بچه‌ها را رنگ نكنيد
 

همه آنها خوشحال هستند و از ذوق اين نقاشي‌ها، دائم اين طرف و آن طرف مي‌روند تا همه كساني كه در سالن حضور دارند، صورت آنها را ببينند البته اين موضوع جديدي نيست و چند سالي مي‌شود كه در مراسم هاي مختلف يا حتي در برخي پارك‌ها، فروشگاه‌ها و رستوران‌ها شاهد رنگ كردن صورت بچه‌ها هستيم. دكتر اميرهوشنگ احساني، متخصص پوست و مو در اين‌باره به ​جام‌جم​ مي‌گويد: نقاشي‌هايي كه روي صورت بچه‌ها مي‌كشند، در واقع از تاتو الگو گرفته شده است؛ با اين تفاوت كه تاتو طرح‌هايي است كه براي مدت طولاني يا حتي دائمي روي پوست باقي مي‌ماند، ولي اين نقاشي‌ها موقت بوده و خيلي سريع پاك مي‌شود. وي تاكيد مي‌كند: اين نقاشي‌ها ممكن است در ظاهر جذاب و زيبا به نظر برسد، اما متاسفانه مي‌تواند سبب بروز مشكلات و عوارض پوستي براي كودكان شود.

چه مشكلاتي در انتظار بچه‌هاست؟

بدون شك همه بچه‌ها در هر سن و سالي كه باشند، از نقاشي كردن روي صورتشان لذت مي‌برند و دوست دارند شبيه يكي از شخصيت‌هاي كارتوني مورد علاقه‌شان شوند. براي همين هم معمولا اگر در جايي چنين امكاني وجود داشته باشد، صفي طولاني از بچه‌ها ايجاد مي‌شود؛ بچه‌هايي كه با ذوق و شوق منتظرند تا رنگ و اكليل روي صورتشان طرح زيبايي بسازد. شايد بچه‌ها متوجه عوارض ناشي از اين رنگ‌آميزي‌ها نباشند، اما پدر و مادر بايد با دقت بيشتري در اين مورد تصميم بگيرند تا هيچ وقت مشكلي براي فرزندشان ايجاد نشود.دكتر احساني در اين باره توضيح مي‌دهد: رنگ‌آميزي روي صورت كودكان مي‌تواند سبب بروز مشكلات پوستي مختلفي شود كه اين عوارض نيز ممكن است به صورت دائمي و ماندگار براي كودك باقي بماند و صدمات جبران‌ناپذيري برجاي بگذارد.به گفته اين پزشك متخصص، مهم‌ترين مشكلي كه ممكن است براي اين بچه‌ها ايجاد شود، بروز حساسيت يا اگزماهاي پوستي است. البته همه افراد دچار حساسيت نمي‌شوند و كساني كه زمينه ايجاد اگزما در آنها وجود دارد، ممكن است پس از تماس مواد رنگي با پوست چنين وضعيتي را تجربه كنند.وي مي‌افزايد: پس از انجام اين نقاشي‌ها، پوست كودك ممكن است دچار خارش، قرمزي، پوسته‌ريزي و التهاب شود و اگزماي پوستي بروز كند. اين عضو هيات علمي دانشگاه با تاكيد بر اين‌كه تكرار رنگ‌آميزي صورت كودكان مي‌تواند مشكل را تشديد كند، مي‌گويد: در صورتي كه رنگ آميزي تكرار شود، آسيب و صدماتي كه به پوست كودك وارد مي‌شود نيز خيلي بيشتر خواهد شد. هرچند ممكن است تعداد زيادي از بچه‌ها هيچ وقت با چنين وضعيتي روبه‌رو نشوند، اما به دليل غيرقابل پيش‌بيني بودن بروز اين عوارض، والدين و مربيان بايد بيشتر دقت داشته باشند؛ به اين معنا كه ممكن است در جمعي از كودكان، تنها دو يا سه نفر دچار مشكلات ناشي از رنگ آميزي صورت شوند، اما اين عوارض ميان آنها مي‌تواند ماندگار شده و حتي پس از آن بر اثر تماس با مواد مشابه هم حساسيت‌شان تحريك مي‌شود. بنابراين با توجه به عوارض ناشي از نقاشي‌ها و رنگ‌آميزي روي پوست كودكان، بايد نكاتي را در نظر داشته باشيد تا به كمك آنها احتمال بروز مشكلات پوستي كاهش يابد.دكتر احساني توصيه مي‌كند: بهتر است اين نقاشي‌ها در قسمتي غير از صورت كودك كشيده شود و فقط بخش كوچكي از پوست نيز براي اين كار اختصاص يابد، چون هر چه وسعت قسمت رنگي بيشتر باشد، احتمال بروز عوارض نيز افزايش مي‌يابد. علاوه بر اين، رنگ‌ها نيز بايد به مدت زمان كمي روي پوست كودك باقي بماند و فقط يك تا دو ساعت كافي است. پس از اين زمان هم پوست بايد بخوبي شسته و پاك شود.وي با اشاره به استفاده از قلم‌هاي مشترك، خاطرنشان مي‌كند: استفاده از قلم‌موهاي نقاشي به صورت مشترك مي‌تواند احتمال انتقال عفونت‌هاي ويروسي مانند زگيل پوستي و تبخال و عفونت‌هاي باكتريايي مانند زرد زخم را افزايش دهد بنابراين توصيه مي‌شود اين قلم‌موها پس از هر بار استفاده شسته شود، اما به دليل اين‌كه با اين كار هم احتمال انتقال بيماري‌ها كاملاً از بين نمي‌رود، خوب است براي هر كودك از قلم‌موي جداگانه استفاده كنيد.

چطور بايد اين نقاشي‌ها را پاك كرد؟

دكتر احساني درباره پاك كردن اين نقاشي‌ها از روي صورت مي‌گويد: معمولاً افرادي كه اين طراحي را انجام مي‌دهند، لوسيون‌هاي پاك كننده مخصوصي براي پاك كردن نقاشي‌ها دارند. اما با توجه به اين‌كه مواد پاك كننده‌ هم مي‌تواند موجب تحريك پوست شود، بهتر است از موادي براي پاك كردن كمك بگيريد كه خيلي تحريك كننده نباشد.به گفته وي، مي‌توان از پاك كننده‌هاي معمولي صورت كه براي پاك كردن آرايش است نيز استفاده كرد. البته غلظت مواد در پاك كننده‌هاي دور چشم كمتر بوده و در نتيجه احتمال تحريك پوست نيز كاهش مي‌يابد. اين پزشك متخصص تاكيد مي‌كند: پس از پاك كردن نقاشي‌ها، شست وشوي مناسب صورت با آب معمولي مي‌تواند بسيار كمك‌كننده باشد.

علائم حساسيت پوست به رنگ‌هاي نقاشي

دكتر احساني درباره نشانه‌هاي حساسيت پوست صورت كودكان به رنگ‌هاي نقاشي مي‌گويد: خارش، قرمزي، ايجاد دانه‌هاي قرمز، پوسته‌ريزي و تورم دور چشم از جمله نشانه‌هايي است كه در اثر حساسيت پوست كودك ايجاد مي‌شود. در صورت بروز هر يك از اين علائم، حتماً بايد به پزشك متخصص مراجعه كنيد تا با اقدامات درماني از تشديد مشكل پيشگيري شود.گاهي هم والدين كودك را آرايش مي‌كنند و با تصور اين‌كه لوازم آرايش براي آنها مشكلي ايجاد نخواهد كرد، از چنين لوازمي براي زيباتر شدن كودك كمك مي‌گيرند كه دكتر احساني ضمن اشتباه دانستن اين شيوه، توضيح مي‌دهد: فراموش نكنيد پوست بچه‌ها نازك‌تر از پوست بزرگسالان است و با اين‌كه شايد اتفاق خاصي براي همه آنها پيش نيايد، اما احتمال ايجاد واكنش‌هاي حساسيتي ميان آنها بيشتر خواهد بود. به همين دليل بهتر است براي بچه‌ها از لوازم آرايش استفاده نكنيد.





تاريخ : یک شنبه 28 خرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |