شرکت اینتل امکان اجرای سیستم عامل ویندوز فون را روی چیپ هایش فراهم آورد. به نظر می رسد، این شرکت به جای محدود کردن خود به پلتفرم اندروید گوگل، قصد دارد با سیاست صبر پیشه کردن و دیدن نتیجه (wait-and-see approach) بفهمد که بالاخره چه پلتفرمی از همه بهتر است و مشتریان را راضی نگه می دارد.اینتل امیدوار است تا حضورش را در دنیای موبایل ها بهبود ببخشد. دنیایی که اکنون در تصاحب پردازنده های بر پایه ARM کوالکام و سامسونگ الکترونیکس است. گرچه اینتل حاکم بلامنازع دنیای کامپیوترها است اما در بازار تلفن های همراه بسیار با تاخیر و بد عمل کرده است. اما اکنون با پشتیبانی از سیستم عامل های اندروید و ویندوز فون در چیپ های ویژه ابزارهای موبایل، قصد دارد به سرعت این عقب ماندگی را جبران کند.اما علت بی میلی اینتل برای پشتیبانی از ویندوز فون چیست؟ می دانیم اینتل دوستی نزدیکی با مایکروسافت در دنیای کامپیوترها و تبلت ها دارد. سوال اینجاست که چرا این قدر دیر چنین پیشیبانی ای فراهم شده است. جواب ساده است. ویندوز فون هنوز خیلی خوب فروش نکرده و اگر چه لومیای نوکیا خبر از تغییراتی مثبت در فروش ویندوز فون در آینده می دهد، اما اینتل متقاعد نشده است که این سیستم عامل هنوز ارزش پشتیبانی داشته باشد.جالب اینجاست که با توجه به اینکه شرکت ها چندان علاقه ای به استفاده از چیپ های x86 اینتل به جای ARM ندارند (به علت مصرف انرژی بیشتر و غیر بهینه آن)، اینتل در حال کار روی چیپ های جدیدی است که بتوانند با هزینه کمتر تولید شده و با شبکه های 4G LTE نیز سازگار باشند. این قضیه نیز پشتیبانی چیپ های x86 از ویندوز فون را کم اهمیت تر می کند.
روز گذشته نوآوری های توشیبا به تبلت، لپ تاپ یا all-in-one محدود نشد و این شرکت از اولین اولترابوک دنیا با نسبت صفحه ۲۱ به ۹ رونمایی کرد. U845W از یک صفحه نمایش ۱۴ اینچی با رزولوشن ۱۷۹۲ در ۷۶۸ پیکسلی بهره می برد که از نوع LCD است. با این اوصاف، اولترابوک توشیبا اولین لپ تاپی است که فیلم های واید اسکرین را بدون فضای مشکی اضافی در بالا و پایین، به نمایش می گذارد. علاوه بر این، فضای اضافی ایجاد شده در طول نمایشگر، امکان اجرای راحت تر برنامه های ویندوز هشت در حالت side by side را فراهم می آورد. U845W که در خارج از آمریکا با نام U840W شناخته خواهد شد، اولترابوکی سبک، نازک، سریع و با عمر باتری بالا و قابل قبول است. این محصول تنها 1.81 کیلوگرم وزن داشته و ضخامت آن کمی بیشتر از ۲۰ میلیمتر است. درست است که این محصول کمی چاق تر از محصولات گروه اولترابوک است، اما اگر توشیبا بتواند به وعده خود در خصوص باتری all day battery عمل کند، این موضوع قابل چشم پوشی است. این اولترابوک از یک پردازنده ایوی بریج اینتل بهره برده و تا ۱۰ گیگابایت رم را پشتیبانی می کند. فضای ذخیره سازی آن قرار است مخلوطی از یک هارد دیسک ۵۰۰ گیگابایتی و ۳۲ گیگابایت SSD برای کش کردن فایل های سیستم عامل باشد. بدنه این اولترابوک از فلز بافت دار بوده و پورت های یو اس بی آن از نوع USB 3.0 هستند. از قابلیت صفحه نمایش بیسیم یا WiDi پشتیبانی کرده و صفحه کلید با نور پشتی دارد. Satellite U845W قرار است از ۲۵ تیرماه با قیمت ۹۹۹ دلار در آمریکا به بازار عرضه شود و ورود آن به انگلیس از سه ماهه سوم سال جاری میلادی با قیمتی حدود ۱۴۰۰ دلار خواهد بود.
قبلا خبرهایی از نمایشگر هوشمند ویو سونیک شنیده بودیم که برخی آن را تبلتی ۲۲ اینچی می دانند. و اکنون در کامپیوتکس 2012 این شرکت از prototype (طرح اولیه) مانیتور 4K خود با تراکم ۱۵۰ پیکسل بر اینچ پرده برداری کرده است. ViewSonic VP3280-LED نمایشگری 31.5 اینچی است که از 8.8 میلیون پیکسل تشکیل شده است. این نمایشگر می تواند 1.07 میلیارد رنگ ده بیتی را برای تان به نمایش بگذارد. و همه اینها بدین معنی است که شما می توانید رزولوشن ۳۸۴۰ در ۲۱۶۰ پیکسلی را بر روی میز کامپیوترتان در اختیار داشته باشید. ویو سونیک می گوید که با یک کامپیوتر مجهز به پردازنده Core i5 اینتل تنها می توانید تصاویر را روی این نمایشگر دقیق به تماشا بنشینید و برای دیدن فیلم، ویدیو و دیگر استفاده های معمولی از کامپیوتر، به پردازنده Core i7 احتیاج دارید. این نمایشگر برای ارتباط با کامپیوتر به پورت 2x dual-link DVI نیاز دارد. البته قرار است با پورت 2x DisplayPort هم سازگار شود. ویوسونیک در حقیقت قصد دارد این نمایشگر 4K را برای استودیوهای فیلم سازی، عکاسان حرفه ای و شبکه های تلویزیونی آماده عرضه کند. این نمایشگر احتمالا از اواخر سال جاری به بازار عرضه خواهد شد و ویوسونیک در خصوص قیمت آن هم پاسخ جالبی داده است: تقریبا هم قیمت یک اتومبیل!
برای یک بازی خور حرفه ای چه ابزار همراهی می تواند بهترین همسفر باشد؟ یک نینتندو 3DS؟ یا یک پلی استیشن Vita؟ اما نظرتان درباره اینکه همان کنسول بازی خانگی تان را همه جا به همراه داشته باشید، چیست؟ از این پس به لطف شرکت GAEMS، بازیکن های ایکس باکس 360 می توانند کنسول بازی خود را همه جا به همراه داشته و حسابی سرگرم شوند. محصول جدیدی که این شرکت در E3 امسال عرضه کرده، یک کیف ویژه حاوی مانیتور و اسپیکر برای کنسول بازی ایکس باکس است. GAEMS G155 در حقیقت می تواند یک «محیط سرگرمی و بازی خصوصی» را در هر جایی برای تان فراهم کند. تنها کافی است ایکس باکس ۳۶۰ تان را درون جای مخصوصش قرار داده و کابل های مانیتور ۱۵ اینچی 720p آن را وصل کنید. البته سیم اسپیکرهای پرقدرت این جعبه جادو را هم نباید فراموش کنید. کیفیت صفحه نمایش ال سی دی مجهز به تکنولوژی LED-backlit آن قابل قبول است، اما زاویه دید افقی این صفحه نمایش اصلا راضی کننده نیست. GAEMS هنوز هیچ صحبتی درباره قیمت و زمان ارائه این محصول و یا شیوه تامین نیروی آن به میان نیاورده است. اما می توانیم امیدوار باشیم که با گجتی لپ تاپ مانند و با عمر باتری بالا روبرو باشیم.
در اين سند و در فصل سوم بند يك، اولويتهاي علم و فناوري كشور در سه سطح الف، ب، ج تنظيم شدند كه در اين تقسيمبندي، علوم و فناوري اولويت «الف» رشتههايي هستند كه نيازمند توجه و هدايت و پشتيباني در سطوح كلان مديريتي كشور همچون رئيسجمهور است، رشتههاي موجود در اولويت «ب» زير نظر معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري مديريت ميشوند و رشتههاي موجود در اولويت «ج» نيز با پشتيباني مديريتهاي مياني و تخصيص غيرمتمركز منابع همچون سازمانها و موسسات مربوط مديريت خواهند شد.نگاهي به رشتههاي موجود در اولويت «ج» نشان ميدهد علوم مرتبط با اقيانوس و علوم دريايي در اين اولويت قرار دارند.البته بررسي تاريخچه تدوين نقشه جامع علمي كشور نشان ميدهد در نسخههاي نخستين اين سند و در سندي كه در اختيار معاونت علمي رياست جمهوري قرار گرفته بود، نسبت به رشتههاي مرتبط با درياها و اقيانوس غفلت صورت گرفته بود، اما در نسخه پيشنهادي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به اين موضوع توجه بيشتري شده.اما متاسفانه هنوز چنانكه بايد به موضوع اقيانوسها و درياها در كشور توجه جدي صورت نميگيرد، اما تلاشهاي موسسه ملي اقيانوسشناسي و كميته ملي اقيانوسشناسي براي قانع كردن مسوولان در شوراي عالي انقلاب فرهنگي نتيجه داد و سرانجام علوم دريايي و اقيانوسي در نقشه جامع علمي كشور گنجانده شد، اما نهايتا در اولويت «ج» قرار گرفت. اقدام شوراي عالي انقلاب فرهنگي در قرار دادن اين رشته از علوم در اولويت «ج» سند نقشه جامع علمي كشور اگر چه اقدام قابل تقديري بود، اما كافي نيست. دلايل زيادي مبني براينكه رشتههاي مرتبط با علوم و فنون دريايي و اقيانوسي ميبايست در اين سند از لحاظ جايگاه ارتقاء يافته و در اولويت «الف» نقشه جامع علمي كشور قرار گيرد، وجود دارد.
الزامات توجه به علوم و فنون دريايي
بر اساس مطالعات مديريت يكپارچهسازي سواحل كشور ، جمهوري اسلامي ايران حداقل داراي 5789 كيلومتر ساحل است. مطالعه روي سواحل كشور نيازمند متخصصان حوزه دريا در رشتههاي فيزيك دريا، شيمي دريا، زمينشناسي دريا، سازههاي دريايي و... است و اين مسأله نشان ميدهد بايد به علوم و فنون دريايي و اقيانوسي توجه جدي شود.
تهيه انرژي از امواج درياها و اقيانوسها راهي است كه هماكنون كشورها از آن به عنوان جايگزين سوختهاي فسيلي بهره ميگيرند. قدم نهادن در چنين مسيري نيازمند توجه به علوم و فنون دريايي است و كار گسترده و توجه جدي مقامات عاليرتبه كشور را ميطلبد
از طرف ديگر با وجود سهم قابل توجه نوار ساحلي در مساحت كلي كشور متاسفانه اطلاعات درباره درياها و اقيانوسها در كتابهاي درسي دبستان و ديگر مقاطع تحصيلي بسيار پايين است و بايد در اين زمينه فكري شود. آگاهي درباره دريا و اقيانوس بايد از سنين كودكي و از مهدهاي كودك آغاز شده و در مدارس ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان ادامه يابد.ناگفته پيداست چنانچه جمهوري اسلامي ايران ميخواهد در افق 1404 به رتبه برتر منطقه دست يابد، بيتوجهي به علوم و فنون دريايي مانع از دستيابي به اين مهم خواهد شد. هم اكنون كشورهاي تركيه، عمان، كويت و برخي ديگر از كشورهاي منطقه با جديت دنبال اين علوم هستند. اگرچه ما همچنان در علوم و فنون دريايي در منطقه پيشتاز هستيم، اما بيتوجهي به اين علوم باعث خواهد شد در آينده نزديك آنها گوي سبقت را از ما ربوده و ما را در دستيابي به اهداف خود ناكام بگذارند.در اين ميان نكته مهمي كه متاسفانه مغفول مانده اين است كه بخش زيادي از منابع هيدروكربني و فسيلي كشور از منابع زير دريا به دست ميآيد، اما اين منابع روزي به پايان خواهند رسيد و پايان منابع فسيلي هشداري است كه بايد به آن توجه كنيم. كشورهاي پيشتاز در حوزه علوم و فنون دريايي در حال حاضر به دريا به عنوان منابع جديد انرژي نگاه ميكنند. تهيه انرژي از امواج درياها و اقيانوسها و نيز توربينهاي بادي مستقر در درياها راهي است كه هماكنون كشورها از آنها به عنوان جايگزين سوختهاي فسيلي بهره ميگيرند. قدم نهادن در چنين مسيري نيازمند توجه به علوم و فنون دريايي است و كار گسترده و توجه جدي مقامات عاليرتبه كشور را ميطلبد.
توجه به درياها بايد به دغدغه كشور تبديل شود
علوم و فنون دريايي رابطه معناداري با اقتصاد كشورها دارند. در كشورهايي كه به علوم و فنون دريايي توجه شده است و با درياها ارتباط دارند، صنايع مرتبط با دريا نيز رشد داشته و در نتيجه بخشي از درآمدهاي آن كشور از راه دريا تامين ميشود كه از اين گروه ميتوان به چين، آمريكا و كشورهاي اروپاي غربي اشاره كرد.در مقابل، كشورهايي كه به درياها متصل بوده اما به علوم و فنون دريايي چندان توجهي ندارند، سهم دريا در اقتصاد آنها نزديك به صفر است. از اين گروه نيز ميتوان به برخي كشورهاي آفريقايي اشاره كرد. اقتصاد مبتني بر دريا كه از آن تحت عنوان اقتصاد آبي (Blue Economy) ياد ميشود، تنها با توجه به علوم و فنون دريايي محقق ميشود. حال سوال اين است كه كشور ما در گروه اول قرار دارد يا در گروه دوم، و يا در گروه ميانه؟در شرايطي كه علوم و فنون دريايي در اولويت «ج» نقشه جامع علمي كشور قرار دارد، رشتههاي مرتبط با فناوري هوافضا در اولويت «الف» قرار دارد. اين درحالي است كه توجه به برخي از رشتهها نبايد ما را از توجه به ديگر علوم و فنون غافل كند. داشتن كيلومترها ساحل و مرز ساحلي براي جمهوري اسلامي ايران مزيتي است كه بسياري از كشورها كه در خشكي قرار گرفته و مرز دريايي ندارند، حسرت آن را ميخورند.در واقع دلايل متنوعي باعث ميشوند تا احساس شود رشتههاي مرتبط با علوم و فنون دريايي لازم است از اولويت «ج» به اولويت «الف» نقشه جامع علمي كشور ارتقاء يابد، تا اين رشتهها مستقيما زير نظر رئيسجمهور مديريت شود.با توجه به سخنان دكتر احمدينژاد در مراسم رونمايي از سند نقشه جامع علمي كشور در 17 اسفند 1389 كه اظهار كرد: نقشه جامع علمي كشور جامع و مانع نيست و دائما بايد مورد تصحيح قرار بگيرد، بايد اين مسأله مورد توجه قرار گرفته و ستاد راهبري اين نقشه، نسبت به بازنگري در اين زمينه اقدام عاجل كند. در غير اين صورت، بايد شاهد سبقت كشورهاي همسايه خود در منطقه خليج فارس و درياي عمان در زمينه علوم و فنون دريايي و اقيانوسي باشيم.
در اين بيماري ژن CFTR (كه توليد پروتئيني را كه جابهجايي كلريد سديم و آب را به داخل و خارج از سلولها تنظيم ميكند، به عهده دارد) به درستي عمل نميكند و به ترشحات غليظ در مجاري تنفسي، گوارشي و دستگاه تناسلي ميانجامد و نيز باعث افزايش نمك در عرق ميشود.ژن معيوب كه از والدين كودك به ارث ميرسد، يك ژن نهفته است و كودك براي ابتلا به اين بيماري، نياز به دو كپي از ژنها دارد كه از هريك از والدين دريافت ميكند.چنانچه كودك تنها يك كپي از ژنها را به ارث ببرد، بيماري فيبروزكيستيك را نشان نميدهد اما ميتواند ژن را با خود حمل كند و احتمالا آن را به فرزندانش انتقال دهد.اين بيماري تقريبا يك مورد در هر سه هزار تولد اتفاق ميافتد. در گذشته اغلب افراد مبتلا به اين بيماري، در سنين نوجواني فوت ميكردند ولي امروز بهبود غربالگري و درمانها به افراد اين امكان را ميدهد كه تا دهه 50 زندگيشان يا حتي بيشتر عمر كنند.
برهم خوردن تعادل مواد خون
علائم فيبروزكيستيك، با توجه به شدت بيماري در برخي كودكان، علائم در طول نوزادي شروع ميشود، در حالي كه ساير افراد ممكن است تا نوجواني يا حتي بزرگسالي، علائم را تجربه نكنند.يكي از اولين علائم، طعم بسيار شور روي پوست است، چرا كه اينگونه بيماران، مقدار نمك عرقشان، بيش از حد نرمال است.والدين اغلب ميتوانند طعم نمك را هنگامي كه كودكشان را ميبوسند، احساس كنند. علائم تنفسي شامل موكوس غليظ است و باعث مسدودشدن مجاري ميشود كه هوا را به داخل و خارج ريهها انتقال ميدهد.اين مساله ميتواند باعث سرفه مداوم، خسخس سينه، عفونتهاي مكرر ريه و آسيب جدي به ريهها و نيز عفونتهاي سينوسي شود.همچنين احتمال ايجاد پوليپهاي بزرگ يا متعدد، نرم و گوشتي داخل بيني زياد است. همچنين اين بيماري بر سيستم گوارشي نيز تاثير ميگذارد، به طوري كه موكوس غليظ ميتواند مجارياي كه آنزيمهاي گوارشي را از پانكراس به روده كوچك منتقل ميكنند، مسدود كند.بدون آنزيمهاي گوارشي، روده نميتواند مواد مغذي موجود در غذا (از جمله پروتئينها، چربي و ويتامينهاي محلول در چربي مانند E، D، A و K) را به طور كامل جذب كند و اين مساله ميتواند باعث كمبودهاي تغذيهاي، افزايش ناكافي وزن و قد كودك، مدفوع چرب با بوي بد، تهوع، از دست دادن اشتها، يبوست، افزايش گاز معده، بزرگ شدن شكم، نفخ و پايين افتادگي رودهها شود كه در آن چينخوردگي رودهها مانند يك آكاردئون روي خودشان منجر به انسداد روده بخصوص در نوزادان ميشود كه بسيار خطرناك است.از طرف ديگر، اين بيماري، خطر ديابت را نيز افزايش ميدهد، چرا كه انسولين مورد نياز براي مصرف قند توليد نميشود.همچنين متخصصان کالج سلطنتی لندن معتقدند مسدود و ملتهب شدن مجرايي كه صفرا را از كبد و كيسهصفرا، به روده كوچك انتقال ميدهد، نيز ميتواند به مشكلات كبدي مانند سيروز و سنگ كيسه صفرا منجر شود. سرفه فراوان يا يبوست ميتواند باعث بيرون زدن بافت داخلي مقعد شود.به گفته این متخصصان فيبروزكيستيك در مردان ميتواند باعث ناباروري در آنها شود، چرا كه مجرايي كه بيضهها و غده پروستات را به هم مرتبط ميكند، با موكوس مسدود ميشود البته، روشهاي جراحي و درمانهاي خاص گاهي اوقات اين مشكل را حل ميكند.بارداري در زنان مبتلا به اين بيماري نيز ميتواند علائم آن را تشديد كند و بهتر است براي پيشگيري از خطرات احتمالي با پزشك مشورت شود.از ساير عوارض اين بيماري ميتوان به پوكي استخوان اشاره كرد كه به ناتواني بدن در جذب ويتامين D و نازك شدن خطرناك استخوانها مربوط ميشود. نبود تعادل مواد معدني در خون نيز علائمي مانند افزايش ضربان قلب، خستگي، ضعف و فشار خون پايين را به دنبال دارد.
فيبروزكيستيك از تشخيص تا درمان
آزمايش غربالگري نوزادان (آزمايش خون)، بالا رفتن يك مولفه خاص را كه نشانه اين بيماري است، نشان ميدهد و كار پانكراس نوزاد را نيز بررسي ميكند.تست عرق، آزمايش ديگري براي تشخيص اين بيماري است كه با استفاده از يك ماده شيميايي توليدكننده عرق و تحريك الكتريكي بسيار ضعيف صورت ميگيرد و ميزان شوري آن سنجيده ميشود.در اين ميان، آزمايش چربي در مدفوع، آزمايش خلط سينه (با تعيين نوع باكتريهاي آن) و آزمايشهاي خون (براي بررسي سلامت كبد و پانكراس)، نيز ميتوانند به تشخيص بيماري كمك كنند.همچنين آزمايشهاي تصويري (براي تشخيص آسيب به ريهها يا روده)، ازجمله اشعه ايكس كه ميتواند التهاب ريهها و مجاري مسدود شده برونشيال يا سينوسها را نشان دهد و سيتياسكن تصاوير دقيقتري از ساختمان داخلي، امآرآي يا فلوروسكوپي بدن (ازجمله مري، معده و روده كوچك) را در اختيار ميگذارند.آزمايشهاي خاصي نيز اندازه ريهها، ميزان و سرعت هوا در دم و بازدم و چگونگي اكسيژنرساني به خون توسط ريهها را مورد بررسي قرار ميدهد.آزمايشهاي پانكراتيك ازجمله تست تحريك سكرتين (هورموني كه باعث آزاد شدن آنزيمهاي گوارشي از پانكراس ميشود) و ميزان آنزيمهاي تريپسين و كيموتريپسين (كه از پانكراس هنگام هضم طبيعي آزاد ميشوند)، در مدفوع و قسمتهاي بالايي دستگاه گوارش نيز از ديگر آزمايشهاي تشخيصي فيبروزكيستيك هستند.در مورد درمان بيماري بايد گفت معالجه خاصي براي آن وجود ندارد، اما ميتوان علائم و عوارض بيماري را كاهش داد.از جمله داروها، آنتيبيوتيكها هستند كه براي درمان و پيشگيري از عفونت ريهها استفاده ميشوند كه ممكن است به شكل قرص استفاده شده يا به صورت بخار استنشاق ميشوند يا با تزريق وريدي به بيمار داده شود.همچنين داروهاي رقيقكننده موكوس، با كاهش غلظت آن، بالا آوردن خلط را راحتتر ميكنند و كار ريه را بهبود ميبخشند.علاوه بر اين، داروهايي مانند آلبوترول كه از طريق استنشاق يا دستگاه بخارساز دريافت ميشوند، با شل كردن ماهيچههاي اطراف مجاري برونشيال، به باز ماندن راههاي هوايي كمك ميكنند.همچنين پزشكان ممكن است براي حفظ تعادل مواد معدني در خون، يك رژيم پرنمك يا مكملهاي نمكي را توصيه كنند.در اين ميان، درمانهاي فيزيكي سينه (CPT) نيز ميتوانند در زمينه خارج كردن موكوس غليظ از ريهها، كمككننده باشند كه اغلب از طريق ضربهزدن با دست و در حالي كه دستها در جلو و پشت سينه حلقه ميشوند، صورت ميگيرد كه اين كار با بالا آوردن سر بيمار از لبه تختخواب بهتر انجام ميشود و به بيرون ريختن ترشحات كمك ميكند.همچنين ابزارهاي مكانيكياي وجود دارند كه به نرم شدن موكوس ريه كمك ميكنند، ازجمله چكش ضربهزن سينه كه ميتواند مانند ضربه زدن با دستها عمل كند.جليقه بادي وسيله ديگري است كه براي آزاد كردن موكوس سينه، با فركانس بالا، ويبره ميشود (ميلرزد).همچنين ابزارهاي تنفسي كه با انجام ورزشهاي خاص تنفسي و در حين بازدم از طريق لولههاي آن يا يك ماسك صورت ميگيرد.از طرفي از آنجا كه در اين بيماري، اختلال در جذب مواد مغذي وجود دارد، ممكن است پزشكان استفاده از تغذيه لولهاي در حال خواب را توصيه كنند كه يا از طريق بيني به معده كشيده ميشود يا با جراحي كاشته (نصب) ميشود.همچنين ممكن است در صورت وجود مشكلات تنفسي حاد، عوارض ريوي خطرناك يا افزايش مقاومت به آنتيبيوتيكها (كه براي درمان عفونتهاي ريه استفاده ميشوند)، پيوند ريه صورت بگيرد، كه يك جراحي بزرگ بوده و ممكن است به عوارض جدي، مخصوصا عفونتهاي پس از جراحي منجر شود.در بيماريهاي پيشرفته ريه كه سطح اكسيژن خون پايين ميآيد، ممكن است نياز به اكسيژندرماني وجود داشته باشد كه از طريق شاخكها يا ماسكهاي بيني انجام ميشود. جراحي روده نيز در مواردي كه انسداد روده وجود دارد يا بخشي از روده دچار چينخوردگي روي خود روده شده است، صورت ميگيرد.
تغيير روش زندگي، بهترين راه درمان
شما ميتوانيد براي كاهش ايجاد عوارض فيبروزكيستيك، اقداماتي را در خانه انجام دهيد. از جمله اين كه، با توجه به نبود آنزيمهاي پانكراتيك مورد نياز براي هضم و جذب غذا در روده كوچك، افزوده مكملهاي غذايي با كالري و پروتئين بالا، ويتامينهاي خاص محلول در چربي و آنزيمهاي پانكراتيك خوراكي به رژيم غذايي تا اندازهاي ميتواند اين نياز را مرتفع كند.همچنين نوشيدن مايعات فراوان به رقيق شدن موكوس و خارج شدن خلط از ريهها كمك ميكند. حفظ مصونيت بدن به طور دائم نيز علاوه بر واكنشهاي دوران كودكي، با واكسيناسيون سالانه آنفلوآنزا و ذاتالريه لازم است.هرچند فيبروزكيستيك بر سيستم ايمني اثر نميگذارد، اما احتمالا كودكان مبتلا به آن هنگام بيماري، دچار عوارض بيشتري ميشوند.بالا آوردن خلط و خارج كردن ترشحات يك تا چهار بار در روز به پاكسازي راههاي هوايي كمك ميكند.ورزش منظم نيز نقش مهمي در نرم كردن موكوس در راههاي هوايي دارد و باعث قويتر شدن قلب و ريهها ميشود و براي بسياري از بيماران، شركت در ورزشها، حتي پيادهروي و دوچرخهسواري، ميتواند اعتماد به نفس آنها را بهبود ببخشد.همچنين سيگار كشيدن براي افراد مبتلا به فيبروزكيستيك مضر است و ترك سيگار، اجتناب از محيطهاي دودآلود و پرگرد و غبار، مواد شيميايي غيرمستقيم خانگي و كپكها براي اين افراد لازم است و نظافت و شستشوي مرتب دستها نيز بهترين راه براي محافظت در برابر عفونتهاست.در رابطه با پيشگيري از اين بيماري بايد گفت اگر شما، همسرتان يا وابستگان نزديك مبتلا به فيبروزكيستيك هستيد، بهتر است پيش از بچهدار شدن، آزمايش ژنتيك انجام دهيد.اين آزمايش با استفاده از يك نمونه خون يا بزاق انجام ميشود و ميتواند خطر داشتن كودك مبتلا به فيبروزكيستيك را مشخص كند.آزمايشهاي غربالگري پيش از تولد شامل آمينوسنتز (با برداشتن مقداري از مايع آمنيوتيك) و آزمايش CVS (با نمونهبرداري از بافت جفت) نيز ميتواند وجود اين بيماري را در جنين نشان دهد.
تمام مشکلات چادر زدن به هنگام مسافرت با ابداع یک چادر مسافرتی که با انرژی خورشیدی تغذیه می شود و تأثیرات بشری بر محیط زیست را به حداقل میرساند از بین رفته است.بنجامین چارلز طراح صنعتی که طراحی این چادرهای مسافرتی خورشیدی را برعهده داشته مشکلات همراه داشتن ابزار و وسائل برقی به حیات وحش را حل کرده و سطحی از آرامش و رفاه را که به ندرت خارج از خانه قابل دسترس است، فراهم کرده است.این چادر که سقف آن را صفحات انرژی خورشیدی پوشانده سیستم روشنایی مصرف کننده را با برق حاصل از انرژی خورشید تأمین می کند. سقف این چادر همچنین دربرگیرنده صفحات حرارتی است که می توان آب گرم تولید کند تا مسافران از استحمام در فضای داخل چادر استفاده کنند. این چادر مسافرتی همچنین از یک آشپزخانه، دو اتاق خواب، یک اتاق نشیمن و یک نهارخوری برخوردار است.براساس گزارش وایرد، بنجامین چارلز در توضیح کوتاه خود درباره این نوآوری اظهار داشته است که این چادر یک ابزار اقامتی خارج از منزل است که برای اردوزدن و صنعت هتل تهیه شده است.واضح است که این چادر با چنین تجهیزاتی درون کوله پشتی مسافران جا نمی شود، اما می تواند مورد استفاده مسافرانی قرار گیرد که از ایده مسافرت با چادر استقبال کرده اما ترجیح می دهند که در شرایط امنی این چادر را برپا کنند.
گذر تاريخي سياره زهره از مقابل خورشيد در بامداد امروز بهانه اي بود تاصدها ميليون نفر در سراسر جهان بار ديگر نيم نگاهي به آبي آسمان و عظمت و زيبايي خيره كننده آن داشته باشند. رخداد اين پديده نادر نجومي كه تا 105 سال ديگر تكرار نمي شود، ميليون ها ايراني مشتاق را نيز به تماشاي زيبايي هاي آسمان برد. اتفاق مباركي كه نشان از توجه عمومي به پديده هاي علمي دارد.در كنار انبوه مردماني كه امروز با شوق ديدن يك پديده ديدني نجومي نظر به آسمان دوختند، جماعتي هم بودند كه شامگاه ديشب چند ساعتي زودتر از طلوع خورشيد به پشت بام ها رفتند تا نه عبور پرجلال ناهيد از مقابل خورشيد كه بازتاب تصوير لوگوي يك شركت نوشابه سازي در كره ماه را تماشا كنند!سوداي خامي كه از يك شايعه شبه علمي در فضاي مجازي و چند وب سايت اينترنتي نشات گرفته بود و در شبكه هاي اجتماعي و اس ام اس ها دست به دست چرخيده بود تا با كشاندن جماعتي به پشت بام ها بار ديگر نشان دهد جامعه در حال گذار ما هنوز در برابر شايعه و شبه علم آسيب پذير است.مقبوليت بيشتر رسانه هاي غيررسمي نسبت به رسانه هاي رسمي در بخشي از جامعه از عوامل پذيرش شايعات شبه علمي استشهرام يزدان پناه، پژوهشگر دانش و فناوري فضايي در گفت و گو با ايسنا با ابراز تاسف از توجه بخش هايي از جامعه به اين قبيل شايعات غيرعلمي اظهار داشت: متاسفانه برخي از مردم هنوز عادت نكرده اند كه صحت اين قبيل مطالب را كه از مراجع غيررسمي مي شنوند از مراجع رسمي جويا شوند و اغلب به آن چه در اس ام اس ها و ايميل ها مي بينند بيش از رسانه هاي رسمي اعتماد دارند كه آسيب پذيري آنها را در برابر شايعات و مطالب بي اساس شبه علمي بالا مي برد.وي با اشاره به اين كه قشر تحصيلكرده هم از اين آسيب در امان نيست گفت: باور كردن شايعات و مطالب شبه علمي بيش از آن كه به ميزان سواد افراد بستگي داشته باشد ابعاد فرهنگي دارد و براي مقابله با آن بايد سطح فرهنگ عمومي را ارتقا داد.اين كارشناس هوافضا در ادامه خاطرنشان كرد: در مورد شايعه اخير هم اگر افراد كمي در مباني علمي تامل مي كردند متوجه مي شدند كه روشن كردن محيط عظيمي به گستردگي سطح كره ماه از اين فاصله بسيار دور با پرتوهاي ليزر نيازمند صرف حجم فوق العاده عظيمي الكتريسيته بوده و به دلايل مختلف فني از لحاظ علم روز تقريبا غيرممكن است.اين روزنامه نگار علمي در ادامه درباره مسووليت رسانه ها در قبال انتشار گسترده اين قبيل شايعات شبه علمي گفت: در مورد اخير تقريبا يكي دو روز قبل متوجه شايعه شدم و فرصت پرداختن به آن در روزنامه نبود ولي فكر مي كنم در اين قبيل موارد رسانه ها مي توانند در قالب مطالب جديد يا حتي شوخي به مساله بپردازند و اذهان مخاطبان را روشن كنند.پايين بودن سواد علمي زمينه ساز گسترش شايعات شبه علمي استدكتر مهدي زارع، معاون پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله و از صاحبنظران حوزه ترويج علم هم در گفتوگو با ايسنا با اشاره به همزماني شايعه مربوط به مشاهده لوگوي يك كارخانه نوشابه سازي در ماه با پديده گذر زهره گفت: جاي تاسف است در حالي كه 999 سال قبل ابن سينا به عنوان نخستين دانشمند جهان موفق به رصد و ثبت اين پديده نجومي شده، امروز در همين كشور، افرادي هستند كه چنين شايعات شبه علمي را باور مي كنند.وي درباره علت توجه بخش هايي از جامعه به اين شايعات غيرعلمي گفت: پايين بودن سواد علمي زمينه باور چنين شايعاتي را تقويت مي كند. متاسفانه بسياري از مردم هر چه در اينترنت و رسانه ها مي بينند را بدون هيچ گونه تامل و تحقيقي باور مي كنند در حالي كه چه بسا افرادي با اغراض تجاري يا براساس توهم و اختلالات رواني مطالبي را در اينترنت مطرح مي كنند و افرادي ديگر بدون اين كه توجهي به صحت اين مطالب بكنند آنها را در فضاي مجازي گسترش مي دهند.زارع در پايان با بيان اين كه هر كس با اصول اوليه علمي آشنا باشد بي اساس بودن شايعه مربوط به نمايش لوگوي شركت نوشابه سازي بر سطح كره ماه را متوجه مي شود گفت: شوخي و به بازي گرفتن مفاهيم علمي با هر انگيزه اي كه صورت گيرد زمينه گسترش باورهاي غلط و شبه علمي را در جامعه تقويت مي كند و بايد به شدت از آن پرهيز كرد.
بسیاری از ستاره شناسان و افرادی که به علم نجوم علاقمند هستند شب گذشته در کنار هم جمع شده و یکی از نادرترین منظره های نجومی یعنی گذر زهره از مقابل خورشید را مشاهده کردند. | |
از آمریکا تا کره جنوبی، مردم در نقاط بسیاری از جهان شب گذشته توجه خود را آسمان معطوف کرده تا عبور این سیاره زهره را از مقابل خورشید و هم راستا شدن زمین، خورشید و زهره را مشاهده کنند، عبوری که تا پیش از 105 سال آینده تکرار نمی شود.گذر زهره با فاصله های هشت ساله در دوره های یک قرنی اتفاق می افتند. به طوریکه این سیاره هر 123 سال، 8 سال و 125 سال از مقابل خورشید عبور می کند و بار دیگر این چرخه تکرار می شود. در طول این گذر سیاره زهره شبیه یک نقطه سیاه کوچک بود که از آن سمت خورشید که روز به زمین است، عبور می کند. سایه زهره که از مقابل خورشید در شهر کانزاس عبور می کند این تصویر که با استفاده از فیلتر قرمز گرفته شده ، زهره از مقابل خورشید در شهر اورلندپارک در کانزاس عبور می کند ون وبستر عضو انجمن ستاره شناسی لس آنجلس به افرادی که با تلسکوپ در کوه هالیوود حضور یافته بودند، گفت: مشاهده گذر زهره از مقابل خورشید به مثابه یک خال روی صورت خورشید است.برای بسیاری از ستاره شناسها گذر زهره تنها یک منظره نادر نیست، آنها امیدوارند این رویداد بتواند کنجکاوی را درباره جهان و جایگاه ما در آن برانگیزد.سول آه چیم - محقق موسسه علوم فضایی و ستاره شناسی کره جنوبی ابزار امیدواری کرد که مردم با الهام از این رویداد حیات را در چشم انداز کلی در نظر گرفته و این قدر به مشکلات روزمره خود توجه نکنند. وقتی مشکلات خود را از جایگاه جهانی نگاه کنید، در می یابید که 105 سال زمان کوتاهی است و زمین تنها یک نقطه آبی کوچک است.
الکس اولین هشت ساله با پوشیدن یک عینک مخصوص گذر زهره را در مریلند آمریکا تماشا می کند بسیاری از ستاره شناس ها از آخرین تکنولوژیها برای مستند کردن گذر زهره استفاده می کنند. دان پتیت فضانورد آمریکایی در ایستگاه بین المللی فضایی قرار بود از این رویداد عکس گرفته و آن را آنلاین پست کند.ستاره شناسها همچنین هشدار داده بودند که این رویداد نجومی را تنها با استفاده از عینکهای ویژه کسوف و یا تلسکوپهایی که فیلترهای مناسبی دارند رویت شود چرا که نگاه مستقیم به خورشید می تواند به چشم صدمه بزند. این تصویر منتشر شده از سوی رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا در وضوح تصویر بالایی گذر زهره را از مقابل خورشید نشان می دهد
این تنها یک فریم از ویدئو خیره کننده ای است که ناسا از عبور زهره از مقابل خورشید تهیه کرده است زهره سیاره بسیار داغی است که براساس تخمین دانشمندان هم اندازه زمین است اما هنگام عبور از مقابل خورشید چون یک لکه کوچک سیاه رنگ به نظر می رسد.
تصویری از خورشید درحالی که سیاره زهره میان آن و زمین قرار گرفته است
نمایی از خورشید و سیاره زهره در نیویورک |
|
صفحه اصلي شامل يك منوي بالايي با 6 گزينه است كه به ترتيب شامل موارد زير خواهند بود:
تجربه پارك
1 ـ جاذبهها و نمايشها: در اين قسمت ميتوانيد از معرفي مختصر امكانات موجود در پارك بهرهمند شويد.
2 ـ غذاخوري و خريد: همانطور كه از نام اين بخش قابل درك است امكانات فروشگاهي و مراكز غذايي اين پارك به ما معرفي خواهند شد.
3 ـ نگاه به آينده: در اين بخش از پارك نيز اطلاعات جالبي درباره برنامهريزي بلندمدت پارك و اهداف ويژه آن به دست ميآوريد.
برنامهريزي بازديد
ـ بررسي كلي: در اين بخش از سايت ميتوانيد به اطلاعات اوليه درباره نحوه بازديد از اين پارك دست يابيد.
ـ مسير دسترسي: در اين بخش اطلاعات موقعيتي پارك و مسيرهاي دسترسي به شما معرفي شده است.
ـ نقشه پارك: در اين بخش ميتوانيد از نقشه كامل پارك استفاده كنيد.
ـ تقويم و برنامه: در تقويم اين سايت ميتوانيد برنامهريزي روزهاي ويژه پارك را مشاهده كنيد.
ـ خدمات مهمانان: در اين بخش خدمات ويژه پارك براي بازديدكنندگان و گردشگران به شما معرفي شده است.
ـ اطلاعات مفيد: با مراجعه به اين صفحه ميتوانيد از ساير مواردي كه براي شما مبهم باقي ماندهاند مانند قوانين و مقررات و... اطلاع يابيد.
ـ آموزش و تفريح: اين قسمت از منو نيز بهصورت كامل به موارد آموزشي اين مجموعه اشاره دارد كه براساس ردههاي مختلف سني تقسيمبندي شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.