براساس گزارشهای منتشرشده، بهنظر میرسد در سال جاری، کوپرتینوییها بهطورکلی روی دوربین گوشیهایآیفون تمرکز کردهاند. بااینحال، مینگ چیکو، تحلیلگر معروف، معتقد است اپل تغییرات ظاهری و داخلی مهمی در خطتولید محصولات ۲۰۲۰ خود ایجاد کرده است.
مینگ چیکو در گزارشهای قبلی خود ادعا کرده بود سال آینده، گوشیهای آیفون اپل با نمایشگر LCD رونمایی و به بازار عرضه خواهند شد؛ اما براساس آخرین اطلاعات وی، گوشی پرچمدار اقتصادی کوپرتینوییها که همردهی آیفون XR است، از نمایشگر OLED بهره خواهد برد.
مقالههای مرتبط:
همچنین، انتظار میرود مدلهای پریمیوم آیفون نیز با نمایشگر OLED به بازار عرضه شوند. با وجود آنکه هنوز در اخبار به این موضوع اشاره نشده، احتمالا گوشیهای آیفون جدید اپل با نمایشگر OLED از رزولوشنی بیشتر و همردهی گوشیهای آیفون XS و آیفون XS MAX برخوردار خواهند بود. باوجوداین، اپل قصد تغییر اندازهی نمایشگر را نخواهد داشت.
در یادداشت یکی از سرمایهگذاران بهنام پِر کو بدین موضوع اشاره شده که آیفون XR محصول سال ۲۰۲۰، از نمایشگر ۶.۱ اینچی بهره خواهد برد؛ اما باتوجهبه اینکه نمایشگر گوشی آیفون از نوع OLED است، شاید از حاشیههای باریکی بهره ببرد و درنتیجه، نمایشگر تاحدی بزرگتر باشد. پرچمدار اقتصادی اپل که قرار است سال آیندهی میلادی معرفی شود، دراصل گوشی هوشمند بعدی آیفون ۱۱ و آیفون ۱۱ مکس خواهد بود و اپل گوشیهای بعدی خود را با نمایشگر ۵.۸ اینچی و ۶.۵ اینچی به بازار عرضه خواهد کرد. باوجوداین، بهنظر میرسد کوپرتینوییها قصد دارند سال آیندهی میلادی دستگاههایی با نمایشگر ۵.۴ اینچی و ۶.۷ اینچی معرفی و به بازار عرضه کنند.
براساس شایعههای منتشرشده، مدلهای آیفون ۲۰۲۰ با حاشیهی باریک و احتمالا بدون بریدگی بالای نمایشگر رونمایی خواهند شد. اگر این شایعه حقیقت داشته باشد، احتمالا آیفون ۶.۷ اینچی ابعادی مشابه آیفون XS Max خواهد داشت؛ ولی بهدلیل حاشیهی باریکتر، از نمایشگر بزرگتری بهره خواهد برد. این در حالی است که نسخهی ۵.۴ آیفون بعدی اپل شباهت بیشتری به آیفون ۸ خواهد داشت تا اینکه به آیفون ۱۰ و آیفون XS شباهت داشته باشد.
قابلیت پشتیبانی از شبکهی 5G فقط برای مدلهای ردهبالا
مینگ چیکو دربارهی تغییرات ظاهری فیزیکی و داخلی گوشیهای آیفون بعدی اپل نیز پیشبینیهایی کرده است. او معتقد است گوشیهای آیفون ۲۰۲۰ با قابلیت اتصال به شبکهی 5G به بازار عرضه خواهند شد و همچنین باید منتظر گوشیهای هوشمندی با نمایشگر ۵.۴ اینچی و ۶.۷ اینچی باشیم که از طیف فرکانسی پایینتر از ۶ گیگاهرتز و mmWave پشتیبانی میکنند. تحلیلگر اپل معتقد است سال آیندهی میلادی، گوشی هوشمند پرچمدار اقتصادی اپل با قابلیت پشتیبانی از شبکهی 5G معرفی نخواهد شد و باید تا سال ۲۰۲۱ منتظر بمانیم.
براساس اعلام مینگ چیکو، بهاحتمال فراوان در سالهای آتی، اپل دستگاههای خود را با مودم کوالکام به بازار عرضه میکند. بااینحال تا سال ۲۰۲۲ یا ۲۰۲۳، مودم اختصاصی 5G اپل توسعه خواهد یافت و دستگاههای این شرکت با مودم اختصاصی خودش معرفی خواهد شد؛ درنتیجه، نیاز اپل به شرکتهای تأمینکنندهی مودم 5G کاهش یافته مییابد. مینگ چیکو انتظار دارد اپل از آنتن و تقویتکنندههای آمپلیفایر خودش برای دستگاههای بعدی استفاده کند.
تمرکز اپل روی دوربین آیفون در سال جاری
همانطورکه پیشازاین نیز گفتیم، اپل در سال جاری میلادی توجه ویژهای به ارتقای سختافزاری، بهویژه دوربینهای سلفی و اصلی دستگاههای سری آیفون ۱۱ میکند. انتظار میرود هر سه مدل جدید آیفون اپل با دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی و یک دوربین بیشتر در پنل پشتی معرفی شوند.
اگر این اخبار صحت داشته باشد، انتظار میرود گوشیهای آیفون جدید اپل از دوربین ۱۲ مگاپیکسلی در پنل پشتی بههمراه دو دوربین زوم دوبرابری تلهفوتو ۱۲ مگاپیکسلی بهره ببرد و هر دو مجهز به لرزشگیر اپتیکال باشند. یکی از ویژگیهای منحصربهفرد آیفون ۱۱ و آیفون ۱۱ مکس، لنز فوقعریض است که از زاویهی دید ۱۲۰ درجه پشتیبانی میکند که انتظار میرود ۱۲ مگاپیکسلی باشد؛ ولی ظاهرا بهدلیل محدودیتهای سختافزاری، این دوربین فاقد لرزشگیر اپتیکال خواهد بود.
لامبورگینی اوروس خودرویی بسیار قدرتمند است؛ ولی شرکت ABT تصمیم گرفت این خودرو را قدرتمندتر کند. این شرکت آلمانی که بیشتر بهدلیل تیونینگ و ارتقای محصولات فولکس واگن، اشکودا، آئودی و سئات شناخته شده، این بار تصمیم گرفته بهسراغ گاو وحشی ایتالیایی برود که زیرمجموعهای از فولکس واگن محسوب میشود. لامبورگینی اوروس در حالت استاندارد به پیشرانهی چهارلیتری V8 تویین توربوشارژ مجهز است که میتواند ۶۴۰ اسببخار قدرت تولید کند؛ اما این قدرت ازنظر ABT برای چنین خودرویی کافی نیست؛ بههمیندلیل، قدرت اوروس را به ۷۰۰ اسببخار افزایش دادهاند. حالا دیگر اوروس درمقایسهبا اصلیترین رقیبش، یعنی جیپ گرند چروکی ترک هاوک که به پیشرانهی ۶.۲ لیتری V8 با قدرت ۷۰۷ اسببخار مجهز است، تنها هفت اسببخار قدرت کمتری دارد.
این شرکت درکنار افزایش قدرت موتور، گشتاور آن را نیز از ۸۵۰ به ۹۱۰ نیوتنمتر افزایش داده است. در بخش گشتاور، حالا اوروس دربرابر رقیب آمریکایی خود برتر است؛ چون گشتاور جیپ فقط ۸۷۵ نیوتنمتر است. بهگفتهی ABT، سرعتگیری صفر تا ۱۰۰ کیلومتر لامبورگینی اوروس پس از اعمال این تغییرات به ۴.۴ ثانیه رسیده که تنها یکدهم ثانیه از جیپ کُندتر است.
این شرکت تیونری اعلام نکرده حداکثر سرعت لامبورگینی اوروس افزایش پیدا کرده یا نه؛ اما اگر این اتفاق نیفتاده باشد، بازهم ایرادی ندارد؛ چون حداکثر سرعت مدل استاندارد اوروس نیز ۳۰۵ کیلومتربرساعت است و این میزان بسیار رضایتبخش است. همچنین، کنجکاویم بدانیم شتاب صفر تا ۲۰۰ کیلومتر اوروس نیز چه تغییری کرده؛ چون مدل استاندارد آن میتواند در ۱۲.۸ ثانیه از حالت سکون به این سرعت برسد.
براساس آخرین اخبار که البته لامبورگینی بهطوررسمی تأیید نکرده، این خودروساز مشغول کار روی نسخهای قویتر از اوروس با کد پرفورمانته است. اگر لامبورگینی مدل قویتر اوروس را به بازار بفرستد، احتمالا بازار پورشه کاین توربو اس E هیبرید و بنتلی بنتایاگا را کساد خواهد کرد.
در شامگاه امشب ۲۸ خرداد پدیده همنشینی میان دو سیاره تیر و بهرام رخ میدهد و در آن سیاره تیر در کمترین فاصله خود با سیاره بهرام خواهد رسید.
مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفتوگو با ایسنا، در خصوص رخداد نجومی امشب، گفت: در ساعت ۲۲و ۳۰ دقیقه امروز سهشنبه، ۲۸ خرداد سیاره تیزپای "تیر" بسیار نزدیک به سیاره سرخ "بهرام" خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: در این رخداد نجومی سیاره تیر تنها ۰.۲ درجه با سیاره بهرام جدایی زاویهای دارد.
عتیقی یادآور شد: همشینی دیدنی این سیارات در غروب امروز در صورت فلکی "دو پیکر" تا ساعت ۲۲ که زمان غروب این اجرام است، قابل مشاهده خواهد بود.
به گزارش ایسنا، سیاره بهرام یا مریخ، چهارمین سیاره در منظومه شمسی است که در مداری طولانیتر و با سرعتی کمتر از زمین به دور خورشید میچرخد. هر یک بار گردش این سیاره به دور خورشید معادل ۶۸۷ شبانهروز زمین به درازا میکشد و طول شب و روز نیز از کره زمین کمی طولانیتر است.
در ژوئن ۲۰۰۸، دادههای به دست آمده به دست کاوشگر فینیکس ثابت کرد که خاک مریخ دارای اندکی ویژگی بازی (قلیایی) و همچنین دربرگیرنده موادی مانند منیزیم، سدیم، پتاسیم و کلر که وجود همه آنها برای زیست و رویش موجودات زنده ضروری است، میباشد. پژوهشگران خاک به دست آمده از بخشی نزدیک قطب شمال مریخ را با کمی خاک باغچه زمینی هم سنجی کردند و به این نتیجه رسیدند که خاک مریخ برای رشد گیاهانی چون مارچوبه مناسب است.
"ماه توت فرنگی"(Strawberry Moon) یا ماه "بلوط" سال ۲۰۱۹ قطعاً میتواند یکی از جذابترین پدیدههای امسال باشد.
به گزارش ایسنا، شاید دلتان بخواهد علت نامگذاری این ماه به "ماه توت فرنگی" را بدانید. در آمریکای شمالی، قبیلهای به نام "Algonquin" وجود دارد که ساکنان آنجا از بومیان اصیل آمریکا به شمار میروند و در آنجا ماه کامل را نشانهای در زمان برداشت توت فرنگی وحشی میدانند به همین دلیل این نام را بر او نهادهاند.
این ماه نامهای بسیاری دارد. در اروپا آن را "ماه عسل"، "ماه مرغزار" یا "ماه کامل" مینامند. در نیمکره جنوبی با نامهای "ماه بلوط"، "ماه سرد" و "ماه شب بلند" شناخته شده است.
ماه کامل روز گذشته (۱۷ ژوئن ۲۰۱۹) در ساعت ۴:۳۱ بامداد به وقت EDT(یک بعد از ظهر به وقت تهران) درست در جهت مخالف خورشید قرار گرفت.
گوردون جانستون از ناسا(Gordon Johnston) گفت: افراد میتوانند به مدت ۳ روز این ماه را مشاهده کنند.
ماه کامل بعدی که بعد از ماه "توت فرنگی" قابل مشاهده است در تاریخ ۱۶ ژوئیه رخ خواهد داد و هفتمین ماه کامل در سال جاری میلادی خواهد بود.
نمایشگاه سیایاس آسیا در سال ۲۰۱۹ که در شانگهای چین برگزار شد پر بود از نوآوریهای استارتاپهایی که رونق خاصی به نمایشگاه امسال بخشیده بودند.
به گزارش ایسنا، نمایشگاه "سیایاس" آسیا یا همان محصولات الکترونیکی مصرفی از ۱۱ تا ۱۳ ژوئن در شانگهای چین برگزار شد و با آخرین نوآوریها در زمینه فناوریهای کارآمد برای شیوه زندگی و کار ما همراه بود.
"پارک استارتاپ" که نام یک سالن اختصاصی برای بیش از ۱۰۰ استارتاپ از سراسر جهان در این نمایشگاه بود شاهد محصولات جدیدی بود که انتظار میرود کار چندین صنعت را کساد کند.
"نوآوری نروژ"(Innovation Norway) و "سوئیسنکس"(swissnex) دو سازمانی بودند که استارتاپهای کشور خود را برای نمایندگی از کشور خود به این نمایشگاه آوردند. ۲۲ شرکت برتر سوئیسی که تمرکزشان بر روی نوآوری و توسعه بود از این کشور شرکت کردند.
"نوآوری نروژ" مهمترین اهرم نوآوری و توسعه در شرکتهای نروژی و صنعت این کشور است.
در "پارک استارتاپ" همه چیز از یک پلتفرم هوشمند برای کشاورزی و پهپادها و رباتهای متکی به هوش مصنوعی گرفته تا واقعیت مجازی و واقعیت افزوده مربوط به فناوری سلامت، اینترنت اشیا(IoT) و سیستمهای خودران دیده میشد.
سی.ای.اس آسیا یک فرصت عالی برای استارتاپهای تازهکار است تا بتوانند خود را در بازار آسیا نشان دهند و اعتماد سرمایهگذاران جهانی را طی یک رویداد منحصربفرد جلب کنند.
"استیو کوئنیگ" معاون رئیس تحقیقات بازاریابی در انجمن فناوری مصرفی(CTA) در سخنرانی خود در این نمایشگاه گفت: "نقص" چیزی است که به نظر میرسد استارتاپها آن را به خوبی شناسایی کردهاند. نوآوری عمدتاً ازاستارتاپهای کوچک شروع میشود.
نوآوریهای نروژ
هایر(Hyre)
"هایر" محصولی از شرکت "آلتردپاور"(Alteredpower)، یک استارتاپ نروژی است که مقر اصلی آن در برگن نروژ است و مأموریت آن پیشرفت دنیای بیسیم است.
این استارتاپ که توسط دولت نروژ بنیان نهاده شده، متخصص توسعه سیستمهای غیرمتمرکز انرژی و تکنولوژی انتقال قدرت بیسیم است.
این شرکت به دنبال دستیابی به یک انرژی تجدیدپذیر ایمن برای مصرف کنندگان است که همزمان به طبیعت احترام بگذارد و از محیط زیست محافظت کند.
هدف این شرکت فراهم کردن یک باتری جهانی است که بتواند قدرت بیسیم را به تعدادی از دستگاههای الکترونیکی تحویل دهد. به گفته "هایر"، انرژی از منابع تجدیدپذیر استخراج میشود و به صورت بیسیم به باتری و یا به طور مستقیم به دستگاهها منتقل میشود.
اولین محصول "هایر" یک پنل خورشیدی قابل حمل است که میتواند قدرت را به صورت بیسیم تا ۱۵ وات انتقال دهد.
این دستگاه میتواند تلفن یا باتری شما را به طور مستقیم شارژ کند. ضمن اینکه ضد آب و ضد گرد و غبار نیز هست. همچنین دارای یک لامپ ال.ای.دی مخصوص کمپینگ است که میتواند به شکل بیسیم روشن شود و دارای دو پورت USB-C برای خروجی قدرت نیز میباشد.
باتری این محصول دارای توانایی شارژ کامل چهار تا شش باره یک تلفن همراه و حداکثر ورودی و خروجی ۱۵ وات است. این محصول، قدرت را به صورت بیسیم دریافت میکند و انتقال میدهد و با استاندارد شارژ القایی(Qi) سازگار است.
"هایر" به کاربران این قدرت را میدهد تا دستگاههای نوری، صوتی، گرمایی، خنک کننده و ارتباطی را فقط با یک باتری سر پا نگه دارند.
معرفی اکوسیستم "هایر" به بازار به میزان قابل توجهی تعداد باتریهای مورد نیاز کاربران را کاهش میدهد. با کاهش تعداد باتریهای مورد نیاز هر کاربر، نه تنها طول عمر دستگاهها افزایش مییابد، بلکه کاربران نیز میتوانند به کاهش تأثیرات زیست محیطی باتریها کمک کنند.
"هایر" در نهایت میخواهد قدرت بی حد و حصر را در هر کجا که شما هستید به روش سازگار با محیط زیست به ارمغان بیاورد.
سیتی ربیت(City Rabbit)
"سیتی ربیت" یا خرگوش شهر، یک شرکت نروژی مستقر در اسلو است که در سال ۲۰۰۶ توسط یک طراح صنعتی به نام "مارتین فاگنر" تأسیس شده است. سه چرخه ابداعی این شرکت پایدارتر از اسکوتر دو چرخ است.
هدف این شرکت توسعه یک محصول برای افرادی است که ترجیح میدهند سفرهای درون شهری خود را با یک وسیله نقلیه سازگار با محیط زیست انجام دهند. سه چرخه "سیتی ربیت" یک سرویس اشتراک اسکوتر شهری است.
تولید این اسکوتر برقی جدید هفته گذشته به پایان رسید و کار این سرویس از دیروز در نروژ آغاز شده است. قرار است این سرویس به زودی در بقیه کشورهای منطقه اسکاندیناوی نیز آغاز به فعالیت کند.
استفاده از اسکوتر برقی از تابستان گذشته در نروژ قانونی شد. سوئد و آلمان نیز آن را قانونی اعلام کردهاند. با این حال اسکوتر برقی در بریتانیا هنوز غیرقانونی است.
نوآوریهای سوئیسی
"بیردلی توسط سومنیاکز"(Birdly by Somniacs)
"بیردلی"(Birdly) رؤیای نهایی پرواز است. "سومنیاکز"(Somniacs) نیز یک شرکت توسعه همه جانبه تکنولوژی واقعیت مجازی(VR) است که تجربیات همه جانبه VR نسل بعدی را توسعه میدهد.
این استارتاپ در سال ۲۰۱۵ برای حمایت از بازاریابی تجاری محصول "بیردلی" راه اندازی شد. "بیردلی" نیز در سال ۲۰۱۳ به عنوان یک پروژه پژوهشی طراحی در دانشگاه هنر زوریخ ایجاد شد.
ترکیب این دو فناوری یک تجربه بینظیر از واقعیت مجازی را به ارمغان میآورد که به غیر از استفاده به عنوان سرگرمی میتواند استفادههای دیگری نیز داشته باشد.
اسکیت بورد برقی "مکسفایند"(Maxfind)
"مکسفایند" که در سال ۲۰۱۵ طراحی شده است، ارائه دهنده راه حل مسافرت درون شهری هوشمند است که تلاش کرده است تا سبک مسافرت و شیوه زندگی افراد در محیطهای شهری را تغییر دهد.
این شرکت کاربران جهانی را با وسایل هوشمندتر شهری و سازگارتر با محیط زیست آشنا میکند.
استارتاپها سفرهای شهری را راحتتر و در عین حال جالب کردهاند. اسکوترهای برقی، اسکیت بوردهای برقی و دیگر وسایل نقلیه کوچک الکتریکی بخشی از پویش سفرهای سازگار با محیط زیست هستند که کم کم در حال شیوع در شهرهای سراسر جهان هستند.
"مکسفایند" هماکنون در ۴۵ کشور و بیش از ۵۰۰ شهر جهان حضور دارد.
هدف این شرکت، جالب و راحت کردن مسافرت شهری و تبدیل شدن به یک رهبر جهانی در حمل و نقل با اسکیت بورد است.
"رووئو"(ROVéo)
"روئو" یک استارتاپ سوئیسی متعلق به دانشگاه فنی زوریخ است که دفاترش در شهر شنژن چین است.
محصول این شرکت یک ربات گشت و گذار نظارتی و چابک است که نظارت ایمنی را در واحدهای صنعتی بر عهده میگیرد.
این رباتها کاملاً خودران هستند و به صورت خودران در ساختمانها و اطراف آنها گشتزنی میکنند، نفوذ و ورود غیر قانونی را تشخیص میدهند و دزدی و ناهنجاریهای ایمنی که میتواند باعث نشت گاز یا آتش سوزی شود را شناسایی میکنند.
طب سنتی و اسلامی، پیشینهای درخشان در تاریخ پزشکی ایران دارد و ظرفیتهای بسیاری را برای بهکارگیری در کنار طب نوین از خود نشان داده است. محققان کشور در مطالعهای پژوهشی، استفاده از یکی از تکنیکهای این طب را برای درمان درد سیاتیک مورد تأیید قرار دادهاند.
به گزارش ایسنا، امروزه به علت سبک و روش زندگی، نوع تغذیه و رفتارهای نامناسب اجتماعی و شغلی انسانها، شایعترین علت ناتوانی افراد زیر ۴۵ سال دردهای پشت کمر هستند. درمان دردهای کمر و سیاتیک در علم پزشکی نوین شامل فیزیوتراپی، تمرینات خاص ورزشی، داروهای مسکن مثل ضد التهابهای استروئیدی و غیراستروئیدی و گاهی شل کنندههای عضلانی، ضد تشنجها، ضد افسردگیها بوده و در صورت عدم پاسخ، از جراحی استفاده میشود.
اما به اعتقاد پژوهشگران، عوارض متعدد داروهای مصرفی برای کاهش چنین دردهایی که ازجمله آنها میتوان به خونریزیهای گوارشی، حملات قلبی و مغزی، مسمومیتهای کبدی و کلیوی و عوارض پوستی، ریوی و خونی اشاره کرد، استفاده از چنین داروهایی را با ملاحظاتی روبرو میکند. به همین دلیل با توجه به شیوع بسیار بالای بیماریهای مورد اشاره در کنار هزینهها و عوارض آنها، لازم است بررسی بر روی روشهای درمانی دیگری که هزینه و عوارض کمتری داشته باشند، انجام گیرد و در این راستا، استفاده از طب مکمل و همچنین طب سنتی، جایگاه ویژهای دارد.
در این زمینه، گروهی از محققان کشور از دانشگاه شاهد، مطالعهای پژوهشی را طراحی و هدایت کردهاند که در آن تأثیر یکی از مهمترین روشهای درمان سنتی یعنی «فصد» بر درمان درد سیاتیک مورد ارزیابی قرار گرفته است.
فصد، نوعی روش خونگیری در طب سنتی است که شامل باز کردن منفذی کوچک در دیواره رگ بهوسیله نیشتراست و طبق پنداشتههای طب سنتی باعث خروج اخلاط فاسد بدن با خروج خون میشود.
در مطالعه مورد اشاره فوق، از مرور اطلاعات کتابخانهای با مراجعه به کتب مرجع طب ایرانی و بررسی پژوهشهای جدید از پایگاههای معتبر استفاده شده و در کنار آن، مطالعه میدانی از طریق جمعآوری اطلاعات تعدادی از پزشکان ایرانی با سابقه فعالیت درمانی بهطور متوسط ۲۰ سال انجام شده است.
نتایج حاصل از این پژوهش گویای آن است که با نوع دیدگاه طب ایرانی به بیماری دردهای مفصلی و سیاتیک، راهکارهای درمانی بسیار مؤثری قابل دسترسی هستند و یکی از مهمترین آنها انجام فصد است. چنانکه فصدمیتواند در تمام مراحل این بیماری بهتنهایی یا در کنار تدابیر دیگر درمانی بهطور مؤثری مورد استفاده قرار گیرد و حتی گاهی جهت پیشگیری از دردهای مفصلی نیز میتوان از آن استفاده کرد.
طبق بررسیهای مجریان تحقیق فوق، پژوهشهای جدید نیز تأثیر فصد بر درمان بسیاری از بیماریها بهویژه درمان دردهای مفصلی را تأیید میکنند.
آنگونه که سید سعید اسماعیلی، استادیار و متخصص طب سنتی دانشگاه شاهد و همکارانش میگویند: «از دید طب سنتی، عوامل تأثیرگذار درد مفاصل به ترتیب شیوع عبارتاند از: ترکیب بلغم و صفرا، سپس بلغم بهتنهایی، سپس دم بهتنهایی، سپس صفرا بهتنهایی، سپس سودا بهتنهایی و بقیه بهندرت دیده میشوند و بر اساس اینکه سو مزاج غالب مسبب بیماری چه باشد، پروتکل و روش درمانی مشخص میشود».
آنها ادامه میدهند: «بهطورکلی درمان دردهای مفصلی از دیدگاه طب ایرانی شامل: رفع علت ایجادکننده بیماری، دفعخلط غالب مسبب بیماری، تعدیل یا اصلاح مزاج و تقویت عضو هستند و فصد میتواند در این روند درمانی، تنها راه درمان یا بخشی از درمان باشد».
بر این اساس، درواقع فصد یکی از بهترین درمانهای درد عرقالنسا یا همان سیاتیک است، بهطوریکه ابوعلی سینا آن را نافعترین درمان نامیده که فوراً درد را ساکت میکند.
به گفته اسماعیلی و همکارانش، بوعلی سینا توصیه اکید میکند که: «برای رفع مشکل سیاتیک، اول فصد باسلیقسمت درد و سپس با فاصله دو سه روز فصد پا انجام شود تا از تجمع مجدد ماده جلوگیری شود. فصد پا بر اساس ناحیه انتشار درد انتخابی میشود».
همچنین در این تحقیق آمده است که: «اگر سبب درد سیاتیک، سو مزاج ساده باشد و علائم گرمی و حرارت وجود داشته باشد، ابتدا جهت کاهش حرارت و درمان سریعتر میتوان فصد کرد، ولی لازم است میزان دفع خون کم باشد و سپس اصلاح مزاج صورت گیرد».
یافتههای این تحقیق جالب که بار دیگر، ظرفیتهای کمتر شناختهشده طب سنتی را برای رفع مشکلات سلامت نشان میدهد، در نشریه «تاریخ پزشکی» به چاپ رسیدهاند.
نشریه فوق، یک فصلنامه علمی پژوهشی است که توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منتشر میشود.
سنگی در فرانسه کشف شده که گفته میشود حدود ۱۲ هزار سال قدمت دارد و تصاویری شبیه به اسب و چند حیوان دیگر روی آن حکاکی شده است. باستانشناسان هنگام حفاری در محوطهی باستانی شکار در منطقهی جنوبغربی آنگولم در شمال بوردو، این تکه سنگ ماقبل تاریخ را پیدا کردند. مؤسسهی تحقیقات ملی باستانشناسی (Inrap) اعلام کرد در هر دو طرف این ماسهسنگ، نقوشی حک شده است.
صفحهی سنگی کشفشده متعلق به دورهی پارینهسنگی است که حدود ۲۵ سانتیمتر طول و ۱۸ سانتیمتر عرض و ۳ سانتیمتر ضخامت دارد و میتوان ترکیبی از نقوش هندسی و تمثیلی را روی آن مشاهده کرد.
طبق اعلام این مؤسسه، مشهودترین حکاکی روی آن، اسب بدون سری است که حداقل نیمی از یک طرف روی سنگ را دربر میگیرد و پاها و سُمهای آن بسیار واقعی بهنظر میرسد. علاوهبراین، تصویر دو حیوان کوچکتر با وضوح بسیار کمتر نیز روی آن وجود دارد که شاید یک اسب دیگر و گوزن (بهدلیل تفاوت در شکل سُمها) باشد.
پاهای جلو اسب در حجاری روی سنگ مشهود است (راست). نقوشی که ظاهرا پاهای عقب اسب را نشان میدهند (چپ).
از دیگر آثار کشفشده در این منطقه میتوان به بقایای استخوان حیوانات و شومینههای بدوی (وجود تعدادی تکه سنگ حرارتدیده بهصورت یکجا) و پایهای در ابعاد سنگ چخماق اشاره کرد.
باستانشناسان در کاوشهای خود، نوک تیر و تیشهی سنگ چخماق نیز پیدا کردند که نشان میدهد هزاران سال قبل احتمالا از این منطقه برای شکار و جشن استفاده میشده است. این اکتشافات باستانشناسی از ۱۴ تا ۱۶ژوئن در نمایشگاهی محلی درمعرض دید عموم قرار گرفت.
اعتقاد بر این است که دوران پارینهسنگی که بخش اعظمی از عصر حجر ماقبل تاریخ را تشکیل میدهد، بیش از دومیلیون سال قبل شروع شد و حدود هشتهزار سال پیشازمیلاد بهپایان رسید.
ماه همیشه الهامبخش انسان بوده است. اکتشافات آینده در قمر سنگی زمین، با مزایای بالقوهای همراه است؛ اما برای پیشگیری از بهرهبرداری غیراخلاقی از ماه، بهویژه در رابطه با استخراج منابع طبیعی و استخدام نیروی کار، باید به فکر چاره بود.
چگونگی رفتار انسان با فضا و اجرام فضایی بحث اصلی یکی از زمینههای پژوهشی نوظهور با عنوان اخلاق فضایی است. اوی کندال برای اولینبار در سال ۲۰۱۵ در مؤسسهی سامر بیواتنیکز دانشگاه ییل، به تدریس بحث استفاده از اجرام فضایی پرداخت. حالا در سال ۲۰۱۹ و درحالیکه همگان خود را برای جشن پنجاهمین سالگرد فرود انسان بر سطح ماه آماده میکنند، لازم است به چند سؤال در رابطه با مسائل اخلاقی و کاربردهای آیندهی ماه اشاره شود.
۱. سکونت انسان در ماه
برخی معتقدند ساخت سکونتگاههای انسانی روی ماه و اجرام دیگر میتواند راهحلی برای مشکل افزایش جمعیت زمین باشد. بااینحال مسائلی مثل چگونگی زنده ماندن در ماه و نحوهی برقراری ارتباط بیشتر موردتوجه قرار گرفته است و مسائل اخلاقی تقریبا نادیده گرفته شدهاند.
تصویر نیمه پنهان ماه
از سؤالهای اخلاقی میتوان این موارد را مطرح کرد: آیا حقوق ساکنین ماه با همتایان زمینی آنها برابر است؟ آیا تابعیت کودکان متولدشده در ماه با والدین زمینی آنها یکسان است یا روی زمین بیوطن محسوب میشوند؟ آیا فلسفه انسانهای متولد زمین بهدلیل کاهش جاذبه در ماه متفاوت خواهد بود و میتوان آنها را اهالی ماه نامید؟
در چنین شرایطی باید برای نظارت مستقل بر ماه اهمیت قائل شد و بهاینترتیب جامعهای برابر را به وجود آورد. برای مثال، انجمن دهکدهی ماه، سازمانی غیردولتی است که فعالیتهای خود را به احتمال سکونت انسان در ماه اختصاص داده است.
۲. استخراج معدن در ماه
ماه بهعنوان موقعیتی برای استخراج معدنی یا ایستگاهی برای عملیات استخراج سیارکی موردتوجه قرار گرفته است؛ مانند تمام پروژههای معدنی روی زمین، نگرانیهایی در مورد پایداری محیطی وجود دارد و این سؤال مطرح میشود که آیا شرکتهای معدنی میتوانند از منابع طبیعی فضایی سود ببرند.
مقالههای مرتبط:
همچنین نگرانیهایی در مورد قانونگذاری ایمنی کارکنان و نحوهی اعمال قوانین در ماه وجود دارد. برای مثال ممکن است معدنچیها از روی اجبار و در جستجوی فرصتهای شغلی بهتر به این کارها تن دهند. براساس عهدنامهی فضایی سازمان ملل، مصوبهی سال ۱۹۶۷، امکان استعمار و مالکیت اجرام فضایی وجود ندارد؛ بنابراین این سؤال به وجود میآید که منابع معدنی اصل عدم مالکیت را نقض میکنند؟
همچنین، کشورهایی که این قانون را نپذیرفتهاند، چگونه در این زمینه قانونگذاری خواهند کرد؟ در مورد سازمانهای خصوصی بین کشوری چه میتوان گفت؟ در حال حاضر میتوان گفت در صورت وجود سکونتگاه روی ماه، نباید از منابع ماه برای افراد روی زمین استفاده کرد.
۳. پژوهشهای پزشکی روی سطح ماه
یکی از ایدههای پیشنهادی در زمینهی پزشکی فضایی، پرینت سهبعدی اعضای بدن در جاذبهی صفر ایستگاه فضایی بینالمللی است. از طرفی پرینت سهبعدی اعضای بدن روی ماه، یعنی جایی که جاذبه یکششم جاذبهی زمین است، میتواند گام بعدی در حل مشکل کمبود اعضای حیاتی پیوندی باشد. در چنین شرایطی امکان آزمایشهای دیگر پزشکی روی سطح ماه وجود دارد.
در اغلب کشورها، قوانین محدودی برای پژوهشهای پزشکی روی زمین وجود دارد و آزمایشهای ISS هم زیر نظر شرکای این ایستگاه فضایی انجام میشوند؛ اما هیچ سیستم جهانی برای نظارت بر پژوهشهای پزشکی ماه و تأیید اخلاقی آنها وجود ندارد.
در طول تاریخ پژوهشهای پزشکی زمینی، بارها حقوق انسانها نقض شده است؛ بنابراین نگرانی در مورد نقض حقوق انسانها در خارج از سیارهی زمین یعنی جایی که نظارت دشوارتر است، افزایش مییابد. براساس عهدنامهی فضایی سازمان ملل، بهرهبرداری از فضا باید به سود کل بشر باشد و نباید صرفا به کشورها یا سازمانهای ثروتمندی محدود شود که توانایی پژوهش در فضا را دارند.
از دیدگاه اخلاقی، بسیاری از منافع حاصل از تعامل انسان با فضا هم میتوانند به سود انسانها باشند هم به ضرر آنها. بهعنوان مثال میتوان به امنیت زیستی، خطر انتقال آلودگی از فضا به زمین و ظرفیت شیوع بیماری در زمین اشاره کرد.
۴. گردشگری روی ماه
یکی از مزایای خصوصی صنعت فضایی یعنی گردشگری فضایی در آیندهای نزدیک به یک تجارت لوکس بدل خواهد شد. شرکتهای گردشگری فضایی در حال حاضر، روی سفرهای توریستی در مدار ماه برنامهریزی میکنند. در قدم بعدی هم برای فرود روی سطح ماه برنامهریزی خواهند کرد.
مقالهی مرتبط:
این پروژهها هم مانند استخراج معدنی، نگرانیهایی مثل مالکیت و ثبات را بهدنبال دارند. از طرفی احتمال بروز مشکلات امنیتی و سلامتی هم برای مسافران وجود دارد. بااینکه فضانوردها قبل از رفتن به مأموریت باید در اوج سلامت فیزیکی باشند، اما پیششرطهای لازم برای سفر گردشگرهای فضایی به ماه هنوز مشخص نیست. آلیس گورمن، باستانشناس فضایی استرالیایی، بهدنبال راهی برای حفظ چشماندازهای ماه، بهویژه محل فرود مأموریت آپولو از آسیب گردشگران است.
محافظت از آثار تاریخی ماه ضروری است: تصویر فوق ردپایی از مأموریت آپولو ۱۱ را نشان میدهد که بشر را برای نخستین بار روی سطح قمری فرود آورد
۵. استحکامات دفاعی در ماه
نیکولا اشمیدت، دانشمند علوم سیاسی اهل جمهوری چک و تیم او، یکی از مدافعان توسعهی سیستمهای دفاعی لیزری در نیمهی پنهان ماه هستند. به این صورت قابلیت نابودسازی سیارکها و دنبالهدارها در مسیر برخورد به زمین فراهم میشود. اما در اینجا هم باید به چند سؤال اخلاقی در رابطه با سیستمهای دفاع سیارهای پاسخ داد. در درجهی اول، چه نهاد یا فردی، تصمیمگیرندهی اصلی محافظت از زمین در مقابل برخوردهای احتمالی است؟
برای مثال در صورت امکان انحراف سیارک به یک نقطه از زمین، چگونه باید تصمیم گرفت و از چه نقاطی باید حفاظت کرد؟ و مهمتر از هرچیز، چه فرد یا نهادی باید کنترل فناوری دفاع سیارهای را بر عهده بگیرد و چه ضمانتی برای عدم استفاده از آن بهعنوان سلاح یا ابزار جنگی وجود دارد؟
در این مقاله تنها پنج مورد از نگرانیهای فعالیت انسان در ماه برشمرده شدند که باید بهزودی پاسخی برای آنها پیدا کرد. بااینکه حوزهی قانون فضایی بهسرعت درحالتوسعه است، اما اخلاق فضایی باید ایمنی، برابری و سودمندی فعالیتهای فضایی را برای کل کرهی زمین ضمانت کند.
گوگل همیشه از تست A/B برای بررسی ویژگیهای جدید اپلیکیشنهای خود استفاده میکند. تست A/B اصطلاحی در بازاریابی و کسبوکار هوشمند است که برای مقایسهی یک آزمایش در دو حالت مختلف A و B به کار میرود. از این تست برای آزمایش هر چیزی میتوان استفاده کرد، از طراحی وبسایت و اپلیکیشن گرفته تا ایمیلهای فروش و تبلیغات در موتورهای جستوجو. درواقع به زبان سادهتر تست A/B راهی برای ارزیابی دو یا چند نسخهی متفاوت از یک موضوع است. کارمندان گوگل، قبل از انتشار هر یک از ویژگیهای جدید محصولات خود در کانال پایدار یا بتا (در صورت وجود)، بهصورت آزمایشی ویژگیهای جدید محصولاتشان را در محیط دنیای واقعی بهطور داخلی آزمایش میکنند. درواقع به این کار به اصطلاح داگ فود (Dogfood) کردن در دنیای فناوریگفته میشود؛ یعنی تست یک سرویس یا کالا، بهطوری که اگر عملکرد و ویژگی جدید آن خوب بود، بتوان آن را به بازار عرضه کرد. اگر این ویژگی جدید پیادهسازی شده باشد اما در نسخه آزمایشی قابل دسترس نباشد، در بعضی مواقع میتوان پیش از انتشار عمومی نیز این ویژگی را فعال کرد. درحال حاضر، XDA Developer مدعی است که موفق به فعال کردن چندین ویژگی جدید در اپلیکیشن Messages گوگل به کمک یکی از اعضای شناختهشدهی خود به نام Quinny899 شده است. ویژگیهای جدیدی که شرکت گوگل آنها را مورد آزمایش قرار میدهد، عبارتاند از پیامک تأییدشده و یادآوری پیامک.
پیامک تأییدشده (Verified SMS)


ویژگی جدید پیامک تأییدشده بررسی میکند که آیا سازمان یا محلی که برای شما پیام فرستاده است، مورد تأیید است یا خیر. گوگل ادعا میکند کسی محتوای پیام شما را نمیبیند؛ به این معنی که این روند راستیآزمایی تنها با ارسال شماره تلفن برای تجزیه و تحلیلهای لازم، مورد استفاده قرار میگیرد. گوگل بهغیر از این اطلاعات، هنوز توضیح دیگری درباره نحوه عملکرد ویژگی جدید منتشر نکرده است. درحالیکه همه بهدنبال اطلاعاتی در بخش تنظیمات اپلیکیشن Messages هستند، یک صفحه پشتیبانی تأیید میکند که گوگل در حال انجام یکی از گستردهترین آزمایشها خود درمورد ویژگی جدید است.
مقالههای مرتبط:
این ویژگی جدید باعنوان چتهای ایمن مرتبط با کسبوکارهایی که پیامک تأییدشدهای (Verified SMS) را ارسال میکنند، بیان شده است. میتوان اینگونه تصور کرد که نحوه عملکرد این ویژگی شبیه به ارسال تأییدیه در رسانههای اجتماعی است. شماره تلفن تأییدشده توسط گوگل باید بهطور قانونی متعلق به یک کسبوکار با نام تجاریِ مشخص باشد. بنابراین، هنگام مشاهدهی پیام ارسالی، نام شرکت در قسمت ارسالکننده بههمراه یک نشان تیک (✓) نمایش داده خواهد شد.
اضافه شدن چنین قابلیتی به ویژگیهای اپلیکیشن Messages باعث میشود هنگامی که کاربر پیامی توسط شرکت یا سازمانی دریافت کرد، مطمئن شود که این پیام توسط شرکتی قانونی و معتبر ارسال شده است. همچنین این ویژگی جدید باعث کاهش قابلتوجهی از کلاهبرداریها و حملات فیشینگ خواهد شد.
یادآوری پیامک (SMS Reminders)
همانطور که گفته شد، دومین ویژگی جدید در اپلیکیشن Messages، فعالسازی بخش یادآوری پیامک است. این ویژگی با اضافه شدن یک دکمه جدید در نوار اعلان همراه است. هنگامی که این دکمه جدید را لمس کنید، باعث یادآوری پیامهای پاسخدادهنشده به شما میشود و برای پاسخ به پیامهایتان حداکثر یک ساعت زمان میدهد. در اندروید اوریو نسخه 8 و بالاتر، اعلان ایجادشده بهصورت snoozing است که باعث به تعویق انداختن اطلاعرسانی میشود و شما بیش از یک ساعت زمان برای پاسخ به پیامهایتان خواهید داشت. این ویژگی به نظر میرسد پلتفرمی آگنوستیک است. بهغیر از به تعویق انداختن اطلاعرسانی در حالت snoozing، هیچ راه دیگری برای تغییر مقدار زمان برای تأخیر یادآوری وجود ندارد. برای کسانی که از قابلیت snoozing مطلع هستند، این ویژگی ممکن است بیفایده بهنظر بیاید. اما ممکن است برای کاربرانی که از این ویژگی آگاه نیستند یا کسانی که هنوز از نسخههای قدیمیتر اندروید استفاده میکنند، مفید باشد.
شبکهی 5G از چند ماه پیش بهصورت جدی وارد زندگی برخی کاربران دنیای فناوری شدهاست. محصولاتی همچونگلکسی اس 10 نسخه 5G و وان پلاس 7 پرو 5G از اولین گجتهای هوشمندی بودند که با ادعای ارائهی اتصال به سریعترین شبکهی مخابراتی جهان، به کاربران ارائه شدند. درکنار گجتهای جدید، شبکههای 5G کوچک و بزرگ نیز در مناطق گوناگون جهان بهمرور از فاز آزمایشی خارج شدهاند و بهاحتمال زیاد در آیندهی نزدیک شاهد گسترش بیشتر آنها خواهیم بود.
مقالههای مرتبط:
آن دسته از کاربرانی که در مناطق با پوشش 5G قرار دارند، قطعا برای ثبتنام در سرویسهای آن هیچ فرصتی را از دست نخواهند داد. شبکهی جدید مزایای بسیار متنوعی دارد که از میان آنها میتوان به سرعت بسیار بیشتر از 4G، تأخیر پایینتر در اتصال و کاربردهای متنوع دیگر اشاره کرد. فراموش نکنید که 5G تنها با تمرکز بر افزایش سرعت ارائه نمیشود، بلکه کاربردهای بسیار متنوعتری خواهد داشت که قطعا 4G را سریعا منسوخ میکند.
برخی از کاربردهای 5G اکنون ناشناخته ماندهاند و شاید تصوری هم از آنها نداشته باشیم. برخی دیگر از آنها که با تجهیزات کنونی و وضعیت فعلی دنیای فناوری قابل درک هستند، قطعا تجربهی کاری شهروندان دنیای فناوری را متحول میکنند. در ادامهی این مطلب زومیت به بررسی ۱۰ قابلیت جدید فناوری 5G میپردازیم که با 4G امکان استفاده از آنها وجود نداشت.
پخش ویدئو با کیفیت 8K
امروزه باتوجهبه سرعت اتصالات 4G، حتی پخش ویدئو با کیفیت 4K نیز توسط کاربران محدودی انجام میشود. با ظهور و توسعهی 5G شاهد پیشرفت عظیمی در این حوزه خواهیم بود که امکان پخش ویدئو با کیفیت 8K را هم به کاربران و فعالان دنیای فناوری میدهد؛ پخشی که قطعا تأخیرهای کنونی را بهخاطر از بین رفتن محدودیت سرعت، بههمراه نخواهد داشت.
پخش ویدئوهای با کیفیت بالا را میتوان یکی از مزایای روشن افزایش سرعت در شبکههای مخابراتی آینده دانست. بهبیانساده بهخاطر اینکه دادهها با سرعت بیشتری منتقل میشوند، میتوان دادههای بیشتری را در زمان برابر جابهجا کرد. درنتیجه میتوان محتوایی با کیفیت بسیار بیشتر (و حجم بالاتر) برای کاربران ارسال کرد.
تجهیزات کنونی کاربران از جمله تلفنهای هوشمند، تبلتها، تلویزیونها و گیرندههای تصویری هنوز قابلیتهای مورد نیاز برای دریافت محتوای 8K و اتصال به شبکهی 5G را بهصورت کامل ندارند. البته توسعهی تجهیزات با سرعت بالایی رخ میدهد و میتوان پیشبینی کرد که در آیندهی نزدیک موج جدیدی از خرید برای در اختیار داشتن محصولات با قابلیتهای 5G و 8K به راه بیفتد.
دانلود محتوا با حجم و سرعت بسیار بالا
با ظهور و گسترش 5G، همانطور که کیفیت محتوای قابل پخش افزایش مییابد، میتوان دادههایی با حجم بسیار بالاتر را نیز در سرعتی بسیار بیشتر از 4G دانلود کرد. با افزایش سرعت، دانلود فایلهای حجیم منطقیتر میشود. بهبیان سادهتر اگر امروز فایلی با حجم ۱۰ گیگابایت برای دانلود با اتصال 4G داشته باشید، شاید بهدنبال راههایی دیگر برای جابهجایی آن بگردید؛ اما با 5G دیگر دانلودهایی با چنین حجم، منطقی خواهند بود.
افزایش حجم قابل دانلود، امکان افزایش حجم دادهها را نیز به توسعهدهندهها میدهد. درنتیجه احتمالا شاهد بازیها و اپلیکیشنهایی با گرافیک بهتر و قابلیتهای بیشتر نیز خواهیم بود. شاید تنها محدودیت کاربران در آن زمان، حافظهی محدود گجتهای هوشمند باشد. شاید هم مفهومی بهنام ذخیرهسازی فایل بهصورت محلی و در داخل گوشی یا تبلت، منسوخ شود.
بازیهای آنلاین با کیفیتی نزدیک به کنسولهای حرفهای
بازیهای آنلاین با اینترنت داده و موبایل، امروزه فعالیتی منطقی نیستند. نهتنها سرعت، بلکه تأخیر نیز چالشهای مهمی بر سر راه بازیهای آنلاین ایجاد میکند. تأخیر، زمان مورد نیاز از سمت شبکه برای پاسخگویی به درخواستهای کاربران است. طبق تعریف، بالا بودن این فاکتور، تجربهی با کیفیت بازی آنلاین را مختل میکند. با گسترش شبکهی 5G و افزایش سرعت، قطعا این مانع از سر راه گیمرها برداشته خواهد شد.
با بهبود سرعت اتصال، امکان افزایش کیفیت و جزئیات بازیهای آنلاین نیز ایجاد میشود. احتمالا کیفیت بازیها به کنسولهای حرفهای نزدیک شود و تجربهای هرچه واقعیتر برای کاربران بههمراه بیاورد. چنین قابلیتهایی حتی احتمال استریم کامل بازیها را نیز بههمراه خواهند داشت. بهبیاندیگر شاید زمانی همهی فرایندهای حجیم پردازش بازیها در فضای ابری انجام شده و محتوای نهایی به گجتهای هوشمند کاربران استریم شود. گوگل در پروژهی استادیا چنین کاربردی را در نظر دارد.
استریم بازیهای VR
همانطور که گفته شد، 5G امکان پردازش بازیها در فضای ابری را ارائه میکند. درنتیجه دیگر هیچ محدودیتی برای استریم بازیها وجود نخواهد داشت. با برداشته شدن محدودیتها نیز میتوان انتظار توسعهی بازیهایواقعیت مجازی را منطقی دانست. بازیهای آینده کیفیتهایی بسیار بیشتر از نمونههای کنونی همچون هدست واقعیت مجازی Google و PlayStation VR خواهند داشت. بهعلاوه بازیهای مذکور را میتوان تنها با یک گوشی هوشمند و عینک واقعیت مجازی ساده و بدون نیاز به قدرت پردازشی بالا بازی کرد.
پخش زندهی رویدادها بهصورت VR
پخش زندهی رویدادهای ورزشی و کنسرت بهصورت واقعیت مجازی، مفهوم جدیدی نیست. البته هنوز نمونههای زیادی از چنین فناوریهای نمیبینیم و دلیل آن نیز همان محدودیت اتصالهای کنونی اینترنت است. با گسترش 5G میتوان انتظار داشت که هر کاربری تنها با یک اتصال اینترنت و عینک مخصوص واقعیت مجازی، حداکثر تجربهی واقعی را از رویدادهای زنده داشته باشد.
پخش زندهی رویدادها بهصورت واقعیت مجازی و با بهرهگیری از 5G ظرفیت زندهتر کردن رویدادها به شیوهای جدید را دارد. بهعنوان یکی از نتایج چنین دستاوردهایی میتوان به کاهش تمایل برای حضور فیزیکی در کنسرتها و ورزشگاهها اشاره کرد. حتی شاید مفهوم بلیطفروشی برای حضور زنده بهمرور منسوخ شود.
پخش زندهی رویدادهای بیشتر
پخش زندهی رویدادها بهکمک 5G تنها محدود به گوشیهای هوشمند نمیشود. در آیندهی 5G بهطور کلی شاهد پخش زندههای بیشتری از رویدادهای مهم خواهیم بود. فناوریهای پخش کنونی، شرکتها را بهخاطر سرعت پخش پایین، محدود میکنند. بهعلاوه تجهیزات مورد نیاز امروزی برای پخش زنده هم بسیار پیچیده هستند و شاید با گسترش 5G بتوان با تجهیزاتی سادهتر، پخش زندهی بهتری را تجربه کرد.
افزایش سرعت بهلطف 5G، شرکتهای متعدد را به پخش زندهی رویدادها تشویق میکند. شاید پخش زندهی کنسرتها بیش از همهی رویدادها برای کاربران جذابیت داشته باشد. درکنار پیشرفتهای مذکور، احتمالا شرکتهای سنتی تمایل بیشتری به فعالیت جدی در این حوزه پیدا کنند و درنهایت زمینهای جدید برای رقابت با شرکتهایی همچون نتفلیکس فراهم شود.
تماسهای هولوگرافیک
تماسهای ویدئویی در حال حاضر کاربران و طرفداران زیادی دارند. با سرعت کنونی اتصالات 4G هم میتوان تماسهایی با کیفیت بالا را تجربه کرد. نسل بعدی تماسها در این حوزه بهصورت تماس هولوگرافیک خواهد بود که شرکتهایی همچون وودافون تاکنون نمونههای موفقی از آن را آزمایش کردهاند.
همهگیر شدن فناوری هولوگرافیک و تماسهای در سطح آن، علاوهبر 5G به تجهیزات دیگری هم نیازمند خواهد بود. بهعنوان مثال پروژکتورهای مخصوص باید در تجهیزات هوشمند نصب شوند تا بتوان محتوای هولوگرافیک را پخش کرد. بههرحال شاید بتوان آیندهای را تصور کرد که در تماسهای تصویری، خودتان را بهصورت مجازی در مکان مخاطب قرار دهید. آیندهی مذکور، تصور هرچه هوشمندتر بودن را در انسانها ایجاد میکند و شاید منجر به نزدیکتر شدن آنها به یکدیگر هم بشود.
پیشرفت در واقعیت افزوده
در سالهای گذشته، انواع دستاوردها و فناوریهای حاصل از واقعیت افزوده را مشاهده کردهایم، اما هنوز در مراحل ابتدایی آن قرار داریم. شاید 5G بتواند توسعهی این فناوری را نیز بهبود دهد. باسرعت بالا و تأخیر پایینی که توسط 5G ارائه میشود، واقعیت افزوده در حوزههای بسیار بیشتری نسبت به وضعیت کنونی 4G ارائه خواهد شد.
در آیندهی تحت سلطهی 5G شاید تبلیغات بیلبوردی شخصیسازیشده، آنچنان دور از انتظار نباشند. تبلیغاتی که بهجای نمایش روی تجهیزات شهری، روی عینک هوشمند یا حتی شیشهی جلوی خودروی شما پخش شوند. در صنعت خودرو، حتی میتوان انتظار نمایش مسیرهای پیشنهادی بهصورت واقعیت افزوده روی جاده داشت. بههرحال همهی این موارد در حد حدس و گمان هستند، اما میتوان در آیندهی نزدیک انتظار کاربردهایی فراتر از بازی از واقعیت افزوده داشت.
افزایش خودروهای خودران
5G میتواند بهعنوان عنصری حیاتی در عمومی شدن خودروهای خودران عمل کند. چنین خودروهایی برای کاربرد بهینه باید توانایی ارسال و دریافت داده با خودروهای دیگر، جادههای هوشمند و عناصر دیگر را داشته باشند. درنتیجه به اتصالی سریع، تأخیر پایین در پاسخگویی، پهنای باند عظیم و پایداری بالای شبکه نیاز خواهد بود. قابلیتهایی که همگی توسط 5G ارائه میشوند.
کارشناسان صنعت خودرو اعتقاد دارند برای پیادهسازی هرچه بهتر خودروهای خودران، باید عملکرد شبکه در حد روشن و خاموش کردن چراغ سریع باشد. درواقع حساسیت خودرو بهقدری بالا است که هر رخداد باید با پاسخگویی سریع خودرو همراه شود. بههمین دلیل سیگنالهای سریع متصل به شبکهی 5G نیاز الزامی خودروهای خودران خواهند بود.
خانهها و شهرهای هوشمندتر
یکی از حوزههایی که قطعا از مزایای اینترنت 5G بهره خواهد برد، اینترنت اشیاء است. اگرچه اکنون نمونههایی اولیه از این فناوری مانند ترموستاتهای هوشمند خانگی، چراغهای هوشمند و و موارد مشابه را در زندگی روزمرهی خود میبینیم، هنوز ظرفیتهای متعددی از آن ناشناس هستند. 5G میتواند با ارائهی امکانات گسترده به خانهها و شهرها، همهی کاربران دنیای هوشمند آینده را به فناوریهای انقلابی متصل کند.
خانههای هوشمند تنها دستاوردهای 5G نیستند. با افزایش نفوذ فناوری احتمالا شاهد شهرهای هوشمند بیشتر نیز خواهیم بود. چنین شهرهایی احتمالا قابلیتهای بسیار هوشمندانهتر در نظارت زنده بر آلودگی، ترافیک خودرو و پیاده، مصرف انرژی و بسیاری موارد دیگر خواهند داشت.
درنتیجهی استفاده از فناوریهای هوشمندتر، میتوان کاهش استفاده از منابع و هزینهها را انتظار داشت. بهعنوان مثال، چراغهای خیابانها با تشخیص ترافیک خاموش و روشن شوند. بههرحال کاهش هزینهها در این بخش درنهایت به اکوسیستم سالمتر نیز منجر خواهد شد.
فناوری 5G در مراحل جدی توسعه قرار دارد و میتوان در آیندهای نهچندان دور انتظار پیشرفتهای مهمی در آن حوزه داشت. شرکتهای گوناگون در حال رقابت برای پیروزی در پروژههای توسعهای هستند و حتی دولتها هم به ظرفیتهای 5G پی بردهاند. بههرحال باید مانند دیگر روندهای دنیای فناوری، منتظر نهایی شدن دستاوردهای شبکهی جدید باشیم تا تأثیرات آن را روی زندگی روزمرهی خود حس کنیم.
.: Weblog Themes By Pichak :.