باوجود تصمیم گوگل مبنی بر پایان دادن به ساخت تبلت، سامسونگ همچنان به ساخت انواع تبلت ادامه میدهد. شرکت کرهای حداقل دو محصول جدید را در صف معرفی و ارائه دارد که یکی از آنها در فهرست تبلتهای با قیمت مناسب قرار میگیرد و دیگری در فهرست تبلتهای با امکانات عالی.
به نظر میرسد شرکت سامسونگ قصد دارد تبلتهایی در همه ی ردههای قیمتی تولید کند. البته باتوجهبه تعداد اندک شرکتهایی که هنوز تبلتهای اندرویدی میسازند، این تصمیم سامسونگ چندان هم عجیب نیست.
تبلت میانردهی سامسونگ از یک پردازندهی کوالکاماسنپدراگون ۷۱۰ و حافظهی رَم ۴ گیگابایتی بهرهمند خواهد بود؛ ویژگیهایی که بیش از حد انتظار برای یک تبلت میانرده است. تبلت میانردهی مذکور با نام SM-T545 در سایتهای Geekbench و SamMobile معرفی شده اما این موضوع بهمعنای این نیست که این تبلت واقعا وجود دارد.
گفته میشود تبلت میانردهی سامسونگ با نهمین نسخه از سیستمعامل اندروید یعنی اندروید 9 پای (Pie) به بازار عرضه میشود و حافظهی داخلی برابر با ۶۴ گیگابایت خواهد داشت. همچنین امکان استفاده از حافظهی میکرو اسدی در این تبلت فراهم خواهد بود. هنوز هیچ اطلاعاتی در مورد صفحهنمایش و باتری این تبلت در دسترس نیست.
به نظر میرسد سامسونگ قصد دارد در چند ماه آینده بهتدریج محصولات جدید خود را معرفی و وارد بازار کند. بعید بهنظر میرسد که این شرکت تبلتهای ارزانقیمت و میانردهی خود را بههمراه گلکسی نوت ۱۰ و گلکسی تب اس ۵ (Galaxy Tab S5) که تبلتهای بالارده هستند، بهصورت یکجا معرفی کند.
هنوز اطلاعات کافی در دست نیست اماگمان میرود سامسونگ در نمایشگاه ایفا ماه سپتامبر، تبلت میانرده و تبلت ارزانقیمت خود را معرفی کند.
قابلیتهای آفلاین گوگل درایو (Google Drive) قرار است توسعه پیدا کنند. درحالحاضر، ازطریق مرورگر کروممیتوان بهصورت آفلاین، به فایلهای داکس (Docs)، شیتس (Sheets) و اسلایدز (Slides) گوگل دسترسی داشت. گوگل روز سهشنبه، عرضه نسخه آزمایشی بتای درایو را اعلام کرد که در آن قابلیتهای آفلاین، به سایر محتواها از جمله فایلهای PDF، تصاویر، فایلهای مایکروسافت آفیس و دیگر فایلهای با فرمت غیرگوگلی توسعه مییابند.
این نسخهی آزمایشی بتا که «گوگل درایو آفلاین بتا برای فایلهای باینری» نام دارد، تنها برای مدیران دامنههای جی سوئیت (G Suite) که قابلیت Drive File Stream را فعال کردهاند، در دسترس است. طبق گفتهی گوگل، مدیرانی که بهتازگی به نسخه آزمایشی آلفا برای استفاده آفلاین از فایلهای داکس، شیتس و اسلایدز گوگل ملحق شدهاند، بهطور خودکار به این نسخهی بتا وارد میشوند.
هرچند نسخهی بتا فعلا محدود است، اگر گوگل بتواند روی باگهای آن کار کند و از ثبات این مجموعهی قابلیتهای جدید مطمئن شود، طبیعتا پشتیبانی از فایلهای آفلاین را بیشتر توسعه میدهد و این ویژگیها علاوهبر کاربران جی سوئیت، برای کاربران نسخهی مصرفی گوگل درایو نیز مهیا خواهد شد.
کاربر پس از ثبتنام در دامنه جی سوئیت، میتواند گزینهی آفلاین را در تنظیمات گوگل درایو یا گوگل داکس فعال کند، سپس وارد کروم شود و روی فایل موردنظر راستکلیک کند و گزینهی «Make available offline» را تیک بزند.
پس از فعالسازی این ویژگی، پیشنمایش آفلاین نیز قابل مشاهده خواهد بود. بهعلاوه، کاربران قادر خواهند بود روی فایل غیرگوگلی در نرمافزارهای بومی خود مانند مایکروسافت آفیس راستکلیک کنند و آنها را بهصورت آفلاین درآورند.
فعلا سیستمعامل کروم در نسخه بتا پشتیبانی نمیشود؛ اما گوگل میگوید پشتیبانی این سیستمعامل در آینده اضافه خواهد شد.
این نسخهی جدید بتا، به یکی از مهمترین مسائل گوگل درایو، بهویژه در محیط کار میپردازد. تعداد زیادی از اسناد کاری به فرمت فایلهای گوگل نیستند و این درحالی است که بسیاری از آنها باید بهطور آفلاین دردسترس باشند؛ بهخصوص وقتی که کارمندان درحال مسافرت هستند و اتصال اینترنت محدودی دارند.
اکنون کاربران میتوانند فایلهای داکس، شیتس، اسلایدز و دراوینگز (Drawings) گوگل را بهصورت آفلاین همگامسازی یا مستقیما در دستگاههایشان دانلود کنند. بهعنوان یک راهحل، درصورت ترجیح، میتوان از نرمافزارهای کلاینت دسکتاپ برای همگامسازی استفاده کرد.
درهمینحال، دراپباکس (Dropbox)، رقیب گوگل درایو، بهعنوان یک فضای کاری مشارکتی سازمانی، بهسرعت پیشروی میکند. این پلتفرم حتی به کاربران اجازه میدهد نرمافزارهای دارای میانبر جی سوئیت را اجرا کنند و ویژگیهایی بیشتر همچون یکپارچهسازی با زوم (Zoom) و اسلک (Slack) را نیز ارائه میدهد. درواقع، دراپباکس نهتنها یک پلتفرم ذخیرهسازی فایل محسوب میشود، بلکه درحال تبدیلشدن به پورتالی برای ابزارهای کاری است.
جی سوئیت هنوز باید با مایکروسافت آفیس به رقابت بپردازد؛ چراکه نسخه تجاری آفیس ۳۶۵، ۱۸۰ میلیون کاربر فعال ماهیانه دارد. طبق گفته گوگل، جی سوئیت تا اواخر سال ۲۰۱۸، پنج میلیون مشتری سازمانی داشته است. در طرف دیگر میدان، یعنی نرمافزارهای مصرفی، آیکلود درایو (iCloud Drive) قرار است در نسخه جدید سیستمعاملمک بهبودهایی داشته باشد که به واسطه آن، قابلیت اشتراک پوشه درکنار اشتراک فایل به آن اضافه خواهد شد؛ ویژگیهایی که میتواند مشتریان گوگل درایو یا دراپباکس را به مهاجرت به آیکلود درایو متقاعد کند.
گوگل از مدتزمان آزمایش نسخه بتای درایو قبل از عرضه عمومی آن صحبتی نکرده است. وبسایت Android Police اولین منبعی بود که از این نسخه بتای گوگل درایو خبر داد و همچنین از محدودبودن قابلیتهای جدید به گوگل کروم، بهعنوان یک مشکل یاد کرد.
پس از عرضهی نخستین نسخهی اپل واچ در سال ۲۰۱۵، این ساعت هوشمند سال به سال بهبود پیدا کردهاست.سری 4 که سال گذشته عرضه شد هم از این قاعده مستثنی نیست. ولی براساس دادههای منتشرشده از کانترپوینت پژوهش، به نظر میرسد این سری اخیر موفقیت اپل را دو چندان کردهاست.
اپل واچ سری 3 و 4 پرطرفدارترین مدلها بودند
براساس گزارشهای امروز، تعداد اپل واچهایی که اپل در سال ۲۰۱۸ روانه بازار کرده، ۲۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است. تعداد کل فروش اعلام نشده (تخمین زده میشود که ۲۲/۵ میلیون نسخه روانه بازار شده باشد) ولی کانترپوینت سری 4 اپل را در صدر فهرست پرفروشترین مدلهای سال گذشته قرار داده است؛ هرچند که تنها ۳ ماه از آغاز فروش آن میگذرد.
براساس دادههای جمعآوریشده، اپل تعداد قابلتوجه ۱۱/۵ میلیون نسخه از ساعت سری 4 را از زمان انتشار آن در ۲۱ سپتامبر تا آخر دسامبر فروختهاست. این بدان معنی است که تقریبا نصف ساعتهای هوشمند فروختهشده توسط اپل در سال گذشته از مدل سری 4 بودهاست. غول کوپرتینویی هنوز در مورد علت موفقیت مدل اخیر ساعتهای هوشمندش حرفی نزده، ولی کانترپوینت اعتقاد دارد که قابلیتهای مرتبط با سلامتی این محصول مانند نوار قلب (ECG) و تشخیص سقوط، کلید این موفقیت است.
تعجبآور نیست که دومین ساعت هوشمند پرطرفدار سال گذشته هم ساخت اپل بودهاست. هر چند که دادههای اولیه چیز دیگری میگویند، ولی بررسیهای فراتر زنجیرهی تأمین و کانالهای ارتباطی بیانگر این است که مدل سری 3 سال ۲۰۱۷ با اختلاف زیادی، بیشتر از هر ساعت هوشمند دیگری، به جز آخرین محصول خود اپل فروش رفته است.
اپل همچنین موفق شد تا با در اختیار گرفتن یک جایگاه دیگر در فهرست ۵ ساعت هوشمند پرفروش سال گذشته، محبوبیت خود را بیشازپیش تضمین کند. جایگاه پنجم به مدل سری 1 اپل تعلق دارد؛ مدلی که تولید آن در ماه سپتامبر و پس از انتشار سری 4 متوقف شد.
سامسونگ و فیت بیت هم رشد قابلتوجهی را در سال گذشته تجربه کردند
در مجموع حدود ۷۰ درصد از ساعتهای هوشمند موجود در بازار به پنج برند برتر این بخش اختصاص دارد. اپل با در اختیار داشتن ۳۷ درصد از سهم بازار، پیشتاز این برندها است و رتبهی دوم با اختلاف فراوان به شرکت چینی Imoo که سهم آن از بازار ۱۰ درصد است، تعلق دارد. علت حضور Imoo در این جایگاه، عرضهی مدل Z3 (ساعت LTE 4G مخصوص کودکان) و محبوبیت این برند در بازار خانگی است.
پس از صدرنشینان این فهرست، سامسونگ و فیتبیت به ترتیب رتبههای سوم و چهارم را به خود اختصاص دادند. سهم سامسونگ از بازار فروش بهدلیل محبوبیت مدل گلکسی واچ، به ۹ درصد افزایش پیدا کردهاست. این در حالی است که فیتبیت شاهد رشد عظیمی بود؛ چرا که سهم بازار این محصول از ۱ درصد در سال ۲۰۱۷ به ۸ درصد در سال ۲۰۱۸ رسید. فیتبیت این موفقیت را مدیون Fitbit Versa است که سومین ساعت هوشمند پرفروش در جهان شد. درنهایت رتبهی پنجم این فهرست هم به Amazfit شرکت شیائومی رسید که شاهد افزایش خوبی در فروش خود بود.
هرچند که هواوی هنوز نتوانسته موفقیت خود در بازار گوشیهای هوشمند را در بازار ساعت هوشمند نیز تکرار کند، ولی براساس دادههای کانترپوینت با رشد عظیم ۱۲۳ درصدی در سال گذشته مواجه شد. همین امر موجب شد تا سهم این برند به ۲ درصد افزایش یابد و انتظار میرود که این افزایش در سال ۲۰۱۹ هم ادامه داشته باشد.
چه تغییراتی را در این سال شاهد خواهیم بود؟
بهطور کلی انتظار میرود بازار اسمارت واچ به رشد قابلتوجه خود در سال پیشرو ادامه دهد. اپل به صدرنشینی قاطعانهی خود ادامه خواهد داد ولی ممکن است با کاهش ۱ درصدی سهم خود از بازار روبهرو شود. از طرف دیگر، انتظار میرود که سامسونگ با در اختیار گرفتن ۱۰ درصد از کل سهم فروش، به رتبه دوم ارتقاء پیدا کند. این رشد باید به کمک Galaxy Watch Active که امسال فروش خود را آغاز کرد و Galaxy Watch 2 که احتمالا در تابستان پیشرو به بازار میرسد، حمایت شود.
به گزارش کانترپوینت، شرکت چینی Imoo جایگاه خود را بهدلیل محبوبیت ساعتهای کودکش حفظ خواهد کرد ولی ممکن است با کاهش اندکی در سهم خود از بازار مواجه شود. محصولات فیتبیت هم کماکان محبوب خواهند بود، ولی سهم این برند از بازار ممکن است تا ۱ درصد کاهش داشته باشد.
قیمت بهروز، مشخصات فنی و هر اطلاعاتی که برای خرید ارزان و آگاهانهی انواع ساعتها و دستبندهای هوشمند نیاز دارید را در بخش محصولات زومیت بیابید؛ مقایسهی مشخصات فنی انواع محصولات پوشیدنی درکنار گالری تصاویر رسمی محصولات همگی در این بخش در دسترس شما خواهد بود.
اواخر خردادماه گفته شد که احتمالا گلکسی نوت ۱۰ سامسونگ، ۱۶ مردادماه برابر با ۷ اوت رونمایی میشود. با نزدیکشدن به زمان رونمایی، اخبار غیررسمی مختلفی در مورد پرچمدار بعدی کرهایها منتشر میشود و تاکنون نیز اخبار مختلفی در مورد این گوشی هوشمند سامسونگ بهاشتراک گذاشته شده است.
انتظار میرود گلکسی نوت ۱۰ در سه نسخه شامل گلکسی نوت ۱۰ معمولی با قابلیت اتصال به شبکهی 4G، گلکسی نوت ۱۰ پرو و نسخهی 5G گلکسی نوت ۱۰ به بازار عرضه شود. اوایل اردیبهشتماه، نسخه 5G گلکسی نوت ۱۰ به تأیید ورایزون رسید.
بهنظر میرسد ابتدا گوشیهای هوشمند گلکسی نوت ۱۰ و گلکسی نوت ۱۰ پرو به بازار عرضه شوند و سپس نسخهی 5G در دسترس کاربران قرار گیرد. همچنین بهنظر میرسد باید منتظر رونمایی دستگاهی با حفرهی دوربین سلفی روی نمایشگر و فاقد جک هدفون ۳.۵ میلیمتری باشیم. وبسایت هلندی LetsGoDigital، رندرهای جدیدی از پرچمدار بعدی کرهایها بهاشتراک گذاشته است. باتوجه به رزولوشن بالای تصاویر، طراحی نمایشگر جدید ایفینیتی O بهخوبی قابل مشاهده است. براساس آخرین اخبار منتشرشده، احتمال داردگلکسی نوت ۱۰ سامسونگ از دوربین «مدت پرواز» (ToF) در پنل پشتی دستگاه بهره ببرد.
سامسونگ با اضافه کردن حسگر ToF قصد دارد قابلیت فوکوس زنده (Live Focus) را به تصاویر و قابلیت تشخیص عمق را به اپلیکیشنهای واقعیت افزوده بیاورد. حسگر سهبعدی تشخیص عمق hQVGA که ۰/۰۳۸ مگاپیکسلی است، در هنگام تصویربرداری ویدئویی، امکان تغییر حالت مصنوعی اثر بوکه را در پسزمینه، فراهم میکند.
LetsGoDigital معتقد است نسخهی 5G گلکسی نوت ۱۰ پرو نیز از ویژگی Live Focus برخوردار خواهد بود. باتوجه به اینکه این گوشیهای هوشمند از قیمت بالاتری نسبت به دستگاههای مشابه 4G برخوردارهستند، انتظار میرود از نظر سختافزاری نیز نسبت به نسخههای عادی 4G بهینهسازی شده باشند.
بهنظر میرسد گلکسی نوت ۱۰ سامسونگ ازنظر فناوریهای دوربین نیز بهبود پیدا کرده باشد. باتوجه به اطلاعات منتشرشده از سوی Ice Universe، انتظار میرود دستگاه جدید از سه تنظیم متغیر دیافراگم بهره ببرد.گلکسی اس ۱۰ با تنظیم دیافراگم خودکار f/1.5 و f/2.4 براساس میزان نور محیطی به بازار عرضه شد. باتوجه به اخبار منتشرشده، به نظر میرسد تنظیم دیافراگم f/1.8 به گلکسی نوت ۱۰ اضافه شده باشد. در نتیجه انتظار میرود گلکسی نوت ۱۰ با قابلیت خوبی برای تصویربرداری به بازار عرضه شود.
وقتی i8 در سال ۲۰۱۴ معرفی شد؛ نگاه جهانی به خودروهای آیندهی بیامو تغییر کرد. برند محبوب باواریا، از یک سو توانسته بود محصولی پلاگین هیبرید با فناوری پیشرفته عرضه کند و از سویی دیگر، خودرویی در کلاس سوپراسپرت ارایه میکرد که از سالها قبل در سبد بیامو، غایب بود. حالا، تعداد و تنوع خودروهای برقی و پلاگین هیبرید در بازار جهانی، فراتر از سال ۲۰۱۴ است و مدلهای تمامالکتریکی با قیمت منطقی، در دسترس عموم هستند. این شرایط، نیاز بیامو به تولید جانشین برای i8 را به خوبی نشان میدهد.
برای کارشناسان و علاقهمندان صنعت خودرو، رونمایی از بیامو M نکست اهمیت زیادی دارد. این محصول مفهومی در کلاس سوپراسپرت، مجهز به پیشرانه پلاگین هیبرید است و البته علاوهبر قدرت بالا، باتریهایی قدرتمند دارد. مهمترین مشخصات فنی منتشر شده از بیامو M نکست، مجموع قدرت ۶۰۰ اسببخار حاصل از ترکیب موتورهای برقی و بنزینی را نشان میدهد که رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت، در زمان ۳ ثانیه را ممکن خواهد کرد. نهایت سرعت این خودرو، حدود ۳۰۰ کیلومتربرساعت است و میتواند تا سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت را، با تکیه بر باتریهای و موتور برقی، فراهم کند. همچنین حالت رانندگی بوست پلاس (Boost+) با فشردن یک دکمه فعال میشود تا شتابگیری ناگهانی در هنگام نیاز راننده ممکن شود.
دیروز سه شنبه ۴ تیرماه ۱۳۹۸، کنفرانس نکست ژن (NextGen) بیامو در مونیخ برگزار شد. مهمترین اتفاق در این همایش، رونمایی از بیامو M نکست بود که اشتراکات زیادی با i8 داشت. بیامو همچنین از نفشهی راه خود برای توسعهی محصولات در آینده خبر داد که اصطلاحا D+ACES نام دارد. طبق این برنامهریزی، ۵ رویکرد شامل طراحی، عرضهی مدلهای خودران، محصولات مجهز به فناوری اتصال هوشمند بین خودروها و خدمات، اولویتهای D+ACES هستند. با این اوصاف، دلیل تفاوت بیامو M نکست با دیگر محصولات شرکت سازنده، مشخص میشود.
یکی از مهمترین مشخصات ظاهری بیامو M نکست در مقایسه با i8، رنگبندی متفاوت در قسمتهایی از بدنه است که علاوهبر سپرهای جلو و عقب، رینگها را هم شامل میشود. تضاد نارنجی براق با نقرهای متالیک، تاکیدی بر خلاقیت و تلاش برای افزایش ویژگیهای اسپرت M نکست است. در نمای روبهرو، حالت دوگانه در جلوپنجرهی سنتی بیامو با طرحی ۶ ضلعی و متفاوت از نسخههای پیشین، ارایه میشود. بخش داخلی جلوپنجره هم، نوعی قالب مشبک با رنگ روشن دارد که همراهبا نورپردازی داخلی، مدرن و آیندهنگر به نظر میرسد.
سوپراسپرت M نکست از نسل جدید چراغهای بیامو مجهز به فناوری ارتباط لیزری (Laser Wire) استفاده میکند. این سیستم بنا بر تعریف شرکت سازنده، متشکل از لایههای نازک شیشهای است که حالتی شبیه به خطوط نوار قلب (ECG) با نمای تیز و چشمگیر فراهم میکند.
نمای داخلی M نکست، فراتر از بدنه دارای طراحی خلاقانه است. ورود به خودرو ازطریق درهای بازشونده با طرح بال پرنده (Gullwing) انجام میشود. فرمان، حالت چهارگوش، شبیه به هدایتکنندهی هواپیما دارد و همراه خطوطی با رنگ نارنجی بهکار رفته در بدنه، ارایه میشود. برای داشبورد، تودریها و کنسول میانی هم، ترکیب چرم و فلز وجود دارد. روی داشبورد، اثری از نمایشگر لمسی نیست؛ اما پشت فرمان، نمایشگرهایی با شفافیت بالا و مشابه فناوری امروزی در نمایش اطلاعات روی شیشه (HUD) دیده میشوند.
اگرچه کمفروشی بستههای اینترنتی توسط برخی از شرکتهای ارائهکننده خدمات اینترنتی به اثبات رسیده، اما دلایل مختلفی نیز وجود دارد که ممکن است به زود تمام شدن بستههای اینترنتی کاربران منجر شود.
کمفروشی اینترنت یکی از مسائلی است که کاربران شرکتهای اینترنتی همواره گوشه ذهن خود دارند و پیش میآید که نگران کمفروشی در حجم یا سرعت کمتر از سرعت اسمی خریداری شده باشند، ولی با این وجود، دلایل زیادی هم وجود دارد که ممکن است به اتمام حجم بستههای اینترنتی زودتر از چیزی که کاربران تصور میکنند، منجر شود.
زمانی گفته میشد آنهایی که میگویند کمفروشی صورت میگیرد، باید به این نکته توجه داشته باشند که در گذشته مشترکان چند عکس و یا مطلب مکتوب را دانلود میکردند و حجم اینترنت آنها برای مدت بیشتری دوام میآورد، اما اکنون همین که سه تا چهار فایل ویدئویی دانلود میشود، چند برابر فایلهای عکس و مکتوب حجم مصرف میشود.
دلایل زود تمام شدن حجم اینترنت چیست؟
۱- بهروزرسانی و فعالیت خودکار نرمافزارهای نصبشده روی دستگاههای شما (گوشی، تبلت و...) در زمان اتصال به اینترنت، یکی از دلایل زود تمام شدن حجم اینترنت است، در صورتی که برنامههای نصب شده روی دستگاههای خود را برای حالت بهروزرسانی خودکار فعال کردهاید، حالت خودکار آن را لغو کنید تا بتوانید هر زمان که مایل بودید این فرآیند بهروزرسانی را
انجام دهید.
۲- استفاده از نرمافزارهای مالتیمدیا (مانند اینستاگرام، تلگرام و...) هم یکی از مواردی است که حجم اینترنت زیادی میطلبد. به دلیل دانلود تصاویر و ویدئوهایی که حجمهای بیشتری در مقایسه با فایلهای نوشتاری دارند، استفاده از این نرمافزارها موجب بیشتر شدن استفاده از حجم اینترنت میشود.
۳- هک شدن احتمالی مودم هم میتواند یکی دیگر از دلایل زود تمام شدن اینترنت باشد، درواقع ممکن است مودم به هر روشی هک شده باشد و فردی که اقدام به این کار کرده، از حجم اینترنت شما مصرف کند و موجب زودتر تمام شدن حجم اینترنتتان شود که برای مقابله با این موضوع میتوانید رمز مودم خود را تغییر دهید یا موضوع را با سرویسدهنده خود در میان بگذارید تا از ادامه مصرف اینترنتتان توسط شخص دیگر جلوگیری کنید.
خدمات اینترنت خود را آزمایش کنید
در عین حال، با توجه به اهمیت موضوع سنجش سرعت و کیفیت اینترنت پرسرعت، سامانههای ایجاد شده توسط اپراتورها در بخش خدمات الکترونیک وبسایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به صورت متمرکز و سامانیافته آورده شده است که مشترکان به منظور سنجش سرعت و کیفیت میتوانند اپراتور سرویسدهنده خود را در این بخش انتخاب و نسبت به سنجش پارامترهای سرویس خود اقدام کنند.
مشترکان شرکتهای ارائهدهنده خدمات انتقال داده میتوانند از طریق لینکهای معرفی شده نسبت به سنجش شاخصهای کیفیت سرویس دریافتی خود از قبیل latency، packet loss، سرعت دانلود و آپلود اقدام کرده و در صورت عدم تطبیق موارد فوق با مقادیر مندرج در قرارداد سرویس نسبت به درج شکایت بر اساس کد رهگیری تخصیص یافته توسط سامانه اپراتور اقدام کنند.
طی پنج ماه اول سال جاری، تسلا جایگاه بالاتری در نمودار فروش به دست آورد، زیرا فروش خودروی الکتریکی مدل ۳ به میزان بسیار بالایی رسید. درحالیکه تسلا مدل ۳ به سومین مدل پرفروش در کالیفرنیا تبدیل شده است، در اروپای غربی هم این برند تجاری تسلا فروش بهتری نسبت به پورشه داشت.
نمودار ارائهشده توسط ماتیاس اشمیت، تحلیلگر صنعت خودرو نشان میدهد که تسلا بهتنهایی با مدل ۳ میتواند بر پورشه در فروش غلبه کند. تسلا ممکن است تنها یکدهم حجم شرکتهایی مانند آئودی، مرسدس بنز و بیامو در این منطقه فروش داشته باشد، اما به خوبی میتواند بالاتر از سایر خودروسازان قرار گیرد. گام بعدی تسلا در بازاراروپا، غلبه بر جگوار خواهد بود.
خودروساز | دستگاه فروختهشده |
---|---|
جگوار |
حدود ۳۵،۰۰۰ |
تسلا |
۳۱،۰۶۵ |
پورشه |
حدود ۲۷،۰۰۰ |
آلفا رومئو |
حدود ۲۲،۵۰۰ |
نزدیک به ۲۰،۰۰۰ |
باید توجه داشته باشیم که تحویل تسلا مدل ۳ در این بازار از اواسط بهمن و اوایل اسفند (ماه فوریه) آغاز شد؛ بدین معنی که مقایسه فروش تسلا در ماههای فوریه و مه نتیجه نسبتاً بهتری خواهد داشت. البته هنوز بهطور دقیق مشخص نیست که میزان فروش تسلا پس از دریافت سفارشهای ماه فوریه ۲۰۱۹ و تحویل آنها چقدر است.
یکشنبهی گذشته پس از حدود بیست سال، یک خرس قطبی در نوریلسک، شهر صنعتی واقع در سیبری که ازنظر تولید نیکل معروف است، رویت شد. این خرس که بیمار، ضعیف و لاغر بود و دچار اسهال و آبریزش چشم نیز بود، در اطراف شهر پرسه میزد. او از یک تودهی زباله تغذیه و در زمین یک کارخانهی شن و ماسه استراحت میکرد. در تصویری فراموشنشدنی، این خرس قطبی، فروتنانه ازمقابل صفی از اتومبیلها میگذرد، درحالیکه پنجههایش کثیف است و سرش را بهسمت پایین نگه داشته است. چندین راننده در خودروی خود را باز کردهاند و کنار آن ایستاده و در حال تماشای حیوان هستند.
خرس قطبی سرگردان برای اینکه از شمالگان به این شهر رسیده باشد، باید صدها مایل سفر کرده باشد. خرسهای قطبی برای شکار فکها متکی به یخ دریا هستند و وقتی این یخها ذوب میشود، آنها باید بهدنبال منابع دیگر غذا بگردند یا اینکه گرسنگی بکشند. بهگمان کارشناسان محیط زیست محلی علت سفر این خرس گرسنگی بوده است. طبق این استدلال، همین یک تصویر روایتی از تراژدی تغییرات اقلیمی و نیز انعطافپذیری طبیعت است. اما ظاهرا این چیزی نبوده که اتفاق افتاده است.
گروهی از متخصصان خرس قطبی را مورد بررسی قرار دادند و از روی تمیزی پوشش بدن او نتیجه گرفتند که اگر او چنین راه درازی را پیموده بود، پوشش بدنش این چنین تمیز باقی نمیماند. شاید کسی او را در زمانیکه توله بود، گرفته و بهصورت پنهانی پرورش داده ولی بهخاطر سختگیریهای اخیر و از ترس ایجاد دردسر او را رها کرده باشد. درهرصورت، کارشناسان حیات وحش او را به یک باغ وحش منتقل کردهاند تا بتواند در آنجا تحت مراقبت و درمان قرار گیرد.
این نخستین تصویر بحثبرانگیز از یک خرس قطبی گرسنه نیست. در سال ۲۰۱۷، پائول نیکلن و کریستینا میترمیر،ویدئویی از یک خرس قطبی منتشر کردند که در مجمعالجزایری عاری از یخ در منطقهی شمالگانی کانادا قدم میزد و در حال گشتن یک حلب زباله بود. این خرس بسیار لاغر بود، پوششی وصله وصله داشت و آنقدر ضعیف بود که هر آن ممکن بود بیفتد. نشنال جئوگرافیک این ویدئو را همراه متنی منتشر کرد که اشاره میکرد وضعیت خرس حاصل تغییرات اقلیمی است. این ویوئو را حدود دو و نیم میلیارد نفر مشاهده کردند. اما برخی دانشمندان این مجله را به انتشار حقایقی بیپایه متهم کردند. آنها معتقد بودند هیچ راهی وجود ندارد که معلوم شود آیا تغییرات اقلیمی تنها علت گرسنگی کشیدن حیوان بوده یا خیر و شاید صرفا بیمار یا پیری بوده است.
در پاسخ به این اتهام، نشنال جئوگرافیک توضیحی را به قلم میترمیر را منتشر کرد. عنوان این مطلب چنین بود: «عکاس خرس قطبی گرسنه به یاد میآورد که چه چیزی اشتباه شده است». در این مطلب نتیجه گرفته شد که: «شاید اشتباه ما این بوده است که کل داستان را نگفتهایم: ما در حال دیدن تصویری بودیم که خبر از آینده میداد ولی نمیدانستیم چه چیزی برای این خرس قطبی خاص اتفاق افتاده است». دانش ناقص عکاس، حقیقتی بزرگتر را که آنها سعی در انتقال آن داشتند، کمرنگ کرد. داستان تغییرات اقلیمی تاحدودی ازطریق تصاویر خرسهای قطبی گفته شده و البته تعجبی هم ندارد چراکه افزایش دما زیستگاه یخی آنها را مورد تهدید قرار داده است.
تصاویر گرفتهشده از نوریلسک در هفتهی گذشته، دقیقا مربوطبه گونهای نیست که در اثر تغییرات اقلیمی از خانهی خود بیرون رانده شده باشد، بااینحال باز هم حکایتی از ظلم انسان است. بهدلیل معادن نیکل و صنعت ذوب فلز، نوریلسک یکی از آلودهترین مناطق روی زمین است و متوسط امید به زندگی در این منطقه ده سال کمتر از دیگر بخشهای روسیه است. در سال ۲۰۱۶، پسماندهای صنعتی حاصل از کارخانهی نیکل موجب قرمز شدن رودخانهی دالدیکان در این شهر شد. حضور حیوانی که ما به دیدن آن در طبیعت زیبای دستنخورده عادات داشتهایم، موجب میشود که کل وضعیت بدتر و تیرهوتار بهنظر برسد. بااینحال، دیدن صفی از خودروها که در حال تماشای موجودی هستند که انتشارات حاصل از خود آنها در حال تخریب زیستگاه او است، همچون مثالی از عدالت ترميمی است که در آن مجرم و قربانی با یکدیگر روبهرو شدهاند. این تصویر فرصتی کمیاب برای ما است تا عواقب اخلاقی آیندهی اعمال بهظاهر بیخطر خود مانند رانندگی را ببینیم. هیچگونه افشاگری درمورد حقیقت اصلی تصویر نباید موجب شود که ما بهسادگی از این صحنه بگذریم و با خیال راحت به داخل خودروی خود برگردیم.
بعدازاینکه کوالکام از پردازندههای نسل جدید خود رونمایی کرد، بسیاری از تحلیلگران انتظار عرضهی تبلتی ویندوزی از طرف مایکروسافت با این پردازندهها را میکشیدند و از طرفی احتمال میدادند که مایکروسافت ساخت چنین دستگاهی را به شرکتهای ثالث یا بهاصطلاح OEMها بسپارد.
حالا به نظر میرسد فعالیتهای تحقیقاتی مایکروسافت برای ساخت تبلتی با پردازندههای کوالکام بهپایان رسیده و مایکروسافت در حال کار روی تبلتی با کد نیم اکسکالیبور (Excalibur) است. ماجرای این تبلت مرموز مایکروسافت از توییت زک بودِن، از سردبیران ارشد سایت ویندوز سنترال شروع شد که در توییت خود نوشت:
Excalibur آخرین کد نیم محصولی از خانواده سرفیساست که باید چشمانتظارش باشیم. این دستگاه از پلتفرم 8cx کوالکام استفاده میکند.
اولین لپتاپ 5G جهان باپردازنده کوالکام 8cx
دستگاه مرموز مایکروسافت از تراشهی قوی 8cx استفاده میکند که چندی پیش در نمایشگاه کامپیوتکس، لنوو برای اولینبار لپتاپی ویندوزی با این پردازنده را به دنیا معرفی کرد. بعدها مشخص شد که این پردازندهی هشت هستهای حتی از برخی پردازندههای Core i5 اینتل نیز قویتر است و فرکانس کاری آن میتواند تا ۳ گیگاهرتز برسد.
هنوز اطلاعات کاملی از شکل ظاهری این تبلت به بیرون درز نکرده است؛ اما با اخباری که چند روز پیش در مورد تبلت تاشو مایکروسافت منتشر شد، به نظر میرسد این تبلت تفاوتهایی با تبلت یادشده خواهد داشت؛ چراکه که در اخبار منتشرشده اعلام شده است که دستگاه تاشدنی مایکروسافت از تراشهی Lakefield جدید ۱۰ نانومتری اینتل استفاده خواهد کرد. اما نکتهی مهم این است که چیزی هنوز بهطور رسمی تأیید نشده و شاید هر دوی این تبلت ها درواقع یکی باشند و مایکروسافت با هر دو پردزاندهی اینتل و کوالکام در حال آزمایش و بررسی آنها است.
در انتها، تماشای ویدیوی عملکرد دستگاهی با تراشهی 8cx کوالکام درمقایسهبا دستگاهی مجهز به پردازندهی Core i5 اینتل خالی از لطف نیست.
گوگل از توسعهی برنامهی دوسالهی آموزش کودکان در حوزههای امنیت و شهروندی دیجیتال رونمایی کرد. برنامهای بهنام Be Internet Awesome که از این به بعد میزبان موضوعات سواد رسانهای هم خواهد بود. برنامهی توسعهای جدید بهصورت اختصاصی روی شناسایی اخبار دروغ و دیگر محتوای غلط موجود در اینترنت متمرکز خواهد بود.
گوگل ۶ برنامهی جدید سواد رسانهای اجرا خواهد کرد که در جریان دورهی تحصیلی، نکات متعددی را به کودکان آموزش میدهد. از میان آنها میتوان نکات کاربردی برای در امان بودن از حملات فیشینگ، شناسایی رباتها، اعتبارسنجی اطلاعات، اعتبارسنجی منابع، شناسایی اطلاعات غلط آنلاین، تشخیص آدرسهای تقلبی و موارد دیگر اشاره کرد.
کلاسهای سواد رسانهای جدید گوگل (که قطعا برخی از بزرگسالان هم باید آنها را مطالعه کنند)، با همکاری Anne Collier تدوین شدند. کالیر دبیر اجرایی Net Safety Collaborative است. بهعلاوه Faith Rogow نویسندهی کتابی با موضوع سواد رسانهای برای کودکان و همبنیانگذار سازمان ملی آموزش سواد رسانهای نیز در پروژهی مذکور با گوگل همکاری میکند.
ایمی میکات، مربی و بنیانگذار سرویس Teachmama در پستی وبلاگی دربارهی برنامهی گوگل و سواد رسانهای کودکان گفت:
ما به ابزارها و منابع مناسب نیاز داریم تا کودکان از حداکثر کاربردهای فناوری بهرهبرداری کنند. اکنون منابع مناسبی در حوزهی امنیت و شهروندی دیجیتال در اختیار خانوادهها قرار دارد، اما باید فعالیتهای جدی هم در حوزهی سواد رسانهای انجام شود. من با مربیهای متعددی کار کردم. اکثر آنها اعتقاد دارند سواد رسانهای برای شهروندی بهتر و امنیت زندگی دیجیتال، حیاتی هستند. البته همهی ما از دشوار بودن پوشش چنین موضوعاتی اطلاع داریم.
دورههای آموزشی گوگل شامل ترکیبی از ابزارهای متنوع میشوند. علاوهبر آموزشهای کاربردی و مرحلهای، ابزارهای دیگری هم به آنها ارائه میشود. بهعنوان مثال میتوان به ترکیبی از فعالیتهای یادگیری و موضوعاتی برای شروع گفتوگو و تفکر پیرامون منابع آنلاین اشاره کرد.
در مجموع با بررسی کلیات دورههای آموزشی به این نتیجه میرسیم که هدف اصلی، اطلاعرسانی دربارهی صحت محتوای آنلاین است. کودکان باید بیاموزند که لزوما همهی محتوای آنلاین، صحیح و حقیقت نیست. بهعلاوه آنها میآموزند که برخی از آنچه در وبسایتها میبینند با هدف دزدیدن اطلاعات شخصی یا حتی هویت فعالیت میکند.
کودکان در دورههای آموزشی گوگل با مفهوم و عملکرد حملههای فیشینگ آشنا میشوند و راههای مقابله با آن را نیز درک میکنند. آنها سپس مهارتهای ضد فیشینگ را با تجربههای عملی و بحث دربارهی واکنشهای صحیح دربرابر متون، پستها، درخواستهای دوستی، تصاویر و ایمیلهای مشکوک در اینترنت فرا میگیرند. آموزشهای بخش رباتها شامل آشنایی با عملکرد هوش مصنوعی میشود. شرکتکنندهها پس از آشنایی با عملکرد هوش مصنوعی، تشخیص بین مخاطب ربات و انسان را میآموزند.
در ادامهی آموزشهای سواد رسانهای به کودکان آموخته میشود که چگونه منبع قابل اعتماد را در فضای آنلاین پیدا کنند. بهعلاوه آنها میتوانند انگیزههای منابع را هم درک کنند. در آخر دانشآموزان سواد رسانهای متوجه خواهند شد که مهارت و تخصص یک فرد یا منبع در یک موضوع، بهمعنای تخصص و مهارت در همهی موضوعات نخواهد بود.
در یکی از دورههای آموزشی کودکان سؤالهایی مرتبط با یک موضوع را انتخاب میکنند و در اینترنت بهدنبال پاسخ آن میگردند. موضوع مورد نظر را میتوان از وبسایتها یا از میان موضوعات داخل متون آزمایشی دریافت کرد. پس از پیدا کردن پاسخ آنلاین هم باید روند تأیید منبع انجام شود. در ادامه دانشآموزان مقایسهی منابع معتبر با یکدیگر را میآموزند تا درنهایت به مجموعهای از منابع دست پیدا کنند.
در بخشی از برنامهی آموزشی پیرامون پیدا کردن منابع معتبر میخوانیم:
اگر نمیتوانید مجموعهای متنوع از منابع معتبر پبدا کنید که با منبع اولیه همخوانی داشته باشند، منبع اول قابل اعتماد نخواهد بود.
کودکان میآموزند که چگونه از شواهدی همچون URL فریبنده و بررسی منابع جهت تأیید اعتبار برای تشخیص اطلاعات غلط استفاده کنند. به آنها آموخته میشود که برخی افراد توانایی تشخیص منابع معتبر را ندارند و بههمین دلیل اطلاعات غلط در سرتاسر اینترنت منتشر میشود.
در بخش آشنایی با گسترش اطلاعات غلط میخوانیم:
برخی گروهها و افراد علاقهی زیادی به باورها و اعتقادات خود دارند. آنها حتی حقیقت را کمی تغییر میدهند تا ما با باورهایشان موافق شویم. وقتی اطلاعات تغییریافته بهصورت یک داستان حقیقی پخش میشود، پدیدهای بهنام اطلاعات غلط منتشر خواهد شد.
در دورههای آموزشی سواد رسانهای به کودکان گفته میشود که برخی از منابع اطلاعات و اخبار غلط، از نامهایی شبیه به نامهای واقعی استفاده میکنند. بههمین دلیل تشخیص تقلبی بودن آنها بسیار دشوار میشود. بهعلاوه روشهای متعدد وبسایتها برای جلب توجه کاربران نیز بررسی میشود. بهعنوان مثال رسانههای دروغگو از عکسهای غیرمرتبط با متن استفاده میکنند یا با بهکار بردن عبارتهایی همچون «شوکهکننده» یا «افشاگری» سعی در جلب توجه هرچه بیشتر دارند.
آموزش تشخیص اطلاعات غلط به کودکان به کمک یک بازیتکمیل میشود. بازی آنلاین Reality River از دانشآموزان میخواهد تا با تشخیص و قضاوت، از یک رودخانهی خروشان عبور کنند. بازی مذکور بهعنوان بخشی از برنامهی تحصیلی شهروندی و امنیت دیجتال گوگل توسعه یافت.
هدف نهایی دورهی سواد رسانهای سواد رسانه، ایجاد عادت بررسی تمامی اخبار و اطلاعات آنلاین (و نهتنها آنهایی که مشکوک هستند) در کودکان است. گوگل برنامهی جدید خود را به زبانهای انگلیسی، اسپانیایی و هشت زبان دیگر عرضه میکند و خانوادهها و آموزگارها میتوانند از برنامهها استفاده کنند. بهعلاوه دورهها و کارگاههای حضوری متعددی هم با همکاری YMCA و National PTA در شهرهای متعدد جهان برگزار خواهد شد.
.: Weblog Themes By Pichak :.