رصدخانه بين‌المللي در مرکز فضایی ماهدشت احداث می‌شود

 

رييس سازماني فضايي ايران از مذاكره با سازمان همکاری‌های فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسكو) جهت احداث رصدخانه بين المللي در مرکز فضایی ماهدشت البرز خبر داد.

رصدخانه كربن

 محسن بهرامی مركز ماهدشت را داراي پتانسيل بالا در زمينه داده هاي فضايي دانست و گفت: برنامه توسعه مفصلي براي ارتقای توان اين مركز تهيه شده كه آماده تصويب در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مراجع مربوط است.

وي تصريح كرد: عملاً اين مركز مي تواند سايت اصلي دريافت داده ها و كنترل ماهواره اي كشور باشد.


بهرامی با اشاره به مذاكره با اپسكو جهت احداث رصدخانه بين المللي در اين مركز، گفت: كار احداث ساختمان رصدخانه تمام شده و در آينده نه چندان دور و به محض دريافت و نصب تلسكوپ راه اندازي خواهد شد.


وي با اشاره به ارتباطات بين المللي اظهار کرد: با همكاري اپسكو به صورت چند جانبه و بين المللي برنامه توسعه فناوري فضايي را جلو مي بريم.


بهرامي، سازمان فضايي را مسؤول تامين نيازهاي صلح آميز فضايي كشور عنوان كرد و گفت: در مسير اقتصاد مقاومتي براي ارائه خدمات دو مسير كوتاه مدت و بلندمدت طراحي شد كه هر كدام پشتيبان ديگري است.

وي تامين ماهواره مخابراتي و سنجشي را به عنوان برنامه كوتاه مدت و كسب توان طراحي و ساخت ماهواره سنجش و  مخابراتي را به عنوان برنامه بلندمدت برشمرد و افزود: به دنبال افزايش توانمندي در زمينه ساخت و پرتاب ماهواره هاي سنجشي و مخابراتي هستيم و در اين خصوص در نظر داريم با توانمندي بوجود آمده در پژوهشگاه ICT، پژوهشگاه فضايي و دانشگاه ها نقشه راه توسعه را پيش ببريم.

مذاكرات فني با چندين كشور جهت خريد ماهواره


وي ادامه داد: خريد ماهواره ريزه كاري‌هاي زيادي دارد و چون نمي توان بعد از تامين و استقرار ماهواره، حداقل تا 15 سال بعد آن را كنار گذاشت، مي طلبد با دقت انجام شود تا هزينه پرداختي ارزشمند باشد.


بهرامي با اشاره به انجام مذاكرات فني با چندين كشور جهت خريد ماهواره از تفاوت فضاي مذاكرات نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: با چندين كشور در اين زمينه مذاكرات فني شده اما هنوز به نتيجه ملموسي نرسيده است و كماكان مذاكرات ادامه دارد.


رييس سازمان فضايي از منسجم شدن برنامه پرتاب ماهواره در سال جاري خبر داد و اظهار کرد: در عين حال به دنبال توسعه استفاده از داده هاي ماهواره به عنوان داده هاي با ارزش افزوده هستيم.

وي با اشاره به برنامه ششم، ادامه داد: در برنامه ششم برنامه هاي دراز مدت موضوع اقتصاد مقاومتي و توسعه توانمندي داخلي از نظر نرم افزاري و سخت افزاري را در نظر خواهيم گرفت.

رییس سازمان فضایی با بیان این که برنامه‌هاي اقتصاد مقاومتي جداي از ديگر برنامه‌هاي توسعه نيست؛ بلكه كل برنامه‌هاي توسعه دولت در جهت نگاه مقاومتي حركت مي‌كند، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتي فرايندي هميشگي است و نبايد به آن به صورت يك كالاي لوكس نگريست، بلكه بايد در طراحي تمام پروژه‌ها اعمال شود. 


وي با تاكيد بر اين كه بايد با اقتصاد مقاومتي فعال تر و منسجم تر عمل و از آن بهره برداري كرد، ادامه داد: طبق  اين فرمول بايد پروژه ها انعطاف پذير طراحي شوند.


رییس سازمان فضایی با اشاره به محدود بودن منابع و تخصصي بودن زمينه كار در اين بخش گفت: پيشرفت بخش فضايي از نظر توسعه كند است، چرا كه شكل توسعه فناوري اينگونه مي طلبد و اميدواريم امسال سال نتيجه باشد.


وي همچنين از نگاه بلندمدت به دانشگاه‌هاي داخلي خبر داد و افزود: دانشگاه مكان مناسبي براي نگاه به تكنولوژي‌هاي آينده در زمينه فضايي است و از اين رو در قالب پروژه مكعب دانشجويي به نوعي ارتقاي توانمندي، جذب فناوري و توسعه بخش را با كمك دانشگاه دنبال مي كنيم.


بهرامي اين رقابت را در راستاي اقتصاد مقاومتي دانست و گفت: ساخت ماهواره يكي دو سال طول مي كشد و برداشت ما اين است، با ماهواره هاي مكعبي كه نسبت به ماهواره سنگين ارزان تر است مي توان در سطح دانشگاهي به تكنولوژي هاي نو توجه كرد.





تاريخ : یک شنبه 23 خرداد 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |