دو سال پیش بود که خبر مهم و تأملبرانگیزی سراسر اینترنت را در بر گرفت؛ براساس گزارشها، در سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ میلادی، ۳ میلیارد حساب کاربری یاهو هک شده بودند و این شرکت ترجیح داده بود سخنی از این اتفاق بزرگ بهمیان نیاورد. این رسوایی بزرگ، تبعات شدیدی برای یاهو داشت و این شرکت را از جوانب زیادی تحتتأثیر قرار داد.
براساس جدیدترین گزارشها، یاهو توانسته با قربانیان رخنهی اطلاعاتی بزرگ سال ۲۰۱۳، به توافق ۱۱۷.۵ میلیوندلاری دست پیدا کند. البته فراموش نکنید که این توافق ابتدا باید به تأیید لوسی کو، قاضی آمریکایی، برسد. این قاضی در ۲۸ ژانویهی ۲۰۱۹ (۸ بهمن ۱۳۹۷)، توافق پیشین یاهو با قربانیان را رد کرد، زیرا در آن توافق، رقم پرداختی یاهو به قربانیان بهطور دقیق اعلام نشده بود.
بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ میلادی، سه رخنهی اطلاعاتی بزرگ در شرکت یاهو اتفاق افتاد که اطلاعات شخصی کاربران این شرکت از جمله آدرس ایمیل آنها را فاش کرد. گرچه تعداد حسابهای کاربری فاششده بهطرز سرسامآوری زیاد بود، اما یاهو ترجیح داد تا اواخر ۲۰۱۶، از این موضوع چیزی نگوید.
در آنزمانها ورایزن بهدنبال تصاحب یاهو بود. پس از رسانهای شدن خبر هک شدن حسابهای کاربری این شرکت، ورایزن مجددا با یاهو وارد مذاکره شد و خواست ۳۵۰ میلیون دلار از رقم قرارداد را کاهش دهد و با مبلغ کلی ۴ میلیارد و ۴۸۰ میلیون دلار، یاهو را تصاحب کند. البته در سال ۲۰۱۶، یاهو تنها شرکتی نبود که قربانی رخنهی اطلاعاتی شد و اتفاقات مشابهی برای فیسبوک و Equifax نیز رخ داد.
با وجود اینکه آلپینا تنها ۱۳۰ دستگاه از نمونه B7 توربو را ساخته است؛ اما این نمونه خاص از بیامو E24 سری ۶ آلپینا از آن هم کمیابتر است. بهگفته آلپینا، این نمونه یکی از ۱۷ دستگاه ساخته شده از B7 توربو کوپه با بهرهمندی از کاتالیزور است. این نمونه از یک موتور ۳.۴ لیتری ۶ سیلندر بهره میبرد که ۳۲۰ اسببخار قدرت تولید میکند.
گشتاور موتور هم به ۵۲۰ نیوتنمتر در دور ۲۴۰۰ میرسد. این بدان معنا است که شتاب خارقالعاده از دورهای پایین در اختیار خواهد بود. در مسیر مستقیم، آلپینا E24 در مدت زمان ۵.۸ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت میرسد. سرعت نهایی هم به عدد ۲۶۵ کیلومتربرساعت میرسد که حتی با استانداردهای امروزی هم رقم قابل تحسینی است.
میزان تراکم موتور این نمونه نسبت به نمونههای استاندارد هم کمتر است و به عدد ۷.۴۵:۱ میرسد. مسئولان RM Sotheby's میگویند که آلپینا B7 توربو کوپه در خودروهای ساخته شده توسط آلپینا بسیار محبوب است و طرفداران زیادی دارد. علت محبوبیت این خودرو کمیاب بودن آن و صدای جذاب پیشرانه آن در دورهای پایین است.
مقالههای مرتبط:
پیشبینی میشود که قیمت فروش این خودرو بین ۱۵۵,۰۰۰ تا ۱۸۰,۰۰۰ دلار باشد. آلپینا B7 توربو کوپه ۳ روز دیگر در حراجی RM Sotheby's بهنمایش در خواهد آمد. این نمونه از آلپینا B7 با سایر نمونههای سری ۶ بیامو متفاوت است و از رنگبندی تیره بدنه بههمراه تودوزی قرمز رنگ بهره میبرد. همچنین یک پلاک مخصوص در کابین دیده میشود که بیانگر تعویض صندلیهای استاندارد با نمونه اسپرت است. از دیگر ویژگیهای این نمونه میتوان به رینگهای چندپره آلپینا، کیت ابزار مخصوص،CD Player مخصوص سونی و دیسک چنجر قرار گرفته در صندوق عقب اشاره کرد.
اکثر گوشیهای گیمینگ سال ۲۰۱۸ از جمله ریزرفون ۲، ایسوس ROG و بلک شارک شیائومی با تراشهی پرچمداراسنپدراگون ۸۴۵ کوالکام معرفی شدند. این تراشهی قدرتمند در برخی از گوشیهای هوشمند پرچمدار غیر گیمینگ سایر برندها نیز مورد استفاده قرار گرفت. اولین تراشهی کوالکام با تمرکز بر گوشیهای مخصوص گیمینگ و با هدف استفاده در گوشیهای هوشمند میانرده با نام اسنپدراگون 730G معرفی شد.
تراشهی اسنپدراگون 730G درکنار تراشهی اسنپدراگون ۷۳۰ و اسنپدراگون ۶۵۵ معرفی شد. اسنپدراگون 730G با مجموعهای از ویژگیهای مرتبط با گیمینگ ازجمله امکان بازی بدون تأخیر وایفای و پشتیبانی از HDR راهی بازار میشود. کوالکام ادعا میکند اسنپدراگون 730G با پردازندهی گرافیکی Adreno 618GPU، اورکلاک گرافیکی ۱۵ درصد سریعتر از اسنپدراگون ۷۳۰ دارد که میتواند فریمریت و گرافیک بهتری را پشتیبانی کند.
مقالههای مرتبط:
تراشهی جدید کوالکام مبتنی بر لیتوگرافی ۸ نانومتری توسعه یافته است. درنتیجه از نظر عملکرد CPU، شاهد بهبود ۳۵ درصدی و از نظر عملکرد گرافیکی شاهد بهبود عملکرد ۲۵ درصدی نسبت به اسنپدراگون ۷۱۰ خواهیم بود. همچنین تراشهی جدید کوالکام، مصرف انرژی کمتری نسبت به تراشهی اسنپدراگون ۷۱۰ دارد. چنین مشخصاتی برای کاربرانی که بازیهایی همچون PUBG انجام میدهند و نیاز به گرافیک بالایی دارند، بسیار مفید خواهد بود.
تراشه اسنپدراگون ۷۳۰ از نمایشگرهای بالاردهی تا رزولوشن ۳۳۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل پشتیبانی میکند و تصاویر HDR را در بازیهای با عمق رنگ ۱۰ بیتی ارائه میدهد. کوالکام حتی گفته که با برخی از توسعهدهندگان بازیهای محبوب (بدون اشاره به نام آنها) برای بهینه سازی بازی در دستگاههایی که از اسنپدراگون ۷۳۰ جی پشتیبانی میکنند، وارد همکاری شده است. سال گذشته، آنر نیز برای گوشی هوشمند آنر Play با تراشهی کرین اختصاصی، همین رویکرد را با PUBG در پیش گرفت.
در حالیکه ممکن است کمی عجیب بهنظر میرسد، اما بهنظر میرسد که پردازندههای پایینرده عملکرد بهتری در اجرای بازیها خواهند داشت. براساس آخرین گزارشها انتظار میرود درآمد گوشیهای هوشمند مخصوص گیمینگ تا سال ۲۰۲۱ میلادی از مرز ۱۰۰ میلیارد دلار عبور کند. درنتیجه تولید کنندگان گوشیهای هوشمند و تراشه قطعا تمایل خواهند داشت که درآمد بیشتری را باتوجه به ترند بازار کسب کنند و بتونند دستگاههایی بیشتری با تمرکز بر اجرایبازی به بازار عرضه کنند.
اکثر گوشیهای هوشمندی که سال گذشته با تراشه اسنپدراگون ۷۱۰ به بازار عرضه شدند (مانند نوکیا ۸.۱)، قیمتی بین ۳۵۰ تا ۶۳۰ دلار داشتند. در نتیجه انتظار میرود گوشیهای هوشمندی که با تراشهی اسنپدراگون ۷۳۰ به بازار عرضه خواهند شد، در محدودهی قیمت مشابهی تا پایان سال جاری میلادی معرفی شوند. انتظار میرود که این دستگاهها از ویژگیهای مخصوص بازی همچون نمایشگرهای ۱۲۰ هرتزی و اسپیکرهای استریو بهره ببرند که قیمت نهایی دستگاه را به سمت قیمت دستگاههای بالارده میبرد.
کوالکام بهصورت رسمی از تراشهی اسنپدراگون ۷۳۰ رونمایی کرده است؛ اسنپدراگون ۷۳۰، سیستم-روی-چیپ (SoC) جدید و توانمندی است که احتمالا اواخر سال جاری میلادی در برخی گوشیهای میانردهی بازار استفاده خواهد شد. این تراشه بیشتر روی آندسته از میانردهها متمرکز است که مشخصاتی شبیه به پرچمداران دارند و میشود از آنها بهعنوان «میانردههای ردهبالا» یادکرد.
نسل قبلی این تراشه، یعنی اسنپدراگون ۷۱۰ در گوشیهای متعددی ازجمله گلکسی A8s سامسونگ و می ۸ اسایشیائومی مورداستفاده قرار گرفت و توانست در بنچمارکها عملکرد خوبی از خود نشان دهد. گرچه کوالکام اخیرا مدل ارتقاءیافتهی اسنپدراگون ۷۱۰ را با نام اسنپدراگون ۷۱۲ معرفی کرده، اما این تراشهی جدید (اسنپدراگون ۷۳۰) نسبت به مدل پیشین بهمیزان بیشتری بهخود بهبود دیده است.
اسنپدراگون جدید مجهز به هشت هستهی پردازشی است؛ این هشت هسته از نوع کرایو ۴۷۰ (Kryo 470) با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز هستند و با لیتوگرافی ۸ نانومتری ساخته شدهاند. اسنپدراگون ۷۳۰ دارای پردازندهی گرافیکی آدرنو ۶۱۸ (Adreno 618) است و از پردازندهی هگزاگان ۶۸۸ (Hexagon 688) استفاده میکند.
سیستم-روی-چیپ جدید کوالکام همچنین دارای پردازندهی تصویر اختصاصی بهنام اسپکترا ۳۵۰ (Spectra 350) است و از مودم X15 LTE بهره میگیرد. این تراشه همچنین از وایفای ۶ پشتیبانی میکند. بسیاری از موارد یادشده، باعث میشوند که اسنپدراگون ۷۳۰ بتواند پردازشها و تصویرسازیهای مبتنی بر هوش مصنوعی را به گوشیهایی بیاورد که مشخصات سختافزاری قدرتمندی دارند، اما پرچمدار بهحساب نمیآیند و در دستهی میانردهها جای میگیرند.
این تراشه همچنین دارای یک نسخهی مخصوصبازی با نام اسنپدراگون ۷۳۰ جی (Snapdragon 730G) است که فرکانس پردازندهی گرافیکی آن روی مقدار بالاتری تنظیم شده تا عملکردش بهمیزان ۱۵ درصد سریعتر باشد. 730G افزونبراین، از گوشیهای مجهز به نمایشگر 1440p هم پشتیبانی میکند و این درحالی است که نسخهی معمولی آن، حداکثر برای نمایشگرهای 1080p مناسب است. نکتهی مهم دیگر در مورد ۷۳۰ جی، پشتیبانی آن از ویدیوی حرکت آهسته با نرخ ۹۶۰ فریمبرثانیه است.
کوالکام میگوید که نسخهی مخصوصبازی اسنپدراگون ۷۳۰، دارای قابلیتی ویژه بهنام Jank Reducer است که بههنگام اجرای بازیها با نرخ ۳۰ فریمبرثانیه، بهمیزان ۹۰ درصد روی روانتر اجرا شدن آنها تأثیر مثبت میگذارد و پردازشهایی از پسزمینه که ممکن است سرعت عملکرد گوشی را کاهش دهند، متوقف میکند.
۷۳۰ و ۷۳۰ جی، تنها تراشههای جدید کوالکام نیستند. این شرکت درکنار تراشههای یادشده، از اسنپدراگون ۶۶۵ هم پردهبرداری کرده است. این تراشه در حقیقت نسخهی جدید اسنپدراگون ۶۶۰ (متعلق بهسال ۲۰۱۷) محسوب میشود. قرارگیری اسنپدراگون ۶۷۵ در گوشیهایی نظیر ویوو وی ۱۵ پرو باعث میشود تفاوتهایی که اسنپدراگون ۶۶۵ میتواند ایجاد کند، چندان بهچشم نیاید. ۶۶۵ دقیقا همچون ۶۷۵، دارای هشت هستهی پردازشی با لیتوگرافی ۱۱ نانومتری است، اما از هستههای کندتر کرایو ۲۶۰ و پردازندهی گرافیکی آدرنو ۶۱۰ استفاده میکند. این تراشه همچنین توانایی پشتیبانی از دوربینهای سهگانه و حسگرهای حداکثر ۴۸ مگاپیکسلی را دارد.
کوالکام انتظار دارد گوشیهای مجهز به تراشههای اسنپدراگون ۶۶۵، ۷۳۰ و ۷۳۰ جی در اواسط سال ۲۰۱۹ میلادی، روانهی بازار شوند.
چهارم شعبان مصادف با سالروز میلاد حضرت ابوالفضل العباس (علیه السلام) است که در تقویم رسمی کشورمان، روز جانباز نامگذاری شده است. حضرت عباس (علیه السلام) بزرگ جانباز تاریخ انسانیت هستند که صحنه کربلا را تجلیگاه ایثار و جانبازی نمودند. فداکاریهای برادر رشید امام حسین (علیه السلام) در تاریخ بشر مانندی ندارد. دست حیدرآسای عباس علیه السلام، شعر زیبای عشق و ایثار در راه ولایت را با خون سرخ خود بر زمین کربلا نگاشت و راه و رسم عاشقی و شیوه جانبازی را به جهانیان آموخت.
با توجه به روایاتی که در شأن حضرت عباس (علیه السلام) از ائمه علیهم السلام رسیده و در آن به ایثار و فداکاری در راه امام خویش تصریح شده است، به روشنی، فضیلت و مقام آن بزرگوار آشکار میشود. حضرت عباس (ع) فرزند کسی است که آیه «و من الناس یشری نفسه ابتغاء مرضات الله» در شأن ایشان نازل شد و از سلاله دودمانی است که اسوه ایثار و از خودگذشتگی بودند.
گفتنی است؛ قمر منیر بنی هاشم در سال ۲۶ هجری قمری پا به عرصه گیتی نهادند. مادر گرامیشان فاطمه، دخت حزام بن خالد بن ربیعه بن عامر کلبی و کنیه اش (ام البنین) بود. چند سال پس از شهادت حضرت فاطمه(س) بود که امیرمومنان(ع) از برادرشان عقیل، که به اصل و نسب قبایل آگاه بود، درخواست کردند زنی را از طائفه شجاع برای او خواستگاری کند و عقیل، فاطمه کلابیه (ام البنین) را برای آن حضرت خواستگاری کرد و ازدواج صورت گرفت. امیرالمومنین(ع) از این وصلت، صاحب چهار پسر به نامهای عباس، عثمان، جعفر و عبدالله شدند که عباس (علیه السلام) از برادران دیگرشان بزرگتر بودند.
چهارم شعبان مصادف با سالروز ولادت با سعادت قمر منیر بنی هاشم(ع) است که ضمن عرض تبریک این روز فرخنده مجموعهای از تصاویر ویژه و والپیپرهای زیبا را برای شما کاربران آماده کردهایم که میتوانید در ادامه دریافت کنید.
آژانس فضایی ژاپن قصد دارد با کمک روباتها پایگاهی در ماه احداث کند. این روباتهای ساختمانی میتوانند بهصورت خودمختار و با کمترین نظارت بشر عملیات ساختوساز خود را پیش ببرند. پروژهی مذکور که سه سال تحقیق و پژوهش در پسِ آن نهفته، حاصل همکاری مشترک آژانس کاوشهای هوافضای ژاپن (JAXA) و شرکت ساختوساز کاجیما (Kajima) و سه دانشگاه ژاپنی با نامهای مؤسسهی فناوری شیبورا (Shibaura) و دانشگاه Electro-Communications و دانشگاه کیوتو است. اخیرا در پی این همکاری، حتی آزمایش ساختوساز خودکاری نیز در سایت آزمایش Kajima Seisho در شهر اوداوارا، واقع در منطقهی مرکزی ژاپن، انجام گرفته است.
مقامهای آژانس ژاپنی در بیانیهای اعلام کردهاند بیل مکانیکی ۷ تنی خودکاری در محل سایت بهحرکت درآمده و توانسته رویههای تعریفشدهی خود، ازجمله رانندگی در مسافتی مشخص و تکرار عملیاتی روزمره را انجام دهد. دراینمیان، عملیاتی که مستلزم کنترل دقیقتری است، با کمک کنترل ازراهدور انسان انجام گرفته است. این مسئولان افزودند:
این بیل مکانیکی به تجهیزات نقشهبرداری و کنسول کنترل خودکار عملیات اتوماتیک مجهز شده است. ابزارهایی که روی تراکتور و بیل مکانیکی نصب شده، موقعیت مکانی و جهتگیری بیل مکانیکی را بهصورت خودکار اندازهگیری کرده؛ بدینترتیب، امکان هدایت ازراهدور یا عملیات خودکار دستگاهها فراهم شده است. این فرایند عملیاتی نشان داد امکان ساخت پایگاه قمری با کمک فناوری تجهیزات بدونسرنشین وجود دارد.
چهار مرحلهی ساخت پایگاه قمری بدون دخالت انسان
بیل مکانیکی یادشده به مجموعهای از فناوریها مجهز است که به آن کمک میکند بهصورت خودکار عملیات تعریفشده را روی سطح ماه انجام دهد. ارتباطات رادیویی میان زمین و ماه با دو ثانیه تأخیر همراه است. بهعبارتِدیگر، هر فرمانی که از زمین ارسال میشود، حدود دو ثانیه طول میکشد تا به سطح ماه برسد. بد نیست بدانید میانگین فاصلهی میان زمین و ماه حدود ۳۸۴,۰۰۰ کیلومتر است.
آژانس فضایی ژاپن از این تراکتور خودکار بهرهبرداری کرده تا روزی بتواند باکمک آن ازراه دور، پایگاهی را روی ماه بسازد
مقامهای آژانس گفتهاند این بیل مکانیکی از نوعی «پشتیبانی عملیاتی» مشتملبر توابع کنترل ازراهدور برخوردار است که میتواند به جبران تأخیر زمانی در ارتباطات کمک کند. همچنین، این ماشین سنگین از قابلیتهای تشخیص حرکت نیز برخوردار است که متناسب با شرایط محیطی ماه طراحی و نهایتا قابلیت هماهنگی با چندین ماشین در کار تیمی نیز در تجهیزات تعبیه شده است.
مقالههای مرتبط:
بنابر اعلام مقامهای آژانس اکتشافات فضایی ژاپن، ایجاد پایگاه قمری برای انسانها با استفاده از ماشینهای خودکار یا کنترل ازراهدور شامل عملیات آمادهسازی سایت، حفاری، نصب ماژول و سپس نصب پوشش محافظ با استفاده از خاک ماه (رگولیت) است تا بتواند از انسانها دربرابر خطر تشعشعات و نیز برخورد شهابسنگهای احتمالی محافظت کند. شهابسنگها در کرهی ماه میتوانند ابعادی به کوچکی دانهای ریز تا بزرگی صخرهای فضایی داشته باشند که معمولا با سرعتهایی سرسامآور در حرکت هستند. چنانچه این شهابسنگها به سازههایی نظیر ایستگاه فضایی یا پایگاه قمری برخورد کنند، خطر نشت ناگهانی اکسیژن به فضا وجود خواهد داشت.
بیل مکانیکی خودکار مانند همین نمونه که JAXA بهکار گرفته است، روزی میتواند در ساخت پایگاه قمری مؤثر واقع شود
البته، این تنها سرمایهگذاری درازمدت ژاپن در کرهی ماه نیست. در اواسط مارس سال جاری میلادی، JAXA اعلام کرد قرار است تا سال ۲۰۲۹، با همکاری تویوتا، غول خودروسازی این کشور، یک دستگاه ماهنورد برای حمل انسان به ماه ارسال کند. براساس گزارش اسکاینیوز، این آژانس امیدوار است تا سال ۲۰۳۰، بتواند فضانوردان خود را در ماه مستقر کند. شریک دیگر این کشور در ایستگاه فضایی بینالمللی، یعنی ایالات متحدهی آمریکا نیز چنین رؤیایی در سر دارد.
اواخر ماه گذشته، معاون رئیسجمهور آمریکا، مایک پنس، به ناسا مأموریت داد تا پایان سال ۲۰۲۴، فضانوردان را در ماه فرود آورد. تقریبا در همین زمان، ایستگاه فضایی بینالمللی نیز ممکن است از خدمت دولت آمریکا خارج شود.همچنین، ناسا درحالطراحی ایستگاهی فضایی با نام «گیتوی قمری» است که انتظار میرود در دههی جاری به مرحلهی عملیاتی برسد. در مارس، کانادا بهعنوان اولین شریک ایالات متحدهی آمریکا در احداث گیتوی به این پروژه پیوست که طی آن قرار است بازوی روباتیک خودکاری بهنام Canadarm3 ساخته شود.
درکنار تمام اینها، بد نیست اشاره کنیم سال ۲۰۱۹، پنجاهمین سالگرد قدمگذاشتن انسان روی کرهی ماه است. تاریخ دقیق این رویداد خاطرهانگیز به ۲۰ژوئیهی۱۹۶۹ برمیگردد که در آن، دو تن از فضانورادان پیشگام جهان، نیل آرمسترانگ و باز آلدرین، طی مأموریت آپولو ۱۱، حدود دو ساعت در منطقهای از سطح ماه پیادهروی کردند. این مأموریت خاطراتی فراموشناشدنی در اذهان مردم جهان بهجای گذاشت. چنانچه شما هم به داستانهای خاطرهانگیز دربارهی این مأموریت علاقهمندید، از شما دعوت میکنیم این مطلب خواندنی را در بازخوانی خاطرات مردم از فرود تاریخی بر ماه از دست ندهید.
اسپاتیفای و اپل مدتها است که با یکدیگر مشغول جنگ هستند و بهتازگی، جنگ لفظی بین این دو شرکت وارد مرحلهی جدیدی شده است. اسپاتیفای ضمن انتقاد از سیاستهای اپل درقبال اپاستور، این شرکت را «انحصارطلب» نامیده است.
اطلاعیهی اخیر اسپاتیفای، جدیدترین اقدام این شرکت برای بخشیدن رنگوبویی تازه به رقابتی است که با اپل دارد. چندی پیش، اسپاتیفای در اتحادیهی اروپا از اپل شکایت کرد و مدعی شد این شرکت برای درآمدزایی، از روشهای غیرمنصفانهای در اپاستور استفاده میکند.
دلیل اصلی ناراحتی اسپاتیفای به سیاست اپل درزمینهی دریافت ۳۰ درصد از حق اشتراک اپلیکیشنها از توسعهدهندگانشان برمیگردد. اسپاتیفای میگوید این مالیات ۳۰ درصدی، بهویژه برای اپلموزیک در بازار اپلیکیشنهای حوزهی استریم موسیقی، مزیتی غیرمنصفانه بههمراه میآورد.
درواقع، بهدلیل همین مالیات ۳۰ درصدی پولی که اسپاتیفای بهازای حق اشتراک ماهانه از کاربرانش دریافت میکند، کمتر از پول دریافتی اپل از سرویس اپلموزیک است. جالب است بدانید اسپاتیفای در واکنش به سیاستهای اپل، وبسایتی بهنام Time to Play Fair راهاندازی و در آن، شکایتهایش علیه اپل را بیان کرده است.
البته دراینمیان، اپل بیکار ننشست و اطلاعیهای دراینباره منتشر کرد. سازندهی آیفون میگوید اسپاتیفای میخواهد بدون آنکه خودش اپلیکیشنی رایگان باشد، از تمامی مزیتهای اپلیکیشنهای رایگان در اپاستور استفاده کند. بهگفتهی اپل، اسپاتیفای به این موضوع مهم اشاره نکرده که مالیات دریافت شده پس از گذشت یک سال، به ۱۵ درصد کاهش مییابد. درضمن طبق ادعای اپل، تنها شمار کمی از کاربران اسپاتیفای اشتراک خودشان را ازطریق اپاستور تمدید میکنند.
اسپاتیفای نیز در اطلاعیهای جدید که ابتدا وبسایت ورایتی منتشر کرد، سخنان جالبی مطرح کرده است. این شرکت میگوید:
تمامی کسانی که سیاستی انحصارطلبانه دارند، ادعا میکنند تاکنون، کار اشتباهی انجام ندادهاند. همچنین، میگویند در قلبشان همواره بهدنبال منافع رقبا و مشتریانشان هستند.
این شرکت در ادامهی بیانیهاش، اعلام کرده سیاستهای اپل بهضرر مشتریان است. اسپاتیفای بیانیهاش را چنین ادامه میدهد:
طبق ادعای اپل، کاربران اسپاتیفای در سیستمعامل iOS درحقیقت مشتری اپل هستند، نه اسپاتیفای. این موضوع دقیقا مشکل اصلی ما با اپل است.
نمایندگان اسپیسایکس امروز سهشنبه در توییتی اعلام کردند بهدلیل وضعیت مطلوب هوا در روز پنجشنبه ۱۱آورین (برابر با ۲۲فروردین)، قصد دارند راکت فالکن هِوی (Falcon Heavy) و ماهوارهی عربست 6A و محمولهی آن را در این روز پرتاب کنند. بنابر گفتهی اسپیسایکس، پرتاب ساعت ۱۸:۳۵ چهارشنبه بهوقت محلی (۳:۰۵ بامداد پنجشنبه بهوقت ایران) از سکوی پرتاب تاریخی 39A در مرکز فضایی کندی زمانبندی شده است.
پیشتر، اسپیسایکس قصد داشت فالکون هِوی را ساعت ۳:۰۶ بامداد فردا چهارشنبه بهوقت ایران پرتاب کند؛ اما براساس گزارش گردان هوایی چهلوپنجم مستقر در نزدیکی پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال، وضعیت مطلوب هوا در این تاریخ، تنها ۳۰ درصد پیشبینی میشود.
در پرتاب پیش رو، ماهوارهی ارتباطاتی ۶ تنی عربست 6A برای شرکت عربستانی عربست به فضا حمل خواهد شد. این، دومین پرواز راکت فالکون هِوی و نخستین پرتاب تجاری این بوستر جدید محسوب میشود. اسپیسایکس در فوریهی سال گذشته و در جریان پروازی آزمایشی، فالکون هِوی را نخستینبار بههمراه محموله از روی زمین بلند کرد.
فالکون هوی اسپیسایکس قدرتمندترین راکت عملیاتی فعلی در دنیا محسوب میشود. این راکت از سه بوستر مرحلهی نخست برپایهی راکتهای چندبار مصرف فالکون ۹ تشکیل شده است. تمام این بوسترها بهنحوی طراحی شدهاند که پس از پرتاب به زمین بازگردند و در پرتابهای آتی باردیگر استفاده شوند.
در جریان نخستین پرتاب فالکون هِوی در سال ۲۰۱۸، دو عدد از بوسترها همزمان روی سکوهای فرود در پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال به زمین نشستند؛ اما بوستر مرکزی نتوانست دقیقا روی کشتی بدون سرنشین اسپیسایکس در اقیانوس اطلس فرود بیاید.
مدتی پیش، افشای تصویر منتسب به گوشی جدید ردمی با نام ردمی پرو ۲ را شاهد بودیم. در این تصویر، بهوضوح دیده میشد این گوشی از دوربین سلفی کشویی برخوردار است. بااینحال، اخیرا لو ویبینگ، مدیرکل برند ردمی، این تصویر و گوشی بهنمایشدرآمده در آن را بهطور رسمی تکذیب کرده است.
او میگوید ردمی از چندی پیش، ساخت گوشی مجهز به تراشهی اسنپدراگون ۸۵۵ را آغاز کرده است؛ بااینحال، گوشی اشارهشده دوربین سلفی کشویی ندارد. درضمن، طراحی کلی دستگاه نیز به آنچه در تصویر فاششده دیده میشود، شبیه نیست. این تصویر را میتوانید در ادامه مشاهده کنید:
در تصویر بالا، مشخصات نسبتا زیادی از این گوشی منتشر شده بودند. تکذیب این تصویر احتمالا بهمعنی این است که حداقل فعلا دستگاهی با نام ردمی پرو ۲ قرار نیست ساخته شود. گفتنی است شایعات مرتبط به این گوشی از سال ۲۰۱۷ تاکنون، بهصورت ضدونقیض شنیده میشوند. گوشی جدید ردمی هر نامی که داشته باشد، شکی نداریم که قرار است دستگاهی ردهبالا لقب گیرد.
بهلطف تلاشهای دانشمندان، روشی جدید توسعه داده شده که بهطرز درخورتوجهای روند تولید مولکولهای بزرگDNA را ساده میکند که شامل صدها ژن هستند. با استفاه از این روش، آنها اولین ژنوم باکتری را ساختند که الگوریتمی رایانهای آن را کاملا طراحی کرده بود. این روش ظرفیت این را دارد که علم زیستفناوری را بهطورکلی دگرگون کند.
همهی توالیهای ژنوم شناختهشده در سراسر جهان در پایگاه دادهای متعلق به مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژی در ایالات متحدهی آمریکا ذخیره میشوند. از امروز، این پایگاه داده ورودی جدیدی دارد: کالوباکتر اتنسیس 2.0. این اولین ژنوم تولیدشدهی رایانه از اندامگان زندهای است که دانشمندان دانشگاه ETH واقع در زوریخ آن را توسعه دادهاند. بااینحال، باید به این موضوع تأکید شود که ژنوم کالوباکتر اتنسیس 2.0 ازلحاظ فیزیکی بهشکل مولکول DNA بسیار بزرگی تولید شده است؛ اما اندامگان مرتبط هنوز وجود ندارد.
کالوباکتر اتنسیس 2.0 براساس ژنوم باکتری بیآزار آبشیرینی ساخته شده که روی آن مطالعه شده است. این باکتری که «کالوباکتر کرسنتوس» نام دارد، بهطور طبیعی در آب چشمهها و رودخانهها و دریاچهها در سراسر دنیا یافت میشود. کالوباکتر کرسنتوس باعث ایجاد بیماری نمیشود و اندامگان نمونهای است که در آزمایشگاهها برای مطالعهی زندگی باکتریها استفاده میشود. ژنوم این باکتری شامل ۴,۰۰۰ ژن است. دانشمندان قبلا نشان دادند تنها ۶۸۰ مورد از این ژنها برای بقای این گونه در آزمایشگاه ضروری هستند. باکتریها با این مقدار ژنوم حداقلی در شرایط آزمایشگاهی دوام میآورند.
کالوباکتر کرسنتوس باکتری بیآزاری است که در آبهای شیرین سرتاسر دنیا یافت میشود
بیت کریستین، استاد دانشگاه ETH زوریخ و برارش متیاس کریستین، شیمیدان دانشگاه ETH زوریخ، حداقل ژنوم کالوباکتر کرسنتوس را بهعنوان نقطهی شروع در نظر گرفتند. آنها این ژنوم را از خراشی بهعنوان کروموزومی حلقوی بهطور شیمیایی سنتز کردند. براساس گزارش رسانهها، سنتز شیمیایی ژنوم باکتریها را ۱۱ سال پیش کریگ ونتر، دانشمند آمریکایی پیشگام در علم ژنتیک، ارائه کرد که نتیجهی ۱۰ سال تلاش ۲۰ نفر دانشمند بود. هزینه این پروژه مبلغی معادل ۴۰ میلیون دلار بوده است.
منطقیکردن فرایند تولید
درحالیکه گروه ونتر کپی دقیقی از ژنوم طبیعی ساختهاند، پژوهشگران دانشگاه ETH ژنوم خود را با استفاده از الگوریتم کامپیوتری تغییر دادند. انگیزهی آنها برای انجام این کار به دو دسته تقسیم میشد:
- آسانترکردن روند ساخت ژنومها
- پاسخ به پرسشهای بنیادی علم زیستشناسی
برای ایجاد یک مولکول DNA به بزرگی یک ژنوم باکتری، دانشمندان باید گامبهگام پیش بروند. دربارهی ژنوم کالوباکتر، دانشمندان این دانشگاه ۲۳۶ بخش ژنوم را سنتز کردند که آنها بعدا باهم ترکیب شدند. متیاس کریستین دراینباره گفت:
سنتز ردن این ژنومها همیشه آسان نیست. مولکولهای DNA نهتنها این توانایی را دارند که به دیگر مولکولهای DNA بچسبند؛ بلکه بسته به توالی، آنها همچنین میتوانند خود را به حلقهها و گرههایی متصل کنند که میتواند فرایند تولید را مختل یا تولید را غیرممکن کنند.
توالیهای DNA سادهشده
برای سنتزکردن بخشهای ژنوم به سادهترین شکل ممکن و سپس پیونددادن تمام بخشها بهشیوهای ساده بههم، دانشمندان بهطور کامل توالی ژنوم را بدون تغییر اطلاعات ژنتیکی واقعی در سطح پروتئین ساده کردند. آزادیِعمل فراوانی برای سادهسازی ژنومها وجود دارد؛ زیرا زیستشناسی افزونگیهایی برای ذخیرهی اطلاعات ژنتیکی دارد. بهعنوان مثال، برای بسیاری از اجزای پروتئین (آمینواسیدها)، دو یا چهار یا حتی بیشتر از این تعداد امکان برای نوشتن اطلاعاتشان در DNA وجود دارد.
