موفقیت محققان کشور در ساخت نیمه صنعتی خنک‌ ساز جذبی خورشیدی

 

سیستم خورشیدی

محققان دانشگاه اصفهان موفق به ساخت نمونه نیمه صنعتی خنک ساز جذبی خورشیدی شدند و فاز دوم این طرح که کاربرد انرژی جمع آوری شده برای خنک سازی را دارد، در دستور کار دارند.

 بهنام مستاجران مجری پروژه «طراحی و ساخت واحد خورشیدی 40 کیلووات در دمای بالا به منظور خنک سازی» درباره انجام این پروژه اظهار کرد: هدف از انجام این پروژه خنک سازی با استفاده از انرژی حرارتی خورشیدی است.

وی ایران را کشوری خشک و نیمه خشک توصیف کرد و ادامه داد: در فصل تابستان انرژی زیادی به منظور خنک سازی مصرف می‌شود و این در حالی است که نور خورشید به میزان زیادی در دسترس قرار دارد. بنابراین در این پروژه در نظر داریم انرژی حرارتی خورشید را در چیلرها جذب و ذخیره سازی کنیم و در نهایت برای خنک سازی استفاده کنیم.

مستاجران، با بیان اینکه در چیلرها از سوخت‌های فسیلی استفاده می‌شود اما در این پروژه انرژی خورشیدی که سوختی پاک است جایگزین آن می‌شود، ادامه داد: حداقل 60 درصد برق مصرفی در منازل و صنایع در فصل تابستان صرف خنک سازی می‌شود اما برای تولید هر کیلووات برق حداقل 4 کیلووات سوخت فسیلی مصرف می شود بنابراین با تجاری سازی طرح ذکر شده میزان قابل توجهی در مصرف انرژی صرفه جویی خواهد شد.

عضو هیات علمی دانشکده علوم و فناوری نوین دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: با حمایت ستاد توسعه فناوری انرژی‌های تجدید پذیر معاونت علمی فاز نخست پروژه جمع آوری و ذخیره سازی انرژی خورشیدی در چیلرهای جذبی مراحل پایانی را سپری می‌کند و فاز دوم آن نیز که کاربرد انرژی جمع آوری شده برای خنک سازی را دارد، در حال انجام است.

به گفته مجری طرح، 80 درصد در ساخت کالکتورهای مربوط به این طرح پیشرفت داشته و یکی از مزیت‌های آن این است که محدودیتی در ابعاد وجود ندارد.

وی درباره تحقیقات انجام شده در دنیا روی این حوزه گفت: فعالیت‌های پراکنده‌ای به صورت چاپ مقاله در دنیا توسط محققان این حوزه انجام شده اما در عمل می‌توان گفت که در این تحقیقات اولین خنک ساز جذبی خورشیدی تولید می‌شود که با توجه به اهمیت موضوع در طراحی‌ها بحث تجاری سازی در نظر گرفته شده و نمونه نیمه صنعتی نیز ساخته شده است.





تاريخ : شنبه 8 آبان 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |