رندرهای جدیدی منتسب به آیفون XI و آیفون XI MAX بهاشتراک گذاشته شده که طراحی ظاهری قسمت دوربین را بهخوبی نشان میدهد.
پیشتر تصاویری منتسب به آیفون XI، جانشین آیفون XS منتشر شد که اطلاعاتی دربارهی دوربین آیفون بعدیاپل دراختیار کاربران قرار داد. Mac Otakara رندرهای نهایی CAD منتسب به آیفون XI و آیفون XI MAX را بهتازگی بهاشتراک گذاشته که مشاهدهی ویدئو و تصاویر مربوطبه آن، اطلاعات جالبی دربارهی طراحی دوربین این گوشی هوشمند دراختیار علاقهمندان قرار میدهد.
باتوجهبه تصاویر، بهنظر میرسد طراحی آیفون XI و آیفون XI MAX تفاوت چندانی با آیفون XS و آیفون XS MAX ندارند. البته، ابعاد قسمت درنظر گرفتهشده برای دوربین درمقایسهبا قسمت دوربین سایر گوشیهای هوشمند بازار، بزرگتر طراحی شده است. باید منتظر باشیم تا ببینیم آیفون XI با چنین طراحی و ابعادی به بازار عرضه خواهد شد یا کوپرتینوییها محصول نهایی را با ابعاد ماژول دوربین کوچکتری به بازار عرضه خواهند کرد.
مقالههای مرتبط:
درهرصورت، آیفون XI از سه حسگر دوربین و یک فلش LED بزرگ درکنار میکروفون بهره میبرد. بدنهی پشت دستگاه با ورقی از شیشه پوشش داده شده و همچنین پوشش ضدضربهی دوربین نیز از جنس گلس است.
آیفون XI با نمایشگر ۵.۸ اینچی AMOLED معرفی خواهد شد و ازاینحیث، ابعاد آن درمقایسهبا آیفون ۱۰ و آیفون XSتفاوتی نداشته است. براساس اطلاعات منتشرشدهی منبعی که تصاویر را بهاشتراک گذاشته، آیفون XI از حاشیههای باریکی بهره خواهد برد؛ ولی خیلی درخورتوجه نیست. بهعلاوه، آیفون جدید درمقایسهبا گوشی اپل قبلی ابعاد بزرگتری دارد.
بهنظر میرسد باید منتظر آیفون XI با ابعادی برابر با ۱۴۳.۹ در ۷۱.۴ در ۷.۸ میلیمتر باشیم. این درحالی است که آیفون XS از ابعادی برابر با ۱۴۳.۶ در ۷۰.۹ در ۷.۷ میلیمتر بهره میبرد. باتوجهبه تصاویر، ظاهرا دکمهی خاموشکردن دستگاه که در سمت راست قرار گرفته، طراحی متفاوت و مشابه آیپدهای قدیمی دارد. افزونبراین، بهنظر میرسد از اتصال USB-C در قسمت پایین دستگاه خبری نیست و ظاهرا کوپرتینوییها هنوز از اتصال لایتنینگ برای گوشیهای آیفون استفاده میکنند.
انتظار میرود اپل جانشین آیفون XS و آیفون XS Max و آیفون XR را در سپتامبر و طبق روال معمول معرفی و سپس به بازار عرضه کند.
مینگ چیکو باور دارد در دو سال آینده، مدلهای جدید آیپد پرو علاوهبر بهبودهای مخابراتی و ارتباطی، از فناوری 5G نیز پشتیبانی خواهند کرد.
طبق ادعای مینگ چیکو، تحلیلگر مطرح مسائلِ مربوطبه اپل، تولیدِ انبوهِ نسل آیندهی آیپد پروهای کوپرتینوییها باید در سهماههی چهارم سال ۲۰۱۹ یا فصل اول ۲۰۲۰ آغاز شود. مدلهای جدید قرار است همچنان در دو اندازهی ۱۱ و ۱۲.۹ اینچی دردسترس مشتریان قرار گیرند که ازاینحیث، تغییری را شاهد نخواهیم بود. بااینحال، بهنظر میرسد برخلاف جنبهی ظاهری، برخی از اجزای درونی دستگاه دستخوش برخی تغییرات شوند.
شاخصترین تغییر رویآوردن به بردهای LCP Soft محسوب میشود که قرار است نخستینبار در ساختههای اپل بهکار گرفته شود. همانطورکه از نامِ آن میتوان فهمید، این نوع برد سطح نرمی دارد و میتوان از آن بهعنوان راهی انعطافپذیر برای اتصال اجزای مختلف به یکدیگر بهره گرفت. بدینترتیب، میتوان از محدودیتهای بردهای انعطافناپذیر PCB خلاص شد.
آنطورکه از گفتههای مینگ چیکو برمیآید، بردهای نامبرده راه را برای پشتیبانی از فناوری 5G در مدلهای ۲۰۲۱ آیپد پرو هموار میکند. طبق شنیدهها، برد LCP Soft مستقیما آنتن را به بورد اصلی متصل میکند. این کار سبب میشود هدررفت سیگنال کاهش و عملکرد کلی شبکه بهبود یابد.
آیپد پرو ابزاری برای افزایش بهرهوری افراد است؛ بنابراین، استفاده از فناوریهایی که کیفیت ارتباطات این دستگاه را بالاتر از تلفنهای همراه قرار دهند، بههیچعنوان بیهوده نیست.
گمانهزنیهای اولیه از همکاری اپل با شرکتی بهنام Murata برای تأمین این نوع بورد جدید حکایت میکنند. گفتنی است هماکنون نیز این شرکت برخی قطعات آیفون را تولید میکند. بااینحال، برخی دیگر بر این باورند که اهالی کوپرتینو احتمالا با یکی از شرکتهای تایوانی همکاری میکند که توانایی تولید انبوه و سازگاری با نیاز فراوان بازار را داشته باشد.
اجرای نادرستِ ژستهای حرکتی در اندروید ۹ گوگل را واداشته تا بهفکرِ تغییر نوار ناوبری و ژستهای حرکتی در اندروید Q بیفتد.
گوگل در اندروید ۹ سیستم ناوبری جدیدی معرفی کرد که تاحدودی مبتنیبر ژستهای حرکتی بود. بر هیچکس پوشیده نیست که سیستم جدید نتوانست دلِ کاربران را بهدست آورد؛ ازاینرو، بسیاری از افراد دکمههای ناوبری قدیمی اندروید را ترجیح دادند. دراینمیان، برخی از تولیدکنندگان، مانند سامسونگ، نیز راهوروش اختصاصی خود را در پیش گرفتند.
اکنون بهنظر میرسد گوگل پیام کاربران را بهوضوح شنیده و قصد دارد در نسخهی آتی اندروید موسوم به Android Q، نوار ناوبری خود را برای سازگاری هرچهبیشتر با گوشیهای تمامصفحه کنونی بازنگری کند. حال اخبار حاکی از این هستند که گوگل بهسراغ ژستهایی حرکتی خواهد رفت که شباهت زیادی به نمونهی بهکارگرفتهشده در iOS دارند.
همانطورکه در ویدئو بالا مشاهده میکنید، در آخرین بیلد اندروید Q نوار سفیدرنگی در پایین صفحه قرار گرفته که با کشیدنِ آن بهسمت بالا، ما را بهسمت منو اصلی راهنمایی میکند. همچنین، با سوایپ از دو گوشهی کناری تصویر، عملکردی مشابه دکمه بازگشت را شاهد هستیم.
هنوز این ویژگی در مرحلهی آزمایش قرار دارد؛ بنابراین، نمیتوان با اطمینان دربارهی بودن یا نبودنِ آن در نسخهی نهایی اندروید Q سخن گفت.
فولکسواگن ۸ خودرو مفهومی برقی معرفی کرده که اولین مدل آن سال آینده وارد بازار خواهد شد؛ اما عرضهی بعضی از آنها تا سال ۲۰۲۲ طول خواهد کشید.
فولکسواگن کمتر از یک سال با خانهتکانی خطِتولید خود با مجموعهای جدید از خودروهای الکتریکی موسوم به سری .I.D فاصله دارد. خودروساز بزرگ آلمانی در سال ۲۰۲۰، فروش اولین خودرو الکتریکی خود را آغاز خواهد کرد. سری خودروهای .I.D شامل مدل سدان، چند کراساور، یک مدل هاچبک و حتی یک مدل مینیبوس میشود. گفته شده سدان برقی فولکسواگن میتواند رقیبی برای تسلای مدل S باشد.
تا سال ۲۰۲۲، گرچه تمام این وسایل نقلیه دردسترس مصرفکنندگان نخواهند بود، قطعا بیشتر آنها برای خریداران عرضه میشوند. البته بعضی مدلها مانند هاچبک .I.D به بازار اروپا محدود است. زومیت در این مقاله، ۸ خودرو برقی فولکسواگن را معرفی و تاریخ عرضهی آنها به بازار را بیان میکند.
.I.D
تاریخ فروش: ۲۰۲۰
فولکسواگن نخستین خودرو مفهومی .I.D خود را در نمایشگاه خودرو پاریس ۲۰۱۶ بهنمایش گذاشت و از آن روز به تکمیل مجموعهی هشتگانه خودروهای مفهومی برقی همت گماشت که امروز میشناسیم. .I.D روی پلتفرم ماژولار MEB فولکسواگن سوار میشود و در سطح پایه، از بستهی باتری ۴۸ کیلوواتساعتی بهره میبرد. نسخهی پایه میتواند با یکبار شارژ به شعاع حرکتی ۳۲۹ کیلومتر دست یابد؛ درحالیکه نسخهی نهایی فولکسواگن .I.D مجهز به بستهی باتری ۸۲ کیلوواتساعتی میتواند شعاع حرکتی بیش از ۵۹۵ کیلومتر نیز ارائه دهد.
تقریبا تمام این ارقام پیشنهادی باید همراهبا شارژرهای داخلی ۷.۲ یا ۱۱ کیلوواتساعتی و نیز قابلیت شارژ سریع ۱۲۵ کیلوواتساعتی مستقیم، به مدل تولیدی منتقل شوند.
I.D. Crozz
تاریخ فروش: ۲۰۲۰
کراساور I.D. Crozz در سال ۲۰۱۰ در نمایشگاه شانگهای بهنمایش گذاشته شد. چند ماه بعد در اواخر تابستان، فولکسواگن این خودرو مفهومی را با رنگ قرمز جدیدی تزیین کرد و آن را به نمایشگاه خودرو فرانکفورت فرستاد. هماکنون میدانیم فولکسواگن آی.دی کروز از دو موتور الکتریکی قدرتمند با قدرت مجموع ۳۰۲ اسببخار بهره میبرد. هاچبک .I.D بههمراه مدلهای .I.D کروز و .I.D رومز تا سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه خواهند شد.
I.D. Roomzz
تاریخ فروش: ۲۰۲۱
خودروی I.D. Roomzz درحقیقت بزرگترین مدل مفهومی برقی فولکسواگن تابهامروز است که در نمایشگاه خودرو شانگهای ۲۰۱۹ نیز بهنمایش درآمد. ازجمله مشخصات این خودرو الکتریکی عبارتاند از: طرح صندلیهای سهردیفه، شعاع حرکتی ۴۵۰ کیلومتر، بهرهگیری از پلتفرم MEB و بستهی باتری ۸۲ کیلوواتساعتی با قدرت ۳۰۲ اسببخار.
I.D. Buggy
تاریخ فروش: احتمالا سال ۲۰۲۲
I.D. Buggy یکی از خودروهای مفهومی الکتریکی جدید فولکسواگن بهشمار میرود. باگی که امسال در نمایشگاه خودرو ژنو نیز بهنمایش گذاشته شد، از بستهی باتری لیتیومیون ۶۲ کیلوواتساعتی بهره میبرد که ۲۰۱ اسببخار قدرت و ۳۴۹ نیوتنمتر گشتاور ارائه میدهد. آی.دی باگی سریعترین مدل مفهومی فولکسواگن است که در ۷.۲ ثانیه میتواند از حالت سکون به سرعت ۹۶ کیلومتربرساعت دست یابد.
اگر فولکسواگن تصمیم بگیرد آی.دی باگی را تولید کند، احتمالا با تیراژ محدود و قیمتی بسیار گران عرضه خواهد شد. تاریخ عرضه خودرو مذکور در بهترین حالت، احتمالا در سال ۲۰۲۲ است.
I.D. Buzz
تاریخ فروش: ۲۰۲۲
I.D. Buzz یکی از خودروهای مفهومی است که فولکسواگن بیش از تمام محصولات خود دربارهی آن صحبت کرده و تقریبا همان چیزی است که اکثر مردم دوست دارند: مینیبوس مجهز به باتری که البته تا سال ۲۰۲۲ راهی بازار نخواهد شد. شعاع حرکتی فولکسواگن آی.دی باز بین ۴۳۴ تا ۵۴۷ کیلومتر خواهد بود و قدرت سیستم محرکهی برقی آن به ۳۶۹ اسببخار میرسد. قدرت تولیدی از بستهی باتری ۴۸ کیلوواتساعتی گرفته میشود؛ اما میتواند تا نسخهی ۱۱۱ کیلوواتساعتی نیز ارتقا یابد.
I.D. Buzz Cargo
تاریخ فروش: ۲۰۲۲
آی.دی باز کارگو تفاوت زیادی با Buzz ندارد. این خودرو از همان بستههای باتری با ظرفیت ۴۸ و ۱۱۱ کیلوواتساعت استفاده میکند و شعاع حرکتیاش تا ۵۴۷ کیلومتر است و ۳۶۹ اسببخار قدرت تولید میکند. افزونبراین، از فضای کابین بازسازیشده برای کاربردهای صنعتی و تجاری برخوردار است. Buzz Cargo از پنجرههای عقب مدل پایه Buzz بهره میبرد و نسخهی پایه آن تا سال ۲۰۲۲ راهی بازار میشود.
I.D. Vizzion
تاریخ فروش: ۲۰۲۲
درحالیکه مدلهای Buzz و Crozz و Roomzz همگی برای علاقهمندان به محصولات شاسیبلند عرضه شدهاند، فولکسواگن آی.دی ویژن از همان فناوری در کلاس سدان استفاده میکند. این خودرو چهاردر روی پلتفرم MEB سوار میشود و از بستهی باتری ۱۱۱ کیلوواتساعتی بهره میبرد. فولکسواگن اعلام کرده شعاع حرکتی آن طبق استاندارد اروپا به ۶۵۰ کیلومتر میرسد؛ درحالیکه طبق استاندارد آمریکا این میزان به ۴۸۲ تا ۵۶۳ کیلومتر محدود میشود. فولکسواگن آی.دی ویژن از سیستمی محرکه با ۳۰۲ اسببخار قدرت استفاده میکند و همراهبا مدل Buzz تا سال ۲۰۲۲ راهی بازار خواهد شد.
I.D. R Pikes Peak
تاریخ فروش: نامشخص
مقالههای مرتبط:
فولکسواگن خودرو مفهومی کاملا برقی I.D. R را در پایکسپیک ۲۰۱۸ رونمایی کرد. I.D. R پایکسپیک در اولین حضور خود با ۱۷ ثانیه اختلاف درمقایسهبا خودرو بعدی توانست رکورد کلی پژو در هیل کلایمب را بشکند و اولین خودرویی بود که توانست مسیر مسابقه را در زمانی کمتر از ۸ دقیقه طی کند. فولکسواگن I.D. R پایکسپیک از دو موتور الکتریکی بهره میگیرد که علاوهبر نداشتن آلایندگی، میتواند ۶۸۰ اسببخار قدرت و ۶۵۰ نیوتنمتر گشتاور تولید کند. خودرو مفهومی فولکسواگن موفق شد با زمان ۷ دقیقه و ۵۷.۱۴۸ ثانیه، رکورد جدیدی برای خود ثبت کند و گفته میشود رکوردگیری دیگری نیز بهزودی در پیست نوربرگرینگ خواهد داشت.
تاکنون جزئیاتی از تاریخ عرضه فولکسواگن I.D. R ارائه نشده و احتمالا برای مشتریان دردسترس قرار نگیرد؛ اما خودرو سوپراسپرت برقی در نسخهی محدود میتواند سود هنگفتی نصیب این خودروساز کند. مشتریان ثروتمند زیادی در سرتاسر دنیا وجود دارند که نگاه کلکسیونی به چنین خودروهایی دارند و بهنظر میرسد I.D. R بتواند طرفداران زیادی در این گروه پیدا کند.
پژوهشگران میگویند دنبالکردن مدام اخبار حوادث و رویدادهای طبیعی پیامدهای زیانباری برای سلامت روان دارد.
بیشتر ما دوستی فیسبوکی داریم که مداوم اخبار ناراحتکننده پست میکند یا اینکه خودِ شما نمیتوانید از اخبار ناراحتکنندهای بگذرید که دربارهی کشتن مردم یا بلایای طبیعی است. بااینحال، بهنظر میرسد چسبیدن بیشازحد به اخبار منفی دلیل روانشناختی هم دارد.
نتایج مطالعهی جدیدی نشان میدهد مواجههی مکرر با تروماهای جمعی مانند بمبگذاری مارتن بوستون در سال ۲۰۱۳ یا دنبالکردن پیامدهای ویرانکنندهی طوفان ماریا در سال ۲۰۱۷، به ایجاد چرخهی پریشانی و حتی پیگیری مداوم اخبار بد منجر میشود.
پژوهشگران با انجام پژوهشی ۳ ساله و دنبالکردن ۴,۱۶۵ نفر در آمریکا، دریافتند افرادی که بیشتر این اخبار را دنبال میکنند، احتمال بیشتری وجود دارد که دربارهی آینده نگران باشند و درعینحال، وقت بیشتری صرف تماشای اخبار حوادث میکنند. طبق گفتهی پژوهشگران، این چرخه تکرار و به پریشانی بیشتر و مصرف رسانهای منجر میشود. روکسان کوهن سیلور، یکی از پژوهشگران این مطالعه میگوید:
طبیعی است که مردم وقتی حملهی تروریستی یا طوفان ویرانگر را میبینند، احساس نگرانی و ناامنی کنند. پوشش رسانهای این حوادث که در کل شبانهروز تکرار میشود و گسترش تکنولوژیهای همراه که اغلب حاوی اخبار تکراری و تصاویر گرافیکی و ویدئو و داستانهای بزرگنمایی شده هستند، موجب میشود تأثیر حوادث به کل جمعیت منتقل شود.
این پژوهش بهدنبال دو حادثهی بمبگذاری مارتن بوستون در سال ۲۰۱۳ و تیراندازی در کلوب شبانهی پالس در اورلندو در فلوریدا انجام شد. درحالیکه در مطالعات پیشین به ارتباط بین تماشای زیاد این نوع اخبار و اثرهای منفی آن روی سلامت توجه شده بود، تمرکز این مطالعه روی اثرهای بلندمدت بود. در این مطالعه، از داوطلبان در فاصلهی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ چهار بار مصاحبه گرفته شد (بین ۲ تا ۴ هفته پس از بمبگذاری بوستون، ۶ ماه پس از بمبگذاری، ۲ سال پس از بمبگذاری و ۵ روز پس از قتلعام پالس).
پژوهشگران ارتباطی بین دنبالکردن اخبار بمبگذاری بوستون و بروز اختلال استرس پس از سانحه پیدا کردند. آنها دریافتند همین افراد با احتمال بیشتری اخبار مربوطبه تیراندازی پالس را نیز پیگیری میکردند. ربکا تامسون، یکی از اعضای این گروه پژوهشی میگوید:
مطالعهی ما از این نظر منحصربهفرد است که نخستینبار ارتباط بین مواجههی رسانهای مکرر با خشونتهای جمعی و پریشانی را در نمونهای بزرگ و در طول زمان بررسی میکند. توصیه میکنیم رسانهها در پوشش این اخبار اعتدال را رعایت کنند تا موجب ایجاد نگرانی بیشازحد و ناراحتی در میان بینندگان نشوند.
البته پژوهشگران قبول دارند تماشای اخبار و چسبیدن به رسانههای اجتماعی هنگام وقوع حادثهای وحشتناک پذیرفتنی است. میخواهیم بدانیم پس از این حوادث، چه اتفاقی میافتد و چگونه میتوانیم از آنها در امان باشیم؛ اما دراینزمینه باید تعادل رعایت شود. گذراندن زمان زیادی در حال تماشا و خواندن و شنیدن این تراژدیها میتواند ما را در مارپیچ اندوه بیندازد که رهایی از آن دشوار است. استرس حاصل از تمرکز زیاد روی اخبار این نوع حوادث میتواند به افزایش خطر بروز دیگر مشکلات مرتبط با استرس منجر شود و این موضوع را باید شرکتهای رسانهای و سازمانهای خبری مدنظر قرار دهند. تامسون میگوید:
چرخهی مواجهه با رسانهها و پریشانی ازنظر سلامت عمومی پیامدهایی دارد. مواجههی مکرر با پوششهای خبری ترومای جمعی با مشکلات سلامت روان ارتباط دارد. حتی در افرادی که مستقیما این حوادث را تجربه نمیکنند، واکنشهای فوری و استرس پس از سانحه و دیگر مشکلات سلامتی ممکن است پیش آید.
فروش کمتر از حدانتظار تلفنهای همراه یوتافون و بدهی سنگین شرکت یوتا به کارخانههای طرف قرارداد، این شرکت را به ورشکستگی کشاند.
احتمالا گوشیهای همراه یوتافون (YotaPhone) را بهخاطر دارید. این گوشیها سال ۲۰۱۲ به بازار عرضه و بهدلیل داشتن دو نمایشگر یکی جلو گوشی و دیگری روی قاب پشتی آن مشهور شده بودند. همین شرکت یوتافون 2 (YotaPhone 2) و یوتافون 3 (YotaPhone 3) را تا سال ۲۰۱۷ روانهی بازار کرد. اکنون اخباری بهگوش میرسد مبنیبر اینکه دوران این نوع گوشیهای مجهز به نمایشگر ثانویهی ای-اینک (E-Ink) که بسیار هم کممصرف بودند، به روزهای پایانی رسیده است. رسانههای روسی Cnews.ru و Liliputing به اطلاعیهی انحلال شرکت مذکور اشاره کردهاند که در Cayman Islands Gazette منتشر شده است. این رسانهها گزارش دادهاند شرکت یوتا دیوایسز (Yota Devices) ورشکست شده است. در سالهای اخیر، یوتا دیوایسز با مشکلات مالی عدیدهای دستوپنجه نرم میکرد؛ بنابراین، راحت میتوان فهمید چرا در دو سال گذشته، هیچ خبری از یوتا نبود.
گزارشها حاکی از آن است شکایتی که علیه یوتا در دادگاه در جریان بود، درنهایت آن را به ورطهی ورشکستگی کشاند. شرکت Hi-P سنگاپور که کارخانهی سازندهی دو مدل اول یوتافون بود، سال ۲۰۱۵ پروندهای قضایی بهمبلغ ۱۲۶ میلیون دلار علیه یوتا در دادگاه بهراه انداخت و ادعا کرد شرکت از مذکور از تحویلگرفتن و درنتیجه، پرداخت هزینههای گوشیهای همراهی سر بازمیزند که طبق قرارداد سفارش داده بود. جالب است بدانید گزارش منتشرشده در فایننشالتایمز در سال ۲۰۱۶، نشان میداد فقط در حدود ۷۵ هزار دستگاه از دو مدل یوتافون ۱ و ۲ فروخته شده است. البت، Hi-P با دریافت ۱۷ میلیون دلار از شکایت خود صرفنظر کرد؛ اما ظاهرا این توافق پایدار نماند.
حقیقت آن است که یوتافون در سالهای آخر فعالیتش، رابطهی تجاری پررونقی با کشورهای غربی یا حتی با روسیه نداشت. این شرکت روسی که سرمایهی اولیهی خود را با کمک وبسایت ایندیگوگو (Indiegogo) تهیه کرده بود، با وجود تلاشهای زیاد موفق نشد یوتافون 2 را سال ۲۰۱۵ وارد بازار ایالات متحدهی آمریکا کند و در اواخر سال ۲۰۱۶ نیز، تصمیم گرفت با ترک بازار روسیه و اروپا، تمرکز خود را تنها روی چین معطوف کند. شایان ذکر است ایندیگوگو وبسایتی است که درزمینهی جمعآوری سرمایههای اندک و پراکنده برای حمایت از کارآفرینان نوآور فعالیت میکند.
یوتا که وعدهی حضور دوباره و قدرتمند خود در روسیه و بازارهای دیگر را به علاقهمندانش داده بود، با همکاری سرمایهگذاران و کارخانههای چینی، فقط توانست یوتافون 3، آخرین محصولش را تنها در بازار چین بفروشد. با وجود همهی شکستهای تجاری که این شرکت در فروش محصولاتش متحمل شده بود، در سال ۲۰۱۸، یوتا موفق شد جایزهی معتبر و ارزشمند iF درزمینهی طراحی (iF DESIGN AWARD) را ازآنِ خود کند.
احتمال معرفی مدل دیگری از گوشیهای یوتافون تقریبا به صفر رسیده است؛ ولی اگر هنوزهم به گوشیهای دارای چند نمایشگر علاقه دارید، موج جدید گوشیهای تاشدنی که به بازار روانه شدهاند، این قابلیت را دارند جای آنها را در قلب شما بگیرند و توجه شما را بهخود جلب کنند.
فیاتکرایسلر قصد دارد در ازای تشکیل ائتلاف با تسلا، صدها میلیون دلار به این شرکت پرداخت کند. برای دانستن دلیل این کار با زومیت همراه باشید.
ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا میگوید پولسازی از فروش خودرو الکتریکی کاری دشوار است. بااینحال طی چند سال گذشته، تسلا میلیونها دلاری از شرکتهای خودروسازی رقیب دریافت کرد؛ بدون اینکه واقعا وسیله یا خودرویی دراختیار آنها قرار دهد.
در ایالات متحدهی آمریکا، چند ایالت شرکتهای خودروسازی را به تولید تعداد مشخصی خودرو با انتشار آلایندگی صفر ملزم کردهاند و درصورتیکه شرکتی نتواند چنین کاری انجام دهد، باید جریمه پرداخت کند. البته، شرکتها میتوانند اعتبارات ساخت خودرو الکتریکی را از سایر خودروسازان بخرند و چون تسلا فقط خودروهای الکتریکیتولید میکند، اعتبارات زیادی دراینزمینه دراختیار دارد. تسلا طی یک سال گذشته، بیش از ۱۹۰ میلیون دلار، یعنی تقریبا بیش از دوسوم سود فصلی خود، از این اعتبارات را به رقبایش اختصاص داد.
هماکنون، تسلا راهی برای سودآوری ازطریق بازوی اروپایی خود پیدا کرده است؛ یعنی ازطریق توافق جدید با گروه فیاتکرایسلر (FCA)، میتواند به سود هنگفتی دست یابد. فیاتکرایسلر که مالکیت برندهای آلفا رومئو، فیات،جیپ و مازراتی را برعهده دارد، صدها میلیون دلار برای دسترسی به اعتبارهای تسلا میپردازد.
اتحادیهی اروپا شرکتهای خودروسازی را ملزم کرده که تا سال ۲۰۲۱، متوسط انتشار گازهای گلخانهای و کربندیاکسید خودروهای جدید خود را به ۹۵ گرمبرکیلومتر یا کمتر از آن کاهش دهند. البته میزان متوسط انتشار کربندیاکسید باتوجهبه تعداد خودروهای تولیدی و اعتبارات استفادهشده در گذشته، برای شرکتها متفاوت خواهد بود. در گذشته، هدف اروپا دستیابی به میانگین ۱۳۰ گرمبرکیلومتر بود و اکنون سختگیرانهتر میشود. مجازات ناکامی در دستیابی به این هدف، پرداخت جریمهی ۹۵ یورویی بهازای تعداد خودروهایی است که بیش از ۹۵ گرمبرکیلومتر آلایندگی تولید میکنند.
فیاتکرایسلر و تسلا بهتازگی موافقت کردند ناوگان اروپایی خود را در یک «ائتلاف» گروهبندی کنند؛ درنتیجه هنگام تعیین میزان انتشار آلایندگی ناوگان جدید، دو شرکت در یک واحد تولیدی دستهبندی میشوند و درواقع، فیاتکرایسلر حق استفاده از خودروهای الکتریکی تسلا برای کاهش متوسط انتشار کربندیاکسید را میپردازد.
بهگفتهی تحلیلگران، فیات کرایسلر سال گذشته ۹۶۱ هزار دستگاه خودرو در اتحادیهی اروپا فروخت که میانگین تولید آلایندگی آن را به ۱۲۵.۳ گرمبرکیلومتر میرساند. با درنظرگرفتن اینکه هیچ تغییری در تیراژ تولید فیاتکرایسلر اتفاق نیفتد، این شرکت باید در سال ۲۰۲۱، به میانگین ۸۹.۸ گرمبرکیلومتر دست یابد؛ درغیر اینصورت با جریمه احتمالی ۳.۶ میلیارد دلاری مواجه خواهد شد.
تسلا سال گذشته، تنها ۲۹ هزار دستگاه خودرو الکتریکی در اتحادیهی اروپا فروخت؛ زیرا خودروهایی با انتشار آلایندگی کمتر از ۵۰ گرمبرکیلومتر با پاداش اعتباری فوقالعاده روبهرو میشوند و این میزان تولید برای کاهش میانگین آلایندگی ناوگان ترکیبی تسلا و فیاتکرایسلر به ۱۲۱.۶ گرمبرکیلومتر کافی خواهد بود. درحالیکه هدف ۲۰۲۱ آنها تا ۹۱.۶ گرمبرکیلومتر میرسد، مجازات بالقوه تا ۲.۹ میلیارد دلار کاهش مییابد. بهعبارتِدیگر، صرفهجویی بیش از ۶۴۵ میلیون دلاری برای فیاتکرایسلر بههمراه خواهد داشت.
مقالههای مرتبط:
فلیپ مونوز، تحلیلگر صنعت خودرو در مؤسسه Jato، یادآور میشود:
میزان موفقیت فیاتکرایسلر در دستیابی به اهداف اتحادیهی اروپا، بستگی زیادی به میزان پرداختی این شرکت به تسلا دارد. آمار سال ۲۰۱۸ بدون احتساب تأثیر شگرف فروش تسلا مدل ۳ در اروپا در نظر گرفته شده است. با فروش بیشتر خودروهای برقی، توان ائتلاف برای مقابله با جریمه احتمالی افزایش مییابد. تا سال ۲۰۲۱، قرارداد تسلا احتمالا موجب صرفهجویی بیشتری برای فیاتکرایسلر خواهد شد.
فیات کرایسلر همچنین قصد دارد تولید مدلهای پلاگین هیبرید جیپ و آلفا رومئو به همراه فیات ۵۰۰ الکتریکی را تا سال آینده آغاز کند. برنامه اخیر این شرکت کمک میکند با افزایش تولید مدلهای برقی، در آینده بیشتر صرفهجویی کند.
مونوز یادآور میشود فیاتکرایسلر، تنها شرکت خودروسازی نیست که با جریمههای بزرگ ناشی از انتشار آلایندگی در اتحادیهی اروپا مواجه است. هنوزهم بسیاری از شرکتهای بزرگ برای دستیابی به اهداف سال ۲۰۲۱ اتحادیه آماده نیستند. گروههای خودروسازی پژو سیتروئن و فولکسواگن بهطور ویژه درمعرض خطر جریمههای سنگین قرار دارند. درهمینحال، تویوتا و مزدا نیز موافقت کردند ائتلاف مشابهی تشکیل دهند.
مونوز میافزاید:
تا زمانیکه خودروهای برقی بهطور واقعی جایگزین خودروهای مجهز به پیشرانهی احتراق داخلی شوند، ممکن است برای خودروسازان خیلی دیر شود و بسیاری از آنها باید بهدنبال راهحل مناسبی مانند ائتلاف تسلا با فیاتکرایسلر باشند. توافق اخیر میتواند بهخوبی برای فیات کرایسلر کار کند و قدرت آنها را در مقابله با شرکتهای رقیب افزایش دهد.
دانشمندان دریافتهاند سیستم بویایی و چشایی مستقل نیستند و سلولهای چشایی زبان از دریافتکنندههای بو نیز بهره میبرند.
دانشمندان مرکز مانل گزارش کردند دریافتکنندههای بویایی، یعنی حسگرهایی که رایحهها را در بینی تشخیص میدهند، در سلولهای چشایی زبان نیز یافت میشوند. یافتهها نشان میدهند همانگونه که دانشمندان قبلا انتظار داشتند، برهمکنشهای میان رایحه و مزه که دو ویژگی اساسی غذا هستند، ابتدا در مغز شکل نمیگیرند. این برهمکنشها از زبان آغاز میشوند.
مهمت هاکان ازدنر، زیستشناس سلولی در مرکز مانل و نویسندهی ارشد این پژوهش گفت:
پژوهش ما به فهم این موضوع کمک میکند که چگونه مولکولهای رایحههای مختلف مزهها را تنظیم میکنند. همچنین، این پژوهش به پیشرفت تصحیحکنندههای طعم کمک میکند. این تصحیحکنندهها میزان نمک و شکر و چربی اضافهی غذاها را طبق رژیم استاندارد افراد دیابتی و افراد چاق تنظیم میکند.
درحالیکه بیشتر مردم فکر میکنند طعم با چشیدن تشخیص داده میشود، طعم ویژهی اکثر غذاها و نوشیدنیها با بوکردن تشخیص داده میشود نه با چشیدن. منظور از چشایی، حسی است که با آن میتوان طعم مولکولهای شیرین، شور، ترش و تلخ را روی زبان احساس کرد و بهعنوان نگهبان دهان برای جلوگیری از خوردن زهر و هرگونه مادهی سمّی بهکار میرود. بوی هر مادهی غذایی میتواند اطلاعات جزئی از کیفیت طعم غذا دراختیار ما قرار میدهد. برای مثال، با استفاده از تشخیص بو میتوان موز را از شیرینبیان یا گیلاس متمایز کرد. مغز از بویایی و چشایی و دیگر حواس استفاده و آنها را با یکدیگر ترکیب میکند و ترکیب چندحسی طعم را میسازد.
تابهحال، بویایی و چشایی بهعنوان دو سیستم حسی مستقل شناخته میشدند و بو و مزه باهم ترکیب نمیشدند تا اینکه اطلاعات هرکدام به مغز برسد و بهصورت نسبی سنجیده شود. ازدنر درست موقعی پیگیر درستی یا نادرستی این باور شد که پسر ۱۲ سالهی او دربارهی طریقهی بوکشیدن مارها با زبانشان از او سؤال کرد.
پژوهش ازدنر و همکارانش قبل از انتشار در مجلهای علمی، در اینترنت منتشر شد. ازدنر و همکارانش در این پژوهش، از روشهای پیشرفتهای برای زنده نگهداشتن سلولهای چشایی انسان در محیط کشت سلولی استفاده کردند. زمانیکه این پژوهشگران با استفاده از روشهای ژنتیکی و زیستشیمیایی درحالکاوش سلولهای چشایی در محیط کشت بودند، متوجهشدند سلولهای چشایی از تعداد زیادی مولکول دریافتکنندهی بو برخوردار هستند.
در مرحلهی بعدی، آنها از روش تصویربرداری کلسیومی استفاده کردند تا نشان دهند سلولهای چشایی کشتشده، واکنشی مشابه سلولهای بویایی به مولکولهای عطر نشان میدهند.
یافتههای این پژوهش، اولین تعریف از نحوهی کار دریافتکنندههای بو در سلولهای چشایی را ارائه میدهد. دریافتکنندههای بو با سلولهای چشایی روی زبان برهمکنش و بدینترتیب در سیستم چشایی ایفای نقش میکنند. آزمایشهای دیگر انجامشده در مانل نشان دادهاند سلولهای تشخیصدهندهی هر طعم، دریافتکنندههای بو و مزه دارند. این نتیجه از پژوهش جدید حمایت میکند و تأییدی بر آن است.
ازدنر گفت:
وجود همزمان دریافتکنندههای بو و مزه در هر سلول، موقعیتهای تازهای برای مطالعهی برهمکنش میان بو و مزه روی زبان برای ما فراهم میکند.
یافتههای تازه، علاوهبراینکه دید بهتری دربارهی سازوکار بویایی و چشایی و برهمکنش بو و مزه برای ما فراهم میکند، ابزاری برای فهم بهتر چگونگی تشخیص بو به ما میدهد. دانشمندان هنوز نمیدانند چه مولکولهایی دامنهی گستردهی تشخیص بوی انسان را فعال میکند. دامنهی این تشخیص بو به ۴۰۰ نوع دریافتکنندهی بویایی میرسد. ازآنجاکه سلولهای چشایی کشتشده توانایی دریافت بو هم دارند، میتوان از آنها برای فهمیدن این موضوع استفاده کرد که چه مولکولهایی دریافتکنندههای بویایی انسان را محدود کردهاند.
درادامه، دانشمندان قصد دارند بفهمند دریافتکنندههای بویایی در سلولهای چشایی خاصی مانند سلولهای تشخیص شیرینی یا شوری قرار دارند یا خیر. پژوهشهای دیگر نیز تلاش میکنند تا بیان کنند مولکولهای عطر سلولهای دریافتکنندهی مزه را تصحیح میکنند و درنهایت، بهسراغ سلولهای انسان خواهند رفت و این موضوع را در سلولهای انسان بررسی خواهند کرد.
فضاپیمای Psyche با هدف بررسی سیارکی فلزی به همین نام، ارسال خواهد شد. گمان میرود این سیارک هستهی باقیمانده از فروپاشی یکی از سیارهها باشد.
قلب فلزی سیارهای کهن به دور خورشید میچرخد و ناسا در سال ۲۰۲۲، مأموریت بررسی آن را آغاز خواهد کرد. بررسی طراحی اولیهی کاوشگر سایک در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در پاسادنای کالیفرنیا آغاز شده و در ماه آینده، مقامهای ناسا دربارهی تصویب این مأموریت تصمیم میگیرد.
ماهیت سیارک نامبرده بسیار عجیب است و دانشمندان سیارهای هیچ ذهنیتی از مواد تشکیلدهندهی آن ندارند. جیم بل، پژوهشگر اصلی مأموریت سایک، دراینباره میگوید:
حتی آخرین فناوریها هم با انتظارات ما فاصله دارند؛ اما خود را برای هر احتمالی آماده میکنیم. ابزارهای ما به اندازهگیریها، مشاهدهها و اکتشافهای جذابی میرسند که بهوسیلهی آنها میتوانیم به تاریخچهی اجرام فضایی پی ببریم.
براساس فرضیهی اصلی تیم پژوهشی، سیارک سایک هستهی فلزی بدنهی سیارهای است که سالها پیش از بین رفته است. کسی هنوز دربارهی ظاهر سیاره مذکور چیزی نمیداند. برای مثال، مشخص نیست تودههای گوشتهی سیاره هنوز روی آن وجود دارد یا اینکه اصلا فلزی نیست و در فضا اینطور بهنظر میرسد و سنگی است. سیارک سایک میتواند رازهایی دربارهی گذشتهی منظومهی شمسی فاش کند.
مقالههای مرتبط:
دانشمندان سیارهای دربارهی رویدادهای برخوردی، ازجمله شهابسنگهایی که به زمین برخورد میکنند، مدت زیادی پژوهش کردند. بررسی رویدادهای برخوردی برای پیبردن به نحوهی شکلگیری سیارهها و سن آنها ضروری است؛ اما تاکنون فقط سیارههای سنگی و یخی مدلسازی شدهاند. پس، واکنش سیارههای فلزی به برخورد اجرام چیست؟
پاسخ این پرسش هنوز مشخص نیست و دادهها برای نتیجهگیری و مدلسازی نهایی کفایت نمیکنند. دانشمندان سیارهای برای رسیدن به جواب این سؤال، آلیاژهای فلزی ساخت انسان و همینطور شهابسنگهای فلزی را بررسی کردهاند که قبلا به زمین برخورد کردهاند؛ ولی با بررسی سطح سایک میتوانند به تصویر بیسابقهای از برخورد اجرام آسمانی دست یابند.
پس از مأموریت سایک، اصطلاحات بیشتری به فرهنگ لغت سیارهای اضافه خواهند شد. برای مثال، همه با آتشفشانهای یافتشده روی زمین و همچنین مریخ آشنا هستند؛ اما در اجرام دیگری مثل سیارهی کوتولهی سرس، قمرهای یخی منظومهی شمسی، یخفشانها و آتشفشانهای یخی وجود دارند و بدینترتیب اصطلاحات سیارهای گسترش پیدا کردهاند. بااینحال، سایک در گذشته آتشفشانهای آهنی یا آهنفشان داشته است. بل میگوید:
سایک ممکن است بخشی از گرمای خود را پس از برخوردی که به پارهشدن گوشته و پوستهی آن منجر شده، حفظ کرده باشد. سیارهها ازطریق آتشفشانها، گرمای خود را آزاد میکنند. مواد مذاب آتشفشانهای زمینی از جنس سیلیکات هستند. در قمر آیوی مشتری، ترکیبی از سیلیکات و سولفور و در سایک، احتمالا آهن مذاب، آهن، نیکل و شاید سولفور مواد تشکیلدهندهی گدازهها باشند.
فلزهای مختلف در دماهای مختلف ذوب میشوند و بخشهای مایع مذاب زیر سطح سایک ممکن است به روی سطح آن فوران کنند. اگر تیم مأموریت اثبات کند سایک هستهی سیارهای است، از اطلاعات بهدستآمده میتوان برای بررسی اجرام سیارهای داخل منظومهی شمسی ازجمله زمین استفاده کرد.
فضاپیمای کاوشگر از مغناطیسسنج و طیفسنج نوترونی و اشعهی گاما برای اندازهگیریهای مغناطیسی و شیمیایی سیارک و پیبردن به ترکیب آنها استفاده میکند. این سیارک فاقد جوّ است و وجود میدان مغناطیسی در آن هنوز مشخص نیست؛ اما بهشدت درمعرض تشعشعات فضایی قرار دارد. پاتریک پپلوفسکی، یکی از پژوهشگران این مأموریت میگوید:
بارش دائمی ذرات پرانرژی روی سطح این سیاره را تصور کنید. این آغاز مجموعهای از واکنشهایی بهشمار میرود که یکی از آنها نشر پرتوهای گاما است.
عناصر مختلف پرتوهای گاما را تولید میکنند و در صورت مشاهدهی مقدار زیادی آهن و نیکل، میتوان گفت سایک هستهی فلزی سیارهای قدیمی است. درصورت پذیرفتن ناسا، تیم این پروژه طیفسنجی مناسب درکنار دیگر ابزار علمی و فضاپیما خواهد ساخت.
تا آن زمان سیارک سایک بهعنوان سوژهای اسرارآمیز باقی خواهد ماند. پپلوفسکی میگوید:
اگر پاسخ قطعی را میدانستیم نیازی به پرتاب فضاپیمای ۷۵۰ میلیون دلاری نداشتیم. اکتشافات این مأموریت میتواند به دانشمندان در بررسی ماهیت زمین و تاریخچهی آن کمک کند.
شرکت G-Power بهتازگی بسته قدرتی جدیدی برای بیامو M2 در نظر گرفته که قدرت آن را تا ۶۸۰ اسببخار افزایش میدهد.
تیم M پاور بیامو با معرفی نمونه M2 Competition، فاصله بین خانواده M2 و M4 را در سبد محصولات بیاموکمتر کرد. بیامو برای نمونههای پایهای M2 هم پیشرانه S55B32 را در نظر گرفته که متعلق به خانواده M3 و M4 است. این پیشرانه بهروزرسانی شده و اکنون میتواند ۴۱۰ اسببخار قدرت تولید کند. باوجوداین، شرکت G-Power بهتازگی نگاه دقیقتری به بیامو M2 انداخته و با بهروزرسانی پیشرانه، قدرت آن را بهطور خارقالعادهای افزایش داده است.
بهلطف مهندسان این شرکت، اکنون پیشرانه ۳ لیتری ۶ سیلندر این نمونه ۶۸۰ اسببخار قدرت و ۸۶۰ نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. این افزایش قدرت ناشی از تغییراتی همچون تقویت تیغههای توربین توربوشارژها برای کاهش دما و افزایش میزان بوست، سیستم اگزوز جدید و تغییر در برنامهریزی ECU است. میزان بهرهوری توربوشارژرها هم با استفاده پوسته کمپرسور و خروجی جدید CNC شده، افزایش پیدا کرده است.
سیستم اگزوز بیامو M2 جی پاور را بهصورت تخصصی مهندسان این شرکت طراحی و از جنس فولاد ضدزنگ باکیفیت ساختهاند. بیامو M2 تقویتشدهی تیونر G-Power درمقایسهبا نمونه معمولی افزایش قدرت ۲۶۶ اسببخار و افزایش گشتاور ۳۱۰ نیوتنمتر را تجربه کرده است. با تغییرات انجامگرفته در پیشرانه، اکنون سرعتگیری صفر تا ۱۰۰ این خودرو تنها در ۳.۲ ثانیه انجام میشود و بیشینه سرعت به ۳۳۰ کیلومتربرساعت میرسد.
با درنظرگرفتن این وضعیت، سرعتگیری بیامو M2 جی پاور فقط ۰.۲ ثانیه کُندتر از فراری 488 GTB است. علاوهبر پیشرانه، سیستم تعلیق خودرو هم بهروزرسانی شده و بیامو M2 جی پاور اکنون از کویلاورهای مخصوص G2M RS بههمراه رینگهای فورج بسیار سبک HURRICANE RR بهره میبرد. درنتیجه، اکنون دینامیک و فرمانپذیری خودرو بهبود یافته است.
مقالههای مرتبط:
لاستیکهای مخصوص میشلن با اندازه 285/25R20 در عقب و 245/30R20 در جلو هم وظیفه چسبندگی خودرو را برعهده دارند. قیمت درنظر گرفتهشده برای این بسته تقویتی درمقایسهبا سایر بستههای تیونینگی ارائهشده در گذشته، منصفانه بهنظر میرسد. شرکت G-Power برای بسته کامل تقویتی خود قیمت ۲۲,۴۶۷ دلار را در نظر گرفته است. با احتساب قیمت پایه بیامو M2 در آلمان و بسته جی پاور، قیمت این نمونه تقریبا به قیمت بیامو M4 کوپه میرسد.
.: Weblog Themes By Pichak :.