هیوندای اخیرا شروع به تغییر دادن طراحی محصولات خود کرده است و مدلهای جدید ولوستر، پلیسید، النترا و سانتافه را با طرح جدیدی به بازار معرفی کرده است. آخرین محصولی که در این پروژه زیر تیغ جراحی رفت و با ظاهر جدید معرفی شد سوناتا بود. تغییرات در سوناتا اما به قدری زیاد بودند که حالا میتوان سوناتا ۲۰۲۰ را یکی از جذابترین خودروهای این کلاس نامید که از آغاز قرن ۲۱ تا امروز تولید شده است.
طراحی کلی سوناتا بسیار چشم نواز است و در ادامه میخواهیم به جزییات طراحی این خودرو بپردازیم که میتواند جالب توجه علاقه مندان این خودرو باشد.
نمای جانبی
اگر کیا استینگر و فولکس واگن آرتیون را فاکتور بگیریم احتمالا سوناتا در بین تمامی سدانها زیباترین نمای جانبی را دارد. شیب زیاد سقف این خودرو سبب شده است تا حالتی شبیه خودروهای فست بک را پیدا کند خطوط دور پنجرهها و بالهی عقب یکپارچه در صندوق عقب نیز زیباییهای خاص خود را دارند. حالا خیال هیوندای راحت است که سوناتا معیار زیبایی در کلاس خود خواهد بود.
خطوط بدنه
یکی جذابیتهای سوناتا ۲۰۲۰ خط عضلانی است که از گلگیر جلو شروع شده و به چراغهای عقبی ختم میشود. این خط بهخصوص در نیمهی عقبی خودرو زیبایی دو چندانی پیدا میکند. این خطوط بهگونهای هستند که حس یک خودروی بزرگ را القا کنند.
چراغهای عقب
چراغهای عقب سوناتا در نگاه اول ساده به نظر میرسند اما جزئیات زیادی دارند. این دو چراغ توسط یک خط به همدیگر وصل شدهاند. قسمت بالای چراغها نیز به طرز ماهرانهای تا روی صندوق عقب ادامه پیدا کرده است. خطوط عقب این خودرو بهگونهای هستند که عرض خودرو را بیش از آنچه که هست نشان میدهند. به این نکته نیز اشاره کنیم که سوناتا از نظر آیرودینامیکی نیز شرایط خیلی خوبی دارد و ضریب آیرودینامیک آن فقط ۰.۲۷ است.
چراغهای جلو
یکی از جذابترین قسمتهای سوناتا چراغهای جلوی آن هستند. بسیاری این چراغها را به چراغهای استون مارتین شبیه میدانند. چراغهای روشنایی در روز LED این خودرو به شکل یک خط تا روی گلگیر ادامه پیدا کردهاند و در انتها به خط نقرهای رنگی که تا آینههای جلو ادامه دارند میرسد. این بخش یکی از جالیترین نکاتی است که در طراحی سوناتا وجود دارند.
کاپوت و جلو پنجره
هیوندای این جلوپنجرهی بزرگ جدید را آبشاری مینامد و آن را باید از زیباترین بخشهای طرحهای جدید هیوندای دانست. این جلوپنجره همخوانی بسیار خوبی هم با کاپوت بلند سوناتا دارد. طراحی کاپوت و جلوپنجره در سوناتا را باید فراتر از این کلاس دانست و بیشتر در خودروهای گرانتر مشاهده میشود.
توافق بین اپل و کوالکام که تمامی پروندههای حقوقیِ درحالجریان در ارتباط با ماجرای پتنتها را برای همیشه بست، ظاهرا برای اپل ۶ میلیارد دلار هزینهبر بوده است. اپل ظاهرا افزون بر این مبلغ، باید بهازای هر آیفونی که طبق گفتههای کوالکام پتنتهای این شرکت را نقض کرده، ۹ دلار به این شرکت سازندهی تراشه بپردازد.
روز سهشنبهی گذشته بود که اپل و کوالکام پس از مدتها تنش بر سر نقض پتنت، تصمیم گرفتند به دعوای حقوقیشان پایان دهند و با یکدیگر توافق کنند. در اطلاعیههای رسمی منتشره، از مبلغ پرداختی اپل به کوالکام سخنی بهمیان نیامده بود. بااینحال اخیرا محققان مؤسسهی UBS در یادداشتی جدید مدعی شدهاند که کوالکام توانسته از این توافق، سود کلانی بکند.
UBS میگوید یکی از دلایل حاصلشدن توافق یادشده، این بوده که اپل میدانسته برای تأمین مودمهای 5G بهمنظور استفاده در آیفونهای سال ۲۰۲۰، بهمشکل بر میخورد. از همینرو کوپرتینوییها تصمیم گرفتند ضمن توافق با کوالکام، از مودمهای ساخت این شرکت برای دستیابی به آیفون فایو جی بهره بگیرند. عدم دستیابی به فناوری فایو جی در سال ۲۰۲۰، میتوانست اپل را حسابی تحتفشار قرار دهد.
گرچه کوالکام ترجیح داده در مورد مبلغ دریافتی از اپل حرفی نزند و آن را محرمانه نگه دارد، اما ظاهرا این شرکت توانسته پول خوبی را بهجیب بزند. مؤسسهی UBS میگوید افزون بر ۶ میلیارد دلار یادشده، اپل باید بهازای هر آیفون فروختهشده، ۸ تا ۹ دلار به کوالکام پرداخت کند. محققان UBS بهطور کلی نتیجهی توافق را یک «نتیجهی عالی» برای کوالکام بهشمار میآورند و میگویند این شرکت در ابتدا پیشبینی میکرده بهازای هر دستگاهِ فروختهشده، نهایتا ۵ دلار از اپل دریافت کند.
توافق حاصلشده بین اپل و کوالکام، اینتل را مجاب کرد از دنیای مودمهای موبایلی کنارهگیری کند. بازگشت کوالکام به زنجیرهی تأمین مودم آیفونهای اپل در سال ۲۰۲۰، هر دو شرکت را منتفع خواهد کرد. درضمن آنطور که بسیاری از تحلیلگران میگویند، این توافق بیش از هر کس دیگری، برای کاربران اپل مفید خواهد بود
شرکت AMD تراشههای جدید Ryzen Embedded سری R100 خود را برای پاسخگویی به تقاضای فزایندهی تجهیزات مدرن جهت استفاده از چنین تراشههایی معرفی کرد؛ کنسولهای بازی کم مصرف و ادوات گیمینگ دستی از جمله چنین تجهیزاتی است. برای مثال شرکت Atari بهتازگی اعلام کرده است که نسل جدید کنسول خود با نام Atari VCS را با پردازندهی جدیدی دگرگون خواهد کرد؛ اما اشارهای به اینکه قرار است از کدام پردازندهی توکار AMD استفاده کند، نکرده است. با این وجود AMD در بخشی از مراسم معرفی تراشهی داخلی AMD R1000 خبر از به کارگیری یکی از پردازندههای توکار سری جدید R1000 در کنسول Atari VCS داده است.
تراشههای سری R1000 به شکل SOC-های نصبی با فناوری لحیم BGA ارائه خواهد شد؛ به عبارتی امکان نصب آنها روی یک مادربرد معمولی کامپیوتر دسکتاپ وجود نخواهد داشت. این تراشهها از معماری پردازندهی Zen پلاس آمیخته با موتور گرافیکی مجتمع وگا ۳ بهره خواهند جست. این رده از تراشهها در تعداد قابل توجهی از دستگاههای کممصرف نظیر کامپیوترِ گیمینگ دستی Smach Z، کنسول جدید آتاری با نام Atari VCS، رباتها، بردهای تبلیغاتی دیجیتال، مصارف صنعتی، کلاینتهای باریک و تجهیزات شبکه مورد استفاده قرار خواهد گرفت. در جدول زیر مشخصات این تراشهها درج شده است.
مدل پردازنده |
توان طراحی حرارتی (وات) | تعداد هسته/رشته |
فرکانس پایه/بوست (GHz) |
تعداد واحدهای محاسباتی GPU |
فرکانس GPU (GHz) |
کش L2 (MB) |
کش L3 (MB) | حافظهی قابل پشتیبانی |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
پردازنده R1606G | ۱۲-۲۵ | ۲/۴ | ۲.۶/۳.۵ | ۳ | ۱.۲ | ۱ | ۴ | Dual-Channel DDR4-2400 |
پردازنده R1505G | ۱۲-۲۵ | ۲/۴ | ۲.۴/۳.۳ | ۳ | ۱ | ۱ | ۴ | Dual-Channel DDR4-2400 |
مقالات مرتبط:
کلید دستیابی به موفقیت در تمامی این آوردگاهها برخورداری از سطح عملکردی قوی درکنار توان مصرفی پایین است. برای مثال پردازندههای R1606G و R1505G توان طراحی حرارتی پیشفرضی معادل ۱۵ وات دارد؛ با این وجود مشتریان امکان تنظیم TDP را از ۱۲ تا ۲۵ وات، با هدف تنظیم سطح عملکرد در کاربردهای مختلف خواهند داشت. سطح پایین توان ۱۲ وات امکان استفاده از این تراشهها را در سیستمهای بدون فن ایجاد خواهد کرد؛ به عبارت دیگر در این سیستمها نیازی به استفاده از فن روی هیتسینک نیست. این ویژگی یک ضرورت اساسی در بسیاری از کلاینتهای باریک است.
تراشهی R1606G با سرعت کلاک پایه ۳.۵ گیگاهرتز و سرعت کلاک بوست ۲.۶ گیگاهرتز ارائه خواهد شد و تراشهی R1505G با برخورداری از سرعت کلاک پایهی ۲.۴ گیگاهرتز و سرعت کلاک بوست ۳.۳ گیگاهرتز، یک گام عقبتر ایستاده است. هر دو تراشه از حافظهی دو کانالهی DDR4-2400 پشتیبانی میکند که لازمهای برای به حداقل رساندن مصرف توان است.
پردازندههای سری R1000 در ردهای پایینتر از مدلهای AMD V1000 با ۴ هسته و ۸ رشتهی پردازشی قرار دارد. برای به حداکثر رساندن سازگاری، هر دو نوع تراشهی R1000 و V1000 را میتوان روی مادربردهای FP5 BGA نصب کرد. AMD برای کسانی که بهدنبال حداکثر سطح عملکرد از یک تراشهی Embedded یا توکار هستند، تراشههای EPYC سری ۳۰۰۰ را در سبد محصولات خود دارد. این سری تراشهها نمونهای از پردازندههای مرکز دادهی این شرکت است که تا ۱۶ هسته و ۳۲ رشتهی پردازشی را در خود گردآورده است.
پردازندههای سری R1000 حداکثر از سه نمایشگر 4K با نرخ فریم خروجی ۶۰ همراهبا سه اتصال مستقل DisplayPort 1.4 پشتیبانی میکند. این تراشهها از رمزنگاری/رمزگشایی H.265 و رمزگشایی VP9 پشتیبانی کرده و با پورت HDMI 2.0b نیز سازگار است. تراشههای یادشده بهطور کامل از مجموعه ویژگیهای امنیتی پردازندههای مرکز دادهی EPYC برخوردار است که شامل یک ریشهی امن اطمینانپذیر و رمزنگاری غیرقابل دسترسی اطلاعات در کنترلرهای حافظه است. برخلاف مدلهای رقیب ارائه شده از سوی اینتل، AMD این ویژگیها را روی هر دو مدل عرضه میکند.
پردازندههای سری R مجهز به دو اتصال یکپارچهی 10GbE است که تا حدی برای کاربردهای شبکهای جذاب به نظر میرسد. AMD به مانند تمامی پردازندههای توکار خود، به همراه این محصول ۱۰ سال دسترسی به خدمات پشتیبانی را برای رفع نیازهای منحصربهفرد مشتریان در این رسته از بازار ارائه میکند.
AMD با ارائهی این محصول بهدنبال بهترین نسبت سطح عملکرد به توان است و مدعی است که به سطح عملکرد به توان سه برابری نسبت به مدلهای نسل قبل و سطح عملکرد ۴ برابری به ازای هر دلار پرداختی مشتریان رسیده است. این شرکت نتایج بنچمارک این سری از تراشهها را در مقایسه با مدلهای رقیب اینتل در تصویر زیر ارائه کرده؛ اما به مانند تمامی بنچمارکهای ارائه شده توسط سازندگان، به این نتایج نیز باید به دیدهی تردید نگریست.
AMD از گسترهی وسیعی از سیستمهای عامل پشتیبانی میکند که نام برخی از آنها را تاکنون نشنیدهاید.سیستمعامل Yocto و MEL Flex سیستمعاملهای رایج در حوزهی کاربردهای Embedded است. پردازندههای توکار این شرکت همچنین از سیستمهای عامل عمومی نظیر ویندوز ۱۰ و Ubuntu پشتیبانی میکند. شرکت AMD در حال حاضر با طیف گستردهای از مشتریان و شرکا روبروست و سری جدید تراشههای Embedded خود را در سهماههی جاری سال ۲۰۱۹ در اختیار OEM-ها و ODM-ها قرار خواهد داد.
مدیر گوگل رباتیکس در این خصوص میگوید:
همیشه رباتهایی که میدوند یا جستوخیز میکنند بین مردم محبوبیت پیدا میکنند ولی هدف گوگل ساخت رباتهایی است که در جهان واقعی به کار گرفته شوند.
گوگل میخواهد رباتهای بیشتری را به جهان معرفی کند
غول دنیای تکنولوژی میخواهد بهجای تمرکز بر رباتهای فانتزی افسانههای علمیتخیلی، روی چیزهای سادهتری تمرکز کند. بهجای چیزی شبیه C-3PO (سیتریپیاو شخصیتی خیالی در مجموعه حماسی و تخیلی جنگ ستارگان است)، بازویی رباتیک را تصور کنید که اشیائی خاص را مرتب میکند.
از ماه گذشته که گوگل اعلام کرد تلاشهایش را در زمینه رباتیک مجددا آغاز میکند، چیز زیادی در مورد ابتکارات خود نگفته بود؛ اما در روز سه شنبه، وینسنت ونهوک ( Vincent Vanhoucke)، مدیر جدید بخش رباتیک و یکی از محققین اصلی گوگل، در مورد آنچه این شرکت در زمینه رباتیک بهدنبال آن است، شفاف سازی کرد.
مقالههای مرتبط:
ونهوک در کنفرانس آرتیکیولیت (Articulate ) در سان فرانسیسکو گفت:
آن بخشهایی که مربوطبه جهتیابی و راههای کار و ارتباط متقابل با انسان هستند مدنظر شرکت قرار دارند؛ پیشتر نیز گوگل بیان کرده است روی توسعه بازوهای رباتی کار میکند.
مدیر بخش رباتیک گوگل تاکید کرد این شرکت روی « جابجایی » رباتیک، یا الگوهایی که رباتها برای جابجایی خود از مکانی به مکانی دیگر استفاده میکنند توجه دارد.
ونهوک در ادامه افزود: « این مسئله بستر بسیار گسترده ای برای آزمون دستههای مختلفی از الگوریتمها فراهم میکند.»
تلاشهای گوگل در زمینه رباتیک، اگرچه پر رمز و راز، یکی از مهمترین اقدامات ابتکاری در این شرکت است. بخش رباتیک گوگل در ابتدا با نام رپلیکنت (Replicant) در سال 2013 توسط اندی رابین ( Andy Rubin)، خالق سیستمعامل اندروید، راه اندازی شد. تحت مدیریت رابین، شرکت چند استارتاپ رباتیک برگزار کرد. از جمله استارتاپ بوستون داینامیکس (Boston Dynamics) که به خاطر طراحی رباتهایی قادر به حرکت در مسیرهای واقعی عجیب و غریب، معروف شد.
پس از خارج شدن رابین از گوگل در سال 2014، بسیاری از استارتاپها از جمله استارتاپ بوستون داینامیکس فروخته شدند. سال گذشته، نیویورک تایمز اعلام کرد خالق اندروید هنگام کار در گوگل، به آزار جنسی متهم شده بود و این غول اینترنت 90 میلیون دلار، هنگام جدایی رابین از شرکت به او پرداخت کرده است. این اخبار موجب اغتشاشات زیادی در گوگل شد؛ بهطوری که در اعتراض به این موضوع 20 هزار نفر از کارکنان در سراسر جهان از این شرکت خارج شدند.
تلاشهای کنونی که به اختصار، رباتیکس در گوگل ( Robotics at Google) نامیده میشود، روی رباتهای سادهتر متمرکز است. گوگل امیدوار است با نرمافزار یادگیری ماشین به یکی از بزرگترین ابتکارات خطشکن (Breakthrough Initiatives) خود دست یابد. این غول جستوجو کمک میکند رباتها آموزش ببینند و کارهایی را که قبلا نمی توانستند انجام دهند. برای مثال، یک بازوی گوگل رباتیکس میتواند اشیاء مشخصی را بردارد و داخل جعبه قرار دهد یا مقدار معینی لوبیا از داخل سطل بردارد.
اینستاگرام شبکهی اجتماعی بزرگی است که طی سالهای اخیر تغییرات متعددی بهخود دیده و توانسته کاربران بسیار زیادی را جذب خود کند. یکی از مهمترین بخشهای این شبکهی اجتماعی محبوب، به تعداد لایکهای پستها بر میگردد. بااینحال تیم مدیریت اینستاگرام، حذف تعداد لایکها را مطرح کردهاند تا از این طریق فضای سالمتری در این شبکهی اجتماعی ایجاد کنند.
اگر این تصمیم اینستاگرام عملی شود، بازدیدکنندگان دیگر نخواهند توانست تعداد دفعاتی که پستها لایک شدهاند را ملاحظه کنند. این قابلیت که فعلا بهصورت گسترده وارد مرحلهی اجرایی نشده، قطعا میتواند تحولات عظیمی در نحوهی تعامل مردم با اینستاگرام بهوجود بیاورد. فردی بهنام جین وانگ با بررسی کدهای منبع نسخهی اندروید اینستاگرام توانسته به این قابلیت پی ببرد. اسکرینشاتهای زیر، توسط او بهاشتراک گذاشته شدهاند:
همانطور که در اسکرینشات سمت چپ میبینید، با فعالسازی این قابلیت، اینستاگرام دیگر تعداد لایکها را نمایش نمیدهد
وانگ میگوید اینستاگرام با عملی کردن این کار، از فالوورهای شما میخواهد روی محتوایی که بهاشتراک گذاشتهاید تمرکز کنند، نه روی تعداد لایکهایی که پستهایتان بهدست میآورند. با اجرایی شدن این قابلیت، فقط فرد منتشرکنندهی پست خواهد توانست تعداد لایکها را مشاهده کند.
اینستاگرام میگوید که تاکنون قابلیت حذف تعداد لایکها را وارد مرحلهی آزمایشی نکرده است. فردی بهنمایندگی از این شرکت اطلاعیهای را در اختیار وبسایت ورج قرار داده و گفته است: «ما در حالحاضر نمیخواهیم این قابلیت را آزمایش کنیم؛ بااینحال، پیداکردن راههایی که بتوانیم با اتکا به آنها از فشارِ وارده بر اینستاگرام بکاهیم، چیزی است که همیشه در مورد آن فکر میکنیم». گفتنی است برخی از قابلیتهای فعلی اینستاگرام نظیر تماس ویدیویی، پیشاز اینکه بهصورت عمومی در دسترس قرار گیرند، چنین مراحلی را طی کرده بودند.
جزئيات مربوطبه این قابلیت درحالی رسانهای شدهاند که چند روز پیش رسانهی ایندپندنت در گزارشی مدعی شده بود دفتر هیئت اطلاعاتی بریتانیا توصیه کرده است که پلتفرمهای اجتماعی نظیر اینستاگرام و اسنپچت، گزینهای را بهکاربرانشان برای خاموش کردن قابلیتهایی نظیر نمایش تعداد لایکها، ارائه دهند؛ این دفتر میگوید که قابلیتهای اینچنینی، کاربران را به انتشار پستهای زیاد ترغیب میکنند. این آژانس دولتی گفته که میخواهد بهمنظور محافظت از امنیت و حریم خصوصی کاربران کمسنوسال شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام، قابلیتهایی همچون نمایش لایکها را از آنها حذف کند.
جین وانگ در توییت جدیدش مدعی شده که اینستاگرام بهصورت آزمایشی این قابلیت را آغاز کرده است:
اینستاگرام در حال آزمایش قابلیت مخفیکردن تعداد لایکها از مخاطبان است؛ در اپلیکیشن اینستاگرام، این جمله دیده میشود: «ما از فالوورهای شما میخواهیم روی آنچه که بهاشتراک میگذارید تمرکز کنند، نه تعداد لایکهایی که پستهایتان بهدست میآورند».
فعالسازی این قابلیت، میتواند عملکرد کلی این پلتفرم اجتماعی را دستخوش تغییر کند. تعداد لایکهای دریافتی، یکی از مواردی است که اغلب کاربران را به انتشار پستهای زیاد ترغیب میکند. میل به دریافت لایک بیشتر، در مواردی میتواند منجر به انتشار پستهایی شود که محتوای آنها صحیح و دقیق نیست. این اشتیاق حتی به برخی کاربران برای انتشار تصاویر غیراخلاقی هم انگیزه میدهد.
مخفی کردن تعداد لایکهای پستها، میتواند اتفاقاتی نظیر ماجرای پیشآمده برای تخممرغ معروف اینستاگرام را برای همیشه بهفراموشی بسپرد. نوعی ذهنیت در بین کاربران اینستاگرام وجود دارد و آن، لایککردن پستهایی است که توانستهاند تعداد لایک زیادی را بهدست بیاورند. افزونبراینها، مخفی کردن لایکها میتواند حس رقابت را در بین کاربران این شبکه کاهش دهد، زیرا آنها دیگر تعداد لایکهای پستهایشان را با تعداد لایکهای پستهای افراد مشهور مقایسه نخواهند کرد.
درضمن این تصمیم میتواند خالقان محتوا را تشویق کند بهجای تولید پستهایی که صرفا لایکمحور هستند و گاهی اوقات مبنای علمی و صحیح ندارند، به تولید پستهایی روی بیاورند که معتبرتر هستند و میتواند اثرات مثبتی بههمراه داشته باشند. بااینحال حذف لایکها میتواند همزمان تمرکز کاربران را به تعداد کامنتها و فالوورها معطوف کند.
البته موضوع یادشده، ظاهرا قرار نیست تنها ویژگی جدید اینستاگرام باشد. جین وانگ با بررسی دقیق کدهای منبع اینستاگرام توانسته به موارد دیگری هم پی ببرد. ظاهرا بهزودی امکان ارسال استیکر در بخش دایرکت فراهم خواهد شد و همچنین کاربران خواهند توانست در تماسهای ویدیویی از فیلترهای واقعیت افزوده استفاده کنند. تماشای ویدئو با دوستان و امکان واکنش نشان دادن بهپستهای فید اصلی ازطریق اموجی از دیگر ویژگیهای جدید اینستاگرام خواهند بود.
در ۱۶ ژوییه ۱۹۴۵، دانشمندان برای اولینبار توانستند انرژی عظیم ذخیرهشده در مرکز هستهی یک اتم را آزاد کنند؛ آزمایشی که منجر به انفجاری عظیم در صحرای نیو مکزیکو در ایالات متحده شد. کمی بعد، نسل بعدی همین بمب باعث کشته شدن صدها هزار نفر در ژاپن شد، جریان روابط بینالملل را بهصورت دائمی متحول کرد و یک احساس ترس و وحشت همیشگی را در دل نسلهای بعدی در سراسر جهان بهجای گذاشت.
اما صدای یک انفجار هستهای واقعا چگونه است؟ گرِگ اسپریگز، فیزیکدان اسلحه در آزمایشگاههای ملی لارنس لیورمور میگوید:
یکی از دوستان من که نمیخواهد نامش فاش شود، شاهد هشت مورد از این انفجارها در اقیانوس آرام بوده است. او گفت این انفجارها شبیه صدای شلیک یک تفنگ بسیار بزرگ است.
اسپریگز توضیح میدهد که این انفجارها همگی نسبتا شبیه به یکدیگر هستند. چیزی شبیه به یک موج ضربه که مقدار زیادی انرژی را در هوا آزاد میکند و باعث ایجاد یک پالس با سرعتی مافوق سرعت صوت میشود. این موج ضربه پیش میرود و همانطور که در بسیاری از فیلمهای انفجار آزمایشی میتوان دید، این موج آنقدر در امتدادزمین پیش میرود تا اینکه به بیننده برسد. با فرارسیدن موج ضربه، صدای انفجاری گوشخراش احساس میشود.
انفجارهای هستهای، مشابه بمبهای عادی بهشمار نمیآیند. بزرگترین انفجار هستهای جهان، بمب تزار روسیهبوده است که انرژی معادل ۵۰ مگاتن تیانتی آزاد کرد. این چیزی شبیهبه منفجر کردن ۵۰ میلیارد کیلوگرم تیانتی در آنِ واحد است. حتی اگر یک انسان بهگونهای بتواند از حرارت چنین انفجاری هم جان سالم بهدر ببرد، موج انفجار خواهد توانست پردهی گوش را پاره کند و تغییرات سریع فشار باعث واردشدن آسیبهایی کشندهای به اندامهای توخالی مانند ریهها و معده خواهد شد.
ویدئوی مربوطبه یک آزمایش انفجار بمب اتمی در سال ۱۹۵۳ (به اختلاف زمانی ۳۰ ثانیهای میان تصویر و صدای انفجار توجه کنید)
اسپریگز در ادامه میگوید که موج ضربه در همان لحظهی مشاهده به شما نمیرسد، چون سرعت حرکت صدا بسیار کمتر از نور است. بهطور معمول، صدا با سرعت ۱۱۶۰ کیلومتر بر ساعت حرکت میکند. بنابراین صدای ناشی از یک انفجار در فاصلهی ۳.۲ کیلومتری از ناظر، پس از حدود ۱۰ ثانیه به او خواهد رسید. اما موج اولیهی شوک هستهای میتواند پیش از افت سرعت و ناپدیدشدن، با سرعتی تا صد برابر سرعت صوت حرکت کند.
شما هماکنون میتوانید نمونهای از صدای این انفجارها را بشنوید. بد نیست بدانید بخش عمدهای از انفجارهای اولیهی بمبهای هستهای (شامل اولین انفجار ترینیتی) تنها بهصورت تصویری ضبط شدند. بااینحال، حداقل یک حلقه نوار ویدئویی از یک آزمایش در صحرای نوادا وجود دارد که صدا نیز دارد و هماکنون در بایگانی ملی نگهداری میشود.
بیایید امیدوار باشیم که هیچکس دوباره هرگز چنین صدایی را نشنود.
آئودی فروش مدل E-Tron در بازار انگلستان را شروع کرده است و این حرکت را باید یک تحول بزرگ دانست چون این اولین خودروی برقی تولید انبوه برقی این شرکت است که وارد این بازار میشود.ای ترون رقبای کمی در بازار ندارد و باید به تسلا مدل ایکس و جگوار I-Pace اشاره کنیم، ضمن اینکه مرسدس بنز EQC نیز بهزودی وارد بازار خواهد شد و بیامو هم برای عرضهی مدل iX3 برنامهریزی کرده است. به این ترتیب مشاهده میکنید که با بازار کم رونقی مواجه نیستیم و اتفاق رقابت فشردهای در جریان است.
به مدل ای ترون که برگردیم با خودرویی با کیفیت و خوب از یک خودروساز قدرتمند و با تجربه مواجه هستیم. آئودی معمولا کمی دیرتر از رقبایش عمل میکند، اما در مورد ای ترون کار خود را به نحو احسن انجام داده است. این خودرو کابینی زیبا و با کیفیت دارد و از نظر فناوری نیز کاملا منشان دهندهی خودروهای آینده است.
نگاهی کلی به E-Tron
با ورود به کابین این خودرو در ابتدا نمایشگر رنگی ۱۲.۳ اینچی در پشت آمپرها توجه شما را جلب خواهد کرد. در کنسول نیز دو نمایشگر بزرگ نصب شدهاند و تمامی کنترلهای خودرو ازطریق همین دو نمایشگر انجام میشود. در ای ترون میتوان بهصورت آپشن بهجای آینههای جانبی دوربین را سفارش داد. نصب این دوربینها باتوجهبه اینکه ابعادی بسیار کوچکتر از آینهها دارند میتواند به بهبود ضریب آیرودینامیکی خودرو کمک کند. آئودی همچنین در حال نصب شارژرهای ۱۵۰ کیلوواتی خود در سرتاسر انگلستان است. این شارژرها میتوانند باتری ۹۵ کیلووات ساعتی این خودرو را در نیم ساعت تا ۸۰ درصد شارژ کنند. تخمین زده میشود که آئودی ای ترون با هر بار شارژ بتواند تا ۳۸۷ کیلومتر را طی کند.
اگر بخواهیم E-Tron را با رقبا مقایسه کنیم در مقایسه با جگوار شعاع حرکتی کمتری دارد چون جگوار میتواند ۴۷۰ کیلومتر را با هر بار شارژ طی کند. در تست اتوکار، آئودی موفق شد به برد ۲۰۰ کیلومتر دست پیدا کند و در همان زمان نمایشگر مقابل راننده نشان میداد که همچنان میشود با همین شارژ ۱۰۴ کیلومتر دیگر را هم طی کرد. اصلیترین برگ برندهی آئودی E-Tron سواری راحت آن است، چیزی که در جگوار اصلا وجود ندارد. E-Tron از یک سیستم تعلیق فعال از نوع بادی بهصورت استاندارد بهرهمند است. این سیستم تعلیق ضمن اینکه فرمانپذیری خوبی را در پیچها برای این خودرو فراهم میکند تاثیر منفی روی کیفیت سواری نیز نگذاشته است.
ابعاد پنجرههای جانبی E-Tron نیز از جگوار بزرگتر است و همین باعث دلبازتر دیده شدن فضای داخلی میشود. میزان نفوذ صداهای جاده در E-Tron بالا نیست ولی نمیتوان آن را خیلی هم عالی ارزیابی کرد ولی نمرهی قبولی را دریافت میکند و متوسط به بالاست. ضریب درگ معادل ۰.۲۸ است و همین عالم سبب شده تا صدای باد بسیار کمی درون خودرو شنیده شود. در کل آئودی E-Tron خودرویی بسیار راحت و مناسب برای سفر است و سرنشینان خود را خسته نخواهد کرد.
ای ترون با وزنی نزدیک به ۲.۵ تن خودرویی سنگین وزن است ولی با این وجود چسبندگی خوبی دارد و بهراحتی و با اطمینان خاطر میتوان با آن پیچها را پشت سر گذاشت. دو موتور الکتریکی این خودرو در حالت نرمال میتوانند مجموعا ۳۵۵ اسببخار قدرت و ۵۶۱ نیوتونمتر گشتاور تولید کنند. این اعداد در حالت بوست به ۴۰۲ اسببخار و ۶۶۴ نیوتونمتر افزایش پیدا میکنند. سرعتگیری صفر تا صد کیلومتر این خودرو ۵.۷ ثانیه و حداکثر سرعت آن نیز ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت است که بهصورت الکترونیکی محدود شده است. با اینکه ای ترون قویترین خودروی کلاس خود نیست ولی خودرویی بسیار سریع است و میتواند تمامی انتظارات راننده را در زمینهی قابلیتهای حرکتی برآورده کند.
نتیجهگیری
آئودی E-Tron نشاندهندهی راهی است که محصولات این شرکت در آینده خواهند پیمود و در سالهای آتی آئودی مدلهای برقی بیشتری را وارد بازار خواهد کرد. برای رانندگانی که خودروهای اسپرت را میپسندند جگوار I-Pace گزینهی مناسبتری است اما آئودی خودرویی راحتتر و کاربردیتر بوده و خانوادهها از آن بیشتر لذت میبرند.
کارخانهی نوکیا در اولو (Oulu) فنلاند، از نوع «کارخانهی آینده» است. فنلاندیها در مرکز تولیدی خود نمونهای از آینده را نشان میدهند که اتصال با سرعت بالا، نوید انقلاب در فرایندهای ساختوتولید را میدهد. با نگاهی به بخشهای مختلف کارخانهی مذکور، علاوهبر تحسین مهندسی و برنامهریزی، به این سؤال میرسیم که در آینده، چه شغلهایی برای انسانها باقی خواهد ماند؟
شرکت باسابقهی فنلاندی، در کارخانهی جدید خود به تولید تجهیزات 5G و خصوصا ایستگاههای ارتباطی آن میپردازد. درواقع کمپ اولو قلب طراحی و نوآوری فناوری 5G نوکیا محسوب میشود. قرار گرفتن کارخانهی تولیدی درکنار قلب تحقیقاتی، امکان بررسی و آزمایش تجهیزات تولیدشده را همزمان با تحقیقات، برای فنلاندیها فراهم میکند.
با توسعه و گسترش هرچه بیشتر فناوری 5G، اصطلاح کارخانهی آینده یا Industry 4.0، یکی از خبرسازترین عبارتهای صنعت شده است. طرفداران 5G اعتقاد دارند این شبکههای فوق سریع که از تعداد بیشماری دستگاههای متصل به هم در فضاهای کوچک پشتیبانی میکنند، به تولیدکنندهها امکان میدهند که از اتوماسیون و علوم داده برای بهینهسازی هرچه بیشتر زیرساختهای تولیدی خود بهره ببرند.
نوکیا برای اثبات کاربرد بالای 5G در تولید، بسیاری از اصول آن را در کارخانهی اولو به کار گرفت. جانی لسکینن مدیر تحقیق و توسعهی نوکیا در اولو اعتقاد دارد کارخانهی خود شرکت، بهترین فرصت برای آزمایش قابلیتهای شبکهی فوق سریع بوده است.
درحالحاضر، تمامی اتصالات کارخانه از شبکهی 4G LTE استفاده میکنند. مدیران نوکیا اعتقاد دارند اتصالات نسل چهارم در حال حاضر بهاندازهی ظرفیت نهایی خود مورد استفاده قرار نمیگیرند و همچنین، در بسیاری از مناطق بهتازگی معرفی شدهاند. بههمین دلیل، اپراتورها درکنار سرمایهگذاری روی فناوری 5G، برای کسب سود از فناوری 4G کنونی نیز تلاش میکنند. درنهایت، شرکتی همچون نوکیا اکنون باید علاوهبر معرفی هرچه بیشتر فناوری نسل بعد، به حفظ نسل کنونی هم توجه داشته باشد.
پیام نوکیا برای شرکتهای دیگر این است که آنها نباید برای اتصال هرچه بیشتر بخشهای کارخانهها، منتظر نهایی شدن فناوری 5G بمانند. فنلاندیها در کارخانهی خود، مسیری را که تا چند سال آینده به تکامل 5G میرسد، نشان دادند. بهعلاوه آنها تنها با استفاده از فناوری کنونی یعنی 4G، برخی از خطوط تولید خود را تا ۹۹ درصد خودکار کردند و تنها بخشهای محدودی از قسمت مدلسازی اولیه، بهصورت دستی به فعالیت ادامه میدهند. نوکیا برای روندهای موجود در مرکز تولیدی خود، از اصطلاح «کارخانهی هوشیار» استفاده میکند.
