میزبانی مسابقات یورو 2012 به همراه اوکراین و اخبار مربوط به آن، نکته ای است که نام لهستان را در این روزها بسیار بر سر زبان ها انداخته است. اما این طور که پیداست لهستانی ها به دنبال توسعه جذابیت های کشورشان در زمینه های دیگری هم هستند. شهر Poznań پنجمین شهر پر جمعیت لهستان محسوب می شود و اگر شما هم علاقه مند به دنیای فوتبال باشید، حتما می دانید که 3 مسابقه از گروه C مسابقات در ورزشگاه 39,550 نفری این شهر برگزار شده است. حالا قرار بر این است تا این شهر به جز برگزاری این دوره از مسابقات، میزبان این برج زیبا هم باشد. برجی که در کنار ایستگاه قطار است و در نزدیکی مسیر فرودگاه. پس موقعیت ویژه ای را در شهر به خود اختصاص داده است. 



تاريخ : شنبه 3 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

مدت ها است که می دانیم نام نسخه بعدی اندروید جیلی بیلی (Jelly Bean) خواهد بود. اما تایید رسمی از گوگل در این مورد وجود نداشت. سرانجام مشخص شد که نسخه بعدی اندروید با شماره 4.1 و نام جیلی بیلی منتشر خواهد شد و تلفن گلکسی نکسوس نخستین مدلی خواهد بود که این آپدیت را دریافت می کند. تا به حال تصور می شد که نسخه بعدی اندروید که ارایه می شود ورژن 5 است، اما حالا مشخص شد که گوگل جیلی بیلی را با شماره 4.1 وارد بازار خواهد کرد. اما این اطلاعات از کجا آمده؟ صفحه جدید گلکسی نکسوس برای دقایقی به اشتباه در فروشگاه آنلاین گوگل پلی ظاهر شده و با وجود اینکه گوگل سریعا متوجه شد و نام و نسخه اندروید بعدی را حذف کرد، اما دیگر دیر شده بود و خبر اش در همه جا منتشر شده است. البته با معرفی رسمی اندروید جیلی بیلی فاصله زیادی نداریم. هفته آینده کنفرانس سالانه توسعه دهندگان گوگل است و پیش بینی می شود شاهد معرفی رسمی نسخه جدید اندروید گوگل باشیم. ضمن اینکه بعد از معرفی آی او اس 6 و ویندوز فون 8 حالا باید ببینیم که گوگل چه فکر برای نسخه بعدی سیستم عامل اش کرده است.



تاريخ : شنبه 3 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

فلیپ بورد

سرانجام پس از انتظارهای زیاد اپلیکیشن Flipboard برای اندروید عرضه شد. این برنامه که یکی از پرکاربرد ترین اپلیکیشن های iOS بود، در ابتدا و به صورت آزمایشی بر روی گوشی گلکسی اس3 عرضه شد، و اکنون پس از پشت سر گذاشتن نسخۀ بتا، این برنامه در اختیار عموم کاربران اندروید قرار گرفته است. اما این برنامه به چه صورت کار میکند؟ به زبان ساده می توان گفت که Fliboard زندگی دیجیتال شما را در قالب یک مجله در می آورد و لذت مطالعه و وب گردی را در تلفن همراه و یا تبلت شما، دو چندان می کند. شما در این برنامه می توانید روز خود را با مطالعه سایت های خبری آغاز کرده و مطالب مهم را ذخیره کرده تا بعدا در اتوبوس یا مترو، آنها را به صورت آفلاین مطالعه کنید. این اپلیکیشن گلچینی از برترین سایت ها و وبلاگ های جهان را در خود گردآوری کرده که شما می توانید از بین آنها محتوای مجله خود را تعیین کنید. برای مثال در شاخه تکنولوژی اخبار مربوط به اندروید و یا اپل از هم جدا شده اند و انتخاب از بین آنها بر عهده خود شما قرار دارد. این برنامه که از رابط کاربری بسیار خوبی هم برخوردار است، جوایز متعددی را به خود اختصاص داده که از بین آن ها می توان به اپلیکیشن برتر خبری اجتماعی در مسابقه Webby Award در سال 2011 و 2012 اشاره کرد. این برنامه همچنین در سال 2010 در لیست 50 نوآوری برتر مجله تایم نیز قرار گرفت. شما در این اپلیکیشن علاوه بر مطالعه اخبار، تسلط کاملی بر محتوای شبکه های اجتماعی خود نیز دارید و می توانید اخبار مورد علاقه خود را با دوستانتان به اشتراک گذارید. این برنامه رایگان در حال حاضر برای تبلت های اندرویدی بهینه نشده است و تنها بر روی تلفن های هوشمند جوابگو خواهد بود. اگر از کاربران اندروید هستید می توانید فلیپ بورد را از بازار دانلود نمایید ، کاربران آیفون، آیپاد تاچ و آیپد نیز می توانند آن را از اپ استور دانلود نمایند. آیا تا به حال برای مطالعه اخبار روزانه از اپلیکیشن های خبرخوان استفاده کرده اید؟ برنامه های مشابه Flipboard نیز وجود دارند، شما کدام یک را توصیه می کنید ؟

