در دنیایی که با معضل منابعی محدود دربرابر جمعیتی فزاینده با نیازهای نامحدود مواجه است، تنها راه نجات، کشف را‌‌ه‌‌حل یک مسئله‌‌ی ریاضی پیچیده و کمترشناخته‌شده خواهد بود.

 

پیش‌‌بینی نیازهای بشری امری بس دشوار است. ما همواره خواستار برآورده‌‌شدن نیازهای خود هستیم؛ ازاین‌‌رو انتظار داریم که جهان نیز به‌‌سرعت بتواند راه‌‌حلی برای مسائل پیچیده و متنوعی که در دنیای مدرن با آن‌‌ها مواجه هستیم، بیابد.

در طول چند دهه‌‌ی گذشته، پژوهشگران موفق به ارائه‌‌ی طیف متنوعی از راه‌‌حل‌‌های ریاضیاتی شده‌‌اند که می‌‌توانند در تخصیص منابع موجود در صنایع مختلف و رفع نیازهای روزمره‌‌ی ما مفید واقع شوند. اما مشکل اینجا است که وقتی یک‌‌بار این روند تخصیص را به انجام می‌‌رسانیم، روی تخصیص‌‌های بعدی اثر می‌‌گذارد و با واردشدن عامل گذر زمان نیز کل مسئله شکلی دینامیک به خود می‌‌گیرد. حل چنین مسئله‌‌ی پیچیده‌‌ای نیازمند راه‌‌حل‌‌هایی است که بتواند ماهیت غیرقطعی و متغیر جهان واقعی را در خود لحاظ کند.

این مسائل با نام «مسائل تخصیص پویای منابع» شناخته می‌‌شوند. کارکرد این نوع مسائل زمانی مشخص می‌‌شود که ما با یک منابع محدود مواجه باشیم که به نیاز به تخصیص بلادرنگ آن‌‌ها وجود داشته باشد.

وارن پاول، مهندس دانشگاه پرینستون که از دهه‌‌ی ۸۰ میلادی درزمینه‌‌ی این نوع مسائل تحقیق می‌‌کند، می‌‌گوید ما در زندگی روزمره‌‌ی خود همیشه با فهرستی از مسائل تخصیص پویای منابع مواجه هستیم؛ چه هنگام انتظار برای رسیدن تاکسی و چه هنگام تحویل یک بسته‌‌ی پستی.

dynamic-resources-allocation

هرگاه که با منابعی محدود ولی تقاضایی روبه‌‌رشد و متغیر مواجه باشیم، در حقیقت با یکی از انواع مسائل تخصیص پویای منابع روبه‌‌رو هستیم

اما مسائل تخصیص پویای منابع تنها به آنچه مردم نیاز دارند و زمان رفع این نیازها محدود نمی‌‌شود. این مسائل برای حل برخی از معضلات بنیادین و پیچیده‌‌ای که امروزه با آن‌‌ها مواجه هستیم، نیز کاربرد دارد. نمونه‌‌ای از این معضلات، بحران تغییرات اقلیمی است. روش‌‌های تخصیص پویای منابع می‌‌تواند به ما در تخصیص بهینه‌‌ی منابع کمیاب و روبه‌‌اتمام سیاره نیز کمک کند.

اجازه دهید به یک مثال ساده در تشریح چنین مسائلی اشاره کنیم و ببینیم چه عاملی موجب دشواری حل این‌‌گونه مسائل می‌‌شود.

فرض کنید می‌خواهید برای یک شام چهار نفره، مقداری غذا بپزید. شما به فکر کباب‌‌کردن گوشت می‌‌افتید؛ چراکه تصور می‌‌کنید این انتخاب می‌‌تواند غذای دلخواه تمام اعضای خانواده‌‌ی شما باشد. شروع به کار می‌‌کنید و درست زمانی‌که می‌‌خواهید آماده‌‌ی سروکردن غذا شوید، ناگهان متوجه می شوید دخترتان به‌‌تازگی گیاه‌‌خوار شده است، همسرتان پیام داده که دیرتر به منزل بازمی‌‌گردد و پسرتان نیز می‌‌گوید که او چند نفر دیگر را هم برای شام دعوت کرده است. در همین بحبوحه که مشغول سروکله‌‌زدن با خود برای حل وضعیت نابسامان نیازهای اعضای خانواده هستید، حیوان خانگی‌‌تان نیز سر می‌‌رسد و تکه‌‌ای از گوشت‌‌های کبابی را با خود می‌‌برد!

این یک مثال جزئی از انبوه مسائل تخصیص پویای منابع است که به‌‌خوبی می‌‌تواند گوشه‌‌ای از حجم عظیم چالش‌‌های پیش روی پژوهشگران را در حل چنین مسائلی نشان دهد. برای شروع باید بدانید که پارامترهای مؤثر بر تقاضا به‌‌صورت پیش‌‌بینی‌‌نشده‌‌ای هم در کوتاه‌‌مدت و هم در بلندمدت در حال تغییر هستند. شما هنگام پخت‌‌وپز، نمی‌‌توانستید شرایط رژیم گیاهی جدید دخترتان را پیش‌‌بینی کنید. همچنین کنترلی بر مدت‌زمان تأخیر همسر یا تعداد میهمان‌‌های جدید پسرتان نیز نداشتید.

تکیه بر تجارب گذشته و استفاده از روش‌های سنتی نمی‌تواند راهکاری پایدار برای مسائل تخصیص پویای منابع محسوب شود

در دیدگاه بلندمدت نیز نیازهای غذایی خانواده‌‌ی شما به‌‌صورت روبه‌‌روز در حال تغییر است. شما ممکن است مجبور باشید غذای دو نفر یا ۲۰ نفر را در یک وعده تهیه ببینید. برای وعده‌‌های غذایی بعدی نیز شما نمی‌‌توانید پیش‌‌بینی کنید چه کسانی سر میز خواهند بود، چه غذایی میل دارند یا چه‌‌زمانی قصد خوردن آن را دارند. البته می‌‌توانید با تکیه‌‌بر تجارب قبلی خود، حدس‌‌هایی بزنید؛ اما باتوجه به طبیعت پیش‌‌بینی‌‌ناپذیر بشر و نیازهای او، چنین روشی نمی‌‌تواند یک راهکار پایدار قلمداد شود.

dynamic-resources-allocation

سیستم تحویل فوری کالا، یکی از مواردی است که ما امروزه بدان خو گرفته‌‌ایم، اما حصول اطمینان از چگونگی پیاده‌‌سازی بهینه‌‌ی این روش، خود مسئله‌‌ای پیچیده است

در سناریوی شام، اقدامات فردی سایر اعضا نیز می‌‌تواند بر وضعیت نهایی سیستم اثرگذار باشد. وقتی شما یک میزان وعده‌‌ی غذایی مشخص را به یک فرد تخصیص می‌‌دهید، این اقدام، کل سیستم را دستخوش تغییر می‌‌کند. این تصمیم هم یک فرد گرسنه و هم میزانی از منابع غذایی دردسترس را از معادلات شما حذف می‌‌کند. ایکو یونکی، پژوهشگر ارشد گروه سیستم‌‌های داده‌‌محور در آزمایشگاه کامپیوتر داشنگاه کمبریج می‌‌گوید:

در تمامی مثال‌‌های مربوط‌‌به تخصیص پویای منابع ما با ورودی‌‌ها و محیط‌‌هایی متغیر مواجه هستیم که به‌‌شدت پویا بوده و از این‌‌رو پیش‌‌بینی آن‌‌ها دشوار است. علت آن است که در این نوع سیستم‌‌ها، میزان تقاضای آینده هیچ‌‌گونه وابستگی آماری به میزان تقاضای فعلی ندارد. یک تغییر خود زمینه را برای تغییرات بعدی فراهم می‌‌کند و اگر شما می‌‌خواهید سیستم را به‌‌کمک تصمیمات درستی اداره کنید، باید وضعیت آینده‌‌ی سیستم را نیز درنظر بگیرید.

بدتر اینکه هرچه با تعداد افراد بیشتر یا گزینه‌‌های غذایی متنوع‌‌تری مواجه شوید، اوضاع پیچیده‌‌تر می‌‌شود. در چنین شرایطی، شما به روش‌‌های بیشتری می‌‌توانید گستره‌‌ی متنوعی از غذاها را به افراد مختلفی تخصیص دهید. هرچه تعداد افراد یا غذاهای افزوده‌‌شده به سیستم بیشتر شود، تعداد راهکارهای احتمالی پیش روی شما نیز به‌‌شکلی نمایی بیشتر و بیشتر خواهد شد.

این شاید دقیقا همان معضلی باشد که یک بیمارستان بزرگ هنگام تهیه‌دیدن غذای موردنیاز تمام بیماران روزانه‌‌ی خود با آن مواجه است. مشکل را می‌توان حتی درمورد درمان این بیماران نیز صادق دانست. حجم داروهای موجود در داروخانه‌‌ی بیمارستان نیز با محدودیت‌‌هایی مواجه است و همچنین تجهیزات تشخیصی و درمانی موردنیاز نیز بسته‌‌به نوع بیمارانی که وارد بیمارستان می‌‌‌‌شوند، دائما در حال تغییر و تحول است. در چنین بیمارستانی منابع محدودی از پزشکان، پرستاران و نیز دستگاه‌‌های تشخیصی نظیر ام‌‌آر‌‌آی وجود دارد که باید به‌‌درستی تخصیص شوند. برای دستیابی به این هدف، مدیریت بیمارستان ممکن است مجبور به استفاده از برخی مدل‌‌های ریاضیاتی باشد.

dynamic-resources-allocation

آشپزخانه‌‌ی یک بیمارستان شلوغ ممکن است با میزانی کاملا متغیر از حجم تقاضا رو‌به‌رو باشد که پیش‌‌بینی تعداد بیماران گرسنه و نوع غذای مناسب برای آن‌‌ها را دشوار می‌‌کند

مشکل از اینجا ناشی می‌‌شود که بیشتر مدل‌‌های فعلی ما از داده‌‌های تاریخی برای پیش‌‌بینی استفاده می‌‌کنند. چنین مدل‌‌هایی نمی‌‌توانند مقیاس مناسبی برای این‌‌گونه سیستم‌‌ها محسوب شوند و درنتیجه نمی‌‌توانند از پس کوچک‌ترین تغییرات سیستم نیز برآیند. اگر تنها یک تغییر رخ دهد، مدل مجبور است دوباره از اول پیاده‌‌سازی شود و یک راه‌‌حل تازه پیدا کند. با چنین رویکردی، خیلی زود شاهد آن خواهیم بود که محاسبات مسئله از کنترل خارج می‌‌شود؛ حتی اگر با تعداد محدودی از افراد و منابع مواجه باشیم.

همچنین، مسائل تخصیص پویای منابع از یک طیف گسترده از سناریوهای مختلف به‌‌وجود می‌‌آیند که هرکدام از آن‌‌ها خود مسائل مختص‌‌به خود را دارند. برای مثال، یونکی در حال بررسی پیامدهای احتمالی این نوع مسائل برای حل معضل سرعت و بازدهی سیستم‌‌های کامپیوتری و برنامه‌‌ها است. او می‌‌گوید:

سیستم رایانه‌‌های مدرن پیچیده است و ازاین‌رو به پیکربندی تعداد بی‌‌شماری از پارامترها نیاز خواهد داشت. این به‌‌معنای تخصیص منابعی نظیر حافظه، ظرفیت محاسباتی، قابلیت محاسباتی و ورودی سیستم‌‌ها خواهد بود. سیستم‌‌های کامپیوتری پویا است و با محیطی پیوسته در‌حال‌تغییر مواجه‌‌ هستند و این سازوکار مستلزم به‌‌کارگیری روش کنترل پویا خواهد بود.

حتی همین دستگاهی که با آن در حال مطالعه‌‌ی این مقاله هستید، نیز هم‌‌اکنون درحال دست‌‌وپنجه نرم‌‌کردن با برخی مسائل مرتبط‌‌با تخصیص پویای منابع است. کارکرد شبکه‌‌های تلفن همراه و محاسبات ابری نیز وابسته به توانایی حل چنین مسائلی است.

تمامی صنایع از شبکه‌های تلفن همراه و محاسبات ابری تا سامانه‌های لجستیکی و شبکه‌ی تأمین برق، با مسئله‌ی تخصیص دینامیک منابع مواجه‌ هستند

شرکت‌‌های توزیع و تحویل کالا نیز با برخی مسائل تخصیص پویای منابع به‌‌منظور تسریع فرایند تحویل خود مواجه هستند. به‌‌عنوان مثال، شرکت پست آمریکایی UPS سیستم یکپارچه‌‌ی بیهنه‌‌سازی و مسیریابی جاده‌‌ای خود را با نام Orion راه‌‌اندازی کرده است تا به‌‌کمک الگوریتم‌‌های پیشرفته، مسیر تحویل کالاهای خود را بهینه‌‌سازی کند. این شرکت ادعا می‌‌کند استفاده از راهکار مذکور توانسته سالیانه بیش از ۱۰۰ میلیون مایل صرفه‌جویی در مسافت طی‌شده‌ ازسوی ناوگان حمل‌ونقل این شرکت به‌‌ارمغان آورد. اما گزارش‌‌های دیگری نیز می‌‌گویند که این سیستم هم‌‌اکنون با مشکلاتی در محیط‌‌های پیچیده‌‌ی شهری مواجه شده است. پاول می‌‌گوید:

زنجیره‌‌ی تأمین نیز از دیگر مشکلاتی است که به‌‌دلیل ماهیت پیچیده‌‌ی محصولات امروزی گویی هرگز قابل‌‌حل نیست. برای مثال، چنانچه شما قصد داشته باشید یک گوشی تلفن همراه استاندارد عرضه کنید، باید صدها قطعه‌‌ی گوناگون را از اقصی نقاط جهان با ترتیب مشخصی در فضای کارخانه‌‌ی خود گرد هم آورید. اختلال در زنجیره‌‌ی تأمین یکی از مسائل مهمی است که هنگام رفع نیازهای جامعه با آن مواجه هستیم.

dynamic-resources-allocation

شبکه‌‌های تلفن همراه نیاز به تخصیص صحیح منابعی نظیر پهنای باند، انرژی و اولویت‌‌بندی بارگذاری یا تماس را دارند

منابع انرژی ما نیز با افزایش ضریب نفوذ منابع تجدیدپذیر و متناوبی نظیر انرژی بادی و انرژی خورشیدی به‌‌شکل روزافزونی درحال پیچیده‌‌تر شدن هستند. خروجی توان چنین منابعی درست مانند تقاضای مصرف شبکه‌‌ی برق دارای نوسانات نسبتا شدیدی است. این درحالی است که قیمت انرژی نیز می‌‌تواند نوسان داشته باشد. قیمت برق در برخی کشورها در عرض یک بازه‌‌ی زمانی ۵ دقیقه‌‌ای می‌‌تواند تا ۵۰ برابر افزایش یابد.

درحقیقت، امروزه کمتر صنعتی را می‌‌توان یافت که به‌‌نوعی با چالش‌‌های مدیریت تخصیص پویای منابع مواجه نباشد. پاول می‌‌گوید این چالش در بسیاری از موضوعاتی نظیر قیمت برق، زنجیره‌‌ی تأمین برخی قطعات، زمان سفر، خرابی قطعات و حتی رفتار مردم که وی شخصا با آن‌‌ها سروکار داشته، حضور پررنگی دارد:

این مسئله به‌‌حدی مهم است که دست‌کم ۱۵ جامعه‌‌ی تحقیقاتی مجزا از دیدگاه‌‌های مختلف در حال کار روی آن هستند.

این نکته‌‌ی مهمی است. تنوع زیاد مسائل مربوط‌‌به تخصیص پویای منابع بدان معنی است که ما نیاز بهاستانداردسازی روش‌‌های محاسباتی مختلف در مقیاسی صنعتی خواهیم داشت. پاول یکی از کسانی است که می‌‌کوشد ارتباطی میان جوامع تحقیقاتی مختلفی به‌‌وجود آورد که در حال کار روی مسائل تخصیص پویای منابع هستند. او می‌‌افزاید:

رویکرد ما معرفی یک روش جایگزین برای کارهای پیشین نیست. بلکه هدف بیشتر گردآوری نتایج و کشف فرصت‌‌های موجود برای تلفیق متقابل این دستاوردها است.

طی دهه‌‌های اخیر، مجموعه‌‌ای کامل از ابزارهای مدیریت عملیاتی برای رسیدگی به مسائل تخصیص پویای منابع به‌‌کار گرفته شده است.  این تلاش‌‌ها منجر به بهبود چشمگیر عملکرد خطوط هوایی، شرکت‌‌های حمل‌‌ونقل و شبکه‌‌ی جاده‌‌ای جهان از جنبه‌‌های گوناگون شده است. بااین‌حال بنابر اظهارات پاول، ابعاد بسیار بالا (به‌‌معنای تعدد بسیار زیاد پارامترهای دخیل در مسئله) و نیز عدم قطعیت هنوز از چالش‌‌های پیش رو هستند.

پیشرفت‌‌های اخیر در یادگیری ماشین امیدهای تازه‌‌ای را برای حل مسائل مربوط‌‌به تخصیص پویای منابع ایجاد کرده است. اخیرا یک تکنیک هوش مصنوعی با نام «یادگیری عمیق تقویتی» ظهور کرده است که به الگوریتم اجازه می‌‌دهد ضمن تعامل با محیط بتواند وظایف خود را آموزش ببیند. این الگوریتم به‌‌منظور آموزش‌‌دیدن بدون دخالت انسانی طراحی شده است؛ به‌‌گونه‌‌ای که با انجام عملیات صحیح، الگوریتم پاداش دریافت می‌‌کند و درصورت ارتکاب خطا، با جریمه مواجه می‌‌شود. بدین ترتیب، با تلاش برای بیشینه‌‌کردن پاداش‌‌ها و کمینه‌‌کردن جریمه‌‌ها، سیستم  به‌‌سرعت می‌‌تواند به وضعیت بهینه دست یابد.

پیش‌‌تر، برنامه‌‌ای ازسوی دیپ‌‌مایند (DeepMindگوگل با نام AlphaGo توانسته بود با به‌‌کارگیری یادگیری عمیق تقویتی، قهرمان جهان را در بازی Go شکست دهد. جالب اینکه سیستم یادشده ابتدا هیچ‌‌چیز درمورد این بازی نمی‌‌دانست؛ سپس شروع به بازی با خود کرد تا آموزش ببیند و عملکرد خود را بهبود دهد. موفقیت در چنین بازی‌‌هایی مدرک مهمی برای صحت کارکرد تکنیک‌‌های یادگیری عمیق تقویتی است؛ بااین‌حال، هدف نهایی از این تکنیک‌‌ها قطعا یادگیری شیوه‌‌ی بازی‌‌کردن نیست.

dynamic-resources-allocation

امروزه بازطراحی ترافیک در مسیرهای پرتردد با هدف کاهش راهبندان هنوز هم از مهم‌‌ترین چالش‌‌های پیشرفته‌‌ترین الگوریتم‌‌های هوش مصنوعی است

یونکی و همکارانش به‌‌دنبال یک جایگزین مناسب برای روش‌‌های فعلی بهبود عملکرد سیستم‌‌های کامپیوتری باکمک یادگیری عمیق تقویتی هستند. سیستم کامپیوتری آن‌‌ها می‌‌تواند انواعی از مسائل تصمیم‌‌گیری را حل کند که قبلا از لحاظ محاسباتی غیرقابل‌‌حل به‌نظر می‌رسیدند. این سیستم از پس معضل پیچیدگی محاسباتی برآمده و می‌‌تواند به‌‌صورت بلادرنگ به پارامترهای درحال‌‌تغییر پاسخ دهد.

سیستم‌‌های مجهز به چنین رویکردی قبلا برای بهینه‌‌سازی عملکرد در حوزه‌‌هایی نظیر مدیریت منابع، بهینه‌‌سازی سیستم‌‌های پرداخت و خنک‌‌سازی مراکز داده به‌‌کار گرفته شده بودند. یونکی می‌‌گوید کاربری‌‌های فعلی تنها برای شروع کار است و دنیایی از فرصت‌‌های تازه پیش روی این فناوری قرار دارد.

تیم دیگری از پژوهشگران در یک شرکت نوپا با نام Prowler.io از دانشگاه کمبریج انگلستان در حال کار روی یک رویکرد تازه از یادگیری ماشین هستند که قرار است به حل مسائل حوزه‌‌ی تخصیص پویای منابع بپردازد. این الگوریتم‌‌ها می‌‌توانند محرک لازم را برای ایجاد نوعی رفتار خاص در سیستم را ایجاد کنند. در مثال دنیای واقعی، چنین الگوریتمی می‌‌تواند با اعمال عوارض اندک، رانندگان را تشویق به استفاده‌‌از مسیرهای جاده‌‌ای خاص کند تا شدت ترافیک و آلودگی را به حداقل برساند. بااین‌حال، یونکی می‌‌گوید عرصه‌‌ی یادگیری ماشین هنوز جای کار بسیار زیادی دارد. او افزود:

استفاده‌‌از یادگیری تقویتی می‌‌تواند کمک زیادی به پیشبرد حل مسائل تخصیص پویای منابع کند. اما ازسوی دیگر، ما به حجم عظیمی از داده‌‌ها نیاز داریم تا بتوانیم یک مدل یادگیری تقویتی را بنا کنیم. به‌‌علاوه، این دانش هنوز در مرحله‌‌ی آزمایشی قرار دارد. این قضیه به‌‌خصوص درمورد سیستم‌‌های کامپیوتری که در آن با پارامترهای بیشتری نسبت‌‌به یک بازی ساده‌‌ مواجه هستیم، مصداق بیشتری دارد. (اما) پژوهش‌‌ها در این حوزه همچنان باسرعت ادامه دارد.

آنچه امروز به‌‌وضوح می‌‌دانیم این است که هنوز فاصله‌‌ی زیادی با حل این انواع از مسائل داریم. تمامی تکنیک‌‌ها و منابع محاسباتی فعلی ما در مواجهه با ماهیت تصادفی و پیچیده‌‌ی جهان واقعی کارکرد خود را از دست می‌‌دهند. اما همان‌‌طور که جمعیت گونه‌‌ی ما فزونی می‌‌یابد و عطش ما برای خدمات تقاضامحور بیشتر و بیشتر می‌‌شود، مسائل تخصیص پویای منابع نیز پیچیده‌‌تر می‌‌شوند و اثرات آن بر زندگی روزمره‌‌مان شدت بیشتری به خود می‌‌گیرد.

اگر امروز نتوانیم از پس مسائل مربوط‌‌به تخصیص پویای منابع برآییم، قطعا مشکل ما در آینده تنها به یک میز شام محدود نخواهد شد؛ دیری نخواهد پایید که کل دنیا با یک بن‌‌بست واقعی مواجه شود.



تاريخ : یک شنبه 26 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

گلکسی A50 یکی از گوشی‌های میان‌رده‌ی محبوب این روزهای بازار کشورمان است که در این بررسی به‌صورت موشکافانه به نقاط مثبت و ضعف آن خواهیم پرداخت.

بازار میان‌رده‌‌ها نه‌تنها در بازار ملتهب موبایل در کشورمان بلکه در سراسر جهان محبوبیت روزافزونی دارد ازاین‌رو بخش میان‌رده‌ها عموما شلوغ‌ترین دسته‌ محصولات در سبد کالای شرکت‌ها را به خود اختصاص می‌دهد. گوشی سری A در سال‌های اخیر نمایندگان شایسته‌ای برای سامسونگ بوده‌اند و کره‌ای‌ها بخش عمده‌ای از تسلط خود بر بازار را مدیون این سری هستند. سامسونگ نمایندگان سال ۲۰۱۹ را با سیستم نام‌گذاری جدید و برخی تغییرات کلیدی مانند حذف گواهی IP و توجه بیشتر به ترندهای بازار روانه‌ی بازار کرده است؛ تا به امروز ۹ گوشی از سری A معرفی شده‌اند. چهار گوشی A10، A20، A20e و A30 اقتصادی‌های این سری هستند و گلکسی A70 و گلکسی A80 بالارده‌های آن محسوب می‌شوند؛ تناسب بین مشخصات فنی و قیمت A50 را یکی از محبوب‌ترین اعضای این خانواده‌ کرده است. ازاین‌رو ما نخست به بررسی این گوشی خواهیم پرداخت.

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

گوشی‌های قدیمی‌تر سری A را عموما با ۴ ویژگی‌ می‌شناسیم؛ نمایشگر باکیفیت، ضد آب بودن، شارژدهی عالی و طراحی فلزی؛ چهار موردی هستند که به‌نوعی امضای سری A محسوب می‌شدند. کره‌ای‌ها برای پیروی از ترند بازار، استفاده از شیشه را پیش گرفته‌اند و برای کاهش هزینه‌ها دیگر سراغ دریافت گواهی IP68 نرفته‌اند. سامسونگ از تراشه‌ی اکسینوس ۹۶۱۰ در گلکسی A50 استفاده کرده که نسبت به تراشه‌ی استفاده‌شده در سری M قدرت‌مند است؛ از طرفی دوربین فوق‌عریض نیز تقریبا در تمام ساخته‌های جدید کره‌ای‌ها به چشم می‌خورد. حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر و رابط کاربری شسته‌و‌رفته One UI از دیگر مواردی است که در این بررسی به آن‌ها خواهیم پرداخت. در ادامه می‌توانید مشخصات فنی دقیق این گوشی را درکنار برادر ارزان‌‌ترش گلکسی A30 مشاهده کنید:

مقایسهگلکسی A50 سامسونگگلکسی A30 سامسونگ
عرضه 
معرفی 2019، فوریه 2019، فوریه
وضعیت موجود. عرضه شده در مارس 2019 موجود. عرضه شده در مارس 2019
نمایشگر 
نوع Super AMOLED لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ Super AMOLED لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ
سایز 6.4 اینچ (~84.9% نسبت نمایشگر به بدنه) 6.4 اینچ (~85.1% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن 2340 در 1080 پیکسل، 19.5:9 (~403 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی) 1080 در 2340 پیکسل، 19.5:9 (~403 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)
بدنه 
ابعاد 158.5 در 74.7 در 7.7 میلی‌متر 158.5 در 74.5 در 7.7 میلی‌متر
وزن 166 گرم 165 گرم
ساخت جلوی شیشه‌ای، پشت پلاستیکی  
سیم‌کارت تک سیم‌کارته (نانو-سیم) یا دو سیم‌کارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال) تک سیم‌کارته (نانو-سیم) یا دو سیم‌کارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال)
پلتفرم 
سیستم‌عامل اندروید 9.0 (پای) اندروید 9.0 (پای)
تراشه Exynos 9610 Octa (ده نانومتری) Exynos 7904 Octa (چهارده نانومتری)
پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای (چهار هسته‌ی 2.3 گیگاهرتز Cortex-A73 و چهار هسته‌ی 1.6 گیگاهرتز Cortex-A53) 8 هسته‌ای (دو هسته 1.8 گیگاهرتز Kryo 260 Gold و شش هسته 1.6 گیگاهرتز Kryo 260 Gold)
پردازنده گرافیکی Mali-G72 MP3 Mali-G71 MP2
حافظه 
درگاه حافظه میکرو اس‌دی، تا 1 ترابایت (درگاه اختصاصی) میکرو اس‌دی، تا 512 گیگابایت (درگاه اختصاصی)
حافظه داخلی 128 گیگابایت، 6 گیگابایت رم یا 64 گیگابایت، 4 گیگابایت رم 64 گیگابایت، 4 گیگابایت رم یا 32 گیگابایت، 3 گیگابایت رم
دوربین 
اصلی سه گانه: دوربین سه‌گانه: 25 مگاپیکسل (فوکوس خودکار با تشخیص فاز، f/1.7) و 8 مگاپیکسل (لنز فوق عریض، f/2.2) و 5 مگاپیکسل (سنسور تشخیص عمق تصویر، f/2.2) دوربین دوگانه: 16 مگاپیکسل (فوکوس خودکار با تشخیص فاز، f/1.7) و 5 مگاپیکسل (f/2.2)
قابلیت‌ها فلش LED، پانوراما، HDR فلش LED، پانوراما، HDR
ویدیو 2160p@30fps، 1080p@30fps 1080p@30fps
سلفی 25 مگاپیکسل (f/2.0) 16 مگاپیکسل، f/2.0
صدا 
جک ۳.۵ میلی‌متری بله بله
  لغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی - لغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی
باتری 
باتری باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 4000 میلی آمپر ساعت باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 4000 میلی آمپر ساعت
قابلیت‌ها 
حسگرها حسگر اثرانگشت (زیر نمایشگر)، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما حسگر اثرانگشت (پشت گوشی)، شتاب‌سنج، سنسور مجاورت، قطب‌نما
  شارژ سریع 15 واتی شارژ سریع 15 واتی
شبکه 
فناوری GSM / HSPA / LTE GSM / HSPA / LTE
اتصالات 
شبکه بی‌سیم Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac، دو بانده، WiFi Direct، هات‌اسپات بله
بلوتوث 5.0، A2DP، LE بله
GPS بله، با A-GPS، GLONASS، BDS بله، با A-GPS، GLONASS، BDS
NFC بله (وابسته به بازار عرضه)  
USB 2.0، Type-C 1.0 کانکتور ریورسبل 2.0، Type-C 1.0 کانکتور ریورسبل
متفرقه 
رنگ‌ها مشکی، سفید، آبی، نارنجی مشکی، قرمز، آبی
محدوده قیمت حدود 350 یورو حدود 250 یورو

 

گلکسی A50 توسط دفتر سامسونگ در ایران برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است.

طراحی

گوشی‌های سری A از نظر مولفه‌های طراحی شباهت زیادی به گوشی‌های ترند بازار پیدا کرده‌اند؛ سامسونگ به‌دلیل U شکل بودن بریدگی بالای نمایشگر نام Infinty-U را برای آن درنظر گرفته و از واژه‌‌ی 3D glasstic برای معرفی جنس قاب پشتی دستگاه استفاده کرده است؛ ترکیب شیشه و پلاستیک با ایجاد بافت زیبایی در پشت دستگاه، بازتابی رنگین‌کمان شکلی ایجاد می‌کند؛ پوشش قاب پشتی مستعد خش‌پذیری است. ازاین‌رو، توصیه‌ی می‌کنیم از قاب محافظ استفاده کنید. گوشی با وزن مناسب ۱۶۶ گرمی خود و انحناهای قاب‌پشتی به خوبی در دست می‌نشیند و مشکلی از این بابت ندارد. شباهت A50 از نظر طراحی به M30قابل‌انکار نیست؛ بااین‌حال ما گلکسی A50 را در ایجاد حس کیفیت موفق‌تر می‌دانیم. بیرون‌زدگی دوربین‌های پشتی دستگاه بسیار کم‌ است و هیچ لقی محسوسی در استفاده از گوشی روی سطح صاف نخواهیم داشت.

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

همچنین گوشی از نظر لغزنده بودن در دست امتیاز قبولی دریافت می‌کند و نسبت به نمونه‌های شیشه‌ای عملکرد بهتری دارد؛ البته لک‌پذیری همچنان در این گوشی‌ها محسوس است. اطلاعاتی در وب‌سایت سامسونگ مبنی بر استفاده‌ی این شرکت از گوریلا گلس برای پوشش شیشه‌ی جلویی منتشر نشده؛ طبق انتظار خبری از چراغ اعلان در جلوی گوشی نیست و سامسونگ تنها به قابلیت نمایشگر همیشه روشن (AOD) برای نمایش اعلان اکتفا کرده است. حاشیه‌‌ای در طرفین و بالای نمایشگر مشاهده نمی‌شود اما بخش پایینی به مانند دیگر میان‌رده‌ها برای قرارگیری تجهیزات نمایشگر حاشیه‌دار طراحی شده؛ ۸۵ درصد بخش جلویی دستگاه توسط نمایشگر پوشانده شده است. کیفیت اتصالات بخش‌های مختلف و فریم پلاستیکی دستگاه مناسب ارزیابی می‌شود و محل کلیدهای پاور و تغییر حجم صدا نیز به خوبی انتخاب شده است. 

حسگر اثر انگشت اپتیکال با قابلیت اتکای نه چندان بالا

سامسونگ برای احراز هویت در گلکسی A50 همانند سری S به سراغ حسگرهای زیر نمایشگر رفته است؛ این حسگرها به‌صورت طبیعی با سرعت کمتری نسبت به نمونه‌های خازنی مرسوم اثر انگشت‌ را شناسایی می‌کنند و قابلیت اتکای کمتری نیز دارند. این حسگرها مدرن‌تر به نظر می‌رسند اما حتی با وجود فشار مناسب و تمیز بودن دستگاه گاهی شما را ناامید می‌کنند؛ در بررسی‌های ما با انگشت‌های متفاوت به‌طور میانگین از هر ۱۰ تلاش ۲ یا ۳ تلاش در بار اول به شکست منجر می‌شود؛ لازم به ذکر است که کره‌‌ای‌ها از حسگر اپتیکال به‌جای نمونه‌ی اولتراسونیک گلکسی اس ۱۰ در این گوشی استفاده کرده‌اند. استفاده‌ی بهینه از حسگر به زمان نیاز دارد؛ به این معنی که انگشت کاربر باید به شکل صحیح و برای بازه‌ی زمانی خاصی روی حسگر قرار بگیرد. سامسونگ همچون گوشی‌های سری M از سه جایگاه در خشاب سیم‌کارت بهره گرفته است، به این معنی که امکان استفاده‌ی هم‌زمان دو سیم‌کارت و کارت حافظه وجود دارد. 

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50
سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50
سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50
سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

اگر از کاربران قدیمی سری A هستید، مقاوم نبودن دستگاه دربرابر نفوذ آب برای شما یک عقب‌گرد محسوب می‌شود اما ما حذف این قابلیت را برای پایین نگاه داشتن قیمت کار چندان نادرستی نمی‌دانیم؛ تقریبا هیچ‌یک از رقبا نیز گواهی‌های IP را کسب نکرده‌اند. لبه‌ی پایینی دستگاه میزبان خروجی اسپیکر مونو، درگاه USB نوع C و جک ۳.۵ میلی‌متری صدا است. شایان ذکر است که گلکسی A50 در چهار رنگ مشکی، سفید، آبی و نارنجی روانه‌ی بازار شده است و نسخه‌ی مشکی در اختیار ما قرار گرفت.

نمایشگر و اسپیکر

گوشی سامسونگ گلکسی A50 از نمایشگری ۶.۴ اینچی با پنل سوپر امولد بهره می‌برد؛ این پنل در کمتر گوشی زیر ۳۰۰ دلار در بازار یافت می‌شود و هنوز در گذر این سال‌ها برگ برنده‌‌ی گوشی‌های سامسونگ نسبت به رقبا محسوب می‌شود. رزولوشن ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل یا همان +FHD برای یک میان‌رده‌ کافی به نظر می‌رسد و تصاویر نیز به‌لطف تراکم ۴۰۳ پیکسل در هر اینچ شارپ به نظر می‌رسند. وجود تنظیمات مربوط‌به حالات رنگ و پشتیبانی از فضاهای گسترده‌ی رنگی در این گوشی را یک نکته‌ی مثبت می‌دانیم که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت. در بحث زاویه‌ی دید نیز گلکسی A50 نمره‌ی قبولی می‌گیرد و بازتاب نور از سطح نمایشگر نیز در حدی نیست که به تجربه‌ی کاربر لطمه بزند. 

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

گلکسی ای 50 در آزمایش سنجش روشنایی ما در هر دو الگوی ۱۰۰ درصدی سفید و ۵۰ درصدی سفید و مشکی با ثبت حداکثر روشنایی ۶۴۰ و ۸۲۰ نیت عملکرد بسیار خوبی دارد؛ این ارقام در حالت تنظیم خودکار نور نمایشگر به دست آمده است. در حالت دستی نیز روشنایی‌ها در دو حالت مذکور به ۵۴۷ و ۶۶۰ نیست می‌رسد که باز هم رقمی عالی محسوب می‌شود؛ اگر زمان زیادی را در فضای خارجی و زیر نور خورشید سپری می‌کنید، حتما برای خوانایی بیشتر، تنظیم خودکار روشنایی را فعال کنید. ذات پیکسل‌ها در نمایشگرهای اولد دستیابی به مشکی کاملا عمیق را ممکن می‌کند؛ ازاین‌رو در عمل کنتراست نمایشگر A50 را بی‌نهایت فرض می‌کنیم: تا دو رقم اعشار نوری از پیکسل‌ها در زمان نمایش الگوی سیاه ساطع نمی‌شود. حداقل روشنایی نمایشگر نیز با محدود شدن به ۲.۳ نیت در بین بهترین‌‌‌های بازار قرار می‌گیرد؛ گوشی‌های هواوی بهترین عملکرد را در بحث حداقل روشنایی و فیلتر کردن نور آبی دارند. سامسونگ ۴ حالت کالیبره‌ی رنگ را در تنظیمات تعبیه کرده است:

  • Adaptive Display: حالت پیش‌فرض و مناسب برای انواع محتوا
  • AMOLED Cinema: متناسب با فضای DCI P3 و مناسب برای مشاهده‌ی محتوای ویدئویی
  • AMOLED Photo: متناسب با فضای رنگی Adobe RGB و مناسب برای مشاهده‌ی عکس
  • Basic: حالت پایه و متناسب با sRGB
عملکرد نمایشگر محصولات میان‌رده و اقتصادی
محصول / پارامترهاحداقل روشناییحداکثر روشنایی دستیحداکثر روشنایی خودکارنسبت کنتراست Nativeخطای رنگی میانگین
سفیدمشکیسفیدمشکیسفیدحالت استاندارددقیق‌ترین حالت
گلکسی A50 2.3 0 660 0 820 5 2.4 (AMOLED Cinema)
گلکسی M30 2.4 0 630 - - 5.7 2.9 (Video)
گلکسی M20 2.8 3.65 328 - - 89.9 5.6 5.6
پی اسمارت ۲۰۱۹ 1.2 3.7 320 3.7 320 86.5 5.8 1.4 (Normal)
پی ۳۰ لایت 0.6 4 305 4 305 76 5 2.4 (Normal)
وای ۷ پرایم ۲۰۱۹ 2.9 3.8 473 3.8 475 125 5.8 5.8
وای ۹ ۲۰۱۹ 1.7 3 380 3 350 127 6.8 2.5 (Normal)
نوکیا X7 5.8 3.4 430 4.46 530 125 1.6 5.4 (Dynamic)
ردمی نوت ۷ 0.6 4.2 410 4.2 410 97.7 6.4 3.4 (Standard)
نوا ۳ 0.75 2.7 350 2.95 325 130 8.5 4.8 (Normal Mode)
گلکسی A7 2018 3 0 606 0 960 10.1 1.9 (AMOLED Photo)
موتو X4 5 3.92 400 5.5 520 102 5.2 5.2 (Standard Mode)
نوکیا ۶.۱ 1.4 4.4 404 4.1 240 92 6.4 6.4
نوکیا ۷ پلاس 2.1 3.3 336 2.87 241 101 4.6 4.6
ردمی نوت ۵ 0.87 2.95 367 3 372 124.4 4.3 4 (Standard Mode)
ردمی نوت ۵ پلاس 0.83 3.2 377 4.52 405 124 4.7 4.2 (Standard Mode)
آنر ۹ لایت 1.8 3.02 352 3.02 352 116.6 6.9 6.9
هواوی Y7 پرایم ۲۰۱۸ 1.6 2.02 310 2.02 310 153.5 8.5 8.5
نوا 3e 1.42 3.03 325 3.03 325 107 4.8 4.8
اکسپریا XA2 اولترا 4.82 4.75 603 4.75 603 127 5.7 3.8 (Standard Mode)
اکسپریا XA2 3.42 4.26 482 4.26 482 113 6.4 4.1 (Standard Mode)
ردمی نوت 5A 1.2 3.45 391 3.50 400 116 -- --
آنر 7X 2.66 2.04 290 2.09 292 142 -- --
پی اسمارت 2.43 3.94 522 3.95 522 132 5.6 5.6
ذن‌فون مکس پلاس 6.5 3.58 378 3.23 354 105.6 -- --
اکسپریا XA1 اولترا 23.3 3.95 470 3.96 470 118 -- --
گلکسی A8 پلاس ۲۰۱۸ 2.53 0 568 0 795 -- --
گلکسی A8 2018 2.60 0 570 0 763 -- --
آنر ۹ 2.48 3.87 479 3.87 480 124 -- --
میت ۱۰ لایت 2.42 1.92 279 1.92 283 147 -- --
اکسپریا XA1 پلاس 32 3.52 432 3.61 443 122 -- --
* تمامی نتایج جدول بالا را زومیت با ابزاری مخصوص به‌دست آورده است.

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

نمایشگر سوپر امولد؛ همه‌ی آنچه که از نمایشگر یک میان‌رده می‌خواهید

بیشترین پوشش رنگی طبق انتظار مربوط‌به حالت Adaptive Display است که به ترتیب برای sRGB و DCI P3 به ۱۴۴.۷ و ۹۷.۹ اندازه‌گیری شد. حالت‌های AMOLED Cinema و AMOLED Photo نیز با تطابق خوبی با فضای گسترده‌ی DCI P3 دارند و پوشش ۹۵.۷ و ۹۰.۳ درصدی گواه این موضوع است. حالت Basic به در نمایش رنگ‌های اشباع و زنده طبق انتظار ضعیف‌تر عمل می‌کند؛ این حالت تنها ۷۵.۶ درصد فضای DCI P3 و ۹۳.۷ فضای sRGB را پوشش می‌دهد. در بحث خطای نمایش رنگ‌ها به ترتیب حالت‌های Cinema و Basic با میانگین ۲.۴ و ۲.۹ بهترین عملکرد را دارند و حالت Adaptive Display بیشترین خطا را ثبت می‌کند. 

تک اسپیکر A50 از نظر بلندی صدا کاملا رضایت‌بخش عمل می‌کند اما همچنان ضعف در تولید صداهای بم در آن مشهود است. دیستورشن یا اعوجاج در حد قابل‌قبولی می‌ماند اما ناتوانی اسپیکر در باز تولید برخی فرکانس‌ها مانع از تبدیل شدن A50 به یک گزینه‌ی خوب در این بخش می‌شود. هدفون‌های همراه گوشی به هیچ‌وجه دوست‌داران موسیقی را راضی نخواهد کرد. ازاین‌رو توصیه می‌کنیم از هدفون‌های بهتری استفاده کنید. در پایان این بخش لازم به ذکر است که دالبی‌اتموس (تنها در استفاده از هدفون‌) و UHQ upscaler تفاوت محسوسی در صدای خروجی ایجاد نمی‌کنند.

نرم‌افزار و رابط‌کاربری

خوشبختانه گلکسی A50 برخلاف نمایندگان سری M سامسونگ به‌صورت پیش‌فرض با اندروید پای و رابط کاربری بهینه‌شده‌ی One UI روانه‌‌ی بازار شده است؛ شباهت‌های طراحی بین Samsung Experience و One UI به‌راحتی قابل تشخیص است اما بسیاری از المان‌های طراحی نیز با هدف استفاده‌ی راحت‌تر از گوشی با یک دست به این نسخه اضافه شده است. آیکون‌ها کمی نسبت به گذشته تغییر کرده‌اند و هنوز هم طیف وسیعی از پوسته‌ها و آیکون‌ها برای انتخاب در دسترس شما است. پیش از مشاهده‌ی ویدئوی بررسی رابط کاربری One UI باید اشاره کنیم که سامسونگ با این رابط کاربری پس از مدت‌ها یکی قدم بزرگ در راستای اصلاح تجربه‌ی کاربری برداشته است.

 

One UI و امیدهای تازه به رابط کاربری گوشی‌های سامسونگ

پنل اعلان‌ها به‌صورت تمام صفحه‌نمایش داده می‌شود و می‌توان به‌راحتی با یک‌بار سوایپ در صفحه هوم به آن دسترسی داشت. اپلیکیشن‌های اخیر به‌صورت افقی چیده شده‌اند و امکان جابجایی بین آن‌ها به‌سادگی امکان‌پذیر است. نوشته‌ها، آیکون‌ها و دیگر موارد به‌نوعی جایگذاری شده‌اند که به‌راحتی دیده و انتخاب شوند اما شاید این مسئله در ابتدا کمی برای کاربر ناآشنا به‌نظر برسد اما به مرور به این تغییرات عادت خواهید کرد. سیستم ناوبری مبتنی بر ژست‌های حرکتی همان سیستم ناپخته‌ی تجربه‌شده در گلکسی M30 و M20 است و هنوز برای تبدیل شدن به آنچه در آیفون‌ها و حتی گوشی‌های جدید وان‌پلاس تجربه کردیم، راه زیادی پیش روی دارد. 

دوربین

انتظارات از دوربین‌ گوشی‌های میان‌رده با شیب کمتری نسبت به پرچمداران افزایش یافته است؛ به همین دلیل عموما به کسانی که عکاسی موبایل اولویت مهمی برای آن‌ها محسوب می‌شود، خرید میان‌رده‌های ارزان توصیه نمی‌شود. گلکسی A50 از یک حسگر ۲۵ مگاپیکسلی IMX 576 با پیکسل‌های ۰.۹ میکرومتری و یک لنز ۲۷ میلی‌متری با f/1.7 برای ثبت عکس‌های عادی استفاده می‌کند؛ این لنز فاقد لرزشگیر اپتیکال است. همانند دیگر ساخته‌های جدید سامسونگ شاهد استفاده از یک لنز فوق‌عریض ۱۳ میلی‌متری با زاویه‌ی دید ۱۲۰ درجه و فوکوس ثابت هستیم؛ حسگر ۸ مگاپیکسلی این دوربین عکس‌هایی با رزولوشن ۳۲۶۴ در ۲۴۴۸ ثبت می‌کند. دوربین سوم و ۵ مگاپیکسلی گلکسی A50 تنها برای ثبت عمق و کمک به ایجاد جلوه بوکه استفاده می‌شود و امکان عکاسی با آن وجود ندارد. 

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

سامسونگ از یک حسگر ۲۵ مگاپیکسلی و لنزی ۲۵ میلی‌متری با f/2.0 برای دوربین سلفی A50 بهره گرفته است؛ به‌دلیل فوکوس ثابت بودن این دوربین، برای ثبت عکس‌های باجزئیات حتما باید چهره فرد در فاصله‌ی مناسبی از دوربین قرار بگیرد. گلکسی A50 به‌صورت پیش‌فرض عکس‌هایی با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل را توسط دوربین‌های اصلی و سلفی دستگاه ثبت می‌کند؛ بنابراین در صورت نیاز به ثبت تصاویر ۲۵ مگاپیکسل باید از حالت 4:3H به‌جای 4:3 استفاده کرد؛ در این صورت برخی قابلیت‌ها از جمله عکاسی HDR برای کاربر غیرفعال می‌شود. 

نمونه تصاویر دوربین اصلی و اولتراواید گلکسی A50

گلکسی A50 به‌صورت پیش‌فرض قادر به فیلم‌برداری با رزولوشن 4K نیست؛ به‌دلیل پشتیبانی پردازنده و حسگر کاربر می‌تواند به کمک اپلیکیشن‌های فیلم‌برداری از چنین قابلیتی استفاده کند. سامسونگ همچنین قابلیت فیلم‌برداری صحنه‌آهسته با نرخ ۴۸۰ فریم‌بر‌ثانیه و رزولوشن 720p را برای کاربران فراهم کرده است. تغییر دوربین‌های عادی و فوق‌عریض به کمک آیکون‌های درخت در صفحه‌ی اصلی نرم‌افزار دوربین قابل تغییر است؛ فیلم‌برداری با دوربین اولتراوایدد نیز امکان‌پذیر است و در هر دو حالت لرزشگیر اپتیکال برای خنثی کردن لرزش‌‌ها وارد عمل می‌شود.

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

سامسونگ فعال‌سازی HDR را به تنظیمات دوربین برده است و دسترسی به آن از صفحه‌ی اصلی امکان‌پذیر نیست؛ اما جابجایی راحت بین حالت‌های عکاسی و فیلم‌برداری و چینش آیکون‌ها در این بخش را یک نکته مثبت می‌دانیم. قابلیت «Scene Optimizer» به‌صورت پیش‌فرض در حالت «Photo» فعال است اما در عمل تفاوت ملموسی در عکس‌های گرفته‌شده ایجاد نمی‌کند. 

تفاوت دوربین اصلی و اولتراواید در شب 

عکس گرفته شده با دوربین اصلی در شب

عکس گرفته شده با دوربین اولتراواید در شب

تفاوت تصاویر ۲۵ و ۱۲ مگاپیکسلی دوربین اصلی

عکس ۲۵ مگاپیکسلی گرفته شده با گلکسی A50

عکس ۱۲ مگاپیکسلی گرفته شده با گلکسی A50

برای بزرگ‌نمایی، روی تصاویر کلیک کنید

عکس‌های گرفته‌شده با دوربین اصلی دستگاه در نور کافی از نظر جزئیات متوسط ارزیابی می‌شوند؛ این مسئله در نگاه اول شاید چندان به چشم نیاید اما در زوم و کراپ ۱۰۰ درصد به‌راحتی می‌توان از دست رفتن جزئیات بافت‌ها و به اصطلاح سافت شدن آن‌ها را دید. از نظر گستره‌ی دینامیکی و رنگ‌‌ها دوربین گلکسی A50 نمره‌ی قبولی می‌گیرد؛ در برخی از سناریو‌ها شاهد فرانوردهی (Overexpusere) هستیم؛ این پدیده در بسیاری از کهشکانی‌های سامسونگ دیده می‌شود. دوربین اولتراواید نیز با وجود ثبت عکس‌هایی با گستره‌ی دینامیکی و رنگ‌های زنده، قادر به ثبت قابل‌قبول جزئیات بافت‌‌ها نیست؛ اگر سطح توقع خود را پایین‌تر بیاورید، دوربین اولتراواید این گوشی عکس‌های جذابی برای شما ثبت خواهد کرد. تفاوت زیادی بین عکس‌های ۱۲ و ۲۵ مگاپیکسلی گرفته‌شده در روز دیده نمی‌شود؛ تفاوت اندکی که در کراپ ۱۰۰ درصدی دیده می‌شود، برای بسیاری از افراد ارزش حجم ۲ برابری تصاویر را ندارد. 

نمونه تصاویر سلفی و Live Focus

متاسفانه خبری از حالت مخصوص عکاسی شب در نرم‌افزار دوربین نیست. عکس‌های گرفته‌شده باز هم جزئیات چندانی ارائه نمی‌دهند و نویز هم آنطور که باید، کنترل نمی‌شود. عکس‌های گرفته‌شده با دوربین اولتراواید عملا به‌دلیل تاریک بودن آن‌ها قابل‌استفاده نیستند؛ ازاین‌رو توصیه می‌کنیم تنها به دوربین اصلی اکتفا کنید. حالتی به نام پرتره در A50 نخواهید یافت و Live Focus برای چنین کاری درنظر گرفته شده است؛ تشخیص‌مرزها برای یک گوشی میان‌رده‌ با قیمت زیر ۳۰۰ دلار مناسب است و جلوه بوکه (امکان تغییر نوع آن وجود دارد) رضایت‌بخش پیاده‌سازی می‌شود. پس از درک درست فاصله‌ی مناسب از دوربین سلفی قادر به ثبت عکس‌های بازجزئیاتی هستید؛ حالت‌های مختلف جلوه بوکه نیز به خوبی با الگوریتم نرم‌افزاری در دوربین سلفی پیاده‌سازی می‌شوند. 

سخت‌افزار و عملکرد

دیدن نام اکسینوس ۹۶۱۰ شاید شما را به یاد تراشه‌های پرچم‌دار سامسونگ بیاندازد؛ اما حقیقت این است که این تراشه یکی از اعضای خانواده سری ۷ اکسینوس محسوب می‌شود؛ این تراشه‌ی میان‌رده برای نخستین بار در گلکسی A50 به کار گرفته و در ساخت آن فرایند ساخت ۱۰ نانومتری استفاده شده است. سامسونگ برای بهبود عملکرد این تراشه در پردازش‌‌های شبکه عصبی موردنیاز برای تصاویر از واحد مختص به آن بهره گرفته است. در کاتالوگ معرفی این تراشه به تاثیر مثبت این تراشه در عکاسی و تشخیص هوشمند بارها اشاره شده است اما در عمل تفاوت محسوسی را شاهد نبودیم. کره‌ای‌ها در اکسینوس ۹۶۱۰ واحد گرافیکی بهتری نسبت به تراشه ۷۹۰۴ استفاده‌شده در گلکسی M30 و M20 بهره گرفته‌اند. در ادامه می‌توانید مشخصات فنی کامل این تراشه را مشاهده کنید.

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

مشخصات فنی پردازنده‌‌ی اکسینوس ۹۶۱۰
CPU چهار هسته‌ی A73 با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز
چهار هسته‌ی A53 با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز
GPU آرم Mali-G72MP3
حافظه‌ی رم LPDDR4X
رابط حافظه‌ی ذخیره‌سازی UFS 2.1 وeMMC 5.1
پردازنده‌ی سیگنال تصویر دوربین عقب و جلو تا ۲۴ مگاپیکسل
دوربین دوگانه تا ۱۶ مگاپیکسل
ان‌کُد / دی‌کُد ان‌کُد 2160p با نرخ ۱۲۰ فریم‌برثانیه
دی‌کُد 2160p با نرخ ۱۲۰ فریم‌برثانیه
مودم LTE Cat.12/13
دانلود ۶۰۰ مگابیت‌برثانیه
آپلود ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه
فرایند ساخت ۱۰نانومتری
اکسینوس ۹۶۱۰؛ رقیبی شایسته برای اسنپدراگون ۶۶۰

همان‌طور که مشاهده می‌شود، این تراشه از ۴ هسته‌ی قدرتمند A73 با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز و ۴ هسته‌ی کم‌مصرف A53 با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز بهره می‌برد. گلکسی A50 مورد بررسی زومیت مدل پایه‌ی این محصول با ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی است؛ مدل دیگر این گوشی با ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی روانه‌ی بازار شده است. به‌دلیل جایگاه اختصاصی برای حافظه‌ی جانبی Micro SD نگرانی چندانی بابت کمبود حافظه وجود ندارد. باتوجه‌به پشتیبانی تراشه‌ی اکسینوس ۹۶۱۰ از رابط UFS 2.1، سامسونگ از چنین حافظه‌‌‌ای در A50 بهره گرفته است. در ادامه می‌توانید عملکرد A50 در انتقال اطلاعات را مشاهده کنید:

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
مدل‌ها / عملکرد نرخ خواندن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ خواندن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
سامسونگ گلکسی A50 ۴۹۴.۸ ۱۹۲.۵۵ ۱۰۳.۵۲ ۱۸.۹۶
سامسونگ گلکسی M30 ۲۸۰.۳۵ ۱۰۱.۴۶ ۶۴.۸۹ ۶۱.۲
سامسونگ گلکسی M20 ۳۰۹.۹۷ ۱۴۳.۶ ۶۷.۷۷ ۴۵.۴۷
هواوی پی اسمارت ۲۰۱۹ ۲۹۷.۵ ۱۵۹.۸ ۴۴.۱۵ ۷۸.۲۴
هواوی پی ۳۰ لایت ۳۰۴.۵۱ ۲۱۶.۱۹ ۶۵.۷۳ ۴۹.۰۳
هواوی Y7 Prime 2019 ۲۹۴.۵۲ ۱۲۲.۵۸ ۴۸.۵۱ ۱۷.۹۸
هواوی Y9 2019 ۲۸۵.۶۱ ۲۰۰.۱ ۵۸.۰۲ ۶۸.۶۱
نوکیا X7 ۲۹۱.۰ ۲۰۸.۳۵ ۸۴.۲۱ ۱۷.۰۶
ردمی نوت ۷ ۲۷۳.۶۵ ۱۱۹.۹۹ ۴۹.۶۶ ۱۵.۸۶
نوا ۳ ۸۷۹.۸۳ ۱۷۶.۵۳ ۱۵۰.۵۳ ۱۵۷.۷۶
گلکسی A7 2018 ۲۹۴.۷۱ ۱۰۲.۸۲ ۷۲.۷۸ ۱۵.۲۵
موتو ایکس ۴ ۲۶۹.۱ ۲۰۲.۳۸ ۶۵.۳۹ ۸۰.۴۳
نوکیا ۶.۱ ۲۷۷.۰۴ ۱۱۶.۳۹ ۴۱.۸۴ ۱۵.۰۲
نوکیا ۷ پلاس ۲۷۶.۱۸ ۲۰۲.۵۵ ۵۵.۵۴ ۱۷.۶۴
ردمی ۵ پلاس ۲۸۰.۵۲ ۲۱۱.۴۱ ۶۰.۰۷ ۱۷.۷۹
ردمی نوت ۵ ۲۵۲.۴۱‍‍ ۱۲۶.۲ ۴۷.۰۱ ۱۳.۷۹
آنر ۹ لایت ۲۶۷.۵۴ ۱۳۰.۷۱ ۶۷.۹۵ ۶۵.۰۷
وای ۷ پرایم ۲۰۱۸ ۲۶۱.۲۳ ۱۱۹.۵۲ ۳۶.۴۵ ۸.۵۱
نوا 3e ۲۹۶.۲۱ ۲۰۱.۶۶ ۴۳.۸ ۷۲.۶۱
اکسپریا ایکس ای ۲ اولترا ۲۸۷.۵۵ ۱۴۱.۲۴ ۷۶.۲۹ ۱۰.۱۵
اکسپریا ایکس ای ۲ ۲۶۷.۹۳ ۱۲۷.۸۵ ۴۳.۷۶ ۱۳.۱۷
اکسپریا ایکس‌ ای وان اولترا ۲۶۲.۸۴ ۸۵.۳۹ ۴۲.۳۷ ۱۲.۱۹
گلکسی ای ۸ پلاس ۲۹۲.۲۱ ۹۹.۱۳ ۷۱.۳۵ ۹.۳۱
گلکسی ای ۸ ۲۹۹.۲۶ ۸۶.۶ ۷۸.۲۸ ۱۰.۱۳
آنر ۹ ۲۸۱.۷۲ ۹۷.۷۱ ۲۸.۳۸ ۱۳.۸۵
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

