اپل با معرفی آیفون 6s، فناوری جدیدی به‌نام تاچ سه‌بعدی (3D Touch) را نیز معرفی کرد. به‌واسطه‌ی این فناوری، صفحه‌نمایش آیفون دربرابر میزان فشار انگشت کاربر حساسیت نشان می‌داد و سیستم‌عامل به‌تناسبِ آن، عملکرد‌های مختلفی دراختیار کاربران قرار می‌داد.

اگرچه فناوری تاچ سه‌بعدی توانایی‌های بسیاری در خلق تجارب جدید داشت، توسعه‌دهندگان چندان روی خوش به آن نشان ندادند و از وجودش در ساخته‌های نرم‌افزاری خود بهره‌ای نبردند؛ از‌این‌رو، به‌مرورزمان تاچ سه‌بعدی اندک‌اندک به‌‌دست فراموشی سپرده شد، تا‌ جایی‌که اکنون بسیاری از کاربران عادی گوشی‌های آیفون از وجود چنین قابلیتی بی‌اطلاع هستند.

بررسی آیفون زومیت

تا پیش‌ از برگزاری رویداد توسعه‌دهندگان WWDC 2019، شایعاتِ بسیاری از حذف قابلیت تاچ سه‌بعدی از سیستم‌عاملiOS خبر می‌دادند. به‌‌باور خبرگزاری‌های مختلف، نسل‌های آتی آیفون‌ها از صفحه‌نمایش حساس به فشار بهره نخواهند برد و قابلیت لمس طولانی جایگزین ویژگی فعلی می‌شود.

اکنون پس‌ از انتشار اولین نسخه‌ی آزمایشی iOS 13، به‌نظر می‌رسد گمانه‌زنی‌های پیشین بیراه نبوده‌اند. طبق گزارش وب‌سایت 9to5mac، ژست‌های Peek و Pop و دسترسی سریع که پیش‌تر ازطریق تاچ سه‌بعدی انجام می‌شدند، الان فقط با لمس طولانی فعال می‌شوند.

اگر چنین چیزی به نسخه‌ی نهایی iOS 13 راه پیدا کند، باید انتظار داشته‌ باشیم ویژگی تاچ سه‌بعدی از روی تمامی آیفون‌ها حذف شوند؛ بنابراین، کاربران باید به‌ناچار به لمس طولانی روی بیاورند که هم‌اکنون آیفون XR از آن بهره می‌برد.



تاريخ : یک شنبه 19 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اپل در رویداد WWDC، نمایشگر Pro Display XDR را برای مک پرو رونمایی کرد. نمایشگر جدید کوپرتینویی‌ها فاقد استند است و کاربران مجبورند برای خرید Pro Stand حدود ۹۹۹ دلار پرداخت کنند. قیمت گران پرو استند باعث شد نقدهای بسیاری به کوپرتینویی‌ها وارد شود. درمقابل در جریان رویداد CES 2019، شرکت تایوانی MSI مانیتورهای جدیدی از سری Optix و Prestige را معرفی کرد. براساس آخرین اخبار، MSI آگهی تبلیغاتی جدیدی در توییتر به‌اشتراک گذاشته و به‌نوعی کوپرتینویی‌ها را به‌سخره گرفته است. در آگهی جدید، قیمت مانیتور جدید MSI با قیمت استند مانیتور اپل مقایسه شده است. 

مانیتور MSI

مانیتور ۳۴ اینچی پرستیژ (Prestige) شرکت MSI هنوز عرضه نشده و انتظار می‌رود سال ۲۰۲۰ وارد بازا شود. بااین‌حال، MSI فرصت را غنیمت شمرد و نمایشگر ۱۳۰۰ دلاری‌اش را با قیمت استند نمایشگر اپل مقایسه کرد و ذهن کاربران را به‌سمت خرید مانیتوری با قیمت بسیار متفاوت سوق داد. البته، مانیتور شرکت MSI با نام Prestige ازنظر مشخصات و عملکرد تفاوت‌های بسیاری با مانیتور جدید ۳۲ اینچی 6K اپل دارد. مانیتور ۳۴ اینچی Prestige کمی بزرگ‌تر از مانیتور اپل و رزولوشن آن 5K، یعنی ۵۱۲۰ در ۲۱۶۰ است و به‌جای تاندربولت ۳ از USB-C بهره می‌برد و فاقد برخی مشخصات حرفه‌ای و ویژگی‌های منحصربه‌فرد مانیتور جدید اپل موسوم به Pro Display XDR است.

بی‌شک مخاطب آگهی تبلیغاتی MSI کاربرانی هستند که واقعا به قابلیت‌های حرفه‌ای مانیتور اپل نیازی ندارند و درنتیجه، مانیتوری ارزان‌قیمت‌تر با مشخصات غیرحرفه‌ای می‌تواند برای آن‌ها بسیار مناسب باشد. اوایل سال ۲۰۱۸، ال‌جی دو مانیتور با پنل Nano IPS و مخصوص کاربران حرفه‌ای را رونمایی کرد. مانیتور ۳۴ اینچی 5K ال‌جیUltraFine شباهت زیادی به مشخصات نمایشگر MSI دارد و از پورت تاندربولت ۳ بهره می‌برد. مانیتور ال‌جی با قیمت حدودا هزار دلاری ازطریق وب‌سایت آمازون دردسترس کاربران است.  

مانیتور MSI

با نگاهی به تصویر تبلیغاتی به‌اشتراک گذاشته‌شده از مانیتور MSI، این تصور به‌وجود می‌آید که Prestige مانیتوری نسبتا باریک است؛ اما در واقعیت این‌طور نیست. دیوید برنارد در توییتی به این موضوع اشاره کرده و معتقد است: 

نمایشگر Pro Display XDR اپل ازنظر زیبایی از نمایشگر MSI زیباتر است. شاید Prestige ضخامت بیشتری داشته باشد و با بدنه‌ی پلاستیکی و حاشیه‌های بزرگ، به‌اندازه‌ی نمایشگر کوپرتینویی‌ها زیبا نباشد. این در‌ حالی‌ است که قیمت پرو استند مانیتور جدید اپل هزار دلار است و قیمت مانیتور جدید MSI درحدود قیمت استند اپل.  



تاريخ : یک شنبه 19 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

تویوتا اعلام کرد برای فروش ۵.۵ میلیون دستگاه خودرو الکتریکی تا سال ۲۰۲۵ برنامه‌ریزی کرده است. همچنین، این شرکت به توسعه‌ی فناوری باتری‌های حالت‌جامد با جدیت ادامه خواهد داد و تا تابستان آینده، این باتری‌ها را معرفی خواهد کرد.

استراتژی جدید تویوتا را شیجکی تراشی، مدیر بخش تحقیق‌و‌توسعه و معاون مدیرعامل، اعلام کرده است. وی در گفت‌وگو با رویترز عنوان کرد تویوتا هدف خود را تغییر داده و قصد دارد در بازه‌ای پنج‌ساله و حتی زودتر، ناوگان خودروهای برقی خود را گسترش دهد تا بتواند خود را با نیازهای بازار این خودروها وفق دهد که هرروز و به‌سرعت در‌حال‌گسترش است.

toyota electric cars

افزون‌براین، تویوتا در تابستان آینده و هم‌زمان با برگزاری المپیک تابستانی ۲۰۲۰ توکیو، باتری‌های حالت‌جامد جدید خود را به‌منظور استفاده در خودروهای برقی معرفی خواهد کرد. شیجکی تراشی می‌گوید:

تصمیم‌گیری برای انجام کار مهم است؛ ولی تحویل‌دادن به‌موقع آن مهم‌تر. اگر همه‌چیز به‌خوبی پیش رود، تویوتا هم‌زمان با شروع بازی‌های المپیک تابستانی توکیو به‌صورت عمومی فناوری باتری‌های حالت‌جامد را رونمایی خواهد کرد.

خودروهایی که از نیروی الکتریکی برای حرکت استفاده می‌کنند، نقش مهمی در سبد محصولات آینده‌ی تویوتا ایفا می‌کنند. سال آینده، تویوتا نسخه‌ی الکتریکی C-HR و خواهرخوانده‌ی آن، Ioza را برای بازار چین رونمایی خواهد کرد. همچنین، برای بازار ژاپن نیز خودرویی شهری معرفی خواهد شد که با هربار شارژ می‌تواند ۱۰۰ کیلومتر را طی کند.

toyota electric cars

تا سال ۲۰۲۵، خودروساز نام‌آشنای ژاپنی بیش از ۵.۵ میلیون خودرو الکتریکی خواهد فروخت که از این تعداد حدود یک‌میلیون دستگاه آن از نیروی برقی درکنار پیل سوختی هیدروژنی استفاده می‌کنند. علاوه‌براین، تویوتا براساس پلتفرم فعلی TNGA خود، پلتفرم مخصوص خودروهای برقی را توسعه می‌دهد که با نام e-TNGA رونمایی خواهد شد. این پلتفرم در انواع خودروهای کراس‌اور کوچک به‌کار گرفته می‌شود و قرار است سوزوکی و سوبارو نیز از آن استفاده کنند.

تویوتا CH-R

تویوتا برنامه‌ای برای تولید کراس‌اور الکتریکی، خودرو سدان، مینی ون و شاسی‌بلند بزرگ الکتریکی نیز دارد. این مدل‌ها از فاصله‌ی محوری زیاد و دوربین‌های روی درها به‌جای آینه‌های جانبی و طراحی خاص مربوط‌به خودروهای برقی بهره می‌برند. طراحی ظاهری این خودروها تاحدودی به فارادی فیوچر FF91 نیز شباهت دارد. همچنین، تویوتا از قرارداد جدیدی با یکی از شرکت‌های باتری‌سازی چینی به‌نام CATL و شرکت خودروسازی BYD نیز خبر داده است.



تاريخ : یک شنبه 19 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

وندنبرینک (Vandenbrink) سازنده‌ی خودروهای سفارشی در کشور هلند است. این شرکت فراری ۶۱۲ اسکاگلیتی شوتینگ‌بریک را رونمایی کرده که ساختش ۱۰ سال زمان برده است. گرچه وندنبرینک خودروساز خیلی شناخته‌شده‌ای نیست، این پروژه واقعا موفق از آب درآمده و با خودرویی فوق‌العاده زیبا رو‌به‌رو هستیم.

ferrari 612 Vandenbrink Shooting Brake

 

از دور که به این خودرو نگاه کنید، خواهید گفت فراری ۶۱۲ است که به‌خودی‌خود خودرو بسیار زیبا و چشم‌نوازی استِ ولی مدل شوتینگ‌بریک صندوق‌عقبی بزرگ‌تر و نمایی بسیار زیباتر دارد. در سال ۲۰۰۹، رندرهایی از این نمونه اولین‌بار منتشر شد. از همان زمان مشخص بود اضافه‌کردن صندوق عقب بزرگ به فراری گرندتورر کار بسیار سختی است. وندنبرینک جزییات زیادی از کار خود منتشر نکرده؛ اما از تصاویر مشخص است صندوق‌عقب انحناداری برای فراری ۶۱۲ اسکاگلیتی طراحی شده و ازنظر زوایای صندوق و سقف می‌توان آن را مانند پورشه پانامرا اسپرت توریزمو ارزیابی کرد. برای سرنشینان عقب دو پنجره‌ی جدید روی سقف نصب شده که طراحی بسیار خاص و جذابی دارند. فراری ۶۱۲ در حالت عادی خودرویی با ظرفیت ۲+۲ بود؛ ولی در مدل شوتینگ‌بریک سرنشینان عقب فضای بیشتری دراختیار دارند. البته، سازنده عنوان نکرده دقیقا چه میزان به فضای داخلی خودرو اضافه شده است؛ اما از تصاویر می‌توان فهمید فضای سر عقب بزرگ‌تر شده و حالا سرنشینان عقب احساس راحتی بیشتری در ۶۱۲ خواهند داشت. 

ferrari 612 Vandenbrink Shooting Brake

فراری ۶۱۲ به پیشرانه‌ی ۵.۷ لیتری V12 تنفس‌طبیعی مجهز است که نیروی ۵۴۰ اسب‌بخاری خود را به چرخ‌های عقب انتقال می‌دهد. از‌آنجاکه این خودرو، خودرویی کاملا سفارشی است، هیچ اطلاعاتی از قیمت آن در دست نیست. فعلا نیز فقط یک دستگاه تولید شده و بنابر اعلام وندنبرینک، خودرو بعدی فقط درصورت ثبت سفارش ساخته خواهد شد.

 



تاريخ : یک شنبه 19 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

مقام‌های ناسا به‌تازگی اعلام کرده‌اند این سازمان فضایی شکل‌گیری فرصت‌های تجاری بیشتر را برای بخش‌هایی از ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) فراهم خواهد کرد و در‌این‌زمینه، امکان استفاده‌ی بی‌سابقه از امکانات این ایستگاه را دراختیار شرکت‌ها قرار خواهد داد. همچنین، ناسا از صنعت فضایی خصوصی درخواست می‌کند ایده‌هایی برای سکونتگاه‌ها و ماژول‌هایی ارائه دهند که بتوانند به‌صورت نیمه‌دائم به ایستگاه فضایی متصل شوند.

دستورالعمل موقت جدید ناسا به شرکت‌های خصوصی امکان می‌دهد برای تولید یا بازاریابی یا آزمایش محصولاتشان، زمان و فضا را در ایستگاه فضایی بین‌المللی بخرند. دستورالعمل اخیر به آن شرکت‌ها اجازه می‌دهد از منابع موجود در ISS برای اهداف تجاری استفاده کنند و حتی از زمان و تخصص فضانوردان ناسا نیز بهره بگیرند. اگر شرکت‌ها بخواهند، می‌توانند حتی فضانوردان خودشان را در اوایل سال ۲۰۲۰ به ISS ارسال کنند. بااین‌حال، تمام فعالیت‌های یادشده هزینه‌های هنگفتی خواهد داشت.

مقاله‌های مرتبط:

تجاری‌سازی ایستگاه فضایی بین‌المللی چرخش درخورتوجه‌ ناسا محسوب می‌شود؛ زیرا این سازمان سال‌های متمادی همواره مخالف بهره‌برداری تجاری از ISS بود. درمقابل، روسیه به تبلیغات و برندسازی در ISS متمایل‌تر است (هما‌ن‌طورکه درقبال ایستگاه فضایی میر نیز بود) و پیش‌تر گردشگرانی به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرستاده بود. بااین‌حال، ناسا تا پیش از انتشار دستورالعمل اخیر، استفاده از بخش متعلق به خود در ISS را برای اهداف تجاری اکیدا ممنوع کرده بود. تا‌به‌امروز، هر شرکتی که می‌خواست محصولاتش را به ISS ارسال کند، باید نشان می‌داد از انجام این کار هدف آموزشی در سر دارد یا می‌خواهد نوعی فناوری را درمعرض نمایش قرار دهد. درنتیجه، هیچ پروژه‌ی تجاری صِرفی اجازه‌ی ارسال به ایستگاه فضایی را نداشت و حتی فضانوردان ناسا نیز از کارکردن روی آزمایش‌هایی منع شده بودند که بعدا احتمال به‌کارگیری برای سودآوری را داشته باشند.

تجاری‌سازی ایستگاه فضایی بین‌المللی چرخش درخورتوجه‌ ناسا محسوب می‌شود

جیم برایدنستاین، مدیر ناسا، در اوت گذشته کمیته‌ای با هدف بررسی روش‌های ایجاد فرصت‌های تجاری برای این سازمان فضایی تشکیل داد و استدلال کرد انجام این کار می‌تواند منابع تازه‌ی درآمد و تبلیغات را برای ناسا فراهم کند. سال گذشته، مدیر ناسا در جمع گروهی از مشاوران این سازمان گفت:

آیا این امکان برای ناسا وجود دارد که به‌وسیله‌ی فروش حقوق نام‌گذاری به فضاپیما یا راکت‌هایش بخشی از هزینه‌های خود را جبران کند؟ درحال‌حاضر، تمایل به انجام این کار وجود دارد. پرسش این است: آیا این کار امکان‌پذیر است؟ پاسخ این است که نمی‌دانم؛ اما نیاز داریم درباره‌ی امکان‌پذیری این مسئله مشاوره دریافت کنیم.

در آن زمان، مدیر ناسا به‌روشنی اعلام کرد این سازمان فضایی می‌خواهد درنهایت، روزی کنترل ایستگاه فضایی بین‌المللی و مدار نزدیک زمین را به بخش خصوصی بسپارد. اداره‌ی ISS هرساله سه‌میلیارد تا چهارمیلیارد دلار هزینه روی دست ناسا می‌گذارد و این سازمان می‌تواند با برون‌سپاری کنترل ایستگاه، پول بیشتری برای پیگیری مأموریت‌های بلندپروازانه‌تر نظیر ساخت ایستگاه فضایی جدید گیت‌وی در مدار پیرامون ماه و ارسال انسان به سطح قمری دراختیار داشته باشد. در بودجه‌ی درخواستی ۲۰۱۸، رئیس‌جمهور آمریکا خواستار آن شد که تأمین مالی مستقیم ISS تا سال ۲۰۲۵ به‌پایان برسد و عملیات‌های این آزمایشگاه مداری به شرکت‌های خصوصی واگذار شود. کاخ‌سفید به‌دلیل فشار قانون‌گذاران، دیگر پیگیر ضرب‌الاجل ۲۰۲۵ نیست؛ اما ناسا همچنان در پی واگذاری کنترل مدار نزدیک زمین به صنعت فضایی خصوصی است.

 

The price of using resources on ISS

بهای استفاده از منابع و زمان فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی

به‌منظور دستیابی به هدف یادشده، ناسا ۱۲ شرکت را مأمور کرد روش‌های سازمان‌دهی حضور سنگین تجاری را در مدار نزدیک زمین مطالعه کنند. هر شرکت ایده‌هایی برای سکونتگاه‌های فضایی خصوصی شرح داد که بتوانند یا به ISS متصل شوند یا آزادانه در مدار نزدیک زمین پرواز کنند. به‌نقل از ناسا، چنین سکوهایی می‌توانند به‌عنوان «مقاصدی» برای پژوهش و حتی بازدیدکنندگان خصوصی به‌کار روند، درآمدزایی کنند و مدل‌های تجاری به‌کلی جدیدی را شکل دهند. ناسا اذعان کرد تحقق این چشم‌انداز هنوز دشوار است؛ زیرا هم‌اکنون حمل‌ونقل افراد و محموله به فضا به‌شدت گران است؛ اما این سازمان فضایی همچنان براساس یافته‌های مطالعات یادشده، تجاری‌سازی فضا را پیش می‌برد.

جف منبر، مدیرعامل نانورکس است و این شرکت مسئول هماهنگی محموله‌ها و آزمایش‌ها در ایستگاه فضایی بین‌المللی است. منبر به خبرگزاری ورج گفت:

می‌بینید سازمان فضایی در پی آن است که ISS را برای احتمالا ۱۰ سال دیگر در مدار نگه دارد و بگوید بسیار خب، چگونه پیش برویم؟ بیایید وارد عرصه‌ی پروژه‌های تجاری محض شویم و گردشگری را آغاز کنیم و نخستین سکوهای تجاری پشتیبانی‌شده‌ی ناسا را داشته باشیم. درنتیجه، این گام رو به جلوی بسیار مهم و آغاز فصلی تازه است.

استفاده از امکانات ایستگاه فضایی به‌طرزی باورنکردنی گران خواهد بود

استفاده از ایستگاه فضایی با برخی محدودیت‌ها همراه خواهد بود. ناسا ۵ درصد از منابعش روی ایستگاه را به این فعالیت‌های تجاری اختصاص می‌دهد. در سال، تنها ۱۷۵ کیلوگرم محموله‌ی تجاری می‌تواند به ISS فرستاده شود و خدمه‌ی ناسا نیز در سال فقط ۹۰ درصد از وقتشان را وقف فعالیت‌هاری تجاری خواهند کرد. همچنین، ناسا فهرستی از فعالیت‌های تأیید‌شده‌ی تجاری را منتشر کرده که تنها انجام آن‌ها روی ایستگاه مجاز خواهد بود. مأموریت‌های فضانوردی خصوصی به ISS به دو پرواز در سال محدود هستند و فضانوردان فقط می‌توانند ۳۰ روز در آنجا بمانند. هم‌اکنون، تنها گزینه‌ی دردسترس برای رساندن افراد به ISS، فضاپیماهایی جدیدی هستند که اسپیس‌ایکس وبوئینگ آن‌ها را برای برنامه‌ی خدمه‌ی تجاری ناسا تولید می‌کنند. بااین‌حال، هیچ‌کدام از این دو وسیله‌ی نقلیه هنوز هیچ‌کس را به فضا نبرده‌اند.

Crew Dragon / کرو دراگون

فضاپیمای کرو دراگون اسپیس‌ایکس درحال‌اتصال به ISS

علاوه‌براین، استفاده از امکانات ایستگاه فضایی به‌طرزی باورنکردنی گران خواهد بود؛ به‌طوری‌که سامانه‌های پشتیبانی حیات و توالت برای هر فضانورد روزانه ۱۱٬۲۵۰ دلار آب می‌خورد و بهای بهره‌گیری از تمام مایحتاج لازم نظیر غذا، هوا، تدارکات پزشکی و ... نیز روزانه ۲۲٬۵۰۰ دلار است. حتی استفاده از انرژی نیز برای فضانوردان خصوصی به‌ازای هر کیلووات‌ساعت ۴۲ دلار محاسبه می‌شود. درنهایت به‌نقل از جف دوییت، مدیر ارشد مالی ناسا، بهای یک شب اقامت نزدیک به ۳۵هزار دلار برای هر نفر است.

برخی شرکت‌ها احتمالا بخواهند فراتر از این بروند و ماژول خودشان را به ایستگاه فضایی بین‌المللی ارسال کنند. اگر آن‌ها چنین کاری کنند، ناسا اطمینان داده درگاه اتصال دراختیار خواهند داشت. سازمان فضایی این درگاه را روی ماژول هارمونی ایستگاه دردسترس سکونتگا‌ه‌های خصوصی قرار می‌دهد تا برای دوره‌ی زمانی محدودی به آن متصل شوند. سکونتگاه‌هایی که به این درگاه متصل شوند، به امکانات ایستگاه دسترسی خواهند داشت و فضانوردان می‌توانند به‌طوربالقوه در طول اقامتشان در ایستگاه از ماژول استفاده کنند. به‌نقل از ناسا، سازمان فضایی به‌زودی برای طرح‌های پیشنهادی سکونتگاه‌هایی درخواست خواهد داد که بتوانند به ماژول هارمونی متصل شوند و تا پایان سال مالی جاری، گزینه‌های نهایی را انتخاب خواهد کرد.

ناسا خبر تجاری‌سازی ایستگاه فضایی بین‌المللی را در بازار سهام نزدک مارکت‌سایت با حضور نمایندگانی از بیش از چندین شرکت هوافضای تجاری اعلام کرد. برخی از این شرکت‌ها هم‌اکنون از خط‌مشی جدید ناسا استقبال کرده‌اند. به‌عنوان مثال، شرکت توسعه‌دهنده‌ی سکونتگاه فضایی بیگالو ارواسپیس می‌گوید هم‌اکنون چهار پرواز خصوصی فضاپیمای کرو دراگون اسپیس‌ایکس را رزرو کرده و به‌محض آنکه این وسیله‌ی نقلیه حمل‌ونقل افراد را آغاز کند، چهار تن از فضانوردان خصوصی‌اش را در هر مأموریت به مدار ارسال خواهد کرد.

علاوه‌براین، احتمال دارد فرصت‌های به‌مراتب بیشتری برای فعالیت‌های تجاری در راه باشد. مقام‌های ناسا به‌روشنی گفته‌اند این تغییرات سیاستی جدیدشان، تنها آغاز کار محسوب می‌شود و مشتاق‌اند از صنعت فضایی بازخورد بگیرند. بیل گرسن‌مایر، سرپرست معاونت ناسا برای اکتشافات انسانی گفت:

این آغاز مسیری است که در آن به‌صورت فعالانه گفت‌وگوی آزاد را با صنعت [فضایی] شروع می‌کنیم تا دریابیم چگونه می‌توانیم فرصت انجام فعالیت‌های تجاری را در فضا فراهم کنیم؛ عرصه‌ای که در آن، شرکت‌های بخش خصوصی می‌توانند درآمد ایجاد کنند.



تاريخ : یک شنبه 19 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شرکت HRE سال گذشته اولین رینگ ساخته‌شده به‌وسیله‌ی چاپ سه‌بعدی در جهان را معرفی کرد. این رینگ که ظاهری سه‌بعدی داشت، روی مک‌لارن P1 قرار‌گرفته بود و بسیاری را تعجب‌زده کرد. حال پس از موفقیت اولین رینگ، HRE بار دیگر رینگی ساخته‌شده با چاپ سه‌بعدی را معرفی کرده است.

رینگ های ۳ بعدی HRE

این رینگ با لایه‌های تودرتوی فلزی، از زاویه‌های متعدد و اشکال مختلف بهره می‌برد و از لاستیک‌های معمولی بسیاری از خودروهای سواری سبک‌تر است. این رینگ که از فیبرکربن و تیتانیوم ساخته‌ شده، یکی از پیشرفته‌ترین رینگ‌های تولید‌شده در تاریخ محسوب می‌شود و این امر با کمک مواد افزودنی میسر‌ شده است. این دومین نسل از رینگ‌های HRE3D+ است و HRE تمامی تجارب و علم خود از ساخت اولین مدل در سال ۲۰۱۸ را در ساخت این رینگ به‌کار گرفته است.

رینگ های ۳ بعدی HRE

HRE با کمک شرکت GE Additive، جدیدترین رینگ خود را با استفاده از دو فرایند پیشرفته‌ی ذوب فلز با استفاده از لیزر مستقیم (DMLM) و ماشین‌کاری EBM تولید‌ کرده است. در فرایند DMLM، پودر تیتانیوم به‌صورت لایه‌لایه با کیفیت بسیار بالایی ذوب می‌شود و ساختار کلی را شکل می‌دهد.

رینگ های ۳ بعدی HRE

در فرایند EBM که در ساخت اولین نسل از رینگ‌های سه‌بعدی HRE هم از آن استفاده‌شده بود، با استفاده از نقاط متمرکزی از الکترون مواد را ذوب می‌کند و با بهره‌گیری از خلأ، ساختار مواد خام را شکل می‌دهد؛ اما این رینگ‌ها تنها به‌وسیله‌ی فرایند ذوب تولید نمی‌شوند. مراحل مختلفی از حذف پودر باقی‌مانده، سخت‌کاری و تمیز‌کاری لازم است تا رینگ به‌کیفیت مطلوب موردنظر برسد.

رینگ های ۳ بعدی HRE

به‌گفته‌ی HRE، مراحل پرداخت و بهبود‌سازی انجام‌گرفته روی رینگ نسل دوم HRE3D+، ضایعات تیتانیوم را از ۸۰ درصد به تنها ۵ درصد کاهش می‌دهد. رینگ جدید HRE از مدل قبلی سبک‌تر است. درحالی‌که نسل اول رینگ‌های سه‌بعدی HRE با ابعاد ۲۰ و ۲۱ اینچ به‌ترتیب ۸ و ۹.۲ کیلوگرم وزن داشتند، نسل دوم رینگ‌ها در همان اندازه به‌ترتیب ۶.۴ و ۷.۶ کیلوگرم وزن دارند.

رینگ های ۳ بعدی HRE

رینگ‌ نسل اول از ۶ قطعه و جداره‌ی فیبرکربنی ساخته‌ شده بود، اما رینگ جدید بهبود یافته است و تنها از ۵ قطعه اصلی در قسمت میانی بهره می‌برد که به جداره‌ی فیبرکربنی متصل هستند. به‌منظور معرفی رینگ‌های جدید، HRE محصول خود را روی یک فورد GT جذاب با رنگ بنفش قرار داده است تا جذابیت‌های رینگ جدید آن‌ها به‌وضوح دیده شود.

 
 


تاريخ : یک شنبه 19 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

هر سال به‌طور میانگین ۸٫۸ میلیون تن پلاستیک وارد اقیانوس‌ها می‌شود که بیشترین آلودگی می‌تواند ۱۴ میلیون تن، یعنی معادل وزن دو میلیون فیل باشد. تجزیه‌ی اکثر پلاستیک‌ها، صدها سال طول می‌کشد و حتی پس از آن به قطعات کوچکی به‌نام میکروپلاستیک تبدیل می‌شوند که احتمالاً هیچ‌گاه ازبین نخواهند رفت.

باتوجه به اینکه اکثر پژوهش‌ها، سطح آب را بررسی کرده‌اند، اطلاعات زیادی از مسیر حرکت و تراکم این میکروپلاستیک‌ها در اعماق اقیانوس وجود ندارد. بااین‌حال، پژوهش جدیدی در مجله‌ی Scientific Reports منتشر شده است که نشان می‌دهد تجمع میکروپلاستیک‌های اعماق اقیانوس (در حدفاصل اعماق حدود ۲۰۰ تا ۶۰۰ متری) به‌همان اندازه‌ی سطح آب اقیانوس‌ها است. طبق این پژوهش، تراکم پلاستیک‌های ریز و حجم ورود آن‌ها به آب‌ها، رسوب‌ها و گروه‌های حیوانی اعماق دریاها بسیار گسترده‌تر از دانسته‌های پیشین پژوهشگران است.

میکروپلاستیک‌ها در اعماق اقیانوس

زباله های پلاستیکی

آنیلا چوی، ‌نویسنده‌ی ارشد این پژوهش و تیم او برای بررسی میزان گستردگی میکروپلاستیک‌ها در بخش‌های عمیق اقیانوس‌ها، دستگاه‌های زیرآبی کنترل از راه دور را به اعماق مختلف خلیج مونتری در کالیفرنیا فرستادند. آن‌ها در نمونه‌برداری از عمیق‌ترین بخش‌های اقیانوس، حتی در عمق ۹۷۵ متری زیر امواج، میکروپلاستیک پیدا کردند. بزرگ‌ترین انباشت این آلودگی در حدفاصل اعماق حدود ۲۰۰ تا ۶۰۰ متری و با تراکم ۱۲ تا ۱۵ ذره در هر مترمکعب قرار داشت که به‌طور میانگین اگر بیشتر از «زباله‌دان بزرگ اقیانوس آرام» نباشد، کمتر از آن نیست.

این نوار آبی که بین هاوایی و کالیفرنیا قرار دارد،‌ بیش از ۱٫۸ تریلیون قطعه‌ی پلاستیک و میکروپلاستیکی شناور دارد که معادل ۲۵۰ تکه زباله به‌ازای هر نفر روی کره‌ی زمین است. چوی و همکارانش می‌گویند اکثر میکروپلاستیک‌هایی که در خلیج مونتری پیدا کرده‌اند، از نوع پلاستیک‌هایی نظیر پلی‌اتیلن ترفتالات است که اغلب برای تهیه‌ی بسته‌بندی‌های یک‌بار مصرف به‌کار می‌رود. درواقع، بیشتر بطری‌های آب و سودا از پلی‌اتیلن ترفتالات تهیه می‌شوند.

آن‌ها معتقدند این میکروپلاستیک‌ها که اغلب روی سطح آب شناور هستند، با واردشدن به شکم حیوانات دریایی نظیر کرمینگان‌ها و خرچنگ‌های قرمز، به اعماق اقیانوس‌ها راه‌ پیدا می‌کنند. این دو جانور، ذرات پلانکتون که اندازه‌ای مشابه میکروپلاستیک دارند را می‌خورند. کرمینگان‌ها، پالیده‌خوار هستند؛ بدان معنا که باکمک فیلترهای چسبنده‌ای از جنس مخاط،‌ غذای شناور در اعماق اقیانوس را می‌گیرند و پس از جذب مواد ضروری، این فیلترها را دور می‌اندازند که در بستر دریا ته‌نشین می‌شود.

نویسندگان این پژوهش، پلاستیک پلی‌اتیلن ترفتالات را در روده‌ و مخاط دور ریخته‌شده‌ی هر دو جانور پیدا کردند. پس این احتمال وجود دارد که میکروپلاستیک‌ها در این فیلترها گیر می‌افتند و با آن‌ها دور ریخته شده و در اعماق آب ته‌نشین می‌شوند.

عدم‌اطلاع دانشمندان از وسعت آلودگی پلاستیکی

زباله های پلاستیکی

پژوهش قبلی نیز به‌طور مشابه مقادیر نگران‌کننده‌ای از پلاستیک را در مناطق دورازانتظار پیدا کرد. پژوهش دیگری در سال ۲۰۱۵ برآورد کرده بود که بین ۱۵ تا ۵۱ تریلیون قطعه میکروپلاستیک در اقیانوس‌های دنیا وجود دارد که وزن‌ آن‌ها به ۲۶۱ هزار تن می‌رسد. اوایل همین امسال بود که دانشمندان بیش از ۴۱۴ میلیون قطعه زباله در جزایر تقریباً غیرمسکونی اقیانوس هند یافتند. دانشمندان همچنین در ماه فوریه توانستند در شکم حیوانات کوچکی در تاریک‌ترین و عمیق‌ترین بخش اقیانوس آرام (در عمق حدود ۱۱ هزار کیلومتری) پلاستیک پیدا کنند.

معضل میکروپلاستیک‌ها فقط به زندگی دریایی محدود نمی‌شود. طبق اعلام مؤسسه‌ی  اسمیتسونین، آن‌ها به غذا و نوشیدنی‌‌های ما راه یافته‌اند و حتی در مدفوع ما نیز وجود دارند. بخش زیادی از ماهی‌ها و حلزون صدف‌دار این میکروپلاستیک‌ها را می‌خوردند و بااینکه دانشمندان هنوز از عواقب حتمی آن بر سلامت انسان مطلع نیستند، اما طبق پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ انجام شد، حیوانات دریایی با خوردن پلاستیک‌ احتمالاً مواد شیمیایی خطرناکی را ذخیره کنند که می‌تواند به تومورها و مشکلات کبدی منتهی شود. در ادامه همین مواد شیمیایی ممکن است به زنجیره‌ی غذایی راه پیدا کنند.

این واقعیت که میزان میکروپلاستیک‌های اعماق اقیانوس به‌همان اندازه‌ی سطح آن است، نشان می‌دهد که اطلاعات ما درباره‌ی وسعت دقیق معضل پلاستیک‌ها بسیار کم است. بروس رابینسون، از نویسندگان پژوهش می‌گوید:

طبق نتایج به‌دست‌آمده، باید پژوهش‌های مشابهی در اعماق آب‌های سایر نقاط دنیا انجام دهیم تا به‌این‌ترتیب، بتوانیم وسعت این مشکل را مشخص کنیم.

یافتن پاسخ این سؤال از آن جهت حائز اهمیت است که شاید میزان پلاستیک اقیانوس‌ها طی دهه‌ی آینده، سه برابر شود و متعاقباً حیوانات دریایی بیشتری نظیر نهنگ‌ها گرفتار و کشته شده و میلیون‌ها تکه زباله به جوامع جزایری سرازیر شوند.



تاريخ : یک شنبه 19 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

چه تعدادی از افراد اهمیت می‌دهند که حیات در منظومه شمسی یا حتی خارج از آن وجود داشته باشد؟ سؤال این است که چرا مسئله حیات برای بشر آن‌قدر مهم است؟ هنوز روشن نشده است که حیات در زمین چگونه یا از کجا آورده شد. هنوز هم معلوم نیست آیا عناصر پراکنده در کیهان، حیات سلولی را در زمین به وجود ‌آوردند یا اینکه شبیه به این مکانیسم‌های زیستی در جای دیگری از هستی جز زمین پیدا می‌شود یا خیر.

 

مطالعه حیات در خارج از زمین از نظر زیست‌شناسی، زمین‌شناسی، شیمی و اخترشناسی، شاخه‌ای از علم به نام اخترزیست‌شناسی را پدید می‌آورد. اخترزیست‌شناسی به مطالعه خاستگاه تکامل و پراکندگی حیات از هر نوع آن در کیهان فرازمینی می‌پردازد. از آنجا که وجود حیات فرازمینی هنوز اثبات نشده است، زیست‌پذیری سیاره‌ها یا اقمار در حال حاضر با ملاک قرار دادن شرایط و ویژگی‌های کره زمین و منظومه شمسی بررسی می‌شود. به هر حال، برای تشخیص اینکه در سیارات و اقمار دیگر باید به‌دنبال چه علائمی از حیات بود، در ابتدا به شرایط اولیه حیات در زمین و سپس در منظومه شمسی پرداخته می‌شود.

از حدود ۴.۵۶ میلیارد سال پیش، وقتی زمین (و دیگر سیارات منظومه شمسی) از قرص پیراستاره‌ای به وجود آمدند، هیچ سنگی باقی نمانده است. اما چرا؟ در جریان فرایند زمین‌ساخت صفحه‌ای و برخورد سیارک‌ها و دنباله‌دارها تمام سنگ‌های ابتدایی از بین رفتند. چیزی که در حال حاضر در اختیار است، سنگواره‌های مربوط‌به ۳.۵ تا ۳.۸۵ میلیارد سال پبش هستند. هنوز سازوکارهای حیات مجهول است، اما برای شکل‌گیری حیات به دو عامل اصلی نیاز است: ۱) مواد ترکیبی درست، ۲) شرایط مناسب.

زمین

زمین، تنها سیاره دارای حیات شناخته شده

مواد ترکیبی لازم یا عناصر سازنده‌ی حیات چه هستند؟ در زمین، کربن، نیتروژن، اکسیژن و هیدروژن به اضافه فسفر و گوگرد عناصر سازنده حیات را تشکیل می‌دهند. شاید کربن، مهم‌ترین عضو این گروه باشد. کربن به‌علت ساختار اتمی بی‌همتایی که دارد، می‌تواند زنجیره‌ها و حلقه‌هایی طولانی از اتم‌ها را تشکیل دهد. بدین ترتیب، دیگر عنصرهای اساسی به آن متصل می‌شوند. درنتیجه، تعداد نامتناهی از مولکول‌های مختلف با ویژگی‌های گوناگون شکل می‌گیرد. هیچ عنصر دیگری قابلیت ایجاد زنجیره‌ها و حلقه‌های پایدار مانند کربن را ندارد. اگر کربن فقط به‌علت ساختار اتمی منحصربه‌فردش اساس زندگی زمینی باشد، آن‌گاه منطقی است آن را منشأ حیات در دیگر مکان‌های منظومه شمسی دانست.

هر موجود زنده‌ای در زمین بر پایه کربن ایجاد شده است؛ یعنی مجموعه‌ای از رشته‌ها و حلقه‌های کربنی که به ترکیبات آلی معروف هستند. این مواد باید با هم ترکیب شوند؛ اما واکنش بین مولکول‌های ساده برای تشکیل مولکول‌های پیچیده‌تر خودبه‌خودی نیست، بلکه ماده فرعی مناسب یا حلال برای نزدیک شدن مولکول‌ها به هم و جابه‌جایی آن‌ها نیاز است. آب مؤثرترین محیط برای حل شدن و جابه‌جایی مولکول‌ها است، اگرچه مایعات دیگر هم می‌توانند به‌عنوان حلال عمل کنند ولی هیچ مایع دیگری به اندازه آب نمی‌تواند در تغییرات دمایی بالا یا در محدوده‌های دمایی که فرایندهای زیست‌شناسی رخ می‌دهد، پایدار بماند. درنهایت، برای شروع واکنش به یک منبع انرژی نیاز است.

مجموعه آزمایش‌‌های انجام‌شده در دهه ۱۹۵۰ نشان داد هرگاه در مخلوطی از مولکول‌های ساده مثل مونواکسید کربن، آمونیاک و متان جریان الکتریکی عبور داده شود، مولکول‌های پیچیده‌تر مانند اسیدهای آمینه به وجود می‌آیند که اهمیت زیست‌شناختی دارند. این آزمایش‌ها برای نخستین بار نشان دادند که می‌توان ترکیبات آلی را با فرایندهای غیر زیستی و از مواد اولیه غیر آلی به دست آورد. تشکیل مولکول‌های پیچیده از مولکول‌های ساده چگونه با فرایندها و شرایط حاکم بر زمین اولیه در چهار میلیارد سال پیش منطبق می‌شود؟ در آن زمان، زمین پیوسته با سیارک‌ها و دنباله‌دارها بمباران می‌شد. این برخوردهای سهمگین، انرژی فراوانی را در جو زمین آزاد می‌کرد و باعث واکنش بین گازهای موجود در آن می‌شد. با سرد شدن جو، مولکول‌های گازی در قطره‌های آب حل شدند و در اقیانوس‌ها باریدند. در این محیط آبی، امکان تبدیل مولکول‌ها به مولکول‌های پیچیده‌تر فراهم شد.

آب

آب، مؤثرترین حلال 

حیات در کجای زمین آغاز شد؟ باتوجه‌به اهمیت آب در ترکیب مولکول‌ها، به احتمال زیاد زندگی در محیط آبی شکل گرفته باشد؛ اما در مورد اینکه شکل‌گیری حیات در آب‌های سطحی آغاز شد یا کف اقیانوس، هنوز اختلاف‌نظر وجود دارد. دانشمندان زمانی خورشید را منبع انرژی می‌دانستند، بنابراین ارگانیسم‌ها باید در آب‌های سطحی شکل می‌گرفتند و ابتدایی‌ترین گونه زندگی، پدیده‌ی فوتوسنتزکننده بوده است؛ یعنی دی‌اکسید کربن جو با کمک انرژی نور خورشید به شکر و کربوهیدرات تبدیل و اکسیژن آزاد می‌کرد، اما وقتی مجراهای گرمابی (hydrothermal vents) در کف اقیانوس‌ها و گونه‌های زندگی موجود در آن‌ها کشف شد، زندگی در ژرفای اقیانوس هم مطرح شد. ژرفای اقیانوس به‌قدری تاریک است که فتوسنتز در آنجا امکان‌پذیر نیست و ارگانیسم‌ها به کمک شیموسنتز زندگی می‌کنند؛ یعنی در اثر واکنش شیمیایی انرژی آزاد می‌کنند.

دانشمندان حتی شروع حیات را در قطره‌های آب درون ابرها هم مطرح کردند. احتمالاً آب تبخیرشده از سطح اقیانوس‌ها مواد آلی غنی داشته است و با رسیدن به قسمت‌هایی از جو با کمک نور خورشید بین این ترکیبات آلی واکنش ایجاد شده و مولکول‌های پیچیده‌تر به وجود آمده‌اند.

گام‌های بعدی تکامل زندگی روی زمین، ایجاد فرایندی برای تبدیل انرژی (متابولیسم) برای تکثیر و تشکیل پوسته‌ای بود که مولکول‌ها را از محیط اطراف جدا کند. اما معلوم نیست که کدام‌یک از سه مورد (تکثیر، متابولیسم و تشکیل پوسته) پیش از همه رخ داده است، شاید هر سه با هم شروع شده باشند.

اساس زندگی امروزی زمین، DNA (دزوکسی ریبونوکلئیک اسید) است. DNA مولکول پیچیده‌ای است و به‌صورت یک مارپیچ دو رشته‌ای از جنس قند و فسفات است که به کمک مجموعه‌ای از مولکول‌های کوچک‌تر به یکدیگر وصل شده‌اند. دزوکسی ریبونوکلئیک اسید دارای الگویی تکرارشونده است و از چهار مؤلفه آدنین (A)، سیتوزین (C)، گوانین (G) و تیمین (T) و از یک قند مونوساکاریدی و یک گروه فسفات تشکیل شده است. RNA یک مولکول تک رشته‌ای است و از چهار مؤلفه G و C و A و اوراسیل (O) ساخته شده است. هرگاه جریان الکتریکی (مثل آذرخش) به مخلوطی از مولکول‌های ساده مانند دی‌اکسید کربن، مونواکسید کربن و آمونیاک (که در زمین اولیه وجود داشتند) وارد شود، سیانید هیدورژن، سیانو استیلن و فرمالدهید تولید می‌شود. با ترکیب این مولکول‌ها، چهار مؤلفه تشکیل‌دهنده RNA (ریبونوکلئیک اسید) که مولد DNA است تولید می‌شود.

DNA

RNA

 
 

مقایسه بین دو مولکول RNA و DNA

حیات چیست؟

شاید توصیف بهتر حیات از نظر زیست‌شناسی، مجموعه همه فعالیت‌های گیاه یا جانور است. منظور از فعالیت در این تعریف، تنفس، تولید مثل، عمل دفع، تحرک، رشد و واکنش دربرابر محرک‌های خارجی است. این تعریف ساده و آشکار به نظر می‌رسد، اما استفاده از آن با ابهام همراه است.

بلور کوارتز با ساختن لایه‌های اتمی رشد می‌کند، از ورود شیمیایی سازنده خود تغذیه می‌کند و با شکسته شدن به بلورهای کوچک‌تر تولیدمثل می‌کند ولی بی‌شک حرکت نمی‌کند، عمل دفع را انجام نمی‌دهد و دربرابر محرک‌های خارجی از خود واکنش نشان نمی‌دهد. بنابراین می‌توان دید که یک ماده معدنی همچون کوارتز موجود زنده نیست.

آتش هم ویژگی‌هایی دارد که تعریف موجود زنده را بیش‌ازپیش دشوار می‌کند: شعله‌ی آتش به اکسیژن نیاز دارد، بنابراین تنفس می‌کند، رشد و حرکت می‌کند، گسترش می‌یابد (تولید مثل می‌کند)، تغذیه می‌کند، از خود گرما می‌دهد (عمل دفع انجام می‌دهد) و به محرک‌های خارجی نظیر باد پاسخ می‌دهد. بااین‌حال آتش موجود زنده به معنایی که برای ارگانیسم‌ها به کار می‌رود، نیست. ازاین‌رو، موجود زنده باید ویژگی منحصربه‌فرد دیگری نیز داشته باشد. موجود زنده علاوه‌بر رشد کردن، باید قابلیت تحول و علاوه‌بر واکنش دربرابر محرک‌های خارجی، قابلیت سازگاری با تغییرات را نیز داشته باشد.

حیات زمینی به سه قلمرو باکتری‌ها، آرکاها و اوکاری‌ها تقسیم می‌شود. هم باکتری‌ها و هم آرکاها معمولاً تک سلول پروکاریوتی دارند. اوکاری‌ها همه‌ی اشکال حیات پیچیده را دربرمی‌گیرند، مثل حیوانات. ویروس‌ها با اینکه از ویژگی‌های مشترکی با موجودات زنده برخوردار هستند، اما زنده نیستند. حتی مولکول‌های دیگر از قبیل ویروئیدها وپرویون‌ها در گروه موجودات زنده دسته‌بندی نمی‌شوند، درحالی‌که کاملاً غیرزنده به‌شمار نمی‌روند.

بنابراین تعریف حیات زمینی به محدودیت‌هایی ختم می‌شود، لذا تعریف کلی‌تر حیات که تمامی اشکال ممکن آن را شامل شود، بسیار چالش‌برانگیز است. برای روبه‌رو شدن با این مسئله لازم است مباحثی که پیرامون حیات شکل می‌گیرند تاحدودی به حیات مشابه زمین محدود شود.

از هنگام پیدایش حیات روی زمین تا به امروز، میکروب‌ها در هر محیطی که امکان ادامه زندگی وجود داشته باشد، حضور داشته‌اند. شرایط حاکم بر محیط‌هایی را که امکان بقا، رشد و تکامل در آن‌ها به سختی وجود دارد، پوشش زیست‌شناختی می‌نامند. ارگانیسم‌هایی که توانایی زندگی در این مرزها را داشته باشند، اکستریموفیل یاسختی‌دوست نام دارند. با وجود گستردگی مجموعه تفاوت‌ها و جزئیاتی که میکروارگانیسم‌ها از خود نشان می‌دهند، همه‌ی آن‌ها در یک چیز مشترک هستند: همه‌ی آن‌ها برای ادامه‌ی زندگی به آب احتیاج دارند. بسیاری از اکستریموفیل‌ها در قلمرو آرکاها هستند، گرچه خانواده شاخصی از اکستریموفیل‌ها جزو باکتری‌ها و اوکاری‌ها به شمار می‌روند.

میکروارگانیسم سختی دوست

خرس آبی، میکرواورگانیسمی که در شرایط سخت دمایی، غلظت‌های اسیدی، قلیایی یا شیمیایی زنده می‌ماند

گرمادوست و ابرگرمادوست

گرمادوست‌ها یا ترموفیل‌ها میکروب‌هایی هستند که در دمای ۵۰ تا ۷۰ درجه سانتی‌گراد زندگی می‌کنند. بهترین دما برای ابرگرمادوست‌ها یا هایپرترموفیل‌ها بین ۸۰ تا ۱۱۰ درجه سانتی‌گراد است؛ برخی از آن‌ها در دمای کم‌تر از ۹۰ درجه سانتی‌گراد نمی‌توانند رشد کنند.

گرمادوست‌ها و ابرگرمادوست‌ها در همه جای زمین پیدا می‌شوند. آرکاهای ابرگرمادوست همچون سولفولوبوس، سولفوکوکوس و استیگیوگولوبوس و گرمادوست ترموپلاست را می‌توان در سطح چشمه‌ها و آبفشان‌های داغ در مناطق فعال، شکاف دامنه آتشفشان‌هایی که از آن‌ها دود و بخار متصاعد می‌شود و نواحی آتشفشانی که گازهای گوگرد از آن متصاعد می‌شود، پیدا کرد.

در کف اقیانوس‌ها آرکاهای ابرگرمادوست مانند پیرودی‌کتوم، آرکائیوگلوبوس و متانوکوکوس درکنار مجراهای گرمابی و آتشفشان‌های زیر دریایی زندگی می‌کنند. گرمادوست‌ها و ابرگرمادوست‌ها را در ژرفای مکان‌های رسوبی و چاه‌های نفتی نیز می‌توان پیدا کرد. در شرایط مناسب‌تر، گرمادوست‌ها را می‌توان در توده‌های مواد فاسد و کودهای مخلوط و زمین‌های مخصوص نگه‌داری خاک‌های زاید یافت.

ساکروفیل‌ها یا سرمادوست‌ها

ساکروفیل‌ها ارگانیسم‌های سرمادوستی هستند که در حدود دمای صفر درجه‌ی سانتی‌گراد زندگی می‌کنند. بیشینه‌ی دمای ممکن برای رشد این موجودات، نقطه‌ انجماد آب است. بنابراین، این میکروارگانیسم‌ها در محلول نمکین و در دمای ۲- درجه سانتی‌گراد نیز می‌توانند زندگی کنند. باکتری‌ها و آرکاهای سرمادوست در کف اقیانوس‌، آب‌های سرد کنار مجراهای گرمابی و نیز در شکاف‌های یخی ایجادشده در ژرفای قاره جنوبگان یافت می‌شوند. در مقابل، سرمادوست‌هایی وجود دارند که در محیط‌های بسیار نامساعد در دره‌های خشک منطقه جنوبگان، در لابه‌لای سنگ‌های شنی و کوارتزیت‌ها زندگی می‌کنند.

گلسنگ ولف

Letharia vulpina، معروف به گلسنگ ولف

ارگانیسم‌های مخفی در صخره‌ها را گلسنگ می‌نامند که حاصل همزیستی قارچ‌ها با سیانو باکتری‌ها یا جلبک‌ها هستند. این میکروب‌ها اهمیت زیادی برای اخترزیست‌شناس‌ها دارند، زیرا می‌توان از آن‌ها به‌عنوان نمونه‌ای برای شناسایی ارگانیسم‌هایی که ممکن است در شرایطی مشابه، در زیر سطح یخی خاک‌های مریخ وجود دارند، استفاده کرد.

هالوفیل‌ها

نمک‌دوست‌هایی مانند هالوکوکوس در محیط‌های مایعی که غلظت بالایی تا حدود ۳۷.۵ درصد دارد، می‌توانند زندگی کنند. نوعی نمک موسوم به هالیت در شهاب‌سنگ‌های مریخی یافته شده که نشان‌دهنده وجود مکان‌های شور در سطح مریخ است. خشک شدن سریع سطح مریخ، پس از نابودی جو آن، باعث تشکیل مکان‌هایی با غلظت نمک بالا شده است که ممکن است میکروارگانیسم‌های نمک‌دوست در آن‌ها زندگی کنند.

مجرا/چاه گرمابی

یک نقشه با جزئیات از کف اقیانوس‌، رشته‌کوه‌ها و پشته‌های بسیاری را به خوبی نشان می‌دهد. این مکان‌ها، مراکز آتشفشانی در حال گسترشی هستند که در آن‌ها سنگ‌های مذاب از قسمت‌های زیرین به رو می‌آیند و پوسته جدید اقیانوسی را شکل می‌دهند. در اواخر دهه ۱۹۷۰، برای نخستین بار با استفاده از تجهیزات ویژه، از کف اقیانوس تصویربرداری شد و مجراهای گرمابی کشف شدند.

مجرای گرمابی کف اقیانوس

مجرای گرمابی یا چاه گرمابی. این مجراها دود سیاهی از خود متصاعد می‌کنند که به‌دلیل وجود گوگرد است، ازاین‌رو، به دودکش‌های سیاه نیز معروف هستند

مجراهای گرمابی چشمه‌های آب داغ هستند؛ جاهایی که آب بسیار داغ (با دمای ۳۵۰ تا ۴۵۰ درجه سانتی‌گراد) و سرشار از هیدروژن، متان و سولفید هیدروژن از کف دریا به بالا پرتاب می‌شود. در محل برخورد این آب‌های داغ با آب سرد اکسیژن‌دار بالایی، واکنش شیمیایی سریعی اتفاق می‌افتد که منجر به تصاعد سولفید و سیاه‌رنگ‌شدن آب می‌شود. با گذشت زمان، ستون‌هایی از جنس سولفید ساخته می‌شود که تا ده‌ها متر از کف دریا بالا می‌آید. از آنجا که نور نمی‌تواند به ژرفای اقیانوس نفوذ کند، دانشمندان گمان می‌کردند کف اقیانوس محیطی مرده و بدون زندگی است، ولی کشف مجراهای گرمابی نشان داد که با وجود تاریکی و عمق این مکان‌ها، حیوانات عجیب و مرموزی در آنجا زندگی می‌کنند. حیواناتی مانند صدف دریایی، خرچنگ و کرم لوله‌ای به جداره دودکش‌های سیاه می‌چسبند و از باکتری‌ها و آرکاها تغذیه می‌کنند. کف اقیانوس‌، تاریک‌تر از آن است که فتوسنتز امکان‌پذیر باشد و زنجیره غذایی این محیط ناآشنا براساس انرژی شیمیایی شکل می‌گیرد.

میکروارگانیسم‌هایی همچون پیرودیکتوم، آرکائیوگولوبوس و متانوکوکوس اطراف مجراهای گرمابی یافت می‌شوند. این میکروارگانیسم‌‌ها در دمایی تا حدود ۱۱۳ درجه سانتی‌گراد در محیط‌های آبی خنثی یا کم‌اسید در پایه و قسمت‌های بیرونی مجراهای گرمابی رشد می‌کنند. دورتر از مجراهای گرمابی جایی که دما به ۳ درجه سانتی‌گراد کاهش می‌یابد، سرمادوست‌ها در کف اقیانوس تجمع می‌کنند. ابرگرمادوست‌ها بسیار کند تکامل می‌یابند و شاید بتوان آن‌ها را همچنان به‌عنوان ارگانیسم‌های ابتدایی در نظر گرفت. با کشف زیست‌بوم‌های فعال در اطراف مجراهای گرمابی، این احتمال مطرح شده که پیدایش ابتدایی زندگی روی زمین در ژرفای اقیانوس‌ها به کمک انرژی شیمیایی بوده است، نه در آب‌های سطحی و به کمک انرژی خورشیدی.

پانسپرمیا و بذر حیات

در اوایل قرن بیستم، شیمیدان سوئدی سوانته آرنیوس نظریه پانسپرمیا را مطرح کرد که اذعان می‌دارد ارگانیسم‌های زنده در فضای میان‌ستاره‌ای پخش شده‌اند.

در میانه‌ی دهه ۱۹۲۰ میلادی، این ایده دوباره جان تازه گرفت. علاوه‌بر مولکول‌های آلی ساده‌ که به‌صورت طبیعی در زمین بودند، نظریه‌ای وجود داشت که پیدایش زندگی روی زمین را به دنباله‌دارها و سیارک‌ها هم مربوط می‌کرد. ایده کلی بیان می‌کرد که برخی از مولکول‌ها ممکن است از فضا به زمین آورده شده باشند؛ درنتیجه نظریه‌ی آرنیوس تا حدی تقویت شد.

دو اخترفیزیکدان به نام‌های فرد هویل و چاندرا ویکراماسینگ فرضیه پانسپریما را اصلاح کردند. براساس نظر آن‌ها، ویژگی‌های غبار بین ستاره‌ای، با ویژگی‌های مواد زیستی پیچیده‌ای مانند سلولز و باکتری اسکریامولی مطابقت دارد. در نتیجه، هویل و ویکراماسینگ این فرض را مطرح کردند که زمین نه فقط آب و مولکول‌های آلی، بلکه حتی ممکن است سلول‌ها و باکتری‌هایی را هم از فضا دریافت کرده باشد. اگرچه این پیشنهاد فقط از سوی برخی از دانشمندان پذیرفته شده، اما توجه همگان را به اهمیت ارگانیسم‌های فضایی جلب کرده است.

بذر حیات از کیهان به زمین آورده شد

همچنین باتوجه‌به امکان انتقال ماده به‌صورت شهاب‌سنگ از ماه و مریخ به زمین، این سؤال مطرح شده آیا ممکن است ارگانیسم‌ها هم در جریان برخوردهای سیارکی، از یک سیاره به سیاره دیگر منتقل شوند؟ آیا ممکن است زندگی در زمین شکل گرفته باشد و سپس با پرتاب مواد به‌دلیل یک برخورد، به مریخ منتقل شده باشد یا بالعکس؟ تا وقتی که نتوان اطلاعات مطمئنی در مورد محیط‌های سیاره‌ای متفاوت به دست آورد، تأیید یا رد فرضیه پانسپریما دشوار است.

کمربند حیات

کمربند حیات ناحیه‌ای اطراف ستاره است که در آن سیارات می‌توانند در سطح خود آب در فاز مایع داشته باشند. اگر آب موجود باشد، امکان حیات وجود دارد. این ناحیه به نام ناحیه گلدیلاکس نیز شناخته می‌شود. در منظومه شمسی، کمربند حیات پس از مدار زهره آغاز می‌شود و تا نیمه کمربند سیارکی ادامه می‌یابد. به عبارت دیگر، گستره کمربند حیات ۷۵/۰ تا ۳ واحد نجومی است (یک AU یا یک واحد نجومی برابر با فاصله خورشید تا زمین است). در جست‌وجوی سیارات فراخورشیدی، بیشتر سیاراتی که در کمربند حیات واقع شده‌اند، مد نظر قرار می‌گیرند.

کمربند حیات

کمربند حیات یا منطقه گلدیلاکس. سیاره زهره لبه‌ی داخلی و مریخ لبه خارجی کمربند حیات را تشکیل می‌دهند. سیاره زمین در بهترین موقیت قرار دارد.

حیات در منظومه شمسی

اگر به غیر از زمین، حیات در منظونه‌ی شمسی وجود داشته باشد، در کجا باید به‌دنبال آن گشت؟ آیا مکان‌هایی در منظومه شمسی وجود دارند که زیست‌پذیر باشند؟ برخی اجرام منظومه شمسی ظرفیت داشتن حیات فرازمینی را دارند، به‌ویژه اجرامی که از اقیانوس‌های زیرسطحی برخوردار هستند. اگر حیات در جای دیگری از منظومه شمسی پیدا شود، اخترزیست‌شناسان احتمال می‌دهند که در شکل میکروارگانیسم‌های سختی‌دوست ظاهر شود.

عطارد

عطارد سیاره‌ای سنگی با چگالی شبیه به زمین است. به‌دلیل نزدیکی عطارد به خورشید دمای روزانه آن به ۴۵۰ درجه‌ی سانتی‌گراد می‌رسد؛ اما چون جو ندارد، دمای شبانه آن تا ۱۸۰- درجه‌ی سانتی‌گراد پایین می‌آید. این سیاره در معرض تابش شدید خورشید قرار دارد و باتوجه‌به شرایط نامساعد محیطی آن، بسیار بعید به نظر می‌رسد که میزبان هرگونه ارگانیسمی بوده باشد. البته با کشف قطب‌های یخی عطارد، توجه دانشمندان به این سیاره  جلب شد. اندازه‌گیری‌های راداری از این مکان‌ها بازتاب‌های شدیدی را آشکار کرد. این بازتاب‌ها این‌گونه تعبیر شد که ممکن است در دهانه‌های بسیار ژرف و سایه‌دار عطارد که هیچگاه نور خورشید به آنجا نمی‌تابد،‌ یخ‌آب وجود داشته باشد.

عطارد

عطارد

زهره

زهره به‌عنوان یک سیاره جهنمی برای هرگونه حیات شناخته شده است. اندازه و چگالی این سیاره تقریباً با زمین یکی است؛ اما با حرارت ۴۸۰ درجه‌ی سانتی‌گراد، بیشترین دمای سطحی را در بین تمام دیگر سیارات منظومه شمسی دارد. این دمای بالا ناشی از جو بسیار خشک و چگال از دی‌اکسید کربن و مقادیر درخورتوجهی گوگرد به شکل دی‌اکسید گوگرد و اسید سولفوریک است که گاز‌های گلخانه‌ای به شمار می‌آیند. ضخامت جو زهره حدود ۹۰ برابر جو زمین است و اثر گلخانه‌ای اجازه ورود تابش فرابنفش را می‌دهد، اما مانع خروج گرما از آن می‌شود؛ در نتیجه دمای سطحی زهره از عطارد نیز بیشتر می‌شود. دلیل اصلی شرایط گلخانه‌ای و نبود حیات در زهره این است که این سیاره فرایند زمین‌ساخت صفحه‌ای ندارد و بنابراین هیچ سازوکاری برای خروج دی‌اکسید کربن از جو آن وجود ندارد.

سیاره زهره

در جو فوقانی زهره عناصری از قبیل سولفید، هیدروژن سولفید و دی اکسید سولفیدو نیز مقادیر زیادی از کلرین سمی زیر پوشش ابری شناسایی شده است. تولید کربونیل سولفید به‌صورت غیر آلی دشوار است اما تولید آن ازطریق فعالیت‌های آتشفشانی امکان‌پذیر است. واکنش فوتوشیمیایی ازطریق خورشید با کربن دی‌اکسید، سولفور دی‌اکسید و بخار آب در جو فوقانی زهره منجر به تولید سولفوریک اسید می‌شود.

مقاله‌های مرتبط:

تابش خورشیدی، ناحیه سکونت‌پذیر جو زهره را در ارتفاعی بین ۵۱ تا ۶۲ کیلومتری درون ابرهای اسیدی محدود می‌کند. تصور می‌شود ابرهای درون جو زهره حاوی عناصری شیمیایی است که می‌توانند آغازگر اشکالی از فعالیت بیولوژیکی باشند. همچنین تصور می‌شود میکرواورگانیسم‌هایی که در جو زندگی می‌کنند (اگر وجود داشته باشند) می‌توانند نور فرابنفش خورشید را به‌عنوان منبع انرژی مصرف کنند. این پدیده می‌تواند خطوط تاریک موجود در طیف زهره را توضیح دهد.

زهره احتمالاً در گذشته شرایط متفاوتی نسبت به زمان حال داشته است چرا که خورشید سردتر از امروز بود و در جو سیاره بخار آب بیشتری وجود داشت. با اینکه این سیاره در کمربند حیات قرار نداشت، احتمال پیدایش حیات در آن ممکن بود، بااین‌حال زهره در حال حاضر نمونه کاملی از پدیده گرمایش جهانی را نشان می‌دهد.

مریخ

چون مریخ در کمربند حیات مدارگردی می‌کند، بیشترین امیدها برای یافتن حیات فرازمینی در منظومه شمسی به این سیاره تعلق می‌گیرد. مریخ در دوره‌های نخستین تاریخش جو متراکم و آب مایع در سطح خود داشته است. در آن دوران نوع اولیه حیات به خوبی می‌توانسته در این سیاره شکل بگیرد و آثار آن ممکن است هنوز باقی مانده باشد یا به‌صورت فسیلی (در اصطلاح ردپای زیستی یا زیست‌نشان) پیدا شود. یافتن آثار باقی‌مانده حیات اولیه از اهداف اصلی مأموریت‌های مریخ است.

مریخ مانند زمین دارای فصول است زیرا محور دوران مریخ نیز نسبت به محور حرکت مداری آن دور خورشید مورب است. طول فصول مریخی تقریباً دو برابر طول فصول زمینی است. یک سال مریخ برابر ۶۶۹ روز زمینی است و طول یک روز مریخی ۲۴ ساعت و ۳۹ دقیقه است و بنابراین تفاوت زیادی با یک روز زمین ندارد.

دهانه کارالیوف مریخ

دهانه کارالیوف در نواحی شمالی مریخ که در تمامی طول سال یخ دارد

مریخ همانند زمین سیاره‌ای سنگی است و جرمی معادل یک دهم جرم سیاره‌ی ما دارد؛ در نتیجه نیروی گرانش روی آن ۴۰٪ زمین است. جو مریخ بسیار نازک‌تر از زمین است. نسبت اکسیژن به کربن ‌دی‌اکسید زمین و مریخ کاملاً مخالف یکدیگر است. کربن دی‌اکسید در مریخ ۹۵٪ و اکسیژن و بخار آب کمتر از ۰/۲٪ جو را تشکیل می‌دهد، درحالی‌که در زمین اکسیژن ۲۱٪ و کربن دی‌اکسید تنها ۰/۰۴٪ جو را تشکیل می‌دهد. به‌دلیل نازکی جو، گرما در مریخ به‌راحتی از دست می‌رود. دمای میانگین روزانه آن حدود ۶۰- درجه سانتی‌گراد است. دما در محدوده استوای سیاره در تابستان تا ۳۰ درجه و در ناحیه قطبی در زمستان به ۱۳۰- درجه هم می‌رسد. هسته و گوشته مریخ مانند زمین است؛ اما به نظر می‌رسد پوسته آن در مقایسه با پوسته زمین سخت‌تر باشد.

همانند زمین، مریخ عوارض زمین‌شناسی بسیاری دارد از جمله: بیابان‌ها، دره‌ها، ژرف‌دره‌ها و کوه‌های متعدد. مریخ در نقاط قطبی خود یخ دارد. الگوهای آب‌وهوایی آن متنوع و حتی آشفتگی‌های جوی محلی کوچکی همچون گردباد دارد. از نظر زمین‌شناسی، مریخ خشک و بیابانی است و اقیانوس، دریاچه و رودخانه ندارد. در مریخ طوفان‌های غبار عظیمی رخ می‌دهد که تمامی جو مریخ را می‌پوشاند. این طوفان‌ها مانع از دیده شدن سطح مریخ می‌شوند. با اینکه در طول سالیان کاوش‌های بسیاری برای یافتن آب مایع در مریخ صورت گرفته؛ اما هنوز شواهد واضحی از وجود مایع حیات یافت نشده است. فشار روی مریخ بیش از ۱۰۰ برابر از زمین کم‌تر است و در اکثر مناطق سطحی مریخ، آب امکان حضور در فاز مایع را ندارد.

براساس یافته‌های مغناطیس‌سنجی ممکن است صفحه‌های پوسته مریخ حرکت‌های محدودی داشته باشند. بزرگ‌ترین آتشفشان منظومه شمسی آتشفشان المپوس واقع در مریخ است که از نوع آتشفشان‌های پوسته‌ای بوده و  سه برابر کوه اورست ارتفاع دارد. آتشفشان‌های پوسته‌ای در زمین به‌صورت توده‌هایی از ماگما در می‌آیند. این توده‌ها هنگامی ایجاد می‌شوند که بخش نازکی از پوسته بالای نقطه‌ای داغ در گوشته قرار گرفته باشد. اما حرکت پوسته زمین مانع از ادامه رشد این توده‌های ماگما در یک مکان می‌شود. در مریخ که حرکت صفحه‌های زمین‌ساختی وجود ندارد یا بسیار جزئی است، آتشفشان‌ها به‌راحتی بزرگ و بزرگ‌تر می‌شوند.

نخستین نقشه‌ی با جزئیات از سطح مریخ به وسیله مدارگرد مارینر ۹ آژانس فضایی ناسا در سال‌های ۱۹۷۲-۱۹۷۱ به دست آمد و برای نخستین بار تصاویر با وضوح بالا از شیارها و شبکه‌های پره‌ای آشفشان‌ها، دره‌ها و دهانه‌های مریخ را نشان داد. مارینر همچنین عکس‌هایی از نواحی لایه‌ای‌شکل در قطب مریخ فرستاد که نشان‌دهنده وجود سنگ‌های رسوبی (شاید در اثر آب) بود. شبکه‌های دره‌ای و شیارهای مریخ آن قدر به دره‌های  رودخانه‌ای و دلتاهای زمین شباهت دارند که به‌طور قطع می‌توان گفت در گذشته آب درخورتوجهی روی مریخ جاری بود.

تاریخ زمین‌شناسی در دو نیمکره‌ی مریخ متفاوت است. بیشتر مکان‌های نیمکره شمالی را دشت‌های پست و به نسبت صاف تشکیل می‌دهد؛ در حالی‌که نیمکره جنوبی دارای عوارض قدیمی‌تر و دهانه‌های مرتفع است.

مریخ

جو مریخ

ژئولوژی متان در مریخ

مقادیری از گاز متان در مریخ نخستین بار در سال ۲۰۰۳ کشف شد. از آنجا که این گاز ناپایدار است، حضور آن در مریخ گواهی بر وجود یک منشأ فعال است. فرضیه‌های مختلفی برای وجود متان در مریخ مطرح شده است. برخی تصور می‌کنند متان بر اثر واکنش‌های شیمیایی در دنباله‌دارها تولید شده است. این فرضیه در سال ۲۰۰۹ مردود اعلام شد. فرضیه دیگری ترکیبات آلی موجود روی دنباله‌دارها را منبع تولید متان معرفی کرد. این ترکیبات ازطریق تابش فرابنفش به متان تبدیل می‌شوند.

وجود حیات در شکل میکروارگانیسم‌هایی از قبیل متانوژن‌‌ها از دیگر فرضیه‌هایی است که اثبات‌نشده باقی مانده است. اگر حیات میکروسکوپی مریخی متان تولید کند، احتمالأ در اعماق سطح، جایی که دما برای حضور آب مایع مناسب است، حضور داشته باشد.

در سال ۲۰۱۶، مدارگرد ردیاب گاز اگزومارس به سمت مریخ پرتاب شد تا غلظت و منشأ متان را به همراه فرمالدهید و متانول در جو نقشه‌نگاری کند. فرمالدهید که در سال ۲۰۰۵ در جو مریخ شناسایی شد، از اکسیداسیون متان حاصل می‌شود و می‌تواند گواهی بر فعال‌بودن مریخ از نظر زمین‌شناسی یا نشانه‌ای از حیات میکروبی باشد. با اینکه دانشمندان ناسا پیگیری این یافته‌ها را ارزشمند می‌دانند، اما هرگونه ادعای حیات در مریخ را رد می‌کنند.

متان موجود در مریخ ممکن است در اثر فرآیندهای غیر زیستی زمین‌شناختی نیز تولید شده باشد. این متان ممکن است ازطریق شکاف‌ها و روزنه‌های نفوذپذیر گازی موجود در سنگ‌ها و رسوبات آزاد شود و نیز ممکن است از مخازن و مجراهای گازی عمیق در اثر فعالیت‌های زمین‌گرمایی تولید شود. اما هیچ‌گونه نشر فعالی از این‌گونه گازها در مریخ شناسایی نشده است.

با اینکه شواهد و مشاهداتی از احتمال حیات فرضی در مریخ ارائه شده اما اختلاف‌نظرها در این مورد بسیار است. در حال حاضر، هیچ شواهد میکروسکوپی از سلول‌ها یا ساختارهای درون سلولی وجود ندارد و بنابراین اثبات قطعی از حیات مریخی در دست نیست. به‌علاوه، هرچند ارگانیسم‌ها می‌توانند در فضا یا محیط مریخی شبیه‌سازی‌شده زنده بمانند؛ اما شواهدی که نشان دهد این ارگانیسم‌ها بتوانند در مریخ رشد و شکوفایی یابند، موجود نیست. همچنین تشخیص یک ارگانیسم زنده از ساختار رسوبی دشوار است. شواهد به‌طور کلی از وجود یک محیط مطلوب زیست فرازمینی در مریخ حمایت می‌کنند اما تنها نتیجه‌ای که فعلا می‌توان گرفت این است: سؤال مربوط‌به وجود حیات در مریخ همچنان بی‌پاسخ است.

مشتری

جو مشتری محیطی به‌شدت نامناسب برای شکل‌گیری زندگی است، اما چهار قمر بزرگ‌تر مشتری آیو، اروپا، گانیمد و کالیستو دارای ویژگی‌های زیست‌‌محیطی بالقوه برای پیدایش زندگی هستند.

 آیو

چگالی بالای آیو نشان می‌دهد در این قمر فسفر و سیلیکات وجود دارد. آیو دارای هسته‌ای چگال از جنس آهن و سولفید آهن است که با سیلیکات مذاب احاطه شده است. آیو در اثر نیرو‌های کشندی حاصل از کشش گرانشیمشتری گرم می‌شود. این نیروی اصطکاکی آن‌قدر قوی است که سبب پدید آمدن فعالیت‌های گرمایی در آیو می‌شود. این قمر یکی از پرانرژی‌ترین سطوح را در منظومه خورشیدی دارد؛ به‌گونه‌ای که گدازه‌های سیلیکاتی از آتشفشان‌های فعال به بیرون پرتاب می‌شوند. سطح آیو پوشیده از گدازه‌های گوگردی حاصل از آتشفشان‌ها و دودکش‌ها است. هیچ اثری از دهانه‌های برخوردی روی آیو دیده نمی‌شود؛ زیرا سطح آن پیوسته با گدازه‌های جدید بازسازی می‌شود. دمای سطحی این قمر بسته به مکان و فاصله تا دهانه‌های آتشفشانی گرم، بین ۱۵۰- تا ۳۰۰ درجه سانتی‌گراد است. اگرچه هیچ مدرکی از وجود آب در آیو به‌صورت یخ در سطح یا به‌صورت بخار آب، هیدروژن یا اکسیژن در جو آن در دست نیست؛ اما به‌دلیل ویژگی‌های گرمایی‌اش در فهرست اجرام مناسب حیات در منظومه خورشیدی قرار دارد.

آیو

آیو، قمر آتشفشانی مشتری

موجودات گوگرددوست اگر بتوانند در آیو زندگی کنند، باید به‌حدی مقاوم باشند که دربرابر تابش‌های شدید ذرات پرانرژی دوام بیاورند. این ذرات پرانرژی در راستای خطوط میدان مغناطیسی مشتری و آیو حرکت می‌کنند.

اروپا

اروپا در فاصله‌ای نسبتاً نزدیک به دور مشتری می‌گردد و به اندازه کافی نزدیک است تا در اثر نیروهای کشندی حاصل از گرانش مشتری گرم شود. سطح اروپا از فلز و سیلیکات به همراه مقادیر قابل‌توجهی یخ‌آب تشکیل شده است. اروپا هسته‌ای فلزی دارد که با گوشته‌ای سیلیکاتی پوشیده شده و پوسته‌ای از جنس یخ آن را احاطه کرده است. به نظر می‌رسد اروپا میدان مغناطیسی هم داشته باشد. براساس مدل‌های پیشنهادی، پوسته یخی و ضخیم ۱۵۰ کیلومتری اروپا، ساختار لایه‌ لایه دارد و اقیانوسی پرنمک در زیر پوسته نازک‌تر یخ‌آبی آن قرار دارد. اگر اقیانوس آب مایع در زیر سطح اروپا وجود داشته باشد، آن‌گاه منبع گرمایی که باعث مایع ماندن این آب شود، از واکنش‌های گرانشی تأمین می‌شود. علاوه‌بر تأثیر گرانشی زیاد مشتری، آیو و گانیمد نیز کشش گرانشی اندکی بر اروپا وارد می‌کنند. به نظر می‌رسد این اقیانوس نمکین عامل پدید آمدن میدان مغناطیسی اروپا است.

اروپا

اروپا، قمر مشتری. به‌طور بالقوه اقیانوس آب مایع زیرسطحی دارد و تصور می‌شود یکی از مکان‌های محتمل برای حیات فرازمینی است.

برخورد اجرام آسمانی، غبار و ماده نمکی را از زیر پوسته یخی به رو می‌آورد و در سطح این قمر پخش می‌کند. ممکن است نوعی فعالیت شبیه به زمین‌ساخت صفحه‌ای هم در اروپا وجود داشته باشد. ولی مانند زمین، آیو در اثر سیلیکات‌های مذاب به وجود نمی‌آید؛ بلکه در اثر بالا آمدن مخلوط آب و یخ در فرایندی موسوم به فعالیت‌های یخ‌فشانی (کریوولکانیسم) ایجاد می‌شود. فعالیت‌های انفجاری شبیه آتشفشان‌های روی زمین در آنجا هم روی می‌دهد و مواد از میان شکاف یخ‌های سطحی به بیرون پرتاب می‌شوند و دوباره باعث پراکنده شدن غبار بر سطح آن می‌شوند. گمانه‌زنی‌های زیادی هم درمورد گرم شدن اقیانوس اروپا با مجراهای گرمابی که همانند آن در اقیانوس‌های زمین دیده شده، مطرح است. در این صورت ممکن است مجراهای گرمابی اروپا مانند زمین محل زندگی انواع ارگانیسم‌ها باشد. نظریه دیگری هم است که براساس آن، انرژی شیمیایی کافی برای زندگی میکروب‌ها در سطح اروپا با تابش ناشی از مشتری فراهم می‌شود. اروپا نیز همانند دیگر کرات، مورد اصابت اجرام آسمانی قرار گرفته و طبق نظریه پانسپرمیا ممکن است مانند زمین ترکیب‌های زیستی در اثر بمباران دنباله‌دارها و سیارک‌ها وارد آن شده باشد.

گانیمد و کالیستو

گانیمد و کالیستو بزرگ‌ترین قمرهای مشتری با چگالی مشابه هستند؛ اما به‌دلیل تفاوت در تاریخ تکامل آن‌ها، ظاهر متفاوتی دارند.به نظر می‌رسد گانیمد هسته آهنی کوچکی داشته باشد که ابتدا با لایه‌ای از سیلیکات و سپس گوشته‌ای یخی و درنهایت پوسته‌ای یخی پوشانده شده است. سطح آن با نواحی تیره روشن متمایزی شناخته می‌شود. در قسمت‌های تیره‌، دهانه‌های برخوردی و شیارهای سینوسی شکل زیادی وجود دارد که نشان‌دهنده سن به نسبت بالای آن‌ها است. برخلاف این مناطق، نواحی روشن سطح گانیمد، بسیار هموارتر هستند و دهانه‌های برخوردی کمتری دارند و به‌جای شیار دارای آبریزها و گودی‌های موازی هستند. شیارها و گودی‌های گانیمد در اثر فعالیت صفحه‌های آن‌ به وجود آمده‌اند ولی این فعالیت با آنچه در اروپا رخ می‌دهد متفاوت است.

گانیمد

گانیمد ممکن است اقیانوس آب مایع شور زیرسطحی داشته باشد که قابلیت پشتیبانی از حیات میکروبی را دارد

تصور می‌شود چینه‌های موازی در گانیمد به‌دلیل کش آمدن پوسته آن و شبیه به دره‌های چاک‌دار زمین شکل گرفته باشند. سپس، در اثر فعالیت‌های یخ‌فشانی (کریوولکانیسم) سیلابی از مواد آب-یخ در دره‌های آن جاری شده باشد. گانیمد نیز مانند اروپا و آیو در اثر نیروی گرانش مشتری گرم می‌شود. خود گانیمد، میدان مغناطیسی دارد که نشان‌دهنده مذاب بودن دست‌کم بخشی از هسته آن است. در گانیمد نیز همچون اروپا، ممکن است بخشی از گوشته یخی قمر، مایع بوده و در نتیجه نوعی حیات در آن وجود داشته باشد.

کالیستو مخلوطی از سنگ ویخ است که پوسته‌ای بیشتر از جنس یخ روی آن قرار گرفته است. دهانه‌ها و عوارض حلقه‌ای‌شکل بسیاری بر سطحش وجود دارد. کالیستو میدان مغناطیسی و در نتیجه هسته مذاب ندارد و به‌قدری از مشتری دور است که گرمایش حاصل از نیروهای کشندی هیج نقشی در تکامل آن ایفا نکرده‌اند. هر چند فضاپیمای گالیله هنگام عبور از نزدیکی کالیستو، بی‌نظمی‌هایی مغناطیسی ثبت کرد که به نظر می‌رسد نشان‌دهنده نوعی واکنش در میدان مغناطیسی مشتری باشد. یک توضیح برای این رویداد، تحریک میدان مغناطیسی با اقیانوسی سرشار از نمک است. براساس مدل‌های پیشنهادی، عمق این اقیانوس می‌تواند بین ۱۰ تا ۱۰۰ کیلومتر باشد. منشأ گرمایی که موجب مایع ماندن چنین لایه‌‌ای شده، همچنان نامعلوم است. اگرچه ممکن است کالیستو برای پیدایش زندگی چندان مناسب نباشد؛ اما نمی‌توان آن را با قطعیت رد کرد.

کالیستو

کالیستو یک قمر پر از دهانه‌های برخوردی است. ممکن است و احتمال دارد اقیانوس آب مایع به‌طور بالقوه در زیر سطح آن وجود داشته باشد

تیتان

در تیتان باران‌هایی از جنس هیدروکربن وجود دارد 

تیتان بزرگ‌ترین قمر زحل محسوب می‌شود و ترکیب آن مخلوطی از یخ و سنگ است. تیتان دارای سطح صخره‌ای و یخی با دمای حدود ۱۸۰- درجه سانتی‌گراد است. جو تیتان بیشتر از نیتروژن (حدود ۹۵٪) و متان (حدود ۵٪) تشکیل شده است، ولی برخلاف جو زمین سایر عناصر آن را آرگون، اتان، پروپان، مونواکسید کربن، سیانید هیدروژن و سیانوژن تشکیل می‌دهند. در جو فوقانی تیتان، نور فرابنفش خورشید مولکول‌های متان و نیتروژن را تجزیه می‌کند و سایر ترکیبات آلی تولید می‌شوند. اغلب این ترکیبات حاوی نیتروژن، اکسیژن و سایر عناصر مهم برای حیات هستند. متان موجود در جو، شیمی جوی پیچیده این قمر را ممکن می‌کند، اما اینکه این متان از کجا می‌آید هنوز نامعلوم است.

خورشید به‌طور دائم متان را تجزیه می‌کند، پس یا باید منبعی برای تولید متان وجود داشته باشد یا در طول زمان متان آن تمام خواهد شد. تصور می‌شود فرایندهای یخ‌فشانی این متان را وارد جو تیتان می‌کنند، اما اگر فرایند دیگری نیز در کار باشد، هنوز از آن اطلاعی در دست نیست. در اثر چگالش اتان در جو تیتان دریاچه‌ها و تالاب‌هایی از اتان به وجود می‌آید که دارای محلول آمونیاک و متان هستند. اگرچه محیط تیتان برای پیدایش زندگی مناسب نیست ولی ترکیب گازهای موجود در جو و شرایط سطحی آن بسیار به دوره ابتدایی زمین شبیه است.

تیتان

تیتان، بزرگ‌ترین قمر زحل، جوی ضخیم دارد که از نظر شیمیایی فعال است.

کاوش‌های صورت‌گرفته بر تیتان، از وجود اقیانوس در ۵۵ تا ۸۰ کیلومتری زیر سطح یخی این قمر خبر می‌دهد. فرضیه‌ی وجود اقیانوس آب مایع، تیتان را در دسته‌ی جهان‌هایی قرار می‌دهد که به‌طور بالقوه دارای حیات هستند. به‌علاوه، رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و دریاهای متان و اتان مایع روی سطح تیتان می‌توانند به‌عنوان یک محیط سکونت‌پذیر عمل کنند. هرچند، چنین حیاتی در صورت وجود، با آنچه در زمین می‌شناسیم بسیار متفاوت خواهد بود. تیتان به‌طور بالقوه می‌تواند پشتیبان حیاتی به صورتی که می‌شناسیم، در اقیانوس زیرسطحی و نیز به شکلی که نمی‌شناسیم، در هیدروکربن‌های مایع سطحی باشد. بااین‌حال هنوز هیچ‌گونه شواهدی از حیات در تیتان وجود ندارد و شیمی پیچیده و محیط بی‌نظیر این قمر منجر به ادامه‌ی کاوش‌ها شده است.

انسلادوس

انسلادوس فوران‌هایی از آب شور به همراه دانه‌های شنی غنی از سیلیکا، نیتروژن (به فرم آمونیاک) و مولکول‌های آلی دارد و مقادیر ناچیزی از هیدروکربن‌ها از جمله متان، پروپان و فرمالدهید را که مولکول‌های حاوی کربن هستند، شامل می‌شود. این موضوع نشان می‌دهد یک فعالیت گرمابی (هیدروترمال) در اقیانوس زیر سطحی انسلادوس وجود دارد.

انسلادوس

تصویر فرضی از فعالیت‌های گرمابی در کف اقیانوس زیرسطحی انسلادوس. این مجراهای گرمابی می‌توانند عامل فوران‌های آبی در سطح انسلادوس باشند

به‌علاوه، مدل‌ها نشان می‌دهند هسته سنگی انسلادوس متخلخل و اسفنج‌مانند است، به این ترتیب، آب در طول آن جریان می‌یابد و گرما را منتقل می‌کند. مولکول هیدورژن یک منبع انرژی ژئوشیمیایی به حساب می‌آید و می‌تواند ازطریق میکروب‌های متانوژن متابولیزه شود تا انرژی لازم برای حیات فراهم شود. مولکول‌های هیدروژن موجود در فوران‌های انسلادوس، فعالیت گرمابی زیر سطح این قمر را نشان می‌دهد. اگر میکروب‌هایی وجود داشته باشند، می‌توانند هیدروژن فراوان موجود در اقیانوس انسلادوس را برای به‌دست‌آوردن انرژی مصرف کنند. در این واکنش که تولید متان نام دارد، هیدروژن با کربن دی‌اکسید حل شده در آب ترکیب می‌شود و متان به‌عنوان فرآورده‌ی این واکنش تولید می‌شود.

انسلادوس

انسلادوس، ششمین قمر زحل، اقیانوس آب مایع زیرسطحی دارد

تنها حیات شناخته‌شده در منظومه شمسی در سیاره زمین است، بااین‌حال با درنظرگرفتن جهان‌های اقیانوسی زیرسطحی در برخی اقمار منظومه شمسی، اگر حیات امکان وجود داشته باشد، به احتمال قوی شکل میکروبی خواهد داشت. بااین‌حال فضاپیماها، جهان‌های بسیاری را در منظومه شمسی برای کاوش‌های اخترزیست‌شناسی کاوش کرده‌اند. جست‌وجو برای یافتن حیات فرازمینی در جهان‌های فراتر از منظومه شمسی و نیز دانشی که از این کاوش‌ها به دست می‌آید، بسیار چالش‌برانگیز است و فرصت مناسبی برای کاوش‌های فضایی در عصر حاضر خواهند بود. بااین‌حال انگیزه برای کشف حیات فرازمینی چه در منظومه شمسی و چه فراتر از آن بسیار است. اگر حیات فراتر از زمین در جای دیگری شکل نگرفته باشد، مایه‌ی بهت و حیرت بسیاری خواهد بود تا اینکه حیاتی غیر از آنچه در زمین شناخته شده است، وجود داشته باشد.



تاريخ : یک شنبه 19 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

جاه‌طلبی مایکروسافت در حوزه گیمینگ تنها به کنسول ایکس‌باکس و بازی‌های انحصاری آن خلاصه نمی‌شود. سال گذشته، این شرکت از پروژه‌ای تحت‌نام xCloud رونمایی کرد که محدودیت‌های سخت‌افزاری را به‌واسطه قدرت بالای پلتفرم ابری آژور کنار می‌زند. ردموندی‌ها به‌دنبال این هستند تا آینده دنیای گیم را نه‌فقط در قالب کنسول‌ها، بلکه در چارچوبی جدید و نوین دنبال کنند. مهم نیست قدرتِ سخت‌افزارتان چه‌قدر است و از چه دستگاهی استفاده می‌کنید؛ تنها با اتصال به اینترنت پرسرعت، می‌توانید بازی‌های ویدئویی روز را با بهترین کیفیتِ ممکن روی هر دستگاهی که دوست دارید، تجربه کنید.

شکل‌گیری پروژه xCloud

برخلاف انتظار، xCloud پروژه‌ی جدیدی نیست و مایکروسافت پیش از سال ۲۰۱۳ میلادی روی آن کار می‌کرده است. در سپتامبر ۲۰۱۳، وب‌سایت ورج در گزارشی، از نمایش داخلی یک دمو خبر داد که در آن، افراد می‌توانستند بازی‌های انحصاری ایکس‌باکس ۳۶۰ نظیر هیلو ۴ را روی ویندوزفون یا رایانه‌های ویندوزی تجربه کنند.

ازآن‌موقع تا سال ۲۰۱۸، خبری از این پروژه نبود تا اینکه مایکروسافت در رویداد E3 2018، به‌صورت‌رسمی از این سرویسِ گیمینگِ ابری با نام رمز Project xCloud رونمایی کرد. ردموندی‌ها با نمایش یک تیزر ویدئویی، چشم‌انداز و هدف خود از این پروژه را به‌وضوح نشان دادند. در این ویدئو افرادی را می‌بینیم که با استفاده از گوشی‌ هوشمند سامسونگ یا تبلت‌ بازی‌های سنگینی چون فورتزا هورایزون ۴، گیرز آو وار ۴، هیلو ۵ و کاپ‌هد را بازی می‌کنند؛ بازی‌های که قطعاً از توانِ پردازشی این دستگاه‌ها خارج هستند.

برای تحقق این هدف، موارد بسیاری باید از نو مهندسی می‌شدند؛ از فشرده‌سازی تصاویر بگیرید تا شیوه مدیریت تأخیر (latency). طبق گفته‌ی مایکروسافت، پلتفرم قدرتمند و وسیع آژور بخشی از این مشکلات را از سرِ راه مهندسان برداشته است. هم‌اکنون در مراکز داده‌ی مایکروسافت که در نقاط مختلف جهان قرار دارند، بخش‌های مختص‌به پروژه xCloud تعبیه شده‌اند.

رد‌موندی‌ها برای تأمین بارِ پردازشی، سخت‌افزارِ چهار ایکس‌باکس وان را درون یک کالبد با یکدیگر ترکیب کرده‌اند تا توانی فراتر از انتظار ارائه شود.

پروژه xCloud؛ آینده دنیای بازی‌ها

Project xCloud / پروژه ایکس کلاد

فیل اسپنسر، رهبر بخش ایکس‌باکس در رویداد E3 سال گذشته ساخت کنسولِ نسلِ بعدی ایکس‌باکس را تأیید کرد؛ با‌این‌حال، دیگر به‌مانند گذشته، ساختِ کنسول بازی تنها جریان درآمدی مایکروسافت از بازی‌های ویدئویی نخواهد بود.

غول دنیای نرم‌افزار به‌دنبال این است تا تعریفی فراتر از نسل‌بندی‌های فعلی کنسول‌ها را با سرویس گیمینگ ابری ارائه کند. اگرچه این شرکت پیش‌تر در سال ۲۰۱۳ نیز گامی جدی برای ورود به گیمینگ ابری برداشته بود؛ اما محدودیت‌های تکنولوژیک و هزینه‌ی بالای نگه‌داری از سرورها در‌آن‌زمان، مایکروسافت را مجبور به شکیبایی کرد.

هم‌اکنون، ردموندی‌ها تیمی را به‌رهبری کریم چدری برای توسعه فناوری‌های گیمینگ مبتنی‌بر فضای ابری گمارده‌اند. این تیم به‌کمک پلتفرم آژور که در ۵۴ منطقه و ۱۴۰ کشور فعالیت می‌کند، قصد دارد بخش اعظمی از محدودیت‌های پیشین را کنار بزند. در‌حال‌حاضر در مرکز آژورِ سیاتل که فاصله‌ای سه‌ساعته با مقر اصلی مایکروسافت دارد، نخستین سخت‌افزار‌های xCloud قرار گرفته‌اند.

توسعه‌دهندگان برای قرارگیری بازی‌هایشان روی سرور‌های xCloud‌ نیازی به هیچ‌گونه تغییری در کدنویسی ندارند؛ از‌این‌نظر، تمامی بازی‌های که از ایکس‌باکس پشتیبانی کنند، قادر به قرارگیری در فهرست بازی‌های پشتیبانی‌شده‌ی xCloud خواهند بود.

باتوجه‌به گستردگی فهرست بازی‌های ایکس‌باکس و عدم نیاز بهینه‌سازی بازی‌ها، به‌نظر‌ می‌رسد که پروژه‌ی xCloud نسبت به سرویس استیدیا گوگل، راهی هموارتر برای جلب نظر کاربران در پیش خواهد داشت؛ البته برای ارائه تجربه بهتر روی دستگاه‌های نظیر تبلت و موبایل که از صفحات لمسی استفاده می‌‌کنند، شرکت‌ها می‌توانند با‌استفاده از API‌های Cloud Aware کنترل‌های لمسی روی دستگاه‌های قابل حمل فراهم کنند.

پروژه xCloud؛ نوید‌دهنده قدرت

Project xCloud / پروژه ایکس کلاد

مایکروسافت با دنیای استریمینگ محتوا ابدا ناآشنا نیست. خرید‌های اخیر این شرکت ازجمله سرویس Mixer که استریم کم‌تأخیرِ محتوا را با کنترل‌ِ اشتراکی ارائه می‌دهد، دانش باارزشی در‌این‌حوزه برای ردموندی‌ها به‌ارمغان آورده است؛ همچنین استریم بازی‌های ایکس‌باکس ازطریق اپلیکیشن Xbox روی رایانه‌های ویندوز ۱۰، بخشی دیگر از تجارب این شرکت را در حوزه‌ی یادشده نشان می‌دهد.

هم‌اکنون بسیاری از گزارش‌ها به‌این‌موضوع اشاره می‌کنند که مایکروسافت به‌‌دنبال راهکاری تماماً مبتنی‌بر اینترنت نیست؛ بلکه ردموندی‌ها به‌دنبال این هستند تا برخی‌از اطلاعات به‌صورت محلی پردازش شود. باتوجه‌به اهمیت کنترل بازی در سرویس‌های استریم و اهمیتِ نبودِ تأخیر، انتظار می‌رود که مایکروسافت قسمت‌های مربوط‌به داده‌های ورودی کنترلر را از دیگر داده‌ها که مربوط‌به پردازش‌های گرافیکی سنگین می‌شود، جدا کند. اگر چنین چیزی واقعیت داشته باشد، باید انتظار کاهش قابل‌توجه و چشمگیر تأخیر را در استریمینگ ابری داشته باشیم.

افزون‌بر مورد بالا، مایکروسافت پتنتی را ثبت کرده است که بهره‌گیری از هوش‌مصنوعی درراستای کاهش زمان جا‌به‌جایی بین بازی‌ها را نشان می‌دهد؛ بدین‌ترتیب، xCloud باتوجه به الگوی مصرف گیمر، بازی بعدی که گیمر به‌سراغ آن خواهد رفت، پیش‌بینی می‌کند و داده‌های آن‌ را هم‌زمان در قسمتی از حافظه به‌جریان می‌اندازد؛ این‌گونه زمانی‌که گیمر قصد انجام بازی پیش‌بینی‌شده را داشته باشد، با زمانِ انتظارِ بسیار اندکی رو‌به‌رو می‌شود.

پروژه xCloud؛ بازی در هرجا و هرچیز

Project xCloud / پروژه ایکس کلاد

مایکروسافت به‌دنبال این است تا به‌واسطه‌ی سرویس گیمینگ ابری، تجربه‌ی بازی‌ها را به‌ فراتر از اتاق نشیمن گسترش دهد و از‌این‌طریق به گیمر‌های بیشتری دسترسی پیدا کند.

در دمو مایکروسافت، گوشی اندرویدی گلکسی اس ۸ را مشاهده می‌کنیم که در‌حال‌ اجرای فورتزا هورایزون ۴ است. باتوجه‌به اینکه هم‌اکنون در آستانه‌ی انقلاب 5G هستیم و دسترسی به اینترنت همراه در سال‌های آینده بسیار سریع‌تر از امروزه خواهد بود، تمرکز مایکروسافت روی گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها قطعاً پیامد‌های مثبتی را به‌دنبال خواهد داشت.

برنامه‌های مایکروسافت به‌همین‌جا ختم نمی‌شود؛ زیرا این شرکت در رویداد GDC 2019 از کیت مخصوص صفحات لمسی صحبت کرد که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا کنترلر لمسی را به‌سلیقه‌ی خود برای اجرای بازی‌ها روی دستگاه‌های لمسی طراحی کنند.

پروژه xCloud؛ فهرست بازی‌ها

Project xCloud / پروژه xCloud

تاکنون در دمو‌ها، اجرای بازی‌های انحصاری ایکس‌باکس وان نظیر گیرز آو وار ۴، فورتزا هورایزون ۴، هیلو ۵: گاردینز، کاپ‌هد و... را مشاهده کرده‌ایم؛ همچنین بازی‌ رد دد ردمپشن ۲ از شرکت راکستار نیز درجریان توضیحات فیل‌ اسپنسر نام‌ برده شد.

با‌این‌حال، بازی‌های این سرویس تنها به نام‌های بالا خلاصه نمی‌شوند. طبق جدیدترین گفته‌ی مایکروسافت، xCloud همین‌حالا ۳۵۰۰ بازی را در فهرست خود جای داده است؛ رقمی خیره‌کننده که قطعا توان بسیاری را از مایکروسافت گرفته است.

از‌آن‌جهت‌ که برای انتشار بازی‌ها در پلتفرم xCloud نیازی به تغییری در کدنویسی نیست؛ انتظار می‌رود که این فهرست با آغازِ فعالیت xCloud، بیش‌از‌پیش‌ گسترش پیدا کند.

پروژه xCloud؛ آغازِ فعالیت

Project xCloud / پروژه xCloud

هنوز هیچ تاریخ دقیقی برای آغاز فعالیت سرویس xCloud اعلام نشده است؛ اما طبق گفته‌های قبلی، انتظار می‌رود امسال فاز آزمایشی عمومی این سرویس دردسترس قرار گیرد.

در سال ۲۰۱۷، فیل‌ اسپنسر از انتشار سرویس گیمینگ ابری مایکروسافت حداکثر تا سه‌ سالِ آینده خبر داد؛ با‌این‌اوصاف، انتظار می‌رود که سال ۲۰۲۰ تاریخ آغاز رسمی فعالیت سرویس xCloud باشد. با‌این‌حال، در کنفرانسE3 پیشِ‌رو، قطعا جزئیات و اطلاعات بیشتری درباره سرویس یادشده ارائه خواهد شد.

نظرتان درباره پروژه xCloud چیست؟ به‌نظرتان مایکروسافت چه‌مزیتی نسبت به رقبا خواهد داشت؟ آیا به‌باورتان، گیمینگ ابری می‌تواند آینده دنیای بازی‌ها را شکل دهد؟ دیدگاه خود را در‌این‌باره با ما و دیگر کاربران زومیتبه‌اشتراک بگذارید.



تاريخ : یک شنبه 19 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

به‌تازگی شایعاتی مبنی بر نسل جدید خودروهای مدل S و X توسط تسلا منتشر‌‌‌ شده که بازار خودروهای الکتریکی را دا‌غ‌تر از همیشه کرده است. طبق شایعات و اخبار منتشر‌شده از منابع نزدیک به شرکت تسلا، فهرست به‌روزرسانی‌های انجام‌شده در مدل‌های S و X احتمالا شامل موارد زیر خواهد بود:

  • بهره‌گیری از ۳ موتور الکتریکی ( یک موتور در محورجلو و دو موتور در محورعقب)
  • پکیج اتری‌ جدید و ظرفیت خنک‌کاری بیشتر
  • شعاع مسافتی بیشتر که برای مدل S به بیش از ۶۴۴ کیلومتر و برای مدل X به نزدیکی ۶۴۴ کیلومتر می‌رسد
  • قابلیت شارژ با تمام ظرفیت به‌وسیله‌ی سوپرشارژهای ۲۵۰ کیلووات‌ساعتی V3
  • طراحی داخلی و بیرونی به‌روزرسانی‌شده با پیروی از زبان طراحی مینیمالیستی مدل ۳
  • شروع تولید از ماه سپتامبر (شهریورماه)
  • تولید مدل‌های S و X در یک خط تولید به‌منظور ایجاد فضای کافی برای تولید مدل Y

تسلا مدل S و X

از نظر برخی از کارشناسان، مدل‌های S و X تسلا برترین خودروهای الکتریکی موجود در بازار هستند و باتوجه‌به به‌روزرسانی‌های آینده، موقعیت این محصولات در بازار تقویت خواهد شد. معرفی مدل‌‌های به‌روزرسانی‌شده از نظر مزیت رقابتی برای تسلا بسیار تاثیر‌گذار خواهد بود؛ اما فشار برای بالاتر رفتن ظرفیت تولید مدل Y و ایجاد فضای کافی برای تولید، فرصت مناسبی است تا با معرفی نسخه‌های به‌روزرسانی‌شده از مدل S و X، میزان فروش و حاشیه سود هم افزایش یابد.

تسلا مدل S و X

باتوجه‌به فهرست تغییرات انجام‌گرفته، تمامی موارد به‌نظر منطقی می‌رسند؛ به‌جز استفاده از موتورهای الکتریکی سه‌گانه که برای تسلا رودستر درنظر گرفته‌شده است. استفاده از دو موتور الکتریکی برای چرخ‌های عقب، راه‌ را برای گرفتن قدرت بیشتر و پخش گشتاور باز می‌کند؛ اما این چینش برای خودروهای قدرتمند‌تر مناسب است و هزینه‌ و پیچیدگی بیشتری هم دارد. نظر شما چیست؟ آیا تسلا می‌تواند با انجام چنین تغییراتی میزان ضرر فصل اول ۲۰۱۹ را جبران کند؟



تاريخ : یک شنبه 19 خرداد 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 320 321 322 323 324 ... 3356 صفحه بعد