انویدیا (Nvidia) در حال همکاری با ARM، شرکت انگلیسی توسعهدهندهی معماری پردازندههای موبایل، برای ساخت ابرکامپیوترهایی با مصرف انرژی بهینه است. به گزارش ونچربیت، شرکت ARM تا سال ۲۰۲۰ به تمام نرمافزارهای پیشرفته و متمرکز بر فناوری هوش مصنوعی انویدیا دسترسی خواهد داشت. جنسن هوانگ (Jensen Huang)، مدیرعامل انویدیا اعتقاد دارد که این حرکت به انویدیا در دستیابی به سطح محاسباتی اگزا اسکیل (Exascale computing)، کمک خواهد کرد. این سطح محاسباتی معادل محاسبهی یک میلیارد میلیارد (یک کوانتیلیون) عملیات ممیز شناور بر واحد ثانیه است. این امر به این مفهوم است که اکنون انویدیا از همهی معماریهای مهم CPU پشتیبانی میکند.
این اولینبار نیست که دو شرکت همکاری میکنند. برای مثال تزاشهی Tegra X1 انویدیا که در نینتندو سوییچاستفاده شده، دارای پردازندهی ARM است؛ اما همکاری جدید این بار از نوع محصولات بازار مصرفی نیست و ARM را در بازار ابرکامپیوترها رقابتیتر میکند. کامپیوترهای با عملکرد بالا، به جز چند مورد استثنائی مانند ابرکامپیوتر آسترای (Astra) شرکت HPE، عمدتا مبتنی بر فناوری x86 هستند. اکنون سازندگان ابرکامپیوترها بدون نگرانی نسبت به پشتیبانی دستگاههای ARM از فناوری انویدیا، میتوانند دست به انتخاب بزنند.
انویدیا ازآنجاییکه تقاضا برای GPU به منظور استخراج ارزهای رمزنگاری شده کاهش یافته، شدیدا روی محاسبات سطح بالا برای برنامههایی نظیر هوش مصنوعی تمرکز کرده است. از مزایای این همکاری برای انویدیا، دستیابی به چیپهای با مصرف انرژی بهینه ARM است که بیشتر در تولید دستگاههای موبایلی کاربرد دارند. مدیرعامل انویدیا میگوید که «توان» در آینده یک محدودیت خواهد بود و همکاری با ARM در غلبه بر این محدودیت، کمک خواهد کرد. معاون بخش تسریع محاسبات انویدیا نیز با تقدیر از آمادگی ARM، معماری باز این شرکت را ستوده و میگوید «آرم یک معماری باز برای ابرمحاسبات فراهم کرده است».
این همکاری تازهترین اقدام انویدیا برای ورود به بازار محاسبات سطح بالا محسوب میشود. این شرکت اخیرا نیز ۶/۹ میلیارد دلار برای خرید شرکت سازندهی تراشههای مخصوص سرور ملانوکس (Mellanox)، پرداخته کرده است که بزرگترین خرید تاریخ انویدیا بهشمار میرود.
اوایل ماه جاری میلادی مایکروسافت نسخهی ۱۸۹۱۷ جدید ویندوز ۱۰ را برای کاربران ویندوز اینسایدر ارائه کرد که در این بیلد میتوان به نسخه دوم زیرسیستم لینوکس برای ویندوز WSL دسترسی پیدا کرد.
Windows Subsystem for Linux یا به اختصار WSL یکی از ویژگیهای ویندوز ۱۰ است که میتوانید با فعال کردن آن و نصب یک توزیع از لینوکس از فروشگاه مایکروسافت (Microsoft Store)، برنامههای لینوکس را بهصورت محلی در خود ویندوز و در محیط خط فرمان اجرا کنید.
همانطور که مایکروسافت وعده داده بود، در نسخه جدید ویندوز اینسایدر که برای اعضایش ارسال کرده، نسخه دوم زیرسیستم لینوکس برای ویندوز یا WSL 2 قرار دارد. طبق گفته مایکروسافت برعکس نسخه اولیه WSL که از یک کرنل مجازی روی هسته ویندوز استفاده میکرد این بار در نسخه دوم WSL باید شاهد یک کرنل واقعی لینوکس در خود ویندوز باشیم که باعث افزایش سرعت اجرای دستورها و خواندن و نوشتن اطلاعات در WSL میشود.
البته برای گمانهزنی دربارهی سرعت نسخهی جدید زود است و باید به توسعهدهندگان فرصت داد تا با بهروزرسانی رابط جدید تواناییهای WSL 2 را بسنجند.
جزئیات بیشتر درباره نحوه نصب نسخه جدید WSL و همینطور اطلاعات راجع به امکانات بیشتر را میتوانید در بلاگ توسعهدهندگان خطفرمان مایکروسافت ببینید. WSL ابزاری جذاب برای توسعهدهنگان، برنامهنویسان، متخصصان شبکه و کسانی که با خطفرمان لینوکس کار میکنند است و به کاربرانش برای بهرهوری و بالابردن سرعت در ویندوز کمک میکند.
اواخر فروردینماه امسال، کپسول کرو دراگون اسپیس ایکس در حین انجام آزمایش احتراق ایستا بهطرز ناگهانی منفجر شد. این فضاپیما قصد داشت در جریان برنامهی خدمهی تجاری ناسا، فضانوردان آمریکایی را به ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) برساند و با بازگرداندن سفرهای فضایی انسانی به خاک آمریکا، این کشور را برای رسیدن بهفضا از اتکا به روسها بینیاز کند.
جیم برایدنستاین، مدیر ناسا روز سهشنبه بهنقل ار رویترز تأیید کرد که انفجاری که فضاپیمای مسافربریاسپیسایکس را در ماه فروردین از بین برد، «بدون شک» برنامهی ناسا برای بازگرداندن فضانوردان آمریکایی به ایستگاه فضایی بینالمللی از خاک آمریکا تا انتهای سال جاری را به تعویق خواهد انداخت.
بااینحال، برایدنستاین از ارائهی یک جدول زمانی واضح برای برنامهی چندمیلیارد دلاری خدمهی تجاری ناسا خودداری و اعلام کرد که در مورد نتایج تحقیقات درحال انجام برای کشف علت حادثهی انفجار کرو دراگون پیشداوری نخواهد کرد. وی در نمایشگاه هوایی پاریس به خبرنگاران گفت:
هیچ شکی وجود ندارد که برنامهی زمانی تغییر خواهد کرد. برنامه آن چیزی نخواهد بود که درابتدا طرحریزی شده بود.
مقالههای مرتبط:
- اسپیس ایکس انفجار کپسول دراگون را تأیید کرد؛ علت حادثه همچنان نامعلوم
- ناکامی اسپیس ایکس در آزمایش چتر نجات کپسول کرو دراگون
اظهارات مدیر ناسا، باردیگر توانایی ایلان ماسک در تحقق هدفش مبنی بر بازگرداندن فضانوردان به آزمایشگاه تحقیقاتی مداری از خاک آمریکا تا انتهای سال جاری میلادی را زیر سؤال میبرد؛ بااینحال، طبق گفتهی یک منبع آشنا با اسپیسایکس، این شرکت بهصورت محرمانه اطمینان داده است که میتواند حادثهی دو ماه گذشته را جبران کند.
کپسول مسافربری کرو دراگون اسپیسایکس
ایالات متحده از سالها پیش برای سفر به ایستگاه فضایی به روسیه متکی بوده است؛ اما برنامهی خدمهی تجاری ناسا قصد دارد این وضعیت را تغییر دهد. بوئینگ، دیگر پیمانکار این برنامه نیز که برای ساخت فضاپیمایی مجزا از سوی ناسا استخدام شده؛ برنامههایش برای پرواز کپسول دردست توسعهاش را برای ماهها به تعویق انداخته است.
ناسا گفته است درنظردارد که برای پاییز ۲۰۱۹ و بهار ۲۰۲۰، دو صندلی دیگر را از روسها بخرد تا دسترسی ایالات متحده را به ایستگاه فضایی تضمین کند.
درابتدا قرار بود نخستین پرواز سرنشیندار فضاپیمای اسپیسایکس پس از نخستین پرواز بدون سرنشین این کپسول در ماه اسفند و اقامت ۶ روزه در ایستگاه فضایی، در ماه ژوئیه (تیر یا مرداد) انجام شود.
حادثهی ۳۱ فروردین که در پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال به وقوع پیوست، زمانی اتفاق افتاد که اسپیسایکس درصدد آمایش ۸ پیشرانهی سامانهی فرار اضطراری کپسول بود که با هدف بهحرکت درآوردن کپسول از بالای راکت درصورت بروز نقص در هنگام پرتاب طراحی شدهاند.
ناسا برای توسعهی فضاپیماهای مسافربری اختصاصی اسپیسایکس و بوئینگ، درمجموع ۶.۸ میلیارد دلار به این شرکتها پرداخت کرده است.
ناسا و اسپیسایکس بهدلیل پنهانکاری در مورد علت انفجار کپسول کرو دراگون تا روزهای متمادی بعد از حادثه، بهشدت تحت انتقادهای تند و تیز قرار گرفته بودند؛ اما برایدنستاین در گفتگویش با خبرنگاران قول شفافیت بیشتر را داد.
موضع غیرشفاف اخیر ناسا در قبال حادثهی انفجار کرو دراگون با سابقهی شفاف این سازمان پیرامون حوادث مرتبط با برنامهی پروازهای فضایی انسانی مغایرت دارد؛ اما بهنظر میرسد که در مورد سانحهی اخیر، انگشت اتهام را باید به سمت اسپیسایکس نشانه رفت. این شرکت تا زمان انتشار این خبر، به اظهارات مدیر ناسا پاسخی نداده است.
اگر تابهحال وقتی همهجا ساکت بوده با صدای زنگی در گوش خود بیدار شدهاید، حتما این موضوع را میدانید وزوز گوش چقدر آزاردهنده است. اکنون پژوهشگرانی با هدایت دانشگاه آریزونا هدف درمانی جدیدی شناسایی کردهاند؛ هدفی که نه در گوش، بلکه در مغز قرار دارد. این مطالعه نشان میدهد آنچه باید مدنظر قرار گیرد، التهابهای عصبی است و این شاید راهی جدید برای حل این مشکل باشد.
وزوز گوش یکی از نشانههای ازدستدادن شنوایی است که دراثر صداهای بلند ایجاد میشود. قرارگرفتن مداوم در نزدیکی اسپیکرها در کنسرتها یا کارکردن طولانیمدت در کارگاههای چوببُری بدون استفاده از محافظ گوش موجب آسیب دائمی شنوایی میشود. بااینحال، این آسیب فقط بهجای کاهش محدودهی شنوایی، ممکن است موجب آغاز وزوز گوش نیز شود.
مطالعات اخیر شاید ارتباط را پیدا کرده باشند. التهاب پاسخ بدن دربرابر آسیب یا عفونت است؛ بنابراین، کاهش شنوایی ناشی از صدا ممکن است موجب بروز التهاب در مسیر شنوایی شود. این امر بهنوبهی خود میتواند همان چیزی باشد که موجب آغاز وزوز گوش میشود؛ اما چگونگی آن نامشخص مانده است. پژوهشگران برای بررسی این موضوع، روی موشهای مبتلا به این عارضه تمرکز و التهاب عصبی را در قشر شنوایی آنها بررسی کردند.
مقالههای مرتبط:
پژوهشگران دریافتند در آن قسمت از مغز، موشها سطوح بیشتری از مولکولهایی بهنام سیتوکینهای پیشالتهابی داشتند و نیز سلولهایی بهنام میکروگلیا بهنظر میرسید فعالیتشان افزایش یافته بود. هر دو اینها در پاسخ التهاب عصبی مشارکت میکردند. همچنین، پژوهشگران مولکولی بهنام فاکتور نکروز توموری آلفا (TNF-α) را شناسایی کردند که در التهاب عصبی و وزوز گوش مؤثر بود. وقتی پژوهشگران ژن مسئول TNF-α را خاموش کردند، متوجه شدند التهاب عصبی رخ نداد و موشها دیگر علامتی از وزوز گوش نداشتند. همین نتایج زمانی مشاهده شد که در گروه دیگری از موشها TNF-α با استفاده از دارو مهار شد. پژوهشگران برای بررسی معکوس ارتباط بین وزوز گوش و TNF-α، مقادیر بیشتری از این مولکول را به قشر شنوایی اولیهی گروه دیگری از موشها وارد کردند. آنچه آنها مشاهده کردند، این بود که مقادیر اضافی از این مولکول موجب آغاز رفتارهای وزوز گوش در هر دو گروه موشها شد؛ یعنی هم آنهایی که شنوایی طبیعی داشتند و هم آنهایی که درجهت فقدان TNF-α مهندسی شده بودند.
اگر این یافتهها به انسانها ترجمه شود، داروهایی که TNF-α را مهار میکنند، درمان جدیدی برای وزوز گوش میتوانند باشند. دیگر درمان بالقوه هدست توسعهدادهشده بهوسیلهی پژوهشگران دانشگاه میشیگان است که پالسهای الکتریکی ریزی به مغز ارسال میکند.
نتایج این پژوهش در مجلهی PLOS Biology منتشر شده است.
از زمان ساخت واکسن آبله در قرن نوزدهم تا دسترسی به واکسن آنفلوآنزا در دنیای امروز، واکسنها به میلیونها نفر کمک کردهاند که دربرابر برخی از مرگبارترین بیماریهای جهان مصون بمانند. بهلطف واکسنها، بسیاری از بیماریهای عفونی نظیر آبله و فلج اطفال دیگر خارج از آزمایشگاهها وجود ندارند. حذف دائمی آنها پژوهشگران را برآن داشته با هدف توسعهی انواع جدیدی از ایمنیسازی مشغولبهکار شوند که بتواند به اجتناب از دیگر بیماریهای تهدیدکنندهی زندگی کمک کند. در این مطلب، ۶ بیماریای را بهطورخلاصه توضیح میدهیم که زمانی رایج بودند؛ ولی بهدلیل استفاده از واکسنها ریشهکن شدهاند.
آبله؛ نخستین بیماری ریشهکنشده از سرتاسر جهان
مقالههای مرتبط:
آبله بهوسیلهی ویروس واریولا ایجاد میشود و میتواند بهآسانی ازطریق هوا منتشر شود. این بیماری موجب بروز جوشهایی در سرتاسر پوست صورت و بدن میشود و درنهایت، این جوشها چرکیو به زخم تبدیل میشوند. ازنظر درونی، ویروس به سیستم ایمنی حمله میکند و موجب مرگ سریع میشود. در قرن هفدهم، وقتی مستعمرهنشینهای اروپایی آبله را وارد قاره آمریکا کردند، این بیماری به اپیدمی تبدیل شد و از هر ۱۰ نفر سه نفر را میکشت.
در سال ۱۷۹۶، پزشکی بهنام ادوارد جنر کشف کرد اگر افراد تزریقی از سویهای مشابه، ولی با قدرت تهاجمی کمتر از این ویروس را دریافت کنند، دربرابر آبله ایمن میشوند. آزمایشهای جنر به توسعهی نخستین واکسن جهان منجر شد. در قرن بعد، واکسیناسیون در کشورهای توسعهیافته رویهای معمول شد و در سال ۱۹۷۲، آمریکا اعلام کرد آبله از این کشور از بین رفته است. کمتر از یک دهه بعد، سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرد آبله نخستین بیماریای است که تاکنون از کل جهان ریشهکن شده است.
فلج اطفال؛ عامل ناتوانیهای مادامالعمر در بازماندگان
فلج اطفال عفونتی ویروسی است و این ویروس درون حلق و رودههای فرد زندگی میکند. از هر چهار فردی که به این بیماری مبتلا میشوند، یک نفر دچار علائم شبهآنفلوآنزایی شده که ناپدید میشود؛ اما تعداد کمی از افراد مبتلا بهشدت تحتتأثیر این ویروس قرار میگیرند و دچار علائمی نظیر فلجی و نارسایی تنفسی میشوند. ازآنجاکه زمانی این بیماری موجب میشد کودکان مبتلا بهخودیخود نتوانند نفس بکشند، برخی از کودکان عفونیشده هفتهها درون دستگاههای بزرگی میماندند که ریههای آهنی نامیده میشد. براساس گزارش رادیو عمومی آمریکا، فقط در سال ۱۹۵۲ حدود سههزار کودک آمریکایی از دنیا رفتند. درواقع، مرگ ناشی از فلج اطفال چنان شایع بود که برخی شرکتها بیمهی فلج اطفال را به والدین نوزادان تازهمتولدشده میفروختند.
بهعلت اینکه راه انتقال پولیوویروس دهانی است، این ویروس بهسرعت در میان جمعیتهای جوان گسترش مییافت. این ویروس در جاهایی مانند استخرهای شنای عمومی و مراکز نگهداری از کودکان بهراحتی منتقل میشد. بااینحال، وقتی واکسن این بیماری در سال ۱۹۵۵ ساخته شد، میزان شیوع فلج اطفال بهسرعت کاهش پیدا کرد و در سال ۱۹۷۹، از آمریکا ریشهکن شد. آخرین مورد گزارششدهی فلج اطفال در آمریکا در اوایل دههی ۱۹۹۰ بود که آن بیمار در خارج از کشور مبتلا شده بود. امروزه، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) توصیه میکند به کودکان چهار واکسن برای حفاظت مادمالعمر دربرابر فلج اطفال تزریق شود. براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، تنها سه کشور در سال جاری به موارد فعال فلج اطفال مبتلا بودند: نیجریه و پاکستان و افغانستان.
دیفتری؛ بیماری باکتریایی مسری منتشرشده در اوایل قرن بیستم
براساس گزارس CDC، عفونت دیفتریایی بیش از ۲۰۰ هزار نفر را در سال ۱۹۲۱ درگیر کرد و موجب مرگ حدود ۱۵,۵۲۰ نفر شد. دیفتری در ابتدا موجب میشود افراد عفونی دچار گلودرد، ضعف، تب و سرفه شوند و درادامه، مخاط خاکستریرنگی روی پوشش گلوی آنها را میگیرد. اگر باکتری زمان کافی داشته باشد وارد جریان خون شود، این عفونت سمومی تولید میکند که موجب بروز آسیب عصبی دائمی و نارسایی قلبی میشود. این بیماری زمانی گسترش پیدا میکند که فرد آلوده سرفه یا عطسه کند یا قطرات بزاق او روی سطح اشیاء باقی بمانند؛ بههمینعلت افرادی که در محلههای نزدیک زندگی میکردند، بهویژه شهرهای پرتراکم، در اوایل دههی ۱۹۰۰ دربرابر این بیماری بهشدت حساس بودند.
واکسن دیفتری در دههی ۱۹۲۰ ساخته شد؛ بنابراین نزدیک یک قرن است آمریکا مشکل شیوعهای طبیعی را ندارد. در دههی گذشته، کمتر از پنج نفر در کل کشور آمریکا دچار این بیماری شدند. البته این بیماری هنوز در برخی از کشورهای درحالتوسعه رایج است که مردمشان به واکسن دسترسی ندارند.
اوریون؛ عامل تورم دردناک صورت
اوریون نوعی بیماری تنفسی است که بهوسیلهی پارامیکسوویروس ایجاد میشود. مانند بسیاری از ویروسهای دیگر، این ویروس نیز ازطریق تماس با بزاق آلوده منتقل میشود. قبل از ابداع واکسن اوریون، سالانه تقریبا ۱۸۶ هزار نفر در کشور آمریکا به این بیماری مبتلا میشدند. در فردی که دچار اوریون میشود، غدد بزاقی متورم و دردناک میشوند. تورم در ناحیهی فک موجب میشود غذاخوردن دشوار و بیمار دچار ضعف شود. اوریون بهطورکلی کشنده نیست؛ اما برخی از بیماران دچار مشکلات مادامالعمری مانند ازدستدادن شنوایی میشوند. تقرییا ۲۰ تا ۳۰ درصد از پسران مبتلا به این بیماری، درمعرض خطر تورم بیضهها قرار دارند که به کاهش حساسیتپذیری و مشکلات باروری منجر میشود. پس از ساخت این واکسن در سال ۱۹۶۷، بیماری اوریون در کشور آمریکا تا ۹۹ درصد کاهش پیدا کرد و درحالحاضر، سالانه چند صد مورد اتفاق میافتد.
سرخک؛ بیماری جوشهای پوستی و تب فراوان و عوارض بلندمدت جدی
سرخک به سیستم تنفسی و دیگر اعضای بدن حمله میکند. فرد مبتلا به این بیماری دچار علائم شبهآنفلوآنزا مانند تب و آبریزش بینی و جوشهای قرمزی در سرتاسر بدنش ظاهر میشود. اگر عفونت شدید باشد، ممکن است موجب بروز مشکلاتی نظیر نابینایی و آسیب مغزی و حتی مرگ شود. قبل از توسعهی واکسن سرخک در اواخر دههی ۱۹۵۰، هرساله حدود سهمیلیون نفر دچار این بیماری میشدند که از این تعداد حدود ۴۸ هزار نفر بهعلت مشکلاتشان در بیمارستان بستری میشدند و تقریبا ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر نیز سالیانه دراثر این بیماری از دنیا میرفتند.
سرخک بسیار مسری است و میتواند با تنفس هوایی که فرد آلوده در آن نفس کشیده یا لمس سطوحی که فرد بیمار با آن تماس داشته، منتقل شود. این ویروس تا چند ساعت پس از اینکه فرد بیمار اتاق را ترک کند، در آن فضا باقی میماند. بهعلت اینکه توسعهی علائم کامل بیماری یکیدو هفته زمان میبرد، بسیاری از افراد بهصورت ناشناس این بیماری را منتقل میکنند. طبق اعلام CDC، سرخک در سال ۲۰۰۰ از کشور آمریکا ریشهکن شد. اخیرا شیوعهایی از این بیماری مشاهده شده؛ اما بهدلیل واکسن MMR دونوبتی که از کودکان دربرابر اوریون و سرخجه نیز محافظت میکند، این بیماری کاملا پیشگیریکردنی است.
سرخجه؛ عامل آسیب مغزی و نواقص تولد
علائم سرخجه که با عنوان سرخک آلمانی نیز شناخته میشود، مشابه علائم سرخک، ولی خفیفتر است. افراد مبتلا به سرخجه معمولا دچار جوشهای قرمز و چشمان صورتی و تب خفیف میشوند. البته، ۵۰ درصد از افراد عفونی اصلا علامتی نشان نمیدهند. در سال ۱۹۶۴، حدود ۱۲.۵ میلیون نفر در آمریکا دچار سرخجه بودند و این بیماری موجب سقط جنین یا تولد نوزاد مُرده در حدود ۱۱ هزار زن شد. کودکانِ مادران مبتلا به سرخجه، با مشکلات جسمی نظیر آبمروارید، مشکلات شنوایی، تأخیر توسعهای و نقایص قلبی متولد میشدند. از اواخر دههی ۱۹۶۰، واکسیناسیون برای سرخجه دردسترس قرار گرفت. در سال ۲۰۱۵، نیوریورکتایمز گزارش کرد که سرخجه از نیمکرهی غربی ریشهکن شده است. افزونبراین، سازمان جهانی بهداشت قصد دارد این بیماری را از سایر نقاط جهان در چند سال آینده ریشهکن کند.
اگر در بخشهای پیشین مجموعهمقالات «انقلاب علمی چین» با زومیت همراه بوده باشید، با ابعاد علمی و سیاسی بزرگترین پروژهی زیرساختی علمی چین در جهان با نام «ابتکار کمربند و جاده» یا بهاختصار BRI آشنا شدهاید؛ پروژهای که از دیدگاه بسیاری بهعنوان تلاش شی جینپینگ، رئیسجمهور چین، برای بازسازی راه ابریشم قدیم شناخته میشود.
مونیکا روبیو، رئیس انجمن اخترشناسی شیلی در سانتیاگو، بهوضوح سخنرانی جینپینگ در اوت۲۰۱۲ در سالن کنفرانس انجمن بینالمللی اخترشناسی را بهخاطر دارد. در آن زمان، رئیسجمهور فعلی چین معاونت رئیسجمهور بود و هنوز ایدهی اصلیاش دربارهی پروژهی جهانی BRI بهصورت علنی مطرح نشده بود. بااینحال در همان کنفرانس نیز، خطاب به حضار از چشمانداز بلندمدت چین برای ارتباطبا سایر نقاط جهان از بستر توسعهی اقتصادی و همکاری علمی و فناوری سخن گفت؛ ایدهای که اندکی بعد در قالب پروژهی جادهی ابریشم جدید اجرا شد و ابعاد آن اکنون توانسته به نقاط دوردستی از جهان توسعه یابد. روبیو بهخاطر میآورد شی جینپینگ دربارهی سرمایهگذاری و حمایت از دانشمندان و برنامههایش برای توسعهی اخترشناسی با کمک تلسکوپهای بزرگ صحبت و راهکاری جسورانه ارائه کرد که تا آن زمان، هیجکس تصوری دربارهی ابعاد آن نداشت.
مجموعهمقالات انقلاب علمی چین
- بخش اول: بنیانگذاری راه ابریشم جدید
- بخش دوم: تحول آینده پاکستان و سریلانکا
- بخش سوم : جاده علمی چین به سوی اروپا میرود
- بخش چهارم: پشتیبانی آمریکایجنوبی از راه ابریشم جدید
- بخش پنجم و پایانی: سرمایهگذاریهای چین رشد علم را در آفریقا افزایش میدهد (بهزودی)
اندیشهی رئیسجمهور چین بهسرعت در شیلی، یکی از کشورهای آمریکایجنوبی، متبلور شد. در سال ۲۰۱۳، مرکز اخترشناسی آکادمی علمی چین در آمریکای جنوبی (CASSACA) در پایتخت شیلی تأسیس شد. سال بعد، شی جینپینگ در سخنرانی مهمی در برزیل از چهارچوب ۱ + ۳ + ۶ برای ارتباط میان چین و کشورهای آمریکایلاتین سخن بهمیان آورد؛ چهارچوبی که در قالب آن، برنامهای با سه محرکهی تجاری و سرمایهگذاری و همکاری مالی در ۶ زمینهی متفاوت شامل ابداعات علمی و فناوری معرفی شد.
در دیگر نقاط دیگر جهان نیز، همین درهمتنیدگی اهداف علمی با پروژهی BRI دیده میشود. دستاورد علمی این پروژه در جنوب آسیا بهصورت سرمایهگذاری در دانشگاههای پاکستان و تحقیقات مراقبت پزشکی در سریلانکا است. در کشورهای بلوک شرق اروپا نیز چین همکاری خود را در قالب مشارکت فناوری اجرایی کرده است.
بیشتر دولتهای آمریکایجنوبی فرصت پیشآمده را غنیمت شمردند و این پروژه را بهعنوان بستری برای فراهمآوردن سرمایهی لازم برای احداث جادهها و نیروگاهها و دیگر زیرساختهایی میبینند که هرگز بهتنهایی نمیتوانستند آنها را اجرایی کنند. با آغاز پروژهی BRI، تعدادی از دانشمندان و کارشناسان محیطزیست در این مناطق نیز مانند سایر نقاط جهان نگرانی خود را ابراز کردند. آنها به منافع عمومی طرحهایی نظیر احداث تلسکوپ و تأمین مالی کمکهزینههای تحصیلی واقفاند؛ اما درمقابل، از نبود دیدگاه زیستمحیطی ابراز نگرانی میکنند و بر این باورند در هجوم کشورها برای جذب سرمایهگذاری بیشتر، دولتها ممکن است نتوانند برای هزینههای جانبی اینگونه طرحها اهتمام کافی داشته باشند.
اینفوگرافی شرکای آمریکایی. چین بهسرعت درحالجذب کشورهای حوزهی آمریکایجنوبی و منطقهی کارائیب در پروژهی BRI است.
پپ ژانگ، عضو شورای آتلانتیک از واشگتن دیسی، BRI را بیشتر در قالب مفهوم میبیند تا راهکار؛ چراکه دربرگیرندهی موضوعات بسیاری است و توسعهی آن نیز همچنان ادامه دارد. ژانگ که دستیار مدیر برنامهی شورای آتلانتیک در آمریکایجنوبی است، میگوید محور اصلی فعالیتهای BRI در این منطقه زیرساختها است؛ اما همانگونه که پروژه پیش میرود، علم و فناوری میتوانند به بخشهای اصلی تبدیل شوند.
بازی اقتصادی چین
روبیو و همکاران وی هنوز درحالتلاش برای درک دستاورد واقعی توسعهطلبیها و سرمایهگذاریهای چین در عرصهی علمی کشورهایی نظیر شیلی هستند. روبیو میگوید:
ارتباط با چین تازه آغاز شده و شناسایی عواقب این توافقنامهها زمان خواهد برد. بسیار مهم است که بدانیم چین چه منابع عظیمی دراختیار دارد و اینکه این توافقنامهها فقط بخشی از استراتژیهایی بلندمدتتر هستند. البته، این قضیه لزوما بهمعنای بدبودن آن نیست؛ اما نباید از آن غفلت کرد.
او میافزاید:
وقتی شما همکاری با چین را آغاز میکنید، باید بدانید این رابطه بهدلیل حجم تخصص و منابعی که چین سرمایهگذاری میکند، رابطهای نامتقارن است و این، یعنی آنها با دیدگاهی بلندمدت جلو آمدهاند.
بهگفتهی گاسپر گالاز، متخصص اخترفیزیک و مدیر مؤسسهی اخترفیزیک دانشگاه کاتولیک شیلی در سنجائوکوین، مشارکت چین در شیلی با همکاریهای سابق دانشگاهها و مؤسسههای پژوهشی اساسا متفاوت است. او میافزاید:
اگر بخواهیم صادق باشیم، این نوعی شوک فرهنگی است. روش کار چینیها از بالا به پایین (کل به جزء) است که در فرهنگ ما وجود نداشته است. نمیگویم این ارتباط آثار مثبتی نداشته؛ ولی کمی متفاوت است.
گالاز میگوید در توافقنامههای قبلی با مؤسسههای اروپایی یا آمریکایشمالی، کار از مذاکرات آکادمیک آغاز میشد. سپس، به مطالعات امکانسنجی و طرحهای پیشنهادی و درنهایت، مذاکره با نهادهای دولتی ختم میشد؛ اما دربارهی CASSACA، پروژهی مشترک میان رصدخانهی ملی اخترشناسی چین و دانشگاه شیلی، روال اینگونه نبود. این پروژه درواقع توافقنامهای میان دولت دو کشور بود و دانشگاهها بعدها متوجه مشارکت چین در پروژه شدند.
یکی از بخشهای حساسیتبرانگیز در این توافق آن است که دانشمندان چینی اجازهی خواهند داشت برای دسترسی به رصدخانه در تأسیسات بینالمللی اخترشناسی کشور شیلی درخواست بدهند.
شرکت ساختوساز چینی با نام Sinohydro سدی برای تأمین نیروی برقآبی در اکوادور احداث کرده است. احداث سد کوکاکودو که بخش عمدهی آن با کمک تسهیلات دریافتی از چین محقق شده، با انتقادات بسیاری درزمینهی شرایط دریافت تسهیلات و نیز آثار زیستمحیطی آن مواجه شده است.
روبیو میگوید اگرچه انتقاداتی دربارهی واگذاری این فرصت زمانی به غیربومیان وجود دارد، الزامات سختگیرانهای برای آن وضع شده است؛ مثلا دانشمندان چینی باید پیش از درخواست، حداقل ۹ ماه متوالی در شیلی فعالیت کنند و به یکی از مؤسسههای داخلی از این کشور وابسته باشند.
آنتونی بیسلی، مدیر رصدخانهی ملی اخترشناسی رادیویی آمریکا در ویرجینیا، میگوید تفاهم تلسکوپی چین و شیلی بسیار هوشمندانه است. او مثالی از آرایهی میلیمتری و زیرمیلیمتری آتاکاما در شمال بیابان آتاکامای شیلی ذکر میکند که چین در آن عضویت ندارد. این توافق باعث خواهد شد چینیها بدون نیاز به انعقاد قراردادی دیگر با سایر اعضا، بتوانند به رصدخانهی یادشده دسترسی داشته باشند. آنها بهصورت کنترلشده به حق زمانی شیلی دسترسی دارند که امری منطقی بهنظر میرسد.
برنامهی CASSACA درحقیقت هستهی اصلی فعالیتهای علمی چین را در شیلی شکل میدهد. در این برنامه، ۲۰ نفر حضور دارند که کارکنان و دانشجویان و دانشگاهیان بازدیدکننده را شامل میشوند و بودجهی سالیانه ۱.۵ میلیون دلاری برای آن در نظر گرفته شده است. گالاز میگوید این برنامه با تأمین کمکهزینهی تحقیقاتی برای اخترشناسان شیلیایی و نیز امکان بازدید این گروه از چین همراه خواهد بود. بنابر اظهارات وی، مقدار بودجهی سالیانهی اختصاصیافته ثابت نیست و بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار دلار شناور است.
شش سال پس از بنیانگذاری این پروژه، بهنظر میرسد CASSACA تلاش برای رسیدن به اهداف بزرگتر را نیز آغاز کرده است. ژنگ وانگ، اخترشناس چینی، میگوید احتمال دارد این تأسیسات کمکم بهشکل مرکزی چندرشتهای درآید که در آن، دانشمندان چینی با همکاری همتایان خود از شیلی و دیگر کشورهای آمریکایجنوبی در مطالعاتی مانند زمینلرزهها، اقیانوسها، جنوبگان، بیابانها، تغییرات اقلیمی و مواردی ازایندست مشارکت خواهند کرد.
در شهر آنتوفاگاستا واقع در سواحل شمالی شیلی، مرکز CASSACA یادداشت تفاهمی با دانشگاه کاتولیک نورث امضا کرده تا بتواند از فضای اراضی بزرگ دراختیار این دانشگاه در مناطق کوهستانی، برای احداث رصدخانهای مشترک بهره ببرد. البته، هنوز برنامهی مشخصی برای اجرای چنین پروژهای وجود ندارد؛ ولی بهعقیدهی وانگ، این سایت میتواند میزبان مناسبی برای نصب تلسکوپهای نوری کوچک تا متوسطاندازه نظیر تلسکوپ کروی با دیافراگم پانصدمتری چین (FAST) درجنوبغربی چین باشد. او میافزاید:
CASSACA بخشی از پروژهی BRI است. ما این کار را برای توسعهی علمی چین انجام میدهیم و تصور میکنیم این پروژه بخشی از آیندهی اخترشناسی چین خواهد بود.
تابلوهای خیابانهای شهر لاپاز در کشور بولیوی به سه زبان اسپانیایی و چینی و انگلیسی نوشته شدهاند.
فعالیت در خفا
فعالیتهای توسعهای تازهی چین در شیلی، تنها بهدلیل ابعاد آن زیر ذرهبین دانشمندان شیلیایی قرار نگرفته؛ بلکه نکتهی تأملبرانگیزتر آنها، مخفیکاری و کار در سکوت خبری است. دراینباره، گالاز میگوید:
نمیدانیم آنجا چه خبر است و کدام جنبهی آن حساسیت مردم را برمیانگیزد. تصور نمیکنم مردم دربارهی مشارکتهای مثبت چین وجود مخالف باشند؛ اما حجم مخفیکاری بسیار زیاد است.
پنهانکاری چین درزمینهی توافقهای ملی حاصلشده چه در حوزهی علمی و چه در سایر پروژههای BRI، موضوعی است که حساسیت سایر مردم این منطقه را نیز برانگیخته است. تاکنون ۱۹ کشور آمریکایلاتین، بهویژه کشورهای کوچکتر، یادداشتهای تفاهمی با چین امضا کردهاند که ارتباطی با BRI نیز نداشته است. کشورهای بزرگتر نظیر برزیل نیز تاکنون سندی بهصورت رسمی امضا نکردهاند؛ اما پیشتر سرمایههای عظیمی از چین جذب کردهاند و برخی از این پروژهها هماکنون در زیرمجموعهی پروژهی عظیم BRI قرار گرفتهاند.
از سال ۲۰۰۵ تاکنون، چین ۱۴۰ میلیارد دلار وام به کشورهای آمریکایجنوبی پرداخت کرده است؛ اما در سال ۲۰۱۸، این مبلغ بهتنهایی با افزایشی درخورتوجه درمقایسهبا دو سال گذشته، به ۷.۷ میلیارد دلار رسیده است. در میان این کشورها، ونزوئلا با دریافت ۶۷.۲ میلیارد دلار تاکنون بیشترین وام را از چین دریافت کرده که بخش عمدهای از آن برای صنعت نفت این کشور جذب شده است. پس از این کشور، برزیل و اکوادور و آرژانتین بهترتیب در فهرست بزرگترین دریافتکنندگان وام قرار میگیرند. همانطورکه میتوان پیشبینی کرد، مقصد اصلی این سرمایهگذاریها با ۹۶.۹ میلیارد دلاری، بخش انرژی است و پسازآن، بخش زیرساخت با ۲۵.۹ میلیارد دلار دومین مقصد برتر سرمایهگذاری بوده است.
هماکنون، چین پس از ایالات متحده به دومین شریک تجاری بزرگ آمریکایلاتین تبدیل شده و این قاره دومین مقصد برای سرمایهگذاریهای خارجی چین بهشمار میآید. گروههای نظارتی میگویند همواره هنگام جمعآوری اطلاعات با موانع شرکتهای چینی و دولتهای آنان مواجه میشوند؛ چه این پروژهها شامل عملیات گودبرداری بستر رودخانهای در پرو باشد و چه عملیات برقرسانی منطقهای در گویانا،
دیدگاههای متعارض
افکار عمومی دربارهی پروژهی BRI در آمریکایجنوبی دچار واگرایی شدیدی هستند. برخی دولتها این برنامه را فرصتی برای تکمیل پروژههای ناتمامی میدانند که سالها است بهدلیل کمبود بودجه متوقف شدهاند؛ اما درمقابل، طرفداران محیطزیست و برخی دانشمندان نگران عواقب ساختوسازهایی نظیر جادهها و راهآهن و سدها برای اکوسیستم شکنندهی این قاره هستند؛ اکوسیستمی که جنگلهای انبوه آمازون در قلب آن جای گرفتهاند. ویلیام لاورنس، زیستشناس دانشگاه جیمز کوک در کارینز استرالیا، میگوید احداث بزرگراهها و جادهها روند جنگلزدایی و اختلال در چرخهی هیدرولوژیکی حوضههای آبگیر را تسریع میکند.
عملیات صنعت نفت که با حمایت مالی چین در آمازون انجام میشود، آغازگر اعتراضهای سال ۲۰۱۷ مردم پرو درمقابل سفارتخانهی چین بود.
لاورنس که مشغولل مطالعهی اثرهای جانبی پروژههای زیرساختی در حوضهی آمازون است، میگوید:
فکر میکنم بزرگترین ایراد همهی این پروژهها، اعمال فشار برای اجرای سریع آنها است. فعالیتهایی موفق شدهاند تأییدیه اخذ کنند که از ابتدا نباید تأیید میشدند.
ربکا ری، پژوهشگر دورهی پسادکتری در مرکز سیاستهای توسعهی جهانی بوستون میگوید:
پس از تجربهی یک دورهی رشد سریع در چین، حال تمرکز این کشور روی مفهوم توسعهی پایدار قرار گرفته است. این بهمعنای صادرات همان مدلی است که در چند دههی اخیر، در چین اجرا شده بود.
بانک توسعهی چین، یکی از مهمترین منابع تأمین تسهیلات پروژهی BRI، برخلاف وامدهندگان غربی، نظیر بانک جهانی یا بانک توسعهی اینتر امریکن، از ضوابط زیستمحیطی و اجتماعی پشتیبانی نمیکند. براساس گزارش منتشرشدهی مرکز سیاستهای توسعهی جهانی و دانشگاه پسیفیک در لیما، این رویکرد چین باعث واکنش و اعمال فشار مضاعف فعالان زیستمحیطی و گروههای بومی و سازمانهای حقوقی شده است. درمقابل، چین نیز به قوانین داخلی کشورهای میزبان پروژه استناد میکند که از ضمانت اجرایی چندانی برخوردار نیست.
نگرانیهای مشابهی نیز دربارهی برخی سرمایهگذاریهای فناوری و علمی دیگر بهچشم میخورد. شاید واضحترین مثال دراینزمینه آرژانتین باشد که تعدادی از گروههای مستقل در این کشور که سیاستهای دولتی را رصد میکنند، در واکنش به اثرهای بلندمدت اقتصادی و زیستمحیطی و سیاسی پروژههای چین، مخالفت خود را با این برنامهها ابراز کردهاند. این سازمانها میگویند تاکنون موفق نشدهاند از دولتهای چین و آرژانتین اطلاعات درستی دربارهی این پروژهها دریافت کنند.
یکی از پروژههایی که توجه فراوان رسانههای بینالمللی را به خود جلب کرد، مرکز مأموریت فضایی و ماهوارهای ۵۰ میلیون دلاری چین در منطقهی پاتاگونیای آرژانتین بود که نقش مهمی در موفقیت مأموریت فرود سطحنشین چین در نیمهی پنهان ماه طی ژانویهی سال جاری ایفا کرد. گفته میشود قرارداد دوجانبهای که در سال ۲۰۱۲ امضا شد، برای آرژانتین دسترسی زمانی مشخصی به آنتن این مرکز مقرر کرده است؛ بااینحال، بسیاری از گروههای محلی مدعیاند هیچگونه سندی در ارتباط با این حق آرژانتین وجود ندارد.
ماریا مارتا دیپائولا، مدیر پژوهشی بنیاد منابع طبیعی و محیطزیست آرژانتین، میگوید تمامی درخواستها دربارهی موضوع احداث این مرکز فضایی، همواره با سکوت مقامهای آرژانتینی و چینی مواجه شده است. مجلهی نیچر (Nature) نیز مدعی است با وجود تلاشهای بسیار برای اخذ اطلاعات دربارهی این مرکز و فعالیتهای آن، هنوز پاسخی دریافت نکرده است. دیپائولا میگوید:
تمام اطلاعاتمان این است که پروژهی مذکور متعلق به چین است و از آن بهشدت حفاظت میشود. صادقانه بگویم مانند این است که کشوری خارجی در خاک کشور شما وجود داشته باشد.
تحرکات اقتصادی چین در کشورهایی که در قلمرو نفوذ ایالات متحده قرار گرفتهاند، واکنشهای مختلفی در رسانههای غربی بههمراه داشته است.
دیپائولا درادامه میگوید با اینکه مقامهای دولتی دائم خاطرنشان میکنند هیچگونه مقاصد نظامی در این مرکز دنبال نمیشود، هنوزهم اهداف واقعی پروژه نامشخص است. این توافق در سال ۲۰۱۲ منعقد شده؛ درحالیکه بند مربوطبه مقاصد غیرنظامی طرح در سال ۲۰۱۶ به آن افزوده شده است. این موضوع پرسشهای بیپاسخ فراوانی دربارهی احتمال جریمهی اقتصادی دولت آرژانتین درصورت تغییر مفاد قرارداد مذکور برانگیخته است.
همکاریهای مشابهی نیز در برزیل درحالانجام است که البته، سطح پنهانکاری آنها به این شدت نیست. آکادمی علوم چین (CAS) با همکاری مؤسسهی ملی تحقیقات فضایی برزیل (INPE) آزمایشگاه مشترک فضایی چین و برزیل را در اوت۲۰۱۴ در سائوپائولو افتتاح کرد. جواکیم کوستا، مدیر برنامهی فضا و آبوهوای INPE، میگوید این پروژه قرار است اطلاعات فرایندها و اختلالات رخداده در سطوح فوقانی اتمسفر زمین را دراختیار پژوهشگران هر دو کشور قرار دهد. همچنین، چین تأمین کمکهزینهی تحقیقاتی ۹ تن از پژوهشگران را در تأسیسات آکادمی خود بهعهده گرفته است.
ژانگ در شورای آتلانتیک میگوید همزمان با پررنگترشدن حضور چین در آمریکایجنوبی، افزایش تمرکز علمی و فناوری در این منطقه نیز امری دورازانتظار نیست. رهبران چین ضمن تلاش برای معرفی کشور خود بهعنوان موتور محرکهای مهم در عرصهی فناوری و ابداعات، قصد دارند اقتصاد چین را بیشتر توسعه دهند. او میافزاید:
اکنون تعداد بیشتری از شرکتهای چینی با سطح فعالیت بینالمللی را شاهد هستید. این کشور پذیرای فناوری است؛ پس بدیهی است بخش علم و فناوری کشور نیز نمودی بینالمللی داشته باشد.
سالها تحقیقوتوسعه در خودروهای برقی و بهبود باتریهای آنها با وجود مزیتهای بیشماری که برای کاربران بههمراه داشت، هنوز مشکلات حلنشدهای باقی گذاشته است. بهعنوان مشکلی حیاتی، اگر خودرو در میانهی راه با کمبود شارژ مواجه شود، باید ایستگاه شارژ پیدا کنید و حدودا ۲۰ دقیقه برای شارژشدن خودرو منتظر بمانید.
مقالههای مرتبط:
ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، همیشه میگفت مشتریانش از زمان شارژ خودرو برای خوردن میانوعده یا نوشیدن قهوه و انجام کارهای دیگر استفاده میکنند. خواندن کتاب و بررسی ایمیل و بازیکردن با کودکان از فعالیتهای دیگری محسوب میشود که رانندگان تسلا در زمان شارژ باتری خود انجام میدهند. تسلا اکنون قابلیت جدیدی به آنها ارائه میکند که میتوانند زمان انتظار را بهمعنای واقعی سپری کنند: بازی ویدئویی.
رانندگان و مالکان خودروهای تسلا از هفتهی جاری قابلیت جدیدی بهنام آرکید (Arcade) دریافت کردهاند. قابلیت جدید به آنها امکان میدهد در صفحهی مرکزی خودرو خود، بازی ویدئویی انجام دهند. بازیهای موجود در تسلا آرکید از عنوانهای کلاسیک همچون Pong پلتفرم آتاری تا عنوانهای ویژهی Buggy Racing 2 و Mario Kart را پوشش میدهند. رانندگان در زمان پارکبودن خودرو در حالت شارژ یا موقعیتهای دیگر میتوانند در بازیهای مسابقهای شرکت کنند. نکتهی جذاب اینکه از فرمان و ترمز خودرو برای هدایت شخصیت بازی استفاده و گاز و شتابگرفتن نیز بهصورت خودکار انجام میشود.
شرکت وِکتور یونیت (Vector Unit) در توسعهی بازیها با تسلا همکاری کرده و رانندگی با خودروهای الکتریکی را مدنظر قرار داده است. بهعنوان مثال، عناصر افزایش سرعت که در بازیهای عادی بهصورت کپسولهای نیترو شناخته میشوند، در بازیهای تسلا آرکید بهصورت ابرخازن هستند. بهعلاوه در زیباسازی طراحی جادهها، بهجای مخازن مرسوم گاز، از قطعات سوپرشارژر استفاده میشود. وِکتور یونیت شخصیتی بهنام استارمن (Starman) هم به بازیها افزوده است. این شخصیت از روی عروسکی مدلسازی شده که ایلان ماسک سال گذشته و در رویداد رهاکردن خودرو رودستر در فضا، به آن بسته بود.
رالف نوزل، بنیانگذار و مدیر فنی وِکتور یونیت میگوید توسعهی بازیها زحمت زیادی نداشت. آنها قبلا هم بازیهای متعددی برای سختافزارهای گوناگون از آیفون تاکنسولهای بازی توسعه دادهاند و تجربهی تسلا آنچنان هم دشوار نبود. مشکل اصلی آنها تغییر رابط کاربری برای خودروهای تسلا مدل X و S بود که نمایشگری عمودی دارند.
نوزل و همکارانش از طرفداران پروپاقرص تسلا هستند؛ بهگونهای که این بازیها را بهرایگان توسعه دادند. بنیانگذار وِکتور یونیت در مصاحبه میگوید فقط بهدلیل جذاببودن پروژه آن را انجام دادهاند. البته، توسعه و عرضهی بازی روی پلتفرم تسلا با این حجم از کاربر و مشتری و اخبار حاشیهای، کمپین بازاریابی پرسودی برای وِکتور یونیت بود.
همین طرفداری شدید از تسلا و وفاداری مشتریان، این شرکت را به خودروسازی غیرعادی و ویژه تبدیل میکند. بهعلاوه، تمرکز آنها روی پیشرانهی برقی و مشکلات متعدد با قانونگذاران و درگیریهای کنترل کیفیت و رانندگی خودکار هم به خاصبودن تسلا میافزاید. در بحث وفاداری، ایلان ماسک درمقایسهبا همهی مدیران ارشد دیگر صنعت خودرو، ارتباط نزدیکتری با مشتریان و عموم جامعه دارد. افزونبراین، زمان زیادی از فعالیتش در شبکههای اجتماعی را هم به تعامل با مشتریان و مخاطبان اختصاص میدهد؛ فعالیتی که برخی اوقات مشکلات حقوقی هم برایش بههمراه داشته است.
تسلا ازطریق بهروزرسانی خودکار پلتفرم یا OTA، بازی آرکید را به کاربران خود ارائه کرده است. چنین بهروزرسانیهایی به شرکت امکان دادهاند تاکنون قابلیتهای ناگهانی و جذابی به کاربران عرضه کند. بهعنوان مثال، آنها قبلا Beach Buggy Racing را به پلتفرم خود افزودند که رفتار سرنشینان خودرو را با شیوهای جذاب تقلید میکند. همچنین، Romance Mode چندی پیش برای رانندگان عرضه شد که شعلهی آتش دلچسب همراهبا پخش موسیقی عاشقانه را در نمایشگر اصلی خودرو نمایش میدهد.
در جدیدترین کنفرانس بازیهای ویدئویی E3، ماسک سؤال جالبی مطرح کرد که نشاندهندهی برنامههای خاص او و شرکت خودروسازیاش بود. او از حضار پرسید:
چگونه تجربهی رانندگی را تاحدممکن سرگرمکننده و جذاب کنیم؟
تسلا دههاهزار کارمند دارد که سالانه صدهاهزار خودرو تولید میکنند. البته، این شرکت هنوز تلاش میکند درکنار رقابت با رقبای سنتی و حرفهای، به سوددهی برسد؛ فرایندی که هنوز به موفقیت نرسیده و بهنوعی تجربهی جذابی برای شرکت نیست.
ایرباس، یکی از شرکتهای پیشگام در حوزهی هوافضا، هواپیماهای تجاری و نظامی و پرتابهی موشک هم تولید میکند. جدیدترین اخبار نشان میدهد آنها با مایکروسافت هم وارد همکاری شدهاند تا از محصولات و سرویسهای واقعیت ترکیبی برای بهبود تولید خود استفاده کنند. ایرباس بهصورت اختصاصی از سرویسهای واقعیت ترکیبی آژور و هولولنز ۲ استفاده خواهد کرد و پیشبینی میکند زمان اعتبارسنجی طراحی ۸۰ درصد کاهش پیدا کند. بهعلاوه، ایرباس میخواهد سرعت انجام وظایف پیچیده را هم ۳۰ درصد افزایش دهد.
مقالههای مرتبط:
ایرباس برای استفاده از هولولنز کاربردهای متنوعی در سر دارد. واقعیت ترکیبی به آنها امکان میدهد کارآموزان صنعت هوافضا در محیطی مجازی و با جزئیات فراوان مفاهیم را بیاموزند. درواقع، با استفاده از فناوریهای جدید دیگر بههواپیما یا قطعات هواپیمایی واقعی نیازی نخواهد بود. بهعلاوه، محیط سهبُعدی قابلیتهایی همچون مشاهدهی عناصر در حالتهای طبیعیتر را به کارآموزان میدهد که در آموزشهای سنتی دردسترس نیست.
هولولنز به طراحان ایرباس امکان میدهد طراحیهای خود را بهصورت مجازی آزمایش و آمادگی آنها را برای تولید بررسی کنند. استفاده از واقعیت ترکیبی سرعت فرایندها را بهصورت نمایی افزایش میدهد که درنتیجهی آن، زمان موردنیاز ۸۰ درصد کاهش مییابد. بهعلاوه، واقعیت ترکیبی بهکمک کارگران خطتولید هم میآید و اطلاعات حیاتی را بدون مزاحمت برای فرایند تولید دراختیار آنها قرار میدهد.
اطلاعات دیجیتالی همچون روشهای نصب و مونتاژ و نقشهها، با استفاده از واقعیت ترکیبی بهصورت زنده روی قطعات نمایش داده میشوند؛ درنتیجه، طراحان و تکنسینها میتوانند وظایفی با دسترسی دشوار و قطعات پیچیده را با مشاهدهی نتیجهی زندهی طراحی روی آنها اجرا کنند. بههرحال همانطورکه گفته شد، ایرباس با استفاده از همین نوآوریها و کاربردهای واقعیت ترکیبی، زمان تولید را تا یکسوم کاهش میدهد.
پوشش از بدو تولد برای آدمی حائز اهمیت است و باید به آن توجه ویژه شود یکی از بزرگترین صفات خدواند ستار یا همان پوشانده است خداوندی که ستار العیوب یعنی پوشاننده عیب هاست حالا عیب چه معنا و مفهمومی دارد جای بحث است و باید با تاملی بیشتر به آن اندیشید ؛ یکی دیگر از مباحث بزرگ دین حق الناس است که در پیشگاه خداوند دارای جایگاه و اهمیت بسیار است و گناهکارانی به حق الناس بی توجه هستند دچار بدترین عواقب و عذاب های الهی می شوند ؛ حال با نگاهی دقیق تر حجاب یک پوشش از نوع حق الناس است که باید در رعایت این واجب الهی کوشا باشیم ؛ در پرتاب تیرهای زهرآگین نفسانی و شهوانی ، شیاطین چنان ضرباتی بر نامحرمان و عموم مردم می زنند که جبران آن در پیشگاه الهی کار بسیار سخت و دشوار است ولی متاسفانه خیلی از افراد به راحتی از کنار این مهم می گذرند غافل از اینکه شیطان همیشه در این بستر آماده گمراهی بندگان خدواند است ؛ آیات قرآنی به طور مفصل به چگونگی رعایت حجاب و آثار آن بر جامعه ایمانی پرداخته است.
بیشتر بخوانید: آتش قبر چه کسانی تا قیامت شعله ور است؟
خداوند در قرآن کریم، زنان ایده آل را که در بهشت جای دارند، به مروارید محجوب و پوشیده در صدف تشبیه میکند، گاه آنها را به جواهرات اصیلی، چون یاقوت و مرجان که جواهر فروشان در پوششی ویژه قرار میدهند تا همچون جواهرات بَدَلی به آسانی در دسترس این و آن قرار نگیرند و ارزش و قدرشان کاستی نپذیرد.
حجاب اسلامی تنها در چادر خلاصه نمیشود، اما چادر بهترین و کاملترین نوع حجاب است؛ حجاب اسلامی یا مانتوی بلند و مقنعه در صورتی کامل است که مانتو برجستگیهای بدن را بپوشاند، آستین آن بقدری گشاد نباشد که بالاتر از مچ را نمایان سازد. گریبان آن به گونهای نباشد که زینتها و لباسهای زیر را آشکار نماید، رنگ و مدل آن توجه نامحرمان را به خود جلب نکند، مقنعهای که میپوشد ساتر موها، تمام گردن، زیر چانه و سینه او باشد. علاوه بر آن جورابهایی بپوشد که رنگ پا را نمایان نکند؛ و نیز کفشی هم بپوشد که رنگ و صدای آن توجه نامحرم را به خود جلب نکند؛ لذا اگر لباسهای او خصوصیات فوق را داشته باشد مصداق حجاب اسلامی است.
در حقیقت وقتی زنان پوشیده و باوقار از خانه بیرون میروند و عفاف و پاکدامنی خود را رعایت کنند، فاسدان و مزاحمان جرات هتک حرمت به آنها را نخواهند داشت؛ اما نباید این مهم را فراموش کنیم حجاب اجباری نتیجه خوبی ندارد و باید هر فردی خود برای رعایت حجاب و عفاف به یقین برسد و باید این را بدانند حجاب یک نعمت الهی است.
حجاب در دیدگاه قرآن چگونه است؟
آیه ۳۱ سوره نور و آیه ۵۹ سوره احزاب به طور کامل به حجاب پرداخته است؛ خداوند در آیه ۳۱ سوره نور میفرماید: و به زنان مؤمن بگو که چشمان خویش فروگیرند و شرمگاه خود نگه دارند و زینتهاى خود را جز آن مقدار که پیداست آشکار نکنند و مقنعه هاى خود را تا گریبان فروگذارند و زینتهاى خود را آشکار نکنند، جز براى شوهر خود یا پدر خود یا پدر شوهر خود یا پسر خود یا پسر شوهر خود یا برادر خود یا پسر برادر خود، یا پسر خواهر خود یا زنان همکیش خود، یا بندگان خود، یا مردان خدمتگزار خود که رغبت به آن ندارند، یا کودکانى که از شرمگاه زنان بى خبرند و نیز چنان پاى بر زمین نزنند تا آن زینت که پنهان کردهاند دانسته شود. اى مؤمنان، همگان به درگاه خدا توبه کنید، باشد که رستگار شوید.
در آیه ۵۹ سوره احزاب نیز آمده است: اى پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: جلبابها [روسرى هاى بلند]خود را بر خویش فروافکنند، این کار براى اینکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است (و اگر تا کنون خطا و کوتاهى از آنها سر زده توبه کنند) خداوند همواره آمرزنده رحیم است.
بر اساس شواهد حکم وجوب حجاب در سال ششم هجرت تشریعشده است؛ بر اساس آیات سوره نور که داستان معروف افک در آن آمده است. در همین زمان بود که منافقین و اراذل و اوباش در صدد برآمدند با ایجاد شایعه درباره زنان پیامبر(ص) و با درست کردن مزاحمتها راهى براى زنان آزاده به بهانه کنیز انگاشتن آنها قلوب پیامبر(ص) و مسلمانان را جریحه دار بکنند. به دنبال این اوضاع و شرایط بود که خداوند آیات مربوط به پوشش را براى بازگویى به امت نازل فرمود.
خداوند در آیه ۵۳ سوره احزاب میفرماید: وهنگامى که چیزى از وسایل زندگى را (بعنوان عاریت) از آنان (همسران پیامبر) مىخواهید از پشت پرده بخواهید این کار براى پاکى دلهاى شما و آنها بهتر است! و شما حق ندارید رسول خدا (ص) را آزار دهید، و نه هرگز همسران او را بعد از او به همسرى خود درآورید که این کار نزد خدا بزرگ است.
در آیه ۳۰ سوره نیز اشاره شده است: به مؤمنان بگو چشمهاى خود را (از نگاه به نامحرمان) فروگیرند، و عفاف خود را حفظ کنند این براى آنان پاکیزه تر است خداوند از آنچه انجام مى دهید آگاه است.
دیدگاه معصومان الهی در خصوص حجاب چیست؟
پیامبر (ص) میفرمایند: کسی که چشمانش را از نگاه حرام به زنی پر کند، خداوند در روز قیامت چشمانش را با میخهای آتشین و آتش پر مینماید و تا زمانی که خداوند بین مردم حکم مینماید، به این حالت خواهد بود. آنگاه دستور میرسد که او را به جهنم ببرید. (در صورتیکه که توبه نکرده باشد).
کسی که خود را شبیه غیر مسلمان درآورد، از ما نیست؛ بین مردان و زنان نامحرم جدایی ایجاد کنید تا با هم برخورد و تماس نداشته باشند، زیرا هنگامی که آنان رو در روی یکدیگر قرار گرفتند و با هم رفت و آمد داشتند جامعه به دردی مبتلا خواهد شد که درمان نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید: توصیه شیطان به حضرت نوح (ع) چه بود؟ + فیلم
رسول خدا (ص) فرمودند: خداوند شما را از عریان شدن بازداشته است؛ لذا از عریان شدن بپرهیزید؛ هلاکت زنان امت من در دو چیز است طلا و لباس نازک؛ خدا مردانی را که شبیه زن میشوند و زنانی را که خود را شبیه مرد قرارمی دهند، نفرین کرده است؛ خداوند عزوجل از زنی که چشم خود را از غیر شوهر یا غیر محرم خود پر کند، خیلی خشمگین میشود، و بدون تردید اگر چنین کند، خداوند تمام کارهای نیک او را از بین میبرد و اگر در بستر غیر شوهرش بخوابد (زنا کند) به عهده خدای متعال است که پس از عذاب نمودن او در قبرش، با آتش او را بسوزاند. (در صورتیکه که توبه نکرده باشد.
امیرالمومنین (ع) در خصوص حجاب و عفاف میفرماید: پاکدامنی، شهوت را تضعیف میکند؛ عفت ورزی، قناعت است؛ نتیجه عفت، حفظ سلامت است؛ هر که عفیف شود، گناهش کم شود و نزد خدا بزرگ شود؛ کسی که نگاه هایش عفیف باشد، اخلاقش نیکو میشود؛ کردار با عفاف، پاکیزه میشود؛ هر که عفت ورزی و خودداری را ارزشمند داند؛ عزت او همیشگی شود؛ پوشیده و محفوظ داشتن زن مایه آسایش بیشتر و دوام زیبایی اوست.
امام علی (ع) در این باره فرموده اند: اختلاط و گفتگو مردان با زنان نامحرم سبب نزول بلا و بدبختی خواهد شد و دلها را منحرف میسازد؛ بهترین لباس؛ لباسی است که تو را از خدا به خود مشغول نسازد؛ وقتی کسی عریان شود، شیطان به او نظر میاندازد و در او طمع میکند؛ پس خود را بپوشانید؛ بر شما باد بر پوشیدن لباس ضخیم؛ چرا که هرکس لباسش نازک باشد، دینش نازک است.
امام صادق (ع) نیز در خصوص حجاب و عفاف میفرمایند: حجاب زن برای طراوت و زیبایی اش مفیدتر است.
در حدیث قدسی نیز آمده است: به بندگانم بگوئید به لباس دشمنانم در نیایند و خود را شبیه دشمنان من نکنند که در این صورت آنها هم دشمنان من خواهند بود
حجاب موضوعی فطری است
حجت الاسلام و المسلمین مظفر کاوه در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه انسان موجودی فطری است بنابراین تابع دین و آیین فطری است، اظهار کرد: در بحث فلسفه حجاب با توجه به اینکه تمام ادیان الهی به خصوص دین و آیین اسلام فطری است حجاب نیز امر فطری و غریزی است؛ دین اسلام در ادیان الهی مانند خورشید میدرخشد؛ در ادیان الهی بحث حجاب جدی است و فقط مختص اسلام نیست.
وی ادامه داد: در برخی از ادیان الهی مانند آیین یهودیت قوانین حجاب به مراتب سختتر و شدیدتر از دین اسلام است؛ در آیین مسیحیت نیز با مبلغان دین به خصوص بانوان در کلیساها به شدت سخت گرفته میشود در حقیقت حجاب یک قانون آسمانی در تمام ادیان الهی است و به اسلام اختصاص ندارد.
اسلام دین اعتدال است
حجت الاسلام کاوه با اشاره به اینکه در برخی از کشورهای غربی مانند فرانسه با محجبان به شدت برخورد میشود، تصریح کرد: قوانین کشورها در خصوص حجاب متفاوت است در برخی ازکشور رعایت حجاب جرم محسوب میشود و با محجبان به عنوان مجرم برخورد میشود و آنها به شدت مجازات میشوند.
وی با اشاره به اینکه اسلام دین اعتدال است، افزود: اسلام نه با خشونتهایی که افراد را مجبور به حجاب اجباری به سختترین شکل میکند موافق است و نه به بد حجابان اجازه قانون شکنی میدهد در حقیقت دین اسلام در چارچوب خاص خود، دین اعتدال و مباحث اسلام بسیار معتدل و آسمانی است.
محدوده حجاب چگونه است؟
حجت الاسلام والمسلمین کاوه با اشاره به اینکه حجاب فقط مختص زنان نیست بلکه مردان نیز باید حجاب خود را رعایت کنند، گفت: از نگاه فلسفی؛ ساختار وجودی زن دارای جاذبه است، زیبایی که زن دارد در مردان کمتر است، ولی در موجودات دیگر جذابیت و زیبایی مختصص جنس نر است؛ خداوند این امتیاز و جاذبه خاص را به زن داده و زن به طور فردی و طبیعی جلوه نمایی دارد.
این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه زن نقش شکار و مرد نقش شکارچی را ایفا میکند، افزود: هوای نفسانی و شهوت در تمام انسانها وجود دارد، ولی نباید رها شود باید کنترل و شرعی باشد تا کسی آسیب نبیند جاذبه زن باید در محدوده خاصی بروز داده شود اگر از حد خود بگذرد آسیبهای بسیاری را به همراه دارد؛ در جامعه باعث فروپاشی خانوادهها میشود و آرامش و آسایش فردی، خانوادگی و اجتماعی از بین میرود؛ هدف دین مبین اسلام آرامش و آسایش انسان است؛ حجاب در زنان و مردان اگر نباشد آرامش در خانوادهها به وجود نمیآید.
اثباتی برای لزوم رعایت حجاب و عفاف
حجت الاسلام و المسلمین کاوه با اشاره به اینکه عفاف از حجاب بالاتر است و باید بیشتر به آن توجه شود بیان کرد: خداوند دارای صفات ذاتی و کمالی، باطن ظاهر است؛ خدواند مظهر اسمایی که ظاهر و باطن است برخی از صفات باید پنهان بماند تا آثار و برکات بیشتری داشته باشد این امر مختص جلوههای زنان نیز است؛ حجاب و عفاف پوششی برای این ظواهر و جلوه هاست؛ آثار و برکات حجاب و عفاف در جامعه بسیار است خانوادهای که دارای حجاب و عفاف است صاحب یک آرمش و امنیت خوبی است وبالعکس خانوادهای که حجاب و عفاف را رعایت نکند دچار بسیاری آسیبهای اجتماعی میشود.