باتوجه‌به تعداد و نوع هسته‌ها و استفاده از واحد گرافیکی جدید در این تراشه عملکرد خوبی را برای میان‌رده‌ی محبوب سامسونگ متصور هستیم اما برای اطمینان، ما در زومیت بنچمارک‌های مختلفی را برای شبیه‌سازی اعمال روزانه و وظایف گرافیکی اجرا می‌کنیم. آزمون‌های گرافیکی (GFXBench و 3DMark) و آزمون پردازنده‌ی مرکزی (GeekBench) و در آزمون‌های کلی (Antutu و PCMark) میان‌رده‌‌ی جدید کره‌ای‌ها را به چالش کشیده‌ایم که در ادامه می‌توانید نتایج آن را مشاهده کنید:

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
محصول / بنچمارکAnTutu 7/63DMark

PCMark
Work 2.0

GeekBench 4GFXBench
IceStorm
Unlimited
Sling Shot Extreme Overall / Web Browsing Single / MultiAztec Ruins Vulkan - Normal Tier / OffscreenManhattan 3.1 / OffScreen Car Chase / OffScreenT-Rex / OffScreen
OpenGL(Onscreen / Offscreen (FPS
گلکسی A50

۱۴۴۸۴۸
--

۱۶۵۲۰ ۱۳۰۱ ۵۸۳۹
۵۲۶۹
۱۶۶۶
۵۱۴۶
۷.۹
۹.۷
۱۳
۱۴
۸.۳
۹.۱
۳۷
۴۱
گلکسی M30 ۱۰۶۴۰۰
--
۱۳۲۲۸ ۵۸۴ ۵۱۴۲
۵۳۳۵

۱۳۲۰
۴۲۲۲

۴.۳
۴.۸
۴.۳
۴.۹
۷
۷.۹
۲۲
۲۵
گلکسی M20 ۱۰۶۵۴۵
--
۱۳۲۴۸ ۵۸۱ ۵۱۲۰
۵۳۴۰
۱۳۱۸
۴۱۴۲
۲.۳
۲.۶
۲.۴
۲.۶
۳.۸
۴.۳
۱۲
۱۴
پی اسمارت ۲۰۱۹ (Performance) ۱۴۰۳۹۶
--
۲۱۸۵۱ ۹۶۳ ۶۷۲۷
۷۸۲۰
۱۵۵۹
۵۴۱۲
۴.۹
۵.۷
۱۲
۱۴
۶.۷
۷.۵
۳۶
۳۵
پی اسمارت ۲۰۱۹ ۱۲۴۹۶۰
--
۱۶۴۴۷ ۸۰۶ ۵۶۳۰
۵۶۳۴
۱۵۱۳
۵۰۰۳
۴.۹
۵.۷
۱۱
۱۲
۶
۶.۵
۳۰
۳۲
هواوی پی ۳۰ لایت
(Performance)
۱۴۰۳۱۶
--
۲۲۰۶۶ ۹۷۵ ۷۰۷۳
۷۶۶۹
۱۵۶۰
۵۴۲۷
۵.۰
۵.۷
۱۳
۱۴
۶.۹
۷.۷
۳۷
۳۵
هواوی پی ۳۰ لایت ۱۳۱۰۸۵
--
۱۷۰۹۷ ۸۱۷ ۵۹۷۳
۵۷۲۳
۱۵۴۴
۵۱۱۲
۴.۹
۵.۷
۱۳
۱۴
۶.۹
۷.۷
۳۵
۳۴
هواوی وای ۷ پرایم ۲۰۱۹ ۷۲۵۴۷
--
۱۲۴۷۶ ۴۴۶ ۴۴۷۴
۴۶۶۵
۷۵۶
۳۷۹۸
۶.۱
۳.۳
۱۳
۶.۰
۶.۷
۳.۴
۳۲
۲۱
هواوی وای ۷ پرایم ۲۰۱۸  ۵۹۷۸۹
۴۵۸۱۵
۵۸۴۶ -- ۳۹۷۰
۴۴۸۸
۶۷۱
۲۸۰۱
-- ۱۰
۴.۶
۵.۳
۲.۵
۲۶
۱۶
هواوی Y9 2019 ۱۲۶۱۲۸
--
۲۰۳۶۲ ۹۳۶ ۷۱۰۰
۷۷۷۶
۱۶۱۸
۵۵۱۷
۴.۷
۵.۳
۱۰
۱۱
۶.۰
۶.۷
۲۶
۲۹
نوکیا X7 ۱۷۰۳۲۹
--
۲۸۸۶۰ ۱۸۳۵ ۶۶۳۱
۶۳۶۴
۱۸۴۰
۵۹۰۰
۱۲
۱۳
۲۲
۲۳
۱۲
۱۳
۵۷
۶۶
ردمی نوت ۷ ۱۴۰۶۹۵
--
۲۶۲۵۷ ۱۳۳۱ ۶۳۴۱
۵۹۰۱
۱۶۲۸
۵۸۱۱
۷
۸
۱۳
۱۵
۷.۷
۹.۱
۴۴
۵۰
نوا ۳ ۱۹۸۳۸۲
--
۳۰۹۲۴ ۲۷۹۷ ۷۳۷۵
۷۸۲۹
۱۸۸۲
۶۴۲۰
۱۵
۲۱
۳۱
۳۲
۱۹
۲۱
۶۰
۱۲۳
گلکسی A7 2018 ۱۲۱۳۶۱
--
۱۵۱۴۶ ۷۳۸ ۵۴۴۳
۵۳۴۱
۱۵۱۴
۴۱۳۷
۴.۵
۴.۹
۹.۴
۱۰
۵.۷
۶.۳
۲۹
۳۲
موتو ایکس ۴ ۸۹۳۸۸
۷۰۰۱۹
۱۶۷۷۸ ۸۲۶ ۵۰۵۹
۵۴۳۸
۸۳۳
۴۱۰۸
۵.۵
۵.۱
۱۰
۹.۶
۵.۸
۵.۳
۳۱
۲۹
نوکیا ۶.۱ ۸۴۲۴۴
۷۱۳۷۸
۱۶۰۶۸ -- ۴۸۵۵
۴۹۲۳
۸۸۱
۴۲۳۰
-- ۱۰
۹.۶
۵.۹
۵.۵
۳۰
۳۰
نوکیا ۷ پلاس ۱۳۴۸۲۴
۱۱۵۷۱۳
۲۶۱۴۲ -- ۶۱۰۳
۵۶۰۲
۱۶۵۰
۵۸۲۶
-- ۱۴
۱۵
۸.۵
۹
۴۷
۵۰
ردمی ۵ پلاس ۷۶۵۴۶
۶۰۰۸۷
۱۳۶۴۱ -- ۴۸۹۹
۵۱۴۰
۸۷۰
۳۸۷۱
-- ۶.۲
۶.۴
۳.۴
۳.۵
۱۷
۲۳
ردمی نوت ۵ ۱۱۴۴۵۳
۹۱۸۵۹
۱۹۷۶۹ -- ۵۶۰۲
۵۳۰۰
۱۳۴۰
۴۹۴۰
-- ۹.۷
۱۰
۶.۰
۶.۳
۳۴
۳۵
آنر ۹ لایت ۸۹۰۶۲
۵۰۴۱۲
۸۱۱۵ -- ۵۰۵۳
۵۸۹۳
۹۳۳
۳۷۰۹
-- ۵.۴
۵.۴
۳.۲
۳.۲
۱۹
۱۹
هواوی نوا 3e ۸۸۱۳۰
۷۰۱۷۹
۱۱۹۱۶ -- ۴۹۰۷
۵۱۶۵
۹۲۷
۳۶۹۲
-- ۵.۳
۵.۱
۳.۱
۳.۲
۱۹
۱۹
گلکسی A8 پلاس --
۷۶۹۸۲
۱۴۰۹۱ -- ۴۸۵۹
۴۸۰۸
۱۵۰۰
۴۲۱۳
-- ۹.۶
۹.۹
۵.۸
۶.۰
۳۱
۳۳
پی اسمارت ۸۷۷۴۷
۶۶۲۹۳
۱۲۴۸۴ -- ۴۹۱۰
۵۰۳۴
۹۳۹
۳۶۸۴
-- ۵.۴
۵.۴
۳.۲
۳.۲
۱۹
۱۹
گلکسی A8 --
۷۶۵۴۳
۱۴۲۶۱ -- ۴۹۷۲
۵۰۵۵
۱۵۰۱
۴۱۷۵
-- ۹.۵
۹.۹
۵.۸
۶.۰
۳۱
۳۳
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

در بنچمارک‌های مربوط‌به کاربری‌های روزمره تقریبا عملکرد مشابهی بین اکسینوس ۹۶۱۰ و اسنپدراگون ۶۶۰ استفاده‌شده در ردمی نوت ۷ وجود دارد. در آزمون‌های گرافیکی نیز عملکرد بسیار بهتر این تراشه نسبت به نمونه‌ی استفاده‌شده در M30 یعنی ۷۹۰۴ به چشم می‌خورد؛ در قیاس با اسنپدراگون ۶۶۰ عملکرد گرافیکی به‌طور فاحشی بهتر نبوده و می‌توانیم این دو تراشه را در یک کلاس قرار دهیم. گلکسی A50 سامسونگ قطعا قوی‌ترین میان‌رده‌ی بازار نیست و هنوز یک پله پایین‌تر از رقبای مجهز به اسنپدراگون ۷۱۰ و نمونه‌های جدید مجهز به ۷۳۰ قرار می‌گیرد اما کاربران عادی مشکلی از نظر اجرای بازی‌های محبوب و البته نه چندان گرافیک‌محور و انجام کارهای روزمره نخواهند داشت. Mali-G72 MP3 و پردازنده مرکزی هر دو قادر به اجرای بازی‌‌های روز هستند اما در عناوینی مانند Asphalt 9: Legends و PUBG Mobile در تنظیمات گرافیکی بالا با افت فریم رو‌به‌رو خواهید شد؛ بازی‌های این‌چنینی را می‌توان با تغییر تنظیمات روان و بدون افت فریم آزاردهنده تجربه کرد. اما با فاکتور گرفتن از عنوان‌های این‌چنینی تجربه‌ بازی‌های روز بدون مشکل چندانی با A50 امکان‌پذیر است. 

باتری

با کاهش ۱۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی ظرفیت باتری نسبت به M30 و M20 شاید عده‌ای A50 را حتی در بین برادرانش از پیش بازنده بدانند اما تراشه‌ی استفاده‌شده در این گوشی کم‌مصرف‌تر از برادران ارزان‌ترش است. باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی گلکسی ای ۵۰ نزدیک به ۲ ساعت زمان برای شارژ شدن توسط شارژر ۱۰ واتی موجود در جعبه نیاز دارد؛ البته این گوشی از شارژ سریع ۱۵ واتی نیز پشتیبانی می‌کند که شما می‌توانید با خرید جداگانه از آن بهره‌مند شوید. 

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

محصول / آزمایشنمایشگرباتریویدئوGFXBench
Manhattan 3.1
PCMark
Work 2.0
GeekBench
ابعاد و رزولوشنمیلی‌آمپرساعتساعتBattery LifeTime
(min)
LongTerm Performance
(Frame)
ساعتامتیاز
مدت‌زمان
گلکسی A50 ۶.۴ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰ ۱۶:۲۰ ۵۳۳.۲ ۴۶۸.۹ ۱۱:۲۳ ۴۳۴۰
۷:۵۴
گلکسی M30 ۶.۴ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰ ۲۰ ۲۳۴ ۸۵۷.۶ ۱۳:۵۳ ۷۱۲۵
۱۴:۳۰
گلکسی M20 ۶.۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰ ۱۴:۲۰ ۲۳۸ ۸۴۳.۲ ۱۱:۰۰

۷۶۴۹
۱۴:۲۰

پی اسمارت ۲۰۱۹ ۶.۲۱ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۴۰۰ ۱۰:۰۶ ۳۴۱.۲ ۵۵۴.۸ ۷:۵۲ ۴۲۷۵
۷:۴۲
پی اسمارت ۵.۶۵ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۰۰ ۹:۱۰ ۳۳۶.۸ ۳۱۴.۲ ۵:۲۰ --
هواوی پی ۳۰ لایت ۶.۱۵ اینچ
۲۳۱۲ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۳۴۰ ۱۱.۰۶ ۳۱۰ ۵۵۸.۹ ۷:۳۷ ۴۱۰۵
۷:۳۰
هواوی Y7 Prime 2019 ۶.۲۶ اینچ
۱۵۲۰ × ۷۲۰ پیکسل
۴۰۰۰ ۱۶:۴۰ ۴۵۴.۱ ۷۷۹.۹ ۱۱:۵۵ ۵۷۵۷
۱۶:۳۷
هواوی Y9 2019 ۶.۵ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰ ۱۶:۲۷ ۴۵۲.۳ ۵۳۸.۰ ۸:۳۲ ۴۴۰۱
۸:۰۶
نوکیا X7 ۶.۱۸ اینچ
۲۲۸۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۵۰۰ ۱۱:۰۶ ۳۶۵.۶ ۱۳۵۰ ۸:۳۱ ۵۳۴۴
۸:۴۹
ردمی نوت ۷ ۶.۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰ ۱۲:۳۰ ۳۷۴.۵ ۷۸۲.۹ ۹:۵۱ ۴۰۳۸
۷:۰۸
نوا ۳ ۶.۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۷۵۰ ۱۱:۴۰ Failed Failed ۹:۲۱ ۲۵۵۶
۴:۴۶
گلکسی ای ۷ ۲۰۱۸ ۶.۰ اینچ
۲۲۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۳۰۰ ۱۴:۱۷ ۳۴۹.۱ ۲۴۰.۹ ۷:۵۳ ۳۷۷۳
۵:۲۷
موتورولا موتو ایکس ۴ ۵.۲ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۰۰ ۱۱:۰۷ ۳۱۳.۶ ۶۳۹.۶ ۱۰:۵۳ ۳۸۵۱
۸:۱۱
نوکیا ۶.۱ ۵.۵ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۰۰ ۱۰:۱۸ ۳۲۰.۷ ۶۲۶.۸ ۷:۴۴ ۳۰۰۵
۶:۴۰
نوکیا ۷ پلاس ۶.۰ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۸۰۰ ۱۲:۳۵ ۳۳۸.۸ ۸۴۸.۶ ۱۱:۱۹ ۳۹۵۳
۷:۰۸
ردمی ۵ پلاس ۵.۹۹ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰ ۱۳:۳۲ ۶۵۳.۱ ۳۸۱.۰ ۱۲:۳۸ ۵۲۵۱
۱۲:۰۰
ردمی نوت ۵ ۵.۹۹ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰ ۱۵:۲۸ ۵۵۵.۱ ۶۰۱.۰ ۱۳:۵۹ ۶۰۵۳
۱۱:۰۶
آنر ۹ لایت ۵.۶۵ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۰۰ ۸:۲۰ ۲۶۴.۰ ۳۱۷.۵ ۶:۱۲ ۳۲۷۴
۶:۳۹
هواوی Y7 پرایم ۲۰۱۸ ۵.۹۹ اینچ
۱۴۴۰ × ۷۲۰ پیکسل
۳۰۰۰ ۷:۰۸ ۲۹۳.۷ ۶۴۶.۶ ۵:۴۸ ۲۳۹۹
۷:۲۲
هواوی نوا 3e ۵.۸۴ اینچ
۲۲۸۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۰۰ ۹:۲۰ ۲۸۳.۶ ۳۳۰.۴ ۵:۲۳ ۳۲۵۰
۶:۱۴
سونی اکسپریا XA2 اولترا ۶.۰ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۵۸۰ ۱۲:۳۰ ۳۶۲.۰ ۶۴۵.۲ ۸:۲۰ ۴۶۹۰
۱۰:۴۳
سونی اکسپریا XA2 ۵.۲ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۳۰۰ ۱۱:۰۶ ۳۵۸.۳ ۶۴۷.۹ ۸:۱۹ ۴۷۰۱
۹:۰۵
سونی اکسپریا XA1‌ اولترا ۶.۰ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۲۷۰۰ ۱۱:۰۷ ۳۴۹.۳ ۴۰۹.۰ Failed --
هواوی میت ۱۰ لایت ۵.۹ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۳۴۰ ۹:۰۵ ۳۰۶.۸ ۲۵۲.۰ ۵:۳۸ . --
سامسونگ گلکسی A8 پلاس ۶.۰ اینچ
۲۲۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۵۰۰ ۱۶:۳۵ ۵۱۴.۶ ۲۵۴.۰ ۹:۵۲ --
سامسونگ گلکسی A8 ۵.۶ اینچ
۲۲۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۰۰ ۱۴:۱۰ ۳۸۶.۵ ۲۴۵.۲ ۷:۳۲ --
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.
شارژدهی مناسب و جای خالی شارژر سریع 

سه آزمون باتری PCMark برای شبیه‌سازی کارهای روزمره، GeekBench برای سنجش شارژدهی در پردازش‌ها و GFXBench برای به چالش کشیدن باتری در وظایف گرافیکی همگی در روشنایی ۲۰۰ نیتی اجرا شده‌اند. همچنین آزمون پخش فیلم نیز با غیرفعال بودن تمام اتصالات و در روشنایی مذکور با یک ویدئو HD انجام شد که گلکسی A50 با ثبت ۱۶ ساعت و ۲۰ دقیقه عملکرد بسیار خوبی در این بخش از خود نشان می‌دهد. همان‌طور که در جدول بالا نیز مشخص است، گلکسی A50 عملکرد بسیار خوبیدر بحث شارژدهی دارد اما هنوز M30 از این نظر عملکرد درخشان‌تری ارائه می‌دهد: به‌طور میانگین گلکسی A50 یک روز شما را در استفاده‌ی روزمره همراهی خواهد کرد. طی انجام آزمون گرافیکی GFXBench، دمای دستگاه از ۳۹ درجه سانتی‌گراد فراتر نمی‌رود که رقمی کاملا مناسب محسوب می‌شود.

جمع‌بندی

با کمی تامل به‌سادگی می‌توان به این اصل پی برد که «بهترین بودن» در دنیای گوشی‌های هوشمند وابستگی شدیدی به نیاز شما دارد؛ به این معنی که عملا نمی‌توان محصولی یافت که در تمام جوانب عالی و کم‌نقص باشد؛ ازاین‌رو بهتر است پیش از هر چیز نیازهای خود را مرور کنیم. گلکسی A50 با استفاده از تراشه‌ی قوی‌تر یکی از نقص‌های بزرگ سری M را از میان برداشته و مهم‌تر از آن به‌صورت پیش‌فرض با رابط کاربری جدید کره‌‌ای‌ها یعنی One UI روانه‌ی بازار شده است. در بحث طراحی نیز با تکرار ترند این روزها یعنی بریدگی قطره‌ای رو‌به‌رو هستیم و مولفه‌ی طراحی خاصی جز حسگر زیر نمایشگر در طراحی وجود ندارد. حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر A50 در سرعت و قابلیت اتکا بودن حتی نزدیک نمونه‌های خازنی مرسوم نمی‌شود؛ اگر از القاء حس متفاوت بودن آن گذر کنیم این حسگر شما را چندان راضی نخواهد کرد. 

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

شارژدهی گلکسی ای ۵۰ شاید به اندازه‌ی M50 عالی نباشد اما بدون شک یکی از بهترین‌های بازار محسوب می‌شود؛ فقدان شارژر ۱۵ واتی در جعبه‌ی دستگاه آزاردهنده است. نمایشگر این گوشی نیز همان‌چیزی است که از سوپر امولدهای سامسونگ انتظار دارید؛ روشنایی بالا، خوانایی زیر نور خورشید،‌ مشکی عمیق و حالت‌های رنگی متنوع ویژگی‌های وسوسه‌کننده‌ی این نمایشگر هستند. دوربین را نمی‌توان به‌عنوان نقطه‌ی مثبت گلکسی A50 به حساب آورد و واژه‌ی متوسط برای توصیف آن کافی است؛ فقدان حالت شب و بدون استفاده ماندن دوربین واید در شب درکنار سلفی‌های خوب و عکس‌هایی با گستره‌ی دینامیکی و رنگ مناسب موارد هستند که در بخش دوربین به آن‌ها اشاره شد. 

برای خرید گلکسی A50، می‌توانید به فروشگاه‌های اینترنتی عرضه‌‌کننده‌ی آن در بخش محصولات مراجعه کنید. همچنین شما می‌توانید برای اطلاع از آخرین قیمت گوشی‌های موبایل در بازار، اطلاع از مشخصات فنی دقیق، مشاهده‌ی مقایسه محصول و مطرح کردن سوالات خود در مورد این محصول به صفحه‌ی آن در بخش محصولات زومیت مراجعه کنید.

 

نکات مثبت

  • نمایشگر اولد با روشنایی بالا و دقت خوب
  • رابط کاربری بهینه‌شده One UI و اندروید ۹ پای
  • پردازنده‌‌ی قدرتمند
  • شارژدهی خوب باتری
  • جایگاه اختصای برای کارت حافظه
  • دوربین سلفی توانمند در روز

نکات منفی

  • عملکرد نه چندان خوب دوربین در شب به‌خصوص دوربین اولترا واید
  • فقدان شارژر سریع در جعبه دستگاه
  • غیرقابل اتکا بودن حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر
  • استاندارد مقاومت دربرابر نفوذ مایعات برخلاف نسل‌های گذشته
  • فقدان چراغ اعلان


تاريخ : یک شنبه 26 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

استارتاپ چینی بایتون تصاویر جدیدی از کابین پیشرفته کراس‌اور برقی M-Byte و صفحه‌نمایش ۴۸ اینچی آن منتشر کرد.

 

استارتاپ چینی سازنده خودروی الکتریکی بایتون، تصاویر جدیدی از کابین دیجیتال پیشرفته اولین مدل تولیدی خود یعنی کراس‌اور M-Byte منتشر کرده است. در مقایسه با تصاویر قبلی، بایتون عناصر کلیدی دیگری از فضای داخل کابین درکنار داشبورد گسترده به نمایش می‌گذارد که تا اندازه بسیار بزرگ ۴۸ اینچ در امتداد داشبورد کشیده می‌شود.

Byton M-Byte Electric SUV / شاسی بلند برقی بایتون

عناصر کلیدی دیگری که بایتون به آن اشاره می‌کند، در ابتدا تبلت بزرگ هفت اینچی راننده است که درکنار دکمه‌های وسط فرمان خودروی الکتریکی شاسی‌بلند قرار می‌گیرد؛ دومی نیز صفحه لمسی هشت اینچی بزرگی است که بین صندلی‌های جلو قرار دارد.

جالب خواهد بود ببینید که راننده چگونه می‌تواند بدون نگرانی و اذیت شدن از عهده کار با سه نمایشگر بزرگ بر آید، که یکی از آن‌ها به اندازه هفت تبلت بزرگ است. نمایشگر استفاده‌شده در مرکز فرمان به‌تنهایی اندازه بزرگ‌تری نسبت به نمایشگرهای سیستم سرگرمی و اطلاعاتی بسیاری از خودروهای کنونی دارد.

Byton M-Byte Electric SUV / شاسی بلند برقی بایتون

نمایشگر اخیر به‌عنوان یکی از رابط‌های اصلی راننده برای پیکربندی و تنظیم خودروی الکتریکی و ارتباط با نمایشگر ۴۸ اینچی عمل می‌کند و درکنار آن دکمه‌های فیزیکی برای سیستم کنترل کروز و همچنین سیستم صوتی وجود دارد. بایتون همچنین از دکمه Home و سوئیچ بالا / پایین برای عوض کردن صفحات بهره می‌برد. خوشبختانه نمایشگر با چرخش فرمان دوران نمی‌کند تا مشکلی برای توجه راننده پیش نیاید. همان‌طور که صفحه لمسی ۸ اینچی قرارداده‌شده در مقابل دسته صندلی مرکزی، امکان کنترل نمایشگر مرکزی را فراهم می‌کند و همچنین دکمه‌هایی برای کنترل سیستم آب‌وهوا و صندلی‌ها دارد. هم‌اکنون صفحه‌نمایش عقب نیز در کراس‌اور برقی بایتون برای اشتراک محتوا با استفاده شده است، هرچند که در تصاویر به چشم نمی‌خورد.

Byton M-Byte Electric SUV / شاسی بلند برقی بایتون

درنهایت یکی از تصاویر به دکمه‌های جعبه‌دنده بایتون M-Byte اشاره می‌کند که در داشبورد زیر دریچه‌های تهویه مرکزی قرار می‌گیرند. به‌طور کلی بایتون ادعا می‌کند کابین فضایی راحت و گرم مانند اتاق نشیمن لوکس برای سرنشینان ارائه می‌دهد. فقط راننده باید به یاد داشته باشد که درواقع می‌خواهد رانندگی کند، بنابراین نباید بیش از حد به استراحت بپردازد.

دانلود    360P      720P



تاريخ : یک شنبه 26 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

تمام آنچه ازطریق کامپیوترتان می‌بینید، از سیستم‌عامل گرفته تا بازی‌های کامپیوتری؛ از جمله محصولاتی هستند که برنامه‌نویسان نقش عمده‌ای در تولیدشان دارند.

 

به‌طور خلاصه، یک برنامه‌نویس عهده‌دار فرایند کدنویسی، اشکال‌زدایی و تطبیق با نتایج مورد انتظار، و نگه‌داری از کد منبع است. جایگاه امروز برنامه‌نویسی حاصل گام‌های متعددی در طول تاریخ است. گرچه به‌ظاهر برنامه‌نویسی ابداعی جدید به‌شمار می‌رود، اما رویدادهای بسیاری از گوشه‌های مختلف دنیا روند توسعه‌ی کامپیوتر و برنامه‌نویسی را پیش برده‌اند.

 قدیمی‌ترین نمونه‌ی عملی از برنامه‌نویسی به سال ۱۸۰۱ در کشور فرانسه برمی‌گردد. در این سال، شخصی به‌نام ژاکارد یک دستگاه بافندگی طراحی کرده بود که قادر بود تعدادی از فرآیندهای بافندگی را ازطریق کارت‌های پانچ شده به‌صورت خودکار و به ترتیب انجام دهد. فناوری جدید علاوه‌بر کمک به تولید پارچه‌های باکیفیت‌تر و پیچیده‌تر موجب شد که به‌جای تعداد زیادی کارگر، کل فرایند تنها توسط یک اپراتور مدیریت شود. این روند در خلال انقلاب صنعتی و در دیگر کشورهای اروپایی ادامه یافت که به‌دنبال آن و در نتیجه‌ی کاهش نیاز به نیروی انسانی جنبش‌های ضدفناوری نظیر لودیت‌ها شکل گرفتند که برای حفظ جایگاه شغلی‌شان مبارزه می‌کردند.

ژاکارد

یکی دیگر از ابتدایی‌ترین ایده‌های طراحی یک ماشین قابل برنامه‌ریزی که توانایی انجام یک سری دستورها خاص را داشت، به بیش از یک قرن پیش برمی‌گردد. چارلز بابج در سال ۱۸۳۴ پیشنهاد ساخت ماشین بخاری را داد که قادر بود برخلاف سیستم‌های تک‌کاره‌ی هم‌عصر خود مجموعه‌ای از کارها را به‌صورت مکانیکی انجام دهد. دستگاه محاسباتی آقای بابج که تحت عنوان موتور تحلیل‌گر شناخته می‌شد، توانایی انجام چندین کار هم‌زمان را داشت. طی این دوره ماشین‌های جدید دیگری نیز ساخته شدند که ساختار تازه‌تری نسبت به قبل داشتند. در سال ۱۸۴۷ جرج بول، ریاضی‌دان انگلیسی، ارتباط میان علم ریاضیات و منطق را با ارائه‌ی جبر منطقی اثبات کرد.

اولین کامپیوتر الکترونیکی به نام ENIAC در دهه‌ی ۱۹۴۰ توسط ارتش ایالات متحده ساخته شد

یافته‌های او پس از حدود یک قرن در محاسبات کامپیوتری به کار گرفته شد و به این ترتیب، اولین کامپیوتر الکترونیکی به نام ENIAC در دهه‌ی ۱۹۴۰ توسط ارتش ایالات متحده ساخته شد. این کامپیوترهای جدید بسیار حجیم و دارای حافظه بسیار ناچیزی بودند و دستور دادن به آن‌ها مستلزم جابجایی و تنظیم هزاران کابل و کلید توسط برنامه‌نویسانی بود که در آن سال‌ها عمدتا از میان زنان بودند. آن‌ها ازطریق این جابجایی‌ها به کامپیوتر می‌گفتند چه کاری را (What)، به چه صورت (How) و در چه زمانی (When) انجام دهد. برنامه‌نویسی به شکل امروزی آن، حاصل تفکر و اقدامات این اشخاص است. 

برنامه نویسی

چطور یک برنامه‌نویس شوم: راهنمای گام‎‌به‌گام

برنامه‌نویسی را نه با نگاه درآمدزایی بلکه باید با دل وجان و از سر علاقه شروع کنید. در این مسیر، با سوالات بسیاری روبه‌رو خواهید شد؛ از جمله آنکه بهترین زبان برنامه‌نویسی چیست؟ چقدر طول می‌کشد تا یه برنامه‌نویس خوب بشویم؟ و چقدر از این حرفه درآمد خواهیم داشت؟

یادگیری برنامه‌نویسی کار چندان آسانی نیست؛ این اولین حقیقتی است که باید با آن رو‌به‌رو شوید. بااین‌حال، هنگامی که برنامه‌نویسی را با دیگر مهارت‌ها و مسیرهای شغلی مقایسه می‌کنید، این حرفه به‌دلیل مزایای فراوان خود می‌تواند انتخاب مناسبی برای‌تان باشد:

  • برنامه‌نویس‌ها در حوزه‌ای بسیار هیجان‌انگیز کار می‌کنند که هر روزه چالش‌های تازه و دانش جدید را به ارمغان می‌آورد.
  • برنامه‌نویس‌ها فرصت دارند تا در هر ساعت از شبانه‌روز و در هر کجا که مایلند کار کنند.
  • آموختن برنامه‌نویسی در مقایسه با دیگر مهارت‌هایی که ممکن است یادگیری‌شان در دانشگاه سه یا چند سال به طول بینجامد، آسان‌تر است. مطمئنا، می‌توانید چند سالی از زندگی‌تان را وقف یادگیری برنامه‌نویسی در دانشگاه کنید، اما وقتی که امکان یادگیری این حرفه به‌صورت آنلاین و آن هم ظرف چند ماه وجود داشته باشد، چنین کاری منطقی به‌نظر نمی‌رسد. آموزش برنامه‌نویسی بسته به نوع زبان و استعداد شما می‌تواند بین ۳ تا ۶ ماه به طول بینجامد، هرچند که مسیر یادگیری در برنامه‌نویسی هرگز متوقف نمی‌شود و یک برنامه‌نویس موفق همواره در حال یادگیری و مطالعه‌ی مباحث جدید است.

برنامه نویسی

برنامه‌نویسی رشته‌ای خوش‌آتیه است. براساس آمار سرویس ایران سلری، متخصصان گروه «تحقیق و توسعه محصول»، «برنامه‌ریزی استراتژیک» و «توسعه نرم‌افزار و وب» به ترتیب بیشترین دریافتی را در رده سازمانی «کارشناس» در سال ۹۷ داشته‌اند. تقاضا، معیاری برای تشخیص رشته‌های خوش‌آتیه است. به نظر می‌رسد رشته «مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار و طراحی وب» یکی از معدود نقاط اشتراک فهرست مشاغل پرتقاضا و مشاغل پردرآمد باشد که این امر، تابع روندی جهانی است.

مهندسی نرم‌افزار دومین شغل پرتقاضا و نیز در رده سوم پردرآمدترین گروه‌های شغلی قرار دارد

مهندسی نرم‌افزار دومین شغل پرتقاضا در ۵ سال گذشته بوده و نیز در رده‌ی سوم پردرآمدترین گروه‌های شغلی سال ۹۷ قرار دارد و به نظر می‌رسد با توسعه زیرساخت‌های اینترنتی، استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای دیجیتال، گروه شغلی برنامه‌نویس تقاضای بالایی پیدا کرده است. در ایران نیز طی سال‌های گذشته، میزان استخدام برنامه‌نویسان کامپیوتر، مخصوصا آن گروهی که به زبان‌های برنامه‌نویسی تحت وب تسلط بیشتری داشته‌اند، با نرخ قابل قبولی در حال افزایش بوده است و به‌دلیل توسعه‌ی صنعت نرم‌افزار در داخل کشور پیش‌بینی می‌شود این روند همچنان ادامه یابد.

حقوق برنامه نویس

همان‌طور که می‌بینید، دلایل زیادی برای یادگیری برنامه‌نویسی وجود دارد. در این مقاله  به شما نشان می‌دهیم که چطور می‌توانید این حرفه را در هفت مرحله‌ی به‌نسبت ساده بیاموزید.  

گام ۱: به این فکر کنید که چرا می‌خواهید وارد این حرفه شوید

اولین و قطعا یکی از مهم‌ترین مراحل برای تبدیل شدن به یک برنامه‌نویس ماهر، شناسایی دلایلی است که قصد دارید وارد این حرفه شوید. کمی با خود خلوت کنید و در مورد سوالات زیر حسابی فکر کنید، چرا که پاسخ اصولی به این پرسش‌ها به شما کمک خواهد کرد که انتخاب درستی داشته باشید:

چرا می‌خواهید برنامه‌نویسی یاد بگیرید؟

پیش از هر اقدامی باید این سؤال را از خودتان بپرسید که آیا هدف‌تان از یادگیری برنامه‌نویسی این است که صرفا از جانبش پول درآورید؟ آیا ایده یا مفهومی در گوشه‌ی ذهن‌تان دارید که قصد دارید خودتان آن را به واقعیت تبدیل کنید؟ یا شاید هم فقط می‌خواهید در این زمینه مطالبی یاد بگیرید، زیرا به نظر می‌رسد رشته‌ای است که این روزها روی بورس است؟ صادقانه به این سوالات پاسخ دهید، زیرا آینده‌ی شغلی‌تان به پاسخ شما به این سؤال‌ها بستگی دارد.

وب

می‌خواهید که با دانش جدید خود چه کارهایی انجام دهید؟

باید دقیقا بدانید که می‌خواهید با آموخته‌های تازه‌ی خود در زمینه‌ی برنامه‌نویسی به کجا برسید و چه اقداماتی صورت دهید. به‌عنوان مثال، دوره‌های آموزشی و زبان‌های برنامه‌نویسی مورد نیاز برای توسعه‌دهندگان نرم‌افزار یا مهندسان سیستم کاملا متفاوت از مهارت‌های یک مهندس شبکه است.

آیا در مورد یادگیری برنامه‌نویسی جدی هستید؟

پاسخ به این سؤال نیز اهمیت زیادی دارد. آیا واقعا دل‌تان می‌خواهد که برنامه‌نویس قابلی شوید و در این رشته کار کنید؟ اگر در تصمیم‌تان جدی هستید، همین حالا دست به کار شوید و یادگیری برنامه‌نویسی را آغاز کنید.

برنامه نویسی

گام ۲: در مورد تخصص خود تصمیم‌گیری کنید

برنامه‌نویسی شامل تخصص‌ها و انواع مختلفی است. پس از آنکه در مورد یادگیری برنامه‌نویسی مصمم شدید، باید به دقت درباره‌ی تخصص مورد نظرتان در زمینه‌ی برنامه‌نویسی تصمیم‌گیری کنید. برخی از محبوب‌ترین تخصص‌های برنامه‌نویسی عبارت‌اند از:

توسعه‌دهندگان وب

در دنیای طراحی وب،‌ واژه‌هایی مثل Front End یا Back End ممکن است زیاد به گوش شما بخورد. توسعه‌دهندگان وب را می‌توان در این دو دسته‌بندی آورد. برنامه‌نویسان فرانت مسئول نوشتن کدهایی هستند که شکل و شمایل یک وب‌سایت و شیوه‌ی نمایش محتوای آن را مشخص می‌کند. بک‌اندها نیز عهده‌دار ایجاد اسکلت و زیربنای یک وب‌سایت و طراحی هسته‌ی دیتا و منطق سرور هستند. درواقع فرانت‌کارها در حکم بازیگران صحنه نمایش بوده و بک‌اندها نیز شبیه به عوامل پشت صحنه‌ای هستند که به‌صورت مستقیم روی صحنه نمی‌آیند، ولی تاثیر کارشان در اجرای نمایش مؤثر است.

فرانت‌کارها در حکم بازیگران صحنه نمایش و بک‌اندها نیز شبیه به عوامل پشت صحنه‌ هستند

توسعه وب

برنامه‌نویسان نرم‌افزار

برنامه‌نویسان نرم‌افزار (همان‌طور که احتمالا می‌توانید خودتان حدس بزنید) مسئول ایجاد و توسعه‌ی نرم‌افزار هستند. آن‌ها معمولا طرح یا مفهومی را که ایده‌ی آن توسط خود یا شخص دیگری ارائه شده است، در قالب کد درمی‌آورند و آن را به محصولی عملیاتی تبدیل می‌کنند.

دانشمندان داده

دانشمندان داده عموما نقش‌های متفاوتی ایفا می‌کنند. دانشمندان داده علاقه زیادی به حل مسئله با رویکرد داده‌محور داشته و وظیفه‌ی پیش‌بینی فرآیندها، متن‌کاوی، تحلیل سری زمانی، و تحلیل شبکه‌های اجتماعی را برعهده‌ دارند. آن‌ها مهارت خود در تحلیل آماری و مدل‌سازی یادگیری ماشینی را در جهت پیش‌بینی و پاسخ به سوالات مهم بنگاه‌های اقتصادی به‌کار می‌برند. دانشمندان می‌توانند در مراکز تحقیقاتی یا دانشگاه‌ها کار کنند. آن‌ها در زمینه‌ی تحقیقات مهارت دارند و برای ساده‌سازی کارشان از کدنویسی بهره می‌گیرند.

دانشمند داده

مدیر پایگاه داده

مدیران پایگاه داده نیز وظایف متفاوتی را بر دوش دارند. آن‌ها عمدتا مسئول گردآوری مقادیر زیادی اطلاعات و تأمین، سازماندهی و تحلیل آن هستند. اگر به آمار و تجزیه و تحلیل داده علاقمند هستید، می‌توانید در این شغل خوش بدرخشید. یک متخصص دیتابیس وظایف دیگری نیز بر عهده دارد؛ از جمله سازماندهی و نگه‌داری داده‌هایی مثل اطلاعات مالی، اطلاعات مشتریان، اطلاعات انبار و کلیه‌ی اطلاعاتی که ارزش حفظ و طبقه‌بندی را دارند. این متخصصان دارای تخصص و دانش بالایی در کار با نرم‌افزارهای ساخت و توسعه‌ی بانک‌های اطلاعاتی مثل اوراکل، SQL و اکسس هستند.

توسعه‌دهنده‌ی برنامه‌های موبایل

با افزایش روزافزون کاربران گوشی‌های هوشمند، تقاضا برای برنامه‌های جدید و هیجان‌انگیز موبایل نیز بالا رفته است. توسعه‌ی برنامه‌های موبایل به‌سرعت تبدیل به یکی از پرطرفدارترین زمینه‌های برنامه‌نویسی می‌شود. برنامه‌نویسان تلفن همراه فرصت‌های بسیار زیادی نیز در زمینه فریلنسینگ دارند.

موبایل اپ

سایر تخصص‌ها

آنچه در بالا خواندید، تنها اشاره‌ای گذرا به برخی از رایج‌ترین مشاغل برنامه‌نویسی بود. اگر هیچ‌کدام از این حوزه‌ها مورد اقبال‌تان نبود، تحقیقات بیشتری انجام دهید و تخصص‌های دیگر در زمینه‌ی برنامه‌نویسی را نیز بررسی کنید. پیشرفت فزاینده‌ی فناوری موجب شده تا هر روزه عناوین و نقش‌های جدید شغلی به‌وجود بیایند، بنابراین لازم است که آخرین اخبار و روندهای صنعت را دنبال کنید و با شبکه‌ای از برنامه‌نویسان همکاری کنید تا از فرصت‌های تازه غافل نشوید.

گام ۳: حداقل در یک زبان برنامه‌نویسی متخصص شوید و قبل از آن، زبان انگلیسی‌تان را تقویت کنید

هنگامی که زمینه‌ی تخصصی خود در برنامه‌نویسی را انتخاب کردید، باید به زبان‌هایی که مربوط‌به آن زمینه هستند تسلط پیدا کنید. به‌عنوان مثال، یک مدیر پایگاه داده باید به SQL اشراف داشته باشد، فرانت‌کارها نیز باید در زمینه‌ی CSS و جاوا اسکریپت متخصص باشند و اگر قصد دارید که برای گوشی‌های هوشمند برنامه بسازید، باید به زبان Java یا Swift مسلط باشید.

روی‌هم‌رفته، باتوجه به عدم تشابه مبانی زبان‌های برنامه‌نویسی، بهتر است که یک زبان را یاد بگیرید و وقتی که به جایگاه درستی در آن رسیدید، وارد برنامه‌نویسی به زبان دیگری شوید. یادگیری زبان برنامه‌نویسی پیش‌نیازهایی هم دارد و موفقیت در آن در گرو آشنایی با ساختمان داده‌ها، الگوریتم‌ها، زبان انگلیسی، و کار کردن با نرم‌افزارهای مرتبط است.

برنامه‌نویسی

در ادامه، برخی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی و کاربردهای آن‌ها را مشاهده می‌کنید. یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کسانی که قصد ورود به حوزه‌ی برنامه‌نویسی را دارند، این است که بدانند بهترین زبان برای یادگیری کدام است. اما پاسخ به این سؤال وابسته به عوامل بسیاری بوده و به این سادگی‌ها نیست. نکته‌ی قابل‌توجه این است که باتوجه‌به سرعت چشمگیر پیشرفت فناوری و ظهور و تکامل انواع زبان‌های برنامه‌نویسی، پیشرفت در این حوزه در گرو روزآمدی و یادگیری مستمر مباحث تازه است. بنابراین انتخاب زبان برنامه‌نویسی مناسب وابسته به بررسی اطلاعات به‌روز و بررسی قابلیت‌ها، کاربردها و محدودیت‌های هر زبان است. پس از شناخت کاربرد هر زبان، می‌توانید خود را آماده‌ی یک ماجراجویی مهیج در دنیای پرهیجان برنامه‌نویسی کنید. نکته‌ی دیگری که باید مدنظر داشته باشید، این است که پردرآمدترین زبان برنامه‌نویسی در ایران، زبانی است که برنامه‌نویس به آن کاملا مسلط بوده و حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد.

پردرآمدترین زبان برنامه‌نویسی در ایران، زبانی است که برنامه‌نویس به آن کاملا مسلط باشد

پایتون

پایتون یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی متنوع و گسترده در دنیای هیجان‌انگیز برنامه‌نویسی است. پایتون یک انتخاب عالی برای افرادی است که مایل به کار در علوم داده، توسعه نرم‌افزار یا تقریبا هر زمینه‌ی دیگر از برنامه‌نویسی هستند. پایتون در تعدادی از فناوری‌های نوظهور مانند یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی نیز کاربرد دارد. پایتون بستری بسیار امن بوده و به همین سبب مورد استفاده‌ی سایت‌ها و سرویس‌هایی نظیر یوتیوب و دراپ‌باکس قرار گرفته است. سادگی و آسانی یادگیری این زبان و ارزش بالای آموز آن، پایتون را به یک زبان برنامه‌نویسی محبوب تبدیل کرده است.

پایتون

 CSS / HTML

اگر قصد دارید که به‌عنوان یک فرانت‌اند کار کنید، در این‌صورت یادگیری HTML و CSS ضروری خواهد بود. اگرچه آن‌ها دو زبان مجزا هستند، اما عموما برای ایجاد صفحات وب جذاب و هوشمندانه از هر دوی این زبان‌ها درکنار یک‌دیگر استفاده می‌شود. در یک جمله‌ی ساده می‌توانیم بگوییم که CSS آمده تا دنیای وب و صفحات وب را برای ما زیباتر کند. و این کار را با کمک و یاری HTML انجام می‌دهد.

JavaScript

جاوا اسکریپت یک زبان برنامه‌نویسی چند منظوره است که کاربردهای متعددی دارد. جاوااسکریپت زبانی قانونمند و با ساختاری استاندارد است که به‌لحاظ کارایی و استفاده از پرامتیازترین زبان‌های برنامه‌نویسی در سراسر دنیا است. این زبان ارزش یادگیری بسیار بالایی داشته و نقطه‌ی شروع خوبی برای ورود به دنیای برنامه‌نویسی است. این زبان در طراحی وب‌سایت‌های تعاملی، طراحی فرانت، طراحی اپلیکیشن‌های موبایل، توسعه‌ی بازی و حتی در علمرباتیک استفاده می‌شود!

جاوااسکریپت

جاوا

جاوا به‌عنوان یکی از متنوع‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی در جهان شناخته می‌شود. جاوا ارزش یادگیری بسیار بالایی دارد، هرچند که یادگیری آن دشوارهای خود را دارد. بهره‌مندی این زبان از ماشین مجازی موجب می‌شود تا جاوا با هر پلتفرمی سازگار باشد و انتخابی مطمئن برای توسعه‌دهنده‌های بک‌اند، برنامه‌نویسان اپلکیشن‌های اندرویدی و مدیران داده باشد.

PHP

پی‌اچ‌پی یکی از زبان‌های محبوب برنامه‌نویسی است که با هدف طراحی صفحات پویای وب توسعه داده شده است. متن باز و رایگان بودن این زبان، پشتیبانی خوب و فریمورک‌های قدرتمندی مثل لاراول، موجب محبوبیت فراوان این زبان شده است. عمده سایت‌های ایرانی محبوب از زبان برنامه‌نویسی پی‌اچ‌پی استفاده می‌کنند و لذا یادگیری و تسلط بر این زبان می‌تواند آینده‌ی شغلی خوبی را برای‌تان رقم بزند.

PHP

Swift

سوئیفت یکی دیگر از  زبان‌های برنامه‌نویسی است که توسط اپل و به منظور توسعه‌ی برنامه‌های متکی برسیستم‌عامل انحصاری شرکت اپل نظیر IOS و MacOS ارائه شده است. این زبان با هدف تسهیل برنامه‌نویسی و افزایش سطح امنیت آن و جلوگیری از خطاهای برنامه‌نویسی، توسط اپل توسعه داده شده است و اجازه می‌دهد تا مبتدیان هم بتوانند با استفاده از آن اقدام به طراحی اپلیکیشن‌های iOS کنند.

solidity

سالیدیتی احتمالا ناشناخته‌ترین زبان برنامه‌نویسی در این فهرست است. سالیدیتی یک زبان برنامه‌نویسی سطح بالا است که برای کار با فناوری جدید بلاک‌ و توسعه‌ی قراردادهای هوشمند روی بلاک‌چین اتریوم طراحی شده است. ظهور ارزهای رمزنگاری‌شده و فناوری بلاک‌چین باعث افزایش تقاضا برای جذب توسعه‌دهندگان سالیدیتی شده است.

روبی

آخرین زبان در فهرست ما، روبی است. اولین‌بار مهندسان ژاپنی این زبان را برای ساخت بازی‌ها توسعه دادند. این زبان که از جمله کارآمدترین زبان‌ها برای توسعه‌ی وب‌اپلیکیشن‌ها و وب‌سرویس‌ها و بازی‌ها شناخته می‌شود، به آسانی قابل یادگیری است؛ هرچند که در مقایسه با سایر زبان‌های برنامه‌نویسی در حوزه‌ی توسعه‌ی وب چندان وسیع نیست و فرصت‌های شغلی کمتری هم دارد. ماهیت روبی شبیه پایتون است و برای طراحی شبکه‌های اجتماعی و بسترهای تجارت الکترونیک نیز کارایی دارد.

روبی

گام ۴: تمرین، تمرین و باز تمرین

حالا که قصد دارید به یک برنامه‌نویس تبدیل شوید، کافی است این راز را به ذهن‌تان بسپارید:

شما باید تمرین کنید! شما باید زیاد تمرین کنید‍!

تمرین و ممارست کلید موفقیت در حرفه‌ی برنامه‌نویسی است. دست به کار شوید، کد بنویسید و به کمک یک ویرایشگر در مرورگرتان به اصلاح اشتباهات خود بپردازید. آن‌ها را به اشتراک بگذارید و نقد و نظر دیگران را جویا شوید. هر روز موضوع جدیدی یاد بگیرید و تا زمان اشراف بر جنه‌های مختلف آن به تمرین ادامه دهید. می‌توانید تمرین‌ خود را در سایت‌هایی نظیر codingame.com انجام دهید که شامل مسائل و سوالات دسته‌بندی‌شده‌ای است که می‌توانید باتوجه‌به سطح مهارت خود درجه‌ی سختی آن را پیدا کنید.  

کدنویسی

گام ۵: نمونه کار داشته باشید

امروزه بسیاری از شرکت‌ها بدون توجه به مدرک تحصیلی‌تان، نمونه کارهایی از شما مطالبه می‌کنند تا میزان مهارت‌تان را مشخص کنند. هر چند داشتن مدرک تا حدودی موجب اعتبار بیشتر برای‌تان می‌شود، اما در دست داشتن نمونه کارهای عالی و قابل قبول کلید استخدام شما توسط کارفرمایان خواهد بود. در حال حاضر وب‌سایت‌های آموزشی متعددی در زمینه‌ی برنامه‌نویسی وجود دارد که w3schools.com و bloc.ioc ساده‌ترین و کامل‌ترین آن است. به‌علاوه کتاب‌های خودآموز متعددی هم وجود دارد که در صورت به‌روز بودن و آموزش کارگاهی می‌تواند کمک فراوانی به پیشرفت‌تان کند. اما شاید یکی از بهترین روش‌های یادگیری اصولی برنامه‌نویسی، کارآموزی در شرکت‌ها و یادگیری مبانی برنامه‌نویسی از زبان حرفه‌ای‌های این رشته است.

کارآموزی درکنار مزایای بسیار می‌تواند به تقویت پورتفولیوی کاری‌تان نیز کمک کند. به‌علاوه می‌توانید در برنامه‌های توسعه‌داده‌شده توسط دیگران نیز مشارکت کنید. به‌طور مثال، «گیت‌هاب» یکی از وب‌سایت‌های بسیار معروف در این زمینه است که برنامه‌نویسان حرفه‌ای در آن به انتشار کدهای خود می‌پردازند و شما می‌توانید با جست‌وجو در آن به پروژه‌های انجام شده توسط سایر برنامه‌نویسان دسترسی پیدا کنید. ضمن آنکه می‌توانید مشکلات خود در مسیر یادگیری را در انجمن‌های آنلاین برنامه‌نویسی مطرح کنید و نظر سایرین را در خصوص آن بدانید.

گیت هاب

گام ۶: وارد بازار کار شوید

حالا شما شناخت مناسبی از رشته‌ی خود دارید. تخصص‌تان در زمینه‌ی برنامه‌نویسی را انتخاب کرده‌اید، مهارت‌ها و زبان‌های برنامه‌نویسی مرتبط با آن حوزه را کسب کرده‌اید و شروع به تمرین کدنویسی کرده اید. حالا کافی است مجموعه‌ای از نمونه کارهایتان را برای کارفرمایان ارسال کنید و منتظر پاسخ‌شان بمانید. البته یکی از مزایای بزرگ برنامه‌نویسی این است که اگر حتی به استخدام جایی هم درنیایید، می‌توانید شخصا از آن پول در بیاورید و به‌صورت فریلنسری کار کنید.

گام ۷: هیچ‌گاه دست از یادگیری نکشید!

روشن است که برنامه‌نویسی زمینه‌ای به سرعت در حال توسعه است. شاید امروز مهارت‌های زیادی در این حرفه داشته باشید، اما مهارت‌های امروزتان پاسخگوی نیازهای فردا نخواهد بود. بنابراین باید مهارت‌ها و زبان‌های جدید را یاد بگیرید. اولین برنامه‌ای که بیشتر برنامه‌نویسان به نوشتن‌‌اش پرداختند، برنامه‌ی «سلام جهان» (Hello world) بوده است که تنها یک پیغام کوتاه روی نمایشگر نمایش می‌دهد. آن‌ها با تمرین و یادگیری مستمر توانسته‌اند پایه‌گذار برنامه‌های پیچیده و پرکاربرد کنونی شوند.

برنامه‌نویسی

تیپ شخصیتی خود را بشناسید

به کمک آزمون تیپ‌نمای شخصیت مایرزـ بریگز (MBTI)، می‌توان نوع و فراوانی تیپ شخصیتی خبرنگاران را مورد کنکاش قرار داد. تیپ های شخصیتی MBTI توسط ایزابل مایرز و کاترین بریگز برای دسته‌بندی افراد براساس نحوه‌ی رفتار و فکر کردن آن‌ها ساخته شد، که به ۱۶ دسته تقسیم می‌شوند. هر تیپ شخصیتی توسط ۴ حرف (مانند INTJ و ESTJ ) کدگذاری می‌شود که هر حرف نشان‌دهنده‌ی بُعدی خاص از شخصیت است.

مایرزبریگز

براساس تحقیقات جهانی از برنامه‌نویسان، در بررسی ویژگی‌های شخصیتی کدنویس‌ها براساس تیپ‌نمای مایرز ـ بریگز، ۴ محور ویژگی شخصیتی برون‌گرایی- درون‌گرایی، حسی- شهودی، تفکری- احساسی و ادراک‌کننده- قضاوت‌کننده سنجیده می‌شود.

در آیتم برون‌گرایی- درون‌گرایی (اینکه افراد انرژی‌شان را از کجا می‌گیرند و آن را به کجا هدایت می‌کنند؛ دنیای بیرونی یا درونی؟)، برنامه‌نویسان عمدتا و درمجموع، درون‌گرا هستند. در آیتم حسی- شهودی (به‌این معنا که ما معمولا چه نوع اطّلاعاتی را متوجه می‌‏شویم) نیز برنامه‌نویسان بیشتر شهودی هستند و کسب اطلاعات آنان ازطریق شم ‌آنان و نه حواس پنجگانه صورت می‌گیرد. در بعد تفکری- احساسی، برنامه‌نویس‌ها بیشتر تفکری هستند؛ یعنی براساس تفکر تصمیم می‌گیرند. به‌علاوه بیشتر برنامه‌نویس‌ها قضاوت‌کننده هستند؛ یعنی معمولا سازماندهی‌شده، ساختارمند و منظم هستند.

برنامه‌نویس‌ها چقدر درآمد دارند؟

میزان درآمد برنامه‌نویس‌ها به عوامل متعددی از جمله سابقه‌ی کار، تجربه، پست سازمانی پیشین، میزان تخصص و تسلط بر زبان برنامه‌نویسی و نیز محل کار برنامه‌نویس بستگی دارد. روی‌هم‌رفته توسعه‌دهندگان وب و برنامه‌نویسان کامیپوتر در میان پردرآمدترین مشاغل جهان به‌شمار می‌روند. متوسط درآمد سالانه‌ی برنامه‌نویسان در سال ۲۰۱۸ و مطابق داده‌های سامانه حقوق و دستمزد PAyScale معادل ۶۱.۸۳۳ دلار است:

درامد برنامه‌نویسان

متوسطی پرداخت سالانه‌ی شرکت‌های مشهور به برنامه‌نویسان نیز به قرار زیر است:

درآمد برنامه‌نویسان

بازار کار برنامه‌نویسی این روزها در ایران نیز حسابی داغ است و سازمان‌های داخلی تلاش می‌کنند تا برنامه‌نویس‌های برتر را به خود جذب کنند. در این بین تعداد زیادی از برنامه‌نویسانی که قصد تغییر شغل دارند، تخمین درستی از حقوق منصفانه خود در این بازار ندارند و نمی‌دانند باید چه عددی را به‌عنوان حقوق درخواستی خود ذکر کنند. بر همین اساس جاب ویژن تصمیم گرفت تا یک نظرسنجی سراسری و بزرگ را برای محاسبه‌ی میانگین دستمزدها در این حوزه برگزار کند و براساس داده‌های واقعی، گزارش تحلیلی و جامعی از سطح حقوق و مزایای برنامه‌نویسان منتشر کند.

در این نظر سنجی، ۱۳۰۷ نفر شرکت داشته‌اند که نتایج آن در زیر قابل مشاهده است.

دستمزد برنامه نویس

برنامه‌نویسی

درآمد برنامه‌نویسی

میانگین درآمد برنامه‌نویسان

آیا برنامه‌نویسی نیاز به مدرک تحصیلی دارد؟

آموزش برنامه‌نویسی در سطوح مختلفی از کلاسهای آموزشی آنلاین گرفته تا تحصیلات دانشگاهی انجام می‌شود. با این وجود، کارفرمایان بیشتر به میزان دانش و تجربه‌ی فرد در زبان‌های برنامه‌نویسی توجه دارند تا مدارک تحصیلی. هرچند که قدیمی‌ترها همواره مدرک دانشگاهی را به‌عنوان بهترین مسیر دستیابی به شغلی پردرآمد و آینده‌دار در نظر می‌گرفتند. اما بسیاری از توسعه‌دهندگان نام‌آور هرگز مدرکی از دانشگاه نگرفته‌اند یا حتی در مقطعی ترک تحصیل کرده‌اند. طبق گزارشی که در سال ۲۰۱۶ منتشر شده است، بیش از نیمی از برنامه‌نویسان فعال مدرکی در حوزه‌ی علوم رایانه‌ای ندارند. کسانی که به برنامه‌نویسی به‌عنوان حرفه‌ی آینده‌ی خود نگاه می‌کنند، می‌کوشند تا به‌صورت خودآموز به یادگیری تازه‌ترین مباحث روز دنیای برنامه‌نویسی بپردازند. بااین‌حال، مبحث برنامه‌نویسی در سطوح مختلفی در مراکز آموزشی دولتی، خصوصی و مجازی ارائه می‌شود. در مجموع فارغ‌التحصیلان رشته‌های علوم کامپیوتر، مهندسی نرم‌افزار، مهندسی فناوری اطلاعات یا کارشناسی ارشد در یکی از گرایش‌های ارشد مهندسی کامپیوتر و گرایش‌های ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، به ظاهر آمادگی بیشتری برای ورود به این شغل دارند.

برنامه نویسی

بااین‌حال، طبق آمار نظرسنجی مراکزی چون StackOverflow (معتبرترین وب‌سایت پرسش و پاسخ برنامه‌نویسان) نیز بیشترین درصد برنامه‌نویسان دارای مدرک لیسانس بودند و ۱۲ درصد هم محصل یا دانشجو بودند. جالب است بدانید که نیمی از برنامه‌نویسان شرکت‌کننده در  این نظرسنجی، مدرک دانشگاهی مرتبط با رشته کامپیوتر نداشتند.

مقطع هنرستان

در سال‌های گذشته علاقمندان به تحصیل در زمینه علوم کامپیوتر در رشته‌ای با عنوان کامپیوتر در هنرستان‌ها مشغول به تحصیل می‌شدند که با تغییر نظام آموزشی از سال ۹۵، این رشته با عنوان جدید شبکه و نرم‌افزار رایانه به هنرجویان ارائه شد. به‌طور کلی رشته‌های هنرستان در ایران در چهار زمینه‌ی اصلی صنعت، کشاورزی، هنر وخدمات ارائه می‌شود که رشته‌ی شبکه و نرم‌افزار رایانه در دسته‌ی صنعت قرار می‌گیرد. مهم‌ترین درس برای این رشته در سه ساله اول متوسطه، درس کار و فناوری است. هنرجویان طی این دوره مباحث متعددی از جمله ریاضیات، زبان انگلیسی، نصب و راه‌اندازی سیستم‌های رایانه‌ای، تولید محتوای الکترونیک، دانش فنی پایه، توسعه برنامه‌سازی و پایگاه داده، پیاده‌سازی سیستم‌های اطلاعاتی و طراحی وب، تجارت الکترونیک و امنیت شبکه را فرا می‌گیرند.

برنامه‌نویسی

کاردانی کامپیوتر

دانش‌آموختگان هنرستان، کاردانش و فنی حرفه‌ای که پیش‌دانشگاهی را نگذرانده‌اند، برای ورود به دانشگاه ابتدا وارد مقطع کاردانی می‌شوند و سپس در صورت تمایل تحصیلات‌شان را در مقاطع بالاتر ادامه می‌دهند. بااین‌وجود دانش‌آموزانی که مقطع پیش‌دانشگاهی را گذرانده باشند نیز می‌توانند کاردانی کامپیوتر را انتخاب کنند. هدف این دوره، تربیت برنامه نویسانی است که در زمینه‌های مختلف برنامه‌نویسی جهت راه‌اندازی و استفاده سیستم‌های سخت‌افزاری جدید یا موجود فعالیت کنند. دانش‌آموختگان این دوره می‌توانند به‌صورت فردی یا در قالب گروهی نسبت به برنامه‌نویسی و تولید نرم‌افزارهای مختلف برای شرکت‌های خصوصی، سازمان‌های دولتی و سایر کارفرمایان اقدام کنند. کاردانی کامپیوتر در تمام دانشگاه‌های شبانه و روزانه، آزاد، غیرانتفاعی، علمی کاربردی و فنی حرفه‌ای پذیرش دانشجو دارد. درصورتی‌که شما نیز داوطلب کاردانی کامپیوتر هستید، می‌توانید در زمان ثبت‌نام دانشگاه دفترچه راهنما را از سایت سازمان سنجش یا سایت دانشگاه آزاد (برای ثبت‌نام بدون کنکور آزاد) دریافت و نسبت به ثبت‌نام اقدام کنید. مدت مجاز تحصیل در مقطع کاردانی تا دو سال‌ونیم است، اما معمولاً دانشجویان می‌توانند طی دو سال آن را به پایان برسانند.

دانشجویان کاردانی کامپیوتر باید بین ۶۸ تا ۷۳ واحد درسی را بگذرانند.

مبانی رایانهمهارت‌هایی که در قالب این دوره‌ی آموزشی کسب می‌کنید
هنرجویان در این مبحث آموزشی به‌صورت اجمالی با سیستم‌های مختلف رایانه از نرم‌افزار و سخت‌افزار تا سیستم‌های عامل آشنا می‌شوند.

شناخت پیشینه‌ی روش‌های محاسباتی و رایانش

استفاده از نرم‌افزار برای امور متنی و دیتابیس

توانایی به‌کارگیری رایانه در محیط‌های آموزشی و تجاری

 

مبانی برنامه‌نویسیمهارت‌هایی که در قالب این دوره‌ی آموزشی کسب می‌کنید
هنرجویان در قالب این دوره‌ی آموزشی به یادگیری منطق برنامه‌نویسی می‌پردازند که پایه‌ای برای یادگیری عمیق زبان‌های برنامه‌نویسی در آینده خواهد بود.

استفاده از دستورها به منظور مدیریت فایل‌های سیستم‌عاملی

طراحی و اجرای الگوریتم‌های پایه با استفاده از زبان برنامه‌نویسی

 

جاوا/ساختاربندی دیتامهارت‌هایی که در قالب این دوره‌ی آموزشی کسب می‌کنید
در این مبحث آموزشی با زبان برنامه‌نویسی شی‌گرای جاوا به‌عنوان یکی از روش‌های پرکاربرد و گسترده‌ی ساختاربندی نرم‌افزار آشنا می‌شوید.

ساخت برنامه‌های مبتنی بر جاوا

تست و دیباگ برنامه‌های مبتنی بر جاوا به منظور اطمینان از صحت عملکرد

 

زبان برنامه‌نویسی c++مهارت‌هایی که در قالب این دوره‌ی آموزشی کسب می‌کنید
هنرجویان طی این دوره با مفاهیم زبان برنامه‌نویسی سی‌پلاس‌پلاس آشنا می‌شوند.

مبانی طراحی برنامه با استفاده از C++


 مقطع کارشناسی

گرایش‌های رشته‌ی کامپیوتر در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش سخت‌افزار و نرم‌افزار است که دانشجو می‌تواند باتوجه‌به علاقه نسبت به انتخاب هر کدام اقدام کند. دانشجو در طول مدت تحصیل رشته کارشناسی نرم‌افزار با انواع برنامه‌ها و نحوه‌ی کار کردن با آن‌ها آشنا می‌شود و علاوه‌بر آن اصول برنامه‌نویسی که یکی از مهم‌ترین مباحث رشته‌ی کامپیوتر محسوب می‌شود را آموزش می‌بینید.

الگوریتم‌هامهارت‌هایی که در قالب این دوره‌ی آموزشی کسب می‌کنید
هنرجویان طی این مبحث با چگونگی طراحی و تحلیل بهینه‌ی الگوریتم‌ها آشنا می‌شوند

مبانی طراحی الگوریتم‌های جست‌و‌جوگر در پایگاه داده براساس پارامترهای خاص

استفاده از الگوریتم‌ها در جهت واشکافی مسائل

ایجاد گراف ازطریق الگوریتم

ساختاردهی کارآمد داده

 

ریاضیات گسستهمهارت‌هایی که در قالب این دوره‌ی آموزشی کسب می‌کنید
مفاهیم و نشانه‌های ریاضیات گسسته برای مطالعه‌ی «الگوریتم‌های رایانه» و «زبان‌های برنامه‌نویسی» مورد استفاده قرار می‌گیرد

به‌کارگیری ریاضیات و استدلال استقرایی در جهت حل مسائل

تعیین مقیاس مفاهیم و اشیاء پیچیده ازطریق محاسبات پیشرفته ریاضیاتی

استفاده از الگوریتم‌ها در حل مسائل

 

معماری رایانهمهارت‌هایی که در قالب این دوره‌ی آموزشی کسب می‌کنید
کسب دانش طراحی و شناخت اجزای کامپیوتر و نحوه‌ی تعامل آن‌ها و چگونگی عملکرد سخت‌افزار و نرم‌افزار کامپیوتر در ارتباط با یکدیگر

یادگیری منطق دیجیتال

شناخت ساختار درونی و ساز‌و‌کار عملکرد کامپیوتر

 

 

شبکه‌های کامپیوتریمهارت‌هایی که در قالب این دوره‌ی آموزشی کسب می‌کنید
هنرجویان طی این دوره با مباحث ارتباطات اینترنت  آشنا می‌شوند و شیوه‌ی حل مسايل مرتبط با شبکه و ایمنی و دسترسی به آن را فرامی‌گیرند.

مبانی طراحی پروتکل‌های شبکه

طراحی و تأمین امنیت ارتباطات شبکه

مقطع کارشناسی ارشد و دکتری

گرایش‌های رشته کامپیوتر در مقطع کارشناسی ارشد دارای چهار گرایش نرم‌افزار، معماری کامپیوتر، هوش مصنوعی و الگوریتم و محاسبات است.

دوره‌های آنلاین یادگیری برنامه‌نویسی

در دنیای مجازی، وب‌سایت‌هایی وجود دارد که به شما کمک می‌کند از صفر بتوانید برنامه‌نویسی را یاد بگیرید. استفاده‌ی صحیح از این وب‌سایت‌ها مستلزم تسلط نسبی به زبان انگلیسی (برای سایت‌های خارجی)، حوصله و علاقه فراوان، اختصاص زمان کافی و برنامه‌ریزی دقیق است. 

 

در ادامه، تعدادی از منابع فارسی و انگلیسی آنلاین برای یادگیری برنامه‌نویسی را  مشاهده می‌کنید:

  • وب‌سایت انگلیسی coursera
  •  w3schools.com (بهترین و کامل‌ترین و ساده‌ترین سایت آموزش برنامه‌نویسی با امکان تمرین و تست)

  • bloc.io (وب‌سایتی برای آموزش آنلاین برنامه‌نویسی)

  • continuinged.uml.edu (وب‌سایتی برای آموزش آنلاین برنامه‌نویسی با ارائه مدرک)

  • codeavengers.com (بستر آنلاین و رایگان برای شروع آموزش برنامه‌نویسی)

  • html.ir (وب‌سایتی برای اموزش ساده و قدم به قدم html از صفر)

  • lynda.com  

  • وب‌سایت انگلیسی Code Academy

  • وب‌سایت انگلیسی udemy
  • وب‌سایت انگلیسی tutorialspoint
  • وب‌سایت w3schools
  • وب‌سایت انگلیسی udacity

و وب‌سایت‌های فارسی:

  •  زومیت
  •  فرانش
  • فرادرس
  • مکتب خونه
  • کد فرند
  • سکان آکادم


تاريخ : یک شنبه 26 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اگر نیاز به تست برنامه‌ای دارید ولی از امن بودن آن اطمینان ندارید، ویندوز ۱۰ با ویژگی Windows Sandbox به کمک شما خواهد آمد.

 

Windows Sandbox یکی از ویژگی‌های جدید به‌روزرسانی ماه مه ویندوز ۱۰ است که برای تست برنامه‌ها و هر چیزی که به نظر کاربر امن نیست، طراحی‌ شده است، درواقع Windows Sandbox در یک محیط کاملا ایزوله اجرا می‌شود و حتی اگر کاربر اقدام به نصب ویروس در این محیط کند، بازهم مشکلی برای ویندوز اصلی به وجود نخواهد آمد. ازنظر فنی، Windows Sandbox یک ماشین مجازی است که قدرتش را از Microsoft Hyper-Vمی‌گیرد. هایپر وی از همان ایمیج اصلی ویندوز استفاده می‌کند؛ با این تفاوت که حجم این ایمیج فقط ۱۰۰ مگابایت است و این موضوع باعث می‌شود که Windows Sandbox درکنار زمان‌بندی صحیح هسته و گرافیک مجازی و مدیریت هوشمند RAM، بسیار سبک و سریع باشد.

البته شاید از خودتان بپرسید که ماشین مجازی همچنین کاری انجام می‌دهد. اینجا است که باید به تفاوت Windows Sandbox و ماشین مجازی بیشتر توجه کنیم. در Windows Sandbox شما نیاز به دانلود هیچ نسخه‌ای از ویندوز و طی کردن مراحل نصب ندارید. هر زمان که Windows Sandbox را اجرا می‌کنید، یک نسخه‌ی کاملا تمیز از ویندوز ۱۰ را روبه‌روی خود می‌بینید و بعدازاینکه کارتان با Windows Sandbox تمام شد، با بستن آن، تمام‌ کارهایی که انجام داده‌اید به‌صورت کاملا خودکار پاک خواهند شد. پس شاید تفاوت اصلی Windows Sandbox در مقابل ماشین مجازی را باید در سرعت و امنیت بیشتر آن جست‌وجو کرد.

سیستم موردنیاز برای اجرای Windows Sandbox

  • (Windows 10 Pro (or Enterprise
  • Hardware virtualization
  • AMD64 architecture
  • (2processor cores minimum (4 cores with hyperthreading is recommended
  • (4GB of RAM (8GB is recommended
  • (1GB of HDD space (SSD is recommended

چگونه Windows Sandbox را در ویندوز ۱۰ فعال کنیم؟

فعال کردن Windows Sandbox در ویندوز ۱۰ کار بسیار راحتی است؛ اما قبل از آن، باید اطمینان حاصل کنیم که پردازنده‌ی کامپیوترمان از Virtualization پشتیبانی می‌کند. برای برسی این مورد مراحل زیر را انجام دهید.

در بخش جستجوی ویندوز ۱۰، cmd را تایپ و سپس آن را باز کنید. حالا دستور زیر را تایپ کنید و در آخر Enter را بزنید.

systeminfo.exe

حالا در زیر صفحه‌ی بازشده، گزینه Hyper-V Requirements را پیدا کنید. اگر در جلوی گزینه‌ی Virtualization Enabled In Firmware کلمه‌ی Yes دیدید، به این معنی است که مشکلی در اجرای Windows Sandbox نخواهید داشت.

مشخصات سیستم

نکته‌ی مهم: اگر اطمینان دارید که CPU کامپیوتر شما از irtualization پشتیبانی می‌کند ولی در روش بالا عبارت No را دیدید؛ به این دلیل است که این ویژگی ازطریق BIOS یا UEFI غیرفعال شده و باید وارد تنظیمات مادربرد خود شوید و این گزینه را فعال کنید.

فعال‌سازی Windows Sandbox

از منوی استارت ویندوز ۱۰، Turn Windows features on or off را جست‌وجو کنید و سپس در صفحه بازشده تیک گزینه Windows Sandbox را بزنید و درنهایت OK کنید. حالا باید سیستم خود را برای اعمال تغییرات ریست کنید.

Windows Sandbox 2

چگونه از Windows Sandbox در ویندوز ۱۰ استفاده کنیم

بعدازاینکه ویندوز به‌صورت کامل بالا آمد، وارد منوی استارت شوید، Windows Sandbox را سرچ کرده و آن را به‌صورت Run as administrator اجرا کنید.

Windows Sandbox 6

بعد از اجرای Windows Sandbox می‌توانید برنامه‌هایی مورد نظرتان را با Copy در سیستم اصلی و Paste در Windows Sandbox اجرا کنید. یا به‌صورت مستقیم فایل را با خود Windows Sandbox دانلود کنید. فقط توجه داشته باشید که امکان drag and drop در Windows Sandbox وجود ندارد.



تاريخ : یک شنبه 26 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

نتایج پژوهشی جدید نشان می‌دهد که علت رسوب کلسیم در سرخرگ‌ها، مولکولی به نام PAR است و راه چاره‌ی آن یک آنتی‌بیوتیک رایج است.

 

یک مطالعه‌ی برجسته‌ی جدید که تحت هدایت گروهی از پژوهشگران دانشگاه‌های کینگز لندن و کمبریج انجام شده، مکانیسم مسئول سخت شدن سرخرگ‌ها را توصیف کرده است. این پژوهش همچنین به یک آنتی‌بیوتیک معمول به‌عنوان درمانی جدید برای پیشگیری از این وضعیت اشاره می‌کند.

همچنان که سن ما افزایش پیدا می‌کند، رسوبات کلسیم نیز در دیواره‌ی سرخگ‌های‌مان تجمع پیدا می‌کنند. سخت شدن سرخرگ‌ها با تعدادی از بیماری‌ها نظیر حمله‌ی قلبی، سکته و زوال عقل مرتبط است. تاکنون، دانشمندان نمی‌دانستند که دقیقا چه چیزی موجب می‌شود کلسیم در سرخرگ‌ها جمع شود. کتی شاناهان، پژوهشگر دانشگاه کینگز می‌گوید:

این سخت شدن یا کانی‌سازی زیستی برای تولید استخوان‌ها ضروری است اما در سرخرگ‌ها زمینه‌ساز بیماری‌های زیادی مثل بیماری قلبی‌عروقی و دیگر بیماری‌های مرتبط با پیری مانند زوال عقل است. ما می‌خواستیم بدانیم که چه چیزی موجب آغاز تشکیل کریستال‌های کلسیم فسفات می‌شود و چرا این کریستال‌ها در اطراف کلاژن و الاستین که دیواره‌ی سرخرگ‌ها را می‌سازند، جمع می‌شوند.

دانشمندان با استفاده از تکنیکی به نام طیف‌سنجی تشدید مغناطیسی هسته‌ای متوجه شدند که مقصر کل این ماجرا، مولکولی است که پلی ADP ریبوز یا PAR نامیده می‌شود. این روش نشان داد که PAR زمانی تولید می‌شود که سلول می‌میرد و وقتی این مولکول آزاد می‌شود، شروع به پاک‌سازی یون‌های کلسیم می‌کند تا اینکه آن‌ها درنهایت به شکل بلور درآمده و به دیواره‌ی سرخگ‌ها می‌چسبند. ملیندا دوئر، نویسنده‌ی مقاله می‌گوید:

ما هرگز پیش‌بینی نمی‌کردیم که این وضعیت به‌وسیله‌ی PAR ایجاد شود. این در آغاز یک کشف تصادفی بود اما ما آن را دنبال کردیم و درنهایت منجر به پیشنهاد یک درمان احتمالی شد.

آنتی بیوتیک

جست‌وجو به‌دنبال یک درمان، پژوهشگران را به‌سوی بررسی مجموعه‌ای از مولکول‌ها که می‌توانند مانع از آزاد شدن PAR شوند، هدایت کرد و آن‌ها درنهایت آن را در یک آنتی‌بیوتیک رایج به نام ماینوسایکلین پیدا کردند. نتایج آزمایش‌های حیوانی نشان داد که مقادیر بالای ماینوسایکلین مانع از تولید PAR و درنتیجه مانع از کلسیفیه شدن سرخرگ‌ها می‌شود. شاناهان می‌گوید:

ما مجبور بودیم یک مولکول موجود ارزان‌قیمت و بی‌خطر را پیدا کنیم وگرنه باید چندین سال را صرف توسعه‌ی یک داروی جدید می‌کردیم. فرایند رفتن به کلینیک دارویی که بی‌خطر بودن در انسان‌ها قبلا نشان داده شده باشد، بسیار سریع‌تر است.

البته این موضوع به این مفهوم نیست که ماینوسایکلین فورا تبدیل به داروی جدیدی برای بیماری قلبی و سکته می‌شود. مقادیر مؤثر آزمایش‌شده در این آزمایش‌ها به حد ۵۰ میلی‌گرم در کیلوگرم می‌رسید در حالی‌که مقدار بالای این دارو برای انسان در حال حاضر حدود ۵ میلی‌گرم در کیلوگرم درنظر گرفته می‌شود. بنابراین به‌جای پیشنهاد خود ماینوسایکلین به‌عنوان یک درمان سودمند، مطالعه بر این نکته تأکید می‌کند که مهار PAR می‌تواند به‌طور موثری از فرایند کانی‌سازی کلسیم را در دیواره‌ی سرخرگ‌ها ممانعت کند.

جالب اینکه، این نخستین بار نیست داروی ماینوسایکلین به‌خاطر اثرات جانبی مثبت غیر از عمل معمول خود به‌عنوان یک آنتی‌بیوتیک مورد توجه قرار گرفته است. نتایج پژوهشی که در سال گذشته انجام شد، نشان داد که ماینوسایکلین می‌تواند از تجمع پروتئین مرتبط با برخی از بیماری‌های تخریب‌کننده‌ی عصب ممانعت کند و حداقل در آزمایش‌های حیوانی اولیه موجب افزایش طول عمر شود.

البته دقیقا آشکار نیست که این کشف تا چه حد می‌تواند به یک درمان مؤثر انسانی ترجمه شود، مخصوصا اینکه هنوز این موضوع مشخص نیست که استفاده از این آنتی‌بیوتیک به‌عنوان یک درمان بلندمدت چقدر بی‌خطر است. پژوهشگران این مطالعه خاطرنشان کردند که قصد دارند طی یکی دو سال آینده یک «آزمایش اثبات مفهوم» در بیماران انسانی انجام دهند؛ اما معلوم نیست که آیا آن‌ها مستقیما از ماینوسایکلین یا نوعی دیگر از مهارکننده‌ی PAR استفاده خواهند کرد یا خیر.

نتایج پژوهش حاضر در مجله‌ی Cell Reports منتشر شده است.



تاريخ : یک شنبه 26 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شرکت آلمانی eRockit از دوچرخه برقی جدیدی رونمایی کرد که قدرت پدال‌زنی را تا ۵۰ برابر افزایش می‌دهد.

 

دوچرخه‌های برقی مجهز به سیستم پدال کمکی واقعاً در چند سال اخیر بسیار رواج یافته‌اند و هنگام سواری، شما را از نفس نمی‌اندازند. درحالی‌که بسیاری از طرح‌ها به‌دنبال دوچرخه سنتی هستند، شرکت آلمانی eRockit قطعاً بیش از آنکه به‌دنبال دوچرخه باشد، از بخش‌های موتوری در محصول جدید خود استفاده می‌کند.

به‌طور سنتی، موتورگازی به موتورسیکلت کوچکی مجهز به پدال دوچرخه‌ای می‌گویند که موتورسوار می‌تواند از حالت توقف تا جایی پدال بزند و سپس سایر مسافت سفر را از قدرت سیستم پیشران کوچک بهره ببرد. اخیراً این واژه برای موتورسیکلت‌های سبک‌وزن و کم‌قدرت استفاده می‌شود که هیچ‌گونه پدالی ندارند.

eRockit e-moto / دوچرخه برقی موتورسیکلت برقی

محصول جدید eRockit کاملاً موتورگازی نیست و همچنین شباهتی نیز به دوچرخه‌ی مجهز به سیستم پدال کمکی هم ندارد، اما چیزی بین این دو است. درواقع سازندگان آن می‌گویند که مانند دوچرخه عمل می‌کند ولی عملکردی شبیه موتورسیکلت ارائه می‌دهد. در حقیقت eRockit شتاب سریع و بیشینه سرعت بیش از ۸۰ کیلومتربرساعت خود را ازطریق سیستم محرکه مستقیم بدون کلاچ به رخ می‌کشد.

گفته می‌شود که موتور الکتریکی سنکرون آهنربا دائم آن تا ۱۶ کیلووات قدرت ارائه می‌دهد و باعث می‌شود که نیروی پدال‌زنی دوچرخه‌سوار را تا بیش از ۵۰ برابر افزایش دهد. شعاع حرکتی به‌لطف بهره‌گیری از پکیج باتری ۶/۶ کیلووات ساعت، تا بیش از ۱۲۰ کیلومتر به ازای هر بار شارژ چهار ساعته می‌رسد.

eRockit e-moto / دوچرخه برقی موتورسیکلت برقی

سواری با eRockit ساده است. شما کلاه ایمنی خود را روی سر می‌گذارید و روی دستگاهی مانند موتورسیکلت می‌‌نشینید و شروع به پدال زدن می‌کنید. شرکت سازنده ادعا می‌کند که دوچرخه‌سوار یا موتورسوار هنگام حرکت و استفاده کردن از نیروی پدال‌زنی نسبتاً‌ کم، نیروی رانشی روبه‌جلوی بسیار مهیجی را تجربه می‌کند. 

بخشی از مشخصات فنی eRockit منتشر شده اما این شرکت می‌گوید که از فریم آلومینیومی، رینگ‌های آلیاژی سبک وزن، ترمز دیسکی، سیستم روشنایی یکپارچه ساخته شده است و وزن کلی آن بدون احتساب موتورسوار، تنها به ۱۲۰ کیلوگرم می‌رسد.

محصول جدید eRockit با قیمت ۱۳ هزار و ۳۵۰ دلار، تاکنون بیش از ۱۵۰ هزار کیلومتر کارکرد آزمایشی را تجربه کرده است. ویدیوی زیر آزمایش این دوچرخه‌/موتورسیکلت را نشان می‌دهد.

 دانلود      360P       720P



تاريخ : یک شنبه 26 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

پیدا کردن موقعیت صحیح مقصد را باید اولین قدم در راه یک مسیریابی درست خواند که به واسطه‌ی قابلیتی با عنوان ژئوکدینگ در مسیریاب‌ها ممکن می‌شود.

 

امروزه وجود چندین اپلیکیشن مسیریابی در گوشی‌های هوشمند کاربرانی که در کلان‌شهرها زندگی می‌کنند، به امری عادی و البته ضروری تبدیل شده است، چراکه گسترش روزافزون شهرها درکنار افزایش ترافیک و از همه مهم‌تر، ارزش بالای زمان برای هر فرد در زندگی مدرن باعث شده تا اپلیکیشن‌های مسیریابی به یکی از ملزومات مورد استفاده در زندگی روزمره کاربران تبدیل شوند.

هرچند تجربیات شهودی خود گواه استفاده‌ی گسترده‌ی کاربران از اپلیکیشن‌های مسیریابی است، اما می‌توان صحت این ادعا را در گزارش‌های آماری دقیق منتشرشده نیز مشاهده کرد. کافه بازار به‌عنوان بزرگ‌ترین فروشگاه اپلیکیشن داخلی در گزارش مربوط‌به سال ۹۷، به این نکته اشاره کرده که اپلیکیشن‌های رفت‌وآمد، سومین رتبه را از نظر نصب بین ۲۴ دسته‌ی مورد بررسی به خود اختصاص داده‌اند. آمار نصب ۲.۴ اپلیکیشن از دسته‌ی رفت‌وآمد توسط هر کاربر کافه‌ بازار گواهی بر این مدعی است که موضوع یادشده از اهمیت بالایی در زندگی کاربران برخوردار است. از بین مسیریاب‌های اینترنتی، استقبال کاربران از گزینه‌های داخلی نظیر نشان و بلد، مخصوصا در کلان‌شهرهایی نظیر تهران، کرج و مشهد نشان از این موضوع دارد که کاربران ایرانی به‌دنبال دریافت اطلاعات صحیح و نزدیک به واقعیت از مسیریابی خود هستند.

استقبال از «نشان» که یک میلیون‌بار نصب را پشت سر گذاشته و همچنین «بلد» که رشد خوبی را تجربه می‌کند، نشان‌دهنده‌ی علاقه‌ی کاربران به دریافت اطلاعات نزدیک به واقعیت است، چراکه به‌طور حتم توسعه‌دهندگان بومی از مزیت‌های بسیاری برای ارائه‌ی اطلاعات دقیق برای مسیریابی برخوردار هستند. برای مثال، اطلاع از تغییرات ترافیکی نظیر طرح‌های ترافیک یا محدوده‌های زوج و فرد یا تغییرات ترافیکی دیگر که ازطریق ارتباط با نهادهای تصمیم‌گیرنده حاصل می‌شود، در اپلیکشن‌های بومی سریع‌تر و بهتر تحقق پیدا می‌کند.

هرچند اینترنت موبایل در سال‌های گذشته پیشرفت بسیار خوبی در کشور داشته، اما این پیشرفت از نظر جغرافیایی یکنواخت نبوده است و در برخی شهرهای نقاط کشور که اتفاقا اغلب از نظر مسیریابی نیز ناشناخته هستند، شاهد ضعف اینترنت هستیم. ازاین‌رو پشتیبانی از نقشه‌های آفلاین که توسط مسیریاب بلد انجام شده، راه‌حلی برای این مشکل است. بلد سعی کرده تا با ارائه‌ی نقشه‌ی آفلاین ۳۱ استان کشور، مشکل مسیریابی در شرایطی که ارتباط با اینترنت برقرار نیست را حل کند. البته باید به این نکته اشاره کرد که مسیریابی در حالت آفلاین، به‌صورت خودکار، انتخاب کم‌ترافیک‌ترین مسیر را کمرنگ می‌کند و فقط رسیدن به مقصد ازطریق کوتاه‌ترین مسیر در الویت قرار می‌گیرد.

از دیگر چالش‌های یافتن مقصد در کشور، باید به تشابه اسمی خیابان‌ها، محلات و معابر اشاره کرد. برای مثال، وجود چندین معبر هم‌نام در شهر‌های مختلف کشور امری عادی است که از این‌رو در زمان جست‌وجو برای مسیریابی، کار را دشوار می‌کند. مسیریاب بلد با علم به این موضوع، امکان یافتن مقصد با وارد کردن آدرس را ممکن کرده است. این ویژگی که با عنوان ژئوکدینگ شناخته می‌شود، امکان وارد کردن آدرس پستی و یافتن مقصد و در نتیجه مسیریابی درست را فراهم می‌کند. برای مثال کاربران می‌توانند با وارد کردن آدرسی شامل نام شهر، محله و خیابان، مکان مورد نظر را پیدا کرده و مسیریابی کنند.

به بیان ساده‌تر، ژئوکدینگ، عملیات تبدیل آدرس متنی با یک توالی مشخص به نقطه‌ی جغرافیایی است که روی نقشه قابل ردیابی باشد. اهمیت ویژگی ژئوکدینگ از این نظر مهم است که می‌توان با استفاده از آن، آدرس‌های پیچیده‌تر را روی نقشه بلد ردیابی کرد. برای مثال در صورتی که به‌دنبال کوچه‌ای با A در خیابان B شهر تهران باشید، با وجود اینکه ممکن است کوچه‌های دیگری در سطح این شهر یا شهرهای دیگر با نام A وجود داشته باشد، ژئوکدینگ کوچه A در خیابان B شهر تهران را برای شما خواهد یافت. ژئوکدینگ در حالت ساده‌‌تر شامل یافتن مکان‌هایی است که به لحاظ اسمی، مکانی یا نوع منحصر‌به‌فرد هستند. برای مثال برج میلاد، مکانی منحصر‌به‌فرد در کل کشور است، از این‌رو با تکیه بر ژئوکدینگ پیشرفته در بلد، می‌توان علاوه‌بر مکان‌های شناخته‌شده، نام معابر و خیابان‌ها را نیز به‌سادگی پیدا و مسیریابی کرد.



تاريخ : یک شنبه 26 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

براساس نتایج یک پژوهش جدید، دانشمندان دانشگاه فلوریدا رکورد قوی‌ترین میدان مغناطیسی پیوسته را شکستند.

 

آزمایشگاه مگ‌لب در دانشگاه ایالتی فلوریدا، برای استفاده‌ی دانشمندان، قوی‌ترین آهنربای پیوسته‌ی جهان را با قدرتی معادل ۴۵ تسلا (۱۰ برابر قوی‌تر از یک دستگاه MRI بیمارستانی) در اختیار دارد. اکنون پژوهشگران این آزمایشگاه، خبر از ساخت یک آهنربای ۴۵/۵ تسلایی داده‌اند. هرچند ساخت این آهنربا یک پیشرفت عظیم به‌نظر نمی‌رسد ولی راه را برای ساخت آهنرباهای قوی‌تر براساس اصول ابررسانایی هموار می‌کند.

آهنربایی یک ویژگی ماده است که معمولا با حرکت بارهای الکتریکی ایجاد می‌شود. دانشمندان میدان‌های مغناطیسی قوی را با ایجاد سیم‌پیچ‌هایی که با عبور بار الکتریکی از آن‌ها میدان مغناطیسی تولید می‌شود، می‌سازند. افزایش تراکم جریان درون سیم‌پیچ منجر به ایجاد میدان مغناطیسی قوی‌تری می‌شود.

دو دهه است که ۴۵ تسلا، قوی‌ترین میدان مغناطیسی جریان مستقیمی (میدان مغناظیسی که جهت آن تغییر نمی‌کند) است که دانشمندان قادر به تولید آن هستند. آهنربای اصلی آزمایشگاه مگ‌لب از یک آهنربای مقاومتی تشکیل شده است. این آهنربا حاوی یک سیم‌پیچ مسی تولید‌کننده‌ی میدان ۳۳/۶ تسلایی درون سیم‌پیچی است که از ابررسانای نیوبیوم – قلع (Nb3Sn) ساخته شده است. این سیم‌پیچ مسی با عبور جریان حرارت تولید می‌کند، برای اجرا نیاز به ۳۱ مگاوات انرژی (بیش از اوج خروجی انرژی حاصل از برخی زیردریایی‌های هسته‌ای) دارد و نیز برای خنک کردن آن به هزاران گالن آب سرد نیاز است.

قوی ترین آهنربای جهان

قوی‌ترین آهنربای جهان با نام Little Big Coil 3 که اندازه‌ی آن در حد یک قوطی آبجو است

آهنربای Little Big Coil 3 دارای یک آهنربای ابررسانا درون یک آهنربای مقاومتی است و به‌جای استفاده از نیوبیوم-تین از یک نوار پوشیده با نوعی ابررسانای اکسید مس به نام REBCO تشکیل شده است که در دماهای بالا خاصیت ابررسانایی به‌دست می‌آورد. نوار دارای عرضی به حد یک تار مو است و می‌تواند به‌صورت مجزا پیچانده شود و تراکم جریان الکتریکی و بنابراین قدرت میدان مغناطیسی را افزایش دهد.

پژوهشگران در تولید این آهنربا از فرایند عایق‌سازی صرف‌نظر کردند که می‌تواند به هدایت جریان کمک کند ولی در عین حال موجب از دست رفتن ویژگی‌های ابررسانایی می‌شود. طبق نتایج مقاله‌ی منتشرشده در Nature، کنار گذاشتن این بخش از کار موجب افزایش تراکم جریان و ایمن‌تر شدن فرایند خنک‌سازی شد.

این چنین میدان‌های مغناطیسی قوی معمولا برای کاربردهای علمی بنیادین مانند تلاش برای درک ویژگی‌های مواد جدید سودمند هستند. باید توجه داشته باشیم که این آزمایش یک اثبات مفهوم است، یعنی دانشمندان هنوز یک ابزار قابل اعتماد برای کاربرد در آزمایش‌ها ایجاد نکرده‌اند. دیوید لاربالستیر، پژوهشگر مطالعه گفت:

اهمیت حقیقی این پژوهش آن است که پایه‌ای برای ساخت آهنرباهای قوی‌تر با استفاده از ابررساناهای اکسید مسی ایجاد می‌کند.



تاريخ : یک شنبه 26 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ارائه‌ی سیستم‌عامل اندروید سفارشی‌شده برای جلوگیری از اعمال تحریم‌های یک‌جانبه‌ی آمریکا علیه نرم‌افزارهای ایرانی خبر داد.

 

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه‌ی امروز ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان البرز از تغییرات سیستم‌عامل اندروید روی گوشی‌های داخلی خبر داد. سیستم‌عامل اندروید سفارشی‌شده برای جلوگیری از اعمال تحریم‌های یک‌جانبه‌ی آمریکا علیه نرم‌افزارهای ایرانی طراحی شده و اخبار تکمیلی آن به‌زودی منتشر خواهد شد.

به‌گفته‌ی وی تغییر سیستم‌عامل اندروید روی گوشی‌های ایرانی از اهداف مهمی بود که قرار بود به قصد حمایت از استارتاپ‌های داخلی انجام شود اما اجرای آن هر بار به تأخیر می‌افتاد؛ تا اینکه محدودیت‌های جدیدی برای برخی اپلیشکیشن‌های داخلی پیش آمد و برخی از آن‌ها از روی گوشی‌های اندرویدی پاک شدند. بعد از اعمال محدودیت‌های جدید همدلی لازم برای اجرای طرح دوباره ایجاد شد و نتیجه‌ی آن به‌زودی اعلام خواهد شد. وی گفت:

مدت زیادی بود که می‌خواستیم سیستم‌عامل اندروید را در گوشی‌های ایرانی تغییر دهیم تا از استارتاپ‌های داخلی حمایت کنیم؛ این موضوع پیش نمی‌رفت تا اینکه اپلیکشین‌های داخلی را حذف کردند و این همدلی ایجاد شد و به‌زودی نتیجه کار را اعلام می‌کنیم.



تاريخ : یک شنبه 26 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 308 309 310 311 312 ... 3356 صفحه بعد