الگوریتم ارائهشدهی دانشمندان در دانشگاه ETH زوریخ از این افزونگی کد ژنتیکی استفاده بهینه میکند. با استفاده از این الگوریتم، پژوهشگران توالی ایدهآل DNA را برای سنتزکردن و ساخت ژنوم محاسبه کردند که آنها درنهایت، از آن برای کار خود استفاده کردند. درنتیجه، دانشمندان تعداد زیادی تغییر کوچک را در حداقل ژنوم ایجاد کردند که درمجموع تأثیرگذار هستند: بیش از یکششم از تمام ۸۰۰,۰۰۰ حرف DNA در ژنوم مصنوعی درمقایسهبا حداقل ژنوم طبیعی جایگزین شدند. بیت کریستین دراینباره گفت:
ازطریق این الگوریتم، ژنوم خود را به توالی جدیدی از حروف DNA کاملا بازنویسی کردیم که دیگر مشابه توالی اصلی نیست. باوجوداین، عملکرد زیستی آن در سطح پروتئین یکسان باقی مانده است.
مقالههای مرتبط:
آزمایش لیتموس برای ژنتیک
ژنوم بازنویسیشده از دیدگاه زیستشناسی جالب است. بیت کریستین دراینباره توضیح داد:
روش ما مانند آزمایش لیتموس است برای اینکه ببینیم زیستشناسان بهدرستی ژنتیک را درک کردهاند یا خیر و به ما این امکان را میدهد که شکافهای احتمالی در دانش خود را بیابیم.
بهطور طبیعی ژنوم بازنویسیشده فقط میتواند اطلاعاتی را شامل شود که پژوهشگران درواقع آنها را درک کردهاند. اطلاعات اضافی پنهان که ممکن است در توالی DNA وجود داشته باشند و هنوز دانشمندان آنها را نشناختهاند، در فرایند ایجاد این کد جدید در نظر گرفته نشدهاند.
برای اهداف پژوهشی دانشمندان گونهای از باکتریها را تولید کردند که ژنوم طبیعی کالوباکتر و نیز بخشهایی از ژنوم مصنوعی جدید را شامل میشد. پژوهشگران با خاموشکردن ژنهای طبیعی خاصی در این باکتری توانستند عملکرد ژنهای مصنوعی را آزمایش کنند. آنها هرکدام از این ژنهای مصنوعی را در فرایندی چندمرحلهای آزمایش کردند.
در این آزمایشها، پژوهشگران دریافتند فقط ۵۸۰ ژن از ۶۸۰ ژن مصنوعی عملکرد مناسبی دارند. بیت کریستین دراینزمینه گفت:
با دانشی که در این حوزه بهدست آوردیم، برای ما امکانپذیر خواهد بود الگوریتم خود را بهبود ببخشیم و نسخه سوم ژنومهایی با عملکرد کامل را توسعه دهیم.
ظرفیت بسیار فراوان برای بیوتکنولوژی
متیاس کریستین گفت:
اگرچه نسخه فعلی ژنوم هنوز بینقص و کامل نیست، کار ما نشان میدهد سیستمهای بیولوژیکی به روشی ساده ساخته میشوند که در آینده، قادر خواهیم بود باتوجهبه اهدافمان، مشخصات دلخواهمان را روی کامپیوتر طراحی کنیم و سپس، آنها را بسازیم.
همانطورکه بیت کریستین تأکید کرد، این موضوع میتواند با روشی نسبتا ساده انجام شود:
آنچه با روش کریگ ونتر ۱۰ سال طول کشید، گروه کوچک ما با این فناوری جدید توانست در مدت یک سال به آن دست یابد که هزینهای معادل ۱۲۰,۰۰۰ فرانک سوئیس داشت. ما باور داریم ایجاد سلولهای فعال باکتریایی با چنین ژنومی نیز بهزودی امکانپذیر خواهد بود.
چنین توسعهای ممکن است ظرفیت درخورتوجهی داشته باشد. از بین کاربردهای احتمالی آیندهی این روش، میتوان به میکروارگانیسمهای مصنوعی اشاره کرد که میتوانند در بیوتکنولوژی برای تولید مولکولهای پیچیده دارویی فعال یا ویتامینها بهکار گرفته شوند. همچنین، این فناوری میتواند برای تولید همهی میکروارگانیسمها و نهتنها کالوباکترها استفاده شود. کاربرد احتمالی دیگر این فناوری، تولید واکسن های DNA خواهد بود. هرچه نتایج این پژوهش و کاربردهای احتمالی آن امیدوارکننده باشد، استفاده از آن نیازمند بحثی عمیق در جامعه دربارهی اهداف این فناوری و درعینحال، روشهای پیشگیری از سوءاستفادههای احتمالی آن است. بیت کریستین دراینباره گفت:
هنوز مشخص نیست اولین باکتری با ژنوم مصنوعی چه زمانی تولید خواهد شد؛ اما اکنون واضح است که این باکتری میتواند تولید شود. ما باید از این زمان برای بحثهای متمرکز در میان دانشمندان و نیز در جامعه استفاده کنیم. ما برای شرکت و کمک به ایجاد این بحث با همهی دانشمان آمادهایم.
.: Weblog Themes By Pichak :.