طبق وعده داده شده توسط شرکت موزیلا ، فایرفاکس ۱۵ در روز ۲۸ آگوست عرضه شد و کاربران میتوانند این نسخه را دانلود کرده و یا مرورگر خود را مستقیما بروز رسانی کنند .در این مطلب نگاهی خواهیم داشت به نسخه ۱۵ روباه آتشین فایرفاکس تا ببینیم در این نسخه چه قابلیت هایی اضافه شده و یا بهبود یافته اند . همچنین نگاهی هم به رفع نواقص انجام شده در این نسخه خواهیم پرداخت . پس با گویا آی تی همراه باشید …..
۱- بهینه سازی مصرف حافظه سیستم برای افزونه ها : همانطور که میدانید ، افزونه دیگر بخش جدایی ناپذیری از مرورگرها شده اند که هر کاربران حداقل ۳ الی ۴ افزونه روی مرورگر خود نصب دارد . برخی از این افزونه ها به دلیل عدم کد نویسی درست ، دچار مشکلاتی هستند که باعث هدر رفت حافظه سیستم خواهند شد . اما مرورگر فایرفاکس در نسخه ۱۵ اقدام به بهینه سازی حافظه در زمینه افزونه ها کرده است . به عنوان مثال تصویر زیر را مشاهده کنید :
تصویر بالا دو نسخه ۱۴ و ۱۵ مرورگر فایرفاکس را در زمینه بهینه سازی حافظه مربوط به افزونه ها را با هم مقایسه میکند . در تصویر بالا دو نوار ( یکی آبی و دیگری قرمز ) را مشاهده میکنید . نوار آبی رنگ مربوط به مصرف حافظه مرورگر فایرفاکس ( دارای ۱۵۱ تب باز ) به همراه افزونه Site Advisor 3.4.1 میباشد . نوار قرمز رنگ نیز میزان مصرف حافظه توسط همان مرورگر را پس از بستن ۱۵۰ تب نشان میدهد .
فایرفاکس ۱۴ با ۱۵۱ تب باز و افزونه Site Advisor : میزان مصرف حافظه ۱۷۳۰ مگابایت .
فایرفاکس ۱۵ با ۱۵۱ تب باز و افزونه Site Advisor : میزان مصرف حافظه ۱۷۹۳ مگابایت .
اما پس از بستن ۱۵۰ تب چه اتفاقی می افتد ؟؟؟
فایرفاکس ۱۴ با یک تب باز و افزونه Site Advisor : میزان مصرف حافظه ۱۵۳۱ مگابایت .
فایرفاکس ۱۵ با یک تب باز و افزونه Site Advisor : میزان مصرف حافظه ۳۷۴ مگابایت .
بهبودهای فایرفاکس ۱۵ در بهینه سازی مصرف حافظه در این مقایسه کاملا مشهود است .
۲- پشتیبانی مقدماتی از فایل های PDF : در نسخه های قبلی فایرفاکس نمی توانستیم فایل های PDF را به صورت مستقیم در مرورگر اجرا کرده و مطالعه کنیم . اما در نسخه ۱۵ این قابلیت فراهم شده است . گرچه هنوز پشتیبانی مقدماتی صورت گرفته و ممکن است در حین کار به مشکلاتی برخورد کنید .
۳- پشتیبانی نسخه سوم پروتکل اسپیدی ( SPDY ) : پروتکل اسپیدی یک پروتکل آزمایشی میباشد که توسط شرکت گوگل برای انتقال اطلاعات در بستر شبکه توسعه داده شده است . اسپیدی در واقع شبیه پروتکل HTTP میباشد که اهداف خاصی دارد . یکی از این اهداف کاهش زمان بارگذاری محتوای وب میباشد که از طریق روش هایی مانند فشرده سازی اطلاعات در این پروتکل قابل دستیابی است . البته گوگل قصد امن تر کردن ارتباطات اینترنتی از طریق این پروتکل را نیز دارد . در این نسخه از فایرفاکس از نسخه سوم این پروتکل پشتیبانی به عمل آمده است تا فایرفاکس هرچه بیشتر به سمت استفاده از فناوری های جدید سوق پیدا کند .
۴- پیشرفت WebGL : در این نسخه WebGL نیز پیشرفته هایی داشته است که شامل پشتیبانی از ” بافت های فشرده ” برای افزایش بازدهی اشاره کرد .
اما در ادامه به قابلیت هایی اشاره میکنیم که حتما برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب را خوشحال خواهد کرد . از این قابلیت ها میتوان به موارد زیر اشاهر کرد :
* یکپارچه سازی دیباگر جاوا اسکریپت با بخش Developer Tools
* اضافه شدن Layout view جدید به بخش Inspector
* پشتیبانی از پروپرتی word – break ( این پروپرتی مربوط به CSS میباشد ) .
* پشتیبانی از تایمر رویدادها با دقت بالا
* اضافه شدن ابزار جدیدی که به برنامه نویسان و طراحان وب اجازه میدهد تا بین حالت نمای دسکتاپ و نمای موبایل سوئیچ کنند .
* پشتیبانی از کدک صوتی Opus
* پشتیبانی المنت Source از ویژگی های مدیا
* پشتیبانی المنت های Audio و Video از ویژگی Played
از دیگر بهبودها میتوان به نوار جستجوی فایرفاکس اشاره کرد . در نسخه ۱۵ سرعت جستجوهایی که از طریق این نوار انجام میشوند افزایش پیدا کرده است .بهبود در بخش حافظه نهان ( Cache ) این نسخه از فایرفاکس نیز باعث افزایش بازدهی و بارگذاری سریع تر عناصر موجود در صفحات وب خواهد شد .قابلیت های Click to play و In Content Preferences همچنان به صورت پیشفرض غیر فعال هستند و باید آنها را به صورت دستی و از طریق بخش about:config آنها را فعال کنید .برای آپدیت فایرفاکس میتوانید از منوی اصلی فایرفاکس گزینه Help و سپس About Firefox را انتخاب کنید . سپس با کلیک بر روی دکمه Check For Update میتوانید مرورگر خود را آپدیت کنید . نسخه ۱۵ فایرفاکس را نیز میتوانید از لینک زیر دانلود کنید .
.: Weblog Themes By Pichak :.