کمتر از دو هفتهی دیگر، کمپانی سامسونگ یکی از مورد انتظارترین گوشیهای سال یعنی گلکسی نوت ۷ را معرفی خواهد کرد. فبلتی که نسخهی اولش کلاس جدیدی در گوشیهای هوشمند تعریف کرده است.
به دلیل بهرهگیری از تکنولوژی جدید اسکن عنبیهی چشم و تصمیم سامسونگ مبنی بر جهش از نوت ۵ به نوت ۷، امسال گلکسی نوت ۷ نسبت به نسخههای پیشین جذابیت بیشتری دارد. اما اگر با دید دقیقتری به ماجرا بنگریم، باید گفت که جذابترین جنبهی گلکسی نوت ۷، این است که این دستگاه نخستین پرچمدار یک کمپانی بزرگ به شمار میرود که منحصرا دارای فرم فکتور غیر معمول است.
یک «نوت» برای شکست سایر پرچمداران
تنها یک نسخه گلکسی نوت ۷ وجود خواهد داشت. نسخهای که صفحهنمایش دو لبه خمیدهی آن در سال قبل میتوانست موجب شود سامسونگ آن را گلکسی نوت ۷ اج بنامد. این بار نیز صفحه نمایش خمیده، نقطهی قوت گلکسی نوت ۷ است، اما دیگر نسخهای با صفحهنمایش کاملا تخت وجود ندارد. این تصمیم سامسونگ میتواند پیامدهای بزرگی برای صنعت موبایل داشته باشد.
سایر تولیدکنندگان نیز پیشتر دستگاههای بسیار کمی با طراحی غیر معمول تولید کردهاند. شاید بارزترین نمونهی این طراحیها را بتوان در بدنهی خمیدهی گوشیهای سری جیفلکس کمپانی الجی یافت. این کمپانی دو گوشی جیفلکس و جیفلکس ۲ را از این سری به ترتیب در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ رونمایی و عرضه کرد، اما ظاهرا امسال از جیفلکس ۳ خبری نخواهد بود. کمپانی سامسونگ نیز در سال ۲۰۱۴ با گلکسی Round سعی در ارائهی یک گوشی هوشمند با بدنهی خمیده داشت، اما این گوشی تنها در حد یک طرح اولیه بود و فروش آن نیز از سوی سامسونگ به کرهی جنوبی محدود شد.
به استثنای بلکبری پریو که دارای صفحهنمایشی با لبههای خمیده است، هیچ کدام از این گوشی همانند گلکسی نوت ۷ سامسونگ رویاهای بزرگی در سر نداشتند. تمامی دستگاههای گفته شده، مدلهایی گرانقیمت بودند، اما نوت سامسونگ همواره آمار فروش میلیونی داشته و کمک مالی قابل توجهی به بخش پایینردهی سامسونگ میرساند. نوت ۷ محصولی نیست که سامسونگ برای آزمایش ساخته باشد، نبود یک نسخهی تخت و غیر خمیده از این محصول نشان میدهد که سامسونگ کاملا مطمئن است که میتواند به تعداد کافی از این دستگاه لبه خمیدهی گران قیمت فروخته و به اهداف مالی خود برسد.
در صنعتی که پر از طراحیهای مشابه و گاهی تکراری است و حتی مشخصات سختافزاری گوشیهای بالارده و قدرتمند نیز اختلافهای بسیار اندکی با یکدیگر دارند، سامسونگ قصد دارد راه را به گوشیهای بالاردهی بازار نشان دهد. سامسونگ این کار را با کمی خلاقیت تکنولوژیک انجام میدهد. ریسک بزرگ سامسونگ این است که با این طراحی خاص، کاری میکند که موجب ایجاد تفاوت کافی با بقیهی پرچمداران شود.
سامسونگ رهبری را بر عهده میگیرد
این تازه اول راه سامسونگ برای تبدیل شدن به تعیین کنندهی فرم فکتور گوشیهای هوشمند در چند سال آینده است. ضمنا سامسونگ برای دستگاههای پرچمدار بازار نیز برنامههایی دارد. این کمپانی قصد دارد تا چند وقت دیگر گوشیهای هوشمند تاشدنی خود را به بازار بفرستند.
همانطور که بلومبرگ در ماه گذشته گزارش داد، ممکن است سامسونگ ۲ دستگاه با قابلیت تاشدن رونمایی کند. این دستگاهها با کد پروژهی Valley شناخته میشوند. یکی از این دو گوشی، از وسط تامیشود و دیگری در صورت تمایل کاربر، قابلیت افزایش سایز به اندازهی یک تبلت کوچک را دارد. بعید است که سامسونگ این دستگاهها را به عنوان پرچمدار ارائه کند، اما فرصتی که این دستگاهها در اختیار این کمپانی قرار میدهند بسیار وسوسه برانگیز است. افزایش سایز صفحهنمایش بدون نیاز به افزایش ابعاد بدنه!
در بحث ناوریهای مربوط به صفحهنمایش، سامسونگ نسبت به دیگر سازندگان گوشیهای هوشمند از امتیازات بزرگی برخوردار است، چرا که یکی از بخشهای آن به نام سامسونگ دیسپلی، یکی از بزرگترین سازندگان صفحهنمایش در جهان است. فقط سونی و الجی دیگر تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند هستند که در این زمینه نیز حرفهایی برای گفتن دارند. سامسونگ میتواند تحقیقاتش را به سوی ساخت قطعاتی هدایت کند که برای ایجاد تفاوت بین گوشیهایش با محصولات دیگر کمپانیها مناسب هستند. هماکنون نیز این کمپانی به تنهایی تمامی صفحات نمایش مورد نیاز گوشیهای خود را تولید میکند.
تلاشهای الجی در زمینهی صفحات نمایش POLED
تعجبی ندارد که الجی به بخش صفحهنمایش به عنوان راهی برای فاصله گرفتن از تولیدکنندگان چینی که به او بسیار نزدیک شدهاند و روی آمار فروشش تاثیر گذاشتهاند نگاه کند. راه حل کنونی الجی در گوشی وی ۱۰، یعنی استفاده از دو صفحهنمایش، بیشتر به عنوان یک ترفند قلمداد میشود تا یک نوآوری، چرا که صفحهنمایش دوم این گوشی دقیقا در بالای نمایشگر اصلی قرار گرفته و کارایی و قابلیتهای بسیار محدودی دارد.
انتخاب آیندهی الجی در دنیای فناوری، صفحات نمایش پیاولد (plastic organic light emitting diode) است. صفحات نمایش POLED این امکان را دارند که به شکلهایی در بیایند که برای دیگر صفحهنمایشها، حتی امولدهای استفاده شده در دستگاههای سری اج سامسونگ کاملا غیرممکن است.
POLED ها آنقدر انعطافپذیر هستند که میتوانند همانند شکل بالا به راحتی دور تا دور لبههای یک صفحهنمایش را در بر گرفته و صفحات نمایش edge-to-edge واقعی بسازند. در واقع سامسونگ در صفحات نمایش خمیدهی خود، تنها لبههای نمایشگر را به پایین انحنا داده است و این بدان معناست که هنوز در این نمایشگرها ناهنجاریهایی از نظر ضخامت اضافی وجود دارد.
اپل و طراحی جدید
اپل به عنوان شرکتی که فرمفکتور کنونی گوشیهای هوشمند را ۹ سال پیش و برای نخستین بار ارائه کرد، به دلایل منطقی بسیاری همواره در طراحی گوشیهای هوشمند خود با احتیاط عمل کرده است. در واقع اپل با معرفی سالانه تنها یک تا سه مدل گوشی هوشمند، فرصتی برای اشتباه کردن ندارد. وقتی قرار باشد طیف بسیار گستردهای از مشتریان با تعداد مدلهای اندکی پوشش داده شوند، دیگر فرصتی برای آزمون و خطا باقی نمیماند. حالا با توجه به گزارش وال استریت ژورنال، احتمالا اپل همین رویه را برای معرفی دهمین نسل آیفونهای خود در سال بعد نیز در پیش خواهد گرفت.
اما اپل از زمان عرضهی آیفون ۴ با صفحهنمایش رتینا تاکنون، تغییر خاصی را در صفحات نمایش آیفون اعمال نکرده است و این موضوع موجب شده که در حال حاضر تراکم پیکسلی نمایشگر آیفون کم باشد. اما ظاهرا آیفون سال ۲۰۱۷ نسبت به مدلهای قبلی تفاوت عمده ای خواهد داشت. گفته میشود اپل در این مدل از صفحهنمایشی با لبههایی خمیده و تقریبا مشابه با سری اج سامسونگ بهره خواهد برد.
توجه داشته باشید که طراحی جدید برای اپل به اندازهی کافی زود از راه نخوهد رسید، چرا که آیفونهای امسال این کمپانی نیز قرار است برای سومین سال پیاپی از ظاهری مشابه نسخههای پیشین برخوردار باشند. کاربران اپل درست همانند سال ۲۰۱۴ و زمان رونمایی از آیفون ۶ و ۶ پلاس که به شدت تشنهی آیفونهایی با صفحهنمایش بزرگتر بودند، سال آینده نیز به شدت نیازمند یک تغییر مهم در طراحی این دستگاهها خواهند بود و صفحهنمایش edge-to-edge میتواند نیاز آنها را به طراحی جدیدتر کاملا برطرف کند.
استفاده از فرمفکتورهای غیرمعمول و خلاقانه، اکسیری نیست که بتواند مسیر آیندهی یک کمپانی تولیدکننده را به کلی عوض کند، بلکه ویژگیهای پایهای همچون استفاده از قطعات باکیفیت، نرمافزار مناسب و عمر باتری بالاتر از جمله موضوعاتی هستند که هنوز هم از اهمیت به سزائی برای کاربران برخوردارند. اما زمانی که گروهی از تولیدکنندگان بزرگ شروع به ارائهی محصولات خود با قیمتهای معقول و مناسب میکنند، حتی کمپانیهای سازندهی دستگاههای بالاردهی معمول نیز با مشکل مواجه میشوند.
از این نظر، ایجاد تفاوت در طراحی، چیزی بیشتر از گرفتن بازار با ارائهی یک طرح خاص است. این موضوع عامل مهمی در جلوگیری از سقوط تولیدکنندگان به پرتگاه و دچار شدنشان به سرنوشت بزرگانی همچون نوکیا و بلکبری است.
.: Weblog Themes By Pichak :.