کشف ماهی کوری که از آبشار صعود می‌کند
1459679336818_120005.jpg

محققان به تازگی موفق به کشف غارماهی کوری شده‌اند که می‌تواند مثل یک مارمولک از آبشارها صعود کند.

 

 گروهی از محققان موسسه تکنولوژی نیوجرسی به منظور مطالعه یک گونه از ماهی‌های کور به نام "Cryptotora thamolica" که در برخی از غارها یافت می‌شود به تایلند سفر کرده‌اند و در آن‌جا موفق به مشاهده این گونه ماهی عجیب و جالب شدند. در حال حاضر تنها حدود 2000 عدد از این ماهی‌ها در دنیای وحش وجود دارد.

 

ماهیان زیادی وجود دارند که از باله‌هایشان برای قدم زدن در بستر دریاها استفاده می‌کنند و معمولا دارای حرکات اولیه و ناقصی هستند. با این حال این غارماهی بسیار متفاوت است زیرا به کمک باله‌هایش از صخره‌هایی که با آبشارهای تند و پرشیب پوشانده شده‌اند، بالا می‌رود.

 

این ماهی ضمن حرکت با پیچ و تاب دادن بدنش، از باله‌های جلویی و پشتی خود استفاده می‌کند تا آهسته آهسته از سطح آبشارها بالا رود و در این مواقع بیشتر شبیه به یک مارمولک به نظر می‌رسد تا یک ماهی. محققان می‌گویند که تا پیش از این هرگز چنین مخلوقی ندیده‌اند. آن‌ها می‌گویند این همان روشی است که اولین ماهیان به هنگام تغییر مکان از محیط آبی به خشکی در پیش گرفته‌اند و باله‌هایشان کم کم به عضو حرکتی تبدیل شده است.

 

این گونه یکی از اولین ماهیانی است که در سطح سیاره زمین پیدا شده است و از آنجا که یک موجود زنده است و نه فسیل، بررسی آن به خوبی امکان‌پذیر است.

 

غارماهی اولیه می‌تواند به دانشمندان نشان دهد که حیات در حدود 400 میلیون سال پیش که اولین اجداد حیوانات شروع به قدم زدن بر روی خشکی کرده‌اند، چگونه بوده است.

 

از آن‌جا که این ماهی بسیار کمیاب است، مطالعه آن با ابزارها و وسایل مرسوم بسیار دشوار است و لازم است برای پیدا کردن راز تکامل آن‌ها، بررسی‌های بیشتری صورت بگیرد. در حال حاضر محققان با سوالاتی از این دست مواجه هستند که این ماهیان کور چگونه یکدیگر و یا فرزندان خود را تشخیص می‌دهند؟ چگونه غذایشان را پیدا می‌کنند و نحوه جفت‌گیری آن‌ها به چه صورت است؟





تاريخ : دو شنبه 16 فروردين 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |