تصاویر یک لباس هوشمند برای بیماران/ انتقال وضعیت بیمار به پزشک

 

به تازگی محققان 8 کشور اروپایی در قالب یک پروژه تحقیقاتی تی شرت هوشمند به ویژه برای بیمارانی که نیاز به مراقبت های طولانی مدت دارند تولید کردند.

 هیچکس دوست ندارد به پزشک مراجعه کند. افرادی نیز که به مطب ها مراجعه می کنند باید مدتی را در اتاق انتظار صرف کنند و پزشک نیز که اغلب مجبور است کل روز را صرف گوش کردن به گلایه های بیماران از مشکلات سلامتی شان کند، به سرعت به معاینه فرد می پردازد و گاهی نیز متوجه برخی مشکلات بیمار نمی شود. همچنین حق ویزیت نیز نباید فراموش کرد.اما اکنون محققان تی شرت هوشمندی ساخته اند که به انواع حسگرها مجهز و برای تشخیص بیماری ها ساخته شده است. این تی شرت هوشمند توسط کنسرسیومی از 8 کشور اروپایی و در پروژه ای تحت عنوان Chronius تولید شده است. محققان برای مطالعات تولید این تی شرت از کمیسیون اروپایی حدود 9 میلیون دلار بودجه گرفتند.

تی شرت هوشمندی که از سوی پژوهشگران 8 کشور تولید شد

این تی شرت به ویژه برای بیمارانی طراحی شده است که از بیماری انسداد ریوی مزمن( COPD) و بیماری مزمن کلیوی رنج می برند.با این حال این تی شرت می تواند برای افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری های مزمن مشابه و غیرقابل درمان که می بایست مراقبت های درمانی طولانی مدت داشته باشند، قابل استفاده است.

این تی شرت دارای حسگرهای نظارت بر قلب و تنفس است

این تی شرت مانند دیگر پوشاکی که بر اساس سیستم نظارت پزشکی تولید می شوند، دارای حسگرهای نظارت بر قلب، تنفس و فعالیت است.با این حال طراحی باز و انعطاف پذیر آن حاکی از ترکیب حسگرها به گونه ای است که می توان برای پاسخ به نیازهای خاص بیمار از جمله داشتن چند بیماری همزمان، آنها را تغییر داد.بخش پوشیدنی این سیستم برای کار با دستگاه های خارجی مانند ترازوی دیجیتالی ، گلوکومتر، نمایشگرهای فشار خون، اسپیرومتر، و حتی حسگرهای کیفیت هوا در اتاق بیمار، طراحی شده است.این حسگرها به تلفن هوشمند متصل می شوند که اطلاعات وضعیت سلامت بیمار را به پزشک منتقل می کند. در نهایت داده های بیمار به کمک یک نرم افزار هوشمند تجزیه و تحلیل می شود. در حال حاضر درمان چنین بیماری هایی نیازمند مراجعه دائم بیمار به پزشک است.به گفته روبرتو روسو مدیر تحقیق و توسعه مرکز TeSAN مراجعه های حضوری بیماران به مراکز درمانی موجب هدر رفت وقت و هزینه برای بیماران و سیستم درمان هر کشوری است.وی افزود: اگر بتوان بیماران را از راه دور نظارت کرد تعداد مراجعات حضوری آنها به پزشک بسیار کاهش می یابد و سیستم درمان می تواند تمرکز خود را بر بیماران دیگری که نیازمند دریافت خدمات درمانی مستقیم هستند افزایش دهد.

آزمایش سیستم بهداشت و درمان از راه دور توسط مرکز TeSAN نشان می دهد نظارت از راه دور می تواند تا 30 درصد مراجعه حضوری بیمار را کاهش دهد. همچنین مرتبط بودن به یک سیستم کنترل از راه دور به آن معناست که درصورت بروز هرگونه بحرانی برای سلامت بیمار ، پزشک به یاری او خواهد آمد.آزمایش این سیستم در اسپانیا و ایتالیا بر روی بیمارانی که فقط به مشکلات کلیوی یا ریوی مبتلا بودند با موفقیت انجام شده است.اکنون محققان می خواهند این تی شرت را بر روی 300 بیمار در دیگر کشورهای اروپایی از جمله اسپانیا، استونی ، اسلوونی، سوئد و انگلیس با تمرک خاص بر روی بیماران مبتلا به دو یا چند بیماری مختلف مانند بیماری ریوی و دیابت،  دوباره آزمایش کنند.به گفته روسو اگرچه هزینه تی شرت ها بسیار زیاد است اما چین و آمریکا نیز خواهان استفاده از آن شده اند. این در حالی است که سازمان های ورزشی نیز منتظر استفاده از این سیستم برای ورزشکارانشان هستند.

 





تاريخ : چهار شنبه 7 تير 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |