از سوی دو عضو هیات علمی دانشگاه یزد صورت گرفت؛ اختراع دستگاه ترسیم خطوط دوبعدی و پاسپارتو

 

ابزارحرفه‌ای ترسیم پیوسته کادر و پاسپارتو

دو تن از اعضای هیات علمی دانشگاه یزد موفق به اختراع دستگاه ترسیم خطوط دو بعدی و پاسپارتو شدند.

 صفیه حاتمی، عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد که با همکاری شهرام آقایی، عضو هیات علمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه موفق به این اختراع شده است در توضیح اهمیت این اختراع گفت: دو عنصر مهم در ترسیمات فنی و خلق آثار هنری دو بعدی کادر و پاسپارتو است که ترسیم این عناصر با استفاده از خط‌کش های معمولی، علاوه بر مشکل و زمان بر بودن ترسیم اغلب از دقت کافی برخوردار نبوده و با مشکلات احتمالی دیگری مواجه است.

وی افزود: از جمله مشکلاتی که در ترسیم این خطوط با خط‌کش وجود دارد، قائم نبودن اضلاع ترسیمی نسبت به یکدیگر، بیرون زدگی خطوط در محل زوایا، عدم یکنواختی خطوط ترسیمی، نبود مرکزیت در کادر ترسیمی نسبت به سطح مورد نظر، یکنواخت نبودن زوایا و پهنای پاسپارتو و غیره که این مشکلات اغلب به دلیل کاهش دقت کار در اثر جابجایی چندین باره خط‌کش و یا ابزار ترسیم ایجاد می‌شود.

این مخترع گفت: ارائه طرحی برای رفع این مشکلات و نقاط ضعف، قطعاً به افزایش کیفیت و جذابیت آثار هنری و طرح‌های فنی می‌انجامد.

وی در خصوص این اختراع گفت: این اختراع به عنوان "ابزار حرفه‌ای برای ترسیم پیوسته کادر و پاسپارتو" در حقیقت خط‌کشی حرفه‌ای است که برای رفع ایرادات ذکر شده به کار می‌رود و می توان از آن در ترسیمات مختلف که از سطوح پایینی چون هنرستان تا مقاطع بالای دانشگاهی ادامه دارند، استفاده کرد.

حاتمی در خصوص قابلیت های این دستگاه افزود: به طور خلاصه قابلیت ها، مزایا و نوآوری‌های این اختراع، اتصال بسیار ساده اجزای اختراع و جابجایی سریع و راحت آن‌ها و ترسیم کادر در دامنه وسیعی از اندازه ها، از مربع یک در یک سانتی‌متر تا اندازه‌های بزرگ‌تر، همچنین دقت، سرعت و راحتی ترسیم کادر و پاسپارتو به دلیل به حداقل رسیدن دفعات جابجایی خط کش و ابزار ترسیم(ترسیم کادر با یک حرکت قلم) است.

وی افزود: جلوگیری از بیرون زدگی خطوط در زوایای کادر و ایجاد زاوایای کاملا قائمه کادر و پاسپارتو به دلیل نوع اتصال اجزا همچنین قابلیت تنظیم فاصله کادر از لبه‌های کاغذ و ترسیم خطوط موازی و عمود بر هم برای اهداف مختلف از دیگر قابلیت‌های مهم این دستگاه است.

این عضو هیات علمی دانشگاه اظهار کرد: این دستگاه دارای قابلیت‌های دیگری نیز همچون یافتن مرکز هر پاره خط و کادر به دلیل قرار گیری عدد صفر در مرکز و جلوگیری از پخش شدن جوهر راپید بین کاغذ و ابزار به دلیل زاویه خاص لبه‌های داخلی، ترسیم پاسپارتو در دو نوع پنجره‌ای و فارسی بر و جدا شدن اجزای اختراع و سادگی فرایند تولید با قیمت تمام شده پایین همچنین  قابلیت توزیع در دامنه جغرافیایی گسترده است.

حاتمی در پایان نیز گفت: بسته‌بندی کوچک و سبک آن و راحتی حمل و استفاده در هر مکان می‌تواند برای کاربران حایز اهمیت باشد.





تاريخ : دو شنبه 25 مرداد 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |