در بین تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند، شیائومی بهعنوان شرکتی که دستگاههایی با قیمت مناسب تولید میکند، شناخته میشود. شیائومی می ۹، نخستین گوشی هوشمند جهان بود که با تراشهی اسنپدراگون ۸۵۵ کوالکام معرفی شد.
اکنون براساس آخرین اخبار بهنظر میرسد شیائومی قصد دارد نخستین گوشی هوشمند صنعت موبایل را با دوربین ۶۴ مگاپیکسلی معرفی و به بازار عرضه کند.
مقالههای مرتبط:
توسعهدهندگان XDA در کدهای مربوطبه دوربین در ارتباط بارابط کاربری MIUI 10 متوجه این موضوع شدند. در کدهای اپلیکیشن دوربین به قابلیت تصویربرداری ۶۴ مگاپیکسلی اشاره شده و بهنظر میرسد مربوطبه دوربین گوشی هوشمند باشد. پیشتر گفته شده بود که گوشیهای مجهزبه دوربین ۶۴ مگاپیکسلی در راه هستند. اوایل خردادماه، احتمال عرضه گلکسی A70s بهعنوان اولین گوشی سامسونگ با دوربین ۶۴ مگاپیکسلی مطرح شد. اخیرا سامسونگ حسگر ۶۴ مگاپیکسلی برای گوشیهای هوشمند معرفی کرد که بهمراتب کیفیت بالاتری نسبت به دوربینهای ۴۸ مگاپیکسلی در گوشیهای هوشمندی همچون شیائومی می ۹ خواهد داشت.
انتظار میرود گوشی بعدی شیائومی با دوربین ۶۴ مگاپیکسلی به بازار عرضه شود. چند روز پیش نیز در اخبار آمده بود که گلکسی نوت ۱۰ سامسونگ از دوربین ۶۴ مگاپیکسلی بهره نخواهد برد. هنوز مشخص نیست کرهایها چه زمانی قصد دارند دستگاهی با دوربین ۶۴ مگاپیکسلی به بازار عرضه کنند. همچنین هنوز اخبار موثقی در مورد تصمیم سایر تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند در مورد دوربین ۶۴ مگاپیکسلی منتشر نشده است. اما بهنظر میرسد شیائومی قصد دارد گوشی هوشمند شیائومی می ۱۰ را با دوربین ۶۴ مگاپیکسلی معرفی و به بازار عرضه کند.
میتوانید برای اطلاع از آخرین قیمت گوشیهای موبایل در بازار، اطلاع از مشخصات فنی دقیق، مشاهدهی مقایسه محصول و مطرح کردن سوالات خود در مورد این محصول به صفحهی آن در بخش محصولات زومیت مراجعه کنید.
دیماه سال گذشته، سامسونگ فناوری بلندگوی یکپارچه با نمایشگر گوشیهای هوشمند را در CES 2019 معرفی کرد. روز گذشته، تصاویری از محافظ نمایشگر گوشیهای هوشمند گلکسی نوت ۱۰ و گلکسی نوت ۱۰ پرو فاش شد و به گمانهزنیهای بیشتری دربارهی جزئیات پرچمدار جدید کرهایها دامن زد.
Ice Universe که معمولا اخبار فاششده را منتشر میکند، اطلاعات جدیدی در مورد بلندگوی گوشیهای سامسونگبهاشتراک گذاشته است. براساس اعلام Ice Universe، علت باریک بودن حاشیهی بالای دستگاههای جدیدی که بهزودی توسط کرهایها رونمایی میشود، حدف هدفون و بلندگو در قسمت بالای دستگاه است.
مقالههای مرتبط:
بهنظر میرسد کرهایها قصد دارند گوشیهای هوشمند سامسونگ گلکسی نوت ۱۰ و گلکسی نوت ۱۰ پرو را با فناوری بلندگوی زیر نمایشگر موسوم به SoD یا اصطلاحا Sound on Display به بازار عرضه کنند. پیشتر نیز احتمال بهکارگیری چنین ویژگی در مورد گوشیهای هوشمند هواوی پی ۳۰ پرو والجی جی ۸ تینکیو مطرح شده بود. تصاویری از محافظ نمایشگر گلکسی نوت ۱۰ فاش و بهاشتراک گذاشته شده است، ولی درنهایت نمیتوان بهصورت قطعی تأیید کرد که دستگاههای بعدی کرهایها با فناوری ساند آن دیسپلی رونمایی خواهند شد یا خیر.
البته باتوجهبه اینکه دستگاههایی در بازار با فناوری بلندگوی یکپارچه با نمایشگر معرفی شدهاند، این احتمال وجود دارد غول فناروی کرهای نیز تصمیم بگیرد گوشیهای هوشمند جدید خود را با بهرهگیری از همین فناوری به بازار عرضه کند. انتظار میرود گلکسی نوت ۱۰ سامسونگ، ۱۶ مرداد رونمایی شود. تا رویداد رونمایی باید منتظر باشیم و ببینیم درنهایت دستگاههای جدید سامسونگ با چه مشخصاتی معرفی میشوند.
قیمت روز موبایل، مشخصات فنی و هر اطلاعاتی که برای خرید ارزان و آگاهانهی انواع گوشی سامسونگ نیاز دارید را در بخش محصولات زومیت بیابید؛ مقایسهی مشخصات فنی انواع گوشیهای سری S، J، M و A سامسونگ و گالری تصاویر رسمی این محصولات همگی در بخش محصولات در دسترس شما خواهد بود.
رنو بهتازگی شاسیبلند جدیدی با نام ترایبر (Triber) را برای بازار هند معرفی کرده تا نشان بدهد که هند، هنوز هم یکی از بازارهای هدف این شرکت محسوب میشود. ترایبر به خانواده کراساورها و شاسیبلندهای محبوبی همچون کویید، داستر و کپچر در بازار هند میپیوندد. رنو ترایبر تا ۷ سرنشین را در خود جای میدهد و از بزرگترین فضای بار در کلاس خودروهای شاسیبلند ۵در همرده بهره میبرد.
از نظر طراحی، ترایبر بهعنوان مدل کشیدهشده و بزرگتر از کویید محسوب میشود و در قسمت عقبی خودرو شاهد شباهتهای زیادی با فورد اکواسپرت هستیم. در قسمت جلویی خودرو، ظاهر بهروزرسانی شده و جدیدی را شاهد هستیم. جلوپنجره نشان رنو را در خود جای داده و در ادامه به دو چراغ LED کشیده در طرفین میرسیم. کمی پایینتر، چراغهای روشنایی در روز تریبر قرار گرفتهاند که از ظاهر جدید بهره میبرند.
در قسمت داخلی خودرو، شاهد طراحی مینیمالیستی هستیم؛ اما رنو از یک نمایشگر بزرگ در قسمت میانی کنسول استفاده کرده که برای مدلهای لوکستر، از قابلیت اندروید اتو بهره خواهد برد. در کنسول وسط، کانالهای سیستم تهویه و دکمه روشنوخاموششدن خودرو قرارگرفته است.
مقالههای مرتبط:
در قسمت زیرین کنسول، یک فضای بزرگ درنظر گرفته شده که دارای پورت USB/AUX هم هست. در قسمت پایین نمایشگر، سه دکمه متفاوت برای تنظیم سیستم تهویه درنظر گرفته شده که تنظیم تهویه مطبوع برای ردیف دوم صندلیها را شامل میشود. پیشرانهی اصلی رنو ترایبر از نوع ۱ لیتری با ۷۲ اسببخار قدرت و ۹۶ نیوتنمتر گشتاور است. قطعا این پیشرانه توجه شما را بهخود جلب نمیکند؛ اما بهگفتهی رنو، قدرت پیشرانه برای مصرفکنندگان هندی کافی است. در حالت استاندارد، رنو ترایبر با جعبهدندهی ۵ سرعتهی دستی عرضه میشود؛ اما انتخاب جعبهدندهی نیمه خودکار هم در دسترس است.
شرکت رنو ادعا میکند ترایبر در بازار هند رقیب مستقیم ندارد و با عرضهی این خودرو در بازار، فروش سالیانه رنو تا ۳ سال آینده بهمیزان ۲۰۰ هزار دستگاه افزایش خواهد یافت. قیمت ترایبر هنوز مشخص نیست؛ اما بهگفتهی رنو، این مدل بهنحوی قیمتگذاری میشود که بازار رقابتی داشته باشد.
ترایبر در نیمهی دوم سال ۲۰۱۹ میلادی به نمایندگیهای رنو در هند راه پیدا میکند. تولید این خودرو هم در هند انجام میگیرد. بهگفتهی، تیری بالور، مدیرعامل گروه رنو:
هند برای گروه رنو بازار هدف محسوب میشود. ما در بازار هند تازهکار هستیم؛ اما بههمراه استراتژیهای آیندهنگرانه، اهداف بلندپروازانهای را در سر داریم. قصد داریم میزان فروشمان را تا سال ۲۰۲۲، دو برابر کنیم. بههمین دلیل، رنو ترایبر را عرضه خواهیم کرد که برای بازار اصلی هند درنظر گرفته شده است. رنو ترایبر در هند پایهگذاری شده، توسعه یافته و تولید شده است. بنابراین ترایبر قبل از اینکه در بازار جهانی عرضه شود، اول برای مشتریان هندی دردسترس خواهد بود. این خودرو شرایط را کاملا زیر و رو میکند.
دراپباکس مدتها بود مانند رقبایش، فقط سرویس ذخیرهی فایل ابری بهشمار میآمد و مانند پوشهای در نوارابزار کامپیوتر شما نمایش داده میشد و نسخهای از فایلهایی که در آن قرار میدادید، در فضای ابری قرار میگرفت و میتوانستید آنها را با دیگران بهاشتراک بگذارید. بدینترتیب، همیشه نسخهای پشتیبان از فایلهای خود داشتید.
بااینحال، بهنظر میرسد شرکت سازندهی این نرمافزار آرزوهای بزرگتری در سر دارد که حالا جامهی عمل پوشیده است. دراپباکس میخواهد درکنار سردمدارانی چون گوگلداکس، مایکروسافت آفیس، اسلک، سیلزفورس(Salesforce)، ترلو و زوم، بهعنوان ابزار هماهنگکننده در جعبه ابزار کار شما حضور داشته باشد. حالا این شرکت توانسته در نرمافزاری بهنام «دراپباکس جدید» (the new Dropbox)، این نرمافزارها را درکنارهم جمع کند.
براساس گفتههای این شرکت، این نسخه از دراپباکس بهصورت متاپلتفرم ساخته شده و به شما کمک میکند کارهای شغلی خود را راحتتر مدیریت کنید. نکتهی مهم این است که میتوانید بدون اینکه از محیط دراپباکس خارج شوید، همهی فعالیتهای خود را انجام دهید. برای مثال، فایلهای گوگلداکس، مایکروسافت، اسپردشیت و اسلاید را ایجاد یا ویرایش کنید یا در اسلک با دیگران صحبت کنید یا بهوسیلهی زوم، ویدئوکنفرانس برگزار کنید و فایلهای دراپباکس را برای اعضای کنفرانس ارسال کنید. حتی میتوانید در محیط دراپباکس پروژههای مبتنیبر اطلسین مانند ترلو و جیرا (Jira) را مدیریت کنید؛ بدون اینکه نیاز باشد جداگانه روی نرمافزار هریک از آنها کلیک کنید.
نسخهی جدید دراپباکس به شما اجازه میدهد بدون نیاز به نرمافزار مدیریت کاری دیگر، پروژههای کوچک خود را مدیریت کنید. میتوانید فهرست کارهایی را اضافه کنید که باید انجام شود، وظایف هر عضو گروه را مشخص کنید، کامنت بگذارید و با استفاده از بخش کار تیمی (Team Activity Feed) از میزان کار انجامشدهی هر عضو آگاه باشید.
همچنین، میتوانید از فعالیتهای و پروژههای آنلاین خود میانبر بسازید تا آنها را همیشه دردسترس داشته باشید. این امکان برای ذخیرهسازی صفحات ویکی (Wiki) و مقالات جدید هم فراهم است. علاوهبراینها، این امکان وجود دارد که بتوانید در کل دراپباکس خودتان جستوجو کنید و بهنظر میرسد بسیار کارایی داشته باشد. شایان ذکر است امکان ویرایش تصاویر و امضای اسناد با فرمت Pdf هم در این نسخه از دراپباکس وجود دارد.
ناگفته نماند زمان زیادی باید صرف کار با دراپباکس جدید شود تا مشخص شود واقعا میتواند جایگزین مناسبی برای امثال ترلو باشد یا خیر؛ اما ایدهی دراپباکس جدید بسیار جذاب است. البته، اگر ترجیح میدهید از نسخهی معمول دراپباکس استفاده کنید و این نرمافزار را تنها بهعنوان پوشه در فضای ابری داشته باشید، هیچ مانعی وجود ندارد و میتوانید بدون هیچ مشکل یا تغییری این کار را انجام دهید. نسخهی اولیهی دراپباکس جدید برای ویندوز و مکینتاش را میتوانید از اینجا دانلود کنید.
بهتازگی گزارشی نشان میدهد ذوب لایهی منجمد خاک در شمالگان درحالآزادکردن سموم، بیماریهای قدیمی، ضایعات هستهای و کربندیاکسیدی است که مقدار گازهای گلخانهای موجود در اتمسفر را دوبرابر خواهد کرد. سو ناتالی که اثرهای ذوبشدن لایهی منجمد خاک را مطالعه کرده، صحنهای را توصیف کرده که در سال ۲۰۱۲ در سیبری شاهدش بوده است. او در مصاحبه با بیبیسی گفت:
هنوز وقتی بهیاد آن میافتم، میلرزم. اندازهی آن باورکردنی نبود: فروپاشی صخرههای یخی بهاندازهی ساختمانهای چندینطبقه. وقتی شما در آن حوالی راه میرفتید، میتوانستید چیزهایی ببینید که مثل کُندههای درخت از لایهی منجمد بیرون زدهاند. آنها استخوانهای ماموتها و دیگر حیوانات عصر پلیستوسن هستند.
لایهی منجمد خاک درحالذوب است و موادی نمایان شدهاند که بهتر بود مدفون باقی بمانند. درکنار فسیلهای پلیستوسن، مقادیر عظیمی از گازهای کربن، متان، جیوه و حتی بیماریهای باستانی نمایان میشوند.
