کشف دورترین کهکشانی که تاکنون مشاهده شده
1457158441952_7.jpg

ستاره‌شناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی دورترین و پیرترین کهکشانی که تاکنون مشاهده شده گردیدند که در لبه جهان مرئی قرار داشته و نزدیکترین جایگاه کشف شده تا به امروز به انفجار بزرگ (بیگ‌بنگ) محسوب می‌شود.

 

 کهکشان GN-z11 تنها 400 میلیون سال پس از انفجار بزرگ یا 13.4 میلیارد سال نوری قبل در مسیر صورت‌ فلکی دب اکبر وجود داشته است. تلسکوپ هابل توانست موقعیت این کهکشان را با محاسبه نور منتشر شده از آن شناسایی کند.

 

این کشف، رکورد قبلی را تا 150 میلیون سال به عقب راند. رکورددار قبلی این عنوان، کهکشان EGS8p7 بود که در حدود 13.24 میلیارد سال نوری از زمین یا 573 میلیون سال پس از انفجار بزرگ قرار داشت.

 

پاسکال اوش، مولف ارشد این تحقیق در بیانیه‌ای اظهار کرد: ما گام بزرگی در زمان به سمت عقب برداشته‌ایم که ورای انتظارات ما از رصدهای هابل بود. ما توانستیم به عقب نگاه کرده و فاصله زمین تا کهکشان را در زمانی که جهان تنها سه درصد سن کنونی را داشته، محاسبه کنیم.

 

کهکشان GN-z11 حدود 25 بار از راه شیری کوچکتر بوده و تنها از یک درصد از حجم ستارگان آن برخوردار است. اما ستارگان جدید درخشانی را با سرعت بسیار بالایی تولید می‌کند. از این رو تلسکوپ هابل توانست آن را از چنین فاصله‌ای مشاهده کند.

 

یکی از جالب‌ترین بخشهای این کشف آن بود که ستاره‌شناسان پیش از این بر این باور بودند که کهکشان‌های با این حد از درخشش و این فاصله وجود ندارند. این کشف نشان داد که دانش کنونی در مورد جهان اولیه هنوز بسیار محدود است.

 

این تحقیق در مجله Astrophysical منتشر شده است.





تاريخ : شنبه 15 اسفند 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |