کروم و کرومیوم، شباهت اسمی زیادی با هم دارند. با وجود شباهت اسمی، آن‌ها دو مرورگر مجزا از گوگل هستند که در برخی حوزه‌ها، با هم اشتراک دارند. یکی از آن‌ها موجب ساخت و توسعه‌ی دیگری شد. به‌علاوه یکی متن‌باز و دیگری نه‌چندان متن‌باز است. تفاوت دیگر در پایگاه کاربران این دو مرورگر دیده می‌شود. یکی فرمانروای دنیای مرورگرهای وب نام دارد و دیگری، آماری کمتر از یک‌ششم درصد کاربران وب را به خود اختصاص می‌دهد.

در این مطلب زومیت قصد داریم تفاوت‌های کروم و کرومیوم را شرح داده و همچنین، کاربردهای کرومیوم و نحوه‌ی تأثیر توسعه‌ی آن روی مرورگر کروم را توضیح دهیم.

مرورگر کرومیوم چیست؟

کرومیوم نه‌تنها یک مرورگر، بلکه نام پروژه‌ی متن‌بازی است که کد منبع کروم را تولید می‌کند. گوگل به‌عنوان پشتیبان اصلی پروژه‌ی کرومیوم شناخته می‌شود. پروژه‌ی مذکور، در زمان رونمایی از کروم در سپتامبر سال ۲۰۰۸، به جهانیان معرفی شد. از آنجایی که کد پروژه به‌صورت متن‌باز در اختیار همه قرار دارد، دیگر توسعه‌دهنده‌ها در خارج از گوگل هم به توسعه‌ی کرومیوم می‌پردازند. به‌عنوان مثال، چندی پیش مایکروسافت تصمیم گرفت تا از کرومیوم به‌عنوان موتور مرورگر اج استفاده کند.

مرورگری که درحال حاضر از کامپایل کردن کد منبع پروژه‌ی کرومیوم حاصل می‌شود، همان کرومیوم نام دارد. درمقابل توسعه‌ی کروم با کرومیوم شروع می‌شود، اما به آن محدود نخواهد بود. گوگل، کدهای اختصاصی خود را به مرورگر کروم اضافه می‌کند که از میان آن‌ها می‌توان به کدهای به‌روزرسانی خودکار اشاره کرد. به‌علاوه، کد شرکت‌های دیگر نیز مانند فلش از شرکت ادوبی به کروم اضافه می‌شود.

کرومیوم را می‌توان پدربزرگ کروم نامید. به‌بیان ساده‌تر، DNA کرومیوم و کروم با هم اشتراکات زیادی دارد.

گوگل کروم / google chrome

تفاوت کروم و کرومیوم در چیست؟

کرومیوم را می‌توان زیرمجموعه‌ی کروم نامید. گوگل قسمت‌های متنوعی را به کرومیوم اضافه می‌کند تا کروم را بسازد. به‌بیان دیگر، هرچه در کرومیوم است، در کروم هم وجود دارد؛ اما هرچه در کروم هست، لزوما در کرومیوم نیست.

تفاوت‌هایی از کروم و کرومیوم به‌راحتی قابل تشخیص هستند. سرویس‌هایی که گوگل برای مقاصد مختلف همچون به‌روزرسانی خودکار کروم، ادوبی فلش و قسمت‌های مدیریت کپی‌رایت (DRM)‌ برای نمایش محتوای تحت کپی‌رایت به مرورگر اختصاصی‌اش می‌افزاید، موجب تفاوت این دو می‌شود. 

با وجود تفاوت‌های مشهود، فرق اصلی کروم و کرومیوم در فهرست قابلیت‌ها یا پشتیبانی از سرویس‌های مختلف نیست. تفاوت بنیادی را می‌توان در پایداری یا ناپایداری ذاتی آن‌ها جست‌وجو کرد. کرومیوم مرورگری زمخت و نه‌چندان جذاب محسوب می‌شود. منظور از زمخت بودن نه‌تنها طراحی، بلکه ویژگی‌های کاربردی نیز هست. آخرین نسخه‌ی کرومیوم همیشه باگ‌های زیادی دارد و کار کردن با آن حتی از قدیمی‌ترین نسخه‌های کروم هم دشوارتر خواهد بود. گوگل هم در صفحه‌ی دانلود کرومیوم به کاربران هشدار می‌دهد که احتمالا با مرورگری پر از باگ روبه‌رو خواهند بود.

گوکل، ۴ نسخه از مرورگر اختصاصی کروم عرضه کرده که یکی از آن‌ها به‌نام Canary، کمترین بهینه‌سازی‌ها را از لحاظ پایداری دریافت می‌کند. حتی همین نسخه از کروم هم، پایداری بیشتری نسبت به کرومیوم دارد.

تفاوت دوم کروم و کرومیوم دلیل اصلی انتخاب کرومیوم توسط بسیاری از کاربران است. آن‌ها اعتقاد دارند مرورگر ناپایدارتر، اطلاعات کمتری را به گوگل ارسال می‌کند. کروم، آمار اشکالات اساسی و استفاده‌ی کاربر را به گوگل می‌فرستد، اما کرومیوم چنین قابلیتی ندارد. البته در کروم هم قابلیت ارسال اطلاعات به‌صورت پیش‌فرض غیرفعال است، اما کرومیوم به‌طور کامل چنان قابلیتی ندارد. اطلاعاتی که توسط کروم جمع‌آوری می‌شود، از سیستم‌عاملمورد استفاده‌ی کاربر تا محل کلیک کردن او را پوشش می‌دهد.

چگونه کرومیوم را دانلود کنیم؟

سریع‌ترین راه برای دانلود مرورگر کرومیوم، این لینک است. با ورود به صفحه‌ی مورد نظر، سیستم‌عامل شما به‌صورت خودکار شناسایی می‌شود و نسخه‌ی مناسب برای دانلود، ارائه خواهد شد. اگر سیستم‌عامل به‌صورت خودکار شناسایی نشد، از فهرست پایین صفحه آن را انتخاب کنید.

کرومیوم

آخرین نسخه از کرومیوم در صفحه‌ی مورد نظر برای دانلود ارائه می‌شود که احتمالا عمری کمتر از چند دقیقه هم خواهد داشت. مرورگر کرومیوم با سرعت بالایی توسط توسعه‌دهنده‌ها به‌روزرسانی می‌شود. به‌علاوه، کاربران ویندوزو لینوکس می‌توانند با کلیک روی لینک Last Known Good Revision، پایدارترین نسخه را دانلود کنند که احتمالا عمری نزدیک به یک سال داشته باشد.

برای اطلاعات کامل‌تر درباره‌ی روند دانلود و پیدا کردن بهترین نسخه از کرومیوم، وبسایت خود پروژه به‌عنوان بهترین منبع پیشنهاد می‌شود. صفحه‌ی اختصاصی دانلود و آموزش‌های مربوطه‌ی کرومیوم، منبع مناسبی برای دریافت تکمیلی است.

آیا امکان اجرای هم‌زمان کروم و کرومیوم وجود دارد؟

کرومیوم را می‌توان به‌صورت هم‌زمان در سیستم مجهز به کروم نصب و اجرا کرد. درواقع، نیازی به پاک کردن کروم برای نصب نسخه‌ای از کرومیوم نخواهید داشت. چنین رویکردی، شبیه به قابلیت نصب نسخه‌های مختلف کروم روی یک سیستم‌عامل است. درواقع یک کاربر می‌تواند نسخه‌‌ی Canary کروم را درکنار نسخه‌ی پایدارتر به‌راحتی نصب و اجرا کند.

چه مرورگرهای دیگری مبتنی بر کرومیوم هستند؟

مرورگرهای دیگری در دنیای وب وجود دارند که از پروژه‌ی متن‌باز کرومیوم در بخش‌هایی از فرایند توسعه استفاده کرده‌اند. استفاده از پروژه‌ی متن‌باز به آن‌ها امکان داد تا مراحل اولیه را با سرعت بیشتری اجرا کرده و به‌نوعی قدم‌های اولیه برای توسعه‌ی پایه‌های مرورگر را سریع‌تر بردارند. برخی از مرورگرهای مذکور آن‌چنان شناخته‌شده نیستند یا برای کاربردهای خاص استفاده می‌شوند. برخی دیگر نیز نام‌های آشنا و از ستون‌‌های دنیای مرورگرها محسوب می‌شوند. در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • Opera: مرورگری که زمانی به نروژی‌ها تعلق داشت و امروز گروهی چینی مالکیت آن را در دست گرفته‌اند. آن‌ها موتور اختصاصی Presto در رندر را در سال ۲۰۱۳ کنار گذاشتند و از موتوری به‌نام Blink استفاده کردند که بر پایه‌ی کرومیوم توسعه یافت. همین موتور در مرورگر کروم هم استفاده می‌شود. طبق گزارش‌های منتشرشده از آمار کاربران، اپرا بیشترین سهم کاربران را در میان مرورگرهای مبتنی بر کرومیوم پس از کروم دارد که تنها برابر با ۱.۶ درصد است. مرورگر اپرا را می‌توانید برای سیستم‌عامل‌های مختلف از این لینک دریافت کنید.
  • Yandex: یاندکس در سال ۲۰۱۲ رونمایی شد و مانند کروم، به یک شرکت موتور جست‌وجو تعلق دارد. موتور جست‌وجوی روسی یاندکس، این مرورگر را مانند کروم بر پایه‌ی موتور Blink توسعه داد و در نتیجه، از پروژه‌ی متن‌باز کرومیوم استفاده می‌کند. یاندکس طبق آخرین آمار ۰.۶ درصد از کاربران مرورگرهای کرومیومی را به خود اختصاص می‌دهد. مرورگر روسی را می‌توانید از این لینک برای سیستم‌عامل‌های متفاوت دریافت کنید.
  • Vivaldi: گروهی از مهندسان سابق اپرا، مرورگر ویوالدی را توسعه دادند که در سال ۲۰۱۶ به‌صورت رسمی معرفی شد. مدیرعامل گروه ادعا می‌کند که ویوالدی، بازگشتی به دورانی محسوب می‌شود که مرورگرها به استفاده از طراحی‌های مینی‌مالیستی اصرار نداشتند. این مرورگر تا ماه ژانویه ۰.۰۸ درصد از کاربران را به خود اختصاص داده بود. ویوالدی را می‌توانید از این لینک برای سیستم‌عامل مورد نظر خود دانلود کنید.
  • از دیگر مرورگرهایی که از کرومیوم استفاده می‌کنند می‌توان به Brave، Comodo، Dragon و Epic اشاره کرد که آمار کاربران بسیار پایینی دارند. در میان آن‌ها، Brave به استفاده از توکن‌های مبتنی بر بلاک‌چین شهرت دارد که به‌جای نمایش تبلیغات برای کسب درآمد کاربرد دارند.

    Microsoft Edge مایکروسافت اج کرومیوم Chromium

مایکروسافت اج و کرومیوم

مهم‌ترین خبر سال‌های اخیر پیرامون کرومیوم، در ماه‌های پایانی سال ۲۰۱۸ منتشر شد. مایکروسافت اعلام کرد که از پروژه‌ی متن‌باز کرومیوم برای بازسازی مرورگر اختصاصی خود یعنی اج استفاده می‌کند. طی همین تصمیم، موتورهای رندر مبتنی برا کدهای مایکروسافت و موتورهای جاوااسکریپت مرورگر اج با موتورهای Blink و V8 از کرومیوم جایگزین خواهند شد.

مایکروسافت با اشاره به همکاری‌هایی که در توسعه‌ی کرومیوم داشت، مزایای تغییر رویه‌ی اساسی به سمت موتور متن‌باز را برای کاربران شرح داد. اخیرا مدیران اجرایی ردموندی‌ها تأکید زیادی روی نقش توسعه‌دهنده‌هایشان در بخش‌هایی همچون اسکرول صفحات و مدیریت انرژی مصرفی در کرومیوم داشته‌اند. به‌هرحال، نمایش ضعیف اج در ۴ سال ابتدایی هم یکی از دلایل بحث روی جایگزینی موتور آن بود که درنهایت ردموندی‌ها را به کوچ به سمت کرومیوم ترغیب کرد.

مایکروسافت نمونه‌های اولیه از مرورگر اج مبتنی بر کروم را برای دانلود در ویندوز ۱۰ عرضه کرد و به‌زودی، نسخه‌هایویندوز ۷ و ۸.۱ هم عرضه خواهند شد. تمامی نسخه‌ها ازطریق وبسایت جدید Edge Insider قابل دریافت هستند.

کرومیوم کدام قابلیت‌های کروم را ندارد؟

قابلیت‌های متنوعی در کروم هست که کرومیوم آن‌ها را ندارد. از میان برترین‌ها و مهم‌ترین قابلیت‌های کاربردی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به‌روزرسانی کروم توسط گوگل و سرویس به‌روزرسانی به‌صورت مکانیزمی در داخل مرورگر پیاده‌سازی می‌شود که اپلیکیشن را در هربار ارائه‌ی بسته‌های امنیتی یا قابلیت‌های جدید، به‌صورت خودکار به‌روز می‌کند. کرومیوم، به‌روزسانی اتومانیک ندارد. به‌همین دلیل اگر مهندسان گوگل بسته‌های امنیتی جدیدی عرضه کنند، خود کاربر باید به‌صورت دستی اقدام به نصب نسخه‌ی جدید کند.
  • ادوبی فلش پلیر به‌صورت داخلی در کروم قرار دارد و همراه‌با به‌روزرسانی‌های کلی، به‌روز می‌شود. کاربران کرومیوم می‌توانند افزونه‌ی فلش را به‌صورت دستی از وبسایت ادوبی دریافت کنند. همان روندی که توسط کاربران فایرفاکس یا سافاری اپل هم انجام می‌شود. البته، به‌رورزرسانی افزونه باید به‌صورت دستی توسط خود کاربران انجام شود.
  • پشتیبانی از ماژول مدیریت محتوای کپی‌رایت (DRM) قابلیت دیگری است که به‌صورت پیش‌فرض در کروم وجود دارد و کرومیوم مجهز به آن نیست. به‌همین دلیل کاربران کرومیوم نمی‌توانند محتوایی همچون شبکه‌ی نتفلیکس را مشاهده کنند. البته، افزونه‌هایی برای حل این مشکل در کرومیوم وجود دارد که باز هم مشکلات خاص خود را به همراه دارند.

کرومیوم

آیا کرومیوم مشکلات امنیتی دارد؟

آسیب‌پذیری‌هایی که توسط مهندسان خود گوگل یا محققان امنیتی مستقل گزارش داده می‌شوند، به‌صورت دوره‌ای با پچ‌های امنیتی کرومیوم رفع می‌شوند، در نتیجه این مرورگر نیز همان سطح از امنیت کروم را دارد.

در سطوح جزئیاتی، مشخص نیست که در جریان توسعه‌ی سریع و همیشگی کرومیوم، مهندسان چه زمانی بسته‌های امنیتی را اضافه می‌کنند. نسخه‌ی پایدار کروم، بسته‌های امنیتی را در دوره‌های دو یا سه‌هفته‌ای دریافت می‌کند، در نتیجه کاربر نیز باید مرورگر کرومیوم را حداقل طی همین دوره‌ی زمانی، به‌روزرسانی کند. البته، رفع مشکل باگ‌های کروم، ابتدا روی نسخه‌های کمتر پایدار انجام می‌شود. درنتیجه، کد منبع کرومیوم باید پیش از ارائه‌ی مرورگر کرومیوم و در ادامه، نسخه‌ی ناپایدار کروم بهینه‌سازی شود.

متاسفانه، کرومیوم سازوکار به‌روزرسانی خودکار ندارد. به‌همین دلیل، بهینه‌سازی‌های امنیتی آن به‌صورت خودکار به کاربران عرضه نمی‌شوند. درواقع کاربر کرومیوم باید به‌صورت دستی به‌روزرسانی را انجام داده و خودش،‌ نگران بسته‌های امنیتی باشد. درنهایت همین نبود سیستم به‌روزرسانی خودکار را می‌توان مهم‌ترین تهدید امنیتی کرومیوم دانست.

درباره‌ی تهدید امنیتی کرومیوم باید بدانید که مجرمان سایبری، برخی اوقات کدهای بدافزار را به آن تزریق می‌کنند یا نسخه‌هایی دیگری از مرورگر را به کاربران عرضه می‌کنند که کد مخرب در آن جانمایی شده است.

چگونه کرومیوم را حذف کنیم؟

اگر کرومیوم به‌صورت صحیح و از منبع معتبر روی سیستم‌عامل نصب شود، پاک کردن آن تفاوت زیادی با برنامه‌های دیگر نخواهد داشت. به‌عنوان مثال در ویندوز ۱۰ تنها با توشتن عبارت Uninstall در منوی جست‌وجو وارد پنجره‌ی Add or remove programs می‌شوید. از فهرست نمایش‌داده‌شده، روی سطر Chromium کلیک کرده و Uninstall را انتهاب کنید. پنجره‌های هشدار برای تأیید فرایند لغو نصب نمایش داده می‌شوند که با تأیید آن‌ها، کرومیوم به‌صورت کامل از ویندوز حذف می‌شود.

کرومیوم

در سیستم‌عامل مک، پوشه‌ی اپلیکیشن را در Finder پیدا کنید و با کلیک راست روی Chromium، گزینه‌ی Move to Trash را انتخاب کنید.

اگر کرومیوم نصب‌شده حاوی کدهای مخرب باشد، فرایند پاک کردن کمی دشوارتر می‌شود. همان‌طور که گفته شد، مجرمان سایبری با دزدیدن نام مرورگر از آن برای تزریق کدهای مخرب استفاده می‌کنند. نسخه‌های آن‌ها یا برای نمایش تبلیغات بی‌شمار یا اجرای بدافزارهای دیگر در سیستم‌عامل کاربر استفاده می‌شوند. چنین نسخه‌هایی از کرومیوم عموما در ویندوز دیده می‌شوند.

به‌هرحال مقابله با بدافزارهایی که با استفاده کرومیوم ساخته می‌شوند یا حتی به‌نام آن مرورگر در سیستم‌عامل وجود دارند، کار آسانی نیست. به‌خاطر گستره‌ی وسیع بدافزارهایی که به‌خاطر بی‌احتیاطی کاربر نصب می‌شوند، نمی‌توان راهکاری واحد برای حذف آن‌ها ارائه داد. تنها راهکار، جست‌وجو در اینترنت خواهد بود و پس از آن نیز می‌توان به نرم‌افزارهای ضد ویروس یا ضد بدافزار متکی شد. البته، تلاش برای حذف بدافزار از مسیر اولیه‌ی پاک کردن نرم‌افزارها در سیستم‌عامل هم پیش از هر اقدامی پیشنهاد می‌شود.

گزینه‌های جایگزین کرومیوم

برای افرادی که علاقه‌مند به تجربه‌ی اولین بهینه‌سازی‌های پروژه‌ی کرومیوم هستند، بهترین جایگزین، نسخه‌ی Canary مرورگر کروم است. البته، آن‌ها باید خود را برای تجربه‌ای تقریبا ناپایدار آماده کنند. این نسخه از کروم برخلاف کرومیوم به‌روزرسانی‌های خودکار را دریافت می‌کند و البته، به همه‌ی قابلیت‌های کروم مانند هماهنگ‌سازی بین دستگاه‌ها مجهز است. canary هم مانند کرومیوم تقریبا هرروز به‌روزرسانی می‌شود و به‌نوعی، نمایی از آینده‌ی کروم پایدار را به کاربر می‌دهد.

canary

گوگل در صفحه‌ی اختصاصی Canary در وبسایتش می‌نویسد:

این نسخه، جدیدترین نسخه‌ی کروم است که بدون تست و آزمایش، به‌محض آماده شدن منتشر می‌شود.

گوگل برای کاربران لینوکس نسخه‌ی Canary عرضه نمی‌کند. آن‌ها می‌توانند نسخه‌ی Dev کروم را دریافت کنند که در وبسایت گوگل، قابل دسترسی است.



تاريخ : پنج شنبه 29 فروردين 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

نتفلیکس گزارش مالی مربوط‌به سه‌ماهه‌ی اول سال ۲۰۱۹ را منتشر کرده که براساس آن، سرویس استریم مورد ذکر موفق شده درآمدی ۴.۵ میلیارد دلاری کسب کند. از دیگر دستاوردهای نتفلیکس طی زمستان ۲۰۱۹ باید به افزایش ۹.۶ میلیون مشترک به جمع مشترکان این سرویس اشاره کرد که رشدی ۱۶ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته برای این شرکت به ارمغان آورده است.

نتفلیکس در حالی موفق به اضافه کردن ۹.۶ میلیون مشترک شده است که برآوردهای کارشناسان نشان از افزایش ۸.۹ میلیون مشترکی تعداد کاربران این سرویس داشت. همچنین در حالی موفق به کسب درآمد ۴.۵ میلیارد دلاری شده که سود خالص این شرکت ۷۶ سنت به ازای هر سهم اعلام شده است. نتفلیکس به این نکته اشاره کرده که تعداد مشترکان این سرویس از مرز ۱۴۸.۹ میلیون عبور کرده است. نزدیک به ۷.۹ میلیون مشترک از مجموع ۹.۶ میلیون مشترک اضافه شده طی زمستان ۲۰۱۹ جزو کاربران بین‌المللی این سرویس بوده‌اند.

البته رشد اعداد و آمارها برای سه‌ماهه‌ی جاری ادامه‌دار نیست، چراکه نتفلیکس پیش‌بینی کرده تا طی بهار ۲۰۱۹  تنها ۵ میلیون مشترک به مجموع سرویس گیرندگانش اضافه شود که ۸ درصد از کمتر از میزانی است که سه‌ماهه‌ی دوم سال ۲۰۱۸ به مجموع کاربران این سرویس اضافه شده است. این کاهش افزایش کاربران را باید برگرفته از افزایش آبونمانی خواند که نتفلیکس در کشور‌های آمریکا، مکزیک، برزیل و شماری از کشور‌های اروپایی اعمال کرده است.

البته در این بین باید به ظهور دو رقیب جدید برای نتفلکیس نیز اشاره کرد. نتفلیکس طی بیانیه‌ی خود با اشاره به هیجان ناشی از اضافه شدن دو سرویس از سوی دو شرکت جهانی برای رقابت به این نکته اشاره کرده که نتیجه‌ی این رقابت، تولید محتوای ویدیویی باکیفیت و تجربه‌ای به یادماندنی برای کاربران خواهد بود.

البته نتفلیکس پیش‌بینی کرده که ظهور این دو سرویس نهایتا تاثیری در رشدش نخواهد داشت، چراکه ورود به حوزه‌ی ارائه‌ی سرویس بر بستر استریم، تجربه‌ی جدید برای این شرکت‌ها است.



تاريخ : پنج شنبه 29 فروردين 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

سفید شدن شدید و مکرر مرجان‌ها نه‌تنها باعث آسیب دیدن آن‌ها می‌شود، بلکه توانایی خوداحیایی این سرمایه‌های ارزشمند را نیز کاهش می‌دهد. به‌تازگی پژوهشی دررابطه‌با مرجان‌ها انجام شده که نتایج آن نشان می‌دهد میزان ایجاد مرجان‌های جدید یا بچه مرجان‌ها به اندازه‌ای نیست که بتواند جایگزین مرجان‌های قدیمی مرده شود. ایجاد مرجان‌های جدید در دیواره‌‌ بزرگ مرجانی در سال ۲۰۱۶ به‌میزان ۸۹ درصد کاهش یافت.

اگرچه سفید شدن مرجان‌ها همیشه باعث مرگ آن‌ها نمی‌شود؛ اما این اتفاق باعث از بین رفتن تعداد زیادی از آن‌ها شده است. دمای بالای اقیانوس‌ها فرایند احیا شدن مرجان‌ها را تحت‌تاثیر منفی قرار داده است.

چگونگی احیای مرجان‌ها و گسترش آن‌ها

بیشتر مرجان‌ها با تخم‌ریزی تولیدمثل می‌کنند. آن‌ها ابتدا هزاران دسته‌ی به‌هم‌فشرده را در آب رها می‌کنند که وقتی به سطح آب می‌رسند، از هم باز می‌شوند و تخم‌ها یا اسپرم‌ها را در آب آزاد می‌کنند. در مرحله‌ی بعدی، تخم‌های بارورشده در لاروهایی که با امواج اقیانوس در محیط اقیانوس پراکنده می‌شوند، رشد می‌کنند. پس از آنکه لاروها در مکان‌های جدید آرام گرفتند، روند ایجاد کلونی‌های مرجانی جدید شروع می‌شود. شکل‌گیری چنین روندی و تکمیل آن برای احیای مرجان‌ها کاملا ضروری است.

گروهی پژوهشی با سرپرستی تری هیوز، عضو مؤسسه‌ی تحقیقاتی ARC Centre of Excellence در بخش مطالعات دیواره‌ی مرجانی (Coral Reef Studies)، برای اندازه‌گیری میزان جایگیزینی مرجان‌های قدیم با مرجان‌های جدید، قبل از شروع فرایند تخم‌ریزی انبوه، هر سال کاشی‌های سفالی کوچکی را به آن‌ها می‌چسبانند. این کاشی‌ها واکنشی استاندارد‌شده از خود نشان می‌دهند تا تشخیص مرجان‌های تازه ایجاد‌شده که تنها ۱ تا ۲ میلی‌متر ضخامت دارند، راحت‌تر شود.

سفید شدن مرجان ها

پس از اینکه مرجان‌ها در سال ۲۰۱۶ به میزان زیادی سفید شدند، ۱۰۰۰ قطعه از این کاشی‌های سفالی به‌صورت گسترده در ۱۷ دیواره‌ی مرجانی مجزا از یکدیگر استفاده شدند. در اواخر سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، این کاشی‌های سفالی پس از ۸ هفته جمع‌آوری و سپس برای شمارش تعداد مرجان‌های جدید در زیر میکروسکوپ به‌دقت بررسی شدند. در مرحله‌ی بعد تعداد تخمینی مرجان‌های جدید با تعداد ثبت‌شده‌ی آن‌ها در دو دهه‌ی گذشته و قبل از سفید شدن مرجان‌ها در سال‌های اخیر، مقایسه شد.

با مقایسه آمار ثبت‌شده از تعداد مرجان‌های جدید قبل و بعد از سفیدشدن گسترده‌ی مرجان‌های قدیمی مشخص شد که میزان مرجان‌های تازه پس از سفید شدن، تنها ۱۱ درصد میزان تولید این مرجان‌ها در دو دهه‌ی گذشته است. قبل از سفید شدن مرجان‌ها، ۴۰ مرجان جدید روی هر سفال قرار داشت، اما پس از سفید شدن آن‌ها، این تعداد در چند سال گذشته تنها به ۵ عدد برای هر کاشی رسید.

قدرت بالای دیواره‌های مرجانی در احیای مجدد

افزایش دمای ناشی از افزایش امواج گرمایی در اقیانوس یکی از دلایل سفید شدن مرجان‌ها است

دیواره‌ بزرگ مرجانی در استرالیا، بزرگ‌ترین سیستم مرجانی جهان است؛ زیرا هم اندازه‌ی کلی آن بزرگ است و هم وجود بخش‌های مجزا در آن، باعث افزایش مقاومت مشکلات مرجان‌ها دربرابر مشکلات می‌‌‌شود. شاخه‌های مرجان به میزان گسترده‌ای در این دیواره پراکنده شده‌اند؛ بنابراین این احتمال وجود دارد که حداقل در برخی‌از نواحی آن شاخه‌های سالمی وجود داشته باشند؛ درنتیجه همیشه منبع جدیدی از لاروها برای احیای مرجان‌های ازدست‌‌رفته وجود دارد.

ممکن است لاورهای ایجادشده‌ به‌وسیله‌ی مرجان‌های فعال و تخم‌‌ریز در یک دیواره‌ی مرجانی، به دیواره‌ی دیگر منتقل و به‌خوبی جایگزین مرجان‌های ازدست‌رفته شوند؛ بنابراین آسیب‌ها تنها به بخش‌های کوچکی محدود می‌شود.

مرجان

باتوجه‌به توانایی خوداحیایی دیوار بزرگ مرجانی می‌توان گفت که پس از فاجعه‌ی سفید‌شدگی و مرگ مرجان‌های بالغ این دیواره، روند ایجاد مرجان‌های جدید هنوز هم در برخی‌از مناطق معدود آن ادامه دارد؛ البته کاهش گسترده و قابل‌توجه رشد مجدد مرجان‌ها نشان‌دهنده‌ی افزایش میزان آسیب‌های ناشی از امواج گرمایی جدید است.

کاهش میزان ایجاد و رشد مرجان‌های جدید در قسمت‌های شمالی دیوارهی بزرگ مرجانی بیشتر به چشم می‌خورد. شدیدترین میزان سفیدشدگی مرجان‌ها در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ و همچنین بیشترین میزان نابودی مرجان‌های بالغ نیز به همین قسمت از دیواره‌ مربوط می‌شود؛ البته آسیب‌ قسمت جنوبی در این سال‌ها به مراتب کمتر بوده که نشان‌دهنده‌ی فراوانی بیشتر مرجان‌های بالغ در این قسمت است. وجود جریان‌های جنوبی در بیشتر اوقات و فاصله‌ی زیاد بین قسمت جنوبی و شمالی دیواره، احتمال انتقال طبیعی لاروها از قسمت جنوبی به بخش شمالی را بسیار کاهش می‌دهد.

تعیین زمان لازم برای احیای مجدد مرجان‌ها و محیط زیست دریا و جبران خسارت‌های ناشی از سفیدشدگی آن‌ها، کار دشواری است؛ اما به صراحت می‌توان گفت که میزان محدود ایجاد مرجان‌های جدید، توانایی احیای مرجان‌ها را کاهش و زمان لازم برای احیای آن‌ها را افزایش می‌دهد. هرگونه فعالیت توسعه‌دهنده در مقیاس وسیع باعث کاهش پوشش مرجانی و جلوگیری از احیای آن‌ها می‌شود.

آسیب‌پذیری مرجان‌ها دربرابر افزایش انتشار دی‌اکسید کربن

گرمایش جهانی و پدیده‌ی تغییر اقلیم نیز باعث مرگ مرجان‌ها و کاهش میزان احیای آن‌ها می‌شود

نتایج پژوهش مطرح‌شده در این مقاله نشان می‌دهد که مرجان‌ها دربرابر پدیده‌ی پایدار و مستمر گرمایش‌ جهانیبه‌شدت آسیب‌پذیر هستند. دمای درحال افزایش نه‌تنها باعث سفیدشدگی و مرگ مرجان‌های بالغ می‌شود، بلکه از ایجاد مرجان‌های جدید نیز جلوگیری می‌کند و توانایی احیای آن‌ها را کاهش می‌دهد.

تنها راه مقابله با آسیب‌های گرمایش جهانی، استفاده از روشی سریع و پایدار برای کاهش انتشار گاز دی‌اکسید کربندر سراسر جهان است. دستیابی به این هدف مستلزم افزایش و تحکیم تعهدات کشورهای مختلف (از جمله استرالیا) نسبت به معاهده‌ی پاریس دررابطه‌با تغییر اقلیم است. درضمن بهره‌گیری از روش‌های مدیریتی یرای کاهش فعالیت‌های آسیب‌زننده‌ی بشر به دیواره‌های مرجانی نیز امری ضروری محسوب می‌شود؛ از میان این کارها می‌توان به اقداماتی اشاره کرد که منجر به آلودگی هوا و افزایش رسوبات دریایی می‌شود. البته درصورتی‌که برای مقابله با تغییر اقلیم تلاش نکنیم، تمام این کارها بی‌فایده خواهد بود.



تاريخ : پنج شنبه 29 فروردين 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

پس از معرفی نسخه دریفت برای استینگر، کیا در نمایشگاه خودرو نیویورک ۲۰۱۹ از کراس‌اور مفهومی هابانیرو (Habaniro) رونمایی کرد. هابانیرو که براساس کیا نیرو طراحی شده، از سیستم تمام الکتریکی با شعاع حرکتی بیش از ۴۸۰ کیلومتر بهره می‌برد. روی هر کدام از محورهای کیا هابانیرو یک موتور الکتریکی قرار دارد، اما کیا تاکنون هیچ جزئیاتی درباره قدرت یا گشتاور این کراس‌اور برقی ارائه نکرده است.

KIA HABANIRO CONCEPT / خودروی مفهومی کیا هابانیرو

خودروی الکتریکی کیا هابانیرو توسط مرکز طراحی این شرکت در آمریکا طراحی شده و از کف مسطح، صندلی برای چهار سرنشین و دسترسی داخل کابین ازطریق چهار پروانه‌ای بهره می‌برد. روی ستون عقب پنل قرمز قرار دارد و این طرح رنگ در داخل کابین نیز به چشم می‌خورد که تناسب زیادی با نام هابانیرو ایجاد می‌کند.

KIA HABANIRO CONCEPT / خودروی مفهومی کیا هابانیرو

طبق گزارش‌های منتشرشده، کیا هابانیرو دارای سیستم رانندگی تطبیق‌پذیر با احساس لحظه‌ای است که از هوش مصنوعی برای تشخیص حالت احساسی راننده و تنظیم شرایط محیط کابین به منظور ایجاد تجربه‌ی رانندگی لذت‌بخش‌تر و ایمن‌تر استفاده می‌کند.

همان‌طور که این خودروی مفهومی قابلیت رانندگی خودرانسطح ۵ دارد، شیشه‌ی جلوی آن نیز می‌تواند به‌عنوان صفحه‌نمایش سیستم اطلاعاتی و سرگرمی مورد استفاده قرار گیرد. سایر امکانات فنی کیا هابانیرو شامل سیستم ناوبری واقعیت افزوده، دوربین دید عقب ۱۸۰ درجه و سیستم اطلاعاتی و سرگرمی با تشخیص حرکات دست است.

KIA HABANIRO CONCEPT / خودروی مفهومی کیا هابانیرو

کراس‌اور مفهومی کیا هابانیرو ۴۴۳۰ میلی‌متر طول، ۱۶۰۰ میلی‌متر عرض، ۱۹۵۵ میلی‌متر ارتفاع و ۲۸۳۰ میلی‌متر فاصله محوری دارد. هابانیرو روی رینگ‌های ۲۰ اینچی با لاستیک‌های ۲۶۵/۵۰ سوار می‌شود.



تاريخ : پنج شنبه 29 فروردين 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

یک نمونه‌ی تأیید کیفیت از SOC (سیستم روی تراشه) گنزالو شرکت AMD به‌تازگی رویت شده است.‌ توییت منتشرشده توسط افشاگر مشهور فناوری‌ها TUM_APISAK اشاره به رویت نمونه‌ی تأیید کیفیت این تراشه دارد. گفته شده است که تراشه‌ی Gonzalo واحد پردازش شتاب‌دهی‌شده‌ی (APU) سفارشی AMD است که برای تأمین قدرتِ پردازشِ نسل بعدی کنسول‌های بازی از مایکروسافت تا سونی در نظر گرفته شده است؛ البته این موضوع هنوز به‌طور رسمی توسط AMD تأیید نشده است. اولین شایعات در مورد رویت تراشه‌ی Gonzalo به ماه ژانویه بازمی‌گردد که این تراشه در قالب یک نمونه‌ی مهندسی اولیه و با رمزنام 2G16002CE8JA2_32/10/10_13E9 دیده شده بود. ریزمعماری این تراشه در آن زمان نامشخص بود و نشانه‌ای وجود نداشت که گویای استفاده از معماری Zen + یا Zen 2 در این پردازنده باشد. براساس یافته‌های رمزگشای رمزنام‌های AMD ماروین، تراشه‌ی AMD Gonzalo باید ۸ هسته‌ی فیزیکی داشته باشد که با سرعت کلاک پایه ۱ گیگاهرتز و کلاک تقویت‌شده‌ی ۳.۲ گیگاهرتز کار می‌کند. بنا بر وجود شناسه‌ی 13E9 PCIe در این رمزنام گفته می‌شود که این SOC به‌صورت یکپارچه با تراشه‌ی گرافیکی Navi 10 Lite با سرعت کاری یک گیگاهرتز ارائه خواهد شد.

 

اخیراً اخباری از رویت تراشه‌ی مشابهی در پایگاه داده‌ی 3DMark به گوش می‌رسد؛ هر چند این بار اطلاعات SOC افشاءشده مربوط‌به یک نمونه‌ی تأیید کیفیت با نام رمز متفاوت ZG16702AE8JB2_32/10/18_13F8 است. آخرین اطلاعات به‌دست‌آمده حاکی از آن است که تراشه‌ی AMD Gonzalo برای استفاده در کنسول‌های نسل بعد به مرحله‌ی تولید نزدیک می‌شود. این بدان معنا است که کنسول‌های PlayStation 5 و Microsoft Xbox Scarlett که هر دو احتمالاً قدرت پردازشی خود را از تراشه‌ی AMD Gonzalo  می‌گیرد؛ زودتر از آنچه پیش‌بینی می‌شود، در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.

ps5

نمونه تراشه‌ی جدید رویت‌شده کمی متفاوت از تراشه‌ای است که در ماه ژانویه دیده شد. اولاً نمونه‌ی تأیید کیفیت بنا به گزارش‌ها مکرر سرعت کلاک پایه‌ای معادل ۱.۶ گیگاهرتز دارد که این میزان ۶۰۰ مگاهرتز بالاتر از نمونه‌ی مهندسی رویت‌شده است. دوماً Stepping از A2 به B2 تغییر یافته که نشان‌دهنده‌ی عبور از مرحله‌ی توسعه‌ی این تراشه است و سرانجام که PCIe ID مربوط‌به نمونه‌ی تأیید کیفیت به‌جای 13F8، ‌با واژه‌ی 13E9 بیان شده است. به نظر می‌رسد که این نسخه‌ی دیگری از Navi 10 Lite اصلی است که در نمونه‌ی مهندسی دیده شده بود. iGPU (واحد پردازش گرافیکی یکپارچه) نیز در نمونه‌ی تأیید کیفیت ظاهراً در فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز کار می‌کند که ۸۰۰ مگاهرتز سریع‌تر از نمونه‌ی مهندسی پیشین است.

اگر چنین سرعت کلاکی درست باشد، تراشه‌ی AMD Gonzalo تراشه‌ای بسیار توانمند خواهد بود. با داشتن چنان سرعتی کلاکی، دانستن توان طراحی حرارتی (TDP) این تراشه نیز خالی از لطف نیست. با عبور از سرعت کلاک عملیاتی ۱.۸ گیگاهرتز، محدوده توانی کنسول‌های گیمینگ مدرن را پشت سر گذاشته‌ایم. پس مشتاقیم که بدانیم AMD با چه ترفندی می‌خواهد به چنین سطح عملکرد و توان کاری مهیبی دست یابد.



تاريخ : پنج شنبه 29 فروردين 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

تلسکوپ شناسایی سیارک

دانشمندان ناسا می‌خواهند برای دفاع از زمین در برابر اجرام فضایی خطرناکی که موجب انقراض دایناسورها شدند یک تلسکوپ جدید بسازند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، یک دانشمند برجسته ناسا می‌گوید که بهترین راه دفاع از سیاره زمین ساختن یک تلسکوپ جدید است که بتواند در اسرع وقت سیارک‌های خطرناک را شناسایی کند.

دکتر "امی ماینزر" از آزمایشگاه پیشران جت ناسا(JPL) گفت که تلاش برای شناسایی سیارک‌ها با تلسکوپ‌های فعلی مانند تلاش برای تشخیص یک زغال سنگ در آسمان شب است.

تیم او پیشنهاد کرده است که یک سیستم جدید برای کشف شهاب‌سنگ‌های بزرگ دارای خطر بالقوه طراحی شود. برخی از این سیارک‌های خطرناک در صورت برخورد با زمین قادر به برچیدن حیات بشر از کره زمین هستند، درست مثل شهاب‌سنگی که ۶۶ میلیون سال پیش دایناسورها را منقرض کرد.

دانشمندان با ساخت این تلسکوپ زمان بیشتری برای ردیابی و ارزیابی نحوه مقابله با این سیارک‌ها خواهد داشت.

دکتر ماینزر اظهار کرد که تلسکوپ‌ها برای شناسایی سیارک‌ها ناکارآمد هستند و احتمالاً زمانی آنها را می‌بینند که خیلی دیر شده است و نمی‌توان برای جلوگیری از برخورد آنها با زمین چاره‌ای اندیشید.

برای مثال شهاب "چلیابینسک"(Chelyabinsk) که فقط ۱۷ تا ۲۰ متر عرض داشت در ماه فوریه سال ۲۰۱۳ در اثر برخورد با جو زمین بر فراز شهر چلیابینسک روسیه متلاشی و باعث ایجاد آسیب‌های گسترده شد.

این در حالی است که سیارکی که در عصر دایناسورها با زمین برخورد و آنها را نابود کرد، حدود ۱۰ کیلومتر عرض داشته است.

بنابراین تشخیص به موقع این اجسام نزدیک به زمین(NEOs) به معنی جلوگیری از وقوع یک تراژدی برای بشر خواهد بود، اما تشخیص آنها کاری بسیار مشکل است. همانطور که دکتر ماینرز می‌گوید یافتن سیارک‌ها در آسمان مانند تشخیص یک تکه زغال سنگ در آسمان شب است.

وی افزود: تشخیص سیارک‌ها مشکل است، زیرا آنها عمدتاً کوچک و بسیار دور از ما هستند. ضمن اینکه برخی از آنها مثل زغال سیاه هستند و شناسایی آنها در سیاهی بیکران فضا بسیار سخت است.

تلسکوپ جدیدی که ناسا می‌خواهد بسازد دارای یک دوربین جدید مجهز به آخرین فناوری دوربین خواهد بود تا اخترشناسان بتوانند سیارک‌ها و دنباله‌دارها را در مسیر زمین رهگیری کنند.

ساخت این تلسکوپ پس از آن مطرح شد که ناسا قراردادی به مبلغ ۶۹ میلیون دلار با ایلان ماسک و شرکت فضایی اسپیس‌ایکس منعقد کرد تا یک فضاپیما به فضا پرتاب کند تا سیارک‌ها را از مسیر برخورد با زمین منحرف کند.

دکتر ماینزر می‌گوید: ما به ناسا ساخت تلسکوپ جدیدی به نام "NEOCam" را پیشنهاد می‌کنیم تا ناسا یک کار بسیار جامع از نقشه برداری مکان‌های سیارک‌ها و اندازه‌گیری آن‌ها را انجام دهد.

وی افزود: اگر ما یک شیء را فقط دیر شناسایی کنیم، انتخاب‌های ما به میزان قابل توجهی محدود می‌شود، بنابراین شناسایی سیارک‌ها در فاصله‌ای دورتر از زمین به اتخاذ بهترین تصمیم و بکارگیری بهترین شیوه مقابله کمک شایانی خواهد کرد.

وی ادامه داد که تلسکوپ جدید همچنین می‌تواند برای مطالعه دنباله‌دارها و سیارک‌های باستانی استفاده شود و گفت: ما می‌توانیم اجرام را بدون توجه به رنگ سطحی آنها شناسایی و از تلسکوپ برای اندازه‌گیری آن‌ها و تشخیص سایر ویژگی‌های سطحی آنها استفاده کنیم.

ماینزر افزود: این اشیا ذاتاً جالب هستند، زیرا بعضی از آنها از همان موادی هستند که منظومه شمسی را تشکیل داده‌اند و اندازه منظومه شمسی عمر دارند. سیارک‌ها ترکیب بسیار متنوعی دارند.

گزارش کامل این پروژه در مجله American Physical Society منتشر شده است.



تاريخ : پنج شنبه 29 فروردين 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

سیاره

اخترشناسان در مطالعه اخیرشان حضور سومین سیاره فراخورشیدی در سامانه ستاره‌ای دوتایی "کپلر -۴۷" (Kepler-۴۷) را تأیید کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، سومین سیاره فراخورشیدی در حالی‌که در حال چرخش در اطراف ستارگان دوقلوی از پیش شناخته شده سامانه کپلر -۴۷ بود، شناسایی شد.

سیاره فراخورشیدی تازه کشف شده، "کپلر -۴۷ دی" (Kepler-۴۷d) نام دارد و بنابر تخمین‌ها سیاره مذکور اندازه‌ای ما بین اندازه سیاره زحل و نپتون دارد و از دو سیاره‌ای که پیشتر در این سامانه شناسایی شده‌اند (کپلر -۴۷ بی و کپلر -۴۷ سی)، بزرگ‌تر است.

به گفته پژوهشگران "دانشگاه ایالتی سن‌دیگو"ی ایالات متحده آمریکا دمای سیاره مذکور ۱۶۹ درجه سانتی‌گراد (۳۳۶ درجه فارنهایت) است. حضور سیاره در حالی‌که مدار هم‌محور آن به آرامی در حال تغییر بود، شناسایی شد.

کپلر -۴۷ یک سامانه ستاره‌ای دوتایی است. ستاره دوتایی به یک سامانه ستاره‌ای گفته می‌شود که در آن دو ستاره به هم نزدیک هستند و به دور مرکز سنگینی سراسری مشترک میان خود گردش می‌کنند. بررسی‌های جدید نشان می‌دهند که درصد زیادی از ستارگان بخشی از یک سامانه حداقل دو ستاره‌ای هستند. ستارگان دوتایی در اخترفیزیک بسیار مهم هستند زیرا ویژگی‌های مدار آن‌ها جرم و چگالی آن ستارگان را برای اخترشناسان مشخص می‌کند.

کپلر -۴۷ با داشتن چندین سیاره یک سامانه ستاره‌ای منحصر به فرد در میان سامانه‌های ستاره‌ای که تا به امروز فهرست شده‌اند، محسوب می‌شود.

این سیستم ستاره ۳۴۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و برای اولین بار توسط" تلسکوپ فضایی کپلر" در سال ۲۰۱۲ شناسایی شد.

محققان دانشگاه ایالتی سن‌دیگو تأیید کرده‌اند که سیاره سوم مذکور در مدار بین دو سیاره دیگر حضور دارد. اخترشناسان بر این باورند که این سیاره در جایی بین سیاره نپتون و زحل قرار دارد.

هر سه سیاره سامانه کپلر -۴۷ از روش "گذر" (transit) شناسایی شده‌اند. گذر در اصطلاح نجوم، هنگامی است که جرم کوچک‌تری از مقابل قرص جرم بزرگ‌تری در آسمان، گذر یا عبور (Transit) می‌کند. بطوری‌که چند رصدگر این پدیده را از نقاط مناسب بتوانند مشاهده کنند. در این مورد برای نمونه گذر سیارات داخلی (عطارد و زهره) از روی زمین مقابل قرص خورشید دیده می‌شود. در اصطلاح دیگر نجومی، وقتی یک جرم سماوی به علت حرکت ظاهری کره آسمان از نصف‌النهار ناظر می‌گذرد، نیز گذر گفته می‌شود. "سیاره کپلر -۴۷ دی" پیش از این به دلیل سیگنال‌های گذر قابل شناسایی نبود.

یافته‌های این مطالعه در مجله" The Astronomical Journal "منتشر شد.



تاريخ : پنج شنبه 29 فروردين 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

کبد

محققان بلژیکی توانستند با استفاده از سلول‌های بنیادی یک روش درمانی برای نارسایی‌های کبد پیدا کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از لابیوتک، محققان یک شرکت بلژیکی به نام "Promethera" یک روش درمانی توسعه داده‌اند که با استفاده از سلول‌های بنیادی می‌تواند علائم بیماری‌هایی چون "زردی" در بیماران مبتلا به نارسایی‌های حاد کبدی را بهبود بخشد.

اصولاً نارسایی‌های حاد کبدی هیچ درمان مؤثری ندارد.

ولی فاز اول و دوم پژوهش در ۱۹ بیمار مبتلا به بیماری‌های مزمن کبدی آزمایش شد.

از میان این افراد ۱۲ نفر مبتلا به یک نوع نارسایی کبد و سندروم بودند که کبد به طور ناگهانی متوقف می‌شود. ۷ بیمار دیگر نیز در معرض این سندروم بودند.

به جز عمل پیوند که بیماران مجبورند در صف انتظار طولانی بمانند، هیچ درمانی برای درمان نارسایی حاد و مزمن کبدی وجود ندارد.

ولی روش درمانی شرکت Promethera شامل جمع‌آوری سلول‌های بنیادی کبد از اندام‌های اهدا شده و سپس تزریق آن‌ها به جریان خون بیمار می‌شود.

پس از آن سلول‌های بنیادی به داخل کبد بیمار وارد می‌شود تا به ترمیم آسیب‌های وارد شده به کبد وی کمک شود.

بیماران مذکور پس از آزمایش این روش تا ۳ ماه مورد نظارت قرار گرفتند.

در این آزمایش دو بیمار بیشترین میزان سلول‌های بنیادی را دریافت کردند، ولی دچار خونریزی شدند که خوشبختانه به مرور زمان درمان شدند.

ولی بیمارانی که میزان کمی سلول بنیادی دریافت کردند، هیچ مشکل حادی نداشتند.

البته نکته مثبت این روش درمانی این است که پس از سه ماه سطح "بیلی‌روبین" خون این افراد هم کاهش پیدا کرد.

بیلی‌روبین یکی از پیگمان‌های زردرنگ صفراوی است که از شکست و تجزیه طبیعی هموگلوبین حاصل می‌شود و عامل رنگ زرد ادرار و رنگ قهوه‌ای مدفوع است.

گرچه که این پژوهش هنوز در مراحل مقدماتی خود است، ولی اولین روش درمانی سلول‌های بنیادی برای نارسایی کبد است.



تاريخ : پنج شنبه 29 فروردين 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

مامو

دانشیار گروه مهندسی و فیزیک پزشکی دانشکده پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تحقیقات و فعالیتهای علمی خود در گروه فیزیک پزشکی و همکاری با سازمان انرژی اتمی و سایر مراکز تحقیقاتی از طراحی هوش مصنوعی با هدف افزایش ایمنی دستگاه ماموگرافی برای بیمار خبر داد.

دکتر محمدرضا دیوبند در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تحقیقات و فعالیت‌های علمی خود در گروه فیزیک پزشکی و همکاری با سازمان انرژی اتمی و سایر مراکز تحقیقاتی، اظهار کرد: استفاده از هوش مصنوعی در تصویربرداری یکی از طرح‌های تحقیقاتی این بخش است که با هدف بکارگیری آن در پیش‌بینی و پیش‌گویی تشخیص و اطمینان از وجود خروجی مؤثرتر برای تشخیص و درمان بیمار انجام می‌شود.

کاربرد هوش مصنوعی در ماموگرافی

وی توضیح داد: در حال حاضر به خاطر هزینه بالا، بسیاری از دستگاه‌های ماموگرافی موجود در مراکز تشخیصی دوز بیمار یعنی میزان اشعه استفاده شده برای تصویربرداری از بافت سینه را نشان نمی‌دهند، در حالی‌که آگاهی از میزان دوز تحمیلی به بیمار در هر آزمون به منظور بکارگیری راهکارهای عملی جهت بهینه‌سازی کیفیت تصویر و دوز ضروری است، البته برخی از مراکز با خریداری سیستم‌های ویژه و استفاده از فیزیسیست مرتبط، قادر به اندازه‌گیری میزان خروجی سیستم‌های مورد استفاده هستند که در حال حاضر حدود ۱۵ مرکز از این سیستم استفاده می‌کنند.

دکتر دیوبند با اشاره به طرح تحقیقاتی استفاده از هوش مصنوعی در تصویربرداری با هدف افزایش ایمنی دستگاه برای بیمار، عنوان کرد: بر اساس این ایده، خروجی دستگاه‌های تصویربرداری با در نظر گرفتن میزان انرژی، زمان پرتودهی اندازه و جنس بافت سینه و ترکیب جنس هد و فیلتر در دستگاه می‌توان قبل از پرتودهی به بیمار خروجی مربوطه را تخمین زد و از آن به منظور بهینه‌سازی تکنیک تصویربرداری استفاده کرد.

بر اساس این ایده، با در نظر گرفتن میزان انرژی، زمان پرتودهی اندازه و جنس بافت سینه و ترکیب جنس هد و فیلتر در دستگاه‌های تصویربرداری می‌توان قبل از پرتودهی به بیمار خروجی مربوطه را تخمین زد و از آن به منظور بهینه‌سازی تکنیک تصویربرداری استفاده کرد.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر این روش با پیاده‌سازی الگوریتمی برگرفته از هوش انسان عمل می‌کند. در این روش از داده‌های موجود الگوریتمی شبیه به مغز انسان در اشل کوچک پیاده‌سازی شده تا پس از اطمینان از صحت خروجی داده‌های مجهول، بتوان در شرایط واقعی و با ارائه داده‌های مورد نیاز نیز از خروجی آن استفاده کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به پیاده‌سازی روش هوش مصنوعی در دستگاه‌های ماموگرافی، عنوان کرد: در این روش بدون استفاده از دستگاه‌های گران‌قیمت و تنها با طراحی و نصب یک نرم‌افزار در دستگاه ماموگرافی، می‌توان خروجی دستگاه برای بیمار را تخمین زد و در نهایت از ایمنی اشعه خروجی اطمینان حاصل کرد.



تاريخ : پنج شنبه 29 فروردين 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

گلکسی فولد، گوشی تاشدنی سامسونگ است که مدتی پیش در یک مراسم مهم رونمایی شد. این گوشی دو هزار دلاری که جزو نخستین دستگاه‌های تاشدنی بازار به‌شمار می‌آید، طراحی زیبایی دارد و توجه عموم را به‌ خود جلب کرده است.

کارشناسان برخی وبسایت‌های حوزه‌ی فناوری که این گوشی را برای بررسی در اختیار گرفته‌اند، می‌گویند نمایشگر آن پس از گذر چند روز به‌درستی کار نمی‌کند. برخی افراد فکر می‌کنند که دلیل بروز این اتفاق، به حذف شدن یک پوشش محافظ از روی نمایشگر مربوط می‌شود. بااین‌حال کارشناس سایت CNBC که گلکسی فولد را برای بررسی در اختیار گرفته، می‌گوید نمایشگر گوشی با مشکل شکستگی و عدم کارکرد درست روبه‌رو شده و این درحالی است که پوشش محافظ آن را برنداشته است.

مشکل نمایشگر گلکسی فولد سامسونگ / SAMSUNG GALAXY FOLD

بسیاری از کسانی که گوشی را در اختیار گرفته‌اند،‌ می‌گویند نمایشگر آن پس از یک یا دو روز می‌شکند. در همین‌راستا همان‌طور که بالاتر اشاره کردیم، وب‌سایت CNBC می‌گوید نسخه‌ای که سامسونگ برای بررسی در اختیار آن‌ها قرار داده است، پس از تنها دو روز، با شکستگی نمایشگر روبه‌رو شده و عملا دیگر نمی‌توان از آن استفاده کرد.

این گوشی درحال‌حاضر به‌صورت رسمی عرضه نشده و فقط برای بررسی در اختیار کارشناسان وبسایت‌های فناوری قرار داده شده است. مشکل از آنجایی حادتر می‌شود که برخی می‌گویند نمایشگر گلکسی فولد به‌طور کامل خاموش شده است؛ برخی دیگر نیز از قطع و وصل مداوم آن خبر می‌دهند.

نویسنده‌ی سایت ورج اخیرا در صفحه‌ی توییتر خود نوشته است لولای دستگاهی که سامسونگ در اختیار او قرار داده، ظاهرا معیوب است و روی آن برآمدگی کوچکی دیده می‌شود و او می‌تواند با دست خودش، آن را حس کند. این برآمدگی باعث شده است تا نمایشگر این گوشی اندکی کج شود و از حالت طبیعی خودش بیرون بیاید.

مشکل نمایشگر گلکسی فولد سامسونگ / SAMSUNG GALAXY FOLD

از طرفی نویسنده‌ی سایت بلومبرگ هم ادعاهایی خواندنی مطرح می‌کند؛ او می‌گوید گلکسی فولد او پس از تنها دو روز کار معمولی،‌ به‌طور کامل شکسته است. البته او می‌گوید به‌طور تصادفی پوشش محافظ نمایشگر را برداشته و شاید همین کار دلیل بروز این اتفاق بوده باشد. بااین‌حال بالاتر هم اشاره کردیم که دستگاه CNBC حتی بدون حذف پوشش محافظ هم دچار شکستگی شده است.

مارکوس برونلی، یوتیوبر ملقب به MKBHD، ظاهرا تجربه‌های مشابهی داشته و نمایشگر گلکسی فولد او نیز در پی حذف پوشش محافظ، با شکستگی روبه‌رو شده است. فردی به نمایندگی از سامسونگ در روز چهارشنبه به دارندگان این دستگاه هشدار داده بود که نباید این پوشش را از روی نمایشگر بردارند.

بااین‌حال آن‌طور که کارشناس سایت CNBC ادعا می‌کند، نمایشگر دستگاه داده‌شده به این رسانه، حتی بدون حذف لایه‌ی محافظ با مشکل روبه‌رو شده و هم‌اکنون به‌درستی کار نمی‌کند. کارشناسان این سایت می‌گویند وقتی گوشی را باز می‌کنند، سمت چپ نمایشگر تاشدنی این به‌طور مداوم قطع و وصل می‌شود؛ دیدن ویدیوی زیر می‌تواند به‌خوبی این مشکل را روشن کند:

 

سامسونگ از اواخر هفته‌ی گذشته، پیش‌فروش گوشی گلکسی فولد را آغاز کرده است. بااین‌حال در اتفاقی عجیب، موجودی این گوشی به‌سرعت تمام شد و این ایده را در ذهن رسانه‌ها شکل داد که شاید سامسونگ با مشکل تأمین روبه‌رو شده باشد. مشکل ازکارافتادن نمایشگر گلکسی فولد، قطعا برای کسانی که دو هزار دلار برای این گوشی داده‌اند، شدیدا نگران‌کننده است.

مشکل نمایشگر گلکسی فولد سامسونگ / SAMSUNG GALAXY FOLD

بیانیه‌ی سامسونگ درباره‌ی مشکل گلگسی فولد

ساعاتی پس از اینکه بسیاری از کارشناسان از مشکل نمایشگر گلکسی فولد خبر دادند، سامسونگ بیانیه‌ای منتشر کرد که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

شمار محدودی از نمونه‌های اولیه‌ی گلکسی فولد به برخی رسانه‌ها داده شد تا آن‌ها گوشی را بررسی کنند. اخیرا چندین گزارش در مورد نمایشگر اصلی این گوشی‌ها دریافت کرده‌ایم. ما به‌طور کامل یکایک این دستگاه‌ها را موردبازبینی قرار خواهیم داد تا دلیل بروز این اتفاق را مشخص کنیم.

از طرفی برخی از کارشناسان گزارش داده‌اند که احتمالا حذف لایه‌ی محافظ، دلیل بروز مشکل در نمایشگر گوشی بوده است. نمایشگر اصلی گلکسی فولد به یک لایه‌ی محافظ مجهز شده است و این لایه، بخشی از ساختار کلی نمایشگر برای محافظت از آن دربرابر خط‌و‌خش به‌شمار می‌آید. برداشتن این لایه‌ی محافظ یا زدن چسب روی نمایشگر، ممکن است آن را دچار مشکل کند. ما اطمینان حاصل خواهیم کرد که مشتریان‌مان به‌طور کامل از این موضوع مطلع باشند.



تاريخ : پنج شنبه 29 فروردين 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 412 413 414 415 416 ... 3356 صفحه بعد