در کنفرانس توسعهدهندگان I/O گوگل اعلام شد که این غول بزرگ فناوری پلتفرمهای خود را به روی توسعهدهندگان میگشاید. تابهحال، توسعهدهندگان بههیچوجه امکان نداشتند برای دستگاههایی مانند نست هاب (Nest Hub) که نام آن بهتازگی تغییر یافته است، نرمافزار طراحی کنند. تنها سرویسهای شخص اول خود گوگل دسترسی کامل به این نمایشگرها داشتند. ولی اکنون توسعهدهندگان این فرصت را پیدا کردند تا برنامههای گوگل اسیستنت(Google Assistant) را برای این نمایشگرها توسعه ببخشند و برای این کار، میتوانند از طراحی بازی آغاز کنند.
انتظار میرود کاربران بهزودی بازیهای بسیار پیچیده با توانمندیهای بالای گرافیکی را روی این نمایشگر هوشمند شاهد باشند؛ همچنین، نمایشگرهای جدید بسترهای خوبی برای بازی با کلمات و سایر بازیهای مشابه محسوب میشوند.
وقتی سخن از نمایشگرهای نست هاب بهمیان میآید، درحقیقت به سختافزارهایی نسبتا کمکیفیت و رده پایین اشاره میشود. این واقعیت که بازیها، همگی، مبتنیبر HTML، CSS و جاوا اسکریپت هستند نیز محدودیتهای بیشتری را بر توسعهدهندگان وارد میکند.
باتوجهبه اینکه درحالحاضر گوگل برای ساخت نمایشگرهای هوشمند خود از فریمورک فلاتر (Flutter) با پشتیبانیاز پلتفرمهای متعدد استفاده میکند، این احتمال وجود دارد که توسعهدهندگان نیز بتوانند بازیهای خود را به همین روش روی این دستگاهها پیاده کنند. برای همین منظور، گوگل در حال راهاندازی API جدیدی برای خلق تجربههای جدید درمقیاس تمام صفحه است که «بوم تعاملی» (Interactive Canvas) نامیده میشود. ابزار جدید در تمامی نمایشگرهای هوشمند و نمایشگرهای تحت اندروید کارایی خواهد داشت.
گوگل قصد دارد در بلندمدت، امکان سایر تجربههای شخص ثالث را نیز برای پلتفرم نمایشگر هوشمند خود فراهم کند؛ اما هیچ جدول زمانی مشخصی برای آن تعیین نکرده است؛ گوگل تنها میگوید «بهزودی» این اتفاق خواهد افتاد.
شبکهی 5G روزبهروز نفوذ خود را به زندگی مردم بیشتر میکند و تا همهگیرشدن آن راه زیادی نداریم. درحالحاضر انواع شبکههای 5G در سرتاسر آمریکای شمالی، اروپا و آسیا پیاده میشوند. بهعلاوه تولیدکنندههای دستگاهها هم پشتیبانی مناسب از 5G را به گوشیهای هوشمند و مودمهای خود میافزایند که از میان آنها، کوالکام با پلتفرم اسنپدراگون ۸۵۵ سهم خود را از بخش سختافزار ادا کرد.
کوالکام اعلام کرد که با همکاری گوگل، API توسعهدهندهها برای Android Q را بهبود خواهد داد تا از شبکه 5G در برنامههای خود پشتیبانی کنند. طبق ادعای این دو شرکت، فرایند مذکور قابلیتهایی همچون دسترسی سریعتر به خدمات ابری، یکپارچهسازی آسانتر ویدئویی، بازیهای چندنفره بر بستر ابری و واقعیت افزوده برای خرید و مسیریابی را به همراه خواهد داشت.
فرانچسکو گریلی، معاون ارشد کوالکام دربارهی برنامههای جدید گفت:
با رونمایی از دستگاهها و شبکههای متعدد در سراسر جهان، دیگر میتوان 5G را فناوری موجود و درحالاجرا دانست. اکنون زمان آن رسیده است تا توسعهدهندههای اپلیکیشن، 5G را هرچه بیشتر به زندگی مردم اضافه کنند. نشاندادن آنچه با ارتباط مولتیگیگابیتی شبکهی جدید و پاسخگویی سریع آن امکان دارد، بخشی از این فرایند خواهد بود.
یکی از تغییرات مهم درسمت توسعهدهندههای اندروید Q، درسترسی بهتر آنها به اطلاعات کارایی شبکهها خواهد بود؛ اطلاعاتی که شامل دادههای توان مصرفی 5G هم میشود. شرکتها پیشبینی میکنند که اپلیکیشنها از اطلاعات دریافتشده برای بهبود کیفیت صدا و تصویر کاربران 5G استفاده خواهند کرد. بهعلاوه، پاسخگویی اپلیکیشنها و بازیها هم بهخاطر تأخیر پایین شبکهی جدید، بهبود مییابد.
شبکههای اولیهی 5G اکنون سرعت دانلود حداکثر یک تا ۲ گیگابیتبرثانیه ارائه میکنند که بستهبه اپراتورها تغییر میکند، اما کارایی معمول آنها به ۵۰۰ مگابیتبرثانیه نزدیک میشود. همین سرعت هم ۱۰ تا ۲۰ برابر بیشتر از سرعت میانگین کنونی شبکهی 4G در کشورهای پیشرفته است. برخی از بهبودها بهسرعت توسط کاربران گوشیهای 5G حس میشوند، اما برای تجربهی عالیتر به بهینهسازی اپلیکیشنها نیز نیاز خواهیم داشت.
باب بارچرز، معاون ارشد گوگل در مراسم Google IO گفت:
اندروید پلتفرمی برای نوآوری است که توانایی خود را با سرعت بالا در هماهنگشدن با فناوریهای جدید همچون 5G نشان میدهد. ما از همکاری با کوالکام در Google IO هیجانزده هستیم که درنهایت منجربه پشتیبانیاز توسعهدهندهها و اکوسیستم بزرگتر در مسیر استفادهی کامل از ظرفیتهای 5G خواهد شد.
اندروید Q در ماه مارس بهصورت آزمایشی عرضه شد و بهبودهایی همچون پشتیبانی از گوشیهای تاشدنی \ارائه کرد. سیستمعامل مخصوص گوشیهای هوشمند و تبلت، تنها بخشی از برنامههای گوگل در کنفرانس توسعهدهندهها را به خود اختصاصی میدهد. توسعهدهندهها برای اطلاع بیشتر از نحوهی پیادهسازی قابلیتهای جدید 5G میتوانند از بخش توسعهدهندههای شرکت در Connectivity Manager بازدید کنند.
کوالکام علاوهبر همکاری در توسعهی API توسعهدهندهها در کارگاهی مخصوص 5G در Google IO نیز شرکت میکند؛ کارگاهی که به نمایش دموهایی از 5G و روشهای پیادهسازی آن شامل استفادهاز ابزارها و APIهای جدید میپردازند.
شاید سال ۲۰۱۹ را با تمام مشکلات موجود در دنیای حریم خصوصی و امنیت بتوان سال مرورگرهای امن نامید. در سالهای ابتدایی ظهور وب، مرورگرها مجموعهای نامنظم از قابلیتها بودند که تنها با هدف بهتر نشان دادن محتوای موجود طراحی شدند. امنیت در مرورگرهای ابتدایی هیچگاه اولویت اول نبود و هیچ مثالی هم بهتر ازاینترنت اکسپلورر برای آن وضعیت نداریم. با ظهور مرورگرهای جدید همچون کروم و فایرفاکس نیز تمرکز تنها روی سرعت گذاشته شد و حریم خصوصی بهندرت مورد توجه قرار میگرفت.
در سالهای اخیر، اینترنت مملو از تبلیغات شده است، اما نقطهی اوج نگرانی جایی بود که ردگیری رفتار کاربران به صنعت تبلیغات اضافه شد. بهنظر میرسد نگرانیهای کاربران و کارشناسان پیرامون این موضوعات، بالاخره راهی در تصمیمگیریهای شرکتهای بزرگ پیدا کرده باشد.
کروم که ادعا میکند دوسوم از سهم بازار مرورگر در کل جهان را در اختیار دارد، بهعنوان آخرین مرورگر به صف مدافعان حریم خصوصی کاربران اضافه شد. در ماه گذشته، فایرفاکس ابزارهای ضدردگیری حرفهایتر به سیستم خود افزوده بود. مرورگر اج مبتنیبر کرومیوم مایکروسافت با وعدهی کنترل بهتر روی دادهها توسط کاربران، ارائه خواهد شد و سافاری اپل نیز مدتها قبل مانعاز ردگیری رفتار کاربران توسط تبلیغدهندهها شد.
گوگل در جریان کنفرانس توسعهدهندهها در روز سهشنبه، دو قابلیت جدید مبتنیبر حریم خصوصی برای کروم معرفی کرد. کنترل بهتر کوکیها، یکی از قابلیتها بود که مانعاز ردگیری کاربران توسط تبلیغدهندهها در میان وبسایتها میشود. قابلیت دیگر، محافظ ضد اثر انگشت بود.
کوکیها اطلاعات جزئی کوچکی هستند که روی کامپیوتر یا دیگر دستگاههای شما ذخیره میشوند تا وبسایتها و اپلیکیشنها شما را بهیاد بیاورند. کوکیها میتوانند شما را همیشه در حالت ورودبه حساب کاربری یک وبسایت نگه دارند و البته توانایی شناسایی رفتار کاربر را نیز دارند. اگر آنها کمی رفتارهای شما را در مرور از وبسایتهای متعدد ردگیری کنند، میتوانند پروفایلی کامل از محتوای مرورشده توسط شما بسازند.
مدیریت کوکیها همیشه بهصورت قابلیت روشن یا خاموش بوده است. خاموش کردن کوکیها یعنی تبلیغدهندهها نمیتوانند شما را در وبسایتهای مختلف دنبال کنند و البته ورودبه حسابهای کاربری نیز دائمی نخواهد بود. درواقع، قابلیت خاموش و روشنکردن، مزایا و معایب برابری برای کاربر دارد.
در آیندهی نزدیک، کروم از کوکیهای بینوبسایتی ممانعت بهعمل میآورد تا بدون اجازهی مشخص از کاربر نتوانند درمیان دامنههای متعدد او را دنبال کنند. بهزبان ساده، تبلیغدهندهها بدون اجازهی شما نمیتوانند رفتار را در وبسایتهای متعدد بررسی و ردگیری کنند. البته کوکیهای یک دامنه تحت تأثیر قابلیت جدید نخواهند بود. بههمیندلیل، خللی در ورود دائمی به حساب کاربری یک وبسایت ایجاد نمیشود.
قابلیت بالا، مزیت اضافهای هم برای کاربران دارد. با مسدودسازی کوکیهای بین وبسایتی، هکرها نیز نمیتوانند آسیبپذیریها را بین وبسایتها تشخیص دهند. حملههای بینوبسایتی این قابلیت احتمالی را دارند که ازسمت یک وبسایت آلوده به وبسایت دارای حساب کاربری شما وارد شوند. چنین حملههایی میتوانند برای دزدیدن اطلاعات و دادههای شخصی و حتی کنترل حسابهای کاربری استفاده شوند.
گوگل در ادامهی کنفرانس اعلام کرد که کوکیهای بینوبسایتی تنها در اتصالهای HTTPS قابلیت جابهجایی دارند. بهبیاندیگر، چنین کوکیهایی را نمیتوان بهراحتی جدا یا دستکاری کرد؛ درنهایت، هکرها نمیتوانند از آنها برای ورودبه کامپیوترهای قربانی استفاده کنند.
کوکیها تنها بخش کوچکی از روشهای ردگیری کاربران در سرتاسر وب هستند. امروزه تنها با استخراج یک اثر انگشت از مرورگر کاربران میتوان وبسایتهای مشاهدهشده را شناسایی کرد. اثر انگشت روشی برای وبسایتها و تبلیغدهندهها است تا حداکثر اطلاعات را دربارهی مرورگر شما جمعآوری کنند؛ اطلاعاتی که شامل افزونهها، اطلاعات دستگاه شما همچون سازنده، مدل و رزولوشن نمایشگر میشوند و درنهایت اثر انگشتی انحصاری برای دستگاه ایجاد میکنند. حتی درمواقعی که از قابلیت مرور امن و خصوصی در مرورگرها استفاده کنید، وبسایتها میتوانند با نگاه به اثر انگشت انحصاری اطلاعات مناسبی جمعآوری کنند.
گوگل در کنفرانس Google IO اعلام کرد که باجدیت با فرایند تولید اثر انگشت مرورگری مقابله خواهد کرد. البته جزئیات زیادی از چگونگی مقابله و زمان پیادهسازی آن گفته نشد. درنهایت باید بدانیم که گوگل با دنبالکردن مسیر اپل، موزیلا و فایرفاکس به حریم خصوصی علاقهمند شده است. اکنون که غول مرورگرها هم به فهرست مدافعان حریم خصوصی اضافه شد، بهزودی دوسوم از کاربران اینترنت از برنامههای آنها سود خواهند برد.
گوگل پیکسل 3a و گوگل پیکسل 3a ایکس ال اولین اقدام گوگل پساز معرفی سری پیکسل با هدف شرکت در بازار میانردهها و استفادهاز ظرفیت بازار کشورهایی نظیر هند به حساب میآیند. این دو دستگاه که پس از انتشار شایعات فراوان دیشب بهطور رسمی در مراسم Goolge I/O رونمایی شدند، هرچند تفاوتهای کوچکی دارند، حق انتخاب بهتری را برای کاربران بهارمغان میآورند.
پیکسل 3a یک دستگاه ۵.۶ اینچی است که البته برخلاف گوشیهای روز بازار فاقد هرگونه بریدگی در بالای نمایشگر است. همین موضوع سبب شده است ابعاد آن به ۱۵۱.۳ در ۷۰.۱ در ۸.۲ میلیمتر برسد. بااینوجود، گوشی یادشده گزینهی مناسبی برای افرادی که تمایل به استفاده از گوشیهای با اندازه کوچکتر دارند، بهحساب میآید.
درمقابل، پیکسل 3a ایکس ال یک دستگاه ۶ اینچی است. گوگل با این محصول سعی کرده اشتیاق عموم کاربران به استفادهاز گوشی با نمایشگر بزرگتر را پاسخ دهد؛ اما چند نکته در این خصوص شایان ذکر است؛ اول اینکه همانطور که گفته شد، وجودنداشتن ناچ یا بریدگی بالای نمایشگر باعث افزایش حاشیههای اطراف نمایشگر و پایینآمدن نسبت صفحه به بدنه در هر دو دستگاه شده است. درنتیجه، پیکسل 3a ایکس ال ابعادی برابربا ۱۶۰.۱ میلیمتر در ۷۶.۱ میلیمتر در ۸.۲ میلیمتر دارد که نسبتبه گوشیهای ۶ اینچی بازار چندان خوشدست بهحساب نمیآید.
ازسویدیگر، گوگل اندازهی نمایشگر را در 3a ایکس ال افزایش داده اما نهتنها رزولوشن را بیشتر نکرده، بلکه از آن کاسته است. نمایشگر هر دو محصول از نوع OLED با محافظ دراگونتیل (Dragontail) است؛ در حالیکه پیکسل 3a از رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۲۲۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۸.۵ به ۹ بهره میبرد، پیکسل 3a ایکس ال با نسبت تصویر ۱۸ به ۹ رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۱۶۰ را به خود اختصاص داده است تا در آمار تراکم پیکسلی ۴۴۱ به ۴۰۲ از پیکسل میانردهی کوچکتر عقب باشد. همچنین، نسبت نمایشگر به بدنه در پیکسل بزرگتر ۷۶.۳ درصد و در پیکسل کوچکتر ۷۵ درصد است که نشان از باریکتربودن حاشیههای اطراف نمایشگر در پیکسل 3a XL دارد.
خوشبختانه افزایش سایز نمایشگر در نسخهی XL با افزایش حجم باتری نیز همراه بوده است. گوگل برای پیکسل 3a باتری ۳۰۰۰ میلیآمپرساعتی را به کار برده است؛ اما در پیکسل 3a XL از باتری ۳۷۰۰ میلیآمپرساعتی استفاده کرده تا بزرگتر بودن نمایشگر منجربه زودترخالیشدن باتری نشود؛ البته همین موضوع یکی از دلایل اصلی سنگینتر بودن نسخهی ایکس ال نیز بهحساب میآید. با نگاهی به وزن دو محصول میبینیم که پیکسل 3a وزن ۱۴۷ گرمی دارد؛ درحالیکه پیکسل 3a XL با وزن ۱۶۷ گرمی ۲۰ گرم سنگینتر از نسخهی کوچکتر خود است؛ این سنگینی محدودبه وزن نمیشود و در قیمت نیز مشهود است. گوگل برای پیکسل 3a برچسب قیمت ۳۹۹ دلاری و برای پیکسل 3a XL قیمتی معادل ۴۷۹ دلار را درنظر گرفته است.
