مایکروسافت در آخرین ساعات روز پنجشنبه ۲۱ شهریور، بیلد پیشنمایش ۱۷۰۷۴ را برای کاربران برنامهی ویندوز اینسایدرمنتشر کرد. در این بیلد ویژگیهای جدیدی مانند «ساعت سکوت» که برای مدتی نمایش اعلانها (Notifications) را کاهش میدهد و چند ویژگی دیگر از جمله پر شدن خودکار فرمها در مرورگر اج اضافه شده بودند.
همانگونه که انتظار میرفت، در بیلد ۱۷۰۷۴ که اولین بیلد منتشرشده در سال ۲۰۱۸ است، شاهد تغییرات زیادی هستیم؛ هرچند بسیاری از این تغییرات ظاهری هستند و نمیتوان آنها را تغییراتی اساسی دانست. یکی از قابل توجهترین تغییرات اعمالشده در این بیلد مربوط به نمایش کتابهای الکترونیکی در مرورگر اج است؛ محیط کاربری اج جهت نمایش کتابهای الکترونیکی اکنون یکدستتر و کاربرپسندتر شده است.
میدانیم که در ماه جاری مایکروسافت بهروزرسانیهایی برای مقابله با آسیبپذیریهای Meltdown و Spectre ارائه کرده است. این بهروزرسانیها و احتمالا چند وصلهی امنیتی جدیدتر به این بیلد نیز آورده شدهاند تا کاربران ویندوز اینسایدر را از خطرات احتمالی حفظ کنند. برای آشنایی با پنج ویژگی جدید بیلد ۱۷۰۷۴ ویندوز اینسایدر در ادامهی این مطلب زومیت را همراهی کنید.
۱. با «ساعت سکوت» حین کار و بازی حواس شما پرت نخواهد شد
یکی از جالب توجهترین ویژگیهای این بیلد قابلیت ساعت سکوت است؛ بهلطف این ویژگی میتوانید ساعاتی را انتخاب کنید و طی این مدت ویندوز کمتر از همیشه حواس شما را پرت خواهد کرد. وقتی ویژگی ساعت سکوت فعال است، نسبت به حالت عادی اعلانهای کمتری دریافت میکنید و اعلانهای نمایش دادهشده تنها به مهمترین افراد و اصلیترین برنامهها محدود خواهند بود.
وقتی شروع به بازی میکنید (بهویژه بازیهای تمام صفحهای که از Directx استفاده میکنند)، ویژگی ساعت سکوت بهصورت خودکار فعال میشود. هنگامی که تصاویر را بهطور همزمان روی دو خروجی (برای مثال مانیتور اصلی و یک ویدئو پروژکتور) نشان میدهید نیز ویژگی ساعت سکوت فعال میشود تا اعلانهای ناخواسته در زمان ارائهی سخنرانی مزاحمتی ایجاد نکنند. البته اعلانهای مرتبط با افرادی که به لیست MyPeople اضافه شدهاند و اعلانهای مرتبط با افرادی که نامشان را به نوار وظیفه (Taskbar) ویندوز متصل (Pin) کردهاید، در زمان فعال بودن ویژگی ساعت سکوت نیز نشان داده خواهند شد.
۲. اطلاعات کارتهای اعتباری اکنون در مرورگر اج ذخیره میشوند
این ویژگی سرانجام با تأخیر زیاد به مرورگر اج اضافه شد؛ این در حالی است که هشت سال پیش مرورگر کروم با ارائهی این ویژگی در یکی از نسخههای آزمایشی خود، امکان ذخیرهسازی اطلاعات کارتهای اعتباری را فراهم کرد. اکنون اج اطلاعات کارت اعتباری شما را ذخیره میکند و میتوانید کارت اعتباری مورد نظرتان را از یک لیست کشویی انتخاب کنید و پس از آن اطلاعات بهصورت خودکار وارد میشوند. البته اج رمز CVV شما را ذخیره نمیکند و باید آن را به ذهن بسپارید نگاهی به کارت اعتباری خود بیندازید.
۳. بهبود قابل توجه در تجربهی مطالعهی کتاب الکترونیکی با مرورگر اج
خواندن کتاب الکترونیکی (Ebook) یکی دیگر از ویژگیهای اج است که مایکروسافت تصمیم گرفته آن را بهبود ببخشد. اول از همه، محیط مطالعهی کتبی با فرمت EPUB و PDF و همچنین حالت Reading View (حالتی ویژهی خواندن مقالات بلند در وبسایتها) تغییراتی کلی به خود دیدهاند. همچنین، اکنون امکان مطالعهی کتاب در حالت تمام صفحه وجود دارد.
مایکروسافت میگوید اکنون در حالی که مشغول ورق زدن کتاب هستید، اج بهتر از همیشه میتواند تشخیص دهد که چه مقدار از آن را مطالعه کردهاید. مایکروسافت پشتیبانی از EPUB Media Overlays را نیز به اج اضافه کرده است؛ به کمک این ویژگی، حین گوش دادن به یک کتاب صوتی، اج کلماتی را که در حال گوش دادن به آن هستید، هایلایت میکند. همچنین اگر کتابخانهی شما خالی باشد؛ مایکروسافت عناوینی از فروشگاه کتاب خود به شما پیشنهاد میکند.
۴. نگارش با قلم در فیلدهای متن
مایکروسافت روشهای متنوعی برای وارد کردن اطلاعات در ویندوز پیشبینی کرده؛ اما یکی از چالشهای ناشی از این تنوع این است که تمام این روشها موازی با هم پیشرفت نمیکنند. این روزها مایکروسافت روی استفاده از قلم هوشمند متمرکز شده است. در جریان بهروزرسانی پاییز کریترز، باکس نوشتن متن بهصورت دستنویس بهبودهایی به خود دیده بود؛ اکنون وقتی با قلم روی فیلدهای متن ضربه میزنید، جعبهی ورود متن بهصورت دستنویس بلافاصله ظاهر میشود و در حالتی که بهصورت تبلت از دستگاه استفاده میکنید، به صفحهکلید لمسی نیاز نخواهید داشت.
۵. بهبودهایی در Windows 10 S
مشخص نیست تغییرات قابل توجهی در ویندوز ۱۰ اس ایجاد شده است یا خیر؛ اما توضیحات مایکروسافت به تغییرات ایجادشده در ویندوز ۱۰ اس اشاره دارند:
شاید آن دسته از کاربران اینسایدر که از ویندوز ۱۰ اس استفاده میکنند متوجه شدهاند که پس از بهروزرسانی به آخرین بیلد، رایانهی آنها ویندوز ۱۰ پرو را در حالت S اجرا میکند. این یک تغییر طراحی است و این رایانهها مانند دیگر رایانههای دارای ویندوز ۱۰ اس به کار خود ادامه میدهند و میتوانند بیلدهای پیشنمایش اینسایدر را که بخشی از برنامهی آزمایشی RedStone 4 است دریافت کنند. با نزدیک شدن به انتشار بهروزرسانی بعدی ویندوز، موارد بیشتری را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
در حال حاضر بهسختی میتوان تشخیص داد که مقصود مایکروسافت چیست؛ اما احتمالا در آینده اطلاعات بیشتری به دست خواهیم آورد. آنچه در این مطلب ارائه شد، تنها تغییرات عمدهی آخرین بیلد آزمایشی ویندوز ۱۰ هستند. برای دیدن لیست کامل تغییرات میتوانید به این پست در وبلاگ ویندوز مراجعه کنید. به خاطر داشته باشید که نسخهی بعدی ویندوز ۱۰ که در حال حاضر با نام Redstone 4 شناخته میشود، در فصل بهار و احتمالا اواخر ماه مارس یا اوائل آوریل ارائه خواهد شد.
.: Weblog Themes By Pichak :.