ساعاتی پیش گوران کی هانسون، دبیر کل آکادمی علوم سلطنتی سوئد اعلام کرد که جایزهی نوبل اقتصاد ۲۰۱۸، بهطور مشترک به ویلیام نوردهاوس و پاول ام رومر تعلق میگیرد. به گفتهی این آکادمی که هرسال جایزهی نوبل اقتصاد را اهدا میکند، این دو اقتصاددان آمریکایی بهواسطهی تلاش خود در حوزهی «نوآوری، تغییرات اقلیمی و رشد اقتصادی» مفتخر به دریافت جایزهی نوبل شدهاند.
نوردهاوس، به خاطر پژوهش درزمینهی آسیبهای ناشی از تغییرات آبوهوا و رومر، به خاطر پژوهش در زمینهی محاسبهی نرخ رشد سالم اقتصادی، بهعنوان برترین چهرههای علم اقتصاد ۲۰۱۸ شناخته شدند.
آکادمی سلطنتی سوئد گفت:
یافتههای این دو اقتصاددان، دامنه تجزیهوتحلیل اقتصادی را با ساخت مدلهایی چشمگیر، توسعه داد. این مدلها توضیح میدهند که چگونه اقتصاد بازار، با طبیعت و دانش در تعامل است.
آکادمی نوبل خاطرنشان کرد که نوردهاوس ثابت کرده است که «بهترین راهحل برای مشکلات ناشی از گازهای گلخانهای، یک طرح جهانی برای وضع مالیات سراسری بر کربن است». همچنین تحقیقات رومر نشان میدهد که «نیروهای اقتصادی، اراده و تمایل شرکتها را در خصوص ایده آفرینی و خلق نوآوریهای جدید، تحت کنترل دارند.»
به نوشتهی وبسایت رسمی The Noble Prize، مطالعات ویلیام نوردهاوس و پاول رومر روی مهمترین مسئلهی عصر ما متمرکزشده است: رشد پایدار بلندمدت در اقتصاد جهانی و افزایش رفاه مردم جهان.
تغییرات تکنولوژی: رومر نشان میدهد که چگونه دانش میتواند بهعنوان یک محرک رشد بلندمدت اقتصادی عمل کند. هنگامیکه رشد اقتصادی در هرسال به میزان چند درصد اندک تجمیع مییابد، باعث میشود که زندگی مردم در طول چندین دهه تغییر کند. هرچند تحقیقات پیشین اقتصاد کلان، نوآوریهای تکنولوژیکی را یکی از عوامل اصلی رشد اقتصادی میدانست، اما در این زمینه مدلسازی خاصی صورت نگرفته بود. پاول رومر با نشان دادن اینکه نیروهای اقتصادی چگونه آمادگی شرکتها را در زمینهی خلق ایدهها و نوآوریهای جدید، تحت تأثیر قرار میدهد، این مشکل را حل کرد.
رومر توضیح میدهد که چرا ایدهها، با سایر کالاها تفاوت دارند و مستلزم شرایط ویژهای هستند تا به بازار رونق بیشتری بدهند. رومر، تحقیقات گستردهای را در زمینهی سیاستها و مقرراتی که به ایدههای جدید و رونق بلندمدت منجر میشوند، تکمیل کرده است.
تغییرات اقلیمی: یافتههای نوردهاوس در ارتباط با تعاملات بین جامعه و طبیعت است. سالها است که دانشمندان و فعالان، نگران تأثیرات سوختهای فسیلی بر گرمایش زمین هستند. در اواسط دههی نود میلادی، نوردهاوس اولین محققی بود که یک مدل ارزیابی یکپارچه را ارائه داد، که بهعنوانمثال اثرات متقابل اقتصاد و آبوهوای جهانی را بهصورت کمی ارزیابی میکرد. مدل فعلی او، تئوریها و نتایج تجربی رشتههای فیزیک، شیمی و اقتصاد را باهم ترکیب کرده و در سطحی بسیار پیشرفته، تأثیرات و تعاملات متقابل اقتصاد و آبوهوا را شبیهسازی میکند. این مدل برای ارزیابی و استنتاج سیاستهای مداخلهگرانهی اقلیمی، مانند مالیات بر کربن مورداستفاده قرار میگیرد.
جایزهی نوبل اقتصاد، که بهطور رسمی جایزهی بانک ملی سوئد درزمینهٔ علوم اقتصادی است و به یاد بزرگداشت آلفرد نوبل اهدا میشود، به لحاظ مالی توسط بانک سلطنتی سوئد حمایت میشود و از سال ۱۹۶۹ تا ۲۰۱۷، به ۷۹ چهرهی تأثیرگذار در اقتصاد جهانی تعلق یافته است. این جایزه ۹ میلیون کرون سوئد (تقریباً معادل با ۸۶۰.۷۱۴.۸۷ یورو) ارزش دارد.
.: Weblog Themes By Pichak :.