گوگل در کنفرانس Google IO سال گذشته، خبر اضافهکردن پشتیبانی از لینوکس به سیستمعامل کروم را اعلام کرد؛ حرکتی که استفادهاز کرومبوک را برای توسعهدهندههای وب و اپلیکیشن بسیار آسانتر میکند. پس از گذشت یک سال، شرکت ادعا میکند بیشاز نیمی از کرومبوکها از لینوکس استفاده میکنند و همهی محصولات عرضهشده در سال جاری هم از لینوکس پشتیبانی خواهند کرد. بهعلاوه، آنها بهروزرسانیهای متعددی را نیز در کنفرانس امسال معرفی کردند؛ بهروزرسانیهایی که ساختن اپلیکیشنهای اندرویدی در سیستمعامل کروم را آسانتر میکنند.
گوگل ابتدا نصب محیط توسعهای Android Studio در کرومبوک را برای تازهکارها آسانتر میکند. پشتیبانی از لینوکس که سال گذشته اعلام شد، مسیر نصب را کمی بهبود میداد، اما هنوز راه زیادی در پیش بود. امروز گوگل ادعا میکند که نصب این محیط تنها با یک کلیک امکانپذیر خواهد بود. بهعلاوه، پشتیبانی از قابلیت USB امن نیز به وضعیت ارتباط گوشیها و کرومبوکها اضافه میشود. درنتیجه، توسعهدهندهها میتوانند بااستفادهاز دستگاههای مجهزبه مرورگر کروم مخصوص خود، اپلیکیشنها را بسازند، دیباگ کرده و به گوشیهای هوشمند ارسال کنند.
علاوهبر قابلیتهای بالا، اتحاد سیستمعامل کروم و لینوکس در برنامهی مدیریت فایل هم توسعه مییابد. کاربران خواهند توانست بااستفادهاز مرورگر فایل پیشفرض، فایلها را بین گوگل درایو، حافظهی ذخیرهسازی کروم و لینوکس جابهجا کنند. قابلیت port forwarding هم در بهروزرسانی جدید بهبود خواهد یافت؛ قابلیتی که به توسعهدهندهها امکان میدهد یک وب سرور لینوکسی را در همان حین دیباگکردن برنامهها اجرا کنند.
شاید تغییرات بالا آنچنان مهم و بزرگ بهنظر نرسند، اما بههرحال کارکردن با Chrome OS را برای توسعهدهندهها آسانتر میکنند. بهعلاوه شاید قابلیتهای یادشده، توسعهدهندههای اندروید را مجاب کند تا صفحات نمایش بزرگتر را نیز در برنامههای خود لحاظ کنند. کرومبوک چند سالی است که از اپلیکیشنهای اندرویدی پشتیبانی میکند، اما تجربهی جذابی بهارمغان نمیآورد. توسعهدهندهها در زمان نوشتن آن اپلیکیشنها، نمایشگرهای بزرگ را در ذهن ندارند. چنین مشکلی از سالها پیش در تبلتهای اندرویدی هم وجود داشته است، اما گوگل هنوز راهکار کاملی برای آن ندارد.
درحالحاضر، روند مناسبی در اکوسیستم کرومبوکها دیده میشود. گوگل میگوید در سال گذشته تعداد کاربران سیستمعامل کروم که اپلیکیشنهای اندرویدی اجرا کردهاند، ۲۵۰ درصد رشد داشته است. بهعلاوه، شرکت بااتکاءبه دادههای NPD میگوید که ۲۱ درصد از لپتاپهای فروختهشده در آمریکا، کرومبوک هستند. آمارها نشاندهندهی ظرفیت بازار مناسبی هستند که شاید توسعهدهندهها را به ارائهی اپلیکیشنهایی با قابلیت اجرا در این دستگاهها مجاب کند.
باتوجهبه اینکه Google IO بزرگترین مراسم غول موتور جستوجو برای توسعهدهندهها محسوب میشود، میتوان نتیجه گرفت که شرکت باجدیت بهدنبال آسانکردن توسعهی اپلیکیشنهای اندرویدی در سیستمعامل کروم است. درنهایت امیدواریم توسعهدهندهها هم از چنین حرکتهایی استقبال کنند و صفحات نمایش بزرگتر را در زمان ساخت اپلیکیشنها مدنظر قرار دهند.
گوگل، آخرین دستگاه هوشمند خود را با قابلیت پشتیبانی از گوگل اسیستنت برای استفاده در منزل معرفی کرد. نست هاب مکس (Nest Hub Max) گوگل با نمایشگر ۱۰ اینچی و دوربین ۲۹۹ دلاری، تابستان به بازار عرضه میشود.
نست هاب مکس گوگل میتواند به ژستهای حرکتی واکنش نشان دهد و موسیقی درحال پخش را متوقف کند. همچنین میتواند پیامهای ویدئویی را با سایر اعضای خانواده یا هر کسی که اپلیکیشن Duo دارد، بهاشتراک بگذارد.
نست هاب مکس، بااستفادهاز فناوری یادگیری ماشینی و نرمافزار تشخیص چهره میتواند چهرهی اعضای خانواده را تشخیص دهد و اطلاعات مورد نیاز آنها را بهصورت شخصیسازیشده در اختیارشان قرار دهد. درنتیجه وقتی یکی از اعضای خانواده درمقابل دستگاه هوشمند قرار میگیرد، میتواند تقویم وی را روی نمایشگر بهنمایش بگذارد و برنامههای لازم را یادآوری کند. آوریل ۲۰۱۷، قابلیت تطبیق صدا یا Voice Match معرفی شد. پیشتر گفته شده بود کهدستیار گوگل به فناوری تشخیص چهره مجهز میشود. دستگاه هوشمند جدید گوگل با دومین فناوری بیومتریک یعنی قابلیت تطبیق چهره یا Face Match به بازار عرضه میشود.
نست هاب مکس با قابلیت تطبیق چهره میتواند شخصی را که در مقابل نمایشگر آن حضور دارد، تشخیص داده و فهرست برنامهها و تقویم روزانهی وی را نمایش دهد و در سرویس «My Day» که یک «سرویس یادآور هوشمند» است، بهاشتراک بگذارد. آشتون اودال، مدیرمحصول نست هاب مکس معتقد است:
کاربران میتوانند در دو تایم روز، یکی صبحها و دیگری در عصرها، برنامههای خود را با دستیار هوشمند گوگل در نست هاب مکس چک کنند. معمولا در این دو زمان، نیاز است تا کارهای روز بررسی شود تا ببینیم کوام فعالیتهای آن روز بهانجام رسیده و نوعی تغییر فضای ذهنی در این زمانها برای کاربران ایجاد میشود که کار کردن با دستیار هوشمند در این زمانها میتواند بسیار مفید باشد.
دوربین نست هاب مکس نیز میتواند بهصورت خودکار سوژه را مانند قابلیت Smart Camera در اسپیکر هوشمند پورتال فیسبوک دنبال کند. گوگل نام تمامی محصولات هوم را به نست تغییر میدهد. دستگاههای هوم و نست گوگل با نام جدید نست و نمایشگر هوشمند هوم هاب نیز به نست هاب تغییرنام داده میشوند.
در سال ۲۰۱۴ میلادی، گوگل شرکت Nest، تولیدکننده ترموستاتهای هوشمند را با قیمت ۳.۲ میلیارد دلار تصاحب کرد. در فوریه سال ۲۰۱۸، نست بهعنوان شرکتی مستقل وارد عمل شد و به تیم سختافزاری گوگل ملحق شد. اینک با معرفی Nest Hub Max، محصول هوشمند دیگری به نمایشگرها و اسپیکرهای هوشمند گوگل اضافه شده است. گوگل در سال ۲۰۱۶ در جریان کنفرانس گوگل I/O، اسپیکر هوم را معرفی کرد.
سال گذشته، هوم هاب گوگل، بهعنوان رقیبی برای آمازون اکو شو با نمایشگر ۷ اینچی معرفی شد. هوم هاب یکی از نمایشگرهای هوشمند بازار است که بدون دوربین فیلمبرداری به بازار عرضه شده است. گوگل قصد دارد با معرفی نست هاب مکس، با نمایشگر ۱۰ اینچی به رقابتبا آمازون اکو شو و نمایشگر هوشمند پورتال فیسبوک بپردازد.
باتوجه به اینکه بخشی از اخبار مربوطبه کنفرانس توسعهدهندگان گوگل I/O پیشتر منتشر شده بود و تصاویر آن نیز بهصورت غیررسمی بهاشتراک گذاشته شده بود، بخشی از اخبار چندان جدید نبودند. اکنون، قابلیتهای جدیدی درمورد گوگل اسیستنت مطرح شده است.
معاون رئیسجمهور آمریکا چندی پیش اعلام کرد که آمریکا باید تا سال ۲۰۲۴ به ماه بازگردد. اکنون بهنظر میرسد که این تصمیم آمریکا با پشتیبانی جدی یکی از مشهورترین فضانوردان سابق ناسا همراه شده است. باز آلدرین، از اعضای خدمهی مأموریت آپولو ۱۱ و یکی از نخستین انسانهایی که روی ماه قدم گذاشت، در یادداشت تازهای که در واشنگتن پست، نهتنها برنامهی ناسا برای بازگشت به ماه را بسیار مهم دانسته، بلکه از مهاجرت عظیم انسانها به سیارهی سرخ نیز بهعنوان اولویتی ملی برای شهروندان آمریکایی یاد کرده است. یادداشت اخیر آلدرین در ادامه آمده است:
ماه گذشته، مایک پنس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده اعلام کرد که این کشور درصدد عزیمت مجدد به ماه است. من با جان و دل با او موافق هستم. من در آنجا بودم و میتوانم بگویم که اکنون زمان بازگشت فرارسیده است. وقتی نیل آرمسترانگ، مایکل کولینز و من ۵۰ سال پیش در ماه ژوئیه (۲ مرداد ۱۳۴۸) به ماه رفتیم، دستاوردهای فراوانی در آن مأموریت رقم زدیم. آپولو ۱۱ قصد داشت توانایی آمریکا در پایبندی به تعهدش در اکتشافات فضایی و همچنین امنیت ملی و برتری فناورانهاش را اثبات کند. ما با گامنهادن روی ماه، تمام اینها را به اثبات رساندیم. ما «در صلح برای تمام بشریت» به ماه رفتیم که هماکنون بیش از همیشه بدان نیاز داریم.
امروزه، بسیاری از کشورها چشمانشان را به ماه دوختهاند؛ از چین و روسیه گرفته تا کشورهای اروپایی دوست آمریکا و حتی خاورمیانه. این قرارگیری مجدد ماه در کانون توجه مأموریتهای اکتشافی فضایی، اتفاق خوبی است. ایالات متحده باید با این کشورها دست به همکاری بزند و در اکتشاف هر جنبه از ماه، از زمینشناسی و توپوگرافی تا هیدرولوژی و تاریخچهی کیهانی این کره، خود را بهعنوان رهبری مشتاق مطرح کند. در انجام این کار، ما میتوانیم همکاری در مدار نزدیک زمین تا ماه را علنی، مشتاقانه و دوستانه برعهده بگیریم.
باز آلدرین
مقالهی مرتبط:
درهمینحال، سیارهی سرخ نیز باید بهطور جدی درکانون توجه ایالات متحده قرار گیرد. مریخ درانتظار اکتشاف، نه با رباتها و کاوشگران، هرچند من از مأموریتهای غیرانسانی ناسا پشتیبانی میکنم؛ بلکه بهدست مردان و زنان زنده، راهرونده، صحبتکننده، حملکننده و شجاع است.
برای تحقق رویای تسخیر مریخ، اعضای کنگره، دولت ترامپ و مردم آمریکا باید باتوجه کافی، مأموریتهای اکتشافی انسانی به مریخ را به اولویتی ملی تبدیل کنند. واضح بگویم، منظورم صرف میلیاردها دلار پول مالیاتدهندگان روی معدود وسایل حملونقل فضایی و دادن امکان بازگشت به مسافران نیست تا بتوانند کتاب خاطراتشان را بنویسند، تصاویر سفر را به اشتراک بگذارند و از تجربههای بدیعشان صحبت کنند؛ منظور من چشمانداز بسیار متفاوتی است.
تمرکز ایالات متحده و تعهد یکپارچهی ما باید به گشودن دروازهای بهسوی مهاجرت عظیم بشریت به مریخ در دوران ما معطوف شود. دربارهی چگونگی انجام این کار تاکنونهای کتابهای متعددی نوشته شده است و دولتها و رهبران غیردولتی نیز در پیریزی برنامههای باشکوه از آنها الهام گرفتهاند. اما برنامه بدون ساختار دقیق و بدون آن «گام بعدی» درون آینده، صرفا فانتزی (خیالپردازی) است.
آمریکاییها در نوشتن فانتزی مهارت دارند و در تحقق خیال به واقعیت بیهمتا هستند. ما با برنامههایی فضایی مرکوری، جمنای، آپولو و هزاران شیوهی دیگر، این توانایی را نشان دادیم. اکنون زمان آن رسیده است که به برنامههای ساخت، معماری و پیادهسازی بپردازیم و آن گام بعدی یعنی بازگشت بینالمللی پایدار به ماه و گشودن مسیر برای عزیمت به مریخ را برداریم.
دولت ترامپ و کنگرهی فعلی متاثر از اشتیاق مردم برای رهبری فضایی، میتوانند مسیر حرکت را هموار کنند. گام بعدی بهتدریج فرودهای قمری اولیهی ما را گسترش خواهد داد و سکونتگاههای دائمی را روی ماه برپا خواهد کرد. در همین حال، آمادهسازی برای مهاجرت دائمی به سیارهی سرخ نیز میتواند انجام شود. تمام این اهداف در محدودهی دسترسی انسان امروزی قرار دارد؛ اما دستیابیبه آنها با گام یکپارچهی بعدی در فضا آغاز میشود. کشوری که بهترین وضعیت را برای تحقق این چشمانداز دارد، ایالات متحدهی آمریکا است.
درست همانطور که پرزیدنت جاناف کندی بهخاطر سخنرانی انگیزهبخش و نقش مهمش در رسیدن به ماه بهیادآورده میشود، دولت ترامپ و کنگرهی فعلی نیز در دهههای آتی برای قراردادن دائمی انسانها روی ماه و آمریکاییها روی مریخ و باقیگذاشتن ردپای انسان روی خاک سرخ و متعاقب آن مهاجرت احتمالی به این سیاره بهخاطر آورده خواهند شد.
خدمه آپولو ۱۱، از چپ به راست: نیل آرمسترانگ، مایکل کولینز، باز آلدرین
از نظر علمی و فنی، مأموریتها از زمین به مقصد مریخ برای مهاجرت پیچیده هستند. بااینحال، ماهیت انسان و بهطور بالقوه بقای نهایی گونهی ما، مستلزم نفوذ پیوستهی بشریت درون کیهان خواهد بود. نام آن را کنجکاوی یا پیشاندیشی، برنامهریزی راهبردی یا سرنوشت بگذارید. به زبان ساده ما یا اکتشاف میکنیم یا منقرض میشویم. بههمینخاطر باید با آن کنار بیایم.
در دنیای چنددستگی و درماندگی، مأموریت، یکپارچگی برای تمام آمریکاییها و بشریت است. درنتیجه، من بهشخصه از اینکه درحال بازگشت به ماه هستیم، خوشحالم و از پرزیدنت ترامپ و معاون او بهخاطر تعهدشان سپاسگزاری میکنم. اما چشمان من نظارهگر افق وسیعتری است و به سیارهی سرخی دوخته شده که در انتظار پرچم آمریکا و پلاکی است که روی آن نوشته شده باشد: «ما درصلح آمدیم برای تمام بشریت.»
پژوهشگران دانشکدهی مهندسی و علوم کاربردی جان پالسون هاروارد، صدایی ضبطشده را بهصورت بیسیم توسط لیزری شبهرسانا منتقل کردند. این اولینباری است که برای انتقال فرکانس رادیویی از لیزر استفاده میشود.
دانشمندان در مقالهای که در Proceedings of the National Academy of Sciences منتشرشد، لیزری را نشان دادند که میتواند سیگنالهای ریزموج را بهصورت بیسیم منتشر، مدوله و سیگنالهای فرکانس رادیویی خارجی دریافت کند.
فردریکو کاپاسو، پروفسور فیزیک کاربردی و وینتون هایس، پژوهشگر مهندسی برق SEAS و نویسندهی اول این پژوهش گفتند:
این پژوهش، راه را برای پیشرفت دستگاههای دومنظورهی الکترونیکی - فوتونیکی باز میکند و همچنین اولین قدم برای دستیابی به وایفای فوقسریع است.
این پژوهش برمبنای کار قبلی آزمایشگاه کاپاسو انجام شده است. پژوهشگران در سال ۲۰۱۷ متوجه یک ترکیب فرکانسی فروسرخ در لیزر quantum Cascade شدند که میتواند برای تولید فرکانسهای تراهرتز مورد استفاده قرار بگیرد. فرکانسهای تراهرتز، فرکانسهایی هستند که در طیف الکترومغناطیسی، طول موج کمتر از میلیمتر دارند و میتوانند دادهها را با سرعت صدبرابر بیشتر از سکوهای بیسیم منتقل کنند. اعضای تیم پژوهشی در سال ۲۰۱۸ دریافتند که فرکانسهای لیزری کسکید کوانتومی میتوانند بهعنوان فرستنده و دریافتکننده برای رمزنگاری اطلاعات استفاده شوند.
برخلاف لیزرهای سنتی که تنها یک طولموج از آنها گسیل میشود، شانههای لیزری بهصورت همزمان چند طولموج گسیل میکنند. بههمین دلیل حتی آنها را به دندانههای شانه تشبیهکردهاند.
پژوهشگران در سال ۲۰۱۸ متوجهشدند که فرکانسهای مختلف در یک لیزر به یکدیگر ضربه میزنند و سیگنال ریزموج درست میکنند. نور درون کاواک لیزر الکترونها را وادار میکند با فرکانس ریزموج نوسان کنند. سیگنال ریزموج در محدودهی امواج ارتباطی قرار میگیرند.
مارکو پیکاردو، همکار پسادکتری SEAS و نویسندهی اول مقاله گفت:
اگر بخواهید از این دستگاه بهعنوان وایفای استفاده کنید، باید بتوانید اطلاعات موردنیاز را روی سیگنال ریزموج سوار کنید و همین اطلاعات را از دستگاه استخراج کنید.
اولین وسیلهای که دستگاه برای فرستادن سیگنالهای ریزموج نیاز داشت، آنتن بود. بنابراین، شکافی را در الکترود بالایی دستگاه ایجاد کردند تا آنتنی دوقطبی ساخته شود (شبیه آنتن گوشخرگوشی بالای تلویزیونهای قدیمی). سپس برای رمزگذاری اطلاعات روی سیگنال ریزموج، شانهی فرکانسی را مدوله کردند. این سیگنالهای ریزموج با پالسهای شانهی فرکانسی بهوجود آمدهاند. سپس امواج حاوی اطلاعات رمزگذاریشده، توسط آنتن از دستگاه به بیرون از آن منتقل شدند. این امواج رادیویی توسط یک آتن خانگی دریافت شده، سپس فیلتر شده و به یک کامپیوتر فرستاده شدند.
پژوهشگران همچنین نشان دادند که لیزر رادیویی میتواند سیگنالها را دریافت کند. اعضای تیم پژوهشی میتوانستند با استفاده از سیگنالهای ریزموج یک دستگاه، رفتار یک لیزر دیگر را از راه دور کنترل کنند. پیکاردو گفت:
همهی این ویژگیها در یک دستگاه، نشانههای خوبی برای ارتباطات بیسیم است. درحالیکه ارتباطات بیسیم تراهرتز همواره دور از دسترس است، این پژوهش راه رسیدن به این نوع از ارتباطات را بهما نشان میدهد.
دفتر پیشرفت تکنولوژی هاروارد، جنبههای منطقی این کار را حفظ و جنبههای تجاری نیز برای آن پیدا کرده است. پژوهش حاضر که بخشهایی از آن ازسوی مؤسسهی ملی علوم حمایت شده، بهدست میشل تاماگنون، بندیکت شوارتز، پاول چوالیر، نوح رابین، یونگرو ونگ، کریستین ونگ، میشل کونورز، دنیل مسنالتی و الکس بیلیان بهصورت مشترک انجام شده است.
شرکت استارتاپ فضایی "راکت لب" توانست یک مجموعه دیگر از ماهوارههای ارتش آمریکا را با موفقیت در مدار قرار دهد.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، پس از یک سال تلاش و نتایج متفاوت، گویا سال ۲۰۱۹ شروع داستان موفقیت شرکت استارتاپی فضایی "راکت لب"(Rocket Lab) است.
این شرکت در ماه مارس نیز موفق به ارسال یک ماهواره برای مرکز تحقیقات پیشرفته وزارت دفاع آمریکا(DARPA) شده بود و قرار بود یک پرتاب دیگر نیز برای نیروی هوایی ایالات متحده انجام دهد که با مشکلاتی همراه شد، اما سرانجام پرتاب شد. اکنون به نظر میرسد این شرکت راه افتاده و به دنبال افزایش تعداد مأموریتهای خود است.
انجام مأموریت برای DARPA در ماه مارس اولین مأموریت "راکت لب" در سال ۲۰۱۹ بود که طی آن یک ماهواره آزمایشگاهی را به مدار برد تا فناوریهای ارتباطی رادیویی جدید در فضا را توسعه دهد.
این اتفاق پس از مأموریتی در ماه نوامبر سال گذشته پیگیری شد که در آن موشک "الکترون"(Electron) این شرکت، شش ماهواره را به مدار برد.
اما این شرکت از سال ۲۰۱۳ که وارد صحنه شده روند صعودی منظمی نداشته است و به خصوص در سال گذشته با مشکلات فنی و تأخیر در انجام اولین مأموریت تجاری خود مواجه شد.
"راکت لب" با وجود مشکلات فنی تنها پنج هفته پس از پرتاب ماهواره DARPA موفق به انجام مأموریت بعدی خود شد و سه ماهواره تحقیقاتی را برای نیروی هوایی ایالات متحده به مدار فرستاد که با ۱۸۰ کیلوگرم وزن، سنگینترین محموله این شرکت تا به امروز بود.
"راکت لب" خبر از پرتابهای منظم به فاصله یک ماه از الان تا پایان ۲۰۱۹ داده است و امیدوار است این رکورد را به دو هفته یک بار برساند. این در حالی است که گفته میشود هدف نهایی این شرکت رسیدن به توانایی انجام پرتابهای هفتگی است.
دانشمندان آژانس فضایی اروپا(ESA) با استفاده از یک انکوباتور در ایستگاه فضایی بینالمللی به دنبال انجام آزمایشاتی برای تولید آنتیاکسیدانهای پایدارتر هستند تا روند پیری را کند کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، آخرین محموله اسپیسایکس به ایستگاه فضایی بینالمللی(ISS) شامل یک آزمایش است که میتواند به مبارزه با پیری بر اثر گذشت زمان بر روی زمین کمک کند.
این آزمایش چگونگی تعامل نانوذرات سرامیکی با سلولها را به عنوان یک مکمل ضد پیری بررسی میکند که نه تنها اثرات پیری را کاهش میدهد بلکه همچنین برای مبارزه با بیماریهای مزمن و تنشهای فضایی بر روی فضانوردان در مأموریتهای فضایی طولانی نیز مفید است.
فرآیند پیری بسیار پیچیده است، اما میدانیم که رادیکالهای آزاد در آن نقش مهمی ایفا میکنند. این مولکولهای سمی به عنوان یک فرآورده متابولیسم اکسیژن تولید میشوند که میتوانند از طریق "استرس اکسیداتیو" موجب آسیب جدی به سلولها و بافتها در بدن شوند.
بدن به وسیله آنتی اکسیدانها با این استرس مبارزه میکند. آنتی اکسیدانها متشکل از مواد معدنی و ویتامینهایی هستند که به کاهش و جلوگیری از آسیب به سلول کمک میکنند.
نمونههایی از آنتی اکسیدانها شامل ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، بتا کاروتن، لیکوپن، لوتین، سلنیوم و منگنز میباشد، اما دانشمندان آژانس فضایی اروپا با انجام این آزمایش جدید در فضا به دنبال تحریک سلولها در سطح ژنتیکی و امیدوار به توسعه یک مکمل برای مبارزه با تحلیل عضلات، نارسایی قلبی، دیابت یا بیماری پارکینسون هستند.
تمرکز این آزمایش بر ذرات سرامیکی در مقیاس نانو به نام "نانوسریا"(nanoceria) است که مانند آنزیمهای داخل سلولهای زنده عمل میکنند. به گفته محققان، این نانوذرات میتوانند به عنوان یک آنتی اکسیدان بدون دوزهای مکرر تا چندین هفته، یعنی طولانیتر از مکملهای کنونی عمل کنند.
آزمایش قبلی در ایستگاه فضایی در سپتامبر ۲۰۱۷ نشان داد که این ذرات، پایدار باقی میمانند و سلولهای عضلانی را محافظت میکنند، در حالی که تحقیق دیگری بر توانایی آنها در افزایش عمر مگسها و نورونهای انسان متمرکز بود. آزمایش جدید اما یک مطالعه طولانیتر است که آنها را در یک مینیآزمایشگاه به مدت شش روز در معرض تابش کیهانی و شرایط میکروگرانش (جاذبه نزدیک به صفر) قرار میدهد.
"نانوسریاها" و سلولهای میزبان آنها در ماژول کلمبوس ایستگاه فضایی بینالمللی متعلق به آژانس فضایی اروپا قرار دارند و در دمای ثابت ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری میشوند.
هدف این است که ببینند نمونهها به شرایط میکروگرانش و اشعه کیهانی چه واکنشی نشان میدهند. ضمن اینکه نیمی از نمونههای سلولی در انکوباتور درون یک سانتریفوژ فشرده قرار دارند که آنها را تحت جاذبه مصنوعی برابر با جاذبه زمین قرار میدهد.
در پایان آزمایش، هر دو نمونه را به دمای منفی ۸۰ درجه سانتیگراد خواهند رساند تا آنها را برای تجزیه و تحلیل در زمین حفظ کنند.
براساس گزارش آژانس فضایی اروپا این تحقیق جدید به توسعه مکملهای جدید منجر خواهد شد که به فضانوردان برای مبارزه با اثرات منفی مأموریتهای طولانی مدت کمک خواهد کرد.
علاوه بر این میتوان آن را برای کمک به سالمندان بر روی زمین و همچنین کسانی که مبتلا به آتروفی عضلانی، بیماریهای قلبی، دیابت و بیماری پارکینسون هستند به کار گرفت.
آژانس فضایی اروپا میافزاید که این تحقیق همچنین میتواند منجر به درمانهای پوستی شود که درخشندگی و جوانی را به پوست بازمیگرداند.
.: Weblog Themes By Pichak :.