علیرغم نقش انکارناپذیر ارتباطات بیسیم در افزایش کیفیت زندگی افراد، همواره بحثهای زیادی دربارهی اثرهای این امواج الکترومغناطیسی بر سلامت انسان وجود داشته است. پژوهشگران همواره تلاش کردهاند از ایمنی این نوع تجهیزات برای سلامت عموم مطمئن شوند. دراینمیان، شاید یکی از تجهیزات مهم بحثبرانگیزی که پیوسته توجه زیادی را بهخود جلب کرده، ایستگاههای مخابراتی تلفنهمراه بودهاند.
از دیدگاه بینالمللی، تنها نهاد ناظر بر سلامت و ایمنی مردم دربرابر میدانهای الکترومغناطیسی، سازمان بهداشت جهانی (WHO) است. در این سازمان، هیئتی با نام «کمیسیون بینالمللی حفاظت دربرابر تشعشعات یونیزهکننده» یا بهاختصار ICNRIP مسئول بررسی علمی اثرهای میدانهای الکترومغناطیسی روی سلامت افراد است. بنابر دستورالعملهای ICNIRP، قرارگیری درمعرض سطوح بالایی از تشعشعات الکترومغناطیسی میتواند موجب بُروز عوارضی مانند افزایش دمای بدن افراد شود؛ بههمیندلیل، این کمیسیون برآن شد مقادیر مرجعی بهعنوان استاندارد سطح تشعشعات دریافتی بدن انسان تعریف کند. این مقادیر پارامترهای مختلفی را دربرمیگیرد که در میان آنها، میتوان به توان مصرفی و بهرهی تقویت آنتنها، سیستم کنترل توان تطبیقی در ایستگاه مخابراتی و شرایط محیطی محل نصب ایستگاهها اشاره کرد.
مقالهی مرتبط:
بهتازگی گروهی از پژوهشگران کشورمان در دانشگاه فردوسی مشهد، برای بررسی سطح تشعشعات ناشی از میدان مغناطیسی دکلهای مخابراتی تلفنهای همراه مطابق استانداردهای بینالمللی، برخی آزمایشها را انجام دادهاند. در این آزمایشها که در پردیس دانشگاه فردوسی انجام گرفت، سطح تشعشعات هم در فضای بسته و هم فضای آزاد اندازهگیری و نتایج با دستورالعملهای ICNIRP و نیز استاندارد ۸۵۶۷ مقایسه شد.
گفتنی است این دانشگاه به پنج ایستگاه واقع در فضای باز (میکروسل) و دو ایستگاه واقع در فضای بسته (پیکوسل) مجهز است.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
تصاویر مربوطبه دکلهای مخابراتی نصبشده در پردیس دانشگاه فردوسی مشهد
تاکنون پژوهشهای زیادی درزمینهی سطح تشعشعات ایستگاههای میکروسل و ماکروسل نصبشده در فضای آزاد انجام شده است؛ بااینحال، پژوهشها دربارهی سطح تشعشعات مجاز در ایستگاههای منصوب در فضاهای داخلی بسیار محدود بوده است.
خطر تشعشعات الکترومغناطیسی برای انسان از کجا نشئت میگیرد؟
خطرهای کوتاهمدت شامل افزایش حرارت بدن بهعلت تلفات میدان الکترومغناطیسی در محیط بدن است. ICNIRP شاخصی بهنام نرخ ویژهی جذب (SAR) تعریف کرده که درحقیقت، میزان انرژی جذبشده در واحد جرم بافتهای بدن انسان است. بنابر دستورالعمل این کمیسیون، میزان توان تشعشعیافته از تجهیزات بیسیم باید بهحدی اندک باشد که شاخص SAR مربوطبه آنها از آستانهی مجاز تعریفشده تجاوز نکند. مقدار آستانهی بینالمللی مجاز SAR برای کل بدن انسان در فرکانس کاری ۱۰۰ کیلوهرتز تا ۳۰۰ گیگاهرتز، برابر با ۰.۰۸ وات بر کیلوگرم تعیین شده و مقادیر بیشتر از این آستانهی مجاز برای سلامتی انسان مضر شناخته شده است. بنابراین، تمامی اپراتورهای تلفنهای همراه باید توان آنتنهای BTS خود را بهگونهای تنظیم کنند که تشعشعات آنها از این حد تجاوز نکند.
باوجوداین، مشکل اینجا است که اندازهگیری شاخص SAR برای کل بدن انسان، امری مشکل است و انجام آن مستلزم استفاده از دستگاههای اندازهگیری پیچیده و گرانقیمتی است که باید در مجاورت آنتنهای مخابراتی نصب و بهرهبرداری شوند. ازاینرو، معمولا اندازهگیریهای مربوطبه این شاخص فقط در محیط آزمایشگاههای ویژه انجام میگیرد. در جدول زیر، حد آستانهی مجاز برای شدت میدان الکترومغناطیسی براساس فرکانسهای کاربری اپراتورهای تلفنهمراه آمده است.
نتایج عملی حاصل از آزمایشهای میدانی چگونه بوده است؟
همانطورکه پیشتر اشاره کردیم، از مجموع هفت آنتن BTS موجود در پردیس دانشگاه فردوسی، پنج آنتن در فضای آزاد و دو آنتن در فضای داخلی ساختمان دانشکدهی مهندسی نصب شدهاند. آنتنهای فضای آزاد همگی روی دکلهایی با ارتفاع ۲۴ تا ۳۰ متر از سطح زمین نصب شده که اپراتورهای مختلف برخی از این دکلها را بهصورت اشتراکی بهرهبرداری کردهاند. تمامی آنتنهای فضای آزاد برای ارائهی خدمات GSM و UMTS و LTE طراحی شدهاند؛ درحالیکه آنتنهای داخلی، فقط میتوانند سرویس GSM را با هدف بهبود کیفیت تماسهای صوتی در شبکهی پرترافیک ساختمان دانشکده را ارائه دهند. گفتنی است در محیط فضای داخلی دانشکده علاوهبر دو آنتن BTS اشاره شده، بیش از ۶۰ آنتن وایفای درحالکار در فرکانس کاری ۲.۴ گیگاهرتز نیز مستقر هستند.
تصویری از تجهیزات استفادهشده برای اندازهگیری سطح تشعشعات الکترومغناطیسی (الف) آنتن BTS فضای بسته (ب) آنتن BTS فضای آزاد
تمامی آزمایشها را ابزارهای دقیق و در ساعات پرترافیک شبکهی مخابرات (بین ۹ صبح تا ۳ بعدازظهر) انجام دادهاند. نتایج مربوطبه سطح میدان الکترومغناطیسی حاصل از ۴ آنتن منصوب در فضای آزاد در شکل زیر نمایش داده شده است:
سطح میدان الکتریکی دریافتی در چهار آنتن BTS نصبشده در فضای آزاد
همانطورکه میبینید تمامی مقادیر ثبتشدهی پژوهشگران در محدودهی آستانهی مجاز ICNIRP قرار گرفتهاند. نتایج حاکی از آن است که بهدلیل نبود ساختمانهای اداری و مسکونی در فواصل غیرمجاز دربرابر آنتنهای BTS، انتظارات مربوطبه این استاندارد بهخوبی برآورده شده است.
نتایج حاصل از آزمایشهای میدانی درزمینهی دو خط RX یکی از آنتنهای فضای داخلی دانشکده نیز در شکل زیر آمده است:
سطح میدان الکتریکی دریافتی در دو خط RX مربوطبه آنتن BTS نصبشده در فضای داخلی (a) خط RX اول و (b) خط RX دوم
نتایج گویای این واقعیت است که حداکثر مقدار مشاهدهشده برای شدت میدان الکترومغناطیسی در فضای بسته بهمیزان ۱۶ ولت بر متر بوده است. باتوجهبه اینکه سطح فرکانس کاری آنتنها ۹۰۰ مگاهرتز بوده؛ پس، میتوان نتیجه گرفت حداکثر شدت تشعشع دریافتی در محل، نهایتا ۴۰ درصد از حد مجاز تعریفشده در ICNIRP بوده است.
این مطالعهی موردی نشان میدهد سطح تشعشعات دریافتی از چند ایستگاه مخابراتی نمونهی نصبشده در فضای آزاد نهایتا به ۳ ولتبرمتر (معادل ۷ درصد آستانهی مجاز) و در فضای داخلی ساختمان حداکثر به ۱۶ ولتبرمتر (معادل ۴۰ درصد آستانهی مجاز) میرسد. بدینترتیب، مطابق دستورالعملهای ICNRIP، اثرهای کوتاهمدت تشعشعات این آنتنهای مخابراتی برای انسان خطری نخواهد داشت. هرچند بهنظر میرسد قضاوت صحیح دربارهی وضعیت کلی سطح تشعشعات آنتنهای مخابراتی و تحلیل آثار آن روی سلامت افراد جامعه، به انجام مطالعات مشابه بیشتر درمحدودهی ایستگاههای فعال در سطح کشور منوط باشد.
شایعههای مختلفی دربارهی ساعت هوشمند گوگلواچ منتشر شده بود. حتی در برخی اخبار فاششده، کدنامMedaka مربوطبه ساعت هوشمند گوگل نیز فاش شده بود. سال گذشته، هنوز این اطمینان وجود نداشت که باید منتظر ساعت هوشمند گوگلواچ باشیم یا خیر و وضعیت گجت پوشیدنی گوگل در هالهای از ابهام قرار داشت. بااینحال باتوجهبه آخرین اخبار، بهنظر میرسد گوگل در حال ساخت ساعت هوشمند جدیدی است و انتظار میرود سال جاری میلادی معرفی آن را شاهد خواهیم بود.
مقالههای مرتبط:
اولین اخبار دربارهی این گجت پوشیدنی در مانتین ویو و در ژانویه منتشر شد. در آن زمان گفته شد گوگل با پرداخت ۴۰ میلیون دلار از دانش فسیل درزمینهی ساعت هوشمند استفاده میکند. اوایل بهمن، وریلی آلفابت تأییدیه FDA را برای پایش ضربان قلب ساعت هوشمند دریافت کرد.
این ساعت هوشمند برای افراد مبتلا به بیماری قلبی و زیرنظر پزشک، میتواند گجتی کاربردی و مؤثر باشد. در نظر بگیرید بخش سلامت آلفابت، موسوم به وریلی، مؤسسهای تحقیقاتی متعلق به گوگل است. درنتیجه، انتظار میرود فناوری پایش ضربان قلب (ECG) به ویژگی بومی در Wear OS و احتمالا به یکی از ویژگیهای ساعت هوشمند گوگلواچ تبدیل شود.
اپل واچ ۴ با قابلیت پایش ضربان قلب معرفی شد. این گجت پوشیدنی میتواند ریتمهای غیرطبیعی قلب، مانند فیبریلاسیون دهلیزی (AFib) را تشخیص دهد. ریتمهای غیرطبیعی قلب میتوانند برای سلامت فرد بسیار خطرناک باشند و حتی به سکتهی قلبی و لختهشدن خون و مرگ منجر شوند. اپل آخرین ساعت هوشمندش را با فناوری پیشرفتهای به بازار معرفی کرد.
باتوجهبه پتنت ثبتشدهی گوگل در ادارهی ثبت اختراعات و علامت تجاری ایالات متحدهی آمریکا (USPTO)، قطعهی بزرگی از پازل مربوطبه پیکسلواچ پیدا شد. براساس گزارش منتشرشدهی Patently Apple، در پتنت گوگل، طراحی ساعتی هوشمندی بههمراه قلابی روی بند آن نشان داده شده است که با کمک آن کاربران میتوانند بهسرعت بند ساعت خود را تعویض کنند. با کمک سازوکار جدید، امکان تغییر بند سریع برای ساعتهای پیکسلواچ گوگل فراهم میشود و ازایننظر ساعتهای پیکسلواچ میتوانند وارد رقابت جدیدی با ساعتهای هوشمند اپل واچ شوند.
همانطورکه در تصاویر مربوطبه پتنت مشاهده میکنید، در یکی از مدلها از آهنربا برای سازوکار اتصال بند و در دیگری از دکمه برای این سازوکار اتصال استفاده شده است. پتنت گوگل در سهماههی دوم سال ۲۰۱۷ ثبت شده است. باتوجهبه اینکه انتظار میرود رویداد گوگل I/O از ۷ تا ۹مِی (برابر با ۱۷ تا ۱۹اردیبهشت) برگزار شود، درنتیجه بهنظر نمیرسد تا اکتبر (برابر با مهر) معرفی گوگل پیکسلواچ را شاهد باشیم. معمولا گوگل بهطور سنّتی گوشیهای پیکسل بالاردهی جدیدش را در این زمان معرفی میکند. انتظار میرود سال جاری نیز معرفی گوشیهای هوشمند پیکسل ۴ و پیکسل 4 XL و هر نوع سختافزار جدید، ازجمله ساعت هوشمند را شاهد باشیم.
پیکسلواچ گوگل، اولین دستگاه دریافتکنندهی بهروزرسانی جدید Wear OS
کوپرتینوییها با معرفی اپلواچ، بهعنوان محبوبترین برند گجتهای پوشیدنی شناخته میشوند. این درحالی است که گوگل هنوز نتوانسته ساعت هوشمندش را به بازار معرفی و عرضه کند. باتوجهبه اینکه اپل قصد دارد ویژگیهای جدید مربوطبه سلامت را به ساعت هوشمند خود اضافه کند، درنتیجه پیکسلواچ برای رقابت با گجت پوشیدنی اپل باید بتواند حرف تازهای برای گفتن داشته باشد.
برای اینکه گوگل بتواند با اپل در این حوزه رقابت کند، باید بتواند ساعت هوشمند خود را با ویژگیهای مبتنی برگوگل اسیستنت توسعه دهد تا از کوپرتینوییها پیشی بگیرد. دستیار هوشمند گوگل بهعنوان بهترین دستیار مجازی درمقایسهبا سیری شناخته میشود. باتوجهبه اینکه گوگل اسیستنت درحالحاضر در Wear OS، سیستمعامل گوگل برای گجتهای پوشیدنی، پشتیبانی میشود، انتظار میرود گوگل تصمیم بگیرد پیکسلواچ را با قابلیتهای ویژهای مبتنی بر دستیار هوشمندش معرفی کند.
گوشیهای هوشمند پیکسل در بازار ایالات متحدهی آمریکا بهعنوان دستگاههایی شناخته میشود که سریعتر از سایر رقبا بهروزرسانیها را دریافت میکنند و از دوربین عالی بهره میبرند. گوگل باید دربارهی بهروزرسانی نسخههای Wear OS و حتی انتشار نسخههای جدید برای پیکسلواچ نیز مطمئن شود. انتظار میرود گوگل این ساعت هوشمند را وارد اکوسیستمی کند که درحالحاضر، در محصولات محبوبی همچون گوگلهوم و اسپیکر یا نمایشگرهای هوشمند این شرکت دیده میشود. باتوجهبه تصاویر مربوطبه پتنت گوگل، انتظار میرود پیکسلواچ با نمایشگر دایرهایشکل معرفی شود.
استون مارتین رپید AMR یکی از محصولات جدید استون مارتین روی پلتفرم VH این شرکت است. پلتفرم VH انعطافپذیری فراوانی دارد و به این سازنده امکان میدهد خودروهای گوناگونی روی این پلتفرم تولید کند. استون مارتین رپید در کلاس خودرویی است که تاحدودی ازمُدافتاده محسوب میشوند؛ یعنی خودروهای سدان چهارنفره با موتورهای پرحجم. باوجوداین، این خودرو از جذابیت لازم برای موفقیت در بازار برخوردار است.
مدل AMR به تعداد محدود ۲۱۰ دستگاه تولید خواهد شد و قدرت موتور ۵۹۵ اسببخاری آن درمقایسهبا مدل رپید S، تقریبا ۳۵ اسببخار بیشتر و قیمتش نیز ۶۰,۰۰۰ دلار گرانتر است. پلتفرم VH استون مارتین روزهای آخر عمر خود را سپری میکند و با پایان تولید مدل ونکوئیش S، حالا رپید AMR آخرین خودرویی است که روی این پلتفرم تولید میشود. درحالحاضر، تولید رپید AMR شروع شده و همچنان میتوان آن را از نمایندگیهای استون مارتین خرید.
استون مارتین رپید AMR درمقایسهبا مدل استاندار این خودرو ترمزهای قویتر و نرمتری دارد که از سرامیک کربن ساخته شدهاند و درون رینگهای ۲۱ اینچی اختصاصی این مدل قرار دارند.
رپید را باید از آخرین محصولات V12 استون مارتین دانست. موتور ۶ لیتری تنفسطبیعی AMR با حجم ۵,۹۳۵ سیسی موتور جدیدی نیست و نسخهی ابتدایی آن در سال ۱۹۹۹ روی مدل DB7 ونتیج معرفی شد. در مدل AMR، با بهینهسازیهای انجامشده قدرت این موتور به ۵۹۵ اسببخار در ۷,۰۰۰ دوربردقیقه و گشتاورش به ۶۳۰ نیوتنمتر در ۵,۵۰۰ دوربردقیقه رسیده است. در این مدل، نیروی تولیدشده با استفاده از جعبهدندهی ۸ دندهی خودکار به چرخهای عقب منتقل میشود و میتواند این سدان ۱,۹۹۵ کیلوگرمی را در ۴.۲ ثانیه از سکون به ۱۰۰ کیلومتربرساعت برساند و درنهایت نیز، به حداکثر سرعت ۳۳۰ کیلومتربرساعت دست یابد.
جعبهدندهی استون مارتین رپید AMR در قسمت عقب قرار گرفته تا به تقسیم وزن بهتر کمک کند. همچنین برای چسبندگی بیشتر، دیفرانسیل خودرو از نوع لغزش محدود (LSD) است. رپید AMR با فاصلهی محوری ۲,۹۸۹ میلیمتری تعادل بسیار مناسبی روی جاده دارد و ازایننظر، یکی از بهترینهای بازار است. نکتهی منفی این خودرو وزن ۱,۹۹۵ کیلوگرمی آن است؛ بهطوریکه فقط از بنتلی کنتیننتال GT سبکتر است؛ اما در بین خودروهای سنگینوزن، رپید AMR یکی از رانندگیهای لذتبخش را دارد. با تمام اینها، نباید از عمر ۹ سالهی این خودرو نیز چشمپوشی کرد.
مقالههای مرتبط:
نسخهی AMR سواری خشکتری درمقایسهبا رپید استاندارد دارد و همین خشکی سواری فرمانپذیری بهتری برای این مدل فراهم میکند. باتوجهبه این تغییرات، همچنان میتوان نمرهی قبولی ربه کیفیت سواری AMR داد. مواجهی سیستم تعلیق این خودرو با دستاندازهای کوچک بسیارخوب است؛ اما با رسیدن به دستاندازهای بزرگ کمی آزاردهنده میشود.
سیستم فرمان نیز عملکردی بسیار رضایتبخش و البته تیز دارد. قفلتاقفل این فرمان فقط ۳ دور است و کنترل مناسبی در پیچها به راننده میدهد. ارزش فرمانپذیری مناسب استون مارتین AMR را وقتی درک خواهید کرد که بدانید این خودرو فاقد سیستمهای پیشرفتهای همچون سیستم تعلیق بادی و سیستم فرمانپذیری محورعقب و سیستم کنترل حرکات بدنه است.
استون مارتین رپید AMR درمقایسهبا رقبا فضای داخلی کوچکی دارد. دیگر نقصی که در این خودرو مشاهده میشود، سیستم اطلاعات و سرگرمی و رهیاب ماهوارهای قدیمی استون مارتین است. استون مارتین رپید AMR با اینکه جزو آخرین محصولاتی است که روی پلتفرم VH ساخته میشوند و درمقایسهبا رقبایش ازنظر فناوری قدیمیتر است؛ اما بازهم مشتریان خود را دارد و شیفتگان موتورهای سنّتی V12 آن را خواهند پسندید.
کارآفرینان درحقیقت میوهی میل بشری و نتیجهی ارادهی انسان برای کشف ناشناختهها و نوآفرینی هستند. آنها در لبهی تیز بازار حرکت میکنند و همواره باید خلاق و نوآور باشند. کارآفرینان موفق همواره میکوشند تا قواعد جاری و چهارچوبهای موجود را به روش خلاقانه، بشکنند یا تغییر دهند؛ بهگونهای که مناسب موقعیت باشند.
اگر قصد دارید چهارچوبها را بشکنید، روی بازارهای بزرگ و صنایع مختلفی تمرکز کنید که بهتدریج آمادهی ساختارشکنی و نوآوری میشوند. درعینحال، این نکته را در نظر بگیرید که قرار نیست ایدهها در این صنایع نوآفرینی و ساختارشکنی کنند؛ بلکه ساختارشکنی در این صنایع، ازطریق حل مشکلاتی حاصل میشود که نسل جدید مصرفکنندگان با آن مواجه هستند. اینها مسائل و مشکلاتی هستند که شرکتهای فعلی و رقبای موجود نمیتوانند یا به این زودیها نخواهند توانست آنها را حل کنند.
میتوانید با ژیلتها هم دربیفتید!
این مثال را در نظر بگیرید: طی بیش از یک قرن گذشته، ژیلت در میان پیشروان نوآوری و فناوریهای جدید در شیوهی اصلاح مصرفکنندگان قرار داشته است. مطمئنا ژیلت با درنظرگرفتن جایگاهش، هیچگاه به فکر کاهش قیمت محصولاتش نیفتاده است؛ اما برندی ناشناخته بهنام دالر شیو کلاب از این خلأ بهنفع خود استفاده کرد و حالا این شرکت بهسرعت درحالگرفتن سهم ژیلت در بازار اصلاح مو و ابزارهای مراقبت شخصی است.
مرور تجربههای مشابه با دالر شیو نشان میدهد در بسیاری از صنایع، بهشرط نوآوری و ارائهی خدمات متناسب با نیازهای نسلهای جدید همچنان امکان ورود و گرفتن سهم بازار وجود دارد. در اینجا، هفت صنعت را بررسی میکنیم که در دههی پیش رو، بیشترین نوآوری ساختارشکنانه را تجربه خواهند کرد.
۱. خدمات مالی
بسیاری از شاخهها و ابعاد این صنعت به تغییرات اساسی نیاز دارند تا بدینترتیب، سرمایهگذاری برای همهی آحاد جامعه به فرایندی جامعتر و شفافتر و یکپارچهتر تبدیل شود. نسل هزاره (میلنیال) باوجودآنکه به پساندازکردن تمایل نشان میدهد، درحالحاضر، هیچ سرنخ یا ایدهی درستی دربارهی روش صحیح سرمایهگذاری ندارد. استارتاپهایی مثل آکورن و رابینهود با درک این خلأ تلاش میکنند راهکاری متناسب با نیاز نسلهای جدید در حوزهی خدمات مالی ارائه کنند؛ درحالیکه برندهای سنّتی مثل مورگان استنلی میکوشند پیشازآنکه از بازار کنار زده شوند، با نسل جدید ارتباط بگیرند.
۲. بهداشت و درمان
صنایع درمانی و پزشکی نیز بهحتم به مرحلهی ساختارشکنی و بازآفرینی کلیشههای سنّتی خود دست یافتهاند. نسل فعلی برای درمان ناخوشیهای کوچکی مانند گلودرد یا گرفتگی بینی یا ناراحتی معده واقعا به درمانگاههای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای بزرگ نیاز دارد؟ این نسل کمتحمل میتواند زمان خود را در صفوف انتظار و نوبتگیری صرف کند؟
با گسترش بیشتر فناوریهای ارتباط ویدئویی فناوریهای دیگر در صنعت درمان، قابلیت «پرکردن شکاف» میان بیماران و پزشکان بسیار سادهتر و کارآمدتر شده است. درحالحاضر، شرکت CVS برای رفع نیازهای سرپایی بهداشتی و درمانیخدمات ۱۰ دقیقهای و ویزیت پزشکی ازراهدور ارائه میکند. بااینحساب، شرکتهای سنّتی خدمات درمانی در آینده باید چه تحولاتی در خدمات خود ایجاد کنند؟
۳. صنعت مُد و لباس
صنعت مُد همواره صنعتی ساختارشکن بوده است؛ چراکه سبک پوشش و سلیقهی مردم مدام درحالتغییر است. باوجوداین، همیشه فرصت برای کسبوکارهای نوپا و استارتاپها بهمنظور ایجاد و ارائهی راهحلهای ساختارشکنانه و بدیع وجود دارد که زحمت مشتری را بهحداقل میرساند.
مقالههای مرتبط:
ما همیشه از خرید محصولات مرتبط با مُد و پوشاک استقبال میکنیم؛ اما خریدکردن در این حوزه همیشه هم آسان نیست. فرض کنید شرکتی پیدا شود و «ما را دیجیتالی کند»، به این معنا که دقیقا اندازهها و سلیقهی پوشش ما را بداند و بتواند امکان پرو آنلاین لباس را برایمان فراهم کند. بدینترتیب، سرویس آنلاین فروش پوشاک میتواند بهراحتی و هوشمندانه لباسهای باب سلیقهی ما را از هر برندی ارائه کند و ما نیز بابت اندازهنبودن لباس نگرانی نخواهیم داشت. این مسئله یکی از دشواریها و دغدغههای همیشگی خرید لباس از اینترنت بوده است؛ ازاینرو، هرکسی که بتواند این مشکل را حل کند، باید در انتظار آیندهی درخشانی برای برند خود باشد. برای ورود به این عرصه حتی نیاز نیست که خودتان تولیدکنندهی لباس باشید یا انبار پوشاک داشته باشید.
۴. صنعت بیمه
تمام انسانها و بلکه بنگاههای اقتصادی به بیمه نیاز دارند. بااینحال، نسلهای درحالرشد که بیمه میتواند آیندهشان را تضمین کند، درک و شناخت چندانی از بیمه و چیستی آن ندارند. نسلهای جدید وفاداری چندانی نیز به برندها ندارند.
نسل جدید برای خریدن بیمه بهجای تماس با کارگزاران سنّتی، تحقیق و مقایسهی آنلاین گزینههای موجود برای خرید مستقیم بیمه را شروع میکند. بنابراین، راهکارهای آنلاین، فوری، بیواسطه و ارزان میتواند انقلابی در صنعت بیمه ایجاد و توجه نسلهای جدید را بهخود جلب کند.
۵. خدمات حقوقی
خدمات حقوقی و قانونی حوزهای بکر برای نوآوریاند. یافتن راههای بهتر و ارزانتر برای ارائهی خدمات حقوقی به افراد حقیقی و صاحبان کسبوکار یکی از ظرفیتهایی است که میتواند در کانون نوآوریها در حوزهی خدمات حقوقی قرار گیرد.
برندهای قدیمی نظیر Legal Zoom سالها است که خدمات خود را بهصورت آنلاین نیز ارائه میکنند؛ اما آنها همچنان نتوانستهاند برند خود را با نیازهای نسلهای جدید و بهویژه هزارهها وفق بدهند.
۶. صنعت جابهجایی و حملونقل
این صنعت ۱۲ میلیارد دلاری برخلاف سهم بزرگ خود از بازار، کمتر از دیگر صنایع درزمینهی نوآوری کامیاب بوده است. در این حوزه، از آگاهی دربارهی برند و معرفی درست خدمات خبری نیست و فعالان در صنعت جابهجایی نیز از استراتژی قیمتگذاری مشخص بیبهره هستند. بههمینسبب، ظرفیتهای بیاستفادهی فراوانی در این صنعت وجود دارد و شرکتهای نوآور میتوانند با ارائهی قیمتهای استاندارد و خدمات باکیفیت کمنظیر و استفاده از ابزارهای جدید برای نشاندادن ارزش برند خود، وارد این صنعت پولساز شوند و بهموفقیت برسند.
۷. مبلمان و اثاث خانه
این صنعت نیز در مسیر نوآوری ساختارشکنانه قرار گرفته است. با فراگیرشدن خرید آنلاین مبلمان، مصرفکنندگان کمتر از گذشته به خرید از شرکتها و فروشگاههای سنّتی مبلمان راغب هستند و بیشتر مایلاند محصولات دلخواهشان، مانند تشک را ازطریق وبسایتهای فروش آنلاین تهیه کنند.
کاسپر یکی از شرکتهای فروش آنلاین تشک است که در فروش اینترنتی این محصول رکورددار است. اگرچه آمازونو ویفیر رقبای سرسخت و بزرگی برای کاسپر بهنظر میرسند، مصرفکنندگان آنلاین بهدنبال بهترینها هستند و مستقیما سراغ برندهایی میروند که توأمان بتوانند محصولاتی باکیفیت و مقرونبهصرفه ارائه کنند. این قابلیتی است که برگ برندهی کاسپر در مواجهه با رقبای ریزودرشت خود است.
نگاهتان به فرصتهای خالی باشد
مقالهی مرتبط:
اگر قصد دارید کسبوکاری راهاندازی دارید، پیش از ورود به بازار، نگاهی تحلیلی به صنایع بزرگی بیندازید که بهنظر میرسد ازحیث نوآوری و ارائهی خدمات جدید و مشتریپسند، حرف تازهای برای گفتن ندارند. افزونبراین، مشتریانی را بررسی کنید که از این برندها سرخورده شدند و بهدنبال خدمات جدید و نوآورانه هستند. نیاز بازار را درک کنید و با ارائهی محصولاتی شگفتانگیز و نوآورانه و متناسب با نیازهای تازهی بازار، پاسخی برای خواستههای نسل جدید مشتریان بیابید.
بنابر تحقیقات اتحادیهی اروپا، شرکتهای بیامو و دایملر و فولکس واگن بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴ برخلاف رقابت موجود بینشان، با یکدیگر برای گسترش فناوری دستکاری میزان آلایندگی همکاری کردهاند. گفتنی است دستکاری آلایندگی و ADBlue با همکاری مهندسان پورشه و آئودی انجام شده است.
AdBlue محلولی شیمیایی برای کاهش میزان اکسیدنیتروژن (NOx) خروجی از پیشرانهی دیزلی است. همچنین، این خودروسازان بهاتهام هماهنگی در جلوگیری یا بهتأخیرانداختن استفاده از فیلتر OPF در سیستم تزریق مستقیم سوخت خودروهای شهری محکوم شدهاند. در سال ۲۰۱۷، قانونگذاران پس از اخطار نهایی به دایملر، به هر سه شرکت هشدار دادند.
مارگرت وستگر، نمایندهی بخش سیاستگذاری رقابتی اروپا گفت:
شرکتها برای افزایش سطح کیفی محصولاتشان میتوانند از راههای مختلفی با یکدیگر همکاری کنند؛ اما قوانین رقابتی اتحادیهی اروپا به آنها اجازه نمیدهد برای هدفی مخالف این و نه برای افزایش سطح کیفی محصولاتشان همکاری کنند. ما نگرانیم که این مسئله در پروندهی خودروسازان مذکور رخ داده باشد و سه شرکت دایملر و فولکس واگن و بیامو قوانین اتحادیهی اروپا را نقض کرده باشند. درنتیجه، خریداران اروپایی شاید از خرید خودروهایی با بهرهمندی از بهترین فناوری دردسترس محروم شده باشند. اکنون زمان آن رسیده تا این سه خودروساز به یافتههای ما پاسخ بدهند.
مقالههای مرتبط:
هر سه خودروساز میتوانند اعتراضهای خود را کتبی یا حضوری بیان کنند. اگر در پایان فرایند نمایندگان به این نتیجه برسند که شواهد و مدارک کافی برای وقوع تخلف و نقض قوانین اتحادیهی اروپا وجود دارد، خودروسازان به پرداخت ۱۰ درصد از درآمد کلی حاصل از فروش جهانیشان بهعنوان جریمه محکوم خواهند شد. شایان ذکر است در سال ۲۰۱۸، فروش کلی بیامو و دایملر و فولکس واگن بهترتیب مبلغی درحدود ۱۰۹ و ۱۸۷ و ۱۹۵ میلیارد دلار بود.
تقریبا یک ماه قبل، شرکت فولکس واگن دلایل صرفنظرکردن از تولید گلف R400 را برشمرد؛ اما اکنون خبر میرسد نمونهای با روح R400 برای نسل هشتم گلف در نظر گرفته خواهد شد. پروژهی R400 بهدلیل هزینهی گران خرید و نگهداری متوقف شد؛ اما اکنون، نمونهی گلف R Plus با قدرتی حدودا ۴۰۰ اسببخاری و قیمتی نزدیک به آئودی RS3 اسپرتبک معرفی خواهد شد.
باوجوداینکه روند تولید این خودرو هنوز چراغ سبز را دریافت نکرده، هربرت دیس، مدیرعامل فولکس واگن، حمایت خود را از تولید این نمونه اعلام کرده است. علاوهبراین، پیشنهادهایی هم برای طراحی تهاجمی نمونهی جدید دادهشده تا درمقایسهبا نمونه استاندارد گلف ظاهر اسپرتتری داشته باشد. نمونهی جدید گلف با بهرهگیری از موتور ۲ لیتری توربوشارژ بنزینی که آئودی توسعه داده، قدرتی بین ۳۸۰ تا ۴۰۰ اسببخار تولید خواهد کرد.
در نمونهی استاندارد گلف R، پیشرانهی ۴ سیلندر TSI قدرتی درحدود ۳۲۰ اسببخار تولید میکند. وظیفهی انتقال قدرت به سیستم چهارچرخ متحرک 4Motion جدید برعهدهی جعبهدندهی دوکلاچهی ۷ سرعته اتوماتیک خواهد بود. بنابراین در حالت استاندارد، جعبهدندهی دستی عرضه نخواهد شد. توانایی قدرتی نمونهی جدید هم درحد گلف R400 خواهد بود و طبق گزارشهای منتشرشده، تنها در مدت ۳.۹ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت میرسد.
سرعت نهایی درنظر گرفتهشده برای این هاچبک جذاب نیز به ۲۸۰ کیلومتربرساعت میرسد. نمونهی چهارچرخ متحرک گلف جدید احتمالا بهعنوان نمونهای پنجدر تا سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه میشود. نمونهی اسپرتتر پلاس هم در آخرین سالهای چرخهی عمر گلف روی خطِتولید قرار میگیرد. باوجوداین، حتی اگر نمونهی جدید گلف ۴۰۰ اسببخار قدرت داشته باشد، بازهم از مرسدس بنز A45 که بهزودی معرفی خواهد شد، ضعیفتر است.
شایان ذکر است هاچبک جدید مرسدس بنز ۴۱۶ اسببخار قدرت خواهد داشت. این موضوع جنگ اسببخار در کلاس هاچبکهای جذاب را نمایش میدهد و باید انتظار نمونهای قدرتمند از مدل جدید آئودی RS3 با موتور ۵ سیلندر را هم داشته باشیم.
امروزه با گستردگی جوامع و شهرها، مقوله امنیت پیچیدگی خاص خودش را پیدا کرده است. همهجا سخن از نیازی است که برای تمامی انسانها حرف اول را میزند. اما پای پلیس که به میان میآید، همهچیز رنگ امنیت میگیرد. اعتماد، زیاد و ترس، تهدید و خطر کم میشود. امنیت در گفتمان سلبی بر فقدان خطر و تهدیدات استوار است و در گفتمان ایجابی به تأمین و تضمین آسایش و آسودگی اشاره میکند. این دقیقا همان چیزی است که با نام پلیس تداعی میشود.
از آنجاییکه امنیت یکی از ضروریترین نیازهای یک جامعه محسوب میشود، تمام تلاش سازمانها و شرکتهای مختلف این است که بتوانند حس امنیت بیشتری به مشتریان و مخاطبان خود القا کنند. در همین راستا سامانه هوشمند حملونقل اسنپ هم باتوجهبه نقش روزافزونی که در زندگی مردم دارد، تمهیداتی برای تأمین امنیت سفرهای خود اندیشیده و اصول و قواعدی را به این منظور در دستور کار قرار داده است. بهطور کلی مجرمان بالقوه فضاهای تاریک و غیرشفاف را برای ارتکاب جرم انتخاب میکنند، اما سفر با اسنپ بهصورت کلی دارای خاصیت بازدارندگی و پیشگیری از وقوع جرم است. شفاف بودن روی نقشه و مشخص بودن مبدا و مقصد این امکان را فراهم کرده که تیم پشتیبانی اسنپ بتواند تمامی سفرها را رصد کند. به این ترتیب حتی اگر فردی با نیت مجرمانه قصد سوءاستفاده از این بستر را داشته باشد، با علم بر اینکه مشخصات او به همراه سابقه کل سفرها و موقعیت مکانیاش ثبت و ضبط میشود، احتمال تخلف یا وقوع جرمش به حداقل میرسد.
بااینحال این سامانه از آغاز فعالیت خود صلاحیت رانندگان را با دریافت گواهی عدم سوپیشینه کیفری مورد بررسی قرار میداده است. همچنین به منظور هوشمندسازی سازوکار جذب و افزایش دقت در ثبت مدارک و تأیید آنها، استفاده از امکانی به نام پروموتر اپ را در دستور کار خود قرار داد و امروز بازاریابان اسنپ با استفاده از این اپلیکیشن اقدام به ثبتنام رانندگان میکنند. همچنین اسنپ با همکاری پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا به امکان استعلام صلاحیت فردی رانندگان، ظرف ۲۴ ساعت، در سراسر ایران مجهز شده است. به این ترتیب فرایند حساس احراز و تائید صلاحیت رانندگان اسنپ به مراجع قضایی انتظامی و نظارتی سپرده شده و سابقه کیفری و سوءپیشینه افراد بهدقت از سوی دستگاههای مسئول مورد بررسی قرار میگیرد. اما روند تأیید صلاحیت رانندگان اسنپ در همکاری با ناجا به چه صورت است؟
بررسی همهجانبه؛ اقدامی در جهت تأمین امنیت
نگاهی به سازوکارهای استخدامی نشان میدهد که اغلب سازمانها و شرکتها در فرایند جذب نیرو تنها به دریافت گواهی عدم سوپیشینه اکتفا میکنند اما از آنجاییکه تأمین امنیت سفر همواره مهمترین دغدغه اسنپ بوده و هست، این سامانه تصمیم گرفت بهواسطهی همکاری با پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا بررسی همهجانبهتری را در دستور کار بگذارد. اسنپ از سال گذشته بهدنبال شکلگیری این همکاری بوده و حالا ماههاست که به امکان تأیید صلاحیت از سوی پلیس ناجا تجهیز شده است.
بدونشک این نوع بررسی صلاحیت، مکمل گواهی عدم سوپیشینه قضایی است، چراکه فرایند دریافت گواهی عدم سوپیشینه برای کسبوکار اسنپ فرایندی زمانبر به شمار میرود. این در حالی است که پلیس امنیت با در اختیار داشتن بانکهای اطلاعاتی کامل و همچنین بررسی صلاحیت راننده از چندین منبع مختلف، سوابق افراد را بهصورت همهجانبه مورد بازبینی قرار میدهد. به این ترتیب حتی فردی که گواهی عدم سوپیشینه دارد ممکن است برای فعالیت در اسنپ از سوی ناجا رد صلاحیت شود. ذکر این نکته ضروری است که در همکاری اسنپ با پلیس نظارت بر اماکن عمومی، صلاحیت افراد دارای جرایم غیرمرتبط با خدمات حملونقل، مانند جرایم مالی (چک، مهریه و ...) تأیید میشود و این افراد اجازه فعالیت در این سامانه را خواهند داشت. به این ترتیب سامانه اسنپ بهصورت دورهای فهرستی از مشخصات رانندگان تازهجذبشده به همراه مشخصات آنها در پرتال مشترکی با ناجا بارگزاری و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران بعد از بررسی، نتیجه را به اسنپ اعلام میکند.
طبق اعلام ژوبین علاقبند، مدیرعامل اسنپ، کلیه افرادی که تا امروز به عضویت ناوگان این سامانه درآمدهاند، مورد پالایش مجدد قرار گرفتهاند و صلاحیت آنها از سوی پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا بازنگری شده است. با استناد به تاییدیه صلاحیت رانندگان از سوی ناجا میتوان گفت که اسنپ امروز به وعده خود در مورد بدل شدن به امنترین سرویس هوشمند حملونقل در ایران عمل کرده و در همکاری با پلیس استعلامی جامع و کامل را در دستور کار قرار داده است. به این ترتیب ضریب امنیت مسافران اسنپ در سفرهای شهری بهطرز قابل اعتنایی افزایش پیدا کرده است. حالا دیگر شنیدن نام اسنپ، یکی از امنترین سامانههای هوشمند حملونقل را در ذهن تداعی میکند.
یکی از تحلیلگران مؤسسهی UBS اخیرا در یادداشتی اعلام کرده که اپل احتمالا نخواهد توانست نخستین آیفون5G را در سال ۲۰۲۰ روانهی بازار کند؛ ظاهرا این شرکت برای تولید گوشی موردبحث، تا سال ۲۰۲۱ و تولید مودم 5Gاختصاصی صبر خواهد کرد.
تیموتی آرکوری، تحلیلگر مؤسسهی USB در اینباره نوشته است: «باتوجهبه عدم توافق احتمالی بین اپل و کوالکامطی ماههای آینده، تحقیقات ما نشان میدهد که اپل بهاحتمال بسیار قوی نخواهد توانست آیفون ۵ جی را در سال ۲۰۲۰ روانهی بازار کند». او همچنین در ادامهی یادداشتش آورده است که اینتل هم تا سال ۲۰۲۱ توانایی تولید تراشهی 5G برای اپل را نخواهد داشت. تمامی این قضایا دستبهدست هم خواهند داد تا اپل مجبور باشد با تولید تراشهی 5G اختصاصی در سال ۲۰۲۱، اولین آیفون 5G را عرضه کند.
آرکوری همچنین ادعا میکند اپل با شرکتهایی نظیر سامسونگ و مدیاتک برای تهیهی مودم فایو جی همکاری نخواهد کرد. این تحلیلگر بارها در نوشتهاش به تولید مودم فایو جی اختصاصی اپل در سال ۲۰۲۱ اشاره میکند؛ او پیشنهاد میکند که اینتل هرچهزودتر شاخهی فعال در حوزهی مودم خودش را به بزرگترین مشتریاش (یعنی اپل) بفروشد.
امروزه آیفونها غالبا با مودمهای اینتل ساخته میشوند، بااینحال برخی از این گوشیها همچنان مودم کوالکام را دارند که البته بهدلیل تنشهای اخیر بین اپل و کوالکام و برخی احکام صادرشده از سوی دادگاه، فروش برخی از آنها متوقف شده است.
گزارشهای اخیر از اعمال برخی تغییرات مهم در تیم سازندهی قطعات داخلی گوشیهای اپل حکایت دارد؛ بهاحتمال زیاد این تغییرات بهدلیل دستیابی زودتر به مودم فایو جی اختصاصی صورت گرفتهاند. طبق شایعههای اخیر، جانی سروجی، قائممقام ارشد بخش سختافزار اپل، هماکنون ناظر تیم سازندهی مودم 5G است؛ فعلا کسی نمیداند که روند توسعهی این مودم اختصاصی، قرار است تا چه زمانی بهطول بیانجامد.
گفتنی است که اپل از سالها پیش و بهطور دقیقتر بهمدت یک دهه است که اقدام به تولید تراشههای مختلفی میکند؛ از جمله پردازندههای قدرتمند سری A و همچنین ماژولهای وایرلس سری W.
گرچه احتمالا اینتل موفق به ساخت مودم 5G در سال ۲۰۱۹ خواهد شد، اما نخستین گوشیهای مجهز به این مودم، طبق پیشبینیها، در سال ۲۰۲۰ بهدست مصرفکنندگان خواهند رسید؛ اتفاقی که اگر رنگ حقیقت بهخود بگیرد، خلاف پیشبینیهای مؤسسهی UBS را اثبات میکند.
بااینحال فراموش نکنید که نمونههای نهایی این مودمها برای قرارگیری در آیفونهای اپل، لازم است ماهها زودتر از عرضهی رسمی این گوشیها به بازار، بهدست اپل برسند تا بررسیهای دقیقی روی آنها انجام شوند و انواع آزمایشها را پشت سر بگذارند. اپل لازم است ضمن انجام آزمایش روی این مودمها، آنها را با گوشیهایش سازگار و سپس بهنیهسازی کند.
از طرفی آرکوری میگوید ۴۷۰ میلیون آیفون از ۹۰۰ میلیون آیفون موجود در بازار، محصولاتی دستاول هستند؛ او همچنین مدعی است که از مجموع ۲۰۴ میلیون آیفون بهفروشرسیده در سال ۲۰۱۸، ۱۴۰ میلیون دستگاه، گوشیهایی بودهاند که توسط کاربران پیشین این شرکت خریداری شدهاند. این یعنی شمار زیادی از کاربران در سال ۲۰۱۸ تصمیم گرفتهاند آیفون خود را ارتقاء دهند و مدل جدید را تهیه کنند.
UBS میگوید نرخ ارتقاء گوشیهای آیفون، بهطور متوسط ۳.۴ سال است. بااینحال آرکوری میگوید طبق پیشبینیهای خود اپل، این نرخ در عمل کمتر از سه سال است. این تحلیلگر میگوید درحال حاضر احتمالا ۱۸۵ میلیون گوشی آیفون ۵، ۵ سی، ۵ اس، اسای، ۴ اس و ۴ غالبا بهشکل دستدوم در بازار موجود هستند و کاربران از آنها استفاده میکنند.
طبق ادعای آرکوری، هماکنون ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون آیفون بازار، ظرفیت درآمدزایی برای اپل ازطریق سرویسهایی نظیر اپل موزیک و اپل تیوی پلاس را دارند. او همچنین میگوید نرخ نفوذ اپل تیوی چنلز و اپل تیوی پلاس در بین کاربران، سریعتر و عمیقتر از اپل موزیک خواهد بود.
مایکروسافت چند سال پیش فروشگاه آنلاین خودش را با نام «ویندوز استور» بههمراه سیستمعامل ویندوز ۸راهاندازی کرد. در آن زمان، فروشگاه مایکروسافت شامل چندین دستهبندی از جمله موسیقی، اپلیکیشن، ویدئو و کتابهای الکترونیکی بود. بااینحال ظاهرا فروشگاه موردبحث، اکنون روی دستههای کمتری متمرکز شده است تا بهتر روی آنها مانور دهد.
مدتی پیش شاهد برداشتهشدن محتوای صوتی از فروشگاه مایکروسافت بودیم و حال چیزی از آن نگذشته که اتفاقی مشابه برای کتابهای الکترونیکی رخ داده است. البته دلیل اتخاذ این تصمیم از سوی مایکروسافت، کاملا واضح است.
از روز دوم آوریل ۲۰۱۹ (۱۳ فروردین ۱۳۹۸) بهبعد، امکان تهیهی کتابهای الکترونیکی از مایکروسافت استور غیرممکن شده است. تعداد انگشتشمار کاربرانی که بهتهیهی کتاب از فروشگاه مایکروسافت اقدام کرده بودند، تا ماه ژوئیه ۲۰۱۹ (تیر - مرداد ۱۳۹۸) امکان مشاهدهی آنها را خواهند داشت؛ بااینحال مطالعهی این کتابها از ژوئیه به بعد، بهطور کامل غیرممکن خواهد شد. از طرفی بد نیست بدانید که تمامی پیشخریدها اکنون لغو شدهاند و مبلغ آنها بهزودی به کاربران برگردانده خواهد شد.
در ژوئیه ۲۰۱۹ با پایان کار رسمی دستهبندی کتابها در مایکروسافت استور، تمام مبلغ خرجشدهی کاربران برای کتابهای الکترونیکی، به آنها بازپرداخت خواهد شد. متاسفانه تمامی یادداشتبرداریهایی که ممکن است در کتابهای الکترونیکیتان انجام داده باشید نیز بههمراه کتابها ناپدید خواهند شد؛ مایکروسافت برای جبران این موضوع، به هر کاربری که یادداشتبرداریهایش را از دست میدهد، ۲۵ دلار اضافه بهصورت اعتبار حساب کاربری، بازپرداخت خواهد کرد.
همانطور که گفتیم، دلیل پایان کار کتابها در فروشگاه مایکروسافت، کاملا واضح است؛ کاربران بسیار کمی به این بخش از مایکروسافت استور تمایل نشان میدادند. درضمن مایکروسافت هیچگونه کتابخوان اختصاصی برای فروشگاهش ندارد؛ شرکتی مثل آمازون از کیندل بهره میگیرد، اپل به کاربرانش آیپد را پیشنهاد میکند و حتی فروشگاه پلی بوکس گوگل هم بهلطف انواع تبلتهای اندرویدی بازار، از این حیث مشکلی ندارد.
در تمامی دستگاههای پشتیبانیشده، کتابهای مایکروسافت ازطریق مرورگر اج اجرا میشدند؛ گفتنی است که کاربران مایکروسافت میتوانستند از رایانههای سرفیس بهعنوان گزینهای برای کتابخواندن استفاده کنند. گرچه دستگاههای موردبحث اندکی شبیه تبلت بهنظر میرسند، اما عملا لپتاپ به شمار میآیند. سرفیسها سختافزارقدرتمندتری نسبت به کتابخوانهای معمول دارند و اندازه و وزنشان نیز نسبت به این کتابخوانها، بزرگتر و سنگینتر است.
مایکروسافت همچنین از مدتی پیش اعلام کرده است که قصد دارد مرورگر اج را با موتور کرومیوم بازسازی کند؛ این یعنی ردموندیها مجبور بودند برای اجرای کتابها در مرورگر اج، کدهای مربوطه را در نسخهی جدید دوباره پیادهسازی کنند.
بااینحال آنها در حرکتی عاقلانه تصمیم گرفتند بهطور کلی بیخیال این ماجرا شوند و کتابها را حذف کنند. مایکروسافت اگر میخواست از کتابها درآمد درخوتوجهی کسب کند، باید شمار زیادی از آنها را بهفروش میرساند؛ چرا که بیشتر درآمد حاصل از فروش، به ناشران میرسید. این یعنی تحققیافتن هدف موردبحث حداقل بهاینزودیها امکانپذیر نبود.
مایکروسافت باید بداند که وارد عصر کاملا جدیدی شده است؛ سالها پیش این شرکت میتوانست با قدرت بههر حوزهای که میخواست وارد شود و از آن درآمد خوبی کسب کند، اما امروزه این شرایط دیگر پابرجا نیست. در حال حاضر آمازون حاکم بیچونوچرای بازار کتابهای الکترونیکی است و سایر شرکتها در حال تعقیب آن هستند.
اسپاتیفای (Spotify) و اپل موزیک (Apple Music) دو مورد از محبوبترین سرویسهای استریم موسیقی در دنیا هستند و کاربران زیادی به استفاده از آنها تمایل نشان میدهند. یکی از موضوعات موردبحث، همواره تعداد کاربران این دو سرویس بوده است. گرچه تعداد کلی کاربران اپل موزیک بهاینزودیها توانایی عبور از اسپاتیفای را نخواهد داشت، اما هرچه زمان میگذرد، بهوضوح شاهد پیشرفت اپل موزیک هستیم.
براساس گزارش جدید رسانهی والاستریت ژورنال، تعداد کاربران اشتراکی اپل موزیک در آمریکا در ماه فوریهی ۲۰۱۹، از ۲۸ میلیون نفر عبور کرده است؛ از طرفی، اسپاتیفای پریمیوم (سرویس اشتراکی اسپاتیفای) در آمریکا، ۲۶ میلیون کاربر اشتراکی دارد. هیچیک از دو شرکت اپل و اسپاتیفای بهطور عمومی دادههای منطقهای مربوطبه تعداد کاربرانشان را منتشر نمیکنند؛ درواقع این دو شرکت در اغلب اوقات وقتی جهش زیادی در کاربرانشان مشاهده شود، نسبت به انتشار آمار دقیق اقدام میکنند.
آنطور که والاستریت ژورنال مینویسد، نرخ رشد ماهانهی کاربران آمریکایی اپل موزیک بین ۲.۶ تا ۳ درصد و همین نرخ برای اسپاتیفای بین ۱.۵ تا ۲ درصد است. همچنین نرخ رشد جهانی کاربران اپل موزیک ۲.۴ تا ۲.۸ درصد و نرخ رشد جهانی اسپاتیفای، ۲ تا ۲.۳ درصد اعلام شده است.
گرچه آمار یادشده نشان میدهد که اپل موزیک با سرعت بیشتری در حال همهگیرتر شدن است، اما حقیقت مهمی را نمیتوان فراموش کرد. اینکه اپل موزیک برای رسیدن به اسپاتیفای، بیشک به چند سال زمان نیاز خواهد داشت (آنهم به شرطی که روند خوبش را حفظ کند). ماه دسامبر گذشته بود که اسپاتیفای اعلام کرد در سراسر دنیا ۲۰۷ میلیون کاربر فعال دارد که از این میزان، ۹۶ میلیون نفر آنها اشتراک تهیه کردهاند.
این درحالی است که تعداد کاربران اپل موزیک جمعا به حدود ۵۰ میلیون نفر میرسد. اپل موزیک سرویس رایگان ندارد و بهجز سهماه سرویس هدیه برای کاربران جدید، تمامی کاربران برای استفاده از خدمات، باید اشتراک تهیه کنند. بهعلاوه بااحتساب کاربران رایگان، سرویس اسپاتیفای همچنان از لحاظ تعداد کاربران آمریکایی، بالاتر از اپل موزیک قرار میگیرد.
در ابتدا پیشبینی میشد که اپل موزیک بتواند در سال ۲۰۱۸ از لحاظ تعداد کاربران اشتراکی آمریکایی، اسپاتیفای را پشت سر بگذارد؛ اما اتخاذ استراتژیهایی جدید از سوی اسپاتیفای، اجازه نداد این اتفاق عملی شود. اسپاتیفای سال گذشته دست به کارهای جالبی زد؛ از جمله همکاری با سرویس استریم فیلم و سریال هولو. براساس قرارداد بین این دو شرکت، هر کس تا تاریخ ۱۰ ژوئن ۲۰۱۹ (۲۰ خرداد ۱۳۹۸) اکانت اشتراکی اسپاتیفای تهیه کند، میتواند بهطور رایگان در هولو به تماشای محتوای ویدیویی بپردازد.
.: Weblog Themes By Pichak :.