چسب دما بالای درزگیر گازی با قابلیت توانایی ایجاد پیوند مناسب بین قطعات فلزی به سرامیکی یا شیشه توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان ساخته شد. این چسب، در برابر حرارت مقاوم بوده و در برابر گاز نفوذ ناپذیر است.
الیاس شهسواری، سازنده این چسب با اشاره به قابلیتهای مهم آن گفت: چسب ساخته شده با ایجاد فرایند جوش قلیایی در مرز مشترک مواد سرامیکی، شیشهای و فلزی میتواند مواد مذکور را در دمای (1250-600) درجه سانتیگراد در کنار یکدیگر بچسباند و دارای پایداری حرارتی مناسب (تست شده به مدت 650 ساعت) است.
وی افزود: این چسب علاوه بر اینکه میتواند در صنایع سرامیک و فلز مورد استفاده قرار گیرد، توانایی ایجاد یک پیوند مناسب بین قطعات فلزی به سرامیکی یا شیشه را دارد و مقاوم در برابر حرارت و نفوذ ناپذیر در برابر گاز است.
این فارغ التحصیل کارشناسی ارشد فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد: مواد با قرار گرفتن در دماهای بالا (1250-600 درجه سانتیگراد) و تحت شارش گازهای مختلف با تشکیل فازهای کریستالی، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی جدیدی پیدا میکنند از این رو عملیات حرارتی از اهمیت بسیاری در شاخههای مختلف علم و تکنولوژی برخوردار است.
وی افزود: به منظور تست پیل سوختی اکسید جامد و کنترل فلوی گاز هیدروژن در دمای نزدیک به 1000 درجه سانتیگراد موفق به ساخت چسب دما بالایی با قابلیت درزگیری گاز هیدروژن شدهایم.
شهسواری ادامه داد: این چسب از موادی تهیه شده که همگی در داخل کشور تولید و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است.
این مخترع با اشاره به موارد کاربردی چسب دما بالای درزگیر گازی گفت: از این چسب تاکنون در راکتور تست پیل سوختی اکسید جامد صفحهای و لولهای برای اتصال پیل به بدنه سرامیکی، در فرایند کاشت دندان مصنوعی(ایمپلنت) برای اتصال روکش دندان(پرسلنت) به پایه فلزی آن و همچنین برای چسباندن ظروف سرامیکی استفاده شده است.
شهسواری اظهار کرد: این اختراع با راهنمایی دکتر هادی سلامتی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و همکاری مجید جعفری دانشجوی مقطع دکتری، سید مجتبی رسولی و فیروزه نوایی کارشناس پروتزهای دندانی در گروه فیزیک تجربی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان به انجام رسیده است.
وی افزود: این پژوهش از مهر ماه سال 1392 تا آذر ماه سال 1394 به طول انجامید و در سال 1395 با شماره 89344 در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسید.
.: Weblog Themes By Pichak :.