اگرچه ممکن است تصور ‌کنید اگر یک کربوهیدرات برای چند روز بماند، مشکلی ندارد ولی احتمالا اگر باکتریباسیلوس سرئوس را بشناسید، دیگر چنین فکری نمی‌کنید. این یک میکروب کمیاب نیست. باسیلوس سرئوس در هرجایی که بتواند، از خاک گرفته تا غذا یا روده زندگی می‌کند. آنکریتی ماتور پژوهشگر زیست‌فناوری در دانشگاه ملی استرالیا توضیح می‌دهد:

زیستگاه‌های شناخته‌شده‌ی باکتری باسیلوس سرئوس بسیار گسترده بوده و شامل خاک، حیوانات، حشرات، گرد‌و‌غبار و گیاهان می‌شود. این باکتری با مصرف مواد مغذی حاصل از محصولات غذایی نظیر برنج، محصولات لبنی، ادویه‌جات، غذاهای خشک‌شده و سبزیجات تکثیر پیدا می‌کند. برخی از سویه‌های این باکتری مفید هستند اما برخی دیگر اگر فرصت رشد و تکثیر پیدا کنند، مثلا در وضعیتی که غذا در شرایط نامناسب بماند، موجب سمی شدن غذا می‌شوند.

عفونت حاصل از این باکتری حتی می‌تواند موجب مرگ شود. در سال ۲۰۰۵ چنین موردی در مجله‌ی Journal of Clinical Microbiology گزارش شد: پنج فرزند یک خانواده با خوردن سالاد پاستایی که برای پنج روز مانده بود، بیمار شدند. طبق گزارش این مطالعه‌ی موردی، سالاد پاستا روز جمعه آماده شده و روز یکشنبه به پیک‌نیک برده شده بود. بعد از بازگشت از پیک‌نیک این غذا تا دوشنبه غروب در یخچال نگه‌داری شده بود و آن روز بچه‌ها آن را برای شام خوردند. آن شب بچه‌ها شروع به استفراغ کردند و به بیمارستان منتقل شدند. متاسفانه کوچک‌ترین فرزند خانواده از دنیا رفت، دیگری دچار نارسایی کبد شد ولی زنده ماند و سایر هم به‌علت این مسمومیت غذایی با مایعات تحت درمان قرار گرفتند. پژوهشگران توضیح می‌دهند:

باسیلوس سرئوس از علت‌های شناخته‌شده‌ی مسمومیت‌های غذایی است اما عفونت حاصل از این ارگانیسم معمولا به‌علت علایم خفیف آن گزارش نمی‌شود. این مورد مرگبار که در اثر نارسایی کبد بعد از مصرف سالاد پاستا اتفاق افتاد، نشان‌دهنده‌ی شدت احتمالی این عفونت است.

باسیلوس سرئوس

درحالی‌که این نوع مرگ‌ها نادر هستند، ولی در متون علمی بیش از یک‌بار ثبت شده‌اند. اخیرا در اخبار به یک مورد قدیمی که در سال ۲۰۱۱ اتفاق افتاده بود، اشاره شد. یک دانشجوی حدودا بیست‌ساله در بلژیک، اسپاگتی مانده را خورده بود. او پاستا را پنج روز پیش پخته بود و آن را به‌همراه سس گوجه‌فرنگی دوباره گرم کرد. آن روز او به‌طور تصادفی غذای خود را برای مدت زمان نامعلومی روی میز آشپزخانه گذاشته بود. بعد از اسهال، شکم‌درد و استفراغ شدید، او همان شب از دنیا رفت.

علاوه‌بر این موارد، دو مورد دیگر نیز در اثر عفونت با باسیلوس سرئوس دچار نارسایی کبدی و مرگ شدند؛ یک کودک ۱۱ ساله که پس از خوردن نودل چینی مانده از دنیا رفت و یک نوجوان ۱۷ ساله که پس از خوردن اسپاگتی که برای چهار روز مانده بود، جان خود را از دست داد.

البته قبل از اینکه قسم بخورید که دیگر پاستا نمی‌خورید؛ لازم است بر این نکته تاکید شود که بیشتر افرادی که در اثر عفونت حاصل از این باکتری بیمار می‌شوند، دچار نارسایی کبد نشده و معمولا علایم خفیفی از مسمومیت غذایی را نشان می‌دهند. ماتور می‌گوید:

لازم است به این نکته اشاره کنیم که باسیلوس سرئوس می‌تواند موجب بروز وضعیت‌های شدید و مرگباری نظیر عفونت خون در افرادی شود که سیستم ایمنی آن‌ها ضعیف است، نظیر نوزادان، سالخوردگان و زنان باردار. بااین‌حال بیشتر افراد مبتلا بدون نیاز به درمان با گذشت زمان بهبودی حاصل می‌کنند. این افراد برای تشخیص به پزشک مراجعه نمی‌کنند و بنابراین این موارد گزارش نمی‌شود.

پاستا

اما این باکتری چگونه می‌تواند موجب ایجاد چنین مسمومیت‌هایی غذایی شدیدی شود و آیا ما می‌توانیم کاری در رابطه با آن انجام دهیم؟

باسیلوس سرئوس دارای عادات بد ترشح مواد سمی خطرناک در غذا است. برخی از این سموم به‌راحتی طی حرارت یا گرمای معمولی مایکروویو از بین نمی‌روند. برای مثال یکی از سم‌هایی که موجب استفراغ در انسان‌ها می‌شود (به نام سم استفراغ‌آور)، می‌تواند دمای ۱۲۱ درجه‌ی سانتیگراد را برای ۹۰ دقیقه تحمل کند و البته این تنها سمی نیست که در زرادخانه‌ی این باکتری موجود است. ماتور توضیح می‌دهد:

سیستم ایمنی ما یکی از سمومی را که توسط باسیلوس سرئوس آزاد می‌شود (همولیزین BL)، شناسایی می‌کند و این امر منجر به بروز یک واکنش التهابی در بدن می‌شود. پژوهش‌های ما نشان می‌دهند که سم حفره‌های موجود در سلول را مورد هدف و حمله قرار می‌دهد و موجب مرگ سلول و بروز التهاب می‌شود.

او به همراه همکارانش دو راه را پیدا کرده‌اند که طی آن‌ها بدن می‌تواند اثر سم همولیزین را خنثی کرده و روند مرگبار عفونت را متوقف کند. این روش‌ها شامل مهار کردن فعالیت سم و کاهش التهاب ایجادشده توسط آن است. اگرچه رویکرد آن‌ها هنوز در مراحل اولیه‌ی پژوهش قرار دارد، این پژوهشگران امیدوارند که این تکنیک درنهایت بتواند درمورد دیگر باکتری‌های تولید‌کننده‌ی سم نظیر ایکولای نیز مورد استفاده قرار گیرد. اما مهم‌تر از همه، حفظ مواد غذایی در شرایط دمایی و بهداشتی مناسب است. ماتور می‌گوید:

مهم است که مردم دست‌های خود را به‌خوبی شسته و غذای خود را طبق دستورالعمل‌های ایمنی آماده کنند. علاوه‌بر این، حرارت دادن درست غذاهای باقی‌مانده می‌تواند موجب از بین رفتن باکتری‌ها و سموم حاصل از آن‌ها شود.



تاريخ : یک شنبه 14 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

غیرممکن است بدانیم دقیقا چه تعدادی به یک زبان خاص صحبت می‌کنند، اما یک مسئله روشن است؛ انگلیسی در میان هزاران گویش جهان، جایگاه ویژه‌ای دارد؛ با حدود ۱٫۵ میلیارد سخنور در مقابل ۱٫۳ میلیارد نفری که به زبان چینی ماندارین صحبت می‌کنند، تخمین زده می‌شود که از هر چهار نفر یک نفر می‌تواند به زبان انگلیسی معیار صحبت کند.

در اواخر قرن پانزدهم، فقط حدود ۳ میلیون نفر به زبان انگلیسی صحبت می‌کردند، اما اکنون انگلیسی، به زبان بین‌المللی روابط و فرهنگ جهانی از سینما و موسیقی پاپ و علم و دانش گرفته تا اینترنت، هوانوردی و اکتشافات قطب جنوب تبدیل شده است. اما این جایگاه ویژه به‌زودی با تهدید جدیدی مواجه می‌شود، البته این تهدید از سوی رقبایی مانند چینی ماندارین نیست. بلکه به‌گفته، گاستون دورن، نویسنده و زبان‌شناس شهیر و نویسنده کتاب پر فروش «بابل: دور دنیا به ۲۰ زبان»، زبان فناوری، به سیطره‌ی انگلیسی در دنیای امروز پایان می‌دهد.

انگلیسی هنوز بیش‌ترین سخنوران را در دنیا دارد. در این نمودار سخنوران به میلیون ذکر شده‌اند

انگلیسی هنوز بیش‌ترین تعداد سخنور را در دنیا دارد. در این نمودار سخنوران به میلیون ذکر شده‌اند

نویسنده و زبان‌شناس هلندی در مصاحبه‌ای که اخیرا با خبرگزاری News.com.au استرالیا داشت، گفت که در سراسر جهان حدود ۶ هزار زبان تکلم می‌شود، اما بعید است که هیچ‌کدام از این زبان‌ها این توانایی را داشته باشند که به قدرت و نفوذ زبان انگلیسی برسند، مگر اینکه یک تغییر عمده‌ی سیاسی در قدرت جهانی به وقوع بپیوندد. بااین‌حال، او گفت که زبان فناوری می‌تواند قدرت و نفوذ زبان انگلیسی را به مخاطره بیاندازد.

دورن گفت:

در برهه‌ای، صاحب دستگاه‌هایی خواهیم شد که گفتار ما را به هر زبان عمده دیگری ترجمه می‌کنند. بااین‌حال، هنوز به چنین جایگاهی نرسیده‌ایم.

تکنولوژی زبان جهانی

فناوری به‌زودی به ما این امکان را می‌دهد که بدون مترجم با تقریبا هرکس در دنیا صحبت کنیم

او از این دستاورد بزرگ زبانی به‌عنوان «خُرده بابل» یاد می‌کند که اشاره‌ای به افسانه‌ی مشهور برج بابل و اختلاف زبانی مردمان جهان است. و یعنی اینکه ما در آینده، بدون نیاز به یادگیری زبان‌های خارجی می‌توانیم با تمام مردم دنیا صحبت کنیم.

گاستون دورن می‌گوید:

یادگیری زبان هنوز هم به همه‌ی دلایل فرهنگی و روان‌شناختی ارزشمند خواهد بود، اما اکثریت مردم به خود زحمت یادگیری زبان‌های جدید را نخواهند داد. بنابراین چینی ماندارین یا هیچ زبان دیگری نیست که احتمالا به سیطره زبان انگیسی پایان دهد، بلکه زبان فناوری این مهم را به انجام می‌رساند.

دورن می‌گوید، انگلیسی در حال حاضر نزدیک‌ترین زبانی است که به زبان جهانی داریم و بعید است مردم از آن دست بکشند. بااین‌حال، او تصور می‌کند که این زبان می‌تواند تکامل پیدا کند، به این معنی که زبان انگلیسی مورد استفاده در روابط بین‌المللی به‌تدریج ساده‌تر خواهد شد و در این فرایند نوعی زبان جهانی یا گلوبیش پدید می‌آید.

زبان فناوری می‌تواند قدرت و نفوذ زبان انگلیسی را به مخاطره بیاندازد

گلوبیش، ورژن ساده‌شده‌ی انگلیسی انگلو-اَمریکن است که به‌عنوان زبان میانجی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ زبانی مشترک بین گویشورانی که زبان مادری متفاوتی با هم دارند.

آقای دورن می‌گوید:

همچنین ممکن است که زبان انگلیسی به‌عنوان زبان نخست (مادری) به زبان‌های جداگانه‌ای از جمله زبان آمریکایی، بریتانیایی و استرالیایی درکنار گلوبیش انشعاب پیدا کند. اما انتظار ندارم که جهان یک زبان کاملا جدید را بپذیرد.

آقای دورن در کتاب جدید خود می‌نویسد اگر ما چینی ماندارین، اسپانیایی و هندی-اردو (درکنار زبان نخست انگلیسی) را یاد بگیریم، می‌توانیم بدون نیاز به مترجم در جهان سفر کنیم، اما از آنجایی که خُرده بابل نزدیک است، آیا استرالیایی‌ها و اصولا دیگر مردم جهان باید به خود زحمت یادگیری زبان‌های جدید را بدهند؟

گلوبیش، تو بلدی؟

گلوبیش بلدی؟

آقای دورن می‌گوید زبان‌های آسیایی آشکارا برای آینده‌ی استرالیا اهمیت دارند، به‌خصوص چینی ماندارین باتوجه‌به افزایش نفوذ سیاسی و اقتصادی چین، اهمیت بسیار ویژه‌ای خواهد داشت. بااین‌حال، او گفت که شاید بهتر باشد که استرالیایی‌ها تلاش کنند زبان دیگری را یاد بگیرند، چرا که چینی ماندارین برای گویشوران زبان انگلیسی بسیار دشوار است.

آقای دورن که خود یک چندزبانه‌ی مشهور است و به ده‌ها زبان از جمله آلمانی، آفریقایی، فریسی و اسپرانتو تسلط دارد، گفت:

متأسفانه، ماندارین، زبانی بسیار دشوار است، مخصوصا برای گویشوران زبان‌ انگلیسی و دیگر زبان‌های اروپایی. بنابراین، زبان همسایه‌ی شمالی استرالیا، اندونزی، گزینه بهتری خواهد بود. یادگیری این زبان، بسیار آسان‌تر است و طی چند دهه‌ی آینده، به پنجمین یا ششمین زبان بزرگ دنیا بدل خواهد شد و در عین حال، فرصت دسترسی به مالزی هم را به وجود می‌آورد.

آقای دورن در ادامه گفت، موفقیت زبان انگلیسی تاکنون فقط مرهون سادگی نبوده، بلکه دلیل این است که سخنوران زبان انگلیسی در خلال ۷۰ سال گذشته یا بیشتر به‌لحاظ اقتصادی و فرهنگی جهان را تحت سلطه خود قرار داده‌اند.

گاستون دورن

آقای دورن می‌گوید انگلیسی در حال حاضر نزدیک‌ترین زبانی است به زبان جهانی بوده و بعید است مردم از آن دست بکشند

 او گفت:

یادگیری زبان انگلیسی مطمئنا تا حدودی نسبت به زبان‌های دیگر راحت‌تر است، اما آ‌ن‌طور که ممکن است فردی که زبان مادرش انگلیسی است تصور کند، ساده نیست. و خصوصیات زبانی ارتباطی به سلطه‌ی فعلی آن ندارد.

آقای دورن در ادامه گفت، سلطه‌ی زبان انگلیسی را می‌توان تنها با چهار حرف توضیح داد: UK و US.

او گفت:

امپراتوری بریتانیا بزرگ‌ترین امپراتوری است که دنیا تابه‌حال به خود دیده است و این (بریتانیایی‌ها) زبان خود را در تمام نواحی که مقیم آنجا شده‌اند پخش کرده‌اند: استرالیا، نیوزیلند، کانادا و قطعا ایالات متحده. سپس در دهه‌های اخیر، زمانی‌که غلبه‌ی اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و نظامی آمریکا با جهانی‌شدن همزمان شد، زبان انگلیسی تبدیل به زبان پیش‌فرض در تمام حوزه‌ها از روابط بین‌المللی از سینما، موسیقی پاپ و علم و دانش تا هوانوردی و اکتشافات قطب جنوب شد.



تاريخ : یک شنبه 14 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در جهان، دو گروه وجود دارند: گروهی که بر روزهای خوب گذشته حسرت می‌خورند و گروهی که دارایی‌های فعلی خود را با آغوش باز می‌پذیرند. بیایید اینجا خیلی ادبی و عمیق صحبت نکنیم؛ مخصوصا که قصد داریم درباره‌ی سری جدیدی از مسابقات موتوراسپرت حرف بزنیم. این سری جدید «اکستریم ای» (Extreme E) نام دارد و به‌عنوان مفهومی ورزشی و تفریحی توصیف شده است. در سری اکستریم E رقابت خودروهای شاسی‌بلند برقی در نقاط دورافتاده از کره‌ی زمین را شاهد خواهیم بود که تمرکز آن‌ها بیشتر بر توانایی‌های خودروِ الکتریکی و اثرهای تغییرات آب‌وهوایی در محل‌های مختلف است. 

اولین فصل از سری مسابقات اکستریم E در ابتدای سال ۲۰۲۱ (دی۱۳۹۹) آغاز خواهد شد. این فصل پنج رویداد را شامل می‌شود که در آن‌ها خودروهای الکتریکی شاسی‌بلند به قطب شمال، کوه‌های هیمالیا، صحرای بزرگ آفریقا، جنگل‌های بارانی آمازون و مجموعه‌ای از جزایر اقیانوس هند سفر می‌کنند.

این سری از مسابقات با مشارکت و همکاری فرمول E برگزار خواهد شد و قالب آن به‌صورت دوره‌ای شامل دو گروه ۶ تیمی است. تیم‌ها با همدیگر رقابت می‌کنند و چهار تیم به مرحله‌ی نهایی راه می‌یابند و در این مرحله‌، در مسیر بین ۶ تا ۱۰ کیلومتری رقابت می‌کنند.

Extreme E / اکستریم E

این پروژه را افراد حاضر در عکس بالا به ترتیب از چپ به راست، گیل دی‌فران، راننده‌ی مسابقه‌ای و مدیر پروژه، الخاندرو آگگ، مدیر فرمول E، دیوید دی‌روچیلد فعال محیط زیست طبیعت‌گرد و فیشر استیونز، برنده‌ی جایزه‌ی اسکار هدایت می‌کنند. استیونز که تازه ساخت مستندی درباره‌ی مسابقات فرمول E را به‌پایان برده، قصد دارد سری مسابقات اکستریم E را در قالب سریال تلویزیونی و مستند ورزشی روی آنتن ببرد. این مستند در هر قسمت، رویدادهای مسابقه و مسائل زیست‌محیطی مناطق محل برگزاری را روایت می‌کند. استیونز این مستند ورزشی را با نام «سیاره آبی به داکار می‌رسد»، توصیف کرده است.

طبق گفته‌های دست‌اندرکاران تیم‌های حاضر در مسابقات، روی کشتی سابق سنت‌هلنا متعلق به شرکت پستی بریتانیایی رویال‌میل (Royal Mail) گاراژ سیار خواهند داشت. به‌نظر می‌رسد از این کشتی برای حمل‌ونقل تیم‌ها به مناطق مختلف استفاده شود. 

Extreme E / اکستریم E

در آینده، اطلاعات بیشتری از سری مسابقات اکستریم E برای علاقه‌مندان به خودروهای برقی شاسی‌بلند در زومیتمنتشر خواهد شد. درحالی‌که مسابقات فرمول E هنوز در‌حال‌رشد است، از دیدگاه شما، این سری مسابقات می‌تواند همانند فرمول یک جای خود را در میان علاقه‌مندان به اتومبیل‌رانی بازکند؟

دانلود      360P      720P



تاريخ : یک شنبه 14 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

بسیاری از شهرهای مملو از جمعیت و سروصدا و آلودگی مکان‌های مناسبی برای زندگی حیوانات محسوب نمی‌شوند. البته اِعمال تغییرات کوچک در فضای چنین شهرهایی، ممکن است برخی از حیوانات را برای زندگی در این جنگل‌های بتنی وسوسه کند و بدین‌ترتیب، جان تازه‌ای به حیات‌ِ‌وحش آن شهر بدمد.

به‌تازگی در برخی‌ از شهرها، پروژه‌های جالبی با هدف تبدیل شهرها به مکانی مناسب برای زندگی گونه‌های مختلف جانوری و پرورش حیوانات در‌حال‌‌اجرا است؛ از ایجاد چمنزار برای شاپرک‌ها گرفته تا تلاش برای ساختن لانه‌هایی برای پرندگان شکاری.

دُم‌سرخ سیاه یکی از پرندگان نادر انگلستان محسوب می‌شود که در سال‌های اخیر، ناحیه‌ی پرهیاهیوی وست اِند (West End) در مرکز لندن را انتخاب کرده است. این رفتار آن‌ها کاملا خودجوش بوده و بدون انجام اقدام خاصی برای جذب آن‌ها، به این مکان کوچ کرده‌اند. البته، این مکان اصلا برای زندگی چنین پرنده‌ی نادری مناسب به‌نظر نمی‌رسد. طبق برآوردها، در‌حال‌حاضر فقط ۲۰ تا ۴۰ جفت مولد از دُم‌سرخ سیاه در این شهر زندگی می‌کنند.

 

دُم‌سرخ سیاه، تنها گونه‌ی نادر و منحصر‌به‌فردی نیست که حضور آن‌ها در شهرهای شلوغ و پرهیاهویی مانند لندن دورازانتظار است و جانوران دیگری همچون بید، شاپرک، دارکوب و خفاش سروتین نیز در چنین شهرهایی دیده می‌شوند. البته، این جانوران بیشتر در مراتع روستایی یافت می‌شوند که وسعت آن‌ها در حومه‌ی لندن در‌حال‌گسترش است.

پرنده دم سرخ سیاه

دُم‌سرخ سیاه

در شهرهای بزرگ‌تر، زندگی حیوانات در‌حال‌تبدیل به پدیده‌ای رایج در سراسر جهان است. به‌عنوان مثال، در نیویورک نیز معمولا صحنه‌ی شیرجه‌ی شاهین‌های معمولی از روی آسمان‌خراش‌ها با سرعتی چشمگیر کم‌‌و‌بیش دیده می‌شود. گفتنی است این گونه از پرندگان تقریبا درمعرض خطر انقراض قرار دارند.

شیرجه شاهین

این تغییرات مثبت نشان‌دهنده‌ی موفقیت تلاش‌های فزاینده برای تبدیل فضای کلان‌شهرها به محیطی پرنشاط برای زندگی حیوانات و هم‌زیستی آن‌ها با انسان است. ناگفته نماند بسیاری از این شهرها ازنظر طبیعی و تنوع‌ جانوری هیچ جذابیتی ندارند. تلاش برای ایجاد مراکز پرورش و نگه‌داری از زنبورعسل یکی از اقدامات جدید در این زمینه به‌شمار می‌رود.

امیلی ووداسون (Emily Woodason)، یکی از طراحان ارشد چشم‌انداز طراحی و برنامه‌ریزی شرکت آراپ (Arup)، معتقد است برای ایجاد چنین محیط جذابی در شهرهای بزرگ، لازم نیست ساختار آن‌ها را کاملا تغییر داد. گاهی‌ اوقات، برای جذب حیوانات به محیط‌های شهری، تنها باید فضاهای سبز مختلفی در فواصل مناسب ایجاد کرد. در همین زمینه، ۶ نفر از مالکان مشهور و بزرگ‌ لندن تصمیم‌ گرفته‌اند برای تبدیل وست اِند به‌ مکانی مناسب برای جذب حیوانات در هر ۱۰۰ متر از این ناحیه، فضاهای سبزی به وسعت ۱۰۰ مترمربع ایجاد کنند.

فضای سبز West End لندن

یکی از فضاهای سبز وست اِند لندن

ایجاد فضای سبز در شهرها بهترین روش برای جذب حیوانات است

امیلی ووداسون اعلام کرده هدف نهایی او و همکارانش، ایجاد راهرویی سبز در میان فضاهای سبز موجود لندن است که چشم‌انداز بلندپروازانه‌ای به‌نظر می‌رسد. به‌منظور ایجاد فضای سبز بیشتر برای مالکان خوش‌ذوق لندنی، ووداسون و همکارانش تصمیم گرفتند ساختمان‌ها را نیز با دیواره‌ها و سقف‌های تشکیل‌شده از گیاهان سبز زیباتر کنند. به‌نظر می‌رسد اجرای چنین طرح‌هایی مؤثر بوده است؛ زیرا دو سال پیش، میزان موفقیت این طرح‌ها را ارزیابی کردند و مشخص شد چندین گونه‌ی جانوری، ازجمله دُم‌سرخ سیاه به وست اِند بازگشته‌اند؛ گونه‌هایی که زندگی آن‌ها در محیط‌ شهری دورازانتظار است.

ووداسون معتقد است یکی از راه‌های طبیعی‌ترکردن فضای شهری برای حیوانات، ایجاد توده‌ای از صخره‌ها و تنه‌های درخت است که به‌مرور زمان، جذب حشره‌های بیشتر و تجمع گسترده‌تر گونه‌های جانوری متنوع را باعث می‌شود و این وضعیت برای پرنده‌ای مثل دُم‌سرخ سیاه کاملا ایده‌آل است.

جذب گونه‌های نادر جانوری به شهرها، تنها یک مزیت نیست و امری ضروری محسوب می‌شود؛ زیرا وجود برخی از گونه‌های جانوری که با این طرح‌ها به شهرها بازگشته‌اند، برای تأمین امنیت غذایی انسان‌ها لازم است و از میان آن‌ها، می‌توان به موجودات گرده‌افشانی، همچون پروانه‌ها و زنبورها اشاره کرد. متأسفانه جمعیت این حشره‌های مفید در سراسر جهان در‌حال‌کاهش است. میچل جواکوم (Mitchell Joachim)، مدیر و سرپرست شرکت معماری و برنامه‌ریزی طبیعی تِرِفرم (Terreform) می‌گوید:

برنامه‌ریزی و توسعه‌ی شهری و طراحی و معماری صنعتی، همگی در نابودی تدریجی گونه‌های مفید جانوری نقش ایفا می‌کنند.

وی در ادامه‌ی گفته‌هایش افزود:

مشتاقانه برای جذب حیوانات مختلف به شهرها و نیز تغییر طراحی ساختمان‌ها به‌منظور رسیدن به این هدف تلاش می‌کنم.

پروژه‌‌ی ساخت چمنزار بزرگ عمودی هشت‌طبقه در فضایی شیشه‌ای در دیواره‌های ساختمان اداره‌ای در منهتن، یکی از اقدام‌های تحسین‌برانگیز برای جذب بهتر گونه‌های جانوری به نیویورک است. «پروانه‌ی شهریار» یکی از گونه‌های بومی آمریکای‌شمالی است که جمعیت آن‌ها از دهه‌ی ۱۹۸۰ به‌سرعت رو‌به‌کاهش است. دلیل این موضوع کاهش گسترده‌ی علف شیر است که پروانه‌ی شهریار در هنگام جفت‌گیری و تولیدمثل از آن استفاده می‌کند. طبق گفته‌ی جوکوم، علف شیر گیاهی است که سریع رشد می‌کند و بخش زیادی از فضاهای سبز را اشغال می‌کند؛ به‌همین‌دلیل، انسان‌ها آن‌ها را نابود می‌کنند. ایجاد چمنزارهای ساختگی در ساختمان‌ها ممکن است به کاهش سرعت نابودی پروانه‌‌های شهریار کمک کند.

پروانه ی شهریار

پروانه‌ی شهریار روی علف شیر تخم‌گذاری می‌کند؛ اما باغداران این گیاه را نوعی آفت می‌دانند و آن را ازبین می‌برند

این چمنزار به حفظ و تکثیر پروانه‌های شهریار کمک زیادی می‌کند؛ زیرا مکانی برای تکثیر کرم ابریشم و نگه‌داری از آن‌ها و مکانی دیگر برای نگه‌داری از پیله‌ها و پروانه‌های بالغ دارد. پروانه‌های بالغ چند هفته‌ای در این چمنزار باقی می‌مانند و سپس، در زیستگاه اصلی خود رها می‌شوند.

ساخت چند چمنزار مصنوعی برای افزایش درخورتوجه جمعیت پروانه‌های شهریار امری ضروری است. حفظ زیستگاه اصلی این پروانه‌های زیبا ازطریق کاشت علف‌های شیر در نیویورک و حومه‌ی آن واقع در مسیر مهاجرت پروانه‌ها به مکزیک نیز بسیار مهم است.

علف شیر

کاشتن علف و گیاهان دیگر باعث ایجاد گذرگاه‌های سبز و به‌هم‌پیوستن پارک‌ها و فضاهای بی‌استفاده‌ی دیگر می‌شود

ایجاد بام‌باغ (روف گاردن) روی سقف ساختمان‌ها کمک زیادی به گسترش علف شیر می‌کند. می‌توان چنین باغ‌هایی را روی ساختمان‌های پرورش پروانه‌ها ایجاد کرد تا وقتی پروانه‌ها در فضای باز رها شدند، به‌سمت آن‌ها جذب شوند. البته این باغ‌بام‌ها علاوه‌بر ساختمان‌های بزرگ و مهم، باید در سایر ساختمان‌ها نیز ایجاد شوند. درضمن، علف‌های شیر موجود در چمنزارها نیز نباید نابود شوند.

باغ بام (روف گاردن)

باغ‌بام

وجود مواد سمّی در شهرها باعث دورشدن حیوانات از آن ها می‌شود

گاهی‌ اوقات ممکن است گونه‌های جانوری فقط به‌دلیل وجود مواد سمّی در شهرها از آن‌ها دور شوند. در چنین‌ مواقعی، علاوه‌بر طراحی محیط‌ مناسب برای آن‌ها، آلودگی محیطی را نیز باید برطرف کرد. به‌عنوان مثال، ماده‌ی دی‌کلرو دی‌فنیل تری‌کلرواتان (DDT)، یکی از مواد شیمیایی کاربردی در کشاورزی است که در دهه‌ی ۱۹۴۰ در آمریکا، به‌صورت گسترده به‌کار گرفته می‌شد. چند دهه بعد، مردم به سمّی و خطرناک‌بودن آن برای انسان و بسیاری از گونه‌های جانوری پی بردند و استفاده از آن به میزان زیادی کاهش یافت و درنهایت، سازمان حفاظت از محیط‌زیست آمریکا (US Environmental Protection Agency یا EPA) در سال ۱۹۷۲ استفاده از آن را ممنوع کرد.

به‌دلیل‌اینکه این مواد شیمیایی وارد چرخه‌ی غذایی می‌شدند، پرندگان شکاری جزو گونه‌هایی بودند که DDT بیشترین آسیب را به آن‌ها می‌زد. شاهین معمولی، سریع‌ترین پرنده‌ی شکاری جهان که آمریکای‌شمالی یکی از زیستگاه‌های آن‌ها محسوب می‌شود، به‌سرعت رو‌به‌کاهش بود و در سال ۱۹۷۰، درمعرض‌ خطر انقراض قرار گرفت.

شاهین

عده‌ای از پژوهشگران برای محافظت از شاهین‌ها در پروژه‌ای به‌نام پِرِگین فاند (Peregrine Fund) تصمیم گرفتند آن‌ها را در اسارت پرورش دهند و سپس، در حیات‌ِ‌وحش رها کنند. این پروژه با موفقیت اجرا شد و شاهین‌ها در شهرها رشد کردند که کاملا دورازانتظار بود.

ارین کاتزنِر (Erin Katzner)، مسئول سازمان‌دهی جهانی پروژه‌ی مذکور اذعان کرد:

پروژه‌ی نگه‌داری از شاهین‌ها در شهرها نه‌تنها جواب داد؛ بلکه نتیجه‌ی بسیار درخورتوجهی هم داشت.

در این پروژه، شاهین‌ها در آسمان‌خراش‌های مرتفعی نگهداری می‌شدند که کاملا به آن‌ها عادت کرده بودند. در این آسمان‌‌خراش‌ها، لانه‌هایی با ارتفاع زیاد ساخته شده که از شاهین‌ها دربرابر شکارچیان اصلی آن‌ها، یعنی روباه‌ها و راکون‌ها محافظت می‌کند. درضمن، پژوهشگران از مالکان ساختمان‌های مرتفع درخواست کردند لبه‌هایی در اطراف سقف ساختمان‌ها ایجاد کنند تا شاهین‌ها بتوانند روی آن‌ها لانه‌سازی کنند. تغذیه‌ی کافی شاهین‌ها از کبوترها و سایر پرنده‌های مهاجر از یک‌ سو و کاهش میزان DDT در چرخه‌ی غذایی از‌ سوی دیگر، به افزایش جمعیت‌ آن‌ها در شهر منجر شد.

طبق گفته‌ی کاتزنر، اکنون شاهین‌ها تقریبا در همه‌ی شهرهای آمریکا دیده می‌شوند. در نیویورک نیز، می‌توانید در منطقه‌ی منهتن و درمیان آسمان‌خراش‌های این شهر صحنه‌ی زیبای پرواز دسته‌جمعی آن‌ها را شاهد باشید.

پرواز شاهین

حتی برخی‌ از پرندگان رهاشده در مسیر روستایی نیز بدون هیچ اقدام خاصی به‌سمت شهرها آمده‌اند. قطعا آن‌ها همشهری‌هایی دوست‌داشتنی برای شهروندان شهرهای بزرگ هستند؛ زیرا با وجود آن‌ها تعداد جوندگان موذی کاهش می‌یابد.

جذب حیوانات به شهرها باعث شادترشدن روحیه‌ی مردم نیز می‌شود

ایجاد محیط مناسب برای زندگی حیوانات مختلف در شهرها، چندین مزیت دارد: شادترشدن روحیه‌ی شهرنشینان به‌دلیل ایجاد فضاهای سبز متعدد و برطرف‌شدن مشکلات مرتبط‌‌با زه‌کشی آب (خارج‌کردن آب‌های زیرزمینی) و جلوگیری از وقوع سیل. باوجوداین، مزیت مهم این کار ایجاد رابطه‌ای عمیق‌تر میان انسان و طبیعت و آگاه‌ترشدن مردم درباره‌ی رابطه‌ی آن‌ها با محیط است.

البته هدف بلند‌مدت پژوهشگران فعال در این زمینه، تنها ایجاد فضاهای سبز متعدد نیست و آن‌ها می‌خواهند رویکردهای اصلی طراحی و توسعه‌ی شهری را کاملا تغییر دهند. تا چند دهه‌ی پیش، شهرسازی به‌معنای تخریب محیط‌های طبیعی و ساخت خیابان‌های متعدد و ساختمان‌های بتنی و شیشه‌ای به‌جای آن‌ها بود؛ اما گذر زمان مشخص کرد چنین ساختاری باعث به‌خطرافتادن سلامت روانی و جسمی افراد و آسیب‌دیدن محیط‌زیست و اکوسیستم و درنهایت، حیات‌ِوحش می‌شود.

مناسب‌سازی شهرها برای زندگی حیوانات و گیاهان، یکی از راهکارهای مناسب تغییر اصول طراحی شهری و آشتی‌دادن شهرها با طبیعت است که تندرستی افراد و حفظ محیط‌های شهری را نیز در پی دارد.



تاريخ : یک شنبه 14 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

هواوی از سال ۲۰۱۲، تولید سیستم آزمایش تلفن‌همراه خود با نام xDeviceRobot را شروع کرد. هدف شرکت چینی بهبود کیفیت محصولات در حوزه‌ی سخت‌افزار موبایل بود که عموما در آزمایش‌های انجام‌شده‌ی دیگر شرکت‌ها، رقابت را به دیگر بازیگران بازار واگذار می‌کردند. در همان سال ۲۰۱۲،‌ هواوی از تی‌موبایل (T-mobile) درخواست کرد مجوز استفاده از ربات آزمایشگاهی خود، یعنی تَپی (Tappy) را به چینی‌ها واگذار کنند. ربات تَپی بررسی سخت‌افزار گوشی‌های موبایل را برای تی‌موبایل انجام می‌دهد.

 

اپراتور آمریکایی درخواست هواوی برای واگذارکردن ربات یا مجوز ساخت آن را رد کرد؛ به‌همین‌دلیل، شرکت چینی تصمیم گرفت آن ربات را بدزدد. اتهام دزدی هواوی را مقام‌های آمریکایی و تحلیلگران قانونی در آن کشور مطرح کرده‌اند. آن‌ها پس از بررسی‌های متعدد در مرکز مدیریتی تی‌موبایل در بلویو واشنگتن، به این نتیجه رسیدند دفتر هواوی در آمریکا به‌همراه کارمندان چینی در تلاشی یک‌ساله کمپینی جاسوسی اجرا کردند که درنهایت، به دزدی واقعی اطلاعات از شرکت آمریکایی انجامید.

در سال ۲۰۱۴، پرونده‌ای علیه هواوی به جریان افتاد که هواوی را متهم کرد مالکیت معنوی ربات تَپی را از شرکت تی‌موبایل دزدیده و درنهایت، شرکت چینی محکوم شد. در هفته‌های گذشته، مقام‌های قانونی آمریکا جزئیات پرونده‌ی مذکور را منتشر کرده‌اند که دقت در آن‌ها، اتهامات بیشتری را متوجه شرکت چینی می‌کند.

هواوی

در ادامه‌ی این مطلب، ایمیل‌هایی را بررسی می‌کنیم که در جریان پرونده‌ی جاسوسی هواوی، به‌شیوه‌ای ماهرانه و البته تقریبا مضحک، اطلاعات مدنظر را جمع‌آوری کرده‌اند. بخش‌هایی از متن که به‌صورت تیره هستند، به‌صورت کامل در پرونده‌ی قانونی وجود دارند و بخش‌های دیگر، از جمع‌آوری اطلاعات پیرامونی آن‌ها کسب شده است.

رسانه‌ی Engadet به‌عنوان منبع این خبر اعتقاد دارد جریان ایمیل‌های زیر، نشان‌دهنده‌ی اتفاق دراماتیک واقعی است که در سطح شرکتی و بین‌المللی به‌وقوع پیوسته است. پیام‌ها، ایمیل‌هایی داخلی بین کارمندان هواوی در دفاتر مختلف این شرکت هستند. نام‌ها و تاریخ‌ها برای درک بهتر، به‌صورت کلی نوشته شده و نشان‌دهنده‌ی فرد واقعی ارسال‌کننده یا دریافت‌کننده‌ی ایمیل‌ها نیستند.


تاریخ: می۲۰۱۲ (اردیبهشت‌۱۳۹۱)

فرستنده: مدیر تأییدیه‌ی فنی هواوی در آمریکا

گیرنده: مهندسان هواوی

موضوع: مجوز ساخت ربات تَپی شرکت تی‌موبایل

درخواست خرید کامل یا دریافت مجوز ربات تپی را ارسال کردم؛ اما شرکت تی‌موبایل (TMO) با آن مخالفت کرد. آن‌ها برنامه‌ای برای فروش سیستم رباتیک خود به هیچ شرکتی اعم از هواوی ندارند.


فرایند جاسوسی در عین حرفه‌ای‌بودن گاهی مضحک هم می‌شد

تاریخ: ژوئیه‌ی۲۰۱۲ (خرداد۱۳۹۱)

فرستنده: کارمند دفتر آمریکایی هواوی در تی‌موبایل (HL)

گیرنده: مهندسان هواوی

موضوع: گزارش پیشرفت

پیرو درخواست‌ها برای عکس و مشخصات فنی ربات TMO (شماره‌سریال‌های سازمانی و جزئیات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری)، نتوانستیم اطلاعات مرتبطی جمع‌آوری کنیم. آن‌ها به‌دلیل قوانین امنیت اطلاعات اجازه‌ی دسترسی را به ما ندادند و یادآور شدند همه‌ی کارمندان هواوی قرارداد عدم‌افشا را امضا کرده‌اند.

گوشی


تاریخ: سپتامبر‌۲۰۱۲ (شهریور۱۳۹۱)

فرستنده: مدیر دپارتمان آزمون دستگاه هواوی در چین (H.P)

گیرنده: دفتر هواوی در آمریکا

موضوع: اهداف

هدف اصلی ما، آگاهی از مشخصات و نحوه‌ی عملکرد ربات است. این موارد، بنچمارک محصولاتی هستند که خودمان توسعه می‌دهیم.


تاریخ: سپتامبر‌۲۰۱۲ (شهریور۱۳۹۱)

فرستنده: کارمند هواوی در دفتر آمریکا (RY)

گیرنده: H.P و مهندسان هواوی

موضوع: ارائه‌ی اطلاعات

تی‌موبایل قصد ندارد جزئیات اسناد فنی ربات را با هواوی یا تولیدکننده‌ی دیگر به‌اشتراک بگذارد. آن‌ها از ارائه‌ی اطلاعات درباره‌ی مشخصات فنی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ربات خودداری کردند.


تاریخ: نوامبر۲۰۱۲ (آبان‌۱۳۹۱)

فرستنده: مهندس هواوی در چین (JY)

گیرنده: RY

موضوع: یادآوری

این ایمیل و پیوست‌های آن برای یادآوری اطلاعات موردنیاز به‌منظور ساخت ربات اختصاصی و نیز ارائه‌ی بازخورد درباره‌ی آن اطلاعات است.


مدیران مستقر در چین اطلاعات جزئی از کارمندان آمریکایی درخواست می‌کردند

تاریخ: نوامبر۲۰۱۲ (آبان۱۳۹۱)

فرستنده: RY

گیرنده: کارمند هواوی در آمریکا (AX) و مهندسان هواوی

موضوع: رونوشت ایمیل یادآوری

لطفا رونوشت ایمیل از JY را مطالعه کنید...


تاریخ: نوامبر۲۰۱۲ (آبان۱۳۹۱)

فرستنده: RY

گیرنده: JY

موضوع: بازگشت به رونوشت ایمیل یادآوری

مهندسان هواوی در آمریکا به آزمایشگاه ربات دسترسی پیدا کرده‌اند. آن‌ها اطلاعات سیستمی و نحوه‌ی کار ربات شرکت TMO را متوجه شده‌اند. من از آن‌ها خواستم تا اطلاعات دقیق را یادداشت و آن‌ها را به دفتر هواوی در چین ارسال کنند.

چین


تاریخ: نوامبر۲۰۱۲ (آبان۱۳۹۱)

فرستنده: AX

گیرنده: JY

موضوع: بازگشت به بازگشت رونوشت ایمیل یادآوری

متأسفانه نمی‌توانیم اطلاعات بیشتری از TMO دریافت کنیم و پاورپوینت مدنظر را آن‌گونه که توافق کردیم، آماده کنیم. همان‌طورکه می‌دانید، می‌توانیم عکس‌هایی از فرایند آزمون تهیه کنیم. امیدوارم این اطلاعات برای مدیرانتحقیق و توسعه در مرکز مدیریت شرکت مفید باشد.


تاریخ: نوامبر۲۰۱۲ (آبان۱۳۹۱)

فرستنده: AX

گیرنده: JY

موضوع: عکس

به پیوست این ایمیل، عکس‌هایی از ربات تَپی به‌همراه رابط کاربری نرم‌افزار آن ارسال می‌شود.


تاریخ: دسامبر‌۲۰۱۲ (آذر۱۳۹۱)

فرستنده: RY

گیرنده: JY

موضوع: پیگیری

اطلاعات زیادی از TMO درباره‌ی سؤال‌های مدنظر شما کسب نکردیم. آن‌ها بازهم علاقه‌ای به اشتراک‌گذاری اطلاعات درباره‌ی رباتشان با ما ندارند. به‌هرحال، بازهم تلاش می‌کنیم تا در خلال آزمایش‌ها در آزمایشگاه TMO، اطلاعات بیشتری کسب کنیم. البته، نمی‌توان قول داد این کار به‌سرعت انجام شود.


تاریخ: دسامبر۲۰۱۲ (آذر۱۳۹۱)

فرستنده: JY

گیرنده: RY

موضوع: مشکلات xDeviceRobot

هنوز در‌حال‌کار روی سیستم ربات هستیم و اکنون، به مشکلاتی برخوردیم. اطلاعات بیشتری از تَپی نیاز داریم. آیا پیش‌نیازهای نرم‌افزاری آزمون برای هر دستگاه بهینه‌سازی می‌شوند؟ سرعت لمس تَپی چقدر است؟ سری لاستیکی دستگاه چگونه نصب شده است؟ در سری لاستیکی جایی برای هوا هم هست؟

نرم افزار جاسوسی


تاریخ: ژانویه‌ی‌۲۰۱۳ (دی‌۱۳۹۱)

جاسوس‌ها موفق شدند از تجهیزات آزمایشگاه نیز عکس‌برداری کنند

فرستنده: AX

گیرنده: JY

موضوع: بازگشت به ایمیل مشکلات xDeviceRobot

تصاویر پیوست از ربات تَپیرا مشاهده کنید.


تاریخ: ژانویه‌ی‌۲۰۱۳ (دی‌۱۳۹۱)

فرستنده: JY

گیرنده: RY, AX, دفتر آمریکایی هواوی

موضوع: بازوی ربات تَپی

به اطلاعات فنی بیشتری نیاز داریم؛ خصوصا درباره‌ی دقت زمان پاسخ‌گویی بازوی مکانیکی ربات TMO اطلاعات می‌خواهیم.


تاریخ: ژانویه‌ی‌۲۰۱۳ (دی‌۱۳۹۱)

فرستنده: JY

گیرنده: RY

موضوع: بازگشت به ایمیل بازوی ربات تَپی

TMO اطلاعات درخواستی را دراختیار ما قرار نمی‌دهد.


تاریخ: ژانویه‌ی‌۲۰۱۳ (دی‌۱۳۹۱)

فرستنده: RY

گیرنده: JY و مهندسان هواوی

موضوع: بازگشت به بازگشت ایمیل بازوی ربات تَپی

مجددا تکرار می‌کنیم که نمی‌توانیم (با تأکید حروف بزرگ) هیچ سؤالی درباره‌ی ربات از TMO بپرسیم. آن‌ها از سؤال‌هایی که پرسیده‌ایم بسیار (با تأکید) عصبانی هستند. متأسفانه نمی‌توانیم اطلاعات بیشتری برایتان ارسال کنیم.

فکر می‌کنم مهندسان دفتر چین هواوی باید به سیاتل بیایند و به‌صورت مستقیم تَپی را مشاهده و بررسی کنند. با تجربه و مشاهده‌ی از نزدیک، اطلاعات زیادی به‌دست خواهید آورد.

هواوی


تاریخ: مارس‌۲۰۱۳ (اسفند۱۳۹۱)

فرستنده: مهندس چینی هواوی (FW)

گیرنده: HL و مهندسان هواوی

موضوع: به‌روزرسانی وضعیت xDeviceRobot

نتایج جدیدترین بررسی روی سیستم xDeviceRobot، تفاوت‌هایی قطعی بین آن سیستم و ربات تی‌موبایل را نشان می‌دهد. HL، می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره‌ی بازو و سری آزمایش‌کننده‌ی ربات TMO کسب کنید؟ به اطلاعاتی درباره‌ی منطقه‌ی تماسی و سختی و فشار سری آزمایشی نیاز داریم.


تاریخ: مارس‌۲۰۱۳ (اسفند۱۳۹۱)

فرستنده: HL

گیرنده: FW

موضوع: بازگشت به ایمیل به‌روزرسانی وضعیت xDeviceRobot

کسب اطلاعات فنی از ربات TMO، خطر زیادی دارد. پیشنهاد می‌کنم به‌جای آن، با تولیدکننده‌ی اصلی ربات تماس برقرار کنید. پیشبرد مسیر ازطریق شرکت تی‌موبایل، تنها نتیجه‌ی عکس خواهد داشت؛ خصوصا پس از آنکه قرارداد حفظ اطلاعات با آزمایشگاه TMO امضا کردیم، ارتباط داشتن این اطلاعات با ما حساسیت زیادی برمی‌انگیزد.


تاریخ: آوریل‌۲۰۱۳ (فروردین‌۱۳۹۲)

اطلاعات جزئی‌تر برای حل مشکلات طراحی ربات نیاز بود

فرستنده: JY

گیرنده: RY, AX, دفتر آمریکا و مهندسان هواوی

موضوع: xDeviceRobot - مشکلات بیشتر

محصول ما هنوز با ربات TMO برابر نیست. لطفا اطلاعات بیشتری درباره‌ی استانداردهای کالیبره‌کردن دستگاه و محاسبه‌ی تأخیرها در سیستم و نرم‌افزار ارسال کنید.


تاریخ: آوریل‌۲۰۱۳ (فروردین‌۱۳۹۲)

فرستنده: RY

گیرنده: JY و مهندسان هواوی

موضوع: بازگشت به ایمیل xDeviceRobot - مشکلات بیشتر

اولا خوشحالم که واحد تحقیق و توسعه در مرکز مدیریت، بهینه‌سازی سیستم ربات هواوی را پیگیری کرده‌اند. براساس آزمایشی که روی گوشی تی‌موبایل انجام شد، تفاوت زیادی بین نتیجه‌ی آزمایش‌های ربات TMO و هواوی وجود دارد. تصور می‌کنم برای بهبود کارایی ربات، راه طولانی در پیش داریم. تفاوت این دو ربات، تنها در سخت‌افزار نیست؛ بلکه از آن مهم‌تر، تفاوت در نرم‌افزار کاربردی آن‌ها است. TMO در بخش نرم‌افزار هزینه‌های بسیار بیشتری درمقایسه‌با بخش سخت‌افزار انجام داد.

مجددا تکرار می‌کنم نمی‌توانیم اطلاعات بیشتری درباره‌ی سیستم ربات TMO دریافت کنیم؛ زیرا طبق درخواست‌های مدیریت شرکت، پرسش‌های زیادی درباره‌ی سیستم ربات از نیروهای TMO پرسیدیم و آن‌ها از عملکرد ما شکایت دارند. TMO به من اعلام کرد اگر بازهم درباره‌ی سیستم ربات از آن‌ها بپرسیم، دیگر اجازه‌ی استفاده از آزمایشگاه رباتیک را به ما نخواهند داد. آن‌ها با نصب دوربین نظارتی، سیستم امنیتی آزمایشگاه را پیشرفته‌تر کردند. فکر می‌کنم همه، معنای این حرکت را می‌دانند. نمی‌توانیم اطلاعات بیشتری به مرکز مدیریت ارسال کنیم؛ چون نمی‌توانیم اطلاعاتی از TMO بگیریم.

بازهم پیشنهاد می‌کنم مدیران، مهندسی را به TMO بفرستند تا از نزدیک و پس از کارکردن با سیستم ربات، اطلاعات مدنظر را کسب کند. فکر می‌کنم این روند بازدهی بیشتری برای تیم رباتیک مستقر در چین داشته باشد و سخت‌افزار و نرم‌افزار ربات TMO و شیوه‌ی عملکرد آن بهتر شناخته شود. 

t-mobile


تاریخ: آوریل‌۲۰۱۳ (فروردین‌۱۳۹۲)

فرستنده: کارمند دفتر آمریکای هواوی

گیرنده: JY، RY و مهندسان هواوی

موضوع: بازگشت به بازگشت به ایمیل xDeviceRobot - مشکلات بیشتر

تاآنجاکه می‌دانم TMO به‌‌دلایل زیر، به ما اطلاعات نمی‌دهد:

  • TMO به‌روشنی مشخص کرده شرکت‌هایی همچون هواوی و سامسونگ، نه‌تنها برای آن شرکت، بلکه برای رقبای آن‌ها همچون ورایزون و AT&T و دیگر اپراتورها نیز  محصول تهیه می‌کنند.
  • اگر هر تولیدکننده‌ای بتواند محیط آزمایش و استانداردهای TMO را اجرا کند، قطعا کیفیت محصولات و دیگر موارد رقبای آن‌ها نیز بهبود پیدا خواهد کرد که درنهایت، با عملکردی مثبت TMO به‌منظور بهبود کل صنعت برابر می‌شود.
  • TMO حدود ۴ سال زمان و بهینه‌سازی منابع خود را برای اجرای سیستم ربات صرف کرد. محصول حاضر جزو مالکیت معنوی آن شرکت نیز محسوب می‌شود.
  • TMO می‌تواند محیط آزمایش رایگانی برای هر تولیدکننده فراهم کند و همچنین مطمئن شود آزمایشگاه آن، تنها برای محصولات TMO استفاده می‌شود. چنین رویکردی به بهبود مزیت رقابتی آن‌ها می‌انجامد.

تاریخ: آوریل‌۲۰۱۳ (فروردین‌۱۳۹۲)

حتی اخراج کارمندان از تی‌موبایل نیز از ادامه‌ی فرایند جاسوسی جلوگیری نکرد

فرستنده: مدیر اجرایی دپارتمان تأیید فنی هواوی در آمریکا

گیرنده: JY، RY، مهندسان هواوی

موضوع: بازگشت به بازگشت به بازگشت ایمیل xDeviceRobot - مشکلات بیشتر

دسترسی مهندسان رده‌پایین ما به ربات تَپی به‌شدت محدود شده است. آن‌ها به استفاده از ربات TMO محدود هستند و هر اقدام دیگر ممنوع شده است.

به‌دلیل پاسخ به پرسش‌های مرکز مدیریت، کارمندان ما دو شکایت رسمی دریافت کردند. به ما اعلام شد اگر پرسش‌های این‌چنینی ادامه پیدا کنند، مجوز استفاده‌ی کارمندان هواوی از آزمایشگاه TMO لغو می‌شود. بازهم روی پیشنهادهای قبلی خود پافشاری می‌کنم که مهندسی از چین، برای کارکردن از نزدیک با دستگاه TMO به اینجا بیاید.


تاریخ: آوریل‌۲۰۱۳ (فروردین‌۱۳۹۲)

فرستنده: FW

گیرنده: مدیر اجرایی دپارتمان تأیید فنی هواوی در آمریکا

موضوع: سفر به واشنگتن

چندین هدف از سفرم به مرکز مدیریت تی‌موبایل دارم؛ اما اهداف اصلی عبارت‌اند از:

  • جمع‌آوری اطلاعات فنی کامل از سخت‌افزار و نرم‌افزار تَپی
  • ثبت عکس و فیلم
  • مراجعه به آزمایشگاه برای شناسایی و اندازه‌گیری ابعادی به‌منظور حل مشکل بازوی مکانیکی

احتمالا ۱۱می به واشنگتن می‌رسم.

Tappy


تاریخ: می‌۲۰۱۳ (اردیبهشت‌۱۳۹۲)

فرستنده: FW

گیرنده: مهندسان هواوی و دفتر هواوی در آمریکا و مدیر اجرایی دپارتمان تأیید هواوی در آمریکا

موضوع: شناسایی

AX در روزهای گذشته دو بار من را به آزمایشگاه تَپی وارد کرد. هر دو بار یکی از کارمندان تی‌موبایل ما را شناسایی و به بیرون هدایت کرد؛ چون اجازه‌ی حضور در آزمایشگاه را نداشتم. هر دو بار ربات را مشاهده و عکس‌های نیز از آن ثبت کردم.

امروز، یک‌بار دیگر به آزمایشگاه آزمون بازوی مکانیکی TMO رفتم و شناخت کلی از محیط آزمایش آن کسب کردم. نتیجه‌ی بررسی‌های خود را در فایل پیوست به‌صورت خلاصه اعلام کرده‌ام. لطفا عکس‌ها و سند موجود در پیوست را مطالعه کنید.

TMO به‌صراحت اعلام کرد دیگر اجازه‌ی ورود به آزمایشگاه را ندارم. از این به‌بعد، AX در کسب اطلاعات باقی‌مانده و درک بیشتر سیستم به شما کمک می‌کند.


تاریخ: می‌۲۰۱۳ (اردیبهشت‌۱۳۹۲)

فرستنده: واحد ارتباط با شرکای تی‌موبایل تی‌موبایل

گیرنده: دفتر هواوی در آمریکا

موضوع: بازگردانی سریع همه‌ی نشان‌های نیروی انسانی

به‌‌دلیل نقض مکرر قوانین داخلی تی‌موبایل، دسترسی دفتر هواوی در آمریکا به آزمایشگاه تَپی لغو می‌شود. همه‌ی کارمندان دفتر هواوی در آمریکا باید نشان‌های تأییدیه‌ی خود را به این شرکت بازگردانند. البته AX، تنها کارمند هواوی آمریکا باقی خواهد ماند که اجازه‌ی دسترسی به آزمایشگاه تَپی را دارد. این مجوز نیز فقط با هدف کمک به پایان‌یافتن مراحل آزمون پروژه‌ی کنونی به هواوی داده می‌شود.


تاریخ: می‌۲۰۱۳ (اردیبهشت‌۱۳۹۲)

فرستنده: JY

گیرنده: AX, RY, HL

موضوع: اطلاعات الزامی

تیم مهندسی، به اطلاعات بیشتری درباره‌ی ربات TMO نیاز دارد. این اطلاعات عبارت‌اند از:

  • مشخصات کامل فنی و عملیاتی و فهرستی از قطعات استفاده‌شده
  • چگونگی محاسبه‌ی زمان پاسخ‌گویی رابط کاربری
  • شکل و قطر و سختی سری اندازه‌گیر
  • نحوه‌ی مدیریت نیروها
  • حسگرهای استفاده‌شده برای به‌کارانداختن بازو و دوربین‌ها
  • تصاویر و ویدئوهای هرچه‌بیشتر از فرایند آزمایش

    Tappy


تاریخ: می‌۲۰۱۳ (اردیبهشت‌۱۳۹۲)

کارمندان دفتر آمریکا در این پروژه‌ی جاسوسی زیر فشار و استرس شدیدی بودند

فرستنده: AX

گیرنده: JY

موضوع: بازگشت به ایمیل اطلاعات الزامی

اگر بتوانیم، حتما کمک می‌کنیم. این دوره‌ی زمانی، بسیار حساس است. درباره‌ی عکس و فیلم باید بگویم پس از اینکه TMO نشان‌های ما را پس بدهد، آن‌ها را به وطن ارسال می‌کنم و نیازی نیست مجددا به من یادآوری کنید.


تاریخ: می‌۲۰۱۳ (اردیبهشت‌۱۳۹۲)

فرستنده: مهندسان هواوی

گیرنده: AX, JY, FW

موضوع: بازوی ربات

تیم توسعه‌ی xDeviceRobot به اطلاعات دقیق از بازوی رباتیک نیاز دارد؛ خصوصا قطر سری آزمایشگر آن را نیاز داریم.


تاریخ: می‌۲۰۱۳ (اردیبهشت‌۱۳۹۲)

فرستنده: FW

گیرنده: مهندسان هواوی، JY و AX

موضوع: بازگشت به ایمیل بازوی ربات

AX توانست بازوی رباتیک را بدون شناسایی‌شدن از آزمایشگاه خارج کند تا بررسی‌های دقیق‌تر را انجام دهد. البته، TMO به‌سرعت به موضوع پی برد و او مجبور شد قطعات را روز بعد به آزمایشگاه بازگرداند. AX به‌ آن‌ها گفت بازو را به‌اشتباه خارج کرده است. دسترسی ما به آزمایشگاه کاملا لغو شد و کارمندان هواوی در آمریکا دیگر اجازه‌ی ورود بدون بازرسی به داخل سازمان را ندارند. اطلاعات جزئی دریافت‌شده را به پیوست ارسال می‌کنم. برای دریافت جزئیات عکس‌های پیوست را مشاهده کنید.


تاریخ: می‌۲۰۱۳ (اردیبهشت‌۱۳۹۲)

فرستنده: مهندسان هواوی

گیرنده: AX

موضوع: اندازه‌گیری دقیق سری آزمایشگر

می‌توانی اندازه‌ی دقیق قطعه‌ی اتصال‌دهنده را با کولیس محاسبه کنی؟

هواوی


تاریخ: می‌۲۰۱۳ (اردیبهشت‌۱۳۹۲)

فرستنده: AX

گیرنده: مهندسان هواوی

موضوع:  بازگشت به ایمیل اندازه‌گیری دقیق سری آزمایشگر

FW، عکس‌های جزئی از قطعات و فرایند را قبلا ارسال کرده است.


اتهاماتی که در پرونده‌ی فوق علیه هواوی به‌جریان افتاد، تنها یکی از مشکلات کنونی این شرکت چینی در آمریکا محسوب می‌شود. در طول هفته‌های گذشته، آمریکایی‌ها درمجموع ۲۳ اتهام را علیه هواوی مطرح کرده‌اند که در موضوعات مختلف از افشای رازهای تجاری تا دور زدن تحریم‌ها را شامل می‌شود.

هواوی هرگونه سوء‌استفاده از داده‌های کسب‌شده را تکذیب می‌کند

۱۳ اتهام هواوی در آمریکا مرتبط‌با معاملات این شرکت با ایران است. منگ ونژو، مدیر مالی هواوی، درحین همین اتهامات به کلاه‌برداری به‌منظور دور‌زدن تحریم‌های ایران متهم شد. او مدتی پیش به همین اتهام در کانادا دستگیر شد و اکنون به قید وثیقه آزاد است.

هواوی درباره‌ی پرونده‌ی تی‌موبایل ادعا می‌کند آن پرونده حل‌و‌فصل شده است. البته، پرونده‌ی مذکور در دادگاه اولیه مختومه اعلام و در سال ۲۰۱۷ پس از استماع ادعاهای طرفین، هواوی به پرداخت ۴.۸ میلیون دلار به تی‌موبایل محکوم شد. البته، آن دادگاه فقط نقض قرارداد را تأیید کرد و اتهامات لورفتن رازهای تجاری در آن بررسی نشد. هیئت‌منصفه به این نتیجه رسید که هواوی استفاده‌های مخرب یا آگاهانه‌ای از داده‌های دزدیده‌شده از تی‌موبایل نکرده است و درنتیجه، حکم جریمه‌ای نیز صادر نکرد.

پس از انتشار تمامی اطلاعات بالا، یکی از نماینده‌های هواوی در تماسی با Engadget، متن زیر را ارسال کرد:

اتهامات اخیری که درباره‌ی مسئله‌ی اسرار تجاری در دادگاهی در منطقه‌ی غرب واشنگتن مطرح شد، پیش‌ازاین در دادگاهی اولیه بررسی شده‌اند و هیچ اتهامی مبتنی بر سوءاستفاده از اطلاعات یا تلاش عامدانه برای آن صادر نشد.

شرکت ما هرگونه نقش‌داشتن خودش یا زیرمجموعه‌ها یا کارمندانش را در نقض قوانین آمریکا در پرونده‌ی مذکور تکذیب می‌کند و همچنین، هیچ اطلاعی از نقض قانون خانم منگ ندارد. اعتقاد داریم دادگاه‌های آمریکا نیز درنهایت به همین نتیجه می‌رسند.



تاريخ : یک شنبه 14 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

موضوع بازنگری در ساختار پول رسمی کشور، مسئله‌ای است که در سه دهه‌ی گذشته، هربار متناظر با تغییراتی که در کادر مدیریتی ارکان اقتصادی کشور اعمال می‌شود، به اولویتی در نقشه‌ی‌ راه و طرح‌های اجرایی نهادهای مالی تبدیل می‌شود. بااین‌حال با گذر زمان و مواجهه با طیف گسترده‌ای از مواضع موافق و مخالف و تحلیل‌های گوناگون، از میزان اهمیت و رتبه‌ی اولویتی آن کاسته و درنهایت، به صفحه‌ای جدید و بی‌نتیجه‌ در دفتر تاریخچه‌ی خود تبدیل می‌شود.

به‌راستی چه عواملی زمینه‌های طرح این رفرم (تغییرشکل) پولی را به‌وجود می‌آورند و چه دلایلی برای عملی‌نشدن آن در هر دوره وجود دارد؟ بانک مرکزی که موفق شده مصوبه‌ی هیئت دولت بر لایحه‌ی اصلاحی خود مبنی‌بر حذف چهار صفر از پول ملی را اخذ کند، برای اجرای تصمیمش این‌بار کمیسیون‌های مرتبط مجلس را برای تبدیل لایحه‌ی اصلاحی به قانون لازم‌الاجرا همراه خواهد کرد؟

در هر دوره از طرح‌ریزی و اجرای پروژه‌ی اصلاح ساختار پول کشور، چهارچوب و فرایندهای متفاوت با سایر دوره‌های پیشین تعیین شده است. پیش‌ازاین و در دولت نهم، قرار بر حذف سه صفر از پول ملی و تولید مسکوکات جدید بود و این‌بار هم مقرر شده با حذف چهار صفر از پول ملی، ۱۰ هزار ریال معادل یک تومان شود. البته به‌نظر می‌رسد هدف از این معادل‌سازی، در ابتدا تعیین تکلیف واحدهای دوگانه‌ی رایج است؛ اما درادامه، قرار است هر تومان معادل یکصد ریال جدید باشد. جالب اینجا است که در این نوبت حتی بانک مرکزی زمینه‌سازی هم کرده و اخیرا طرح جدید ایران‌چک ۵۰۰،۰۰۰ ریالی را رونمایی کرده است؛ ایران‌چکی که در آن به‌گونه‌ای چهار صفر حذف شده.

رونمایی از پنجاه هزار تومانی جدید

هدف از تغییر پول ملی

آنچه در مقطع کنونی به‌عنوان کارکرد اصلی اجرای پروژه‌ی حذف صفر از پول و به‌عبارت بهتر، تغییر واحد پولی ملی کشورمان به ذهن متبادر می‌شود، «کنترل تورم» است. موضوع دیگری که منشأ الزام چنین اصلاحی است، تدقیق عملیات حسابداری و کاهش خطاها و معضلات ناشی از پذیرفته‌نشدن کامل واحد رسمی ریال از جانب مردم است که برای اولین‌بار در سال ۱۳۰۸ رخ داد. این موضوع دوگانگی واحد پولی در گذر زمان و مشکلات پرشمار در عملیات بانکی و تدوین صورت‌های مالی و مبادلات پولی را پیش‌ آورده است. شایان ذکر است در سال‌های اخیر با رشد سامانه‌های مالی نرم‌افزاری و نفوذ هرچه‌بیشتر فناوری در حوزه‌ی بانکی، حجم زیادی از این خطاها کاهش یافته است.

برخلاف مصداق‌های متعدد تغییر عناوین در حوزه‌های مختلف که رخ داده و موفق هم بوده‌اند، تغییر عنوان واحد پولی که موضوعی مهم برای مردم است، هیچ‌گاه کاملا موفق نبود. 

از دیدگاه رئیس کل بانک مرکزی، اهداف این نوبت از اصلاح پولی کمی متفاوت است. وب‌سایت بانک مرکزی ج.ا.ا. در ۱۷دی‌ خبری با عنوان نکات کلیدی درخصوص لایحه‌ی پیشنهادی حذف چهار صفر از پول ملی منتشر کرد که در یکی از بند‌های آن، عبدالناصر همتی به هدف کلی از اجرای این پروژه اشاره کرد و گفت:

اصلاح نرخ برابری پول ملی ازطریق حذف صفرها وجهه‌ی پول ملی را در صحنه‌ی بین‌المللی ارتقا می‌بخشد و اقدامی است که در بسیاری از کشورها درکنار سایر اقدامات، سرآغازی برای اصلاحات جدی اقتصادی می‌شود.

از این منظر، می‌توان دریافت شاید دلیل دیگر در تصمیم‌ بانک مرکزی برای اجرای این طرح، وضعیت ناپایدار مبادلات ارزی در سال جاری است. وضعیتی که در آن، مسئله‌ی افزایش قیمت ارزهای رایج، نظیر دلار و یورو، در معاملات با همراه‌شدن دور جدید تحریم‌ها، نه‌تنها مسیرهای تأمین بین‌المللی را دشوار کرده؛ بلکه قدرت خرید مردم را در بازه‌ی زمانی کوتاهی تاحدزیادی کاهش داده است.

بنابراین، شاید تیم نظریه‌پرداز بانک مرکزی پیامد اجرای طرح حذف چهار صفر از پول ملی و طرح‌ریزی و ارائه‌ی پول جدید را علاوه‌بر ارتقای وجهه‌ی پول ملی، تقویت قدرت خرید آحاد جامعه و بازگشت به دوره‌ی زمانی پیش از نوسانات شدید ارز در سال گذشته می‌دانند. اما آیا این پیش‌بینی محقق می‌شود؟

به‌عقیده‌ی برخی کارشناسان، هدف اصلی دولت از اجرای این طرح جبران همان آسیب‌های واردشده به ارزش پول ملی در ماه‌های اخیر است و آن را اقدامی مؤثر و مثبت ارزیابی می‌کنند. برخی دیگر فراتر از آنچه مقام‌های رسمی بیان می‌کنند، برای حذف چهار صفر از پول کشور تأثیر مطلوبی پیش‌بینی نمی‌کنند و هدف اصلی از این کار را تکمیل کارنامه‌ی دولت در بخش بهبودهای اقتصادی آن‌هم ازطریق اجرای پروژه‌ای برجسته و پرسروصدا با درنظرگرفتن زمان باقی‌مانده تا پایان دولت دوازدهم می‌دانند.

سنجه‌های درگیر

به‌منظور درک هرچه‌بهتر اثرهای کلی اجرای این طرح، روند برخی شاخص‌های حوزه‌ی پولی و بانکی نیازمند بررسی است. به آنچه بیشترین میزان نقدشوندگی را دارد، مانند همین پول نقدی که در دست مردم است (اسکناس و مسکوک) و سپرده‌های دیداری بانک‌ها، عنوان پول پرقدرت یا پایه‌ی پولی می‌گویند. همچنین، پایه‌‌ی پولی ذخایرطلا، ذخایر ارز، دارایی‌های خارجی و مطالبات مسلم را نیز شامل می‌شود که نقدشوندگی حتمی دارند. باوجوداین، منابعی که نقدشوندگی آن‌ها نیازمند صرف زمان است (سپرده‌های غیردیداری) مانند اوراق قرضه و سپرده‌های مدت‌دار بانکی «شبه‌پول» هستند. حال آنچه به آن عنوان نقدینگی گفته می‌شود، مجموع همین دو شاخص پول و شبه‌‎پول است. مقادیر این شاخص‌ها با استناد به داده‌های وب‌سایت بانک مرکزی در پایان مهر۱۳۹۷ به‌شرح جدول زیر است:

شاخصمقدار در مهر۱۳۹۷
کل نقدینگی ۱۶۹۳۸.۴
پول ۲۴۲۰.۱
شبه‌پول ۱۴۵۱۸.۴

ارقام به هزار میلیارد ریال

شاخص دیگری که در کشور ما سال‌ها محل بحث و مجادله در محافل متعدد اقتصادی بوده، «تورم» است؛ موضوعی که به‌زعم برخی کارشناسان در سال گذشته روند تغییرات آن بسیار ناپایدار بود. در بررسی روند تغییرات نرخ تورم شاهد آنیم که هرگاه تورم فزاینده‌ای رخ داده، در پس آن رشد نقدینگی هم وجود داشته است. از منظر علم اقتصاد، رابطه‌ی قطعی میان این دو شاخص وجود ندارد؛ اما تقویت رکن شبه‌پول در نقدینگی عاملی است که هرگاه در مسیرهایی غیر از تقویت بخش تولید صرف شده، به برهم‌خوردن تعادل عرضه و تقاضا در گروه‌های مختلف کالایی منجر می‌شود و درنتیجه، اثر نامطلوب روی تورم گذاشته است.

رشد ده ساله‌ی نقدینگی
روند تغییرات شاخص نقدینگی و اجزای تشکیل‌دهنده‌ی آن در ۱۰ سال گذشته. 
ارقام به هزارمیلباردریال بوده و منبع داده‌ها بانک مرکزی ج.ا.ا. است.

دولت جدید از ابتدای کارش در سال ۱۳۹۳، با تغییر گسترده در نرخ سپرده‌های بانکی و افزایش درخورتوجه آن‌ها تاحدی موفق شد سهمی از نقدینگی را به درون بانک‌ها هدایت کند. این موضوع عاملی کنترلی برای تورم بود؛ اما در ادوار بعدی، به دلایل متعدد دیگر که از منظور این مطلب خارج است، روند تغییرات نرخ تورم مجددا صعودی شد. البته این اقدام مؤثر دولت در کنترل نقدینگی، موجب انقباض سایر اقلام سبد سرمایه‌های مردم، نظیر بورس و مسکن و فلزات گران‌بها شد؛ چراکه در هر سرمایه‌گذاری، همواره میل به بازدهی بیشتر هم‌زمان با ریسک کمتر وجود دارد.

از این منظر، مقصود متصور از بازنگری و اصلاح در پول ملی اثر کنترلی آن بر نرخ تورم است؛ چراکه انتظار می‌رود به‌تبع کاهش حجم اسکناس و مسکوک و به‌طور کلی پول، حجم کل نقدینگی نیز کاهش یابد. حال باتوجه‌به کوچک‌بودن نسبت اسکناس و مسکوک به کل نقدینگی، این موضوع جای تأمل دارد که چه میزان تأثیر پیش رو خواهد بود.

شاخص تورم در 10 سال گذشته
روند تغییرات نرخ تورم  در ۱۰ سال گذشته. 
ارقام به هزارمیلباردریال بوده و منبع داده‌ها بانک مرکزی ج.ا.ا. است.

تاریخچه‌ و تجربه‌های موفق

آلمان‌غربی

برای اولین‌بار پس از جنگ جهانی دوم، دولت آلمان‌غربی که به‌دنبال سامان‌دهی آشفتگی اقتصادی برآمده از تجزیه و تنش‌های جنگی آن دوران بود، تصمیم گرفت پول جدیدی عرضه کند که ارزش آن درمقایسه‌با مارک تقویت شده باشد. با پیشنهاد اقتصاددانان آن زمان، این کار با تغییر واحد رقمی پول و همین حذف صفر انجام شد. به‌دنبال آن، برخی دیگر از کشورهایی که به نابه‌سامانی اقتصادی دچار بودند، به فکر اقدامات مشابه افتادند. آنچه مسلم است، پیش از هرچیز اثر روان‌شناختی تغییر واحد پول و به‌طور دقیق‌تر حذف صفرها از پول است که در مقاطع زمانی اولیه، اثرهای مثبتی را نشان می‌دهد و هم‌گرایی در انضباط اقتصادی را به مردم و ارکان حکومت القا می‌کند.

ترکیه، یکی از برندگان این بازی

پیش از آنکه موفقیت ترکیه در اجرای پروژه‌ی رفرم پولی را بررسی کنیم، باید یادآور شویم بی‌شک یکی از عوامل موفقیت اقتصاد ترکیه، ثبات رویکردها و راهبردهای کلان در سطوح عالی مدیریت این کشور است و پس از هر دوره‌ انتخابات، حداقل در بخش اقتصاد خطوط مشی معکوسی اتخاذ نمی‌شود.

لیر ترکیه

تا قبل از سال ۲۰۰۵، روند لجام‌گسیخته‌ی تورم در ترکیه به‌نحوی بود که حجم زیاد نقدینگی رسما به معضلی جدی هم نزد مردم و هم نزد مؤسسات مالی و بانک‌ها تبدیل شده بود. دولت وقت ترکیه موفق شد در سال ۲۰۰۵، پروژه حذف صفر از پول را اجرا کند و از آن زمان تاکنون نیز، در کنترل و مهار تورم موفق بوده است. البته، این موضوع به‌موازات اجرای خطوط‌ مشی جدید اقتصادی تدوین‌شده با همکاری نهادهای بین‌المللی، مانند صندوق بین‌المللی پول، ازسوی دولت و به‌ویژه تقید مردم به رعایت ضوابط آن همراه بود. بسیاری از کارشناسان دلیل اصلی موفقیت ترکیه را پیش از حذف صفر از پول ملی، اجرای این سیاست‌ها می‌دانند. در سال ۲۰۱۰، لیر قدیمی که ۶ صفر داشت، به‌طور کامل از گردش پولی خارج شد و لیر جدید نیز لیر ترک نام گرفت. در این پروژه، یک لیر جدید معادل یک میلیون لیر قدیم بود.

آرژانتین، ناموفق

طرح اصلاح واحد پولی پزو (ARS) این کشور پس از اصلاح در سال ۱۹۹۶ که عملا ۱۱ صفر آن حذف شد، به‌دلیل مواجهه با بحران‌های جدید اقتصادی هیچ‌گاه اثر مثبتی از آن مشاهده نشد.

پزوی آرژانتین

هلند، متفاوت اما موفق

موضوع اقتصاد هلند و رفرم پولی آن مدت‌ها پیش از پذیرش یورو به‌عنوان ارز رسمی اتفاق افتاد. درمقایسه‌با سایر کشورها که تجربه‌ی مشابهی داشته‌اند، هلند تفاوت جدی دارد؛ چراکه مشکلات اقتصادی هلند دراصل به‌نحوه‌ی مدیریت درآمدهای ارزی نسبتا موفق آن مربوط بوده که به افزایش چشمگیر حجم نقدینگی منجر شده بود. در دهه‌ی ۱۹۴۰، نرخ واحد پولی گیلدر هلند برپایه‌ی رایش‌مارک آلمان و معادل ۱.۵ رایش‌مارک بود. هم‌راستا با اصلاحات پولی در آلمان پس از جنگ جهانی دوم، چهار صفر از این واحد پولی نیز حذف شد. ازآنجاکه اقتصاد هلند قبل از بُروز مشکل رشد نقدینگی، از ثبات و استحکام خوبی برخوردار بود، پروژه‌ی اصلاح پول کاملا موفق بود.

زیمباوه، بازنده‌ی بزرگ

حذف صفر از پول سیاستی است که چندبار در اقتصاد نابه‌سامان زیمباوه اجرا شده و هرگز موفق نبوده است. این کشور نهایتا پس از شکست‌های پی‌در‌پی در سال ۲۰۱۱، ارزهای دلار و یورو را به‌عنوان ارز رسمی خود تعیین کرد. زیمباوه درمجموع سه مرحله، ۲۵ صفر از پول ملی خود را حذف کرد.

برزیل، وحشتناک‌ترین تجربه

به‌طور کلی اقتصاد برزیل تورمی است و طی ۷۰ سال، ۱۸ صفر از پول ملی اولیه‌ی آن‌ها به‌نام کروزیرو (Cruzeiro) حذف شده است.

تهدیدهای متصور

موضوع اصلاح پول ملی کشور ما در وضعیت اقتصادی کنونی، موافقان و مخالفانی دارد. موافقانی که هم‌عقیده با رئیس کل بانک مرکزی و تیم کارشناسی او مسئله‌ی ارتقای وجهه پول ملی و تراز ارزشی آن با سایر ارزها، نظیر دلار و یورو را در مقطع فعلی بسیار مهم می‌دانند و علاوه‌برآن، این اقدام را در فرایند اصلاح نظام پولی و مالی و ساختارهای بانکی کشور ضروری و تعیین‌کننده می‌دانند.

درمقابل، دغدغه‌های متعددی در این‌خصوص مطرح است؛ موضوعاتی که حتی در همین ابتدای تدوین لایحه و تصویب آن در هیئت دولت، اجماع مخالفت جدی را در جامعه تحلیلگران مالی کشور شکل داده است.

مسئله‌ی ثبات قیمت‌ها

با اشاره‌ای به همین نوسانات نرخ ارز در ۱۰ ماه گذشته، همه‌ به‌وضوح رشد بی‌منطق و عجیب قیمت‌ها را شاهد بوده‌ایم؛ حتی برای کالاهایی که پیش از نوسانات اخیر تولید یا وارد شده بودند. برای مثال، در بازار محصولات و خدمات مرتبط با فناوری اطلاعات و تجهیزات ارتباطی و رایانه‌ای و الکترونیکی، عملا در بازه‌های زمانی کوتاه، رشدهایی گاه تا ۴ برابری قیمت در برخی گروه‌های کالایی اتفاق افتاد.

چنین رخدادی منحصر‌به‌فرد نیست و در گذشته نیز آن را تجربه‌ کرده‌ایم؛ تجربه‌ای که با افزایش نرخ ارز، قیمت کالاها افزایش یافته؛ اما با کاهش آن، تعدیل محسوس و رضایت‌بخشی در قیمت‌ها رخ نداده است. برخی تأمین‌کنندگان که به‌دلیل دراختیارداشتن حجم درخورتوجهی از نوعی کالای وارداتی، عملا رهبری قیمت در بازار را برعهده دارند، در موج این تنش‌های اقتصادی و نوسانات ارزی، تغییرات دلخواه خود را بر قیمت اعمال می‌کنند. این درحالی است که سازوکارهای صنفی و نظارتی نیز کنترل موثری بر آن‌ها ندارند.

پس، به‌خوبی می‌توان نتیجه گرفت مسئله‌ی تعیین قیمت برای کالا و خدمات، چه از نوع تولید بومی و چه از نوع واردات، از ثبات چندانی برخوردار نیست. افزون‌براین آنچه مسلم است، روند بی‌تغییر قدرت خرید مصرف‌کننده دربرابر این نوسانات بی‌منطق قیمت است. حال، این سؤال مطرح است: قیمت لپ‌تاپ ۱۴۰،۰۰۰،۰۰۰ ریالی در مقطع فعلی، پس از اجرای طرح حذف چهار صفر از پول ملی، برچسب قیمتی ۱۴،۰۰۰ تومانی خواهد داشت و اجرای این طرح اثری در تغییر قیمت‌ها نخواهد داشت؟ آیا سازوکار مراقبتی به‌منظور پیشگیری از فرصت‌طلبی عرضه‌کنندگان سودجو در دست‌کاری‌های منفعت‌طلبانه‌ی قیمت‌ها وجود دارد؟

هزینه‌های مترتب بر اجرای طرح

بدیهی است اجرای پروژه‌ی حذف چهار صفر از پول ملی، مستلزم طراحی و تولید اسکناس و سکه‌های جدید است. فراتر از آن، ورود این پول‌ها به بازار ازطریق بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی، مستلزم صرف هزینه‌های کلان زمانی و منابع انسانی و مشخصا هزاران نفرساعت کار است که خزانه‌ی بانک‌ها و بانک مرکزی را بسیار درگیر می‌کند. شعب نیز علاوه‌بر فعالیت‌های جاری، باید درمقایسه‌با گذشته نظارت و دقت خود را در جمع‌آوری و اصالت‌سنجی پول‌های قدیمی افزایش دهند.

شیت ایران‌چک

طبق اعلام خودِ بانک مرکزی، این کار فرایند حقوقی و فنی زمان‌بری دارد که ممکن است حتی تا دو سال به‌طول بینجامد. همچنین، به‌نظر می‌رسد بانک مرکزی تدبیرها و راهکارهای لازم درباره‌ی مدیریت هزینه‌های اجرای این طرح را اتخاذ است.

جمع‌بندی

مسئله‌ی اقتصاد نه‌تنها اولویتی در مدیریت کشور ما، بلکه دغدغه‌ی اصلی اکثر کشورهای جهان است. در روزهای کنونی، اتفاقات متعددی در فضای اقتصادی کشور رخ می‌دهد که هریک به‌تنهایی مهم‌اند و به بررسی موشکافانه نیاز دارند. از تعدد این رخدادهای مهم درحقیقت می‌توان به حیاتی‌بودن و اولویت مسئله‌ی مدیریت اقتصادی کشور پی برد. برخی از این رخدادها عبارت‌اند از: محدودیت‌های برآمده از تشدید تحریم‌ها در مبادلات بین‌المللی، رکود تورمی، نوسانات افسارگسیخته‌ی نرخ ارز، افزایش هزینه‌های تولید و تغییرات درخورتوجه قیمت‌ها، تغییرات مدیران اقتصادی کشور و بی‌ثباتی در اجرای برنامه‌های بلندمدت، پروژه‌ی پیچیده‌ی بزرگ‌ترین ادغام بانکی، فراگیر و کاربردی‌شدن رمزارزها، انقباض و انبساط مسیرهای سرمایه‌گذاری مردم، نظیر مسکن و بورس اوراق و بورس کالا و فلزات گران‌بها، تغییرات گسترده در ضوابط پرداخت و نقل‌وانتقالات بانکی و اکنون نیز مسئله‌ی اصلاح پول ملی. بدیهی است به‌دنبال هریک از این رخدادها و اصلاح‌ها، پیامدهای مثبت و گاه منفی به‌بار خواهد آمد.

همان‌طورکه در مطلب حاضر گفته شد، این طرح سبقه‌ای طولانی دارد و در هر دوره‌ی اجرا، به‌دنبال صف‌آرایی نظری موافقان و مخالفان از عملیاتی‌شدن بازمانده است. اکنون، فصل‌ مشترک دیدگاه مخالفان لزوم اعمال پیش‌نیازها و اصلاح‌هایی نظیر کنترل نرخ تورم و رسیدن به استحکام اقتصادی است و باور همراهان و موافقان اجرای این پروژه‌ی ملی، اثربخش‌بودن اصلاح تراز قیمتی پول ملی با ارزهای خارجی در نظم فعالیت‌های مالی و بهبود اوضاع اقتصادی کشور است.

بانک مرکزی ج.ا.ا. هنوز جزئیات کامل این لایحه و فرایندهای اجرایی آن را منتشر نکرده؛ اما براساس آنچه از اظهارات عبدالناصر همتی و سایر مسئولان مرتبط در شبکه‌ی بانکی استنباط می‌شود، به‌نظر می‌رسد این‌بار دیدگاه متفاوتی در اجرای طرح حذف صفر از پول ملی مدنظر است و در این نوبت، به‌عنوان اقدامی موازی و تکمیلی درکنار برخی اصلاحات اساسی و زیرساختی، در دستورکار است. رئیس‌کل بانک مرکزی می‌گوید:

این اقدام درکنار سایر اقدامات اساسی بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی و به‌کارگیری ابزارهای نوین سیاست‌های پولی و شیوه های جدید و کارآمد نظارت بر بانک‌ها خواهد بود و عملیاتی‌شدن آن عملا متأخر بر اصلاحات بانکی خواهد بود.

طرح حذف چهار صفر از پول ملی و ارائه‌ی ریال جدید اکنون راهی مجلس شده و کمیسیون‌های ‌مرتبط درحال‌بررسی آن هستند. وابسته به اینکه نظریه‌پردازان طرح بتوانند کمیسیون‌های تخصصی مجلس را متقاعد کنند؛ درنتیجه پس از تبدیل به قانون و نیز ابلاغ آیین‌نامه‌های آن به‌وسیله‌ی دولت، به‌نظر می‌رسد فصل ناکامی‌های پروژه‌ی اصلاح پول ملی پایان یابد و فضای اقتصادی کشور درگیر مسئله‌ی جدیدش شود.



تاريخ : یک شنبه 14 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

یکی از راه‌های ساده‌‌ی ارزیابی صنعت خودروسازی جهان، بررسی پرفروش‌ترین مدل‌ها در هر سال است. با نگاهی به فروش خودروهای مختلف در ایالات متحده‌ی آمریکا و آلمان و چین، می‌توان چشم‌انداز مختصری از آینده داشت؛ اما باید درنظر بگیریم این سه بازار بزرگ کاملا وضعیت جهانی را پوشش نمی‌دهند.

Toyora Corolla 2019 / تویوتا کرولا ۲۰۱۹

در این مقاله، ۲۰ خودروِ پرفروش جهان در سال ۲۰۱۸ را معرفی می‌کنیم. این فهرست نکته‌های جالبی به‌همراه دارد؛ مثلا فقط خودروهای اول و دوم فهرست بیش از یک میلیون دستگاه فروخته‌ شده‌اند. کارشناسان هرروز درباره‌ی تقاضای فراوان شاسی‌بلندها و کراس‌اورها صحبت می‌کنند؛ اما در سطح جهانی وضعیت کمی فرق می‌کند. در این فهرست، چند خودروِ ناآشنا هم وجود دارند. درواقع، این مدل‌ها خودروهای پرفروش‌ در چین و روسیه هستند که چندان در سطح جهانی شناخته‌شده نیستند. شایان ذکر است تمام اطلاعات فروش ۲۰ خودروِ این فهرست براساس گزارش Global Auto Database با بررسی بیش از ۳۰۰ منبع معتبر فراهم شده است.

۲۰. نیسان سیلفی

Nissan Sylphy / نیسان سیلفی

فروش: ۴۶۷ هزار و ۳۰۶ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۱۷ هزار دلار

سدان کامپکت نیسان سیلفی (Sylphy) از سال ۲۰۰۰ تاکنون، در سه نسل مختلف تولید شده است. سیلفی که در بازار کشورهای مختلف با نام‌های Sentra و Pulsar هم عرضه می‌شود، پرفروش‌ترین محصول نیسان پس از کراس‌اور قشقایی است. این مدل ازجمله خودروهای محبوب‌ نیسان در چین و روسیه و کشورهای آسیایی دیگر، مثل تایوان و تایلند محسوب می‌شود. با اینکه نسل سوم نیسان سیلفی از سال ۲۰۱۲ تابه‌امروز تولید می‌شود، فروش این سدان کوچک در سال ۲۰۱۸ در‌مقایسه‌با سال ۲۰۱۷ تا ۱۵.۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد. از دلایل فروش چشمگیر نیسان سیلفی مهندسی ساخت مناسب برای جاده‌های نه‌چندان ایده‌آل و تجهیزات رفاهی استاندارد نظیر تهویه‌ی مطبوع است. دو نسل اول نیسان سیلفی با نام بلوبرد سیلفی (Bluebird Sylphy) عرضه شدند.

۱۹. وولینگ هونگ‌گوانگ

Wuling Hongguang

فروش: ۴۸۰ هزار و ۴۵۵ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۹ هزار دلار

ون چندمنظوره‌ی هونگ‌گوانگ (Hongguang) محصول اتحاد SAIC.GM.Wuling است. این اتحاد براساس همکاری نزدیک شرکت‌های خودروسازی شانگهای (SAIC) و جنرال موتورز و وولینگ موتورز شکل گرفته و ۱۶ سال از فعالیتش می‌گذرد. مدل ۲۰۱۸ هونگ‌گوانگ اواسط سال گذشته‌ی میلادی عرضه شد که حاصلش کاهش فروش ۹.۹ درصد درمقایسه‌با سال ۲۰۱۷ است. اگر فروش این ون زودتر آغاز می‌شد، به‌راحتی در جایگاه پانزدهم این فهرست قرار می‌گرفت. هونگ‌گوانگ از سال ۲۰۱۰ تابه‌امروز، در دو نسل عرضه شده است. نسل دوم این خودرو محصول سال ۲۰۱۸ است که آمار فروش آن در این فهرست وجود دارد. از دلایل مهم‌ فروش این ون چندمنظوره در چین، کابین جادار و بزرگ است. بزرگ‌بودن فضای داخلی یکی از اولویت‌های اصلی مردم چین در انتخاب خودرو شمرده می‌شود.

۱۸. کیا اسپورتیج

Kia Sportage

فروش: ۴۸۲ هزار و ۶۲۳ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۲۴ هزار دلار

از سال ۲۰۰۴ و عرضه‌ی نسل دوم اسپورتیج (Sportage) در کلاس کراس‌اور کامپکت، این محصول کیا مشتری بیشتری پیدا کرد. نسل اول کیا اسپورتیج از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۴ در کلاس شاسی‌بلند کوچک عرضه می‌شد. در سال ۲۰۱۸، این مدل بسیار موفق ظاهر شد و با ۱۲.۱ درصد بیشترین رشد فروش را پس از نیسان سیلفی ثبت کرد. مهم‌ترین دلایل فروش فراوان کیا اسپورتیج عرضه‌ در بیش از ۱۲۰ کشور جهان و ۶ خط‌تولید در چین، روسیه، مالزی، کره‌جنوبی، چک‌واسلواکی و الجزایر است. نسل چهارم کیا اسپورتیج از سال ۲۰۱۵ تولید می‌شود و احتمالا به‌زودی نسل پنجم از راه می‌رسد.

۱۷. نیسان قشقایی

نیسان قشقایی / Nissan Qashqai

فروش: ۵۱۳ هزار و ۱۹۲ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۲۲ هزار دلار

از زمانی‌که نسل اول قشقایی (Qashqai) در سال ۲۰۰۶ عرضه شد، این مدل یکی از محصولات محبوب‌ نیسان در جهان بوده است. نیسان قشقایی که هم‌اکنون در نسل سوم خود به‌سر می‌برد (از سال ۲۰۱۳)، هیچ‌وقت پرفروش‌ترین خودرو در کشورهای مختلف نبوده است؛ اما این کراس‌اور همیشه در جایگاه‌های برتر فروش، مثل چهارمین خودروِ پرفروش بریتانیا در سال ۲۰۱۸، قرار داشته است. فروش نیسان قشقایی در سال ۲۰۱۸ که با کد روگ اسپرت (Rogue Sport) در آمریکا عرضه می‌شود، ۲.۴ درصد افزایش را نشان می‌دهد. دقیقا مشابه کیا، مقام‌های نیسان نیز خط‌تولید مدل قشقایی را در نزدیکی بازار اصلی فروش مثل ژاپن، بریتانیا، چین و روسیه راه‌اندازی کرده‌اند.

۱۶. فولکس واگن لاویدا

Volkswagen Lavida / فولکس واگن لاویدا

فروش: ۵۱۳ هزار و ۳۷۱ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۲۳ هزار دلار

اگر از بیشتر علاقه‌مندان دنیای خودرو درباره‌ی پرفروش‌ترین سدان فولکس واگن بپرسیم، احتمالا بسیاری از آن‌ها مدل پاسات را انتخاب می‌کنند. باوجوداین، این عنوان دراختیار اولین خودروِ تولید انبوه فولکس واگن قرار می‌گیرد که با شرکای چینی تولید شده است. مدل پاسات در جایگاه بیست‌وهشتم فهرست خودروهای پرفروش‌ جهان در سال ۲۰۱۸ قرار می‌گیرد؛ اما لاویدا (Lavida) به‌لطف تقاضای کم‌نظیر در چین، پرفروش‌ترین سدان بزرگ‌ترین گروه خودروسازی آلمان است. نسل اول و دوم فولکس واگن لاویدا به‌ترتیب در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ عرضه شدند. نسل سوم محصول اواسط سال ۲۰۱۸ است؛ به‌همین‌دلیل، درمقایسه‌با سال ۲۰۱۷ فروشش ۰.۸ درصد کاهش را نشان می‌دهد. لاویدا که براساس پلتفرم MQB فولکس واگن تولید شده، فاصله‌ی بین دو محورش درمقایسه‌با گلف حدود ۷۸ میلی‌متر بیشتر است. نسل سوم لاویدا با دو پیشرانه‌ی توربوشارژ ۱.۵ و ۱.۴ لیتری و در دو مدل سدان و استیشن عرضه می‌شود و باتوجه‌به احتمال فروشش در کشورهای هم‌پیمان با چین، احتمالا در سال ۲۰۱۹ فروش بیشتری تجربه خواهد کرد.

۱۵. هوندا آکورد

Honda Accord

فروش: ۵۱۳ هزار و ۶۵۳ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۲۴ هزار دلار

هوندا آکورد (Accord) همیشه در فهرست خودروهای پرفروش جهان قرار دارد و در این فهرست، اولین محصول هوندا از بین سه نماینده‌ی شایسته‌ این خودروساز ژاپنی اصیل است. به‌دلیل عرضه‌ی نسل دهم در اواسط سال و سپس رونمایی تیپ گران‌تر، فروش سدان خوش‌ساخت هوندا در سال ۲۰۱۸ تا ۳.۴ درصد کاهش یافت. آمریکایی‌ها با خرید ۲۱۸،۰۷۱ دستگاه هوندا آکورد در سال ۲۰۱۸، همچنان هوادار پروپاقرص این سدان ژاپنی هستند. نسل دهم هوندا آکورد با تجهیز به انواع سیستم‌های ایمنی و رفاهی مدرن به‌صورت استاندارد، یازدهمین خودروِ محبوب آمریکا در سال گذشته‌ی میلادی بود.

۱۴. تویوتا هایلوکس

Toyota Hilux

فروش: ۵۶۰ هزار و ۸۷۲ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۱۸ هزار دلار

تویوتا هایلوکس (Hilux) یکی از پیکاپ‌های جان‌سخت‌ و باکیفیت‌ دنیا محسوب می‌شود که از سال ۱۹۶۸ تاکنون، هشت نسل مختلف از آن تولید شده است. در سال ۲۰۱۷، تویوتا هایلوکس فیس‌لیفت شد تا فروشش بسیار رشد کند. درحقیقت، هایلوکس در سال ۲۰۱۷ مقام بیستم را در فهرست خودروهای پرفروش‌ جهان ازآنِ خود کرده بود؛ اما در سال ۲۰۱۸، فروشش تا ۱۱ درصد رشد یافت. استراتژی مسئولان تویوتا در فروش درخورتوجه هایلوکس بسیار جالب است: مدل‌های ارزان‌تر هایلوکس در کشورهای نیازمند به پیکاپ سرسخت و مطمئن در وضعیت‌های مختلف، همچون خاورمیانه و استرالیا و نمونه‌های گران‌قیمت با تجهیزات رفاهی فراوان در آمریکا عرضه می‌شود.

۱۳. هیوندای توسان
hyundai tuscan 2018

فروش: ۵۷۴ هزار و ۵۴ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۲۳ هزار دلار

کراس‌اور هیوندای توسان (Tuscon) که نسل سوم آن در سال ۲۰۱۶ عرضه شد (نسل اول و دوم محصول سال‌های ۲۰۰۵ و ۲۰۱۰ هستند)، در سومین سال تولید، هنوزهم جایگاه مناسبی دارد. فروش این مدل تا ۸.۷ درصد کاهش را نشان می‌دهد؛ اما درست مانند سال ۲۰۱۷، هیوندای توسان سیزدهمین خودروِ پرفروش جهان در سال ۲۰۱۸ است. البته دلیل کاهش فروش توسان در سال گذشته، به افت تقاضای آن در مهم‌ترین بازارها، یعنی اروپا و چین و آمریکا مربوط‌ است. اگر توسان مشتری‌‎هایش را ازدست نمی‌داد، به‌راحتی بالاتر از دیگر نماینده‌ی هیوندای در این فهرست، یعنی مدل النترا قرار می‌گرفت. در این فهرست، النترا در رتبه‌ی یازدهم جای دارد.

۱۲. پیکاپ‌های RAM

Ram 1500

فروش ۶۲۴ هزار و ۸۴۶ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۲۷ هزار دلار

قبل از توضیح بیشتر، باید بدانیم فقط فروش ۵۳۶،۹۸۰ دستگاه از پیکاپ‌های رم شامل مدل‌های سبک‌وسنگین ۱۵۰۰ و ۲۵۰۰ و ۳۵۰۰ به بازار آمریکا مرتبط است. کانادا و کشورهای آمریکای‌جنوبی مشتری‌های دیگر پیکاپ‌های رم هستند. به‌‌طور کلی درمقایسه‌با سال ۲۰۱۷، فروش محصولات این برند آمریکایی در سال ۲۰۱۸ تا ۳.۹ درصد افزایش یافته است. پیکاپ‌های رم در فهرست خودروهای پرفروش‌ سال ۲۰۱۷، جایگاه چهاردهم را ازآنِ خود کرده بودند. فروش بیشتر پیکاپ‌های رم خبر خوشحال‌کننده‌ای برای مدیران ارشد فیات‌کرایسلر (FCA) است؛ اما بازهم دربرابر سری F فورد با فروش جهانی بیش از یک میلیون دستگاه حرفی برای گفتن ندارند.

۱۱. هیوندای النترا
Hyundai Elantra / هیوندای الانترا

فروش: ۶۵۰ هزار و ۸۰۳ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۱۸ هزار دلار

نسل ششم هیوندای النترا (Elantra) با ۷ خط‌تولید مختلف، فروش کم‌نظیری در جهان تجربه کرده است. این سدان کامپکت که برای مدل ۲۰۱۹ فیس‌لیفت شد، تقاضای چندانی در اروپا ندارد؛ به‌همین‌دلیل، خط‌تولید آن هم در این قاره راه‌اندازی نشده است. درمجموع با افزایش فروش ۳.۳ درصدی، هیوندای النترا پیش از عرضه‌ی مدل ۲۰۱۹ و فیس‌لیفت، سال موفقی پشت‌سر گذاشته است. مشابه اصلی‌ترین رقیب‌های النترا همچون هوندا آکورد و فولکس واگن پاسات، این سدان کره‌ای در هیچ‌ کشوری پرفروش‌ترین خودرو نیست؛ بلکه در کشورهای مختلف، جزو محبوب‌ترین خودروهای بازار درنظر گرفته می‌شود.

۱۰. شورولت سیلورادو

شورولت سیلورادو / Chevrolet Silverado 2019

فروش: ۶۵۱ هزار و ۹۰ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۲۸ هزار دلار

سال ۲۰۱۸ برای پیکاپ شورولت سیلورادو (Silverado) با موفقیت همراه نبود. به‌دلیل کاهش فروش ۱.۴ درصدی، سیلورادو علاوه‌بر شکست‌خوردن از پیکاپ‌های رم در خانه، به جایگاه دهم خودروهای پرفروش‌ جهان سقوط کرد. با اینکه سیلواردو جایگاه هشتم سال ۲۰۱۷ را با دهم تعویض کرد و بخشی از مشتری‌های آمریکایی را نیز ازدست داد، مردم کانادا و مکزیک به‌اندازه‌ی کافی از این پیکاپ خریدند تا حداقل در آمار فروش جهانی، محصول شورولت بالاتر از پیکاپ‌های رم قرار بگیرد. فروش سیلورادو و پیکاپ‌های رم در کانادا به‌ترتیب ۲ و ۱۶ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

۹. تویوتا کمری

Toyota Camry

فروش: ۶۶۱ هزار و ۳۸۳ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۲۴ هزار دلار

تویوتا کمری (Camry) که از دهه ۱۹۸۰ تابه‌امروز تولید شده، در سال‌های اخیر همیشه در میانه‌ی فهرست خودروهای پرفروش‌ قرار داشته است. در سال ۲۰۱۸، کمری با وجود کاهش فروش در آمریکا، با رشد ۳.۸ درصدی دو رتبه صعود کرد. البته، تویوتا کمری هنوزهم پرفروش‌ترین سدان بازار ایالات متحده‌ی آمریکا محسوب می‌شود. کمری ۲۰۱۸ به‌لطف طراحی مختلف جلوپنجره در چند تیپ و عرضه در مدل‌های هیبرید و فروش دوباره در بازارهایی مثل بریتانیا که مدتی غایب بود، بالاتر از رقیب‌های قدیمی‌اش و جزو ۱۰ خودروِ پرفروش جهان در سال ۲۰۱۸ قرار می‌گیرد.

۸. فولکس واگن پولو

فولکس پولو Volkswagen Polo 2018

فروش: ۷۲۵ هزار و ۴۶۳ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۲۰ هزار دلار

عرضه‌ی نسل ششم فولکس واگن پولو (Polo) در بهترین زمان ممکن برای محاسبه‌ی آمار فروش سالانه بود. نسل جدید پولو روزهای اول سال ۲۰۱۸ عرضه شد تا رکورد رشد فروش ۱۱.۳ درصدی را ثبت کند. همین عامل باعث شد این مدل آلمانی که در سال ۲۰۱۷ جایگاه دهم را در اختیار داشت، هفتمین خودروِ پرفروش جهان در سال ۲۰۱۸ شود. فروش بیشتر پولو به‌معنی نزدیک‌شدن بیش‌از‌حد به برادر بزرگ‌ترش، یعنی مدل پرطرفدار گلف است. درواقع گلف در سال گذشته‌ی میلادی، ۱۰.۳ درصد کاهش فروش را تجربه کرده است؛ اما هنوزهم بالاتر از پولو قرار دارد.

۷. هوندا CR-V

Honda CR-V 2018 Hybrid

فروش: ۷۴۷ هزار و ۶۴۶ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۲۵ هزار دلار

در سال‌های اخیر، وضعیت فروش کراس‌اور هوندا CR-V تقریبا یکنواخت بوده است. نسل جدید و پنجم این مدل سال ۲۰۱۷ عرضه و ششمین خودروِ پرفروش جهان شد. CR-V در سال ۲۰۱۸، با کاهش فروش ۱.۵ درصدی رو‌به‌رو شد تا در جایگاه هفتم قرار بگیرد. البته، کاهش فروش این کراس‌اور ژاپنی درمقایسه‌با مدل‌های دیگر چندان چشمگیر نیست. آمریکا و کانادا با تقاضای ۴۲۳،۰۰۰ دستگاه هنوزهم بزرگ‌ترین بازار هوندا CR-V هستند. با عرضه‌ی مدل هیبرید RCR-V، این مدل ژاپنی احتمالا در سال ۲۰۱۹ جایگاه بالاتری کسب خواهد کرد.

۶. فولکس واگن گلف

گلف / Golf GTI

فروش: ۷۸۹ هزار و ۵۱۹ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۲۱ هزار دلار

فولکس واگن گلف (Golf) قطعا یکی از خودروهای مشهور و باسابقه‌‌ی جهان است که انتظار می‌رفت جزو پنج مدل پرفروش سال ۲۰۱۸ باشد. بااین‌حال، گلف با کاهش فروش ۱۰.۳ درصدی که بیشترین میزان کاهش در بین تمام خودروهای این فهرست محسوب می‌شود، به جایگاه ششم تن داده است. دلیل عمده‌ی کاهش فروش گلف رسوایی آلایندگی خودروهای دیزل فولکس واگن است که به اعتبار این برند لطمه زد. البته، افزایش محبوبیت شاسی‌بلندها و کراس‌اورهای کوچک در این مسئله چندان بی‌تأثیر نبوده است. از سال ۲۰۱۲، نسل هفتم فولکس واگن گلف تولید می‌شود؛ بنابراین، معرفی و عرضه‌ی نسل جدید این هاچ‌بک دوست‌داشتنی در سال ۲۰۱۹ یا ۲۰۲۰، پیش‌بینی‌شدنی و احتمالا ضروری است.

۵. فولکس واگن تیگوان

Tiguan

فروش: ۷۹۱ هزار و ۲۷۵ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۲۳ هزار دلار

در بین محصولات مختلف فولکس واگن، معمولا فروش هاچ‌بک‌های پولو و گلف جلب‌توجه می‌کند؛ اما کراس‌اور کامپکت تیگوان (Tiguan) با رشد ۸.۶ درصدی فروش، موفق‌تر از تمام خودروهای این برند آلمانی عمل کرده است. به‌طور خلاصه سال ۲۰۱۸ درمقایسه‌با سال ۲۰۱۷، حدود ۶۳،۰۰۰ دستگاه تیگوان بیشتر فروخته شده؛ اما درمقابل، فروش گلف ۹۰،۰۰۰ دستگاه کاهش یافته است. عرضه‌ی مدل ۷ سرنشینه با کد Allspace در افزایش فروش جهانی تیگوان نقش مهمی ایفا کرده است. در بازار آمریکا، این مدل بدون کد Allspace دردسترس است؛ چرا که مدل کوچک‌تر در این کشور اصلا فروخته نمی‌شود. بازار آمریکا را با تقاضای ۹۰،۴۷۶ دستگاه باید در افزایش فروش جهانیفولکس واگن تیگوان بسیار مؤثر دانست. در سال ۲۰۱۷، تیگوان هفتمین خودروِ پرفروش‌ جهان بود و با وجود اینکه در سال ۲۰۱۸، جایگاه پنجم به آن رسید، این مدل آلمانی هنوزهم پایین‌تر از محصول تویوتا قرار دارد.

۴. هوندا سیویک

Honda Civic / هوندا سیویک

فروش: ۸۲۳ هزار و ۱۶۹ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۱۹ هزار دلار

نسل دهم هوندا سیویک از سال ۲۰۱۶ تولید می‌شود. با وجود کاهش ۰.۷ درصدی در فروش جهانی، این خودروِ ژاپنی همچنان جایگاه چهارم سال گذشته‌اش را حفظ کرده است. ۰.۷ درصد کاهش فروش معادل حدود ۴،۵۰۰ دستگاه خودرو است که چندان باعث نگرانی نخواهد شد. نکته‌ی مهم این است که هوندا سیویک هنوزهم در بازارهای اصلی‌اش، یعنی آمریکا و ژاپن، مشتری دارد. عرضه‌ی سدان سیویک در بازارهای جدید نقش مهمی در فروش ۲۰۱۸ ایفا کرده است. همچنین، مدل هیبرید در سال ۲۰۱۹ عرضه خواهد شد تا هوندا سیویک بازهم در این جایگاه ارزشمند قرار داشته باشد.

۳. تویوتا RAV4

RAv4

فروش: ۸۳۷ هزار و ۶۲۴ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۲۶ هزار دلار

از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۸ که پنجمین نسل تویوتا راو4 عرضه شد، فروش این مدل همیشه درحال‌رشد بوده است. RAV4 پنجمین خودروِ پرفروش جهان درسال ۲۰۱۷ بود؛ اما سال گذشته به‌لطف افزایش ۳.۶ درصدی فروش به جایگاه سوم رسید. تویوتا، سومین خودروساز پرفروش جهان در سال ۲۰۱۸، چهار نماینده‌ی قدرتمند در این فهرست دارد که دو مدل آن، جزو سه خودروِ پرفروش سال هستند. نسل جدید RAV4 اواخر سال ۲۰۱۸ معرفی شد که بی‌شک در فروش بیشتر این مدل در سال ۲۰۱۹ مهم‌ترین نقش را ایفا خواهد کرد. باتوجه‌به آمار موجود، تویوتا راو4 پرفروش‌ترین شاسی‌بلند یا کراس‌اور جهان در سال ۲۰۱۸ محسوب می‌شود.

۲. فورد سری F

فورد / Ford F-150

فروش: یک میلیون و ۸۰ هزار و ۷۵۷ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۲۸ هزار دلار

پرفروش‌ترین خودروِ بازار آمریکا در سال ۲۰۱۸ که در رقابت با رم و شورولت پیروز شد، از محصول ژاپنی‌ها نتوانست بالاتر قرار بگیرد. پیکاپ‌های سری F فورد که در بین علاقه‌مندان خودروهای آمریکایی به پرفروش‌ترین خودروِ سبک جهان هم شهرت دارند، سال ۲۰۱۸ تا ۰.۴ درصد افزایش فروش را تجربه کرده‌اند. البته، سری F درکنار تویوتا کرولا که مقام اول پرفروش‌ترین خودروِ سال ۲۰۱۸ را دراختیار دارد، تنها خودروهایی هستند که بیش از یک میلیون دستگاه فروخته شده‌اند. باتوجه‌به اختلاف فروش ۳۷۲،۰۰۰ دستگاهی با پیکاپ‌های رم، سری F فورد احتمالا سال ۲۰۱۹ هم پرفروش‌ترین خودروِ آمریکا خواهد بود.

۱. تویوتا کرولا

Toyota Corolla Sedan 2020

فروش: یک میلیون و ۱۸۱ هزار و ۴۴۵ دستگاه

قیمت پایه‌ی مدل استاندارد: حدود ۱۹ هزار دلار

شاید تویوتا کرولا (Corolla) در کشورهای مختلف جهان خودروِ منحصربه‌فردی نباشد؛ اما با اختلاف فروش بیش از ۱۰۰،۰۰۰ دستگاهی با سری F فورد، همچنان پرفروش‌ترین خودروِ جهان است. محصول پرطرفدار تویوتا که از سال ۱۹۶۶ تاکنون در ۱۲ نسل مختلف عرضه شده، در سال ۲۰۱۸ تا ۱.۷ درصد کاهش کاهش فروش را تجربه کرده است. جدیدترین نسل تویوتا کرولا که به‌تازگی برای فروش دردسترس قرار گرفته (تصویر بالا) و جای خالی مدل Auris را در بازار برخی کشورها پر کرده است، اصلی‌ترین عامل در حفظ جایگاه این سدان و هاچ‌بک و استیشن در سال ۲۰۱۹ خواهد بود.



تاريخ : یک شنبه 14 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اپل حاضر نیست فقط به این دلیل خطر کند که فیسبوک اعلام کرده نسخه‌ی تحت iOS اپلیکیشن جنجال‌برانگیزش را تعطیل می‌کند. این شرکت در بیانیه‌ای در Recode اعلام کرد آن‌ها تلاش می‌کنند مجوزهای تجاری استفاده‌شده‌ی فیسبوک برای توزیع این نرم‌افزار در محیط‌های خارج از اپ‌استور را لغو کنند.

به‌گفته‌ی سخن‌گوی اپل، استفاده‌ی شبکه‌ی اجتماعی فیسبوک از مجوزهای تجاری برای توزیع اپلیکیشن‌ها در میان افرادی غیر از کارکنان آن، «نقض آشکار» توافق‌ها با اپل بود. متهم اصلی در این رسوایی اپلیکیشن تحقیقاتی فیسبوک است که در ازای دریافت اطلاعات کاربران پول پرداخت می‌کرد؛ اما تصمیم اپل می‌تواند پیامدهای سنگینی بر فیسبوک تحمیل کند و باعث شود خیلی از ابزارهای داخلی آن از کار بیفتند.

یکی از منبع‌های The Verge گفت پس از آنکه اپل مجوزهای مرتبط را لغو کرد، اپلیکیشن‌های مهم فیسبوک‌های تحت iOS، ازجمله مسنجر و اینستاگرام، ازکار افتادند. همچنین، آن دسته از برنامه‌های طراحی‌شده فقط برای کاربرد داخلی، مانند منوهای غذایی و برنامه‌های حمل‌ونقل نیز متوقف شدند. لغو قطعی مجوزهای این برنامه‌ها به مشکلی بسیار جدی برای فیسبوک تبدیل شده است.

اپلیکیشن تحقیقاتی فیسبوک که IP کاربران را تغییر می‌داد، متهم اصلی سوءاستفاده از اطلاعات کاربران است

فیسبوک که تصمیم گرفته بود اپلیکیشن تحقیقاتی‌اش به‌نام Facebook Research را تعطیل کند، به‌تازگی از آن دفاع کرده است. این شرکت مدعی شده به‌دلیل اسم گویای اپلیکیشن مذکور که از ماهیت تحقیقاتی آن حکایت می‌کند و نیز پس از ثبت‌نام و ورود کاربر به آن، به‌صورت آشکار پیام‌رسانی می‌شد، نمی‌توان آن را برنامه‌ای محرمانه تلقی کرد. همچنین، فیسبوک با کم‌اهمیت جلوه‌دادن کشف این موضوع که برخی از کاربران اپلیکیشن جاسوس را نوجوانان تشکیل می‌دادند، به این نکته اشاره می‌کند که کمتر از ۵ درصد از کاربران نوجوان بوده‌اند و والدین همه‌ی آن‌ها نیز فرم‌های رضایت‌نامه‌ها را امضا کرده بودند. بااین‌حال، هیچ‌کدام از این توضیحات نمی‌تواند توجیه کند چرا فیسبوک از مجوزهای تجاری این شرکت برای ارائه‌ی اطلاعات به اپلیکیشن‌هایی غیر از فیسبوک استفاده کرده است.

صرف‌نظر از هر توجیه ارائه‌شده برای انجام این کار، این اقدام باعث شد تنش‌ها و اختلاف‌های بین اپل و فیسبوک شدت بیشتری بگیرد. حفظ حریم خصوصی یکی از اصول محوری است که اپل برای خود تعریف کرده و در سال ۲۰۱۸، تیم کوک، مدیر ارشد اپل، به‌دلیل آنچه استانداردهای ضعیف برای حفظ حریم خصوصی نامید، به‌شدت از فیسبوک انتقاد کرد. در پاسخ به این انتقادها، مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک نیز، این ادعا را مطرح کرد که کوک حقیقت را نمی‌گوید. اختلاف‌های آن‌ها زمانی بالا گرفت که اپل در اواخر سال ۲۰۱۸، فیسبوک را واداشت سرویس تغییردهنده‌ی IP خود را متوقف کند؛ سرویسی که بعدها به ابزار تحقیقاتی آن تبدیل شد.

اپل و فیسبوک دشمنان‌ قسم‌خورده‌ی هم نیستند؛ ولی اپل با لغو مجوزهای تجاری فیسبوک، به حل اختلافات میان آن‌ها کمک نمی‌کند.



تاريخ : یک شنبه 14 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

براساس گزارشی از تیم تحقیقاتی رویترز، دولت امارات متحده‌ی عربی برای دسترسی به اطلاعات برخی از افراد مهم مدنظرش، از ابزار هک تلفن‌های همراه آیفون موسوم‌ به «کارما» (Karma) استفاده کرده است.

گفته می‌شود از سال ۲۰۱۶، اعضای سابق سازمان اطلاعات آمریکا که اکنون برای دولت امارات کار می‌کنند، این ابزار را برای جاسوسی از افرادی خاص توسعه داده‌اند. این اولین‌باری است که وجود چنین ابزاری گزارش داده می‌شود. بر‌اساس این گزارش، ابزار جاسوسی کارما با فرستادن ایمیل یا پیام‌کوتاه به تلفن‌همراه قربانیان، کنترل آن‌ها را به‌دست می‌گرفته است.

در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، این ابزار به عکس‌ها، ایمیل‌ها، پیام‌های متنی و موقعیت مکانی قربانیان دسترسی داشته‌ است. کارما بدون نیاز به لینک یا اکسپلویت و خارج از اختیار کاربران فعال می‌شده و همین مسئله موجب ناآگاهی قربانیان از دزدیده‌شدن اطلاعاتشان بوده است.

براساس گزارش توسعه‌دهندگان این ابزار جاسوسی، کارما با تکیه‌بر نقص امنیتی در اپلیکیشن iMessage به تلفن‌همراه افراد مدنظرش نفوذ می‌کرده و به اطلاعات آن‌ها دست می‌یافته است. این ابزار جاسوسی ظاهرا برای دسترسی به تلفن‌همراه قربانیانش فقط به فرستادن پیام کوتاه نیاز داشته‌ است. جزئیات نحوه‌ی عملکرد کارما هنوز مشخص نشده؛ اما واضح است که این ابزار جاسوسی، تنها در سیستم‌عامل iOS عمل می‌کند؛ چون از نقص امنیتی موجود در اپلیکیشن iMessage بهره می‌برد.

هنوز معلوم نیست کارما در نسخه‌ی کنونی سیستم‌عامل iOS عمل می‌کند یا نه؛ اما گزارش‌ها حاکی از آن است که به‌روزرسانی منتشرشده‌ی اپل برای سیستم‌عاملش در اواخر سال ۲۰۱۷، از تأثیر کارما کاسته‌ است.

شرکت اپل و دولت امارات از اظهارنظر دراین‌باره خودداری کرده‌اند. از بدبیاری اپل، این خبر در زمانی منتشر شده‌ که هم‌زمان حفره‌ی  بزرگ امنیتی در اپلیکیشین فیس‌تام کشف شده و نیز میزان فروش آیفون ۱۵ درصد کاهش یافته‌ است.



تاريخ : یک شنبه 14 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

آیا همه‌ی ما معتاد اینترنت شده‌ایم؟ شاید. جدیدترین گزارش منتشرشده از آمار دنیای اینترنت در سال ۲۰۱۹ توسط دو مؤسسه‌ی معتبر هوت‌سوییت و وی‌آر‌سوشال نشان می‌دهد که ما انسان‌ها به‌طور میانگین ۶ ساعت و ۴۲ دقیقه از وقت هر روزمان را صرف اینترنت می‌کنیم؛ ظاهرا نیمی از این زمان، روی دستگاه‌های موبایلی صرف می‌شود.

۶ ساعت و ۴۲ دقیقه، زمان بسیار زیادی است و وقتی آن را به‌تمام طول سال تعمیم دهیم، به‌طرز دیوانه‌واری زیادتر می‌شود. بر اساس این آمار جدید، هر انسان در طول هر سال، بیش از ۱۰۰ روز را پای اینترنت می‌گذارند که رقمی نجومی است و ما را به تأمل وا می‌دارد؛ به‌بیانی دیگر، در دنیای امروز، هر انسان بیش از ۲۷ درصد از زمانش را در طول سال، وقف اینترنت می‌کند.

 

البته در مقایسه‌ای کوتاه متوجه می‌شویم که آمار مربوط به ساعات آنلاین‌بودن انسان‌ها در سال ۲۰۱۹، افت به‌نسبت اندکی نسبت به سال پیش داشته و از ۶ ساعت و ۴۹ دقیقه، به ۶ ساعت و ۴۲ دقیقه رسیده است. با این‌همه فراموش نکنید که این میزان، اصلا درخورتوجه نیست و نمی‌توان از چنین کاهشی به‌عنوان اتفاقی مثبت یاد کرد.

طبق مقاله‌ی موردبحث،‌ افت زمان صرف‌شده توسط مردم در اینترنت طی یک سال اخیر، نمی‌تواند نشانگر این باشد که آن‌ها در عادات خود تغییر ایجاد کرده‌اند و به‌طور جدی قصد دارند کمتری پای اینترنت بشینند؛ بلکه دلیل اصلی به این موضوع مهم بر می‌گردد که اخیرا نسل جدیدی از انسان‌ها وارد دنیای اینترنت شده‌اند و این افراد با صرف زمان به‌نسبت کمتری نسبت به قبل می‌توانند به اهداف‌شان در فضای آنلاین دست پیدا کنند.

جالب‌توجه اینجا است که وقتی آمار را به‌تفکیک کشورهای مختلف مورد بررسی قرار می‌دهیم، به موضوع مهمی پی می‌بریم؛ در واقع آمار اخیر نشان می‌دهد که مشتاق‌ترین کاربران اینترنت، بیشتر ساکن کشورهای درحال توسعه و کشورهای دارای درآمد متوسط هستند.

شبکه اجتماعی و افسردگی

مدت‌زمانی که هر فرد در هر کشور به‌صورت روزانه صرف اینترنت می‌کند (ژانویه‌ی ۲۰۱۹)
ردیفنام کشورمدت‌زمان
۱ فیلیپین ۱۰ ساعت و ۲ دقیقه
۲ برزیل ۹ ساعت و ۲۹ دقیقه
۳ تایلند ۹ ساعت و ۱۱ دقیقه
۴ کلمبیا ۹ ساعت
۵ اندونزی ۸ ساعت و ۳۶ دقیقه
۶ آفریقای جنوبی ۸ ساعت و ۲۵ دقیقه
۷ آرژانتین ۸ ساعت و ۱۹ دقیقه
۸ مالزی ۸ ساعت و ۵ دقیقه
۹ مکزیک ۸ ساعت و ۱ دقیقه
۱۰ امارات متحده‌ی عربی ۷ ساعت و ۵۴ دقیقه
۱۱ مصر ۷ ساعت و ۵۳ دقیقه
۱۲ هند ۷ ساعت و ۴۷ دقیقه
۱۳ تایوان ۷ ساعت و ۳۹ دقیقه
۱۴ ترکیه ۷ ساعت و ۱۵ دقیقه
۱۵ سنگاپور ۷ ساعت و ۲ دقیقه
۱۶ عربستان سعودی ۶ ساعت و ۴۴ دقیقه
۱۷ ویتنام ۶ ساعت و ۴۲ دقیقه
۱۸ پرتغال ۶ ساعت و ۳۸ دقیقه
۱۹ ایالات متحده‌ی آمریکا ۶ ساعت و ۳۱ دقیقه
۲۰ روسیه ۶ ساعت و ۲۹ دقیقه
۲۱ هنگ کنگ ۶ ساعت و ۲۳ دقیقه
۲۲ ایتالیا ۶ ساعت و ۴ دقیقه
۲۳ لهستان ۶ ساعت و ۲ دقیقه
۲۴ سوئد ۵ ساعت و ۵۶ دقیقه
۲۵ نیوزیلند ۵ ساعت و ۵۵ دقیقه
۲۶ ایرلند ۵ ساعت و ۵۴ دقیقه
۲۷ چین ۵ ساعت و ۵۲ دقیقه
۲۸ کانادا ۵ ساعت و ۵۱ دقیقه
۲۹ بریتانیا ۵ ساعت و ۴۶ دقیقه
۳۰ دانمارک ۵ ساعت و ۲۸ دقیقه
- میانگین جهانی ۶ ساعت و ۴۲ دقیقه

*نکته‌ی جالب‌توجه، نبود ایران در لیست بالا است؛ شکی نداریم مدت‌زمانی که ایرانی‌ها به‌طور متوسط پای اینترنت صرف می‌کنند، می‌توانست نام کشورمان را در بخش‌های بالایی جدول قرار دهد

کاربران اینترنت در کشور فیلیپین، ۱۰ ساعت و ۲ دقیقه از زمان روزانه‌شان را صرف دنیای اینترنت می‌کنند و برزیل با ۹ ساعت و ۲۰ دقیقه در رتبه‌ی دول جدول جای می‌گیرد. در مقایسه متوجه می‌شویم که در جایی مثل ژاپن، مردم تنها ۳ ساعت و ۴۵ دقیقه از زمان روزنه‌شان را پای اینترنت می‌گذارند. در فرانسه نیز این رقم به ۴ ساعت و ۳۸ دقیقه می‌رسد.

آمار بالا به‌خوبی، ذات اعتیادآور اینترنت را به‌رخ می‌کشد. این آمار شاید در نگاه اول چندان تکان‌دهنده نباشد، اما اگر روی آن فکر کنید، متوجه می‌شوید بدتر از آن است که فکرش را بکنید. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۸ بین نوجوانان چینی نشان داد که شیوع اعتیاد به اینترنت در بین آن‌ها، حدودا ۲۶.۵ درصد است.



تاريخ : یک شنبه 14 بهمن 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 551 552 553 554 555 ... 3356 صفحه بعد