بررسی آیفون 8 پلاس اپل

آیفون ۸ پلاس، نسخه‌ی بزرگ‌تر پرچم‌دار جدید اپل است که با ویژگی‌هایی مانند بدنه‌ی شیشه‌ای، دوربین دوگانه و پردازنده‌ی ۶ هسته‌ای قدرتمند A11 Bionic روانه‌ی بازارهای جهانی شده است.

هنگامی که اپل در سال ۲۰۱۶ از آیفون ۷ رونمایی کرد؛ چرایی حذف‌ شدن جک ۳.۵ میلی‌متری و پرکاربرد هدفون از این گوشی هوشمند، ذهن بسیاری از کاربران و طرفداران آیفون را به خود مشغول کرده بود؛ اما پس از گذشت یک سال از آن زمان، کوپرتینونشین‌ها در تاریخ ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور) اعلام کردند که یکی دیگر از ویژگی‌های بنیادی آیفون را حذف کرده‌اند و دیگر خبری از کلید فیزیکی هوم در گوشی‌های این شرکت نخواهد بود.

اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus

اما در پس تغییر صورت‌گرفته، دلیلی مهم نهفته‌ است. اپل به‌ مناسبت بزرگداشت دهمین سالگرد عرضه‌ی نسخه‌ی ابتدایی آیفون، برای نخستین‌ بار در تاریخ خود، سه گوشی هوشمند آیفون ۸، آیفون ۸ پلاس و آیفون ۱۰ (iPhone X) را در یک رویداد معرفی کرد تا خریداران بالقوه بیش از هر زمان دیگری در انتخاب مدل مورد نظر خود آزادی عمل داشته باشند؛ بنابراین چنانچه کاربر پلتفرم iOS هستید اما آمادگی پذیرش تغییرات گسترده و قیمت هزار دلاری آیفون ۱۰ را ندارید، حق انتخاب بین آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس را نیز خواهید داشت.

همانند بسیاری از محصولات جدید اپل، آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس نیز بهترین مدل‌های در دسترس از آیفون محسوب می‌شوند؛ اما همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، سایه‌ی آیفون ۱۰ با طراحی بدون حاشیه و قابلیت‌های جذابی مانند حسگرهای تشخیص چهره و حرکت روی آن‌ها سنگینی می‌کند. با این حال باید خاطرنشان کنیم که گوشی مورد انتظار آیفون ۱۰ تا پیش از تاریخ ۳ نوامبر (۱۲ آبان) روانه‌ی بازار نخواهد شد و این مسئله خریداران آیفون ۱۰ را درگیر دوراهی ارتقاء به آیفون ۸ / ۸ پلاس و انتظار برای iPhone X کرده است.

اما چرا باید آیفون ۸ را انتخاب کرد، درحالی‌که آیفون ۱۰ با ویژگی‌های جذاب و اغواکننده در راه است؟ آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس، محصولاتی با طراحی سال گذشته و فناوری امسال محسوب می‌شوند، ظاهر آشنایی دارند، از پردازنده‌ی یکسان و قدرتمند A11 Bionic بهره می‌برند و انتخابی ایمن به‌شمار می‌روند. این گوشی‌ها را می‌توان برای کاربرانی مناسب دانست که تمایلی به پرداخت هزار دلار و بیشتر برای خرید آیفون ۱۰ ندارند یا استفاده از ترکیب آشنای تاچ‌‌آی‌دی با کلید هوم سخت‌افزاری را به فیس‌آی‌دی و ژست‌های حرکتی ترجیح می‌دهند.

اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus

البته خاطرنشان می‌کنیم که آیفون ۸ در حقیقت باید آیفون ۷ اس می‌بود؛ چرا که اپل بسیاری از قابلیت‌‌های جدید و تغییرات بنیادین در زبان طراحی را تنها منحصر به آیفون ۱۰ کرده؛ گوشی هوشمندی که نسخه‌ی پایه‌‌ی آن نزدیک به ۵۰ درصد از آیفون ۸ گران‌‌قیمت‌تر است. از این رو اگر به‌ دنبال دوربین دوگانه با حالت پرتره و زوم اپتیکال دو برابری هستید باید گوشی گران‌قیمت‌تر آیفون ۸ پلاس با قیمت ۷۹۹ دلاری را انتخاب کنید یا در انتظار آیفون ۱۰ باشید.

آیا آیفون ۸ و به‌ویژه آیفون ۸ پلاس با وجود کمبودهایشان نسبت به آیفون ۱۰، کماکان گزینه‌ای مناسب برای خرید هستند؟ آیا این گوشی‌ها سزاوار نامی که برایشان در نظر گرفته شده است، هستند؟ آیا جانشینی مناسب برای آیفون ۷ و آیفون ۷ پلاس هستند؟ برای یافتن پاسخ سؤالاتی از این دست، در ادامه با بررسی آیفون ۸ پلاس، همراه زومیت باشید.

گوشی آیفون ۸ پلاس توسط شرکت مدیاپردازش برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است.

 مشخصات فنی

مشخصات فنی آیفون‌های ۲۰۱۷ در برابر مدل‌های ۲۰۱۶
مشخصات / مدلآیفون ۷آیفون ۷ پلاسآیفون  ۱۰آیفون ۸آیفون ۸ پلاس
قیمت ۶۴۹/۷۴۹/۸۴۹ دلار ۷۴۹/۸۴۹/۹۴۹ دلار ۹۹۹/۱۱۴۹ دلار ۶۹۹/۸۴۹ دلار ۷۹۹/۹۴۹ دلار
ابعاد ۷.۱×۶۶۷.۱×۱۳۸.۳ میلی‌متر ۷.۳×۷۷.۹×۱۵۸.۲ میلی‌متر ۷.۷×۷۰.۹×۱۴۳.۶ میلی‌متر ۷.۳×۶۷.۳×۱۳۸.۴ میلی‌متر ۷.۵×۷۸.۱×۱۵۸.۴ میلی‌متر
وزن ۱۳۸ گرم ۱۸۸ گرم ۱۷۴ گرم ۱۴۸ گرم ۲۰۲ گرم
ابعاد نمایشگر ۴.۷ اینچ ۵.۵ اینچ ۵.۸ اینچ ۴.۷ اینچ ۵.۵ اینچ
وضوح نمایشگر ۷۵۰×۱۳۳۴ ۱۰۸۰×۱۹۲۰ ۱۱۲۵‍×۲۴۳۶ ۷۵۰×۱۳۳۴ ۱۰۸۰×۱۹۲۰
نوع نمایشگر رتینا اچ‌دی رتینا اچ‌دی سوپر رتینا آی‌پی‌اس ال‌سی‌دی آی‌پی‌اس ال‌سی‌دی
باتری ۱۹۶۰ میلی‌آمپر ساعت ۲۹۰۰ میلی‌آمپر ساعت -- -- --
حافظه داخلی ۳۲/۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت ۳۲/۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت ۶۴/۲۵۶ گیگابایت ۶۴/۲۵۶ گیگابایت ۶۴/۲۵۶ گیگابایت
دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسل
دیافراگم f/1.8
دوگانه ۱۲ مگاپیکسل
دیافراگم f/1.8 و f/2.8
دوگانه ۱۲ مگاپیکسل
دیافراگم f/1.8 و f/2.4
۱۲ مگاپیکسل
دیافراگم f/1.8
دوگانه ۱۲ مگاپیکسل
دیافراگم f/1.8 و f/2.8
دوربین جلو ۷ مگاپیکسل 
دیافراگم f/2.2
۷ مگاپیکسل
دیافراگم f/2.2
۷ مگاپیکسل
دیافراگم f/2.2
۷ مگاپیکسل
دیافراگم f/2.2
۷ مگاپیکسل
دیافراگم f/2.2
فیلم‌برداری ۴کی، ۳۰ فریم‌برثانیه ۴کی، ۳۰ فریم‌برثانیه ۴کی، ۶۰ فریم‌برثانیه ۴کی، ۶۰ فریم‌برثانیه ۴کی، ۶۰ فریم‌برثانیه
جی‌پی‌اس بله بله بله بله بله
ان‌اف‌سی بله بله بله بله بله
بلوتوث نسخه ۴.۲ نسخه ۴.۲ نسخه ۵.۰ نسخه ۵.۰ نسخه ۵.۰
چیپ‌ست اپل A10 فیوژن اپل A10 فیوژن اپل A11 بایونیک اپل A11 بایونیک اپل A11 بایونیک
پردازنده ۲.۳۴ گیگاهرتز چهار هسته‌ای ۲.۳۴ گیگاهرتز چهار هسته‌ای شش هسته‌ای شش هسته‌ای شش هسته‌ای
پردازشگر گرافیکی PowerVR Series 7XT GT7600 Plus PowerVR Series 7XT GT7600 Plus اختصاصی اپل اختصاصی اپل اختصاصی اپل
حافظه رم ۲ گیگابایت ۳ گیگابایت ۳ گیگابایت ۲ گیگابایت ۳ گیگابایت
وای‌فای Dual band, 802.11a/b/g/n/ac Dual band, 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, hotspot Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, hotspot Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, hotspot
سیستم‌عامل آی‌اواس ۱۰ آی‌اواس ۱۰ آی‌اواس ۱۱.۰ آی‌اواس ۱۱.۰ آی‌اواس ۱۱.۰
اتصالات رابط لایتنینگ رابط لایتنینگ رابط لایتنینگ رابط لایتنینگ رابط لایتنینگ

طراحی

چه رخدادهای اخیر کوپرتینو برایمان خوشایند باشند و چه آن‌ها را نادرست بدانیم، در هر صورت باید بپذیریم که اپل با آیفون ۱۰ استراتژی خود در قبال گوشی‌های هوشمند را تغییر داد و با آن، تصویری از آینده‌ی پلتفرم موبایل خود را به تصویر کشید؛ بنابراین طبیعی است که آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس در قیاس با این محصول آینده‌نگرانه، تکراری و ملال‌آور به نظر برسند. اپل، آیفون ۸ را محصولی با طراحی شیشه‌ای «کاملا جدید» معرفی می‌کند؛ اما در عمل چنانچه آن را کنار آیفون ۷ / ۷ پلاس قرار دهید، به‌سختی متوجه تفاوتی بین آن‌ها خواهید شد.

البته آنچه بدان اشاره کردیم به مفهوم طراحی ضعیف آیفون‌های جدید نیست؛ اما در حقیقت طراحی آیفون بعد از گذشت سه‌ سال از رونمایی آیفون ۶ / ۶ پلاس، تغییر چندانی نداشته است. گوشه‌های گرد، کلیدهای کنترل صدا، برآمدگی دوربین، پورت لایتنینگ و حاشیه‌های ضخیم نمایشگر، همگی در همان فُرمی قرار دارند که طی سال‌های اخیر تجربه کرده‌ایم. اکنون آیفون ۸ پلاس به‌صورت جزئی بزرگ‌تر شده است؛ اما تفاوت‌ها (۰.۲ میلی‌متر بلندتر، ۰.۲ میلی‌متر عریض‌تر و ۰.۲ میلی‌متر ضخیم‌تر) به‌اندازه‌ای نیست که نتوان آن را در کِیس آیفون ۷ پلاس جا داد!

اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus

مهم‌ترین تفاوت ظاهری آیفون‌های جدید نسبت به مدل‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۵، نوع متریال به‌کاررفته در ساخت آن‌ها محسوب می‌شود. کوپرتینونشین‌ها طراحی فلزی مدل‌های پیشین را با طراحی مبتنی بر ترکیبی از فلز و شیشه‌ جایگزین کرده‌اند؛ ترکیبی که این روزها به فرمولی موفق در بین تولیدکنندگان گوشی‌ هوشمند بدل شده است. اپل طراحی آیفون ۸ / ۸ پلاس را ترکیبی از مقاوم‌ترین پنل‌‌های شیشه‌ای در بین گوشی‌های هوشمند و فریمی هم‌رنگ با بدنه توصیف می‌کند؛ فریمی از جنس آلومینیوم سری ۷۰۰۰ که در صنایع هوایی به‌ کار می‌رود.

پنل‌های جلو و پشتی آیفون ۸ / ۸ پلاس از شیشه‌ای ساخته شده‌اند که به ادعای اپل، لایه‌ی تقویت‌کننده‌ی آن ۵۰ درصد عمیق‌تر است و در پسِ آن‌ها زیرساختی جدید از جنس فولاد وجود دارد. پنل‌های شیشه‌ای آیفون را پوشش اولئوفوبیکی فرا گرفته است که به ادعای اپل، زدودن اثر انگشت را از روی گوشی آسان‌تر می‌کند. البته‌ بی‌شک موارد یادشده به مفهوم مقاومت آیفون‌های جدید در برابر ضربه نیست؛ بنابراین استفاده از کِیس را همراه این گوشی‌ها توصیه می‌کنیم. 

طراحی شیشه‌ای آیفون‌های جدید، امکان اضافه‌ شدن قابلیتی را به پلتفرم موبایل اپل فراهم کرده که اندرویدی‌ها سال‌ها است از آن بهره می‌برند و به آن می‌بالند؛ به‌ لطف پنل شیشه‌ای آیفون ۸ / ۸ پلاس، اکنون این گوشی‌ها از شارژ بی‌سیم نیز پشتیبانی می‌‌کنند و خوشبختانه کوپرتینونشین‌ها استانداردی انحصاری برای این قابلیت توسعه نداده و استاندارد بی‌سیم Qi را ترجیح داده‌اند؛ بنابراین آیفون ۸ / ۸ پلاس اصولا باید با هر پد شارژ بی‌سیم موجود در بازار سازگار باشند.

اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus

یکی دیگر از مزایای پنل‌های شیشه‌ای نسبت به بدنه‌ی فلزی، امکان عبور سیگنال‌های مخابراتی از آن‌ها است. بنابراین آیفون‌های شیشه‌ای ۲۰۱۷ عاری از هرگونه نوار پلاستیکی برای تقویت آنتن‌دهی گوشی هستند؛ نوارهایی که طی سال‌های اخیر به بخشی جدایی‌ناپذیر از زبان طراحی آیفون بدل شده بودند. از تغییرات دیگر طراحی آیفون می‌توان به محدود شدن رنگ‌ها به طلایی، نقره‌ای و خاکستری (دیگر خبری از نسخه‌های رُزگلد و مشکی براق نیست)، حذف‌ شدن عبارت «Designed by Apple in California» از پشت گوشی و قرارگیری لوگوی براق اپل زیر پوشش شیشه‌ای آن اشاره کرد. درحالی‌که در سال ۲۰۱۷ بسیاری از پرچم‌داران اندروید عاری از هرگونه برآمدگی دوربین هستند؛ اما گویی اپل کماکان توانایی چنین کاری را ندارد؛ چرا که متأسفانه هنوز هم دوربین اصلی آیفون، برآمدگی قابل توجهی نسبت به پنل پشتی دارد؛ حتی آیفون ۱۰ هزار دلاری و آینده‌نگرانه‌ی کوپرتینونشین‌ها نیز از چنین مشکلی رنج می‌برد.

آیفون ۸ پلاس به مقدار قابل توجهی سنگین‌تر از آیفون ۷ پلاس (۲۰۲ گرم در برابر ۱۸۸ گرم) است؛ این موضوع در کنار ابعاد بزرگ گوشی، استفاده‌ی طولانی‌مدت از آن را دشوار می‌کند. پنل پشت شیشه‌ای آیفون ۸ / ۸ پلاس بسیار زیبا به‌ نظر می‌رسد و لمس آن نیز حس فوق‌العاده‌ای به‌ کاربر منتقل می‌کند؛ البته همانند هر گوشی شیشه‌ای دیگری، آیفون ۸ نیز به‌راحتی اثر انگشت را به خود جذب می‌کند، اما این مسئله در قیاس با گوشی براقی چون اچ‌تی‌سی یو ۱۱، کمتر به چشم می‌خورد.

اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus
اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus
اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus
اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus

همانند گذشته، کلید پاور در لبه‌ی سمت راست فریم جای گرفته است و لبه‌ی سمت چپ از کلیدهای کنترل حجم صدا و سویچ نوتیفیکیشن میزبانی می‌کند. کلید هوم فورس‌تاچ یکپارچه با تاچ‌آی‌دی در حاشیه‌ی پایین نمایشگر قرار گرفته؛ اما احتمالا آخرین‌ باری است که استفاده از کلید هوم را در گوشی‌های آیفون تجربه می‌کنیم. پورت لاینتینگ آیفون ۸ / ۸ پلاس در لبه‌ی پایین فریم و در کنار اسپیکرها قرار دارد و متأسفانه همانند نسل گذشته، خبری از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون نیست؛ اما خوشبختانه تبدیل لایتنینگ به جک ۳.۵ میلی‌متر هدفون در داخل جعبه‌ی گوشی موجود است.

درحالی‌که گوشی‌هایی مانند گلکسی‌ نوت ۸ و ال‌جی وی ۳۰ گواهی IP68 را کسب کرده‌اند، اپل موفق به دریافت گواهی IP67 از مؤسسه‌ی IEC برای گوشی‌های آیفون ۸ / ۸ پلاس شده است؛ بنابراین روی کاغذ، گوشی‌های جدید کوپرتینونشین‌‌ها مقاومت خوبی در برابر آب‌ و گردوغبار دارند و می‌توانند به مدت ۳۰ دقیقه، فشار آب را در عمق ۱.۵ متری تحمل کنند.

اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus

اگرچه طراحی شیشه‌ای، بر جذابیت آیفون‌های جدید افزوده است؛ اما پنل جلویی و حاشیه‌های بسیار ضخیم نمایشگر آن، طراحی گوشی‌های چند سال پیش را در ذهن تداعی می‌کند. طراحی آیفون ۸ / ۸ پلاس در برابر گوشی‌های بدون حاشیه‌ای همچون گلکسی نوت ۸، ال‌جی وی ۳۰ و شیائومی می میکس ۲ بسیار قدیمی و خسته‌کننده به‌ نظر می‌رسد.

نمایشگر

نمایشگرهای ال‌سی‌دی استفاده‌شده در آیفون‌های اپل همواره یکی از بهترین‌ نمونه‌های موجود در بازار بوده‌اند،‌ خوشبختانه آيفون ۸ پلاس نیز از قضیه مستثنا نیست. استفاده از نمایشگر اولد در آیفون ۱۰ رویه‌ی جدید کوپرتینو‌یی‌ها در انتخاب نمایشگرهای گوشی‌ها یا حتی تبلت‌های آینده‌شان را نشان می‌دهد؛ با این حال اپل ترجیح داده است در آیفون‌های ۸ و ۸ پلاس از نمایشگرهای رایج ال‌سی‌دی با نسبت تصویر ۱۶:۹ استفاده کند. نمایشگر آیفون ۸ پلاس از نظر ابعاد و رزولوشن تغییری نسبت به نسل قبل نکرده است؛ اپل در آیفون ۸ پلاس از یک نمایشگر ۵.۵ اینچی با روزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ استفاده کرده است. تراکم ۴۰۱ پیکسل در هر اینچ با اینکه چندان خیره‌کننده نیست اما برای کاربران عادی نیز مشکل‌ساز نخواهد شد. نسبت نمایشگر به بدنه‌ی ۶۷.۴ درصدی ‌آیفون ۸ پلاس برای یک گوشی ۷۰۰ دلاری آن هم در سال ۲۰۱۷ قابل دفاع نیست.

اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus

نمایشگر آیپدهای جدید اپل از قابلیتی با نام «True Tone» برای تنظیم شدت نور پنل و رنگ استفاده می‌کند. خوشبختانه هر سه آیفون جدید معرفی‌شده‌ی امسال به این قابلیت مجهز شده‌اند. در زمان فعال بودن این قابلیت، گوشی با دریافت شدت و دمای نور محیط بهترین تنظیمات را به‌صورت خودکار برای نمایشگر انتخاب خواهد کرد. گوشی با کمک حسگر اندازه‌گیری نور محیط، شرایط نوری را تشخیص می‌دهد؛ برای مثال اگر در محیطی با لامپ‌‌های آفتابی که دمای رنگ گرم‌تری دارند، از آیفون ۸ پلاس استفاده کنید، True Tone رنگ‌های نمایشگر را کمی گرم‌تر از حالت عادی به شما نمایش می‌دهد. این مسئله برای محیط‌هایی با نور سرد‌تر و آسمان ابری برعکس است. به لطف این قابلیت، چشمان کاربر به‌راحتی خود را با نمایشگر وفق می‌دهند و کمتر خسته می‌‌شوند؛ توصیه می‌کنیم حتما با مراجعه به تنظیمات نمایشگر این قابلیت را فعال کنید.

اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus

برای ارزیابی کنتراست و روشنایی نمایشگر آیفون ۸ پلاس، آن را در آزمایشگاه زومیت مورد بررسی قرار دادیم. تا پیش از این آیفون ۷ پلاس بیشترین روشنایی یک نمایشگر ال‌سی‌دی را در تست‌های ما به نام خود ثبت کرده بود. همانطور که انتظار داشتیم، نمایشگر آیفون ۸ پلاس هم نتیجه‌ی تقریبا یکسانی با نسل پیش رقم زد. حداکثر روشنایی نمایشگر آیفون ۸ پلاس در آزمایش‌های ما ۶۲۹ نیت به دست آمد. در بخش نمایش‌ رنگ مشکی نیز شاهد یک نتیجه نسبتا خوب هستیم؛ آیفون ۸ پلاس در تست‌ها بهترین نتیجه‌ی مشاهده‌شده در یک پنل ال‌سی‌دی را به نمایش نگذاشت. نسبت کنتراست Native برای نمایشگر این گوشی ۳۳۶ به دست آمد. حداقل روشنایی نمایشگر یک گوشی به‌عنوان معیاری برای استفاده‌ی راحت‌تر از گوشی در محیط‌های تاریک، یکی از معیارهای بررسی نمایشگر در زومیت محسوب می‌شود. نتیجه‌ی به‌دست‌آمده در این بخش با وجود رضایت‌بخش بودن، بهترین در بین گوشی‌های هم‌رده نیست. البته قابلیت «Night Shift» به تجربه‌ی بهتر در این شرایط کمک می‌کند.

روشنایی نمایشگرWhite, 0%Black, 100%, ManualWhite, 100%, ManualBlack, 100% AutoWhite, 100%, AutoMax Native Contrast
iPhone 8 plus 2.26 1.64 529 1.87 629 336
Xperia XZ1 5.2 1.03 432 1.1 473 430
V30 3.71 0 591 0 706
Galaxy note 8 2.85 0 738 0 1074
OnePlus 5 2.4 0 639 0 640
Xperia XZ Premium 3.87 1.38 411 1.55 414 298
Galaxy S8 Plus 2.39 0 698 0 1119
iPhone 7 Plus 1.53 1.81 553 2.21 647 305
LG G6 2.51 0.68 349 0.82 389 513
Huawei P10 1.73 3.57 532 3.50 531 152
HTC U11 4.68 3.18 395 3.97 515 130

دقت رنگ یکی از ویژگی‌های مهم در نمایشگرهای آیفون‌های اپل است که خوشبختانه در آیفون ۸ پلاس نیز شاهد آن هستیم. رنگ‌ها و خوانایی نمایشگر از زوایای مختلف کاملا رضایت‌بخش است و با یکی بهترین نمونه‌های بازار روبرو هستیم. پنل‌های ال‌سی‌دی استفاده‌شده در ‌‌آیفون‌های اپل، عملکرد خوبی در زیر نور مستقیم خورشید از خود نشان داده‌اند؛ آیفون ۸ پلاس همانند نسل‌ پیشین، در آفتابی‌ترین روزهای تابستان نیز در فضای باز قابل استفاده است و ما مشکل خاصی در زمان بررسی این گوشی مشاهده نکردیم. بازتاب نور از نمایشگر آیفون ۸ پلاس کمتر از نمونه‌هایی است که تا به امروز در زومیت بررسی کرده‌ایم. بد نیست بدانید که نمایشگر آيفون ۸ پلاس و برادر کوچکترش، همانند آیفون‌های دو سال گذشته به فناوری لمس سه‌بعدی مجهز شده‌اند.

اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus

نمایشگر آیفون ۸ قطعا اگر بهترین ال‌سی‌دی بازار نباشد، یکی از بهترین‌ نمونه‌ها خواهد بود؛ با این حال نباید از برتری‌های نمایشگر اولد بگذریم. استفاده از نمایشگر اولد در آیفون ۸ و ۸ پلاس را ترجیح می‌دادیم، صرف‌ نظر از آنچه ما علاقه‌مند به دیدن آن در آیفون ۸ بودیم، پنل کنونی و خروجی تصویر آن را می‌پسندیم. اگر از کاربران آیفون‌های نسل گذشته هستید، به دنبال دلیل دیگری به جز نمایشگر برای تعویض دستگاه خود باشید؛ زیرا تنها با نمونه‌ای بهبودیافته از یک نمایشگر خوب روبرو هستیم.

