رفاقت ميان ابزار ديجيتالي

 

اين روزها، هر روز بيش از يك ميليارد جستجو در زمينه‌هاي مختلف از طريق موتور جستجوي گوگل انجام مي‌شود كه مي‌تواند پاسخگوي بسياري از سوالات مطرح شده در ذهن كاربران باشد. شايد همين ويژگي است كه اينترنت توانسته از طريق آن به جايگاهي اختصاصي در زندگي امروزي انسان‌ دست يابد. اگر 20 سال پيش از مخزني از اطلاعات صحبت مي‌شد كه مي‌توانست داده‌هاي انبوهي در زمينه‌هاي مختلف را در خود جاي دهد به نظر ايده‌اي دور از ذهن مي‌رسيد كه بيشتر به يك داستان علمي ـ تخيلي شبيه بود.اگر بخواهيم آينده دنياي فناوري را به تصوير بكشيم نيز بي‌شك اينترنت نقش اول را بر عهده دارد. اگرچه ممكن است آنچه در آينده تحت عنوان اينترنت از آن نام برده مي‌شود مفهومي متفاوت از اينترنت امروزي داشته باشد. در حقيقت تا به امروز اينترنت تنها وظيفه جمع‌آوري و ارائه اطلاعات را به عهده داشته است كه كامپيوترها تنها دريچه براي دستيابي به آن بوده است، اما امروز اينترنت در مسير همه‌گيرشدن گام برمي‌دارد. همه‌گيرشدن به اين معني است كه از كامپيوتر، تلويزيون، دوربين عكاسي و فيلمبرداري تا گوشي تلفن همراه، يخچال و اتومبيل همه و همه دريچه‌اي به سوي دنياي اينترنت به روي شما مي‌گشايد.اما اين ويژگي تنها به اين موضوع محدود نمي‌شود. مي‌توانيد پيش از رفتن به خانه به كمك اينترنت و امكاناتي كه از اين طريق در اختيارتان قرار مي‌گيرد همه‌چيز را براي پذيرايي از مهماني كه به صرف شام دعوت كرده‌ايد، آماده كنيد. اما يكي شدن يا به عبارت ديگر، اتحاد و رفاقت ميان‌ابزارها نيز ويژگي ديگري است كه در ترسيم آينده اينترنت نقش مهمي را ايفا مي‌كند. در دنياي امروز ديگر مجبور نيستيد براي ورود به دنياي اينترنت از يك مسير اختصاصي ـ كه همان دريچه كامپيوتر است ـ عبور كنيد، بلكه گوشي‌هاي هوشمند، آي‌پد، تبلت، لپ‌تاپ، تلويزيون، دوربين و... همه و همه مي‌تواند دريچه‌اي براي ورود به دنياي اينترنت باشد. ديگر مرزي براي ورود به دنياي اينترنت وجود ندارد. پيش‌بيني مي‌شود رفته‌رفته انسان‌ نيز ساكن دنياي اينترنت شده و مرز بين دنياي واقعي و مجازي از ميان برداشته خواهد شد. در دنياي آينده مجالي براي جدايي از دنياي اينترنت وجود ندارد و دنياي واقعي و مجازي در هم آميخته خواهد شد.

زندگي در كنار ابزارها

NFC يك فناوري ارتباطي رمزگذاري‌شده به روش بي‌سيم است كه مي‌تواند ارتباط ميان كارت‌هاي هوشمند تماسي و دستگاه‌هاي مجهز به اين فناوري را ميسر سازد و به اين ترتيب، دستگاه‌ها مي‌توانند در فواصل كوتاه با يكديگر ارتباط داشته باشند. با استفاده از اين فناوري مي‌توانيد از گوشي تلفن همراهتان علاوه بر پرداخت صورتحساب‌ها و هزينه‌هاي حمل و نقل عمومي براي دريافت اطلاعات از طريق كارت‌ها يا پوسترهاي هوشمند و حتي به‌عنوان كليد براي بازكردن در اتومبيل يا منزل و برقراري ارتباط با شبكه استفاده كنيد. فناوري مشابه ديگري كه تحت عنوان Synchronization يا همان SYNC از آن نام برده مي‌شود، همگام‌سازي لپ‌تاپ، گوشي تلفن همراه، نمايشگر تلويزيوني و هر ابزار ديگري را كه قابليت اتصال به اينترنت داشته باشد، امكان‌پذير مي‌كند. به اين ترتيب، چنانچه اطلاعاتي كه روي سيستم پردازش ابري ذخيره كرده‌ايد به‌روزرساني كنيد يا از طريق هر يك از ابزارها در نرم‌افزار Drop Box نصب‌شده در اين ابزار‌ها تغييرات جديدي را اعمال كنيد بلافاصله پس از اتصال به اينترنت، همه اين ابزارها با تغييرات ايجادشده همگام مي‌شوند. ابزارهاي جديد ارتباطي كه عنوان ديجيتالي را مي‌توان وجه اشتراك آنها دانست تركيبي از فناوري‌هاي مختلف است كه در راس آنها فناوري‌هاي ارتباط جمعي و در دو راس ديگر نرم‌افزارهاي كامپيوتري و فناوري‌هاي جديد ارتباطي قرار دارد. اين سه ضلع كه تشكيل‌دهنده مثلث فناوري در دنياي امروز است، به كاربران دنياي ديجيتال كمك مي‌كند تا بتوانند ذخيره، انتقال، بازيابي، پردازش و دريافت اطلاعات را در دنيايي فراتر از مرزهاي زماني و مكاني تجربه كنند. يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي فناوري‌هاي اطلاعاتي و ارتباطي جديد اين است كه به نوعي ارتباط تعاملي محسوب مي‌شود. به اين ترتيب، دنيا بيش از پيش به سمت همگرايي‌شدن حركت خواهد كرد. يكي‌شدن مخزن ذخيره محتوا و داده‌ها به هدف اصلي بزرگ‌ترين شركت‌هاي فعال در حوزه فناوري اطلاعات تبديل شده است.فناوري DLNA (ارتباط دستگاه‌هاي ديجيتال خانگي)، يكي از ديگر فناوري‌هايي است كه امكان اتصال و به اشتراك‌گذاري محتوا ميان ابزارهاي الكترونيكي مختلفي كه در خانه وجود دارد امكان‌پذير مي‌كند. در حقيقت، اين فناوري يك شبكه خانگي ميان ابزارهاي الكترونيكي ايجاد مي‌كند و همه ابزارهايي كه از اين استاندارد پشتيباني مي‌كنند در اين شبكه قرار مي‌گيرند. به كمك اين شبكه مي‌توانيد به اطلاعات مورد نظر كه در هركدام از اين ابزارها وجود دارد تنها به كمك يكي از آنها دسترسي داشته باشيد.

آينده در تسخير اينترنت

بسياري از كارشناسان بر اين باورند هر آنچه در آينده در دنياي اينترنت وجود نداشته باشد، وجود خارجي ندارد. كاربران اينترنتي امروزي براي هر كاري ـ از خواندن روزنامه و تماشاي تلويزيون تا برقراري تماس‌هاي تلفني و حتي مسيريابي ـ اينترنت را بهترين گزينه مي‌دانند. اين روزها نه‌تنها گوشي‌هاي هوشمند، كنسول‌هاي بازي، نمايشگرهاي تلويزيوني و حتي قاب عكس‌هاي ديجيتالي امكان اتصال به اينترنت را دارند بلكه اينترنت به‌عنوان يك واسطه امكان ارتباط ميان‌ابزارهايي ديجيتالي را نيز فراهم كرده است. پس از دستيابي به امكان برقراري اولين تماس‌هاي تلفني از طريق اينترنت، امكان برقراري تماس‌هاي ويدئويي نيز به اينترنت اضافه شد و شايد دور از ذهن نباشد روزي بتوان از طريق اينترنت در يك مهماني يا جمع خانوادگي نيز حضور پيدا كرد. فناوري NFC يكي از فناوري‌هايي است كه توانسته در ارتباط و اتحاد ميان‌ابزارهاي دنياي ديجيتال نقش مهمي داشته باشد. به كمك اين فناوري تنها كافي است گوشي هوشمندتان را روي صفحه‌خواني كه به اينترنت متصل است، قرار داده و از آن به‌عنوان يك كارت اعتباري در پرداخت‌ها استفاده كنيد. فناوري پردازش ابري يا همان Cloud Computing نيز يكي از ديگر فناوري‌هاي تاثيرگذار در اين زمينه است. به اين ترتيب، ديگر اطلاعات روي حافظه‌هاي اختصاصي هر يك از ابزارها ذخيره نمي‌شود، بلكه فضايي مجازي در اينترنت به‌عنوان حافظه عمل مي‌كند و اين امكان را در اختيارتان قرار مي‌دهد تا از هر ابزاري كه در اختيار داريد براي بازيابي اين اطلاعات استفاده كنيد. براساس پيش‌بيني‌هاي انجام شده تا هشت سال ديگر تعداد دستگاه‌ها و ابزارهاي متصل به اينترنت بي‌سيم از 6/4 ميليارد به بيش از 50 ميليارد عدد افزايش خواهد يافت كه اين مي‌تواند دليل قانع‌كننده‌اي براي همه‌گيرشدن اينترنت در آينده‌اي نزديك باشد.





تاريخ : شنبه 18 شهريور 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |