کنند. نوارهای وینیل به قیمت ۱۰۰۰ دلار و نوارهای نقاشی‌شده روی بدنه به قیمت ۱۰ هزار دلار قابل انتخاب هستند. سقف سیاه‌رنگ ۶۹۵ دلار قیمت دارد. برای داخل کابین شلبی هم قطعات فیبر کربنی به قیمت ۱۰۰۰ دلار عرضه می‌شوند. درنهایت صندلی‌های ریکارو با قیمت ۱۵۰۰ دلار قابل سفارش هستند.

Ford Mustang Shelby GT500

شلبی GT500 به یک پیشرانه‌ی ۵.۲ لیتری سوپرشارژ V8 مجهز است که می‌تواند ۷۶۰ اسب‌بخار قدرت و ۸۴۷ نیوتون‌متر گشتاور تولید کند. قدرت موتور با استفاده از یک جعبه‌دنده‌ی ۷ سرعته‌ی دوکلاچه به چرخ‌های عقب منتقل می‌شود. به‌گفته‌ی فورد، این خودرو می‌تواند مسافت ۴۰۰ متر را در کم‌تر از ۱۱ ثانیه طی کند و به حداکثر سرعت ۲۸۹ کیلومتربرساعت نیز دست پیدا کند.



تاريخ : دو شنبه 10 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شرکت‌های مطرح دنیای موبایل تمام توان خود را برای بهبود عملکرد دوربین محصولات خود به‌کار گرفته‌اند تا با قدرت‌نمایی در این بخش نظر خریداران بیشتری را به خود جلب کنند. این رقابت تا حدی داغ شده است که هر ساله شاهد معرفی فناوری‌ و امکانات نوینی در دوربین گوشی‌های هوشمند هستیم. زومیت طبق روال همیشگی خود، در ادامه به مقایسه‌ی عملکرد دوربین مطرح‌ترین بازیگران دنیای موبایل پرداخته است.

اپل هنگام معرفی نسل جدید آیفون، طبق سنت همیشگی روی دوربین به‌کاررفته و توانایی آن در جدیدترین محصولات خود مانور زیادی داد. آیفون در طول سالیان گذشته همواره یکی از بهترین گزینه‌های موجود در بخش دوربین بوده است. آيفون XS نیز به واسطه‌ی تجهیز به بازه‌ی گسترده‌ای از امکانات و فناوری‌های متعدد، ‌راه نسل پیشین خود را به خوبی ادامه داده است و یکی از بهترین گزینه‌های موجود برای کاربران در زمینه‌ی عکاسی به شمار می‌رود.

فروشگاه اپل استور الماس پایتخت، آیفون XS را برای این مقایسه در اختیار زومیت قرار داده است.

سامسونگ نیز همواره به‌عنوان یکی از مطرح‌ترین بازیگران عرصه‌ی گوشی‌های هوشمند، محصولات خود را به دوربین‌های توانمندی مجهز می‌کند. گلکسی اس ۱۰ پلاس با دو حسگر‌ ۱۲ مگاپیکسلی و قابلیت تعویض دریچه‌ی دیافراگم، خود را به‌عنوان محصولی توانمند در بخش دوربین گوشی‌های هوشمند معرفی کرده است. 

هواوی طی سال‌های گذشته توجه ویژه‌ای به دوربین محصولات خود داشته و همکاری با لایکا نیز منجر به رشد قابل‌توجه این بخش از گوشی‌های هوشمند هواوی شده است. پی ۳۰ پرو با شعار «قوانین عکاسی را از نو بنویس» وارد بازار شده است تا به‌لطف ماژول چهارگانه‌ی دوربین و قابلیت‌های متعدد، هواوی را به‌عنوان توانمند‌ترین برند دنیای موبایل در بخش دوربین معرفی کند. 

نکاتی که باید پیش از شروع مقایسه، به آن‌ها توجه کنید:

  • نام گوشی‌ها، مشخص نشده‌ است تا اگر به برند یا تلفن خاصی علاقه‌مند هستید، روی انتخاب بی‌طرفانه‌تان تأثیر نگذارد.
  • ترتیب گوشی‌ها در تمام آزمایش‌ها (به‌جز نمونه‌ی پایانی) یکسان است.
  • تمام گوشی‌ها به آخرین نسخه به‌روزرسانی شده‌اند تا جدیدترین بهینه‌سازی‌ها در عملکرد دوربین در آن‌ها اعمال شود.
  • پس از ۵ روز از انتشار این مقاله، مشخص خواهیم کرد که تصاویر، مربوط‌به چه تلفن‌هایی هستند.
  • در پایین هر تصویر، نظرسنجی مربوط‌به آن وجود دارد و ازطریق آن می‌توانید به گوشی که از نظر شما عکس بهتری گرفته است، رأی دهید.
  • برای آنکه به جزییات تصویر نیز توجه کرده باشیم، در برخی از تصاویر، برش دو یا چند برابری آن را نیز قرار داده‌ایم.
  • از هر کدام از سوژه‌ها، با هر گوشی ۳ تا ۶ بار عکاسی شده و بهترین تصویر از بین‌ آن‌ها برای مقایسه انتخاب شده است.
  • باتوجه‌به کاربری Point and Shoot دوربین‌های موبایل، ثبت تصویر روی دست انجام شده است تا توانایی گوشی‌های موجود در این مقاله در حذف لرزش‌ها نیز بررسی شود.
  • بررسی میزان توانایی پرچم‌داران حال حاضر دنیای موبایل، در ۱۰ آزمایش جداگانه انجام شده است. هر یک از این آزمایش‌ها معیاری برای بررسی نقاط قوت و ضعف محصولات در زمینه‌های مختلف است. دوربین پاناسونیک لومیکس G9 به‌همراه لنز‌های ۳۵-۱۲ میلی‌متری F2.8، نمونه‌ی ماکرو ۳۰ میلی‌متری F2.8 و تله‌فوتو ۱۰۰-۳۵ میلی‌متری F2.8 نیز به‌عنوان معیار به کار گرفته شده است.
  • تمامی عکس‌ها در حالت خودکار و غیرفعال کردن حالت HDR (به‌جز آزمایش بررسی گستره‌ی دینامیکی) ثبت شده‌اند.
  • در تصاویر محیط‌های تاریک نیز، در صورت وجود، حالت Night در گوشی‌های فعال شده است.
برای مشاهده‌ی تصاویر مقایسه‌ در اندازه‌ی اصلی، روی تصاویر کلیک کنید.

آزمایش اول:

در آزمایش اول به دقت ثبت رنگ در شرایط نوری مساعد و منبع طبیعی نور پرداخته شده است. در این شرایط برخی الگوریتم‌های پردازشی موبایل جهت تزریق رنگ و لعاب به تصاویر، اقدام به شفاف‌سازی (Sharpening) بیش از حد و افزایش کنتراست در مرز سوژه‌ها می‌کنند که در نتیجه منجر به تصویری مصنوعی می‌شود. ثبت طبیعی رنگ از دیگر نکات الزامی این آزمایش است که دوربین‌ موبایل‌های موجود در این مقایسه، باید جهت رسیدن به آن تلاش کنند.

مقایسه دوربین آیفون XS، گلکسی S10 پلاس، هواوی p30 پرو

 

آزمایش اول: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش دوم:

دقت ثبت رنگ از مهم‌ترین مشخصه‌‌های دوربین‌های عکاسی است. شرکت‌های بزرگ این عرصه در جهت افزایش دقت‌ رنگ، سال‌ها الگوریتم‌های پردازش سیگنال خود را توسعه‌ می‌دهند و به‌طور پیوسته به کالیبره‌کردن آن می‌پردازند. در این آزمایش به‌دنبال گزینه‌ای با نزدیک‌ترین رنگ‌های ثبت‌شده در شرایط نوری طبیعی، نسبت به نمونه‌ی مرجع باشید. رنگ برگ درختان، وسایل ورزشی و زمین، می‌تواند معیار مناسبی برای بررسی دقت گوشی‌ها در این آزمایش باشد.

مقایسه دوربین آیفون XS، گلکسی S10 پلاس، هواوی p30 پرو

آزمایش دوم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش سوم:

گستره‌ی دینامیکی به‌صورت مستقیم به توانایی حسگر دوربین باز می‌گردد. دوربینی با گستره‌ی دینامیکی بهتر، توانایی ثبت جزئیات بیشتری در بخش‌های تاریک و نورانی تصویر دارد. در این آزمایش و در مقایسه با تصویر مرجع، باید به‌دنبال گزینه‌ای بود که بیشترین میزان از جزئیات را در بخش تاریک قاب (درخت کاج سمت چپ و سایه‌‌ی درختان سمت راست) و بخش روشن قاب (ابر‌های آسمان و ساختمان) درکنار حفظ کنتراست کلی عکس، ارائه دهد.

مقایسه دوربین آیفون XS، گلکسی S10 پلاس، هواوی p30 پرو

آزمایش سوم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش چهارم:

آزمایش چهارم به بررسی دقت رنگ‌های ثبت‌شده در شرایط نوری مساعد و مصنوعی پرداخته است. دوربین‌های موبایل باید قادر به ثبت نزدیک‌ترین رنگ در مقایسه با نمونه‌ی مرجع باشند. عدم اغراق در میزان رنگ‌ها و کنتراست تصویر مهم‌ترین المان‌های این آزمایش است.

مقایسه دوربین آیفون XS، گلکسی S10 پلاس، هواوی p30 پرو

آزمایش چهارم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش پنجم:

در آزمایش پنجم به بررسی عملکرد حسگر و الگوریتم پردازش تصاویر در شرایط نوری تاریک و در نتیجه‌ی ایزو بالا پرداخته شده است. گزینه‌ای که قادر به ثبت دقیق رنگ‌ها درکنار حفظ مناسب جزئیات و حذف مؤثر نویز شود، برترین عملکرد را خواهد داشت. برای کمک به مقایسه، برش ۲۰۰ درصدی از تصویر تهیه شده است که در ادامه‌ می‌توانید مشاهده کنید.

مقایسه دوربین آیفون XS، گلکسی S10 پلاس، هواوی p30 پرو

برش ۲۰۰ درصد:

مقایسه دوربین آیفون XS، گلکسی S10 پلاس، هواوی p30 پرو

آزمایش پنجم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش ششم:

ماکرو یکی از ژانرهای پرطرفدار در دنیای عکاسی است. در این سبک از عکاسی، ثبت جزئیات مناسب، حذف لرزش دست، جدا کردن سوژه از پس‌زمینه با استفاده از جلوه‌ی بوکه و البته ثبت دقیق رنگ مهم‌ترین المان‌ها هستند. باتوجه‌به موارد مذکور اقدام به مقایسه و انتخاب بهترین گزینه‌ی موجود در مقایسه با تصویر مرجع کنید.

مقایسه دوربین آیفون XS، گلکسی S10 پلاس، هواوی p30 پرو

آزمایش ششم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش هفتم:

باتوجه‌به علاقه‌ی بسیار کاربران به شبکه‌های اجتماعی و در نتیجه سبک عکاسی پرتره، دوربین‌های موبایل قابلیت‌های ویژه‌ای در این زمینه معرفی کرده‌اند که می‌توان به زوم ۲ برابری و ایجاد جلوه‌ی بوکه‌ی مصنوعی اشاره کرد. در این آزمایش ثبت جزئیات مناسب، ایجاد جلوه‌ی بوکه‌ی طبیعی باتوجه‌به تشخیص مناسب سوژه و پس‌زمینه و همچنین عدم اعوجاج در تصویر، مهم‌ترین مواردی است که باید برای مقایسه در نظر داشته باشید. 

مقایسه دوربین آیفون XS، گلکسی S10 پلاس، هواوی p30 پرو

آزمایش هفتم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش هشتم:

دوربین‌های سلفی یکی از مهم‌ترین جوانب دوربین‌ گوشی‌های هوشمند را تشکیل می‌دهد. این موضوع منجر به تعبیه‌ی حسگر‌ و لنز‌های توانمندی در این بخش شده است. در همین راستا آزمایش ۸ و ۹ این مقایسه‌ی دوربین به بررسی عملکرد دوربین‌های سلفی اختصاص یافته است. در نظر داشته باشید برای ثبت بیشترین میزان از جزئیات، قابلیت زیبا شفاف‌سازی پوست در تمامی گوشی‌های غیرفعال شده است. ثبت رنگ طبیعی پوست درکنار جزئیات مناسب، معیارهای اصلی این آزمایش است که طبق آن‌ها باید توانمند‌ترین گزینه را انتخاب کنید.

مقایسه دوربین آیفون XS، گلکسی S10 پلاس، هواوی p30 پرو

برش ۱۰۰ درصد:

مقایسه دوربین آیفون XS، گلکسی S10 پلاس، هواوی p30 پرو

آزمایش هشتم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش نهم:

این آزمایش به بررسی عملکرد دوربین سلفی در شرایط نوری تاریک پرداخته است. در این حالت کنترل مناسب نویز، درکنار حفظ جزئیات و رنگ طبیعی پوست، وظایف اصلی دوربین‌‌ها است.

مقایسه دوربین آیفون XS، گلکسی S10 پلاس، هواوی p30 پرو

برش ۱۰۰ درصد:

مقایسه دوربین آیفون XS، گلکسی S10 پلاس، هواوی p30 پرو

آزمایش نهم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش دهم:

در آزمایش پایانی نیز ثبت تصاویر پرتره در شرایط نوری بسیار ضعیف مورد بررسی قرار گرفته است. فلاش گوشی‌ها برای بررسی توانایی آن‌ها در کنترل نویز غیرفعال شده است. ارائه‌ی تصویری قابل قبول با کنترل مناسب نویز و حفظ جزئیات، مولفه‌های اصلی این آزمایش هستند که کاربران باید به بررسی آن‌ها بپردازند.

مقایسه دوربین آیفون XS، گلکسی S10 پلاس، هواوی p30 پرو

برش ۱۰۰ درصد:

مقایسه دوربین آیفون XS، گلکسی S10 پلاس، هواوی p30 پرو

آزمایش دهم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

 

توانایی زوم:

گوشی‌های هوشمند با استفاده از ماژول‌های چندگانه‌ی دوربین اقدام به تعبیه‌ی قابلیت زوم دو یا چند برابر کرده‌اند. باتوجه‌به توانایی زیاد هواوی پی ۳۰ پرو در این زمینه، به‌دلیل اختلاف زیاد آن با رقبا و مشخص شدن نام گوشی‌ها، در این مقایسه به تغییر چیدمان گوشی‌ها و نوشتن نام هر یک، صرفا نمایش توانایی آن‌ها مد نظر بوده است. به‌همین دلیل این مقایسه بالطبع نظرسنجی ندارد. 

نکته مهم: در نظر داشته باشید چیدمان نام گوشی‌ها در تصویر زیر، با آزمایش‌های بالا یکسان نیست.

مقایسه دوربین آیفون XS، گلکسی S10 پلاس، هواوی p30 پرو

 

آیفون xs

 

برای مطالعه‌ی تمام مطالب مرتبط با گوشی‌های جدید اپل شامل مشخصات فنی، قیمت، تصاویر و ویدیوی نگاه نزدیک،
به صفحه‌‌های آیفون XS، آیفون XS Max و آیفون XR مراجعه کنید.



تاريخ : دو شنبه 10 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

دونالد ترامپ اعلام کرد که بار دیگر به شرکت های آمریکایی اجازه تجارت با هواوی را خواهد داد و این بدان معنا است که این شرکت اجازه دسترسی به خدمات پایه شرکت‌های آمریکایی هم‌چون ویندوز و اندروید را خواهد داشت.درحالی که مدتی طول خواهد کشید تا شرکت‌های مخابراتی و کاربران دوباره به هواوی اعتماد کنند، هواوی می‌تواندبا تخفیف های مختلف آن را کمرنگ‌تر کند و بدین معنی است که سهم بازار هواوی به‌زودی باز خواهد گشت.

 

پیش از این، هواوی با سامسونگ بر سر عنوان بزرگ‌ترینتولیدکننده گوشی‌های هوشمند در جهان می‌جنگید. این شرکت که کمی قبل‌تر اپل را پشت سر گذاشته بود، انتظارمی‌رفت که تا پایان سال مقام بزرگ‌ترین تولیدکننده گوشی رااز سامسونگ نیز بگیردالبته بعداز اتفاقات اخیر انتظار می‌رودگرفتن این موقعیت کمی به طول بینجامدطبق توییتی کهاکنون حذف شده است، Ice Universe، افشاکننده اخبارسامسونگ اعلام کرده بود که سامسونگ، بسیاری از خطوطتولید جدید خود را کنار گذاشته است زیرا انتظار رقابت با هواوی را تا طی چند ماه آینده نداشتند.

Ice Universe پیش از این گفته بود گلکسی نوت ۱۰ بهترین نمایشگر تمام صفحه نسل قدیم را خواهد داشت، درحالی که به نظر می‌رسد هواوی میت ۳۰ اولین نسل از گوشی‌هایی باشد که در تمام لبه‌ها دارای انحنا است.

درحال حاضر دوربین گوشی‌های سامسونگ یک نسل از فناوری پریسکوپ گوشی‌های هواوی عقب‌تر است و به نظرنمی‌رسد که به این زودی‌ها بتواند این موقعیت را پس بگیرد. البته ممکن است بار دیگر وضعیت سیاسی تغییر کندو همه‌چیز را تحت‌الشعاع قرار دهد. بااین‌حال گمان می‌رود هواوی همچنان برای کاهش وابستگی به شرکت‌هایغربی به‌سختی تلاش کند.



تاريخ : دو شنبه 10 تير 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 277 278 279 280 281 ... 3356 صفحه بعد