نوبیا آلفا (Nubia Alpha) دستگاهی منحصربهفرد است که تمام قابلیتهای گوشی همراه هوشمند را دارد؛ ولی اینبار روی مچ بسته خواهد شد. با نوبیا آلفا میتوان روند آمادگی جسمانی خود را دنبال کرد و پخش موسیقی و اعلانها را درست مانند گوشیهای هوشمند کنترل کرد. باوجوداین، آنچه این گجت ساخت Nubia را متفاوت میسازد، امکان برقراری تماس و گرفتن عکس و انجام هر کاری است که از گوشی همراه هوشمند بر میآید. ظاهرا عرضهی این گوشی هوشمند پوشیدنی، نامی که Nubia تمایل دارد بر این محصول اطلاق کند، ۸آوریل (برابر با ۱۹فروردین) در کشور چین و روی تمامی پلتفرمهای تجارت الکترونیک اصلی برنامهریزی شده است.
مقالههای مرتبط:
در رویداد MWC سال گذشته، فرصت کار با ابزار پوشیدنی هوشمند نوبیا آلفا فراهم بود و باوجودآنکه در ساخت آن از برخی ایدههای ناب استفاده شده بود، انتظارات بیشتری از رابط کاربری و سطح کارایی آن میرفت. یکی از نگرانیهای موجود دربارهی این گجت خلاقانه به ابعاد بزرگ نمایشگر بازمیگردد که فضای زیادی را روی مچ دست اشغال میکند. بااینحال، نمایشگر چهار اینچی OLED در ساعت هوشمندآلفا گزینهای با ارزش برای کسانی است که میخواهند بیشترین امکانات فناورانه را روی مچ دست خود به یک جا داشته باشند.
از سایر ویژگیهای نوبیا آلفا میتوان به پردازندهی Snapdragon wear 2100، یک گیگابایت حافظهی رم، ۸ گیگابایت فضای ذخیرهسازی داخلی، باتری ۵۰۰ میلیآمپرساعتی و کانکتور پینی برای شارژ است. همچنین، دوربینی ۵ مگاپیکسلی و لنز f/2.2 در گوشهی سمت راست و درکنار نمایشگر جا خوش کرده و درکنار آن ماژول حسگر همراهبا تمام دکمههای فیزیکی قرار گرفته است. نسخهی سفارشی اندروید نصبشده روی نوبیا آلفا کمی حس قدیمیبودن را القا میکند.
نسخهی وایفای نوبیا آلفا فقط با رنگ مشکی عرضه میشود و قیمتش ۴۵۰ یورویی است. البته، قیمت نسخهی طلایی آن با پشتیبانی از سیمکارت (e-SIM) درحدود ۶۵۰ یورو است.
مهندسان آمریکایی یک لباس خواب مردانه تولید کردهاند که میتواند وضعیت قلب افراد را بررسی کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از مدگجت، نحوه و کیفیت خواب بر سلامت قلب و عروق، وضعیت عاطفی و سلامت انسان مؤثر است.
در این راستا مهندسان دانشگاه ماساچوست در امهرست آمریکا یک لباس خواب مردانه ساختهاند که مجهز به حسگرهای فشاری است که باعث میشود پیراهن ضربان قلب و تنفس صاحب خود را اندازهگیری کند.
همچنین وضعیت خواب وی نیز توسط پیراهن ردیابی میشود.
این لباس به طور مداوم این سه پارامتر را اندازهگیری میکند و دادههای دریافتی را از طریق بلوتوث به گوشی و دستگاههای هوشمند ارسال میکند.
این اطلاعات در زمان بیداری فرد با جزئیات بررسی میشود و سپس به پزشک وی ارسال میگردد.
دریافت و دانستن این اطلاعات توسط افراد میتواند دلیل نداشتن خواب مطلوب را مشخص کند و همچنین راههای بهبود کیفیت خواب را نیز در اختیار آنها قرار دهد.
حسگرهای فشار لباس در اطراف نیمتنه بالایی کاربر قرار میگیرد و مدت زمان شارژ حسگرها نیز ۸ ساعت به طول میانجامد.
این حسگرها همچنین منعطف بوده و در بدن کاربر به صورت مسطح قرار میگیرند.
این لباس مانند لباسهای معمولی راحت و سبک بوده و قابل حمل است.
اصلاح ژن است که حرف اصلی را در آینده نزدیک در دنیای پزشکی خواهد زد. یک فناوری موسوم به "کریسپر"(CRISPR) با توانایی برش، جابجایی و تنظیم ژنهای بدن انسان به منظور درمان بیماریها و افزایش طول عمر و شاید حتی جاودانگی نوع بشر.
به گزارش ایسنا، فناوری "کریسپر" اخیراً جامعه علمی را دچار تحول کرده است. با این حال، این تکنولوژی هنوز به آن درجه از جلب توجه، شهرت و محبوبیت در خارج از جامعه علمی که مستحق آن است، نرسیده است.
بسیاری از مردم دنیا نمیدانند که فناوری کریسپر چیست و چه کاری انجام میدهد. بنابراین در این مقاله نگاه عمیقتری به آن خواهیم داشت.
"CRISPR" مخفف "تناوبهای کوتاهِ پالیندرومِ فاصلهدارِ منظمِ خوشهای" و یک تکنولوژی است که دانشمندان را قادر میسازد "دیانای"(DNA) هر ژنوم را ویرایش کنند. دانشمندان با ویرایش DNA میتوانند ویژگیهای خاصی از یک ارگانیسم را تغییر دهند.
تناوبهایِ کوتاهِ پالیندرومِ فاصلهدارِ منظمِ خوشهای(Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats) یا به اختصار کریسپر بخشی از دی.ان.ایِ پروکاریوت هستند که حاوی تناوبهای کوتاهِ توالیهای بنیادین هستند.
کریسپر نوعی سیستم ایمنی تطابق پذیر در باکتریها است که آنها را قادر به کشف دی.ان.ای ویروس و بعد نابودیشان میکند. بخشی از سیستم کریسپر، پروتئینی به نام "کَس ۹"(Cas9) است که قابلیت جستجو، برش زدن و سرانجام استحاله دی.ان.ای ویروس را به روشی خاص دارد. فناوری کریسپر به دانشمندان اجازه میدهد، تغییراتی در دی.ان.ای سلولها ایجاد کنند.
کشف CRISPR/توسعه اولیه
تحقیق در مورد کریسپر و پیشرفتهای قابل توجه در خصوص عملکرد و ویژگیهای آن ابتدا توسط یک محقق به نام "فرانسیسکو موهیکا" در سال ۱۹۹۳ آغاز شد.
با گذشت هر سال، دانشمندان شروع به کسب دانش بیشتر و بیشتر در مورد کریسپر کردند و با توجه به تحقیقات متعدد انجام شده در سراسر جهان در سال ۲۰۰۵ به جزئیات قابل توجهی رسیدند که در آن یک محقق به نام "الکساندر بولوتین" پروتئین کشف Cas9 که یک آنزیم برای برش دی.ان.ای است و اجازه میدهد تا ژنوم در سلول خود ویرایش شود را کشف کرد.
کریسپر چیست و چرا این قدر مهم است؟
برای روشن شدن وجوه فناوری کریسپر ابتدا باید به زمان قبل از کریسپر نگاه کنیم. زمانی که دانشمندان تلاش میکردند DNA را ویرایش کنند و تقریباً به هیچ موفقیتی دست نمییافتند.
اما کریسپر کل این سناریو را تغییر داد. دانشمندان با کریسپر به تمام ابزارهای مناسب مورد نیاز برای برش هر گونه مواد ژنتیکی مجهز شدند و بهترین بخش این است که کریسپر به آنها اجازه میدهد تا این قابلیت را آسانتر و سریعتر از سایر روشها به دست آورند.
کریسپر با پروتئین حاوی ویژگیهای برش پیوسته و سیستم هدفگیری بارگیری میشود. اما چگونه دانشمندان توانستند این ویژگیها را شناسایی کنند؟
آناتومی کریسپر
ویروسها به باکتریها حمله میکنند و با تلاش برای نابودی یا تکثیر داخل باکتریها، آنها را از بین میبرند. پس از گذشت یک زمان معین، ویروسهای جدید از سیتوپلاسم سلول خارج میشوند تا باکتریهای بیشتری را آلوده کنند و میزبان را در این فرآیند به کشتن دهند.
با این حال برخی از باکتریها یک مکانیسم دفاعی برای جلوگیری از غرق شدن در ویروسها ایجاد کردهاند. هنگامی که آنها با ویروسها برخورد میکنند آنها را به قطعات ریز تبدیل میکنند و از پروتئینها برای برش ویروس و دخیل کردن کمی از دی.ان.ای ویروس موسوم به آر.ان.ای راهنما(gRNA) استفاده میکنند تا بتوانند همان ویروسها را در آینده تشخیص دهند و به راحتی با آنها مقابله کنند.
"کَس 9"(Cas9) متعلق به یک پروتئین برش دی.ان.ای قدرتمند است که در برش ویروسهای پیشرفته و قویتر بسیار کارآمد است.
ضمن اینکه باید یادآوری کرد که Cas9 تنها یکی از پروتئینهای متعدد برش دی.انای است که دانشمندان از آن استفاده میکنند. پروتئینهای دیگری مانند Cas3 نیز موجود هستند که میتوانند دی.ان.ای را به جای اینکه فقط برش دهند، مصرف کنند و از بین ببرند.
برای برنامهریزی باکتریها به منظور برش بخش خاصی از دی.ان.ای، دانشمندان باید RNA راهنما را با اطلاعات مناسب برنامهنویسی کنند. سپس RNA و پروتئین را به باکتری تزریق میکنند.
بعد از اینکه دانشمندان RNA راهنما و Cas9 را به باکتریها تزریق کردند، CRISPR-Cas9 آماده خواهد بود.
اما کار کریسپر فراتر از تنها برش دی.ان.ای و خارج کردن ژنوم است. کریسپر همچنین قادر است بخش دیگری ازدی.ان.ای را به قسمتی که برش را برای اصلاح ژنوم انجام داده است، پیوست کند.
کاربرد کریسپر
با کشف کریسپر، علاقه به این تکنولوژی از بخشهای مختلف جامعه علمی افزایش چشمگیری داشته است. از آنجایی که کریسپر توانایی تغییر ساختارهای DNA در ارگانیسم را به دانشمندان میدهد، طیف گستردهای از کاربردهای آن حتی در انسان نیز قابل بکارگیری است.
دانشمندان میتوانند گیاهانی را مهندسی کنند که بتوانند در شرایط سخت زندگی کنند، داروهایی توسعه دهند که بتوانند سرطان را بدون هیچگونه عوارضی درمان کنند، میوههایی تولید کنند که حجم و گوشت بیشتری داشته باشند و غیره.
محققان زیستشناس نه تنها به دلیل تواناییهای شگفتانگیز کریسپر، بلکه به دلیل این واقعیت که کریسپر نسبت به سایر روشهای ویرایش ژنوم بسیار مقرون به صرفه است، شروع به آزمایش کریسپر در مقیاس وسیع کردهاند.
نگرانیها و خط قرمز اخلاقی
استفاده از کریسپر به عنوان یک ابزار که میتواند دی.ان.ای را ویرایش کند، نگرانیهایی را در مورد استفاده از آن برای اصلاح ژنتیک انسانی به وجود آورده است.
اخبار اخیر از چین که حاکی از به دنیا آوردن یک جفت نوزاد دوقلوی مهندسی ژنتیک شده به نامهای "لولو" و "نانا" بود یکی از مواردی است که موجب نگرانی در مورد استفاده از کریسپر شده است. گزارشها حاکی از این است که ازکریسپر برای ایمن کردن این دوقلوها در برابر ویروس اچ.آی.وی استفاده شده است.
با این حال، آخرین تحقیقات نشان داد که یک ژن موسوم به CCR5 نیز از بدن آنها حذف شده است که از لحاظ نظری میتواند آنها را در مدرسه موفقتر کند، چرا که حذف CCR5 به معنای بهبود حافظه است.
در حال حاضر، اصلاح ژنتیک انسان در سراسر جهان محکوم است و در حال حاضر این تیم چینی به رهبری "جیانکوی هه" از دانشگاه علوم و فناوری جنوبی شنژن تحت بازجویی هستند.
"آلکینو جی.سیلوا" عصبشناس مشهور از دانشگاه کالیفرنیا در این مورد نظر داد: پاسخ مثبت است، این کار بر مغز این نوزادان تأثیر میگذارد. سادهترین تفسیر این است که این جهشها احتمالاً بر عملکرد شناختی دوقلوها اثر میگذارد، اما پیشبینی تأثیر دقیق کریسپر بر عملکرد شناختی آنها غیرممکن است و به همین دلیل این کار فعلاً نباید روی هیچ انسانی انجام شود.
نوزادانی که اصلاح ژنتیکی شدهاند "نوزادان طراح" نام گرفتهاند و از نظر جامعه جهانی مورد یک عمل غیراخلاقی قرار گرفتهاند. بنابراین هنوز ابری از ابهام و عدم اطمینان بر فراز کریسپر معلق است و مطمئناً تصویب انجام کریسپرنیازمند وضع مقرراتی است که عدم اطمینان در مورد استفاده از این تکنولوژی را برطرف کند.
نتیجه
بدون شک کریسپر یک فناوری است که ما هنوز به شناخت کاملی از آن نرسیدهایم و نیاز به زمان بیشتری برای توسعه و تحقیق در مورد آن داریم.
در عین حال، این یک فناوری است که میتواند ما را در جهت درست قرار دهد و به ما کمک میکند تا مواد پیشرفته و موجودات زندهای را که میتوانند زندگی ما را غنیسازی کنند، توسعه دهند.
باید ببینیم که کریسپر در آینده برای نوع بشر چه چیزی به ارمغان خواهد آورد.
بهنظر میرسد غول فناوری چینی، هدفگذاری جدیدی برای خود تبیین کرده است و قصد دارد با پیشی گرفتن از سامسونگ و هواوی، عنوان بزرگترین تولیدکننده گوشی هوشمند جهان را از آن خود کند.
روز گذشته، ریچارد یو، مدیرعامل هواوی در گزارشی اعلام کرد: «هواوی به مرحلهی جدیدی از فعالیت خود وارد شده است. احتمالا در سال جاری، هواوی و آنر به بزرگترین تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند جهان تبدیل خواهند شد.»
برای دستیابی به این هدف بزرگ که در اصل تبدیل شدن به بزرگترین تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند جهان است، غول فناوری چینی باید بتواند استراتژیهایی را دنبال کند تا از شرکتهای سامسونگ و اپل که براساس دادههای IDC، اولین و دومین تولیدکنندگان بزرگ گوشی هوشمند در سطح جهان هستند، پیشی بگیرد.
هواوی پیش از این نیز توانسته جایگاه اپل را بهعنوان دومین تولیدکنندهی بزرگ گوشیهای هوشمند در بازارهای جهانی از آن خود کند. در فصل دوم سال ۲۰۱۸ و باوجودی که محصولات هواوی در بازار آمریکا بهفروش نمیرسد؛ غول فناوری چینی با عرضهی ۵۴ میلیون دستگاه گوشی هوشمند توانست بهعنوان دومین شرکت بزرگ تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند در بازارهای جهانی، جایگاه اپل را از آن خود کند. پیشتر گفته شده بود که هواوی با عرضه گوشی هوشمند بیشتری در فصل دوم ۲۰۱۸، از اپل پیشی گرفت. اما این شرکت هنوز نتوانسته است از سامسونگ پیشی بگیرد.
براساس گزارش منتشرشده، هواوی برند آنر را نیز تقویت خواهد کرد. باتوجه به استراتژیهایی که برای غول فناوری چینی در پیش گرفته، هواوی امیدوار است آنر به دومین تولیدکنندهی بزرگ گوشیهای هوشمند در چین و چهارمین تولیدکنندهی گوشی در سطح جهان تبدیل شود.
ترکیب تکنولوژی روز و افزایش مدارهای الکترونیکی در خودروهای امروزی ضمن ارتقا بازدهی فنی و فراهم آوردن آسایش بیشتر در عین حال موجب بروز دردسرهای آنی و ناشناخته نیز شده اند. بروز ایرادهایی که به واسطه وجود تعداد زیادی از سنسورها و وجود سیم کشیهای پیچیده و به عبارت کلی، وجود واحد کنترلی پیشرانه (ECU) و یا واحد کنترلی گیربکس (TCU) به این سادگیها قابل شناسایی و رفع نیست.
به همین دلیل برای خودروهای امروزی پورتهای اتصالی ویژهای تدارک دیده اند که از طریق آنها میتوان با کمک کامپیوترهای کوچک جیبی و قابل حمل اقدام به برقراری ارتباط با مغز هوشمند خودرو کرد و از این طریق اقدام به شناسایی و رفع عیب کرد.
اما فرض را بر آن بگذارید که در میانههای یک جاده کم تردد و یا به دور از تعمیرگاههای پیشرفته شهری خودرو شما با نمایش تعدادی از چراغهای هشدار دهنده به ناگه از حرکت باز میایستد. جایی که دسترسی به تجهیزات پیشرفته و کامپیوترهای قابل حمل نیست.
بدن شک ایرادهای الکترونیکی در مقایسه با ایرادهای فنی بسیار کمتر اتفاق میافتد، اما درصورت بروز پیش از هر اقدام عجیب و غریب و پیچیده ابتدا از سادهترین روشها به عیب یابی و رفع ایراد بپردازید. پارهای از مسائل دور از ذهن میتواند در یک خودرو مدرن ایجاد مشکلات برقی و الکترونیکی کند.
به عنوان مثال موتورشویی و ورود آب و مواد شوینده به مدارهای الکترونیکی و ایجاد اتصال کوتاه، دست اندازهای بسیار که موجب لقی سیم سنسورها میشود، روغن ریزی که میتواند در دراز مدت موجب خشک شدن و خوردگی سیمها شود (مخصوصا در خودروهای با عمر بالای ۱۵ سال)، اتصال ناقص و یا وجود رسوب و آلودگی در محل اتصال سیمهای اصلی خودرو در محل هایی، چون سر باتری ها، محل اتصال قطب مثبت به مدار استارت و یا محل اتصال سیم منفی بدنه به پوسته موتور یا گیربکس همگی میتوانند باعث بروز ایراد برقی و روشن شدن چراغ چک در خودروهای مدرن امروزی شوند.
مشکلات این چنینی در خودروهای قدیمیتر نیز اتفاق میافتد، اما به دلیل نبود مدارهای پیچیده برقی، معمولا عملکرد خودرو به اندازهای مختل نمیشود که خودرو از کار بیافتد و یا در صورت از کار افتادن نیز شناسایی و رفع عیب این قبیل مشکلات بسیار سادهتر از خودروهای مدرن امروزی با تعداد بسیار زیادی از سنسورهای پیچیده در جای جای خودرو است.
واقعیت آن جاست که در صورت بروز این نوع خرابیها تقریبا هیچ راهی جز استفاده از همان کامپیوترهای جیبی و قابل حمل برای عیب یابی و رفع آن وجود ندارد، اما حال که این مشکل در جایی دوردست و به دور از تجهیزات مورد نیاز اتفاق افتاده است بهترین روش آن است که با امیدواری به کسب نتیجه مطلوب، به سادهترین روش قابل انجام تکیه کرد که چیزی جز ریست کردن واحد مرکزی پیشرانه یا همان ECU نیست.
چگونه ECU را ریست کنیم؟
مدارهای داخلی سیستمهای الکترونیکی خودروهای امروزی حتی زمانی که خودرو خاموش است نیز کمی برق مصرف میکنند تا پارهای از اطلاعات حیاتی را در خود نگه دارند. در صورت جدا کردن قطب منفی یا مثبت باتری و قطع اتصال برق خودرو برای دو تا سه دقیقه (پنج دقیقه برای حصول اطمینان)، اختلاف پتانسیل ذخیره شده در خازنهای درون مدارهای الکترونیکی خودرو تخلیه شده و به دلیل نبود برق در سیستم، ECU ریست شده و با برقراری مجدد اتصال قطبهای باتری ECU از ابتدا آغاز به کار میکند.
برخی از افراد توصیه میکنند که برای ریست شدن ECU خودرو، پس از جدا کردن قطب مثبت یا منفی آن دو را به هم دیگر اتصال دهید. این کار باعث اتصال کوتاه شدن مدارهای داخلی خودرو و درنتیجه ریست شدن سریع و بلافاصله ECU (در مقابل با روش صحیح بین ۲ تا ۵ دقیقه) میشود، اما این روش میتواند به صفحات الکترولیت خازنهای درون مدارهای الکترونیگی ECU فشار نامتعارف وارد کرده و موجب کم شدن عمر مفید و یا سوختن کل مدار ECU شود که هزینه جدی به همراه خواهد داشت.
تاثیر ریست شدن ECU
با ریست کرد کامپیوتر خودرو بسیاری از ایرادهای ناشاختهای که بی دلیل و به ناگه ایجاد شده اند از حافظه خطاهای ECU پاک شده و درصورتی که عیب قابل توجه و جدی در کار نباشد با ریست شدن ECU عملکرد خودرو مجددا نرمال خواهد شد. اما اگر پس از ریست کردن ECU چراغ چک مجددا روشن شد و خودرو همانند قبل با بروز خطا و ایراد کار کرد میتوانید دریابید که واقعا مشکلی در مجموعه الکترونیکی و سنسورهای خودرو پیش آمده است که برای رفع آنها نیاز به حضور متخصص خواهد بود. آن زمان موقع مناسبی است تا با امداد خودرو جادهای تماس بگیرید.
بخش اروپایی فورد از نسل جدید مدل کوگا رونمایی کرد. فورد کوگا در بازارهای دیگر با نام اسکیپ (Escape) شناخته میشود. رونمایی از این خودرو در شهر آمستردام هلند انجام شد.
در نسل جدید کوگا از شاسی مدرن C2 استفاده شده است که پیش از این نیز مدل فوکوس از این پلتفرم استفاده کرده بود. استفاده از این پلتفرم در این شاسیبلند نویدبخش سواری اسپرتتر در قیاس با نسلهای قبلی است. نسخهی اروپایی کوگا با مدل آمریکایی اسکیپ تفاوتهایی در ظاهر دارد که شامل سپرهای جلو و عقب جدید و نمای جلوی کاملا متفاوت میشود. این مدل جدید را از نظر طراحی میتوان به فورد فوکوس نزدیکتر دانست.
درکنار طراحی کاملا جدید که برای نمای بیرونی این خودرو معرفی شده است، فورد اعلام کرده که کوگای جدید را هم با پیشرانههای معمولی و هم با پیشرانهی هیبریدی و هم پلاگین هیبریدی به بازار عرضه خواهد کرد.
پیشرانهی کوگا با مدل اسکیپ یکسان است و در مدل هیبریدی شاهد استفاده از یک پیشرانهی ۲.۵ لیتری با قابلیت کار کردن در سیکل آتکینسون درکنار یک موتور برقی هستیم. باتری این خودرو دارای ۱۴.۴ کیلووات ساعت ظرفیت است و میتواند در حالت تمام برقی شعاع حرکتی بیش از ۵۰ کیلومتر را فراهم کند. مجموع قدرت پیشرانهی هیبریدی این خودرو به ۲۲۵ اسببخار میرسد.
بنابر ادعای فورد کوگا پلاگین هیبریدی، مصرف سوخت ترکیبی ۱.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر دارد و در هر کیلومتر نیز تنها ۲۹ گرم گاز دیاکسیدکربن تولید میکند.
مدل بعدی با نام کوگا EcoBlue شناخته میشود و یک مدل هیبریدی ضعیفتر است. پیشرانهی توربو دیزل این مدل دارای ۲ لیتر حجم است و میتواند ۱۵۰ اسببخار قدرت تولید کند. درکنار این پیشرانهی احتراقی از یک موتور برقی کوچک استفاده شده است تا در شروع حرکت به شتابگیری بهتر خودرو کمک کند. این موتور برقی نیروی خود را از یک سیستم برقی ۴۸ ولتی دریافت میکند و به سیستم خنککاری با هوا نیز مجهز است.
یکی از تفاوتهای این مدل با مدل معمولی دیزلی وجود سیستم استاپ/استارت در این مدل است که میتواند به کاهش مصرف سوخت کمک کند. برای این مدل، فورد مصرف سوخت ترکیبی ۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر و انتشار ۱۳۲ گرم گاز دی اکسید کربن در هر کیلومتر را عنوان کرده است. مدل سوم نیز از همان قوای فنی ۲.۵ لیتری مدل پلاگین هیبریدی استفاده میکند اما باتری آن کوچکتر است. جزییات بیشتری از این نسخه در دسترس نیست و گفته شده است که در اواخر سال ۲۰۲۰ در دو نسخهی تک دیفرانسیل و دو دیفرانسیل به بازار خواهد آمد.
فورد کوگا ۲۰۲۰ پیشرانههای غیرهیبریدی دیگری هم دارد. یک مدل با نام EcoBlue دیزلی با حجم ۲ لیتر و قدرت ۱۹۰ اسببخار است. این مدل مصرف سوخت ترکیبی ۵.۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر دارد. مدل پایهی کوگا به یک پیشرانهی ۱.۵ لیتری دیزلی به قدرت ۱۲۰ اسببخار مجهز است که در هر ۱۰۰ کیلومتر تنها ۴.۸ لیتر سوخت مصرف میکند.
در بخش پیشرانههای بنزینی هم کوگا در دو نسخه عرضه خواهد شد که هر دو از پیشرانهی ۱.۵ لیتری ۳ سیلندر اکوبوست استفاده میکنند. نسخهی اول دارای ۱۲۰ اسببخار قدرت و نسخهی دوم دارای ۱۵۰ اسببخار قدرت است. هر دو مدل این خودرو دارای سیستم غیر فعالسازی سیلندر هستند. این اولینبار در جهان است که در یک پیشرانهی ۳ سیلندر از این سیستم استفاده میشود. سیستم سوخترسانی این مدلها نیز مخصوص بوده و از هر دو فناوری تزریق مستقیم (GDI) و تزریق سوخت چند نقطهای (MPI) بهصورت همزمان استفاده میکند.
مصرف سوخت مدلهای بنزینی کوگا درحدود ۶.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. در بخش انتقال نیرو اکثر مدلهای کوگا به جعبهدندهی ۶سرعتهی دستی مجهز هستند اما برای مدلهای ۱.۵ لیتری ۱۲۰ اسب بخاری دیزلی و ۲ لیتری ۱۹۰ اسبی دیزلی امکان سفارش جعبهدندهی ۹ دندهی جدید فورد نیز وجود دارد.
برای اولینبار فورد سیستم FordPass Connect را به شاسیبلندهای خود آورده است. این سیستم امکاناتی از قبیل هاتاسپات وایفای برای ۱۰ دستگاه مختلف، قابلیت ریموت شدن با تلفن همراه هوشمند، قابلیت روشن و خاموش کردن پیشرانه و باز و بسته کردن درها از تلفن همراه را به همراه دارد.
همانند فورد فوکوس، در این مدل نیز از یک نمایشگر ۸ اینچی مجهز به اپل کارپلی و اندروید اتو استفاده شده است. در پشت آمپرهای فورد کوگا نیز از یک نمایشگر ۱۲.۳ اینچی بهرهگیری شده است. این نمایشگر تنوع رنگ بالایی دارد و منوهای آن دارای علامتهای جدید تمام رنگی هستند. شدت نور و وضوح این نمایشگر نیز بهگونهای تنظیم شده است تا چشم راننده را خسته نکند.
یکی دیگر از امکانات فورد کوگا سیستم صوتی حرفهای B&O با ۱۰ بلندگو و قدرت ۵۷۵ واتی است. از نظر امکانات ایمنی، کوگا ۲۰۲۰ به سیستم هشدار نقطه کور، رادار بین خطوط، سیستم پیشگیری از تصادف، سیستم ترمز اضطراری خودکار، سیستم تشخیص عابر پیاده و دوچرخه سوار، سیستم HUD، چراغهای هوشمند و سیستم کمکی رانندگی (که در اتوبان و تا سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت در دسترس است) مجهز شده است.
چاپ ۳بعدی از جدیدترین فناوریهای حال حاضر بشر است که در برخی از بزرگترین صنایع در جهان کاربردهای فراوانی دارد و موجب پیشرفت و تحول شگرفی در برخی صنایع مهم شده است.
به گزارش ایسنا، شاید فناوری چاپ سهبعدی برای شما سوال شده باشد و به دنبال چیستی و کاربرد این فناوری نوظهور رفته باشید. به هر حال فناوری چاپگرهای سه بعدی و محصولات آنها چیزی است که روز به روز در حال رشد است و هر روزه اشیای بیشتری با این چاپگرها چاپ سهبعدی میشود.
فناوری چاپ سهبعدی از شرکتهای بازی سازی گرفته تا زمینههای مختلف پزشکی، گستره خود را در زمینه نوآوری افزایش داده و با ایجاد تحول در زمینه طراحی، نمونهسازی و ساخت محصولات نهایی به خدمت صنایع و مردم آمده است.
اگرچه این فناوری تقریباً در هر صنعتی میتواند مورد استفاده قرار گیرد، اما ما در این گزارش به صنایعی میپردازیم که بیشترین بهره را از چاپ سهبعدی میبرند.
به گفته شرکت بینالمللی دادهها(IDC) انتظار میرود که بازار چاپ سهبعدی در مقایسه با درآمدزایی ۱۶ میلیارد دلاری طی چهار سال اخیر، تا سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۳۵ میلیارد دلار درآمدزایی داشته باشد.
چاپ ۳ بعدی چیست؟
چاپ سه بعدی (۳D printing) فرآیند ساخت اشیای جامد به شکل سه بعدی از یک فایل دیجیتال است. چاپ سه بعدی به شما این امکان را میدهد که اشکال پیچیده و کاربردی را با استفاده از مواد کمتر نسبت به روشهای تولید سنتی تولید کنید.
شرکتها از پلاستیک گرفته تا انواع فلزات، از چاپ سه بعدی برای تولید قطعات جایگزین، تقویت محصولات و حتی تولید محصولات جدید استفاده میکنند.
در اینجا به صنایعی اشاره میکنیم که در حال حاضر با صنعت چاپ سه بعدی دستخوش تغییر شدهاند.
صنعت مد
صنعت مد شاید اولین صنعتی باشد که انتظار میرود تحت تأثیر فناوری چاپ سه بعدی قرار گرفته باشد.
این صنعت با استعانت از قدرت این تکنولوژی به تولید و تقویت البسه و لوازم جانبی مصرفی روزانه مردم میپردازد. این فناوری هم طراحان و هم مصرفکنندگان را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است.
طراحان مد با استفاده از این تکنولوژی برای آزمایش و نمونهسازی از طرحهای خود استفاده میکنند تا فرآیندی را که گران و غیرقابل دسترس است با هزینه بسیار کمتر امتحان کنند.
طراحان مشهوری مانند "Anouk Wipprecht" و "Iris Van Herpen" با استفاده از چاپگرهای سه بعدی یک مجموعه از البسه را ایجاد کردهاند. در حالی که در سمت تجاری قضیه، شرکتهای تولید کتانی مانند آدیداس در حال استفاده از چاپ سه بعدی در جدیدترین کفشهای ورزشی خود هستند.
در آیندهای نزدیک ممکن است این امکان را داشته باشیم که طرحهای طراحان را به سادگی به صورت آنلاین بخریم و با استفاده از چاپ سه بعدی به طور مستقیم آنها را در خانه چاپ کنیم.
سلامت
انتظار میرود که چندین جنبه از صنعت مراقبتهای بهداشتی و سلامت از فناوری چاپ سه بعدی بهرهمند شود.
استارتاپهایی نظیر MBC Biolabs همانند چیزهایی که در فیلمهای علمی-تخیلی دیدهایم راههایی را برای چاپ سه بعدی اندام بدن توسعه دادهاند، در حالی که محققان دانشگاه تورنتو راهی برای چاپ سه بعدی پوست ایجاد کردهاند.
برخی از شرکتها نیز در حال حاضراز این تکنولوژی برای ساخت پروتزها استفاده میکنند.
از طرفی شرکت داروسازی Aprecia اولین داروی چاپ سه بعدی شده در جهان را تولید کرده است که مورد تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) نیز قرار گرفته است و میتواند به کودکان مبتلا به بیماریهای مزمن کمک کند و همچنین میتواند به پزشکان در تجویز دقیق میزان دارو یاری برساند.
تحقیق و توسعه
بسیاری از مردم مزایای چاپ سه بعدی در دنیای تحقیق و توسعه را نادیده میگیرند. در حالی که هزینه تحقیق و توسعه معمولاً گرانترین بخش عملیات تولید شرکت است.
چاپ سه بعدی اجازه میدهد تا شرکتها برای آزمایش و ساخت نمونههای اولیه هزینه بسیار کمتری را متحمل شوند.
غذا
اگرچه فناوری چاپ سه بعدی هماکنون در دسترس است، اما غذای چاپ سه بعدی شده ممکن است در آیندهای نه چندان دور بیشتر از آنچه فکرش را بکنیم رایج شود.
اگرچه ممکن است این نوع از غذا اشتها برانگیز نباشد، اما چاپ سه بعدی غذا یک راه حل مناسب برای فراهم کردن غذا در مناطقی مثل فضا یا حتی زیر آب است که ممکن است غذا در دسترس نباشد.
بعضی از سرآشپزها حتی از چاپ سه بعدی برای بالا بردن شهرت رستوران خود استفاده میکنند و طرحهای جالب توجهی را ابداع میکنند که بسیار دلپذیر به نظر میرسند.
این در حالی است که فضانوردان در حال حاضر راهی برای چاپ سه بعدی مواد غذایی در فضا پیدا کردهاند.
معماری
بارزترین کاربرد فناوری چاپ سه بعدی در معماری است. این فناوری فرآیند طراحی اولیه را متحول کرده است.
درست مانند ظهور و رواج فناوری واقعیت مجازی(VR) در شرکتهای طراحی، فناوری چاپ سه بعدی نیز به طراحان اجازه میدهد تا به سرعت مدلهای خود را زنده کنند، ایدههای خود را آزمایش کنند و مدلها را زودتر و با هزینه کمتر به مشتریان ارائه دهند.
این فناوری روی بخشی از فرآیند طراحی تأثیر گذاشته است که اغلب معماران بر این باورند سختترین بخش معماری است.
ساخت و ساز
نوآوری و گستره فناوری چاپ سه بعدی در اینجا به پایان نمیرسد. شرکتهایی مانند "PassivDom" با استفاده از این فناوری فرآیندی ایجاد کردهاند که اجازه میدهد تا یک خانه در کمتر از ۸ ساعت ساخته شود.
این شرکت با رباتهای خود میتواند یک خانه لوکس ۴۰ متر مربعی بسازد که به راحتی میتواند با بسیاری از آپارتمانها رقابت کند.
دنیای ساخت و ساز چیزهای زیادی برای بهره بردن از چاپ سه بعدی دارد و پروژهها را به گونهای تسریع میکند که میتواند به بسیاری از مردم سود برساند.
یک استارتاپ در تگزاس آمریکا به نام "ICON" در حال حاضر بر روی یک پروژه کار میکند که میتواند افراد بیخانمان را با استفاده از این تکنولوژی صاحبخانه کند.
سفر فضایی
چاپ سه بعدی موجب تغییر روش سفر انسانها به فضا میشود و حتی میتواند مدت زمان مأموریتهای فضایی را در ایستگاه فضایی بینالمللی گسترش دهد. ضمن اینکه میتواند سفر به مریخ را نیز تسریع کند.
اگر یک قطعه از فضاپیما در طول مأموریت آسیب ببیند یا یک فضانورد نیاز به یک ابزار جدید داشته باشد، چاپ سه بعدی بهترین راه حل است.
این فناوری وزن فضاپیماها را هم کاهش میدهد، چرا که دیگر نیازی به حمل وزن اضافی در یک مأموریت یا درخواست ابزار مورد نیاز از هزاران کیلومتر دورتر نیست.
فناوری چاپ سه بعدی میتواند سکونت بشر در سیاره سرخ را تسهیل کند. زیرا قابلیت ساخت خانه، فراهم کردن غذا و بسیاری از وسایل دیگر برای زنده ماندن در آن محیط را دارد و میتواند انسان را برای مدت طولانی در فضا زنده نگه دارد.
شرکت "BYD" طویلترین اتوبوس برقی جهان را برای استفاده در کلمبیا راهاندازی کرده است.
به گزارش ایسنا به نقل از انگجت، شرکت "BYD" از اتوبوسی برقی رونمایی کرد که طویلترین اتوبوس برقی جهان به شمار میآید.
این اتوبوس که " K۱۲A" نام دارد، نزدیک به ۲۷ متر طول دارد و میتواند تا ۲۵۰ مسافر را حمل کند.
حداکثر سرعت اتوبوس به بیش از ۶۴ کیلومتر بر ساعت میرسد و با یک بار شارژ مسافتی بالغ بر ۳۰۰ کیلومتر را طی میکند.
اتوبوس " K۱۲A" برای استفاده در کلمبیا ساخته شده و در سامانه اتوبوسهای تندرو این کشور (BRT) قرار خواهد گرفت.
شرکت BYD طی ۹ سال گذشته بیش از ۵۰ هزار اتوبوس برقی تولید کرده است.
محققان موفق به کشف دومین سیارهای شدند که ماده تاریک ندارد.
به گزارش ایسنا به نقل از دیلیمیل، "ماده تاریک" اسرارآمیزترین ماده موجود در کیهان است که تاکنون برای انسانها شناخته شده است.
حال محققان به تازگی اعلام کردهاند که موفق به کشف دومین کهکشانی شدهاند که ماده تاریک ندارد.
سال گذشته محققان دانشگاه "ییل" کهکشانی موسوم به " NGC ۱۰۵۲-DF۲" کشف کردند که تقریباً ماده تاریکی ندارد.
"پیتر ون دوکوم" محقق دانشگاه ییل سال گذشته اظهار کرده بود که تمامی کهکشانها دارای ماده تاریک هستند و این ماده تاریک نشانی از چگونگی آغاز تشکیل یک کهکشان به حساب میآید.
ماده تاریک نوعی از ماده است که فرضیه وجود آن در اخترشناسی و کیهانشناسی ارائه شده تا پدیدههایی را توضیح دهد که به نظر میرسد ناشی از وجود میزان خاصی از جرمهایی باشند که از جرم موجود مشاهده شده در جهان بیشتر است.
ماده تاریک بهطور مستقیم با استفاده از تلسکوپ قابل مشاهده نیست، مشخصاً مادهٔ تاریک، نور یا سایر امواج الکترومغناطیسی را به میزان قابل توجهی جذب یا منتشر نمیکند. به بیان دیگر ماده تاریک به سادگی مادهای است که واکنشی نسبت به نور نشان نمیدهد.
حال محققان دومین کهکشان از این نوع را کشف کردهاند. این کهکشان جدید " DF۴" نام گرفته و دارای ماده تاریک کم و یا به نوعی بدون ماده تاریک است.
این کهکشان جدید ۱۰۰ یا هزار برابر کمتر از کهکشان ما یعنی "راه شیری" ستاره دارد.
محققان اظهار کردهاند که از این پس به جستو جوی کهکشانهایی بدون ماده تاریک ادامه خواهند داد.
نتایج این پژوهش در مجله " The Astrophysical Journal Letters" انتشار یافت.
سفینه باربری بدون سرنشین پروگرس ام.اس-11 از ساختمان سوار کردن قطعات و آزمایش خارج شد و بر روی سکوی پرتاب شماره 31 پایگاه فضایی بایکونور قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، طی چند روز گذشته این سفینه، موشک بالابرنده و محموله آن در بایکونور توسط کارشناسان کارخانه سازنده یعنی شرکت انرگیا، همچنین ناظران سازمان فضایی روسیه (روسکاسموس) مورد بررسیهای فنی قرار داشت و تعامل سامانهها و واحدهای مختلف سفینه و موشک همچنین تجهیزات زمینی آزمایش شد.
پرتاب ناو حمل و نقل پروگرس ام.اس -۱۱ از بایکونور برای روز ۴ آوریل ۲۰۱۹ برنامهریزی شده است. هدف از این پرواز رساندن مواد و تجهیزات مورد نیاز ساکنان ایستگاه فضایی بینالمللی از جمله سوخت، آب و سایر محمولههایی است که جهت زندگی و عملیات آینده ایستگاه ضرورت دارد.
برای پرتاب پروگرس ام.اس -۱۱ از یک موشک سایوز -۲.۱ آ استفاده خواهد شد.
این سفینه قرار است به سکوی الحاق واحد پیرس ایستگاه فضایی بینالمللی متصل شود.
فضاپیمای پروگرس ام.اس -۱۱ جمعاً ۲۴۵۰ کیلوگرم محموله را به ایستگاه فضایی بینالمللی حمل میکند که شامل مواد غذایی، ۷۰۵ کیلوگرم سوخت، ۵۰ کیلوگرم اکسیژن و هوا و ۴۲۰ کیلوگرم آب میشود.
در حال حاضر اولگ کانوننکو، الکسی آوچینین (فضانوردان روسکاسموس)، آنه مکلین، نیکلاس هیگ، کریستینا کخ (فضانوردان ناسا) و دیوید سنت ژاک (فضانوردان کانادا) در ایستگاه فضایی بینالمللی حضور دارند.
.: Weblog Themes By Pichak :.