گاهی اوقات رندرهایی جذاب از خودروهای آینده توسط هنرمندان جهان منتشر میشود که بیشتر به جنبه زیباییشناسی اثر توجه دارند. خصوصیات زیباییشناسی، ذهنی هستند؛ بنابراین استفاده مفرط از برخی ویژگیها مجاز است و هیچ کسی نمیتواند به این موارد ایراد جدی وارد کند. این طرحها وقتی که به تصویر کردن خودروی سوپراسپرت و ابرخودرومیرسند، حتی اگر از اصول زیباییشناسی نیز به وفور بهره ببرند، باز هم خیلی زیاد نیست؛ حتی اگر چنین طرحهایی بسیار عجیب و غریب به نظر برسند.
مثالی که در اینجا ارائه میشود، رندرهای خودروی فراری F413 با طراحی شین بکسلی است. اگرچه طراحی فراری F413 بسیار پیچیده شده است، اما میتواند به خوبی مورد توجه هنرمندان و کارشناسان زیباییشناسی قرار گیرد. چه کسی از آینده خبر دارد، شاید طی ۱۰، ۲۰ یا حتی ۳۰ سال آینده نشانههایی از این سبک طراحی در محصولات فراری وارد شدند.
کمی به خودروی سوپراسپرت فراری لافراری دقت کنید؛ گرچه بسیار خیرهکننده به نظر میرسد، اما مطابق با استانداردهای روز طراحی شده است. اما آیا طرفداران خودروهای اسکودریا (Scuderia) در دهههای ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ نیز چنین نظری داشتند؟ به هر حال برخی رندرها به زمانهای خاصی تعلق دارند و اگر در دوره خود ارائه نشوند، با برچسب عجیب و غریب معرفی خواهند شد. شاید اگر تصاویر خودروهای کنونی ما را به فردی در ۲۰۰ سال پیش نشان میدادند، او نیز با دیده تعجب به آنها نگاه کند.
با نگاهی کوتاه به رندرهای این ابرخودروی فراری فرضی، به نظر میرسد طراحی آن هنوز به پایان نرسیده، اما در واقع این طرح نهایی فراری F413 است. ابرخودروی فراری F413 به معنای سنتی گلگیر ندارد، چرا که آنها توسط پنل جلویی بزرگ شامل چراغهای جلو و دو پنل مجزا در عقب برای چراغهای عقب جایگزین شدهاند. بین این دو قسمت کابین آیندهنگر خودروی سوپراسپرت با سقف شیشهای بزرگ قرار دارد که در کنار آن بالهای آیرودینامیکی با جزئیات سهبعدی به چشم میخورد.
فضای داخلی به همان اندازه ظاهر بیرونی چشمگیر است و مکانی برای قرار گرفتن تنها یک نفر فراهم میکند. راننده در صندلی مسابقهای ساخته شده از جنس فیبر کربن مینشیند و خودروی سوپراسپرت فراری F413 را از طریق فرمان الهام گرفته از جت کنترل میکند. تمام اطلاعات مورد نیاز در مورد ابرخودرو در صفحه نمایش کوچک نصب شده روی فرمان نمایش داده میشود که همچنین راننده را قادر میسازد تا بین سه حالت رانندگی سیستم محرکه (پیست، مرطوب و Pazzo) تغییر کند. سرعت خودرو، اطلاعات و جزئیات کارکردی پیشرانه بر روی شیشه جلو سوپراسپرت فراری F413 نمایش داده خواهد شد.
چنین ابرخودرویی تناسب بیشتری با سیستم محرکه برقی و موتور الکتریکی دارد. شاید چنین سیستمی با توجه به طرح شاسی وبدنه، با ترکیب چهار موتور برقی که هر کدام به یک چرخ اختصاص دارد، قابل اجرا باشد. البته محل قرارگیریباتری نیز به عنوان یکی از چالشهای این رندر مطرح است، که میتوان آنها را در کف خودروی سوپراسپرت فراری F413 قرار داد.
.: Weblog Themes By Pichak :.