اسپاتیفای بهصورت رسمی اعلام کرد که موفق به تصاحب شرکت فعال در حوزهی پادکست موسوم به پاراکست (Paracast) شده است. پاراکست بهطور ویژه در محتوای سریالی جنایی، معمایی و علمیتخیلی تخصص دارد؛ البته فعلا هزینهی پرداختی برای تصاحب پاراکست مشخص نیست.
ناگفته نماند که پیشتر شاهد تصاحب شرکت دیگری بهنام گیملت مدیا (Gimlet Media) توسط اسپاتیفای بودیم؛ گیملت مدیا هم در حوزهی پادکست فعالیت میکند. این موضوع نشان میدهد که اسپاتیفای بهطور ویژه بهدنبال حضور قویتر در دنیای پادکست است و برنامههای ویژهای در سر دارد. اسپاتیفای مدتی پیش انکور (Anchor) را نیز تصاحب کرد که یک اپلیکیشن ویژه برای تولید پادکست محسوب میشود و محبوبیت ویژهای در بین مردم دارد.
اسپاتیفای در اطلاعیهی رسمیاش گفته که پادکستهای جنایی و معمایی، امروزه محبوبترین پادکستهای موجود در این پلتفرم استریم هستند و یکی از دلایل اصلی تصاحب پاراکست، همین موضوع بوده است.
تمایل اسپاتیفای به تصاحب شرکتی که فعالیت درخشانی در زمینهی پادکستهای سریالی دارد، کاملا منطقی است. اسپاتیفای پیشتر تصاحب گیملت مدیا را به تصاحب پیکسار یا مارول توسط دیزنی تشبیه کرده بود؛ بنابراین استودیوهای موردبحث همچنان بهصورت مستقل به حیات خود ادامه خواهند داد، اما همزمان با یکدیگر ارتباطات عمیقی خواهند داشت و با کمک هم خواهند توانست شرکت مالکشان را بهتر و غنیتر از قبل کنند.
هنوز مشخص نیست که پس از رفتن پاراکست زیر پرچم اسپاتیفای، اعضای تیمش همچنان در سمت خود باقی خواهند ماند یا خیر؛ بااینحال همانطور که بالاتر گفتیم، گیملت مدیا همچنان شاکلهی خود را حفظ کرده است و بهصورت مستقل به حیاتش ادامه میدهد.
اسپاتیفای قصد دارد در آینده ۵۰۰ میلیون دلار دیگر را نیز در حوزهی پادکست سرمایهگذاری کند؛ بنابراین احتمالا طی ماههای آینده خبر تصاحب شرکتهای دیگری را نیز توسط اسپاتیفای خواهیم شنید.
اگر از علاقهمندان دنیای فناوری و بازیهای رایانهای باشید، از معرفی پلتفرم بازی گوگل موسوم به Stadia مطلع هستید. در این مقاله به بررسی پنج صنعتی میپردازیم که تحت تاثیر این دستاورد جدید گوگل قرار خواهند گرفت.
سرویس استریم بازی گوگل چیست
مدتی پیش، اهالی مانتنویو در جریان کنفرانس توسعهدهندگان خود، از پلتفرم جدیدی موسوم به Stadia پردهبرداری کردند؛ پلتفرمی که به اعتقاد افراد زیادی، آیندهی بازیهای رایانهای خواهد بود. هرچند گوگل جزئیات زیادی در رابطه با این سرویس منتشر نکرد، اما در پیشنمایشی که به توسعهدهندگان نشان داده شد، شاهد اجرای بازی Assassin's Creed Odyssey بودیم. دراینمیان، نمیتوان انکار کرد که این پیشنمایش از هر لحاظ شگفتانگیز بود.
در پلتفرم Stadia، دسترسی به هرچیزی بهصورت لحظهای صورت میگیرد. تصور کنید که در یوتیوب روی لینک بازی کلیک میکنید و بلافاصله میتوانید در هر دستگاهی بازی را شروع کنید. فرقی نمیکند که دستگاه مورد استفادهی شما چیست؛ تلویزیون، گوشیهوشمند، تبلت یا رایانهی رومیزی، امکان بازی روی هر دستگاهی وجود دارد. علاوهبر این، میتوانید بازیکنان بیشتری را هم به بازی اضافه کنید.
در دموی بهنمایشدرآمده، کاربر میتوانست بهطور آنی از دستگاهی به دستگاه دیگر منتقل شده و بازی را در دستگاه دوم ادامه دهد. ولی چیزی که بیشتر توجه ما را به خود جلب میکند این است که در حین تغییر دستگاهها، بازی با رزولوشن Full HD و نرخ ۶۰ فریمبرثانیه ادامه پیدا میکرد.
مقالهی مرتبط:
اگر از خود میپرسید که غول دنیای جستوجو چگونه میتواند چنین تجربهی خارقالعادهای را به بازیکنان ارائه دهد، پاسخ شما بسیار ساده خواهد بود: مراکز دادهی گوگل این امکان را فراهم میکنند. قدرتی که سیستم ابری گوگل در اختیار کاربران قرار میدهد، معادل قدرت یک کنسول بازی با توان پردازش گرافیکی ۱۰.۷ ترافلاپس است. این قدرت بیش از مجموع توان پردازش گرافیکی اکسباکس وان و پلیاستیشن ۴ پرو است.
شکی نیست که چنین قدرت پردازشی خارقالعادهای میتواند همهچیز را در دنیای بازی تغییر دهد. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به پنج صنعت که عمیقا تحت تاثیر پلتفرم Stadia قرار خواهند گرفت.
بالا گرفتن رقابت در دنیای رایانش ابری
گوگل سرمایهگذاری عظیمی در زیرساخت دادهای خود انجام داده است. در زمان معرفی پلتفرم Stadia، از شبکهی فیبر نوری گوگل صحبت به میان آمد. علاوهبراین، به این مسئله نیز اشاره شد که مراکز دادهی گوگل در سراسر پهنهی جهان واقع شدهاند و شامل ۷۵۰۰ گرهاصلی در سراسر جهان میشوند.
مجد باکار، رئیس بخش مهندسی پلتفرم Stadia در این رابطه میگوید:
Stadia براساس پلتفرمی بنا شده که در اختیار هیچ رقیب دیگری قرار ندارد.
این مسئله نهتنها موجب برتری استراتژیک گوگل خواهد شد، بلکه انگیزهی آنها برای کسب درآمد از زیرساختهای ابری را هم افزایش میدهد. با افزایش استفاده از زیرساخت ابری گوگل، این شرکت میتواند این زیرساختها را سریعتر گسترش دهد؛ گسترشی که میتواند موجب پیروزی گوگل در جنگ سرویسهای ابری شود.
فصل جدیدی در کسب درآمد از فروشگاههای اپلیکیشن
کسب درآمد از فروشگاههای اپلیکیشن برای شرکتهایی مانند اپل و گوگل سختتر و سختتر میشود. شرکتهایی همچون Epic Games (سازندهی بازی Fortnite)، نتفلیکس و اسپاتیفای از پرداخت «مالیات» به صاحبان فروشگاههای اپلیکیشن سر باز زدهاند. در چنین شرایطی، واضح است که کسب سود کلان ازطریق فروشگاههای اپلیکیشن، کسبوکار پایداری نخواهد بود.
در حال حاضر توسعهدهندگان حاضر نیستند صرفا برای قرار گرفتن اپلیکیشنهایشان در فروشگاهها هزینههای سنگینی بپردازند؛ اما بهلطف ترکیب شدن زیرساختهای ابری با فروشگاههای اپلیکیشن همهچیز تغییر خواهد کرد. زیرساختهای ابری به اپلیکیشنها اجازه میدهند تا در هر پلتفرمی حضور داشته باشند و همین مسئله توسعهدهندگان را مجاب خواهد کرد تا هزینهی لازم برای باقیماندن در فروشگاههای اپلیکیشن را بپردازند.
تثبیت جایگاه گوگل در رقابت سرویسهای استریم رسانهای و بازی
مقالهی مرتبط:
برای سالها، یوتیوب برترین سرویس استریم ویدئویی بوده است و احتمالا این مسئله در سالهای آینده نیز تغییر نخواهد کرد. شروع به کار سرویسهای استریم رسانهای دیگری همچون نتفلیکس باعث شد تا گوگل هم مجموعهیYouTube Originals را ارائه کرده و سرویس پریمیوم یوتیوب را بدون تبلیغات در اختیار کاربران قرار دهد. سرویسهایی مانند Hulu و Playstation Vue که باعث خراب شدن کسبوکار تلویزیونهای کابلی شدند هم گوگل را بر آن داشتند تا با سرویس YouTube TV وارد کارزار شود.
از سوی دیگر آمازون و سرویس Twitch هم بیشتر توجه خود را بر بازیهای رایانهای معطوف کردهاند. همین مسئله یکی از دلائل عرضهی Stadia است. یکپارچه بودن Stadia با YouTube میتواند بهمنزلهی میخی بر تابوت Twitch باشد. باکار در رابطه با این مسئله میگوید:
علاوهبر سرویس استریم بازی که امکان انجام بازی را به کاربر میدهد؛ امکان استریم مستقیم بازی از پایگاه دادهی Stadia به یوتیوب با رزولوشن 4K و نرخ ۶۰ فریمبرثانیه وجود خواهد داشت.
پشت سر گذاشتن رقبای سختافزاری همچون اکسباکس و پلیاستیشن
Stadia میتواند رقیب سرسختی برای اکسباکس مایکروسافت و پلیاستیشن سونی هم باشد. کاربران برای تهیهی این دستگاهها باید مبالغی بالاتر از ۳۰۰ دلار را پرداخت کنند؛ بدتر اینکه این کنسولها احتمالا سازگاری چندانی با دیگر ابزارهای کاربران هم نخواهند داشت. باکار در این رابطه میگوید:
با قرار دادن سختافزار در اختیار همه، مادامی که به سرویسهای گوگل متصل هستید، هر کاربر میتواند کنسول خود را ایجاد کند. علاوهبر این، توسعهدهندگان نیز لازم نیست بهخاطر محدودیتهای سختافزاری، گسترهی خلاقیت خود را محدود کنند.
همچنین، سختافزار ارائهشده توسط گوگل هم فوقالعاده ارزان است. کنترلر Stadia هرچیزی که برای بازی لازم است را در اختیار شما قرار میدهد و در عین حال قیمت آن تنها ۵۰ دلار است. با Stadia، از این پس با مشکلاتی نظیر قدیمی شدن سختافزار و ناتوانی در انجام بازیهای جدید خداحافظی خواهیم کرد.
تغییرات عظیم در دنیای واقعیت مجازی
شاید جذابترین موردی که بهلطف Stadia تغییر خواهد کرد، دنیای واقعیت مجازی باشد. پلتفرم جدید گوگل همان عنصری است که از ظرفیت لازم برای ایجاد تغییر در دنیای واقعیت مجازی برخوردار است. همهی ما بهخوبی از این مسئله آگاه هستیم که باوجود نیاز به سختافزاری با قیمت ۱۰۰۰ دلار یا بیشتر، نمیتوان شاهد استقبال عمومی از واقعیت مجازی بود.
علاوهبراین، میدانیم که ابزارهای واقعیت مجازی که ازطریق سیم به رایانهها متصل میشوند نیز مورد استقبال عمدهی کابران قرار نمیگیرند. در مقابل، محصولاتی همچون هولولنز ۲ مایکروسافت و Oculus Quest که بهطور مستقل کار میکنند، از ظرفیت بالاتری برای پیشبرد صنعت واقعیت مجازی برخوردار هستند. در عین حال، چنین دستگاههایی نمیتوانند بهترین تجربه را هم به کاربر ارائه کنند؛ چرا که بهینهسازی مصرف انرژی، یک نیاز اساسی در چنین دستگاههایی است.
احتمالا در آیندهی نزدیک، شاهد عرضهی هدست واقعیت مجازی مستقلی از سوی گوگل باشیم؛ هدستی که رزولوشن 4K یا 8K را ارائه میکند، دارای ۶ کنترل کنندهی حرکتی بیسیم است و عمر باتری آن هم به ساعتها میرسد. هدستی که کیفیتی قابلمقایسه با رایانههای رومیزی را تنها با قیمتی کمتر از ۴۰۰ دلار به کاربر ارائه میکند.
Stadia تجربهای قابلمقایسه با گرانترین رایانههای شخصی را ضمن حداقلسازی مصرف انرژی در اختیار ما قرار میدهد. بهادعای اپل، آیفون ۷ میتواند بهمدت ۱۳ بهصورت ممتد و ازطریق ارتباط بیسیم به پخش ویدئو بپردازد. حال تصور کنید که یک باتری در حد و اندازههای آیفون در کالبد یک ابزار واقعیت مجازی قرار گرفته است؛ ابزاری که به شما اجازه میدهد تمام روز را با بازیهای مبتنی بر واقعیت مجازی سپری کنید. چنین ابزاری میتواند بازی را بهطور کلی تغییر دهد.
درکنار فروشگاه اپلیکیشنهای Daydream گوگل، تولیدکنندگان سختافزار از هماکنون در اندیشهی برتری بر Oculus در بازار آسیا هستند. در کمترین حالت، Stadia میتواند نحوهی بازی کردن ما را متحول کند. این پلتفرم آمده تا صنعت بازی را به صنعتی مبتنی بر زیرساختهای ابری تبدیل کند. چنین صنعتی هزینههای تحمیلشده بر کاربر را بهطور چشمگیری برای کاربران کاهش میهد و همین مسئله میتواند کلید پیروزی آن باشد.
از مهر، در سال ۹۷ نیز حوزه موشکی یکی از دورههای باشکوه خود را سپری کرد. در این سال موشک بالستیک و هوشمند زمین به زمین «دزفول»، موشک کروز برد بلند زمینی «هویزه»، موشک کروز هواپایه «قاصد ۳»، موشک نقطه زن «فاتح مبین»، موشک «فکور» و موشک «شفق» به نمایش در آمد تا سال ۹۷ را یکسال ویژه در صنعت موشکی کشور کند.
در ادامه به صورت مختصر قابلیتهای برخی از مهمترین موشکهای بومی رونمایی شده در سال ۹۷ را مورد بررسی قرار میدهیم؛
۱- موشک بالستیک هوشمند زمین به زمین «دزفول»
موشک بالستیک هوشمند زمین به زمین «دزفول» در مراسمی با حضور سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه و سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه همزمان با دهه مبارک فجر در کارخانه زیرزمینی تولید موشکهای بالستیک سپاه رونمایی شد.
سرلشکر جعفری در این مراسم درباره نمایش کارخانه زیرزمینی تولید موشکهای بالستیک نقطهزن سپاه برای نخستین بار، گفت: «رونمایی از این شهر تولید موشک در اعماق زمین، پاسخی به یاوه گوییهای غربیها است که تصور میکنند با تحریم و تهدید میتوانند ما را محدود کرده و از اهداف بلندمان بازدارند.»
فرمانده نیروی هوافضای سپاه نیز در این مراسم امنیت ملت ایران را خط قرمز نیروهای مسلح برشمرد و اظهار کرد: «با وجود توطئهها و تهدیدات دشمن علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی، طبیعی است که ما نیز به حرکت خود ادامه دهیم و امروز به پاس پایداری و مقاومت خوزستانیهای غیور، به ویژه مردم قهرمان و مقاوم دزفول در دفاع مقدس، از موشک هوشمند زمین به زمین دزفول رونمایی کردیم که آخرین دستاورد و محصول حوزه تحقیقات نیروی هوافضای سپاه است.»
موشک هوشمند دزفول از خانواده موشک ذوالفقار با برد ۱۰۰۰ کیلومتر و دارای فناوریهای جدیدتری نسبت به ذوالفقار است.
سردا ر حاجی زاده درباره موشک هوشمند دزفول میگوید: «این دستاورد مهم به لحاظ ابعاد و اندازه به هندسه موشک ذوالفقار بسیار نزدیک است؛ موشک ذوالفقار ۷۰۰ کیلومتر بُرد دارد اما موشک دزفول هزار کیلومتر بُرد داشته و افزایش ۳۰۰ کیلومتری بُرد آن به واسطه بهکارگیری فناوریهای جدید در این محصول دفاعی است، قدرت انهدام و تخریب این موشک نیز به دلیل نوع موادی که در سر جنگی آن به کارگیری شده، دو برابر موشک ذوالفقار است.»
۲- موشک کروز برد بلند زمینی «هویزه»
موشک کروز برد بلند زمینی «هویزه» یکی دیگر از دستاوردهای موشکی کشورمان در سال ۹۷ بود که در آستانه یوم الله ۲۲ بهمن و با حضور امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سردار امیر علی حاجی زاده در نمایشگاه اقتدار ۴۰ در مصلی تهران رونمایی شد.
موشک «هویزه» توسط متخصصان سازمان صنایع هوا فضای وزارت دفاع طراحی و ساخته شده است، این موشک دارای بردی بیش از ۱۳۵۰ کیلومتر است که علیه اهداف زمینی ثابت استفاده میشود.
امیر سرتیپ حاتمی، آماده سازی و واکنش سریع، ارتفاع پروازی پایین، دقت بالای ناوبری و اصابت به هدف و قدرت تخریب زیاد را از ویژگیهای برجسته موشک کروز «هویزه» برشمرد و گفت: «موشک کروز زمینی برد بلند «هویزه» دستان بلند نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه دفاع موشکی کروز بوده و موفقیت در دستیابی به این فناوری پس از موشک کروز زمینی سومار با برد ۷۰۰ کیلومتر گامی مؤثر در افزایش توانمندی نیروهای مسلح و قدرت بازدارنگی کشور محسوب میشود.»
۳- موشک کروز هوا پایه «قاصد ۳»
موشک کروز هوا پایه «قاصد ۳» که توسط سازمان جهاد خودکفایی نیرویهای مسلح و با تلفیقی از علوم هوافضا و دانش هوایی کشور و مطابق با نیاز عملیاتی در حوزههای آفندی و پدافندی طراحی شده است یکی دیگر از دستاوردهای دفاعی رونمایی شده در نمایشگاه «اقتدار ۴۰» و در مصلای تهران به نمایش گذاشته شد.
این موشک قابلیت نصب بر روی جنگنده بمبافکن «اف ۴» را دارد و با بهرهگیری از جستجوگر تصویری مختصات هدف را دریافت کرده و اطلاعات لازم را به کابین خلبان ارسال کند. خلبان میتواند از طریق این جستجوگر بر روی هدف، قفل تصویری انجام دهد و اهداف مورد نظر را تا شعاعی بیش از ۱۰۰ کیلومتر مورد اصابت قرار دهد.
این کروز هوا پایه که در حال گذراندن مراحل تست نهایی خود است، کاملاً بومی است و مشابه خارجی ندارد.
۴ - «موشک اخگر» جدیدترین سلاح پهپاد های ایرانی
موشک «اخگر» به عنوان جدیدترین سلاح پهپادهای ایرانی برای نخستین بار در نمایشگاه اقتدار ۴۰ رونمایی شد.
موشک اخگر جدیدترین سلاح پهپادهای ایرانی است که از فاصله ۳۰ کیلومتری و از پهپاد قابلیت شلیک به سمت اهداف را دارد. اخگر که مجهز به یک موتور میکروجت است، با سرعت ۶۰۰ کیلومتر بر ساعت از سرجنگی ۷ کیلوگرمی برخوردار است.
۵- موشک «فاتح مبین»
۲۲ مرداد سال ۹۷ با حضور امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، نسل جدیدی از موشکهای صددرصد ایرانی به نام «فاتح مبین» رونمایی شد.
«فاتح مبین» مجهز به جستجوگر پیشرفته و هوشمند با قابلیت نقطهزنی در زمین و دریاست.
امیر حاتمی «فاتح مبین» را موشکی چابک، رادارگریز، تاکتیکی و نقطهزن معرفی کرد که قادر است در همه ساعات شبانهروز و شرایط محیطی و جنگ الکترونیک دشمن، اهداف خاص مورد نظر را در روی زمین و دریا تشخیص داده و مورد اصابت قرار دهد.
«فاتح مبین» را میتوان نسل پیشرفته موشکهای نقطه زن و کوتاهبرد ایران به حساب آورد. پیشتر موشکهای «فاتح ۱۱۰» و «فاتح ۳۱۳» توسط متخصصان هوافضای کشورمان تولید شده و در چرخه تجهیزات نیروهای مسلح وارد شده بودند. حالا نیز با تولید «فاتح مبین»، تعداد موشکهای خانواده فاتح به عدد ۳ رسیده است.
۶- موشک «فکور»
ایران با ساخت و تولید انبوه موشک «فکور» به جمع سازندههای موشک هوا به هوا پیوست. موشکی که در جریان رژه ۳۱ شهریور سال ۱۳۹۷ در تهران هم به نمایش درآمد.
موشک فکور، موشک هوا به هوای راداری میان برد است که بر اساس آخرین فناوریهای روز دنیا طراحی و ساخته شده و توسط هواپیماهای جنگنده شلیک میشود.
این موشک قابل تعمیم به هواپیماهای شکاری است و بر اساس نیازهای عملیاتی نیروهای مسلح، با همکاری وزارت دفاع و نیروی هوایی ارتش تولید شد است.
به گفته امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع کشورمان، این موشک میتواند با انواع مختلف جنگندههای مهاجم در محدوده عملیاتی خود درگیری داشته باشد.
۷- سامانه موشکی «کمین ۲»
سامانه موشکی «کمین ۲» یکی دیگر از دستاوردهای دفاعی رونمایی شده ایران در سال ۹۷ است این موشک ارتفاع پایین بوده و به منظور مقابله با انواع پرندههای بدون سرنشین و هدفهای پرنده در ارتفاع کم مورد استفاده قرار میگیرد، که توسط متخصصین داخلی و مطابق با تکنولوژی روز دنیا و به صورت کاملاً بومی ارتقا یافته است.
گفتنی است این سامانه، ارتقا یافته سامانه موشکی «مرصاد» است و در جریان رزمایشهای پدافندی مورد آزمایش قرار گرفته و عملیاتی شده است.
۸- موشک «شفق»
موشک شفق، یکی از موشکهای عملیاتی روز و مورد نیاز بالگردهای هوانیروز است که در رژه روز ۲۹ فروردین (روز ارتش) به نمایش عموم در آمد.
این موشک با همکاری متخصصان داخلی هوانیروز و صنایع دفاعی تولید شده و کاملاً بومی بوده و بُرد این موشک نسبت به موشکهای قبلی دو برابر افزایش پیدا کرده است.
IDC پیشتر برآورد کرده بود که برای سومین سال متوالی شاهد کاهش عرضهی گوشیهای هوشمند به بازار خواهیم بود. باتوجه به این موضوع، انتظار میرود حداقل برای یک سال آینده نیز نمیتوان به فروش بالا امیدی داشت؛ اما ظاهرا غول فناوری کرهای در چنین بازاری، قصد دارد فروش خوبی را برای خود رقم بزند.
اول اسفندماه، گلکسی اس ۱۰ و اس ۱۰ پلاس، پرچمداران تمامعیار سامسونگ معرفی شدند. براساس آخرین اخباری که از زنجیرهی تأمین منتشرشده است، انتظار میرود که پرچمدار ۲۰۱۹ سامسونگ، فروش بالاتری نسبت به گلکسی اس ۹ را از آن خود کند. براساس پیشبینیها سامسونگ تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی موفق به عرضهی ۶۰ میلیون گوشی هوشمند سامسونگ گلکسی اس ۱۰ در بازارهای جهانی خواهد شد.
مقالههای مرتبط:
وضعیت پیشسفارش گوشیهای هوشمند خانوادهی گلکسی اس ۱۰ در بازارهای چین و آمریکا خوب بوده است. برآورد DigiTimes نشان از افزایش عرضهی ۱۰ تا ۱۵ درصدی گلکسی اس ۱۰ نسبت به گوشیهای قبلی دارد که درنهایت منجر به عرضهی ۶۰ میلیون گوشی هوشمند گلکسی اس ۱۰ به بازار تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی خواهد شد.
طراحی جدید، دوربینهای بهبودیافته و وجود نسخهی 5G، از جمله ویژگیهایی هستند که در رشد فروش پرچمدار سامسونگ تأثیرگذار خواهند بود. غول فناوری کرهای قصد دارد با وجود فشارهای هواوی، در بازار گوشیهای هوشمند برترین جایگاه را در بازار جهانی حفظ کند. سامسونگ با معرفی گوشیهای هوشمند میانردهی خانوادهی گلکسی A، در تلاش است تا در بازار میانردهها و خصوصا در بازارهای چین با حضور شرکتهایی همچون شیائومیو هواوی نیز بتواند فروش خوبی را از آن خود کند.
شبکهی پرسرعت 5G نیز، یکی دیگر از حوزههای مهمی است که کرهایها برای رقابت با هواوی، روی آن سرمایهگذاری عظیمی کردهاند. اول اسفندماه نسخه 5G گلکسی اس ۱۰ با نمایشگری ۶.۷ اینچی و باتری حجیم معرفی شد. این دستگاه، نخستین گوشی هوشمندی خواهد بود که قابلیت اتصال به شبکهی پرسرعت 5G را دارد. استراتژیهای متعادل و تلاش شدید کرهایها برای حرکت در مسیر نوآوریهای جدید، باعث شده است که سامسونگ بتواند در صدر تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند در بازارهای جهانی قرار گرفته و آن موقعیت را حفظ کند.
ما معمولا وقتی کسی در طول یک مکالمه بهطور مستقیم در چشمهای ما نگاه میکند، آن را بهعنوان نشانهای از صداقت تفسیر میکنیم. درحقیقت اینکه فرد از تماس چشمی با ما اجتناب کند، حتی میتواند ناراحتکننده باشد. این موضوع حداقل در دنیای غرب مصداق دارد، جایی که مردم تماس چشمی را بهعنوان نشانهای از اعتماد و صداقت درنظر میگیرند و آن را ویژگی مثبت افراد، بهویژه افرادی که با آنها کار میکنند، تلقی میکنند.
اما نتایج برخی از پژوهشها با این دیدگاه استاندارد در تضاد هستند. مطالعهای که بهتازگی در مجلهی European Journal of Social Psychology منتشر شده، خلاف این وضعیت را نشان میدهد: در یک محیط رقابتی، وقتی که مذاکرهای در حال انجام است، نگاه مستقیم در چشم میتواند نشانهای از رقابت و شرارت باشد. پژوهشگران طی سه آزمایش دریافتند که نگاه مستقیم پیشبینیکنندهی رفتار رقابتی و حتی فریب است.
پژوهشگران در اولین آزمایش، از یک ردیاب چشم برای دنبال کردن شبکیهی چشم ۷۵ فرد استفاده کردند، درحالیکه آنها مجبور بودند پولی را با فرد دیگری تقسیم کنند. آنها متوجه شدند که نگاه کردن مستقیم به چشم، پیشبینیکنندهی طرح یک پیشنهاد اولیهی پایینتر است (برای فردی که به او نگاه میشود).
در آزمایش دیگری که ۵۳ نفر در آن شرکت داشتند، از افراد خواسته شد تا به چشمها یا دیگر اجزای صورت حریف خود نگاه کنند. در مقایسه با افراد گروه دوم (افرادی که به دیگر اجزای صورت حریف خود نگاه میکردند)، افرادی که در گروه قبل شرکت داشتند (و مستقیما به چشمهای حریف خود نگاه میکردند) پیشنهاد اولیهی پایینتری مطرح میکردند.
تقسیم یا سرقت
شاید شگفتانگیزترین بخش مطالعه بررسی دادههای ۹۹ قسمت از یک مسابقهی بریتانیایی به نام «توپهای طلایی» بود که از سال ۲۰۰۹-۲۰۰۷ اجرا شده بود. در این نمایش، دو بازیکن با جمع کردن تمام جایزههای کل مراحل مسابقه، به دور نهایی میرسند. بازیکنان باید در مرحلهی نهایی، تصمیم بگیرند که با این ذخیرهی پول چکار کنند. درمقابل هر کدام از بازیکنان دو توپ وجود دارد روی یکی «سرقت» و روی دیگری «تقسیم» نوشته شده است. دو بازیکن با همدیگر درمورد اینکه آنها کدام توپ را انتخاب میکنند، مکالمهای خواهند داشت. اگر هر دو بازیکن تقسیم را انتخاب کنند، آنها پول را تقسیم میکنند. اگر هر دو بازیکن سرقت را انتخاب کنند، چیزی نصیب هیچکدام نمیشود اما اگر بازیکن A تقسیم و بازیکن B سرقت را انتخاب کند، بازیکن A چیزی نمیگیرد و بازیکن B کل پولها را به دست میآورد (و برعکس). این بدان معنا است که هدف هر کدام از بازیکنان متقاعد کردن فرد مقابل برای انتخاب توپ تقسیم است و تقریبا تمام بازیکنان به حریف خود این پیام را میرسانند که این انتخاب خود آنها نیز است (حتی اگر در واقعیت نباشد).
پژوهشگران تمام نوارهای ویدئویی را برای اندازهگیری تعیین میزان تماس مستقیم چشمی هر بازیکن در جریان مکاملهی نهایی تماشا و کدگذاری کردند و سپس این موضوع را مورد بررسی قرار دادند که آیا این عدد میتواند انتخاب توپ را پیشبینی کند؟ درواقع این پیشبینی امکانپذیر بود اما نه در جهتی که اکثر ما تصور میکنیم. احتمال انتخاب توپ سرقت بهجای توپ تقسیم، توسط بازیکنی که تماس چشمی مستقیم بیشتری برقرار میکرد، بیشتر بود حتی وقتی او صریحا چیز دیگری اعلام میکرد. تماس چشمی مستقیم با دیگر بازیکن براساس تعداد بارهایی که فرد در طول مسابقه تماس چشمی مستقیم برقرار میکرد، اندازهگیری شد.
پیامدهای مرتبط با زندگی واقعی
درحالیکه دیدگاه عمومی به ما میگوید که تماس چشمی نشانهای از صداقت و قابلیت اعتماد است، این یافتهها برای خود پژوهشگران تعجبآور نبودند. حیوانات نیز دارای تماس چشمی مستقیم هستند ولی نه قبل از رفتارهای دوستانه بلکه بالافاصله قبل از آغاز یک حمله. در این حالت، تماس چشمی علامتی از چالش و تهدید از سوی فرد دیگر است. ما انسانها نیز بهنظر میرسد که همین سنت را بهطور ناخودآگاه همراه خود داریم و قبل از حمله، مستقیما به چشم حریف خود نگاه میکنیم.
این وضعیت در شرایط محل کار چه مفهومی دارد؟ در یک محیط کسبوکار رقابتی، برای مثال وقتی دارید در یک مذاکره یا معاملهی تجاری شرکت میکنید، باید بدانید افرادی که بهصورت مستقیم به چشمان شما نگاه میکنند، ممکن است آنطور که شما فکر میکنید، دارای افکار دوستانهای نباشند. اگر شما میخواهید بهعنوان یک فرد صادق و قابل اعتماد ظاهر شوید، بهویژه در موقعیتهای بینالمللی، تماس مستقیم ممکن است نشاندهندهی خلاف این موضوع باشد. برای مثال در بسیاری از فرهنگهای آسیایی، نگاه کردن مستقیم به چشم یک فرد دارای موقعیت بالاتر، نشانهای از بیاحترامی است، درحالیکه نگاه کردن به سوی دیگر علامت احترام است.
تمام این آزمایشها در محیط رقابتی انجام شدند و باید در همین زمینه تفسیر شوند. این بدان معنا است که این نتایج احتمالا در محیطهای اجتماعی مانند گذراندن زمان با دوستان و خانواده بهکار نمیروند. در این موارد، تماس چشمی مستقیم میتواند علامتی از دوستی و صداقت باشد.
اسفندماه سال گذشته که گزارش عملکرد مالی جگوار لندرور منتشر شد، اخبار خوبی از این خودروساز بریتانیایی به گوش نرسید. جگوار لندرور طی سهماه منتهی به اسفند ۳۶۰ میلیون دلار زیان مالی داشت که در مقایسه با سود ۲۵۳ میلیون دلاری در مدت مشابه سال قبل بسیار قابلتوجه به نظر میرسد.
اما مورد دیگری که صنعت خودروسازی بریتانیا و جهان را بهشدت تکان داد، کاهش ارزش ۴.۰۹ میلیارد دلاری جگوار لندرور بود. نیمی از این مبلغ بهدلیل پایینتر بودن ارزش کارخانه و سرمایهگذاریهای خودروساز بریتانیایی نسبت به حد انتظار است و نیم دیگر به تردید در درآمدهای آینده این شرکت باز میگردد.
دلایل زیادی در این موضوع دخیل هستند، اما بسیاری از کمبودهای مالی جگوار لندرور به چین ربط داده میشود. طرح چنین موضوعی اصلاً آسان نیست، زیرا فروش جگوار لندرور طی سال گذشته حدود ۳۵ درصد کاهش یافت که ۲۲ درصد آن به لندرور اختصاص دارد.
جگوار لندرور در گزارش خود به سرمایهگذاران تأیید کرد که شبکه فروشندگان در چین بهجای توجه کردن به کلانشهرهای شانگهای و پکن، تا حدود ۸۰ دارد به شهرهای درجه دو و سه متمایل است. بسیاری از این نمایندگیها، شرکتهای نسبتاً جدیدی هستند که تجربه مناسبی در بازاریابی و فروش ندارند.
بااینحال نگرانی اصلی به نظرسنجی اتوموتیو نیوز اروپا از روزنامهنگاران چینی درباره قابلیت اطمینان و کیفیت خودروهای جگوار لندرور مربوط میشود. گزارش اتوموتیو نیوز ادعا میکند که بهطور مداوم تظاهرات مالکان ناراضی خودروهای جگوار لندرور در بیرون دفتر مرکزی این شرکت در شانگهای جریان دارد.
مقالههای مرتبط:
طبق نظرسنجیهای مستقل، خودروهای جگوار لندرور کیفیت و قابلیت اطمینان کمتری نسبت به حد متوسط دارند. درواقع اتوموتیو نیوز اروپا ادعا میکند که جگوار لندرور مجبور به فراخوانی ۷۰ درصد از تمام خودروهای فروختهشده در چین طی سال ۲۰۱۷ کرده است. چنین مواردی نشان میدهد که جگوار لندرور چه راه درازی برای دستیابی به بهبود کیفیت، شبکه نمایندگان فعال و اعتماد خریداران در پیش دارد.
اما یکی از چالشهای کوتاهمدت جگوار لندرور، مبلغ حدود ۱ میلیارد دلاری است که برای سرمایهگذاری روی پلتفرم جدید خود وام گرفت. به نظر میرسد که این شرکت بهشدت مخارج خود را صرف آمادهسازی پلتفرم جدید MLA میکند. پلتفرم جدید نهتنها با معماری کاملاً جدید و هزاران جزء طراحی شده است، بلکه نصب آن نیز به سرمایهگذاری بزرگی در تجهیزات تولید نیاز دارد.
اگرچه کارخانه جگوار لندرور در اسلواکی تقریبا کامل است، اما کارخانه سولیهال (Solihull) باید بهزودی برای تولیدرنجرور جدید تا سال ۲۰۲۱ بازتجهیز شود. علاوهبر این مدلهای جگوار J-Pace و رنجرور اسپرت نیز قرار است در همین کارخانه به تولید برسند. در وقاع جگوار لندرور بهزودی باید ساخت موتورهای الکتریکی و باتری خودروی برقی را طبق معماری MLA در انگلستان آغاز کند و این امر به صرف هزینههای زیادی منجر خواهد شد. به نظر میرسد که با این شرایط ۱۸ تا ۲۴ ماه آینده، آزمایش بسیار سختی برای جگوار لندرور خواهد بود.
اولینبار در نمایشگاه خودرو پاریس سال گذشته بود که مرسدس بنز نسخه اولیه A35 هاچبک را رونمایی کرد. این هاچبک با موتور ۴ سیلندر توربوشارژ ۳۰۲ اسببخاری و طراحی جذاب توجه بسیاری جلب کرد. اما معرفی این خودرو با خبری ناگوار برای طرفدارن مرسدس بنز در بازار آمریکای شمالی همراه بود، زیرا این خودرو تنها مخصوص بازار اروپا عرضه شده بود؛ اما امروز مرسدس بنز نمونه جدید سدان از خانواده A35 را معرفی کرده که اینبار برای خریداران بازار آمریکای شمالی هم قابل سفارش خواهد بود.
همانطور که ممکن است حدس زده باشید، نسخه سدان A35 هم تمامی ویژگیهای مثبت نسخه هاچبک را بههمراه دارد با این تفاوت که از صندوق عقب با فضای بار بیشتر بهره میبرد. نسخه سدان A35 همانند مدل هاچبک از سیستم چهار چرخ متحرک بهره میبرد و با فاصله طولی بین دو محور معادل با ۲.۷۲ متر عرضه میشود. در قسمت عقب خودرو طراحی شیبدار از سقف آغاز شده و در آخر به اسپویلر و صندوق عقب با پهنای ۰.۹۴ متر میرسد.
مرسدس بنز هنوز حجم بار صندوق عقب را اعلام نکرده اما بهگفته مسئولان این شرکت فضای کافی برای حمل بار مسافران برای یک سفر طولانی وجود خواهد داشت. در داخل کابین اکنون فضای سر در دسترس برای سرنشیان عقبی به ۰.۹۴ متر میرسد که برای یک سدان جمعوجور بسیار قابل تحسین است. ترکیب و طراحی صندلیها کاملا با نمونه هاچبک همخوانی دارد و فرمان اسپرت و صفحهنمایش تمام دیجیتالی به همراه سیستم MBUX هم به رسم تمامی خودروهای مرسدس بنز در کابین دیده میشود.
انتقال قدرت توسط نیروی محرکه AMG در ۵ حالت مختلف قابل تنظیم است. رنگهای قرمز و سیاه بهکاررفته در کابین هم هماهنگی جذابی را به A35 سدان بخشیده است. مشخصات فنی این خودرو هم همانند مدل هاچبک است اما برای کاهش وزن از قطعات فیبرکربنی زیادی استفاده شده است. موتور ۴ سیلندر توربوشارژ مرسدس بنز A35 سدان، ۳۰۲ اسببخار قدرت دارد و انتقال قدرت بهوسیله جعبهدنده ۷ سرعته دوکلاچه در دو حالت اتوماتیک یا دستی با پدال تعویضدنده پشت فرمان انجام میگیرد.
سیستم چهار چرخ متحرک هوشمند A35 در حالت عادی تمامی قدرت را به چرخهای جلو منتقل میکند اما در شرایط خاص، انتقال قدرت بهصورت ۵۰/ ۵۰ بین چرخهای جلو و عقب انجام میشود تا بیشترین بهرهوری بهدست آید. فرمانپذیری تمامی چرخها کنترل A35 را بهبود میبخشد تا در پیچها دچار مشکل نشود. همچنین شاسی پیشرفته این خودرو هم حالتهای مختلفی را در اختیار قرار میدهد که باتوجهبه موقعیت رانندگی در شهر یا پیست، A35 سدان بهترین عملکرد را داشته باشد.
با وجود صندوقدار بودن A35 سدان، سرعتگیری صفر تا ۱۰۰ کیلومتربرساعت در ۴.۷ ثانیه انجام میگیرد که همانند مدل هاچبک است؛ اما مرسدس بنز تاکنون سرعت نهایی این خودرو را اعلام نکرده است. همچنین هنوز قیمت و تاریخ عرضه دقیق این خودرو مشخص نشده است اما میدانیم که برخلاف مدل هاچبک، A35 سدان در بازار آمریکای شمالی هم فروخته خواهد شد. بنابر گفته یکی از مسئولان شرکت مرسدس بنز، نسخه سدان A35 با مدل ۲۰۲۰ وارد بازار آمریکا خواهد شد. بنابراین میتوانیم انتظار داشته باشیم تا اولین نمونههای این خودرو تا اواخر سال ۲۰۱۹ وارد بازار شوند.
در سالی که گذشت در دنیای فناوری گجتهای بسیاری به تولید رسید که ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارند.
به نقل از نشریه تایم، گجتهایمتعددی در سال گذشته تولید شدند که به معرفی برخی از بهترین گجتها میپردازیم.
سری چهارم اپل واچ
نسخه چهارم ساعت هوشمند شرکت اپل ویژگیهای منحصر به فردی دارد و تقریباً میتواند به مراقبت از حیاتیترین عضو بدن بپردازد.
به عنوان مثال نظارت بر عملکرد قلب یکی از ویژگیهای این ساعت است.
قیمت این ساعت ۳۹۹ دلار است و عملکرد باطری آن ۱۸ ساعت تداوم دارد.
چون نمایشگر سری ۴ اپل واچ بزرگتر از سریهای پیشین است، امکان مشاهدهی اطلاعات و جزئیات بیشتر برای کاربران آن فراهم شده است.
دوربین فوجی "X-T3"
آخرین دوربین تولیدی شرکت "فوجیفیلم"( Fujifilm) یکی از بهترین محصولات بازار در سال گذشته بوده است.
سنسور این دوربین که "X-T3" نام دارد، ۲۶.۱ مگاپیکسل بوده و برای عکاسی در نور کم بسیار مناسب است.
دوربین " X-T3" هزار و ۴۹۹ دلار قیمت دارد و برای عکاسی خبری و ورزشی عملکرد مناسبی دارد.
سشوار دایسون
شرکت "دایسون(Dyson )" در سال گذشته سشواری را تولید کرد که مافوق صوت بوده و یک دستگاه موفرکن نیز دارد.
ابزار فرکننده و حالت دهنده موی دایسون برای این طراحی شده است که نسبت به نمونههای معمول حرارت کمتری را به موها وارد کند و از آسیب موها توسط حرارت زیاد جلوگیری کند.
قیمت این محصول ۵۴۹ دلار است.
"هوم هاب گوگل"
هوم هاب، نسل جدید دستیار صوتی گوگل است که امکان پرسیدن سوالات گوناگونی مانند دستور پخت غذا را برای کاربران فراهم میکند یا به آنها امکان میدهد به تماشای ویدئوهای آموزشی، گوشدادن به موسیقیهای جدید، بررسی قرارهای درجشده در برنامهی تقویم و کارهایی از این دست بپردازند.
مهمترین کاربرد این ابزار که یک صفحه نمایشی را شامل میشود، توانایی کنترل خانه هوشمند است. به گفته گوگل، با وجود این دستگاه، کاربران میتوانند بدون نگرانی به روشنکردن ترموستات، خاموشکردن چراغها یا ساخت قهوه با قهوهساز هوشمند از راه دور بپردازند.
میتوان گفت "هومهاب گوگل"(Google Home Hub) بهترین ابزار برای هوشمندسازی خانه است و قیمت ۱۲۹ دلاری دارد.
اسپیکر "Sonos"
شرکت "Sonos" از عرضه بلندگوی هوشمندی خبر داد که کیفیت صدایی بالا را در اتاق پخش میکند و میتواند برای تلویزیونها مورد استفاده قرار گیرد.
از قابلیتهای این دستگاه این است که میتواند تلویزیون را خاموش و روشن کند و بیشتر و بهتر از چیزی که به نظر میرسد، صدا را پخش کند.
این اسپیکر میتواند مقابل تلویزیون قرار گرفته و یا روی دیوار نصب میشود. اسپیکر مذکور با قیمت ۳۹۹ دلار عرضه میشود.
پهپاد DJI
شرکت پهپادسازی "DJI" در سالی که گذشت از اولین مدل پهپادی رونمایی کرد که دوربینی با قابلیت زوم دارد. این پهپاد که "مویک 2"( Mavic 2) نام دارد، قابل حمل بوده و برای استفاده فیلمسازان مناسب است.
سرعت "مویک ۲" به ۷۲ کیلومتر بر ساعت میرسد و هر باطری آن میتواند پرواز ۳۱ دقیقهای را تجربه کند.
قیمت پهپاد نیز هزار و ۱۳۵ دلار اعلام شده است.
یک شرکت در آمریکا یک خط هوایی برای تحویل نمونههای آزمایشگاهی با پهپاد راهاندازی میکند.
به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، خطوط هواییپهپادها در ایالات متحده آمریکا به شکل روزافزون در حال رواج هستند. در همین راستا شرکتهای "UPS" و "Matternet" یک خط هوایی پهپاد را راهاندازی میکنند که از این هوانوردهای رباتیک برای حمل نمونههای پزشکی در کارولینای شمالی استفاده میکند.
پهپادهای این خط هوایی از نوع کوادکوپتر M2 و قادر به حمل ۲.۲ کیلوگرم بار تا فاصله ۲۰ کیلومتر هستند. اما باز هم نیاز به سریعتر و ارزانتر شدن و سازگاری بیشتر نسبت به سیستمهای کنونی دارند.
حمل و نقل نمونههای آزمایشگاهی اکنون در سراسر این شهر با استفاده از خودرو انجام میشود و راهاندازی این خط هوایی به ترافیک این منطقه نیز کمک میکند.
این پهپادها در مسیرهای ثابتی پرواز خواهند کرد و توسط یک خلبان مجهز به کنترل از راه دور تحت نظارت قرار میگیرند.
این کار بخشی از برنامه آزمایشی بزرگ اداره هوانوردی فدرال آمریکا(FAA) برای آزمایش مشارکت دولتی و خصوصی در استفاده از پهپادها است.
راهاندازی این خط هوایی یک شروع ساده است، اما در طول زمان گسترش خواهد یافت. شرکتهای "UPS" و "Matternet" هر دو قصد دارند از این خط هوایی برای بررسی نحوه استفاده از پهپادها در سایر تأسیسات پزشکی در سراسر ایالات متحده استفاده کنند.
اگر این کار موفقیتآمیز باشد، به زودی بیمارستانهای آمریکا یکی پس از دیگری از پهپادها برای انجام کارهای مختلف استفاده خواهند کرد.
برای اولین بار در تاریخ، یک گروه دو نفره از زنان فضانورد به راهپیمایی فضایی اقدام خواهند کرد. ناسا سازمان ملی علوم هوانوردی و فضایی آمریکا اعلام کرد در چهارچوب ماموریت پنجاه و نهمین گروه خدمه 59, آنه مککلاین و کریستینا کخ، دو فضانوردان این سازمان فردا(جمعه ۲۹ مارس) اقدام به راهپیمایی فضایی خواهند کرد.
به گزارش ایسنا؛ "استفانی شیهولز" یکی از سخنگویان ناسا ضمن اعلام این خبر درباره این عملیات دشوار گفت که زنان دیگری نیز در پشت صحنه، این راهپیمایی فضایی تاریخی را هدایت خواهند کرد. "ماری لاورنس" به عنوان مدیر اصلی پرواز فعالیت میکند، "جیکی کاگی"، کنترل کننده اصلی راهپیمایی فضایی خواهد بود و "کریستین فاچول"، کارشناس ایتالیایی الاصل مرکز هدایت پرواز سازمان فضایی کانادا نیز از مرکز فضایی جانسون در هیوستون این مأموریت را پشتیبانی خواهد کرد.
این راهپیمایی فضایی با هدف جایگزین کردن باتریهای خورشیدی ایستگاه برنامهریزی شده است و احتمالاً حدود ۷ ساعت بطول خواهد انجامید. البته آنه مککلاین روز ۲۲ مارس راهپیمایی دیگری به همراه نیک هیگ، فضانورد آمریکایی از ایستگاه فضایی بینالمللی خواهد داشت و عملیات روز ۲۹ مارس دومین اقدام او به راهپیمایی فضایی خواهد بود.
هر دو بانوی فضانوردی که در این راهپیمایی شرکت خواهند کرد یعنی آن مک کلاین و کریستینا کخ جزو گروه فضانوردانی هستند که سال ۲۰۱۳ توسط ناسا از میان بیش از ۶۱۰۰ داوطلب انتخاب شدند.
استفانی شیهولز گفت: قرار بود راهپیماییهای فضایی برای ارتقای باتری ایستگاه فضایی در پاییز انجام گیرند. اما مسئولان ناسا بعداً تغییر عقیده دادند.
راهپیماییهای فضایی عملیات بسیار دشوار و پیچیدهای هستند که با اهداف مختلفی از جمله برای آزمایشهای علمی و تجهیزات جدید همچنین تعمیر ماهوارهها یا ایستگاههای فضایی انجام میشود.
ناسا قرار است حدود یک هفت پیش از انجام این راهپیمایی فضایی با برگزاری نشستی خبری هدف از انجام این عملیات را به طور دقیق تشریح کند.
نگاهی به گذشته
نخستین راهپیمایی فضایی در جهان در ۱۸ مارس ۱۹۶۵ توسط الکسی لئونف انجام شد. حدود ۲۰ سال بعد از او در ژوئیه ۱۹۸۴ سوِتلانا ساویتسکایا دومین زن فضانورد جهان اولین راهپیمایی فضایی زنانه را البته با مشارکت ولادیمیرژانیبکف انجام داد. چند ماه بعد در ۱۱ اکتبر کاترین سولیوان در جریان پرواز با فضاپیمای چلنجر اقدام به راهپیمایی کرد که نامش به عنوان نخستین فضانورد زن آمریکایی در تاریخ راهپیماییهای فضایی به ثبت رسید.
از زمان الکسی لئونف تاکنون ۲۱۷ نفر در فضا راهپیمایی کردهاند. سهم زنان در این فعالیت ۱۲ نفر بوده و تمامی راهپیماییهای آنها تاکنون در گروههای انجام شده است.
مککلین هماکنون در ایستگاه فضایی بینالمللی حضور دارد. کریستینا کخ به همراه الکسی آوچینین و نیکلاسهیگ روز ۱۴ مارس با سایوز ام. اس -۱۲ به فضا پرتاب و به او خواهد پیوست.
.: Weblog Themes By Pichak :.