پژوهشگران دانشگاه "ام.آی.تی" سعی دارند کیفیت تشخیص خودروهای خودران را با کمک یک سیستم جدید تقویت کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از ام. آی. تی نیوز، وسایل نقلیه خودران که به حسگرهای مبتنی بر نور تکیه دارند، اغلب برای تشخیص شرایط دشواری مانند مه دچار مشکل میشوند، اما اکنون پژوهشگران، یک سیستم گیرنده امواج تراهرتز ابداع کردهاند که میتواند در این شرایط به خودروهای خودران کمک کند.
امواج تراهرتز را میتوان به سادگی از میان مه و ابر تشخیص داد، اما سیستمهای لیدار مبتنی بر مادون قرمز که در خودروهای خودران به کار میروند، این ویژگی را ندارند.
سیستم تصویربرداری تراهرتز، یک سیگنال ابتدایی را از طریق یک فرستنده ارسال میکند. سپس یک گیرنده، جذب و انعکاس امواج تراهرتز را مورد بررسی قرار میدهد و نهایتاً سیگنالی را به یک پردازشگر میفرستد که تصویر را بازسازی میکند.
در هر حال، به کار بردن حسگرهای تراهرتز در خودروهای خودران، موضوع چالشبرانگیزی است. تشخیص حساس و دقیق، به ارسال یک سیگنال باند پایه قوی از سوی گیرنده یا پردازشگر نیاز دارد. سیستمهای قدیمی که از اجزای تولیدکننده این سیگنالها ساخته شدهاند، بزرگ هستند و هزینه بالایی دارند. اگرچه برای این کار، مجموعه حسگرهای نصب شده روی تراشه وجود دارند، اما سیگنالهای این ابزار، ضعیف هستند.
پژوهشگران دانشگاه "ام. آی. تی" (MIT) در این پروژه، یک مجموعه دوبعدی از گیرندههای تراهرتز را روی تراشهای قرار دادهاند که نسبت به تراشههای دیگر حساسیت بیشتری دارد؛ در نتیجه میتواند امواج تراهرتز را بهتر دریافت و تفسیر کند.
آنها برای رسیدن به این هدف، طرحی از "ردیابهای هیتروداین" (heterodyne detectors) ارائه دادند که معمولاً ترکیب آنها با تراشهها دشوار است. در این پروژه، اندازه ردیابها آنقدر کاهش داده شد که برای قرار گرفتن روی تراشه مناسب باشند. نکته اصلی در این کار، ابداع یک جز فشرده و چند منظوره بود که بتواند سیگنالهای ورودی را به صورت خودجوش ترکیب کند و سیگنالهای خروجی قوی ارائه دهد.
"رونان هان" (Ruonan Han)، استادیار مهندسی برق و علوم رایانه دانشگاه ام. آی. تی و از پژوهشگران این پروژه گفت: انگیزه اصلی برای این پروژه، ساخت چشمان الکتریکی بهتری برای وسایل نقلیه و پهپادهای خودران است. حسگرهای ارزان قیمت ما میتوانند در شرایط ناملایم آب و هوایی، نقش مکمل را برای لیدار بازی کنند.
این پژوهش، در مجله "IEEE Journal of Solid-State Circuits" به چاپ رسید.
جنرال موتورز در حال کار روی نسل جدید کادیلاک اسکالید است و وعده داده تا این خودرو را با طراحی جدیدی به بازار بفرستد. اما شرکتهای تیونینگ دست از فعالیت برای اعمال تغییرات روی مدل فعلی اسکالید بر نداشتهاند. یکی از هیجانانگیزترین مدلهای افترمارکت رونماییشده از کادیلاک اسکالید متعلق به یک شرکت کوچک بهنام AddArmor است. کادیلاک اسکالید رونماییشده توسط این شرکت کاملا زرهپوش و ضدگلوله است و ظاهر خشن و جذابی هم دارد.
این خودرو میتواند در مقابل هرگونه حملهی مسلحانهای از سرنشینان خود محافظت کند. برای شروع، صفحات بالستیکی محافظی درون بدنهی خودرو کار گذاشته شدهاند که میتوانند از نفوذ انواع گلولهها جلوگیری کنند. شیشههای این کادیلاک زرهپوش نیز دارای ضخامت ۵۰ میلیمتر هستند و میتوانند در مقابل گلولههای قویترین اسلحهها مقاومت کنند.
معمولا اضافه کردن صفحات زرهی به درون خودرو، وزن زیادی با خود به همراه دارد اما شرکت سازندهی این خودرو با روش جدیدی از صفحات کربن کامپوزیتی استفاده کرده است که هم وزن کمی دارند و در عین حال مقاومت آنها دربرابر گلوله ۱۰ برابر بیشتر از صفحات فولادی است؛ درحالیکه ۶۰ درصد وزن کمتری دارند. بهگفتهی سازنده، چنین فناوریهایی سبب ارائهی بهترین حفاظت به سرنشینان این خودرو میشوند.
فضای داخلی این کادیلاک اسکالید بهدلیل افزایش ارتفاع بزرگتر از مدل استاندارد است. داخل کابین استفاده از پوشش چرم آلکانترا برای سقف، نورپردازی داخلی LED، تلویزیون هوشمند ۳۲ اینچی برای سرنشینان عقب، هات اسپات وای فای، سیستم صوتی سونی و دوربین ۳۶۰ درجه تنها بخشی از امکانات رفاهی کادیلاک اسکالید ضدگلوله هستند.
در انتها نیز برای اینکه اضافهوزن ایجادشده توسط صفحات زرهی تاثیر منفی روی حرکت و پایداری خودرو نداشته باشد، سازندهی خودرو اقدام به نصب سیستم تعلیق تقویتشده و ترمزهای قویتری روی کادیلاک اسکالید کرده است.
باغ نگارستان یکی از بناهای قدیمی و ارزشمند تهران است که به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته شد. این بنا از نظر معماری، ارزش تاریخی و هنری آن و هم از نظر موقعیت کنونی و آثاری که در موزههای آن به نمایش در آمده است، دارای اهمیت بسیار زیادی است.
باغ موزه نگارستان یکی از جاذبههای گردشگری و از دیدنی های تهران است. این باغ سرسبز و زیبا با معماری چشمگیر و قدمت تاریخی به یکی از محلهای جذاب و محبوب برای گردشگران ایرانی و خارجی تبدیل شده است.
در تورهای ایرانگردی، یکی از مکانهای قابل بازدید گردشگران باغ موزه نگارستان است.
از این رو کجارو نیز علاوه بر معرفی این جاذبههای بینظیر و سایر جاذبههای گردشگری داخلی و خارجی برای کمک به گردشکرانی که قصد سفر به تهران و یا هر نقطه دیگر از ایران و جهان را دارند در انتخاب تور کمک میکند.
مسافران و گردشگران میتوانند تور مورد نظر خود را از طریق کجارو به سادگی جستجو کرده و از میان فهرست تورهای دهها آژانس معتبر، بهترین تورها را مشاهده و قیمت آنها را مقایسه و در نهایت ارزانترین تور ایرانگردی را انتخاب کنند.
تاریخچه باغ نگارستان
این باغ تاریخی تهران را فتحعلی شاه ساخته است؛ و «سرسره» معروف فتحعلی شاه در این باغ قرار داشته و قتلگاه «قائم مقام فراهانی» هم بوده و او را در «حوضخانه» همین باغ خفه میکنند.
مبلغ ورودی به این باغ ۳۰۰۰ تومان به ازای هر نفر است
علت نامگذاری این مجموعه به باغ نگارستان به دلیل وجود نقاشیهای متعدد از فتحعلی شاه و همراهان او در ساختمانهای مختلف بوده است. اگرچه امروز اثری از بناهای آن قصر برجای نمانده است؛ اما هنوز بدین نام شهره است.
آدرس
در ورودی این باغ در میدان بهارستان-انتهای خیابان دانشسرا-خیابان شریعتمداری قرار دارد.
موقعیت باغ نگارستان روی نقشه
دسترسی
برای رفتن به باغ نگارستان راه دشواری پیش رو ندارید. اگر قصد استفاده از وسایل نقلیه عمومی را دارید میتوانید از اتوبوسهای شرکت واحد که به مقصد میدان بهارستان که در این لیست قرار دارند استفاده کنید و یا از مترو به ایستگاه بهارستان در خط ۲ بروید. پس از خروج از مترو تابلوی راهنما به سمت باغ نگارستان، با رنگ نارنجی در خیابان دانشسرا، توجه شما را به خود جلب میکند. به خیابان دانشسرا بروید و پس از حدود ۵ دقیقه پیادهروی به باغ نگارستان میرسید.
در این باغ میتوانید از موزه مکتب کمالالملک دیدن کنید، از خوردن صبحانه در کافه طهرون و در زیر بنای زیبایی که با الهام گرفتن از حافظیه شیراز بنا شده استفاده کنید، از موزهها و بناهای دیگری که در آنها گالری و نمایشگاههای موقت برپا میشود دیدن کنید و از فضای آرامش بخش باغ با معماری یک باغ ایرانی لذت ببرید و برای لحظاتی هم که شده، از شلوغی و هیاهوی شهر به دور باشید.
شرکت AMD بهتازگی پردازندهی گرافیکی Radeon VII را که بر پایهی نسل دوم معماری وگا طراحی و تولید شده، معرفی کرده است. این پردازندهی گرافیکی از فناوری ساخت ۷ نانومتری برخوردار بوده و بازار کامپیوترهای سطح بالا را نشانه رفته است. اکنون AMD بر پایهی قولی که به هوادارانش برای رقابت با RTX 2080 انویدیا داده، این کارت را البته در ابعاد محدود به دست آنان رسانده است. ورود کارت AMD Radeon VII به بازار با درنظرگرفتن موجودی محدود و قیمت نسبتاً بالایی که در زمان عرضه دارد، بیشتر بهمثابهی رو کردن برگ جدیدی از فناوریهای این شرکت است. از این واقعیت نباید غافل شد که رادئون VII گرچه با بهبودهایی مختصر تقویت شده، اما همچنان از معماری وگا بهرهمند است و اکنون چشمها به پردازندهی AMD Navi دوخته شده، کارتی که جهش بزرگ بعدی در نقشهی راه شرکت آمریکایی محسوب میشود.
گفته میشود که پردازندههای گرافیکی Navi محصول بزرگ بعدی AMD است که از گروه فناوری رادئون سر بر خواهد آورد. Navi احتمالاً آخرین نسل پردازندههای گرافیکی است که همچنان ژنهای معماری GCN را با خود دارد. AMD با Radeon Navi بر آن است که تغییراتی بنیادین در معماری برند Radeon اعمال کند، بهطوریکه سطح عملکرد و بازدهی آن را به حداکثر ممکن برساند. برای مقایسه بد نیست بدانید که اگرچه Radeon VII از فناوری ساخت ۷ نانومتری برخوردار است، اما طراحی آن بهنوعی فشرده شدن تراشهی معماری نسل اول وگا از ۱۴ نانومتر به ۷ نانومتر بود. در روی دیگر سکه، پردازندههای گرافیکی Navi این بار از ابتدای راه بر مبنای فناوری ساخت ۷ نانومتری طراحی شدهاند. این شیوه تعریف تراشه از آغاز بر پایهی فناوری ساخت فشردهتر به AMD کمک خواهد کرد تا از تمام مزایای چنین طراحی در ساخت تراشهی جدید بهرهمند شود.
همهچیز در مورد پردازندههای Navi جذاب به نظر میرسد؛ اما ظاهراً قرار است عرضهی این پردازندههای گرافیکی تا ۳ ماههی چهارم سال ۲۰۱۹ به تعویق افتد. در گزارش منتشرشده روی وبسایت Cowcotland منابع خبری گفتهاند که عرضهی پردازندههای گرافیکی Navi که قرار بود طبق برنامهی اولیه در تابستان ۲۰۱۹ عرضه شود، تا زمستان امسال به تأخیر افتاده است.
مقالات مرتبط:
علت تأخیر در این گزارش ذکر نشده است، اما دو دلیل احتمالی را میتوان در مورد آن متصور بود. نخست اینکه شاید AMD در تلاش برای تأمین تراشههای Radeon VII خود است که با فناوری ۷ نانومتری تولید میشود، کما اینکه در اولین موج عرضهی این محصول، تعداد عرضهشده بسیار محدود بود و در سراسر جهان به سرعت موجودی این کارت به اتمام رسید. علت دوم احتمالاً این است که قرار است از پردازندههای گرافیکی Navi با اشتهایی سیریناپذیر در کنسولهای نسل بعدی استفاده شود و AMD قصد دارد پیش از ارائهی این GPU-ها به قطعهسازان برای استفاده در کارتهای گرافیک، سهم قابل توجهی از آنها را تأمین کرده و در سبد کنسولها قرار دهد.
پیش از این لیزا سو مدیرعامل AMD و مارک پیپرمستر مدیر حوزهی فناوری این شرکت در مصاحبههایی جداگانه به بهروزرسانی و تجدیدنظرهای گوناگون در ساخت پردازندههای گرافیکی جدید خود اشاره کردهاند. مارک پیپر مستر در مصاحبه با خبرگزاری Street میگوید:
ما واقعاً در آغاز کار با پردازندههای سطح بالای Radeon VII با فناوری ساخت ۷ نانومتری هیجانزدهایم. همانطور که در ادامهی راه با بهروزرسانیها و تجدیدنظرهایی در برنامهی تولید و توسعهی پردازندههای گرافیکی رادئون سروکار داریم، اطلاعیههایی در مورد این دگرگونیها در طول سال به گوش هوادارانمان خواهد رسید.
اقداماتی که ما در سراسر سال جاری به آن دست خواهیم زد، از نوع همان اقداماتی است که هر ساله در شرکت AMD انجام میپذیرد؛ ما نقشهی راه این شرکت را گستردهتر از قبل خواهیم چید.
لیزا سو مدیرعامل انویدیا در صحبتهای دیگری میگوید:
ما باور داریم که در عرصههای زیادی بسیار رقابتپذیر شدهایم؛ این عرصهها شامل تولید پردازندههای ردهبالای ما نیز میشود. مسلماً در بازار امروز محصولات جدیدی برای رقابت وجود دارد. البته ما هم سبد محصولات جدید خود را داریم و در این ترکیب چینش محصولات از جایگاهی استوار برخورداریم. با نگاهی به رهگیری پرتو، من فکر میکنم این تکنیک رندرینگ فناوری مهمی است؛ اما مثل تمام فناوریهای مهم دیگر نیاز به زمان دارد تا اکوسیستم موجود پذیرای آن شود. در حال حاضر ما با دقت بسیار زیاد؛ هم در سطح سختافزاری و هم در سطح نرمافزاری در حال کار برای ایجاد این انطباق با اکوسیستم هستیم و انتظار داریم که با ورود این فناوری به بازارهای اصلی، بر اهمیت آن بیشازپیش افزوده شود.
منابع خبری همچنین تصریح کردهاند که که شایعات و تخمینهای قبلی از قیمت کارتهای مختلف Radeon RX بر پایهی پردازندهی گرافیکی Navi، باتوجهبه سطح عملکرد و گزارهی قیمت کارت Radeon VII در بررسیهای متعدد، خیلی دور از واقعیت به نظر میرسد. گویا در همان حال که AMD تولید محصولات ردهبالای خود را با فناوری ۷ نانومتری آغاز کرده، کارتهای بعدی این شرکت بر پایهی همین فناوری، با تمرکز بر گزینههای متعدد مصارف عام و گیمینگ و با قیمتی کمتر از ۵۰۰ دلار به دست مصرفکنندگان برسد.
رویهمرفته ورود محصولات گرافیکی جدید AMD به بازار، به کاربران امکان ارتقای مناسب کارتهای نسل قبل خود را خواهد داد. طی این روند کارتهایی مانند Radeon RX 590 که بهنوعی تکرار معماری پلاریس بود و Radeon Vega 56 بر پایهی معماری وگا که در حال حاضر با قیمت متعادل ۳۴۹ تا ۳۹۹ دلار عرضه میشود، امکان ارتقا خواهند یافت. هواداران AMD خواهند توانست در همان محدودهی قیمت کارتهای قبلی خود، یک کارت هفت نانومتری با معماری Navi تهیه کنند که هم از لحاظ سطح عملکرد و هم از نظر بازدهی آنان را راضی خواهد کرد.
قرار گرفتن ایران در مناطق جنب حارهای و بیابانی در کنار مشکلاتی که در زمینه کاهش بارش وخشکسالی داشته است، کشور را به منبع غنی برای تأمین انرژی خورشیدی در جهان تبدیل کرده است.
۳۰۰ روز آفتابی در فلات مرکزی کشور میتواند، ایران را تبدیل به مرکز انرژی در خاورمیانه کند و ضمن تأمین انرژی کشور، صادرات برق را افزایش دهد.
استفاده از این ظرفیت میتواند میزان خاموشیها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد، حال این سوال پیش میآید که وزارت نیرو چه اقداماتی برای استفاده از این پتانسیل داشته است؟
سرمایهگذاری در انرژیهای خورشیدی با اقبال بیشتری همراه بوده است
آرش نجفی رئیس انجمن بهینهسازی مصرف انرژی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه استفاده از انرژیهای نو در کشور محدود به خورشیدی و بادی است، اظهار کرد: در کشور استفاده از انرژیهای نو بیشتر در استفاده از خورشید برای گرم کردن آب، تولید برق و انرژی بادی خلاصه میشود و سایر ابعاد انرژی نو در کشور مغفول مانده است.
رئیس انجمن بهینه سازی مصرف انرژی تصریح کرد: سرمایهگذاری در انرژیهای خورشیدی به دلیل وفور امکانات و توانایی فعالیت در مقیاس کوچک و بزرگ در مقایسه با انرژی بادی که نیاز به توربینهای بزرگ دارد، از اقبال بیشتری برخودار است.
به گفته وی؛ توربینهای بادی فضای زیادی را اشغال میکند و سر و صدای ناشی از حرکت پرههای آن میتواند آلودگی صوتی را برای مناطق مسکونی ایجاد کند، به همین دلیل این نیروگاهها را در خارج از مناطق شهری احداث میکنند البته با پیشرفت تکنولوژی، اقداماتی برای ساخت توربینهای بادی در مقیاس کوچک صورت گرفته که هنوز فناوری آن به ایران نیامده است.
نجفی ادامه داد: در حال حاضر بابت برق یارانه داده میشود و قیمت سوخت نیروگاهها نزدیک به صفر است و این باعث میشود ما هنوز نتوانیم در رقابت با انرژیهای نو جایگزین مناسبی را بسازیم.
وی با اشاره به نبود تکنولوژی مناسب در ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر بیان کرد: تکنولوژی ساخت تجهیزات انرژیهای نو در کشور وجود ندارد و تنها در ساخت صفحات خورشیدی اقدامات کوچکی صورت گرفته است.
به گفته وی؛ پیش از جهش قیمت ارز مدت بازگشت سرمایه گذاری در حوزه انرژیهای نو حدود ۷ تا ۹ سال بود که با توجه به نرخ سود و سرمایهگذاری توجیح چندانی نداشت.
نجفی تصریح کرد: چندین پروژه ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور احداث شده است که امیدواریم، بتوانیم سهم پنج درصدی در تولید انرژی برق کشور داشته باشیم.
رئیس انجمن بهینهسازی مصرف انرژی با اشاره به عدم کارایی ساخت نیروگاههای خورشیدی در ادارات گفت: دستورالعملهایی برای تولید انرژی در سازمانها و ادرات دولتی به وسیله انرژی خورشیدی صورت گرفته است، اما به دلیل عدم آشنایی این سازمانها و نبود بودجه موفقیت چندانی نداشته است که پیشنهاد ما این است که در ادارات، ممیزی و کاهش مصرف را در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: بزرگترین استراتژی تولید برق کاهش و مدیریت مصرف مشترکان است؛ میتوان با پیشنهاد راهکارهای مناسب و بدون تغییر در رفاه مردم، میزان مصرف انرژی در کشور را کاهش داد، اما به دلیل تصمیمات سلیقهای و لحظهای سرانجام خوبی نداشته است به طور مثال طرح نصب آبگرمکنهای خورشیدی در انجمن بهینه سازی با شدت و تلاش فراوان دنبال میشد، اما با تغییر و جابهجای مدیر در سازمان ذیربط، این برنامه مسکوت ماند.
نجفی ادامه داد: اگر بهینهسازی مصرف انرژی به صورت نهادینه انجام شود از بسیاری از سرمایهگذاریها که تنها برای فصل تابستان به کار میآید، جلوگیری میشود.
وی با اشاره به نیاز حمایت دولت از فعالان انرژیهای تجدیدپذیر بیان کرد: بحث قیمت تمام شده باید به گونهای باشد که با هزینه صورت گرفته درآمد مناسبی داشته باشد، اما با وجود افزایش قیمت خرید از سوی وزارت نیرو، کفاف هزینههای نیروگاهها را نمیدهد و باید با استفاده از معافیتهای مالیاتی و گمرکی زمان بازگشت سرمایه را به چهار سال کاهش داد.
نجفی با اشاره به ظرفیت کشور در تولید انرژیهای نو تصریح کرد: آفتاب به تنهایی نمیتوانند عامل توسعه انرژیهای نو باشد، در برخی از مناطق کویری به دلیل دمای بالای خورشید میزان بازدهی و تولید برق کاهش مییابد و نگهداری از تجهیزات به دلیل بادهای سوزان و طوفان شن، فرسودگی پنلهای خورشیدی را به دنبال خواهد داشت، بنابراین تا حمایت از تولیدکنندگان صورت نگیرد بخش خصوصی نمیتواند فعالیت خود را ادامه دهد.
رئیس انجمن بهینه سازی مصرف انرژی گفت: برای بالا بردن ظرفیت تولید و افزایش ضریب بهرهوری نیاز است استراتژی و برنامه بلندمدت با عزم ملی ترسیم شود.
سهم انرژیهای نو کمتر از یک درصد نیروگاههای حرارتی کشور است
سیدمحمدجواد موسوی عضو هیئت مدیره انجمن صنفی انرژیهای تجدیدپذیر در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به سهم کم انرژیهای تجدیدپذیر در تولید برق مورد نیاز کشور اظهار کرد: ظرفیت نصب شده نیروگاههای حرارتی حدود ۸۰ هزار مگاوات است در حالی که هنوز ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر به هزار مگاوات نرسیده است.
عضو هیئت مدیره انجمن صنفی انرژیهای تجدیدپذیر تصریح کرد: افزایش ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر در دو ساله گذشته شتاب مناسبی به خود گرفته بود، اما تحریمهای بینالمللی و جهش قیمت ارز سرمایهگذاران این حوزه را با چالش بزرگی مواجه کرده و میزان سرمایهگذاری را نسبت به سالهای گذشته کاهش داده است.
وی با اشاره به مصوبه هیئت دولت برای حمایت از صنایع داخلی گفت: تمهیداتی برای بومیسازی تجهیزات انرژیهای تجدیدپذیر صورت گرفته است که درصورت استفاده فعالان حوزه انرژیهای تجدیدپذیر از تجهیزات داخلی، قیمت خرید تضمینی برق از آنها ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.
به گفته وی؛ با مصوبات مجلس شورای اسلامی منابع مالی برای خرید برق از نیروگاههای تجدیدپذیر تا سقف ۸ هزار مگاوات تعبیه شده است.
موسوی با اشاره به ظرفیت انرژیهای نو در کشور تصریح کرد: براساس مطالعات وزارت نیرو ظرفیت انرژی بادی ۴۰ هزار مگاوات و ظرفیت انرژی خورشیدی ۶۰ هزار مگاوات است که مجموع این دو از تمام ظرفیتهای نیروگاه حرارتی بیشتر است، اما هنوز سهم انرژیهای نو در تولید برق به یک درصد نرسیده است.
وی ادامه داد: نوار شمالی کشور با وجود آسمان ابری و بارشهای فراوان از تمام ظرفیت تولید انرژیهای نو در کشور آلمان بیشتر است، اما کشور آلمان ۴۰ درصد ظرفیت منسوب شده را از انرژی خورشیدی تأمین میکند و سهم ایران بسیار اندک است.
عضو هیئت مدیره انجمن صنفی انرژیهای تجدیدپذیر با اشاره به تأثیر منفی دما در کاهش بازدهی نیروگاههای خورشیدی بیان کرد: بخشی از مناطق کویری به دلیل دمای بالا، حرارت و تأثیر منفی بر بازدهی نیروگاههای خورشیدی، قابلیت ایجاد نیروگاه را ندارد، اما در جنوب شرقی کشور و بخشهایی از کرمان ظرفیت مناسبی برای تولید برق کشور وجود دارد.
وی با اشاره به ظرفیت مناسب انرژیهای نو در تأمین پیک مصرف تابستان بیان کرد: تابستان سال ۹۷ به دلیل رشد مصرف انرژی و کمبود برق با خاموشیهای گستردهای مواجه بودیم، با توجه به آنکه اوج تولید نیروگاههای خورشیدی از ۱۰ صبح تا ۵ بعدظهر است میتوان با استفاده از این تقارن پیک مصرف برق را پوشش داد، که در این میان پیشنهادی از سوی انجمن به وزارت نیرو برای تأمین پیک مصرف سال آینده داده شده است.
به گفته وی؛ نیروگاههای تجدیدپذیر به تنهای نمیتوانند تمام انرژی مورد نیاز کشور را تأمین کنند، اما در کنار نیروگاههای حرارتی و هستهای میتوانند در تأمین انرژی نقش مهمی ایفا کنند.
موسوی ادامه داد: در صورتی که خرید انرژیهای تجدیدپذیر به صورت ارزی باشد میتوان به شکوفایی این صنعت امیدوار بود.
مناطق کویری بزرگترین پتانسیل را برای تأمین برق کشور دارد
محمدرضا شریفی دونچالی کارشناس حوزه انرژی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به ظرفیت انرژیهایهای نو در کشور اظهار کرد: موقعیت جغرافیایی ایران و قرار گرفتن آن در مدار جنب حارهای فرصت مناسبی برای استفاده از انرژی خورشیدی فراهم کرده است.
این کارشناس ادامه داد: فلات مرکزی ایران مانند مناطق کویری با دارا بودن نزدیک به ۳۰۰ روز آفتابی در سال، بهترین مکان برای تولید انرژیهای نو محسوب میشوند و میتوان با استفاده از این ظرفیت برق کشور را تأمین کرد که متأسفانه به این ظرفیت توجه چندانی نشده است.
وی افزود: کاهش تولید برقآبی و کمبود منابع آبی مورد نیاز برای فعالیت نیروگاه حرارتی، بخشی از مشکلات مربوط به خشکسالیهای یک دهه اخیر است. کاهش منابع آبی میتواند ما را به سمت استفاده از انرژیهای نو سوق دهد.
شریفی دونچالی تصریح کرد: با توجه به معاهده پاریس و تعهد ایران برای کاهش آلایندگی و استفاده کم از سوختهای فسیلی، انرژیهای تجدیدپذیر بهترین گزینه برای تأمین انرژی است.
این کارشناس بیان کرد: با توجه به منابع عظیم نفت و گاز در کشور، به انرژیهای تجدیدپذیر توجهی صورت نگرفته است و این بی توجهی در اجرای برنامه پنجم توسعه به وضوح قابل مشاهده است، به گونهای که قرار بود تا پایان برنامه پنجم ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر به ۵ هزار مگاوات برسد، اما با بی توجهی این برنامه بدون هیچ پیشرفتی به برنامه ششم توسعه رسید.
شریفی دونچالی گفت: مقایسه قیمت پایانی برق تولید شده از انرژیهای تجدیدپذیر و فسیلی کفه ترازو را به سمت استفاده از سوخت فسیلی سنگین کرده است، برای اصلاح این موضوع نیاز است ضمن واقعی سازی قیمت برق شرایط را برای استفاده از انرژی خورشیدی فراهم کرد.
وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه، سهم انرژیهای نو ۵ هزار مگاوات است که خوشبختانه در سالهای ۹۷ گام مثبتی در این خصوص برداشته شده است و ظرفیت انرژیهای نو به ۱۰۰۰ مگاوات رسیده است.
این کارشناس بیان کرد: استفاده از پنلهای خورشیدی برای برق رسانی به روستاها، تجربهای موفق بوده است که میتواند از اتلاف انرژی جلوگیری کند و هزینههای برق رسانی به مناطقی که تعداد خانوارهای آن کمتر از ۱۰ خانوار است را کاهش دهد.
شریفی دونچالی در پایان گفت: باید زیرساختهای تولید برق از نیروی خوشیدی فراهم شود، از سوی دیگر باید مکانیزم مناسبی برای توزیع برق تولیدی در نظر گرفته شود و نیاز است وزارت نیرو برای استفاده از این ظرفیت سرمایه گذاریهای لازم و مناسبی انجام دهد.
براساس تخمینهای گلدمن ساکس، حدود یکپنجم درآمد سرویسهای اپل مستقیما از گوگل تأمین میشود و این درحالی است که تحلیلگران این بانک از اپل میخواهند که یک سرویس رسانهای شبیه آمازونپرایم راهاندازی کند.
شرکت خدمات بانکی گلدمن ساکس به کوپرتینوییها درباره وابستگی به شرکت رقیب، یعنی گوگل برای درآمد سرویسهای خود هشدار داد و این درحالی است که تمایل اپل برای رفتن به سمت سرویسهای اشتراکی، جدیدترین استراتژی بلندمدت این شرکت در زمینه کسبوکار است.
اگر این سؤال برای شما پیش میآید که چرا چنین پولی مابین این دو شرکت ردوبدل میشود، باید گفت که گوگل هنوز مقدار زیادی پول به اپل پرداخت میکند تا بهعنوان مرورگر پیش فرض در دستگاههای آیاواس باقی بماند. بنابر گفته راد هال از تحلیلگران این صنعت، این مقدار پول بین ۹ تا ۱۰ میلیارد دلار تخمین زده میشود.
یکی از تحلیل گران گلدمن ساکس به سرمایهگذاران گفت:
اپل نیاز خواهد داشت که ازطریق راهاندازی موفق پکیج نرمافزاری اپل پرایم و قرار دادن ویدئوهای اورجینال در آن، یک رشد تک رقمی به درآمد سرویسهای خود اضافه کند. انتظار میرود که این پکیج در بهار یا تابستان امسال عرضه شود.
اخباری که بعضی از نسخه های اپل پرایم را پوشش میدهند تازگی ندارند. اوایل ماه جاری کیتی هیوبرت، از تحلیلگران شرکت مورگان استنلی، راهاندازی یک پکیج خدمات رسانهای را در اواخر سال جاری از سوی کوپرتینوییها ضروری دانست. او همچنین تخمین زد که در صورت راهاندازی موفق این پروژه، اپل به ارزش یک تریلیون دلار خود باز میگردد.
CNBC گزارش داد:
براساس تخمینهای گلدمن ساکس، گوگل حدود ۹.۵ میلیارد دلار بابت هزینههای تصاحب ترافیک در طول سال ۲۰۱۸ به اپل پول پرداخت کرده است؛ چیزی حدود یک سوم سود اپل در این بخش. این مبالغ پرداختشده بخش اعظمی از درآمد سرویسهای اپل را در سال ۲۰۱۹ تشکیل میدهند.
هنوز مشخص نیست که کوپرتینوییها دقیقا چه چیزی را با چه قیمتی ارائه خواهد داد؛ اما به هر حال انتظار میرود که سرویسهای استریم با کیفیت تلویزیون و فیلم به همراه اپل موزیک و همچنین یک سرویس اشتراکی اخبار، اواخر امسال در صف عرضه قرار بگیرند.
گوگل اعلام کرده است که گوشی هوشمند پیکسل ۳ لایت و ساعت هوشمند پیکسل واچ خود را در سال ۲۰۱۹ میلادی به بازار عرضه خواهد کرد. براساس گزارش Nikkei Asian Review، انتظار میرود که قیمت پیکسل ۳ لایت ازآیفون XR با قیمت ۷۴۹ دلاری پایینتر باشد.
به نظر میرسد که گوگل برای سال ۲۰۱۹ برنامهریزی فشردهای را در حوزهی سختافزار دنبال میکند و قصد دارد با سرمایهگذاری روی گوشی هوشمند میانردهی پیکسل، بتواند گوی سبقت را از اپل برباید و در بازارهای در حال توسعه برای دستگاه میانردهی خود سرمایهگذاری کند.
مقالههای مرتبط:
پیش از این نیز گزارشهای مشابهی از سوی وبسایت خبری 9to5Google منتشرشده بود و طرح شدن چنین موضوعاتی دور از ذهن و غیرمنتظره نیست. پیش از این ویدئو و تصاویر فاششدهی مختلفی از پیکسل ۳ لایت منتشر شده است. اواخر دیماه، پیکسل ۳ لایت گوگل در ویدئویی زودتر از موعد رونمایی رویت شد. پیشتر نیز در آذرماه، ویدئو و تصاویر جدیدی از پیکسل ۳ لایت و پیکسل ۳ لایت ایکس ال رویت شد.
باتوجه به اخباری که تاکنون از میانردهی بعدی گوگل بهاشتراک گذاشته شده است، انتظار میرود پیکسل ۳ لایت با نمایشگر ۵.۶ اینچی IPS، حافظهی رم ۴ گیگابایتی، حافظهی داخلی ۳۲ گیگابایتی و تراشهی میانردهی اسنپدراگون ۶۷۰ کوالکام به بازار عرضه شود. همانطور که گفته شد، Nikkei Asian Review ادعا میکند گوگل پیکسل ۳ لایت قیمت پایینتری نسبت به گوشی اقتصادی آیفون XR اپل با قیمت ۷۴۹ دلار خواهد داشت. گزارشهای قبلی 9to5Google و گزارش اخیر وبسایت اندروید پلیس نیز حاکی از آن است که ورایزون، اپراتور تلفن همراه ایالات متحده از فروش پیکسل ۳ لایت و پیکسل ۳ لایت ایکس ال پشتیبانی میکند و انتظار میرود فصل بهار این دو گوشی هوشمند ازطریق ورایزون بهفروش برسند. پیشتر نیز گفته شده بود که گوگل نسخه لایت گوشیهای پیکسل را اوایل بهار توسط اپراتور ورایزن در آمریکا عرضه میکند.
در بخش دیگری از گزارش منتشرشده از سوی Nikkei Asian Review، بهنظر میرسد گوگل قصد دارد نسخهی جدید اسپیکر هوشمند گوگل هوم را در سال جاری میلادی بههمراه دوربین نظارت تصویری جدید و ساعت هوشمندی که قابلیت رقابت با اپل واچ را دارد، به بازار معرفی کند.
در سال ۹۶ گفته شده بود که گوگل و نست احتمالا در تولید محصولات خانه هوشمند همکاری میکنند. در فوریهی سال گذشته این اتفاق رخ داد تا دو شرکت بتوانند در توسعهی دوربین نظارتی جدید با یکدیگر همکاری کنند. گوگل تغییرات زیادی در اسپبکرهای هوشمند گوگل هوم از جمله مدلهای مینی، مکس و هوم هاب داد. درنتیجه معرفی مدل جدیدی از گوگل هوم برای سال جاری میلادی، غیرمنتظره نخواهد بود.
اما معرفی ساعت هوشمند جدید، موضوع دیگری است و چشماندازهای متفاوتی را برای گوگل ایجاد خواهد کرد. ایوان بلس، افشاگر معروف پیشتر گفته بود که ساعت هوشمند «پیکسل» به همراه گوشی پیکسل ۳ معرفی خواهد شد. پیکسل ۳ معرفی شد ولی خبری از ساعت هوشمند جدید گوگل نبود. باتوجه به بازار متزلزل فروش ساعتهای هوشمند اندرویدی و تاخیرهایی که در انتشار سیستمعامل محصولات پوشیدنی دیده میشود، دورنمایی فوقالعاده عالی نمیتوان برای پیکسل واچ گوگل متصور شد. ولی باید ببینیم گوگل چگونه این شرایط را مدیریت میکند و نتیجه نهایی چه خواهد شد.
پس از مدتها انتظار بالاخره بیامو مدلهای قدرتمند و سریع کراساورهای X3 و X4 M Power رونمایی کرد. این خودروها با نام X4M و X3M به بازار خواهند آمد و به جز پیشرانهی قدرتمند از سیستم تعلیق بهینهسازیشده نیز بهرهمند خواهند بود.
مقالههای مرتبط:
مهمترین تغییر این مدلها نسبت به مدلهای عادی افزایش قدرت موتور بوده است. بیامو برای این منظور از پیشرانهی ۳ لیتری ۶ سیلندر خطی در این مدلها استفاده کرده که به دو عدد توربوشارژر مجهز بوده و میتواند ۴۷۳ اسببخار قدرت و ۶۰۰ نیوتونمتر گشتاور تولید کند. اگر این قدرت نیز از نظر کسی کافی نباشد بیامو مدلهای ویژهی کامپتیشن را نیز عرضه خواهد کرد که قدرت موتور آنها به ۵۰۳ اسببخار افزایش پیدا کرده است.
کراساورهای اسپرت جدید بیامو بهگفتهی این خودروساز میتوانند سرعت خود را در ۴ ثانیه از صفر به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسانند. حداکثر سرعت این خودروها نیز بهصورت الکترونیکی روی ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت محدود شده است. البته در صورت سفارش پکیج M Drivers Package این محدودکننده حذف شده و خودرو میتواند به حداکثر سرعت ۲۸۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. حداکثر سرعت مدلهای Competition نیز به ۲۸۴ کیلومتر بر ساعت میرسد.
درکنار این پیشرانهی قدرتمند، بیامو از جعبهدندهی ۸ سرعتهی خودکار استفاده کرده است که امکان تعویض دستی دندهها را نیز با استفاده از شیفترهای پشت فرمان برای راننده فراهم میکند. این جعبهدنده از سری استپترونیک M بوده و سرعت عمل بالایی دارد. پس از آن به سیستم چهارچرخ محرک هوشمند M xDrive میرسیم که میتواند نیرو را بهصورت هوشمند به هر چهارچرخ خودرو منتقل کند. راننده همچنین این امکان را دارد تا انتخاب کند نیروی موتور تنها به چرخهای عقب یا تنها چرخهای جلو ارسال شود.
سیستم چهارچرخ محرک این مدلها کارایی بالایی دارد بهطوریکه هم برای رانندگی روزمره مناسب بوده و هم بهخوبی میتواند یک رانندگی اسپرت با حداکثر چسبندگی را در پیست مسابقه فراهم کند. بیامو حتی یک حالت رانندگی مخصوص دریفت با نام Drift Mode نیز در تنظیمات سیستم چهارچرخ محرک این مدلها تعبیه کرده است.
کمک فنرهای این مدلها از نوع هوشمند با تنظیم الکترونیکی است و امکان تنظیم کردن آنها در سه حالت رانندگی مختلف کامفورت، اسپرت و اسپرت + وجود دارد. باتوجهبه عملکرد بالاتر این مدلها برای مهار آنها سازنده اقدام به تقویت ترمزهای کرده است و به همین منظور از دیسکهای ترمز بزرگتر با سایز ۱۵.۶ اینچ در جلو و ۱۴.۶ اینچ در عقب استفاده شده که درون رینگهای ۲۰ اینچی قرار گرفتهاند. مدل کامپتیشن به رینگهای بزرگتر ۲۱ اینچی مجهز است.
از نظر ظاهری این مدلها مشخصهای سری M Power را دارند و جلوپنجرهی متفاوت و نشان M روی بدنهی آنها به چشم میخورد. یک اسپویلر نیز روی صندوق عقب نصب شده است. خریداران این خودروها میتوانند ۷ رنگ مختلف را برای بدنهی اتومبیل خود انتخاب کنند.
با قدم نهادن به داخل کابین تمامی مشخصههای خودروهای M پاور مانند صندلیهای اسپرت با لوگوی M روی پشت سریها، تزیینات آلومینیومی و کربنی مشکی، فرمان اسپرت چرمی M به چشم میخورند. با وجود اینکه مدلهای X4M و X3M خودروهای اسپرتی هستند اما از اصل خود دور نشدهاند و همچنان خودروهایی کاربردی نیز هستند به طوری که با وجود دارا بودن صندلیهای اسپرت اما همچنان امکان تا کردن صندلیها برای افزایش فضای بار وجود دارد.
چندی پیش در یک حراجی خودرویی در فلوریدا یک فورد موستانگ شلبی GT500 سوپر اسنیک به قیمت ۲.۲ میلیون دلار به فروش رسید. فروشندهی این خودرو پیشبینی کرده بود که این مدل خاص به قیمتی در حدود ۱ تا ۱.۲ میلیون دلار فروش برود اما موستانگ شلبی GT500 Super Snake با قیمت نهایی ۲.۲ میلیون دلار به فروش رسید و نهتنها موجب تعجب فروشندگان خود شد بلکه نام خود را بهعنوان گران قیمتترین فورد موستانگ جهان نیز به ثبت رساند. این خودرو با این قیمت رکورد قبلی خود را نیز شکست چون در سال ۲۰۱۳ نیز به قیمت ۱.۳ میلیون دلار به فروش رفته بود. همچنین اولین دستگاه فورد موستانگ شلبی GT500 مدل ۲۰۲۰ نیز که در یک حراجی به قیمت ۱.۱ میلیون دلار فروخته شده بود، حالا در جایگاهی پایینتر قرار میگیرد.
این خودرو توسط کارول شلبی فقید و برای انجام تستهای سرعت تایرهای تاندربولت ساخته شده بود. در این GT500 سوپر اسنیک از یک پیشرانهی ۸ سیلندر V شکل از سری 426 متعلق به فورد GT40 استفاده شده است که میتواند تا ۵۲۰ اسببخار قدرت تولید کند. این GT500 توانایی دستیابی به حداکثر سرعت ۲۷۴ کیلومتر بر ساعت را دارد.
شلبی برنامه داشت تا این خودروی آزمایشی فوقالعاده را بهصورت یک مدل تولید محدود ویژه بسازد اما در آن زمان تولید چنین خودرویی صرفه اقتصادی نداشت و گفته میشد که قیمت آن در آن زمان دو برابر یک GT500 عادی تمام میشد و حتی از 427 کبرا نیز گرانتر بود. به فاصلهی کمی پس از اتمام آزمایشهای گودیر روی تایرها این سوپر اسنیک استثنایی برای فروش گذاشته شد. سپس این GT500 سوپر اسنیک چندین بار دست به دست شد و حتی در برههای در مسابقات درگ نیز شرکت کرد. درنهایت در اوایل دههی ۲۰۰۰ توسط مالک خود که یک کلکسیونر فورد موستانگ بود، مورد بازسازی قرار گرفت و با کارکرد ۴۱ هزار کیلومتر در شرایط بسیار عالی قرار دارد.
مدل جدید فورد موستانگ شلبی GT500 سوپر اسنیک دوباره به تولید خواهد رسید. بهگفتهی شلبی تعداد ۱۰ دستگاه از این خودرو با پیشرانهی ۸ سیلندر ۷ لیتری به قدرت ۵۵۰ اسببخار تولید خواهند شد که و هر یک از آنها با قیمت تقریبی ۲۵۰ هزار دلار به فروش خواهند رفت. گرچه چنین مبلغی برای یک فورد موستانگ بسیار گزاف است اما به نظر میرسد که سوپر اسنیک فوقالعاده با چنین پیشینهای ارزش پرداخت این هزینه را داشته باشد.
به نظر میرسد کهکشان راه شیری تمایلی به ثابت ماندن ندارد. براساس یک بررسی جدید، کهکشان راهشیری یک دیسک مسطح، هموار و یکدست نیست بلکه در اطراف لبهها بسیار درهمپیچیده و ناهموار است. معمولا راه شیری با کهکشان همسایه یعنی آندرومدا مقایسه میشود. آندرومدا (احتمالا) بزرگتر از راه شیری است؛ از طرفی هر دو کهکشان از نوع مارپیچی هستند و تقریبا سن یکسانی دارند.
انسان بهعنوان ساکن راه شیری، نمیتواند شکل کامل آن را رصد کند. درست مانند این است که داخل یک زیردریایی نشسته باشید و سعی کنید ابعاد اقیانوس را اندازهگیری کنید؛ اما باتوجهبه اطلاعات کلی موجود در مورد راه شیری، این کهکشان ظاهرا مشابه کهکشان آندرومدا است (بهویژه براساس بازوهای مارپیچی).
حالا اخترفیزیکدانها متوجه شدهاند در دوردستها نزدیک به مرکز کهکشان، دیسک کهکشانی پر از پیچوتاب است. صفحهی کهکشانی روی یک خط مستقیم نیست بلکه مانند یک S کشیده است. این کشف نتیجهی اندازهگیریهای جدید و دقیق در نواحی بیرونی کهکشان است. بهگفتهی شیائودیان چن ستارهشناس آکادمی ملی علوم و رصدهای نجومی (NAOC):
تعیین فواصل خورشید با بخشهایی از دیسک گازی بیرون کهکشانی بدون داشتن ایدهای شفاف از ظاهر دیسک، کار دشواری است.
یکی از روشهای پیشنهادی، استفاده از ستارههای متغیر قیفاووسی است. این ستارهها، اجرام درخشانی هستند که براساس یک فرکانس دقیق میتپند، به این صورت ستارهشناسها میتوانند قدر مطلق آنها را اندازهگیری کنند. در نتیجه امکان محاسبهی فاصله با ستارهها فراهم میشود.
مقالههای مرتبط:
در طیف نور مرئی، گاز و غبار بین زمین و ستارهها، اندازهگیری دقیق درخشش ستارهها را دشوار میکند و این بهمعنی عدم قطعیت بالای این محاسبات است؛ اما تشعشعات مادون قرمز میتوانند به داخل گاز و غبار نفوذ کنند و به نتیجهی دقیقتری برسند. اخترفیزیکدانی بهنام ریچارد دی گریجس از دانشگاه مکوایر استرالیا میگوید:
ما از یک مجموعهی جدید رصدهای مادونقرمزرصدخانهی فضایی WISE برای کاهش اثر غبار استفاده کردیم و با عدم قطعیت کمتر از ۳ تا ۵ درصد به اندازهگیری فاصله با متغیرهای قیفاووسی پرداختیم. این دقت تاکنون بیسابقه بوده است. براساس این متغیرهای قیفاووسی و موقعیتهای آشکاری که در آسمان داشتیم، به ساخت یک نقشهی سهبعدی از کهکشان راهشیری پرداختیم و سپس آن را با توزیع گازی مقایسه کردیم. هر دو، انحراف از یک دیسک مسطح را نشان دادند.
البته برای یک کهکشان مارپیچی عجیب نیست که لبههای تابداری داشته باشد، بهویژه اینکه گاز هیدروژن اتمی تا آنسوی دیسک ستارهای توسعه یافته است؛ اما عامل جذابیت پیچوتاب راه شیری، ستارهها هستند. بهگفتهی دی گریجیس دیسک راه شیری هم یک دیسک بههمپیچیده است. او میگوید:
پیچخوردگی دیسک نشان میدهد دیسک عظیم داخلی راه شیری، دیسک خارجی را تابع چرخش خود کرده اما چرخش دیسک خارجی به تعویق افتاده و همین عامل پیچخوردگی آن است. این کشف در تاریخ راه شیری بیسابقه بوده است اما ستارهشناسی بازنشسته بهنام فرانک بریگز چند سال پیش در مورد چند کهکشان مارپیچی بزرگ به این نتیجه رسیده بود. براساس این نتیجه و نتایج فعلی میتوان گفت، همان ساختار بر راه شیری هم حکمفرما است.
این نتیجه درک بهتری از ساختار سهبعدی و تغییرپذیری کهکشان راه شیری میدهد و ازطریق آن میتوان به کران بالای مقدار و توزیع ماده در کهکشان رسید (پاسخ به این سؤال میتواند به یافتن مادهی تاریک کمک کند). این نتیجه همچنین به درک رابطهی راه شیری و تعامل با کهکشانهای ماهوارهای بهویژه ابرهای ماژلانی و تاریخچهی فضا کمک میکند.
.: Weblog Themes By Pichak :.