 



تاريخ : شنبه 3 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

مهندسان برق دانشگاه دوک و دانشگاه آریزونا با هماهنگ و منطبق کردن 98 دوربین کوچک در یک دستگاه واحد، نمونه اولیه ای از دوربینی را ساخته اند که می تواند تصاویری با جزئیات بی سابقه تهیه کند.

 شفافیت این دوربین پنج برابر بهتر از دید 20/20 انسان در یک میدان افقی 120 درجه است.این دوربین جدید توانایی تصویربرداری تا 50 گیگاپیکسل داده را دارد، یعنی 50 هزار مگاپیکسل.برای مقایسه می توان گفت: اغلب دوربین های مورد استفاده می توانند تصاویری با شفافیت هشت تا 40 مگاپیکسلی تهیه کنند. پیکسلها نقاط تکی داده هستند، هر چه تعداد پیکسل بیشتر باشد شفافیت تصویر نیز بیشتر می شود.

 

این دوربین جدید توانایی تصویربرداری تا 50 گیگاپیکسل داده را دارد  

نمونه اولیه این دوربین یک مکعب دو و نیم فوتی با عمق 20 اینچ است

محققان معتقدند طی پنج سال آینده، همانطور که اجزای الکترونیکی دوربین ها کوچک تر و کاراتر می شوند، نسل بعدی دوربین های گیگاپیکسیلی نیز بیشتر در دسترس عموم قرار می گیرد.این پروژه با حمایت سازمان تحقیقات پروژه های پیشرفته دفاعی آمریکا (DARPA) در حال انجام است.هر یک از این میکرودوربین ها اطلاعاتی را از یک منطقه خاص میدان دید تهیه می کنند.یک پردازشگر رایانه ای، تمامی این اطلاعات را به یک تصویر واحد که دارای جزئیات بسیار است تبدیل می کند. به طور مثال این دوربین می تواند تصاویری تهیه کند که عکاسان قادر به دیدن آن نیستند اما وقتی تصویر گرفته شد می توانند تمام جزئیات را ببینند.نمونه اولیه این دوربین یک مکعب دو و نیم فوتی با عمق 20 اینچ است.نکته جالب اینجاست که فقط حدود سه درصد این دوربین از اجزای اپتیکی ساخته شده و بقیه آن اجزای الکترونیکی و پردازشگرهایی است که برای مونتاژ اطلاعات جمع آوری شده استفاده می شود.مهندسان این پروژه می گویند با انجام تحقیقات بیشتر برای کوچک سازی تجهیزات الکترونیکی و افزایش توانایی پردازش، این دوربین برای هر عکاسی قابل استفاده خواهد شد.
جزئیات این دوربین در نشریه نیچر منتشر شده است.



تاريخ : جمعه 2 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

20-276.jpg

اخيرا يک تيم تحقيقاتي در موسسه فناوري ماساچوست روشي يافته‌اند که با استفاده از آن شيشه‌هايي توليد مي‌شود که نور را منعکس نمي‌کنند؛ اين شيشه‌ها هيچ بازتابشي نداشته، بنابراين کاملا غيرقابل تشخيص هستند. يکي از ويژگي‌هاي بارز شيشه‌ها آن است که قادرند نور را انعکاس دهند، اين در حالي است كه پژوهشگران اين پروژه مي‌گويند ‍شيشه‌هايي که آنها توليد کرده‌اند، مبتني بر نانوالگوهايي است که در نهايت منجر به بروز رفتارهاي خودتميز شوندگي، ضد مه بودن و ضدانعکاس مي‌شود. آنها اميدوارند با استفاده از يک فرايند ارزان‌قيمت بتوانند اين محصول را به توليد انبوه رسانده و روانه بازار کنند. از اين شيشه‌ها مي‌توان در تلفن‌هاي هوشمند، تلويزيون‌ها، پنل‌هاي خورشيدي، شيشه‌هاي خودروها و حتي پنجره ساختمان‌ها استفاده کرد. پنل‌هاي فتوولتائيک طي مدت شش ماه نيمي از کارايي خود را از دست مي‌دهند که دليل اين امر تجمع غبار و آلايندگي در سطح آنها است. اگر در پنل‌ها از اين فناوري استفاده شود، سطوح آلوده نشده و مشکل کمتري پيش مي‌آيد. در واقع کارايي اين پنل‌ها نسبت به پنل‌هاي رايج افزايش مي‌يابد که دليل آن عبور نور بيشتر از ميان صفحات آن است. بخشي از نور که در پنل‌هاي معمولي از سطح منعکس مي‌شود، در اين پنل‌ها منعکس نشده و جذب مي‌شود. مشکل انعکاس در هنگام صبح و عصر به حداکثر خود مي‌رسد، به‌ طوري که به‌ دليل زاويه تابش نور خورشيد بيش از 50 درصد از نور خورشيد منعکس مي‌شود، اما در پنل‌هاي ضد انعکاس، انعکاس به رقم ناچيزي مي‌رسد.از ديگر مزاياي اين پوشش آن است که ضد آب بوده و قادر است پنل‌ها را به‌ مدت طولاني‌تري پاکيزه نگه دارد. البته پيش از اين پوشش‌هاي ضد آب توسط محققان ديگري نيز ارائه شده بود، اما هيچ يک ضد انعکاس نبودند، بنابراين داشتن اين دو ويژگي از مزاياي خاص اين پوشش جديد است. محققان اين پروژه مي‌گويند اگر قيمت توليد اين شيشه‌ها کاهش يابد، از آنها مي‌توان در خودروها هم استفاده کرد.در سطح اين شيشه‌ها از الگوهاي مخروطي شکل استفاده شده است که طولي در حدود 200 نانومتر دارند. براي توليد اين سطوح ابتدا سطح شيشه را با استفاده از مواد مقاوم در برابر نور پوشش مي‌دهند، در قدم بعد اين سطح را الگو داده و سپس در معرض تابش قرار مي‌دهند. با استفاده از فرايند اچ کردن مي‌توان اشکال مخروطي شکل ايجاد کرد.نتايج اين تحقيق در نشريه ACS Nano به چاپ رسيده است.



تاريخ : جمعه 2 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

دکتر رسول کدخدایی با اشاره به جزئیات این پروژه تحقیقاتی پژوهشکده علوم و فناوری غذایی، افزود: در این پروژه تحقیقاتی اقدام به استخراج ترکیبات و مواد موثره گیاهان و مواد غذایی در قالب امولسیون ها و نانو حامل های غذایی شد.ريیس پژوهشکده علوم و فناوری غذایی هدف از این اقدام را افزایش پایداری مواد غذایی در شرایط مختلف محیطی دانست و اظهارداشت: تاکنون اقدام به استخراج مواد موثره فلفل قرمز و پایدار کردن شده ایم که به صورت کپسول تولید شده است. این امر سبب کاهش آلودگی های میکروبی و افزایش اثرگذاری مواد موثره می شود.وی همچنین از تولید مواد موثر زعفران و هل نیز خبر داد و خاطرنشان کرد: مواد موثره زعفران و «هل» دارای خواص درمانی و غذایی است که به صورت نانو کپسول ها می توان عرضه کرد.کدخدایی تولید نانو کپسول های روغن ماهی را از دیگر محصولات مبتنی بر فناوری این پژوهشکده نام برد و گفت: این نانو کپسول ها را وارد جیره غذایی دام کردیم خوراک دام از این نانو کپسول ها موجب کاهش سطح کلسترول در شیر دام شد.ريیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی یادآور شد: به این ترتیب توانستیم شیری با کمترین میزان کلسترول با استفاده از شیوه های غیر شیمیایی تولید کنیم.



تاريخ : جمعه 2 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

محققان اعلام کردند که نخستین ستارگان در کیهان ممکن است توسط یک روش منحصر به فرد قابل شناسایی شود.

 کیهان 13.7 میلیارد سال پیش با انفجار بزرگ پدید آمد و نخستین ستاره در جهان گفته می شود که تا 100 میلیون سال پس از آن روشن بوده است و در نهایت گازها به طور متراکم جمع شده اند و گداز هسته ای رخ داده است.البته تشخیص اینکه به طور دقیق چه زمانی این ستاره ها متولد شده اند یا کسب اطلاعات درباره آنها تاکنون بسیار دشوار بوده است چرا که نور بسیار دور آنها به طورعمده توسط منابع نزدیک تر جذب می شود.

نخستین ستارگان زمانی شکل گرفتند که ابرهایی از گاز به یکدیگر گره خوردند که این اتفاق نه تنها به علت کشیده شدن نیروی گرانشی آنها صورت گرفته بلکه در این میان نمی توان از وجود ماده تاریک نیز چشم پوشی کرد. این ماده نامرئی که ظاهراً پنج ششم از ماده کیهان را تشکیل داده است و جاذبه گرانشی آن چیزی است که کهکشانها را درکنار هم نگاه داشته است.به نظر می رسد که ماده تاریک تاحد زیادی نامرئی باشد، به این معنا که نور و هرچیز دیگر به ندرت از آن عبور می کند. از آنجا که برخورد ذرات نور با ذرات ماده عادی درحرکت آنها نقش دارد، ماده عادی با سرعتی متفاوت از ماده تاریک در دوران اولیه کیهان حرکت می کرده است.محققان براساس این تفاوتها در سرعت بین ماده تاریک و ماده عادی و همچنین چگونه تشعشع نخستین ستاره‌ها بر تشکیل ستاره های پس از آنها  تأثیرگذار بوده به محاسبه محلی پرداخته اند که ستاره ها برای نخستین بار در نخستین 180 میلیون سال کیهان در بزرگترین مقیاس زمان کیهانی ظاهر شده اند.براساس گزارش اسپیس، دانشمندان یک الگوی مشخص را در شناسایی این ستاره ها یافته اند که با استفاده از تلکسوپهایی چون مورچیسون وایدفیلد در استرالیا به عنوان یک رصدخانه رادیویی که درحال ساخت است، می توانند ستاره ها را شناسایی کنند. این نشانه ها حتی بزرگتر از چیزی است که پیشتر تصور می شد.تلسکوپهای رادیویی کنونی چندان واضح نیستند که بتوان نمونه ای از نخستین ستاره ها پیدا کرد. درحال حاضر دانشمندان می توانند این ستاره ها را چون یک توده مشاهده کند. اما با ساخت این تلسکوپ می توان اطلاعات و آماری درباره آنها ارائه داد.نتایج تحقیق این محققان در مجله نیچر منتشر شده است.



تاريخ : جمعه 2 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

بررسی احتمال وجود آب یا یخ در دهانه‌های برخوردی روی سطح ماه موجب شده که قطب جنوبی ماه که برخی از دهانه‌های بزرگ در آن مستقر است هدف اولیه اکتشافهای آتی انسان به ماه را تشکیل دهد.

 دانشمندان دهانه برخوردی شاکلتون در سطح ماه که به صورت مستقیم روی قطب جنوبی ماه قرار دارد را بررسی کرده اند.نام این دهانه به احترام ارنست شاکلتون کاشف قطب جنوب گذاشته شده و عرض آن 19 کیلومتر و عمق آن 3 کیلومتر است که می توان گفت عمق آن هم اندازه عمق اقیانوسهای زمین است.داخل این دهانه های قطبی ماه تقریبا تاریکی همیشگی وجود دارد که آنها را به گودالهای سرد تبدیل کرده که مدتها است دانشمندان تصور می کنند در اعماق این گودالها آب یخزده وجود دارد و از این رو کاندیدای اکتشافهای آتی انسان هستند.این درحالی است که رصدخانه های مداری یا مستقر در سطح زمین برای شناسایی دهانه های برخوردی تفاسیر مختلفی درباره محتوای این دهانه ها و وجود یخ در داخل آنها دارند.

دهانه شاکلتون در قطب جنوبی ماه که برخی از دانشمندان از وجود یخ در آن خبر داده اند

برای مثال کاگویا فضاپیمای ژاپنی هیچ نشان قابل تشخیصی از یخ داخل دهانه شاکلتون نیافته است اما رصدخانه دهانه های قمری ناسا با بررسی دهانه برخوردی کابوس در نزدیکی قطب جنوب ماه به این نتیجه رسیده است که 5 درصد آن را آب تشکیل داده است.اکنون دانشمندان با بررسی دهانه شاکلتون با جزئیات بی سابقه شواهدی از وجود یخ در داخل این دهانه در اختیار دارند.مدارپیمای اکتشافی قمری ناسا با نور لیزری مادون قرمز مشخص کرده است که داخل این دهانه آب وجود دارد. سطح این دهانه نیز انعکاسی تر از سایر دهانه های اطراف خود است که این امر القا کننده این مفهوم است که داخل این دهانه یخ وجود دارد.ماریا زوبر متخصص ژئوفیزیک در موسسه فناوری ماساچوست به عنوان محقق اصلی این تحقیق اظهار داشت: میزان آب تا بیش از 20 درصد قابل مشاهده است. این درحالی است که میزان یخ دهانه شاکلتون می تواند حتی کمتر یا صفر باشد.این امر تا حدی به چیزی ارتباط دارد که محققان در سایر دهانه ها مشاهده کرده اند. نکته عجیب این است که درحالی که سطح سایر دهانه ها نسبتا روشن بوده است زوبر و همکارانش مشاهده کرده اند که دیواره های آن منعکس کننده تر به نظر می رسد.

عرض دهانه شاکلتون 19 کیلومتر و عمق آن 3 کیلومتر است که می توان گفت عمق آن هم اندازه عمق اقیانوسهای زمین است

پیشتر دانشمندان تصور می کردند که اگر یخ درهرکجای دهانه باشد در سطح قرار می گیرد اما در مقام مقایسه، نور روز اغلب به دیواره های دهانه شالکتون می رسد که می تواند هرگونه یخی را در آن تبخیر کند.محققان فکر می کنند که انعکاس دیوارهای این دهانه در اثر یخ نیست بلکه به تکانها و لرزشها ارتباط دارد. هراز گاهی ماه لرزشهایی را تجربه می کند که توسط برخوردهای شهاب سنگها یا نیروی کشش زمین ایجاد می شود. این ماه لرزه ها ممکن است که دیوارهای دهانه شالکتون را پوسته پوسته کند و خاک روشن تر را از زیر آن نمایان سازد.در ستاره‌شناسی به حفره یا گودالی در خاک اجرام آسمانی که در اثر برخورد شهاب ‌سنگ پدید آمده باشد دهانه برخوردی گفته می ‌شود. گونه‌ ای دیگر از دهانه در خاک سیارات نیز وجود دارد که بر اثر فوران آتشفشانی پدید می‌آید.در یک میلیارد سال نخست تاریخ سامانه خورشیدی، بمباران بزرگی از شهاب‌سنگها در همه سیاره‌ها رخ داد. دهانه‌های برخوردی نتیجه این بمباران هستند.نتایج تحقیق دانشمندان درباره وجود یخ در دهانه های برخوردی ماه روز پنجشنبه 1 تیرماه در مجله نیچر منتشر شد.

 



تاريخ : جمعه 2 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

11-408.jpg

آژانس فضايي اروپا از آغاز پروژه Euclid براي كشف اسرار ماهيت انرژي تاريك و ماده تاريك خبر داد. با موافقت نهايي كميته برنامه علمي آژاس فضايي اروپا (ESA)‌، پروژه يك ميليارد دلاري Euclid وارد مرحله ساخت تلسكوپ شد.با تكميل پروژه Euclid تا سال 2020 ميلادي، محققان قادر خواهند بود از طريق تلسكوپي به قطر 1.2 متر، دوربين ها و طيف سنج هاي مادون قرمز نقشه توزيع سه بعدي دو ميليارد كهكشان و ماده تاريك اطراف آنها را به گستره يك سوم آسمان، تهيه كنند.«رنه لوريجس» از محققان اين پروژه تأكيد مي كند: با تأييد نهايي و آغاز مراحل ساخت تلسكوپ، يك گام به كشف حقايق تازه در خصوص ماده تاريك نزديك تر شديم.ماده تاريك احتمالا حدود 83 درصد كائنات را تشكيل داده است، اما محققان تاكنون نتوانسته اند با هيچ تكنيك يا ابزار نجومي، ماهيت اين ماده را كشف كنند.انرژی تاریک نيز نوعی انرژی فرضی است که سرعت انبساط جهان را افزايش مي دهد. این حالت زمانی پیش می‌آید که نیرویی بیشتر از جاذبه و در خلاف جهت آن در جهان وجود داشته باشد، اما منشا این نیرو همچنان اسرارآمیز باقي مانده است.دانشمندان اميدوارند با تكميل پروژه Euclid‌ براي سوالات اساسي جهان شناسي مدرن پاسخي بيابند.



تاريخ : جمعه 2 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

1-100.JPG

ماهواره جاسوسي جديد آمريكا روز چهارشنبه از پايگاه نيروي هوايي «كيپ كاناورال» در فلوريدا به فضا پرتاب شد. ماهواره اكتشافي – جاسوسي NROL-38 ساعت 12:28 دقيقه به وقت گرينويچ توسط موشك اطلس 5 به فضا پرتاب شد. موشك اطلس 5 بطول 58.3 متر شامل يك بوستر اصلي است كه با موتور RD AMROSS RD-180 كار مي‌كند.بدليل ماهيت جاسوسي و طبقه بندي شده ماهواره NROL-38‌ اطلاعات بسيار محدودي در خصوص اين مأموريت اعلام و پخش زنده تصاوير نيز لحظاتي پس از پرتاب موشك متوقف شد.داده‌هاي دريافتي ماهواره NROL-38 توسط دفتر ملي شناسايي آمريكا (NRO)‌ مورد استفاده قرار خواهد گرفت.



تاريخ : جمعه 2 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 3246 3247 3248 3249 3250 ... 3356 صفحه بعد