تاکتیک "پرتاب محموله‌های هوایی آمریکا" با هلیکوپتر "شینوک" + تصاویر و مشخصات

 هلیکوپترها نقش مهمی در نبردهای هوایی و به خصوص "جنگ  هوا به سطح"  دارند و می توانند یک نبرد پیروز را رقم بزنند. 

یکی از هلیکوپترهایی که نقش مهمی در نبردهای هوایی ایفا می کند، بالگرد "شینوک" است که در جابجایی هوایی و "هلی برن" نقش مهم و تاثیر گذاری را ایفا می کند و ایالات متحده آمریکا یکی از کشورهای استفاده کننده از این هلیکوپتر است. 


**ویژگی های بالگرد "شینوک" 

"بوئینگ سی 47 شینوک یا چینوک/چنوک (Boeing C-47 Chinook)"  یک بالگرد ترابری دو موتوره سنگین است که توانایی های بسیاری در حمل و نقل نیروهای نظامی (هلی برن) و ادوات نیمه سنگین دارد. 

تاکتیک

تاکتیک


تاکتیک


کاربرد اصلی این بالگرد برای جابجایی سربازان، ادوات توپخانه‌ای، سوخت، آب، موانع و سنگر و سایر تدارکات و تجهیزات مورد نیاز در میدان نبرد است. کاربردهای ثانویه این هلیکوپتر هم شامل آمبولانس، امداد در فجایع طبیعی، جستجو و نجات، آتش‌نشانی و رهاسازی چتربازان می‌شود.

هلیکوپتر "بوئینگ سی 47 شینوک یا چینوک (Boeing C-47 Chinook)" در دهه 60 میلادی تولید شد و اولین پرواز خود را در همان زمان انجام داد. این بالگرد قیمتی معادل 40 میلیون دلار دارد (به عبارت بهتر اگر هر دلار 3 هزار تومان باشد قیمت یک فروند از این هلیکوپتر 120 میلیارد تومان خواهد بود). 


بالگرد "بوئینگ سی 47 شینوک یا چنوک (Boeing C-47 Chinook)"   با طول قریب به  ۳۰ متر و ارتفاع بیش از 5 متر  ، وزن بیش از 10 تن (بدون بار) ، گنجایش کافی برای حمل 30  تا ۵۵ سرباز با ظرفیت قریب به 13 تن را دارد. 

هلیکوپتر شنوک با حداکثر سرعت ۳۱۵ کیلومتر بر ساعت حتی از بال‌‌گردهای بسیار کوچکتر ِ تهاجمی و چندمنظوره هم دوره  خود هم سریع‌تر بود. نام این بالگرد از قبیله سرخ‌پوست  "شینوک"  در آمریکا گرفته شده است. "شینوک"  یکی از معدود بالگردهای  دهه ۱۹۶۰ است که هنوز در خط تولید قرار دارد.

مدل های اولیه این بالگرد  از دو موتور  "لیکومینگ تی-۵۵-ال۵ " هر یک به قدرت ۲۲۰ اسب بخار استفاده می کرد و در  مدل‌های بعدی قدرت موتور افزایش یافته و پس از بهینه سازی این بالگرد قدرت موتور آن به بیش از 4700  اسب بخار در هر موتور رسید.

این هلیکوپتر ساخت شرکت  " بوئینگ" بوده که  به 16 کشور جهان فروخته شده است و ایالات متحده آمریکا و انگلیس از این بالگرد باری در یگان های خود استفاده می کنند. نسخه بهبود داده شده چنوک 47 (CH-47) در ارتش ایالات متحده مشغول خدمت است. 


**وظایف بالگرد "شینوک"  چیست؟ 

سایت آرمای تکنولوژی (Army-Technology) درباره هلیکوپتر "بوئینگ سی 47 شینوک یا چنوک (Boeing C-47 Chinook)" نوشت:  این بالگرد وظایفی همچون حمل و نقل نیروهای نظامی، توپخانه و  ادوات سنگین و تجهیزات به میدان جنگ، انتقال مجروحان، پشتیبانی از هواپیما، عملیات ، جستجو و نجات، امداد رسانی را انجام می دهد. 

این سایت ادامه داد: بیش از 1100 فروند بالگرد "بوئینگ سی 47 شینوک یا چنوک (Boeing C-47 Chinook)"  در جهان عملیاتی شده و تکنولوژی استفاده از این هلیکوپتر برای حداقل 20 سال آینده کافیست. 

سایت آرمای تکنولوژی (Army-Technology) با بیان اینکه این بالگرد در/به  کشورهای مختلف تحت لیسانس تولید یا صادر می شود نوشت: هلیکوپتر  "بوئینگ سی 47 شینوک یا چنوک (Boeing C-47 Chinook)"  در کشورهایی همچون ایتالیا و ژاپن تحت لیسانس ساخته می شود و به کشورهایی همچون ایتالیا ، مصر و یونان و ... فروخته شده است. 

سایت فس (Fas) درباره ویژگی های بالگرد  "بوئینگ سی 47 شینوک یا چنوک (Boeing C-47 Chinook)"   نوشت: این بالگرد طولی معادل 50 فوت دارد و کابین آن دو صندلی بوده که وزن خالی آن 50 هزار پوند است. 


تاکتیک

 

تاکتیک



این سایت درباره توانمندی انتقال بار و ماموریت های عملیاتی بالگرد "بوئینگ سی 47 شینوک یا چنوک (Boeing C-47 Chinook)"  عنوان داشت: هلیکوپتر مذکور می تواند عملیات های مختلف را بسته به شرایط آب و هوایی انجام دهد و وزنی معادل 16 هزار پوند از انواع تجهیزات نظامی را جابجا کند. 



**ایران یکی از اپراتورهای بالگرد "شینوک" 

ایران هم یکی از اپراتورهای بالگرد "بوئینگ سی 47 شینوک یا چنوک (Boeing C-47 Chinook)"    در جهان است.   هوانیروز ده ها  فروند از این هلیکوپتر را در سالهای میان ۱۹۷۲ تا ۱۹۷۶ تحویل گرفت . شرکت پشتیبانی و نوسازی بالگردهای ایران (پنها) با مجموعه ای وسیع بطور کامل تمام مدل های بالگردهای نظامی ایران را اورهال کرده و در یگان های عملیاتی در حال استفاده است.  



تاکتیک

تاکتیک


امیر سرتیپ دوم خلبان "احمد آبادی" مدیرعامل شرکت پنها با اشاره به تعمیر و نوسازی هلیوپترها به صورت حرفه ای در این مرکز عنوان داشت:  اورهال 20 فروند بالگرد ظرف مدت 2 ماه یک رکورد است. وی گفت:  حتی اگر فقط 20 فروند هلی‌کوپتر را در طول 2 ماه باز کنید، ببندید و رنگ کنید، خودش یک رکورد است؛  در حالیکه ما این 20 فروند که شامل 6 فروند بالگرد سنگین هم می‌شد، تعمیر و بازسازی کردیم، از جمله بالگردهای " SH"،" RH" ،" MIL  " و شنوک".

مدیر عامل پنها  به پیشرفت ایران در حوزه بالگردی اشاره و تصریح کرد: ما به یک روایت، سومین قدرت ناوگان بالگردی دنیا و با کم لطفی بیشتر، چهارمین قدرت دنیا هستیم و هیچ تقسیم‌بندی ما را در دنیا از لحاظ تعداد، امکانات و گستردگی بالگردی، پنجم نکرده است حتی از نظر غربی‌ها و دشمنانمان. 


انجام تعمیرات بالگرد در هوانیروز مطابق با استانداردهای بین‌المللی موجود در سه رده تعمیراتی می‌بایست انجام گیرد و لازم به ذکر است که اورهال  مطابق با کتب فنی و کاملاً استاندارد بوده و در بخش تولید قطعات نیز کلیه معیارهای استاندارد مورد نیاز صنعت هوایی مدنظر است. 


**کمک آمریکایی ها به داعش با بالگرد "چنوک  (شینوک)" 

البته کمک های لازم به داعش  در عراق از طریق این بالگرد انجام می شود. برای مثال در ماه مارچ سال 2015 چند فروند بالگرد آمریکایی دراطراف منطقه "اللطیفیه"  فرود آمدند و محموله خود شامل بیش از صد نیرو را به همراه مقادیر زیادی سلاح و تجهیزات تخلیه کردند و این نیروها در منازل شخصیت ها و بزرگان قبایل حامی تروریست ها در منطقه " الشاخه 4 " مخفی گردیدند.


گردان های حزب الله عراق یکسال قبل  با انتشار فیلمی تأکید کردند که در 5 فوریه 2015 یک بالگرد "شینوک آمریکا" در ارتفاع کم بر فراز منطقه "الآبار"  (نزدیک فلوجه) تحت کنترل داعش توقف کرد  و اشیایی را برای دو خودرویی که زیر بالگرد بودند پرتاب کرد.


حوادث فرود هواپیماهای ناشناس در مناطق تحت کنترل گروه تروریستی داعش در چند منطقه عراق تکرار شده است، به طوری که یک فروند بالگرد روز 6 فوریه 2015 در یکی از ورزشگاه های "فلوجه"  که تحت کنترل داعش است، فرود آمد. این در حالی است که یک بالگرد آمریکایی دیگر 9 فوریه 2015 در منطقه  "دخیله" شهر "زرباطیه " فرود آمد  و سریال کمک های هوایی آمریکا با بالگرد "بوئینگ سی 47 شینوک یا چنوک (Boeing C-47 Chinook)"  به تروریست های داعش ادامه دارد. 

ایالات متحده آمریکا برای کمک به تروریست های تکفیری از این بالگرد در مناطق مختلف عراق استفاده کرده که از  جمله آن می توان به پرتاب محموله های هوایی در استان "صلاح الدین" و "الانبار" اشاره کرد و این موضوع نشان می دهد "امپریالیسم"  در نبرد با داعش جدی نیست. 





تاريخ : سه شنبه 24 فروردين 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |