پژوهشگران یکی از شرکتهای دانشبنیان بعد از تولید نخستین نانوسکوپ دستگاه میکروسکوپ پروب روبشی به صورت ترکیبی دو دستگاه AFM و STM را عرضه کردند.
رضا صابر، مجری طرح با اشاره به طراحی و ساخت نخستین نانوسکوپ ایرانی (STM)، گفت: این طرح از یک پروژه تحقیقاتی به دستگاه با فناوری پیشرفته تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه دستگاه قادر به تصویربرداری از سطوح و مولکولهای هادی و نیمههادی با دقت تصویربرداری اتمی است، افزود: این دستگاه اکنون در بیش از 60 مرکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور و نیز خارج کشور در حال استفاده است.
صابر با اشاره به کاربردهای این دستگاه یادآور شد: با استفاده از این دستگاهها میتوان علاوه بر تصویربرداری از سطوح نانومتری برای اندازهگیری سایز و یا بزرگی ذرات و همچنین اسپکتروسکوپی و یا حتی لیتوگرافی، حکاکی و جابجایی مولکولها و یا اتمها را (در خلا) انجام داد.
وی با اشاره به استفاده این دستگاهها در آزمایشهای دقیق و نانومتری، گفت: حکاکی و جابجایی مولکولها و اتمها بیشتر در حوزه ساخت تراشهها و یا چیپهای دقیقتر در آینده و حتی هم اکنون نیز کاربرد فراوانی دارد که در این پروژه نیز مورد استفاده قرار گرفت.
صابر، همچنین به ساخت میکروسکوپ الکترونیکی نیروی اتمی یا AFM اشاره و خاطرنشان کرد: بر روی بخشها و قابلیتهای مختلف تصویربرداری و نیز مکانیک سیستم و الکترونیک و نیز لیزر آن کارهای نهایی صورت گرفته و دستگاه AFM با فناوری بالا به مراکز تحقیقاتی تحویل داده شده است.
مجری طرح وضوح بالای تصویربرداری را از ویژگی های این میکروسکوپ نام برد و گفت: این دستگاه، قادر به تصویر برداری از هر نوع سطح و مادهای اعم از بیولوژیک، غیر بیولوژیک، آلی، غیر آلی، هادی و غیر هادی است.
وی ادامه داد: با توجه به رزولوشن بالای دستگاه STM در بررسی مواد هادی و نیمه هادی و در مقابل برد وسیع مطالعه مواد در دستگاه AFM این شرکت دستگاه میکروسکوپ پروب روبشی را به صورت ترکیبی از دو دستگاهAFM و STM تولید کرده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.