اسپیکر

اپل استفاده از اسپیکرهای استریو در گوشی‌های هوشمند خود را برای نخستین‌ بار با آیفون ۷ / ۷ پلاس و با هدف بالا بردن «گستره‌ی دینامیکی صدا» آغاز کرد؛ این روند در آیفون ۸ / ۸ پلاس نیز ادامه یافته است. اسپیکرهای استریوی آیفون در لبه‌ی پایین فریم گوشی و حاشیه‌ی بالای نمایشگر (یکپارچه‌شده با اسپیکر مکالمه) قرار دارند و اکنون بنا به ادعای کوپرتینونشین‌ها، صدای باس عمیق‌تر و غنی‌تری ارائه می‌دهند و حجم صدای خروجی آن‌ها نیز ۲۵ درصد افزایش یافته است. 

اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus

در ارزیابی‌های ما، خروجی صدای اسپیکر آیفون ۸ پلاس نه‌تنها از لحاظ بلندی با گوشی اچ‌تی‌سی یو ۱۱ برابری داشت، بلکه کیفیت و شفافیت آن نیز بسیار عالی بود؛ به‌طوری که در بالاترین حجم صدا نیز صدایی واضح، عاری از نویز و شفاف به‌ گوش می‌رسید. خروجی صدای هدفون آیفون ۸ پلاس نیز مثال‌زدنی و لذت‌بخش بود؛ البته نمی‌توان عملکرد آن را از این حیث با گوشی‌های مجهز به مبدل دیجیتال به آنالوگ مانند ال‌جی وی ۳۰ برابر دانست.

نرم‌افزار و رابط کاربری

سیستم‌عامل و نرم‌افزار همواره یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد بحث طرفداران دو سیستم‌عامل اندروید و iOS است. ‌آیفون‌های جدید همگی به‌صورت پیش‌فرض با نسخه‌ی ۱۱ سیستم‌عامل iOS روانه بازار می‌شوند. زبان طراحی این نسخه از iOS دچار تغییرات کوچک و بزرگی شده است؛ به بیان دیگر با یک بروزرسانی نسبتا بزرگ روبرو هستیم. نسخه‌ی جدید این سیستم‌عامل محبوب، با macOS یکپارچه‌تر شده است و سیری نیز با صدای طبیعی‌تری با شما صحبت می‌کند. علاوه بر هماهنگی کامل iOS با سخت‌افزار آیفون که به عملکرد سریع و روان دستگاه در اجرای فرامین منجر می‌شود، بروزرسانی همزمان و بدون تبعیض دستگاه‌های مبتنی بر این سیستم‌عامل را نیز دوست داریم. بدون توجه به قابلیت‌ استفاده از رام‌‌های غیر رسمی، به روزرسانی با تأخیر و محدود بودن آن به مدل‌های خاص در گوشی‌های اندروید یک ضعف بزرگ به شمار می‌رود. در بخش‌های دیگر، هر یک از دو سیستم‌عامل برتری‌های خاص خود را نسبت به دیگری دارند که پرداختن به آن از حوصله‌ی بحث خارج است.

بررسی آیفون 8 پلاس / iphone 8 plus review

کنترل سنتر نسخه‌ی جدید iOS باز طراحی شده است و از قابلیت لمس سه‌بعدی نیز پشتیبانی می‌کند. اضافه شدن کنترل سنتر جدید به iOS را به دلیل قابلیت‌ها و امکان شخصی‌سازی بیشتر، یک قدم مثبت و خوب از سوی اپل می‌دانیم. به لطف قابلیت شخصی‌سازی در کنترل سنتر جدید، می‌توان به گزینه‌های مختلفی مانند ضبط صفحه‌ی نمایش، هوم کیت، شیفت شب، دوربین، حالت رانندگی، زنگ هشدار، اپل تی‌وی، ضبط صدا، زمان‌سنج و موارد دیگر به‌طور مستقیم دست پیدا کرد.

بیشتر اپلیشکین‌های پیش‌فرض و مهم در iOS 11 بازطراحی شده‌اند؛ اما مهم‌ترین اپلیکیشنی که تغییرات زیادی به خود دیده اپ استور است. در نوار پایینی فروشگاه نرم‌افزاری اپل، پنج بخش تحت عناوین Updates ،Apps ،Games ،Today و Search وجود دارد. بخش Today، نرم‌افزارها و بازی‌های برجسته‌ را طبق یک موضوع خاص برای کاربران نشان می‌دهد. در بخش Games می‌توان به پیش‌نمایش بازی‌ها، اطلاعات قیمتی و امتیازبندی‌های مختلف آن دسترسی داشت. اپلیکیشن «Files» در زمان‌ معرفی سر و صدای زیادی به پا کرد و بسیاری از کاربرانی را که مشتاق دیدن یک نرم‌افزار مدیریت فایل کامل از سوی اپل بودند ، تا حدودی ناامید کرد. اپلیکیشن فایلز در سیستم عامل iOS 11 امکان جستجو، باز کردن و ویرایش فایل‌های ابری موجود در درایو آی‌کلود و نرم‌افزارهای ابری شخص سومی مانند باکس، دراپ‌باکس، وان‌درایو مایکروسافت، گوگل درایو، ادوبی کریتیو کلود و دو فضای ابری چینی را برای کاربران فراهم می‌کند.

بررسی آیفون 8 پلاس / iphone 8 plus review

اصلی‌ترین تغییر نسخه جدید iOS از نگاه ما به‌عنوان یک کاربر ایرانی، اضافه شدن پشتیبانی از کیبورد استاندارد فارسی به این سیستم‌عامل است. با استفاده از کیبورد استاندارد فارسی موجود در سیستم عامل iOS 11، قادر به بهره‌مندی از تمامی ویژگی‌های یک صفحه کلید فارسی از جمله تایپ اعداد فارسی، نیم‌فاصله و موارد دیگر خواهید بود. خوشبختانه پشتیبانی از کیبورد سخت‌افزاری فارسی نیز به این نسخه از iOS اضافه شده است. برای فعال‌سازی کیبورد استاندارد فارسی در دستگاه‌های مبتنی بر این نسخه از iOS، کافی است از بخش تنظیمات عمومی، Keyboard و سپس Keyboards را انتخاب کنید؛‌ در صفحه‌ی نمایش داده شده با لمس «Add new Keyboard» گزینه‌ی «Persian» را جستجو و انتخاب کنید.

اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus

در سیستم عامل جدید iOS 11 با فشردن هم‌زمان کلید پاور و دکمه‌ی هوم، یک اسکرین‌شات ثبت و به گوشه‌ی پایینی سمت چپ صفحه‌ی نمایش منتقل می‌شود. در این حالت کاربر می‌تواند در صورت تمایل با لمس اسکرین‌شات، آن را ویرایش یا بدون اعمال تغییرات، تأیید و ذخیره کند. اپل موزیک و اپلیکیشن نقشه‌ی اپل هم نسبت به گذشته تغییر کرده‌اند و قابلیتی به نام «Do Not Disturb While Driving» نیز برای خاموش کردن اعلان‌ها در هنگام رانندگی به سیستم‌عامل افزوده شده است.

بررسی آیفون 8 پلاس / iphone 8 plus review

بررسی تمام موارد جدید iOS 11 از حوصله‌ی این بحث خارج است، شما می‌توانید مقالات مرتبط با آن را در زومیت مطالعه کنید. در پایان این بخش باید گفت iOS 11 با وجود اینکه تمرکز ویژه‌ای روی قابلیت‌های تبلتی دارد؛ اما تازه‌هایی را نیز به آیفون‌های اپل می‌آورد. این سیستم‌عامل جدید برای تمام آیفون‌های چند سال اخیر در دسترس است؛ از این رو عرضه‌ی آیفون ۸ پلاس با این سیستم‌عامل برتری خاصی به این گوشی نمی‌دهد. عملکرد این سیستم‌‌عامل همانند نسخه‌‌های پیشین بسیار روان و کم نقص است؛ با این حال هنوز هم محدودیت‌های گذشته به قوت خود باقی هستند.

دوربین

دوربین همواره یکی از اصلی‌ترین نقاط قوت آیفون‌های اپل بوده است و آیفون ۸ پلاس نیز از این قاعده مستثنا نیست. عملکرد دوربین آیفون ۸ پلاس با وجود استفاده از همان مشخصات فنی در نسل قبلی یا آیفون ۷ پلاس به اندازه‌ای بهبود یافته که این گوشی موفق شده است در آزمایش DxOMark امتیاز ۹۴ را کسب کند که بالاترین امتیاز ثبت‌شده توسط یک گوشی در آزمایش دوربین این وب‌سایت معتبر است. آیفون ۸ پلاس همچون نسل پیشین از وجود یک دوربین دوگانه با چینش افقی دوربین‌ها بهره می‌برد. هرچند سنسور مورد استفاده در هر دو دوربین این گوشی‌ هوشمند از نظر رزولوشن با هم برابری می‌کند؛ اما چیزی که باعث شده عملکرد دوربین آیفون ۸ پلاس با سایر رقبا متفاوت باشد، سیستم پردازش تصویر در کنار نوع لنزهای مورد استفاده در این گوشی‌ هوشمند است.

اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus

اپل در آیفون ۸ پلاس از دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی بهره برده است؛ با این تفاوت که دوربین اصلی از وجود یک لنز واید ۲۸ میلی‌متری با f/1.8 و همچنین پشتیبانی از لرزش‌گیر اپتیکال بهره می‌برد. دوربین دوم آیفون ۸ پلاس یک لنز ۵۶ میلی‌متری تله‌فوتو با f/2.8 دارد که برجسته‌ترین ویژگی‌ آن، امکان زوم دو برابری اپتیکال است. با استفاده از این همین دوربین است که می‌توان تصاویر پرتره با افکت بوکه ثبت کرد. دوربین آیفون ۸ پلاس از وجود سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز بهره می‌برد. ضمنا یک فلش ال‌‌ای‌دی چهارگانه‌ی دوال تون نیز در کنار این دوربین قرار گرفته است. دوربین سلفی آیفون ۸ پلاس از وجود یک سنسور ۷ مگاپیکسلی با f/2.2 بهره می‌برد. از قابلیت‌های دوربین سلفی آیفون ۸ پلاس باید به قابلیت شناسایی چهره در کنار پشتیبانی از HDR و ثبت تصاویر پانوراما اشاره کرد. دوربین سلفی آیفون ۸ پلاس از ثبت ویدیوهای فول‌ اچ‌دی با نرخ ۳۰ فریم در ثانیه و اچ‌دی با نرخ ۲۴۰ فریم در ثانیه پشتیبانی می‌کند.

اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus

دوربین اصلی آیفون ۸ پلاس از نظر ویدیویی قادر است ویدیوهایی با رزولوشن ۲۱۶۰ پیکسل با نرخ‌ ۲۴، ۳۰ و ۶۰ فریم در ثانیه ثبت کند. نرخ ثبت ویدیوهای فول اچ‌دی توسط دوربین این گوشی‌ هوشمند به ترتیب ۳۰، ۶۰، ۱۲۰ و ۲۴۰ فریم بر ثانیه است. آیفون ۸ پلاس قادر است همزمان با ثبت ویدیوی 4K، تصاویری با رزولوشن ۸ مگاپیکسل ثبت کند. دوربین آیفون ۸ پلاس از نظر مشخصات فنی تفاوت چندان زیادی با نسل پیشین این گوشی‌ هوشمند یا آیفون ۷ پلاس ندارد. اپل موفق شده است با بهره‌گیری از همان سخت‌افزار پیشین و بهبود سیستم نرم‌افزاری پردازش تصویر در کنار تراشه‌ی جدید A11 بایونیک، کیفیت تصاویر ثبت‌شده با دوربین آیفون ۸ پلاس را بیش از پیش بهبود دهد.

دوربین آیفون ۸ پلاس را می‌توان از جنبه‌های متعددی مورد بررسی قرار داد که شامل عملکرد دوربین اصلی، دوربین مجهز به لنز تله‌فوتو و همچنین فیلم‌برداری این گوشی‌ هوشمند است. با توجه به بهبود‌های نرم‌افزاری صورت‌گرفته در سیستم پردازش تصاویر آیفون ۸ پلاس، تصاویر ثبت‌شده با استفاده از دوربین اصلی این گوشی نویز کمتری دارند و به مراتب جزئیات بیشتری در تصاویر نمایش داده می‌شود. این موضوع تفاوت چندانی در عملکرد دوربین به هنگام عکاسی در محیط‌های پرنور یا کم‌نور ندارد و در صورت مقایسه تصاویر ثبت‌شده با آیفون ۸ پلاس و آیفون ۷ پلاس، می‌توان این تفاوت را به‌روشنی مشاهده کرد.

اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus

در زمان استفاده از دوربین مجهز به لنز تله‌فوتو باید به این نکته اشاره کنیم که دوباره آیفون ۸ پلاس در مقایسه با آیفون ۷ پلاس بهبود یافته است. در زمان ثبت تصاویر پرتره با افکت بوکه می‌توان به‌روشنی مشاهده کرد که دوربین آیفون ۸ پلاس قادر است عمق تصاویر را بسیار بهتر از نسل پیش تشخیص دهد. در واقع ثبت تصاویر پرتره در آیفون ۸ پلاس تنها محدود به بوکه کردن پس‌زمینه نیست و حتی با وجود مات شدن پس‌زمینه نیز می‌توان جزئیات بیشتری در مقایسه با نسل پیشین مشاهده کرد. آیفون ۸ پلاس در زمان ثبت تصاویر با استفاده از دوربین دوم نیز جزئیات بیشتری از سوژه به همراه نویز کمتر ثبت می‌کند. همچنین عکاسی در حالت پرتره در محیط‌های کم‌نور نویز کمتری در مقایسه با آیفون ۷ پلاس ثبت می‌کند که نشان از بهبود عملکرد دوربین این گوشی هوشمند دارد.

به‌طور حتم در زمان کار کردن با دوربین آیفون ۸ پلاس می‌توان به‌روشنی درک کرد که چرا دوربین این گوشی موفق شده است امتیاز ۹۴ را از DxOMark به دست بیاورد. با توجه به اینکه آیفون ۸ پلاس از وجود قابلیت خودکار HDR بهره می‌برد، این ویژگی در بهترین حالت ممکن مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ به‌طوری که می‌توان جزئیات سوژه‌های قرارگرفته در سایه را نیز با وجود نور شدید در محیط روباز مشاهده کرد. با توجه به اینکه آیفون ۸ پلاس به همراه iOS 11 راهی بازار شده است، اپلیکیشن دوربین این گوشی در مقایسه با نسل‌های پیشین فرق می‌کند. ظاهر اپلیکیشن دوربین آیفون ۸ پلاس بسیار ساده است.

بررسی آیفون ۸ پلاس / iphone 8 review

کلید‌های مربوط برای استفاده کردن از قابلیت‌های دوربین آیفون ۸ پلاس در دو نوار بالای کلید شاتر و همچنین نوار بالایی اپلیکیشن دوربین قرار گرفته‌اند. در نوار بالایی به ترتیب از سمت راست به چپ می‌توان آیکون‌های مربوط به افکت‌های تصویری ، فعال کردن تایمر، ثبت تصاویر لایو و تنظیمات مربوط به فلش را مشاهده کرد. در نوار پایینی به ترتیب از سمت راست می‌توان عکاسی را در حالت‌های پانوراما، مربعی، پرتره، عکاسی معمولی، ثبت ویدیو، ویدیوی اسلوموشن و ویدیوی در حالت تایم‌لپس ثبت کرد. یکی از نکاتی که باید در مورد ثبت ویدیو با استفاده از آیفون ۸ پلاس اشاره کنیم، نبود تنظیمات برای تغییر رزولوشن و نرخ ثبت ویدیو در داخل خود اپلیکیشن دوربین است. برای تغییر رزولوشن و نرخ ثبت ویدیو در آیفون ۸ پلاس باید به بخش تنظیمات رفت و پس از انتخاب دوربین، تنظیمات مورد نیاز را اعمال کرد.

در صورت انتخاب حالت پرتره برای عکاسی، چندین گزینه برای تنظیم نوع نور سوژه در اختیار کاربر قرار می‌گیرد که به ترتیب شامل نور طبیعی، نور استودیو، کانتورینگ، نورپردازی روی سن و نورپردازی سیاه و سفید روی سن است. هر یک از این حالت‌ها برای ثبت تصاویر پرتره با افکت بوکه، قابلیت نورپردازی خاصی در اختیار کاربران قرار می‌دهد. برای مثال در حالت نورپردازی روی سن به حالت سیاه و سفید، سوژه انتخاب می‌شود و سپس اطراف سوژه به جای اعمال افکت بوکه به رنگ مشکی درمی‌آید و نورپردازی روی چهره و خود سوژه به‌صورت سیاه و سفید اعمال می‌شود. در صورتی که نکات ظریف عکاسی در این حالت به‌خوبی رعایت شود، یک تصویر بسیار زیبا خلق خواهد شد. در حالت عکاسی پرتره به روش نورپردازی کانتورینگ نیز تمرکز روی برجسته کردن نکات مثبت در چهره کاربر و بی‌اثر کردن المان‌های نه‌چندان زیبا و خوشایند سوژه است.

نمونه تصاویر ثبت‌شده با آیفون ۸ پلاس

بازده و عملکرد

اپل معمولا جزئیات زیادی در رابطه با مشخصات سخت‌افزاری محصولات خود، به‌ویژه آیفون ارائه نمی‌دهد و صرفا به اشاره به بهبود‌های صورت‌گرفته نسبت به نسل‌های گذشته بسنده می‌کند. اما نتایج کالبد‌شکافی وب‌سایت IFIXIT از گوشی آیفون ۸ پلاس نشان از آن دارند که فبلت جدید اپل در کنار تراشه‌ی قدرتمند A11 Bionic از سه گیگابایت حافظه‌ی رم از نوع LPDDR4، مودم ال‌تی‌ایی X16‌ کوالکام و حافظه‌ی ۶۴ یا ۲۵۶ گیگابایتی NAND بهره می‌برد.

تراشه‌ی A11 Bionic توسط شرکت تایوانی TSMC و با لیتوگرافی ۱۰ نانومتری FinFET تولید شده است. تراشه‌ی موبایل جدید اپل، ۴.۳ میلیارد ترانزیستور را در فضایی به مساحت ۸۹.۲۳ میلی‌متر مربع در بر می‌گیرد؛ بنابراین ۳۰ درصد کوچک‌تر از تراشه‌ی A10 Fusion است. تراشه‌ی A11 Bionic بر مبنای متد پکیجینگ PoP با حافظه‌ی رم ۲ گیگابایتی LPDDR4 در آیفون ۸ و حافظه‌ی رم ۳ گیگابایتی LPDDR4 در آیفون ۸ پلاس یکپارچه شد استه؛ بنابراین نسبت به تراشه‌های مرسوم، فضای کمتری اشغال می‌کند و از لحاظ فیزیکی با کوتاه‌ شدن فواصل، انتشار سیگنال‌ها سریع‌تر صورت می‌پذیرد.

مقایسه‌ی مشخصات تراشه‌‌ی A11 Bionic با سایر تراشه‌های بالارده
مشخصات / تراشهA11 BionicA10 Fusionاسنپدراگون ۸۳۵اکسینوس ۸۸۹۵
سی‌پی‌یو ۲ هسته‌ی قدرتمند Monsoon
۴ هسته‌ی کم‌مصرف Mistral
۲ هسته‌ی قدرتمند Hurricane با فرکانس ۲.۳۴ گیگاهرتز
۲ هسته‌ی کم‌مصرف Zephyr
۴ هسته‌ی Kryo 280 با فرکانس ۲.۴۵ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی پردازشی Kryo 280 با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی اکسینوس M2 با فرکانس ۲.۳۱۴ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی پردازشی Cortex-A53 با فرکانس ۱.۶۹ گیگاهرتز
جی‌پی‌یو اختصاصی اپل PowerVR GT7600
سفارشی‌سازی‌شده
Adreno 540
۷۱۰ مگاهرتز
Mali G71MP20 

کنترلر حافظه LPDDR4 LPDDR4 LPDDR4X LPDDR4X
حافظه‌ی ذخیره‌سازی -- -- eMMC 5.1, UFS 2.1 eMMC 5.1, UFS 2.1
مودم Down: LTE Cat16
Up: LTE Cat13
Down: LTE Cat12
Up: LTE Cat13
Down: LTE Cat16
Up: LTE Cat13
Down: LTE Cat16
Up: LTE Cat13
ISP -- -- ۳۲ مگاپیکسل تکی
۱۶ مگاپیکسل دوگانه
دوربین عقب: ۲۸ مگاپیکسل
دوربین جلو: ۲۸ مگاپیکسل
فرایند تولید ۱۰ نانومتری FinFET ۱۶ نانومتری FinFET ۱۰ نانومتری FinFET ۱۰ نانومتری FinFET

سیستم‌-روی-یک-چیپ A11 Bionic از شش هسته‌ی پردازشی ۶۴ بیتی با ریزمعماری ARMv8-A بهره می‌برد که توسط اپل طراحی شده‌اند. این هسته‌ها به دو دسته‌، شامل دو هسته‌ی قدرتمند با نام Monsoon و چهار هسته‌ی کم‌مصرف با نام Mistral تقسیم می‌شوند. طبق ادعای اپل، هسته‌های کم‌مصرف و قدرتمند به‌ ترتیب ۷۰ و ۲۵ درصد سریع‌تر از نمونه‌های به‌کاررفته در تراشه‌ی A10 Fusion هستند.

تراشه‌ی موبایل جدید اپل، در مجموع از ۶۴ کیلوبایت حافظه‌ی نهان سطح یک و ۸ مگابایت حافظه‌ی نهان سطح دو بهره می‌برد. وظیفه‌ی جمع‌آوری و پردازش داده‌های مربوط حسگرهایی مانند شتاب‌سنج‌، ژیروسکوپ و قطب‌نما جهت کاسته‌ شدن از بار پردازشی CPU بر عهده‌ی نسل جدید کمک‌پردازنده‌ی حرکتی اپل موسوم به M11 است که در بطن تراشه‌ی A11 قرار دارد و با سایر اجزای این تراشه یکپارچه شده است. اپل مدعی است که تراشه‌ی A11 Bionic با جهت‌دهی تسک‌های مختلف بین هسته‌های قدرتمند و کم‌مصرف پردازنده‌ی مرکزی، توان پردازشی فوق‌العاده‌ی خود را به‌صورت هوشمندانه‌ای مدیریت می‌کند؛ بدین ترتیب پردازش‌هایی مانند ارسال پیام و وب‌گردی، سریع‌تر از گذشته و با مصرف انرژی کمتری انجام می‌شوند و به‌ لطف کنترلر عملکرد نسل دومی A11، می‌توان از توان پردازشی هر ۶ هسته به‌صورت همزمان بهره برد.

اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus

اپل در سال جاری میلادی همکاری خود با شرکت Imagination Technologies را قطع کرد؛ بدین ترتیب کوپرتینونشین‌ها با توسعه‌ی نخستین واحد پردازش گرافیکی اختصاصی خود، آن را در تراشه‌ی A11 Bionic به‌ کار بردند. این پردازنده‌ی گرافیکی از سه هسته‌ی پردازشی بهره می‌برد و طبق اپل ۳۰ درصد نسبت به نمونه‌ی استفاده‌شده در تراشه‌ی A10 Fusion سریع‌تر است. واحد پردازش گرافیکی به‌کاررفته در تراشه‌ی A11 با پشتیبانی از کتابخانه‌ی Metal 2 اپل و فریم‌وُرک Core ML، امکان توسعه‌ی بازی‌های سنگین و یکپارچه‌سازی یادگیری ماشین با اپلیکیشن‌ها را برای توسعه‌دهندگان فراهم می‌کند و پردازنده‌ی موبایل جدید اپل را برای اجرای بازی‌های سه‌بعدی و ارائه‌ی تجربه‌ی بهتر و واقع‌گرایانه‌تر واقعیت افزوده، بهینه می‌کند.

تراشه‌ی A11 Bionic از پردازشگر تصویر جدیدی بهره می‌برد که از قابلیت‌های مبتنی بر عکاسی محاسباتی، مانند تخمین نورپردازی، ثبت گسترده‌ی رنگ و پردازش پیشرفته‌ی پیکسل پشتیبانی می‌کند. این تراشه از یک واحد اختصاصی مبتنی بر شبکه‌ی عصبی موسوم به Neural Engine بهره می‌برد که قادر به انجام بالغ بر ۶۰۰ میلیارد عملیات در ثانیه است و در کاربردهایی مانند فیس آی‌دی، انیموجی و سایر تسک‌های مبتنی بر یادگیری ماشین استفاده می‌شود.

برای آنکه عملکرد آیفون ۸ پلاس را به لحاظ توان پردازشی بسنجیم، در ابتدا طبق روال بررسی‌های زومیت، بنچمارک‌های مختلف را روی این فبلت اجرا کردیم که در ادامه می‌توانید نتایج حاصل را مشاهده کنید:

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل پرچم‌دار
تلفن / تبلت

AnTutu 6

3DMark
IceStorm
Unlimited

PCMark
Work 2.0
/Overall
Web Browsing

Geekbench 4
/Single
Multi
GFXBench
/Manhattan 3.1
Offscreen
GFXBench
/Car Chase
Offscreen
GFXBench
/T-Rex
OffScreen
Vellamo
/Browser
Metal

CF Bench
v1.3

iPhone 8 Plus

223699

64084

--

4285
9469
59FPS
48FPS
--

117FPS
140FPS

--

--

Xperia XZ1

166167

36752

6298
6049

1811
6508
38FPS
37FPS
25FPS
24FPS

59FPS
101FPS

6262
3442

68111

LG V30

170756

39506

5714
5705

1909
6330
17FPS
34FPS
12FPS
23FPS

56FPS
99FPS

5267
3215

65698

Galaxy Note 8

174364

32586

5121
4858

1992
6673
23FPS
43FPS
13FPS
26FPS

60FPS
123FPS

7118
3193

58788

iPad Pro 10.5 227599 54609 - 3928
9325
58FPS
100FPS
- 59FPS
217FPS
- -
OnePlus 5

171993

41163

6666

1953
6716
40FPS
40FPS
24FPS
24FPS

60FPS
113FPS

7303
2714

68851

Sony Xperia XZ Premium

161200

39926

6675
6287

1979
5927
41FPS
40FPS
25FPS
23FPS
60FPS
108FPS
6739
3423

65027

HTC U11

173946

40449

6887
6323

1892
6350
14FPS
31FPS
10FPS
19FPS
48FPS
89FPS
7044
2720

68303

Samsung Galaxy S8+

173282

31219

5307
5162

2019
6452

22FPS
36FPS

13FPS
25FPS

57FPS
103FPS

7565
3209

58165

LG G6

130962

*

5221
4157

1749
4170

12FPS
26FPS

8.2FPS
16FPS

41FPS
63FPS

4368
3625

34373

Samsung Galaxy S8

171795

28659

5045
4773

1988
6627

23FPS
35FPS

13FPS
25FPS

58FPS
104FPS

4467
3348

54718

HTC U Ultra 148858 26849

6489
5789

1645
4014

44FPS
23FPS

18FPS
18FPS

57FPS
61FPS

5888
3091

67896
Huawei P10 120,852 22,923

6299
5521

1928
5608

18FPS
17FPS

12FPS
9.9FPS

52FPS
55FPS

6004
2737

55,639
Xiaomi Mi Mix 138654 26098

6798
5902

1821
4296

46FPS
22FPS

19FPS
19FPS

57FPS
63FPS

5978
3124

69034
Google Pixel Xl 138,423 25,856

6589
5871

1478
4218

44FPS
21FPS

18FPS
17FPS

57FPS
62FPS

5846
3087

68021
Huawei Mate 9 122,178 27,471 6321
5612
1940
5855
20FPS
20FPS
12FPS
11FPS
57FPS
62FPS

- / 3382

59,427
Moto Z 136846 24987     18FPS
32FPS
12FPS
19FPS
 

4901
3458

65879
Xiaomi Mi5s 134568 25648   1701
3992
26FPS
26FPS
16FPS
16FPS
 

4896
3345

64359
Xperia XZ 124589 24569          

4856
3256

64589
Apple iPhone 7 168242                
Galaxy Note 7 132586 23989          

4823
2956

63989
OnePlus 3 141895 27546          

4986
3568

66587
Galaxy S7 edge 127589 24046          

4789
3058

65489

آیفون ۸ پلاس در بنچمارک انتوتو که تمام جنبه‌های گوشی، مانند GPU ،CPU، رم و تجربه‌ی کاربری را مورد بررسی قرار می‌دهد، به امتیاز ۲۲۳۶۹۹ دست یافت که با اختلافی فاحش، بالاترین امتیازی محسوب می‌شود که طی سال‌های گذشته در بررسی گوشی‌های هوشمند با آن مواجه شدیم. بنچمارک Ice Storm Unlimited یک تست آف‌اسکرین برای مقایسه‌ی CPU و GPU در دستگاه‌های مختلف محسوب می‌شود؛ بنابراین مواردی مانند رزولوشن نمایشگر و DPI آن، تأثیری بر نتایج ندارند، در این تست، آیفون ۸ پلاس موفق به کسب امتیاز ۶۴۰۸۴ شد که تقریبا دو برابر امتیاز گلکسی نوت ۸ در این آزمون است. آیفون ۸ پلاس به مدد تراشه‌ی قدرتمند خود، در این آزمون، امتیازی مشابه مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی کسب کرد.

اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus

بنچمارک گیک‌بنچ با محوریت بررسی عملکرد CPU در تسک‌های روزمره، در دو حالت تک و چند هسته‌ای عمل می‌کند؛ این تست نشان می‌دهد که پردازنده‌ی مرکزی A11 Bionic با شکستن رکورد قبلی تراشه‌ی A10 Fusion روی آیفون ۷ / ۷ پلاس، اکنون در کنار A10X Fusion بهترین عملکرد در بین تمام پردازنده‌های موبایل مبتنی بر معماری آرم را دارد. در بنچمارک GFXBench که روی پردازش گرافیکی تمرکز دارد، آزمون‌های Manhattan 3.1 و T-Rex را در دو حالت آن‌اسکرین و آف‌اسکرین اجرا کردیم. آیفون ۸ پلاس با نمایشگر فول اچ‌دی خود در حالت آن‌اسکرین که رزولوشن نمایشگر نیز بر نتایج تأثیرگذار است، با اختلافی قابل توجه، بهترین عملکرد را در بین تمام گوشی‌های هوشمند دارد؛ اما در حالت آف‌اسکرین، میزان اختلاف کاهش یافت.

باتری

همان‌طور که در بخش طراحی اشاره کردیم، آیفون ۸ پلاس در هر سه بُعد طول، عرض و ارتفاع، ۰.۲ میلی‌متر بزرگ‌تر از آیفون ۷ پلاس است؛ اما به‌ دلیل اضافه‌ شدن ماژ‌ول شارژ بی‌سیم به این گوشی، کوپرتینونشین‌ها ناچار به استفاده از باتری کوچک‌تری در آن شده‌اند. آیفون ۸ پلاس برای تأمین انرژی مورد نیاز خود، از یک باتری ۲۶۹۱ میلی‌آمپر ساعتی استفاده می‌کند؛ بنابراین ظرفیت باتری این گوشی نسبت به نمونه‌ی ۲۹۰۰ میلی‌آمپ رساعتی به‌کاررفته در آیفون ۷ پلاس، حدود ۷.۲ درصد (معادل ۲۰۹ میلی‌آمپر ساعت) کاهش یافته است که مقدار قابل توجهی محسوب می‌شود.

البته اپل مدعی است که به‌ لطف بهینه‌سازی‌های انجام‌شده روی تراشه‌ی A11 Bionic، شارژدهی آیفون ۸ پلاس مشابه آیفون ۷ پلاس خواهد بود. این شرکت شارژدهی ۱۳ و ۱۴ ساعتی را به‌ترتیب برای وب‌گردی و پخش فیلم با آیفون ۸ پلاس پیش‌بینی می‌کند؛ اما شارژدهی پرچم‌دار جدید این شرکت در واقعیت چگونه است؟ برای یافتن پاسخ این سؤال، آزمون‌های متداول زومیت را روی این گوشی انجام دادیم.

اپل آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 Plus

زومیت، شارژدهی گوشی‌های هوشمند را با چهار آزمون مختلف بررسی می‌کند. ابتدا ویدیویی با رزولوشن اچ‌دی، در شرایطی به‌صورت مداوم تا زمان خاموش‌ شدن دستگاه تأمین می‌شود که روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ نیت تنظیم شده است و تمام ارتباطات بی‌سیم قطع شده‌اند (حالت هواپیما). در آزمایش بعدی الگوریتم وب‌گردی روی دستگاه متصل به شبکه‌ی وایرلس با شدت روشنایی ۲۰۰ نیت نمایشگر اجرا می‌شود و این آزمایش نیز تا زمان خاموش شدن گوشی ادامه دارد.

و در نهایت بنچمارک PCMark‌ و GFXBench روی گوشی اجرا می‌شوند که نمونه‌ی اول، یکی از گزینه‌های توانمند در شبیه‌سازی استفاده‌ی روزمره‌ی کاربران از گوشی‌ها است و دیگری ترکیبی از توانایی پردازشی را در کنار شارژدهی بررسی می‌کند. گوشی‌های موبایل باید قادر به ارائه‌ی نتایجی مناسب در هر دو بخش باشند. برخی از برند‌ها با اورکلاک پردازنده، توان پردازشی بالایی به ارمغان می‌آورند؛ اما هنگام شرایط کاری سنگین، باتری گوشی به‌سرعت خالی خواهد شد. باید خاطرنشان کنیم که بنچمارک PCMark برای سیستم‌عامل iOS توسعه داده نشده است؛ از این رو در بخش دوم آزمون باتری به اجرای بنچمارک GFXBench بسنده می‌‌کنیم.

گوشی / تستنمایشگرظرفیت 
(mah)
ویدیو 
(h)
وب‌گردی 
(h)
GFXBench
Manhattan 3.1
Battery LifeTime

GFXBench
Manhattan 3.1
LongTime Performance

PCMark
(h)
iPhone 8 Plus 1080p / "5.5 2691 13:10 11:30 TBA TBA --
Xperia XZ1 1080p / "5.2 2700 11:37 9:28 180.3min 1610Frame 6:32
LG V30 QHD+ / "6.0 3300 12:30 9:36 237.7min 802.3Frame 8:25
Galaxy Note 8 WQHD+ / "6.3 3300 13:48 10:25 173.1min 833.7Frame 6:41
OnuPlus 5 1080p / "5.5 3300 16:45 11:40 185.6min 1,937Frame 10:00
Sony Xperia XZ Premium 4K / "5.5 3,230 7:00 10:04 180.3min 1,718Frame 7:44
HTC U11 QHD / "5.5 3,000 11:04 10:12 339.4min 730.0Frame 7:55
+Samsung Galaxy S8 WQHD+ / "6.2 3,500 14:27 12:16 157.8min 827.5Frame 9:31
LG G6 QHD+ / "5.7 3,300 12:30 8:31 391.3min 479.5Frame 6:21
Samsung Galaxy S8 WQHD+ / "5.8 3,000 12:30 10:05     8:15
HTC U Ultra QHD / "5.7 3,000 8:40 7:35     5:54
Huawei P10 1080p / "5.1 3,200 14:24 12:00     6:30
Xiaomi Mi Mix 1080p / "6.4 4,400 14:10 13:40     10:13
Pixel XL Google 5.5" / QHD 3,450 11:10 9:30     7:12
Pixel Google 5" / 1080p 2,770 11:20 8:10     6:46
Huawei Mate 9 5.9" / 1080p 4,000 14:15 14:17     9:22
Huawei Honor 8 5.2" / 1080p 3,000 9:00 10:40     6:16
Huawei Nova Plus 5.5" / 1080p 3,340 11:00 10:50     9:18
Motorola Moto Z 5.5" / QHD 2,600 8:50 6:50     4:55
Xiaomi Mi 5s 5.15" / 1080p 3,200 13:00 12:10     7:55
iPhone 7 4.7" / 750p 1,960 9:20 10:00     --
Xperia XZ 5.2" / 1080p 2,900 9:00 9:20     6:31
iPhone 7 Plus 5.5" / 1080p 2,900 14:20 12:00     --

بررسی‌های اولیه‌ی ما نشان از عملکرد بسیار خوب آیفون ۸ پلاس به‌لحاظ شارژدهی دارند، در حقیقت به‌ نظر می‌رسد که ادعای اپل مبنی بر نزدیک‌ بودن شارژدهی آیفون ۸ پلاس به مدل پیشین، چندان دور از واقعیت نیست. آیفون ۸ پلاس در تست پخش ویدیو، به‌ مدت ۱۳ ساعت و ۱۰ دقیقه شارژدهی داشت که بسیار نزدیک به عدد حاصل‌شده برای آیفون ۷ پلاس است. فبلت جدید کوپرتینونشین‌ها به‌واسطه‌ی پردازنده‌ی بهینه‌ی خود، در استفاده‌های روزمره، وب‌گردی‌های گاه‌وبی‌گاه، استریم موسیقی و تماشای فیلم تا ۲۴ ساعت دوام می‌آورد؛ اما چنانچه استفاده‌ی شما محدود باشد، آیفون ۸ پلاس می‌تواند تا یک روز و نیم همراهی‌تان کند.

جمع‌بندی

در نگاه اول، ممکن است چنین تصور کنید که آیفون ۸ پلاس یک به‌روزرسانی‌ جزئی نسبت به مدل‌ سال ۲۰۱۶ است که باید با نام‌ آیفون ۷ اس پلاس روانه‌ی بازار می‌شد؛ اما با کمی کار با‌ آن‌ متوجه خواهید شد که آیفون ۸ پلاس، فراتر از یک به‌روزرسانی جزئی است. اگر از طراحی ملال‌آور و تکراری آیفون ۸ پلاس و حاشیه‌های قطور آن بگذریم، تغییرات به‌وجودآمده در بطن این گوشی، آن را به پرچم‌داری شایسته بدل می‌کنند.

آیفون ۸ پلاس به یکی از بهترین دوربین‌های موجود در دنیای گوشی‌های هوشمند مجهز شده است که تصاویر بسیار باکیفیت و زیبایی در شرایط مختلف ثبت می‌کند، علاوه‌ بر این، قابلیت‌هایی مانند Portrait Lightning برای ثبت تصاویر پرتره‌ی جذاب با نورپردازی‌های متنوع، ثبت فیلم‌های 4K با رزولوشن ۶۰ فریم‌ بر ثانیه و ثبت ویدیوهای اسلوموشن فول اچ‌دی با نرخ ۲۴۰ فریم‌ بر ثانیه، مواردی هستند که در هیچ‌یک از پرچم‌داران فعلی دنیای اندروید نمی‌توان تجربه کرد.

اپل آیفون 8 / آیفون 8 پلاس / Apple iPhone 8 / iPhone 8 Plus

تراشه‌ی A11 Bionic قدرت پردازشی خارق‌العاده‌‌ای برای آیفون ۸ پلاس به ارمغان می‌آورد؛ به‌طوری که این فبلت در تمام بنچمارک‌ها، رقبای اندرویدی را با اختلاف زیادی پشت سر می‌گذارد. در استفاده‌های روزمره به‌سختی می‌توان تفاوتی بین آیفون ۸ پلاس و آیفون ۷ پلاس مشاهده کرد؛ اما بی‌شک به‌ لطف پشتیبانی بهتر iOS 11 از محتوای مبتنی بر واقعیت افزوده، تفاوت عملکرد دو گوشی یادشده در چنین کاربردهایی برجسته‌تر خواهد بود.

در کنار موارد یادشده، می‌توان به پشتیبانی آیفون ۸ پلاس از شارژ سریع و شارژ بی‌سیم نیز اشاره کرد که اضافه‌ شدن مورد دوم به‌ لطف طراحی شیشه‌ای آیفون‌های جدید میسر شده‌ است. با وجود بهبودهای حاصل‌شده در آیفون ۸ / ۸ پلاس، طراحی بدون حاشیه‌ی آیفون‌ ۱۰، نمایشگر امولد و قابلیت تشخیص چهره‌ی آن، همگی باعث می‌شوند که سایه‌ی این گوشی مورد انتظار، بر سر آیفون ۸ / ۸ پلاس سنگینی کند. 

 

نکات مثبت

  • عملکرد بسیار سریع و روان
  • سخت‌افزار فوق‌العاده قدرتمند
  • دوربین بسیار توانمند در عکس‌برداری و فیلم‌برداری
  • کیفیت ساخت بالا
  • شارژدهی مناسب باتری

نکات منفی

  • حاشیه‌ی نسبتا زیاد قسمت بالا و پایین نمایشگر
  • زبان طراحی قدیمی
  • نبود شارژر Fast Charge به‌صورت پیش‌فرض همراه گوشی




تاريخ : سه شنبه 4 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |