محققان هفت کالج آمریکایی، در تلاشی مشترک، روی یک پروژه‌ی پیشگامانه‌ی ارزهای دیجیتال کار می‌کنند. آن‌ها می‌گویند این ارز رمزنگاری‌شده‌ی جدید نسبت به بیت‌کوین از قابلیت مقیاس‌پذیری بیشتری برخوردار است.

آیا ارز Unit-e در رقابت با بیت‌کوین پیروز می‌شود؟

ارز پیشنهادی این محققین که با نام Unit-e راه‌اندازی شده، می‌تواند ازنظر سرعت تراکنش با ویزا و مسترکارت نیز رقابت کند. به گزارش CCN، برخی از محققینی که روی این ارز کار کرده‌اند، استادان برجسته‌ی دانشگاه فناوری ماساچوست، برکلی، استنفورد، کارنگی ملون، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و دانشگاه واشنگتن هستند. فعالیت همه‌ی این محققین، تحت پوشش بنیاد غیرانتفاعی تحقیقات فناوری توزیع‌شده (DTR) صورت گرفته است. این موسسه که توسط شرکت سرمایه‌گذاری Pantera Capital حمایت می‌شود، هدف خود را «توسعه‌ی نسل جدید ارزهای دیجیتال که در سطحی وسیع‌تر مورد تصویب و پذیرش قرار می‌گیرند» اعلام کرده است. طبق گزارش‌ها، ‌ Unit-e در نیمه‌ی دوم سال ۲۰۱۹ عرضه می‌شود و می‌تواند در هر ثانیه ۱۰ هزار تراکنش را پردازش کند. این در حالی است که قدرت پردازش ویزا، ۱۷۰۰ تراکنش در ثانیه و قابلیت پردازش بیت کوین نیز نهایتاً به ۱۰ تراکنش در ثانیه می‌رسد.

گالیا فانتی، پژوهشگر ارشد DTR و استادیار مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه کارنگی ملون، در توصیف چشم‌انداز ارز دیجیتال جدید می‌گوید:

ده سال از ظهور بیت‌کوین گذشته و حالا بلاک‌چین از یک ایده‌ی بدیع، به حوزه‌ی تحقیقات علمی و آکادمیک تبدیل‌ شده است. رویکرد ما این بود که ابتدا محدودیت‌های اساسی عملکرد بلاک‌چین را درک کنیم و پس‌ازآن راهکارهایی بیابیم که با توجه به این محدودیت‌ها، در یک چهارچوب تئوریک دقیق، نتایج قابل‌قبول‌تری ارائه دهند.

Unit-e Supplant Bitcoin?

‌ Unit-e و مقیاس‌پذیری شبکه

استادان فوق، که به‌عنوان محققین دانشگاهی حوزه‌های مختلف علوم رمزنگاری و کامپیوتری، تاکنون تحقیقات متنوعی را در زمینه‌ی فناوری بلاک‌چین تکمیل و منتشر کرده‌اند؛ ایده‌ی خاصی را پیگیری می‌کنند: ارز ‌ Unit-e با ترکیب شاردینگ و شبکه‌های کانال پرداخت، سرعت تراکنش‌ها را افزایش می‌دهد. این استادان امیدوارند که Unit-e به‌لحاظ امنیت و سرعت تراکنش، عملکرد بسیار بهتری نسبت به سایر شبکه‌های پرداختی ازجمله بیت‌کوین داشته باشد.

جویی کراگ، عضو هیئت‌رئیسه‌ی شرکت سرمایه‌گذاری پانترا کپیتال و یکی از اعضای شورای DTR، در مصاحبه با بلومبرگ گفت:

جریان‌های اصلی فعال در حوزه‌ی بلاک‌چین، از این موضوع کاملاً آگاه‌اند که شبکه‌های فعلی ارزهای رمزنگاری‌شده، مقیاس‌پذیر نیستند. این نکته از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اگر این مشکل حل نشود، یعنی اگر ارزهای دیجیتال خیلی زود به نقطه‌ی مقیاس‌پذیری نرسند، به یکی از ایده‌های خوبی تبدیل می‌شوند که در عمل، جواب نداده‌اند. چیزی شبیه به چاپ سه‌بعدی.

ایده‌ی پیشگام Unite-e، جدیدترین اقدام در مجموعه تلاش‌هایی است که در راستای حل مشکل مقیاس‌پذیری و سرعت رمز ارزها صورت می‌گیرند. یکی دیگر از راهکارهای درخشانی که برای حل این مشکلات پیشنهاد شد، شبکه‌ی لایتنیگ (Lightning Network) بود که با ایجاد یک لایه‌ی دوم مؤثر (کانال‌هایی که بین گره‌ها قرار دارند)، نیاز به ثبت هر تراکنش روی بلاک‌چین را رفع می‌کند.



تاريخ : شنبه 29 دی 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

ایستگاه فضایی بین‌المللی

سازمان فضایی روسیه(روسکاسموس) گزارش داد که اولگ کانوننکو، نخستین قفسه هوشمند را در ایستگاه فضایی بین‌المللی نصب کرد که به فضانوردان در مورد مکان داروهای مورد نیاز و اطلاعات مربوط به شرایط ذخیره و آماده سازی و استفاده از آنها کمک می‌کند.

به گزارش ایسنا؛ در این سامانه مجازی جدید، فضانوردان می‌توانند برای پیدا کردن هر دارو، از "برچسب‌های فرکانس‌های رادیویی"(Radio-frequency identification -RFID) استفاده کنند.

قفسه مانند یک کابینت با درهای کوچک به نظر می‌رسد که 240 کارت پلاستیکی در اندازه کف دست با برچسب‌های فرکانس‌های رادیویی دارد و می‌تواند روی بسته دارو بچسبد. این برچسب‌ها مکان ذخیره سازی یک یا چند دارو را نشان داده، همچنین اطلاعاتی در مورد شرایط استفاده و ذخیره آن ارائه می دهد.

برچسب‌های RFID مشابه می‌توانند به موارد دیگر که در ایستگاه فضایی وجود دارند و یا هر محموله‌ای که به ایستگاه فضایی می‌رسند، نصب شوند.

در بخش روسی ایستگاه فضایی بین‌المللی حدود 7 هزار شیء مختلف است. اطلاعات مربوط به آنها قبلا، به صورت دستی وارد رایانه‌های پردازنده شده‌اند. فضانوردان با استفاده از بارکد، هر مورد را می‌توانند ردیابی کنند.

با توجه به این که بخش روسی ایستگاه فضایی بین‌المللی در آینده گسترش خواهد یافت، چنین تجهیزاتی به فضانوردان کمک خواهد کرد تا وقت کمتری را صرف یافتن وسایل مورد نیاز برای اجرای برنامه علمی و آزمایش‌ها بکنند.



تاريخ : شنبه 29 دی 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

سایوز

خبرگزاری ریانووستی به نقل از یک منبع موثق در صنایع موشکی و فضایی روسیه اعلام کرد سازمان فضانوردی روسیه(روسکاسموس) وضعیت تغییرات فنی ناو کیهانی سایوز برای پرواز به ماه که قرار است با سفارش ناسا ساخته شود را تبیین کرد.

به گزارش ایسنا؛ این منبع گفته است: "شرکت توسعه فناوری‌های موشکی و فضایی انرگیا طی چند روز آینده، طرح یک نسخه از ناو کیهانی سایوز  برای پرواز به ماه و تمامی محاسبات فنی لازم را به مسئولان روسکاسموس ارائه خواهد داد."
بنا به گفته این منبع، جهت پرواز به ماه، لازم است سامانه حفاظت حرارتی جدیدی برای سایوز طراحی و ساخته شود زیرا ناوی که از ماه به طرف زمین می‌آید سرعتی بیشتر از سفینه‌هایی دارد که در مدار زمین می‌چرخند، به همین دلیل، زمانی که یک سفینه از فاصله‌های دور از جمله ماه به زمین بر می‌گردد سرعتی دارد که آن را سرعت دوم کیهانی می‌گویند، طبیعتا این سفینه باید سپر محافظ حرارتی خاص همین سرعت را باید داشته باشد. همچنین لازم است کارشناسان مهندسی انرگیا، سیستم‌های تامین برق جدید، ارتباطات و سامانه‌های زیستی نسخه مهنورد سایوز را توسعه دهند.

از آنجا که سفینه سایوز در اصل برای سفر به ماه ساخته شده بود، با داشتن بخش مداری، در پرواز مستقل، توانایی‌های لازم برای زیست دو نفر تا 21 روز و سه نفر تا 15 روز را دارد و سرنشینان آن از آسودگی بیشتری حتی نسبت به سفینه آپولو برخوردار هستند، زیرا بخش مداری می‌تواند به راحتی هم به عنوان محلی برای خواب و استراحت یک تا دو نفر بکار گرفته شود و هم محلی برای ذخیره مواد غذایی باشد. در برخی سفرها، این بخش دارای توالت فضایی مخصوص بود که اجازه می‌داد فضانوردان بر خلاف رسم معمول که پوشک می‌پوشند، از این توالت استفاده کنند.

براساس خبرهای قبلی، ناسا بطور جدی از روسکاسموس خواسته که نمونه‌ای از ناو سایوز را برای حمل و نقل فضانوردانی به ایستگاه فضایی مدارگرد ماه سفر خواهند کرد را بسازد. ناسا علاقمند است در دهه آینده ایستگاهی در مدار ماه قرار دهد تا محلی برای جابجایی‌ها جهت سفر فضانوردان و فرستاده کاوشگران خودکار به ماه باشد. این سازمان تصمیم دارد مدارگرد ماه را بطور مشارکتی با دیگر ارگان‌های فضایی از جمله سازمان‌های فضایی اروپا، ژاپن، کانادا و دیگر کشورهای علاقمند ایجاد کند.



تاريخ : شنبه 29 دی 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

فضانورد امارات

پاول ولاسف رئیس مرکز آموزش فضانوردان روسیه اعلام کرد که روسکاسموس طی دو هفته آینده تاریخ پرواز فضانورد امارات به ایستگاه فضایی بین‌المللی را تعیین خواهد کرد.

به گزارش ایسنا؛ ولاسف گفت: در حال حاضر هنوز تاریخ دقیقی برای این پرواز مشخص نشده است.

وی اضافه کرد: البته براساس برنامه پروازهای سرنشین‌داری که روسکاسموس برای امسال آن را تصویب کرده، نام شهروند اماراتی در فهرست افراد وجود دارد اما هنوز هیچ تأیید رسمی به ما ابلاغ نشده است. انتظار می‌رود که روسکاسموس روز پرواز و انتصاب خدمه را ظرف دو هفته آینده روشن کند.

به گفته وی، برنامه آمادگی هر دو شهروند اماراتی برای پرواز به ایستگاه فضایی بین‌المللی، طبق روال پیش‌بینی شده در حال انجام است و هیچ تغییری در مسیر این کار صورت نگرفته است.

ولاسف گفت: از آنجا که پرتاب ناموفق 11 اکتبر 2018 موجب تغییراتی در برنامه‌های سرنشین‌دار شد، مسلما تاریخ پرواز شهروند اماراتی نیز تغییر کرده اما من فکر می‌کنم پرواز نماینده امارات به ایستگاه فضایی بین‌المللی امسال حتما انجام خواهد شد.

سخنان ولاسف با اطلاعاتی که قبلا منتشر شده مطابقت ندارد. پیش از این دیمیتری راگوزین، رئیس روسکاسموس، گفته بود پرواز نماینده امارات به ایستگاه فضایی بین المللی که قرار بود در آوریل 2019 به اجرا در آید، به علت حادثه پرتاب ناموفق موشک سایوز تغییر کرده اما در سال 2019 صورت می‌گیرد.

پس از آن منابع موثق وابسته به فضانوردی روسیه گفتند؛ هزاع علی المنصوری در کنار اولگ اسکریپوچکا، فضانورد روس و کریستینا کوک، فضانورد آمریکایی با سفینه "سایوز ام اس-15" در 23 سپتامبر 2019 به فضا سفر خواهد کرد و به همراه آلکسی آوچینیکوف، فضانورد و نیک هیگ، در 3 اکتبر به زمین بازخواهد گشت. این اطلاعات نشانگر برنامه ریزی دقیق پرواز فضانورد اماراتی بود.

لازم به ذکر است که در سال 2018، روسکاسموس قراردادی را با رئیس مرکز فضایی امارات امضا کرد. بر اساس آن قرارداد، روسیه متعهد شد آمادگی و سازماندهی پرواز نخستین کیهان‌نورد این کشور را به ایستگاه فضایی بین‌المللی را بر عهده بگیرد. این فضانورد، به همراه دو نفر دیگر راهی ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد شد.

سپس دو شهروند امارات به نام‌های هزاع علی المنصوری خلبان و افسر نیروی هوایی امارات و سلطان سیف النیادی دکترای فناوری اطلاعات از میان داوطلبان انتخاب شدند. در مراحل بعدی اعلام گردید هزاع علی المنصوری در جایگاه فضانورد اصلی و سلطان سیف النیادی به عنوان علی البدل دوره آموزشی را ادامه خواهند داد.



تاريخ : شنبه 29 دی 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

ماه

اولین دانه‌های تاریخ که توسط چین در کره ماه جوانه زده بودند به علت دمای پایین این قمر یخ زدند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، اولین گیاهانی که در ماه رشد کردند و به شدت ضعیف و شکننده بودند، پس از کاهش دما در ماه از بین رفتند.

این گیاهان به عنوان بخشی از ماموریت فضایی "چانگ‌ای-4"(Chang'e 4) توسط آژانس فضایی چین برای اکتشاف در نیمه تاریک ماه رشد یافتند.

سطح‌نشین فضایی چین در تاریخ 3 ژانویه در دهانه "ون کارمن"(Von Karmán) کره ماه فرود آمد و شروع به کاوش در نیمه ناشناخته ماه کرد. این سطح‌نشین مجهز به یک کاوشگر مبتنی بر سلول خورشیدی برای بررسی سطح ماه است که محموله‌های بسیار ویژه‌ای نظیر یک باغچه کوچک نیز به همراه دارد.

این باغچه مهر و موم شده توسط دانشگاه "چونگ‌کینگ" توسعه داده شده و شامل دانه‌های سیب‌زمینی، پنبه و کلزا و همچنین رشادی، مگس سرکه، مگس میوه و مخمر است که برای ایجاد یک اکوسیستم کوچک گردهم‌آوری شده‌اند.

دانشگاه "چونگ‌کینگ" در این رابطه گفت: گیاهان اکسیژن و غذای لازم برای دیگر موجودات زنده را در این باغچه فضایی فراهم می‌کنند. مگس‌ها به عنوان مصرف کننده و مخمر به عنوان تجزیه‌گر، با مصرف اکسیژن، کربن دی‌اکسید لازم را برای فتوسنتز گیاهان تولید می‌کنند. علاوه بر این، مخمر می‌تواند ضایعات گیاهان و مگس‌ها را تجزیه کرده و رشد کند و همچنین می‌تواند به عنوان غذای مگس‌ها استفاده شود. با این چرخه، یک زیست‌کره(بیوسفر) کوچک شامل تولیدکنندگان، مصرف کنندگان و تجزیه کنندگان تشکیل شده است.

بذرهای پنبه به سرعت جوانه زدند و تبدیل به اولین گیاهانی شدند که با موفقیت در فضای خارج از شرایط کنترل شده ایستگاه فضایی بین‌المللی رشد کردند.

این دستاورد بسیار بزرگی برای سکونت در فضای عمیق بود، چرا که پرورش مواد غذایی در ماه می‌تواند به معنی توانایی بالقوه پرورش گیاهان در مریخ یا دیگر مکان‌های احتمالی باشد.

اما متاسفانه این جوانه‌ها از بین رفتند. محفظه حاوی دانه‌ها دارای بخاری نبود و با افت دمای ماه در شب، دما به منفی 52 درجه سانتیگراد رسید که موجب یخ زدن جوانه‌ها و در نهایت نابودی آنها شد.

یک روز و یک شب در کره ماه حدود دو هفته طول می‌کشد، بنابراین زمانی که در روزهای آتی خورشید در دهانه "ون کارمن" طلوع کند، حال این جوانه‌ها دوباره خوب می‌شود و آماده جوانه‌زنی می‌شوند.

در حالی که رشد این گیاهان یک موفقیت بزرگ بود، اما این آزمایش اصلی ماموریت "چانگ‌ای-4" نبود.

در سال 2015 یک مقام فضایی چینی از دانشگاه‌های برجسته این کشور خواست تا برای ماموریت "چانگ‌ای-4" محموله‌های جذابی فراهم کنند و این زیست‌کره کوچک از میان صدها طرح انتخاب شد.

ماه‌نورد "چانگ‌ای-4" در حال حاضر مشغول کار اصلی خود یعنی جمع آوری اطلاعات در مورد سطح و اتمسفر نیمه دور ماه است و این اطلاعات را از طریق یک رله ماهواره‌ای به دفتر مرکزی ارسال می‌کند.

"چانگ‌ای-4" تنها یک قطعه از پازل اکتشاف فضایی بلند پروازانه چین است. انتظار می‌رود "چانگ‌ای-5" برای جمع آوری نمونه‌هایی که به زمین برگردانده می‌شوند، در آینده نزدیک عازم ماه شود.

باغچه "چانگ‌ای-4" نخستین گیاهانی نیستند که در فضا رشد کردند و این کار قبلا در ایستگاه فضایی بین‌المللی، ایستگاه فضایی میر و آزمایشگاه فضایی "تیانگونگ-2" چین انجام شده بود. هرچند که این دانه‌ها اولین گیاهانی بودند که در کره ماه رشد کردند.



تاريخ : شنبه 29 دی 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

فضایل فاطمه زهرا (س) در قرآن به قدری است که شرح آن در این مقاله نمی‌گنجد، چه آنکه در این مصحف شریف آمده اهل بیت پیامبر (ص) حجت الهی بر مردم هستند، قرآن ناطق‌اند و بیان تفسیر و تأویل آیات الهی بر عهده آنان گذارده شده است. احادیث و روایات و آیاتی که به فضایل این بانوی بزرگ و یکتای اسلام اشاره دارد متعدد و فراوان است که تنها به گوشه ای از آن اشاره شد.

فضائل حضرت زهرا (س) در قرآن

ابوذر غفاری صحابی بزرگ رسول خدا(ص) نقل می کند: به سلمان و بلال می نگریستم که به سوی پیامبر می آمدند، ناگهان سلمان خود را بر پاهای رسول خدا افکند و آن را غرق بوسه کرد. پیامبر اکرم (ص) سلمان را از این کار بازداشت و فرمودند: «رفتاری که دیگران با پادشاهان خویش دارند، بر ما روا مدار. من بنده ای از بندگان خدایم. مانند سایر بندگان می خورم و همچون آنها می‌نشینم.» سلمان گفت: مولای من، تو را به خداوند سوگند می‌دهم که از فضل و فرزانگی بانو فاطمه (س) در روز قیامت برایم سخن بگو. پیامبر(ص) خندان و شادان به سلمان فرمودند: سوگند به خدایی که جانم در دست اوست، فاطمه(س) بانویی است که از پهنه رستاخیز، سوار بر ناقه‌ای می‌گذرد، ناقه‌ای که سرش را از خشیت خدا آفریده‌اند و چشمانش را از نور حق تعالی...، جبرئیل از سمت راست فاطمه(س)، میکائیل از سمت چپ و علی (ع) در پیش و حسن (ع) و حسین(ع) از ورای وی می‌روند...، درحالی که اینان نرم و آهسته بر پهنه رستاخیز می‌خرامند، بانگی از جانب خداوند برمی‌خیزد: ای آفریده‌ها، چشمانتان را فرو بندید و سرهایتان را فرو افکنید که این فاطمه دختر پیامبرتان محمد و همسر علی امام شما و مادر حسن و حسین است که می‌گذرد.

در این هنگام فاطمه با دو جامه سپید بر تن از صراط می‌گذرد. وقتی بر بهشت قدم می‌گذارد، کرامت هایی را می‌نگرد که خداوند برایش فراهم آورده است، زبان سپاس می‌گشاید و می‌فرمایند: «سپاس خدایی را که اندوه را از ما زدود، براستی که پروردگار ما همواره می‌آمرزد و پاداش می‌بخشد، پروردگاری که ما را در سرایی جاودان جا داده است، سرایی که هیچ رنجی در آن به ما نرسد.(فاطر. 35)

در این حال خداوند به فاطمه (س) وحی می کند: فاطمه از من بخواه تا بر تو ببخشم و آرزو کن تا با برآوردنش، خرسندت سازم.

فاطمه (س) می‌گویند: پروردگار من، تو آرزوی منی و از آن هم فزونتری، از تو می‌خواهم که دوستداران من و عترت مرا به آتش نسوزانی.

خدای تعالی به او وحی می فرستد: فاطمه! به عزت و جلال و بلندمرتبگی خود سوگند که دو هزار سال پیش از آن که آسمان ها و زمین را بیافرینم، بر خویشتن پیمان بسته بودم تا دوستداران تو و عترت تو را در آتش عذاب نکنم. «جلد سوم تفسیر برهان علامه بحرانی نیز نقل شده است.»

فضائل حضرت زهرا (س) در قرآن

 


اجر رسالت

در تفسیر آیه 23 سوره شوری که خداوند متعال می فرماید: «(ای رسول ما به امت) بگو: من از شما اجر رسالت جز این نخواهم که موّدت و محبت مرا در حق خویشاوندان منظور دارید»

ابن عباس نقل می کند هنگامی که این آیه نازل شد، گفتند: ای فرستاده خدا، آنان که خداوند متعال ما را به محبت و دوستی شان امر فرمود، چه کسانی هستند؟ حضرت فرمودند: علی و فاطمه و دو پسران آنها.

پیامبر اسلام(ص) در جایی دیگر در این‌باره فرمودند: «خدای تعالی پاداش و اجر مرا بر شما، مهر ورزیدن نسبت به اهل بیتم قرار داده است و من فردای قیامت از شما درباره محبت و دوستی تان با آنان، سؤال خواهم کرد.»

علی (ع) نیز می‌فرمایند: در سوره شوری درباره ما آیه‌ای هست که وظیفه محبت به ما را جز مؤمن حفظ نمی‌کند.

فضائل حضرت زهرا (س) در قرآن

انفاق قرآنی و لباس نو

صفوری شافعی از ابن جوزی نقل می‌کند: رسول خدا(ص) در شب عروسی برای فاطمه زهرا(س) پیراهن تازه‌ای تهیه کردند و جامه‌ای کهنه و وصله‌دار نیز در نزدشان بود. در این هنگام سائلی در زد و گفت: از خانه رسول خدا جامه ای کهنه می‌خواهم. فاطمه زهرا(س) خواست که جامه وصله‌دار را به وی دهد، و فرموده خدا در قرآن را به یاد آورد: «لن تنالوا البر حتی تنفقوا مما تحبون» (آل عمران92. ) «به نیکوکاری نمی‌رسید مگر آنکه از آن چه دوست می‌دارید، انفاق کنید.» پس جامه نو را به سائل داد.

 


فضائل حضرت زهرا (س) در قرآن

وقتی که هنگام زفاف نزدیک شد، جبرئیل به محضر نبی اکرم(ص) آمد و عرض کرد: یا رسول الله، پروردگارت سلام می رساند و مرا نیز فرمان داده که به فاطمه سلام برسانم و برای فاطمه، توسط من جامه‌ای از دیبای سبز از جامه های بهشتی فرستاده است.

آنچه باعث تأسف است آنکه با همه این فضایل و تأکیدات و سفارشات پیامبر مبنی بر نگاه داشتن حرمت و جایگاه فاطمه زهرا(س)، متأسفانه نیت های شیطانی و احقاد بدریه و کینه‌های رسوب شده، اجازه نداد امت اسلام از آن سرچشمه علم و ایمان و معرفت بهره مند شود و تنها چند روز پس از رحلت پیامبر(ص) حرمتش شکسته شد و جهان از نعمت وجودش محروم گشت.



تاريخ : شنبه 29 دی 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

براساس آخرین اخبار، سامسونگ پتنت جدیدی در دفتر ثبت اختراعات و علامت تجاری ایالات متحده (USPTO) در مورد نمایشگر سه‌بعدی با قابلیت اتصال به گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها، به ثبت رسانده است. 

این نمایشگر سه‌بعدی می‌تواند در قالب تلویزیون یا مانیتور، انواع مختلفی از محتوا همچون تصویر، ویدئو و بازی‌های سه‌بعدی را نمایش دهد. تصاویر منتشرشده از پتنت جدید نشان می‌دهد که کاربران می‌توانند محتواهای نمایش‌داده‌شده روی گوشی هوشمند یا تبلت خود را به این نمایشگرهای سه‌بعدی منتقل کنند.

به‌عنوان مثال اگر کاربر در حال برقراری تماس تلفنی باشد، نمایشگر می‌تواند فردی را نشان دهد که در حال صحبت کردن با گوشی است. همچنین نمایشگر می‌تواند کنترل پخش فایل‌های موسیقی را روی گوشی هوشمند برعهده بگیرند. نمایشگرهای سه‌بعدی می‌توانند از فناوری‌ استریوسکوپیک(Stereoscopic)‌ یا هولوگرافیک در نمایش محتوای سه‌بعدی استفاده کنند. در فناوری‌ استریوسکوپیک، از دو تصویر مجزا برای نمایش دادن یک تصویر سه‌بعدی استفاده می‌‌شود. در حالی‌که نمایشگرهای هولوگرافیک، یک تصویر دوبعدی را از زوایای مختلف به نمایش می‌‌گذارند. 

نمایشگر سه‌بعدی سامسونگ مجهز به رابط کاربری سه‌بعدی نیز خواهد بود که می‌تواند در مقایسه با رابط‌های کاربری دو بعدی، کارهای دقیق‌تری را به‌انجام برساند. کاربران می‌‌توانند ازطریق لمس یا قلم استایلوس با دستگاه ارتباط برقرار کنند. با این وجود، ممکن است نمایشگرهای سه‌بعدی سامسونگ مجهز به سنسورهایی باشند که وقتی کاربر با اشیا مجازی درتعامل است، دستگاه می‌‌تواند آن را شناسایی کند. باتوجه‌به اینکه این سنسورها از نوع سنسورهای اولتراسوند یا مادون قرمز هستند، می‌توانند نحوه‌ی تعامل کاربر با اشیا مجازی را تشخیص بدهد.  

سامسونگ در سال ۲۰۱۰ میلادی، تلویزیون سه‌بعدی خود را به بازار معرفی کرد. اگرچه نتوانست از نظر تجاری موفقیت چندانی کسب کند، ولی کره‌ای‌ها همچنان به ارتقاء و بهبود فناوری نمایشگرهای سه‌بعدی خود ادامه می‌دهند و در حال حاضر شاهد ثبت پتنت‌ جدیدی در رابطه با نمایشگرهای هولوگرافیک هستیم. یکی از پتنت‌های ثبت‌شده در نوامبر ۲۰۱۸ توسط سامسونگ، درباره‌ی فناوری نمایشگر هولوگرافیک بود. در آن پتنت، نمایشگر دستگاه می‌توانست تصاویری با رزولوشن بالا به‌نمایش بگذارد. همچنین، این فناوری به قدرت پردازشی کمتری برای پردازش تصاویر سه‌بعدی نیاز دارد. آبان‌ماه ۱۳۹۷، پتنت جدید سامسونگ برای ورود نمایشگرهای هولوگرافیک به صنعت تلفن‌های هوشمند به ثبت رسید. یکی دیگر از پتنت‌های سامسونگ در مورد پروژکتورهای هولوگرافیک ممکن است در گوشی‌های هوشمند تاشدنی مورد استفاده قرار گیرد. 

باوجودی که وقتی پتنت جدیدی ثبت می‌شود، به‌معنی آن نیست که حتما به محصول تجاری منجر شود، اما نشان می‌دهد که سامسونگ به بازار نمایشگرهای سه‌بعدی توجه ویژه‌ای نشان می‌دهد. به‌نظر می‌رسد غول فناوری کره جنوبی قصد دارد نمایشگر را به خانه‌ی کاربران ببرد. علاوه‌بر این، استفاده از رابط کاربر مخصوص و ویژگی‌هایی همچون تشخیص تصویر، نشان می‌دهد کره‌ای در فکر تجاری سازی نمایشگر خود هستند. احتمال دارد این دستگاه بتواند با دستیار مجازی مانند بیکسبی سامسونگ نیز کار کند.



تاريخ : شنبه 29 دی 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

به خوبی می‌دانیم که فورد طی سال‌های اخیر درباره‌ی عرضه‌ی مدل پلاگین هیبرید یا حتی کاملاً برقی وانت F-150 به بازار، تردید داشت. اکنون این شرکت به وضوح اعلام کرده است که فقط روی محصولات پیکاپ و شاسی‌بلندتمرکز خواهد کرد. علاوه‌بر این چند استارتاپ برنامه‌های خود را برای عرضه‌ی وانت پیکاپ الکتریکی اعلام کرده‌اند.تسلا نیز طی سال‌های آینده برنامه‌ای جامع برای عرضه‌ی وانت برقی دارد.

فورد / Ford

جیم فرلی مدیرارشد فورد، در نمایشگاه دیترویت (نایاس) گفت:

ما قصد داریم سری F را برقی کنیم؛ مدل‌های برقی و هیبرید تولید خواهند شد. 

فورد F-150

 فرلی معتقد است که برای حفظ ارزش سری F در آینده،‌ باید به سمت تولید مدل‌های تمام برقی یا هیبریدی حرکت شود.

جان مک‌الروی درباره‌ی اظهارنظر فرلی چنین توضیح می‌دهد:

وقتی او (فرلی) می‌گوید مدلی مجهز به باتری الکتریکی، آنچه که من به ذهنم می‌آید یک خودروی الکتریکی مجهز به باتری یا مدل تمام برقی است. آن‌ها پیش از این گفته‌اند که در آینده نسخه پلاگین هیبریدی از وانت فورد F-150 خواهند داشت. اما نسخه‌ی جدید با صحبت‌هایی که در گذشته درباره‌ی مدل هیبریدی کرده‌اند، تفاوت دارد.

Tesla pickup

تسلا در حال تلاش برای عرضه‌ی وانت برقی طی سال‌های آینده است؛ کافی است که نگاهی به محصولات و برنامه‌های تسلا در بخش خودروهای لوکس بیاندازید. نمی‌توان علاقه‌ی مردم را به وانت تمام الکتریکی نادیده گرفت، زیرا دنیا دارد با سرعت تمام به سمت پذیرش محصولات برقی پیش می‌رود. ریوین (Rivian) نیز به‌زودی وانت تمام برقی خود را به بازار عرضه می‌کند. این‌ها رقبای اصلی فورد هستند.

Rivian R1T / وانت ریوین

در ادامه فرلی واقعیت‌های زیادی را درباره‌ی اظهارات و استدلال‌های برنامه‌های فورد روشن کرد:

هم‌اکنون ۹۰ درصد از سرمایه‌ی ما به کامیون و وانت پیکاپ اختصاص داده شده است. ما سری F را داریم که بهترین و پرفروش‌ترین وانت در جهان و آمریکا به شمار می‌رود. سال گذشته بیش از یک میلیون دستگاه از این وانت فروخته شد. هدف اصلی سری F این است که هر مشتری باید یک وانت داشته باشد که ما، این مشتریان را به‌خوبی شناخته‌ایم. از F-150 گرفته تا F-750، همگی برای ما مهم هستند. 

ford F-350 / فورد F-350

فورد سری F در مقایسه با رقبا نه‌تنها در فروش،‌ بلکه در سایر زمینه‌ها نیز برتری دارد. این محصولات یکی از محبوب‌ترین خودروهای بازار آمریکا محسوب می‌شوند و عرضه‌ی مدل‌های تمام الکتریکی می‌تواند گام بزرگی به جلو باشد. 



تاريخ : شنبه 29 دی 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شیائومی نسبت به سایر رقبای چینی خود با تاخیر بیشتری، حسگرهای اثر انگشت زیر نمایشگر را پذیرفت و از آن روی دستگاه‌های جدیدش استفاده کرد. سال گذشته‌ی میلادی و در خردادماه، شیائومی می ۸ با نمایشگر ۶.۲۱ اینچی AMOLED تمام‌صفحه، هوش مصنوعی و دوربین قدرتمند معرفی شد. 

سال گذشته، تنها نسخه‌ی شیائومی می ۸ اکسپلورر با حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر معرفی شد. لین‌ بین، هم‌بنیانگذار و رئیس هیئت مدیره‌ی شیائومی، پست جدیدی در شبکه‌ی اجتماعی ویبو به‌اشتراک گذاشته که خبر از تلاش شیائومی برای توسعه‌‌ی فناوری حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر با امکان پوشش‌دهی مساحت بیشتری روی نمایشگر می‌دهد. 

شیائومی

لین‌بین به‌همراه پست خود، ویدئویی نیز منتشر کرده که نمونه‌ی اولیه‌ی گوشی هوشمندی با حسگر اثر انگشت جدید شیائومی را نشان می‌دهد. مساحت قسمت فعال روی نمایشگر ابعاد بزرگ‌تری نسبت به حسگر اثرانگشت مشابه بازار دارد. ظاهرا حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر جدید شیائومی می‌تواند مساحتی با ابعاد ۲۵ در ۵۰ میلی‌متر روی نمایشگر را پوشش دهد. این بدان معنی است که کاربران مساحت بزرگ‌تری از نمایشگر را نسبت به گوشی‌هایی که تاکنون با حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر معرفی شده‌اند، در اختیار خواهند داشت تا بتوانند روی آن ضربه بزنند و قفل گوشی هوشمند خود را باز کنند. کاربران می‌توانند با استفاده از حسگر جدید شیائومی، فضای فعال بزرگ‌تری را در اختیار داشته باشند تا اثر انگشت‌شان توسط حسگر تایید شود. لین‌بین همچنین ادعا می‌کند که سنسور جدید می‌تواند تنها با یک‌بار ضربه زدن قفل گوشی را باز کند.

شیائومی

شیائومی تنها شرکتی نیست که روی سنسورهای اثر انگشت زیر نمایشگر با امکان پوشش‌دهی مساحت بزرگ‌تری از نمایشگر کار می‌کند. اوایل سال گذشته‌ی‌ میلادی، ویوو، گوشی هوشمند مفهومی به‌نام Apex را به‌نمایش گذاشت که حسگر اثر انگشت آن در نیمی از مساحت نمایشگر فعال بود. اما در عمل حسگر اثر انگشت تنها یک‌سوم سطح نمایشگر را پوشش می‌داد.  هفته‌ی گذشته نیز اوپو اعلام کرد قصد دارد گوشی هوشمندی با حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر با مساحت پوشش‌دهی ۱۵ برابر بزرگ‌تر از مساحت گوشی‌های هوشمند قبلی معرفی کند. البته اوپو ابعاد خاصی برای پوشش‌دهی مساحت روی نمایشگر توسط حسگر جدید خود مشخص نکرده است. لین‌بین نیز در پست خود معلوم نکرده که شیائومی قصد دارد کدام گوشی هوشمند خود را با حسگر جدید زیرنمایشگر به بازار عرضه کند.

سال گذشته‌ی میلادی شرکت‌های چینی به‌ویژه ویوو، توجه ویژه‌ای به حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر نشان دادند. در سال ۲۰۱۹ میلادی نیز رقبایی‌ همچون سامسونگ در حال توسعه‌ی گوشی‌های هوشمندی با فناوری حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر هستند. شاید برای شما نیز این سوال پیش آمده باشد که نسل بعدی فناوری حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر توسط کدام شرکت معرفی خواهد شد و کدام شرکت می‌تواند این فناوری را با بهترین کارایی به بازار عرضه کند تا فروش خوبی برای خود رقم بزند. باید منتظر باشیم و ببینیم.



تاريخ : شنبه 29 دی 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

ردمی نوت ۷ اولین گوشی با برند Redmi،  با دوربین ۴۸ مگاپیکسلی و اسنپدراگون ۶۶۰ هفته‌ی قبل معرفی شد. در ویدئوی کالبد شکافی رسمی این گوشی هوشمند، شیائومی ادعا کرده بود که ردمی نوت ۷ دستگاهی بسیار مقاوم است. ویدئوی به‌اشتراک گذاشته‌شده‌ی جدید این ادعا را تأیید می‌‌کند. 

شاید برای اثبات مقاوم بودن یک گوشی هوشمند، شکست گردو با آن کار درستی به‌نظر نرسد، اما لین بین، هم‌بنیانگذار و رئیس هیئت مدیره‌ی شیائومی با گوشی هوشمندردمی نوت ۷ دو عدد گردو را شکست و ویدئویاسلوموشن آن را در فضای مجازی به‌اشتراک گذاشت. 

ویدئوی به‌اشتراک گذاشته‌شده با گوشی هوشمند می ۸ شیائومی با نرخ ۹۶۰ فریم بر ثانیه تصویربرداری شده و علاقه‌مندان می‌توانند به‌خوبی شکسته‌شدن گردوها را در حالت اسلوموشن مشاهده کنند. با ضربه‌ی گوشی روی گردوها، شاهد قطعه‌قطعه شدن آن‌ها خواهید بود.

 

ردمی نوت 7 شیائومی

از میان گوشی‌های هوشمند پریمیوم شیائومی، ردمی نوت ۷ با قابلیت تصویربرداری در شب یا حالت Night Mode به بازار عرضه خواهد شد. آیا این ویژگی می‌تواند نشانه‌ای از توانایی ضبط تصویر با نرخ ۹۶۰ فریم بر ثانیه در آینده‌ی نزدیک باشد؟ در حال حاضر ردمی نوت ۷ توانایی تصویر برداری با رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسل و نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه و همچنین توانایی تصویربرداری با رزولوشن ۷۲۰ پیکسل و نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه را دارد. تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۶۰ کوالکام می‌تواند تصویربرداری با رزولوشن ۷۲۰ پیکسل و نرخ ۴۸۰ فریم بر ثانیه را پشتیبانی کند. 

شیائومی توانست با همین تراشه در می ۸ لایت، رزولوشن ۷۲۰ پیکسل و نرخ ۲۴۰ فریم بر ثانیه را دریافت کند. درنتیجه اگر ماژول دوربین و سایر اجزا برای این کار آماده‌سازی شوند، هنوز امکان ارتقا وجود دارد.

پیش‌تر مقاله‌ای در مورد ۵ تأثیر عمده اسنپدراگون ۸۴۵ بر پرچمداران اندروید سال ۲۰۱۸ منتشر شد. در نظر داشته باشید که تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۴۵ توانایی ضبط ویدئو با نرخ ۹۶۰ فریم بر ثانیه ندارد، مگر آنکه با پیوستن به ISP بسیار سریعتری بتواند به چنین شرایطی دست پیدا کند. گوشی‌های هوشمند مجهز به حافظه‌ی DRAM باتوجه به حسگر تصویری که دارند، از نظر نرخ فریم بر ثانیه با سایر گوشی‌ها متفاوت هستند و می‌توانند برای زمان کوتاهی توانایی تصویربرداری با نرخ ۹۶۰ فریم بر ثانیه را داشته باشند. 



تاريخ : شنبه 29 دی 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 577 578 579 580 581 ... 3356 صفحه بعد