لایهی منجد غنی از یخ در دووانی یار در سیبری. لایهی منجمد درحالذوب میتواند بیماریهای قدیمی را بازگرداند و گازهای گلخانهای را وارد اتمسفر و ضایعات هستهای و جیوه را وارد زنجیرهی غذایی کند. دانشمندان پیشبینی کردهاند تا سال ۲۱۰۰، حدود ۷۰ درصد از لایهی منجمد ذوب خواهد شد.
ناتالی میگوید ۱,۵۰۰ میلیارد تن از کربن که دوبرابر مقدار کربن موجود در اتمسفر است، در لایهی منجمد خاک ذخیره شده است. اگر نرخ کنونی انتشار گازهای گلخانهای ادامه پیدا کند، ۷۰ درصد از یخ شمالگان تا پایان قرن ناپدید خواهد شد. اگر تغییرات چشمگیری درزمینهی مبارزه با تغییرات اقلیمی در سرتاسر جهان اعمال شود، تنها ۳۰ درصد از لایهی منجمد ذوب خواهد شد. ناتالی افزود:
مردم دربارهی بمب کربنی سخن میگویند. این ازنظر مقیاس زمانی زمینشناسی، انتشاری آهسته نیست؛ بلکه مخزنی از کربن است که گیر افتاده و در بودجهی کربنی، حفظ دمای زیر دو درجهی سانتیگراد در نظر گرفته نشده است.
کربن، تنها مشکل حاصل از ذوب لایهی منجمد خاک نیست. در سال ۲۰۱۶، گروهی از گوزنداران شمالگان دچار سیاهزخم شدند. بهنظر میرسید این بیماری عفونی که معمولا حیوانات اهلی و وحشی را متأثر میکند، از لاشهی ذوبشده گوزنی که ۷۵ سال پیش مرده بود، نشئت گرفته باشد. بنابر گزارشها، احتمال بازگشت آنفلوآنزای اسپانیایی و طاعون خیارکی نیز در آیندهی نزدیک وجود دارد. این بیماریهای باستانی که سالها پیش ریشهکن شدهاند، ممکن است هنوز بهصورت منجمد در لایهی یخزدهی خاک وجود داشته باشند که ذوب این لایه موجب میشود این بیماریها نمایان شوند.
شمالگان بیش از هر جای دیگری جیوه را در خود ذخیره کرده است. طبق گفتهی دانشمندان، تقریبا ۱,۶۵۶ هزار تن جیوه در یخ قطب و لایهی منجمد پنهان شده است. اگر این مادهی شیمیایی آزاد شود، میتواند وارد زنجیره غذایی شود و حیاتوحش و انسانها را درمعرض خطر قرار دهد.
با گسترش شبکهی 5G در شهرها و کشورها، اکنون پژوهشگران دستبهکار شدهاند تا مقدمات لازم برای توسعهی 6G را در زمانی کمتر از یک دههی آینده آماده کنند. بهعقیدهی آنها، قوت این نوع از شبکهها سرعتبخشیدن به سرویسهای اینترنت بیسیم خانهها یا تلفنهای همراه نیست؛ بلکه مجموعهی گستردهای از کارهای علمی و صنعتی پیشرفتهای است که انجام آنها فقط بهلطف شبکههای 6G مقدور یا تسهیل میشود. دسترسی از راه دور و آنی و بیسیم به محاسبات هوش مصنوعی در حجمی برابر با محاسبات مغز انسان از این جملهاند.
ایدهی این نوع از شبکهها برگرفته از مقالهای IEEE است که بهتازگی دکتر تد راپاپورت و همکارانش با محور کاربردهای طیف بیسیم صد گیگاهرتز تا سه تراهرتز نوشته شده است. راپاپورت یکی از پژوهشگران پیشگام دانشگاه نیویورک است که در حوزهی ارتباطات بیسیم فعالیت میکند.
با افزایش مستمر استفادهی نسلهای پیشین شبکههای ارتباطاتی از طیفهای مختلف رادیویی (از فرکانسهای مایکروویو گرفته تا فرکانسهای میلیمتری)، اکنون دیگر دامنهی امواج زیرمیلیمتری (submillimeter wave) آخرین مجموعه از فرکانسهای ظاهرا امن و غیریونیزهکننده است که میتوان از آن برای ارتباطات استفاده کرد و پسازآن، دیگر باید بهسراغ طول موجهای اپتیک، تابشهای کیهانی، اشعهی ایکس و گاما رفت.
مقالههای مرتبط:
همکاران راپاپورت معتقدند با اینکه شبکههای 5G باید بتوانند به حداکثر سرعت ۱۰۰ گیگابیتبرثانیه دست یابند، فناوری فعلی برای متراکمسازی سیگنالها توانایی رسیدن به این نرخ را ندارد. این کار حتی در امواج میلیمتری امروزی هم امکانپذیر نیست که فقط یکی از آنها میتواند دسترسی به پهنای باندی به وسعت بزرگراهی با ۵۰۰ باند را فراهم کند. بنابراین، بازشدن فرکانسهایی در مقیاس تراهرتز طیف بسیار وسیعی از پهناهای جدید باندی را برای استفادهی بیسیم بهارمغان میآورد که میتوانند انواع مختلفی از دادهها را در مقادیری فراتر از تصور انتقال دهند.
یکی از مهمترین کاربردهای این فرکانسها آن است که دستگاههای بیسیم به این وسیله میتوانند مقادیر زیادی از دادههای محاسباتی را از راه دور هدایت کند. این مقادیر از دادهها ازنظر حجم با دادههای درون مغز انسان برابری میکند. همانطورکه پژوهشگران میگویند، فرکانسهای تراهرتز بهاحتمال زیاد اولین طیف بیسیمی هستند که این قابلیت را دارند که محاسباتِ درلحظه (Real-Time) موردنیاز برای هدایت و کنترل از راه دور و بیسیم شناخت انسان را فراهم کنند.
بهعبارتدیگر، پهپاد بیسیم با قابلیتهای محاسباتی محدودِ سختافزارِ آنبورد را میتوان از راه دور و با استفاده از هوش مصنوعی به بزرگی سرور و به قدرت خلبانی ماهر هدایت کرد یا اینکه میتوان عملیات ساختوساز ساختمان را از فاصلهای بسیار دور فقط با استفاده از کامپیوتر کنترل و ماشینآلات را هدایت کرد. شاید برخی از این مثالها بهنظر آشنا برسد؛ چراکه موارد مشابهی از کنترل از راه دور درحالحاضر با استفاده از 5G درحالانجام است، با این تفاوت که در آنها، اپراتورها انسان هستند و نه کامپیوتر.
نکتهی مهم دربارهی 6G آن است که تمامی کارهای سنگین و طاقتفرسای محاسباتی را هوش مصنوعی با قابلیتهای انسانی انجام میدهد که مسئولیت ارسال و دریافت حجم زیادی از دادههای مشاهداتی و واکنشی را برعهده دارد.
طبق قانون مور، تا سال ۲۰۳۶ کامپیوترهایی با قدرت محاسباتی مغز انسان، تنها به قیمت هزار دلار به کاربران فروخته خواهند شد. توجه کنید هزار دلار درحالحاضر قیمت یک گوشی هوشمند است. ارتباطات 6G موجب میشود دسترسی به این نوع از کامپیوترها با این توانمندی محاسباتی سریعتر صورت پذیرد.
همچنین، راپاپورت و همکارانش ابراز امیدواری میکنند طیف موجهای زیرمیلیمتری به پیشرفت فناوریهای موجود مانند دوربینهای موجمیلیمتری دیددرشب و رادارهای دقیق و باکیفیت و اسکنرهای امنیتی تمام بدن تراهرتز (بهجای امواج میلیمتری) کمک کنند. هرقدر پهنای باند افزایش یابد، وابستگیها به زیرساختهای فیبرکابلی هم کمتر میشود و صنایع برای اهداف مربوطبه بکهال شبکه (Backhaul) و اتصال به مراکز داده بهسمت استفاده از فیبر بیسیم سوق داده میشوند.
ازلحاظ عملی، موانعی بر سر راه تبدیل 6G از نظریه به واقعیت وجود دارد که یکی از آنها کوچکسازی فناوریهای مهم موردنیاز دراینزمینه و دیگری پژوهش دربارهی سلامت فرکانسهای تراهرتز است. همچنین، فرکانسهای امواج زیرمیلیمتری مانند امواج میلیمتری به آنتنهای کاملا جهتدار نیاز دارند. بخشی از این نیاز بهدلیل حساسیت شدید آنها، بهویژه امواج بالاتر از ۸۰۰ گیگاهرتز، به تداخلات جوّی است.
مقالههای مرتبط:
پژوهشگران خاطرنشان میکنند همانطورکه غلبه بر امواج میلیمتری در دههی پیش بهنفع انسانها تمام شد، غلبه بر مشکلات فعلی نیز مزایای بیشماری برای کاربران بههمراه خواهد آورد؛ ازجمله اینکه مصرف انرژی انتقال دادهها خیلی کمتر و اندازهی آنتنهای عظیم هم بهشدت کوچکتر خواهد شد و همین امر راه را برای کاهش اندازههای دستگاهها و ماشینآلات هموار خواهد کرد. برای مثال، راههای ارتباطی امنیتی و نظامی که رهگیری یا استراقسمع آنها در حالت فعلی هم کار خیلی دشواری است، از این هم کوچکتر خواهند شد.
مارس گذشته، کمیسیون فدرال ارتباطات ایالات متحده به اتفاق آراء طرحی تصویب کردند تا دامنهی ۹۵ گیگاهرتز تا سه تراهرتز را دراختیار شبکههای 6G یا 7G و هر فناوری دیگری قرار دهند که در آینده معرفی خواهد شد. این کار در حالی انجام شد که اعضای کمیسیون معتقدند بهدلیل مطمئننبودن از کاربردهای احتمالی این فرکانسها در آینده، این رأیگیری خیلی شبیه به تخصیص قانونی برای منطقهبندی سطح کرهی ماه است.
شکی وجود ندارد افرادی نظیر دکتر راپاپورت و همکارانش نقش مهمی در تبدیل این ایده از داستان علمیتخیلی به واقعیت عملی و علمی در آیندهای نهچندان دور ایفا میکنند.
براساس آخرین اطلاعات، وبسایت Wccftech مدعی شده AMD برای تولید APU برپایهی معماری ۷ نانومتری برنامهریزی کرده است. منابع این وبسایت در AMD دربارهی برنامههای این شرکت برای بازطراحی پردازندههای Raven ridge برپایهی معماری ۷ نانومتری اعلام کردند این سری پردازندهها چهار ماه بعد از رونمایی سری Navi معرفی خواهند شد.
ازآنجاکه GPUهای سری Navi روز هفتم ژوئیه ارائه خواهند شد، زمان معرفی APUی ۷ نانومتری AMD اواخر نوامبر خواهد بود که احتمال معرفی آن در تعطیلات آخر نوامبر یا معرفی باشکوهتر آن در رویداد CES 2020 وجود دارد. حال که APUهای ۷ نانومتری سری Ryzen AMD تا چهار ماه بعد از معرفی Navi آماده نخواهند شد، سؤال این است که زمان معرفی APUی ۷ نانومتری تعطیلات آخر نوامبر خواهد بود یا رویداد CES 2020؟
بههرحال احتمال معرفی APUی ۷ نانومتری Ryzen قبل از تعطیلات آخر نوامبر بعید است. اگر AMD نخواهد این APU را در تعطیلات آخر نوامبر معرفی کند، زمان معرفی آن به رویداد CES 2020 موکول خواهد شد. غولپردازندهی Threadripper با ۶۴ هستهی پردازشی در سهماههی آخر سال ۲۰۱۹ معرفی خواهد شد؛ ازاینرو، بعید نیست هر دو این پردازندهها در یک زمان معرفی شوند.
مقالههای مرتبط:
خطتولید پردازندهی جدید AMD احتمالا جایگزینی برای خطتولید فعلی پردازندههای ۱۴ نانومتری خواهد بود. منابع این سایت در AMD با این اشارهها این باور را میرسانند که این APU قرار است پردازندههای کوچکتر ۷ نانومتری را با قطعات پردازندهی ۱۴ نانومتری جایگزین کنند تا ضمن حفظ پیکربندی قبلی، اجازهی کلاکهای بیشتر با معماری بهروزتر را بدهد.
اگر پردازندههای ۷ نانومتری سری Ryzen 3000 را بهعنوان نمونهای از این پردازندهها در نظر بگیریم، باید انتظار داشته باشیم APUهای جدید با افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها، بدون افت کیفیت عملکرد درخورتوجهی از خود نشان دهند.
APUهای ۷ نانومتری AMD قرار است بهترین انتخاب برای مشتریانی باشد که بهدنبال ساختار HTPC یا ساختاری یکپارچه برای کاهش فضای اشغالشده هستند. نکتهی جالب این است که انتظار میرود خطتولید APUهای جدید AMD در رقابت با بخشهایی از Tiger Lake اینتل عرضه شوند که حداکثر دو TFLOP دارند. همزمان با ورود به سال ۲۰۲۰، احتمالا جذابیتهای زیادی در این صنعت را شاهد خواهیم بود. شرکتهای AMD و اینتل و انویدیابهسختی درحالرقابت هستند؛ اما درپایان این رقابت نفسگیر، این مصرفکننده است که برنده خواهد بود.
در سال ۲۰۱۸، استاندارد کابلهای HDMI 2.1 با پهنای باند ۴۸ گیگابیتبرثانیه نهایی شده بود؛ اما مؤسسهی HDMI آمادهی ارائهی گواهی به سازندگان و محصولات آنها نبود. این در حالی است که تولیدکنندگان تلویزیون و کابل در این مدت، نمونههای اولیهی محصولات خود را نمایش دادند تا بدینترتیب در آیندهای نزدیک، عرضهی تجهیزات موردنیاز برای تماشای محتوای 8K را شاهد باشیم.
مقالات مرتبط:
کابلهای HDMI 2.1 48G از چهار لین انتقال اطلاعات بهره میبرند که هریک پهنای باندی برابر با ۱۲ گیگابیتبرثانیه دارد. این در حالی است که سریعترین کابلهای HDMI فعلی حداکثر پهنای باند انتقال اطلاعات ۱۸ گیگابیتبرثانیه دراختیار کاربران قرار میدهند. توانایی نسل جدید کابلهای HDMI امکان انتقال محتوای تصویری با رزولوشن یا نرخ فریم بیشتر را میدهند که بهعنوان مثال میتوان به انواع 4Kp120 و 8Kp100/120 و 10Kp100/120 اشاره کرد. همچنین، فضای رنگی جدید (BT.2020 (Rec. ۲۰۲۰ با عمق رنگ ۱۰ یا ۱۲ یا حتی انواع بسیار پیشرفتهی ۱۲ بیت را نیز کابلهای HDMI 2.1 پشتیبانی میکنند. درکنار اینها، استاندارد جدید از فناوریهای مختلفی نیز پشتیبانی میکند که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- Variable Refresh Rate - VRR
- Quick Media Switching - QMS
- Quick Frame Transport - QFT
- eAR
بااینحال، نکتهی جالب نیاز بسیار زیاد محتوای تصویری به پهنای باند بالای انتقال اطلاعات زیاد است؛ جاییکه حتی پهنای باند ۴۸ گیگابیتبرثانیه استاندارد HDMI 2.1 نیز در بهترین حالت، تنها توانایی انتقال محتوای 8K با نرخ ۶۰ فریمبرثانیه و عمق رنگ ۱۰ بیت و رنگبرداری ۴:۲:۲ را دارد. بههمیندلیل، محتوای حجیمتر بهکمک نسخهی 1.2a فناوری DSC شرکت VESA فشردهسازی خواهد شد. کاربران برای تماشای محتوای 4K/60 با رنگبرداری ۴:۴:۴ به کابلهای جدید نیازی نخواهند داشت؛ اما تنها راه انتقال محتوای 4Kp120/4:4:4، کابلهای جدید UHS HDMI خواهد بود.
بهدلیل ماهیت متفاوت HDMI 2.1 درمقایسهبا HDMI 1.4/2.0، سازندگان باید از روند ساخت متفاوتی برای تولید کابلهای جدید کمک بگیرند؛ ازاینرو، مؤسسهی HDMI باید برنامهی جدیدی برای آزمایش و درنتیجه ارائهی گواهی به انواع تولیدی تدوین کند که سازندگان بهواسطهی آن بتوانند توانایی محصولات خود را بررسی کنند و از عملکرد مطلوب آنها در انجام کارهای سنگین مطمئن شوند. درحالحاضر بهدلیل نبود چنین برنامهای و با وجود اعتراف مؤسسهی HDMI به توانایی و تجربهی درخورتوجه تولیدکنندگان تجهیزات صوتیوتصویری، هنوز هیچیک از محصولات معرفیشده از عبارت Ultra High Speed HDMI Cables (تأییدیهی موردنیاز) روی جعبه خود بهره نمیبرند.
بهگفتهی مدیران HDMI Forum، در چند ماه آتی برنامهی مذکور برای تولیدکنندگان نهایی و عرضه خواهد شد. بدینترتیب، میتوان آغاز فروش رسمی کابلهای HDMI 2.1 را در نیمهی دوم سال جاری شمسی داشت.
شایان ذکر است پیشتر معرفی برخی تلویزیونهای 8K را شاهد بودیم؛ اما بهدلیل محتوای بسیار کم، این دسته از تلویزیونها هنوز جای چندانی در سبد خرید کاربران ندارند. این معضل سال آینده تغییر گستردهای خواهد کرد؛ جاییکه بهگفتهی مسئولان المپیک ۲۰۲۰ توکیو، این رویداد ورزشی با رزولوشن 8K فیلمبرداری و پخش خواهد شد. دولت چین نیز بهتازگی از مهاجرت به پخش محتوای 4K و 8K خبر داده است؛ بنابراین در آیندهی نزدیک، با گسترش محتوا و تلویزیونهای 8K مواجه خواهیم بود و کابلهای HDMI 2.1 نیز تنها راه انتقال این دسته از محتوا خواهند بود.
مینگچی کو، افشاگر مشهور اخبار شرکت اپل در گزارشی اعلام کرد محصولات پرچمدار این شرکت از سال آیندهی میلادی، سرویسهای نسل آیندهی اینترنت همراه را پشتیبانی خواهند کرد. همچنین، برایان هیتر در گزارش خود برای تِککرانچ مینویسد این اتفاق اپل را پشتسر شرکتهای اندرویدی دیگری قرار خواهد داد که تلاش میکنند تا آخر سال ۲۰۱۹ به این تکنولوژی دست یابند. البته، هیتر معتقد است باتوجهبه محدودیتهای دسترسی به شبکهی 5G تا پایان سال ۲۰۱۹، شرکتهایی مانند سامسونگ و الجی و حتی وانپلاس ممکن است عملا روال دیگری در پیش بگیرند.
مقالههای مرتبط:
کارشناسان معتقدند تلاش جدی اپل برای رسیدن به تکنولوژی5G ممکن است در راستای تصمیم اخیر این شرکت برای بهبود روابط با کوالکوم اتخاذ شده باشد. گزارشها از هدفگذاری این غول فناوری تجهیزات ارتباطی برای ساخت تراشههای اختصاصی وایرلس تا سال ۲۰۲۳ حکایت میکنند. این مسئله به اپل کمک خواهد کرد از حضور شرکتهای ثالث در پروژه گسترده ورود 5G به گوشیهای آیفون بینیاز شود.
براساس گزارش تِککرانچ، اپل آماده میشود در پایان سال آیندهی میلادی، سه مدل جدید آیفون رونمایی کند. در این فهرست، مدلهای OLED با ابعاد ۵.۴ و ۶.۷ اینچی هم دیده میشوند که این بدان معنا است کوچکترین آیفونها قرار است بازهم کوچکتر شوند و بزرگترین آنها بازهم بزرگتر.
5G چیست؟
نسل پنجم شبکهی تلفنهای همراه مکمل نسل قبلی این شبکه است. این نسل با هدف افزایش چشمگیر سرعت دسترسی کاربران به اینترنت و کاهش تأخیر شبکه و افزایش بهرهوری عرضه خواهد شد. هنوز دقیقا مشخص نیست این نسل از شبکهی تلفنهای همراه چه زمانی وارد بازار خواهد شد؛ اما انتظار میرود تا پایان سال ۲۰۱۹ این فناوری با مقبولیت گستردهای مواجه شود.
پیشبینی میشود آمریکا و چین و کرهجنوبی اولین کشورهایی باشند که از این تکنولوژی استفاده میکنند و کاربران این شبکه بتوانند تصاویر 4K را بدون تأخیر و بهصورت آنلاین تماشا کنند. درحالحاضر، بیش از یکمیلیون نفر در کرهجنوبی مشترک 5G هستند؛ اما هنوز تا فراگیرشدن آن زمان نسبتا زیادی باقی مانده است.
مایکروسافت اعلام کرد اولین مجموعهی مرکز داده این شرکت در خاورمیانه دردسترس است. این مرکز داده در ابوظبی و دبی قرار دارد و دسترسیهای محلی به برخی سرویسها مانند خدمات محاسبات ابری آژور و آفیس ۳۶۵را امکانپذیر میکند. خدمات مربوطبه دینامیک ۳۶۵ و پاور پلتفرم مایکروسافت (Microsoft's Power Platform) نیز تا آخر سال جاری در این مرکز داده آغاز خواهد شد.
ردموندیها اولینبار در مارس سال گذشته اعلام کردند قصد دارند مرکز دادهای در خاورمیانه تأسیس کنند. اندکی پس از این اعلام، گوگل در گزارش فصلی خود اعلام کرد میخواهد فضای ابری در عربستان سعودی راهاندازی کند. بخش مربوطبه فضای ابری در آمازون هم اعلام کرده مرکز دادهی خاورمیانهی خود را در سال ۲۰۱۹ و در بحرین افتتاح خواهد کرد.
اگر بخواهیم این شرکتها را باهم مقایسه کنیم، براساس تخمین کانالیز (Canalys)، مایکروسافت هنوز با فاصله درمقایسهبا آمازون، در مرتبهی دوم زیرساختهای مربوطبه فضای ابری قرار گرفته؛ اما سرعت رشد بیشتری دارد.
مایکروسافت در آخرین گزارش فصلی خود اعلام کرده درآمد آژور درمقایسهبا سال گذشته ۷۳ درصد افزایش یافته است. از طرفی این شرکت اخیرا مرکز دادهای در آفریقا راهاندازی کرده و دراینزمینه گوی سبقت را از رقبایش ربوده است. هرچند آمازون هم مشغول برنامهریزی است که نهایتا تا سال ۲۰۲۰، بتواند مرکز دادهای در این قاره راهاندازی کند.
درواقع، بهطورخلاصه میتوان گفت بزرگترین شرکتهای فضای ابری مشغول رقابت هستند تا بتوانند حضور خود را بیشازپیش اعلام کنند و زیرساختهای محلی را در جایجای دنیا ارائه دهند. با این اقدام، آنها میتوانند انتقال داده را با سرعت بیشتر و تأخیر کمتر و حفظ مالکیت دادهها انجام دهند؛ درنتیجه، مشتریان بیشتری خواهند داشت و سود بیشتری بهدست خواهند آورد.
بهگفتهی ردموندیها، فضای ابری هوشمند این شرکت متشکل از آژور و آفیس ۳۶۵ و دینامیک ۳۶۵، در مراکز دادهی محلی واقع در هر محدودهی جغرافیایی میتواند افزونبر حفظ امنیت و کیفیت دادهها، خدمات ابری پایدار و دردسترس و مناسبی برای شرکتها و سازمانها فراهم کند.
آنها انتظار دارند راهاندازی این مراکز داده علاوهبر مزایایش برای شرکت مایکروسافت، زمینهساز کارآفرینی و رشد اقتصادی در منطقه باشد. آنها معتقدند این مراکز داده ظرفیتهای زیادی در تقویت تکنولوژی لازم برای انجام پروژههای جدید دارند.
.: Weblog Themes By Pichak :.