تعداد نوتیفیکیشنهایی که یک فرد روی گوشی هوشمندش دریافت میکند، روزبهروز زیادتر میشود. برخی از این نوتیفیکیشنها ضروری هستند اما مشاهدهی برخی دیگر را میتوان به تعویق انداخت.
حتماً شما هم اپلیکیشنهای مربوطبه ایمیل، شبکههای اجتماعی، یادآورها و بسیاری دیگر را روی گوشی هوشمند خود نصب کردهاید. این کار امکان استفاده آسانتر و سریعتر از امکانات یادشده را برای شما فراهم میکند. اما گاهی این اپلیکیشنها مشکلساز میشوند. مثلاً فرض کنید در یک جلسه مهم کاری حضور دارید، یا در جمع دوستان قدیمیتان مشغول گپوگفت یا حتی مشغول انجام یکسری کارهای اداری هستید. اگر در این بین زنگ اعلان مربوطبه یکی از این اپلیکیشنها به صدا در بیاید، ممکن است تمرکز شما را در کاری که در حال انجام آن هستید از بین ببرد یا اینکه باعث ناراحتی همراهانتان شود. ممکن است در همان لحظه گوشی خود را چک کنید و در ناامیدی با یک پیام تبلیغاتی مواجه شوید که میتوانستید شبهنگام و زمانیکه فراغ بال بیشتری دارید آن را مشاهده و احتمالاً حذف کنید. بنابراین اگر اپلیکیشنی روی گوشی خود داشته باشید که بتواند نوتیفیکیشنها را دستهبندی کند، بسیار کمککننده خواهد بود. یکی از بهترین راهحلها این است که یک اپلیکیشن بتواند نوتیفیکشنها را به دو دسته ضروری و غیرضروری تقسیم کند. نوتیفیکیشنهای ضروری همانهایی هستند که بهمحض اعلان در اپلیکیشن گوشی شما، به شما اعلام خواهند شد. دسته غیرضروری آنهایی هستند که اهمیت دستهی اول را ندارند و زمان دیدنشان مهم نیست. در نتیجه اپلیکیشن کمکی، این دسته نوتیفیکیشنها را تنها در ساعات خاصی به شما نشان خواهد داد.
اپلیکیشن Daywise چنین کاری انجام میدهد. مثلاً فرض کنید شما اپلیکیشن ایمیل یاهو، جیمیل و اینستاگرام را در گوشی خود دارید و ایمیلهای مهم شما به ایمیل یاهو ارسال میشود. از طرفی در طول روز هنگام ناهار و در زمان شام وقت آزاد بیشتری دارید و میتوانید پیامهای با اهمیت کمتر را بهراحتی بخوانید. Daywise به شما این امکان را میدهد که نوتیفیکیشنهای ایمیل یاهو را فوری دریافت و مشاهده کنید اما اجازه نمیدهد نوتیفیکیشنهای ارسالشده در اینستاگرام و جیمیل فوراً به شما اعلام شود؛ بلکه آنها را حفظ میکند و در زمان ناهار یا شام به شما اعلام میکند.
این اپلیکیشن در حال حاضر در گوگلپلی قابل دانلود است. ضمناً توجه کنید که Daywise هنوز در حال بهبود است و مشخص نیست درنهایت رایگان خواهد بود یا خیر. در ادامه این مقاله، چگونگی کارکرد این اپلیکیشن را توضیح میدهیم.
پس از دانلود و نصب اپلیکیشن از شما خواسته میشود با یکی از حسابهای کاربری که در گوشی خود از آن استفاده میکنید، اپلیکیشن را راهاندازی کنید. پس از انتخاب آدرس جیمیل مربوطبه حساب کاربریتان، با لمس کلید Sign Up وارد صفحهی کاربری اپلیکیشن میشوید.
در اولین صفحه ساعتهایی از روز که به نظر میرسد اوقات فراغت بیشتری دارید، به شما نمایش داده میشود. این زمانها براساس تحقیقات عمومی به شما پیشنهاد داده میشود اما شما میتوانید آنها را طبق سلیقه و عادات خود تغییر دهید. برای تغییر کافی است کلید Edit را لمس کنید که در این صورت میتوانید بهصورت دستی ساعت مورد نظرتان را مشخص کنید. این ساعات همان زمانهایی هستند که نوتیفیکیشنهای نه چندان ضروری به شما اعلام شده و نمایش داده میشوند. پس از تعیین این زمانها روی کلید Continue لمس کنید.
در این مرحله، اپلیکیشن شروع به جستوجو در اپلیکیشنهای نصبشده در گوشی خواهد کرد تا آنهایی را که نوتیفیکیشن ارسال میکنند، پیدا کند؛ پس از اتمام جستوجو، فهرستی از اپلیکیشنها فراهم کرده و به شما نمایش میدهد، اما همهی آنها در یک دسته نمایش داده نمیشوند. تعدادی از اپلیکیشنها در دستهی Instant (فوری) قرار میگیرند تا نوتیفیکشنهایشان فوراً به شما اعلام شود (درواقع Daywise جلوی اعلام نوتیفیکیشن مربوطبه این گروه را نمیگیرد)، اما دستهی دوم همانهایی هستند که Daywise مسئولیت کنترلشان را دارد. این دسته در گروه Batched قرار دارند و نوتیفیکشن مربوطبه آنها در ساعاتی که در صفحهی اول مشخص کردهاید، به شما اعلام میشود. نکته این است که Daywise بهصورت پیشفرض این اپلیکیشنها را دستهبندی میکند اما شما میتوانید با استفاده از کلید Edit، این دستهبندی را تغییر دهید. در تصویر زیر، اپلیکیشن جیمیل در دستهی Batched قرار داده شده، اما با لمس کلید Edit امکان قراردادن آن در دستهی Instant فراهم است.
وقتی دستهبندی اپلیکیشنها را مطابق سلیقه و نیاز خود انجام دادید، کلید Save را بزنید. با زدن Save صفحهای به شما نمایش داده میشود که در آن Daywise امکان دسترسی به نوتیفیکیشنهای گوشی را درخواست میکند تا بتواند آنها را مدیریت کند. با لمس قسمت سبزرنگ، صفحهی دسترسی نوتیفیکشنهای گوشی باز میشود که با فعال کردن آن، اپلیکیشن شروع به فعالیت میکند.
با لمس کلید Show my inbox میتوانید زمان باقیمانده تا اعلام بعدی را مشاهده کنید. همچنین در پایین صفحه، یکسری امکانات دیگر هم وجود دارد. در قسمت وسط با کلید Assistant امکانی وجود دارد که میتوانید نوتیفیکشنهای مربوطبه افراد خاصی را مستثنی کنید. با لمس کلید Edit VIP میتوانید افراد خاصی را مشخص کنید که میخواهید نوتیفیکشن مربوطبه آنها در هر کدام از اپلیکیشنهای نصبشده روی گوشیتان، فوری به شما نمایش داده شود. درواقع Daywise برای این افراد هیچ فیلتری در هیچ اپلیکیشنی ایجاد نمیکند.
بهعلاوه، با لمس کلید Insight در سمت راست پایین صفحه میتوانید عادتهای کاربری خود در گوشیتان را مشاهده کنید. در سمت راست بالای صفحه هم میتوانید کلیهی تنظیماتی را که در Daywise انجام دادهاید، ویرایش کنید.
نکات مثبت
- رابط کاربری ساده
- ایجاد راحتی و آسایش در طول روز
- امکان گزینش کردن مخاطبان
- امکان تعیین ساعات فراغت به دلخواه
نکات منفی
- اپلیکیشن هنوز در حال توسعه و بهبود است
- رایگان بودن یا نبودن خدمات نهایی هنوز مشخص نیست
اینتل گزارش مالی فصل اول و پیشبینی ماههای پیش رو از سال ۲۰۱۹ را منتشر کرد که موجب کاهش ارزش سهام شرکت شد.
اینتل گزارش مالی فصل اول سال ۲۰۱۹ را منتشر کرد. با نگاهی به آمارهای شرکت پیشگام در تولید تراشههای x86 میتوان پیشبینی کرد که سال سختی در انتظار آنها باشد. آنها در پیشبینیهای گزارش مالی نیز درآمد آتی را کاهش دادند که منجر به نگرانی سرمایهگذارها شد. گزارش مالی فصل گذشتهی اینتل بهصورت خلاصه آمارهای زیر را نشان میدهد که تقریبا نزدیک به پیشبینیها و عموما کمتر از آنها بوده است:
- درآمد فصل اول به ازای هر سهم: ۸۹ سنت دربرابر ۱.۰۱ دلار پیشبینی
- درآمد کل فصل اول: ۱۶.۱ میلیارد دلار دربرابر پیشبینی ۱۶.۸ میلیارد دلار
- کاهش ۳ درصدی چشمانداز سال ۲۰۱۹
- کاهش ۸ درصدی چشمانداز فصل دوم ۲۰۱۹
درآمد ۱۶.۱ میلیارد دلاری اینتل برای فصل اول ۲۰۱۹، نشان از عدم رشد آنها نسبت به سال گذشته دارد. بهصورت جزئی بخش کسبوکارهای مرتبط با دیتاسنترها درآمد ۷.۵ میلیارد دلاری داشت و بخش کامپیوترهای شخصی به درآمد ۸.۶ میلیارد دلاری رسید.
مقالههای مرتبط:
حاشیهی سود عملیاتی اینتل در فصل گذشته به ۲۸ درصد رسید. این آمار در گزارشهای خارج از استاندارد سازمان بورس و اوراق بهادار آمریکا (non-GAAP) بیان شد. بهعلاوه شرکت در گزارش خود ادعا کرد که افزایش قیمت مصرفکننده در برخی محصولات با هزینههای بالا در تولید تراشههای ۱۰ نانومتری جبران شد که درنهایت از افزایش حاشیهی سود عملیاتی جلوگیری کرد. کل هزینههای شرکت به ۳۰ درصد از کل درآمد رسید که در مدت مشابه سال قبل، ۳۲ درصد بود. هزینههای کل شامل هزینههای تحقیق و توسعه و عملیات میشود.
مدیرعامل اینتل: نگاه به سال پیش رو با احتیاط کامل
نکتهی حیاتی در گزارش مالی اینتل، کاهش پیشبینی آنها برای سال جاری میلادی بود. شرکت برای کل سال ۲۰۱۹ درآمد ۶۹ میلیارد دلاری را پیشبینی میکند که ۳ درصد کمتر از درآمد سال ۲۰۱۸ خواهد بود. البته اجماع تحلیلگران بازار نیز رقمی نزدیک به ۷۱.۰۵ میلیارد دلار را پیشبینی کرده بود.
روند پیشرو برای درآمد فصل دوم ۲۰۱۹ اینتل، قابل قبول به نظر نمیرسد. سانتا کلاراییها پیشبینی میکنند که درآمد فصل روبهرو نسبت به سال گذشته ۸ درصد کاهش پیدا کند. تحلیلگران پیشبینی ۱۶.۸۵ میلیارد دلاری را برای فصل دوم اینتل ارائه کرده بودند و خود شرکت مبلغ ۱۵.۶ میلیارد دلار را پیشبینی میکند. از لحاظ سود نیز کاهش ۱۴ درصدی نسبت به سال گذشته برای فصل پیش رو بیان میشود.
باب سوان، مدیرعامل جدید اینتل اخبار ناامیدکننده از سال جاری در شرکت را به سرمایهگذارها اعلام کرد. او دراینباره گفت:
ما در نگاهی به آینده، چشماندازی محتاطانه برای ادامهی سال داریم. البته امیدوار هستیم که بازارها در نیمهی دوم سال بهبود پیدا کنند. تیم ما روی گسترش فرصتهای بازار متمرکز شده است. بهعلاوه سرعت بخشیدن به نوآوری، بهبود فرایندهای اجرایی و تکامل فرهنگی در دستور کار ما قرار دارد. ما تمرکز سرمایهگذاری خود را روی فناوریهایی معطوف میکنیم که با تأثیرگذاری بالا موجب موفقیت هرچه بیشتر مشتریان شوند. بهعلاوه، افزایش بازدهی برای سهامداران نیز قطعا در برنامهریزیها لحاظ میشود.
اینتل انتظار دارد که بخش تراشههای ۱۰ نانومتری در نیمهی دوم سال بهبود پیدا کند. بهعلاوه آنها برای تأثیر حرکت جدید رقیب خود یعنی AMD بر بازار نیز آماده میشوند. AMD با عرضهی محصولات جدید ۷ نانومتری برای کامپیوترهاش شخصی و دیتاسنترها، تأثیر قابلتوجهی بر بازار خواهد داشت.
ضعف در بخش دیتاسنتر
درآمد اینتل از بخش دیتاسنترها (زیرمجموعهی Data Cebter Group) با افت ۵ درصدی نسبت به سال گذشته به ۷.۴ میلیارد دلار رسید. البته بخش کامپیوترهای شخصی رشد ۴ درصدی داشت و درآمد ۸.۶ میلیارد دلار را ثبت کرد. محکمترین ضربهی مالی به زیربخش دیتاسنترهای دولتی و اینترپرایز وارد شد که کاهش درآمد ۲۱ درصدی را ثبت کردند. البته درآمد بخشهای مرتبط با خدمات ابری رشد ۵ درصدی داشت.
زیرمجموعهی تراشههای مخصوص مصرفکننده (Client Computing Group)، تولیدکنندهی همهی محصولات اینتل در زیربرندهای کور، پنتیوم، سلرون و دیگر نامها، رشد درآمد ۴ درصد تا ۸.۶ میلیارد دلار را ثبت کرد. اینتل بخش درآمدی لپتاپ و کامپیوترهای دسکتاپ را از هم جدا میکند. درنتیجه در گزارشهای آنها متوجه میشویم که کاهش درآمدی جزئی و همچنین کاهش حجم فروش در پردازندههای دسکتاپ ایجاد شده است. بخش پردازندههای لپتاپ نیز رشد ۵ درصدی در درآمد را ثبت کرد. قیمت فروش میانگین برای تراشههای لپتام هم رشد ۱۳ درصدی داشت.
چشمانداز اینتل برای سال ۲۰۱۹
اکنون این سؤال ایجاد میشود که چرا اینتل برای آیندهی خود چشماندازی ضعیف دارد. البته اکثر کاربران و کارشناسان میبینند که اینتل بهخاطر تهدید جدی از سوی AMD، روندی نزولی در ادامهی سال خواهد داشت. غول پردازندههای کامپیوتری در فصل پایانی ۲۰۱۸ و فصل اول ۲۰۱۹ با اتکاء به برندهای قدیمی Core خود، دوران قابلقبولی را پشتسر گذاشت. درواقع هشدارهای درآمدی تنها در بخش دیتاسنترهای این شرکت دیده میشود. AMD قبلا رویکردی محتاطانه در بخش پردازندههای دیتاسنتر داشت، اما عرضهی محصولات ۷ نانومتری پیشرو (سری جدید EPYC) میتواند خطری جدی برای اینتل باشد.
اینتل اخیرا با مشکلاتی از جنس تأخیر در تحویل محصولات و افزایش قیمتها در بازار ۱۰ نانومتریها روبهرو بوده است. مراکز تولیدی سانتا کلاراییها همیشه نقطه قوت آنها بودهاند، اما اکنون هزینههای زیادی در بخش تحقیق و توسعه برای شرکت بههمراه دارند که خصوصا برای تولید تراشههای ۷ نانومتری وارد میشوند.
AMD پیش از این با عقد قرارداد با Global Foundries پیشرفتهای قابلتوجهی در تولید تراشهها داشته است. توافق آنها شامل مجوز استفاده از تراشههای TSMC و محصولات ۷ نانومتری AMD میشود. بهعلاوه بزرگترین رقیب اینتل نقشههای مشخصی هم برای آیندهی کسبوکار خود و کاهش هزینهی تولید تراشهها دارد که شاید اینتل بهتازگی آن روند را شروع کرده باشد. AMD روی طراحی هیبریدی ۷/۱۴ نانومتری متمرکز شده است که با هدف کاهش بیشتری هزینههای تولید کار میکند. همین روندها به آنها کمک میکند تا در زمان عرضهی محصولات جدید رایزن و EPYC قدرت بیشتری روی قیمتگذاری داشته باشند.
بههرحال گزارشها و پیشبینیهای مالی اینتل درخشان نیستند، اما آنها از لحاظ بازدهیهای بلندمدت نگرانی زیادی ندارند. اشتباه شرکت در بحث تراشههای ۱۰ نانومتری را میتوان یک استثناء خواند که قطعا بهسرعت جبران میشود. آنها ادعا میکنند که توسعهی خط تولید ۵ نانومتری را در برنامه دارند که همزمان با فناوریهای دیگر طراحی شده است.
اینتل علاوهبر برنامههای بالا، برای تولید نسل بعدی معماری x86 خود طرحهای ویژهای در دست دارد. معمار مشهورپردازنده، جیم کلر، که مدیریت طراحی هستههای AMD Zen را هم بر عهده داشت، اکنون در اینتل فعالیت میکند. او مدیریت تیم طراح پردازندههای جایگزین سری Core را در دست دارد؛ خانوادهای که بهاندازهی کافی عمر کردهاند و اکنون باید سری جدیدی جایگزین آنها شود.
باتوجهبه تصاویر و صحبتهای منتشرشده در توییتر، گفته میشود منبع کد و دیتابیس اطلاعات ۴۰ میلیون کاربر کافه بازار هک شده است.
بحث امنیت اطلاعات نهتنها در کشور ما، بلکه در تمام سرویسهای دنیای فناوری اطلاعات در سطح جهان، یکی از مهمترین و در عینحال داغترین اخبار این حوزه است. شرکتهای مطرح این حوزه با میلیونها کاربر، بخش بزرگی از منابع خود را برای حفظ امنیت اطلاعات کاربران وقف میکنند. بااینحال هر سال شاهد نفود هکر و درز اطلاعات مختلفی هستیم که در این بین نام بزرگترین برندهای جهان نیز بهعنوان قربانی دیده میشود.
روز جاری، تصاویری از منبع کد و دیتابیس منتسب به کافه بازار در توییتر منتشر شد که به نقل از یک فعال توییتری، شامل اطلاعات ۴۰ میلیون کاربر این مارکت اندرویدی ایرانی میشود. اگر این اتفاق مورد تائید مراجع رسمی و مجموعه کافه بازار قرار بگیرد و از سوی دیگر، هکرها اقدام به انتشار اطلاعات بهدستآورده کنند، متاسفانه باید گفت با یکی از بزرگترین دزدیهای اطلاعات از سرویسهای داخلی کشور مواجه خواهیم بود!
در تماس تلفنی زومیت با مجموعه کافه بازار این موضوع مورد تأیید قرار نگرفت و امیر حقیقت، مدیر روابط عمومی کافه بازار اذعان داشت تیم فنی در حال بررسی موضوع است و در حال حاضر نمیتوان این اتفاق را تأیید یا رد کرد. در ابتدا این موضوع با صحبت کاربری با نام mohammad jorjandi در توییتر منتشر شد که با انتشار تصاویری نوشت:
منبع کد و دیتابیس کاربران کافه بازار در دست گروهی از هکرها و بخشی از آن منتشر شده است. بخشی از منبع را چک کردم که به نظر صحیح است؛ بهتر است خود کافهبازار این موضوع را انکار نکند. این سرویس بیش از ۴۰ میلیون نصب دارد و احتمالا این بزرگترین افشای اطلاعات سایبری ایران تا به امروز است. در حال بررسی منبع هستم؛ متاسفانه افشای اطلاعات قطعی است. پس از واکنش کافه بازار منبع در اختیار محققان قرار میگیرد (هماکنون در اینترنت موجود است، البته منتشرکننده من نیستم)؛ منتظر دریافت بخشی از اطلاعات کاربران هستم.
بااینحال پس از بررسی زومیت، هنوز هیچ اطلاعاتی از کاربران کافهبازار در فضای اینترنت منتشر نشده است. به نقل از دیگر کاربران توییتر این خبر نهتنها از نظر فنی ارزش و اعتباری ندارد، بلکه تنها یک False Alarm است. به عبارتی دیگر میتوان گفت با یک بزرگنمایی روبهرو هستیم.
بیانیهی کافهبازار
روز شنبه ۷ اردیبهشت گزارشهایی در خصوص وجود مشکلی امنیتی در بازار، در شبکههای اجتماعی منتشر شده که همچون هشدارهای امنیتی مشابه در گذشته، تیم فنی در حال بررسی همهجانبهی موضوع است. تاکنون شواهدی در زمینهی نشت اطلاعات حسابهای کاربری به دست نیامده است. چنانچه در ادامهی بررسیها نتایج تازهای به دست آید، بهطور شفاف به اطلاع کاربران خواهد رسید.
مهمترین اصل برای کافهبازار حفظ امنیت دادههای کاربران است؛ کافهبازار به کاربران خود اطمینان میدهد که مسئولانه تمامی اقدامات لازم جهت تأمین این امنیت را صورت میدهد. علاوهبر اقدامهای پیوستهای که در راستای حفظ امنیت سیستمها صورت میگیرد، استفاده از دانش کارشناسان امنیتی که بهصورت مسئولانه و قانونی، موارد امنیتی را متذکر میشوند، از سالها پیش در اولویت کافهبازار بوده است.
تخصیص صفحهی افشای مسئولانه و طرح اعطای پاداش در ازای کشف باگهای امنیتی (Bug Bounty Program) نیز با همین هدف انجام شده است و کافهبازار همواره از دریافت گزارشهای مسئولانهی امنیتی استقبال میکند؛ چرا که امنیت در دنیای دیجیتال مطلق نیست و تمامی شرکتهای نرمافزاری، اعم از کوچک و بزرگ، ممکن است در معرض آسیبپذیریهایی در این حوزه باشند و کافهبازار نیز خود را از این قاعده مستثنی نمیداند.
لازم به ذکر است اظهارنظرها از سوی افراد مختلف در شبکههای اجتماعی، بازتاب نظر شخصی آنها است و موضع رسمی کافهبازار تنها ازطریق حساب توییتر کافهبازار و وبلاگ روابط عمومی بازار اعلام میشود.
در صورت وجود هرگونه سؤال و جهت کسب اطلاعات بیشتر با پشتیبانی بازار با شماره ۴۱۲۵۳۰۰۰ -۰۲۱ تماس بگیرید.
آمازون درحال آمادهسازی سرویس استریم موسیقی جدیدی است که کیفیت فراتر از سرویسهای فعلی بازار را در اختیار کاربران قرار میدهد.
طبق گزارش وبسایت Music Business Worldwide، آمازون درحال آمادهسازی سرویس استریم موسیقیجدیدی است که آهنگها را با کیفیتی بالاتر از کیفیت صوتی CD ارائه میکند.
انتظار میرود که سرویس جدید این شرکت برای هر ماه تقریباً ۱۵ دلار از کاربران طلب کند. احتمالاً ورود سرویس جدید، خللی در فعالیت سرویسهای کنونی آمازون ایجاد نخواهد کرد. سرویسهای پرایم موزیک و پرایم آنلیمیتد که هماکنون در دسترس کاربران قرار دارند، حداکثر میتوانند آهنگها را با کیفیت ۲۵۶ کیلوبایت پخش کنند که در مقایسه با مقدار ۱۴۱۱ کیلوبایت CD، بهصورت قابلتوجهی کمتر است.
یکی از منابع آگاه ادعا کرده که کیفیت آهنگها در سرویس جدید آمازون حتی از CD نیز بالاتر خواهد بود؛ بدینترتیب، بهنظر میرسد که آمازون قصد دارد قدمی بلندپروازانه برای ایجاد تمایز در خدمات خود نسبت به رقبا بردارد. ازاینرو، آمازون عملاً بهجای رقابت با اسپاتفای و اپل موزیک، با سرویس تیدال وارد رقابت خواهد شد که چنین کیفیتی را در ازای دریافت ۲۰ دلار ماهیانه ارائه میکند.
این منبع ادعا میکند که آمازون در حال مذاکره با صاحبان حقوقی موسیقی است تا حق استفاده از ترانهها را در سرویس خود دریافت کند. اینطور که مشخص است، فعلاً یک شرکت بزرگ موسیقی وارد همکاری با آمازون شده است.
اگرچه اسپاتیفای بهعنوان بزرگترین بازیگر عرصه استریم موسیقی پیشتر چنین کیفیتی را در اپلیکیشن خود آزموده بود؛ اما هماکنون بالاترین کیفیتی که برای آهنگها ارائه میکند، نهایتاً ۳۲۰ کیلوبایت است؛ درآنسو، اپل موزیک کیفیت ۲۵۶ کیلوبایت را برای پخش موسیقی برگزیده است.
اگرچه کیفیت بالاتر در هر زمینهای خوشایند جلوه میکند؛ اما اضافهشدن سرویس جدید آمازون قطعاً بر گیجکنندگی گزینههای استریمینگ این شرکت خواهد افزود.
هماکنون سرویس آمازون موزیک ترانهها را بهصورت رایگان با نمایش تبلیغات برای دستگاههای الکسا میسر میسازد؛ همچنین گزینه دیگری وجود دارد که با اشتراک پرایم تجمیع شده و دسترسی به ۲ میلیون قطعه موسیقی را فراهم میکند.
بااینحال، آندسته از افرادی که به قطعات بیشتری نیاز دارند، میتوانند با دریافت اشتراک آمازون موزیک آنلیمیتد، به ۴۸ میلیون آهنگ دسترسی پیدا کنند؛ البته هزینه این سرویس بستهبه تعداد دستگاهها استفادهکننده بین ۴ تا ۸ دلار متغیر خواهد بود.
حال باید دید که با معرفی سرویس جدید این غول دنیای فناوری، چه چیزی کاربران را مجاب به خرید آن خواهد کرد.
فیسبوک گزارش مالی فصل اول ۲۰۱۹ را منتشر کرد که افزایش آمار کاربران و همچنین ذخیرهی هزینه برای جریمههای احتمالی در آن دیده میشود.
جریمهی سنگین احتمالی انتظار فیسبوک را میکشد، اما این شرکت باز هم آمارهای مناسبی برای فصل اول سال ۲۰۱۹ ثبت کرد. غول شبکههای اجتماعی در دورهی زمانی مذکور آمار ۲.۳۸ میلیارد کاربر ماهانه را ثبت کرد که ۲.۵ درصد بیشتر از آمار ۲.۳۲ میلیاردی فصل چهارم ۲۰۱۸ بود. آنها در آن فصل هم رشد ۲.۲ درصدی را تجربه کرده بودند. آمار کاربران فعال روزانهی فیسبوک نیز ۱.۵۶ میلیارد نفر بیان شد که از ۱.۵۲ میلیارد در فصل گذشته، رشد ۲.۶۳ درصدی داشت. این آمار هم در فصل چهارم ۲۰۱۸، رشد ۲ درصدی را تجربه کرده بود. درنتیجه میتوان ادعا کرد غول شبکههای اجتماعی در ۲ فصل گذشته افزایش رشد را نیز تجربه کرده است.
تخمینها از درآمد فیسبوک در فصل اول سال ۲۰۱۹، ۱۴.۹۸ میلیارد دلار بود. آنها در گزارش درآمدی خود، آمار ۱۵.۰۸ میلیارد دلار را برای این فصل بیان کردند که نسبت به دورهی مشابه در سال گذشته، رشد ۲۶ درصدی داشت. از لحاظ درآمد بهازای هر سهم، ۱.۶۳ دلار برای فیسبوک تخمین زده میشد، اما آنها ۰.۸۵ دلار را برای هر سهم ثبت کردند. البته یکی از دلایل کاهش درآمد بهازای هر سهم، کنار گذاشتن هزینهی ۳ میلیارد دلاری توسط این شرکت برای پرداخت جریمهی احتمالی سازمان FTC آمریکا است. جریمهای که هنوز پروندهی آن در جریان قرار دارد. بدون درنظرگرفتن جریمهی احتمالی، سود بهازای هر سهم به ۱.۸۹ دلار میرسد. بههرحال کنار گذاشتن هزینهی ۳ میلیارد دلاری باعث شد تا سود شرکت در فصل اول ۲۰۱۹، مبلغ ۲.۴۲۹ میلیارد شود که کمتر از آمار ۴.۹۸۸ میلیارد دلاری سال گذشته و ۶.۸ میلیارد دلاری فصل چهارم سال ۲۰۱۸ بود.
ارزش سهام فیسبوک طبق آخرین آمار با رشد ۸.۳ درصدی به ۱۹۷.۸۴ دلار رسید که نسبت به پایینترین آمار ماه دسامبر یعنی ۱۲۴.۰۶ دلار، رشد قابل قبولی بود. درواقع بهنظر میرسد فعالان وال استریت هم جریمهی احتمالی را در ارزشگذاری سهام فیسبوک در نظر گرفتهاند. فیسبوک در سال ۲۰۱۱ با کمیسیون تجارت آمریکا وارد توافقی شده بود تا روشهای حریم خصوصی خود را بدون اجازهی کاربران تغییر ندهد. اکنون آنها در حال مذاکره در پروندهای هستند که به زیر پا گذاشتن احتمالی آن توافق ربط دارد.
فیسبوک در گزارش مالی خود پیرامون جریمهی FTC نوشت:
در فصل اول سال ۲۰۱۹، ما هزینهی ۳ میلیارد دلاری را بهعنوان تعهد احتمالی به سازمان FTC در نظر گرفتیم که مرتبط با پروندهی دادههای کاربران در این کمیسیون میشد. هزینهی مذکور در اسناد هزینهای و تعهدات شرکت لحاظ شده است. ما خسارت ۳ تا ۵ میلیارد دلاری برای این پرونده تخمین میزنیم. پرونده هنوز بسته نشده است و پیشبینی دقیقی از لحاظ زمان اجرای حکم یا الزام پرداخت جریمه وجود ندارد.
شاید فیسبوک با جریمهای کمتر روبهرو شود، اما هر جریمهای برای آنها، احتمالا بسیار بیشتر از جریمهی ۲۲.۵ میلیون دلاری خواهد بود که گوگل بهخاطر نقض توافق با FTC پرداخت کرد. البته اگر جریمه تا ۵ میلیارد دلار افزایش پیدا کند، آمارهای درآمدی غول شبکهی اجتماعی در فصلهای پیش رو نیز تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. البته فیسبوک اکنون داراییهایی بهارزش ۴۵.۲ میلیارد دلار دارد و پرداخت جریمه و حتی خریدهای بیشتر برای آنها مسئلهی خاصی نخواهد بود.
در بخش دیگری از گزارش درآمدی به تعداد کارمندان و حاشیهی سود عملیاتی اشاره شده است. فیسبوک اکنون با افزایش ۳۶ درصدی، تعداد کارمندان خود را به ۳۷/۷۷۳ نفر رسانده است. بهعلاوه آنها حاشیهی سود عملیاتی ۲۲ درصدی را برای دورهی گذشته ثبت کردهاند.
نسبت کاربران فعال روزانهی فیسبوک به آمار ماهانه، ۶۶ درصد گزارش میشود که نشاندهندهی عدم کاهش کاربران با وجود تمامی چالشهای پیشآمده است. آنها ۳۹ میلیون کاربر فعال روزانه را به پلتفرم خود اضافه کردهاند که در مقایسه با اسنپچت و افزایش ۴ میلیونی کاربران آن، آماری مناسب محسوب میشود.
فیسبوک در فصل گذشته در منطقهی آمریکای شمالی به آمار ۱۸۶ میلیون کاربر روزانه رسید که افزایشی نسبت به فصل چهارم سال ۲۰۱۸ نداشت. البته آنها در بازار پردرآمد اروپا ۴ میلیون افزایش کاربر داشتند و بازار آسیا-اقیانوسیه و دیگر مناطق جهان هم افزایش کاربر مناسبی برای غول شبکهی اجتماعی به همراه داشتند.
میانگین درآمد به ازای هر کاربر فیسبوک رشد متوسطی داشت. در مقایسهی این آمار، بهجای فصل پایانی سال ۲۰۱۸ (فصل تعطیلات) سهماههی سوم مورد بررسی قرار میگیرد. بههرحال در این آمار هم اروپا با افزایش ۸.۲ درصدی درآمد میانگین بهازای هر کاربر (ARPU) آمار خوبی ثبت کرد.
تعداد کاربران فعال ماهانهی فیسبوک در تمامی پلتفرمها اعم از فیسبوک، مسنجر، اینستاگرام و واتساپ، ۲.۷ میلیارد نفر گزارش شد که برابر با فصل گذشته بود. ۲.۱ میلیارد نفر از این کاربران، روزانه حداقل از یکی از اپلیکیشنهای فیسبوک استفاده میکنند. آمار مذکور در فصل گذشته ۲ میلیارد نفر بود. بخش استوری اینستاگرام، استاتوس واتساپ و استوریهای فیسبوک و مسنجر نیز هرکدام ۵۰۰ میلیون نفر کاربر روزانه دارند. بهعلاوه فیسبوک اکنون با ۳ میلیون تبلیغدهنده همکاری میکند که تبلیغات خود را در سرویسهای متنوع این شرکت نمایش میدهند.
مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک در ماه مارس خبر از تغییرات اساسی در بخش حریم خصوصی فیسبوک داد. او برای تغییر سیاستهای حریم خصوصی از اصطلاح «اتاق نشیمن» برای فیسبوک استفاده کرد. بخشی از برنامههای او شامل یکپارچه کردن زیرساخت اپلیکیشنها و استفاده از کدگذاری نقطه به نقطه در تمامی آنها است. بهعلاوه بهینهسازی فرایندای تولید و توزیع محتوا نیز برای بهینهسازی کوتاهمدت شبکهی اجتماعی در دستور کار قرار دارد.
برنامههای زاکربرگ برای تغییرات اساسی در فیسبوک منجر به کاهش فشارها برای قانونگذاری و شاید غیرممکن شدن تجزیهی شرکت او شود. بهعلاوه او میتواند دربرابر رقبایی همچون اسنپچت با قدرت بیشتری عمل کند. البته برنامههای او همگی به تلاشهای جدی در حوزهی مهندسی و محصول نیاز خواهند داشت.
