RHIC در آزمایشگاه ملی Brookhaven شاید در شهرت و آوازه به پای LHC در سرن نرسد، اما در زمینه مطالعه بر روی اتفاقات روی داده در اولین لحظات تولد جهان و بیگ بنگ، یکی از مراکز خوش نام در میان فیزیک دان ها است. و اکنون هم توانسته با ثبت اسم خود در کتاب رکوردهای گینس، شهرت بیشتری را کسب کند: رکورد بالاترین دمای تولید شده توسط انسان! این افتخار به نام گروه PHENIX ثبت شده است که مشغول طراحی مطالعات درباره شکل گیری و خصوصیات پلاسمای quark-gluon یا QGP هستند. ماده ای که به اعتقاد برخی دانشمندان از ده میلیونیوم ثانیه بعد از تولد جهان، تولید شده است. در آن کسر اولیه از نخستین ثانیه، جهان آنچنان داغ بوده که هیچ هسته ای هم نمی توانسته وجود داشته باشد. در عوض QGP که از کوارک ها و گلوئون ها تشکیل شده، وجود داشته است. اما تولید این پلاسمای عجیب و غریب در آزمایشگاه، نیازمند یک انرژی هنگفت است. و اینجا است که RHIC به میدان می آید. در حلقه ۳.۸ کیلومتری RHIC، یون های طلا به طور همزمان و در در جهت مخالف به چرخش در می آیند. نیروی لازم برای به جلو راندن و جنبش این یون ها هم از یک سیم پیچ عظیم که باعث تشعشع امواج رادیو فرکانس می شود، تامین می گردد. در واقع در اطراف این حلقه، شش مرکز وجود دارد که تصادم ذرات می تواند اتفاق بیفتد.
هنگامی که این ذرات طلا با یکدیگر برخورد می کنند، پلاسمای بسیار متراکمی از کوارک ها و گلوئون ها شکل می گیرد. و نتیجه جانبی این آزمون، همان چیزی است که گینس ثبت کرده است: بالاترین دمای تولید شده توسط انسان. ۴ تریلیون درجه سانتی گراد. ۲۵۰هزار مرتبه داغ تر از مرکز خورشید. و اینجا یک اتفاق شگفت انگیز دیگر هم داریم: فیزیکدان ها موفق شدند که وضعیتی نزدیک به « مایع کامل » را در دماهای نزدیک صفر هم مشاهده کنند. به گفته استیو ویگدور، از فیزیک دان های Brookhaven، این دها میلیون بار سردتر از پلاسمای کوارک-گلوئون درون RHIC است. این یکی از موارد بیشمار ارتباط های غیر منتظره میان فیزیک RHIC و دیگر علوم پیشرو است. این دستاورد آنقدر تاثیر گذار بوده که RHIC توانسته به پیروزی چشمگیری در رقابت با پروژه آلیس (A Large Ion Collider Experiment یا ALICE) دست یابد. آلیس یکی از پروژه های گروهی اصلی در LHC سرن است. و البته بر خلاف ATLAS و CMS که به دنبال شکار ذرات هیگز بوزون هستند، آلیس تمرکز خود را بر روی مطالعه درباره QCP و دیگر وضعیت های جهان نخستین گذاشته است. این بدان معنی است که آلیس به تولید دماهای بسیار بالا و ماشین های جدید نیاز دارد. Despina Hatzifotiadou یکی از فیزیک دان های CERN می گوید که آلیس تراکم انرژی بیش از سه برابر RHIC دارد و می تواند دمای فعلی ثبت شده را ۳۰ درصد افزایش دهد. پس می توانم بگویم که رکورد از آن آلیس است. البته علی رغم انتشار رسمی دمای کسب شده در پروژه آلیس توسط دانشمندان فعال در آن، سخت گیری های موسسه گینس باعث شده که هنوز این دما ثبت نشود. پس فعلا این افتخار از آن RHIC خواهد بود.
![](http://narenji.ir/sites/default/files/articleimage/1/12/sony-teases-ruggedly-handsome-action-camera-has-gopro-in-its.jpeg?1340782464)
به نظر می رسد پس از عرضه دوربین های فیلمبرداری سبک وزن پوشیدنی با کیفیت از شرکت های مختلف، سونی هم به فکر افتاده که از این قافله عقب نماند و روز گذشته اولین تصاوری از دوربین فیلمبرداری فوق سبک HD خود را منتشر کرد. این دوربین کوچک علاوه بر ضبط فیلم های اچ دی و عکس های با کیفیت، دارای محفظه ضد آب و ضد ضربه ای هم هست که می توان آن را بر روی کلاه ایمنی نصب کرد. از امکانات فنی این دوربین فیلم و عکس برداری می توان به تکنولوژس لرزه گیر تصاویر SteadyShot و لنز کارل زایس با زاویه کاملا باز اشاره کرد. سونی در پست وبلاگش درباره این دوربین می گوید:
قلب مان می تپد، خون مان به جریان افتاده است، آدرنالین مان بالا رفته است. دلیل آن هم نوع جدیدی از دوربین های پوشیدنی HD سونی هستند که می توانند برای ضبط تصاویر از زاویه دید شما ( POV ) در ورزش ها، فیلم ها و حتی گردش های تفریحی تان به کار روند. این دوربین کوچک و سبک از فناوری هایی چون لرزش گیر تصاویر SteadyShot، سنسور تصویر Exmor® R CMOS و لنز های زاویه باز Carl Zeiss® Tessar بهره خواهد برد.و البته به جز تعدادی عکس که در ادامه مطلب آنها را خواهید دید، چیز بیشتری درباره این دوربین اعلام نشده است و همچنان باید منتظر خبرهای تیم تحقیق و توسعه سونی بمانیم.
![](http://narenji.ir/sites/default/files/articleimage/6588/12/medium.jpg?1340771599)
رباتی که میخواهیم در مورد آن صحبت کنیم یک گیمر حرفه ای است! البته نه آنطور که شما تصور می کنید. این ربات بازی سنگ کاغذ قیچی را بسیار بهتر و سریعتر از انسان ها بازی می کند. این ربات که به صورت یک دست ساخته شده حرکات شما را با دقت بسیار بالایی تحت نظر می گیرد و در مقابل آنها با سرعت بالایی عکس العمل نشان می دهد. بهتر است فکر بردن در بازی را از سرتان بیرون کنید. زیرا این ربات در دیدن حرکات و واکنش نشان دادن سریعتر از توانایی انسان ها عمل می کند. بنابراین هیچ وقت نمی توانید در بازی سنگ، کاغذ، قیچی از آن ببرید. استفاده از یک دوربین با سرعت بالا که موقعیت و شکل دست انسان را تشخیص می دهد نیز به کمک این ربات آمده. به نظر می رسد همه شرایط برای برد همیشگی این ربات فراهم شده است و جالب تر اینکه همه اینها در 1 هزارم ثانیه! اتفاق می افتد. این موضوع به خوبی نشان میدهد به روزهایی نزدیک هستیم که انسان و ماشین میتوانند با دقت بسیار بالا با یکدیگر همکاری کنند. اما یک بُعد دیگرش هم این است که اگر قرار باشد در آینده با یک ربات مبارزه کنیم، شانس زیادی برای برنده شدن وجود ندارد.
اپلیکیشن بازار در حال حاضر یکی از پر استفاده ترین مراکز دانلود اپلیکیشن برای کاربران ایرانی اندروید است و تقریبا روی اکثر تلفن های دارای این سیستم عامل نصب شده است. اما فکر می کنید کاربران ایرانی بیشتر از چه تلفن هایی برای دانلود اپلیکیشن از طریق بازار استفاده می کنند؟ مسوولان بازار آماری از دستگاه های اندرویدی که از این اپلیکیشن استفاده می کنند را تهیه کرده و در اختیار نارنجی قرار داده اند. بر اساس این آمار، بیشترین تلفن اندرویدی که از برنامه بازار استفاده می کند، سونی اریکسون اکسپریا Arc است. رتبه دوم در دست گلکسی S II از سامسونگ است و سومی نیز گلکسی اس اول است. این آمار تلفن های اندرویدی در سه ماهه اول سال ۹۱ است. و از آنجایی که تقریبا اکثر کاربران اندروید در ایران، اپلیکیشن بازار را روی تلفن هایشان نصب می کنند می تواند به خوبی تلفن های اندرویدی محبوب در ایران را نشان دهد. ضمن اینکه توجه کنید که این آمار تعداد تلفن ها را نشان نمی دهد و حاوی درصد بازدید در طی سه ماه است. بنابراین ممکن است نمایانگر درصد واقعی نباشد.
![](http://narenji.ir/sites/default/files/articleimage/1/12/google-makes-the-nexus-7-tablet-official.jpeg?1340819769)
گوگل در کنفرانس امشب خود ، همانگونه که انتظار می رفت تبلت ویژه خود را با همکاری ایسوس رونمای کرد و از این پس همانند اسمارت فون گوگلی، شاهد تبلت گوگلی هم در بازار خواهیم بود. و البته مشخصات این تبلت هم، همانی بود که در شایعات پیش بینی شده بود . یک تبلت هفت اینچی که اولین ابزار دریافت کننده نسخه بعدی اندروید گوگل (یعنی اندروید 4.1 جیلی بیلی) است. البته تفاوت این محصول با دیگر تبلت های اندرویدی بازار، تمرکز آن بر استفاده از محتوای گوگل پلی است. این تبلت جمع و جور با پردازنده چهار هسته ای تگرا ۳ انویدیا، دوربین جلوی 1.2 مگاپیکسلی، NFC و صفحه نمایش ۱۲۸۰ در ۸۰۰ بر پایه IPS بهره می برد که معمولا در تبلت های گرانقیمت استفاده می شود. اما به نظر می رسد که علی رغم حجم پایین حافظه داخلی، خبری از ورودی کارت حافظه SD بر روی آن نیست. گوگل برای مدل ۸ گیگابایتی آن ۱۹۹ دلار از شما خواهد گرفت و برای خرید نسخه ۱۶ گیگابایتی باید ۲۴۹ دلار بپردازید. البته از این پول، ۲۵ دلار آن در قالب اعتبار خرید از گوگل پلی استور به شما برگشت داده می شود. هنوز کمی تا عرضه نکسوس هفت به بازار باقی مانده، اما از امروز در کانادا، استرالیا، بریتانیا و آمریکا می توانید از طریق گوگل پلی آن را سفارش دهید و منتظر دریافت دستگاه تان در میانه ژولای (اواخر تیرماه) باشید.
![](http://narenji.ir/sites/default/files/articleimage/77/12/910410-www-narenji-ir_jelly_01_www_narenji_ir.jpg?1340821354)
به نظر همین دیروز بود که همه برای ارایه بستنی حصیری (ICS) هیجان زده بودند و سر و دست می شکستند. حالا حدود یک سال گذشته است و گرچه هنوز هم ابزارهای زیادی به ICS مجهز نشده اند، اما آمارهای کلی بسیار برای گوگل خوشحال کننده است. بر طبق آمار تاکنون ۴۰۰ میلیون اندروید فعال شده است و هر روز یک میلیون هم به آن اضافه می شود. این در مقابل آمار سال قبل که ۱۰۰ میلیون بود، پیشرفت بزرگی محسوب می شود. با کمی تقسیم به عدد ۱۲ فعال سازی در هر ثانیه می رسیم.
حالا نسخه بعدی از راه رسیده است. گرچه جیلی بیلی نام «جدیدترین نسخه اندروید» را یدک می کشد اما آن تغییر فراوانی که از نان زنجبیلی به بستنی حصیری را شاهد بودیم را، در نسخه جدید نمی بینیم.
یکی از بزرگترین امکانات آن، پروژه Butter (کره) است: تلاشی قابل توجه برای بهبود کارایی و سرعت سیستم عامل و رفع مشکل لگ در نسخه های قبلی. پروژه باتر اجازه می دهد تا پردازنده و گرافیک بتوانند موازی با هم کار کنند و دیگر لازم نیست برای انجام کارها منتظر یکدیگر بمانند. اکنون تمامی سیستم با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه کار می کند. به علت همین تفاوت چند میلی ثانیه ای، شما روانی بیشتری را نسبت به ICS حس می کنید. گرافیک بافر سه گانه دارد و انیمیشن ها سریع تر و روان تر خواهند بود. سرعت عکس العمل به دستورات لمسی نیز بهتر شده است.
صفحه اصلی نیز تغییراتی کرده است. امکانات جذابی برای تعیین اندازه ویجت ها فراهم شده است. شما دیگر لازم نیست ابتدا برای هر ویجت جا باز کنید و سپس اندازه ویجت را برای آن محل تنظیم کنید. زیرا اکنون ویجت ها سایر آیکون ها را خود به خود به اطراف می رانند و جای خودشان را باز می کنند. علاوه بر این آیکون اپلیکیشن ها و ویجت ها با کشیدن و انداختن شان به کنار صفحه نمایش، حذف می شوند.
مورد عالی بعد، امکان استفاده از دستورات صوتی در حالت آفلاین است. حالا دیگر می توان در حالت Airplaine (آفلاین) با تپ روی میکروفون و صحبت کردن، یک پیام در موبایل نوشت. فعلا سیستم صوتی فقط برای زبان انگلیسی است و امکاناتی برای کاربران روشندل نیز ارایه شده است. علاوه بر این کیبورد نیز تغییرات مثبتی داشته. ۱۸ کیبورد جدید شامل زبان های فارسی، عربی و هندی نیز اضافه شده اند.
اپیکیشن دوربین، در ICS تغییرات مثبت فراوانی داشت و حالا در نسخه ۴.۱ بهتر هم شده است. محیط گالری با محیط دوربین یکی شده و به سرعت می توانید عکس های گرفته شده را ببینید و بین آنها حرکت کنید. پاک کردن عکس ها به سادگی کشیدن و پرت کردن آنها به کنار صفحه نمایش است (انگار که عکس را از داخل موبایل به بیرون بیاندازید). نگران پاک کردن اشتباه عکس ها نیز نباشید، با تپ روی دکمه Undo آنها بر می گردند.NFC نیز آپدیت شده است. Google Beam هم بهبود یافته و امکان به اشتراک گذاری عکس ها و ویدیوها را فراهم کرده است. امکان tap-to-air برای ابزارهای بلوتوث فراهم شده. کاربران از طریق بلوتوث با تپ کردن عکس ها می توانند آنها را بین ابزارها جابجا و منتقل کنند.
تغییر دیگر، بهبود جستجوی صوتی است. اکنون آب و هوا، اطلاعات ویکی پدیا، رستوران ها در ظاهری زیبا ارایه می شوند. صدای موبایل نیز واقعی تر و شبیه به انسان شده. از طرف دیگر نتایج جستجو نیز دقیق تر و با کمک اطلاعات و تاریخچه وبگردی و جستجوی های پیشین مرتب خواهند شد. گوگل در کنفرانس چند دمو برای پیدا کردن رستوران های اطراف، چگونگی هماهنگی بین قرارهای ملاقات و زمان پرواز و … نشان داد.در آخر، زمان عرضه این سیستم عامل میانه ژولای (اواخر تیرماه) و ابتدا برای گلکسی نکسوس، نکسوس اس و موتورولا زوم خواهد بود. SDK برای توسعه دهندگان هم از همین امروز ارایه خواهد شد.
![](http://narenji.ir/sites/default/files/articleimage/1/12/player-q-features-environment.png?1340823664)
Nexus Q که قبل از شروع کنفرانس هم در فروشگاه گوگل پلی قرار گرفته بود، یک جعبه پخش مستقیم (استریم) از روی سرویس کلود گوگل است. در واقع آن را می توان اولین مدیا پلیر استریم اجتماعی دانست. به عبارت دیگر، می توان گفت نکسوس کیو، همان گوگل پلی در خانه شما است. یک توپ کوچک مشکی رنگ که نورهای رنگی مختلفی داشته و نوار رنگی جذابی هم در کمربند میانی آن دیده می شود. اما واقعا کابرد و شیوه عملکرد آن چیست؟ این توپ یک ابزار جانبی اندرویدی است. شما می توانید از طریق بلوتوث و با تبلت ها و اسمارت فون های اندرویدی تان آن را کنترل کنید. نکسوس کیو تمام محتوای خود را از اینترنت و از طریق شبکه وای فای خانه دریافت می کند و آنگاه شما می توانید این محتوا را با دستگاه اندرویدی تان کنترل کنید. البته این محتوا را هم تنها از سرویس های گوگل دریافت خواهد کرد: گوگل پلی، گوگل میوزیک یا یوتیوب. این ابزار به تلویوزیون اچ دی، سیستم صوتی خانگی شما یا مستقیما به اسپیکر متصل خواهد شد. این محصول بر پایه دو نگاه تولید شده. اول اینکه به صورت کروی طراحی شده است، زیرا گوگل فکر می کند که موسیقی هم می تواند بازخورد و تجربه بصری داشته باشد. و دیگر اینکه بهتر است شنیدن موسیقی یک تجربه شخصی و قرنطینه شده نباشد. و اینجا است که بخش اجتماعی این ابزار خود را نشان می دهد. گوگل می خواهد به شما امکان دور هم جمع شدن و تهیه یک لیست پخش موسیقی یا ویدیو در جمع دوستانه تان را بدهد. نکسوس کیو در واقع بازسازی نسبتا کامل پروژه استریم Tungsten است که در کنفرانس Google I/O سال گذشته معرفی شده بود. Tungsten در واقع یک سخت افزار انتزاعی و کانسپت بود که قرار بود یک ابزار چندرسانه ای در همه اتاق های خانه باشد. و اکنون گوگل نقشه جامعی برای دنیای سرگرمی خانگی تان دارد. نکسوس کیو یک آمپلی فایر داخلی ۲۵ وات هم دارد که به راحتی از پس کار با دو اسپیکر کوچک بر می آید. این ابزار استریم محتوای تحت کلود، اندازه کوچکی هم دارد: قطر 11.8 سانتی متری و وزنی در حد ۹۰۰ گرم. این توپ کوچک یک گیگابایت رم و ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی دارد. و آخرین نکته هم اینکه نکسوس کیو از هم اکنون با قیمت ۲۹۹ دلار قابل پیش خرید است و طی دو تا سه هفته آینده برای خریداران عرضه می گردد.
![](http://narenji.ir/sites/default/files/articleimage/62/12/googleglassdemo5.jpg?1340824601)
گوگل امروز در کنفرانس توسعه دهندگان شگفتی ساز بود و سعی کرد همه را با ارائه های متفاوتش هیجان زده کند. یکی از این ارائه ها، معرفی عینک گوگل توسط سرگئی برین بود، عینکی که گوگل سالهاست بر روی توسعه آن تحقیق می کند.عینک محبوب گوگل که بر روی چشم یک چترباز قرار داشت و صحنه سقوط آزاد او را از هواپیما تا سقف محل برگزاری مراسم به صورت زنده و بدون اختلال پخش کرد. لحظاتی که هیجان حضار در سالن را در پی داشت و پس از فرود چتر باز بر روی سقف محل برگزاری، تعدادی دوچرخه سوار که آنها هم عینک گوگل را بر چشم داشتند به وی پیوستند و همگی آنها راهی سالن برگزاری مراسم شدند. در واقع سرگئی تلاش کرد که نشان دهد که گوگل گلاس می تواند در تمامی لحظات به همراه شما باشد و حتی حساس ترین صحنه ها را برایتان ثبت کند. لحظاتی که تا کنون در دنیای واقعی از ثبت شان عاجز بودید، اکنون دیگر در دفترچه خاطرات دیجیتال شما توسط عینک گوگل ثبت خواهند شد. گوگل هم بر این نکته پافشاری می کند که دیگر نیازی نیست با یک دست دوربین را بگیرید و به ثبت لحظات بپردازید. در واقع هر آنچه که در زاویه دید شماست، بدون دخالت دست ثبت خواهد گردید.
گوگل تلاش می کند تا تکنولوژی هایی که ما انتظارشان را برای ۳۰ سال آینده داشتیم، به ما ارائه کند و همین موضوع سبب می شود تا آنها انرژی زیادی را صرف توسعه پروژه گوگل گلاس کنند. در کنار این نمایش هیجان انگیز، اطلاعات فنی بیشتری هم در مورد عینک گوگل ارایه شد. تا اینجا دانستیم که یک پردازشگر قدرتمند به همراه مقدار زیادی رم و حافظه روی عینک وجود دارد و سنسورهای مختلفی مانند ژیروسکوپ، شتاب سنج و وای فای روی آن تعبیه شده است.
یک میکروفون برای دستورات صوتی و تاچ پدی هم در کنار آن جهت کنترل بیشتر وجود دارد. گوگل می گوید که روی سبک بودن این عینک وقت زیادی صرف کرده و هم اکنون از بسیاری از عینک های آفتابی سبک تر است. ضمن اینکه می توانید آن را روی عینک های طبی هم نصب کنید. نمایشگر عینک هم در واقع بالای خط دید شما قرار می گیرد و مزاحمتی برای دید اصلی ایجاد نمی کند. اما این بار فقط دموی عینک گوگل نبود. این شرکت قصد دارد عینک اش را کم کم وارد بازار کند. بنابراین نسخه اولیه ای از آن را به نام Glass Explorer Edition جهت سفارش آماده خواهد کرد. البته این نسخه به صورت محدود و فقط توسط ۶۰۰۰ نفر حاضران در مراسم IO قابل پیش خرید است. قیمت هم فعلا بالا و ۱۵۰۰ دلار است. گوگل گفته که تحویل این عینک ها از ابتدای سال آینده میلادی خواهد بود.
به تازگی محققان 8 کشور اروپایی در قالب یک پروژه تحقیقاتی تی شرت هوشمند به ویژه برای بیمارانی که نیاز به مراقبت های طولانی مدت دارند تولید کردند. | |
هیچکس دوست ندارد به پزشک مراجعه کند. افرادی نیز که به مطب ها مراجعه می کنند باید مدتی را در اتاق انتظار صرف کنند و پزشک نیز که اغلب مجبور است کل روز را صرف گوش کردن به گلایه های بیماران از مشکلات سلامتی شان کند، به سرعت به معاینه فرد می پردازد و گاهی نیز متوجه برخی مشکلات بیمار نمی شود. همچنین حق ویزیت نیز نباید فراموش کرد.اما اکنون محققان تی شرت هوشمندی ساخته اند که به انواع حسگرها مجهز و برای تشخیص بیماری ها ساخته شده است. این تی شرت هوشمند توسط کنسرسیومی از 8 کشور اروپایی و در پروژه ای تحت عنوان Chronius تولید شده است. محققان برای مطالعات تولید این تی شرت از کمیسیون اروپایی حدود 9 میلیون دلار بودجه گرفتند. تی شرت هوشمندی که از سوی پژوهشگران 8 کشور تولید شد این تی شرت به ویژه برای بیمارانی طراحی شده است که از بیماری انسداد ریوی مزمن( COPD) و بیماری مزمن کلیوی رنج می برند.با این حال این تی شرت می تواند برای افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری های مزمن مشابه و غیرقابل درمان که می بایست مراقبت های درمانی طولانی مدت داشته باشند، قابل استفاده است. این تی شرت دارای حسگرهای نظارت بر قلب و تنفس است این تی شرت مانند دیگر پوشاکی که بر اساس سیستم نظارت پزشکی تولید می شوند، دارای حسگرهای نظارت بر قلب، تنفس و فعالیت است.با این حال طراحی باز و انعطاف پذیر آن حاکی از ترکیب حسگرها به گونه ای است که می توان برای پاسخ به نیازهای خاص بیمار از جمله داشتن چند بیماری همزمان، آنها را تغییر داد.بخش پوشیدنی این سیستم برای کار با دستگاه های خارجی مانند ترازوی دیجیتالی ، گلوکومتر، نمایشگرهای فشار خون، اسپیرومتر، و حتی حسگرهای کیفیت هوا در اتاق بیمار، طراحی شده است.این حسگرها به تلفن هوشمند متصل می شوند که اطلاعات وضعیت سلامت بیمار را به پزشک منتقل می کند. در نهایت داده های بیمار به کمک یک نرم افزار هوشمند تجزیه و تحلیل می شود. در حال حاضر درمان چنین بیماری هایی نیازمند مراجعه دائم بیمار به پزشک است.به گفته روبرتو روسو مدیر تحقیق و توسعه مرکز TeSAN مراجعه های حضوری بیماران به مراکز درمانی موجب هدر رفت وقت و هزینه برای بیماران و سیستم درمان هر کشوری است.وی افزود: اگر بتوان بیماران را از راه دور نظارت کرد تعداد مراجعات حضوری آنها به پزشک بسیار کاهش می یابد و سیستم درمان می تواند تمرکز خود را بر بیماران دیگری که نیازمند دریافت خدمات درمانی مستقیم هستند افزایش دهد. آزمایش سیستم بهداشت و درمان از راه دور توسط مرکز TeSAN نشان می دهد نظارت از راه دور می تواند تا 30 درصد مراجعه حضوری بیمار را کاهش دهد. همچنین مرتبط بودن به یک سیستم کنترل از راه دور به آن معناست که درصورت بروز هرگونه بحرانی برای سلامت بیمار ، پزشک به یاری او خواهد آمد.آزمایش این سیستم در اسپانیا و ایتالیا بر روی بیمارانی که فقط به مشکلات کلیوی یا ریوی مبتلا بودند با موفقیت انجام شده است.اکنون محققان می خواهند این تی شرت را بر روی 300 بیمار در دیگر کشورهای اروپایی از جمله اسپانیا، استونی ، اسلوونی، سوئد و انگلیس با تمرک خاص بر روی بیماران مبتلا به دو یا چند بیماری مختلف مانند بیماری ریوی و دیابت، دوباره آزمایش کنند.به گفته روسو اگرچه هزینه تی شرت ها بسیار زیاد است اما چین و آمریکا نیز خواهان استفاده از آن شده اند. این در حالی است که سازمان های ورزشی نیز منتظر استفاده از این سیستم برای ورزشکارانشان هستند. |
مراحل طراحي و ساخت سيستم پرتاب فضايي (SLS) ناسا به عنوان بزرگ ترين موشك جهان در بخشهاي مختلف با جديت در حال پيگيري است. سيستم پرتاب فضايي (SLS) جديدترين نسل از موشك هاي ناسا محسوب مي شود كه قرار است براي انتقال فضاپيماي «اوريون» در مأموريت هاي باري و سرنشين دار به ماه، سيارك ها و سفر به مريخ مورد استفاده قرار بگيرد.«ويليام گرستن ماير» مدير برنامه مأموريت هاي اكتشافي ناسا تأكيد مي كند: موشك SLS فصل جديدي در اكتشافات فضايي مي گشايد.موشك SLS در دو پيكربندي متفاوت طراحي مي شود كه نمونه اول قابليت حمل 70 تن متريك و نمونه بزرگتر قابليت حمل 130 تن متريك را دارد.بخش core stage موشك در ابعاد 61 در 8.4 متر در حال طراحي است كه شامل هيدروژن مايع و اكسيژن مايع براي تأمين تغذيه موتورهاي RS-25 موشك است؛ همچنين دو بوستر جامد براي موشك SLS در نظر گرفته شده است.موتورهاي RS-25 كه از شاتل فضايي بازنشسته ناسا جدا شده اند، براي نخستين پرتاب آزمايشي مورد استفاده قرار مي گيرند.همچنين محققان شركت Pratt & Whitney در حال توسعه بخش upeer stage موتور موشك هستند و مراحل آزمايش اوليه در مركز فضايي استنيس با موفقيت پشت سر گذاشته شد. شركت بوئينگ نيز سيستم سخت افزاري و برنامه نرم افزار ي براي پرتاب موشك را در اختيار ناسا قرار داده است.نخستين پرواز آزمايشي SLSبا مدل كوچكتر در سال 2017 و نيم قرن پس از پرتاب نخستين موشك Saturn V انجام خواهد شد و مدل بزرگتر احتمالا تا سال 2050 آماده پرتاب خواهد شد.
.: Weblog Themes By Pichak :.