هیکی رومپاینن، مدیر کارخانهی اولو دربارهی فرایندها میگوید:
این محیط ساختوتولید، با تحلیلهای دادهای و سطح بالای اتوماسیون، پر از نوآوری است. همانطور که تعداد رباتها بهمرور افزایش مییابد، سطح اتوماسیون نیز بهبود پیدا میکند. درنهایت، کل خط تولید انعطافپذیر شده و پیادهسازی محصولات جدید، آسانتر میشود.
کارخانهی رباتیک
در اولین قدمهای ورود به کارخانهی نوکیا، تلویزیونهای بسیار بزرگ نظر بازدیدکنندهها را به خود جلب میکنند. صفحات نمایش بزرگ، اطلاعات زنده را از تعداد زیادی حسگر نشان میدهند که تقریبا تمامی فرایندهای تولیدی کارخانه را رصد میکنند. رومپاینن میگوید جلسات با هدف رفع مشکلات یا ارزیابی عملکرد، عموما جلوی همین صفحات بزرگ برگزار میشود.
دادههای حسگرها ازطریق پلتفرم مایکروسافت آژور منتقل و مدیریت میشوند. سیستم به مدیران امکان میدهد تا قطعات متفاوت را با استفاده از شماره سریال و در هر بخش از کارخانه، مشاهده و ردگیری کنند. در تولید به روشهای سنتی، عموما کنترل کیفیت در پایان فرایند تولید یا مونتاژ انجام میشود. رومپاینن میگوید در کارخانهی فنلاندی، دقیقا منبع مشکل شناسایی شده و برای حل آن اقدام میشود.
رومپاینن دربارهی فرایند عیبیابی میگوید:
در صورت پیدایش مشکل، نیازی به مرور همهی مراحل تولید و اجرای فرایندهای بررسی طولانی برای کشف علت نیست. شما بهصورت زنده محل ایجاد مشکل را شناسایی میکنید، چون دادهها بینش کاملی از فرایند ایجاد میکنند.
شبکهی 4G در سرتاسر کارخانه، امکان پیادهسازی و جابهجایی رباتهایی با کنترل از راه دور را نیز فراهم میکند. همکاران شرکت در کارخانههای دیگر بهکمک همین ارتباط از راه دور، روی فرایند تولید نظارت میکنند و به عیبیابی میپردازند.
در همهی بخشهای کارخانهی نوکیا، حسگرهایی برای اندازهگیری دما و رطوبت تعبیه شدهاند. بهعلاوه، آنتنهای مجهز به بلوتوث در کارخانه وجود دارد که فرایند موقعیتیابی را با دقتی تا ۳۰ سانتیمتر، در داخل فضای تولید انجام میدهند.
با جریان دادهی عظیمی که در کارخانه وجود دارد، میتوان جریان مواد اولیه را مشاهده و بررسی کرد. بهکمک همین ابزارها، اتمام موجودی انبارها هم بهراحتی قابل تشخیص خواهد بود در گذشته، درصورت اتمام موجودی بخشی از مواد یا تجهیزات ورودی، خط تولید متوقف میشود. اکنون سیستم هشدار میدهد و رباتی، قطعات و مواد اضافه را به خط تولید میآورد تا زمان توقف و کاهش تولید، به کمترین حد خود برسد.
با بهینهسازی فرایندهای اتوماسیون، پیچیدگی محصولات تولیدی نوکیا نیز افزایش مییابد. اکنون آنها قطعات بیشتری را روی مادربوردهای تولیدی نصب میکنند. بهعلاوه یکم سیستم اپتیک، فرایند لحیمکاری را مورد بررسی قرار میدهد. فرایندی که قطعا با چشم غیرمسلح انسان قابل انجام نیست.
رباتها مراحل نهایی مونتاژ را در خط تولید برخی از محصولات انجام میدهند. نوکیا با استانداردسازی بسیاری از المانهای تولید و مونتاژ مانند ابعاد پیچها، حجم بیشتری از کار را به رباتها منتقل کرده است. در چنین مراحلی، آنها از رباتهای صنعتیتری استفاده میکنند که در سلولهای ایزوله و بدون دخالت انسان، کار خود را انجام میدهند.
نوکیا دستهای از رباتها بهنام رباتهای همکار یا cobot را نیز در فرایند تولید خود به کار میگیرد. این تجهیزات، درجهی حساسیت بسیار بالا دارند و برای کار کردن درکنار انسانها، امن محسوب میشوند. مزیت رباتهای همکار، قابلیت برنامهریزی مجدد آنها برای انجام کارهای تکراری دیگر است.
با راه رفتن در بخشهای مختلف کارخانهی نوکیا، رباتهای متعددی به چشم میخورند که با در دست داشتن محمولههایی از مواد و قطعات اولیه، در راهروها حرکت میکنند. آنها مسیر خطکشی شده و مشخصی ندارند و بهصورت کاملا خودکار و هوشمند از مبدأ به مقصد میروند. آنها در صورت نزدیک شدن به نیروی انسانی نیز با هوشمندی سرعت خود را کاهش داده و مسیر را برای عبور از او، تغییر میدهند.
آیندهی مبتنی بر 5G
تجهیزات موجود در کارخانهی نوکیا این سؤال را ایجاد میکند که اتوماسیون با بهرهگیری از شبکههای 5G تا کجا به پیش خواهد رفت؟ یکی از احتمالات، توانایی معرفی حسگرهای بیشتر و پیچیدهتر کردن فرایندهای تولید است. حسگرهای کنونی، درصورت بروز مشکل به مدیران اطلاع میدهند. حسگرهای پیشرفتهتر، احتمالا توانایی تشخیص دقیق مشکل و حتی تماس با ربات خودکار دیگر برای رفع آن را خواهند داشت.
نظارت جامعتر بر فرایندهای نیروی انسانی، از دیگر کاربردهای پیشرفتهی کارخانه خواهد بود که اکنون در مرحلهی آزمایش قرار دارد. درحالحاضر در بخشی از کارخانه دوربینهایی با اتصال به شبکهی 5G در بالای سر اپراتورهای نصب شده است. دوربینها فعالیتهای کارمندان را ردگیری میکنند و تحلیل ویدئویی با بهرهگیری از شبکهی 5G، در صورت بروز خطا از سوی کارمندان به آنها هشدار میدهد.
رضایت کارمندان از نظارت در چنین سطحی، مسئلهای است که باید بیشتر بررسی شود. درواقع، باید از خود بپرسیم که فناوریهای جدید مورد استفاده، چه تأثیری روی نیروی انسانی خواهد داشت؟ فرایندهای اتوماسیون کنونی باعث شدهاند که در کارخانهی نوکیا، تنها حدود ۱۰۰ نیروی انسانی مشغول به کار باشند و فعالیت بسیاری از آنها نیز مشخص و روشن نباشد.
رومپاینن دربارهی فعالیت نیروی انسانی میگوید که اکثر آنها در فرایندهای جایگزینی، مونتاژ یا عیبیابی فعالیت میکنند. شغلهای کارمندان انسانی شامل کنترل فرایند و بررسیهای آتی، واکنش به اشکالات فرایند اعلام شده از توسط حسگرهای خودکار و بهطور کلی بهبود فرایند تولید میشود. مجددا باید بپرسیم که اگر هدف، اتوماسیون بیشتر است، چه اتفاقی برای همین شغلهای کنونی خواهد افتاد؟
در سالهای پیش رو، قطعا چالشهای پیرامون اتوماسیون و حذف شغلها، بیشتر خواهد شد. از یک سو، پیادهسازی اتوماسیون یکی از مهمترین المانهای تولید تجهیزات 5G محسوب میشود. شبکههای 5G، برای راهاندازی نیاز به پایگاههای بیشتری نسبت به 4G دارند و بههمین دلیل، تقاضا برای تجهیزات آنها قطعا افزایش مییابد. ازطرفی، احتمالا کارخانههای کنونی ظرفیت تولید برای پاسخ به آن حجم از نیاز را ندارند و قطعا باید فرایندهای اتوماسیون بیشتری را به کار گیرند.
در سوی دیگر، اتوماسیون یعنی فرصتهای کمتری برای نیروی انسانی با مهارت پایینتر وجود خواهد داشت و اتصال بخشهای مختلف کارخانهها، تنها شروع مسیر برای کاهش فرصتها است.
کارخانهی هوشمند مورد نظر نوکیا، به زنجیرهی تأمین اتوماتیک متصل خواهد شد. برای چنین زنجیرهی تأمین، رباتها را تصور کنید که در انبارها قرار دارند و درخواستهای تأمین مواد و قطعات اولیه را انجام میدهند. سپس، مواد مورد نیاز سوار بر کامیونها و پهپادهای خودکار، به سمت کارخانه حرکت میکنند. انسانهایی که در چنین روند فرضی حضور خواهند داشت، احتمالا وظایفی همچون تحلیل داده یا تخصص تعمیر و نگهداری ربات دارند تا از کارکرد صحیح ماشینها، اطمینان حاصل کنند.
رومپاینن میگوید که در حال حاضر هم چالش جذب نیرو برای فرایندهای مورد تهدید از سوی رباتها وجود دارد. آنها باید وظایف کارمندان را به سمت خلاقانهتری ببرند تا استعدادهای مورد نظر، برای کار در کارخانه جذب شوند. نوکیا برنامهای بهنام «کارمند هوشیار» اجرا کرد تا نشان دهد که چه شغلهایی برای کار در کارخانههای مدرن جدید مناسب هستند. چنان شغلهایی نیاز به مهارت در حوزههایی همچون علوم داده، تحلیل داده، رباتیک و همچنین تجربهی کار با ابزارهای واقعیت افزوده و مجازی خواهند داشت.
مدیر کارخانهی نوکیا دربارهی جذب نیروهای جدید به کارخانههای نسل چهارم میگوید:
ما چگونه میتوانیم جوانان امروزی را به فضای صنعتی اضافه کنیم؟ باید به آنها نشان دهیم که کار در کارخانههای امروز، دیگر صرفا بهمعنای ثابت ایستادن و انجام کارهای تکراری نیست.
کارشناسان مؤسسهی سکیوریتی دیسکاوری (Security Discovery) مدعی شدهاند ۱۸آوریل (برابر با ۲۹فروردین) در جریان برررسیهایشان ازطریق موتور جستوجوی BinaryEdge متوجه شدهاند پایگاه دادهای مونگودیبی (MongoDB) بهصورت عمومی دردسترس قرار گرفته است. این کارشناسان میگویند در پایگاه دادهی یادشده، اطلاعات بسیار حساس رانندگان یکی از تاکسیهای اینترنتی ایرانی وجود داشته است.
ظاهرا این اطلاعات عبارت بودهاند از: نام و نامخانوادگی و کد ملی ۱۰ رقمی و شمارهی موبایل رانندگان بههمراه تاریخ دقیق تسویهحساب آنها با تاکسی اینترنتیشان. این پایگاه داده که طبق ادعای مؤسسهی سکیوریتی دیسکاوری، doroshke-invoice-production نام داشته است، دو مجموعهی اصلی را شامل میشده و در هرکدام از آنها تاریخ تراکنشها ازهم جدا شدهاند که جزئيات آنها در زیر این پاراگراف آمده است:
مجموعهی اول invoice95 نام دارد و تمامی تراکنشهای سال ۱۳۹۵ (شامل ۷۴۰ هزار و ۹۵۲ تراکنش) را شامل شده است. مجموعهی دوم بهنام invoice96 به تراکنشهای سال ۱۳۹۶ اشاره میکند. رقم تراکنشهای مجموعهی دوم ۶ میلیون و ۳۱ هزار و ۳۱۷ عدد اعلام شده است.
البته، ذکر این نکته ضروری است که تعداد دقیق تراکنشها نمیتواند لزوما تعداد دقیق افرادی را نشان دهد که اطلاعاتشان فاش شده است؛ زیرا آنطورکه محقق سکیوریتی دیسکاوری مینویسد، ممکن است از برخی شناسههای مربوطبه تراکنشها، دو عدد در پایگاه داده قرار گرفته باشد. او پس از بررسیهای بیشتر متوجه شده در پایگاه داده، برخی از تراکنشها تکرار شدهاند. او تخمین میزند بهطورکلی یک تا دو میلیون فاکتور منحصربهفرد وجود داشته باشد و این، یعنی احتمالا یک تا دو میلیون راننده متأثر شدهاند.
توجه کنید تا این لحظه، از هیچ شرکتی اسمی آورده نشده و شایعات فضای مجازی حقیقت ندارند. محققان سکیوریتی دیسکاوری میگویند در داخل این تراکنشها، هیچ اسمی از شرکتها پیدا نکردهاند.
بهگفتهی محقق مؤسسهی سکیوریتی دیسکاوری، پس از فهمیدن این موضوع، سریعا آن را به گروه پاسخگویی حوادث رایانهای ایران موسوم به CERT گزارش داده و خودش نیز تحقیقاتش را با همکاری چند محقق امنیتی آغاز کرده است. او میگوید توانسته با برخی رانندگان ارتباط برقرار کند و تلاشهایی برای شناسایی صاحب این پایگاه داده کرده است. افزونبراین، محققان مؤسسهی سکیوریتی دیسکاوری نیز با تاکسیهای اینترنتی بزرگ ایرانی تماس گرفتهاند تا از جزئیات این قضیه مطلع شوند.
اهمیتی ندارد پایگاه دادهی مذکور متعلق به کدام شرکت بوده؛ بلکه دانستن این حقیقت ترسناک و نگرانکننده است که بهمدت حداقل سه روز کامل اطلاعات بسیار حساس رانندگان ایرانی بهصورت عمومی دردسترس بوده است. این احتمال وجود دارد که دادههای فاششده را پیشتر برخی افراد از تاکسیهای اینترنتی ایران سرقت و هماکنون دوباره ظاهر کرده باشند. بُروز خطای انسانی میتواند چنین اتفاقاتی در پی داشته باشد.
در پی رسانهایشدن این موضوع، محمدجواد آذریجهرمی نیز در واکنش به آن اعلام کرد اخبار منتشرشده حقیقت دارند. جهرمی در توییت خود نوشته است:
گزارش منتشرشده درمورد وجود آسیبپذیری در نگهداری اطلاعات یک شرکت حملونقل اینترنتی صحت دارد. بررسی تکمیلی در جریان است و گزارش آن رسما ازطریق مرکز ماهر منتشر خواهد شد. این یک هشدار جدی برای کسبوکارهای اینترنتی بود. در امنیت اطلاعات کاربران جدیتر باشید.
گفتنی است تاکنون مرکز ماهر به این موضوع واکنش نشان نداده است. درضمن طبق اعلام محققان، این آسیبپذیری هماکنون رفع شده است. اسنپ و تپسی، بزرگترین تاکسیهای اینترنتی ایرانی، با انتشار توییتهایی جداگانه اعلام کردهاند این آسیبپذیری به پایگاه دادهی آنها مربوط نیست.
درصورت انتشار جزئيات بیشتر، این خبر بهروزرسانی خواهد شد.
بهروزرسانی: تپسی بعد از بررسی تیم امنیت خود با انتشار بیانیهی تکمیلی اعلام کرد هیچگونه دسترسی به هیچ نوع اطلاعات مسافران این شرکت مانند اطلاعات سفر، مبداء و مقصد و زمان سفر، اطلاعات هویتی و... صورت نگرفته است.
تپسی همچنین اعلام کرد تیم امنیت این شرکت متوجه تلاش برای تعدادی نفوذ با منشأ خارجی به سرورهای این شرکت شده و تنها یکی از سرورهای جانبی، مورد نفوذ هکرها با آدرس آیپی متعلق به کشور اوکراین قرار گرفته است که فاکتورهای ۶۰ هزار رانندهی فعال جهت حسابرسی مالیاتی در سالهای ۹۵ و ۹۶ روی آن نگهداری میشدند.
تپسی در ادامه اضافه کرد که سیستمهای پیشرفتهی حفاظتی این شرکت اجازهی نفوذ بیشتر به سرورهای اصلی را ندادهاند و همکاری تپسی برای شناسایی منشأ و هدف اصلی این نفوذ خارجی با پلیس فتا و مرکز ماهر ادامه دارد.
رژه بزرگ روز ارتش با حضور حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور و فرماندهان عالیرتبه نیروهای مسلح، صبح امروز پنجشنبه 29 فروردین در جوار حرم مطهر امام خمینی (ره) آغاز شد.
سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، سردار سرلشکر پاسدار«سید یحیی صفوی» دستیار و مشاور فرمانده کل قوا، امیر سرلشکر «علی شهبازی» فرمانده اسبق کل ارتش، امیر دریادار «حبیبالله سیاری» معاون هماهنگکننده ارتش، امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش، امیر سرتیپ خلبان «عزیز نصیرزاده» فرمانده نیروی هوایی ارتش، امیر سرتیپ، «علیرضا صباحیفرد» فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء (ص) ارتش ، امیر دریادار «حسین خانزادی» فرمانده نیروی دریایی ارتش، امیر سرتیپ «امیر حاتمی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، سردار سرتیپ پاسدار«محمد پاکپور» فرمانده نیروی زمینی سپاه، سردار سرتیپ پاسدار «امیرعلی حاجیزاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه، سردار «غلامحسین غیبپرور» رئیس سازمان بسیج مستضعفین و حجتالاسلام والمسلمین «عباس محمدحسنی» رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در این مراسم حضور داشتند.
امسال قرار است برای نخستین بار جنگندههای بومی صاعقه و کوثر در رژه ۲۹ فروردین از فراز جایگاه ویژه رژه عبور کنند.
قرارگاه پدافند هوایی ارتش نیز در رژه ۲۹ فروردین امسال با نمایش سامانه موشکی اس ۳۰۰، صیاد ۲ و صیاد ۳ و همچنین رادارهای ارتفاع بلند و کوتاه و سیستمهای جنگ الکترونیک حضور خواهد داشت.
نیروی زمینی ارتش هم قرار است انواع تجهیزات زرهی، ضدزره، پهپادی، توپخانهای و بالگردی خود را به میدان رژه روز ۲۹ فروردین بیاورد.
تجهیزات نیروی دریایی ارتش در رژه امروز
اژدر الکتریکی و مین چسبان
اژدر والفجر
اژدر مارک ۴۶
اژدر اکسیژنی
قایق رعد
شناور هجومی شهاب
قایق ریب
موشک بردبلند نور
سامانه رادار پرتاب موشک نور
سامانه خوداتکا نصر ساحلی
توپ فجر ۷۶ و ۲۷
تجهیزات قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) ارتش
سامانه موشکی اس ۳۰۰ به همراه متعلقات
سامانه پدافند هوایی اس ۲۰۰
سامانه پدافند هوایی تلاش و ادوات مربوطه
موشک صیاد ۲ و صیاد ۳
سامانه تاکتیکی مرصاد
رادار پسیو افتاباز
پروژه یاور
سامانه سراج
رادار اسکایگارد
توپ هائل
رادار معراج ۴
سامانه صادق سه
سامانه مجید
رادار های کاوش و آرش
تجهیزات نیروی هوایی ارتش
خودرو فرمانده سیاری
سامانه ارتباطی وی آر سی
پست فرماندهی سیار
پدافند غیرعامل
طراحی و ساخت ایجاد متراکم دود
بمب هوشمند هدایت شونده قاصد
موشک کروز هدایت شونده الکترو اپتیکی با برد بالای ۱۰۰ کیلومتر
موشک هدایت شونده اوپتیکی قدر
موشک هدایت شونده زوبین
موشک هوا به سطح بردبلند قادر
موشک هوشمند قائم
بمب هوشمند ۲۰۰ هزار پوندی پاد لیزری
موشک لیزری عصر ۶۷
موشک هوا به هوای فکور ۹۰
موشک هوا به سطح نصر
تسلیحات هواپایه بهینه شده
سامانه سحاب
قطعات تولید شده جنگنده کوثر
پهپاد کمان ۱۲
تجهیزات نیروی زمینی ارتش
جیپ سفیر
نفربر فرماندهی
نفربر تجسسی شیمیایی کاشف
نفربر سداد
نفربر حیدر
نفر بر دو زیست
ام بی پی ۲
تفنگ تک تیرانداز شاهر
خودرو رنجر مجهز به اسلحه اخگر
خودرو مجهز به سامانه انتشار دود
یگان واکنش سریع تویوتا هارد تاپ
لانچر موشک سهند سهیل ۲
ربات موشکانداز نذیر
خودرو سفیر مجهر به توپ ۲۳ میلی متری زوبین
یگان حافظ صلح
تانک شنیدار ذوالفقار ۳
تانک شنیدار صیاد
تانک تیام
تانک ذوالفقار
خودرو کیان ۵۰۰ حامل تانک چیفتن بهینهسازی شده
خودو مجهز به توپ ۵۷ میلی متری بهمن
خودرو کرار با توپ ۱۲۲ میلی متری
توپ ۱۳۰ میلی متری
خودرو ۶ در ۶ کیان کشنده توپ ۱۵۵ میلی متری
توپ ۱۵۵ میلی متری خود کششی
خودرو و توپ ۱۷۵ میلی متری خود کششی
توپ ۲۰۳ میلی متری
موشک انداز فجر ۵
موشک انداز نازعات ان ۶ و ان ۱۰
سکوی پرتاپ موشک زلزال
توپ ۲۳ میلی متری ضد هوایی
تجهیزات عملیات روانی
سایت دیدبانی و کنترل مرزی
شیلتر مخابراتی
سامانه های ارتباطی و سامانه جهت یاب آفاق
سامانه جمر
سامانه الینت
.: Weblog Themes By Pichak :.