وی با اشاره به اینکه زیباییهای زن فقط باید برای محرمان تجلی کند، افزود: حجاب و عفاف در زنان مانند گل و گلاب است؛ زمانی که زن باید برای محرمان جلوه نمایی کند مانند گل و زمانی که باید از معرض دید نامحرمان دور باشد مانند گلا ب (گلاب برای اینکه فاسد نشود باید از نور دور باشد و در سایه به دور از نور نگهداری شود) است.
حجاب مصونیت به وجود میآورد نه محرومیت
حجت الاسلام و المسلمین کاوه با اشاره به اینکه حجاب مصونیت به وجود میآورد نه محرومیت، عنوان کرد: یکی از مهمترین عواملی که آرامش و آسایش میآورد حجاب و عفاف است؛ بر اساس روایات، احادیث، احکام و فتواهای علماء و مراجع تقلید محدوده حجاب و عفاف مشحص میشود؛ روایات و احادیث بسیاری وجود دارد که بر حجاب و عفاف تاکید دارد؛ در مباحث فقهی باید به مراجع مراجعه شود؛ اما از نظر تمام فقها و مراجع تقلید گردی صورت زنان و تا مچ دست فقط باید مشخص باشد و بقیه اعضای بدن باید از دید نامحرم پوشیده باشد. به تعبیری نباید باعث تحریک جنس مخالف شود.
چادر یک نماد ملی است
این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه بر اساس فتواهای عمومی مراجع تقلید حد حجاب و عفاف مشخص میشود، تاکید کرد: محدوده شرعی باید رعایت شود، قانون اساسی نیز در محدودهی شرعی موثر است؛ در بسیاری از کشورها چادر جزء پوشش نیست، ولی محدودهی شرعی رعایت میشود؛ ۹۹ درصد بانوان بد حجاب دارای اعتقادات مذهبی هستند، ولی به دلیل ناگاهی و بی اطلاعی از قوانین شرعی مرتکب برخی اشتباهات میشوند.
وی افزود: ممکن است بر اساس ناآگاهیها و برخی لجاجتها بانوان بدحجاب از حجاب و عفاف دوری کنند در حقیقت مسایل دینی برای این افراد به خوبی تعریف نشده است اگر اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مناسب شود این افراد نیز متوجه اشتباهات خود خواهند شد.
حجت الاسلام و المسلمین کاوه گفت: مراکز فرهنگی و رسانه ملی میتوانند با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مناسب آنها را متوجه اشتباهاتشان کنند باید قدرت تبلیغ در این نهادها افزایش پیدا کند و برای این امر مهم وقت گذاشته شود؛ باید آثار مثبت حجاب و عفاف در امنیت و آرامش خانواده و جامعه و آسیبهای بی حجابی به آنها اطلاع رسانی شود.
ایدهی سیستم موقعیتیابی جهانی یا بهاختصار GPS از سال ۱۹۹۵ بهصورت عملیاتی درآمد و از آن زمان بهشکل وسیعی در ایالات متحده و سایر نقاط جهان توسعه یافت. مفهوم موقعیتیابی براساس اطلاعات ماهوارهای بهاندازهای مفید و کارآمد بود که طولی نکشید سایر قدرتهای جهانی شامل چین، روسیه، اتحادیهی اروپا، هند و ژاپن نیز شروع به راهاندازی سیستمهای جهانی و محلی مختصبه خود را کردند.
بهتازگی مطالعهی جامعی باهدف برآورد ارزش واقعی فناوری جیپیاس در اقتصاد آمریکا انجام شده است و این موضوع جذاب بررسی شده که عواقب احتمالی بروز یک خاموشی ۳۰ روزهی در این فناوری چه خواهد بود (صرفنظر از اینکه علت آن یک رویداد جوی-فضایی باشد یا یک اقدام خرابکارانه ازسوی یک دولت متخاصم). این مطالعه ازسوی مؤسسهی تحقیقاتی RTI International و با حمایت مالی مؤسسات استاندارد و فناوری دولت ایالات متحده انجام گرفته است.
اثرات اقتصادی
بهعنوان بخشی از این تحلیل، پژوهشگران با بیش از ۲۰۰ متخصص در ارتباطبا کاربرد فناوری GPS در حوزهی خدمات گوناگون صحبت کردند. این خدمات بازهی متنوعی را از کشاورزی و حفاری سکوهای نفتی گرفته تا خدمات موقعیتیابی برای جابجایی مسافران و حمل کالا شامل میشد. همچنین مطالعهی یادشده بررسی بازهی زمانی گستردهای از زمان پیدایش شکل تجاری GPS در سال ۱۹۸۴ تا سال ۲۰۱۷ را پوشش داد.
پژوهشگران دریافتند که حجم منافع اقتصادی ناشیاز فناوری GPS در طول این بازهی زمانی به عدد خیرهکنندهی ۱.۴ تریلیون دلار میرسد. بزرگترین بخش این درآمدزاییها متعلق به بخش «ارتباطات از راه دور» شامل بهینهسازی قابلیتاطمینان و بهرهبرداری از پهنای باند در شبکههای بیسیم بوده که مبلغ آن به ۶۸۵.۹ میلیارد دلار میرسد.تلهماتیک (افزایش بازدهی، کاهش هزینه و منافع زیستمحیطی حوزهی ناوبری خودروها) نیز با درآمدزایی ۳۲۵ میلیارد دلاری در رتبهی دوم این فهرست جای میگیرد. پس از آن، رتبهی سوم متعلقبه خدمات مکانمحور گوشیهای هوشمند است که توانسته ۲۱۵ میلیارد دلار درآمد ایجاد کند.
ارزش فناوری GPS برای اقتصاد کشورهایی نظیر ایالات متحده رو به رشد است. براساس این مطالعه، ۹۰ درصد از این منافع اقتصادی در خلال سالهای پس از ۲۰۱۰ حاصل شده است که تنها ۲۰ درصد از کل بازهی زمانی مطالعاتی را تشکیل میدهد. گزارش میگوید بخشهایی از اقتصاد نیز وجود دارند که هنوز در مراحل ابتدایی درک ارزش این فناوری قرار گرفتهاند و در حال شناسایی کاربران بالقوه این سرویس در کسبوکار خود هستند. همین امر خبر از قابلیت بالای این فناوری برای رشد بیشتر در آینده را میدهد.
عواقب قطعی GPS
گزارش پیشبینی میکند درصورت بروز یک رخداد که منجربه قطع گستردهی این سرویس در جهان شود، هزینههای سرانگشتی ناشیاز آن به یک میلیارد دلار در روز خواهد رسید. حجم این خسارت در ماههای آوریل و مه که کشاورزان وابستگی بیشتری به این فناوری برای کشت در مزارع خود دارند، ممکن است به مقادیر بالاتری نیز برسد.
مقالههای مرتبط:
برای برآورد اثرات یک خاموشی در سرویس GPS، سعی شد متغیرهای گوناگونی زیر نظر گرفته شود. یکی از این متغیرها،زمانبندی دقت (precision timing) است که نقشی اساسی در عملکرد چندین سرویس بیسیم نظیر همگامسازی ترافیک میان اپراتورهای شبکه، جابجایی سرویس میان ایستگاهها و مدیریت پرداخت دارد. بهعلاوه، مقادیر بالاتری از زمانبندی دقت، امکان دستیابی به پهنای باند بالاتر و درنتیجه پوشش تعداد دستگاههای بیشتر را نیز فراهم خواهد کرد. برای مثال، استفاده از فناوری 4G LTE بدون کمک GPS امری غیرممکن بود.
درصورت بروز یک قطعی سراسری، اثرات این اتفاق در دو روز اول بسیار اندک خواهد بود؛ اما بعد از آن، کیفیت شبکهی بیسیم بهصورت محسوسی افت خواهد کرد. گزارش میگوید پس از ۳۰ روز، عملکرد این سیستم به مقداری بین ۰ تا ۶۰ درصد سطح عملکرد عادی آن خواهد رسید. بااینحال، خطوط تلفن ثابت تغییر چندانی به خود نخواهند دید.
مطالعه اخیر، رشد ارزش اقتصادی فناوری GPS را بهخوبی نشان میدهد
در متن این مطالعه آمده است:
فناوری GPS طی برههی زمانی مهمی در بخش ارتباطات ظاهر شد و نقش مهمی در دیجیتالسازی زیرساختهای ارتباطی و پیشرفت فناوری بیسیم داشت. فناوری بیسیم ضمن تکامل خود، وابستگی بیشتری به زمانبندی دقت پیدا خواهد کرد و این بهمعنای وابستگی بیشتر به GPS خواهد بود. چندین و چند جریان فناوری از خودروهای خودران گرفته تا اینترنت اشیا در سالهای آینده مرزهای فناوری بیسیم را بهکلی جابهجا خواهند کرد.
این مطالعه لزوم مطالبهی عمومی برای افزایش امنیت سیستم GPS را نشان میدهد. هماکنون نیروی هوایی ایالات متحده مسئول بهروزرسانی ناوگان جدید تجهیزات ماهوارهای GPS III در این کشور است. گفتنی است اولین سری از این ماهوارهها با دقت سه برابری نسبتبه نسل قبل و قابلیت ضدپارازیت توسط موشک فالکون ۹ شرکت اسپیسایکس (SpaceX) در دسامبر سال ۲۰۱۸ وارد مدار شد.
.: Weblog Themes By Pichak :.