افزایش بروز افسردگی و اضطراب در افراد مبتلا به فلج مغزی

گروهی از پژوهشگران با مدیریت دکتر کیمبرلی اسمیت از دانشگاه سوری و دکتر جنیفر رایان از کالج سلطنتی جراحان ایرلند سلامت روانی افراد مبتلا به فلج مغزی (cerebral palsy) را با هم‌سالانشان با جنسیت و سن و موقعیت اجتماعی اقتصادی مشابه مقایسه کردند که به این بیماری دچار نبودند. ازآنجاکه مشکلات ذهنی در این بیماران به‌چشم می‌خورد، این موضوع را نیز بررسی کردند تا مشخص شود آیا بر تشدید افسردگی و اضطراب بیماران فلج مغزی اثر می‌گذارد یا خیر.

فلج مغزی

اطلاعات چندانی درباره‌ی سلامت روانی بزرگ‌سالان مبتلا به فلج مغزی دردست نداریم؛ چراکه اغلب تصور می‌شود این بیماری فقط کودکان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. پژوهشگران ۱۷۰۰ فرد بالغ هجده ساله یا بزرگ‌ترِ مبتلا به فلج مغزی و ۵۱۱۵ بزرگ‌سال بدون فلج مغزی را باهم مقایسه و از ۲۸ سال داده‌های مراقبتی بریتانیا استفاده کردند. آن‌ها دریافتند خطر افسردگی در بیماران فلج مغزی دچار مشکلات ذهنی، ۲۸ درصد و خطر اضطراب ۴۰ درصد بیشتر است.

درباره‌ی بیماران فلج مغزی که به ناتوانی ذهنی دچار نبودند،‌ احتمال بُروز افسردگی و اضطراب بیشتر می‌شد؛ به‌طوری‌که خطر افسردگی ۴۴ درصد و خطر اضطراب ۵۵ درصد بیشتر بود. دکتر اسمیت می‌گوید:

پژوهش‌های بیشتری باید انجام شود تا بفهمیم چرا در افراد مبتلا به فلج مغزی احتمال بُروز افسردگی و اضطراب بیشتر است. این بیماران با مشکلاتی همچون افسردگی و اضطراب مواجه می‌شوند که اقتضای سن آن‌ها است. پژوهش مذکور به ما کمک کرد این اختلال را مشخص کنیم. در قدم بعدی، با شناسایی علت این موضوع، مداخله‌های بهداشت روانی هدفمندی را برای این قشر از مردم باید به‌کار گیریم.

فلج مغزی

فلج مغزی بر کنترل و حرکت ماهیچه‌ها تأثیر می‌گذارد و اغلب ناشی از صدمه به مغز در زمان قبل یا حین یا بعد از تولد است. جدیدترین یافته‌ها در این زمینه نشان می‌دهد از هر چهارصد کودک بریتانیایی، یک کودک به فلج مغزی مبتلا می‌شود. پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۱، تعداد افراد مبتلا به فلج مغزی بیش از ۶۵ سال سه‌برابر شود.

طبق نتایج پژوهش‌های جدید، باید فلج مغزی را به‌عنوان شرایطی مادام‌العمر درنظرگرفت و به‌دنبال شناسایی و یافتن راهکارهایی برای مشکلات سلامت روانی و فیزیکی افراد مبتلا به این بیماری بود. بااینکه در گذشته این بیماری را مختص کودکان می‌دانستند، اکثر بیماران فلج مغزی تا بزرگ‌سالی به حیاتشان ادامه می‌دهند و بسیاری از این افراد بالغ با وخیم‌شدن اختلالات و مشکلاتی نظیر فلج حرکتی مواجه می‌شوند. پزشکان امیدوارند با کمک نتایج پژوهش‌های جدید، به واکنش جامعه‌ی جهانی به مشکلات بیماران مبتلا به فلج مغزی در سن بزرگ‌سالی بتوانند سرعت بیشتری دهند.





تاريخ : دو شنبه 24 دی 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |