201219press.bmp

دانشمندان با الهام از اندام‌ پروانه و به منظور شناسايي مقادير بسيار اندک مواد منفجره خطرناك در حملات تروريستي، موفق به ساخت نوع جديدي از حسگرهاي ميکرومکانيکي شدند. براي اين که بتوان جلوي حملات تروريستي به فرودگاه‌ها را گرفت، بايد امکان شناسايي مقادير بسيار اندک از مواد منفجره به‌ سادگي و اطمينان فراهم شود. با اين که فناوري‌هاي مختلف حسگري توسعه پيدا کرده‌ است، اما باز هم بيني سگ‌ها به‌ عنوان بهترين شناساگر شناخته شده و مورد استفاده قرار مي‌گيرد.در مقاله‌اي که اخيرا پژوهشگران فرانسوي و آلماني به چاپ رساندند، نوع جديدي از حسگرهاي ميکرومکانيکي را ارائه کردند که در ساخت آن از اندام‌هاي پروانه الهام گرفته شده است.يک راهبرد براي حسگري استفاده از فناوري مبتني بر ميکروتيرک است. اين تيرک‌ها بسيار انعطاف‌پذير و کوچک بوده و همانند انواع تيرک‌هايي است که براي اسکن سطح توسط ميکروسکوپ نيروي اتمي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. زماني که از اين تيرک به‌ عنوان بيني شيميايي استفاده مي‌شود، سطح تيرک با موادي که به‌ صورت ويژه به ماده مورد نظر مي‌چسبد، پوشش داده مي‌شود. تيرک معمولا در فرکانس خاصي نوسان دارد.زماني که ماده مورد نظر به تيرک مي‌چسبد، فرکانس نوسان آن را تغيير مي‌دهد؛ اين تغيير به‌ راحتي قابل اندازه‌گيري است.از آن جايي که فشار بخار در دماي اتاق بسيار کم است، بنابراين نمي‌توان با حساسيت بالا و اطمينان قابل قبول مواد منفجره را شناسايي کرد.يک گروه تحقيقاتي به رهبري «دنيس اسپيتزر» از موسسه آلماني - فرانسوي «سنت لوئيس» و «والر کلر» به بررسي امکان ساخت حسگر بسيار حساسي براي شناسايي تري نيتروتولوئن (TNT) پرداختند. براي اين کار آنها از اندام حساس نوعي پروانه الهام گرفتند. بيد ابريشم نر از اين اندام براي تشخيص فرمون بيد ماده استفاده مي‌کند. اين اندام که نوعي آنتن محسوب مي‌شود، از «سنسيليا» پوشيده شده است. «سنسيليا» موهاي متخلخل داراي اعصابي با توانايي شناسايي مواد شيميايي هستند.دانشمندان تيرک‌هاي مورد نظر خود را همانند اندام آنتني شکل بيد مجهز کردند. آنها اين تيرک را با استفاده از نانولوله‌هاي دي‌اکسيد تيتانيوم سه بعدي که به‌ صورت عمودي جهت‌گيري شده، دقيقا شبيه «سنسيليا» در پروانه‌ها پوشش دادند. اين کار چند مزيت دارد: با اين کار سطح ويژه ميکروتيرک به مقدار قابل توجهي افزايش مي‌يابد. دي‌اکسيد تيتانيوم به‌ خوبي مي‌تواند به زيرلايه‌اي بچسبد که داراي گروه‌هاي نيترو هستند، اين گروه‌ها در TNT و ديگر مواد منفجره وجود دارند. از سوي ديگر لوله‌ها داراي سر باز بوده که اين کار مي‌تواند پاسخ سريع از سوي حسگر را تضمين کند.اين لوله‌ها در حدود 11 هزار و 700 نانومتر طول، 100 نانومتر قطر و 20 نانومتر ضخامت دارند؛ هر تيرک در حدود نيم ميليون عدد از اين نانولوله‌ها را در خود دارد.



تاريخ : سه شنبه 6 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

47-81.jpg

محققان موفق به ساخت دستگاه مينياتوري بلعيدني uPill با استفاده از امواج فراصوت شدند كه سرعت دارورساني به بدن را افزايش داده و نياز به استفاده از سوزن و تزريقات دردناك را رفع خواهد كرد. محققان طي سال هاي گذشته از امواج فراصوت براي شتاب بخشيدن به سرعت دارورساني از طريق پوست استفاده كرده‌اند كه مي‌تواند ميزان جذب دارو را تا 10 فاكتور افزايش دهد.در اين روش با گرم كردن مولكول‌هاي درون بافت پوست، غشاي سلولي نفوذپذيرتر مي‌شود. اين روش براي انتقال داروها با پايه پروتييني مانند برخي داروهاي سرطان، انسولين و واكسن هاي مختلف نيز مي تواند مورد استفاده قرار گيرد.محققان شركت مهندسي پزشكي Zetroz از اين تكنيك براي ساخت قرص فراصوت بلعيدني استفاده كرده‌اند.به گفته «دانيل اندرسون» محقق موسسه تكنولوژي ماساچوست (MIT) و يكي از اعضاي تيم طراحي، قرص uPill‌ از امواج فراصوت براي افزايش ميزان جذب دارو در بافت دستگاه گوارش استفاده مي كند.داروي مورد نياز در پوشش مخصوصي درون دستگاه uPill قرار مي گيرد و پس از بلعيدن، دستگاه با ارسال امواج فراصوت داخل دستگاه گوارش بيمار، سرعت جذب دارو را افزايش مي دهد.«جورج لويس»، مهندس ارشد اين طرح تأكيد مي‌كند كه كليد اصلي براي طراحي اين قرص، استفاده از فناوري مينياتور سازي است كه امكان ساخت يك دستگاه بسيار كوچك و قابل بلعيدن توسط بيمار را فراهم مي كند؛ با توسعه اين فناوري دستگاه uPill عنوان كوچكترين سيستم فراصوت جهان را از آن خود خواهد كرد.مراحل آزمايش قرص فراصوت uPill بر روي حيوانات آغاز شده است تا مشخص شود كه آيا دستگاه قادر است عملكرد ايمن و مناسبي در سيستم گوارش داشته باشد.پروفسور «نادر صفري» محقق گروه فراصوت كالج دانشگاهي لندن (UCL)‌، ساخت اين دستگاه را كمك شاياني به بيماران براي خلاصي از تزريق هاي مداوم و دردناك عنوان كرده و تأكيد مي‌كند: در صورت موفقيت محققان در توسعه چنين دستگاهي، گام مهم در حوزه توليد نسل جديد داروها برداشته خواهد شد.هنوز زمان زيادي براي اعلام موفقيت اين طرح در پيش است، اما محققان اميدوارند كه تا چند سال آينده قرص uPill‌ بتواند نخستين نمونه از كلاس جديد دارويي باشد. در صورت تكميل مراحل تحقيقات و آغاز توليد، اين محصول با قيمتي در حدود 20 تا 30 دلار عرضه خواهد شد.اين شركت پيش از اين نيز چسب فراصوت با قابليت انتقال دارو از طريق پوست را طراحي كرده بود.



تاريخ : سه شنبه 6 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 nasa-9.jpg

ماموريت آپولو 17 در سال 1972 بيش از 110 كيلوگرم سنگ ماه را به زمين منتقل كرد اما شهرت آن بيشتر به عنوان آخرين ماموريتي است كه فضانوردان در ماه قدم گذاشته‌اند. ناسا در سايت «تصوير نجوم روز» پس از گذشت 40 سال از بازگشت فضانوردان از ماه به زمين به انتشار نخستين تصاوير اين ماموريت پرداخته است.در دسامبر 1972، يوجين كرنان و هريسون اشميت، فضانوردان ماموريت آپولو 17 حدود 75 ساعت را در دره تاروس ليتروي ماه گذراندند، در حالي كه رونالد اوانز، همكار آنها از مدار بالاي سر آنها در حال مشاهده عمليات بود.ماموريت آپولو 17، ششمين و آخرين ماموريت آپولو و آخرين بار بود كه انسان بر روي سطح ماه قدم برداشت.اين ماموريت در 19 دسامبر 1972 به زمين بازگشت.اين تيم به اجراي يك مجموعه از آزمايشات از جمله ایجاد پروفایل لرزه‌‌يي، بررسي تركيبات جوي و نمونه‌برداري از ماه و آزمايشات مداري و زيست‌پزشكي پرداخته بودند.زمان كلي حضور اين فضانوردان در سطح ماه دو ساعت بود.اين تصوير واضح توسط كرنان در زمان حركت در سطح دره با اشميت به ثبت رسيده است.اين تصوير اشميت را در سمت چپ و كاوشگر ماه را در لبه گودال شورتي در نزديكي محلي كه اشميت خاك نارنجي ماه را كشف كرد، نشان مي‌دهد.فضانوردان آپولو 11 با 110 كيلوگرم نمونه و سنگ از ماه بازگشتند كه از ميزان نمونه‌هاي جمع‌آوري شده از هر محل ديگر فرود در ماه بيشتر بود.كرنان و اشميت هنوز آخرين فضانورداني هستند كه به ماه سفر كرده‌اند.

 

يوجين كرنان و هريسون اشميت و رونالد اوانز

 

 



تاريخ : سه شنبه 6 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

46-7.JPG

برخي ابداعات و اختراعات دانشمندان در عرصه جنگها، نقش بسزايي ايفا كرده است. سايت لايوساينس در گزارشي به معرفي برخي از اين دانشمندان پرداخته است.

لئوناردو داوينچي

وي يكي از خلاقان و دانشمندان زمان خود در عرصه مجسمه‌سازي، معماري و نقاشي بود كه از استعداد خود براي طراحي ماشين‌هاي جنگي نيز بهره برد. از جمله اختراعات وي در اين زمينه مي‌توان به كمان پولادي غول‌پيكر و پيشگامان مسلسل‌هاي امروزي اشاره كرد. با اين حال تعداد معدودي از اين ابزارها در دوران حيات وي مورد استفاده قرار گرفت.

آلبرت انشتين

گمانها بر آن است كه اين فيزيكدان با امضاي نامه‌يي،روزولت، رئيس‌جمهور وقت آمريكا را ترغيب به آغاز پروژه منهتن كرده است. اين پروژه به ساخت بمب اتمي منجر شد.

رابرت اوپنهايمر

ديگر فيزيكدان آمريكايي رهبري پروژه منهتن در لوس‌آلاموس نيومكزيكو را بر عهده داشت و "پدر بمب هسته‌يي" لقب گرفته است.

 

رابرت واتسون وات

وي كه در جنگ جهاني دوم براي وزارت انگليس كار مي‌كرد، رهبري توسعه يك سيستم مبتني بر راديو را براي شناسايي هواپيماهاي دشمن بر عهده داشت. ايستگاه‌هاي راديويي حاصل مستقر در ساحل انگلستان نقش مهمي را در جبهه انگليس ايفا مي‌كردند.

فرانك ويتل

وي به عنوان دانشجوي دانشكده افسري نيروي هوايي سلطنتي ايده موتور توربوجت را در سال 1922 مطرح كرد. اختراع اين دانشمند در سال 1944 به كار گرفته شد. در حال حاضر موتورهاي جت در خطوط هوايي تجاري مورد استفاده قرار مي‌گيرند.

آلن تورينگ

وي يكي از دانشمندان برجسته بود كه طي جنگ جهاني دوم به همراه متخصصان جدول كلمات متقاطع و جمعي از مهندسان در واحد رمزنگاري خدمت مي‌كرد. پس از شكستن رمز انيگماي آلماني‌ها وي سيستم رمزنگاري نويني موسوم به «Delilah» را ابداع كرد.

ورنر فون براون

وي موشك‌هاي با برد طولاني را براي آلمان‌ها در طول جنگ جهاني دوم طراحي كرد. بزرگترين دستاورد زمان جنگ اين دانشمند موشك V2 بود. پس از جنگ وي براي نظارت بر برنامه‌هاي موشكي فضايي و نظامي به آمريكا عزيمت كرد. اين برنامه‌‌ها به موشك‌هاي عظيم Saturn V منتهي شد كه آپولو را براي انجام ماموريت‌هايش به ماه پرتاب مي‌كرد.



تاريخ : سه شنبه 6 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

 

 

 

 

 

روترهاي با استعداد

وسترن‌ديجيتال را با ديسك‌هاي سختش مي‌شناسيم؛ اما اين‌بار وسترن‌ديجيتال سراغ توليد روترهايي رفته است و مي‌تواند خودش را در محيط شبكه همخوان كند. اين يعني نصب آن، ساده است، گزينه‌هاي پيچيده‌اي ندارد و اگر هم تنظيماتي دارد، براي كاربران معمولي قابل فهم است و براي انجام كارهاي حرفه‌اي با اين روتر نيازي به تخصص شبكه نيست.

 

 

 

 

 

 

 

حسگر بويايي در گوشي‌هاي همراه

تلفن‌هاي همراه امروزه كارهاي زيادي مي‌كنند، اما هيچ‌كدام از آنها حسگري براي اندازه‌گيري ندارند. اين حسگر كه نامش Sensordrone است، اين كمبود را رفع و تلفن‌ همراه را قادر مي‌سازد از دما تا ميزان بنزين خودرو را اندازه بگيرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

تشخيص احساس در كينكت مايكروسافت

مايكروسافت در تلاش است حسگرهاي كينكت خود را ارتقا بدهد تا بتواند زبان بدن و حالات چهره آنها را درك كند. از اين تشخيص براي ارائه تبليغات مناسب حالت فرد استفاده خواهد شد. حالا پس از گوگل كه اين تبليغات را با بررسي محتواي ايميل نشان ‌داده است، مايكروسافت مي‌خواهد به احساسات افراد پي ببرد.

 

 

 

 

 

 

نبود چندلمسي در Wii U

نينتندو خبر عجيب و جديدي منتشر و اعلام كرده كه نمايشگر 6.2 اينچي اين دستگاه از چندلمسي پشتيباني نخواهد؛ زيرا تبلت‌ها و تلفن‌هاي همراه (حتي ارزان‌هاي) امروزي هم به فناوري چندلمسي مجهزند.

 

 

 

 

 

 

 

 

شارژ بي‌سيم از 50 قدمي

شارژ بي‌سيم شايد با اين اقدام بتواند جاني بگيرد. با كمك فناوري ليزرهاي مادون قرمز، ارتش در نظر دارد دستگاه‌هاي GPS و بي‌سيم را از 50 قدمي شارژ كند و سربازان نيازي به اتصال برق نداشته باشند. اين فناوري مي‌تواند بزودي وارد بازار شده و وضعيت شارژهاي بي‌سيم فعلي را كه هنوز به بلوغ نرسيده‌اند، متحول كند.

 

 

 

 

 

 

 

هدفون‌هاي مجهز به نمايشگر

نمايشگر تعبيه شده روي اين هدفون‌ها براي خود فرد نيست و به انواع و اقسام Equalizerها مجهز است تا ديگران از روي شكل امواج صوتي تشخيص بدهند شما چه گوش مي‌دهيد، يا دست كم از روي ولوم متوجه شوند كه صدايشان را نمي‌شنويد و بي‌خود تلاش نكنند با شما ارتباط گفتاري برقرار كنند.

 

 

 

 

 

 

 

لمس اشياي مجازي

سيستم جديدي با عنوان (T(ether توسط دانشجويان MIT ايجاد شده است كه مي‌تواند اشياي سه‌بعدي را روي هوا و به‌صورت لحظه‌اي ويرايش كند. اين سيستم با يك آيپد و يك دستكش تشخيص حركت تشكيل شده است.

 

 

 

 

 

 

 

تايچي اولترابوكي فوق‌العاده

تايچي نام اولترابوك توليدي اسوس است كه با رزولوشن 1920 در 1080، دو دوربين پشت و جلو، دو پورت يو‌اس‌بي 3، پورت‌هاي VGA، HDMI و DisplayPort و NFC عرضه مي‌شود. هسته پردازشي آن اينتل i7 است و در دو اندازه 11.6 و 13.3 اينچ توليد مي‌شود. از همه مهم‌تر اين است كه تايچي نمايشگر اضافه‌اي روي درش دارد كه چند لمسي است و مي‌تواند به عنوان يك تبلت هم عمل كند.



تاريخ : سه شنبه 6 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

امروزه سایت‌های بسیار زیادی با كمك سرویس نقشه گوگل (Google Map) اطلاعات تماس و آدرس خود را در بخش تماس با «مای سایت» یا «وبلاگ خود» قرار می‌دهند كه به كمك این آدرس‌های پویا و زنده كاربران می‌توانند براحتی مكان‌های موردنظر را پیدا كرده و به آنها مراجعه كنند. استفاده از سرویس نقشه گوگل و افزودن آن به سایت، وبلاگ یا هر صفحه وب دیگر بسیار ساده است. چنانچه شما هم به انجام این كار علاقه دارید و می‌خواهید علاوه بر نوشتن آدرس در بخش اطلاعات تماس سایت یا وبلاگتان، نقشه مربوط به آدرستان را نیز در آن قرار دهید، می‌توانید به روش زیر عمل كنید:

1ـ ابتدا با مراجعه به لینك زیر وارد سرویس نقشه گوگل شده و آدرس موردنظرتان را در آن مشخص كنید:

http://maps.google.com

2ـ چنانچه بخش سمت چپ نقشه را مشاهده نمی‌كنید، روی علامت پیكان كوچكی كه در سمت چپ ـ بالای نقشه وجود دارد كلیك كنید تا بخش سمت چپ نقشه نیز نمایش داده شود.

3ـ كنار همان آیكون پیكان، آیكون كوچكی به شكل زنجیر وجود دارد و لینك نامیده می‌شود. روی آن كلیك كنید.

4ـ حالا می‌توانید از پنجره به‌نمایش درآمده كدهای موجود در كادر Paste HTML to embed in website را كپی كرده و در وبلاگ یا سایت خود قرار دهید.همچنین اگر بـــــخواهید اندازه نقـــــشه را نــــیز تغییر دهید می‌توانید روی گـــزینه Customize and preview embedded map از همین بخش كلیك كنید و در صفحه جدید تغییرات دلخواهتان را اعمال كرده و پس از آن كدهای مربوط را به صفحات وب خود انتقال دهید.



تاريخ : سه شنبه 6 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

37-100.jpg

يك طراح ژاپني پادري دوستدار محيط زيستي طراحي كرده است كه با استفاده از پدهاي مكنده،علاوه بر تميز كردن كف كفش ها خود را نيز از آلودگي پاك مي كند. سيستم پادري مكنده كه توسط «پايونيا فوريوكوكي» طراحي شده است، شامل تميز كننده، شلنگ هاي مكنده و حسگر است.حسگرها قرار گرفتن كف كفش را تشخيص داده و همزمان تميز كننده روشن شده و شروع به كار مي كند. پدهاي مكنده با قدرت مكش بسيار زياد آلودگي هاي كف كفش را جذب كرده و در عين حال سطح پادري را نيز همواره تميز نگه مي دارند.بخش نارنجي پادري در حقيقت پوششي براي پنهان كردن شلنگ هاي مكنده سيستم است و پدهاي مكنده نيز به رنگ سبز طراحي شده اند.عرض پادري مكنده دوستدار محيط زيست 50 سانتي متر و طول آن يك متر است و با قيمت شش هزار و 250 دلار در ژاپن عرضه شده است.



تاريخ : سه شنبه 6 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

روش‌های مختلفی برای دور زدن رمزعبور ورود به نسخه‌های مختلف سیستم‌عامل ویندوز وجود دارد. این روش‌ها در ویندوز اكس‌پی بسیار ساده بود و در نسخه‌های بعدی سیستم‌عامل ویندوز از جمله ویندوز 7 رفته‌رفته پیچیده‌تر شد. به جرات می‌توان گفت رمز ویندوز 7 را هر كاربری نمی‌تواند بسادگی دور بزند.در هر حال این نسخه از ویندوز نیز روش‌های مخصوص به خودش را دارد كه در بسیاری از موارد با بوت‌كردن رایانه از روی یك سی‌دی راه‌انداز براحتی می‌توانید رمز عبور ویندوز را دور بزنید یا یك كاربری جدید با رمز دلخواهتان در آن ایجاد كرده و با آن نام كاربری وارد ویندوز شوید. این هفته نیز قصد داریم روش جدیدی را برای عبور از رمز عبور ویندوز 7 به شما آموزش دهیم كه نه تنها نیاز به سی‌دی راه‌انداز برای بوت‌كردن رایانه از داس ندارد، بلكه در همان صفحه ورود به سیستم‌عامل و با وجود یك حفره امنیتی كه در این نسخه از ویندوز وجود دارد، می‌توانید عملیات ورود و حتی ایجاد كاربر جدید در ویندوز را انجام دهید. در این روش شما می‌توانید بدون ورود به سیستم‌عامل با اجرای نرم‌افزار Command Prompt رمزعبور كاربر فعلی ویندوز را تغییر دهید یا یك كاربر جدید در آن بسازید و عملیات ورود را به كمك آن انجام دهید. همچنین امكان مشاهده فایل‌های ذخیره شده در رایانه و كپی‌برداری از روی آنها روی حافظه‌های جانبی فلش نیز در این روش امكان‌پذیر است.

1ـ پیش از هر چیز ‌باید برای یك‌بار هم كه شده در حالتی كه كاربر مدیر سیستم وارد ویندوز شده است، به رایانه موردنظرتان دسترسی داشته باشید تا در پشتی برای ورود در زمان دلخواه را در آن رایانه باز كنید! برای انجام این كار‌باید پس از كلیك روی گزینه استارت، در كادر جستجو عبارت cmd را تایپ و پس از نمایش نتیجه روی آیكون آن كلیك كرده و با انتخاب گزینه Run as administrator آن را اجرا كنید.

2ـ فرمان زیر را در خط فرمان وارد كرده و در نهایت كلید اینتر را فشار دهید:

REG ADD "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\sethc.exe" /v Debugger /t REG_SZ /d "C:\windows\system32\cmd.exe"

3ـ در صورتی كه پیغام:

The operation completed successfully را مشاهده كنید نشان‌دهنده آن است كه فرمان را درست وارد كرده‌اید و عملیات با موفقیت انجام شده است؛ در غیر این‌صورت توجه كنید كه یا كاربر فعلی ویندوز، دسترسی مدیریتی ندارد یا این كه نرم‌افزار CMD را با سطح دسترسی مدیر سیستم اجرا نكرده‌اید.

4ـ از این پس هر زمان كه بخواهید وارد ویندوز شوید می‌توانید در صفحه ورودی ویندوز كه رمزعبور را از كاربر درخواست می‌كند، كلیدهای تركیبی Alt+Shift+PrintScreen را فشار دهید. با فشار همزمان این كلیدها ابزار CMD اجرا شده و می‌توانید با استفاده از دستورهای مختلف بدون نیاز به ورود به سیستم‌عامل به اعمال تغییرات در ویندوز بپردازید.

به‌عنوان مثال در این مرحله می‌توانید با وارد‌كردن فرمان explorer منوی استارت و نوار وظیفه ویندوز را مشاهده كنید. همچنین با استفاده از دستور dir می‌توانید فهرست فایل‌های ذخیره شده در درایوهای مختلف را مشاهده و نسبت به كپی یا انتقال آنها به حافظه‌های دیگر اقدام كنید.

دستورهای زیر نیز به ترتیب برای تغییر رمزعبور كاربر موجود در ویندوز بدون دانستن رمزعبور فعلی آن و ایجاد یك كاربری جدید با رمزعبور دلخواه كاربرد دارد:

net user user_name new_password

net user user_name password /add

توجه: به‌جای عبارت user_name باید با نام كاربری فعلی (هنگام تغییر رمز عبور) یا نام كاربری دلخواه شما (هنگام ایجاد كاربر جدید) نوشته شود. همچنین عبارت new_password و password نیز نشان‌دهنده رمزعبور شما در هریك از این دو حالت است.

در را ببندید: چنانچه قصد دارید همه چیز را به روز اول بازگردانید یا شك دارید كه این در پشتی روی ویندوز شما هم باز باشد و قصد دارید آن را ببندید، می‌توانید در مرحله 2 عبارت زیر را در خط فرمان وارد كنید:

REG DELETE "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File
Execution Options\sethc.exe"



تاريخ : سه شنبه 6 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

شما دوستداران علم و فناوري تا يك سال و نيم ديگر شاهد پيشرفت‌هاي شگرفي در فناوري واي‌ ـ فاي (Wi-Fi) خواهيد بود؛ مسيرياب‌هاي (router) بسيار پرسرعت‌تري جايگزين انواعي می‌شود كه امروزه مي‌بينيد و گروه جديدي از وسايل كه سرعت انتقال و استريم داده هفت گيگابايت بر ثانيه (Gbps) را مورد پشتيباني قرار مي‌دهد و از همه مهم‌تر از شر شلوغي و به‌هم‌ريختگي كابل‌كشي در منزل و محل كار خود خلاص مي‌شويد. اين پيشرفت‌ها در دو حوزه از فناوري بي‌سيم صورت خواهد پذيرفت، نوع اول 802.11ac براي همه مسيرياب‌هاي خانگي كه باند پنج گيگاهرتز (GHz) را مورد استفاده قرار مي‌دهد و دومي 802.11ad براي انتقال داده پرسرعت در فواصل كوتاه روي باند (طول موج) 60 گيگاهرتز كاربرد دارد.اما اين دو فناوري مراحل متفاوتي از توسعه را مي‌پيمايند و مسير پيشرفت دومي آهسته تر از اولي است. صاحب‌نظران واي ـ فاي در انتظارند تا محصولات 802.11ac اوايل سال 2013 به رسميت شناخته شوند، این در حالی است كه این مسير زماني براي 802.11ad به مراتب دستخوش تغییرات خواهد شد. زودترين زماني كه براي به رسميت شناخته شدن محصولات 802.11ad مي‌توان محتمل دانست اواخر 2013 است. البته این احتمال وجود دارد كه رسميت يافتن‌هاي اوليه اين فناوري شامل ثبت مسيرياب‌ها و مودم‌هاي مربوط به آن نشود. بيشترين كاربرد اتصالات 7Gbps روي باند 60GHz و به صورت نقطه به نقطه (point-to-point) درست مثل استريم ويدئو از يك دستگاه به تلويزيون يا انتقال حجم غول آسايي از داده بدون نياز به سيم، صورت مي‌گيرد. هدف نهايي آن، اين است كه اتصالات 60GHz با اتصالات 2,4GHz و 5GHz يكجا به همراه هم روي مسيرياب‌هاي سه بانده (كاناله) در كنار هم باشد. اما اين طور به نظر مي‌آيد كه اولين محصولات 60 گيگاهرتزي شامل اكسس پوينت‌ها (access point) نباشد. صاحب نظران واي ـ فاي به اتفاق نظر رسيده‌اند كه اتصالات نقطه به نقطه براي شروع كار و تا زماني كه مسيرياب‌هاي مربوط به آن از راه برسد، كفایت می‌كنند.

سير تكامل

 

 

 

 

 

 

 

فناوري واي ـ فاي در حال تكامل و رسيدن به نقطه‌اي است كه از مسيرياب بی‌نیاز شود. جداي از آن متخصصان واي ـ فاي مشغول كار روي برنامه‌اي نرم‌افزاري به نام ميراكست (Miracast) هستند كه مي‌تواند با اتصالاتي كه جهت استريم محتواي رسانه‌اي (media) بين دستگاه‌هايي كه نياز به شبكه‌هاي بي‌سيم (Wi-Fi network) از پيش پياده‌سازي شده و مسير ياب‌هاي بي‌سيم (wireless) موجود ندارند، به آساني كنار بيايند. ميراكست در آغاز براي باندهاي 4/2 گيگاهرتز و 5 گيگاهرتز طراحي شده بود اما در آينده تاخت و تاز آنها روي باند 60 گيگاهرتز نيز امكان‌پذير خواهد شد.با اين كه قرار نيست به رسميت شناخته شدن 802.11ad به اين زودي‌ها محقق شود، اما شركت توليدكننده تراشه وايلوسيتي (Wilocity) مشغول نمونه سازي فناوري 60GHz براي توليدكننده‌هاي سيستم‌هاي رايانه‌اي است و از قراين چنين برمي آيد كه قرار است نوت‌بوك‌هايي كه از انتقال 60 گيگاهرتزي پشتيباني مي‌كند، تا آخر نيمه دوم امسال يعني حتي پيش از رسميت يافتن استاندارد 802.11ad توسط منابع موثق راهي بازار شوند. به نظر نمي‌رسد سري اول اين نوت‌بوك‌ها شامل مسيرياب باشد و به جاي آن ما بايد نوت‌بوك داراي قابليت فعال‌شده 802.11ad را همراه يك پايانه توسعه ريموت كنترل به نام DockingZone كه دربردارنده رابط‌هاي كاربري مانند اينترنت گيگابايتي Gigabit Ethernet) ،eSata) و USB 3.0 است، دريافت كنيم. به سبب كوتاه بودن برد دسترسي باند 60GHz، محصولات داراي استاندارد 802.11ad جهت انتقال داده و استريم در فضاي تنها يك اتاق و نه براي كل يك ساختمان طراحي شده است. امروزه لپ‌تاپ‌ها باريك‌تر مي‌شود؛ اين گرايشي است كه از هر نظر رضايت كاربران را در پی دارد، اما به همان نسبت تعداد درگاه‌هاي اتصال (port) آنها نيز كمتر مي‌شود. اميد وايلوسيتي اين است كه يك كارت مخصوص بي‌سيم به عنوان واسطه‌اي بين نوت‌بوك و پايانه توسعه ريموت كنترل (remote docking station) بتواند اين مشكل را حل كند.

سرعت بالا و مقرون به صرفه بودن در برابر مصرف برق

 

 

 

 

 

 

شركت ياد شده تنها سازنده فناوري 60 گيگاهرتزي نيست. دانشمندان دانشگاه فناوري نانيانگ (Nanyang) و انستيتوي A STAR تحقيقات اينفوكام (Infocomm) در سنگاپور نيز از دسامبر 2009 نيز مشغول كار روي همين پروژه هستند. آنها موفق به توسعه ريزتراشه‌اي (microchip) شده‌اند كه داده را تا سرعت 2Gbps به صورت بي‌سيم ارسال مي‌كند كه از نصف سرعت برنامه‌ريزي شده وايلوسيتي براي اين كار نيز كمتر است. با اين حال محققان ادعا مي‌كنند فناوري آنها به صورت غيرعادي از نظر انرژي كارآمد و كم مصرف است. چيپ‌ست طراحي شده توسط آنها اساسا برای دستگاه‌هاي قابل حملي چون تلفن‌هاي همراه هوشمند (smartphone)، جايي كه كم‌مصرف بودن وسيله واقعا حياتي است، كاربرد دارد. راه‌حل‌هاي ديگری هم وجود دارد با صرف مقادير عظيمي از انرژي، داده‌های بیشتري را انتقال می‌دهد، به طوری كه براي يك تلفن‌همراه اصلا قابل تصور نيست. اين تراشه در مرحله بازاريابي بوده و تيم تحقيق به دنبال توليدكنندگان تلفن‌همراه و رايانه است تا آن را در محصولات توليدي خود نصب و آزمايش كنند. همگام‌سازي بي‌سيم (Wirless syncing)، ارسال فايل و صفحه نمايش‌هايي در اندازه‌هاي بزرگ از جمله سناريوهاي گوناگون برای جايگزينی كابل‌ها با فناوري واي ـ فاي است كه هدف اين گروه از محققان به شمار مي‌رود. همان طور كه در ابتدا ذكر شد در اينجا كشمكشي بين مصرف برق و سرعت در جريان است. برخي شيوه‌هاي اين تمهيدات سريع تراست، اما كمي بيشتر برق مصرف مي‌كند. يكي از راه‌هاي ساخت يك محصول كم مصرف اين است كه به سرعت‌هاي انتقال داده پيشين قناعت كنيد. فعلا توليد كنندگان در مورد 802.11ac و 802.11ad درحال بازارسازي هستند و اميدوارند استانداردهاي جديد انتقال داده بتواند نظر مصرف‌كنندگان را جلب كند.

همه چيز آماده رهاسازي غول سيليكوني

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

هر دو استاندارد 802.11ac و 802.11ad منتظر دريافت تصديق از IEEE است. در واقع 11ad تنها چند قدم از 11ac جلوتر است. با آن كه 802.11ad پهناي باندي (bandwidth) بالاي 7Gbps را پشتيباني مي‌كند، تاكنون تراشه‌هاي وايلوسيتي تنها توانسته است به بيش از 6/4 گيگابايت بر ثانيه برسد. سرعت آنها آنقدر بالاست كه قادر باشد تقريبا با سرعت USB 3.0 مطابقت داشته باشد. رسيدن به سرعتي بالاي اين حد مستلزم كشمكشي ميان متغيرهايي مانند قيمت تمام شده و مصرف برق است. در اين خصوص شركت وايلوسيتي اتحادي را با شركت كوالكام (Qualcomm) برقرار كرده تا بتواند 802.11n ، 802.11ad و بلوتوث 4 (Bluetooth 4.0) را به صورت مجتمع با هم در يك چيپ ست واحد تركيب كند. هنگامي كه دستگاه‌هاي مناسب راهي بازار شود، استفاده از اكسس پوينت‌هاي مناسب نيز به دنبال آن آغاز خواهد شد. انتظار مي‌رود بازار صدور چيپ ست‌هاي مخصوص مسيرياب‌هاي سه كاناله (triـband) سال 2013 حسابي داغ شود و در 2014 و فراتر از آن به صورت بخش مهمي از صادرات بازار چيپ ست‌ها به آن اختصاص يابد.

منابع:

http://www.fiercewireless.com

http://www.extremetech.com

http://www.wilocity.com

 


تاريخ : سه شنبه 6 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

نرم‌افزارهاي لمسي از جمله برنامه‌هايي است كه با معرفي تلفن‌هاي همراه هوشمند لمسي و تبلت‌ها كم‌كم جايگاه خاصي براي خود ايجاد كرده است. شركت ادوب نيز در اين ميان براي همراهي با اين بازار پرسود، شش نرم‌افزار جديد با ويژگي لمسي براي تبلت‌ها ارائه كرده است.اين نرم‌افزارها كه در سه ماهه اول سال 2012 با قيمت 9.99 دلار براي هر نرم‌افزار ارائه شد، در مراحل مختلف كار يك طراح مثل ويرايش تصاوير، ثبت ايده‌ها، ايجاد طرح‌هاي اوليه(اسكيس)، ايجاد كلاژ، ايجاد قالب اوليه وب سايت وفراهم كردن امكان ارائه و نمايش طرح به صورت ملموس براي مشتري تنظيم شده است. اين برنامه همراه با اشتراك رايگان سرويس Adobe Cloud و 20 گيگا بايت فضاي رايگان اينترنتي، امكان دسترسي و به اشتراك‌گذاري تمامي طرح‌ها و پروژه‌هاي يك طراح را ميسر مي‌سازد كه در هر مكان و زمان به كمك يك مرورگر وب مي‌توان آنها را مشاهده كرد. در اين شماره در نظر داريم به صورت كامل تري با اين نرم‌افزارها آشنا شويم.

Adobe Photoshop Touch

 

 

 

 

 

 

اين نرم‌افزار كه در واقع حالت فشرده‌اي از فتوشاپ است و از هسته قدرتمند آن استفاده مي‌كند، با پشتيباني از حالت لمسي امكان تركيب تصاوير ـ اعمال جلوه‌هاي حرفه‌اي ـ تنظيم تصاوير براي به اشتراك‌گذاري در شبكه‌هاي اجتماعي مثل فيس بوك و به طور خلاصه كار روي تصاوير در تبلت‌ها اپل و اندرويد را فراهم مي‌آورد. اين نرم‌افزار ويژگي‌هايي به شرح زير دارد:

1. لايه‌بندي: به كمك اين ويژگي امكان تركيب چند تصوير ـ تنظيم تقدم و تاخر تصاوير در لايه‌بندي ـ تنظيم شفافيت لايه‌ها و...(حداكثر تا 16 لايه) را مي‌توان تنظيم كرد.

2. مرور و انتخاب تصاوير از منابع مختلف: با اين ويژگي امكان جستجو و انتخاب تصاوير از منابع مختلف آنلاين همچون شبكه‌هاي اجتماعي يا دوربين گجت استفاده شده يا تصاوير ذخيره شده در آن به‌وجود مي‌آيد.

3. به اشتراك‌گذاري تصاوير: به كمك اين قابليت به صورت مستقيم امكان به اشتراك‌گذاري تصاوير در سايت‌هاي شبكه‌هاي اجتماعي چون فيس بوك براحتي امكان‌پذير مي‌شود.

4. وجود آموزش‌هاي تعاملي: به كمك اين ويژگي به‌صورت تعاملي راهنماي گام به‌گام بخش‌هاي مختلف نرم‌افزار جهت استفاده از آن و رسيدن به هدف مورد نظر ميسر شده است.

5. ابزارهاي انتخاب: امكان استفاده از ابزارهاي انتخاب همانند ابزارهاي فتوشاپ مثل ابزار چوب جادو(Magic Wand) كه امكان انتخاب بر مبناي تشابه رنگي را فراهم مي‌آورد يعني با لمس بخشي از تصوير و مكث روي آن، بقيه رنگ‌هاي مشابه قسمت لمس شده نيز انتخاب خواهد شد.

6 . اعمال فيلترها: اين ويژگي نيز شامل محبوب‌ترين فيلترها و جلوه‌هاي فتوشاپ مي‌شود كه به اين نرم‌افزار اضافه شده است.

7. استفاده از قلم موها: اعمال رنگ آميزي با جلوه‌هاي خاص روي تصاوير با حركت انگشت روي تصوير.

8 . رنگ‌آميزي آگاه به لبه: اين ويژگي نيز در رنگ آميزي يك تصوير در محل لبه‌هاي مشترك تصوير با پس زمينه، كارايي فراواني دارد و به صورت هوشمند با شناسايي لبه‌هاي تصوير مانع خوردن رنگ روي آن مي‌شود.

9. شناسايي لبه‌ها: اين ويژگي جالب نيز به ما در انتخاب لبه‌هاي نامشخص تصوير مثل مو يا آتش جهت جداسازي پس زمينه يا اعمال رنگ يا ساير تغييرات كمك فراواني خواهد كرد.

10. تنظيم نور و رنگ: به كمك اين ويژگي مي‌توانيم مديريت كاملي بر نور و رنگ تصوير موجود اعمال و آن را به نحو دلخواه تنظيم كنيم.

11. پشتيباني از فرمت سازگار با فتوشاپ: براي ارتباط با فتوشاپ و باز كردن فايل‌ها در فتوشاپ نرم‌افزار فرمت PSDX را توليد مي‌كند كه با فتوشاپ سازگار بوده و مي‌توان در فتوشاپ، آنها را به كمك يك پلاگين مشاهده كرد.

12. پشتيباني از متن و جلوه‌هاي متني مثل حاشيه ـ سايه و...

Adobe Ideas

 

 

 

 

 

 

در طراحي، يكي از مهم ترين بخش‌ها ترسيم ايده اوليه طرح است. ابزاري كه طراح بتواند با آن ايده‌هاي ناب خود را ثبت كند و از آن براي طرح‌هاي خود الهام بگيرد، بسيار مفيد خواهد بود. نرم‌افزار Ideas يكي از سودمندترين نرم‌افزارهايي است كه با 10 لايه طراحي و يك لايه عكس، امكان استفاده از رنگ‌ها، قلم‌ها و ده‌ها ويژگي ديگر، يك نرم‌افزار فوق‌العاده براي ايجاد طرح‌هاي اوليه يك طراح است. از مزاياي اين نرم‌افزار مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1. امكان ثبت ايده‌هاي نو در همه جا و همه حال

2. ابزارهاي ساده بر پايه بردار

3. امكان استفاده از قلم‌هاي متنوع و به صورت چندلمسي

4. امكان استفاده از 10 لايه طراحي و يك لايه عكس براي هر طرح اوليه

5. بوم‌هاي مجازي بزرگ

6 . امكان بزرگنمايي و پيمايش سريع طرح بدون افت كيفيت

7. استفاده از ابزار قطره چكان براي نمونه‌برداري از رنگ تصوير اضافه شده به طرح

8 . امكان انتخاب و ايجاد رنگ به صورت HSB و RGB

9. امكان مديريت لايه‌ها به صورت جداگانه

10. وجود50 مرحله بازگشت به عقب

11. و ده‌ها امكان ديگر براي ثبت ايده و طرح‌هاي اوليه

Adobe Collage

 

 

 

 

 

 

يكي از روش‌هايي كه مي‌تواند ايده اوليه بسياري از طرح‌هاي خلاقانه باشد، كلاژ يا كنار هم قراردادن تصاوير، نوشته‌ها، بافت‌ها و... است. در دنياي رايانه‌هاي معمولي و با استفاده از ماوس شايد اين مفهوم زياد جذاب به نظر نرسد؛ اما وقتي استفاده از تبلت‌ها و صفحات لمسي پيش مي‌آيد، چيدن تصاوير، عكس‌ها و طراحي‌ها، متون و فيلم‌ها كنار هم به كمك لمس آنها جذابيتي فراتر از تصور خواهد داشت كه هر ذهن خلاقي را بيشتر و بيشتر به سمت خلاقيت‌هاي نو هدايت مي‌كند. براي رسيدن به اين حس خلاقانه نرم‌افزار ادوب كلاژ مي‌تواند بهترين انتخاب باشد. به كمك اين نرم‌افزار لمسي مي‌توانيم انبوهي از مفاهيم مختلف اعم از تصاوير، اشكال، متون و... را به اين صورت كنار هم چيده و پايه و شالوده طرح‌هاي خود را به‌وجود آوريم. از مهم‌ترين ويژگي‌هاي اين نرم‌افزار مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1. ايجاد طرح‌هاي سبك Mood Boards با تركيبي از رسانه‌هاي مختلف

2. پشتيباني از فايل‌هاي PSD،PDF وAL

3. امكان جستجو و وارد كردن تصوير از وب

4. افزايش اندازه بوم طرح خود در صورت نياز

5. امكان استفاده از انواع قلم‌هاي لمسي

6 . امكان اضافه كردن متن و انواع فونت‌ها

Adobe Kuler

 

 

 

 

 

 

به كمك اين برنامه كه براي طراحي و تنظيم پالت رنگي براي ايجاد و ذخيره نمونه‌هاي رنگي در وب ايجاد شده طراح مي‌تواند به ايجاد كتابخانه‌اي از رنگ‌هاي دلخواه خود با امكان دسترسي راحت به آنها را فراهم آورد.

Adobe Debut

 

 

 

 

 

 

اين نرم‌افزار يك برنامه ارائه پروژه است كه با پشتيباني از فايل‌هاي فتوشاپ و ايليستريتور و فايل‌هاي تصوير و... امكان نمايش آنها را براي مشتريان فراهم آورده و امكان ثبت نظرات در قالب متن روي پروژه مورد نظر را فراهم مي‌كند.

Adobe Proto

 

 

 

 

 

 

در طراحي يك سايت يا نرم‌افزار اولين گام، ايجاد طرح كلي و قالب آن است كه نرم‌افزار ادوب Proto به ما اجازه مي‌دهد بسادگي و به صورت كاملا تعاملي به ايجاد قالب اوليه سايت يا نرم‌افزار خود اقدام كنيم.

از ويژگي‌هاي بسيار جالب اين نرم‌افزار مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1. امكان ايجاد طرح اوليه قالب وب سايت يا نرم‌افزار مورد نظر خود با حركات ساده انگشت روي صفحه لمسي تبلت خود

2. امكان طراحي قالب براساس سيستم CSS

3. امكان پالايش و طراحي نهايي فايل در Dreamweaver



تاريخ : سه شنبه 6 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 3239 3240 3241 3242 3243 ... 3356 صفحه بعد