مدیرعامل فیسبوک در جریان اعلام گزارش مالی، جزئیات بیشتری از برنامههایش برای بهبود حریم خصوصی، رمزنگاری، محتوای سریع، امنیت، قابلیت همکاری و حفظ امنیت دادهها بیان کرد. او به این نکته اشاره کرد که باتوجهبه افزایش زمان ارتباطات و استفاده از محتوا بهصورت شخصی توسط کاربران، توسعهی مفهوم «اتاق نشیمن» در فیسبوک منجر به بهبود سریعتر کسبوکار شرکتش خواهد شد. او اضافه کرد که شرکتش از سرویسهای پیامرسانی برای تبلیغات استفاده نمیکند و بیشتر روی محتوا متمرکز میشود. درنتیجه افزایش رمزنگاری در پیامرسانیها، خسارت جدی به کسبوکار و درآمدزایی وارد نخواهد کرد.
فیسبوک در مذاکره با کشورهایی با سیاستهای ضعیف حفظ حریم خصوصی، از ذخیرهسازی داده در آنها خودداری کرد. همین رویکرد احتمالا منجر به مسدودسازی این شبکهی اجتماعی در کشورهای مذکور میشود. زاکربرگ مسدودسازی احتمالی را تهدیدی جدی برای کسبوکارش میداند.
محتوای سریع تاکنون درآمدزایی خوبی برای فیسبوک داشته است. زاکربرگ میگوید بخش استوری اینستاگرام در فصل گذشته بهترین نتایج را در اثرگذاری تبلیغاتی نشان داد. باوجود آنکه فیدهای فیسبوک و اینستاگرام اکنون هم مملو از تبلیغات متعدد هستند، شرکت اعتقاد دارد هنوز فضایی برای افزایش تبلیغات در فیدها و بخش استوری اینستاگرام وجود دارد.
یکی دیگر از نکات مهم در گزارش درآمدی فیسبوک، توضیح زاکربرگ دربارهی استراتژی پرداخت در پلتفرمش بود. او تأیید کرد که فیسبوک بهدنبال راههای بهینهتر برای انجام پرداخت توسط کاربران در اپلیکیشنهای پیامرسان است. زاکربرگ در این بخش از صحبتهایش گفت:
فکر میکنم که بهزودی شاهد اتمام ساخت راهکارهای پرداختی باشیم. کاری که ما بهصورت کشور به کشور انجام خواهیم داد. هدف نهایی آن است که کاربر بتواند کشف محصولات و فرصتهای جدید را در پلتفرمهای عمومیتر همچون اینستاگرام و فیسبوک و تراکنشها و پیگیریها با کسبوکار مورد نظر را بهصورت خصوصیتر در مسنجر یا واتساپ انجام دهد.
گزارش منتشرشده اولین گزارش مالی کامل یک فصل پس از رسوایی افشای اطلاعات ۵۰ میلیون کاربر در فیسبوک محسوب میشود. رسوایی که منجر به کاهش اعتماد به این شبکهی اجتماعی در حوزههای حریم خصوصی و امنیت شد. بهعلاوه فصل گذشته اولین فصل پس از فروش سختافزار اختصاصی فیسبوک یعنی Portal بود. سختافزار چت ویدئویی که با استقبال مناسب منتقدان روبهرو شد، اما ایراد اصلی آن بود که توسط فیسبوک ساخته میشود.
با وجود تمام پیشرفتهای رخ داده، بحث اصلی در فیسبوک هنوز بر سر روشهای تحقیق و توسعهی امکانات است. روشهایی که بسیاری اعتقاد دارند با هدف پیشرفت، منجر به ضربههای غیرعادلانه به رقبا و از آن مهمتر نقض حریم خصوصی کاربران شد. بهعنوان نمونهای از تلاشها میتوان اپلیکیشن بحثبرانگیز Onavo را مثال زد که فیسبوک در آن از کاربران میخواست تا دادههای خود را بفروشند؛ اپلیکیشنی که درنهایت به سرنوشت تعطیلی دچار شد.
درنهایت باتوجهبه بحرانهای متعددی که برای فیسبوک در سالهای اخیر ایجاد شد، رشد دائمی کاربران آن نشان میدهد که این غول شبکههای اجتماعی چگونه در تار و پود زندگی مردم جهان رسوخ کرده است.
موزیلا قصد دارد با پایاندادن به پشتیبانی از مرورگر فایرفاکس در اندروید، مرورگری جدید با نام فینکس را جایگزین برادر بزرگترش کند.
در ماههای اخیر، موزیلا توجه چندانی به نسخه اندرویدی فایرفاکس نکرده است. اکنون بهنظر میرسد که دلیل موجهی پشت این تصمیم قرار دارد که خطمشی این شرکت را در آینده ترسیم میکند.
طبق اخباری که جدیداً به بیرون درز پیدا کرده، موزیلا روی مرورگری جدید با نام فینکس (Fenix) کار میکند تا درنهایت آن را جایگزین فایرفاکس در اندروید کند. از آنجایی که بخش اعظمی از تیم فایرفاکس روی این مرورگر جدید کار میکنند، فایرفاکس در ماههای اخیر کمتر بهروزرسانی دریافت کرده است.
سند جدیدی که بهتازگی توسط موزیلا منتشر شده، برنامههای این شرکت را برای جایگزینی فایرفاکس با فینکس مشخص میکند. نسخه ۶۷ و ۶۸ فایرفاکس طبق برنامه قبلی در تاریخ مذکور منتشر خواهند شد؛ اما پس از آن، مرورگر یاشده تنها به بهروزرسانیهای جزئی اکتفا خواهد کرد؛ بدینترتیب نسخه ۶۸.۱ در ۱۲ شهریور و نسخه ۶۸.۲ در ۳۰ مهرماه سال جاری منتشر خواهند شد.
موزیلا در این سند اشاره کرده که آنها بهطور پیوسته اعضاء تیم فینکس را برای برطرفکردن باگها و مشکلات جزئی فایرفاکس به بخشهای مختلف هدایت خواهند کرد.
انتشار نسخه ۶۸ بهعنوان آخرین بهروزرسانی عمده مرورگر فایرفاکس به مهندسان موزیلا اجازه خواهد داد تا با سرعت و تمرکز بیشتری روی توسعه ویژگیهای فینکس کار کنند.
متأسفانه درباره زمان انتشار نهایی فینکس هیچگونه اطلاعاتی در دست نیست؛ اما مشخصاً نسخه فعلی فایرفاکس در زمان نامشخصی در سال آینده میلادی به فعالیت خود پایان خواهد داد.
از آنجایی که مرورگر فینکس کاملاً از ساختار متفاوتی (GeckoView بهجای Gecko) بهره میبرد، بهنظر میرسد که آمادهسازی آن برای انتشار عمومی مقداری زمان نیاز داشته باشد.
اگر به آزمایش مرورگر Fenix علاقه دارید، میتوانید از طریف این لینک اقدام به دریافت بیلدهای آزمایشی کنید. توجه داشته باشید که برای اجرای اپلیکیشن روی دستگاهتان، باید نسخه سازگار با معماری گوشیتان را انتخاب کنید. اگر در این رابطه اطلاعی ندارید، میتوانید نسخه «aarch64» را انتخاب کنید.
هماکنون کاربران نسخه آزمایشی اپلیکیشن Your Phone میتوانند اعلانات دستگاه اندرویدی خود را در محیط ویندوز ۱۰ مشاهده کنند.
مایکروسافت بهآرامی درحال تقویت اپلیکیشن Your Phone و ویژگیهای آن است.
حال در جدیدترین تغییرات اعمالشده روی این اپلیکیشن، کاربران گوشیهای اندرویدی میتوانند اعلانات گوشی خود را مستقیماً ازطریق کامپیوتر خود با ویندوز ۱۰ مشاهده کنند.
مایکروسافت با اپلیکیشن Your Phone، هماهنگی و نزدیکی هرچهبیشترِ گوشیهای هوشمند با رایانههای شخصی را دنبال میکند. تاکنون کاربران میتوانستند عکسهای اخیراً ثبتشدهی خود را روی کامپیوتر مشاهده کنند و پیامهای متنی را خوانده و بدوناستفاده از گوشی، پاسخهای متنیشان را ارسال کنند.
حال در قدم بعدی، مایکروسافت بهدنبال این است تا تمامی اعلانیههای گوشی اندرویدی کاربر را در ویندوز ۱۰ نمایش دهد. ردکردن اعلانات در گوشی یا کامپیوتر باعث خواهد شد تا اعلانیه مورداشاره از تمامی دستگاههای متصل حذف شود.
توجه داشته باشید که این ویژگی هنوز در مرحله آزمایش قرار دارد و تنها آندسته از کاربران که جزو برنامه اینسایدر ویندوز ۱۰ هستند، میتوانند از آن بهره ببرند؛ بااینحال، انتظار نمیرود با انتشار عمومی این ویژگی فاصله چندانی داشته باشیم.
البته این پایان کار نخواهد بود و مایکروسافت قصد اضافهکردن ویژگیهای کارآمد بیشتری را در آینده دارد. یکی از ویژگیهایی که پیشتر درباره آن صحبت شده است، امکان پخش تصویر گوشی روی کامپیوتر است. بهواسطه این ویژگی کاربر میتواند بهسادگی و تنها بر پایه بستر بیسیم، تصویر زنده از محیط گوشی به کامپیوتر دارای ویندوز ۱۰ خود بفرستد.
دیدگاه خود را درباره اپلیکیشن Your Phone و ویژگیهای آن با ما و دیگر کاربران بهاشتراک بگذارید. آیا از این برنامه تاکنون استفاده کردهاید؟
یادگیری ماشین صرفا با مجموعهای از اطلاعات ازپیشتعیینشده، میتواند رویدادها را پیشبینی کند و قدرت درک ندارد.
برنامهی Deep patient نمیداند ضربهزدن به سر باعث سرگیجه میشود یا افراد مبتلا به دیابت نباید بیشازاندازه شیرینی مصرف کنند. حتی نمیداند استخوان بازو به استخوان مچ وصل شده است. این برنامه فقط از اطلاعاتی آگاه است که پژوهشگران به آن وارد کردهاند؛ یعنی سوابق پزشکی نامنظم ۷۰۰ هزار بیمار بدون هیچ درکی از آنها.
بااینحال، Deep Patient بعد از تحلیل روابط بین این دادهها، نهتنها میتواند احتمال پیشرفت بیماریهای مشخص را تشخیص دهد؛ بلکه در بعضی موارد، ازجمله بیماریهای پیشبینیناپذیر، دقت آن بیشتر از پزشکهای انسانی است.
یادگیری عمیق
شاید پزشک نتواند به شما بگوید چرا Deep Patient دارو یا عمل جراحی خاصی را تجویز میکند. Deep Patient نوعی هوش مصنوعی موسوم به یادگیری عمیق است که روابطی را بین بخشهای مختلف دادهای پیدا میکند. یادگیری عمیق خود از دستهی یادگیری ماشین است.
این برنامه شبکهای از نقاط اطلاعاتی را جمعآوری میکند که هرکدام یک وزن دارد. وزنها مشخص میکنند هر نقطه چگونه به عملکردی مشخص ختم میشود و درنتیجه، بر نقاط دیگر و عملکرد نورونهای داخل مغز تأثیر بگذارد. برای درک نحوهی تفکر Deep Patient، فرض کنید احتمال پیشرفت اسکیزوفرنی بیمار ۷۲ درصد است و برنامه هم به میلیونها نقطه و اتصالها و وزنهای آن مقدار میدهد؛ اما تعداد نقاط بهقدری زیاد است که روابط بین آنها بیشازحد پیچیده میشود.
البته، بیمار در استفاده کردن یا نکردن از کمک Deep Patient و نتایج احتمالی آن آزاد است. برای تشخیص از سیستمهای جعبهی سیاه (Black Box) استفاده میشود. این سیستمها نمیتوانند پیشبینیهای خود را توضیح دهند؛ اما دقت آنها، اغلب اوقات از پزشکهای انسانی هم بیشتر است.
Deep Patient چشماندازی از آیندهی انسان است و این چشمانداز فقط مربوطبه پزشکی نیست. سیستم هدایت تلفنهمراه، پیشگوییهایی هوشمند تایپ، ترجمهی زبان، پیشنهاد موسیقی و بسیاری از قابلیتهای دیگر زندگی روزمره به یادگیری ماشین وابسته هستند.
مقالههای مرتبط:
این شکل از محاسبات بهمرورزمان اسرارآمیزتر میشود. برای مثال، باقیماندهی تفریق تعداد حرکات احتمالی شطرنج از تعداد حرکات احتمالی Go، بسیار بزرگتر از تعداد اتمهای موجود در جهان خواهد شد. بااینحال، برنامهی مبتنی بر هوش مصنوعی AlphaGO محصول شرکت گوگل، میتواند بسیاری از بازیکنان پیشرفتهی انسانی را شکست دهد. این درحالی است که بهجز تحلیل ۶۰ میلیون حرکت در ۱۳۰ هزار بازی ثبتشده، چیزی دربارهی قوانین Go نمیداند.
حتی اگر برای پیبردن بهدلیل هرکدام از حرکتها، وضعیتهای داخلی AlphaGo را بررسی کنید، بهغیراز مجموعهی پیچیدهای از روابط وزندار بین دادهها، به پاسخ مشخصی نخواهید رسید. بهزبان سادهتر، AlphaGo نمیتواند دلیل حرکات خود را به شما بگوید. فن هویی، یکی از بازیکنان حرفهای Go، دربارهی یکی از حرکات Alpha Go میگوید:
این حرکات انسانی نیستند. هرگز ندیدم انسان بتواند به این سطح برسد. بسیار زیبا است.
الگوریتمهای یادگیری عمیق بهتر از انسان میتوانند به پیچیدگی و عملکرد روان و حتی زیبایی دنیای علتومعلولی پی ببرند. یادگیری عمیق، تنها یکی از ابزارها و استراتژیهای متعددی است که امکان ارتباط مستقیم با پیچیدگی درکپذیر دنیای روزمره را میدهد؛ اما در ازای آن، انسان هم باید مسئلهی درک اتفاقات در محیط پیرامون خود را فراموش کند.
درک سطحی
انسان همواره با این باور رشد کرده که اگر بهخوبی قوانین تغییرناپذیر رویدادها و اتفاقهای اطراف خود را درک کند، قادر به پیشبینی و برنامهریزی و مدیریت آینده خواهد بود. برای مثال، براساس وضعیتهای آبوهوایی میتوان برای بردن چتر به محل کار برنامهریزی کرد.
درصورت آشنایی با سلیقهی افراد، در فیسبوک میتوان کمپینهای تبلیغاتی بینقصی طراحی کرد. همچنین، با پیبردن به علت بیماریهای فراگیر میتوان از شیوع آنها جلوگیری کرد؛ بنابراین، انسان ازطریق شناخت قوانین و مدلهای حاکم بر دنیا، میتواند به دلیل اتفاقها پی ببرد.
ازآنجاکه دانش انسان ناقص است، باید به درک عمیقتری از این فرضیه رسید. براساس قراردادی کلی، اگر انسان بهسختی کار و بهخوبی فکر کند، میتواند تا اندازهای به رازهای جهان پی ببرد و دنیا را با امیال خود سازگار کند.
باوجوداین، حالا که انسان بهواسطهی ابزارهای جدید، بهویژه یادگیری ماشین و اینترنت با دریای بیکرانی از دادهها روبهرو شده، این حقیقت را پذیرفته که پیچیدگی دنیا فراتر از قوانین و مدلهای توصیفشدنی است. با وجود گنجایش فراوان ماشینهای جدید و قابلیت آنها در ذخیرهسازی اطلاعات، انسان به این درک رسیده که ماشینها قادر به درک هیچچیز نیستند.
البته این مسئله هم فرضیهی دیگری را دچار شک و تردید میکند: جهان برای انسان درکپذیر است؛ زیرا انسان، تنها گونهی منحصربهفردی است که قادر به درک عملکرد جهان است. حداقل از عهد عتیق، انسان با این باور رشد کرده که مخلوق خداوند است و میتواند به حقیقت او پی ببرد. در یونان باستان، انسان خود را بهعنوان حیوانی منطقی تعریف کرده بود که میتوانست به حقیقت موجود در پشت تمام هرجومرجها و بینظمیهای جهان پی ببرد. استراتژیهای اولیهی انسانی به روابط انسان و جهان پیرامون او وابسته هستند.
فراموشکردن تعریفهای قدیمی، کار دشواری است. انسان زیر فشار اطلاعات خُرد میشود و با خشم و اضطراب در انتظار فروپاشی بعدی دولتها، فرهنگ یا کسبوکاری است که خود از بیماری عمیقتری سرچشمه میگیرند. در چنین وضعیتی، انسان تصور میکند بهخوبی با دنیای اطراف خود تطبیق نیافته است.
ذهن انسان نمیتواند مانند هوش مصنوعی، سریع و دقیق رویدادها را تحلیل و پیشگویی کند. تکامل، ذهن انسان را برای بقا و واقعیت تنظیم کرده است؛ بههمیندلیل، ادعای انسان دربارهی خاصبودن گونهی خود ازنظر احساسات و نوآوری و خلاقیت، مصرانه و لجوجانه بهنظر میرسد.
انسان مجبور است این استیصال را بپذیرد؛ زیرا در آغاز جهشی بزرگ بهسمت درک و مدیریت آینده قرار گرفته است. انسان برای پیشبینی و مدیریت و کنترل جهان مجبور نیست آن را بهاندازهی مشخصی محدود کند؛ بلکه با خلق استراتژیهای جدید بر پیچیدگیهای آن غلبه خواهد کرد.
انسان به این جهش نیاز دارد؛ زیرا میتواند بهینهتر و مؤثرتر و خلاقتر عمل کند و با افراد و ایدهها در ارتباط باشد. این جهش بسیاری از ایدههای اصلی و فعالیتهای کسبوکار و زندگی روزمره را دگرگون کرده و فرهنگ انسانی را هم دگرگون خواهد ساخت.
علائم این تغییرات را میتوان همهجا پیدا کرد؛ اما اغلب آنها در ایدهها و کارهای روزمره و متداول مخفی شدهاند. برای مثال، انسان قبل از یادگیری ماشین، بهدلیل آشنایی با اینترنت با بسیاری از تغییرها سازگار شده بود.
راز A/B
پس از آنکه اولین کمپین انتخاباتی اوباما از دو نسخهی مختلف برای ثبتنام در وبسایت استفاده کرد، مشخص شد تعداد کلیکها روی دکمهی «بیشتر بدانید» (Learn more) بهشکل چشمگیری بیشتر از دکمهی Join Us Now یا Sign Up Now بوده است.
براساس آزمایشی دیگر، تعداد کلیکها روی عکس خانوادگی سیاهوسفید اوباما بسیار بیشتر از عکس رنگی او بوده است؛ بنابراین، با کنارهم قراردادن دکمهی Learn more و عکس سیاهوسفید، آمار ثبتنام ۴۰ درصد افزایش یافت.
بهطورکلی براساس تخمینهای این کمپین، تقریبا یکسوم از ۱۳ میلیون اسم موجود در فهرست ایمیل و تقریبا ۷۵ میلیون در ثبتنامها، نتیجهی عملکرد بهبودیافتهی آزمایش A/B بودند. در این آزمایش، وبسایت انواع تبلیغات یا محتوای مجموعههای ناشناخته از کاربرهای تصادفی را میآزماید. سپس، از نتایج برای تصمیمگیری دربارهی نمایش نسخهی نهایی استفاده میکند.
شگفتی این روش زمانی مشخص شد که تیم اوباما متوجه کاهش تعداد کلیکها در نمایش ویدئویی درمقایسهبا نمایش متنی شد؛ اما باتوجهبه قابلیتهای اوباما بهعنوان سخنرانی حرفهای، عامل اصلی این تفاوت چه بود؟ تیم انتخاباتی هیچ پاسخی برای این سؤال نداشت و البته نیازی هم به پاسخ نداشت. دادههای تجربی به آنها میگویند کدام محتوا را روی وبسایت کمپین پست کنند، حتی اگر دلیل آن را هم ندانند. نتیجه: تعداد کلیک بیشتر و سرمایهگذاری بیشتر و احتمالا رأی بیشتر.
محبوبیت آزمایش A/B درمقایسهبا قبل افزایش یافته است. نتایجی که روی صفحهی جستجوی گوگل میبینید، قالب فیلمهای نتفلیکس و حتی تیترهای نیویورکتایمز، نتیجهی آزمایش A/B هستند. مهندسان نرمافزار بینگ بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶، ۲۱٬۲۰۰ آزمایش A/B را اجرا کردند که یکسوم آنها به تغییراتی در خدمات آنها منجر شد.
آزمایش A/B بدون نیاز به تعمیم یا تفکر دربارهی دلیل اجرا میشود. برای مثال، چرا بعضی تبلیغات آمازون درمقایسهبا تصاویر زنان جوان خندان به فروش بیشتر منجر میشوند؟ میتوان دراینباره نظریهپردازی کرد؛ اما تعمیم نتایج آزمایش A/B به تمام تبلیغها توصیه نمیشود. اثربخشی تصویر سیاهوسفید برای اوباما به این معنی نیست که برای رقیب او، جان مککین، هم میتواند مفید باشد. استفاده از پسزمینهی آبی بهجای سبز، برای تبلیغ یکی از محصولات آمازون در فضای خارجی به این معنی نیست که میتوان در فضای داخلی هم از آن استفاده کرد.
ممکن است معیارهای تأثیرگذار بر اولویت افراد، بسیار کوچک و زودگذر باشند. برای مثال ممکن است مردان بالای ۵۰ سال، فقط در صورتی جذب تبلیغات و مدلهای تبلیغاتی شوند که از یک صفحهی سرگرمکننده به آن تبلیغ هدایت شده باشند. یا زنان منطقهی دیترویت ترجیح بدهند مدل در سمت راست قرار بگیرد.
یا افرادی که مدت طولانی به تماشای ویدئوهای باکیفیت مشغول بودهاند، از تصویر سیاهوسفید لذت میبرند و برعکس سایر عکس رنگی را ترجیح دهند. شاید بتوان این قوانین را تعمیم داد. شاید هم نه. کسی نمیداند. دلیل تمام این انتخابها متغیر و وابسته به موقعیت است.
اغلب بر این باور هستند که حقیقت و واقعیت دنیا بر یک مجموعه از قوانین تغییرناپذیر استوار است. با یادگیری قوانین میتوان به پیشبینی آینده پرداخت. با کشف قوانین بیشتر میتوان این قابلیت را توسعه داد. اگر شخصی دلیل پیشبینی را پرسید، میتوانید به دادهها و قوانین مرتبط با آن ارجاع دهید؛ اما در تست A/B اغلب هیچ ذهنیتی در مورد دلیل برتری یک نسخه از تبلیغات نسبت به دیگری وجود ندارد.
فرض کنید توپی را پرتاب میکنید. انتظار دارید توپ در مسیر منحنی حرکت کند و براساس مدل ذهنی (یک مجموعه از قوانین که در مورد تعامل اشیا در ذهن شکل گرفتهاند)، جاذبه و تکانه برای این حرکت لازم هستند. انحراف توپ به مسیر دیگر بهمعنی نقض مدل نیست؛ بلکه ممکن است در اثر خطایی مثل وزش باد یا سرخوردن دست، این اتفاق افتاده باشد.
در تست A/B نیازی نیست بدانید چرا عکس سیاهوسفید یا برچسب Learn more باعث افزایش کلیک یا ثبتنام در کمپین میشوند. ممکن است درسها و تجربیاتی که از تبلیغات دموکراتها آموختهاید برای تبلیغات رقیب آنها یعنی جمهوریخواهها نتیجهبخش نباشد اما تست A/B به قدری ارزان است که میتوان آن را بهصورت جداگانه برای هر کمپینی انجام داد.
تست A/B تنها یک نمونه از روشهایی است که نشان میدهد قوانین، اصول و تعمیمها، زیاد هم اهمیت ندارند و اصول را نمیتوان برای جزئیات خرد تعمیم داد.
تأثیر پیچیدگی
با بررسی دو فناوری کامپیوترمحور کاملا متفاوت یعنی یکی از تکنیکهای برنامهنویسی (یادگیری ماشین) و موقعیت جهانی (اینترنت)، میتوان تعاریف متعددی از معنا و خلاقیت رسید. البته، این دو فناوری اغلب اوقات به یکدیگر وابسته هستند: یادگیری ماشین از اینترنت برای جمعآوری اطلاعات در مقیاس موردنیاز استفاده میکنند و خدمات مبتنی بر اینترنت هم از اطلاعات یادگیری ماشین استفاده میکنند.
هر دو فناوری حداقل سه ویژگی مشترک دارند که نکاتی را در مورد عملکرد جهان بیان میکنند: هر دو عظیم هستند. هر دو اتصالی هستند. هر دو پیچیده هستند.
اهمیت مقیاس یادگیری ماشین و اینترنت به میزان جزئیات آنها وابسته است. این فناوریها از تعمیم یا اطلاعات حاشیهای فراری نیستند بلکه برعکس، هردو به جزئیات و منحصربهفرد بودن اطلاعات وابستهاند.
قابلیت اتصال فناوریها به این معنی است که بیتها و بخشهای مختلف آنها بدون درنظرگرفتن مانعی مثل فاصلهی فیزیکی، بر یکدیگر تأثیر میگذارند. قابلیت اتصال برای هر دو فناوری اهمیت دارد: شبکهای تنها یک بخش یا نقطه را به نقطهای دیگر وصل کند، اینترنت نیست بلکه سیستم تلفن قدیمی است. فناوریهای جدید از قابلیت اتصال انبوه و چند طرفه برخوردار هستند.
دلیل پیچیدگی اینترنت و یادگیری ماشین، مقیاس و قابلیت اتصال آنها است. اتصال بین تعداد زیادی از بخشها منجر به ایجاد زنجیرهای از رویدادهای دور از هم میشود؛ اما دلیل استفاده از این فناوریها، مقیاس، قابلیت اتصال یا پیچیدگی آنها نیست. بلکه تأثیر مفید آن بر زندگی انسان است. موفقیت انسان به واسطهی این فناوریها، زندگی بشر را روزبهروز پیچیدهتر میکند و انسان را تشویق به کشف روشها و استراتژیهای جدید میکند. استراتژیهایی که دیدگاه انسان نسبت به ماهیت و اهمیت درک و تعاریف را تغییر میدهند و درنهایت به درک جدیدی از چگونگی اتفاقها میانجامد.
اینتل که اخیرا در نتیجهی توافق اپل و کوالکام بهطوررسمی از رقابت تولیدکنندگان مودم 5G کنارهگیری کرد، حالا قصد فروش این بخش را دارد.
اواخر ماه گذشته، کوالکام و اپل پس از کشمکشهای طولانی دربارهی حقوق مالکیت معنوی، سرانجام به توافقی رسیدند که باعث کنارهگیری سریع اینتل از رقابت تولیدکنندگان مودم 5G شد.
مجادلههای اپل و کوالکام دربارهی پتنتها سال گذشته باعث شده بود اپل برای مودمهای 4G با اینتل وارد معامله شود؛ اما بهگزارش بلومبرگ، دربارهی مودمهای 5G اپل تولیدات اینتل را فاقد استانداردهای لازم و مطلوب این شرکت دانسته بود. مدیرعامل اینتل بیاعتمادی اپل به این شرکت را رد کرده و مدعی شده آنها تا سال ۲۰۲۰ میتوانستند مودمهای مطلوب اپل را تولید کنند. این درحالی است که کوالکام هماکنون مودمهای 5G استفادهشدهی شرکتهای مختلف است.
باب سوان (Bob Swan) مدیرعامل اینتل دو هفته پیش اعلام کرد براساس توافق دو شرکت اپل و کوالکام، دیگر ادامهی فعالیت در حوزهی تولید مودم 5G برای گوشیهای هوشمند توجیه اقتصادی ندارد. با این کنارهگیری میتوان مطمئن بود مودم آیفونهای نسل جدید ساخت کوالکام خواهند بود.
با این تفاسیر، سرنوشت بخش مودم گوشیهای هوشمند اینتل در هالهای از ابهام قرار گرفته و بهگزارش والاستریت ژورنال، این شرکت قصد واگذاری این بخش را دارد. دراینبین، اپل میتواند گزینهی محتملی برای خرید بخش مودم گوشی هوشمند اینتل باشد. براساس این گزارش، مذاکرات برای خرید بخش مودم موبایل اینتل هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد و اینتل برای تسهیل امور با شرکت خدمات مالی Goldman Sachs درحالهمکاری است. این واگذاری که احتمالا تمامی کارمندان و پتنتها و طراحی مودمها در نسلهای مختلف را شامل میشود، درصورت نهاییشدن میتواند چندمیلیارد دلار به حساب اینتل واریز کند.
گفتنی است واگذاری مذکور صرفا به مودمهای گوشیهای هوشمند مربوط میشود و اینتل در حوزهی 5G در مواردی همچون تجهیزات شبکه و دستگاههای زیرساختی و مودمهای دستگاههای غیر از گوشی به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
نسخههای فارسی تلگرام در حالی پس از فیلترینگ این پیامرسان مشغول فعالیت بودند که ظاهرا اکنون گوگلپلی به دلایل امنیتی این برنامهها را از فروشگاه خود حذف کرده است.
به گزارش ایسنا، پس از فیلترینگ مقطعی تلگرام در دیماه سال ۱۳۹۶ و سپس فیلتر دوبارهی آن در ۱۰ اردیبهشت سال گذشته که تا امروز ادامه یافته، در کنار پیامرسانهای داخلی که مجال حضور بیشتری یافتند، نسخههای داخلی تلگرام که فیلتر نشده بودند، توانستند برخی از کاربران تلگرام را در این پیامرسان حفظ کنند؛ با این تفاوت که صرفاً در تلگرام طلایی و هاتگرام، برخی از کانالهایی که در تلگرام اصلی وجود داشت، فیلتر میشدند.
از طرفی بهدلیل متن باز بودن تلگرام، این اپلیکیشن قابلیتی دارد که میتوان بهراحتی برنامهای جدید روی آن نوشت و به نظر میرسد در این نسخههای فارسی که با استفاده از APIهای تلگرام نوشته شدهاند، چنین قابلیتی وجود دارد و این اپلیکیشنها، ابتدا کپی پیامهای شما را نگه میدارند و با انجام پردازش، آن را به تلگرام میفرستند و دلیل اعمالمسدودیت برخی از کانالها در این پیامرسانها هم همین است.
در حالی که تا پیش از فیلتر شدن تلگرام، این پیامرسان حدود ۴۰ میلیون کاربر داشت، با گذشت چند ماه از فیلتر آن، کاربران بین تلگرام با فیلترشکن، پیامرسانهای داخلی و نسخههای فارسیشده تلگرام تقسیم شدند. هاتگرام و تلگرام طلایی اگرچه تفاوتهایی با نسخه اصلی تلگرام داشتند و در برخی موارد، مطالبشان از برخی فیلترها عبور میکرد، اما شاید مهمترین تفاوتی که با پیامرسانهای کاملاً بومی داشتند، حفظ ارتباط با تلگرام اصلی بود.
البته این موضوع موجب واکنش برخی از مسؤولان شد؛ تا جایی که عبدالصمد خرمآبادی - معاون سابق دادستان کل کشور در امور فضای مجازی- نسخههای فارسی تلگرام را بهجای پیامرسان، فیلترشکنهایی دانست که مانع از مهاجرت کامل کاربران به پیامرسانهای بومی شدهاند.
پس از آن سیدابوالحسن فیروزآبادی -رییس مرکز ملی فضای مجازی- مرداد سال گذشته از بومی شدن این نسخهها خبر داد و درباره حمایت از هاتگرام و طلاگرام گفت: از همان ابتدا که سیاست خروج از انحصار تلگرام را داشتیم، برای دوران گذار، پذیرفتیم که تلگرامهای نسخه فارسی چند ماهی فعال باشد. با آخرین مهلتی که به آنها دادیم، تا ۱۵ شهریور باید به یک پیامرسان ۱۰۰ درصد بومی تبدیل شوند.
اما در حالی که با گذشت چند ماه، خبری از استقلال این پیامرسانها یا مسدود شدن آنها نشد، فیروزآبادی با بیان اینکه به دلایل زیادی امروز شاهدیم پیامرسانهای داخلی نتوانستهاند به خوبی عمل کنند، گفت: بهدلیل شرایط تحریم و استدلالهایی که نسخههای فارسی مطرح کردند، مهلت آنها را تا پایان آذرماه تمدید کرده و امیدواریم تا آن زمان بتوانند مستقل از شبکه فعالیت کنند.
با وجود این، در ماههای گذشته خبر جدیدی از تصمیمگیری درباره وضعیت این نسخههای فارسی نشد؛ تا جایی که در روزهای گذشته خبر از حذف این پیامرسانها از مارکت آنلاین گوگلپلی منتشر شد و به نظر میرسید گوگل تصمیم گرفته به دلایل امنیتی نسخههای فارسی تلگرام را حذف کند و این موضوع باعث شده این اپلیکیشنها در گوشیهایی که آنتیویروس دارند، از کار بیفتند.
با این حال محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات -در توئیتر خود درباره این موضوع نوشت: برای حقالناس در دی ۹۶ گفتیم «همه» پوستههای فارسی تلگرام فاقد امنیتاند و البته بر اساس جمعبندی مرکز ملی فضایمجازی عمل کردیم. اکنون ۱۲۷ پوسته غیررسمی در کشور هست. باحذف دو تا از آنها، باید دید مدعیان داخلی و خارجی از بقیه و محل تأمین بودجه آنها خواهند گفت یا روزه سکوت خواهند گرفت؟
بنابراین با مهلتهای چندباره که به پیامرسانهای فارسیشده تلگرام داده شده بود، اگرچه این نسخهها تا کنون در حال فعالیت بودند و خبری از مسدود شدن آنها نبود، اما با تصمیمگیری برای حذف این اپلیکیشنها از گوگلپلی، باید دید تصمیم بعدی برای ادامه فعالیت آنها چیست.
البته پس از اینکه نسخههای فارسی تلگرام از گوگلپلی حذف شده، برخی از کانالهای تلگرامی به کاربران توصیه کردند که برای ادامهی فعالیت اپلیکیشنهایی مانند هاتگرام و تلگرام، آنتیویروس خود را غیرفعال کنند؛ در حالی که به اعتقاد برخی کارشناسان، به نظر نمیرسد غیرفعال کردن سپرهای محافظتی در برابر ویروسها و باج افزارها راهحل منطقی و مناسبی باشد.
.: Weblog Themes By Pichak :.