برنامهنویسی جالب و سرگرمکننده است اما به شرطی که به مهارتهای خود اطمینان داشته باشید و بدانید چگونه باید این کار را انجام دهید. رسیدن به این نقطه، آسان نیست و نیازمند تمرین و کسب تجربه است. چالشهای بازیهای برنامهنویسی یکی از بهترین راههای افزایش مهارت برنامهنویسی هستند. این بازیهای سرگرمکننده نه تنها برای پر کردن اوقات فراغت مناسب هستند، بلکه تجربه و مهارت برنامهنویسی را نیز افزایش میدهند. در ادامهی این مقالهی زومیت به معرفی و بررسی بیشتر ۱۰ بازی برنامهنویسی میپردازیم.
۱- بازی Robocode
روبوکد یک بازی برنامهنویسی پیچیده است که باید تانکهای کوچکی را کدنویسی کنید تا با بقیهی تانکها بجنگند. وظیفهی شما نوشتن هوش مصنوعی با استفاده از زبانهای برنامهنویسی مانند جاوا، اسکالا، سیشارپ و... است که رباتها یا همان تانکها را به پیروزی در برابر حریفان میرساند.
نصبکنندهی روبوکد یک محیط توسعه، ویرایشگر ساخت ربات و کامپایلر جاوا دارد و کاربر در این بازی باید واقعا برنامهنویسی کند. Robocode در سال ۲۰۰۰ به بازار عرضه شده؛ اما از آنجایی که متنباز و اعتیادآور است، به طور مرتب بهروزرسانی میشود.
۲- بازی Codingame
Codingame یک وب اپلیکیشن است که کاربر با نوشتن کدهای واقعی باید معماها و چالشها را حل کند. کاربر میتواند زبان برنامهنویسی مورد نظر خود را از میان ۲۵ زبان برنامهنویسی تعریفشده در این بازی مانند جاوا، سیسارپ، پایتون، جاوا اسکریپت، لوآ، گو، راست و... انتخاب کند. هر معما یا چالش برای در نظر گرفتن جنبهی سرگرمی، یک موضوع دارد. بهعنوان مثال، کاربر باید برنامهای بنویسد که برجک، موشکهایی را که بیش از اندازه نزدیک میشوند با تیر بزند.
۳- بازی Codecombat
Codecombat وب اپلیکیشن دیگری برای حل معماها و چالشهایی است که تنها بهوسیلهی کدنویسی قابل حل هستند. بازی Codingame بیشتر جنبهی سرگرمی دارد و بازی Codecombat معمولا توسط معلمان و برای آموزش برنامهنویسی در سه زمینهی علوم کامپیوتر، توسعهی وب و توسعهی بازی مورد استفاده قرار میگیرد.
۴- بازی Codewars
Codewars برای تمرین کدنویسی و حل چالشهای الگوریتمی طراحی شده است و مانند سایر بازیها نیست. کاربر بعد از حل هر معما امتیاز میگیرد و امتیازها به ارزش راهحلها بستگی دارد. در این بازی کاربران میتوانند راهحلهای ارائهشده از سوی سایرین را مشاهده کرده و یاد بگیرند. بهنظر میرسد این روش یکی از بهترین راههای یادگرفتن برنامهنویسی به زبان جدید باشد.
۵- بازی Codehunt
Codehunt یک بازی است که با انتخاب دو زبان برنامهنویسی جاوا یا سیشارپ انجام میشود. Codehunt طوری طراحی شده است که مفاهیم اولیهی هر کدام از دو زبان را آموزش میدهد؛ به این صورت که با آموزش آغاز میشود، موضوعهایی مانند حلقهها و رشتهها را پوشش میدهد و با ارائهی چالشهای سطح متوسط مانند مرتبسازی، محاسبات و معماها به پایان میرسد. نکتهی جالب این است که این بازی هیچ اطلاعاتی در مورد نحوهی برنده شدن چالشها نمیدهد و این موضوع، روند بازی را بسیار جالب کرده است.
۶- بازی Vim Adventures
Vim Adventures بازی سرگرم کنندهای است که نحوهی استفاده از Vim، یکی از ابزارهای قدرتمند ویرایش متن و موردعلاقهی برنامهنویسان را آموزش می دهد. ویم ذاتا یک زبان برنامهنویسی نیست، اما یادگرفتن آن کمک میکند مهارت بیشتری در کدنویسی پیدا کنید.
۷- بازی TIS-100
TIS-100 بازی برنامهنویسی به زبان اسمبلی است. این بازی ویدئویی، کاربر را مجبور به یادگیری و کدنویسی به نسخهی سطح پایین اسمبلی برای حل معماها میکند و مانند سایر بازیها نیست. این بازی بسیار سخت است و پایان باز دارد، همچنین حالتهای مختلف آن باعث میشود کاربر بازی را بیش از یک بار انجام دهد.
۸- بازی Shenzhen I/O
استودیوی سازندهی TIS-100 بازی دیگری به نام Shenzhen I/O را به بازار عرضه کرده است. این بازی معمایی بوده و کاربر باید مدارهای سادهای به زبان اسمبلی بنویسد. Shenzhen I/O نسبت به TIS-100 آسانتر و سرگرمکنندهتر است.
۹- بازی Human Resource Machine
در این بازی، کاربر در نقش کارمند شرکتی بازی میکند که باید وظایف را با ترکیب دستورالعملها کامل کند. این بازی بر مبنای حل معما از طریق برنامهنویسی بصری طراحی شده و حتی نیازمند مفاهیم منطقی و مدیریت حافظه برای حل معماها است، اما طراحی سادهی آن در فضای شرکت باعث شده قابل فهم باشد. این بازی بهترین تمرین برای تقویت مغز برنامهنویسی است.
۱۰- بازی Screeps
Screeps یک بازی استراتژیک است که کاربر باید با استفاده از کدهای جاوا اسکریپت رفتارهای بازی را برنامهنویسی کرده و یک امپراتوری برای خودش بسازد. این بازی با یک سرور خصوصی ارائه میشود که قابل انتقال است و همچنین کاربر میتواند ۳۰ روز به سرور اصلی دسترسی داشته باشد. بعد از گذشت این مدت، کاربر میتواند روی سرور با ظرفیت محدود بازی کند که حجم آن با پرداخت ماهانه قابل ارتقا است.
سایر راهها برای بهبود مهارتهای کدنویسی
اگر هنوز هم بهدنبال راهی برای بهبود مهارتهای برنامهنویسی خود هستید، میتوانید یکی از پروژههای برنامهنویسی در این مقاله را به زبان مورد نظر خود بنویسید یا فیلم و پادکستهای آموزشی سایتهای مختلف را بررسی کنید. برنامهنویسی آسان نیست و نیازمند تلاش است؛ اما اگر بعد از این همه تلاش هنوز هم پیشرفتی در روند برنامهنویسی حاصل نکردهاید، شاید بهتر باشد زبان یا مهارت دیگری را امتحان کنید.
.: Weblog Themes By Pichak :.