پژوهشگران گیلانی برای نخستین بار در کشور موفق به ایجاد نرم افزار محاسبهگر «ضربان تندرستی همه» شدند که بیماریهای قلبی عروقی را تخمین میزند.
دکتر حمیدرضا بادلی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به ایجاد وبسایت «دکترهمه»، اظهار کرد: بسیاری از وبسایتها در زمینه پزشکی فعالیت میکنند که بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد لذا به ایجاد سایتی که مطالب علمی پزشکی روز را در اختیار عموم افراد قرار دهد، احساس نیاز میشد.
وی با بیان اینکه مردم به وبسایتی نیاز دارند که اطلاعات را به صورت دقیقتر و به زبان ساده به آنان ارائه دهند، افزود: مهمترین هدف از ایجاد وبسایت «دکترهمه» آگاهی، کنترل و پیشگیری بیماریها است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: مطالب بارگذاری شده در وبسایت تماما ترجمه شده از وبسایتهای معتبر آمریکایی و انگلیسی هستند که در زمینه پزشکی حرف اول را میزند و از مرداد ماه سالجاری که اقدام به بارگذاری مطالب کردیم رتبه وبسایت «دکترهمه» در دنیا، بالای 200 میلیون بود که اکنون به زیر 200 هزار رسیده و در کشور نیز رتبه آن بالای 200 هزار بود در حالی که رتبه آن اکنون به 15 هزار رسیده است.
بادلی با اشاره به بخشهای علمی مختلف این وبسایت، اظهار کرد: افرادی با مراجعه به وبسایت «دکترهمه» میتوانند اطلاعاتی در زمینههای بارداری، تغذیه، ورزش و فعالیتهای جسمانی و آزمایشات بدست آورند و همچنین در بخش پرسش و پاسخها، سوالات خود را مطرح نمایند یکی دیگر از ویژگیهای بارز این وبسایت تقسیم بندی بیماریها، داروها، محاسبه گرها است در بخش ویدئوها هم برخی آموزشهای تصویری موردنیاز نظیر استفاده درست از اسپری و... برای کاربران قابل مشاهده است.
وی یکی از مباحث مورد تاکید در علم پزشکی، اصل خود مراقبتی است، ادامه داد: بر همین اساس جهت تحقق اصل خود مراقبتی چندین طرح پیشنهادی داشتیم که زمانبر بودند اما اخیرا طرحی تحت عنوان محاسبه گر در کشورهای توسعه یافته نظیر آمریکا، انگلیس، استرالیا، نیوزلند و کانادا ارائه دادند که به ترویج اصل خودمراقبتی میپردازد و افراد میتوانند توسط این محاسبه گر نسبت به پایش سلامت خود اقدام کنند.
فوق تخصص بیماریهای کلیوی اضافه کرد: با توجه به اینکه بیماریهای قلبی عروقی رتبه نخست مرگ و میر را در دنیا به خود اختصاص میدهند براین اساس به ایجاد چنین محاسبه گری در کشور احساس نیاز میشد لذا برای نخستین بار در کشور اقدام به طراحی محاسبه گر «ضربان تندرستی همه» کردیم که افراد با مراجعه به آدرس الکترونیکی «http://ascvd.drhame.com» میتوانند با ایجاد پرونده و بارگذاری نتایج آزمایشات (کلسترول، چربی، دیابت، فشار خون) نسبت به بیماری خود آگاهی یابند و با توصیههایی که در اختیارشان قرار میگیرد، روند درمان و کنترل بیماری را پیش گیرند.
بادلی تصریح کرد: فرد با ایجاد پرونده میتواند نسبت به روند بیماری خود آگاهی یابد به این صورت که در فواصل مختلف با ارائه نتایج آزمایشات، مقایسهای هم نسبت به آخرین آزمایش انجام شده، داشته باشد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه مردم با محاسبه گر «ضربان تندرستی همه» میتوانند درصد تخمین خود به بیماریهای قلبی عروقی را حدس برنند و برای خود مراقبتی تلاش کنند، افزود: استفاده از این نرم افزار برای همه رایگان است و همچنین با توجه به دسترسی عموم افراد به اینترنت، اصل خود مراقبتی به سهولت محقق میشود.
به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا بادلی، متخصص کودکان، فوق تخصص کلیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی گیلان و همچنین آفاق حسنزاده راد، کارشناس ارشد مامایی و زبان شناسی از مدیران وبسایت «دکترهمه» هستند که نرم افزار محاسبهگر «ضربان تندرستی همه» را ایجاد کردهاند.
.: Weblog Themes By Pichak :.