لينوكس‌هايي براي ياد گرفتن

 

اگر به‌دنبال نرم‌افزارهايي آموزشي‌ مي‌گرديد كه علاوه بر ارزان بودن، امكانات خوبي داشته باشد، بهتر است سراغ لينوكس برويد. بسياري از مردم نمي‌دانند برنامه‌هاي فوق‌العاده‌اي در لينوكس وجود دارد؛ همان‌طور كه اكثرمان مي‌دانيم، لينوكس سيستم‌عاملي منبع‌باز، آزاد و رايگان است.

1- DoudouLinux

اين ابزار آموزشي براي كودكان توليد شده است و كاركردن با رايانه را برايشان به تجربه‌اي ساده و لذت بخش تبديل مي‌كند. اين ابزار براي كودكان 2 تا 12 سال ساخته شده است. دودو، توزيعي لينوكسي است كه توسط كودكان استفاده مي‌شود و كاملا رايگان است. كودك مي‌تواند با بهره‌گيري از اين توزيع، شيوه استفاده از ماوس و ديگر تجهيزات جانبي رايانه را بياموزد.دودو همچنين براي والدين نيز مناسب است و به‌عنوان Autorun اجرا خواهد شد. دودو به نصب احتياج ندارد و كاري به اطلاعات قرار گرفته در رايانه و سيستم‌عاملي كه پيش‌ از‌ آن نصب شده است، ندارد. اين ابزار به‌صورت داخلي داراي فيلترينگ محتواست و مي‌تواند جلوي مشاهده برخي وب‌سايت‌ها توسط كودك را بگيرد. مي‌توان اين ابزار را همه جا با خود برد و بدون نگراني كودك را با رايانه تنها گذاشت.اين ابزار آزاد و رايگان مي‌تواند قرض داده شود و حتي كپي شود؛ بنابراين نگران نباشيد، مي‌توانيد آن را در اختيار تمام افرادي كه مي‌شناسيد قرار دهيد.دودو از نرم‌افزارهاي آزاد تشكيل شده است و مي‌توان اين نرم‌افزارها را هم مطابق سليقه اصلاح و سفارشي كرد.

نشاني وب‌سايت:

http://www.doudoulinux.org/

2- Atutor

اين ابزار تحت وب آموزشي براي برگزاري كلاس‌هاي آنلاين استفاده مي‌شود. افراد فني مي‌توانند اين نرم‌افزار را نصب يا به‌روزرساني كنند و ظاهر آن را مطابق با سليقه تغيير دهند. اين ابزار ماژول محور، مي‌تواند داراي قابليت‌هاي جديدي شود. معلم‌ها مخاطب اصلي اين ابزار هستند و مي‌توانند واحدهاي مختلف خود را در اين نرم‌افزار ايجاد كرده و دانش‌آموزان خود را در هر واحد قرار دهند. اموري از جمله تدريس، تست‌هاي مياندوره‌اي، وظايف و تكليف، نمرات و... مي‌تواند در اين سيستم به‌طور كامل انجام شود.

نشاني وب‌سايت: http://atutor.ca/

3- GCompris

جي‌كامپريس مشابه DoudouLinux است و براي تدريس به كودكان 2 تا 10 سال استفاده مي‌شود. اين ابزار مي‌تواند درست همانند دودو در زمينه‌هاي مختلف استفاده شود، با اين تفاوت كه شيوه آموزش اين ابزار از طريق بازي است. برخي بازي‌ها به شيوه صحيح استفاده ازرايانه اشاره مي‌كند و برخي ديگر به مواردي همچون رياضيات، علوم، جبر، مطالعه و جغرافيا برمي‌گردد. در حال حاضر اين ابزار بيش از يكصد فعاليت مختلف را دربرمي‌گيرد و كاملا رايگان است.

نشاني وب‌سايت: http://gcompris.net/-en-

4- KWordQuiz

نسخه KDE فلش‌كارت‌ها و برنامه‌هاي يادگيري لغات است كه تحت مجوز GPL منتشر شده است. اين ابزار كه مي‌تواند فايل‌هاي WordQuiz را بخواند و به ديتابيس خود وارد كند، مبتني بر فلش است و در يادگيري لغات فوايد فراواني دارد؛ هر چند، براي امور ديگر نيز استفاده مي‌شود. يكي از قابليت‌هاي فوق‌العاده اين ابزار، طبقه‌بندي لغات در شاخه‌هاي مختلف از جمله تاريخ، موسيقي، آناتومي و... است كه مي‌توان از طريق وب‌سايت آن دريافت و نصب شود.

نشاني وب‌سايت: http://edu.kde.org/kwordquiz/

5- iTALC

ايتالك، ابزار قدرتمندي است كه مي‌تواند كنترل چند سيستم داخل كلاس را به‌عهده بگيرد تا نظارت بر روند آموزشي را تقويت كند.

قفل‌كردن رايانه‌ها، ريبوت از راه دور يا خاموش‌كردن ماشين‌ها و... از جمله قابليت‌هاي اين ابزار است. ايتالك رايگان و منبع‌باز است و مي‌توان آن را مطابق ميل تغيير داد. پشتيباني از ويندوزهاي اكس‌پي، ويستا و ويندوز7 يكي ديگر از ويژگي‌‌هاي اين ابزار است.استفاده از ايتالك در مدارس مزاياي زيادي دارد؛ از جمله ديدن رايانه‌هاي موجود در آزمايشگاه و تهيه Snapshots، كنترل از راه دور سيستم‌ها براي پشتيباني و كمك به ديگران، نمايش دمو (به‌صورت فول‌اسكرين يا درون پنجره‌اي)، انتقال تصوير از مانيتور معلم به همه رايانه‌ها، قفل سيستم‌ها براي جلب توجه به معلم، ارسال پيام متني به دانش‌آموزان، روشن و خاموش‌كردن رايانه‌ها، اجراي دستورهاي مديريتي روي تك‌تك سيستم‌ها و...

نشاني وب‌سايت: http://italc.sourceforge.net/

6- FET

اين ابزار رايگان و منبع‌باز، براي ايجاد برنامه هفتگي است و مي‌تواند در هر مدرسه به كار برود و به كمتر از 20 دقيقه زمان براي طراحي يك جدول زماني پيچيده نياز دارد. براي جدول‌هاي زماني كه ساده‌تر هستند، در عرض چند دقيقه نتيجه خواهد داد. جامعه توسعه‌دهندگان پويايي دارد و آخرين نسخه آن، يك ماه پيش عرضه شده است.FET به نصب نياز ندارد، نرم‌افزار رايگاني است و مي‌توان طي چند ساعت به‌طور كامل كار با آن را فرا گرفت.

نشاني وب‌سايت: http://lalescu.ro/liviu/fet/

7- Edubuntu

آخرين موردي كه در اينجا فهرست مي‌شود، توزيعي با محوريت آموزش است كه نرم‌افزارهايي براي استفاده در محيط مدرسه و خانه در خود دارد. ابزارهاي زيادي از جمله Gcompris، Dia، Gobby، iTalc، Kig، Kalzium، Kmplot، Gnu Paint، Inkscape به‌صورت پيش‌فرض روي اين سيستم‌عامل نصب شده‌ است.هدف از طراحي Edubuntu، مديريت يكپارچه پيكربندي كاربران و برنامه‌ها بوده است. از آنجا كه ادوبونتو يك توزيع (و يك سيستم‌عامل) است، مي‌تواند كنترل بهتري در زمينه نگهداري و ارائه خدمات در اختيار مدير سيستم قرار دهد.

نشاني وب‌سايت: http://www.edubuntu.org/





تاريخ : سه شنبه 25 مهر 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |