بر اساس تحقیقات جدید منتشر شده در نشریه نیچر، تغییرات آبوهوایی موجب بالاتر رفتن ابرها و سوق دادن آنها به سمت قطب شده است.
به نقل از اینهبیتت، علت رفتن ابرها به سمت قطب کاهش تابش خورشید در نزدیکی قطب بوده و در نتیجه دیگر گرما توسط ابرها در اتمسفر بازتاب نمیشود. ابرها در ارتفاع، رفتاری مشابه گازهای گلخانهای دارند و اختلال در امواج نوری ایجاد میکنند و موجب تقویت تغییرات آبوهوایی میشوند.
دانشمندان بر روی تاثیرات تغییرات آبوهوایی بر زمین تحقیق میکنند و یکی از عوامل تاثیرگزار ابرها هستند. در گذشته ثبت این تغییرات دشوار بود ولی امروزه با وجود ماهوارهها ثبت تغییرات در تشکیل ابرها دقیقتر شده است.
دانشمندان موسسه کالیفرنیا و کلرادو سوابق ماهوارهها را از سال 1980بررسی کردند. آنان دریافتند الگوهای ابرها با تغییرات آبوهوایی تغییر کرده و حاکی از حرکت آنها به سمت قطب و کشیدگی ابرها در ارتفاعات است.
دانشمندان با تلاش بسیار سعی در شناسایی تاثیرات مختلف بر روی ابرها همچون فوران آتشفشانها، افزایش گازهای گلخانهای و ترکیب این عوامل دارند.
محقق این تحقیق، جوئل نوریس از موسسه اقیانوسشناسی اسکریپس اظهار کرد: الگوی تغییر ابرها با گرم شدن زمین مرتبط است.
البته تمامی این اطلاعات برای نتیجهگیری کافی نیست، اما آنچه مشخص است فوران آتشفشانها و انتشار گازهای گلخانهای است که موجب تغییر در ابرها شده که تمامی این موارد هشداری برای گرم شدن زمین و بررسی روشهایی برای مقابله با آن است.
.: Weblog Themes By Pichak :.