سال گذشته‌ی میلادی، گمانه‌زنی‌های بسیاری در مورد معرفی ساعت هوشمندجدیدی از سوی گوگل مطرح شد. انتظار می‌رفت باتوجه به معرفی و به‌روزرسانی پلتفرم Wear OS، ساعت هوشمندی در رقابت با اپل واچ و گلکسی واچ سامسونگ از سوی گوگل به بازار معرفی شود. 

ظاهرا به‌نظر می‌رسد گوگل در حال استخدم مهندسین و طراحانی است تا بتوانند روی محصول جدید این شرکت کار کنند. براساس فهرست فرصت‌های شغلی جدید گوگل که ازطریق اندروید پلیس منتشر شده است، گوگل درنظر دارد برای بخش مهندسی سخت‌افزار و گجت‌های پوشیدنی، مدیر جدیدیاستخدام کند تا بتواند راهبرد توسعه‌ی محصولات پوشیدنی، همچنین توسعه‌ی کاربردها، ویژگی‌ها و قیمت‌گذاری آن‌ها را برعهده بگیرد.

همچنین گوگل درنظر دارد برای طراحی دستگاه‌های پوشیدنی شرکت، مهندس طراح استخدام کند تا بتواند مدیریت طراحی محصولات پوشیدنی شرکت را برعهده بگیرد و محصولاتی با طراحی پیشرو، جذاب، کاربرپسند و متناسب با سایر محصولات گوگل طراح کند. در حال حاضر، تنها محصول سخت‌افزاری پوشیدنی گوگل، پیکسل بادز است. در مهرماه ۱۳۹۶، پیکسل بادز جدیدترین هدفون بی‌سیم گوگل معرفی شد. هدفون هندزفری گوگل مورد استقبال قرار گرفت. یکی دیگر از محصولات پوشیدنی این شرکت، گوگل گلس اینترپرایز ادیشن بود که به‌نظر می‌رسد باید منتظر نسخه‌ی جدید آن باشیم. در آذرماه، گوگل گلس اینترپرایز ۲ در گیک بنچ رؤیت شد. پوشیدنی‌های مبتنی بر پلتفرم Wear OS توسط سایر شرکت‌ها نیز طراحی و به بازار عرضه شده‌اند. همین رویکرد در گوشی‌های مبتنی بر سیستم‌عامل اندروید هم دیده می‌شود. پیش از آنکه پرچمداران گوگل از جمله نکسوس و پیکسل به بازار عرضه شوند، شاهد معرفی گوشی‌های هوشمندی با سیستم‌عامل اندروید بودیم. 

مستندات مربوط‌به فهرست استخدامی گوگل نشان می‌دهد نباید منتظر معرفی ساعت هوشمند پیکسل واچ جدید گوگل در آینده‌ی خیلی نزدیک باشیم. ظاهرا شرکت درنظر دارد به‌جای خرید شرکتی جدید یا تولید محصولات خود توسط برند دیگری، ابتدا تیم طراحی و متخصصی در حوزه‌ی طراحی و تولید محصولات پوشیدنی ساماندهی کند. از نظر پیشینه‌ و سابقه، گوگل برای تولید گوشی‌های هوشمند نکسوس و پیکسل با شرکت‌هایی مانند اچ‌تی‌سی، ال‌جی،موتورولا و سامسونگ همکاری داشته است اما با گذشت زمان به این نتیجه رسیده که باید تیم مهندسی و طراحی خودش را داشته باشد. 

اوایل ژانویه‌ی ۲۰۱۹ میلادی مشخص شد گوگل با پرداخت ۴۰ میلیون دلار، قصد دارد از دانش فسیل در زمینه ساعت هوشمند استفاده کند. این گمانه‌زنی طرح شده بود که گوگل قصد دارد کل تیم کاری توسعه‌ی ساعت هوشمند فسیل را تصاحب کند. اما فسیل تاکید که همچنان به فعالیت خود در حوزه‌ی ساعت‌های هوشمند ادامه می‌دهد و تیم ۲۰۰ نفره‌ی بخش تحقیق و توسعه‌ی فسیل کماکان با شرکت فسیل همکاری مستقیم خواهند داشت و با موفقیت با ۱۴ برند مختلف به فعالیت خود ادامه خواهند داد. 

نیروهای استخدامی جدید گوگل قرار است در دفتر مرکزی گوگل در مانتین ویو مشغول فعالیت شوند. گوگل به‌دنبال استخدام افرادی با حداقل ۱۵ سال سابقه‌ی کار مستقیم در زمینه‌ی توسعه‌ی محصول است تا بتواند میلیون‌ها واحد از محصول خود را در بازارهای سراسر جهان به‌فروش برساند. باتوجه به اینکه گوگل برای استخدام نیروی مورد نظر خود استانداردهای بالایی را تعریف کرده است، به‌نظر می‌رسد تعداد نسبتا محدودی از متخصصان، واجد چنین شرایطی باشند. با این حساب، انتظار می‌رود زمان رونمایی از پیکسل واچ به سال ۲۰۲۰ میلادی یا حتی بعد از آن موکول شود. 



تاريخ : شنبه 20 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

راه شیری

دانشمندان استرالیایی و چینی نقشه سه بعدی را ایجاد کرده‌اند که این نقشه نشان می‌دهد شکل واقعی کهکشان راه شیری بر خلاف تصورات مسطح نیست.

به گزارش ایسنا وبه نقل از گاردین، با توجه به دقیق‌ترین نقشه سه بعدی کهکشان، کهکشان راه شیری، بسیار پیچ و تاب دارد و مسطح و صاف نیست.

دانشمندان استرالیایی و چینی نقشه کهکشانی مذکور را با اندازه گیری فاصله بیش از ۱۳۰۰ "ستاره پالسیت"(pulsating stars) ایجاد کردند.

ستاره‌هایی که به نام "قیفاووسی کلاسیک"(classical Cepheids) شناخته می‌شوند، ۱۰۰ هزار بار درخشان‌تر از خورشید هستند و فاصله آنها را با دقت ۹۵ درصد نسبت به لبه کهکشان می‌توان ثبت کرد.

"ریچارد د گریز"(Richard de Grijs)، ستاره شناس در "دانشگاه مک‌کواری" در سیدنی، گفت: ستاره‌ها نشان می‌دهند که چگونه کهکشان راه شیری در مناطق بیرونی خود پیچیده شده است و این نیز احتمالاً ناشی از انعکاس درونی عظیم کهکشان است که نیروهای چرخشی قدرتمند را به وجود می‌آورد.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Nature Astronomy" منتشر شد.

 



تاريخ : پنج شنبه 18 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

هوش مصنوعی

وزارت دفاع آمریکا قصد دارد به زودی از راهبرد جدید خود برای استفاده اخلاقی از هوش مصنوعی در سلاح‌های جنگی رونمایی کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیفنس‌وان ، "وزارت دفاع آمریکا"(DOD) قصد دارد اوایل هفته آینده، از یک راهبرد جدید هوش مصنوعی رونمایی کند. تمرکز این راهبرد، بر ابداع و تنظیم ابزاری برای دستورات و شاخه‌های خدمات خاص است که امکان انتقال سریع‌تر آنها را به عملکردهای هوش مصنوعی فراهم می‌کند.

یکی از مقامات مربوط در این باره گفت: وزارت دفاع آمریکا، حدود ۵۰ سال با هوش مصنوعی مانند یک موضوع مربوط به حوزه علم و فناوری برخورد کرده است. راهبرد جدید ما می‌تواند این فناوری را به تصمیم تبدیل کند و بر عملیات تأثیر بگذارد.

سرنخ‌های ابتدایی این طرح، از پروژه "ماون"(Maven) گرفته شده است. براساس این پروژه، قرار بود الگوریتم‌های هوش مصنوعی گوگل در اختیار پنتاگون قرار گیرند تا این سازمان بتواند تصاویر ویدئویی را تفسیر کند و اهداف حملات پهپادی را ارتقا دهد. به گفته این مقام آمریکایی، این راهبرد جدید، بسیار گسترده‌تر از پروژه ماون خواهد بود.

گفتنی است که از زمان اعلام این تصمیم، اعتراضات بسیاری علیه پروژه ماون شکل گرفت و در ماه دسامبر سال جاری نیز گروهی از اخلاق‌گرایان مؤسسه هوش مصنوعی "دانشگاه نیویورک" (NYU)، مقاله‌ای در مورد ضررهای اخلاقی این طرح منتشر کردند.

از آنجا که نیروی نظامی آمریکا در گسترش هوش مصنوعی، سابقه‌ای طولانی دارد، این سازمان تلاش می‌کند اطلاعاتی را از صنایع خصوصی به ویژه شرکت‌های خصوصی کوچکی که عملکرد خوبی در این زمینه دارند، یاد بگیرد. این مقام آمریکایی افزود: ما روش این شرکت‌ها را بررسی کرده‌ایم و درس‌های بسیاری را از آنها آموخته‌ایم.

این راهبرد جدید، فلسفه نیروی نظامی را در استفاده از سیستم‌های خودران تغییر نمی‌دهد. در دستورالعمل‌های مربوط به این طرح، همیشه باید یک اپراتور انسان برای بررسی عملکرد سیستم‌های خودکار حضور داشته باشد.

در واقع، دلیل تمرکز این راهبرد جدید بر کاربردهای فوری و اجرایی، وادار کردن اپراتورها و فرماندهان به تفکر در مورد پیامدهای ایمنی و اخلاقی است تا آنچه از هوش مصنوعی انتظار دارند، انجام دهند.

هنگامی که از فناوری در عملیات‌ها استفاده می‌شود، باید به صورت جدی‌تر در مورد موارد اخلاقی و ایمنی فکر کرد. امنیت، تمرکز اصلی این راهبرد به شمار می‌رود و میزان اهمیت آن واضح است.



تاريخ : پنج شنبه 18 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

حسگر زیستی

کنسرسیوم استرالیایی "iQ Group Global" اخیراً یک حسگر زیستی توسعه داده است که قادر به اندازه‌گیری دقیق میزان گلوکز بزاق افراد است.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدگجت، این کنسرسیوم با همکاری پژوهشگران "دانشگاه نیوکاسل" استرالیا موفق به توسعه این حسگر زیستی شده‌اند.

این حسگر زیستی از "نمایشگرهای تقویت کننده بلورین لایه نازک"(thin film transistors) که با آنزیم گلوکزاکسیداز واکنش داده می‌شود برای اندازه گیری غلظت گلوکز در یک نمونه استفاده می‌کند.

حسگر زیستی یا بیوسنسور (Biosensor) نام گروهی از حسگرها است که به گونه‌ای طراحی شده‌اند تا بتوانند تنها با یک ماده خاص واکنش نشان دهند. نتیجه این واکنش به صورت پیام‌هایی در می‌آید که یک ریزپردازنده می‌تواند آن‌ها را تحلیل کند.

این سیستم شامل "واحد حسگرزیستی گلوکز"(Glucose Biosensor Unit) است که وظیفه آن اندازه گیری گلوگزاست. لازم به ذکر است این سیستم همراه با یک برنامه گوشی هوشمند است که با حسگر زیستی ارتباط برقرار می‌کند و سپس داده‌ها بر روی این برنامه نمایش داده می‌شوند.

میزان گلوکز موجود در بزاق نسبت به گلوکز موجود در خون کمتر است بنابراین این حسگر زیستی بسیار حساس‌تر و دقیق‌تر از گلوکومترها است.

در حال حاضر این فناوری در مرحله قبل از تجاری سازی قرار دارد و قبل از آنکه به دست مصرف‌کنندگان برسد می‌بایست مطالعات اعتبار سنجی گسترده بر روی آن انجام شود.



تاريخ : پنج شنبه 18 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

اینسایت

"کاوشگر اینسایت"، در ماه نوامبر بر روی سیاره سرخ قرار گرفت و اکنون نیز این کاوشگر به آرامی در حال آماده شدن برای مأموریت طولانی خود است و طی این مأموریت قطعاً به شدت تحت تأثیر تغییرات دما نیز قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، ناسا اخیراً اعلام کرده است که "کاوشگر اینسایت"(InSight) اکنون سپر محافظتی گنبدی شکل خود را در اطراف لرزه‌سنج خود نصب کرده است.

به گفته ناسا این سپر به کاهش سر و صدای پس زمینه از بادهای مریخ نیز کمک می‌کند و از قرار گرفتن ابزارهای این کاوشگر در برابر گرمای مریخ نیز محافظت می‌کند.

این سپر می‌تواند یک محافظ خوب برای ابزار "آزمایش لرزه‌ای برای ساختار داخلی"(SEIS) باشد. این ابزار داده‌ها را به طور دقیق جمع آوری می‌کند و به زبانی دیگر پنجره‌ای برای بررسی داخل مریخ است.

ناسا مجموعه‌ای از به روز رسانی‌هایی که بر روی کاوشگر اینسایت انجام شده است را در توئیتر کاوشگر اینسایت منتشر کرد. در انیمیشنی که ناسا منتشر کرده می‌توان لحظه نصب کردن سپر محافظتی را مشاهده کرد.

در حالی که در زمین لرزه سنج‌ها معمولاً در زیر سطح زمین قرار می‌گیرد، اما لرزه سنج اینسایت در قسمت بیرونی و سمت راست آن قرار دارد. لرزه‌سنج می‌تواند امواج ساختار داخلی سیاره مریخ را ثبت کرده و به دانشمندان در توضیح مسئله پر رمز و راز "زلزله مریخ" (marsquake ) کمک کند.

ابزار "آزمایش لرزه‌ای برای ساختار داخلی" برای اصلاح تغییرات آب و هوای مریخ ساخته شده است. لازم به ذکر است این ابزار در داخل یک ظرف عایق شش ضلعی قرار دارد.

فضاپیمای اینسایت

فضاپیمای رباتیک سطح‌نشین مریخ "اینسایت"(InSight) ناسا نخستین تصویر سلفی خود را تنها مدتی پس از رسیدن به سیاره سرخ، ارسال کرد.

این فضاپیما ۵ مه ۲۰۱۸ از کالیفرنیا به فضا پرتاب شد و در ۲۶ نوامبر ۲۰۱۸ ساعت ۱۱:۱۶ شب به وقت تهران روی سطح مریخ فرود آمد.

وظیفه این فضاپیما، بررسی بخش‌های عمیق مریخ است تا اطلاعاتی مانند علائم حیاتی این سیاره، پالس و دمای آن را بررسی کند. به گفته ناسا، این فضاپیما برای نخستین بار، امکان بررسی سیاره مریخ را از زمان تشکیل آن (۴.۵ میلیارد سال گذشته) فراهم خواهد کرد.

محل فرود "اینسایت"، "هامونه الیسیوم"(Elysium Planitia) دومین منطقه بزرگ آتشفشانی در مریخ است کهمسطح و عاری از سنگ است و این برای سالم بودن تجهیزات "اینسایت" بسیار مناسب است.

"اینسایت" ظرفیت حمل ۵۰ کیلوگرم بار مفید را داشت و بار او شامل تجهیزات علمی همچون لرزه‌سنج، جعبه حسگر بار، دوربین‌ها، سامانه نصب تجهیزات و پس‌بازتابگر لیزری(Retroreflector) بود.



تاريخ : پنج شنبه 18 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

سیستم هشدار

شرکت گوگل با به روزرسانی سیستم خانگی "نست سکیور"، قابلیت دستیار صوتی خود را نیز به آن اضافه کرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از ورج، کاربرانی که سیستم ایمنی خانگی شرکت فناوری "نست سکیور" (Nest Secure) را به کار می‌برند، می‌توانند این فرصت را داشته باشند که با اضافه شدن دستیار صوتی گوگل به این سیستم، مستقیماً با آن صحبت کنند.

از زمان آغاز تولید نست سکیور در سال ۲۰۱۷، امکان فعال کردن دستیار صوتی برای آن با صدای کاربر وجود داشته است اما کاربر برای این هدف، باید از ابزار دیگری مانند تلفن همراه یا اسپیکر خانگی گوگل استفاده می‌کرد تا سیستم بتواند دستورات را بشنود اما اکنون گوگل، روش جدیدی ارائه داده تا دستورات به طور مستقیم به نست گارد ارسال شوند. این شرکت، با به روزرسانی نست گارد و فراهم کردن امکان فعال‌سازی میکروفن داخلی آن، روشی ارائه داده تا دستورات کاربر به صورت مستقیم به سیستم منتقل شوند.

گوگل باور دارد که این ایده، روش خوبی برای صحبت کردن با دستیار صوتی هنگام ورود به خانه و خروج از آن است زیرا کاربران اغلب، صفحه کلید امنیتی خود را نزدیک به در خانه قرار می‌دهند.

تنها محدودیت نست گارد این است که نمی‌توان آن را با صحبت کردن، غیرفعال کرد. دلیل محدودیت ایجاد شده این است که افراد مزاحم نتوانند با گفتن جمله مانند "هی گوگل! نست را غیرفعال کن."، فعالیت آن را متوقف کنند.

یک سخنگوی گوگل در بیانیه‌ای اشاره کرد که تغییر جدید، به این معنا نیست که در حال حاضر، یک میکروفن فعال خودکار در سیستم ایمنی خانگی وجود دارد.

وی در این باره گفت: دستیار صوتی گوگل که در نست گارد به کار رفته، یک گزینه داخلی به شمار می‌رود و از آنجا که این گزینه در دسترس کاربران ما قرار دارد، آنها می‌توانند دستورالعمل‌های مربوط به نحوه فعال‌سازی آن و روشن کردن میکروفن را با یک ایمیل دریافت کنند. میکروفن داخلی نست گارد، به صورت پیش‌فرض فعال نیست. این میکروفن، تنها هنگامی فعال می‌شود که یکی از دو عبارت "بله گوگل" یا "هی گوگل" را بشنود.



تاريخ : پنج شنبه 18 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

مغز

دانشمندان سوئدی، نوعی ترانزیستور مبتنی بر مواد آلی ابداع کرده‌اند که می‌تواند کار یادگیری را مشابه مغز انجام دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از نوروساینس نیوز ، دانشمندان "دانشگاه لینشوپینگ"(LiU) سوئد، ترانزیستور جدیدی را با استفاده از مواد آلی ابداع کرده‌اند که توانایی یادگیری دارد. این ترانزیستور که هم به حافظه کوتاه‌مدت و هم به حافظه بلند مدت مجهز است، یک گام مهم در ابداع فناوری‌هایی به شمار می‌رود که می‌توانند از مغز انسان تقلید کنند.

تاکنون، مغز به خاطر توانایی در ایجاد ارتباطاتی که پیشتر وجود نداشته‌اند، منحصر به فرد بود اما دانشمندان دانشگاهلینشوپینگ در پروژه جدید خود، ترازیستوری ابداع کرده‌اند که می‌تواند ارتباط جدیدی میان ورودی‌ها و خروجی‌ها برقرار کند. آنها این ترانزیستور را با یک مدار الکترونیکی ترکیب کردند تا بتوانند نحوه اتصال یک محرک خاص به یک سیگنال خروجی را به آن آموزش دهند. این کار با همان روشی صورت می‌گیرد که به وسیله آن، یک سگ یاد می‌گیرد صدای ظرف غذایش به معنای آماده بودن غذا است.

عملکرد یک ترانزیستور معمولی، مانند دریچه‌ای است که سیگنال خروجی را با توجه به ویژگی‌های سیگنال ورودی، تقویت یا تنظیم می‌کند. دریچه این ترانزیستور جدید، از یک پلیمر رسانا تشکیل شده که طی فرآیند "الکتروپلیمریزاسیون" ((electropolymerization شکل گرفته است. این دریچه، قابل شکل دادن، رشد یا کاهش است و می‌توان آن را برای واکنش نشان دادن به یک محرک مغزی یا سیگنال ورودی خاص آموزش داد.

"سیمون فابیانو" (Simone Fabiano)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: این نخستین بار است که شکل‌گیری یک عنصر الکترونیکی جدید در ابزار "عصب‌گون" یا "نورومورفیک" (neuromorphic) نشان داده می‌شود.

"جنیفر گراسیموف" (Jennifer Gerasimov)، از نویسندگان این پژوهش گفت: ما در این پروژه نشان داده‌ایم که می‌توان هم از تغییرات کوتاه‌مدت و هم از تغییرات پایدار برای پردازش اطلاعات ترانزیستور استفاده کرد. این موضوع برای تقلید از روش ارتباط سلول‌های مغز با یکدیگر مهم است.

با تغییر سیگنال ورودی، می‌توان قدرت واکنش ترانزیستور را تنظیم کرد و ارتباطاتی را به وجود آورد که پیش از این وجود نداشته‌اند. عملکرد ترانزیستور در این حالت، مانند عملکرد سیناپس و یا ارتباط میان دو سلول مغزی است.

ابداع این ترانزیستور، یک گام مهم در حوزه یادگیری ماشینی با کمک ابزار الکترونیکی آلی نیز به شمار می‌رود. شبکه‌های عصبی مصنوعی، در حال حاضر در حوزه یادگیری ماشینی به کار می‌روند تا دستیابی به یادگیری عمیق ممکن شود. استفاده از نرم‌افزار در این حوزه، به سیگنال‌هایی نیاز دارد که برای تحریک یک سیناپس منتقل شوند. این کار، نیروی محاسباتی قابل توجه و انرژی بسیاری را می‌طلبد.

گراسیموف افزود: ما با استفاده از یک عنصر الکترونیکی، سخت‌افزاری ابداع کرده‌ایم که همه این ویژگی‌ها را در خود جای داده است.

این ترانزیستور الکتروشیمیایی می‌تواند با به کار بردن همان میزان انرژی که مغز برای ارتباط بین دو سلول مصرف می‌کند، کار هزاران ترانزیستور معمولی را انجام دهد.

این پژوهش، در مجله "Advanced Science" منتشر شد.



تاريخ : پنج شنبه 18 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

پوما

شرکت آلمانی چندملیتی "پوما"(Puma) که در زمینه تولید و فروش محصولات ورزشی فعالیت می‌کند، اخیراً کفش‌های هوشمندی را طراحی کرده که به طور خودکار هم اندازه پای فرد درمی‌آید. پوما نام این قابلیت را "تنظیم خودکار بند"(self-lacing) گذاشته است.

به گزارش ایسنا ، این کتانی‌ها "Fi" یا "Fit Intelligence" نام دارند و هنگامیکه کاربر این کفش‌ها را می‌پوشد این اسنیکرز ها به صورت خودکار به اندازه پای کاربر در می آیند.

عمل فیت شدن کفش به پای کاربر توسط یک "میکروموتور" که به یک جفت کابل درون کفش متصل است، ایجاد می‌شود.

کاربران همچنین می‌توانند میزان شل یا سفت بودن کفش را از طریق یک برنامه در سیستم عامل آیاُاس یا "اپلواچ" تنظیم کنند.

"چارلز جانسون "(Charles Johnson) مدیر جهانی نوآوری پوما گفت: ما یک محصول تولید کرده‌ایم که نمایانگر آینده‌ای از محصولات ورزشی است.

اسنیکرزهای Fi با پد شارژ بیسیم Qi شارژ می‌شوند و با هر بار شارژ می‌توان پنج روز از آن استفاده نمود. رنگ ایناسنیکرزها دغالی همراه با لوگویی نقره‌ای و کابل الکتریکی آبی است.

به گفته پوما این کفش‌ها برای فعالیت‌های گوناگون آموزشی بسیار مفید هستند و برای حفظ محیط زیست شهری و ورزشگاه ساخته شده‌اند. بنابر گفته‌ها این کفش‌ها در سال ۲۰۲۰ و باقیمت ۳۳۰ دلار عرضه خواهند شد.

 
 

انتهای پیام



تاريخ : پنج شنبه 18 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

مهندسان MIT، قرص قابل خوردن و ژله‌مانندی را طراحی کرده‌اند که به‌محض رسیدن به معده، به‌اندازه‌ی یک توپ پینگ‌پنگ متورم می‌شود و قادر است برای مدت‌زمان زیادی در معده بماند. این قرص‌ها دارای حسگری هستند که دمای معده را تا سی روز ردیابی می‌کنند.

اگر لازم باشد قرص از معده برداشته شود، بیمار یک محلول کلسیمی را می‌نوشد که موجب می‌شود قرص سریعا به اندازه‌ی اولیه‌ی خود برگردد و بدون مشکلی از بدن خارج شود. این قرص از دو هیدروژل ساخته شده است؛ ترکیبی از پلیمر و آب که شبیه یک قرص ژله‌ای است. این ترکیب این امکان را به قرص می‌دهد که سریعا در معده باد کند و تحت‌تاثیر محیط اسیدی معده قرار نگیرد.

این طرحِ مبتنی بر ژل، نسبت‌به حسگرهای قابل خوردنی که تنها برای چند روز می‌توانند در معده بمانند و از پلاستیک‌ها یا فلزات سختی تولید شده‌اند که جنس آن‌ها بسیار سخت‌تر از لوله‌ی گوارشی است، نرم‌تر و ماندگارتر بوده و در عین‌حال قابلیت سازگاری آن‌ها با بافت‌های بدن بیشتر است. شوئان ژائو استاد مهندسی مکانیک در MIT می‌گوید:

هدف ما داشتن یک قرص ژله‌مانند است که وقتی باد کرد، در معده بماند و وضعیت سلامتی بیمار را برای مدت طولانی مثلا یک ماه تحت نظارت قرار دهد.

ماهی بادکنکی

طرح این قرص از مکانیسم دفاعی ماهی‌های بادکنکی (pufferfish) الهام گرفته شده است. این‌گونه‌ي ماهی که به‌طور طبیعی دارای حرکت آهسته‌ای است، وقتی درمعرض خطر قرار می‌گیرد، سریعا باد کرده و مانند یک جسم پر از تیغ درمی‌آید. این ماهی این کار را با مکش سریع مقادیر زیادی آب انجام می‌دهد. بدن سخت و سریعا باد شونده‌ی ماهی، همان چیزی بود که ژائو می‌خواست آن را به فرم هیدروژل ایجاد کند.

این گروه پژوهشی به‌دنبال طراحی یک قرض مبتنی بر ژل بودند که بتواند حسگرهایی را وارد معده کند و برای ردیابی علایم حیاتی یا وضعیت بیماری‌ها برای دوره‌ی زمانی نسبتا طولانی در معده بماند. آن‌ها متوجه شدند که اگر قرص به‌اندازه‌ای کوچک باشد که بتواند قورت داده شود و از مری عبور کند، احتمالا به‌اندازه‌ای کوچک خواهد بود که به‌محض باز شدن دریچه‌ی پیلور از معده عبور کند و وارد روده شود. برای جلوگیری از خروج این قرص از معده باید قرصی طراحی می‌شد که بتواند سریعا تا اندازه‌ی یک توپ پینگ‌پنگ متورم شود. لیو یکی از پژوهشگران مطالعهمی‌گوید:

در حال‌حاضر، وقتی افراد تلاش می‌کنند که ژل‌های شدیدا قابل تورم را تولید کنند، اغلب از روش انتشار استفاده می‌کنند و به آب اجازه می‌دهند که بتواند به‌تدریج به شبکه‌ی هیدروژل نفوذ کند. اما این ژل برای اینکه به اندازه‌ی یک توپ پینگ‌پنگ برسد، به ساعت‌ها یا حتی روزها زمان نیاز دارد. این زمان خیلی طولانی‌تر از زمان تخلیه‌ی معده است (معده در این فاصله تخلیه شده و قرص خارج می‌شود).

قرص هیدروژلی

یک دستگاه هیدروژل جدید که طی چند دقیقه در آب، اندازه‌اش به بیش از دوبرابر حجم اولیه می‌رسد

طرح آن‌ها درنهایت به ساخت یک کپسول کوچک ژله‌ای به شکل O انجامید که از دو ماده‌ی هیدروژلی ساخته شده بود. ماده‌ی داخلی حاوی سدیم پلی‌اکریلات (ذراتی که دارای قدرت جذب فوق‌العاده بوده و در محصولات تجاری نظیر پوشک‌ها استفاده می‌شوند) بود. پژوهشگران متوجه شدند که اگر قرص‌ها فقط از این ذرات ساخته شوند، سریعا از هم جدا و به‌صورت دانه‌هایی از معده خارج می‌شوند. بنابراین آن‌ها یک لایه‌ی هیدروژلی محافظ دیگر برای پوشاندن ذرات طراحی کردند. این غشای بیرونی از زنجیره‌های نانوسکوپی کریستالی درهم تنیده، تشکیل شده بود. لین، پژوهشگر دیگر این مطالعه می‌گوید:

برای شکستن این غشا لازم است که واحدهای کریستالی زیادی شکسته شوند. این همان چیزی است که موجب می‌شود که هیدروژل ما در عین نرمی دارای استحکام باشد.

پژوهشگران در آزمایشگاه این قرص‌ها را در محلول‌های مختلف آب و مایعاتی که شبیه شیره‌ی معده بود، غوطه‌ور کردند و دریافتند که اندازه‌ی قرص طی پانزده دقیقه به صد برابر اندازه‌ی اولیه می‌رسد؛ خیلی سریع‌تر از هیدروژل‌های قابل تورم موجود. ژائو می‌گوید:

این قرص وقتی متورم می‌شود، در عین نرمی دارای استحکام شگفت‌آوری است.

پژوهشگران برای آزمایش میزان استحکام قرص آن را تحت فشارهای قوی‌تر از انقباض‌های معده قرار دارند. لین توضیح می‌دهد:

معده برای خرد کردن غذا هزاران و شاید میلیون‌ها بار دچار انقباض می‌شود. ما دریافتیم که حتی وقتی یک برش کوچک در غشای آن ایجاد کنیم و آن را برای هزاران بار دچار کشش و فشردگی کنیم، این برش بزرگ‌تر نمی‌شود. طرح ما بسیار مستحکم است.

قرص هیدروژلی

پژوهشگران همچنین تصریح کردند که محلولی از یون‌های کلسیم در غلظتی بالاتر از آن‌چه در شیر وجود دارد، می‌تواند موجب جمع شدن ذرات متورم شود. این امر باعث می‌شود قرص از حالت تورم درآمده و از معده عبور کند. و درنهایت، حسگرهای حرارتی کوچکی در چندین قرص تعبیه شد و این قرص‌ها به خوک‌ها که معده و مجرای گوارشی آن‌ها بسیار شبیه به انسان است، خورانده شد.

پس از آن پژوهشگران حسگرهای حرارتی را از مدفوع خوک‌ها جدا کردند و سنجه‌های دمایی حسگرها را طی زمان رسم کردند. آن‌ها دریافتند که این حسگرها توانسته‌اند به‌طور دقیقی الگوی فعالیت روزانه‌ی حیوانات را طی این سی روز پیگیری کنند. هانگینگ ژیانگ استاد دانشگاه آریزونا که در این پژوهش مشارکتی نداشته است، می‌گوید:

ابزارهای الکترونیکی قابل خوردن یک حوزه‌ی درحال پیدایش برای نظارت روی وضعیت‌ فیزیولوژیکی و مارکرهای زیستی است. ابزارهای الکترونیکی قابل خوردن معمول از موادی ساخته می‌شوند که دارای ویژگی سازگاری زیستی با بدن نمی‌باشند. گروه ژائو در حال ایجاد یک جهش جدید در توسعه‌ی دستگاه‌های قابل خوردن مبتنی بر ژل پایدار و سازگار با بدن هستند که به‌طور قابل‌توجهی افق ابزارهای الکترونیکی قابل خوردن را گسترش می‌دهد. این همچنین نمایانگر کاربردی جدید از هیدروژل‌های سختی است که این گروه سال‌ها روی آن کار کرده‌اند.

پژوهشگران تصور می‌کنند که این قرص ممکن است بتواند به‌طور ایمن حسگرهای مختلفی را برای نظارت بر موارد مختلفی نظیر سطوح pH، یا علامت‌های برخی از باکتری‌ها یا ویروس‌ها با خود وارد بدن کند. دوربین‌های کوچکی نیز ممکن است در قرص‌ها تعبیه شود تا پیشرفت تومور یا زخم‌های معده طی دوره‌های زمانی چند هفته‌ای نشان داده شود. ژائو می‌گوید که این قرص ممکن است بتواند به‌جای بالون‌گذاری معده، به‌عنوان روش ایمن‌تر و راحت‌تری استفاده شود؛ فرمی از کنترل رژیم غذایی که در آن بالون با استفاده از یک آندوسکوپ وارد مری و سپس معده‌ی فرد می‌شود. ژائو می‌گوید:

با طرح ما، شما نیازی نخواهد نداشت که فرایند دردناک کاشت یک بالون سفت را تحمل کنید. شاید به‌جای آن شما چند عدد از این قرص‌ها را مصرف کنید تا معده‌ی خود را پر کنید و وزنتان کاهش یابد. ما ظرفیت‌های زیادی در این وسیله‌ی هیدروژلی می‌بینیم.



تاريخ : پنج شنبه 18 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

براساس نتایج پژوهش جدیدی که در دانشگاه توکیو انجام شده است، امواج گرما می‌توانند موجب تضعیف پاسخ سیستم ایمنی بدن شوند. نتایج به دست آمده دارای تلویحاتی در این زمینه است که چگونه تغییرات اقلیمی ممکن است روی واکسیناسیون و تغذیه تأثیرگذار باشند.

طبق پیش‌بینی‌ها، تغییرات اقلیمی موجب کاهش تولید محصولات کشاورزی و ارزش غذایی آن‌ها می‌شوند و نیز گسترش دامنه‌ی انتشار حشرات ناقل بیماری را به‌همراه دارند. اثرات امواج گرما روی ایمنی دربرابر آنفلوآنزا تاکنون مورد مطلعه قرار نگرفته است. پژوهشگران دانشگاه توکیو این موضوع را بررسی کرده‌اند که دمای بالا چگونه روی موش‌های عفونی شده توسط ویروس آنفلوآنزا تاثیر می‌گذارد.

تاکشی ایچینوهه پژوهشگر مقاله می‌گوید:

آنفلوآنزا بیماری فصل زمستان است. من فکر می‌کنم به‌همین خاطر است که کسی تاکنون این موضوع را که چگونه دمای بالا می‌تواند روی آنفلوآنزا تاثیر بگذارد، مورد بررسی قرار نداده است. ویروس آنفلوآنزا در هوای خشک و سرد بهتر زنده می‌ماند، بنابراین اغلب در فصل زمستان مردم را درگیر می‌کند.

ایچینوهه به این موضوع علاقمند بوده است که بدن چگونه پس از عفونت واکنش نشان می‌دهد. پژوهشگران موش‌های ماده‌ی بالغ جوان و سالم را در دماهای ۴درجه (دمای یخچال)، ۲۲ درجه (دمای اتاق) یا ۳۶ درجه‌ی سانتیگراد (دمای امواج گرما) قرار دادند. سیستم ایمنی موش‌هایی که در محیط گرم قرار داشتند، در مواجهه با آنفلوآنزا قادر نبود به‌طور موثری پاسخ دهد. چیزی که بیش از همه تحت‌تاثیر شرایط گرمایی بالا قرار گرفته بود، یک مرحله‌ی مهم بین تشخیص ویروس آنفلوآنزا توسط سیستم ایمنی و ایجاد یک پاسخ خاص سازشی بود. موش‌های قرار داده شده در معرض گرما، دارای تغییرات معنی‌دار دیگری در سیستم ایمنی خود نبودند: آن‌ها دارای واکنشی طبیعی نسبت‌به آنفلوآنزایی بودند که زیر پوست آن‌ها تزریق می‌شد. علاوه‌بر‌این، باکتری‌هایی که در روده زندگی می‌کنند و نقش مهم آن‌ها در سلامت، روز‌به‌روز بیشتر شناخته می‌شود، در موش‌هایی که در اتاق‌های گرم زندگی می‌کردند، همچنان طبیعی بود.

به‌طور مشخص، موش‌هایی که در دمای بالا قرار داشتند، کمتر غذا می‌خوردند و ده درصد از وزن خود را طی ۲۴ ساعت اول قرارگیری در شرایط دمای بالا از دست دادند. وزن آن‌ها در روز دوم ثابت ماند و سپس در روز هشتم ازطریق تنفس آنفلوآنزای زنده به این عفونت دچار شدند. اگر پژوهشگران قبل و بعد از عفونت به موش‌هایی که در دمای بالا قرار گرفته بودند، مکمل‌های تغذیه‌ای می‌دادند، این موش‌ها می‌توانستند پاسخ ایمنی طبیعی از خود نشان دهند. پژوهشگران به این موش‌ها یا گلوکز یا اسیدهای چرب زنجیر کوتاه دادند؛ مواد شیمیایی که به‌طور طبیعی توسط باکتری‌های موجود در روده ساخته می‌شوند.

در آزمایشاتی که در دمای اتاق انجام شد، پژوهشگران با استفاده از جراحی، موش‌ها را به طریقی با هم مرتبط کردند که مایعات بدن آزادانه بین موش‌هایی جریان یابد که دارای تغذیه‌ی نرمال بودند و موش‌هایی که دچار سوء‌تغذیه بودند و هر دو با آنفلوآنزا عفونی شده بودند. مایعات بدن موش‌هایی که دارای تغذیه‌ی طبیعی بودند، موجب تقویت سیستم ایمنی موش‌های دچار سوء‌تغذیه شد و آن‌ها توانستند دربرابر ویروس آنفلوآنزا واکنش طبیعی از خود بروز دهند. موریاما، دیگر پژوهشگر مقاله می‌گوید:

آیا سیستم ایمنی به این‌خاطر به ویروس آنفلوآنزا پاسخی نمی‌دهد که گرما موجب تغییر بیان ژن‌ها شده است؟ یا به‌علت اینکه موش مواد مغذی کافی دریافت نکرده است؟ برای اینکه به این موضوع پی ‌ببریم، باید پژوهش‌های بیشتری انجام دهیم.

این نتایج شاید تجربه‌ی ناخوشایند بیمار شدن پس از بهبودی از یک بیماری را خاطرنشان کنند. ایچینوهه می‌گوید:

اغلب مردم وقتی بیمار می‌شوند، اشتهای خود را از دست می‌دهند. اگر فرد به‌اندازه‌ی کافی غذا نخورد و دچار کمبود تغذیه‌ای شود، این امر ممکن است موجب تضعیف سیستم ایمنی او و افزایش احتمال بیمار شدن دوباره‌ی او شود.

امواج گرما و تاثیر روی سیستم ایمنی

یک حوزه‌ی مهم از مطالعات آینده، اثر دمای بالا روی انواع مختلف واکیسناسیون است. واکسن‌های آنفلوآنزا با استفاده از ویروس‌های غیرفعال در بخش بالای بازو تزریق می‌شوند درحالیکه در واکسن‌های تنفسی که از راه بینی اسپری می‌شوند، از ویروس‌های ضعیف شده استفاده می‌شود. موریاما گفت:

مسیر تحویل و نوع ویروس، هر دو ممکن است روی نحوه‌ی واکنش سیستم ایمنی در دمای بالا تأثیرگذار باشند.

تا زمانی‌که پژوهش‌های بیشتر بتوانند کاربرد این یافته‌ها در زمینه‌ی انسان‌ها را نشان دهند، ایچینوهه و موریاما یک رویکرد حفاظتی را برای سلامت عموم توصیه می‌کنند: «شاید واکسن‌ها و مکمل‌های تغذیه باید به‌طور همزمان در جوامعی که وضعیت غذا در آن‌ها مناسب نیست، داده شود». ایچینوهه می‌گوید:

مدیریت بالینی بیماری‌های عفونی در حال پیدایشی مانند آنفلوآنزا، زیکا و ابولا ممکن است علاوه‌بر درمان‌های ضد ویروسی استاندارد، نیازمند ارائه‌ی مکمل‌های تغذیه‌ای باشد.

پژوهشگران در حال برنامه‌ریزی پروژه‌هایی برای درک بهتر اثرات دما و تغذیه روی سیستم ایمنی هستند. این پروژه‌ها شامل آزمایش‌هایی مرتبط‌با موش‌های چاق، مهارکننده‌های شیمیایی مرگ سلول و سطوح مختلف رطوبت هستند.



تاريخ : پنج شنبه 18 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 543 544 545 546 547 ... 3356 صفحه بعد